A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :)

Timcike: gratulálok Áginak a kicsilyányhoz! :lol:

007: a panelt azért nem preferálom, mert én családi házban nőttem fel. Szerettem kimenni a kertbe egy kis eperért, cseresznyéért, kutyával játszani, ilyesmik. Ez ugye panelban nem ugyanaz :)
Nem arról van szó, laktam panelban is, fősulis koromban olyanban volt albink. Tényleg hallottam, amikor a felettünk lakó reggel elfingotta magát, vagy amikor a szomszéd éppen kufircolt :lol: De ezt is meg lehet szokni egy idő után. Viszont tavaly ősszel mikor nézegettünk lakásokat, pár panelt is megnéztünk. Az egyikben kérdeztük a tulajt, hogy milyenek a szomszédok? Ááááá, nagyon rendesek, nincs velük gond. Végszóra dörömbölnek az ajtón, mint állat. Egy szomszéd volt, egy 80 körüli pali a kedves nejével, hogy este 8- kor miért húzogatjuk a székeket ilyen hangosan? Hozzáteszem, a kégli tök üres volt, egy darab széket nem találtam volna... :roll: De ő csak erősködött, hogy hagyjuk abba, mert nem tud aludni. Persze, a felettünk lakó volt... Nnnnna, így vigyek oda pici babát. Vagy az öreg nem tartana többé igényt a nyugdíjára, vagy nekem lenne biztos helyem egy diliházban... :oops: A szomszédokat sajnos nem lehet megválogatni, s egy panelban a konfliktusok még könnyebben kialakulhatnak :?
De ha majd mégis az lesz, valahogy megbarátkozunk a helyzettel :lol:
Gyerek és tévé: egy barátnőm kisfia pont, mint a tied: ledermed a reklámoknál :lol: Ha nagyon rossz a kölök, betesznek egy dvd-t, amire reklámokat írtak ki, s máris nyugi van :lol: :lol: :lol:

agmano: napi 7-8 pelus? Te jó ég! Erre én még nem készültem fel lelkileg!!! :oops:

szőnyeg- parketta témához: egy ismerősöm mesélte, hogy nekik padlószőnyeg volt a babaszobában eleinte. De a kiscsaj miután 2-3 alkalommal eljátszotta, hogy pelenkázás közben szembefosta apát/ anyát, s bőven jutott a szőnyegre is, laminált parkettára váltottak :lol: :lol: Azt hiszem, inkább mások hibájából tanulok :lol:

Kép
agi125r

boo: pisicsöppenést nem érzek :D Viszont a hasam nekem is feszül, mint állat. De nő is! Egy ismerősömmel két hete találkoztam, s most mikor rámnézett, kiestek a szemei, hogy mekkorát nőtt a pocakom! Hát mert egyfolytában nő!!! Szerintem neked is azért feszül :lol:

Kép
agi125r

Agmano:Erdekes evesi szokasai vannak a sracoknak :shock: :shock: :shock: !Turelmedet a tokelyre fejlesztetted valoszinuleg...
Tesom kislanyai is valogatnak,a nagyobbik semmi zoldseg,semmi gyumolcs.Csak hus :shock: :shock: A kicsi is szorakazik rendesen...
Sok ilyen sztorit hallottam mar...kivancsi leszek majd erre,remelem enyem gyerek azert rendesen eszik majd...szamomra fontosabb lenne a zoldseg-gyumolcs fogyasztas,aztan majd a husra is raerez...

Boo:Pisi-para nincsen...szerencsere.De ez az allando szettpukkadok erzes...hat tegnap delutantol megorultem mar.Pedig alig ettem valamit.Ma szinten,most ettem kicsit,es olyan mintha egy dinnye lenne egeszben a gyomrom tajekan...
Szoval feszulok rendesen.Nem tudom hogy lesz ez kesobb,de nem a legjobb erzes.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsurti 2009.02.26 22:48-kor.

Kép
Kép
ancsurti

boo! :)

Én nem szoktam érezni. Nálad sem az inkontinencia játszik hógyagoddal, hanem a gyerek. :lol: Gondolom, ülő helyzetben jobban zavargálja.
Viszont nem ártana kismama tornázni, esetleg kifejezetten intim torna gyakorlatokat végezni. :wink:

agi125r! :)

Ennyi pelusra nem lelkileg kell felkészülni. Hanem anyagilag. :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De ez is gyerekenként változó, még ne menj a Dunának. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Minden rendben volt a dokinál, de kicsit el voltam kenődve utána, ugyanis a kórházban derült ki, hogy szabadságon van a dokim. Előbb behívtak, mint időpontom volt, gondolom még nem érkezett meg az előttem levő. Hirtelen tudatosodott bennem, hogy mi a helyzet, kérdezte a helyettes doki, hogy mi a problémám. Mondtam, hogy semmi az esedékes vizsgálatra jöttem. erre ő mondta, hogy a dokim már lesz jövőhéten. Én meg mondtam, hogy ha már itt vagyok vizsgáljon meg. Uh-t nem csinált, de legalább az kiderült, hogy még mindig minden rendben a méhszájammal, meg nőtt a méhem, már a köldököm fölé ér, mondjuk ezt érzem is, mert néha már ott is rúgdos a babó.

Hát ennyi volt, 3 hét múlva megyek cukorterhelésesre, meg újabb vizsgálatra immáron a megszokott dokihoz. Ezért voltam kicsit elkenődve, mert még a múltkor megbeszéltük, hogy most mindent elmagyaráz, hogy lesz ez a cukros bigyó stb. De mindegy, mert az asszisztensnő rendes volt, ő elmondott mindent. Nekem kell vennem a gyógyszertárban cukrot, aztán ő összekeverik vérvétel után, majd 2 óra múlva újabb vérvétel. Meg mondta, hogy vigyek citromlevet, hogy elviselhetőbb legyen az íze.

No megyek fürcsizni, mert hosszú napom volt. Jó éjt mindenkinek.

Kép
Kép
tabati

Tabati:Sajnalom hogy dokiddal nem jott ossze a talalkozo...de jo hogy minden okes Veletek.A mehszaj vizsgalat akkor tehat huvelyen keresztul tortenik?Mert ezt nem ertem teljesen... :oops: Vagy uh-n is lathato ha nem zart?Mert itt semmifele ilyen vizsgalat nem volt eddig.Nem mintha nem ereznem rendben magunkat,csak hat ez nem ezen mulik....Nem parazom igazabol,csak ez most felmerult bennem.
Na cukorvizsgalatrol meg meg semmi infom...elfelejtetem megkerdezni hogy itt ez hogy is van,van-e egyaltalan....

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok,

Breki, nem is hallottam még erről a mosódióról…köszi az infókat, ezt szerintem ki fogom próbálni. Barnabásunk elég érzékeny bőrű - atópiás dermatitise van (ez is ekcéma) – így én nem is használok öblítőt csak mosószert, viszont kétszer átöblítem a ruháit. Eddig gabit, persilt használtam, de már próbáltam a mosószappant is, ezt a gyerekorvosunk ajánlotta.

Csajok holnap megyünk Apával pihizni kettesben :D
(még tavaly a barátosnőimtől kaptam egy belföldi utazási utalványt szülinapomra, de ezideáig még nem sikerült felhasználni, úgyhogy gondoltam gavallér leszek és meghívom az emberem egy hosszú hétvégére a Dunakanyarba, úgyis mindjárt itt a házassági évfordulónk, meg a szülinapom is) Hát nagyon remélem, tudunk majd jókat sétálni, és nem fog szakadni sem a hó, sem az eső!!!

Tabati, örülök, hogy végül minden ok! A cukros löttyhöz tényleg kell citrom, úgy talán elviselhetőbb valamivel. Bár én ittam már citrom nélkül is. :shock:
Tényleg Gabi, nálad mi a helyzet a cukorral?

Ancsurti, a fa játékok nálunk is nagyon népszerűek, bár leginkább én magamnak szoktam vásárolgatni :roll: . Viszont szerintem nálunk hamarosan beindul a legos korszak, annyira szeret matatni mindenféle apró dologgal a fiam. Tényleg baromi drágák!! és úgy sajnálom, mert anno nekünk is volt egy csomó legonk (hárman vagyunk tesók), de anyukámnak vajból van a szíve és szétosztogatta kisebb szomszéd gyerekeknek amikor mi már nem játszottunk velük.. :?
Nekem ez a kedvenc boltom, www.fakopancs.hu és most még nagyobb a kísértés, mert a klinikához közel is van egy üzletük, így ha be kell mennem a kórházba általában ide is betévedek.

Megyek, szép estét Mindenkinek!
o.heni

Ancsurti: Nem tudom Kanadában mi a protokoll, de a Nagynéném három gyerkőcöt szült amerikában, és elmondása szerint nem kellett annyit nőgyógyászhoz járnia, mint itthon teszik a kismamik. Főleg az ultrahang gyakoriságán volt kiakadva.
A dokim Belgiumban dolgozott egy ideig, ő mondta, h pl ott 1x van ultrahang vizsgálat egész 9 hónap alatt, egyébként a háziorvoshoz járnak a terhes nők :shock: :shock:
o.heni

Heni:Nagyon jol teszed hogy elviszed a parocskadat!!!Jaj Dunakanyar..annyira szep...imadom!Erezzetek jol magatokat!Es drukkolok a joidohoz :wink: !Jo unneplest!

A fakopancsot ismerem...rengetegszer betertem nezelodni...itt meg nem ismerem a megfelelojet,de lattam mar jo kis dolgokat.Mar alig varom azt az idoszakot,amikor ilyenekkel jatszunk majd :lol: :lol: :lol: !

Barnira a nagyszulok vigyaznak majd gondolom...voltal mar nelkule kulon par napot?Hogy viseltetek?

Na hat itt sem viszik tulzasba a dolgokat...nem baj hogy nem szurkalnak annyiszor,de azert vizelet vizsgalat meg 1x sem volt,uh 2x,es 1x vervetel.Ennyi eddig,es most azt mondtak,lehet nem is lesz mar uh.Pedig az elejen 3-rol beszeltek...Na sebaj,mi elmegyunk 2 het mulva 4d-re(leginkabb a neme miatt)es hogy anyunak kuldhessunk haza felvetelt Monyokrol.
Eleinte aggodtam a vizsgalatok hianya miatt,plane hogy itt 12 hetesen lat eloszor a doki.Mara mar kezdem ezt elkonyvelni magamban.Ez van.Meg szerencsehogy semmi problemam nincsen...

Na joejt nektek,megyek,keszulok a suliba :lol: :lol: :lol: !

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Nagyon ügyik voltunk ma :D ! Megvettük a festéket a gyerekszobába, voltam körzetinél (kötelezőn, minden tökéletes :wink: ), és voltunk Ikeában, és vettünk egy kétszemélyes fotelágy szerűséget, mert bár én csak egy szopisfotelt akartam, apa rábeszélt, hogy jobb, ha ketten is elférünk benne :wink: !

Boo!

Lemaradtam a témáról, de nekem van grüberlim, már sima mosolynál, nem kerr figuráznom, és szűz vagyok :D ! Ez mit is jelent akkor? Vagy mi van?

Breki!

4,8 tényleg alacsony :? ! Én most kicsit megijedtem, mert 6,2 volt és nem tetszett, de azt mondta a doki, hogy ez teljesen jó, mert ilyenkor már emelkedik, ami nem véletlen (cukor kell a baba fejlődéséhez), és emiatt nem jó az alacsony érték, mert az agyuk nem kapna elég cukrot :( ! A tied nyilván még oké, de tényleg ne hagyd lejjebb menni :roll: ! Tessék enni!!! :wink: Én meg most visszaszorítottam 5,8-ra biztos, ami ziher :D !
Én amúgy parasztba szólni szoktam nekik, ha nagyon váratnak, hogy hahó, nekem időpontom volt, és cukorbeteg vagyok, ráadásul terhes, szóval ha nem akarnak a padlóról felmosni, serénykedjenek, nem szoktak kötekedni :D !!! Van neked elég bajod a cukroddal, nyugodtan használd ki, ha egy kis előnyre tehetsz vele szert!!! :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!
Boo:Tegnap egy órán belül 3-szor voltam pisilni,mert a baby a hólyagomon trambulinozott!Így még nem jártam most én is nagyon iperkedtem h el is érjek odáig... :D
Ne aggódj a baba mozgása miatt!Nekem akkor mozgott keveset vagy egész nap semmit amikor havazott.Ez nem vicc a kiscsaj rendesen utálja a havat!Ezt több alkalommal is csinálta!
Nekem van szívhangfigyelőm,és ha aggódsz,szerintem menj el a védőnőhöz,hallgassa meg!
Lekésem a buszom!!!!!!!!!!! :shock:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok,jó reggelt :)

Mire visszaolvastalak titeket,elfelejtettem,hogy mit akartam írni :oops: :oops: .Nem semmi beszélőkéje van itt a társaságnak :wink: :lol: .
Lorca,azt hiszem te kérdezted....igen nagy a valószínűsége,hogy megint császárral fogok szülni,bár a saját dokimmal még nem beszéltünk róla.Talán nem is fogom bánni,így már tudom,hogy mire számíthatok :).

Hoztam két képet:
egy tegnapi pocak:
Kép

meg a pasijaim:
Kép

Igyekszem jönni,de itt a tavasz...rójuk a köröket ezerrel...főleg szülinapi ajándék után kutatva D-nek :) .Tényleg,tippek?? :idea:

Kép

Kép
lidike

Én ikrek vagyok,de mi az a grüberli??? :roll: :lol: :lol:

Kép

Kép
lidike

Ez a gyerek egy mini terrorista. :evil:
Hajnal kettőköt megint át kellett venni a nagyágyba. Ami nem lenne baj, csak én nem tudok így aludni. Ellenben 2x felkeltem arra, hogy már kimászott, áll a földön és indulna ki az Apjához, a másik szobába. Hajnalok hajnalán. :shock: :x Úgy kellett visszahívni, hogy talán most mégis aludni kéne. Visszajött, aludt - nem úgy, mint én. Ráadásul reggelre a derekam tropára ment, tiszta bio Lego lett. :( Hallottam, hogy az Apja már felkelt, gondoltam kiosonok és eldőlök én a kanapén. Erre nem telik bele 5 perc és már jött is utánam ez a kis galád... :?
Felöltöztettük és most arra játszom, hogy 11-12 körül kidől és akkor én is pihentethetem egy kicsit a derekam meg a pocakom... :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Ja, amúgy jó reggelt! :oops: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi! :)

Te, mint szűz. Persze... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lidike! :)

Az a gödröcske (általában) az állon.

Kép
Kép
200907?

Jelentem megnéztem.Grüberli egy szál se,pedig én ikrek vagyok a javából :mrgreen: :mrgreen:

Kép

Kép
lidike

tabati! :)

Az a lényeg, hogy minden rendben volt és a terheléses cukorral is megkaptad az infókat. :wink: Érdekes, hogy neked kell megvenned a cukrot a gyógyszertárban. :shock: :shock: :shock: :?

o.heni! :)

Előre a pihenésért! :wink: :P

Fakopáncs tényleg jó, de érdemes jól körülnézni másutt is, mert ugyanazokat a fajátékokat olcsóbban is meg lehet kapni.

"Nem tudom Kanadában mi a protokoll, de a Nagynéném három gyerkőcöt szült amerikában, és elmondása szerint nem kellett annyit nőgyógyászhoz járnia, mint itthon teszik a kismamik. Főleg az ultrahang gyakoriságán volt kiakadva. "
Kiakadva...? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ügyes vagy, leülhetsz! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Ezt még elfelejtettem múltkorról:
"(én most is kétnaponta felporszívózok, és ha erre nem is lesz mindig időm, a gyerekszobára lesz kétnaponta 5 percem)"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kíváncsi leszek, majd szólj, hogy sikerült-e... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

Nekem mostanában ezek a kedvenc reklámjaim:

http://www.reklamfilmek.com/video.php?video=209&firm=2

http://www.reklamfilmek.com/video.php?video=210&firm=2

Azok a fejek meg a reakciók a végén: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

conversano! :)

Tök jó, hogy mégsem takar a placenta! :D (Ennyit arról, hogy hol, milyen műszerek vannak... :? )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.27 08:58-kor.

Kép
Kép
200907?

Szép jó reggelt kismamik!
annyi mindent akartam írni mindenkinek és elfelejtettem.nagyon reggel van
még most :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ...
dobok egy táblát,aztán igyekszem felébredni és remélhetőleg eszembe jut,
hogy kinek mit szerettem volna...

Kép
Kép
csibe83

Szép jó reggelt! :D

Grüberli!

Én eddig abban a tudatban voltam, hogy az grübedli. :shock:

Cukrot nekem kell megvenni igen, de ez is olyan, hogy kórházanként eltérő. Lehet, hogy nem fér bele a kórház költségvetésébe... :roll: Mindegy, azért ez még nekem is bele fog férni. :lol:

Lidike!

A képen épp nagyüzemű körömvágás zajlik? :lol:
Szép poci! :wink: Nekem is vannak hasonlóan hosszú pulcsijaim, de most az a mániám, hogy farosabb lettem, ezért felhajtom inkább, mert farmerban nem tűnik úgy fel, mint keresztben csíkos pulcsiban... :roll: De látom neked ilyen problémád nincs. :wink:

Ancsurti!

Igen, a méhszáj nyitottságát csak úgy tudják megnézni, ha hüvelyi vizsgálat van. De szerintem ezek a vizsgálatok Magyaro-on is eltérőek, jó hogy sokkal több van, de pl. hallom, hogy van aki itt is alig vizsgálja a várandós nőt hüvelyen keresztül, hogy ne bolygassa, hanem csak uh-val. Erre nekem meg ez a doki csak úgy vizsgált, az uhra meg azt mondta, hogy bőven elég 4x a várandósság alatt, és mivel nekem nemrég volt... (egy hónapja)
Ja és vicces, mert azért a papíromra az is rá van írva, hogy jó magzati szívhangok. :shock: Kézzel azt is ki tudta tapintani? :shock: :roll:

Ja! A vérvételekről meg a vizeletről annyit, hogy nekem a védőnő volt kiakadva, hogy eddig csak a legelején csináltak a kórházban teljes vérképet vizeletet. Mert állítólag azt is 4x kell a várandósság alatt. Mondta, hogy kérdezzem meg, erre ez a doki azt mondta, hogy vizeletet a védőnőnek kéne minden alkalommal megnéznie. Na most az én védőnőm súlyt mér meg vérnyomást. Ennyi. Se szívhang, se haskörfogat, se pisi. De legalább tudom neki mondani, mert csütörtökön megyek hozzá és úgyis megkérdezi, mit mondott erre a doki.

Kép
Kép
tabati

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

tabati! :)

Engem a dokim havonta (most már 3 hetente) lát. Minden alkalommal fel kell pattanom a vizsgálószékbe, és előtte a nővérek megnézik a vérnyomást és vizeletet.
Védőkislány is lecsekkolja, ha van mit, de nem forgolódik álmatlanul, ha esetleg mégsincs... Azt mondta, hogy ha benne szerepelne a leleteimben, hogy mi volt legutóbb a Klinikán (csak az ottani kartonomban szerepel részletesen, az én papírjaimon nem), akkor nem nézné a vizeletet, de így igen.

Gribedli-grübedli-grüberli: http://www.kislexikon.hu/griberli_gruberli.html :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.27 10:33-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

07, a műanyag tálkás előke, nekünk is bejött, 3 méretben volt és a legvégéig, majd 3 éves korig használtuk.

Tabati, ki vagy a kadva a 7-8 peluson? Ahogy szopott átmegy rajt és már durrog is a pelusban. Ha rutinos leszel, nem kaja előtt cserélsz pelust, ha nem utána úgy, hogy nem rázod fel a gyomrát. 1-2 nap alatt kitapasztalható, a rugit le kell venni és nem a hasa alá tűrni, nem nagy mutatvány. Ja, ők nyáriak lesznek? Akkor nem is lesz talán rugi rajtuk. Ez szép, hogy a cukrot is veled vetetik meg....
Azt nálunk mondták, hogy csak igazi citomot lehet belecsavarni a szirupba, a bolti citromlevet tilos. És 2 vérvétel közt max vizet lehet inni. Egy ismerősöm bekajált, aztán magas lett a cukra.

Ancsurti, szerencsére csak az egyik gyerek finnyás, a másik egy bélpoklos. Ő 10 perc alatt kiszopta az adagját, aztán fél órán át üvöltött, mert fájt tőle a hasa, aztán kipakolt a pelusba és szunya következő kajáig. Reméelm a harmadik a kettő közt lesz valahol kajálásban.

Porszívózás a gyerekszobában? Erre én is kíváncsi leszek.... Az embernek az is erőfeszítés, hogy felöltözzön és tartson valamiféle napirendet. A fáradtságtól azt sem tudtam mindig melyik cici lesz a következő a szopinál, mikor már váltott mellből szoptattam, ezért inkább leírtam.

Nekem az előző védőnőm kijött, mert messze volt a tanácsadás és így csak 1. alkalommal volt vizelet + vérnyomás. Vizeletet laborvizsgálatkor néztek - 4 éve.
Most nagyon lelkes a kislány és havonta berendel, most hogy már tápin vagyok, azért én próbálom ritkítani a találkozókat.

Na megyek, mert már mindkét fiú itthon van, köhögnek és még a bárányhimlőre 1-1,5 hetet várni kell, hogy elkaptuk-e tornán. Akkor még 2 hét itthon.

Éva

KépKépKép
agmano

Már jó ideje ébren vagyok és végre sikerült minden lemaradásomat bepótolnom( mármint olvasásügyileg...mert vasalás és stbstbstb még van mit behozni :? :? :? ).De megvár :D ,mostanában kicsit be vagyok lustulva.Le a kalappal minden olyan kismama előtt, akinek van már egy kis izgő-mozgó rosszcsontja, aki tele van energiával.

Hát kb. félóráig gondolkoztam, hogy mit is egyek, de semmihez nem volt kedvem, kimenni meg nem akartam vásárolni étlen.szomjan :oops: :oops: :oops: .Aztán jött a hatalmas ötlet..miért várnék a székelykáposztával ebédig, leküldöm gyorsabban. Húúú, de jól esett :D :D :D Aztán elgondolkoztm... Manónak biztos megvan a véleménye az anyjáról...reggelire székelykáposztát??? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most megyek védőnőhöz,emésztek, készülődök aztán indulok,szerencsére pár percre van csak.

Kép
ikoka7

Csajok!

Olvassátok el, ha valakit érdekel, akkor tudok küldeni meghívót.

http://www.liberoklub.hu/pdf/LIB_CRM_szabalyzat_0707_sca-1.pdf

:wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

O-heni köszi az érdeklődést, amikor voltam diabetológusnál akkor mondtam is, de sajna nem nem reagált senki, így azóta nem is mondom hogy milyen a cukrom. De így hogy rákérdeztél, teljesen tökéletes, nem mindennap nézem csak 2-3 naponta de 7 fölé sosem ment, és inkább 6 körül mozog evés után 1 órával. Majd március 16.-ai héten kell mennem újra terhelésesre,és utána vissza a diabetológushoz.

Nekem a dokim minden alkalommal néz vérnyomást, súlyt, megvizsgál kézzel, megnézi hogy a méh hol helyezkedik el, illetve a méhszájat. (egyébként én nem nagyon értek azzal egyett hogy nem kell piszkálgatni a kismamát, hiszen nagyon sok esetben úgy nyílik kia méhszáj hogy azt a kismama észre sem veszi, mert nincsenek haskeményedések stb..., és ugye ebben az esetben már oda kell figyelni hogy ülő fürdőt ne vegyünk, hogy ne emeljünk, hogy nincs sex stb stb...

Nekem a második terhesség alatt a 30. héten már nyitva volt 1 ujjnyira a méhszáj.

Védőnő: a védőnő feladata lenne minden alkalommal hogy nézzen vérnyomást, vizeletet, testsúlyt, haskörfogatot, és szívhangot.
A vizelet vizsgálat azért is lenne fontos a vérnyomás ellenőrzéssel együtt mert 20- hét után bármikor kialakulhat a terhességi toxikózis, melynek legjellemzőbb tünete hogy a vérnyomás emelkedik 140 fölé, és tartósan, valamint fehérje van a vizeletben, emellett lehet még a vizes láb, kéz, arc, és a testsúly megemelkedik jelentősebben. Önmagában a lábdagadás nem jelenti a terhességi toxikózist. Csak ha a többi tünet is jelen van.

boo nekem is sűrűbben kell mennem pisilni, de van olyan hogy épp csak jön, viszont ha nem megyek el rögtön wc-re akkor megfájdul a hasam. A hasam nekem is szokott feszesebb lenni de csak este felé inkább. És ha tényleg megnyugtat akkor vegyetek egy szívhang figyelőt, nekem is van és tényleg nagyon jó. És még meg is nyugtatna téged.

Étkezések: Nálunk nincs evés sem a nappaliban, sem semmilyen szobában, ez a gyerekeknek is tilos, ezt ők is tudják. Nem a tv miatt hanem mert nem morzsálunk minden felé, meg kiborítják, leeszik a szőnyeget. Az étkezőben viszont van a falon tv. Hétköznap beszokott kapcsolva lenni, mert eleve nem eszünk egyszerre, de hétvégén evésközben nincs tv. Akkor együtt eszik a család.
Nálunk a gyerekek amikor kicsik voltak és szopiztak akkor nyílván akkor szopiztak amikor akartak, nem volt sosem időhöz kötve teljesen igény szerint kaptak cicit. Ha kellett akkor fél óránként, aztán magukól beálltak a 3-4 óránkénti evésre. Amikor meg nagyobbak lettek próbáltam rendszerhez szoktatni őket. Ez mostanra is megmaradt. Reggel 8-9 körül reggeli, délelőtt valami tízórai, aztán dél 1 óra között ebéd, 3-4 óra felé uzsonna, majd 6 körül vacsora, utána fürdés és amikor még kisebbek voltak akkor igényelték hogy ilyenkor tejet vagy kakaót igyanak. Én személy szerint nem tartom jó ötletnek hogy 5 után már a gyerek ne egyen, ezt egy felnőttnek is nehéz megtartania nem hogy egy gyereknek aki fejlődésben van, és egyfolytában mozog.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Akkor börze info ismét (sikerült a mailjeimben rálelnem):
"2009 március 22-én ismét megrendezésre kerül Budapesten, a BNV A pavilonjában a Baby Markt bababörze"

Boo!
Ezt a kocsiban nem eszünk témát sztem át fogod te még gondolni-tapasztalat.

Csibe!
Köszi, én voltam a párnás.
Táblába: köv. vizsgálat: márc. 12.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:06-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:07-kor.

KépKép

KépKép
boo

Védőnő...úúúú hagyjuk, most jött oda dolgozni...a válasza mindenre: "Nem tudom"...remek...a múltkor rászóltam, hogy talán ne a 12 hetes adatokat írja már be a 16. heti magzati korhoz....tragédia. Ráadásul felhívtam a Hepatitis miatt, rögtön mondta negatív...ja, de fel nem hívott volna (szerintem ha pozitív lett volna sem) szóval márciusban még elmegyek hozzá....4. alaklom, aztán agyő bébi.... megvan a kötelező pofavizitszám...oszt HELLÓ!!!! Úgysem ő lesz a védőnőnk, ha elköltözünk :lol: :lol: :lol: Hála Istennek, bele is halnék....annyira szerencsétlen

Tickerplayground.com
breki76

Egyeske oviban, Ketteske alszik, Hármaska nyugiban. Jöhet a net. :wink: Persze jobb lenne, ha rendet raknék, mert holnap szülinapozunk, de semmi kedvem. :?

Ikoka,
Attól, hogy minimanóm tele van energiával, ez rám nem hat. :lol: Ez elég küzdelmes is volt az elején. :?

Agmano,
A gyógyszertáros, SOTE és a Péterffy szerint tökéletes az üveges citromlé is.

Tabati,
Én is csak most csináltattam meg a második vérképet.

Nem grübedlire gondoltatok? Grüberli szó az nincs, illetve nem azt jelenti. :wink:

Lidike,
Nálatok megvárták, hogy beinduljon a szülés vagy időpontra volt a császár?

Agi,
A panelban is sok dolog történhet. Diófa állt előtte, amit szedhettünk, a kutyáim a 7. emeleten születtek meg minden probléma nélkül. :wink: Mi szerencsések voltunk a szomszédokka. De barátnőm rosszul járt, az alattuk lévő mindig feljött, hogy ne rohangáljon a gyerek a lakásban. Mégis mit csináljon akkor egy tipegővel?! :evil:

Ancsurti,
[quote]m írta:eg sosem vasaltam
Komoly? :shock: Akkor mégsem én vagyok a legrosszabb ezen a téren :lol: (Apa vélemény :twisted: rólam)

Kép KépKép
lorca

Bíztam benne, hogy senki nem fog "belekötni" :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Grüberli: a bajor parasztok speciális, főként fából és szarvasmarha-belsőségből készített hangszere. A kockaalakú grüberli a belőle kiálló félbetört síléc tekerésével szólaltatható meg, hangja a jódlizáshoz hasonló, ám annál intenzívebb. Főképp akkor használták,ha jódlizni akartak, de be voltak rekedve."

Kép
Kép
200907?

Czigka,
Név az nálunk sincs még, nem vagy lemaradva. A fő kritérium, ami akadályoz, az hogy ne emlékeztessen. Ami nálam igen nehéz, mert jónéhány évig tanítottam és kb az egész utónév könyvet be tudom lőni, mert már tanítottam olyan nevűt. :twisted: De sebaj, majd csak kitalálunk valamit 4 hónap alatt.
Én egyszer megpróbáltam spenótot adni. Utána lemostam a konyha csempéjét, a konyhaszekrényt, ruhát cseréletem, felmostam. Pedig gyerkőceim kb soha nem maszatolnak, mindketten egy éves koruk óta széken ülve esznek, kb 1,5 éves kortól tisztán. Egy ilyen után azt hiszem, te is a konyhára váltanál etetéshez. :lol:

Sillia,
Ha a Down kór aránya 1:11-hez az hármas tesztnél, akkor pont az a kicsi igazán számít, amit az amnio tud, de a hármas tesztnél az integrált lényegesen érzékenyebb és pontosabb. Akkor én is gondolkodás nélkül megcsináltattam volna. (Nálam 1:490-hez az arány, ami jobb az életkorimnál és egyébként is negatív, hál Istennek.) 40-nél éri el az életkori Down-kór kockázat az amniocentézis kockázatát, az már teljesen más, mint előtte. 100%-os teszt viszont nincs, az amnio sem az.
Pár hétig dolgoztam szellemi és testi fogyatékos gyerekek intézetében, ahol elég sok dolgot láttam, amit talán nem kellett volna. Szabival koraszülött osztályon voltunk, ott is sokkolt pár dolog. Ezért van az, hogy a Down kórtól talán kicsit kevésbé tartok, mint mások és sok mástól meg jobban. Vigyáztam Down kóros gyerekekre is, tudom, micsoda tragédia, ezért nem veszem ezt a veszélyt sem félvállról.

007,
Bocsi, nyelvtanárságom átüt. :oops: :lol:

Kép KépKép
lorca

gabi1! :)

Manóval szépen ellátott minket az akkori védőnő, de haskörfogatot nem mért, csak a fundus márnememlékszempontosanmi ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ) távolságot, hogy hol helyezkedik el a méh teteje.

szonibaba! :)

Köszi szépen, erre gondoltam! :wink:

A kaja tényleg nem az autóba való. Mint, ahogy a kisbaba sem... :roll: :roll: :roll: :roll: De ha mégis menni kell vele, akkor menni kell. Inkább gyakori, kis mennyiségű folyadékpótlást igénylik. (Van, aki félreáll és nekiáll szoptatni... :shock: :shock: :shock: ) Nagyobb gyerekkel pedig már meg lehet értetni, hogy nem eszünk a kocsiban. Nem azért, mert megfullad a kiflitől, hanem mert nem oda való. Nyilván más több órás út, de fél órát azért ki lehet bírni éhenhalás nélkül.

Mindegy miről van szó, de érdemes rögtön, egészen kiskorától fogva elmagyarázni a dolgokat, hogy mi, miért van. Persze, nem fogja egyből érteni, de egyrészt megszokja, hogy mindig valaminek oka/ következménye van, nem csak azért történnek úgy a dolgok, ahogy, mert csak. Másrészt pedig idővel szépen elkezdi kapisgálni a dolgot és szépen összeállítja a mozaikdarabkákat. És hamarabb, mint hinnénk... :wink: :D
A tiltás se merüljön ki annyiban, hogy ne csináld azt vagy azt, hanem legyen helyette alternaítva: "gyere, csinálJUK azt, hogy..." Hatásosabb, mint ha csak a "nem"-eket szajkózzuk naphosszat. (Aztán időnként tényleg nem segít más csak a hideg víz... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

breki76! :)

Nem szoktak jelentkezni -legalábbis úgy tudom- a hepatitis eredményével. :roll:

lorca! :)

Én imádok vasalni. :shock: Csak lusta vagyok hozzá ( :shock: :shock: :shock: :shock: ), max. akkor kerül elő, ha Apa inget szeretne felvenni. Egy évben kétszer. :oops: :oops: :oops: :oops: Kikapcsol agyilag, lehet mindenfélén gondolkozni, de tévézni is. (Télen valamivel sűrűbben fordul elő, olyan jó meleget ad... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Semmi gond, csak nem akartam "túlbonyolítani". :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az amnionál a sejteket először tenyésztik, amelyek osztódni kezdenek. A bennük lévő kromoszómák számát és alakját aztán mikroszkóppal megvizsgálják. Ezzel tehát ténylegesen tudják DIAGNOSZTIZÁLNI a Down-kórt, nem teszt.

Nesztek egy link, mindenkit érint majd :wink: :

https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=081113

Kép
Kép
200907?

A gyerekem indentitás zavaros lett. :shock: :shock: :shock: Kaptunk egy könyvet, amiben van egy piros alma és egy kukac figyel ki belőle. Manó egyfolyátában hajtogatja, hogy: ku-ku (ez lenne a kukac) és felváltva mutogat a kukacra és magára. Meggyőződése, hogy ő márpedig kukac... :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 20:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

A kajázásról jut eszembe az egyik "kedvenc" jótanács, amit olvastam: NE dícsérjük meg a gyereket, hogy milyen szépen eszik. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Mondván, az étkezést egy olyan feladatnak fogja tekinteni, amit meg kell oldania és akkor csinálta jól, ha megdícsérik érte. Ezért nem fog szeretni enni és csak nyűgnek, kötelező rossznak tekinti majd. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil:
Szerintem ez is nyugodtan felkerülhetne a hülyeség Top10-es listájára. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Egyrészt mert igenis feladat, egy olyan helyzettel kell megbirkóznia, ami bonyolult(nak tűnhet először) neki. Nem azért, mert a hülye szülő talál ki neki ilyeneket, hanem mert a természetes fejlődés, az élet hozza magával. Nyugton ülni, ügyesen kinyitni a száját, megrágni a kaját azzal a pár fogával, rájönni a pohárból ivás technikájára igenis kimerítő tud lenni eleinte. Később meg már egyedül akar enni, inni, mert ő már naaaaagy és utánozni akarja a felnőtteket. Még jó, hogy megdícsérem, hogy a szájában kötött ki a kaja, nem pedig a füle mögött vagy a plafonon!
Ha mindig erőszakkal kell leültetnem, gúzsba kötnöm és lenyomni a torkán a kaját (ami esetleg lehet, hog tényleg nem jön be neki) és üvöltözök neki, azt fogja utálni. De ha sikerélménye van, örömforrást jelent neki az evés, akkor nyugodtan agyba-főbe dícsérhetem, nem lesz tőle teljesítmény kényszeres.

Kép
Kép
200907?

Örülök, hogy hasznosnak találtad. Tedd el a későbbiekre, mert ott fogsz állni a kétségek kellős közepében. (Még akkor is ha tök jól megy, ügyesen csinálod :roll: :lol: :lol: :lol: )

A fütyi az fütyi, nem szoktuk kukacnak hívni. Ha megkérdezzük hol van, akkor megmutatja. :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kukacnak egyedül a kukacot hívjuk (jó, egyszer-kétszer előfordult, hogy azt mondtuk neki, hogy sajtkukuc :roll: , de azt még sokkal kisebb korábban), úgyhogy nem tudom honnan veszi. (Ha meg esetleg mégis az ragadt meg benne valamikor, jó mélyen, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyire elraktároznak minden élményt, benyomást, tapasztalatot...)

Kép
Kép
200907?

A szopival egyetlen bajom van: a nagy kampányolás néha olyan színezetet kezd ölteni, hogy aki nem szoptat, az nem jó anya. :evil:
A szoptatás a legősibb, ösztönösebb dolgok egyike. Mára azonban már nem annyira magától értetődő, mint régen, egyre kevesebben szopiztatnak. Ennek ellensúlyozására nekiálltak ezerrel kampányolni. Amivel önmagában semmi baj nincs, csak amikor az a felhangja, hogy aki nem akar szoptatni az jobb, ha inkább a Tajgetoszra megy, akkor kinyílik a bicska a zsebemben. :evil: Ez mindenkinek a saját döntése. És raádásul, ha szeretnél, de nem tudsz, vagy nem eleget tudsz szoptatni, akkor is egy kalap alá vesznek azokkal, akik nem akarnak és neked sincs szükség retúrjegyre Görögországból... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ha szoptatsz jó anya vagy, ha nem akkor rossz. És ezen a ponton belevágják az emberbe a teljesítménykényszert és a görcsölést, ahelyett, hogy a maga természetes módon tudná élvezni a dolgot...

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:49-kor.
Vendég

(Már megint én. :oops: :oops: :oops: )

Könyvajánló(?)
Biztos van, akinek már megvan vagy szemezett vele:

http://www.libri.hu/hu/konyvek/csalad_e ... nits_engem

Én megkaptam, elolvastam és az általános fogadtatással szemben nekem nem jön be. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Értem, hogy mit szeretne a szerző, mi a célja a könyvnek és egészen addig be is jön a dolog, amíg nem érünk a napi dolgokhoz.
Azon a ponton kiráz a hideg. Tudom, hogy nem KELL betartani és ÚGY csinálni mindent, ahogy le van bontva, mégis ha megjelenik előttem Anyuka képe, aki felcsapja a könyvet, ránéz a naptárra és azt monjda, hogy: "na, akkor ma azt csináljuk, hogy...", akkor rosszul leszek. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:
Részemről nemmel szavazok, de ez inkább a saját heppjeimből adódik ( :oops: ), semmint érdembeni kritika. Inkább azoknak ajánlanám, ahol valami gond van a babával és az átlagosnál több odafigyelést, gyakorlást, fejlesztést igényel.

Akit érdekel, az innen letöltheti, beleolvasgathat (26,5MB):

http://manoportal.gportal.hu/gindex.php?pg=29015158

Ízelítő:

Kép

Kép
Kép
200907?

Lorca!

Teljesen magától választotta Domi az időpontot.Március 22-re voltam kiírva,de 11.-én kórházba kerültem,mert toxémiás lettem.Pont egy hétre rá hajnalban elfolyott a vizem,rögtön kísértek is a szülőszobára,de teljesen zárt volt a méhszájam.Nst-re tettek és otthagytak pihenni.Aztán,mikor reggel megjött a dokim,akkor a vizsgálat után rutin dolgok(beöntés,borotva,zuhi) ,beengedték a párom,bekötötték az oxitocint.Nagyon minimálisat vajudtam,fájásaim egyáltalán nem voltak.Aztán egyszercsak berobogott a dokim,megvizsgált és vitt is a műtőbe :) .Nem is volt szó nálam hüvelyi szülésről,mert Domi faros volt és 3800 grammra becsülték a súlyát.Meg persze + a toxémia,meg az idő előtti burokrepedés...esélyem sem volt :lol: :lol: .....Aztán 11.59-kor megszületett a szöszi :D ....hu,ráz a hideg ahogy írom :) .Hihetetlen,hogy már egy éve történt :) ...na mindjárt bőgök :oops: :oops: :lol: :lol:

...bocsi,kicsit hosszú lettem

Kép

Kép
lidike

Lorca, Szabinak előre is boldog szülinapot!
Lidike, felkötheted a gatyódat, 2 picurkával.

Napirend-szopi kérdés: én bizony kaptam egy jó tanácsot, a gyerek érkezik közénk, így neki kell beilleszkedni a család életébe és nem fordítva.
Szopiban én napközben tartottam a 3 órákat volt, hogy 1 órán át kellett ébreszteni őket, mert aluszékony sárgák voltak. Éjjel hagytam őket szundizni, 1-2-szer keltek. 2,5-3 hónaposan átaludták az éjszakát és volt napirend. Ez az én módszerem. Először kiröhögtem én is, de pár éjszakai üvöltés után rájöttem, hogy mégis ez a megoldás - nálunk. Nappal jól megtömni, és éjjel alszik. Első napokban, mikor Martint hagytam aludni, 5 órát is kihagyott két evés közt és azt hitte akkor kell nagyot aludni.

Én úgy álltam a szopihoz, hogy 6 hétig talán menni fog a kis melleimből, de anyukám barátnője megnyugtatott, hogy ez tévhit, ő is deszka volt, mégis szoptatott. Ekkor megjött az önbecsülésem és nem volt már gond, Martint fél óra után levettem a ciciről jutott, amennyi jutott alapon. Ő is megerősödött és felgyorsult. A digitális mérleg ellenőrzésnek jó dolog, heti 1 mérés tök megnyugtató.

A pelusos zacsikat tényleg érdemes eltenni, mindegyik cégnek van nyereményjátéka + a DM bababónusz is megéri.

Az anya taníts engem c. könyv anyukáknak kötelező!!!!!!

Éva

KépKépKép
agmano

Lidike,
Toxémia megállapítása után még egy hétig bent voltál a kórházban? :o De azt sem nagyon értem, miért mentél végig a hüvelyi szülés előkészítő rutinján, ha amúgy is császár volt előirányozva. :roll:
Ha úgy gondolod, hogy kicsit hosszú vagy, pillants rá a hsz-eimre. :lol:

007,
Nekem is megvan a könyv, én sem értem a lelkivilágát azoknak a szülőknek, akik képesek végigmenni a rutinokon.
Nálam meg egyébként már megbukott a dolog az olyanokon, hogy tegyünk kekszet/zizit az asztalra, hogy azokat felszemezgesse. Nagyon szigorú nálunk az evés, nincs zizicsipkedés étkezések között. :twisted:
Én dícsérek, ha szépen eszik. 8)
Engem nem kapcsol ki a vasalás. :lol: Gyorsan vasalok, angliai éhkoppos éveimben még pénzért is csináltam, de iszony utálom. :twisted: Soha nem értettem, hogy lehet tv-zés közben vasalni. Én biztos az első fél percben leégetném a kezemet.
Nekem vannak olyan emlékeim, hogy Budapesten jövünk át az autóval, nagyokat kanyargunk az Erzsébet előtt, a hídon meg bámulom buszon az embereket, miközben Nati szopizik. :lol: Gondolom nem kell említeni, hogy nem én vezetek a családban. :wink:
Tudom, mit takar az amnio. :wink:
Az amnio során levett 10-20 ml folyadékból izolálják a magzati sejteket, melyet egy médiumban kb két hétig tenyésztenek majd ezt vetik alá genetikai vizsgálatnak, azaz tesztnek. A magzatvíz körülbelül egy-két nap alatt újratermelődik. Az 1% vetélési arány igazából túlzott, mivel az 1:100-hoz arány igazából a magzatvíz folyás aránya a hüvelyen keresztül, ami többnyire nem okoz problémát, nem pedig a vetélésé, aminek az aránya, attól függően, hogy milyen gyakorlattal rendelkezik az orvos és mely periódusban veszik le a mintát, 1:200-400. A kockázat amely vetélést, a magzat elhalását okozhatja, hogy esetlegesen fertőzés lép fel vagy a "lyuk" nem képes regenerálódni. További kockázati tényezőt jelenthet a vércsoport összeférhetetlenség, amelynek elkerüléséhez az rh negatív édesanya ellenszérumot kell, hogy kapjon, hasonlóan mint vetéléskor vagy szüléskor.
Az így nyert eredmény kb 99% eséllyel diagnosztizálja a Down kórt (és egyebeket, de azt nem tudom, milyen eséllyel). NEM 100%-os eredménnyel.

Szoptatás:
Sokan feladják már az elején a szoptatást azzal, hogy "nekem nincs tejem", vagy ez "fáj". Az elején így van és kész. :roll: Ehhez képest nagyon kevesen kérnek valódi segítséget. Nekem is elég küzdelmes volt az eleje, főleg, mivel még a másodiknál is meg kellett küzdenem anyukámmal (teáztatás, éjszakázás, "te is csak 3 hónapos korodig szopiztál") Szakszerű segítség van több kórházban és a szoptatási tanácsadó többnyire még házhoz is megy. Gond ott szokott lenni, hogy a gyerekdokinak nincs rá ideje, a védőnők elsőprő többsége alulképzett, a kórházakban, tisztelet a kivételnek, annyival elintézik, hogy szoptasson anyuka, szoptasson, és az még a jobbik megoldás. A rosszabbik az, amikor sajnálkozva ránéznek anyukára és megkérdezik, hogy akkor hozzák-e a tápszert. :x
Emellett én is ismerek olyant, aki minden általam ismert praktikát bevetett és nem ment. Ez van, el kell fogadni, a tápszer nem bűn, hanem a második legjobb megoldás.
Én olyankor tudok kiakadni, amikor a gyerek teázik, éjszaka "alvásra szoktatják", tartják a három órát, hiába üvölt, azután közlik, hogy ők milyen szerencsétlenek, mert mindent megtesznek a gyerekért, és mégsem elég a tejük. Ezt tényleg utálom. Akkor inkább vállalja fel, hogy ő nem akar szoptatni és kész, azzal már megint nincs bajom. :lol: Csak a képmutatással.
A kampányolást, a csak akkor vagy jó anya, ha azt teszed amit mi mondunk dolgot én is rühellem.
Az első hetekben szerintem semmi élvezetes nincs a szoptatásban. :roll:

Kép KépKép
lorca

Bocsi, még az amniohoz. Kutatások szerint az amniocentézisen átesett és a rizikócsoportba eső, de azt visszautasító nők között a vetélés aránya a 24. hétig bezárólag (vetélés: 24. hétig vagy 500g-ig, azaz itt a fogalom meghatározás miatt van kikötve a 24 hét) közel azonos, tehát a vetélés esélye akkor is hasonló, ha mégsem történik meg az amniocentézis.

Kép KépKép
lorca

Lorca :lol: :lol: :lol:

Nem volt indokolt megindítani,fehérje nem volt a vizeletemben,'csak' a vérnyomásom volt magas és ödémás a lábam.Domi jól volt bent,a kiírt időpontot mindenképp megvárta volna a dokim.A hüvelyi rutinon mit értesz?Az oxi,vajúdás meg stb?Azt mondják a tuti császáros babáknak is jobb azért,ha valamennyire részük van a vajúdásban...vagy mit tudom én már,hogy mondta a dokim :lol: ,de egy félujjnyi tágulást akkor is kell várni,ha jól tudom :) .

Tabati,igen ez egy körömvágási szeánsz...Domi nincs oda a pedikűrért :D

Kép

Kép
lidike

Lorca,na a szopiról és az elkövethető hibákról is tudnék oldalakat írni :lol: :lol: ... én fél éves koráig fejtem D-nek,se kitartó nem voltam,se nem segített senki....ketteskével megpróbálok majd sokkal ügyesebb lenni :)

Kép

Kép
lidike

agmano! :)

Persze, hogy a kicsinek kell alkalmazkodnia a felnőttek világához, de nekik is rugalmasan kell kezelni a problémákat, hiszen a babának is már külön EGYÉNISÉGE van. Csak az a fránya határvonal nem virít sehol, úgy kell megtalálni... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lorca! :)

Manóval összesen 3 könyvet olvastam el a terhességről, a gyereknevelési problémákról és a megoldásokról. (Plusz egy-két ingyen újság, kiadvány a védőnőtől) Mindegyik másról se szólt, csak gondok és problémák voltak benne. Teljesen átlagosak voltak, a mindenkiben felmerülő, mindenkinél előforduló dolgokról volt bennük szó. Mindig meg volt mondva a "tuti", hogyan KELL (jobb esetben ajánlott) csinálni. A végén már olyan érzésem volt, hogy egy kimittuddal kombinált akadályverseny sehol nincs ehhez képest... Aztán megszületett Manó én meg próbáltam észben tartani, hogy hol, milyen okos dolgot olvastam. Aztán egyszercsak rájöttem, hogy elég, ha elengedem magam és csak a gyerekemre figyelek. Ha megértem mit szeretne, akkor valószínűleg meg tudom adni neki és szépen lassan egymásra hangolódunk.
Mindig meg akarunk felelni az elvárásoknak és elnyomjuk azt, ami ösztönösen bennünk van. Azt hiszem a sok okos kiadványra és jótanácsra is vonatkozik a kevesebb több...

folyt.köv.

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: