agi125r!
Mindenki a saját anyagi helyzetének a rabja, és te is azt mondtad, hogy alapból nem szeretnétek panelba menni, én mégis megint belekotyognék (

)...
Én anno 3 dolgot köttötem ki, amikor lakás váltás előtt voltunk. Nem vagyok hajlandó:
1. panelba menni
2. felújítani
3. nagyon kintre költözni (igazság szerint a körút vonalától kijebb nekem már útleveles körzet, de ez az én saját hülyeségem.

Vagy a belváros, vagy ha már arrébb, akkor Pest környéke)
Nem arról van szó, hogy lenézem a panelt. Hanem arról, hogy nem véletlenül olcsóbbak, mint a hasonló alapterületű társasházi lakások. Az, hogy ki mennyire tolerálja, hogy a szomszéd takonykórjától kezdve a szexuális életéig minden áthallatszik, az egyén kérdése.
De amivel gyakorlatilag mindenütt bajok vannak az egyrészt, hogy folyamatosan megy tönkre az épületek állaga illetve hogy a csillagos eget is kiperkálják a távfűtésre. És próbálkoznak, próbálkoznak, de még most is az az általános, hogy lent fáznak télen, fent pedig megdöglenek a melegtől... És ha elszeretnél később költözni, akkor alig tudod eladni a lakást valós érétékén.
Szóval, inkább ne menjetek, csak ha TÉNYLEG nincs jobb megoldás...
o.heni!
"Szóval úgy kell utána rohangálni minden egyes falattal, ha azt akarjuk, h ne maradjon üres a pocija. És hát ilyenkor aztán én is feladom a mindenféle elvem, h csakis asztalnál, ebédlőben… "
Tudod, ki rohangáljon...!?

Ha nem hajlandó a fiatalúr leülni a fenekére, akkor majd garantáltan nyugton marad, ha annyira éhes lesz....
Általában nálunk is nyugi van, de néha Manónak is annnnnnnyi,deannnnnnnnyyyyyyyi dolga lenne közben (

), hogy alig bír nyugton maradni. Olyankor etetem, ameddig lehet, aztán ha már végképp esélytelen a dolog, akkor hagyom hagy menjen. Majd a következő kajánál annyivel több csúszik. (Vagy nem...

)
Az unokatesómat etteték így ezzel a módszerrel, hogy rohantak utána a kanállal. Az embernek mindig van egy fajta elképzelése, hogy majd ő hogyan fogja nevelni a gyerekét. Ez általában ott bicsaklik meg, hogy elfelejti, hogy hiába csak most született, neki már most is külön egyénisége van. Vannak dolgok, amiken lehet változtatni az eredeti elképzelésünkhöz képest, de az nálam semmilyen témakörbe nem fér bele, hogy hülyét csináljon belőlem a gyerek...
(Ráadásul, az ilyen kajáztatás még vicces is az ő szemszögéből nézvést, játéknak tetszik)
boo!
Esti kajáztatás.
Várd ki a végét!

Manó idáig rendszeresen 11-kor feküdt le, azt most próbáljuk előrébb hozni egy órával. Általában a többi gyerek ilyenkor már rég horpaszt.

Az majd a napirendetektől függ, amit te csak valamennyire tudsz majd befolyásolni, alapvetően az ő kis egyénisége szabja majd meg a dolgokat.
A gyerekeknek sokkal több energiára van szüksége, mint a felnőtteknek. Rengeteget tanulnak, fejlődnek és ahogy a mozgásigényük nő egy idő után már csak nézni is fárasztó őket, nemhogy követni...
Régen zsíros deszkán nöttek fel a gyerekek. Egyrészt mert nemigen volt más, másrészt mások voltak a táplálkozási szokások, harmadrészt pedig NAGYON SOKAT mozogtak. És ez az, amit a mi gyerekek már nem tesznek, ott tespednek a tévé és a számítógép előtt.
Onnantól kezdve, hogy megszületünk egészen öregkorunkig egyre csak lassul a szívverésünk. A gyerekeknek gyorsabban ver a szíve, mint egy felnőttnek, "turbó" fokozatra van kapcsolva a szervezete, hogy megfelelő ütemben tudjon fejlődni. Ha egészséges ÉLETVITELRE neveled a gyereket, akkor nyugodtan befigyelhet (sőt, be is kell, hogy figyeljen!) a vacsi.
(A felnőtteknek szóló okos tanácstól is falnak tudok menni. Maximum az tudja megtenni, hogy ne egyen este hat után, aki négyig dolgozik és legkésőbb ötre otthon van és semmi dolga nincs gyakorlatilag.

De aki este 6-7-kor esik haza és még a gyereket is ki kell kérdeznie, enni kell adni apunak [aki szintén akkor jön haza] és a kölyköknek, elvégezni még mindenféle házimunkákat és 11 előtt nem fekszik le az mikor egyen utoljára? Délben az ebédkor vagy mielőtt elindul haza a munkából? Vagy mi van azokkal, akik több műszakban dolgoznak...? Nem az estehatóra a lényeg, hanem összességében az életvitel, mint olyan)
Ha megfeszítem az alsó ajkam, akkor van grüberlim. Az számít?

Egyik unokatesóm ikrek és ha úgy vigyorog, akkor neki is látszik egy kicsi. Oszd be...
tabati, conversano!
Dokinál mi volt?
ancsurti!
Álomlakás: az előző számomra az volt. Nem sürgetett az idő, ráértem berendezni, bútorokat nézegetni, kitalálni, hogy milyen legyen. Imádtam hazamenni olyan jó kis kuckósan éreztem benne magam. Egy 10-es skálán a maximumra értékelném.
Itt viszont nem az igazi. Még. De ha eljutunk a festés-mázolás-vakolás-kilincs lecserélés témakörig és épphogy ki nem forgatjuk a lakást a 4 sarkából, akkor utána már az lesz.

Tudom, mert amikor megvettük már akkor láttam, hogy mik a bökkenők vele most, és milyen lesz, amikor végre "neki eshetek" majd. Már csak pénz és idő kérdése minden...

De addig sajnos nem bír feljebb kúszni a skálámon egy 7-esnél.
sillia!
Melyik T-Home-os reklám zenéjére gondolsz?
Ügyfélkapum nekem is van, de bevallom, hogy bizalmatlan vagyok ez elektronikus úton való benyújtással kapcsolatban...
Részemről az APEH-ra bíztam a bevallás elkészítését (csak nem lesz három, egymást követő évben elcseszve!?), de azzal együtt amit lehet Neten keresztül vagy emilben bonyolítok.
Nem vagyok egészségügyis.
A hurkazsírt pedig nem elmosogatni kell, hanem kenyérrel megenni.
Nyammm.... Az üres tepsit meg papírtörlővel szoktam kitörölni, így amikor már a mosogatás jön majdnem tiszta cucc van a kezemben, nem leszek fülig zsíros.
moncsy.78!
Üdv újra itthon!

Da emi még ennél is fontosabb: kérek a gyümitortából!
minimano74!
Szerintem keressetek valamilyen támpontot. Milyen betűvel (ne)kezdődjön a gyerek neve, mikor legyen a névnapja, mi legyen a jelentése, milyen eredetű legyen vagy bármi más. Úgy a legnehezebb választani, ha csak azt nézitek, hogy mi hangzik jól. Ja, és feltétlenül kérdezzétek meg a nagyjányt is!