A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

007

Te még nem reggeliztél? :shock: :shock: :shock:
Vendég

Hiányoltam a mocorkát...
Úgy néz ki Lóci most ébredt csak és azonnal reggeli tornázik :D :D
Vendég

Sillia!
Nekem tuti lesz uh mert még 4 hete mondták, hogy uh és utána kapom a papírokat :wink: :wink: Én is nagyon várom már de elemozsijával is készülök :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Sillia!

Köszi nagyon jó volt a wellnes,na én csak pihiztem,és 2x voltam a medencében kb 5 percet!
Apa és a csajok kihasználtak mindent! Nagyon jól éreztük magunkat!
Rosszkedvem okát nemtudom megmondani!
De talán ma már javulok!
Mindjárt nekiállok gyümitortát sütni,Rékának ma lesz osztálybulija 2 re viszem neki a sütit!
Aztán azthiszem a kismama hugommal elmegyek egyet a városba!
Egyébként nagyon szépek a növényeid!
Amióta a házunkban lakunk azóta én is büszke vagyok a virágaimra!
20140328174041

Csibe!

Nekem is nagyon tetszenek a bordó árnyalatai :wink: :wink: :wink:
Nálunk eddig: lányom szobája pink-rózsaszin, háló bordóspiros-mályva féle :shock: :shock: a többi csak terv: folyosó: napsárga, wc: narancs, nappali-konyha: még nem igazán döntötem el bordós vagy narancsos (nem tudom) és a bébiszobánk lehet, hogy lila :?: :roll: ha fiú akkor esetleg zöld. (pl. Acsuriti kiwizöldje nekem is nagyon tetszik, csak a férjem nem szereti a zöldet :wink: )

Kép
Kép
minimano74

Milyen szépen színesedik a táblánk! :D

Csibe köszönjük, nagyon ügyi vagy! :D
20140328174041

Sziasztok! :)

Most reggelizem egy csoki puding erejéig. :roll: :oops: :oops:

Mivel hamar elfogy ( :cry: :cry: :cry: ) ezért most csak silliának üzenem, hogy ott van feltüntve az előadó és a szám címe is. (Hüpp-hüpp, hogy nem vetted észre :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: )

:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Hát mini a lányod bizti örül a rózsaszínnek.nekem is rózsaszín volt a szobám és
nagyon szerettem.valahogy mindig feldobta a kedvem.szívem szerint
a babócánk szóbáját is hasonlóra festeném,de párom nem nagyon szeretné
és ráadásul most álmodtam meg a gyerekszoba színét,szóval majd max
máskor :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

007

Öltözök és rohanok az optikushoz szemüvegért.. :oops: :oops: :oops:
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:45-kor.
Vendég

gratula czigka a kukishoz!
nevek vannak már???Első babátok lesz???

Kép
Kép
csibe83

húúú, ez meredek volt. Csöng a telefonom, ismeretlen szám... Hiába járt le a két hét, ilyenkor még mindig összerándulok a félelemtől. Felveszem, bemutatkozom, erre egy női hang sír a telefonba hogy őszinte részvétem annyira sajnálom...Na, akkor ott majdnem elájultam. Végül tisztáztuk hogy téves. Egy perc múlva újra hív, mondtam hogy még mindig én vagyok egyeztettük a számot de az érdekes módon stimmelt. Állította a hölgy hogy ez a barátnője száma aki valamilyen Margit.
Sajnálom és megértem a fájdalmát bármi is okozta DE:
Ha egyszer bemutatkozással kezdtem mi a csudáért kezdett bele a mondanivalójába???
Nekem Réka halála óta elég toprongyosak az idegeim, konkrétan a hirtelen rossz helyzetek, feszültségek pánikrohamot váltanak ki bennem olyankor elfekszem a földön nem látok nem kapok levegőt és mindenem remeg. Azért már megtanultam ezt valamennyire kezelni és amióta babát várok egyszer sem kerültem ennek még a közelébe sem. Kivéve most. Még mindig remegek és zakatol a szívem, mert hirtelen biztos voltam benne hogy Pestről hívnak a rossz hírrel. Józan ésszel végiggondolva ez persze butaság hiszen biztosan nem így közölnék.
Na, most hogy leírtam már jobb is.
Vendég

csibe83! :)

Már hegyezed a táblázatodat, mi? :wink: Alig várod, hogy beírhasd az adatokat és dobhass egy frisset. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

Nem kell sem öltözni, sem rohanni, elég ha kinyitod a szemed és iszod minden szavam. :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol:

czigka! :)

Éljen! :D

A magzatvizet a baba termeli. Előfordul, hogy több vagy kevesebb az átlagosnál, de ez nem feltétlenül jelent bármit is. :wink:

Kép
Kép
200907?

Basszus, sillia, ez tényleg durva volt... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Elhiszem, hogy megállt benned az ütő. Én nyugis tipus vagyok még ilyenkor is, de alighanem nekem is remegett volna térdem...

Kép
Kép
200907?

Boo!

Én úgy tudom, hogy általában 1 éves korig 8 óránál tovább nem bírják a gyerekek kaja nélkül (hiszen kisebb a gyomruk), 2 évesen 10 óra, onnantól 12 óra amit kibírnak. Tehát oké, hogy te nem adsz szilárd kaját a gyereknek mondjuk öt órától, de ne csodálkozz, ha a fejeden fog ugrálni hajnalban éhhalált skandálva :lol: :lol: :lol: ! Egészséges, változatos étkeztetés mellett nem lesz dundi a gyereked, ne parázz :wink: !
Ha interneten utánanézel, mindehol ilyesmiket írnak:
A vacsora lehet meleg étel (pl. főzelékfélék), vagy ha nincs mód az elkészítésére, akkor valamilyen hideg étel. [i]Fontos, hogy a gyerekek ne éhesen feküdjenek le aludni.

Szóval a vacsi ne maradjon ki, csak egészséges legyen! Ez a hat után nem evés még a felnőtteknél sem a legtutibb (bár tényleg fogyaszt), de egy gyereknél nem egészséges!
Persze ahány ház, annyi szokás, és ahány gyerek.... De én felfaltam volna anyut, ha csak tejet adott volna vacsira (és nem voltam dagadt gyerek) :lol: :lol: :lol: !
Ja, és nekem kötelező volt a pótvacsi is (10 körül), a cukrom miatt és még így se híztam el (csak később, de annak ehhez nincs köze) :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Most nem akarom rémtörénetek sorát elindítani és nem ilyen témákkal kell itt foglalkoznunk, de ábrázolásképp egy jellemző eset rólam. ( :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )
És aki ezt most nem szívesen olvasná, az tényleg lapozzon...

Apával a munkahelyen ismerkedtünk meg. Szombaton rajtunk volt a sor, hogy ügyeletet adjunk. Hajnal 4-kor csörög a vezetékes telefonom. Rutinból rárepülök, gyakorlatilag alig voltam észnél. Felveszem, (akkor még leendő) sógórnőm szól bele, szétsírt hangon közli, hogy meghalt az édesapjuk.
Ezen a ponton rögtön felébredtem és ösztönösen mi szaladt ki a számon? Egy "b@szd meg". :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: (Szerintem nem tűnt fel nekik, de tök ciki...) Nagyon nem volt mit ragozni a témán, nem is tudtam, hogy mi történt meg nyilván Apával szeretett volna igazán beszélni a sógornőm. Úgyhogy szóltam neki, de közben már azon járt az agyam, hogy ha leteszik a telefont, akkor beszélek a Főnökömmel, hogy oldja meg másképp a szombatot, mert mi most hazautazunk, meg mit kell pakolni a mittudomén hány napra.
Mire Apa letette a telefont már nagyjából átgondoltam mindent. Megbeszéltünk, hogy mint legyen, hogy legyen. Ő elment "zuhanyozni" szegénykém, jó hosszan... :cry: :cry: :cry: , én meg elkezdtem csendben pakolni, intézkedni.
Amikor már úton voltunk hazafelé, akkor váltottam kissé "emberibb" üzemmódra...

Kép
Kép
200907?

007!
Hát most lebuktam :wink: :wink: :wink: :wink:

Mini!
a Kristóf szerintem nagyon illene hozzátok,bár igaz nem annyira különleges,
de tökre illene szerintem az Újvárihoz...

Kép
Kép
csibe83

Na, most egy gyors helyzetjelentés, amíg megmelegszik a levesem, aztán majd belecsapok a sűrejébe. :wink:

Manó most a nagyanyjáéknál van. Elvileg 3 óra előtt nem valószínű, hogy jön, addig szabin vagyok. :lol: :lol: :lol: Semmi különöset nem terveztem, csak egy kis konyhai rendrakást, amíg haza nem jön. Fél óra lenne az egész. Ha nem sikerül végeznem (vagy elkezdenem? :oops: :oops: :oops: ) mire megérkezik, akkor is muszáj lesz, mert megígértem Apának.

Úgyhogy, most kimegyek a kajáért, behozom és gyorsan válaszolok minden olyan fontos kérdésre, mint a kajázási szokások vagy grüberli. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007

Az összecsipegetett morzsákból arra tudok gondolni: egészségügyi dolgozó vagy...

Én nemrég összeporszívóztam meg elmosogattam (kedvencem volt az előző napi hurkástepsi a pikánsan odakapott zsírral), de végre helyreállt a lelki békém.
Vendég

Sziasztok!

A 2009. júniusiaktól vagyok. Jár valaki esetleg a szent istvános szerdai szülésfelkészítőre? mikor is kezdődik? március 18án is lesz valamilyen előadás vajon?

Köszi előre is!

Kép
Kép
evicuska

agi125r! :)

Mindenki a saját anyagi helyzetének a rabja, és te is azt mondtad, hogy alapból nem szeretnétek panelba menni, én mégis megint belekotyognék ( :oops: :oops: :oops: )...
Én anno 3 dolgot köttötem ki, amikor lakás váltás előtt voltunk. Nem vagyok hajlandó:
1. panelba menni
2. felújítani
3. nagyon kintre költözni (igazság szerint a körút vonalától kijebb nekem már útleveles körzet, de ez az én saját hülyeségem. :roll: Vagy a belváros, vagy ha már arrébb, akkor Pest környéke)

Nem arról van szó, hogy lenézem a panelt. Hanem arról, hogy nem véletlenül olcsóbbak, mint a hasonló alapterületű társasházi lakások. Az, hogy ki mennyire tolerálja, hogy a szomszéd takonykórjától kezdve a szexuális életéig minden áthallatszik, az egyén kérdése.
De amivel gyakorlatilag mindenütt bajok vannak az egyrészt, hogy folyamatosan megy tönkre az épületek állaga illetve hogy a csillagos eget is kiperkálják a távfűtésre. És próbálkoznak, próbálkoznak, de még most is az az általános, hogy lent fáznak télen, fent pedig megdöglenek a melegtől... És ha elszeretnél később költözni, akkor alig tudod eladni a lakást valós érétékén.
Szóval, inkább ne menjetek, csak ha TÉNYLEG nincs jobb megoldás... :roll:

o.heni! :)

"Szóval úgy kell utána rohangálni minden egyes falattal, ha azt akarjuk, h ne maradjon üres a pocija. És hát ilyenkor aztán én is feladom a mindenféle elvem, h csakis asztalnál, ebédlőben… "
Tudod, ki rohangáljon...!? :evil: :evil: :evil: Ha nem hajlandó a fiatalúr leülni a fenekére, akkor majd garantáltan nyugton marad, ha annyira éhes lesz....
Általában nálunk is nyugi van, de néha Manónak is annnnnnnyi,deannnnnnnnyyyyyyyi dolga lenne közben ( :? :lol: :lol: :lol: :lol: ), hogy alig bír nyugton maradni. Olyankor etetem, ameddig lehet, aztán ha már végképp esélytelen a dolog, akkor hagyom hagy menjen. Majd a következő kajánál annyivel több csúszik. (Vagy nem... :roll: )
Az unokatesómat etteték így ezzel a módszerrel, hogy rohantak utána a kanállal. Az embernek mindig van egy fajta elképzelése, hogy majd ő hogyan fogja nevelni a gyerekét. Ez általában ott bicsaklik meg, hogy elfelejti, hogy hiába csak most született, neki már most is külön egyénisége van. Vannak dolgok, amiken lehet változtatni az eredeti elképzelésünkhöz képest, de az nálam semmilyen témakörbe nem fér bele, hogy hülyét csináljon belőlem a gyerek... :evil: :evil: :evil: :evil:
(Ráadásul, az ilyen kajáztatás még vicces is az ő szemszögéből nézvést, játéknak tetszik)

boo! :)

Esti kajáztatás.
Várd ki a végét! :wink: Manó idáig rendszeresen 11-kor feküdt le, azt most próbáljuk előrébb hozni egy órával. Általában a többi gyerek ilyenkor már rég horpaszt. :roll: :roll: :roll: :roll: Az majd a napirendetektől függ, amit te csak valamennyire tudsz majd befolyásolni, alapvetően az ő kis egyénisége szabja majd meg a dolgokat.
A gyerekeknek sokkal több energiára van szüksége, mint a felnőtteknek. Rengeteget tanulnak, fejlődnek és ahogy a mozgásigényük nő egy idő után már csak nézni is fárasztó őket, nemhogy követni...
Régen zsíros deszkán nöttek fel a gyerekek. Egyrészt mert nemigen volt más, másrészt mások voltak a táplálkozási szokások, harmadrészt pedig NAGYON SOKAT mozogtak. És ez az, amit a mi gyerekek már nem tesznek, ott tespednek a tévé és a számítógép előtt.
Onnantól kezdve, hogy megszületünk egészen öregkorunkig egyre csak lassul a szívverésünk. A gyerekeknek gyorsabban ver a szíve, mint egy felnőttnek, "turbó" fokozatra van kapcsolva a szervezete, hogy megfelelő ütemben tudjon fejlődni. Ha egészséges ÉLETVITELRE neveled a gyereket, akkor nyugodtan befigyelhet (sőt, be is kell, hogy figyeljen!) a vacsi. :wink:
(A felnőtteknek szóló okos tanácstól is falnak tudok menni. Maximum az tudja megtenni, hogy ne egyen este hat után, aki négyig dolgozik és legkésőbb ötre otthon van és semmi dolga nincs gyakorlatilag. :x :x :x De aki este 6-7-kor esik haza és még a gyereket is ki kell kérdeznie, enni kell adni apunak [aki szintén akkor jön haza] és a kölyköknek, elvégezni még mindenféle házimunkákat és 11 előtt nem fekszik le az mikor egyen utoljára? Délben az ebédkor vagy mielőtt elindul haza a munkából? Vagy mi van azokkal, akik több műszakban dolgoznak...? Nem az estehatóra a lényeg, hanem összességében az életvitel, mint olyan)

Ha megfeszítem az alsó ajkam, akkor van grüberlim. Az számít? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Egyik unokatesóm ikrek és ha úgy vigyorog, akkor neki is látszik egy kicsi. Oszd be... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tabati, conversano! :)

Dokinál mi volt?

ancsurti! :)

Álomlakás: az előző számomra az volt. Nem sürgetett az idő, ráértem berendezni, bútorokat nézegetni, kitalálni, hogy milyen legyen. Imádtam hazamenni olyan jó kis kuckósan éreztem benne magam. Egy 10-es skálán a maximumra értékelném.
Itt viszont nem az igazi. Még. De ha eljutunk a festés-mázolás-vakolás-kilincs lecserélés témakörig és épphogy ki nem forgatjuk a lakást a 4 sarkából, akkor utána már az lesz. :wink: Tudom, mert amikor megvettük már akkor láttam, hogy mik a bökkenők vele most, és milyen lesz, amikor végre "neki eshetek" majd. Már csak pénz és idő kérdése minden... :roll: :roll: :roll: :roll: De addig sajnos nem bír feljebb kúszni a skálámon egy 7-esnél. :(

Melyik T-Home-os reklám zenéjére gondolsz?

Ügyfélkapum nekem is van, de bevallom, hogy bizalmatlan vagyok ez elektronikus úton való benyújtással kapcsolatban... :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:
Részemről az APEH-ra bíztam a bevallás elkészítését (csak nem lesz három, egymást követő évben elcseszve!?), de azzal együtt amit lehet Neten keresztül vagy emilben bonyolítok.

Nem vagyok egészségügyis. :wink: :lol: :lol: :lol:

A hurkazsírt pedig nem elmosogatni kell, hanem kenyérrel megenni. Nyammm.... Az üres tepsit meg papírtörlővel szoktam kitörölni, így amikor már a mosogatás jön majdnem tiszta cucc van a kezemben, nem leszek fülig zsíros. :wink:

moncsy.78! :)

Üdv újra itthon! :wink: Da emi még ennél is fontosabb: kérek a gyümitortából! :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

minimano74! :)

Szerintem keressetek valamilyen támpontot. Milyen betűvel (ne)kezdődjön a gyerek neve, mikor legyen a névnapja, mi legyen a jelentése, milyen eredetű legyen vagy bármi más. Úgy a legnehezebb választani, ha csak azt nézitek, hogy mi hangzik jól. Ja, és feltétlenül kérdezzétek meg a nagyjányt is! :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést,minden ok. Méghozzá annyira,h a mégsincs a méhszájon a placentám:) Mondta a doki,h egy komolyabb uh géppel és így ,h a hólyagom tele volt sokkal többet és jobban lát. Kiskölök aranyos,mocorog ,mindene a helyén van. Voltam a 2in 1-ban de nem vettem semmit. Azt mondtam,h nem adok ki 12 rugót egy gatyáért. Itthon bementem egy nagy kínai boltba és nem hittem a szememnek. Tök állat kismama nacik 4ezer alatt.. Igaz nem volt nagy választék (3 féle farmer),meg pár méret volt csak,de azt igérték ,h jövő 7re hoznak. Vettem 4 bugyit és 4 felsőt (olasz mind) 10 ezerért.. Túinvánban egy gatyát sem kaptam volna. Lefotózom és kikérem a véleményeteket. Ja cipőt is vettem! Betévedtünk a Mammutba is és a Leonardóban olyan akció van,h veszel egy téli cipőt,csizmát és választasz hozzá egy másik cipőt (az bármilyen lehet),annak az 1%át kell kifizetni. Szóval nekem lett 8 rugóért egy bőr bokacsizmám,ember meg választot magának egy full bőr cipőt második párként 70 ft-ért :D A szatyorért meg volt képük elkérni 90 (!) ft -ot!!!! :)
Vendég

Itt van pár kép az én 21 hetes pocimról is:
Kép Kép Kép Kép

007!
Köszik majd elgondolkozunk rajta, és persze hogy a lánykával is megbeszéljük. :wink:

Kép
Kép
minimano74

Kaja (illetve tévé).

Mi jól lettünk nevelve e téren (is 8) :lol: :lol: :lol: ), de sikerült rossz beidegződéssé tennünk, hogy össze-vissza együnk. :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: Ez a saját hülyeségünk. De a gyerek más lapra tartozik.
Én alapból nem vagyok tévé függő, ha rajtam múlik, akkor csak este van bekapcsolva, a híradótól. Apának első dolga, hogy benyomja és szól, ha kell, ha nem. Különösebben nem zavar, ha neki ez a pihentető, akkor legyen.
Még sok víz lefolyik a Dunán, de egyelőre(?) Manó sem tévé mániás. Nem foglalkozik vele. (Mármint, ha leszámítjuk, a jajjjdejónyomogatnirajtaagombokathiábaszóltakmárrámtizenhatszor jellegű megmozdulásait... :x :x :x :x :x :x ) Ha megy, akkor nem érdekli, de rögtön lefagy, megsüketül és elfelejt mindent, mihelyst reklám van. :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ha összedőlne mellette a ház, az sem tűnne fel neki. De hasonlóan reagál a sporthírekre, az időjárás jelentésre vagy némelyik híradós riportra is. :shock: :? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Viszont úgy tűnik, hogy annál inkább vevő lesz majd a diafim vetítésre. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: De azzal még egy kicsit várunk. Amikor már tud annyit nyugton ülni a fenekén, hogy legalább a szöveget elolvassuk és megnézzük a figurákat, majd akkor jöhet. Ami semmiképpen nem lesz, az a benyomokegyvideótvagyegyDVDtésnézdaztengemmeghagyjál című "gyereknevelési módszer" alkalmazása. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: A másik, ami szintén nem fordulhat elő nálunk, az a lefoglalomagyereketevésközbenvalamivelhogynyugton maradjon. Kaja közben nincs se játék, se szórakozás, se semmi egyéb, ami elvonja a figyelmet. :evil:

Amíg Manó kicsi volt egyszerűbb volt bent etetni a szobában, mint mindig kicipelni a konyhába. Amióta már tud ülni és van külön kis étkező asztala azóta viszont a konyhában zajlik az evés. Legalábbis, ha jó idő van. :o
A helyzet ugyanis a következő. Ha cakkundpakk összeadok mindent, akkor napi 2 óránál többet biztos nem vagyunk/lennénk kint. Ennyi időre viszont feleslegesnek tartom bekapcsolni a fűtést. Így tehát most állandóan hideg van ott.
Az egész lakásból csak a 2 szobát fűtjük. Másutt hidegebb van, de nem vészes (viszont sokat spórolunk rajta). Napi 2 óráért nem kapcsolom be a fűtést, így fordulhat elő az, hogy gyakorlatilag nem vagyunk fellelhetőek kint és a mosogatni valót is csak lecsapom és már jövök is be. :roll: :oops: :oops: Hétvégenként szoktunk főzni és mivel ahhoz már többet kell kint lenni, akkor megy a fűtés. És akkor biza mi is szépen leülünk és együtt eszünk az asztalnál, ahogy azt máskor is kéne.

Kép
Kép
200907?

Étkező asztal (dédnagyapám által fabrikálva! :wink: 8) 8) 8) )

Kép

A gyereketnemérdekliatévé :shock: :shock: :shock: :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
Kép
200907?

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:46-kor.
Vendég

007

a fini hurkazsírba beleforgattam a főtt krumplit, dehogy mosogattam el! Viszont ami picit odakapott a zománcozott tepsi oldalához azon csak a forróvizes áztatás segített.

Erre a T-home-os reklámzenére gondoltam:

http://www.reklamfilmek.com/video.php?firm=1&video=750

szégyenlem, de nem emlékszem ki írta régebben hogy furcsa pózban fekszik a babája és nem mozog... :oops: :oops: :oops:
eszembe jutott vajon mi lehet vele..
Vendég

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:47-kor.
Vendég

Ha valaki nem látná, akkor most éppen mosogatok... :roll: :roll: :roll: :roll:

A zenét Gulya Róbert készítette a reklámhoz. Nem került kereskedelmi forgalomba se CD-n, se mp3-ban. :wink:

Kép
Kép
200907?

007

ezt én is tudtam, azért köszi :wink:

Most gabonapelyhet fogok enni :)
Vendég

Sillia,

nálunk volt begubózva babóca, de már kigubózott és 19 hetesen végre mozgott is, Uh-on továbbra sem mozgott, mert éjjel aktív. Még 22 hetesen lesz egy genetikai uh + tanácsadás, na oda csak beadom az eredményemet, még egyszer nem várok 3 órát, hogy aláírhassam: nem kérek amniocentézist.

Most fő a krumpli, de bekajálom kis hurkazsírral! Ha Norbi hagy, ugyanis magas lázzal és hasmenéssel itthon van, de annyira durván fosi van, hogy a gyalog 5 percre lévő oviig nem merek kocsival elmenni Martinért. Őt pedig még nem lehet 5 percre sem itthon hagyni, majd 2 év múlva, de akkor meg a legkisebbet nem lehet. Már csak röpke 6 év és átugorhatok egyedül a boltba - na jó, azért csak előbb.

Éva

KépKépKép
agmano

Sillia!

Vagány, hogy mit kamatoztatják a pénzünket az OEP-nál is...na mind1, megoldjuk! Jaj, a Lóci....nyertem egy pár versmondó versenyt a verssel....iszonyú jól lehet vele játszani...még ma is tudom kívülről!!!

Mano! Mira...Nagyon tetszik, ugyanúgy, ahogy a Miron is!!!!

200907? Az Apehnál azt mondták, hogy a cégnél kezdtek volna tapogatózni, ha már ők azt az M30-at adták le, hiszen az az alapja!!! És ha én nem másolom le az előző mhelyi papírokat, akkor nem is vehettem volna észre a gebaszt!

Ma labor (tegnap megint gyűjtöttem a vizeletet, nemsokára megint fogom...nagy élmény, olyankor itthon gubbasztás van, hiszen mégsem járkálhatok pisiüveggel a kezemben minden fele, hogy gyűjtögessem :lol: :lol: . Minden flottul ment, erre 11-re volt a 2. szív UH-m előirányozva. Múltkor a professzor asszony lelkemre kötötte, hogy menjek soron kívül be, a cukor miatt. Na gondoltam ha már Ők adtak időpontot és beírtak, valami emlékeztetőt odarak a nevem mellé...hogy "túlédesített", vagy vmi és nem kell nekem nyomulni (sohsem élek vissza azzal, hogy cukri vagyok), de amikor még 12:35-kor is ott dekkoltunk (és 13-kor enni szoktam a pumpesz így van beállítva és így lett most is 4,8 Hba1c-m---ezt Dodi tudja, hogy már túl jó), na akkor bementem és elkértem a kiskönyvet elég feldúltan. Majd felhívtam a prof asszonyt, így visszamentünk du. soron kívül...... Na de a lényeg...hogy mégis csak a SZÖGEDI banya vagyok (nem véletlen égettek ott boszikat) :lol: :lol: , mondom itthon Apának: Azért igazán adhatnának fájdalomdíjul egy fotót Manóról.....erre a prof asszony a Párom kezébe nyomta ugyanezzel a szöveggel, hogy fájdalomdíjként a sok várakozásért és a 2x-i ideutazásért.....azt hittük elájulunk.... :lol: :lol: Nagyon jó fej volt és nem is az Ő hibája volt, mivel az asszisztensnőnek szóltunk, de szart rá!

És most nagy piros betűkkel rávéstem a könyvemre, hogy IDDM-es kismama! Oszt kész, majd lesz ahogy lesz! Szerintem a Baba szája, álla Apa lesz, az orra az nem....de majd ha megyünk még 4D-re kiderül úgyis! Használ valaki itt mosódiót...mi most azt szeretnénk kipróbálni Babónál először!????

Tiszta izgatott vagyok már, hogy ki is lakik bent, most éppen a talpát fogdosta és a száját nyitogatta....Kis Drága!!! Hoztak Uh-ra oda kisbabákat, annyira picik és aranyosak voltak, az egyik inkubátorban volt! Jaj nagyon falat volt!

Tickerplayground.com
breki76

agmano

köszi az infot és örülök hogy minden rendben. Ne haragudj hogy nem emlékeztem konkrétan ki írta anno... :oops:
Vendég

breki

mi az a mosódió?? :shock: :shock:
Vendég

Heni, 200907? Teljesen el vagyok ájulva a Kisfiaitoktól! Gyönyörű Gyermekek!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Mosódió...küldöm a linket...egyik Barátnőm ekcémás, Ő ajánlotta, hogy szerinte nagyon jó: http://www.mosodionagyker.hu/mosodio.html

Pagika!

Nagyon gratulálok, és nekem a tippem, hogy a 2 petéjű iker ellenkező nemű lesz, tehát vegyes páros lesz! Szerintem 2 Kiscsaj egy Kispasi, aztán lehet, hogy pont fordítva lesz, de szerintem tuti, hogy mindkét nem képviselteti magát a Pocaklakóid között!!!!

Tickerplayground.com
breki76

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:47-kor.
Vendég

czigka! :)

Ez az asztal már elmúlt 40 éves. Tesóm is és én is ebben "nőttünk fel". 8)
Nekünk mindig azt tanították, hogy vigyázzunk a dolgainkra, mindenünkre. Nem mintha, nem engedhettük volna meg magunknak, hogy újat vegyünk helyette, csak a felelősség tudatnak ezt a formáját szerették volna belünk verni.
A minap homályosított fel faterom, hogy a diavetítő, amit én mindig a mienknek tudtam, azt még ő kapta. Manó lesz a harmadik generáció, akit szolgálni fog... :shock: :shock: :shock: :D :D :D 8) 8) 8) 8)

Csak meg akartalak erősíteni... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

agmano! :)

Gyógyuljatok meg minnél hamarabb! :(

breki76! :)

Lehet, hogy a munkáltatódnál kezdték volna a tapogatózást, de tartok tőle, hogy a végén akkor is rajtad kérték volna számon... Mindegy, ne is beszéljünk róla. :x

Mondom én, hogy nem kell téged félteni, tökös vagy te...! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Mosódióról annyit tudok, hogy húúúúúúúúúúú, de jó, de van aki szerint ANNYIRA azért nem veszi ki szépen a foltokat, mint a mosópor.
Amúgy van kifejezetten babáknak való mosópor és öblítő is, méghozzá a jó öreg Gabi. :wink:
Nekem anno a védőnő kifejezetten a Tomi, Persil és Ariel mosóporokat ajánlotta, mint nem bioaktívakat. Nem tudom, hogy mit jelent ( :oops: ), sem azt, hogy milyen más márkák vannak még, amik hasonló tulajdonsággal bírnak.
Egy biztos: a babaruhákat nem a felnőtt cuccossal együtt mossuk ki.

Kép
Kép
200907?

Még az étkezőasztal kapcsán akartam írni, hogy mennyire fontosak a gyerekkori benyomások.
Ha olyan helyen kajálunk, ahol "L" alakú étkezőasztal van, olyan nincs, hogy ne én üljek az "L" rövidebb száránál! :shock: :shock: :roll: :oops: :oops: :oops: Annyira szerettem gyerekkoromban ezt a kispadot, hogy az az asztalvég mindig erre emlékeztet. :lol:
Büszke voltam rá, hogy volt saját kis külön birodalmam, étkészletem, evőeszközeim (utóbbit szintén Manó használja most már :wink: ). Eszembe nem jutott, hogy a felnőttek közé akarjak ülni! Jó volt nekem lábmagasságban is, az én kis világomban. Nem tudom, hány évesen ültem először felnőttekkel egy asztalnál, de örömmel jelenthetem, hogy a pszichémen nem hagyott maradandó károkat és teljesen jól sikerült szocializálódnom. 8) 8) 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: (Legalábbis azt hiszem... :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Egy tipp: Google-be írjátok be, hogy mosódió, és speciális keresési opcióknál adjátok meg, hogy csak olyan oldalakra keressen rá, ami a Babaneten van.
Így elsőkézből kaphattok infókat, tapasztalatokat ERRŐL az oldalról. Így találtam ezt:

"Mosódió remek dolog - ha a megfelelő ruhákat mosod vele: pelenkamosásra és foltos, szennyezett világos anyagokra nem ő a javaslatom, ám kötött, kényes, puha anyagokra annál inkább. "

Jó böngészést! :wink: 8)

Kép
Kép
200907?

Én a pelusokon (büfikendőn, kifogókon) próbálom majd ki....mosószódával ha fehéríteni akarok, a ruhácskákat Babamosószerrel mosom majd...valami Bioval. Viszont az Arieltől nálunk mindenki viszketett...szóval az kilőve én úgy hallottam, hogy a lényeg, hogy ne legyen benne kőolajszármazék :wink: , majd látjuk, csak gondoltam, ha valaki már tapasztalattal bír vele, akkor meghallgatnám a véleményét...mondjuk nyilván Barinőm szerint jó, de az Ő Kisfia már 1,5 éves...hátha esetleg vki kezdettől használta! Igen a Babacuccokat külön mindig! Amúgy meg én imádok kézzel is mosni (vannak rucik, amiket bele nem tennék gépbe, mert féltem őket, még mosózsákba sem!) A Gabiról jókat hallottam én is, de valahogy öblítőt eleinte nem akartam használni...de majd látjuk! Szóval Te 200907? Gabit használtál kezdettől fogva a Kisfiadnál???

Igen tökös vagyok...illetve Tökös lakik bennem :lol: :wink: :lol: !

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Anno erdeklodtem a mosodio felol az ekcemem miatt,ami ugyebar kontakt ekcema,es a vegyszerektol jon elo....
A mosodio termeszetes,kornyezetbarat....de nem tunteti el a foltokat maradektalanul....kell melle adalek anyag,ha durva a folt.
Szoval nem probaltam az teny...de elegge mocskos lett idonkent a ruham.(munkambol adodoan)Szoval ugyanott vagyok.
Persze torekedni a kornyezetbaratabb eletre az okes....de nem egyszeru.
A babaknal azert majd elofordul makacsabb piszok is,eleg ehhez egy jo kis almapure,banan,kaki....nem tudom hogy maradektalanul eltunteti-e.
Egyik szempont okes,de a masik?Es sajnos kivedhetetlen a vegyszerekkel valo talalkozas,max.csokkentheto...
De azert kivancsi lennek en is arra,hogy aki hasznalta mar,mit tapasztalt.En ezekrol hallottam,olvastam...

Kép
Kép
ancsurti

Köszi 200907? Neked mindig van 1 jó tipped :wink: !!! Most viszont irány a vízszint, mert derekam fájdogál :( !

Tickerplayground.com
breki76

Nem, én kezdettől fogva csak a vigyorgást, a sok dumát és a csúnya nézést használtam. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gabi mosóport nem használtam, mert vagy 1 vagy 2 kilós kiszerelésben van csak (nem emlékszem :oops: :oops: :oops: ), az pedig szerintem semeddig nem tart. Az öblítö viszont az, de őszintén szólva nem veszek észre semmi különbséget akármelyikhez képest. :roll:

Kép
Kép
200907?

Amikor megtudtam hogy itt nincsenek a lakasokban kepitve a mosogepnek ki-be csatlakozok,tehat vagy mosodaban mosol,ahol nagyon sok gep van,sok ember mos egyhelyen....vagy a hazakhoz tartozik egy kisebb mosokonyha,ahol maximum 3 csalad hasznalja ugyanazt a gepet...hat elgondolkoztam hogy basszus mindenfele ember utan kell mosnom a sajat ruhaimat.
AZota megbaratkoztam evvel,vegtere is atmosodik az a gep...persze nem tokeletesen,de ez van,ez a szokas.A lakasban sehova sem tudnank sajat gepet betenni....Es a csalad is tiszta,rendes akiktol bereljuk,es itt laknak a felso szinten.
Szoval ez van,de azert igyekszem majd megoldast talani valamennyire..talan vasalassal az elejen,es babaknak valo mososzerrel.(a vasalassal hadilabon allok...meg sosem vasaltam)
De gondolom ez tenyleg csak az elso honapokban lesz majd...

Kép
Kép
ancsurti

Visszaolvasgattam a kajáltatásról. Nem értek egyet.

Martin a cicit csak úgy fogadta el, hogy előtte a szájába lövelltem tejet és akkor méltóztatott kinyitnyi a száját és fél órát (akár egészet is) nyammogni. Méghogy hozzáérsz az arcához és tátog... na az Norbi volt.

Aztán pépek: jó adagokat befalt, de előbb a szájába kellett kennem, hogy méltóztasson kinyitni a száját.

És akkor jött a darbos kaja. Azóta küzdünk - illetve már nem, mert inkább a fogáravalót adok neki, legalább jóllakik. Most 6 évesen vezettük be a sülthúst egy baráti racklettezés sikere után, eddig csak a rántott husi csúszott, de vagy disznó vagy csirkemell, ezt is a mekinek köszönhetem. Főzelékkel még elég szarul állunk, de a levest kis ma már többé-kevésbé mindenestül megeszi.

Kiéheztetés: 15 hónaposan együtt sírtunk a rakott karfiol mellett, (amit 1 héttel előtte még megevett)- na nem ugyanazt, frisset- eléraktam délben, este, semmi. Akkor úgy döntöttem egyen kenyeret, mert rosszul lesz.

1,5 évesen nyaraláson 1 hétig szállodában étteremben kellett volna enni, szinte csak kenyeret evett, néha elmentünk a mekibe sült krumpliért.

Szóval én futkostam is utána a kajával, mégsem mentem semmire, de a kiéheztetés sem vezetett eredményre. Gyárilag finnyás és amíg nem jön meg az esze, az is lesz. Unokatesóm kisfia dettó, ő 8-9 éves koráig nem evett gyümölcsöt, kihányta.
Most is csak azért tudok egyre többféle kaját megkóstoltatni vele, mert már nem hánnya ki az asztalra - nem mindig.
Először a rántott hús is visszajött, a szülinapi tortáját 3 évesen még meg sem kóstolta és még tudnám részletezni, de csoki sem jó bármelyik.

Most alig győzöm hazahordani a kaját, mi lesz itt 3 fejlődésben lévő fiúval?!

És ki fog mosható pelust venni? Én gondolkozom, ha elmúlik az anyatejes fosi. Addig megy a kukába a napi 7-8 pelus.
Kiszámoltuk, a fiúkkal eddig fél millió forintot költöttünk pelusra, összesen 5 évig napi 5 db-bal számolva olcsóbb pelusból, mert igyekeztem akciósan betárazni belőle.

Megyek, Norbi jobban van, köszi az érdeklődést.
Sillia, mire végigolvasok mindent én sem tudom már ki mit írt, nincs harag.

Éva

KépKépKép
agmano

agmano! :)

Manónál is változó a helyzet. Van, hogy akkorára nyitja a száját, hogy majd' kiakad az állkapcsa, máskor meg cselesen össze kell kennem a száját, hogy hajlandó legyen normálisan kinyitni. Van, amikor 2-3 napig alig akar enni valamit, máskor meg nem győzzük etetni. Eddig imádta a banánt, most rá sem akar nézni.
Hozzá kell igazítani a dolgokat, de azért vannak sarokpontok. Ha csak kenyeret akar enni kenyérrel egyen azt, majd később eszik mást is. De olyan nincs, hogy úgy mondjon valamire "nyemmm"-et ( :lol: :lol: :lol: ), hogy megkóstolja. Ha kell, akkor átmegyünk Laookon-csoportba, egészen addig, amíg legalább a szája széléről le nem nyalja. Ha utána is nemet mond, akkor nem kap. Az esetek nagy részében azonban jóóóóóóó nagyra nyitja. :? :D :D :D :D

Minden gyerek más és másképp viszonyulnak a kajához is. Néha elég hozzá egy kis trükk, máskor meg kötélidegek kellenek. Idővel kialakul, hogy kinél, mi a nyerő. (Manót se tudja mindenki megetetni, egész egyszerűen nem mindenkitől fogadja el... :wink: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.26 19:50-kor.

Kép
Kép
200907?

Még korábban szóba került, hogy miért jobb a zsebes előke.
Amikor már jöttek a pépes, darabos kaják, akkor azok nálunk általában nem a mellén, hanem az ölében kötöttek ki, amikor elcsöppentek. :shock: :evil: A technikán sikerült csiszolni, de ő is megtanulta, hogy ha nem ízlik neki valami vagy elég volt belőle, akkot kitolta a szájából. Az ilyen előke pedig tök jól felfogja, nem ken össze semmit és mivel műanyag pikk-pakk tisztítható.
(Ma már nagyon szépen tudja jelezni, ha elég volt a kajából, de azért még most is előfordul, hogy fél órás csócsálás után vigyorogva kiköpi, amit már nem kér. :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Szóval, a szopis időszakban még jók a textil előkék, pelusok, de később már a műanyag, zsebeset ajánlom. :wink:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: