A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok! Elnézést kérek a betolakodásért, de kicsit nosztalgiázni szerettem volna. :) Ma 4 hónapos a kisfiam, és szerettem volna látni, hogy milyen problémákkal küszködtem az elején.
Ha megengeditek, néhány dologhoz hozzászólnék, mert sok időt takaríthattok meg vele, én pl. 2 hónapot elfecséreltem az elején feleslegesen.

Tejserkentés: valaki említette a sok folyadékbevitelt, hozzá csatlakoznék. A sok alatt azt a mennyiséget kell érteni, amennyire nekünk szükségünk van, és azon felül, amennyit a baba megiszik, ez összesen kb. 3-3,5 liter naponta. Nemrég egy műtét utáni belázasodásom kapcsán napi 4 litert meg kellett innom, és 160 ml-eket tudtam fejni, úgyhogy aki kellően mazochista, ihat 4 litert is. Én teát és enyhén szénsavas ásványvizet iszom, néha alkoholmentes sört.
A délután 3-4 óra után megivott fekete tea hatására a kisbabám is aktívabb lett.

Napirend: nagyon kínlódtam az első 2 hónapban, mert nem tudtam, mikor mit akar a gyerek, mikor mi fog következni. Nem tudtam, miért sír. Nagyon egyszerűen rá lehet szoktatni az események egymásutánjára, ezt "A suttogó mindent megold" című könyvből lestem el, és több topic társam napjai váltak rendezetté és kiszámíthatóvá ezáltal.
A napirend beállítása nagyon egyszerű: evés-játék-alvás, mindig ebben a sorrendben. Ne tévesszen meg senkit az, hogy szopi közben bealszanak a gyerekek! Én is szerettem, hogy bealudt, de sajnos nem tudtam, meddig számíthatok alvásra. Ott kellett lesben állnom, hogy mikor ébred, és ez rettenetes, mert sem házimunkát, sem egy kis otthonról való elszabadulást nem engedhettem meg magamnak. Ha az említett napirendet bevezetitek, tudni fogjátok, mikor mit akar a baba, és kb mennyit fog aludni. Sajnálom, hogy csak 2 hónaposan tudtam bevezetni:
1-1,5 hónapos koráig:
evés 15-40 perc, de az első egy-két hétben még 60 percig is lehet
játék 15-20 perc (nézelődés, pislogás, később képek nézése, pici tornáztatás, simogatós játék, "beszélgetés", a peluscsere is ide tartozik, stb)
alvás, amíg meg nem éhezik újra (kb.60-120 perc)
És ez a körforgás megy egész nap.

Hasfájósság: nekünk a puki kitornáztatása vált be a legjobban. Hanyatt fekszik a baba, és a térdeit a mellkasához közelítjük, és egy pici préselő rányomást csinálunk. Hihetetlen csimm-bumm cirkuszt fogtok hallani, ha kipróbáljátok. :D

Hason altatás:
előnye, hogy nem deformálódik el tőle a koponya, és sokkal mélyebben tudnak aludni ebben a pózban.
Aki fél hason altatni, próbálja ki napközben többször úgy, hogy a baba közelében marad, és ellenőrzi időnként, hogy rendben van-e minden (a kezet a hátára lehet tenni óvatosan, erre nem ébred föl).

Sírás: azt már mindenki tudja, hogy nem minden sírás jelez éhséget. Az elején indokolatlanul sokszor adtam cicit a babának. A napirend beállításával ez a problémám is megszűnt.
Ha az evési periódusban sír:
így ébred=éhes, közben sír=bennragadt böfi, fájós pocak
Ha a játék periódusban sír= unalom, fájós pocak, később magányosság érzése
Ha alvási periódusban felsír=fájós pocak, megijedés, fázik, melege van

Tudnék még írni, de nem akarlak magamra haragítani titeket. Köszönöm, hogy elolvastátok, és remélem, tudtam ötletet adni.
A 2008 októberében szülünk topicnak nagyon jó honlapja van, ha van kedvetek, látogassátok meg további ötletekért:
http://riztejbeg.extra.hu/hasznos.html

Kép
szöszke

szöszke: én is tegnap este olvastam a suttogót és pont 4É-t :D

Kép
budabo

Látjátok, a sörről is elfelejteztem, pedig azt ittam anno és vagy placebó volt, vagy valóban segített :D alkoholmenteset ittam, a bubit kikavartam mert az lebontja a kalciumot, és még a lelkemnek is jót tett mert végre tudtam koccintani ha volt valami, nem kellett pislognom :D

Képzeljétek megint átaludtuk az éjszakát 8) :lol: Egy kicsit jobb színben látom most a világot :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 17:59-kor.
Vendég

Sziasztok!

Hazaértünk pénteken késő délután a kórházból. Mindenkinek köszönjük a gratulációt. Egyelőre próbálom felvenni a ritmust a 24 óráim rendezgetéséhez, több-kevesebb sikerrel.

Andus! Remélem, jól vagy és talán már elindult Zétény Baba, h meglátogassa az ő kis családját, anyucit, apucit és a nővérkét!
Köszönöm, h ilyen szépe írtál rólunk, miután bent voltál a kórházban és találkoztunk! Nagyon jól esett, el is pityeregtem magam! NAGYON SOKAT GONDOLOK RÁD ÉS DRUKKOLOK! 1000% h minden a legnagyobb rendben lesz! Surányi doktorról kizárólag szuperlatívuszokban tudok beszélni! Nagyon-nagyon hálásak vagyunk neki! Így Ti is jó kezekben vagytok! :) Várom a híreket!

Lányok! Annyira másképp látok mindent!
- Papás szülésem a legcsodálatosabb élmény volt és nem csak nekem, hanem a páromnak is! Egyszerűen teljesen eufórikus állapotba került, mikor kiugrott a Kismazsolánk!
- Szendvics valóban kellett volna!
- A hálóing sokkal praktikusabb, mint az általam annyira imádott pizsi
- A dm-es ink. betét pedig egyszerűen csodálatos volt! Sosem áztam át és soha nem kerültem kellemetlen szituba ilyesmi balesetek miatt. A kényelmetlenséget pedig meg sem éreztem! :)

Ezek voltak akkoriban a paráim, ha emlékszik rá valaki! Mindegyikőtök érve bejött és köszönöm nektek, mert hálóing, és nagy betét nélkül sokkal rosszabb lett volna :) Kispapa nélkül pedig már el sem tudnám képzelni a szülést :lol:

Elif, Zümis, Andabella! Gratulálok nektek és Sok Boldogságot Kívánok! (ugye nem hagytam ki senkit aki utánam szült! :roll: ha mégis, akkor elnézést, és természetesen mindenkinek sok boldogságot kívánok).

Születéstörténettel picit később jövök. Ami fontos, olyan csodálatos és "gyors" szülésem volt, amilyet szerettem volna és képzeltem! Egy igazi csoda! Nagyon hálás vagyok a sorsnak érte!

Képeket teszek fel a közösbe most.

Millye! Ha megkérlek szépen javítod a táblában Marcikám adatait? Ezek a pontos adatai a kisbabámnak: Marcell, 2690 g, 52 cm, feb. 24. - 13:35. Nagyon köszönöm! :)

KépKép
hugic

Oooppss vonalzót kell cserélnem!!!! :lol:

KépKép
hugic

Hugic: üdv nektek!

babanyul: na a tegnap este......Fügének fürcsi után adtam kajcsit 7.30 körül, amit nagoyn keveselt de én próbáltam hátha mégsem, hogy ne kelljen neki pótólni, de kellett,mert üvöltött. A pótlás eltolódott 9-re. Na és ott álltam hogy akkor most keltsem a babát -mert ugye azt mondták benn a kórházban hogy 22-00 körül még egyszer kéne ennie - és végül is 1 óra körül felsimiztem és kajáltunk. Sajna megint pótlással, mert nagyon éhes volt, aztán vártam hogy elaludjon. Reggel 5.15-ig durmolt is. Szóval ezért voltam fell éjjel. Szerintetek fel kellett volna kelteni vagy sem?? Anyumék szerint napközben is hagyni kéne ameddig ő akar aludni, ha 5 óra akkor 5 óra.
Imádom hogy mindenhonnan kapom az infót és meg a tanácsot... :evil: Én meg tök hülyén állok.

Kép
budabo

Szép vasárnapot!!!

Magdi: Nagyon jól hangzik a dolog! Örülök, hogy ilyen szép élményben volt részetek. :) Majd mesélj. :wink:

Bogi: Ne aggódj, az, hogy most még kell a pótlás, az nem azt jelenti, hogy egy hét múlva is kell majd... És ha mégis, akkor sincs semmi baj. :wink: Lényeg, hogy anyatejet kapjon a drága kis Füge!

Kangu: Én szedek terhesvitemint, mert úgy bocástottak el a kórházból, hogy rossz a vérképem... :( De nem minden nap, mert a folsav totál székrekedést okoz, szóval csak 2-3 naponta.
A Gyerekeid gyönyörűek!!! :D

HAJNI, ZSUZSi, ORSI, PMONIKA és mások, akik régen jelentkeztek!!! Merre jártok?

Mindenkinek gyönyörű, napfényes vasárnapot kívánok! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

sziasztok,

sajnos ismét új nyűgöm van: eddig gyönyörű volt Adri köldöke, de mára bepirosodott :( tegnap volt, hogy nyakig pisis-kakis volt (hason alszunk, ugye), szerintem az bánthatta talán neki (bár persze kipucoltam). Mit csináljak??? Most lealkoholoztam, de tudok még valamit tenni? Volt valakinek előző gyerekeknél ilyen??? segítség!!! :?:

Bogi, éjszaka szerintem magaddal tolsz ki, ha ébreszted...

Mi lehet Andussal? Remélem, alakul már náluk valami!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stelly 2009.03.01 11:03-kor.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Szöszke: Köszönjük szépen, hogy megosztottad a tapasztalataidat velünk, nekem máris sokat segítettél úgy érzem! :lol:

Hugic: Örülök, hogy ilyen szép élményként maradt meg benned is a szülés! :lol: Várjuk a történetet!

Bogi: Nekem azt mondták, hogy ne keltsem fel Bencét, ha átalszik egy etetést! :roll:
zsu83

Eszter: Nekünk is egyszer bepirosodott a köldök, mert Bencus többször lepisilte! :? Pont aznap jött a védőnő hozzánk, megnézte, és azt mondta, hogy nem gond, csak akkor van baj, ha bűzös szagot érzel a köldökénél, de az is csak akkor baj, ha nagyon büdös!
zsu83

Zsu, köszi a gyors választ!!!!! :)

Épp mondtam Tominak, hogy olyan gáz, hogy szinte minden napra jut valami paráznivaló, és ha belegondolok, az elkövetkezendő kb húsz évben ez így is marad... na igen, anya lettem :D

KépKép

KépKép
stelly

Hugic tök jó hogy ilyen jó élményed volt! :D

Bogi szerintem se ébressz :wink: babó szól ha éhes, ez az egy fix :)

Stelly szerintem se aggódj, igaza lehet Zsunak!

Kangu tényleg nagyon szépek a gyerkőcök! Vitamin: pezsgőtablettát iszogatok, multivitamin+kalcium. De be fogom szedegetni a megmaradt terhesvitamint is, most jól jön és csak rám maradna.

Julcsi bár sütne a nap :roll: 8 hét bezártság után ma végre kimentem az udvarra, de kedvem sem volt hozzá olyan szürke minden.

A lényeget el is felejtettem: éjjel hason aludt Olivér, egész éjjel, egyszer kelt enni ami azt jelenti átaludtuk az éjjelt :D Félreteszem minden félelmem, a baj ha akar jönni jön úgyis, úgyhogy ezentúl hason hagyom, úgy jó neki. Légzésfigyelőnk nincs és nem is tervezek, tuti az őrületbe kergetne.

Páran már írtátok hogy voltatok sétálni, szerintetek mikor vihető ki a bébi? Már úgy mennék vele egy kört de még nem merek. Az ablakban már szellőzünk, rendesen-kabátban sapkában mintha kint lennénk.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Andus izgulok ám érted! Jelentkezz ha tudsz!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok.
Bocsi, visszaolvasni még nem tudtam, csak bejelentkezem gyorsan.
Most jöttünk CTG-ről, babónak elég magas volt a szívverése, 170-180 körül, de a doki szerint rendben van.
Most nem vizsgált meg, UH-n sem nézett. Fájásom nulla...
Kedden reggel be kell feküdnöm, és indítás.
Pedig annyira reménykedtem, hogy nem járok úgy, mint Szávával, hogy zselézgetnek, hanem beindul... van rá másfél napja, ha esetleg...
Szávával is március 3.-án feküdtem be, most szintén.....
Idegileg rettentő nehezek már ezek a napok.....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Kitartás!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Köszi, akkor nem keltegetem, nagyon jó étvágya vagy cseppemnek, lehet azért is alszik ilyen jól.

Andus: kitartás, most már ténleg nem sok van, és nemlesz semmi baj!!! A végén bízz benne és beindul szépen magától vagy max egy kis segítséggel.

Nekünk is vérezget kicsit a köldök, ezért nem is merem alkoholozni csak hintőporral.

Kép
budabo

julcsi: a pótlás dolgot is kezdem feldolgozni, csak macerás mindig nézni hogy éppen mennyi tejem volt, mert drága kis lányom addig eszik amíg adunk neki :D , ezért amíg nem indul be a tej méricskélhetek.

Kép
budabo

Andus!

Veled vagyok nagyon!
Kitartás! Minden rendben lesz!!!!!

Puszi,
M.

KépKép
hugic

Andus: Nagyon-nagyon gondolunk ám Rád!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

ZVera, szellőzés: mi tegnap már voltunk sétálni, de mikor Adri ébren volt, végig üvöltött, alig tudtam a cumival lenyugtatni. Ma csak a teraszra toltuk ki a kocsiban, de a szitu ugyanaz: kocsiban ha ébren van, úgy ordít, hogy a szomszéd faluban is hallani. Ma a cumi se jött be, csak az, hogy apa fölvette, és bedugta a kabátja alá. :( szóval úgy néz ki, még egy darabig be leszek zárva a lakásba, pedig már nagyon vágyom ki :(

KépKép

KépKép
stelly

Andus, kitartás!!! Pár nap, és egész biztosan a kezedben lesz a kisbabád!!! Veled vagyunk mind!

KépKép

KépKép
stelly

Lányok, nálunk annyira de annyira gyönyörű idő van, h Olival
majdnem 1 órát sétáltunk. :D Olyan édes volt, ahogy hunyorgott
a napfényben. :D

Hasfájás: nálunk nagyon ritkán fordul elő. Olit a hasamhoz szoktam
szorítani egy kicsit erősen, és nemsokára el is múlik neki. Szerencsére... Nem tudom, próbáljátok ki, hátha beválik nálatok is! :)

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Már csak 3-an vannak kismamik??? Nahát!
Zümis! Gyönyörű a fiad!

De nem csak neki! Olyan jó nézegetni ezeket a szép babákat.
Ma megvolt az első sétánk. 10 perc babakocsiban.

És hoztam képeket is:

Kép

Kép Mikor öltöztettem Csengét, vettem észre, hogy a sapi és az overál vagy bundazsák vagy mi kicsi rá... Valószínű, hogy vennem kell mindkettőt. Apát meg tegnap kértem meg, hogy a padlásról hozzon egy számmal nagyobb ruhákat. Nem tudom mennyit hízott a picike... De olyan mint egy 3 hónapos. Még mindig csodálkozom, hogy hogy a fenébe fért el a pocakban. ..és hogy hogy jött ki!

Kép

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Hát szerintem akkor holnap mi is kimegyünk kicsit, ha csak 5 percre is. Két hetes múlt Oli. Azért megpróbálok majd kifogni egy kis napsütést.

Adri vajon miért sírhat kint? Megcsapja a levegő és az zavarná?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Kép egy Zéti :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Eszter: Én is minden nap találok valamit, amin idegeskedek! Igen, anyukák lettünk! :D

Andus: Kitartás! Szorítunk, hogy Zétény elinduljon magától!!!!

Zétivera: Mi a teraszra vittük ki eddig Bencust a hordozóba, nagyon élvezte, elnyomta a levegő! Sétát mára terveztük, csak nagyon beborult! :?
Nagyon édes Zéti! :lol:

Dina: Nagyon aranyos Csenge! :lol:
zsu83

Ja, tényleg a sör is tejserkentő. Én a szeptemberi topicból kaptam az ötletet, azt hiszem a spárba lehet venni alkohol mentes sört, Karamalz a neve, és állítólag az is jó hatással van a tejcira, plussz írtó fincsi is lesz, És a sör sem rossz, bár én nem szeretem.

Séta: :lol: mi is voltunk anno, mikor Erik még csak másfél hetes volt. Találkoztunk egy ismerőssel, mondta, hogy persze, már lehet őket kihozni 10-15 percre. :lol: :lol: Mi meg már akkor másfél órája sétáltunk!!!! :oops: :oops: Ki hogy csinálja!!! De ma pl tökre jó idő volt, mínuszban azért óvatosabb az ember, de ilyen tavaszban. Elvégre március van lányok!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok!

Mi tegnap és ma is egy nagyot sétáltunk a babakocsival, ahol is szépen bealudt a babónk. Az öltöztetésnél mindig sír, a sapkát különösen nem szereti, de ha már mozog alatta a mózeskosár, ill. babakocsi, akkor nagyokat alszik. Stelly, szerintem próbáljátok meg, hogy mi van, ha mozog is a babakocsi, nem csak áll.

Zsu: Próbáltad már a köménymagos levest? (Neked, és nem a babának kell enned :) ) Állítólag nagyon jó a babák hasfájására.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Huhh, Andi, én iszom is a karamalzot, nem tudom, hogy használ-e, de finom. :)
Erik milyen nagy már! Van Róla új kép? :wink:

Csenge gyönyörű, és az utolsó képen tényleg olyan, mintha 3 hónapos lenne... :)

ZetiVera: Szerintem is ki lehet vinni nyugodtan a Babót, főleg, ha olyan szép idő van, mint ma volt. :) (Legalábbis itt a Fővárosban.)

Mi ma a Margitszigeten voltunk, egy órát sétáltattuk a Bogyeszt. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Crocus, köszi a tippet, kipróbálom valamelyik nap! :)
zsu83

Hugic: Javítottam a táblázatot. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Zümis, Andabella: gratulálok nektek!

Andus: neked meg megy a drukk, h Zétény elinduljon magától.

Mi tegnap és ma is voltunk sétálni, kb. fél órát mentünk, amit Alex végigaludt.

Stelly: ha tudod, hagyd levegőzni kicsit Adri köldökét, az is segít.

Bogi: a köldök alkoholos kitörlése is nagyon fontos, nem elég csak a hintőpor.

Alex teljesen igény szerint szopizik, én nem keltem.

Most mennem kell, felébredt a fiam :D .
kreiszi

Levegőzéskor tologattam körbe-körbe a teraszon a kocsit (tegnap meg ugye az utcán), de nem segített :( pedig nem is húzott be nagyon a levegő sem, mert felhúztam a napellenzőt is... végül apa mellkasán (kabát alatt) elaludt, és akkor nagynehezen le tudtuk tenni a kocsiba a hasára (előtte háton próbáltuk), és úgy aludva kint volt kb fél órát (többet nem nagyon mertem), három körül hoztuk be, még bent is aludt ötig, azóta meg hiszti van. Most is pont apa ringat, mert én mára kész vagyok.

KépKép

KépKép
stelly

Kreiszi, köszi a tippet - ma örülök, ha hamar le tudom fektetni, de holnap reggel akkor pucérkodunk kicsit a jó meleg szobában :)

KépKép

KépKép
stelly

Lányok, köszi mindenkinek a drukkot, aranyosak vagytok!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus! Szorítok én is, hogy jobb belátásra térjen a manó. De ha bemész kedden, akkor szültök is, vagy nem? Biztos, hogy most is zselével indítanak? Mert nálunk a burokrepesztéses dolog legalább konkrét volt, tudtam, hogy aznap babánk is lesz.

Levegőzés: mi lehet, hogy elrontottuk a dolgot, ma két órát aludt a teraszon, napon volt, nem fújt be a szél a kocsiba, jól be volt bugyolálva, mégis időnként köhög azóta, és néha a levegőt is furán veszi. Most teljesen rosszul vagyok, megy a párásító a szobájábn, remélem, nem lesz gond...

Stelly, nem akarlak elkeseríteni, Tamara is krónikus babakocsi-utálatban szenvedett, mindegy volt, mozog-e a kocsi, vagy sem. És sajnos nem nőtte ki, így mi tökélyre fejlesztettük az ölben sétáltatást. Persze remélem, Adri idővel megszereti a kocsit.

Kép
mist

Andus: és mégegyszer kitartás!!!!!!!!!!

kreiszi: ha kicsit vérezget akkor is lehet alkohollal törölni???

Kép
budabo

Bogi: igen, kell is, mert ha csak hintőport szórsz az ott gyűlik és a trutyitól begyulladhat, fertőződhet a köldök. Ezért kell előbb alkohollal kitörölni, utána hintőporozni. Az alkohol szárít és fertőtlenít.
kreiszi

Kreiszi:oksa kösz, csak a védőnő azt mondta ha vérezget akkor ne alkoholozzam, de esti fürcsinél volt alkohol :D

Kép
budabo

Lányok, eljött a nagy nap, ma egyedül maradtam a fiúkkal. Nagyon izgulok, úgy félek hogy elszúrom, elsősorban Zéti lelke miatt aggódok. Eddig úgy néz ki vette az akadályt, de mától kevesebb időm lesz rá. Szeretném ha kamasz korukban azt mondhatnák hogy örülnek hogy én vagyok az anyukájuk. :) Rám zúdult az összes létező anyukás para. (asszem egy homónyugibogyó befigyel mindjárt :wink: )

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok
Nemsokára indulunk a kórházba, úgy tűnik, hogy szivárog a magzatvizem.
Majd írok sms-t, de gyors menetre nem számítok, mert fájásom az semi egyenlőre....
Gondoljatok rám!
Puszi mindenkinek

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hajrá hajrá!!! Ügyi leszel biztos vagyok benne! Megy az energia! :wink: :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Pont azon filóztam higy ti 3 héten át csak bulizni fogtok, febr 22 Z-nap, márc 2 Z szülinap, márc 8 (?) Száva szülinap :D Plusz a nőnap! :D

Nálunk eddig csend van, fiúk alszanak :shock: biztos a vihar előtti csend :lol: :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.27 15:06-kor.
Vendég

Sziasztok!

Képzeljétek, este azt hittük, hogy semmit nem fogunk aludni éjszaka! Éjszaka 1-ig sírt keservesen Bencus, már a cici se tudta megnyugtatni, annyira fájt a pocija! Nagy nehezen a férjem elaltatta kézbe, és becsempésztük a kiságyába, hason fektetve!
És aludt, mint a bunda, 4-kor felkelt szopizni, utána reggel fél 8-kor és most megint alszik! Úgy látszik, hogy csak hason tud aludni! És amikor este leraktam aludni, én a hátára fektettem, és fél óra múlva fent volt, valószínűleg a pocija miatt teljesen beidegesedett Bencus!

Bogi: Nyugodtan alkoholozd a köldökét, a védőnő is mondta, hogy nyugodtan lehet! Nekem például a hintőport letiltotta, a kórházba pedig azt használtuk!

Zétivera: Ne aggódj, szuper Anyuka vagy, és imádnak a fiaid!!!! :lol:

Andus: Nagyon-nagyon drukkolunk!!!!!!!!! :lol:
zsu83

Andus, drukkolok!!!!! Nekem is így indult - magzatvíz folyt, fájás semmi. Kívánom, hogy neked gyorsabban és könnyebben menjen!!!

ZVera, ne aggódj, szuperanyu vagy :D Szépen össze fogtok rázódni hármacskán! :)

Nálunk is ez az első nap, mikor se anyu, se Tomi nincs egész nap, Tomi ráadásul ma vidékre kellett menjen, tehát valószínűleg későn ér haza :( ebédem szerencsére van, tegnap mostam, lakás is rendben nagyjából, szóval elvileg csak Adrié vagyok :) aki most szerencsére békésen durmol.

Megvolt nálunk is az első átaludt éjszaka!!! :D (úgy látszik, így kárpótol a kislányom a tegnapi egész napos nyűgösködés után - szinte egész nap nem aludt semmit) - este fürdés utáni szopi megvolt nyolc körül, és csak reggel négykor kelt fel újra! Azt hiszem, ma felkeltem akkor is szopizni egyet, mielőtt én megyek lefeküdni, hátha akkor kihúzza addig a szunyát, míg apa indul dolgozni... jajdejólenne... :roll:

Mist, nem nyugtattál meg meg :D de azért én még reménykedem :D egy ilyen hiperszuper babakocsi mellett igazán nem lenne szép tőle, ha csak ölben lenne hajlandó sétálni...

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

egész 7végén nem tudtam idekukkantani!
Gratulálok Zoli babához!!!!!

Andus! Megy a drukk!!!!++++++++++++

Végre kinn voltak anyuék megnézni a legkisebb unokát, és hoztak nekem szülinapi ajándékként Vadast! Az a kedvencem.....de Vincének sajna nem, mert igen megkíntatta a pociját :( Pedig vízöntő a lelkem, és Andrisnak is az a kedvence, bízom benne, hogy ha nagyobb elsz, és ehet belőle, akkor imádni fogja....különben kilóg a sorból!

Aztán voltunk tegnap buliban!!!!! Végülis meg kelett ünnepelni, hogy 3 hetes a pöttöm! sétálva mntünk, nagyjából fél óra volt, Vince nagyon élvezte...ez a gyerek imád öltözni...amint rákerül a zsák, és a sapi, már szunyál...ilyet én még nem láttam! Az eddigi gyerekeim üvöltöttek, ha öltöztettem őket....hát tartsa meg jó szokását :) Viszont az ott töltött 4 óra alatt 3X evett iszonyat menyiséget, már folyt ki a száján, az orrán a tej...aztán iszonyat sírt, gondolom túlette magát....szóval idegen hely, sok idegen ember nem jött be neki. :( Végül végre megvolt az első élvezetes fürdésünk is! Hason raktuk a vízbe, fejét fogva, hogy a szája ne érjen bele, és képzeljétek elhallgatott, és élvezte....eszembe jutott, hogy annakidején Andrisék is így fürcsiztek.... :D

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉs megvolt az első igazi vigyor!!!!! Én azt hittem, ez később van, nem 3 hetesen....:) De éjjel, már a nemtom hanyadik etetés után, pöttömi igen éber lett,(én meg hulla fáradt), és nem lehetett letenni aluszizni, hát gondoltam megsimikézem, magam mellé veszem kicsit,.... megsimiztem az orrát, állát, és erre teli pofával rámnevetett, és nem egyszer, és hatalmas nyitott szemekkel! Ma reggel mikor felkelt, ugyanezt nyomta, csak már simizni se kelett.....hát édespofa! Majd lefényképezem, de épp nem volt nálam a masina, és eszembe se jutott!

Tejtermelés: Sok itóka, 3 liter min. egy nap, sok etetés(nálam nagyon bejött, mert van hogy evés után fél órával újra kajás....hagyom azért kinlódni kicsit, hoyg legyen nagyjából egy óra a két evés közt...de van, hogy 4 órát alszik, szóval össze-vissza eszik még..., és én még iszok egy magas fehérjetartalmú shaket, aloés, foreveres, ami nagyon használ úgy látom....na meg sok pihenés, és semmi idegeskedés!!!!! Komolyan kell pihizni!!!!!!
nagyon sokat segít!!!!!Meg a nyugalom!!!!!Szerencsére Vince nagy "vákummal" rendelkezik, rengeteget kiszív, majdnem üresre, fejnem semmit nem kell, és totál csurig vagyok tejjel....

A szoptatós teával vigyázzatok!!!! 1 liternyibe csak egy filtert tegyetek, mert igen megkíntatja a baba pociját, ha túl erősen isszátok, folyamatosan!!! Mi megjártuk :) Most azt csinálom, hogy 5 liternyi teát megfőzök fazékban minden nap, abba 3-4 filter gyümiset, vagy fekete teát teszek, és 2 filter szoptatósat, fincsire megízesítem, citrommal, cukorral, mézzel.....még apa meg a gyerekek is isznak belőle, és egész nap azt iszom, meg rostos lét, vagy egyebet felváltva....na meg rostosat is csak módjával szabad inni, inkább szűrt leveket, mert az is kíntatja a babát, ha egézs nap mondjuk őszilét iszok...

Sétálás: Mi addig sétáltunk előszőr, míg én le nem fagytam...laza két órát :)

Köldök: Tegnap nagyon megijedtem, mert elkezdett kicsikét vérezni....még ilyet nem láttam...már leesett a csonk a múlt héten, tökre össszehúzódott a köldöke, szép lett nagyon, még azért néha behintőporoztam, meg fürcsi után alkoholoztam is, de nemigen foglalkoztam vele, erre vérzett, de semmit se láttam benne, újra bealkoholoztam, hintőpor....és most meg semmi...körülötte szép a bőr, nem piros, nem büdös semmi....gondolom van ilyen. :)

A kórházban készített képet, amit csináltak felrakom nektek, végre sikerült beszkennelni! csuda édes, nem is olyan mint egy újszülött, hanem tök nagyfiús nem?
Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Szegény Zsu és Bencus! Akkor te is hason fogod altatni Bencust? Nálunk nagyon bevált, már le sem teszem máshogy mert felesleges, egyből felkel. Aszta, ti már 1 hónaposok lesztek :D Köszönöm a bíztatást!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Tök felnőtt arcot vág Vince! Hihetetlen, mintha tényleg minimum ovis lenne,nagyon helyes! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: