A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó!

Na, végre ide is eljutok. Eléggé le vagyok foglalva mostanság, de azért olvastam. Sőőőőőt, olyan képeket láttam. Egyszerűen tüneményesek ezek a csöppök és nagyobbak, ahogyan szeretik egymást. Annyira szépségesek, hogy már nem is találok szavakat.

Ádi, Máté, Bence - képek is elragadóak. Bercó mindegyik képet megnézte, mindenkire mosolygott. :lol:

Mónikám, ölellek! Gyere csak!!! Szólj, ha bármiben segíthetünk.

Vindo! Ez igen!!!!!! Nem semmi munkát végeztél akkor, Te Lány! Kötelező tananyag lettél?? :lol: Sikerüljön valami nagyon jó kis állás. Jaj, még nem is meséltem, hogy a Gáborjánis bölcsiről én újabban nagyon rosszakat hallottam. Sőt magam is azt tapasztaltam, hogy az udvaron nem is szólnak a gyerekekhez, csak kicsapják őket. Velünk, akik arra sétáltunk többet beszéltek a gyerekek, mint a gondozókkal. Így egy másik bölcsi mellett döntöttünk. Arról már ódákat zengtek a barátaink. Apa volt is bent.

Panndi! Hol van Fruzsi???? :shock: :shock: Nekem alapból nagyobb hasam van. Még így is ilyen szép méretekkel rendelkezik, őrületes! Csak a fejedet nem látjuk soha. :wink: :lol: Biztosan meg fogod úszni a kórházat. Nem lesz semmi baj.

Regi, mindjárt költözhettek! Nagyon jó!!! Csodás lesz a kis fészketek.

Mi meg ma zenebölcsiben voltunk. Nagyon jó volt ismét. Bercó is nagyon élvezte. Ráadásul vezettem is. Teljesen egyedül, apa irtó izgatott volt. Elmentünk Vicuskáékért, onnan ő vezetett, de a z.bölcsiből már én. Hazavittük a csajokat, majd egyedül, az alvó Bercóval jöttem haza. Tudom, nem nagy szó ez, legalábbis annak, aki már régóta vezet, de én még mazsola vagyok. Apának állandóan jeleznem kellett, hogy hol vagyunk, mi történt, stb. Én meg úgy gondolom, hogy ez a legjobb lecke, legjobb gyakorlás, ha egyedül megyek. Bár már az is nagy szó, hogy el merek indulni szerintem. Ha aggódok, akkor nem is magam miatt, hanem a gyerek, gyerekek miatt. Tény, hogy egyre jobban élvezem.
dmaggie

Tegnap írtam emilt Bongyinak. Megnéztem, még oda sem válaszolt.
:cry: :cry:
Bongyi???????
Viranka sem jelentkezett egy ideje. ?????
dmaggie

Nem nagyon van a fejemről kép :lol:
Vendég

Megint szakad a hó :shock:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Hazaköltöztünk! :-)
Emma csúcs szupi csaj volt..csupa jó kedv.....

holnap érdemben is jövök

KépKép
kaqk
Debrecen

Regi
Nekünk is súlyos cumi problémáink vannak. Most szinte egész nap lóg a szájában. Időnként el tudom venni, de aztán kéri. Igazából már úgy vagyok vele inkább ez, mint, hogy a fogzás miatt tiszta sírós legyen,
meg gyógyszert kelljen neki adni. Persze lehet elszúrok valamit.
Produkció védőnőnek :lol: ezek a gyerekek nagyon csalafinták :)

Irina
2 éves korára belejön. Lehet, ha látna egy két gyereket ő is elkezdené utánozni őket. Nagyon motiváló ám a gyerekek társasága nekik.
Olyan helyes kispasi amúgy :)

Panndi
Hurrá!
De azért a pocakod :shock: nagyon helyes, de ehhez képest én egy fél görögdinnyét hordtam magamon. Piszkált is egy pár kollega. :? Zsófival mekkora volt a végén?
Remélem azért nem bántásnak vetted...nem annak szántam....

Vindo
Nagyon ügyes vagy! Gratulálok!
Kép

Mesi
Nagyon édik :)

Sense
Sztem nagyon jó!! Nekem tetszik. Ha már elgondolkozol azon amiket ír, fél siker. Sokan kritizálták, hogy nem ír megoldást. Szerintem nem kell, ha mélyen magadba nézel tudni fogod mi lenne a helyes út.
Hát nem csodálom, h hulla vagy és tényleg nagyon szép :) és sohasem sok sem a képekből, sem a beszámolóból, mostanában úgyis ritkábban tudsz jönni.

Móni
Remélem minél előbb újra rendbe jössz!!

Maggie
Nagyon ügyes vagy a vezetéssel. És igen is nagy szó, egyszer el kell kezdeni mindenkinek valahol :)

Kaqk
Welcome back :)

KépKép
KépKép
fleur

Sense ne viccelj, szerintem nagyon keveset irtál, én olvastalak volna még! Számomra szentirás a te és az Emese beszámolója, mindig úgy várom!
NAgyon szépek vagytok!!!! Hóembert össze lehetne hozni az enyémmel :wink: De hát egyáltalán nem tapad a hó, igy meg nehéz szépet kreálni.

Kaqk üdv a gazdasági válság közepén!

Vindo én még nem is gratuláltam!!!! :oops: Ügyes vagy!

Panndi pici poci nagyon édes, az enyém se valami nagy, legalább majd nem kell aggódni a fogyi miatt :wink:

Ma nyügi napunk volt:-( délután orditva kelt fel, még soha nem csinált ilyet. Nagyon nehezen lehetett őt helyrerázni. Már este 8óta alszik. Folyamatosan a szájában nyúkál, szemfogak kinn, remélem még nem a hátsó rágók.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Visszaolvasni nem nagyon tudok, ígérem pótolom. Móni vigyázz magadra!

Rakok fel képeket a lakásról :arrow: . Majd valamikor a hajamról is, megnőtt és körbevágattam a fülem alatt. Most barna vagyok aranybarna csíkokkal.

Tali: nekünk csak a 15.-e utáni hétvége lenne jó. Majd úgyis látom a fejleményeket itt.

Zéti olyan kezelhetetlen volt ma. :( Ráadásul reggel még mindig a két napja tartó fejfájással ébredtem. Kicsit megijeszt Zéti. Ordít még mindig fürdésnél, + napok óta nem beszél, gagyog. Ha valamit akar akkor: ööööö....Ennyi. Mutogat és dünnyög. Eddig simizte az arcomat mindig, most inkább üt. Szerintetek lehet ez a költözéstől? Vagy egyszerűen lázad? Remélem elmúlik, úgy elkeserít. :( Olyan szépen kezdett beszélni, lehetett vele bármivel foglalkozni, erre most...Csak rohangál.

Gyorsan felrakom a képeket, majd próbálok visszaolvasni.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Zéti:

Kép

Rosszalkodós:
Kép

A lakásról :arrow: .

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Maggie!
olvasok csak :oops: krónikus alváshiánytól szenvedek,fiam meg nem :twisted: :evil: lassan bunkócskát fogok készíteni az ágya mellé hajnalban 8) :wink:

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Csak bekukk, megyünk barátnőzni! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok, Lányok!

Még egyszer köszönöm a gratulációkat.

Miléna, szerintem simán lehet a költözéstől, de fájhat mellette a foga is, meg lehet frontja is (most sok gyermek nyűgös), szóval összerakódhat :roll: Biztos rendeződik idővel :D Egek, micsoda rendezett séró :lol: Zéti nagyon jóképű!!!

Kaqk - üdv itthon! Örülök, hogy jól utaztatok, gondoltam Rátok tegnap.

Fleur - magatokról szinte nem is írtál :shock: Mi van a menyemmel??? :wink:

Maggie - sajnálom a bölcsődét, mert ez közel lett volna hozzátok! Szegény gyerekek ott az udvaron.
Melyiket néztétek ki magatoknak? Illetve Bercónak?
Na, egyszer majd én is így fogok vezetni :roll:

Rólunk:
- tegnap elkezdtem a kreszt tanulni, és sikerült három órát foglalkozni a könyvvel (másfél du., másfél éjszaka) :D
- Rugó szókombinációt használ! A múlt héten azt mondta, gyere kutya, én akkor azt hittem, csak úgy egymás után mondta véletlenül. Tegnap este viszont, mikor kiosontam a sz...s pelenkával, és már álmos volt, úgy kezdett el sírni, hogy gyere anya (gyeje aja)! :shock: :shock: :shock:
- a mai napon elutazunk, és szerintem hétfő-kedd tájékán érkezünk vissza. Így hozzászólásaim számát a napokban nem gyarapítom. Ha Rugó felkel, hajmosás, bőröndözés... Aztán irány az M3.

És végül beszállnék a hóember-versenybe. Írtam, hogy Gábort milyen alakú hóembert épített tudtán kívül (mit szólna ehhez Csernus doktor :wink: ). Persze Rugó is segített neki. Két méteres volt, ott állt az udvar közepén. Szerencsére gyorsan leesett a teteje. Csak kicsiben merem feltenni.

Kép

Most látom, hogy nem lett elég kicsi, de már mindegy.
Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Vindo! :shock:

Kaqk! Örülök, hogy itthon vagytok, és hogy jól :lol:

Én is jöttem 2 "hómeme" (Nolka így mondja :lol: ) képpel:
Kép
Kép
Puszi Csajok! többre most nem futotta :oops:
Hétfőn jövök mindenképp beszámolni (max. kedden) mert megyünk 4D-re!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Jaj csajok olyan jók ezek a hóemberek 8) szebbnél szebbek :wink:

Zéti, Nolka nagyon édes:-)

Miléna szerintem lehet a költözés okozza, azért az lehet megrázó egy gyereknek.

Viranka :cry:

Vindo jó utat nektek!

Heni
KépKép
heni81

Halihó :D ! Most csak a képeket tudtam végigpörgetni, minden gyerkőc tündéri :D ! Nálunk nem is volt akkora hó, hogy lehetett volna belőle ilyen kétméteres izéket (Vindo :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: ) építeni. Ja, Vindo, a "hó...szobrotokat" látva jutott eszembe, hogy nálunk az egyik ház előtt az utcán van 2 db bokor egymás mellett, ami évek óta ilyen formájúra van nyírva :shock: . Ha nem felejtem el, le fogom fotózni. Nem hiszem, hogy az én fantáziám élénk, mert már az újságban is benne volt a képe komment nélkül 8) .

Gyerekeim betegek. Tegnap Bencét lázasan hoztam haza a suliból, köhög, Panka reggel 1/2 6-kor fuldákolta éberre magát, még öklendezett is :cry: . Ő szerencsére nem lázas (még), és nem is nagyon köhög, de mindkettő kapott egy halom gyógyszert :? . Szerencsére antibigyót nem :roll: .

És Panka ma reggel a WC-be kakilt :shock: !!!!!
Pár napja már felkéredzkedett a Wc-re, jól elcsücsült rajta, míg tartottam. (A szűkítőt még mindig nem hoztam be a garázsból, gondoltam: minek :oops: ). Ma reggel szalad felém, hogy aja, aja (anya, anya), és a kezével a feneke felé nyúlkál :shock: . Gyorsan megkérdeztem: "Kakilni kell? Csücsüljünk a WC-re?" Erre hevesen bólogatni kezdett :D , pizsi, pelus le, még nem volt benne semmi, WC-re fel, és már nyomta is :oops: . Totál ledöbbentem, de nagyon örültem neki :D . Bence nagyon sokáig nem volt hajlandó a WC közelébe sem menni, nem könnyen lett szobatiszta, 2,5 évesen felejthettük el teljesen a pelust, akkor is a bölcsi segítségével. És ő mindig elbújt, ha kakilt, általában az ajtó mögé :lol: .
dettyk

Dettyk, ez a bokor jól hangzik!
Fotózd akkor le!!!
A gyerekeknek jobbulást!

Panndi - a másik topikban, ahová írsz, van egy közös ismerősünk. A debreceni fórumtársad Gábornak a munkatársa, egy irodában nyomulnak :wink: Kicsi a világ!

Én személyesen nem ismerem, mert nem olyan rég került a szervezethez, de közvetett módon sok mindent tudok róla. Meg szerintem ő is rólam.

MOst már tényleg pakolok... :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Bár a havat már nem kellene emlegetni, így is van belőle elég. Most is szakad. :twisted: Nekem már nagyon nem hiányzik. Ma itthon van apa, elmentünk bevásárolni. Holnap ugye suli, vasárnap meg össznépi szülinapot tartunk. Gergő + Dávid. :lol: Mióta tanulok minden hétvégém extra zsúfolt lett. A változatosság kedvéért a következő héten meg ahogyan leszállok a vonatról, már indulunk is Nánásra, a keresztapám 70. szül.napját ünnepelni. Csak, hogy egyszerű és nyugodt legyen az élet.
Ja, és megint vezettem. Egyre jobban élvezem. Most apa sem szólt sokat, inkább megdicsizett. :oops:

Vindo, majd meglátod, hogy nagyon jó lesz. Bölcsi: Postakert utcaiba visszük. Az meg mondjuk az apa mh-hez van közel, de szerintem én fogom majd vinni v. meglátjuk. Nem a legközelebbi, de fontosabb, hogy a gyerek jól érezze magát. Johanna meg majd a Görgey utcára megy. Ráadásul ez integrált is. Nekem is jó lenne, de az inkább kiesik az útvonalamból. Egyébként április végén kell majd a jel.lapért menni. Hóember meg inkább Freud-analízis lehetne. :wink: :lol: :lol: :lol:
Gratulálok Rugóhoz! Ez már egy egyszerű mondat. Igaz predikatív szószerkezettel, de már mondat. :lol:

Kaqk! Remélem hamarosan össze tudunk majd futni. Már alig várom, hogy jó idő legyen és mehessünk valami jó kis játszótérre. De legalább Emma szánkózhat még. :wink:

Miléna! Türelem, ez is el fog majd idővel múlni. A környezetváltozást nem minden gyerek reagálja le jól és ahogyan Vindo is írta még ezer más dolog is kapcsolódhat hozzá. Fejfájást nagyon sajnálom. Minden jót kívánok a gyönyörű lakásotokhoz! Nagyon szép, ízléses.

Nolka tényleg imádnivaló!!!! Anitja, hogy vagy a kispocilakóval?

Viranka! Értem. :( :( :lol: Bunkócskára már én is gondoltam.
No, megyek szakirodalmat olvasni. Bercó alszik, én meg elfelejtettem kivenni a husit a fagyosból, így még nem tudok főzőcskézni.

Pusszancs
dmaggie

Szóval a májusiaknál, na :roll:

Kép
vindolanda

Jaj, Dettyk! Gyors gyógyulást a manókáknak!!! Gergő is nagyon köhög, meg fáj a torka. Egyelőre még ment suliba.
Panka meg milyen ügyes!!!!! Nagy puszit küldök neki.

Akkor már két házaspárunk is van: Zsozsi és Máté, Lilla és Rugó. :lol: :lol:

Fleur! Köszönöm.
dmaggie

Sziasztok!

Nagyon szuperek a képek mind! :D

Itt az eső esett.
De már minden fajta csapadékból elegem van :evil:

Vindo!
Gratulálok!
Párodnak van ám fantáziája :lol:
Jó utat.

Detti!
Jobbulást.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!
Most csak egy kérdést szeretnék feltenni:
Milyen tapasztalataitok vannak babahordozás ügyében??? Hordozókendő/ Mai tai??
Eddig nem volt rá szükségem, de azt hiszem, most lenne. :roll:
Előre is köszönöm a válaszokat.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Na a kép feltöltéssel nem jutok el a gépig és lassan már aktualitását veszti a szánkózás is. Hóembert meg nem éptettünk. :?

Sense:
Nekem Mai Tai-om van.Én nagy hasznát vettem ha olyan helyre mentünk ahová a babakocsit nehézkes lett volna elcipelni. Viszont Marci gyorsan hízott így elég hamar /fél év/ már nagyon nehéz volt. Mondjuk ez egy kislánynál lehet csak sokkal késöbb következik be. A kendő nekem túl bonyolult volt mert ahhoz hogy kényelmes legyen meg kell tanulni jól kötözni.
Viszont egészen picinek míg nem tartja legalább kicsit a fejét a mai taiba ki kell támasztani mert különben nagyon mozog benne.Erre persze egy pelus is alkalmas. Szoptatni viszont nem lehet benne.
Egyébként rengeteg tapasztalatot olvashatsz az életmód/hordozókendő topikban az egyéb más hordozóeszközökről is.
Én Rolcsinak egy bohém mamás erszényben gondolkodok. Nyáron gondolom állandóan játszótéren fogunk ülni és pont a szoptatás végett szerintem az lenne megfelelő. Mondjuk az egyoldalas hordozó tehát hosszabb távú hordozásra nem alkalmas.

Marci is szeret a wc-n ücsörögni.Ruhában. Pelus nélkül visít :D
És sajnos a nátha is utolérte.

Viszont nagy ágyban alszik.A rácsosat összepakoltuk, hogy már ne emlékezzen rá, hogy az övé volt amikor Rolcsit beletesszük.
Hála istennek nagyon tetszik neki az új ágy.Eszébe se jut lejönni róla szundi időben.Egyébként viszont le-fel.Lepedő ki.Ágyneműtartó kipakol. Szóval nagy kedvenc lett.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Hát, mégsem mentünk haza.
Gábornak közbejött valami a munkahelyén, így sötétedés előtt aligha tudtunk volna elindulni, ráadásul nincs otthon internet, és mint kiderült, éjszakánként kell majd neki :?

Rugó elaludt, pakolhatom vissza a bőröndöket :arrow:

Kép
vindolanda

gyerekeim apjukkal gyűjtik össze a maradék havat addig írok :)

Vindo!
gratula Neked,soat gondoltam Rád,míg HP-ban rohangáltam Bálint után :)
Panndi egy topikba ír hugival :) :wink:
hóember :) :) :) csernus tényleg jó? mert ha igen hugtól kölcsönkérem :)

Sense!
Mei-taiban mini Lottit még nem teheted :( azt csak három hós kortól javasolják.Kendővel én öszesen 2* próbálkoztam és feladtam :( nekem is túl bonyolult volt :( viszont babakozel.hu-oldalon van babaerszény kedd magasságában beszabadulok anyagosboltba ha kapok anyagot varrok elpostázom és kipróbálod :wink:

Nyekrit!
én az MT-t a mai napig használom B-t általában előre kötöm,még bírom de lassan belerokkanok :) kezd dagadni a drága :)

Kaqk!
üdv itthon :) tényleg most hol fogtok lakni?

Panndi!
hogy vagy? keményedsz még sokat? Zsófi hogy tűri?

Miléna!
egyre helyesebb a kispasid :)

:arrow: mert kiabálásokat hallok kintről szerintem apjuk már megfagyott gyerekek meg nem akarnak bejönni szerintem :)

csók

KépKép
viranka

Viranka, a Csernus-könyvről nem tudok véleményt alkotni, nem olvastam. Mintha Fleur-ék emlegették volna, én csak úgy leírtam... :roll:

Igaza van Maggienek, inkább olyan freud-i az a hóember :lol: :lol:

Hurkát sütök épp 8)

Itt egész nap valami borzalmas latyak esett, nem tudtunk kimenni :x

Kép
vindolanda

Viranka, és persze kösz, hogy rám gondoltál :D

Kép
vindolanda

Viranka én elöl már Rolit hordom :D Ő is elég nehéz :P

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Nyekrit!
hátadra meg Marcit és kiegyenlítődik :wink: 8)

KépKép
viranka

Hú, Nyerkit, Te már majdnem a finisben vagy :shock: :shock: :shock:
Hogy érzed magadat? Minden rendben?

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Bocsi, ha nem reagálok mindenre, végigolvastam jópár oldalt, de nem jegyzeteltem :oops:

Képek - pontosabban a gyerkőcök - fantasztikusak!!!

Vindo, gratulálok a védéshez!!!
Meg a Párodnak is ezért a remek hóalkotásért :D :D Egyébként hogyan reagálta le, amikor tudatosítottad benne, hogy milyen formát is hozott létre?

Dettyk, gratula Pankának a wc-be kakiláshoz!
Nálunk Dorkának mostanában már alábbhagyott ezirányú lelkesedése: ritkábban kéredzkedik fel a wc-re, és sűrűbben intézi el a pelusban a dolgot (mondjuk általában pont a délutáni alvás végére termel nagydolgot a pelusba, mire bemegyek hozzá a szobájába). Sebaj, majd csak kedvet kap megint :wink:

Sense, gyönyörű Lotti baba! :)

Hordozás: nekem nagyon bevált a hordozókendő, és tök jó volt, hogy ha elaludt Dorka, a kendő száraival meg tudtam támasztani a fejét, közben pedig nyugodtan bevásároltunk/múzeumban voltunk/főztem stb.
Először nekem is tök bonyolultnak tűnt a megkötése a képes útmutató alapján, de aztán mikor rászántam magam, hogy kipróbáljam, rájöttem, tök egyszerű. Találtam egy kötözési módot, ami bevált, egyszerű, és szinte csak azt használtam.
Mi még most is használjuk a kendőt: a hátamra kötöm vele Dorkát, most már ott könnyebb cipelni. A hátra-kötéssel az elején nehezen, és csak csak tükör segítségével ment (a youtube-on találtam jó útmutatókat hozzá), de egy idő után begyakoroltam azt is.

Miléna, sajnálom, hogy rosszul viseli Zéti a költözést! Biztos kell neki egy kis idő, míg hozzászokik az új környezethez, utána visszatér a régi Zéti.

Marica, ez az injekciókúra nem hangzik valami jól, kitartást hozzá!

Kép
dotildi

Hiszti kezelése: nálunk az vált be, hogy ha nagyon hisztizik Dorka, és szép szóval nem tudom megnyugtatni, mert toporzékol, csapkodja magát a földhöz, stb, akkor beviszem a szobájába, és rázárom az ajtót. Megvárom, míg lecsillapodik (de 4-5 percnél tovább nem hagyom magára), utána elmagyarázom neki, hogy miért küldtem be a szobájába. (A ZoneClub-on futó Vásott kölykök c. műsorból alkalmazott módszer)
Az első pár alkalommal kellett a 4-5 perc, most már 1-2 perc alatt lecsillapodik.

Kép
dotildi

Helló, Lányok,
most csak röviden:

Móni
drága, köszi, hogy jelentkeztél, ugye tudod, hogy folyton gondolunk Rátok?

Gremese, Sense, örök hálám ezekért a gyönyörű fotókért a kicsikről és a picikről!
A többieknek: imádnivalóak a babák, amint a hóemberek körül kavirnyálnak. Bocsássatok meg, hogy ezt mondom, de ezek minden idők legrondább hóemberei voltak! (A miénket is közé értve természetesen!) :lol: :lol: :lol:

Várandós mamikák, rajtatok a világ szeme, óvatosan, nem elesni a latyakban!

Vindo: szívből gratulálok a sikeres védésedhez (a tananyaggá váláshoz külön is ;-))!
Szuper, hogy Rugó már miket mond!

Miléna: én is az ízléses szót akartam használni az otthonotokra, egyszerűen pazar! Gratulálok hozzá!

Maggie, drága, Te aztán nem hagyod unatkozni magad!

Én mostanában úgy érzem, amikor reggeltől estig Ádival vagyok, hogy úgy lefáradok, mint akin átment az úthenger (bezzeg fogyni nem fogyok a dologtól). Mondjuk az alvás is elég rémes az utóbbi időben.

Puszi, megyek eldőlni!

Kép
Kép
irina

Szép Reggelt!

Az összes baba egyszerűen csodás!!

Dotildi: Szerintem nagyon jól csinálod Dorka hiszti kezelését.

Irina: Te szegény,remélem minnél hamarabb visszaáll Ádi alvása és fogsz tudni pihenni.

Vindo:Nagy nagy gratula a védésedhez! Gábor hóembere :lol: :lol:

Viranka: Remélem még alszotok :wink: :D

Miléna: Nagyon szép a lakásotok.Zéti fürdési félelmei szerintem 1-2 hét és meglátod nem lesz vele baj.Zéti olyan kis formás.Hány cm?

Móni: Nagyon örülök, hogy jól vagy és hogy jelentkeztél.

Panndi: De jó hogy nem kell kórházba menned! Pihenj sokat bár ez Zsófi mellett nem tudom mennyire kivitelezhető. :roll:

Sense: Lotti annyira szép! 4-en egy ágyba az jó lehet. Nagyon szeretem nálad is olvasni hogy telnek a napjaitok. :D

Kaqk: Örülök hogy szerencsésen megérkeztetek. Emma nagyon kis ügyes volt hogy így bírta az utazást. :)

Meryke: Édesek a jelmezes fiúk. Bencének nagyon ötletes ez a tűzoltó szerelés persze a kis nyuszkó is cuki. :D

Hörcsög,Vindo: Nálunk is dettó ez van, ha meglátja a doki nénit, főleg ha hozzá szól, na akkor világ vége. :oops:

Regi: Valami gyönyörű a fürdőtök, amit amott néztem. Teljesen lenyűgözött. Nagyon ügyes apátok. Jó neked hogy Szeli így eljátszik magába. Nálunk 3 perc a rekord, amíg leköti magát. Mi a védőnőt meg merem kockáztatni, hogy nem láttuk vagy fél éve, na mintha hiányozna. :lol:

Maggie: Nagyon kis ügyi sofőr vagy. És ha még apa is megdícsért! Ez igen! Milyenek az éjszakáitok? :D

Fleur: Nálunk is egésznap a cumi a szájába, ha esetleg elveszem és elteszem azonnal észre, veszi és jön hogy „am””am”.Remélem egyszer sikerül róla leszoktatnom. Tuti nagyon nehéz lesz. Ráadásul az utcán is egyfolytában kéri.(az 5 éves húgom a mai napig cumizik, és egyszer próbálták leszoktatni és lelkileg annyira megviselte, hogy éjjelente felsírt, sőt zokogott a hiánya miatt. Azóta csak alváshoz kaphatja meg de, szerintem a suliba már úgyis ciki lesz majd neki, és ő maga fogja abbahagyni remélhetőleg). :)

Anitja: Mi volt az uh-on? Aranyos Nolka a hóemberrel. :)

Dettyk: Nagyon édes lehet Panka, ahogy kéredzkedik a wc-re és hogy még produkált is nagyon kis ügyi. Ilyenkor mindig az jut eszembe hogy mi még nagyon messze vagyunk ettől. :roll:

Mi jól vagyunk szednünk kell a Béres cseppet a doki néni javaslatára de ha jól tudom itt még más is ad a babájának :roll: az lenne a kérdésem mert mikor Petra lenyeli utána olyan öklendezésbe kezd mintha félre nyelt volna de ez mindennap előadja mikor megkapja :oops: :roll: Más is tapasztalt ilyet?
A szókincsünk nem nagyon nő egésznap"apa,apa"szerintem most neki ez a legegyszerűbben kimondható szó :roll: Ráadásul mostanába elkezdte hogy csikiz minket és jön oda és a maga kis nyelvén mondja próbálom idézni "dzsdzsii" :lol:
Volt nálunk egy kisfiú vendégségbe és Petárnak annyiszor megtépte a haját és kb.kétszer kinyomta a szemét hogy szegénykém rendesen rettegett tőle(vele egy napon született)persze az anyukája rászólt de olyan ereje van a gyerkenek hihetetlen és mindig meghúzta az anyja is a fia haját de nem volt hatásos.Nem is ez a lényeg de Petra azóta retteg a gyerekektől menekül hozzám.Úgy sajnálom szegényt de nagyon remélem változni fog. :roll: :oops:

Bocsánat ha nagyon sok lettem :oops:

Kép

Kép
agica1126

Ágica, köszi!
Verekedős kicsik: én úgy tudom (de nem értek hozzá), hogy egy darabig még nem fogják a gyerekek megérteni, hogyha "nevelő jelleggel" ugyanazt csinálják velük (pl. kézrecsapás, hajhúzás), mint amit ők csináltak mással, ez még kicsit odébb van. Nem tudják magukra vonatkoztatni a dolgot, úgyhogy csak elvinni és rászólni lehet az ilyen kicsikre.

Hisztikezelés: tök jó a vásottkölykös módszer, én is néha szoktam alkalmazni.

Cumi: egy ismerősöm unokája esetében egy szertartás keretében elásták a cumit (és meséltek is mellé, hogy virág nő belőle) a kertben, mert a kislány 3 évesen is nagyon ragaszkodott hozzá. Bevált. Én is ebben reménykedem.:-)
No, :arrow:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Vindolanda: gratulálok Neked, le a kalappal előtted, gyerek mellett ez nagyon nagy dolog!!!!!

L. móni: nagyon sokat gondolok Rád én is!

Hiszti: mostanában egyre több van, amit nem kap meg, rögtön sír érte. Sokszor nem figyelek rá, és abbahagyja, vagy ha nem akkor figyelemelterelés következik.Kibújt 2 foga alul, 13 van mostmár, éjszaka felébred, de mellettem visszaalszik szerencsére. Viszont tegnap éjszaka leesett a nagyágyról, annyira forgolódott. :( A homlokán lett egy lilás folt, megúsztuk ennyivel szerencsére. Nem tudom mit kellene az ágy mellé tennem, hogy ha véletlenül megint leesik, ne legyen baja. Tippek esetleg? :roll:
Ma pedig, míg főztem, felmászott a nagyágyra, trükkös volt, mert odatolta a foteljét, és arról felkapaszkodott :shock: Csak a vihorászására figyeltem fel, nem tudtam min szórakozik ennyire, bementem és ott csücsült az ágy közepén :lol:

Új: tud puszit dobni, tudom sokaknál ez nem újdonság, de nálunk eddig nem volt ilyen :wink: A másik, hogy amikor rászólok és felemelem a mutatóujjamat, ő is utánoz, és "fenyegetően" néz, olyan aranyos :)

Kép
aniko15

Puszi dobás nálunk nincs. Néha pofon nyal, miután alaposan rákészült. 8)

Anikó - mi mindenhol a rácsos ágyat toljuk a nagy ágy mellé, így nem esik le. Vagy középen alszik köztünk, vagy a rácsos ágy melletti részen, és én középen. De hát ez nem minden szobában megoldható...
Ha Gábor reggel elmegy, akkor én mászok középre.
Míg kicsi volt, leesett egyszer-kétszer, míg ezekre nem figyeltem.

Pukli Dávidka fején :?

Ágica, nem voltál sok, épp gondoltam Rátok, hogy már nem írtál hosszabban egy ideje.
Szegény Petra - de majd találkoztok másfajta gyerekkel is.
Rugó is akart már szemet nyomni egyszer, pedig annyira nem egy brutális fajta. Inkább lenyűgözik a gyerekek. Lehet, ezért akarta megfogdosni a szemét is annak a kislánynak.

Rugó épp nyom valamit :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Délelőtt főztem Apának (oldalas + hagymás tört krumpli), az én csirkés borsólevesem már tegnap elkészült.
Meg Szeli alig hagy gépelni, ő is gépel, így képtelenség egy ép szót leírni, ha ébren van... :? Ki is szoktam húzni a billentyűzetet, és inkább olvasgatok, de azt se mindig hagyja.
Apa a háznál dolgozik, már a szobákat tapétázza (fűrészporos)! :) Le lesznek majd festve.

Vindo! :lol:

Anitja! Nolka még mindig csúcs, hogy így beszél! :) Nagyon helyes! Szép hóembert építettetek. Nekünk ez az idén kimaradt... :roll:
Várjuk a 4D-s híreket + fotót! :)

Dettyk! Gyerkőcöknek jobbulást! +++++++++++
Pankának hatalmas gratula a wc-be kakiláshoz! :D

Miléna! Szerintem is megviselhette Zétit a költözés.
Mi szerencsére sokat kijárunk a házhoz, Szeli már szaladgál bent a munkások között, ha ott vagyunk! Talán így megszokja... :roll:

Maggie! Nagyon ügyes vagy a vezetéssel! :)
Gergőnek is jobbulást! +++

Vera! Remélem, éjszakák valamelyest jobbak!!! ++++
Hogy vagy?
Ja! Én ma bevettem egy Sedatif PC-t, mert már kiabáltam Szelivel :oops:, nyúlkált a húshoz, mikor előkészültem a sütéshez, és már nem bírtam cérnával, hogy hiába szólok rá, hogy nem szabad (PMS tünetek), még az asztalra is rácsaptam mérgemben. :oops: :oops: :oops: Aztán a bogyó hatott, így jobban viselem ezeket a megpróbáltatásokat! ;)
De ügyes vagy, hogy varrsz babaerszényt! :)
Még miket tudsz varrni??? Bármit??? :)

Sense! Szerintem a mei tai ezerszer kényelmesebb, mint a Nandu kendő, nekem ezek voltak, így ezt biztosan állíthatom! 8) Sokkal egyszerűbb megkötni is a mei tai-t! De majd a többiek még írnak tapasztalatokat, aki többféle hordozót is próbált már! :)

Marcinak is jobbulást! +++++

Megint sok a beteg gyerkőc... :(
Bár a nátha ilyen időben nem csoda... :roll:

Fleur! Voltál Móniéknál? Hogy vannak?

Kép

Kép
regcsiken14

Képek szenzációsak!!!
vindo: Szupi csaj vagy nem semmi gratula a védéshez!!!!

Még sok mindenre akartam reagálni de..nem jegyzeteltem..:-( bocsi

KépKép
kaqk
Debrecen

Regi: Úgyanazt főztem apának mint te :lol: sültoldalas+hagymás tört krumpli :lol:

Vindo: Remélem hogy túl lesz ezen a gyerekektől félek mizérián :roll:

Irina: Ezt amit leírtál a verekedős kicsiről tuti elmondom a csajszinak :wink:

Most elaludt P ügynök kb.10 mp-ig tartott az úgy nevezett altatás mellé fekszem és már alszik is :lol:

Kép

Kép
agica1126

Ágica! Azért Szeli sem játszik el egész nap, bezzeg pár hónapja még hogy elvolt... :shock: Na, mindegy, ez már a múlté. Nem kötik már le a játékai (kivéve, ha megkaparintja Zsozsó legós dobozát a szekrényből :lol:), sokat kell vele foglalkozni, ami mondjuk nem baj, mert így fejlődik. Csak a délelőttök elég nehezek, hogy álmos is, pláne, ha még főzök... :roll:
De sebaj, jön a tavasz, ott lesz a kert... :)

Én is sokáig cumiztam, a mai napig emlékszem rá, hogy a Télapó (persze egy beöltözött pasi :lol:) dobatta ki velem a kukába, elég rossz volt megválni tőle, de büszke voltam magamra. Utána nem rémlik, hogy hiányzott. Azt hiszem, az a lényeg, hogy a gyerek is akarja, hogy ezt az "elválást"... :roll: Majd meglátjuk, nálunk sem lesz könnyű eset... :?
Meg az se jobb, hogy a 8 éves Zsozsó még szopta az ujját elalvásnál... :shock: Előre is állnak a fogai rendesen... Állítólag már nem szopja az apja szerint, de nem vagyok benne biztos, hogy így van. Esetleg nem akarja nekem elmondani, mert ciki, vagy nem figyelte meg... :roll:

Szeli már ügyesen mutat a pelenkájára, ha kakilt, sőt, tegnap még hozzá is tette, hogy "ka"! :) A házba már veszünk bilit. A szűkítő nem tetszik neki, nem is erőltettem.

Hááát, lehet, hogy az anyukának se kéne a gyerek haját húzni, mert ezzel "aláírja", hogy ilyet szabad csinálni... :roll:
(De nem akarok beleszólni... :oops:)

Anikó15! Esetleg ha egy összehajtott plédet tennél az ágy mellé... Vagy: én azt csináltam, hogy a földre tettük a matracot, így arról nem esik nagyot. Ugyanis mi úgy alszunk, hogy Szeli ágya mellett van az én matracom, de többnyire szorosan mellettem alszik. A házban ki fogok surranni, ha elaludt, aztán meglátjuk, hogy észreveszi-e éjjel... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Ágica! Ez jó! :)
Lehet abban valami, amit Irina írt, mert a védőnő is mondta, hogy még annyira nincs öntudatuk, nem tudják még, hogy ők ők! 8)
Ezt egyébként arra mondta, mikor meséltem neki, hogy Szeli nagyon ügyesen mutogatja a testrészeket magán vagy rajtunk, de azt sosem tudja, hogy kiét kérdezem, hol van... :)

Kép

Kép
regcsiken14

Regi: Nem szólsz bele mindenkinek szívesen fogadom a véleményét.Megsúgom én inkább a kezére csaptam volna nem a haját húztam volna :roll:

Hoztam két frissebb képet Petrusról.

Kép
Kép

Kép

Kép
agica1126

Regi: Petra nálunk is megmutatja milye hol van :D Meg ha kérdezzük tőle hogy hol van a papa akkor rá néz.Meg mostanába mikor kérdezem hol a talpad felemeli a lábát és a lábfejét igy befelé fordítja :lol: Meg az vicces mikor kérdezem hol az ujjad? Erre a jobb mutatóujjával rámutat a balra :lol:

Kép

Kép
agica1126

:lol: Szeli meg, amikor a kezét kérdezem, akkor összekulcsolja a két kezét! :lol:
Én még ilyen részleteket nem tanítottam (ujj, talp), de elkezdem. :)
Petra nagyon szép kislány! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Hamar megtanulta! Ja és képzeld megtanítottam kacsintani mikor mondom neki mindkét szemével csinálja :lol: mikor apa meglátta mikre tanítom :lol: tök kész volt :lol:

Kép

Kép
agica1126

Szeli édes lehet ahogy összekulcsolja a kezecskéit :D

Kép

Kép
agica1126

Petra de szép :D

Én semmiféle testi fölényt nem alkalmaztam eddig, és nem is tervezem. Se hajhúzás, se kézrecsapás, se semmi. Ha hisztizik, nem figyelek rá, ha rossz volt, megy büntetésbe pár percre. Hatásosnak tűnnek ezek a dolgok :)

Kakit nem jelzi, vagyis mondogatja, hogy kakika, mutogat a pelenkájára, de általában tök üres :lol: Hát ehhez még fejlődni kell.

Viszont rengeteget beszél, és énekel :shock: A Hull a pelyhes és a Boci. boci tarka első sora megy, na meg a Csip csip csóka :)
Vendég

hahó!
bal kézben lottesz. botond apjával konyhát takarít... :lol:

viranka!
hát ez csúcs szuper lenne. nem is találok szavakat, annyira aranyos vagy! köszi.... :)
vindo!
még nem gratuláltam. nagyon ügyes vagy!!!!!!!!!!!

testrészek:
botond mindet tudja már. még a nem túl egyértelműeket is mint pl könyök, szempilla, lábujj stb. de szinte mindent meg tud mutatni. ma pl a pulton volt hagyma, krumpli, és kelkáposzta. mindegyiket pontosab tudta. sőt, amikor a krumplit mutatta, akkor kivette a fiókból a hámozót. :shock: nagyon kis okos. :lol:
kb 1 hete kezdtem el vele a szétválogatást. a kanál és a villa jutott eszembe, úgyhogy ezt gyakoroljuk. én odaadom neki az egyiket, neki pedig le kell tennie a társaihoz. már nagyon ügyesen megy neki. csak akkor téveszti el, ha már nem koncentrál a végén.
most a kedvence egy fa kirakós játék, amiből fogantyúval kisebb darabokat lehet kiemelni. háziállatosunk van.
építeni nem nagyon szeret. fa kockával egyáltalán nem. inkább csak legóval, de arra is rá kell venni.

és megmutatja, ha bekakilt!!!! ennek nagyon örülök.

már semmi sincs biztonságban. már a mi székünkket viszi mindenhova, ha fel akar mászni valahova vagy el akar érni vmit. :shock: :shock: eszméletlen nagy kópé. :lol: :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Írtam :arrow: . Előbb aludtunk egy nagyot Zétivel. :oops: Most pedig megyek majd piskótát sütni. Főzőcske holnap lesz majd.

Panndi: aranyos pocid van! :D

Vindo: nagy gratula!!!

Hiszti: a héten írtam, hogy Zéti olyan kis kezelhetetlen. Tegnap óta sokkal jobb és nem sírt fürdésnél :!: Ma teljesen jól eljátszik a szobájában. Visszatértem vele a kisbabás nagy-nagy összebújós ringatásokhoz és úgy látom lenyugodott. Lehet kicsit elhanyagolva érezte magát a nagy pakolásban. :( Anyu vigyázott rá költözés alatt, de az nem én vagyok ugye...
Végre ismét "beszélget" is.

Tegnap vettünk bilit, barátkozott vele. Bár inkább csak ráült fordítva és lovagolni akart rajta. :lol:

Főzés: az itt katasztrófa. Meg kell szoknia, hogy ne nyúljon mindenhez amihez nem szabad. Eddig külön volt a konyha, nem fért pl. a tűzhelyhez. Mostanában csak nevet ha rászólok, bevallom amikor már 20x szólok és megint bekapcsolja a sütőt akkor ráütök a kezére. :oops: Ha berakom a kiságyba akkor ordítás van.

Annyira szépek a legfrissebb morzsák, már várom a következő bébiket! :P

Puszi, :arrow: sütni!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Köszönjük a bókokat Zétire és a lakásra vonatkozóan! 8) :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: