A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Moffli, én semmilyen olajat nem használok, csak oliva olajjal szoktam a kis hámlásokat a fején áttörölni.

Sajnálom a köldöksérvet, sajna semmit se tudok róla :(

Kép
gombócmakka

Moffli: a köldöksérvet nem szokták piszkálni, a legtöbb esetben magától elsimul,ha mégsem, nagyobb korban tesznek beavatkozást, de ez elég ritka. Noémivel pedig minden rendben lesz!!!Mire használsz paraffint?

KépKép

KépKép
kata8110

kata:azzal kentem, dörzsöltem át a fejét, és a hajlatokat.Most, hogy nem használom, kiszárad a bőre a hajlatokban.

Kép
moffli82

Moffli: sima napraforgó olaj tökéletes erre a célra, vagy ahogy Gombócmakka írja,olívaolaj.Mellesleg patikában olaj címen is sima napraforgóolajat adunk (jó,én nem patikázom, de a szakmai gyakorlatokból meg a tanulmányokból tudom :wink: ) -- azért kérdeztem, mert nem is hallottam ilyet, hogy paraffinnal kenni :shock: :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Szép,sírás mentes estét!
Mai penészölő hadművelet teljesítve :)

Ma kiakadtam a mérlegre.. Lemérem kaja előtt, majd után, erre küzli a lelkem, hogy az én fiam a szopás hatására fogyott 10 grammot...

Tegnap nagy büszkén bevittem a tökéletes leleteinket a dokinőnkhöz.koponya, hasi,csípőuh.. Mosolyogva megemlítettem, hogy akkor a csípőszűrés ezzel le is van tudva.. Erre ő közli, hogy nem egészen, ez csak egy plusz, ettől függetlenül el kell menni csípőszűrésre is... hurrá....

Enikő:
A mellszívóról keresek képet, és belinkelem

krisz:
a TGYÁS-nak az OEP-től kell jönnie. Az én munkahelyemen is (ált. iskola) a gazdaságis egy nagy rakás szerencsétlenség, mindent magamnak kellett intézni, még egy rohadt nyomtatványt sem volt képes adni, mert olyan neki nincs.... :x

Zitocs:
hát ha Avent reklámarc nem is, de gyógyszertári kúpot bármikor reklámoznék :) Amióta Anna megszületett, szerintem az egyenlítőt végig lehetne rakni azzal a rengeteg kúppal,amit elhasználtam.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok, ujra itt, bocsi de annyira el voltam veszve, meg meg tan el is vagyok. Itt voltak a szuleim, kozben koltozkodtunk is, na meg egy pici baba... ne is mondjam....
Hala az egnek velunk is kezd minden rendbe jonni, mar jol megy a szopizas, kezdjuk megismerni egymast, Attila kiegyensulyozott ksibaba, szinte alig sir, na kiveve amikor ehes. Nyuglodik persze itt ott, de nem panaszkodom :lol: vissza olvasni nem eselyes, de most mar remelm lassan bekapcoslodom, vagyis vissza kapcsolodom a csevegesbe :lol:
mindenkinek szep ejszakat:)

Kép
brestovsky

Sziasztok!

Találtam egy oldalt, ahonnan komplett albumokat lehet letölteni, gyerekzenék (Halász Judit, Mesék zenéi, stb).

http://karacsony.centrumnet.hu/karacson ... ok/&c=list

Winrar kell a kicsomagolásukhoz. Egymás után két albumot lehet letölteni, aztán várni kell kb 15 percet.
magdolnasz

Sziasztok!

Na túl vagyunk a baba-látón, nagyon helyesek voltak a nagyok.
Az ebéd jól sikerült, a fánkból nem maradt semmi, a levesből sem nagyon, a másodikat meg most pusztítottuk el majdnem teljesen.

Réka áhítattal tologatta a kocsit (mert kimentünk sétálni), gergő is rdeklődött hugi iránt.

Na megyek, Borka buba áhítozik az anyai cicire. Folyt köv. ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Na, úgy látom, mindeki a vasárnapi ebéddel van elfoglalva, én is csak azért írogatok itten magamban, mert Bori ismét alszik, az ebéd a pocakokban, a család döglik... Nemsokára kiszabadulunk, nagyon jó az idő, hála Istennek... :D

Katuska! Apukádnak kitartást a "Nagy Feladathoz", nektek pedig sok erőt és türelmet, hogy tudjatok mellete lenni. :(
Asszem nehéz időszak elé néz anyukád (is). :cry:
Talán Petra és Máté jelenléte egy kicsit segít, plusz energiát adnak a szüleidnek. Ja, és gratula az 1 hónaphoz!!! :)

Moffli: én is olajozom a csajszit.
Még a konyhából nem vittem be az olívaolajat (még a gyógyszertárit használjuk), de asszem ki fogom próbálni, bizti jót tesz neki.
Köldöksérvre nekem sincs semmi ötletem.
Egyébként úgy érzem a hozzászólásaidból, hogy már egy kicsivel jobb a kedved! Fontos, hogy beszéljétek át a pároddal, ki mit szeretne, mert lehet, hogy mindketten ugyanazt szeretnétek, csak nem meritek/tudjátok... elmondani, jelezni a másiknak. Szóval: hajrá, menni fog! :)

Csatangolás: a múlt hét közepe óta egyre többet csatanolok a nővel, nagyon élvezem. Már egy kicsit elszoktam a babával való kiruccanásoktól, féltem is, hogy hogyan fogjuk abszolválni, de úgy tűnik, rendes gyerek, egy nyikk sem volt, ha ment a szekér. Meg máskor se, bár most nem nagyon mentünk messzire. Egyenlőre még kocsival "rohangálunk", márc. 16-tól meg a mei tai lesz a főszereplő, legalábbis a BKV-s útvonalakon, jól egymásra fogunk melegedni. Csak ne legyen nagyon szeles az idő, mert akkor ki lészen akadva a família apraja és nagyja! A kicsi a szél miatt, a nagyok a kicsi miatt, én meg a kicsik és a nagyok miatt, Apa meg miattunk.... ;)

Rita! De jó, hogy újra írsz! Képeket kérünk!!!

vcrane! Merre vagy? Mi van Alex úrfival és Veled? Rég láttuk a fórum Nagy Öregjét, Tőled is várunk képeket!
(Én sem tettem fel újabb képet, sajnos még nem töltöttem fel a frisseket... :shock:)

Eltűnt Kismamik és Kisbabók jelentkezzetek!

Mágnes! Elképzeltem, ahogy rakosgatod az Egyenlítő mentén a kúpokat!!! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Elnézést, de nem névre szólóan írok: annyi az infó, nem bírom észben tartani, kinek mit is szándékozom írni: Szóval

Nekem egy multinacionális cég adja a fizumat ( eddig jó pár ezer emert foglalkoztatott) , ő kifizető hely, de jelenleg csak a táppénzt, a fizut és a kismamáknak a 168-napra jéró terhességi gyermekágyi segéylt, GYERd-t és GYES-t fizeti.
Családi pótlékot tavaly aszem márciustól a MÁK fizeti, ezt ezév aszem január 01-től a regionális és nem a helyi MÁK ( nekünk zalaiaknak ez a Vas megyei Szombathelyi MÁK) . Ők fizetik az 1szeri anyaságit is.....okosan tettétek, ha tértivevénnyel adtátok fel a dokumentációt....én meg voltam elégedve....igaz nem értettem, hogy miért egy havi családit küldtek februárban( szóval ezek szerint a havi kifizetés mindig utólagos, vagyis februárban a januári érkezik...vagy nem így van?). Elvileg aki bankszámlára kapja, annak minden hó 05-ig meg kell kapnia aszem a postai úton érkeztetőknél hó 10-ig.

Érdekes módon a héten kislányunk is leállt a 150 ml/kajáról 120ml/kajára. Írtátok, hogy oaljozzátok a babót. Én esti fürcsi után a dokinő által felírt gyógyszertári aszem E vitaminos krémet melegítem fel a kezemben és teljesen átmasszírozom vele a kis mezítelen testecskéjét, ojan, mint aki le van olajozva, nyakicát, hónaljat és combráncocskákat különösen gondosabban. Amúgy Jonshonékat utálom, csak jó illatuk van de tapasztaltátok ti is, szárítja még az én bőrömet is.....Tegnap elkezdtem az espumisan csepp alaklamzását. Mintha este nem lett volna annyi ordítás, viszont mintha a kaki is távozott volna....de nem élem bele magam, ez csak pszichés lehet részünkről ( férjem is ezt vette észre) de egy hétig minimum alkalmazzuk...dokinőmet meg sem kérdeztem, elvileg eddig nem volt mellékhatása a cseppeknek...
Múlt pénteken felhívtam a védőnőnket, aki suttogott a telefonban, miután 1 perc múlva felvette, hogy oktatáson van....pedig most az egyszer fontos lett volna, ...hasfájás miatt.....letettem, de annyi esze nem volt ám, hogy felhívjon másnap vagy később, vagy csak jelezzen, én visszahívom....ha elkezdek filózni rajta, jól felhúzom magam, szart sem ér a munkája....nagyon durva kifejezés, amolyan feleljünk meg a munkaköri elvárásoknak a munkáltató felé, de semmi lelkizés.... én amúgy nem nagyon kérdeztem korábban sem az előző védőnőt ( ő ügyes volt) inkább kitapasztaltam a dolgokat vagy anyukáktól érdeklődtem......mondtam neki azt is hogy már nincs anyatejem, csak pótlás, erre telefonon múltkor azt mondja, akkor csak szopiztassak rendesen...hát nem részleteztem neki....sőt a munkahelyemen és itt a lakótelepen sem részletezem, hogy szopik nem szopik....ha rákérdeznek: szopik a baba....én meg azt válaszolom: nagyon jó étvágyú, így nem kell hazudni, magyarázkodni sőt felhúzni sem magam....

gyongyike

bocsi imádom a magyar nyelvtant

ojan=olyan

gyongyike

Sziasztok!

Megvolt a tegnap délutáni sírós kimenő, apussal megnéztük a Valami Amerika 2-t, és könnyesre nevettük magunkat! Napok óta vártam már, de útban a mozi felé meg azért sírtam, hogy milyen dög vagyok itthagyom a gyereket a nagyira. Nem vagyok normális :D

Katuska, Apukád :(

Moffli, éjszakai alvás: Valójában semmi csoda-módszer nincs. Ennyire figyelünk csak: éjjel legyen sötét és minél nagyobb csend, nappal legyen világos és bátran zaj. De azt hiszem ez alkat kérdése inkább...

Köldöksérv? Szent ég, ez hogy derült ki? vagy ez olyan dolog, ami látszik?

Csöre
, hogy KAtát idézzem: "Csöre: lebuktáááááááááááááááááááááááál!!!!"

GYöngyi, ezek a védőnők...

Rita
, jó téged újra látni!

Batkata, fánk...nyami... :shock: :shock:
kisbogacs

Sziasztok!

Kriszti: Örülök,hogy tetszett a film! Nézzétek meg a Papírkutyákat is,ha tudjátok, valami fergeteges :lol: Minket össze kellene kötni :lol: Tegnap én is a film alatt írtam a moziból sms-t anyunak,hogy minden OK-e Martinnal?? :lol: Persze kicsi fiam békésen húzta a lóbőrt :wink: Pü. megy.

Katuska: Apukád :(

Batkata: örülök,hogy minden ilyen jól sikerült!!! Látom, Borcsinak nagy sikere volt!!! :D

Voltunk kint sétizni, de itt még mindig olyan hülye latyak van meg hó,hogy átázott a cipőm :evil: De Martin jót levegőzött, most meg durmol. Olyan édes,mikor úgy lehet kicsomagolni,hogy a szemét sem nyitja ki :D

KépKép

KépKép
kata8110

Hoztam képeket én is :)
kicsit sok leszek, ne haragudjatok.. :oops:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235931105.335.jpg[/img]

[/img] Kép

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235931184.6806.jpg[/img] Anyameghajtású járgány :)

[/img] Kép Csak csajok

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1235931229.7053.jpg[/img]

[/img] Kép

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Estére ideértem én is. Kimerítő nap volt. Babanézők voltak nálunk, délelőtt főztem, aztán sétáltunk. Most kicsit kifújom magam.

Kata: a Papírkutyákat én is meg akarom nézni. Az egyik főszereplője a filmnek a gimis barátnőm.
Én nem tudom úgy kiszedni Ádámot az overallból, hogy ne ordítson. Sajna lassan ki is növi, így még nehezebb.

Mágnes: nagyon édesek a képek. A bealvósak tetszenek a legjobban.

krisz78

Mágnes, a farmeros szerkótól elolvadtam, nekünk is ilyen bundazsákunk van, és a fiad hihetetlen milyen pasis, a lányod pedig még mindig gyönyörű... :D

Mentem aludni, jó pihit mindenkinek!
kisbogacs

Sziasztok!

Nagyon édes babákat láttam.

A hétvégénk elég mozgalmas volt. Szombaton voltunk matracot venni az ágyunkba, mert már kezdett leszakadni a hátam (amire rátett még 2 lapáttal persze Julcsi cipelése és a melleim hatalmas volta). Ezután késői ebédeltünk kedvenc vendéglőnkben, késő délután volt, mire hazaértünk. A kettő között persze hazamentünk szopizni. Ma pedig egy nagyon nagyot sétáltunk a jó időben, délután pedig Julcsival aludtunk egy nagyot (ilyen még soha nem volt, amióta megszületett, nem tudtam aludni nap közben)
Ma volt először, hogy 6x evett. Volt elég tejem, jó nagy mennyiségeket szopizott (140-170), így elég is volt a 6 alkalom.

A pöttyeink nekünk is múlófélben. Olyan, mint a reszelő, de láthatóan egyre szebb.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
petne

Mágnes: édesek a képek, a sapistól totál elolvadtam!

Batkata: jó neked, hogy már tervezed a babával a komolyabb kiruccanásokat, ami nem csak séta... nálam a pót védőnők (értsd nagyszülők) szerint a Violával emberek közé menni felérne egy 3. világháború megindításával... És gratula a sikeres ebédhez!

Magdolnasz: köszi a linket, tök jó!

Gyöngyike: na ja, itt egy védőnő rajongói klubba botlottál, úgyhogy panaszkodj nyugodtan...

Moffli:
köldöksérvre nincs tippem, nálunk nézték, de szerencsére nincs.

Kisbogács: én még csak tervezem a valódi nagy kiruccanást- ami egy szopit is érint, hisz kicsiket már voltam távol. El szeretnék jutni a kórusunk próbáira, mert egyrészt már majd megőrülök (ma fennhangon mozgalmi dalokat daloltam Manónak), másrészt nagy koncertre készülünk. Csakhát a próba 5-8-ig van... Budán. Most még nagyon várom, de ha elindulok, tuti parában leszek, hogy no, kezdődik a Manó-terror otthon...

Rita: jó hallani felőled!

Olajok: nálunk védőnői tanácsra az oliva olaj megy, de szerintem csípi Manót, mert annyira vonyít tőle (akkor is, ha előzőleg nyugodt), Anyukám (gyógyszerész) a parafin olajat ajánlja, mely régi megoldás, de hatásos, szerinte.

Tejszaporítók: Csajok, ti eszitek a rántott levest? Én napi 3 Laktoherbet iszom, s pár napja elegem lett a rántott levesből (napi két tányér). No, jött is a tejcsi krízis. Most újra iszom-eszem, és annyit fejtem ma, mint az elmúlt héten összesen, és Viola is jóllakott. Gondolom azért hatásos, mert pont azt tartalmazza, amiből a szervezet tejet készít... vagy fene se érti. Homeo bogyót és egyéb kapszulát nem szedtem eddig.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs:
Bencének a rántott levestől fáj a pocakja, így erről is le kellett állnom... Mit mondjak, cseppet sem könnyíti meg a fiacskám a helyzetem, amitől gyarapodna a tej, azt az ő pocija nem kultiválja... :?

Köszönjük a dícséreteket :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Magdolnasz! Köszi a linket! Le is töltöttem pár albumot.

Katuska! Apukád! :(

Mágnes! Nagyon szépek vagytok! Az a kép, ahol Anna átkarol ismerős! Nálunk is ugyan ez van, ahogy leülök!
Testvérkocsitok szuper. Én is gondolkodtam rajta, de mi már ritkán használunk babakocsit.
Beni hihetetlen tempóban nő! Hány kg?

Holnap jön haza a férjem! :D Annyira örülök. Én már hulla vagyok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Eddig nem volt bátorságom csatlakozni e jó kis csapathoz, mert mire elkezdtelek olvasni Titeket, már december volt, de most mégis bebocsátást kérnék, mert jó volna néha megosztanom, megkérdeznem, beszélgetnem.

A befogadás elősegítése érdekében néhány kép Zille babánkról, aki Január 4-én született

Luca

Kép Kép Kép
lucus16

Uramisten de gyönyörű baba!!!
Luca üdv a csapatban! :)

Zitocs, kérdeztem már melyik kórusba jársz?

[quote="maszatmanó76"] írta:maszatmanó76nálam a pót védőnők (értsd nagyszülők) szerint a Violával emberek közé menni felérne egy 3. világháború megindításával...

Ezt nem teljesen értem... Miért, mi lenne a baj?

A rántott levesről még soha nem is hallottam :?

Petne örülök a jó híreknek!
kisbogacs

Sziasztok!

Mi is itthon. Én totál kivagyok.

Most nem is írok mindenkinek.
Örülök, hogy jól vagytok Csajok! A babák édesek. :lol:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna, mi a baj? :shock:
kisbogacs

Sziasztok!

Luca, üdv köztünk. Zille egyszerűen gyönyörű!!!

Hanna, az utazástól fáradtál el, vagy valami más baj van?

Kép
petne

Kriszti!
O. ameddig otthon voltunk, szinte csak ölben volt. Nagymami hurcolta jobbra-balra. Ha megnyekkent, felvette. Hiába mondtam neki, tegye le, mert nekem nincs segítség egész nap, mint neki volt. O. egész este üvöltött. Ha kézben volt, akkor oké is lett a dolog. De nem lehet egész nap kézben. Szóval, most kivagyok... mert az lett a vége, hogy anyukám megharagudott. Pedig annyira szeretem és mindig csak jót akar nekünk. Az unokáját is imádja, de nem érti meg, hogy nem beszélünk a gyereknek selypítve, énekelve és nem kapjuk fel, ha megnyikkan. Szóval, Anyukám most haragszik ránk, engem meg megvisel, a gyerek üvölt... szóval szuper........
Bocs a panaszkodásért. :cry:

Remélem a hátad jobban van!!!!

Kép
hanna30

Hanna, átérzem :(
kisbogacs

Petne! Gratula a sok tejcsihez!!!!!!!!!!!!!!!
Az út szuper volt. O.végig ébren volt. Nézelődött. :)

Luca! Üdv itt! Gyönyörű a kiscsaj!

Kriszti! Akkor nem vagyok egyedül.
Engem nagyon megvisel, hogy O. "megbolondult".

Kép
hanna30

Sziasztok!
Gyors bekukk!
Hanna! Ezek szerint jól értem, hogy hazautaztatok? Sajnálom, hogy ilyenre sikeredett. :( Majd megenyhülnek, ne aggódj!

Csajok, mi az a rántott leves? Mármint hogy kell csinálni? És mitől hatásos?

Zille babának nem csak a neve gyönyörűűűű! :wink: Üdv itt Luca!!!

Mágnes! Nagyon hasonlítanak rád a gyerekek!!! Nagyon szépek vagytok!!! :)

Batkata!!! Én tudom, hogy nem vagyok a toppon agyilag, de milyen nagy tesókról írtál?? A Te tesóid? :shock: Pedig még vissza is olvastam, de nem értem... :oops:

Nekünk a hétvége nagyon mozgalmas, de egyben kimerítő volt... lányom megint taknyos és elég volt 2 nap itthon, hogy Ádi megint visszaessen, így ma éjjel megint porszívózás és szörcsögés volt... :x Annyira elegem van ebből a takony időszakból!!!!! Mikor lesz ennek vége??? :evil:
Na megyek még ledőlök kicsit...

Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! Jobbulást!!!!
Igen, otthon voltunk. O. el is lett kapatva. Csak kézben volt szinte.
Most meg küzdök, hogy visszatérjen az én édes kisfiam.
Tudom-tudom.. első unoka... de én őszinte leszek, az első nyikkanásra nem kapom fel. Ettől nem érzem rossznak magamat.

Kép
hanna30

Kép
hanna30

Hanna! Nálunk a férjem a besegító múlt és jelen héten. Este mindha már nem sírt volna a pocifájástól annyit Virág, aztán 8-tól hajnali fél2-ig aludt. A férjem nem ébred fel a sírásra ébresztem, és meg is kért, hogy ő lesz éjjel a soros. Aztán mindketten fent voltunk de a végén én altattam el nagy nehezen, mert most is fájt a pocija....szeintem így 2,5 órán át fent voltam.A reggeli bulit újra aférjecském oldotta volna meg, de 40 perc alatt 60 ml kaja után elaludt Virág...ami tutti nem elég neki....én elvittem a nagyfiunkat oviba....kicsit frissültem a levegőn, azóta talán ha most elalszik a bőgö masina, de én már el is bőgtem magam, mert amíg sír én addig tiszta görcsben vagyok.....pedig éjjel is úgy tudtam visszaaltatni, hogy kb.5-10 percig hagytam bőgni a helyén....cumit adtam neki ha kiejette....és a hátát simogattam, aztán elaludt, mintha felfordult volna a napirendje...... következő kaja után sétálni viszem....akkor gyorsan elalszik....

Amúgy ne kérj bocsánatot mert normális ha ilyenkor kiakadsz.....anyukád legközelebbre átgondolja szegény csak a szívére hallgatott.....nálunk anyósom ilyen....

maszatmano: védőnő, ha nem jelentkezne nem is tűnne fel hogy létezik ilyen poszt.....

mágnes:jóképű a srácotok, no és menők a ruhái...nagyon szép arca van a babátoknak

luca: szép a abab és a neve is üdv köztünk

gyongyike

Lányok nem tudtam a lányomba 9 óra alvás után 80-nál többet beletukmálni. Egyre kevesebbet eszik. :cry:
kisbogacs

Gyöngyike! Édes vagy.
De Olivérnek nem volt semmi baja. Napközben szokott nyekeregni, de nem veszem fel, hanem beszélek neki, énekelek és minden ok.
Most persze kézben volt. Anyukám sétált vele.
Szerintem ez nem jó. Csak szinte a szopi alatt nem volt sétálgatva vele. A pocija nem fájt már. Jó volt rá a gyógyszer.
Most meg elvárja a kis terrorista, hogy én is cipeljem.
Nekem napközben nincs segítség. Laca napi 10-12 órát melózik. Tárgyal, oktat, stb... Nem várhatom és nem is várom el tőle, hogy ébren legyen éjszaka vele. Mivel O. csak szopik, nem is tudna mit csinálni. Nappal pedig nincs itthon.
Én csak ezért akadtam ki.

Kép
hanna30

Kriszti!
Ne aggódj! A szopis babák nem esznek egyformán!!!!!
O. is van, hogy csak 50-et eszik és alszik ezerrel, van, hogy 170-et és még kér. Nyugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! (elveszemamérlegedet)

Kép
hanna30

Sziasztok!

Luca: üdv itt! nagyon aranyos Zille baba :)

Hanna: sajnálom a hétvégét, de biztos vagyok benne, hogy minden helyrejön anyukáddal, nyugi :wink: Olivér meg hamar visszaszokik a rendes kerékvágásba.
Én sem kapom fel rögtön Sacit.

Bartika: jobbulást a csapatnak!

Katuska: :cry:

Moffli: én is az olívát ajánlom, illetve én, amikor a gyógyszertári elfogyott, a gabit kezdtem használni (volt az egyik reklámcsomagban), semmi baja nincs tőle Sacinak, bár abban talán van paraffin.
Köldöksérv: hát, jó eséllyel kinövi Noémi, ha mégsem, akkor egy apró műtétet hajtanak végre rajta 5-6 évesen. Öcsémnek volt sérve. A köldöksérvre talán van valami kötő is, legalábbis úgy rémlik, de hallottam pro és kontra érveket is ezzel kapcsolatban.

Én fürdés előtt olajos kézzel átmasszírozom Sackót a Hanna blogjából ellesett módszerrel :D élvezi a kiscsibe :D

Kata, Kriszti: de jó, moziztok :D hát, szerintem mi mostanában nem jutunk el :(
Na OK, hogy lebuktam, de remélem, sikerült megnyugtatni a csapatot :wink: Moffli, ez rátok is vonatkozik :) Zaza hasonlókat hízott, mint Noémi, és soha egy doki sem mondta, hogy sok lenne. Neki ez a tempója, és kész. Nehogy elkezd koplaltani szegénykémet!

Hétvége: kedden ugye Apusék disznót vágtak, én a szüleimnél ebédeltem, először volt ott Sackó :) Babakocsival mentünk, háááát, nem mondthatnám, hogy Sackó élvezte :( nagy nehezen az oldalára-hasára fordulva megnyugodott, de úgy meg félek, hogy nem kap levegőt :(
Vasárnap meg Apussal "pihentünk" :?: kitakarítottuk a kamrát (nem értem, miért volt baromi fontos, már hónapok óta alig lehetett bemenni, igazán ráért volna még pár hetet :oops: :? :lol:), lezacskóztuk a husit, felíratoztuk, és fagyasztottuk. Kertészkedtem egy kicsit, de nagyon minimálisat, Apus kocsit mosott, úgyhogy estére jól kifáradtunk.
Sackó is. Este 6-kor evett, de utána már nagyon hisztis volt. Megfürdettük, elaludt. Vártam, hogy felébredjen, de csak 2-kor ébredt :shock: utána meg 6-kor.... hát, had' ne mondjam, milyen volt már a cickó reggelre :? fertőtlenítem a fejőt...

Ma volt a dokibácsi reggel, délután mehetünk oltásra.

Na, most már felveszem, szerintem megint aludna. Mostanában annyit alszik :roll:

Csöre
csöre74

Csöre! Nagyon szépen köszi a megnyugtatást.
Ugye milyen szuper a masszázs?
O. is megvan érte őrülve, ő nagyon imád puccccccccérkodni. :)
Remélem, gyorsan helyreáll a rend, mert amit este lerendezett az kemény volt. :oops:

Kép
hanna30

Luca! Zile csodaszép! Akkor már 3-an vagyunk, akik január 4-én szültünk! :D
Kérünk szüléstörténetet!
Vonalzut nem teszel fel?

Kisbogács!
Rántott leves: régen a főzelékeket, leveseket rántással sűrítették. Ma már többnyire átvette a helyét a habarás. A rántást ma a piritott liszt miatt egészségtelennek tartják.

Hanna! Sajnálom, hogy Olivér nyűgös! Remélem hamar visszarázódtok!
Nemis vagy attól rossz anya! Én sem kapom fel mindenre, ha egyedül van az ember előfordul, hogy sír a gyerek (pl fürdéselőkészítés, másik gyerek etetése, WC, kajálás, stb).
Milyen csodaszer segített pocifájásra?

Bartika! Többnyire a tojás- és a köménylevest szokták tejserkentőnek ajánlani. Mindkettő a kömény miatt htásos, nem a rántás miatt.
A rántás: 1-2 kanál lisztet olajba meg kell piritani és vízzel felönteni.
Ádinak gyógyulást!
A csodaszer sajnos nem jött meg! :(

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt mindenkinek!

Luca: üdv a csapatban. Nagyon szép kislányod van. Akkor neked is udvarolunk a fiammal! :D

Hanna: selypítés :evil: De te legalább tudtad anyukádnak mondani. Én nem merem anyóst kioktatni, mert világháború lenne. Egyébként anyukád meg biztos nem komolyan sértődött meg. Az enyém is szokott, aztán pár óra múlva elfelejti. Jövő héten mi is utazunk, szerintem hasonló lesz a szitu.

Koszmó: ez a méregdrága Babe sampon úgy látszik beválik. Sokkal szebb a feje. A haja meg olyan szép kis selymes. Az olajtól olyan volt a feje, mint egy hajléktalané. :D

Ma nagy utunk lesz. Megyünk autóval a Madarászba koponya uh-ra, de előtte még be kell ugranom a suliba papírügyeket intézni. Na, majd ha a gyerekek meglátják, hogy ott vagyunk!!!! Persze megfogdosni nem fogják, de azért hagyom , hadd nézzék meg! Azt álmodtam, hogy gyerekestől beküldtek órát tartani. Ilyet! :shock: Eddig eszembe se jutott a munka!

krisz78

Krisz! Amig az influenza járvány tart én nem vinném a picit gyerekek közé, sőt emberek közé sem (bevásárlóközpont, stb.)

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő! Kösziiiiiiiiii!
Espumisan segített.
Az Infacol nekünk ugyebár nem vált be, de ez igen.

Krisz! Hát, nem tudom, meddig tart a "harag". Tényleg nem értem, miért kell énekelve beszélni a gyerekhez. Nem hülye ő.
Én kioktatok bárkit. Te fogsz küzdeni majd egy beszédhibás gyerekkel.
Majd mesélj, milyen volt a nagy út. :)

Kép
hanna30

Enikő: muszáj bemennem a suliba, mert már megint el..... a papírjaimat! Fizetést utalnak TGYÁS helyett.

krisz78

Hanna: én a falat kaparom, amikor selypeg a gyerekkel anyós. Már a férjemnek szóltam, hogy ő mondja az anyjának, mert, ha én teszem, az nem biztos , hogy úrinő stílus lesz.

Enikő: én boltba is azoktam Ádámmal menni. Sajnos nincs, aki megcsinálná helyettem. A férjem sokáig dolgozik, meg utál vásárolni. meg se nézi mit vesz, aztán ezrekkel többet fizet, mintha én vásároltam volna.

krisz78

Zitocs: ja, a "Lent, hol a völgyet..." nagyon jó altató :wink: :lol: :lol:
Nem értem, miért ne lehetne emberek közé vinni Violát? Na jó, zsúfolt, zárt helyre nem szerencsés, amíg ilyen taknyos idő van, de nyugodtan ki lehet vele mozdulni :wink:

Hanna: Saci is rögtön elhallgat, akármilyen reménytelenül üvöltött előtte, ha elkezdem vetkőztetni, és nekiállok masszírozni :D olyan édes :) de a hátát azt nem annyira szereti :roll: nem sír, csak mocorog... majd megszokja :)

Rántott leves: szerintem a CH miatt is javasolt... illetve a folyadékbevitel miatt...
Enikő: hát, ezt még nem is hallottam, hogy egészségtelen a pirított liszt.... akkor elég "elmaradott" vagyok e tekintetben, mert én bizony egy csomó főzeléket és levest rántással készítek. Némelyik úgy sokkal finomabb, mint habarással. Akkor mi van a kenyérfélékkel, és süteményekkel? Komolyan kérdezem, nem kötöszködni akarok :wink: (és közben tele a szám a finom kis kakaós csigával, amit szombaton sütöttem :oops: :lol: csináltam sajtost is :D)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Hanna sajnálom, hogy így jött ki a hétvégétek. Én csak éjjel szoktam ugrani ha sír első nyekkre, mert nem akarom, hogy mindenkit felverjen.

Luca, üd itt. Csodás kislányotok van. :D

Képzeljétek el, mi pedig lassan elérjük a 4 kilós álomhatárt. Tegnap este 3960 g. volt a kiscsaj.

És egyre masszívabb. Egyre jobban tartja a fejét. Férjem szerint tegnap pedig átlendítette magát hasról hátra, vagy hátról hasra. erre már nem emlékszik. Én nem láttam, mert a de.-i műszak az övé volt, mivel összesen 2 és fél órát sikerült aludnom az éjjel. Nem azért, mert nem hagyott, este vendégeink voltak, éjfélkor mentek el, utána az éjjeli szopi után fél ötig aludt, é onnan nem. Hát kicsit megszívtam. Cserébe most volt egy egyben 5 órás alvásunk. Akinek már 8 órát alszik a babója az hogyan csinálja? Az enyém még kel éjjel.

Férjuram itthon lesz a héten apasági szabin, szóval nem nagyon tudok majd jönni.

Kép
Kép
cs_erika

azoktam=szoktam

krisz78

Mágnes, mi újság a kapszulával? Hogyan bírjátok? És mennyire hat?

Kép
Kép
cs_erika

Enikő, én ma is rántással készítek mindent, de a rántott levesről nem hallottam :)
kisbogacs

Csöre! Nem is tudsz velem kötözködni e téren, hiszen én csak az általam is olvasott infókat írtam. Kb 10-15 évvel ezelőtt volt hangos a sajtó ettől. Egyébkét én is van mit rántok, pl. paradicsomleves. A főzelékeket nem.
De ez is olyan, mint a zsír, olaj, margarin. Hol ez, hol az van felül. :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: de nem is akartam :wink: értem, akkor csak a rántottak voltak terítéken... hát, nem tudom, szerintem is olyan dolog, hogy mikor mit kapnak fel :) Olaj, vaj, margarin: mi a "biztonság kedvéért" mindhármat használjuk :lol:

Kriszti: tényleg, mérleg: nem az van, mint Zitocséknál, hogy az elem van lemerülőben? Ha nem, akkor is, fel a fejjel, amíg Ági olyan kis boldog baba, mint eddig :wink:
Egyébként Mesinél, mint elsőgyerekes anyuka, én is nekiálltam mérni a kajálását. Már az első alkalommal kevesebbet mutatott a mérleg evés után, mint előtte, így nagyon hamar letettem róla :wink: :lol: sokkal fontosabb, hogy kiegyensúlyozott, egészséges legyen a baba, minthogy mennyit hízik :) és mennyit eszik

Erika: gratula az ügyeskedésekhez :)
Én a hosszú alvás érdekében a világon semmit sem teszek, még a csöndet sem tudom biztosítani, amíg a két nagy ébren van, illetve reggel is nagy a csatazaj... utóbbira fel is szokott ébredni :?

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: