A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

folyt.

Úgy látszik, egy dologról beszélünk az amnioval kapcsolatban, csak másképp értelmezzük. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A 99% valóban nem egyenlő a 100%-kal, azonban az integrált teszt, max. 87%-os találati arányától azért jóval meggyőzőbb számomra.

lidike! :)

Teljesen jó a fél év. :wink:

Kép
Kép
200907?

Nekem ez a 3 óránkénti szoptatás nem jön be, mert a szoptatásnak nem csak az evés a célja, hanem ha sír akkor mellre teszem,megnyugszik, anyaközelben van, cumizik. Hiszen 9 hónapig bennünk volt, aztán csak kikerül ebbe a világba ami idegen neki. Én sosem hagytam sírni, ha kellett felvettem, cicire raktam, ha kellett fél óránként, és így is volt napi rendünk. Mert kb 1 hónapos korára 3-4 óránként evett. Addig meg akkor kapott cicit amikor akart. És ez a tejtermelést is segíti. Sokan abban a tévhitben vannak, hogy ha sokat van cicin akkor elfogy a tej. Pedig a tejtermelés pont azon az elven működik hogy tegyük minél többször mellre, annál több tej termelődik. És az éjszakai szoptatás még jobban serkenti a tejtermelést. Nem véletlen az hogy amikor leszokik az éjszakai evésről akkor megcsappan a tej mennyisége.
Persze tud fájdalmas is lenni a szoptatás, de abban nagyban szerepe van annak hogy nincs jól mellre téve a baba, nem jól veszi a szájába a bimbót.
Én attól vagyok kiakadva, amikor azt mondják hogy minek az anyatej amikor a tápszer is tökéletes.
Nekem volt olyan ismerősöm akinek rengeteg teje volt, és elapasztatta a tejet, csak hogy széepk maradjanak a mellei, mert különben nem fog tetszeni a párjának. Na én ezt nem bírom elviseln, mikoözben meg mások azért küzdenek hogy szoptatni tudjanak.
Viszont azokat sosem néztem le akik valami miatt nem tudnak szoptatni. De én azt mondom, hogy a szoptatás is nagyban agyban döl el. Ha minidg azon parázunk hogy jaj nem tudok majd szoptatni, jaj nem lesz tejem, akkor be is válik. Ez az önbeteljesítő jóslat. Azt hiszem ezt Dodi már említette. Én is ezen az elven vagyok, hogy amit mondogatunk magunknak az be is fog teljesülni.
Tehát jó ha már most terhesség alatt azt mondogatjuk, hogy rengeteg tejünk lesz, ügyesen fog szopizni, és sokáig fogok szoptatni. Tuti hogy ez használ. Mellé vannak szoptatós teák, pl laktoherb aminagyon jó, de azért vigyázni kell vele, mert érzékeny babáknál hasfájást okozhat. Homeopátiásból pedig ami nagyon jó az URTICA URENS 5CH ami tejserkentő, ezzel is vigyázni kell, mert a 15 ch apasztó és ezt nem minden gyógyszertárban tudják.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Olvasgatok ám, csak ezekhez a dolgokhoz tapasztalat híján még nem tudok hozzászólni, úgyhogy figyelem és jegyezgetem a meg a dolgokat, aztán majd kiderül nekünk mi fog beválni. :wink: Persze elképzelésem nekem is van, de ahogy egy barátnőm mondotta még anno a szülése után, hogy "eddig elveim voltak, most meg gyermekem van" Ezt azért idézgetem mindig, mert nagyon bölcsnek tartom. :lol:

Viszont azona pelenkás dolgon nem én voltam kiakadva, én már semmin nem lepődök meg. :lol: Amúgy még a pelenka téma csak annyiban merült föl nálunk, hogy jó lenne bio meg mosható, védjük a környezetünket, de mi eldobhatóban utazunk majd. Egyrészt rengeteg új dolog lesz, megváltozik az egész életünk, szóval legalább ez legyen könnyebbség. Mosódióban én is gondolkodtam, amihez amúgy öblítőként ecetet szoktak adni (állítólag nem lesz ecetszagú a ruha), de mivel anyóséknál lakunk, közös a mosás, ők meg ilyenekkel nem foglalkoznak, így felesleges lenne. Babónak azért lesz külön mosószer meg öblítő, de nem ilyesmi. Egyelőre legalábbis így tervezzük, aztán közben majd kialakulnak a dolgok.
Akit érdekel, én anno még találtam komposztálható kukoricapelust is, amire apósom is felfigyelt, mert ő szokott nyáron komposztálni. De az is macera, mert nem lehet mindenhol kapni stb. Úgyhogy egyelőre marad az eldobható.

Viszont feldobnék egy új témát, mert engem ez foglalkoztat nagyon, és lehet, hogy túlaggódom. (meg az is lehet, hogy már írtam róla régebben :oops: )

Nálunk minden szoba a nappaliból nyílik. A tv meg a nappaliban, anyósomék már nem hallanak valami jól, ezért üvölt a tv. Jó, azért nem annyira durva (bár néha igen), de elég hangos. Én már pedzegettem, hogy ha jön a babu, akkor ha szopizik vagy alszik akkor tv kikapcs. De mivel én csak célozgattam, ők sem reagáltak egyértelműen, és nem tudom, hogy hogyan gondolják, mert eléggé tv függők. Már azt is mondtam, hogy vigyük majd át a tv-t a hálójukba és akkor nem fogja a babát zavarni. Azt viszont egyértelműen elutasították. Persze csak olyan mondvacsinált indokokkal, hogy nem lehet, mert akkor át kéne fúrni a padláson, mert oda nincs bevezetve meg hasonlók. Mindegy a lényeg, hogy azt nem akarják. Párom szerint ne aggódjak, egyértelmű lesz, hogy ha baba van akkor nincs tv. Én sem gondolom, hogy rosszat akarnak a babának, de lehet, hogy ők úgy vannak vele, hogy nem fogja zavarni az alvásban ha szól a tv. A szoptatásban meg főleg nem.

Erről mi a vélemyényetek? Csak nekem vannak nagy elvárásaim, vagy ez is csak ilyen első babás félelem, vagy elv, hogy szopinál meg alvásnál nincs felesleges zaj? Persze nem úgy gondolom, hogy nappal majd lábujjhegyen járunk ha alszik, meg ugye az ajtó is rá lesz csukva. Lehet, hogy őt tényleg egyáltalán nem zavarná, csak nekem mániám, hogy hazajövök a munkából és csendre meg nyugalomra vágynék, e helyett gyakran üvölt a tv. Szóval nem akarom ezt rá is kivetíteni, de ha engem zavarni fog, akkor ezt ő is érzi majd nem? Persze lehet, hogy akkor ez lesz a legkisebb problémám... :roll:

Ja! És napközben még hagyján, de elvileg este 8 körül fürdetés majd alvás, utána neki már este van, anyósék meg még éjfélig tudják bámulni a tv-t. Szóval nálunk reggel fél 8 tól éjfélig ha kell ha nem megy a tv. :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!

Lorca:Nalunk a vasalas nem hibapont..vagyis a nemvasalas.Mivel nincs is mit.Nem szeretjuk a vasalt agynemut,idegesit a susogasa,nem jarunk ingben-bluzban(szerencsere),elegge sportos beallitottsaguak vagyunk...szoval nem csinalom.Amugy lehet hogy tudok...A babrucikat sem fogom am sokaig....

Nekem szimpi a konyv(Anya tanits...)abbol a szempontbol,hogy lehet hogy vannak benne erdekes jatekok,foglalkozasok,amik egyebkent az eszembe sem jutnanak.Az meg aki napra pontosan betartja...hat az meg is erdemli.Az utmutatasa,hogy melyik korban mi erdekli a kicsit,minek van itt az ideje,szerintem nem rossz dolog.Szerintem azert vagyunk annyira ertelmesek,hogy nem leirasok alapjan fogjuk a gyerekeinket szorol-szora betartott,pontokba szedett utasitasok alapjan felnevelni...
Max.iranyt adhatnak...

Szoptatasrol:Meg nincsen tapasztalatom,de azert en azt a tanacsot szeretnem megfogadni,minek alapjan eleinte annyiszor teszem mellre a gyerkocot,ahanyszor igenyli.A tejtermeles miatt is es az elkerulendo mellgyulladas miatt is...Az anyahianyrol,az ismeretlen vilagrol nem is beszeltem...Remelem,ahogy Gabinal is,nalunk is majd lesz napi menetrend,fuggetlen attol hogy eleinte ciciztetem tobbszor mint 3 ora...

Boo:Meghogy neked nincsen pocid...Egyszer csak beindul,aztan nincsen megallas...Jol all nagyon!!! :wink: Kepzeld,en hirtelen mar a telikabatom be sem tudom huzni :shock: ..egyik naprol a masikra tortent....Persze azert anyagosodom is,de a pocakom kezd elhatalmasodni :roll: :roll: :roll:
Mindig az eszembe jut rolad,mennyit kutyaztam a ligetben!Imadom azt a kornyeket!!!!

Eppen Anima Sound Systemet hallgtunk Monyokkal :lol: 8)
Az elobb utemesen dobolt a pocakomban!Tetszik neki :lol: :lol: :lol: !
Holnap meg felmegyunk megint a CN Towerba,mert egy ismeros par mennek haza fel ev utan. :( Nem is tudom hogyan oltozzek fel...nem er ossze a kabatom :shock: :shock: :shock: Viszek pokrocot,es beletekeredek....

Kép
Kép
ancsurti

gabi1! :)

Ebből is látszik, hogy a könyvben van az elmélet, a kiságyban meg a gyakorlat. :wink: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Múlt hét szerda óta Manó nem kap cicit. Eddig nem is nagyon hiányolta, de tegnap este elkezdett bekukucskálni a hálóingembe és dugta a kezét, hogy akkor ő majd kiszolgálja magát. :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Mondtam neki, hogy most nincsen tejcsi, de ha még akkor is úgy gondolja, akkor egy hét múlva már kaphat. Erre Apa megszólal, hogy már ne kapjon. :shock:
Alapból azt beszéltük meg, hogy ha tavaszig nem hagyja abba magától, akkor majd leválasztjuk, hogy mire megszületik Hugi már ne akarjon szopizni és ne legyen féltékeny, amiért ő már nem teheti. Már másfél éves, tehát nem lenne probléma a hiánya. Csak olyan határozottan jelentette ki Apa ezt a dolgot, hogy nem győztem lesni... Általában az ilyen jellegű dolgokra azt mondja, hogy: te tudod, ahogy jónak látod. Szóval, ha ő így mond valamit, akkor azt komolyan kell venni. :o :roll:

boo! :)

Dagaggyá, csak dagaggyá! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

Tabati:Megertem a problemadat,nagyon nem vagyok tevefuggo!!!Mondjuk szerintem teged is maga az zavar,hogy ejjel nappal megy...mert azert siri csondet krealni a gyereknek amikor alszik,azert arra ra is faraghatsz,es semmi szukseg,tenyleg csak ejszaka...En peldaul szeretnem hozzaszoktatni zajokhoz,zenehez,hogy azert ne labujjhegyen keljen elni,mig a kicsi alszik.Nem mintha nagy zajt csapnek egyedul itthon :lol: :lol: :lol: de szokja majd.Es tobbnyire reggeltol estig egyedul vagyok itthon,szoval meg ra is kell majd szoknom,hogy neha zajt csapjak.Mert a leghangosabb az a porszivo ami megy.(majd bekapcsolom pluszba a turmixgepet is neha :lol: :lol: :lol: )A tv is csak ha a pasikam hazaer este,de az is max egy film erejeig...
Egyebkent sok baba csak zenere,hatterzajra alszik jokat.Az mar maskerdes hogy ha az ember minosegi hatterzajt szeretne :wink:

Kép
Kép
ancsurti

tabati! :)

Tévé, mint zavaró tényező? Egyenesen körbeporszívózhatod őket, akkor sem kelnek fel eleinte. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Állítólag az ilyen jellegű zajokat ők még másképp érzékelik, nem zavarja őket.
Azzal együtt nyilván nem akarnak rosszat a gyereknek, de én bizony konfliktusoktól tartok. :roll: :oops: :oops: :oops: Szopit sem zavarja, de az az igazi, ha kettecskén el tudtok vonulni valahová, ahol csend van és nyugi, semmi zavaró tényező. Nem fog rosszabbul kajálni, ha ezek nincsenek meg, de a KETTŐTÖK kapcsolatát, az egymásra figyeléseteket zavarni tudja a ki-be járkálás, a hangoskodás. Nem is annyira nála, mint nálad, mert te csak vele szeretnél foglalkozni, a tejre, a technikára figyelsz, gyönyörködsz benne és talán egy picit kikapcsolod az agyad, pihensz is, átéled az érzéseidet.
Mindenképpen kérd meg Apát, hogy segítsen, mert elég rágósnak tűnik az a hús, amit puhítani kell... :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Találtam én is egy édi videót:

http://network.hu/igazzne/videok/humor/anya_jogazik

Egyébként a szoptatásról: szerintem totál igaz, amiket írtatok.
Én Nócinál nagyon rágörcsöltem, meg a férjem volt felesége a nyakamra járt, és bizony nem a gyerek igényeit figyeltem, csak nyavalyogtam, hgoy nincs tej, meg anyámnak se volt....
Most próbálok másképp állni a dologhoz, és sikerülni is fog...
Ha meg még se, hát...

Kép
Kép]
hendegabi

Anyós téma:
Nekem mindig a keresztanyám jut eszembe, aki 62 éves. Még mindig az anyósával él, aki már 96 éves. Nagyon brutál.Az öreglánynak 2 éve volt combnyaktörése, már kezdtük eltemetni, de túlélte.Teljesen tiszta agyilag és egyfolytában szekálja szegény keresztanyámat.

Kép
Kép
orsi777

Tabati:A minosegi hatterzaj mellol lemaradt a minosegibb elet...

Boo:Jesszusom...20 eves korom ota lakom a szuleim nelkul...lehet ver is folyt volna mar ha nem igy alakul.Na jo ez tulzas....de azert halat adok az egnek hogy megtortent,elegge onnalosagra szoktatott....

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)

"En peldaul szeretnem hozzaszoktatni zajokhoz,zenehez,hogy azert ne labujjhegyen keljen elni,mig a kicsi alszik."
Egész nap szól a Halász Jutka, este pedig még bőven megy a tévé amikor lerakjuk. Ehhez képest, ha már nem alszik ezer méter mélyen képes arra felkelni, hogy megigazítom a paplant. Meghallja az anyag surrogását és kész... Egy denevért is lealáz ilyen hallással... :lol: :lol: :? :? :? :? :? :? :? :? :?

hendegabi! :)

Ez jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

orsi777! :)

Tudod ki...!? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

200907: :lol: :lol: :lol: :lol: igen,ezt sejtem es hallottam is micsoda kifinomult erzekuk van ehhez.De azert halottam mar siri csendben megbuvo anyukakat,napkozbeni 0 esellyel arra hogy barmit is csinalhassanak,mig a gyerek alszik...mert a csendhez szoktattak oket.

Orsi:Ez azert durvasag :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
ancsurti

Boo:Kivanom azt az otost :lol: :lol: :lol: !
Es pont arra a szamra tombolt!!!!Csak sokak eppen azt nem szeretik,azert nem irtam le :lol: :lol: :lol: Mert anno csak az szolt a csapbol is...
Nekem az osszes megvan,iiiiiimadom!!!

Kép
Kép
ancsurti

Egyebkent mar pociban volt Monyok,mikor nagy dj-s partyn voltunk itt apaval...aztan meg mikor mar tudtuk mi a helyzet,pont akkor volt itt Herbaliser koncert :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !
Pedig Apos megmondta...komoly zenet kisleanyom...azt halgassal a picivel..nehogy valami kemeny rappet,meg brutal metalt.Ha tudna...mondjuk ezek kozul egyik sem az...es a jazzt is szereti :lol: a feka zenek meg ezutan kovetkeznek....

Kép
Kép
ancsurti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:10-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

Cici csináltatás ügyben detto, páromnak én is mondtam már.Ja és én is 1 éves koráig szeretnék szoptatni, mert kb. akkor szeretnék teherbe esni a 2. babával. De hát majd meglátjuk, mit hoz a jövő

Kép
Kép
orsi777

boo! :)

Régen nekem is fura volt, ha az hallottam, ha egy ekkora (vagy nagyobb) gyerek szopizik. De most már más. És már nem is a kaján van ilyenkor a hangsúly, hanem az anyázáson. (Később már nem lesz ilyen élvezetes, ha anyázik... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Azt szokták mondani, hogy addig szopizzon, ameddig csak lehet, ameddig igényli (és persze a mama is bírja). "Illeni" nincs olyan kor, amikor már nem illik, ez csak a mi felnőtt társadalmunkban bír zavaró jelleggel. Természeti népeknél nem hiszem, hogy gondot csinálnak belőle... :roll: :roll: :roll:

Addig szoptatsz, ameddig jónak érzed, részemről nem kövezlek meg. :wink: (Legalábbis ezért. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) A 6 hónapos kort szokták súlykolni, hogy feltétlen meglegyen. (Újabb gyönyörű bizonyítéka a teljesítmény kényszernek: sokan amint elérte a gyerek a féléves kort élből abbahagyják... Nem a szopit nézik hanem, hogy meglegyen az elvárt 6 hónap.)

És nem, NEM TESZI TÖNKRE A CICIT A SZOPTATÁS! Amitől tönkre mehet az az, hogy a megnőtt súly nincs rendesen alátámasztva. Ha JÓ melltartót hordasz rendszeresen (szükség esetén akár még este is), akkor ugyanolyan marad, mint volt. :wink:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

Szerintem azért a cicimérettől is függ, hogy kinek milyen lesz utána. Azok járnak majd jól, akiknek kicsi cicjük van.Nekem már most 95 E- s, nem tudom mekkora lesz ha szopiztatok.
Ma megint kimenőn van az apjuk, én is már elmennék vele, csak a cigifüstöt már nem bírom.(Cigiztem, januárban volt két éve, hogy nem gyújtottam rá.) De majd ha jó idő lesz, vele tartok.
Én már alig várom a jó időt. Holnap elmegyek az OBI-ba, és veszek egy csomó palánát, meg virágmagot. És ültetek jövőhéten. Remélem már nem jön vissza a tél. Jövőhéten már több, mint 10 fokot ígértek ugye?

Kép
Kép
orsi777

Hát, az sajnos biztos, hogy minnél nagyobb annál hamarabb kezdi el bámulni a földet. :oops: :oops: :oops: :evil: :evil: :evil: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
200907?

A Duna TV-n per pillanat Anima Sound System koncert megy... :wink:

Kép
Kép
200907?

:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

200907
jujj...akkor meg is lesem gyorsan...ott sokszor adnak jokat!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Húha! Ez nem semmi!! Elmentem fürödni ti meg ennyit írtatok közben! :shock:

Köszi a hozzászólásokat!! Sokat segítettek. Én is kezdem magam hozzászoktatni, hogy nem gáz a dolog, már csak azért is, mert nem akarok konfliktust. Amúgy van egy külön szobánk, oda nincs ki be járkálás, sosem jönnek be, ha ritkán valamiért akkor is kopognak. Ja! Apósom meg szerintem mióta itt vagyok még nem járt a szobánkban. :lol:

De tényleg ne gondoljátok, hogy rossz itt nekünk, mert annyi mindenben alkalmazkodnak ők is hozzánk, hogy meg is lepődtem, hisz 70 évesek és ilyenkor már nagyon nem is tud az ember változtatni a szokásain. Mondom, anyósom még a dohányzásról is leszokott, és büszkén állíthatom, hogy miattunk, mert akkor olyan konfliktusaink voltak (és főleg párommal, én inkább csitítgattam őt), hogy mérgében már albérletbe zavart minket. Persze nem gondolta komolyan, csak az volt, hogy állandóan hajtották az unokát, mi meg mondtuk, hogy ide nem, majd a saját lakásunkban, mert itt dohányzás van. És ezen akadt ki, de végül csak leszokott, pedig én tényleg gondoltam, hogy kiment volna cigizni, mert a sajár várandóssága alatt sem cigizett, viszont a szoptatást már azért hagyta abba egy idő után, mert nagyon kívánta a cigit. :roll: Mondta is, hogy pedig még a párom igényelte volna...na ezt azért gáznak tartom, de még sosem cigiztem, biztos hogy nehéz leszokni róla.

És igazad van Boo, én is teljesen úgy érzek ahogy te, hogy jó lenne már ha nem kéne alkalmazkodni, és még párom is meglepett egyszer, hogy azt mondta, hogy ez most olyan középsz@r nekünk. :lol: De ha elmennénk albérletbe, akkor sosem épülne fel a házunk, még így is lassan halad. Úgyhogy én mindig erre gondolok. Meg arra, hogy ha konfliktus van, gyorsan túllépni rajta (meg lehet szokni már egyre kevesebb a gond) Ha az én szüleimhez mennénk akkor is ugyanúgy lennének kis galibák, ott meg ráadásul babával már el sem férnénk. Emlékszem amikor még otthon laktam még gázabb volt apuhoz alkalmazkodni. Már akkor ideges voltam, ha csak reggel hazajött (mert éjszakás volt), fáradt volt, és beköltözött a fürdőbe. Ott áztatta magát a kádban és ha én be akartam menni, mert már nekem is készülődni kellett valahova, bekopogtam és állandóan ment a duzzogás, hogy miért nem hagyom békén, meg az egész éjjelt végigdolgozta, hadd sziesztázzon egy kicsit. persze , én meg azért keljek fel 6kor, hogy előre letudjam a fürdőszobai készülődést még mielőtt hazajön. Szóval nála már olyan mint alaklmazkodás, nem létezett. A wcről nem is beszélve, amit ugye még befolyásolni sem tud az ember.

Kép
Kép
tabati

Éjfélkor a Spektrumon: Spermacsata. Lehet, hogy elbúcsúzom és nézem, vagyis alszom rajta.
Ja és a mostani a 100.

Kép
Kép
orsi777

Nnnna, akkor ancsurtitól el is köszönhetünk mára... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tabati! :)

Nem mi írtunk sokat, te fürödtél sokáig. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(Amúgy bírom, hogy "szerelmes" vagy a házatokba :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Spermacsatát én is kinéztem. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

:twisted: :twisted: :twisted: persze most egyetlen helyen sem lehet kapcsolodni online a duna tv-re...nem sugaroznak eppen :twisted: :twisted: :twisted: bezzeg ha vitamusor van...

Kép
Kép
ancsurti

Akkor nézd a Spektrumot, ha tudod. Tök jópofa műsor. :D

Kép
Kép
200907?

Kibirom valahogy,de azert bosszantoak tudnak lenni ezek az online dolgok...ha legalabb uzemelne rendesen...pedig nagyon jo a netunk...
Szoval itt vagyok,de nemsokara jon apa,megyunk lengyel boltba :lol: :lol: :lol: mert ott kaphato jo eleszto...es mar az aranygaluskara faj a fogam...meg egy jo kis pogira is...

Kép
Kép
ancsurti

Az én fogaim is kifffejezetten ezekre fájnak. Meggyógyítanád...? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Azert erdekes,hogy itt a magyar boltok is hagynak rengetg kivetnivalot maguk utan..a magyar kultura haza is itt van kb.10 percre...de semmi epkezlab program sincsen.A konyvtarban meg nem voltam,de a konyvesboltban pozitivan csalodtam ezek utan szerencsere...
Szoval minden nep megtalalja a magaet,de hogy a magyarok mennyire gazosak :shock: :shock: :shock:
Hat erdekes...

Kép
Kép
ancsurti

Igen!! Szerelmes vagyok és képzeletben már teljesen be van rendezve! :lol: Sokszor hátramegyünk és csak ott állunk a közepén és álmodozunk mi hol lesz! :lol: :wink:

Kép
Kép
tabati

Tabati

Az olyan jóóóóóóóóóóóóó. Na tényleg megyek Jó éjt. :o :o Ez ásít

Kép
Kép
orsi777

Jo ejszakat!!!!

Kép
Kép
ancsurti

Hendegabi,
Férjed exe?! A szoptatás nekem is nehezen ment az elején, de azt hiszem a nehezítő körülményekben te nyertél. :shock:

Ancsurti,
A könyvet végigolvastam, tehát igazából nincs ellene egy szavam sem. A problémám, hogy én ismerek olyanokat, akik képesek elolvasni EGYETLEN nevelési tanácsadó könyvet és pontról pontra betartani. Szemezgetésre tökéletes, Natival anno majd kilehelltem a lelekem, mivel ő volt az első csecsemő a környezetemben és eléggé megküzdöttem azzal, hogy értelmes dolgokat találjak ki, amivel le lehet kötni a figyelmét. Volt, amit kipróbáltam. Tetszett az ötlet, hogy egy papírból készült csövet a füléhez rakunk - azt hiszem wc papír gurigát vagy fóiást ír,- és különböző hangokat adunk ki. Natinak is tetszett, csak a gurigákat mindig meg akarta enni. :twisted: De legalább addig is jól elvolt, amíg rágcsálta. :wink:

Tabati,
Az ecettel lehet helyettesíteni az öblítőt, nem lesz büdi tőle a ruha. A gép viszont az, amikor mos. :lol:
Gyártanak lebomló pelust is, ami környezetbarát, csak némileg többe kerül.

TV. :? Az első pár hétben megy a rózsaszín felhő, azután minden vissza a régi kerékvágásba. Szopinál szerintem nem a babát, inkább engem zavarna a tv. Reggeltől estig bekapcsolt tv-vel engem ki lehetne üldözni a világból. Egy vezeték nélküli fülhallgatóba nem mennének bele? Az olyan 12e körül már jó minőségű. Akkor legalább hallják a tv-t akkor is, ha ki kell szaladni pisilni és neked meg nem kéne hallgatni. Amikor anyukáméknál voltunk, már többször volt konfliktus a tv nálunk is. Még nem találtunk jó megoldást.
Ha egy hasfájós babát 2 óra altatás után felébreszt a tv, akkor szerintem mindenki beszámíthatatlan állapotba kerül.

Mi NEM zavarja a szopit, alvást:
Amikor Londonba repültünk, Szabi 7 hónapos volt. Szépen leültünk a gyufásskatulya ülésbe, törpöt a póló alá dugtam, ő nekilátott a haminak. Iszony kényelmetlen volt, alig fértünk el, de hát egy csecsemőnek nem jár ülés. Végighallgattuk a szokásos mi lesz ha leesünk szöveget teljes hangerőn, közben a szokásos sípolások és zajok. A gép felbőgött, felszállt, az én gyomrom valahol a padlón volt, néhány gyerek, akik azért ennyire nem voltak békések folyamatosan visított, Szabi csak cuppogott. Nati izgatottan kotyogott folyamatosan, időnként hozzánk vágott valamit véletlenül, nem rosszaságból, de hát ő is alig múlt kettő. A felszállás után is időnként dobott rajtunk párat a gép. Amikor megelégelte a hamit, lecuppant és békés álomba szenderült, hogy felébredjen valahol Franciaország felett, teljesen kipihenten és tettre készen.

007,
Babairodalomban elég messzire jutottam. :lol: Azt kell mondjam, ugyan ezt a következtetést vontam le én is. Hiába mondja meg mindegyik könyv a tutit, az én gyerekem egyik könyvnek sem felel meg. Ezért is szeretem Ranschburg írásait. Kb annyival lehetne összefoglalni, hogy hagyjuk azt a szerencsétlen palántát élni, ne várjuk el tőle, hogy úgy ugráljon, ahogy a világ fütyül. Eddig bevált.
Amiért szerintem mégis fontos, hogy ismerjük ezeket, pont az, hogy lássuk, mennyire különbözőek. Igy talán jobban fel vagyok vértezve az ellen, hogy a gyerekdoki mond valamit, a védőnő teljesen mást állít, a keresetlen jótanács adók pedig további x megoldást kínálnak tényleg égető problémákra. Mert végső soron csak nekem kell dönteni minden kérdésben és én meg a gyerek fogjuk viselni a következményeket.
Volt rá példa, hogy visszautasítottam a gyerek kezelését azért, mert nem értettem egyet a diagnózissal. Csak a helyettes gyerekdoki volt bent, Natinál allergiát állapított meg, előírt egy sok gyógyszeres, 3 hónapos kezeléssorozatot és visszarendelt, hogy ellenőrizzen. Ő elismert szakember, sok éves tapasztalattal, szakvizsgával a témában, én meg nem. :wink: Nagyon gáz volt a helyzet, hétvége előtt álltunk. Enyhén szólva aggódva vártam ki, hogy a gyereket jól ismerő dokival beszélhessem meg döntésemet. Igazam lett. Nem allergia volt, csak telenyomtam volna feleslegesen erős gyógyszerekkel. De arra is volt példa, hogy melléfogtam. :roll:

Lidike,
Utálok fejni. :lol: Nati hónapokig átlag 2 óránként szopizott, éjjel-nappal, ha még e mellett fejtem volna, biztos zárt osztályon végzem. :twisted:
Én a beöntésre gondoltam a "rutinnál". Az extra oxitocint se nagyon értem a vajúdás alatt, max a szülés után. :roll: A vajúdás az jó a babának, tüdejét készíti fel valahogy a kinti világra. Sajna elég sok helyen nem várják meg, hogy a baba indítsa be a dolgokat.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Boo!

Édi vagy, hogy keresel, most gyorsan félszemmel visszaolvastam, mert tegnap kommunikációs tréningem volt az egyetemen (és ma folytatódik :? ), aztán barátnőmnek volt a szülinapja, amit egy 80-as évek bulival ünnepeltünk, ezt nem akartam kihagyni :D ! Majd teszek fel képeket :wink: ! Ma se leszek sztem, mert festik a fiúk a gyerekszobákat, (az egyik még csak vendégszoba), és felforgatják a pecót, szóval mire megjövök suliból lehet, fel se ismerem az otthonom :wink: !
Szóval, tudom, nehéz, de ki kell bírnotok nélkülem egy kicsit :wink: :D !

Addig is szép hétvégét!

Ja, és a Kisnyúl tegnap annyit ficergett, azt hittem kiugrik a pocakomból :mrgreen: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:50-kor.
Vendég

Igen a szoptatás....nagyon szeretném és fogom is szoptatni!!! Pozitív hozzáállás :lol: :lol: !!

Anyóssal együttlakás gondolatától is 200 a vérnyomásom.....és már marhára várom, hogy lássam a Szüleimet, de Velük sem tudnék (ha nem muszáj) együtt élni, pedig nagyon-nagyon szeretem Őket. Gyakorlatilag a főiskola óta 20 éves korom óta, mint Te Ancsurti külön élek Tőlük (igaz akkor még egy városban), de 23 éves korom óta meg már nem is egy városban (ezt sajnálom nagyon)!

Viszont éppen tegnap kérdeztem Anyut, hogy hiányzom -e már??? Erre Ő, hát persze, de nem úgy, hiszen naponta 5x is beszélünk telón, tehát minden rezdülésemet nyomon tudja követni, csak látványilag hiányosak a dolgok :lol: :lol: ! Azért jó ez a technika...mobil, skype....szóval tényleg nincs az ember elzárva a szeretteitől, nem úgy, mint régen. Én mondtam Anyunak, hogy egy "Buddhás ölelésre" már nagyon vágyom! Szeretem megölelni és az illatát érezni Anyunak...na nyilván nem a Férjem előtt lógok Rajta!!!!
Szóval most jönnek a szülinapomra és már nagyon várom Őket, pitét sütünk, takarítunk, szóval indul a pörgés!!!! Remélem Mindenkinek szerencsés lesz a 03.03...aki megy vizsgálatra (láttam többen is) vagy eredményért....nekem most vicces: 03.03-án leszek 33 (Krisztusi kor)....csupa 3-as... Lehet, hogy Babó meg majd 07.07 születik????? Tök jó lenne :lol: :lol: :lol:

Mostanában ég a gyomrom...biztos nagy haja lesz Prücsinek :lol: :lol: !

Szép hétvégét Mindenkinek!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Orsi, te nem az én keresztanyámról írtál véletlenül? Januárban temettük az édesanyját, 97,5 évesen. Megváltás volt mindenkinek.

Anyósék szerencsére 60 km-re laknak, anyámék csak 5-re, de őket sem látom sűrűbben. Így legalább nincs vita, anyám nem jön ki a férjemmel....

Szopira visszatérve, azért remélem nem gondoljátok, hogy 3 óránként csörgött az óra és mellre tettem?! De kb. igyekeztem tartani, kis mozgásteret hagyva nekik is.

Volt egy barátnőm, első babát 6 hétig szoptatta, mert sokat aludt, így keveset szopott. Másodikat már szoptatta, de leadta a dús reggeli tejét ahelyett, hogy a sajátjának adta volna, nem hízott eléggé, jött a tápszer. A harmadiknál már belejött a szopiba.
Utólag okos az ember.

Az anya taníts engem nálunk is csak támpont, de mikor már kifogytál az ötletekből, jó tippek vannak hosszú téli estékre.

Kezdek elbizonytalanodni, szerintetek jól csináltam, hogy nem kértem amniót? Még nem késő 2 hét múlva újra megkérdezik. A nyitott gerincre nem ad több infót, de más baj kiderülhet.

Megyek vasalni.

Éva

KépKépKép
agmano

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Teljesen megértelek! Egy nagyon jó Barátnőmet is műtötték...nagyon vékony volt és hatalmas mellei voltak és szegénynek teljesen elgörbült a háta, mert ugye úgy tartotta magát, mert szégyellte és úgy nem látszott annyira! Amúgy nagyon csinos alakú lány volt, de szegény tényleg giga nagy cicijei voltak. Na én ezt nem mondhatom, viszont most jócskán nőttek a Babóval...de nem is érdekel semmi, csak sikerüljön a szoptatás...amúgy én is mondtam Apának, hogy 2 -3 Gyerkőc után megcsináltatom (de csak varratni, mert egy kis mell is tud ám lógni, bár szerintem nem olyan lógós típus, de majd látjuk). Én meg 1x már majdnem megcsináltattam szilikon stb, már mentünk a kórházba Anyuékkal (akkoriban volt a nagy alakítás a TV 2-ben...biztos azért buzdultam fel és az EKG-val vmi gáz volt....azóta sincs....lehet egy jel volt, hogy ne) de mondtam a dokinak, hogy nem...és Ő gratulált Anyuéknak, hozzám...meg nekem is mondta, hogy túl kritikus vagyok magammal szemben, szinte le akart beszélni a műtétről...Azóta is megvan a száma, roppant szimpatikus, szerény orvos volt, ritka rendes!!!

Viszont a Barátnőm nem tudott szoptatni, Neki talán még többet kellett kiszedni a melleiből, mint Neked...de nem hiszem, hogy a műtét miatt történt!!!!! De nagyon bántotta az biztos!!!

Biztos nagyon fantasztikus élmény lehet a szoptatás...de ha belegondolunk az egész várandósság az, ahogy megnő a Poci otthont adva a Babónak, meg ahogy érezzük a rezdüléseit, Ő hall minket, átéli velünk az örömöt, ha stresszelünk azt is...szóval ez egy egyedülálló kapcsolat!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:50-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:13-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Szerencsére csak 3 éve vagyok cukri, amikor műttetni akartam a ciciket még nem voltam...de azóta már rájöttem, hogy sose tetetek be idegen anyagot a szervezetembe...igen pontosan ez az...minden 10.000. mondjuk kilökődik....és mi van ha pont én leszek az???? Ezt előre nem tudom, így most van egy kisebb ám de formás cicim, akkor meg lenne egy kicsi de tuti lógós (mivel az implantátumtól megereszkedne azért...nem is beszélve, hogy mik történhetnek még). Van egy ismim, na ő meg megcsináltatta, mert kicsi melle volt, hááááát a legkisebb implantátum is alig fért el benne...nem lett túl szép a mellbimbói teljesen lefittyedtek.

Szóval én is azt mondom, hogy az idegen anyagokkal óvatosan!

Szegény Barátnőd sajnálom ha így éli meg a cukrot....én úgy mint egy állapotot, nem mint egy betegséget, na talán most a terhességem alatt örülnék ha erre nem kellene figyelnem, csak Picúrra, meg nem kellene sosem aggódnom, de tényleg jók az eredményeim nagyon! Nekem is pumpám van...de csak 15%-ot kellett fizetni a többit az OEP állja (na így sem kevés pénz persze, de ha szövődmények lesznek az hosszú távon még több pénz). Amúgy Dodi is régi motoros, Ő is gyermekkori cukros, mégsem éli meg tragikusan! Tényleg nyilván rosszabb lehet egy gyerkőcnek ezt megélnie....hogy Ő miért nem ehet olyan sütit, olyan fagyit, mint mások stb. De én már felnőttként kaptam így elviselhetőbb...bár az első 2 napban mély depis voltam....aztán rájöttem, hogy nincs értelme, mert nem lesz pasim, meg majd mindenki elfordul tőlem, ha csak sajnálom magam és jobb ha beletörődöm, hogy ez már itt van és együtt kell vele élnem...én döntök...vidáman teszem ezt, vagy logó orral...hát vidáman tettem....2005 novemberében lettem inzulinos....2006 januárban megismertem a Férjem, akit egyben gyógyítómnak is hiszek....lelkileg biztos!!!! Az élet kompenzált, elvett vmit, de adott vkit Aki nagyon fontos! És boldogabb vagyok cukrosan, mint már előtte voltam cukor nélkül!!!

Thanks God!!!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: