A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Azt tudja valaki, hogy a gyes stb igénylését lehet úgy is feladni postán ha még nincs meg a baba taj kártyája? Mi még nem kaptuk meg és az űrlaphoz csatolni kellene a másolatát, meg beírni a számát, most akkor megvárjam amíg postázzák a taj-kártyát vagy feladhatom anélkül is? Végülis max kérnek hiánypótlást...az nagyon megy nekik :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Mist: egy másik fórumon olvastam, talán megér egy próbát! Fejes káposzta levelét ki kell klopfolni és azt rátenni a gyulladásra.

Andabella, Zümis, Andus: hajrá!!!!!

Nekünk ma jó éjszakánk volt(kopp-kopp-kopp), Alex 3-4 óránként ébredt, 20 perc alatt megvolt az evés és büfi. De este azért volt egy kis nyűgizés, fél 8-tól 11-ig szinte egyfolytában evett :D .
kreiszi

zetibebi: én tutira tudom, hogy fölösleges feladni TAJ kártya nélkül, mert hiánypótlásra visszaküldik. Akkor meg minek adnád fel 2x...
Ha meg később küldik csak ki hiánypótlásra és közben megjön a TAJ kártya, akkor veszítesz egy csomó időt!

ladmon

Elif!!! Nagyon gartulálok!!! Végre te is babázol!

Jó éjszaka volt megint végre....Vince megin jól érzi magát ezek szerint, mert csak 2x kelt fel....kipihenni ugyan nem pihentem magam, de lagalább nem lett roszabb!!!

Zetibebi! Szerintem várd meg, meg megküldik a Taj kártyát, mert úgyis visszadobják az egészet, ha nem csatolod, meg elkeverik....kezdhetetd előről....olyan nincs, hogy majd később pótolod, szerintem. :( A kórház intézte neked a Taj-t? vagy neked kellett bemennia Tb-hez? Nekem elintézték, és a múlt héten meg is kaptam postán. :) Jó gyorsan dolgoznak itt vácon, nem úgy mint annakidején Bp-en. Ott minden utalást fél évvel később kaptam, jó esetben.....Meg órákat kelett sorban állni....és folyton elküldtek, hogy így nem jó, meg úgy nem jó....Szóval tortúra volt. Ehez képest itt nagyon gyors. Bár még nem utaltak, de mondták, hogy lehet már márciusban is megkapom a családi pótlékot a 3. csemetére is, és a munkahely már intézi a Tgyást, amit szintén márciusban már lehet utalnak is!!!! :):)

Gondolok minden 2in1 kismamira!!!! Csak ügyesen, türelemmel!!!

Jaj képzeljétek, beöltöztettem délelőtta kismanókát, és már minden készen állt, hoyg megyünk sétálni, erre nézem, nincs az ajtóban a kulcs. Apa elvitte mindkét kulcsot magával!!!!! Vagyis, mível nem tom bezárni az ajtót, nem hagyhatom el a terepet....Vince frankón bealudt már...hát kiraktam a kertbe....de mível a hótól nem lehet tologatni a babcsokit, így csak leparkoltattam....na ez nem jött eb...meg a lakás is kezdett lefagyni. Végül behoztam a mózeskosarat a szobába, és rányitottam az abalakot.. így csk a kisszoba fagy ki, Vince meg már egyre jobban ébren.....apaszídás ezerrel....vetkőztetés...újra kajcsi.....:( majd legközelebb ellenőrzöm a kulcsokat, megvannak e, mielőtt nekiállok az öltözésnek :(Össz-vissz aludt egy háromnegyed órát....végül is, az is valami! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Zétivera: Szerintem is várd meg a tajkártyát!

Nekem is elintézte már Apa az összes papírt múlthéten! :)
zsu83

Olyan édeseket írtok lányok. Persze olvasni édes, átélni biztosan nem, pl lkverus. :lol: De olvasni nagyon szórakoztató.
Édes kis sztorik, nagyon bírom őket.

Nálunk is sokszor nem alszik Erik. Ma pl megint szar éjszakánk volt, de jön a front, biztosan ezért. Én már feladtam minden elvem, és velünk, köztünk alszik. hajnalra már Maja is átjön, így eléggé szépen nézünk ki a 140!!!! cm széles ágyon. Ráadásul Erik a szopi párnán alszik, mint egy kis méh, úgy körbeöleli, így egy rendes ember szélességet produkál, Maja meg apa fején szeret feküdni, és a legjobb, mikor Erik meg egész éjjel még a cicimen is lóg. Kényelem, kényelem, keleti kényelem!!!!!
:lol: :lol:

Kép

Kép
b79andi

Jajj! Szopipárna!akartam kérdezni, mennyire vált be mindenkineél??? Én még nem haasználtam olyant, gondolkodtam 3.nál, nem tudom. Van egy valag kispárnánk, én azzal bélelem ki szopizáskor, de lehet kényelmesebb lenne egy olyan profi párna, főleg a melettünk alváskor, talán védené is kicsit....mert hát sose lehet tudni. :) nekünk is 140cm az ágyszélesség, pocakosan nem is fértünk el... :D
b79andi! utólag engem is szórakoztatnak a sztorik, leírni meg aztán jó őket, mert még majdnem hogy nevetni is tudok rajtuk...... :):) így vidám az élet! Jó hogy van ez a fórum, mert különben bediliznék....jó látni, hogy nem csak énvelem történnek szarul a dolgok, és hasonló problémákkal kűzdünk javarészt, ami azt jelenti, egyikünk se szerencsétlen béna, és mindenki jó anyuka akar lenni!!!! Szerintem mindenki az is!!!!!!!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

verus, én ugyan szopira nem használom, csak benne alszik erik, de azt nagyon szereti. úgy körbe öleli, mintha még pociban lenne, és tényleg véd is kicsit alváskor. maja pl nem szerette, ő félt a hangjától, bele se tudtam tenni. szerintem ha eddig kibírtátok nélküle... hacsak nem kapsz valakitől, vagy belefér a keretbe, mert maradt feles pénz a hó végén :lol: (szerintem ez álom).

Ja, a múltkor is együtt aludtunk és apa meg fogta eriket és letette a földre. persze álmában, mámint apa aludt. nem tudom, biztos azt gondolta ott jobbhelye van. én meg arra riadtam , hogy veszi fel a földről és halálra rémültem , hogy leesett. és kiabáltam , erre ébredt fel apa és kérdezi, hogy mi van, leesett a gyerek???? :lol:

Kép

Kép
b79andi

Na, csak én levelezek Kaposvárral?! :shock:

A Taj-kártyát mi személyesen váltottuk ki, anélkül semmit nem lehetett volna intézni.

Kép
kangu

Mi is csak alvásra használjuk a szopipárnát, de nagyon bevált, Bencus imádja! Amikor köztünk van, mindig a párnában alszik! :lol:
zsu83

Taj kártyát nálunk is Apa intézte!
A lakcímkártyát viszont megkaptuk az anyakönyvvel együtt a kórházba!
zsu83

Sziasztok Csajok!
Jaj, már úgy hiányoztatok :D . Vissza még nem olvastam, csak annyit láttam ezen az oldalon, hogy Elif Eféje is kibújt? Neki is és mindenkinek gratulálok, majd még név szerint is, ha átlátom a dolgokat.
Annyi minden történt velünk, mióta beindult a vajúdásom, később leírok mindent, és jövök a szüléstörténettel is. A lényeg, hogy minden jól alakult, nincs semmi baj, Léna manó egészséges, gyönyörűséges, és ooooooooolyan nagyon jó érzés Édesanyának lenni!!!!!!!!!!!!!!!!(ezen most sírva fakadtam :oops: )

Tegnap jöttünk haza a kh-ból, már volt itt a doktornéni, és a védőnéni is nemrég ment el. Léna most alszik. Vannak már fotók is, teszek is fel, csak sajnos ezek nem azok a profi képek, amiket a profi Édesapa csinált volna, ezeket én csináltam. A szülőszobára elfelejtettünk gépet vinni (meg babaruhákat is :oops: ), szóval pár perces képek nincsenek. Próbálok ide rakni pár naposat. Kép Kép

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Kép
Imádom!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!!!!

Én nem levelezem, Kangu...

Andus, Zümis, Andabella : Nagyon drukkolok Nektek!!! :) Andabella, ne aggódj, Szillernél nagyon jó kezekben leszel. :) Nekem nagyon szimpatikus és nagyon jó szakember.

BAndi: Olyan kedves dolgokat írsz... Azért nem lehet egyszerű Nálatok egy éjszaka... :?

Bencusnak jobbulást és gyógypuszik!!! Anyukájának jó pihenést napközben, ha van rá módja. :)

Oli pedig talán csak mostanában akciózik és újra álomgyerek lesz hamarosan... Hajrá ZetiVera!!!

Mist:
Úgy sajnálom...:( Ha találok valamit a homeós könyvemben, megírom Neked.

Zsufi: Én is sírtam már emiatt... Megértelek nagyon. Kis időbe telik, míg megismerjük a gyerekeinket... De Tesóm szerint egyre könnyebb és örömtelibb lesz minden. :)

Bennünket ma megícsért a védőnő. 200 gramm hízás az elmúlt héten és nem kell tápszer. Dícséretre méltó dolgok. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsuzsi!!!!! Te hogy hiányoztál, azt tudnád!!!! :D
Gyönyörű Léna ezen az alvós képen. Most mindjárt én sírok... :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 17:36-kor.
Vendég

Gratulálok Elifnek trónörököshöz!

Ikverus: Nekem a szopipárna nagyon bevált. Ha fáj a hasa akkor egyik oldalról a testem melegíti a másikról a párna, és így el tud aludni.

Gerendai Zsuzsi: Jól láttam, hogy te is az Istvánban szültél végül? Nagyon kíváncsi vagyok a történetedre, és a tapasztalataidra!

Crocus
Kép

Kép
crocus

Zsuzsi: De jó, hogy vagy, és hogy minden rendben Veletek!!! Már nagyon hiányoltunk ám!!!! :wink:
Léna baba csodálatosan gyönyörű!!! Gyere, ahogy tudsz, és mesélj, nagyon kíváncsiak vagyunk!!!

Mi megjöttünk a dokinénitől, mindenki odáig volt a Kishercegtől, hogy milyen gyönyörű... 8) :D . Meg is dicsértek, hogy nagyon szépen fejlődik, és igazából minden rendben volt.

Beszéltünk a kéthónapos kötelező oltásokról, meg szóba került a rotavírus elleni is. Ez ugyebár nem ingyenes. Két oltásból áll, darabja 18-19 ezer ft... Ezen kicsit lepadlóztam, mert persze, hogy az ember beadatja a gyereknek, de basszus kicsit sokba kerül, nem??? vagy csak én vagyok ilyen anyagias :?: :?: :?:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zsuzsi: Gyönyörű a kislányod! Mégegyszer gratulálok!!!! :lol:

Julcsi: Köszönjük, átadom Bencusnak! Most olyan tündérien alszik, de attól tartok éjszaka megint lesz pocakfájás, mert valahogy mindig éjszaka jön neki elő! Úgy sajnálom szegénykémet, éjszaka vele együtt sírtam, miközben sétálgattunk a nappaliban! :cry:

Amy: :shock: Jó drága az oltás!
Egyáltalán nem vagy anyagias, így is sok kiadása van a kisgyermekes családoknak!

Gabi: a szopiparna.hu-n meg tudod nézni a képet a párnáról!
zsu83

Sziasztok lányok!

Itthon vagyok tegnap óta 1 hét kórház és 1 műtét után. A mellgyulladásból sajnos tályog lett, amit befertőzött egy jó kis skarlát is és végül szombaton megműtöttek. :cry:
MIST kérlek nagyon vigyázz a melledre, nehogy úgy járj, mint Én! Sajnos nekem is hasonlóan kezdőd ött!!! :(

Talán még emlékeztek, hogy volt egy nagy gyulladt csomó a mellemben, amit sehogy sem tudtunk kimasszírozni és folyamatosan magas lázam is volt. Múlt hét csütörtökön már annyira rosszul voltam, hogy este bementünk a kórházba. Közben kedd óta már a skarlát is tombolt bennem, amiről csak a kórházban derült ki, hogy az. Babócát pedig szoptattam, de szerencsére semmit nem kapott el tőlem. A kórházban pedig jött a sokk, hogy egy kb. 3 cm-es tályog van a mellemben, amit mindenképpen műteni kell és félő, hogy utána nem szoptathatok. Itt már teljesen kiborultam és ott az orvosi kar előtt elsírtam magam. Szombaton megműtöttek, jobban féltem előtte, mint a szülés előtt, csak az vigasztalt, hogy tudtam a párom is asszisztálni fog a műtétemnél, és így azt éreztem, hogy nem lehet baj. Szerencsére túl voltunk rajta és ma már fájdalmaim sincsenek. A rossz az egészben, hogy a sebet nem varrták össze, meg kell várni, amíg magától forr be és minden nap mennem kell be a kórházba, hogy kimossák. Azt mondták, hogy még jó pár hét, amire beforr. Szerencsére már a laborértékeim is jók, de amikor bevonultam a kórházba, elképesztően rosszak voltak.
A másik rossz az volt, hogy elég sok fájdalomcsillapítót kaptam, bár állítólag az amit kaptam, az biztosan alkalmazható szoptatás alatt is, mert nem megy át az anyatejen.
Az öröm az ürömben, hogy nem kellett abbahagynom a szoptatást, bár a műtött mellemből nem szoptathatok. Szerencsére a másikban még egyelőre van elég tej Hannácskának. És a másik öröm, hogy ennek az állapotnak köszönhetően sikerült szinte az összes terhességgel felszedett felesleget leadnom, pedig az volt kb. 20 kg.
Szóval lányok a mellére vigyázzon nagyon mindenki, mert Én most nagyon megszenvedem és ilyet senki ne éljen át!
Mist! Algopirint ne szedj! Ibuprophent vagy paracetamollt! Ezek alkalmazhatóak állítólag szoptatás alatt! Az Algopirin én úgy tudom, hogy nagyon nem ajánlott!
Ja és elképesztően dühös vagyok a védőnöre! Ugyanis a skarlátot csak tőle kaphattam el, mert rajta kívül csak a párommal találkoztam. Tudom, hogy nem szándékosan csinálta, de nekem egy jó kis mellműtét lett a végeredmény, úgyhogy hozzánk többet be nem teszi a lábát... :evil: :evil: :evil: Ugyanis a skarlát fertőzte be a mellemben lévő gyulladást is.... Még jó hogy Babóka semmit nem kapott el.

Most sajnos megint nem tudok visszaolvasni.... Bocsi érte!!!

Panna
pandusika

Zsu: Infacol Nektek nem segít??? De ha nem, van más is, ami állítólag jó. Miért kellene nekik szenvedni, ha nem muszáj?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Ja igen és az egyik nőgyógyász azt mondta, hogy Ő 20 év alatt még soha nem látott skarlátot gyermekágyban..... :shock: És a párom is csak annyit jegyzett meg, hogy eddig Ő is csak tankönyvbe látott ilyet. Ő mondta azt hogy skarlát, amit nem akartak nagyon elhinni végül leküldtek a gyerekosztályra, ahol megvizsgált a főorvos és diagnosztizálta a betegséget... Szóval PECH PECH hátán... :cry:

Panna
pandusika

Csak hogy valami vidámat is mutassak... :) Hannácska még 2 hetesen... Kép

Panna
pandusika

Andus, állítólag az ilyen "ezt még meg kell csinálnom"-típusú dolgoknak pszichésen visszatartó ereje van, úgyhogy gyorsan legyél túl az összes ilyenen, ami még a fánk mellet van :D hátha Zétény csak erre várt :wink:
Huhhh ez a fulladás rémisztően hangzik! Mit mondott rá a doki?

Andabella, megy a drukk neked! Nemsoká már babázol :)

Zümis, azért reméljük, a jövő heti rendelésen már tényleg nem kell megjelenned :)

Mist, hideg túrós-tejfölös pakolást olvastam valahol, passz, hogy működik-e...

Zsu, nekem ma azt mondta a gyerekorvos, hogy ha fáj a hasa, akkor csak megnyugtatás végett kell neki a cici, és ha túl sokat eszik, akkor pont amiatt fog még jobban fájni a pocak, szóval ez egy ördögi kör - ő azt javasolta, hogy amikor már valószínűleg nem éhes valójában, próbáljam meg inkább cumival ledugózni. Meglátjuk, legközelebb kipróbálom. Ja, mert nálunk ezt Adri megfejeli azzal, hogy ha fáj a pocak, cicit követel, cummog, tömködi az öklét a szájába, de ha megkapja, akkor két szívás után visítva engedi el...

Jaj azért örülök, hogy mindenhol jelentkeznek olyan időszakok, mikor egyfolytában eszik a baba, megnyugtat a tudat, hogy akkor talán nem én vagyok hülye, hogy van, hogy félóránként-óránként etetek, mert úgy látom, azért megy a nyifnyaf. Ma le is mértem: délben benyakalt 90 grammot, majd egykor újra követelőzött, és ráhúzott még 80-at. Van huzata a gyereknek, az biztos :D Azóta szundi, úgyhogy végre csillogvillog a lakás :D

Gabi, tényleg építsd le azt a védőnőt, ma a gyerekorvos is megdicsért minket, hogy Adri milyen szépen gyarapszik - szintén kb húsz deka egy hét alatt. Olyan segítség nem kell, aki csak az önbizalmadat veszi el egy amúgy is kicsit bizonytalan állapotban. Pukkadjon meg.

B79Andi, nem semmi kis kupac lehettek így négyen egy rakáson :D

Zsuzsi, de jó, hogy itt vagy!!! Mesélj, mesélj, nagyon szorítottunk érted mind!!! Léna valami tüneményes, ez a fotó, ahol fogja a kis pofiját jaaaaaj de édi :D

Amy, nem csak te, tök igazad van - tudod, két dolog van, amivel a legutolsó bőrt is lehúzzák mindenkiről: az esküvő, és a gyerek. :( szomorú, de nagyon igaz.

KépKép

KépKép
stelly

Panna, nagyon sajnálom ezt a rémes hercehurcát!!! Hanna viszont nagyon szép, kárpótol majd ezért a sok szenvedésért!

Julcsi, nekünk a gyógyszertáros néni azt mondta, hogy Infacolt csak két hónapos kor után szabad adni. Amúgy te hogy adod Marcinak? Mikor már fáj a pocak, vagy kúra-szerűen?

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!
Elolvastam mindent, jó kis történeitek vannak, látom mindenkinél zajlik az élet így babásan.

Zsuzsi, üdv itthon, mesélj majd!!! Léna baba is nagyon édes. :)

pandusika, szörnyű ami történt veletek, de örülök, hogy mostmár rendben van minden.

Mist, vigyázz magadra, remélem hamarosan helyrejössz! Nem tudom, hogy így van-e, de még anno mikor Száva volt babó, mintha úgy olvastam volna valahol, hogy a gyulaldt ciciből nem szabad szoptatni, le kell fejni. Sztem kérdezd meg a gyerekorvostól.

Zétivera, köszi a tanácsot. Azt hiszem, nekem is rátett a stressz, mert egy adag sedatif elszopogatásától jobban vagyok.
Dokibá azt mondta a fulaldásra, hogy nyissam ki kicsit az ablakot, üljek fel, nyugodjak meg.. valószínűleg az ödémától van, hogy a nyálkahártyák is duzzattabbak.
NST megvolt, babó rendben van, nem vizsgált ma meg. Mondta, hogy innentől 2 naponta kell járnom NST-re, de mivel szombaton ő nincs, így holnap délután menjek be a kórházba, csináltassak NST-t, aztán utána megnéz, megvizsgál, és meglátja, hogy állunk, és mit lehet tenni. Volt egy olyan halk mondta, hogy tegyem be a kocsiba a kórházi táskát.
Aztán ha semmi extra, vasárnap ismét NST, és a jövő kedden beszélünk róla, hogy mi legyen, akkor telik le egy hét.
Azt mondta, hogy problémamentes esetekben várnak 1 hét - 10 napot, nem kell ezt erőltetni ha jól van a baba, jól vagyunk.
És azt mondta, ne izguljak, ne idegeskedjek.

Hugiccal beszéltem, puszil mindenkit. Jól vannak, bár Marcibaba kicsit besárgult. Ha minden jól megy, akkor holnap délután talán hazajöhetnek, remélhetőleg javul a sárgaság.
Neki is jó élmény volt a szülés, nagyon dícsérte a dokibácsinkat, hogy mennyire aranyos volt, és mennyit segített, bíztatta, ezzel egy kicsit lelket öntött belém.
Szóval mindekit üdvözöl, és jön amikor tud :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy így eltűntem, kicsit döcögősek még a napok itthon, hiába, rég volt pici baba a háznál :D

Milos klassz kiskölyök, egyelőre, eszik-alszik-pisil-kakil üzemmódban van :)
A szopizás kicsit nehezen megy, elég ügyetlenül csinálja. nagyon remélem, hogy hamra belejön, mert már egy merő véraláfutás a mellem.

Holnap megyünk nefrológiára, f11-re egyeztetett nekünk időpontot a kórházi neonatológus.
Ha lesz egy kis időm visszaolvasok :D

szüléstörténet itt található:
http://indexesbabak.uw.hu/szulestortene ... ricc3.html

Kép
Kép
Kép
iricc

Andus: Örülök, hogy jobban! :) Reméljük tényleg beindul végre a Kismanó. :)

Stelly: A gyógyszerre is az van írva, hogy születéstól alkalmazható, gyermekorvos ikertstvérem és a védőnő is ajánlotta. Ennyien nem tévedhetnek. :) Szóval nyugodtan alkalmazd. Védőnő szerint kúraszerűen, napi 4-5x (még többször is lehet), és mindenképpen rendszeresen, mert megelőző hatása is van... Adrinak is gyógypuszi, ezek szerint ő is szenved tőle, szegénykém.

Iricc: JÓ, hogy jöttél!!! :) Mindenképp írj majd, hogy mit mondott a nephrológus.

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Szegény, szegény Panna, micsoda megpróbáltatások! :cry: :cry: :cry: Azt kívánom, hogy ezzel tudd le a nehéz részét és már csak az öröm jöjjön most...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Panna: Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz dolgokon kellett keresztülmenned! :cry: Szorítok, hogy minél hamarabb felépülj!
Tündéri nagyon Hannácska! :lol:

Julcsi: Bevetettem az Infacolt, most elég nyugis Bencus, ezek szerint most kezd neki használni! :roll:

Eszter: Ma megfogadtam, hogy cumit kap,ha látom, hogy csak nyugtatásképpen használja a cicit, mert így tényleg túleszi magát, és tuti, hogy rátesz a hasfájásra! :?

Nekem a gyerekorvos ajánlotta az Infacolt, nem modta, hogy még nem szedhetjük! :roll:

Andus: Nagyon szorítok! :lol:

Iricc: Jó hogy írtál!
zsu83

Sziasztok, én is itt újra.
Nem tudok visszaolvasni, de látom, lassan minden baba előbújik. Nagy gratula az összes új babához!!!!
Szüléstörténettel majd jövök egyszercsak, egyelőre elég kaotikus állapotok uralkodnak nálunk. Csongi nem vágja még ezt a nappal-éjszaka témát, úgyhogy egy hete napi átlag 3-4-5 óra alvással kezdek kimerülni, de hát ez úgyis csak egyre jobb lesz.
A legfontosabb, hogy élünk, egészségesek vagyunk!!!! Van egy gyönyörű picink meg egy gyönyörű nagyunk, nem is kívánhatunk többet ennéll!
Vigyázzatok magatokra és a babáitokra!
Andi
abencze

Julcsi, köszi, elég valószínű, hogy akkor a gyógyszerész tévedett :) (vagy túl óvatos típus...) egyelőre úgy néz ki, az édeskömény tea bejött (én iszom napi két csészével, állítólag átmegy a tejcsibe neki), de ha visszatér a hasfájósság, akkor megpróbáljuk az infacolt.

Abencze, de jó, hogy újra jelentkezel! Nem irigyellek az éjszakázás miatt, de jó olvasni ezt a pozitív hozzáállást! :) kitartás, és ha van egy kis időd/kedved, gyere :)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok lányok!

Ma hazajöttünk a kórházból... Köszönöm mindenkinek a drukkot és, hogy szorított nekünk! Amint lesz időm visszaolvasok :lol:
Majd leírom a szüléstörténetem a lényeg, hogy nagyon szép szülésem volt és a mai napig megkönnyezem. A baba hajnali 1 42 perckor született úgy, hogy fájásom hajnali 0 30 perckor lett csak :lol: csodálatos volt :wink: beindult a tejem is úgyhogy fejek ezerrel mert ennyit nem eszik meg a baba.

Minden kismamának aki még nem szült meg drukkolok.
Megköszönném, ha leírnátok, hogy utánam ki mikor és mekkora babát szül, hogy a táblázatot lehessen írni.

Stelly: Köszi, a segítségedet! :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Gerendai Zsu:nagyon szép a gyermeked.

Panna: a tiéd is gyönyörű és remélem hamar kihevered ezt a megpróbáltatást

Lányos anyukák: Nektek mit tanácsoltak, hogy a nuncijukat hogyan tisztítsátok???? A kórházban nekem a csecsemős azt mutatta, hogy egyetlen határozott mozdulattal popsitörlővel töröljem ki, errő jött a gyerek orvos, hogy nehogy ezt, hanem főzzek kamillát és csak csorgassam oda neki és az valamenyire kimossa. Szerintetek?

Kép
budabo

Iricc : nagyon jó a történet.

Kép
budabo

Köszi a taj-kártyás infót, nekünk a kórház intézte, postán küldik majd.

Julcsi ügyesek vagytok! :D

Szopipárna: a miénket Zéti a magáévá tette úgyhogy Olival nem nagyon használom hogy ne legyen konfliktus, bár lekopogom Zéti kifogástalanul viszonyul a tesójához.

Zsu szegény Bencusnak jobbulást, hátha hamar kinövi a hasfájást, neked pedig kitartást! Ügyesek vagytok!

Iricc szurkolunk a nefrológushoz!

Stelly az infacol nem szívódik fel, teljesen kiürül,ezért nem ártalmas, nyugodtan adhatod, max kikakálja.

Pandus most valami nagyon jó fog történni veled meglátod, ennyi szenvedés után! Jobbulást!!

Várjuk a szüléstörténeteket!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Ti hogy bírjátok a kialvatlanságot? Én már szédülök pedig szavam nem lehet, két rossz éjjel volt, ma már aludtunk egész jól...

Kis korkülönbséges anyukák! A déli altatás hogy működik??? Hétfőn visszamegy apa gürizni és fogalmam nincs hogy teszem le Zétit :shock: addig Olivér nyüszmögni fog, az meg zavarja Zétit mert sajnálja, ő is nyöszörögni kezd és azt hajtogatja hogy "jól van Oli". És ha altatás közben felsír Oli? Muszáj felvennem már csak azért is mert addig Z tuti nem alszik. Szóval trükköket kérek :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vera: nálunk vagy sikerül Eriknek aludnia mikor Maja alvására kerül a sor, vagy cicin függés van. Akkor legalább csönd van. Jó trükk!!! :lol: :lol: De én is kíváncsi vagyok, mások hogyan csinálják. Nem egyszerű!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Sziasztok!

ZsuzsiPanna!!Nagyon helyesek a lánykák!!!!!!!!
nem semmi, ami veled történt Panna! lehet kívánni olyat, hogy pihenj sokat? Én a terhesség elején voltam skarlátos, nehezen hitte le a doki, hogy felnőttként elkaptam a gyerekimtől, mert áll. az gyerekbetegség! Mégis sikerült! :( Baba megmaradt, és semmi baja sem lett, szerencsére :) Viszont ha kaptál antibiotikumot, lehet megváltozik az anyatej íze...Ágikámnak nem kelett az epeműtétem után a tejem, mert megváltozott...a lefagyasztottat örömmel tolta, de a frisset kiköpte... remélem nálad ez nem áll fenn!!!!

zetibebi!nem könnyű ezt megoldani, az eleje nehéz...Ágika 2x aludt, délelőtt és délután is, Andris meg pont a kimaradt időben egyszer, gyerek nélkül nemi s léteztem az első időben.... Andris szerencsére jóalvós volt, így ebéd után majdhogynem magától ment aludni....volt hogy szopiztattam Ágit, meséltem közben, és azalatt aludt el....aztán aludtunk 3-an együtt, miután ő elaludt, már nem kelt föl Ági nyüfijére sem...aztán kénytelen voltam Ágit átszoktatni az egy alvásra naponta....hát ez fél éves kor körül sikerült talán, de lehet kicsit később....nem emlékszem. elég korán. viszont aludt vagy 4 órát akkor, és tök jól beálltak a napok...ébrentartani nem volt kőnnyű ugyan.

kialvatlanságot sehogy se bírom, de ez van. főleg a koránkelést!! 6-fél 7 fele kelnek a nagyok, Vince fél 6kor kajás....utána már nincs visszaalvás....na ez nehéz....és még 7végén sem, mert mindig program van, ovisuli, meg úszás...

Egyfolytában azon agyalok, mit akrtam kérdeni tőletek...tudom hogy fontos volt, mert tegnap éjjel csak ez járt a fejemben, most meg totál nem emlékszem!!! na majd ha eszembe jut.....

infacolt ki fogom próbálni én is, régen én Grippe water-t használtam, az bejött Andrisnál, Áginál nem ért semmit, de ő nem is volt hasfájós folyamatosan.....infacol akkor még nem volt, viszont csak jót halottam róla...

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Gratula minde új babához és anyukához!

Zéti! Marha szerencsés vagyok, mert mindhárom egyszerre alszik. Illetve mikor a nagyok alszanak Csenge is alszik. Nem tudom hogy csináltam! :shock:
Mikor még csak kettő volt azt csináltam, hogy Eszter szobájába volt egy szék és azon szoptattam Zsót. Énekeltem és bealudtak.

Mist! De sajnállak! Sajnos hasznos tanácsot nem tudok adni! Nekem ilyenem még nem volt... De a képosztalevélről én is halottam már!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Budabo: nekem melegvizes vattapamacsot javasolt a védőnő, de a kamillás víz még jobb szerintem. Én fürdés közben a kádban ki szoktam neki tisztítani, nagyon szépen kijön a barakódott krém és egyéb dolgok.

Kép
cserkészkolbász

G Zsuzsi!Jó ,hogy jöttél és nagyon szép Léna!!

Nemsokára megyek nst-re remélem megdöntöm a keddi méhtevékenységet...

Mondtam én ,hogy Andabella is befog minket előzni,azért sajnálom,hogy a babája nem fordult meg és ezért lesz meg neki előbb.

Andus???

Punci tisztítás:Minden tisztába tevésnél akár vatta pamaccsal akár törlőkendővel ki lehet törölni popsi irányába,vagy a legjobb megoldás a lemosás.Mert kaksis pelus után ha nincs szépen rendbe rakva akkor az esti fürdetésre már ki pirosodhat.Én jártam úgy is ,hogy 2 pelus között hólyagos lett a feneke,pedig én a fenekét minden pelus cserénél megmostam...jó-jó a törlőkendő...de ...ha otthon voltunk akkor mindig megmostam nekik.(kicsit olcsóbb is).

Kép
zümis

annyira imádom!!!!!!!!!!ilyen,mikor bealszik szopi után:
Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Kinek írhatok smst ha megtörténne a csoda??

Kép
zümis

Panna: nagyon sokat gondoltam rátok, örülök, hogy már végre otthon lehetsz, ennyi szenvedés után. Hannácska tündéri, reméljük most már csak jó dolgok történnek veletek!!!

Zsuzsi: Már vártunk vissza, kíváncsi vagyok a történetedre!! Édes nagyon Léna-baba, még egyszer nagyon sok örömet kívánok hozzá!!

Úgy tűnik nálunk Marcika le akar mindenkit előzni, és pályázik a legnagyobb baba címre, mivel 1 hét alatt megint 40 dkg-t dobott magára. :? (Persze Csengét nem lesz egyszerű behozni!!) De az is lehet, hogy egyszerűen hörcsöggé akar átalakulni, ahogy a pofikáját nézegetem, elég jó úton halad :D

Képzeljétek meg is kaptuk tegnap az egyszeri anyaságit, pedig levélben adtuk fel az igénylést. De ezek szerint jobb, ha félre is teszem majd az oltásra :?

Van egy bugyuta kérdésem is: szerintetek milyen játékot érdemes a 4 hetes törpinek adni? Zsu jól láttam, hogy ti már használjátok a játszószéket? Szereti Bencus? Úgy látom, hogy Marcika egyre inkább igényli a napközbeni foglalkozást, csak olyan tanácstalan vagyok, hogy mivel lehet egy ilyen picurkát lekötni. Tapasztalt anyukák, nektek mi vált be?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zümis: Nekem!!! :) Közösben van a számom, de elküldjem priviben is???

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi !Köszönöm!Légyszí küld el príviben...

jujj elkésem.... :oops: :oops:

Kép
zümis

Jó reggelt Lányok!

Iricc: Olyan gyönyörű a szüléstörténeted... :oops: :cry: Majdnem sírtam a végére... Nagyon nehéz lehetett, mégis olyan gyönyörű, ahogy leírtad. :) Remélem egy nap nekem is megadatik egy természetes szülés. :oops:

Zsufi:
Én énekelni szoktam neki, vagy az Apukája, zenét hallgatunk, sőt egy mesekönyv is van már, amiből mesélgetek neki. De mondjuk ha csinálni szeretnél mellette valamit, akkor játszószőnyeg vagy pihenőszék szerintem már ilyenkor is jó lehet... (Bár nem vagyok tapasztalt Anyuka...)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsufi: nálunk a zenélősforgó bevált, Vince még csak nézi, meg hallgatja a zenét(még kicsike), de Andris szabályosan beszélt a forgó állatokhoz, meg nevetgélt.....azt nagyon szerette, meg ha letettem az autósülésbe, nézte, hogyan főzök...stb...meg tornáztunk...mármint a csemetéet tornáztattam, azt imádta....
Vince is egyre többet van ébren, de ez olyan jó, mikor már figyelget arra, mi van körülötte!Ágival nem csinálatm szinte semmit, mert állandóan a játszira mentünk, ami fél órás sétára volt, így elment vele az egész délelőtt, délután meg a közeli játszin lógtunk, úgyhogy neki ott volt elég kukkolni való.....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok.
Lányok, küldjétek a pozitív energiákat lécci.
Ma 3-ra megyek dokihoz, sztem valamit fog tenni....
Én meg annyira de annyira de annyira félek már.... Az előző szülésnél majdnem elvéreztem, és most tegnap óta annyira elfogott a pánikhangulat, hogy reszketek.... :oops: :?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: