A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!
Bocsánat a bepofátlankodásért....Én augusztusi vagyok,vagy leszek....de pont az miatt kukkantottam be hozzátok,mert 20.-án Én is megyek az I.sz.-ra genetikára,amnio-ra!Szeretném megkérdezni Tőletek ill. aki volt,hogy ha megyek 20.-án akkor csak beszélgetés lesz?vagy Uh? vagy azonnal szurnak is? Ha megírnátok priviben annak is nagyon örülnék....ill. hogy zajlik az egész,mire készüljek?-és eredményt mikor adják amnio után?Előre is köszönöm Nektek!-és még 1x bocsi a betolakodásért!
Boldog pocakosodást kívánok a továbbiakban is Nektek!
Andi
kandi72
Budapest III. kerület

-
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 15:05-kor.
Vendég

....ha esetleg már leírtátok a topikotokba... és ha az oldal számát megírjátok....vissza olvasok!....
köszönöm! :)
kandi72
Budapest III. kerület

kandi72! :)

Szia! :) Igen, itt már elég sok szó esett róla, mostanában pláne. Ha győződ energiával, akkor úgy kb. 10 oldalt olvass vissza, abban elég sok minden (más is :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: ) benne van. (Tipp: gyorsabban haladsz, ha az oldalon belül rákeresek az amnio vagy a magzatvízvétel szóra és akkor nem kell végignyálazni mindent... :wink: ) De ha úgy könnyebb akkor keresgélhetsz minimano74, sillia és az én korábbi bejegyzéseim között is. (Remélem, nem haragszotok Lányok! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )
De ahogy magunkat ismerem nemsokára azért jönnek a válaszok. Részemről max. délután vagy este felé, mert ma dógom van. :roll:

(Még egy lehetséges támpont: minimano74 és sillia február 4.-én voltak, f.nikici és én pedig február 18-án. Szóval, ezektől a napoktól is nézheted akár)

Kép
Kép
200907?

Kandi

háromszor kell menni, elsőre csak beszélgetés van és időpontot kapsz az amniora. (ha vállalod)
A kapott időpontban szúrnak. Nem vészes, ki lehet bírni.
Harmadszor pedig az eredményt adják oda 4 héttel a szúrás után.
UH-t egyszer sem csinálnak, gondolom csak azoknak nézik akik nem vállalják az amniot.
Vendég

főztem tejszínes tárkonyos gombalevest. Nyamm...
Vendég

Pagika!

Hatalmas gratuláció! Mivel az előző mailből (azt hiszem a Barátnőd Timi írta) nem derült ki, hogy ki is a lány én arra tippeltem, hogy az egypetéjű ikerek a Csajszik, a ketteske pedig Kukis....de így is szupi...majd a következő 3-as ikrek Fiúk lesznek :lol: :lol: :wink: !

Lorca! A Berkes dokinő szimpi volt, bár nem jó élmény marad, hogy találkoztam akkor Vele, de ez a körülmények miatt volt (missed ab-nál Ő tette fel a lamináriát), Ő maga nagyon aranyos, ügyes!!!

Mindenkinek szép napot!!!

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Elöször is Sillia,gratulálok a jó eredményhez!

Köszi Lányok a súlyommal kapcsolatban a véleményeket!
A 66 kilómhoz 168 magas vagyok akkor talán ez még nem vészes!
Úgyhogy azt hiszem ezen nem is aggódom többet!

Megrendeltem a vateráról az ágynemü garnitúrát,gyönyörűséges! :lol: :lol: :lol:
20140328174041

Vigyázat fárasztó! :shock:

Megy az úton a hegedű és a tok. Köszön a tok:
-Szevasz hegedű!
-Szevasztok!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

200907:A mazsolás is tetszett.. :lol: :lol: :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok

Kutyámat elvittük dokihoz, aki csak megnézte a csomót, jól megfogdosta, de a kutyám nem reagált rá (nem fájt neki), így mondta, hogy addig nem lesz gáz vele míg nem nő a csomója. Nem kell szövettant sem csinálni, mert azzal csak megbolygatnánk a csomóját.

Hízás:
Én 3 kg hízásnál tartok, de nem látszik sehol sem plusz, csak a hasamon.

Kép
Kép
orsi777

UNATKOZOM :evil:

tímea83
Ajka

én is, bejöttem a párom munkahelyére, remélem mindjárt kész lesz a melóval és mehetünk innen.

Kép
Kép
orsi777

Kép
Ezt sikerült most.Febr.6-i.
Még próbálkozom.. 8)

tímea83
Ajka

Ugye a hajfestés nem árt a babának? A páromat nem tudom meggyőzni, és hallani sem akar róla, hogy most festessem. Októberben volt utoljára festve, szóval mostmár elég gázos a hajam.

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Heni!

Én már elég régóta a Mei Tai -jal szemezek (ha így írják, én csak kötős kengurunak hívom) és valószínűleg a vaterán vagy a teszveszen (hirtelen nem emlékszem hol láttam) 4000 ft-ért meg tudom venni, mert ott egy lány állandóan árulja, ő varrja. Szóval ahogy elnézem, feleáron, mint ami te felraktál.

Erről, mint a hordozókendőről is csak jót hallottam, viszont állítólag a kenguruk többsége nem megfelelő egy újszülöttnek, de majd ha hazaértem, akkor bemásolok egy oldalt, ahol ezt jól leírják.

Amúgy nekem is épp azért kell, mert ha hét közben megyek anyuékhoz (vonattal bkv-val) akkor nem tudnám egyedül cipelni a nagy babakocsit.

Kép
Kép
tabati

Orsi:Sokan vannak akik ilyenkor is festik.
Én nem festem be,amúgy is növesztem,és szoptatás alatt megint csak nem javasolt,így addigra le is nő teljesen.
Én nem kockáztatok. :wink:

tímea83
Ajka

orsi

szerintem nem árt a hajfestés, legalábbis a terhesség ezen szakaszában már nem.
Én is elhatároztam az elején hogy nem fogom befesteni, de az én hajam kb. 80%-ban ősz. Nagyon rémisztő és banyás látvány volt ahogy elkezdett lenőni. Így én a 12-ik hét után befestettem.
Vendég

HAJFESTÉS!

Ebben a szakaszban ahogy a többiek is írták,nem ártalamas!
Viszont vannak kifejezetten ammónia nélküli festékek!
Én is azzal festettem be a hajam!

Hoztam képeket!
Mindjárt rakom!
20140328174041

Legfrissebb vásárlásaim!

Kép Kép Kép Kép Kép
20140328174041

Ezeket ajándékba kaptam:
Kép Kép
20140328174041

Na és az ágynemű! Van hozzá baldachin is!
Kép

És ahogy Jázmin kisajátította!

Kép

NA befejeztem,bocsi ha sok voltam!!!
20140328174041

Mi is befestettük cca. 2 hete, gyógynövényes hajfestékkel no ammónia...ilyen hennás cucc....

Moncsy! Van egy pár hasonló rucink :lol: :wink: ! Sőt ágynemű is ezek szerint. Mi a baldachint abszolút elvettettük....látványilag jó, de én nem sok hasznát látom :oops: , úgysem süttetem ki a Pici szemét, tehát akkor meg minek??? Pedig a másik ágyneműhöz nekünk is van, pólya, hálózsák, falvédő, díszpárna....szóval minden...kivéve baldachin. Talán ha majd Kiscsajunk lesz????

Amúgy én is nagyon szeretem a narancssárga meg a piros cuccokat is Kispasiknak! Anyum nagyon Édes kis kardigánt kötött kis cipővel...zöld-fehér ....neeeem fradista, olyan zöld, mint a kocsink :lol: :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Nagyon örülök, hogy eddig Mindenkinek minden ok a Picijével!!!!
Kisfiúnk hatalmasakat rugdos most már és Anyukámmal már láttuk is! Viszont amiért nagyon boldog vagyok (na jó mi totál hiszünk benne, hogy a Pici tanítónk), hogy olyan 5let jutott ma eszembe egy dologgal kapcsolatba, ami eddig még soha (pedig nem 1x próbáltuk már a legoptimálisabb megoldást megtalálni) és én biztos vagyok Benne, hogy a Kisfiúnk sugallta. És utána rá is kérdeztem Tőle, hogy komolyan ezt szeretné??? És nagyot rúgott......egyre jobban működik ez a kommunikáció...lelki köldökzsinór :D :wink: !!!

Tickerplayground.com
breki76

Breki!

Narancs,piros cuccok szupik! :lol: :lol: :lol:
Jobban én is ezekhez nyúlok!

Baldachin!
Hát igen ,én sokat gondolkodtam rajt hogy legyen e?
Mindkét gyerköcnél volt,és nagyon szerettem!
Szerintem jó dolog! Főleg mikor alszanak!
Viszont most hogy kisfiúnk lesz vaciláltam,de arra jutottam hogy legyen,mert elég világos a szoba ahol majd fog aludni,na és szerintem olyan kis meghitt kuckóssá teszi az ágyacskáját!
Na de ugye ahányan vagyunk annyiféle vélemény! :roll: :)
20140328174041

Sziasztok!

moncsy

én is ugyanilyen ágyneműt néztem ki Kismanónak, de már napok óta keresem és nem tudom anno hol találtam.SEGÍTS!!! Amúgy milyen a tapintása, anyaga ???

Örvendek és gratulálok mindenki jó eredményeihez.

Elképzeltem milyen lesz , amikor megindulnak majd a bébik júliusban.Lesz itt izgulás rendesen.Arra gondoltam, hogy addig be kellene szereznem egy laptopot, mert különben napokig nem fogok tudni rólatok. Az gáz :( :( :( .Valahogy már részei vagytok a mindennapoknak . :oops: :oops: :oops:

Amúgy a hajfestés témát már én is fel akartam dobni :D , szóval , azt mondjátok, hogy csak nyugodtan , de csak hennát. Az milyen ? És hol lehet kapni ? És nem kopik le gyorsan? ésésésésésés.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Nem vagyok ma a helyzet magaslatán. Valahogy nehéz a levegővétel, de ha már nehéz , akkor mi lesz 2* 3* ekkora pocakkal ??? Ja, amúgy azon is gondolkodtam ( segítsetek csajok, akik már voltak kismamák !!! ) , hogy , ha most állítólag kb. 50 dkg, akkor kb. hatszor ekkora lesz a pocak , ahhoz, hogy 3 kilós legyen ????????
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
ikoka7

Ha a gyerkőcök sárgulási tendenciája folytatódik, mi vagy egy hetet biztos bent leszünk a kórházban. :? Igy elég nagy a valószínűsége, hogy találkozunk azokkal, akik szintén ott fognak szülni.

Orsi,
Ne aggódj a hajfestés miatt, a terhesség minden szakaszában veszélytelen.

Moncsy,
A BMI-d még 66 kg-mal is az ideális tartományba esik. :)

Breki,
Nekem is szimpi a dokinő, bár nem ismerem túl régóta. Nekem egy ott dolgozó ajánlotta, aki már több szülést végigvitt vele. Bár részemről az lenne a legszimpibb, ha kb semmi szerepe nem lenne a nagy napon. :lol:

Sillia,
Most így említve, én is szeretem a tejszínes tárkonyos gombalevest. Az egy kicsit akadályoz az élvezetében, hogy se tejszín, se tárkony, se gomba nincs itthon és még csak nem is tudom, hogy kell csinálni. :lol: Úgyhogy élvezd helyettem is. 8)
A Klinika, olyan, mint egy nagyüzemi tehenészet, elég merev, de a legjobban felszerelt. A Péterfy sokkal jobban megfelelt igényeimnek, az indok, hogy mégis itt vagyok, hogy ott nem kockáztatnám, hogy véletlenül az ügyeletesnél szüljek, itt viszont simán. Egy nyári szüléssel könnyen beleeshetek a szabijába a dokimnak. A genetikai részlege talán a legrosszabb (bár a genetikus, akivel én találkoztam, n n szimpi volt), azzal max a gyerekágyas nővérek veszik fel a versenyt, akikkel találkoztam. Az én dokim nagyon barátságos, a figyelem teljesen személyre szabott, szavam nem lehet az ellátásra. Az amnio az csak egy rutinvizsgálat. :wink:

007,
A volt védőnőm, aki simán csak lelépett, semmit nem tudott az ellátásokról. :twisted: Az egyik ismerős apukának még mondta is, hogy ő valójában nem szereti a gyerekeket. :?

Nikici,
Szolnokról feljönni Pestre szülni? :roll: Ahhoz tényleg komoly indok kell. Csabay dokinak hallottam már a nevét, de nemigazán ugrik be, melyik az. Szerintem van vagy 30 doki a klinikán.

Csibe,
Nem lázítani akarlak, de a védőnő az nem kell. :wink: Ha nem látod értelmét simán lemondhatod.

Kép KépKép
lorca

Ikoka,
A nehéz levegővétel egy ideig csak romlani fog. :wink: Ha leszáll a bébi a vége felé, akkor hirtelen könnyebb lesz, de akkor meg mindig pisilni kell majd. Másik indok lehet, hogy vérszegény vagy.
Nekem már most 100 felett van egy ideje a derékbőségem. Igencsak reménykedek abban, hogy nem lesz 3x ekkora. :lol: Pláne nem 6x
A babák meg nem júliusban, hanem júniusban fognak beindulni. :wink: A vonalzók 40 hétre vannak belőve, de csak a babák 4%-a érkezik a kiírt napon. 2-3 héttel ha korábban jön bébike (reménykedek :lol: ), az teljesen normális, még egyáltalán nem koraszülés.
A baba a felszedett súly kisebb része, talán 1/3-a. Már most kb a maxon van a méh, legalábbis én már úgy érzem, hogy a fülemig ér, az extra vér, víz stb meg nem csak a pocira fog menni.

Hajfestéssel ismételten egy Czeizel riporthoz mennék vissza. :wink: Ha szerinte nyugodtan, akkor ez nekem bőven megfelel.

Látszik, hogy nincs elég dolgom. :roll: Na, megyek akkor egy kicsit melózni. :lol:

Kép KépKép
lorca

Rapidban! :)

Akkor már csak három szavazat kell és folytatom a Nyúl és a szurokbaba történetét.

Hajat festeni nyugodtan lehet (akár ammóniással is), az egyetlen dolog amira ügyelni kell, hogy jól szellőzzőn a helyiség, ne szippantsd be a vegyi anyagokat. Ennyi.

I'll be back! 8)

Kép
Kép
200907?

Sillia és 200907? !!!! Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat...már kezdek is vissza olvasni!!!köszönöm... Kép
kandi72
Budapest III. kerület

Ikoka!

Itt a link,ahol az ágynemüt vettem!

http://www.vatera.hu/listings/index.php?us=lilienn

Ezek az eladó termékei,itt tudsz válogatni!
Nagyon sok szép van!
Ez amit mi vettünk,ez vékony flanel,és ilyen lepedö szerü anyagból van!
Most egy kicsit még fura ,de ha kimosom szerintem teljesen más lesz!
Én nem csalódtam,szerintem élöben szebb mint a képen!

Hajfesték!
Én simán az intersparban vettem,meg nem mondom mi a márkája,most azért sem jut eszembe! :oops: :roll:
Amónia nélkülit én most vettem elöször,na és ez egyáltalán nem volt büdös!
Kifejezetten jó illata volt! :roll:
A másik is jó,de ahogy 007 is írta szellöztetés és egyebek!
20140328174041

Pont most reklámozták a tvben a hajfestéket amivel festettem:Casting!
Tök jó hogy amúgy hiába eröltettem nem ugrott be a neve! :roll:
20140328174041

Látom csak én vagyok ilyen maradi... :lol:

tímea83
Ajka

Moncsy!

Félre ne értsd...nagyon szépnek tartom a baldachint, de nem akadályoz, amikor kiveszed a Picit, olyan, mint egy kis függöny...de amúgy szerintem, ha most Lányom lenne, tuti vettem volna, viszont így, hogy Kisfiú...talán ezért nem tartom fontosnak...viszont Neked már van tapasztalatod és ha bejött, akkor miért ne,??? A következő Babánál kipróbálom tuti!!!! Lányok várják már Öcsikét??? Szerintem tök cuki, hogy Fiad lesz a 2 Leányzó mellé!!!!!

Éppen meséltem Apának Pagikáékat...jót nevetett...mondtuk is, hogy a csajok biztos imádnák, ha esetleg lesz még egy Kisöccsük....de mondtam Apának és mi van ha 1x-e 3 is????? :lol: :lol:

Ikoka! Például a Herbaházban is lehet kapni...én ott vettem....www.herbahaz.hu

Tickerplayground.com
breki76

Jaj...Picúrtól teljesen oda meg vissza vagyunk....jól megríkatott. Apa hazaért és meghallotta a hangját elkezdett mocorogni...utána amikor simizte a derekam akkor mégjobban és utána Apa is érezte, rengeteget mocorgott Neki...lehet, hogy csuklott??? Nem tudom, de láttam, hogy nagyon meghatotta Páromat :lol: :lol: Hát én meg elsírtam magam, ahogy néztem az arcát és közben éreztem a Picit....kész vagyok! Imádok Babát várni!!!! Jó Nektek Moncsy, Gabi1...soxor átélhettétek ezt!!!!! :lol:

Tickerplayground.com
breki76

Csak a hennával arra kell vigyázni, hogy ha festett szőkére kerül rá, akkor lehet pl. zöld is belőle... :roll: Tapasztalat... A többi festett hajat nem tudom el lehet e szúrni hennával, de szőkére ne fessetek. (mert lehet ám kapni szőke hennát is csak azért írom)

De amúgy nekem is azt mondta a fodrászom, hogy amúgy sem ártana, de én melíroztatok az meg nem is érintkezi a fejbőrrel. Úgyhogy ezt is ki lehet próbálni. :wink:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk,mert esemenydus napok voltak mostanaban,ami nem baj,csak keveset aludtam...

Orulok hogy alakulnak a dolgok mindenkivel :lol: ,jo hirekrol irtok!

Nagyon szeretnek hordozokendot,vagy karikasat,vagy simat...a babakocsi melle azert nem art,ha elszaladunk valahova,sot..talan itthon is.

Hajfestes siman mehet mar,errol mindent leirtatok!

Dodi:Gyere majd a 4d-s hirekkel!!!

Moncy:Szep kis rucikat szereztel :wink:

Breki:Lelki koldokzsinor :wink: :wink: :wink: :D

Timi:Szep poci :wink:

Sillia:Egeszsegugy :evil: Hasonloan gondolom...

Ma megjartam a fogaszatot vegre!Mar regota terveztem,szerencsere csak 1 pici lukat talalt...
Kaptunk tegnap egy csomo ruhacskat...edesek,persze tobbnyire kislanyosak :lol: :lol: :lol: !Szoval hetfon elvalik jok lesznek-e...
Kismonyok annyit ficankol megint,hogy az csuda.Es persze olyan mint en...ejszakai bagoly :lol: :lol: :lol: Jokat lehet vele mar jatszani...nem huzodik el ha ott a kezem,es picit kopogtatom...imadom!!!!!!!!!!!!!

Na most szunyalok egy kicsiket,aztan meg benezek....
Remelem nem felejettem el semmit.... :roll: ...Ja itt a tavasz...reggel mosomaci komotosan elobujt vackabol,es felderitette az utcat...+10 fok van!!!Szegeny macik...ilyen eletteret :evil: Azert volt meg rajta anyag...nem sejtette a korai joidot :lol:

Szep estet a tovabbiakra!!!

Kép
Kép
ancsurti

Ancsurti!

Ez az "itt a tavasz" kérdés a mosómacikra is vonatkozik? :shock: Én eddig mindig csak a barnamacikra asszociáltam. :lol:

Amúgy tényleg itt van, mert ma már belesültem a télikabátomba, de nem mertem elindulni lazábban, mert tegnap meg xarrrá áztam és a szél is fújt, úgyhogy teljesen átfagytam. Pedig jól fel voltam öltözve, meg esernyőm is volt, de combig vizes lett a gatyám mégis... :evil: Mindegy, legalább ma már sütött a nap, úgyhogy van remény! :wink:

HOlnap anyósék mennek egész napos bulira (barátokhoz traccsolni, de sajnos ritkán csinálnak ilyesmit :lol: ) úgyhogy kicsit kettesben lehetünk párocskámmal. Jó lesz!!

Kép
Kép
tabati

Köszi Ancsurti!Majd még igyekszem a frissebbeket is feltenni

Szörnyen unatkozom ma.Varrni varrhatnék,de fáj a hátam uh ez kilőve.
Mi is megkaptuk a babaholmikat a családtól,és a babakocsit is.
Délelőtt elvoltam vele,jó volt pakolászni! :lol:
Olyan édes szoknyákat kaptunk,igazi királylányosakat zabálni való!
Ráadásul kaptunk egy pár babacipőt is:rózsaszín balett:: :lol: :lol: :lol:
Nem is tudtam elrakni azóta az éjjeli szekrényemen van! :lol:
A ruhákat sajna egyenlőre csak szétválogatni tudtam mivel nincs kész még a gyerekszoba,így addig bedobozolva vannak.
Úgy vártam h hazaérjen a párom,erre most megint elrobogott,felköszönti az anyóst nőnapra.
Amióta várandós vagyok,még jobban ki vagyok élezve a hülyeségeire,a plafonon vagyok ha arra gondolok h már most beíratta a hét szabit a baba érkezésére.

Ti hogy tudtátok a családot távol tartani az elején?
Hogyan,és mikorra időzítettétek a látogatást?
Nem tehetek róla, még korai ezen replikázni,de nekem megvannak az elképzeléseim az első együtt töltött hetekről.
Szerintetek?

tímea83
Ajka

Timi!

Szerintem egyszerűen csak meg kell nekik mondani, hogy még nem szeretnél senkit látni. Remélhetően megértik, ha meg nem, akkor én tuti bezárkózom a szobába míg el nem mennek, szoptatok, altatok, alszunk stb. címszó alatt. Mondjunk nálunk anyósékkal ugye eleve együtt lakunk, az nem gáz,anyuék jöhetnek ők nem zavarnak, viszont az összes többi családtag maradjon egy ideig távol, míg úgy nem érzem, hogy na most már jöhetnek. A babu meg nem fog addig elfutni, úgyhogy legyenek türelemmel. :lol:
Így tervezem, de ki tudja milyen állapotban leszek...lehet, hogy annyira fáradtan, hogy feladom a küzdelmet és fogadjuk a látogatókat. :lol:

Kép
Kép
tabati

Nővérem is úgy gondolta, hogy nem kell Nekik segítség a szülés után otthon. Tegnap kinyögte, hogy lehet, hogy Anyut felhívja magához egy hétre. Pedig Anyukámnak van egy fajta stílusa, nehéz vele napokig együtt lenni.Szóval ennyit a tervről.

Kép
Kép
orsi777

Helló kismamák!
Csak 2 és fél napot hagy ki az ember lánya, és már nyóc oldalt kell elolvasnia :twisted: :lol:
Ha elolvastam, jövök :) Már csak 5 oldal :)

Kép

Kép
krikalap

orsi777! :)

Akkor ezek szerint nincs komoly baja a kutyusnak. :D

moncsy.78! :)

Őszintén szólva sosem értettem igazán, hogy miért van szükség a baldachinra. :roll: :oops: :oops: :oops: Egyedül akkor látnám praktikusnak, ha szúnyogos, bogaras a hely, de akkor meg az egész ágy fölé kéne, nem csak a fejrészéhez.

A BMI indexet nem most kell nézegetni, de ha amúgy is megfelelő az értéke, akkor pláne az, ha babát vársz. :wink:

breki76! :)

Esetleg lehet tudni, hogy mit súgott nektek Aktívka? :roll:

ikoka7! :)

Azért ez nem egészen így van, nem hatszor lesz nagyobb a pocak egy 3 kilós gyereknél. :lol: :lol: :lol:

lorca! :)

Védőnő: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Úgy tudom, hogy a gyerekeknél viszont KÖTELEZŐ a védőnői ellátás.

ancsurti! :)

A mosómedvéket szeretik nálatok?

tímea83! :)

Akár segítségre van szükséged, akár a látogatókat szeretnéd távol tartani mindenképpen nyisd ki a szád és bátran szóljál. Ne azzal foglalkozz, hogy ki, mit szól vagy milyen fejet vág hozzá, hanem hogy NEKTEK mi a legjobb.

Kép
Kép
200907?

Amnio.
Először egy fiatal dokival beszéltem. Nagyon cseles volt, mert nem mondott semmi olyat, amivel bármerre is befolyásolt volna. Gyakorlatilag úgy bízta rám a döntést, hogy nem tudta én mit tudok vagy mit beszéltem a saját dokimmal. Aztán elmondta, hogy mindenkinek meg kell említeniük az amnio lehetőségét, hogy később ne lehessen emiatt perelni, de mivel bizonyos kockázata van a beavatkozásnak nem beszélnek rá mindenkit, ha kell, ha nem.
Aztán már csak az olvassaeleztmegeztírjaaláittésittpapírokat tolta az orrom elé és adott egy időpontot, hogy mikorra menjek vissza a beavatkozásra.
Maga az amnio leginkább talán egy oltásra emlékeztetett, nem különösebben fájdalmas vagy valami. Gyorsan megvan, tényleg futószalagon csinálják, de ha kérdésed van nyugodtan felteheted, nem rúgnak ki páros lábbal. Elmondták, hogy ha gond van, akkor 2 hét múlva ők értesítenek. Egyébként ne érdeklődjünk és kaptam egy időpontot 1 hónap múlvára, kontrollra. (A lányok tapasztalata alapján ez egyenlő a papír kézbe nyomásával)
Utána 2-3 napig nicht ugribugri, viszont feküdni kell annál többet. Utána még 2 hétig csínyán a dolgokkal (szex nuku), de szépen, fokozatosan újra visszatér minden a régi kerékvágásba.

Kép
Kép
200907?

200907? !

Köszönöm szépen,hogy leírtad!
Neked az Afp rossz volt?....mi lesz akkor ha Nekem esetleg jó eredmény lesz az AFP...akkor is javasolják,csak a korom miatt?(kombinált teszt negatív,tarkó redő is jó)Szerinted?36múltam októberben...engem ezért küld a dokim és 6babát vetéltem....
De az nagyon jó,hogy leírtátok,hogy nem fáj és fogok görcsölni és Mg-ot kell szedni előtte!!!
Köszönöm még 1x!
Kép
kandi72
Budapest III. kerület

35 év felett KÖTELEZŐEN nézik, függetlenül mindentől. De te rajtad múlik, hogy vállalod-e. Magyarán visszautasíthatod, ha úgy gondolod.

Gyors kiigazítás utólag. :oops:
A beavatkozás nyomán fellépő vetélés kockázata kb. 1%. Ezért csak akkor csinálják meg, ha az esetlegesen előforduló rendellenesség valószínűsége nagyobb ennél. Másképp fogalmazva: ha nagyobb az esélye egy vetélésnek, akkor nem csinálnak amniot.

Priviben is küldtem valamit!

Kép
Kép
200907?

Jó estét mindenkinek!

Talán múlóban a rossz hangulatom! Nemrég értem haza, Gábor melóhelyéről. Nőnapi retro bulit tart. Nem sok kedvem volt lemenni, de könyörgött, mert büszke az új klubra. Na, mindegy.

Jó, hogy mindenki jól van és nőnek a pocakok :lol:

Baldahin: Nekem tegnap egy védőnő ismerősöm mondta, hogy nem szeretik, mert nem sok haszna van, viszont porfogó, és hajlamosíthat az asztmára. :roll: Hát nem tudom! :roll: :roll:

Látogató rokonok: Gábor már most kikötötte a rokonoknak, hogy augusztus elejénél előbb nem jöhetnek. Az anyukájának is ezt mondta. :oops: :roll: Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy fog alakulni a dolog.

Új védőnőt kaptam, mert aki volt, áthelyezték másik körzetbe. Hétfőn megyek hozzá először. Aztán ma délután csörgött a telefon, és az új védőnő volt. Megkérdezte, hogy hogy vagyok, és látja a kartonomon, hogy első baba, és ha bármi van, nyugodtan hívjam, nagyon szívesen segít bármiben, és hétfőn vár! Hát teljesen el voltam ájulva! Erre nem számítottam. Állítólag nyugdíjas a hölgy, és így hívták vissza melózni. Nyitott az új dolgokra, rengeteg tapasztalata van, és a homeopátiában is járatos.

Délután voltam kismama jógán!!! Nagyon szupi volt. Meditációval kezdtük, aztán mindenünket átmozgattuk, nyújtottunk, a levegővételre végig figyelnünk kellett.Intim torna is volt benne, majd a végén megint meditáció, felvettük a kapcsolatot a babánkkal- Lelki köldökzsinór :wink:
Jövő héten is megyek!

Hajfestés: 2 barátnőm is fodrász, és 2 gyermekük van. Már az elején kikérdeztem őket a festéssel kapcsolatban, azt mondták, nyugodtan, mert nem árt, és ők napi szinten festették mások haját 8 hónapos terhesen is.

Vettem ma egy könyvet. A címe: "A bába válaszol" Nagyon sok érdekes dolog van benne. Ismeri, vagy olvasta valaki közülletek?
Vendég

Sziasztok!

Nem ment rogton az elalvas,meg anyuval beszeltem,meg ilyesmi,de aztan.......3,5ora alvas :shock: :shock: :shock:
Megint mi lesz az ejszaka?Habar amikor nem aludtam delutan,akkor sem volt maskepp.............

Kineztem az utcara es meg mindig "meleg"van...langyos szello fujdogal 8) 8) 8) 8) (pedig este fel 7 lesz....)

A mosomacik is alszanak teli almot,nem nagyon jonnek elo...sot,a sok mokus sem igazan.De ma reggel maci is volt,mokusok,is,es madarcsiviteles!!!!Ez a tavasz jele!!!Az itteniek nem szeretik oket,mert kiboritjak a kukakat,mert valamit enniuk kell...bekoltoznek garazsokba,es megharapjak a kijaro cicusokat is...de hat szerencsetlenek kiszorultak az elohelyukrol....Szabadon setalgatnak az utcakon...leginkabb reggel,es este fele latni oket,elcsennek dolgokat a teraszokrol.De hat konyorgom :shock: ...errol nem ok tehetnek.Itt kobor kutyat nem latni,se gazdi nelkuli cicakat...helyette ok vannak...Csaladostul,mindenestul vonulgatnak...nekem furcsa es hat nagyon edesek am......ugy megsimogatnam....

Kandi:Eddig itt mindenkinek jol sult el a dolog,semmi baj nem tortent,es a meglevo eredmenyek szerint egeszseges babocak vannak a pocikban.Nyugi,remeljuk nalad is minden rendben van!

Norka:Szuper hogy alakul a hangulatod...szepen lassan jobb kedvre derulsz :wink: !Talan a tavasz sokban segit....Jarj csak el arra a jogara!A baba valaszolt is megrendeltem,mar itt figyel a polcon...jelenleg a Lelki koldokzsinort olvasom...

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Megvolt az UH! :D
Nyuszka már 340 gramm :D (anyu egyből mondta, hogy neki már volt ekkora súlyú baba a kezében :shock: ! Durva!) Minden rendben van vele, 4 nappal veri a korát és rengeteget mocorog :D ! És ismét megerősítették a kukit, szóval ez onnan már nem "tűnik el" :lol: !

Ellenben bazira csalódott vagyok, és becsapva érzem magam :evil: ! Kettőre volt időpontunk, fél óra várakozás után (ez még belefér amúgy) kb. 20 percet voltunk bent, ebből 7 percig csak bla-bla, meg papírozás, maga az UH 13 (!) perc, amiből 4 perc azzal telt hogy a doki kiment pénzt dobni a parkolóórába :shock: :x :x :x !!!!!!! Tehát kaptam egy DVD-t amin van 4:20, mikor a bébit méregeti, majd 4 perc "pause"-ban (konkrétan áll a kép!), majd 4:35 újabb mozgó felvétel, amiből az élvezhető kb. egy amúgy tündéri kezecske 4D-ben (10mp), meg egy zabálnivaló arcocska úgy 15 mp-ig!!!! Jólvan, goldoltam, biztos azért siette így el, mert ugye anyunak megmondta előre, hogy vár minket, és pénzt nem fogad el, ajándék lónak, meg ugye....
Na de mikor a férjem megkérdezte mivel tartozunk (mégiscsak így illik), közölte, hogy kint tudunk fizetni :shock: !
Tehát egy 8 perces DVD-ért fizettünk ki 12.000 ft-ot!!!! Később persze kiderült, hogy nem ismert meg (én ugyan szóltam az asszisztensnek, hogy ki vagyok), de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ezek szerint ő így bánik az "utca emberével"!!!!!
A pofámról leégne a bőr a helyükben!!!! :evil: :evil: :evil:

Breki!

Biztos van ebben valami, mert nekem is "üzenget" :roll: ! Már többször előfordult, hogy pl. nem tudtam dönteni, és ő bizony voksolt :shock: :D ! Először azt hittem tuti hülye vagyok, mert pl. honnan tudná ő, melyik szőnyeget akarja, de esküszöm, hogy mindig pont ugyanannál jelzett! És ez már sokszor megesett, szóval én bizony elhiszem, hogy direkt jelez! Pedig tényleg hihetetlen mert kis "selátsehall" :D , de az én törpikém pl. azt is mindig vágja ha enni ülök le, mert ahogy az első falat a számhoz ér ő már ficánkol is, pedig azt még ugyan nem érezheti :shock: !!!
És bizony olyan értelemben "tanítónk", hogy már most rendszert hozott az életünkbe, leszoktunk érte a cigiről, odafigyelünk a kájára...sokkal egészségesebben élünk, nem veszekszünk apróságokon mondván rosszat tesz a bébinek (pedig amúgy sincs értelme), meg tudunk állni ebben a tényleg rohanó világban és tudunk csak belülre, magunkra, és rá figyelni.....etc.etc.!!! Ezek mind-mind olyan dolgok, amiknek amúgy is így kéne lennie, magunk miatt mégse tesszük meg csak érte/értük!

Ja, és még valami örömteli!
Vettünk a kisnyúlnak kombi kiságyat, kókuszmatracot, etetőszéket és egy projectoros, macis zenélőforgóizétakiságyfőlé (ennek mi a neve? :? ) :D !

Moncsy!

Csudajók a cuccok :D ! Én is akarok már rugikat is, de sose jutok el odáig... :roll: :D !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok ismét :)
Megjött a bagoly :)
Huhúúú de egyedül vagyok :S Mostanra sikerült végigolvasnom mindent :) Persze egyéb teendőim mellett....
Nohát, szép sorban...

Moncsy - írtál a belsőcomb-fájdalomról,

Boo - te pedig kérdezted, nem szoktunk-e olyat érezni, mintha a vesénk fájna... Hát jelentem, nálam mindkettő megvan :) Már a Miminél is fájt a belsőcombom, ha mondjuk huzamosabb ideig (1 órán át) hanyatt feküdtem, (pl. tévézés) a vesetáji fájdalom meg (legalábbis nálam) úgy fokozódik, ahogy nő a baba. Főleg sok séta után; Mimivel már 20 perc séta is sok volt a végefelé, mintha kést szurkáltak volna belém.... tényleg olyan mint az a fájdalom, amikor nagyon sokáig visszatartja az ember a pisit, reméltem most megúszom ...

Kérdésem lenne, mert sokan írtatok a terheléses cukorról: Én nem emléxem h nálam anno csináltak volna ilyet, nálatok miért kellett :?: :?: lehet hogy nálam is fognak? :)

Lányok, gratulálok a Jó amnio - eredményeitekhez, jó érzés lehet túllenni rajta... Engem el sem küldtek, mondván 30 alatti vagyok, de azért a bogarat belerakták a fülembe azzal a hülye alacsony AFP-vel! Mind1, meggyőztem magam, hogy nem lesz semmi gond és kész....

Ancsurti, nagyon jók a képek amiket felraktál!( Helyesek vagytok, szép a környezet, a Piercingjeid is tök vagányak :DD)
Gabi a tieid is! :D Hihetetlen hogy egy újszülöttnek ennyi haja lehet! :D

Tényleg, ezt is meg akartam kérdezni tőletek: Csak én vagyok ilyen aluszékony? Éjjel ugyan gyakran nehezen alszom el, viszont sokáig alszom, és sziesztázom is.. Ez napi Minimum 10 óra alvást jelent, van hogy 14-et.. :oops: :oops: :oops:

A mosogatnivaló meg halmokban áll... hehe

Szonibaba - köszönöm, igyexem nem az "indul a bakterházzal" foglalkozni, és eltekinteni tőle, mert a férjemnek tényleg nagyon tetszik a Bendegúz név, és most már én is hajlok rá :)
Nem tudom ki írta, a Bende tényleg a Benedek becéző formája volt eredetileg, de szerintem már ugyanolyan gyakran használják Bendegúzra is. A "Bende bácsi" akiről meséltem, történetesen Bendegúz volt :)

Pagika - kérdeztél az Oxitocinról; tényleg adnak császárnál, szülés után is, nekem asszem 4 napig adták még szép szuri formájában a popsiba, egyrészt hogy gyorsabban induljon meg a tejem, (2 nap kellett) másrészt hogy normális ütemben húzódjon össze a méh.
Húzódott is, mint állat, görcsölt rendesen, de lehet hogy ez nálam egyéni sajátosság, mert a szoptatás alatt is marhára fájt a méhem, kb. a hatodik-hetedik hétig.. utána már csak kicsit :D

Timi - te vagy az anya, a családanya onnantól, hogy megvan a bébi :) :) A családot rázd le ha terhesek számodra, vagy ha bizonytalan vagy, köss velük kompromisszumot :)
Pl. ha van a babának éber időszaka, (első héten kialakul) jöjjenek át, nézzék meg, aztán a szoptatásnál szépen tessékeld ki őket....
Nekem sem volt egyszerű anyósom a Miminél, imádom, de nagyon lecsesztem mikor szoptatás után felébresztette a babát; ezzel 2 napra felborította a napi ritmusunkat, aznap a gyerek egyhuzamban 6 órát fenn volt, aztán álomba sírta magát.
Amúgy pedig egy igazi átjáróház voltunk; miután letelt a 2 hét (addig csak rövid időre látták, csak a nagyszülők)
Szóval miután letelt, az összes barátunk meglátogatott minket, (mi voltunk az első babások a társaságban) sőt, gyakran fejtem le előre tejet, hogy megetethessék a babát, nagyon élvezték :)
(Mindez egyébként a férjem által indított és favorizált "baba-Project" - része volt, mert játszópajtást szeretett volna a Miminek, és sajna akkoriban még egyik ismerősünk sem tervezte a babagyártást... ismerős körökben nem sok vele egykorú gyerek van....:( :(
Persze nem egyszerre jöttek, a náthásak otthon maradtak, és mindig megmondtuk, mettől meddig vagyunk készek ilyesmire; van, aki már a kéthetente egy látogatást is tehernek érzi, és tökéletesen meg is értem :)
Úgyhogy ossz le mindenkit, mondd el a szabályokat, aztán csak következetesen, negyogy az egyik nagyi belázadjon! ;D (amúgy meg kit érdekel, Te vagy a fontos és a Babi ;))

No, ez megint jó sok lett :)

Kép

Kép
krikalap

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: