A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

És most

Kép
háfi

Bocsánat de meg kellet néznem hogy sikerült -e a dolog. A pocakokról csak annyit hogy nyárig még van idönk hogy ujra szépek legyünk. :wink:
Rita

Kép
háfi

Erika találó a hasonlat, az én hasamra is illik :oops:

Most jutottam el a képnézegetésig, ooolyan szép kis babák mind! Marcibogyesznak olyan szopipárnája és cumija van mint Olivérnek :D

Eféről és Zétényről is van kép? Mintha mondtátok volna hogy láttátok valahol.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

nem, sajna Zétény és Efe arcocskáját még nem láthattuk :(

KépKép

KépKép
stelly

Nálunk is be szokott jönni az összebújás,elalszik még ringatom utána egy negyed órát, de utána ahogy berakom a kiságyba 10 perc múlva nyafi van! Tuti, hogy az idő miatt! :?

Háfi: 68-as rugi!? :shock:

Zétivera: A szopipárnánk nekünk is olyan! :lol:
zsu83

Háfi, és amiatt aggódtak, hogy túl pici a baba??? hehehe... :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Szerencsekirálylány vagyok újra!
Védőnőhöz indulás előtt 5 perccel elállt az eső, a futár fél órával indulás előtt megérkezett a megrendelt új fotóaparáttal (mely persze mikor romlana el, ha nem akkor, amikor naponta kell...)

Így boldogan nekivágtunk a napi sétának.
Eredmény: 3540 g! 1 hónaposan király, mi?

Én egyébként nem is voltam nagyon tudatában, milyen kicsi lányka is Esztike, de a védőnőnél minden belépő anyuka megjegyezte, hogy milyen picike baba!!
Naná, vékony modellalkat!! :D

Arra gondoltam, hogy más meg ekkora súlyú babát szül (sőőőőt)... Hihetetlen...

A hasbulihoz csatlakozom: rajtam maradt 7 kg. És tapad is rendesen!
Ebből 6 kg-ot tartok feleslegesnek, amelyek a segg-has-comb bűvös háromszögében helyezkednek el! De a hasamon látványos bőrnyúlás figyelhető meg (ezt onnan látom, hogy a köldököm olyan mély, mint az Etna! Frankón nem is látom az alját!!) :) Így annak letornázására kis esélyt látok csak... Sebaj!

ladmon

Van köztetek olyan akinek nem a kiságyban alszik a babája? Nálunk a baba nem hajlandó a kiságyban aludni csak mellettem... van agy olyan érzésem, hogy nagyon el lesz így kapatva... :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Millye: Kb. 3 hétig velünk aludt Bencus, mire rájöttünk, hogy a kiságyába csak hason tud jókat szundizni! :D
zsu83

Nagyon édes a kisfiad!!!!! :lol:
zsu83

HÁFI, Hello! 68-as rugi??? :shock: Jól sejtem, ugye, hogy nincs gond a tejtermeléseddel? :lol: Ki volt az az okos, aki az I. Klinikán ilyen szépen mellémérte a Fiadat?

Stelly: Nekem a doktornéni épp a szilvától való tartózkodást mondta... Bocs... Modjuk szerintem sz őszibarackbefőtt jó, és az állítólag tejserkentő is. Nyomom magamba. :)

ERIKA, Hello! Örülünk, hogy Apa mindjárt hazajön! :lol: Tényleg, Te képes vagy egyedül fürdetni? Nekem az az érzéesm, hogy 3 ember kellene hozzá :) Mondjuk az is igaz, hogy nálunk egyvalaki csak a Gyerek kezét fogja, aki mostmár néha nem sír! :)

Ja, és ma egy hete először nem volt hasfájásunk!!! Juhhé. :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Lányok: kéne egy tuti módszer! A köldököm (kráter) szinte fekete az összehúzódott bőr miatt. Az előző két gyereknél a szülés után kb 6 héttel 1 fülpiszkáló és sebbenzin segítségével rendbe tudtam tenni, a pigmentálódott hámló bőrt letakarítottam. A sebbenzin szagától viszont az ájulás környékez, tudna valaki jobb módszert ajánlani? :?:

Kép
kangu

Közben néha-néha lopva olvasgattam, de mire írnék már biztos jön valami...
Nem értem pl. ma mi van velünk, 1,5 óránként kell cicizni :? , eddig valahogy szerencsénk volt, és magától ment a 3-3,5 óránkénti, igaz sokszor maratoni cicizés... Éljen a bimbóvédő, amit tegnap gyorsan varratszedés után beszereztünk na meg a tejgyűjtő kagyló is. Tudtam, hogy folyik a tejcsi ha szoptatok a másik csapból is, de most látom hogy mennyi és milyen jól is jön, mert van tejcsi, de azért nem Dunányi mennyiség.
Nekünk is váladékozott az egyik szemünk, de talán már rendben van, kamilláztam neki. Mindenen nagyon kétségbe tudok esni sajnos, és estére mindig hulla vagyok, nyűgös és sokszor pityergek is (örömömben, kínomban, vagy ha apura gondolok, hiszen végül tényleg aznap szültem amikor ő is született), de talán ez már ritkulóban van.

Zsuzsi: jöhet az online tanfolyam. :)

Nagyon édesek a babák, bár most én nem tudom megnyitni a gmailt. :(

Nekünk is majdnem minden pelusban van kaksi is.

És akkor néhány kép még a kórházból: :) Az első rögtön születése után, második fél naposan, harmadik 1 naposan.
Kép Kép Kép
elif

De szépséges babák megint!

Elif Efe tényleg a hasonmásod! :D

Kangu nem értek ehhez, az enyém nem kráter hanem hegy inkább :?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Háfi akkor megúsztátok, nem semmi ez a doki... :evil:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Elif, milyen édes Efe!!!!Gyönyörű! Gratulálok még1x!! ( Tényleg megkaptad az sms-t szombaton?),

Hát sajna nálunk is egész áldott nap nyűgös volt Boti, piszkosul nem akaródzott aludni szinte du 4 egybefüggő másfél órát sem... :cry: de most talán bepótolja.
Igaz nem nekem volt nyűgi, mert sajna én még csak most intézkedtem anyasági és tsai ügyében, sikerült is 10-12.30 ig elintézni mindent! :lol: hurrá! + utazás.... de ez is meg lenne!
Sajnáltam is apát, szerencsétlen jól leizzadt a gyerköccel, minden elismerése az anyáknak azt mondta...mond valamit,nem igaz? :lol:
Mire hazaértem majd szét durrantak a cicik, alig vártam, h Bocikám rácuppanjon
A kiságy gyűlölet porondon van, mostanság nálam ill mellettem szívesebben elalszik én is azt vettem észre, de próbálom visszaszoktatni, előző éjjel is fél 3 kor kelt fel, ettünk aztán 3 körül már visszaaltattam a kiságyba, DE ismét nyöszörgött többször is kb 4-fél 5 kor, megint szopizott kicsit és már nem igazán volt energiám altatgatni, hirtelen berepültünk az ágyikómba ahol gyorsan aludtunk tovább :lol: :lol: Nem örülök neki, bármennyire is nagyon imádom az illatát és összebújni.

Tényleg olyan jó lenne az őszibarack befőtt is? A banán hatását én is kiszűrtem már,sajnos.
hirtelen ennyi

Kép
kaandi

Elif: Efe is nagyon aranyos!! Gratulálok hozzá!

A fürdetés nagyon jól megy, szerintem szereti is, soha nem sír, nem is kapálózik. A kifogót a WC tetejére teszem (persze előtte letörlöm Domestos törlőkendővel) és úgy teszem rá a babát. Lili a fürdetés utáni öltöztetést gyűlöli, üveghangon ordít, de azon hamar túlvagyunk.

Most öt hetesen 3640 gramm a súlya, hetente 250 grammot hízik, a védőnő szerint ez jó...

Most hogy ketten voltunk, Lili velem aludt, de napközben elalszik a kiságyban is, remélem még nincs elrontva...

Kép
cserkészkolbász

MIllye: a Te kisfiad is gyönyörű, szép kispofikája van!

Nicko,hát ezek a fotok, mintha újságba nézegetném, kicsit később esett le, hogy hát Te vagy a képen! :lol: csak kicsit vagyok zokni..... :lol:

én még sajnos a gmail es képeket nem tudtam megnézni, de ami késik nem múlik.... :lol:

Kép
kaandi

Zsu - kuldtem napsutest, oda kellett, hogy erjen mert innen eltunt... 8)

Elif - vegre Efe kepek :lol: gyonyoru szep baba!

Millye - a druszank is nagyon jokepu kisfiu! :lol:

Erika - ez nalunk is igy van, a fiatalur nem szeret oltozkodni es altalaban vegigorditja, amikor ruhat ador ra vagy veszek le rola. :?

Akartam meg kerdezni, hogy mindenkinek a babaja szereti a hasonfekvest? Mert nalunk nagyon nem jon be. Pici fiam nem igazan veszi ezt a fekszunk a hasunkon dolgot - egyszeruen nem tud mit kezdeni a helyzettel. :oops: Probalom szoktatni, hogy erosodjon a nyaka, de nehany percnel nem bir tobbet hasonfekvesben. Ezzel egyedul vagyok?

Nalunk egyebkent mozeskosarban alszik a gyerek, mert a kisagy nem ferne be a mi haloszobankba. Ennek legalabb az az elonye is megvan, hogy napkozben le tudom hozni a foldszintre es igy lent vagyunk egyutt. Egyebkent teljesen jol elvan benne - en meg nem altattam a mi agyunkban. A kisagyat csak egyszer hasznaltuk eddig, amig az osszepisilt mozesszivacs ki lett mosva es szaradt. :?

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hajnski: nálunk már kizárólag csak a hason alvás jöhet szóba, máshogy már nem is hajlandó. Sőt ha hisztizik, leteszem hasra és szinte rögtön megnyugszik.

Kép
cserkészkolbász

Zsu83: Hát remélem, hogy nem lesz baj az átszoktatásnál... illetve jó lenne ha sikerülne az ágyunkból kiszoktatni.... :oops:

Zsu83, Kaandi, Hajnski: köszönjük a bókokat :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Akartam kérdezni, hogy Ti beadatjátok a Prevenar oltást a babának 2 hónaposan, vagy inkább később? Vagy beadatjátok egyáltalán? Én úgy gondolom, hogy beadatom, de inkább később.

Kép
cserkészkolbász

Először is: Elif, gyönyörűűűű a fiad!!! Beleszerettem, komolyan. :lol:

Gyümölcs: nálunk mindent bír Oli. Szerencsére... Én nagyon szeretem
a banánt, nincs is tőle semmi gond. :)

Kaka nálunk naponta 1* v 2* szokott lenni, és egyáltalán nem olyan híg már, mint az elején.

Vera, én annyira nevettem az álmodon. :D

Hajni, Oli sem hajlandó hason aludni. Addig üvölt, amíg át nem
fordítom. Már nem is próbálkozok vele...

Has: szerintem szerencsés vagyok. Rajtam a 7-ből 1 kg maradt,
de szerintem azok a melleim. :D A hasam egy kicsivel jajjj, nem löttyedt, inkább puhább, mint eddig volt. Szerintem nyárra nem
lesz gond vele. :)

Kép

Kép
gjéti

Kép imádom :D

Ezt muszáj feltennem. :D Annyira édes. Tegnap este bealudt
fürdetés közben. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: nagyon édes a fiatalúr ezen a képen!!

Ja, amúgy szívesen cserélnék veled hasat!! :D

Kép
cserkészkolbász

Efe gyönyörű és András nemkülönben! :D

Oli pedig nagyon édes a kis törülközőjében!

Hajni: Mi is hason szeretünk aludni, de vannak olyan gyerekek, akik utálják. Amúgy Marci sem szerette két hétig, az utóbbi időben viszont szinte csak úgy tud mélyen durmolni.

Hasról inkább ne beszéljünk. Császárseb külön hurkán helyezkedik el és úgy amúgy is... :oops: :shock: De azért bízom, hogy még magától is javul, pár hónap múlva pedig lehet intenzívebben is tornázni. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ezt pedig nekem muszáj megmutatnom... :)

Kép Marcink és a kacsa

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi: Örülök, a hasfájásmentességnek! :lol: Nekünk is bejött az Infacol!
Nagyon édes Marci!!!!! :lol:

Elif: Gyönyörű kisfiú Efe!!!!!!!!!!!!! :lol:

Hajni: Köszi a napsütést, de azért tartalékolj magatoknak is! :wink: :lol:
Bencének nagyon bejön a hasonfekvés, csak úgy tud jókat szunyálni! :)

Millye: Szerintem nem lesz probléma! Én se gondoltam volna, hogy ilyen zökkenőmentesen átszokik Bencus a kiságyba!

Gjéti: Tündéri Oli is! :lol: Nekünk is ilyen cumink van! :wink:

Volt ma délután a doktornéni nálunk, hát anyatejkiütések vannak Bencuson, csak nagyon egybefüggő neki, különösebb teendőt nem igényel, testápolóval kell kenni, ja és ajánlott egy sampont, mert a fejbőre is nagyon száraz! :?
Hasonfekvést tőle is megkérdeztem, azt mondta, hogy nyugodtan, az ő gyerekei is így szerettek csak aludni! :D
zsu83

Julcsi: kaki téma:nálunk megzavarhatja Fügét a vegyes kaja, de azt mondta a védőnő hogy ha 3 naponta van az még jó.

Eszter: szülés: kár hogy nemúgy alakult ahogy tervezted. Én nemterveztem sehogy, illetve azt szerettem volna hogy otthonról menjünk, gyors legyen, és ne annyira fájdalmas. Ebből az otthonról indulást buktam, a gyors összejött. Hát a fájdalom...végülis a kitolási szak volt a gáz, de minden nap szépíti az emléket.

Zsu: Bkalászon is van egy vizsgáló 8 ezer a komplett UH és tegnap kértem időpontot 4 hétre kaptam...mondjuk pont akkor leszünk 6 hetesek.

Julcsi,Millye,Elif,Gjéti: nagyon-nagyon-nagyon édesek
a képek!!!!

Has: hát ugye én 20-on felül híztam :oops: ebből 13 minusz már a kórházban, de így is sok van. A pocakom gáz. Vannak azok az édes csíkos hátú kismalacok :oops: na én is olyan csak a hason...elég lötyi is. :evil: Próbáltam gyermekágyi tornát, de lecsesztek hogy amúgy sme indult még be a tejem, addig ne. Nem tudom hogy van-e összefüggés.

Férj: mindenkinek álom férje van, aki tündérbűbáj és türelmes és kedves és ...sorolhatnám a csupa jót?????????? Az én drága férjem oda van fügéért, de abban a pillanatban elveszti a türelmét ha valami nem úgy megy ahogy ő eltervezte. Mondtam neki hogy még csak 16 napos, nem elemmel műkődik és nem tudom programozni. Mondjuk nekünk szavunk sem lehet idáig, mert nagyon szépen beálltunk cseppemmel, ha még a cici beindulna én lennék a legboldogabb a világon :cry: . Szerintem ez a türelmetlenség sem tesz jót.....apuci részéről.

Na bocsánat, de kikívánkozott. Szép napot mindenkinek!!!

Kép
budabo

Nicko: csodásak a képek!!!!!!!!!

Vera: neked is édes az alvós.

Kép
budabo

Bogi nekünk is volt hogy éjjel ébresztettem apát hogy vegye át Olit mert fáradt vagyok és félek hogy elejtem, és megsértődött, elvette ugyan de morgott :evil: ha másnap dolgozik sosem ébresztem fel éjjel, pedig...na mindegy. Örülök högy feljött a téma, én nem mertem felhozni.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Tündériek a babák, Elif, vére láthattuk Efét is, álomszép!

Gjéti, a cumis kép nagyon jó!

Julcsi, Natasa még nem produkál ilyesmit, nagyon helyes Marci!

Mi szerencsére alakulunk, Natasa benyelt egy vírust, a váladék már a hörgőin volt, torka begyulladva, nem tudott enni sem... Doktor nénink is megijedt, ilyenkor még nem kaphat lényegében semmilyen gyógyszert, orrát mossuk át folyamatosan (elég gyerekkínzás jellegű a dolog...), kap köptetőt és kalciumot, de szerencsére már javul a helyzet.

Irigylek mindenkit, aki éjszaka alszik, mi alapjáraton sem szoktunk, most meg aztán végképp.

Nekem a kilók mindjárt az első héten lementek, de nem tudom honnan, mert a hasam még bájosan reng, és a melleimet lassan nem tudom cipelni. Már el kellett mennem melltartót venni...

Egyébként tegnap este 4340 g volt a kisasszony, a hízásra szerencsére nem panaszkodhatunk.

Kép
mist

Sziasztok!
nagyon úgy néz ki, hogy szaladhatunk a gyógyszertárba valami hasfájás elleni szerért, beindult nálunk is.... :oops:

Julcsi olyan édi a kiskacsával Marcika, Oli meg a cumikájával!! Néha érdekes helyzetekben tudnak elaludni :lol:
Már az 5.hetünket tapossuk, iszonyat, h szalad az idő! Tegnap óta Botikámnak megint változott a kaja igénye, tartósan megemelkedett az adagja, így a cici is alkalmazkodott hozzá persze, megint dagad, szét akar robbani, mint mikor beindult az elején a termelés.... :shock: nehéz,mint a kő cipelni! :lol:

na szaladok,mert ismételten nyekereg, most éhes vagy csak a poci fáj?? mindjárt kiderül

Kép
kaandi

Bogi, nálunk is néha morcoskodik a férjem, ha Bencus nem úgy tesz dolgokat, ahogy ő elképzelte! :D De már kezdi megszokni, hogy ő még nagyon pici, nem várhat el tőle dolgokat!

Mist: Szegény Natasa! :cry: Örülök, hogy már javulófélbe van a betegség!

Kaandi: Az Infacol biztos Botinál is beválik!
zsu83

Sziasztok!

Húúúúúú jó rég jártam erre... Nem tudtam jönni, szarakodott a netünk... :evil:

Azóta már megvan minden babánk!!! Nagyon gartulálok Zümisnek, Andabellának, és természetesen Andusnak is!!!

Minden baba gyönyörű, sajnos nincs időm mindenre reagálni, csak egy pár dolgot tudtam visszaolvasni...

Nálunk minden rendben szerencsére, ma éjszaka is 6 órát aludt egyfolytában Vendel, remélem így is marad, mert nagyon jól esett kicsit kipihenni magam... Hasfájás nálunk nincs, napközben 3 óránként eszik 10 perceket, és nő, mint akit húznak. hétfőn, 5 hetesen 4610g volt.

Tegnap megvolt a 6 hetes kontroll a nőgyogyinál (kicsit előrébb hoztuk... :roll: :lol: 8) ). Minden ok. Szóba került a fogamzásgátlás is, mert ugyebár én mondtam a dokinak, h amíg csak szoptatok addig nem is gondolkodtam ilyenben, de aztán az uh-n kiderült, hogy mindkét petefészkem tele van tüszőkkel, így a doki mosolyogva mondta, hogy azért szerinte legalább gondolkozzunk el a dolgon, hacsak nem akarunk rövidesen kistesót... 8) 8) :lol:
Hát mondjuk akarunk, de azért ennyire nem sürgős... Szóval kérdés, hogy Ti már gondolkoztatok ezen a dolgon? Ki hogy tervezi???
Ja, és végre vége a nélkülözésnek, tegnap elkezdtük bepótolni a lemaradásunkat apával... :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

millye: kiságy??? Az meg mi?? :D Mi nem ismerünk olyat...
De egyelőre az éjjeli szopik miatt kényelmesebb vele aludni a kanapén.
András meg tündibündi!

Elif: végre Efét is megtekinthettük! Hát ő is csodababa!

Julcsi, gjéti: Titeket sem hagylak ám ki! Nektek is jól elkapott képeitek vannak! :)

Hajni:
Mi csatlakoznánk az "utáljuk a hasonfekvést" táborhoz! Ha leteszem, elterül, mint egy béka! Majd 3 perc erőlködés után feladja... De sajnos azt mondta a védőnő is, hogy naponta rakjam le így, mert kell, hogy erősödjön. Addig hagyom hason, amíg nem üvölt.

Zsu:
Hát hallod! Nekem azt mondták tegnap, hogy a tejkiütés nem jó hogy van, mert allergiára való hajlamot jelez. Én meg azt hittem, hogy az normális jelenség, és majdnem minden babánál előjön! De nekem a vadárvácska teával való arctisztítást javasolta és ha csúnyább lenne, akkor vinnem kell dokihoz krémet íratni rá!

Mi imádunk fürdeni, szerintem komálja a hősugárzóból kijövő meleget (nemhiába szaunaőrült az anyja is!), meg puciban is imád lenni...

Ja, és mi valószínűleg nem kaptunk K vitamint egy hetes korában, mivel tegnap kérdeztem rá a védőnőnél, hogy na, erre: miért, nem lett felírva az elején?? Szóval tegnap kapott először a kórház után. Az ugye nem gáz??

ladmon

Hajni: Vendel is utál hason lenni... DE én is szokatom, ahogy Ladmon írta, had erősödjön egy kicsit.

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Millye, nálunk szerencsére éjszaka megmarad az ágyban, és jó nagyokat alszik, de napközben egyre többször csinálja, hogy csak rajtam hajlandó aludni, az ágyba ha leteszem, öt percen belül ébren van, és sír. Felveszem, csönd, és percek alatt megint szunya. Állítólag három hónapos koráig nem lehet elkényeztetni, én ezzel bíztatom magam :lol:

Julcsi, átállok az őszi-befőttre :D

Elif, nagyon édes Efe :D a rögtön születés utáni képen valami ennivaló :D töpreng, hogy na vajon most mi is történt vele :D

Köldök: nekem is kráter, és sötétbarna, meg a linea negrám is megmaradt, egész lentről a melleim vonaláig felér :( de én még abban bízom, hgy majd elmúlik, vagy tényleg le kell szedni onnan a bőrt??? :( jáááj

Gjéti, Oli tüneményes kispasi :)

Marci is de helyes, mintha a kacsának kiabálna, hogy "hé gyere le ide hozzám" :D

Bogi, azért az én imádott és agyondicsért férjem is elveszti néha a türelmét: van, hogy ha már egy percnél többet sír a kezében a gyerek, odaadja nekem, hogy javítsam meg :D szép lassan hozzáedződnek majd - most nekünk kell türelmesnek lenni a gyerek mellett apával is :D

KépKép

KépKép
stelly

zetibebi,zsu,stelly: akkor megnyugodtam hogy másnak sincs minta pasija. Ma reggel fel sem kelt az etetéshez, utána kérdezte miért nem keltettem. Mondtam mert nem akartam a tegnap estét folytatni :evil: . Miközben Fügét büfiztette örömködött, és elismerte hogy nagyon türelmetlen.

Ez a hasfájósság pocsék lehet, ismét csak remélni tudom hogy elkerül minket.

Amy: azért irigykedem ám :oops: Én még inkább féloldalasan ülök és nálunk az altáji közeledés kimerül abban, hogy apa megnézi a varratok állását :D Na de csak jobb lesz.....

Kép
budabo

Amy: Örülök, hogy írtál! Szépen növekszik Vendi! :lol:
Én is megkérdezem a nőgyogyimat, hogy milyen lehetőségek vannak fogamzásgátlás terén, mert kistesót egyenlőre még mi se szeretnénk!
De jó, te már fel vagy oldva a tilalom alól! :wink: Bár én félek egy kicsit az első együttléttől, mert belül is varrni kellett, félek, hogy fájni fog! :?

Ladmon: Allergia!? :shock: :? Na majd kikérdezem hétfőn a doktornénit, úgyis jön hozzánk! Szegény Bencusomnak nagyon ronda piros az arca! :cry:

Eszter: Boldog hónapfordulót Adri babának!!!!!! :lol:

Raktam fel képeket a közösbe!
zsu83

Bogi, még nem hullanak belőled a varratok? Belőlem még mindig hullanak, mondjuk nem csodálom, jó pár öltésem van! :?
zsu83

Zsu: jók a képek!!!!!!
De már potyogtak ki, de én mindig nehezen ülök és azt hittem hogy be van gyulladva esetleg, de doki azt mondta hétfőn hogy szép, meg Laci se lát semmit.

Kép
budabo

Zsu: na én most nem hiszek a védőnőnek (pedig egyébként igen).
Végigbogarásztam a netet és mindenhol az van, hogy ártalmatlan jelenség!
Úgyhogy a hisztériakeltésnek vége!! :D

ladmon

Zsu, köszönjük szépen :D Bizony, már egyhónapos nagylányom van :D

Eszembe jutott még valami, amit már rég akartam kérdezni: nektek mennyit van ébren, mennyit alszik a gyerek? Illetve ti mennyit játszotok vele, foglalkoztatjátok? Néha attól félek, hogy túl ingerszegény a környezete, néha meg attól, hogy túltelítődik eseményekkel, még nem jöttem rá a megfelelő arányra... Napirendje van már valakinek? És mikor számít valami napirendnek? Úgy értem, mennyi ide-oda csúszkálás van, ami még belefér?

KépKép

KépKép
stelly

ADRI MOSOLYOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beszélgettem hozzá, mosolyogtam rá, elmélyülve tanulmányozta az arcom, aztán egyszercsak teliszájjal vigyorgott egy nagyot :D imádom!

KépKép

KépKép
stelly

Zsu: nekem is volt belső varrat , de egyáltalán nem fájt együttlét közben...
Egyébként amikor kérdeztem a dokit, hogy akkor most zárlat feloldva, akkor azt mondta, hogy üzeni a férjemnek, hogy már így is el van késve, és hogy ő ezt úgy nem szereti, hogy kialakult ez a dolog, hogy a nőgyógyász véleményére várnak...
Szerencsére nekem egyáltalán nem fájt a metszés helye, kb 2 hét alatt teljesen rendbe jöttem. Azóta meg lelkesen gátizomtornázok....
mondjuk azt is elkezdtem már hamarabb is...

Stelly: asszem nekünk már mondhatni, hogy van napirendünk... Attól függ, hogy mikor kel reggel 6-7 között indul a nap, etetés 3 óránként, előtte, utána (igény szerint) peluscsere (nekünk kaki úgy kb 2-3 alkalommal van 1 nap) utána egy kis nézelődés, (mostanában a hordozót cipelem magammal a lakásban, ha dolgom van, és így mindent meg tudok csinálni), ölbe bújás, ilyesmi, aztán 1-2 óra alvás.... Mindig megvárjuk a 2 és fél, 3 órát az evéssel, és ki is bírja, nem nyüszög... ez így megy estik, 9kor fürcsi, utána evés és szunya... éjszaka még egyszer ébred, aztán csak reggel. Nagyon jó így, mert tudok tervezni, és kimozdulni (pl tegnap dokihoz), és semmi gond nem volt itthon, Apával szuperül elvoltak.
Az nagy szerencsém, hogy nem érzékeny a zajokra, pl tudok porszívózni is amíg alszik, vagy viszem magammal a hordozóba. Tegnap pl bent volt velem amíg szárítottam a hajam... nem érdekli semmi zaj.....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Stelly: én is megkaptam az első mosolyom valamelyik nap...
háááááááát, nem bírtam ki sírás nélkül... :oops: 8) :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Millye: Csatlakozom Eszterhez, még nem tudod elkényeztetni, ha akarod se. Mi most tanuljuk a bölcsőben elalvás művészetét. Van, hogy 1 óra is kell, hogy végre elaludjon. Az a taktika, hogy azt tapasztalja meg, hogy Anya másképp is meg tudja nyugtatni, nemcsak felvéve őt, hanem akár simivel, akár halk énekelgetéssel, vagy csak megnyugtató beszéddel. Ez egyre jobban megy, de csak napközben, éjszaka nem alszik el, csak mellettem, velünk. De nem baj, így nekem is kényelmesebb, csak pisilni kelek fel az 1 éjszakai szopi után, aztán szunya reggelig.

Pocakom? Lengedez a szélben :D , de napról napra szebb. Az intenzív belekönyöklés eredményeképpen a végéig csíkmentesen tartott bőröm jócskán rajzos lett, köldököm vízszintben van, linea negra megvan, lassan halványul. Mi nem vagyunk egy strandolós familia, de azért nyáron a derék finneket nem szeretném ilyen pocival riogatni a tóparton. 8)

Mindenki rakjon képeket, én sem tudok velük betellni, Gjéti, Elif, Julcsi, nagyon szépek, köszönjük.

Apa-hozzáállás: Biztos emlékeztek, voltak fenntartásaim Édesapával kapcsolatban, hát büszkén mondhatom, remekül állja a sarat, én egész 9 éves pályafutásunk alatt összesen nem kaptam annyi puszikát, simogatást, és törődést tőle, mint Lénusunk 1 hét alatt. Ami baba körüli teendőt lehet, rábízok, ügyesen és zokszó nélkül csinálja. Jaj, mondjátok, hogy ez már így is marad, mert csak reménykedni tudok, hogy nem pukkan ki a szappanbuborék!!!!!

Fürdés: Mi 2 naponta pancsizunk, nagyon szereti Léna, egyáltalán nem sír.
Viszont Hajni, nem vagy egyedül, Mi sem szeretünk hason lenni. Rögtön, ahogy leteszem, és amin fekszik, az hozzáér a pofijához, az lelkes cicikeresésre ösztönzi, és rövidesen bedühödik, hogy darab cicit sem talál.
Amy, de jó, hogy jöttél, őrület, hogy milyen nagy már Vendi baba, és örülök, hogy minden rendben volt a kontrollon. Szóval most az hogy van, hogy bepótoltok Apával, de még nem megoldott a fogamzásgátlás?! :oops: :lol:

Remélem, Natasa és Boti babócák jobban vannak, puszika nekik.

Eszter, köszi, igen már írom a szülésről szóló nagyregényt, valóban így könnyebben megy a feldolgozás, és az átértékelés. A legnagyobb problémám a jókora mennyiségű önváddal, és a saját gyengeségem számlájára írt kudarcérzéssel volt, de ezek nagyrészét sikerült már megfordítanom. :) Szóval napok kérdése csupán... :lol:
gerendai zsuzsi

...és most dobpergés, Url-lel meg anyámkínjával együtt a vonalzóm:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

TÁDÁM!!!...bocsi :lol:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: