A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

gabka,
nekem iskeményedik állandóan a hasam de nem mondanak rá semmit igazából, meg ég a gyomrom állandóan nekem is. Nem hiszem hogy előbb akarna kibújni.

Kép
lili&ana

mindenki milyen fiatal, és nagyszülők- dédik is :) ez olyan jó dolog. gabka Te meg kérlak vigyázz magatokra :(

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

gabka a fotelt a nővéremtől kaptam, de ez az egy db van. Az ő üzletéből volt ami sajnos már megszünt rég.
Csak én el kértem Tőle mikor meg tudtam, hogy terhes vagyok mert nagyon kényelmes, már csak egy puffot kellene vennem a lábaimat feltennem.

Kép
lili&ana

Gabka!
Vigyázz magadra, és pihenj! Nem játék, nem ér annyit az a fránya lakás!

Bogyó!
Csak némelyikőtök ilyen szemtelenül fiatal. Azért vannak itt "vének" is. No persze ez nem látszik rajtunk, mert olyan jól tartjuk magunkat! :lol: Ezek még jó évjáratok voltak! :lol: :lol: Tudod, mint a boroknál és a whiskey-knél, minél régebbi évjárat annál jobb! :lol: :lol:

És jelentem: nagyon cép lett a kezem és a lábam is! És nagyon élvezetem, hogy nem nekem kellett ezt megcsinálnom, hanem csak ültem és ültem és kényeztettek! :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

nah jaj én sem vagyok olyan fiatal :) viszonyítás kérdése :)

*kisirígyfej* dejó Neked, szép lett a kezedlábad :)

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo

Sziasztok!

Marha sokat írtatok:-) Végig olvastsm, de nincs erőm reagálni.... neharagudjatok.

Voltam laborba ez volt az utolsó nagy labor. péntekre meg lesz az eredmény. dokimmal taliztam mondtam mit mondott a védőnő és azt mondta hüvely váladékkal szennyezet pisirőlvan szó így nem hiszi hogy gáz van, de pénteken megmodja. addig is kezdhetem a kurva kupot használni... annyira unom...

na mennek nagyon elfáradtam.
jó éjt

Kép

Kép
sziszike22

Csajok nekem azt írta a papírra a dokim, hogy C2111 és most néztem meg mit jelent:
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj .

Erről tud valaki valamit?

Kép

Kép
gabka7926

Gabka :shock: :shock: :shock: !
Mondtam én,hogy ne ugrálj! Nem véletlenül mondták, hogy pihenj!
Én ugyanilyen laikus vagyok, mint Te. Nem tudok segíteni. Csak annyit, hogy maradj a s.ggeden, légszi!

Kép
Kép
tisa

Sziszike :roll: !
Nyugi, nem olyan vészes az a kúpozás. Már mindjárt vége! Bírd ki még egy picit!

Kép
Kép
tisa

gabka, azt, hogy nem kéne takarítanod így 32 hetesen, sé meg kéne húzni magad tényleg egy jó könyvvel a kanapén, vagy esetleg üldögélni néha egy-egy órát a gép előtt. leginkább a félig fekvő, félig ülő testhelyzet kíméli a méhszájat. teljesen nyitva van az egész méhszáj, a méhnyak meg van rövidülve 3ujjnyiról 2-re, a külső, középső és belső méhszáj is nyitva :? ha jól tudom, egy kisebb fertőzés is elég a burokrepedéshez, mert a méhszáj már nem állja útját a fertőzéseknek, bár a nyákdugó csak ott van még, nem volt ilyen furán erős folyásod, esetleg vérzés, ugye?
különösen most pihenj, mert elég erős melegfront ér ide a napokban! jön a tavasz, ami jó, de tényleg vigyázz magatokra!

a kétnyelvűségről azt hallottam, hogy az nem zavarja össze a babát, ha az egyik szülő csak az egyik nyelven szól hozzá, a másik meg másikon, nyilván egymás között is valamelyiket használják a szülők, még ez is belefér neki, általában később kezdenek beszélni, de ügyesen váltanak. az viszont, hogy néha beszélek hozzá egy másik nyelven, nem igazán jó, inkább akkor a helen doron féle angol. olvassatok utána :)

megyek aludni, vagyis kínlódni az ágyba... jó éjt!

kikocska

gabka szedd össze magad oké hoyg tevékenykedős vagy! De nem MOST! Ez most nem olyan hoyg majd holnap jóvá teszed!
tessék lefeküdni és pihenni... még legalább a márciust odabenn kéne tölteni a kismanónak! Szóval ne a lakással foglalkozz hanem magatokkal!

IRGUM-BURGUM!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Mi történt itt?
Sehol senki???
Remélem csak azért mert mindenki írtó jól aludt ma! :D

tegnap a barátnőm bejelentette hhyog terhes 11. hét! :lol:
Este óta más érdekes nem történt!

Végre beszélhettem a párommal pár percet, de nagyon kevés volt! És csak holnap tudunk majd újra! :cry:

Szép napot nektek!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Én itt vagyok, csak maradtam az olvasgatásnál :)

icamica

Sziasztok!!

Jelentem,én szuperül aludtam az előző naphoz képest,ugyanis most végre 4 órát egyhuzamban végigszundiztam,nem volt WC-járat,szomjúság,lezsibbadt bal oldal stb!!!!!!!

Gabka!!Tessék vigyázni magadra és sokat pihenni.Ahogy már írták,most nem a lakás a lényeg,meg a takarítás!Fogj egy könyvet,vackold be magad az ágyba és PIHENJ!!Most ez a legfontosabb!

Most megyek,lesétálok a boltba,csinálok párocskámnak reggelit,aztán nekiállok az ebédnek!
Szép napot mindenkinek!!Pussz

Kép
demetnik

én is élek, de elég rossz éjszakánk volt... nándi ráadásul 5kor felkelt, és bár elhempergett még mellettem, így fél 7kor kellett csak lejönni, mikor már rékát is felóbégatta, de akkoris kevés volt az éjszaka :?
az a jó, hogy legalább este buli :)

kikocska

Jó reggelt!

Na akkor a dokim nem csak ijesztgetni akart, hogy elég egy fertőzés és mehetek szülni mert elfolyik majd a vízem. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Azt mondta, hogy a következő ami lesz majd a koraszülés.

Nem én szeretnék az első babás lenni!! :cry: :cry: :cry:

Jobban járnák ha visszamennék a kórházba ott legalább nem csináltam semmit.Tegnap este beszélgettünk apával és mondtam neki, hogy jövőhéten elmegyek megnézetem magam és inkább fektessen be és kapjak egy tüdőérlelő injekciót ha tovább romlana a helyzet.

Ez az egész olyan furcsa mert nem volt eddig semmilyen baj a terhesség alatt és akkor most beütött ez. :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Torkos csütörtöközni megy valaki? :D :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Eda!!!

Nagyon sok boldog névnapot kívánok!!!!!!!!!!!!! Kép

Gabka!
Vigyázz magadra, ilyenkor még nem lehet szülni!!!!!!!! :shock: :shock:

Írtam Kisvirágnak, még bennt van a kórházban, szurizták eddig, :cry: most már gyógyszereket kap. Ma megnézik, ha jól van akkor holnap hazajöhet! :)
Remélem minden oké lesz vele!! :shock:
Kitartás Kisvirág és jelentkezz ha itthon vagy!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Sziasztok Csajok!

Gabka! Ülj a popsidon!!!! Tessék hagyni a lakást, és tévézni, olvasni, himezni/kötni/varrni stb!!! Nagyon vigyázz magatokra, én se értek ehhez, de azért nem hangzik jól, hogy lazán vedd!!!! Andris ennél fontosabb, tartsd csak odabent!

De jó nektek, hogy jót aludtatok az éjjel, én most olyan vagyok, mint akit fejbevertek, mert felébredtem fél4kor, és egyszerűen csak forgolódtam, sehogyse volt jó. :roll: persze 8kor keltem, elkéstem az irodából (ok, ez elég megszokott, mert az alap kezdési idő nálam 9:05, de most ezt is sikerült túlszárnyalnom, még jó hogy nincs bent a főnök), és este ha birok, még jog órára is be kellene ülnöm. :roll:

Tisa én is irigykedek, és még nincs is vége a kényeztető napoknak! :D apa rád se fog ismerni :D

én már álmomban megszültem, és azt számolgattuk, hogy hány db Megérkeztem képeslapot kell gyorsan apának az első fotóval postára adnia a családnak :lol: olyan kis édes volt az én babócám :D

barátnőm tegnap este mikor beszéltünk, azt mondta, sokkal nyugodtabb vagyok, mint babapocak előtt. mondtam pedig neki a hisztijeimet, de szerinte még ezzel együtt is...szerinte 'megváltoztam' :shock: :) hát remélem ezek a hormon hisztik tényleg enyhülnek a szülés után...

Kép
tünemény

Eda én is kivánok nagyon boldog névnapot!!!

Tasin de jó hogy hirt hoztál, remélem Kisvirágot kiengedik holnap. Sok sok ölelés neki!!!

Kép
tünemény

Ja! Gabka!
És szorít neked Kisvirág, mert írtam neki, hogy veled mi van!!!!! :lol:

Tényleg maradj a fenekeden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
tasin

Gabka ejnye...tudom,h tényleg nagyon rossz lehet egyhelyben ülni,mert ilyenkor meg a fészekrakási ösztön is munkálkodik,de nehogy baj legyen. Mindenképp kórházba szeretnél menni egyébként? Tehát így otthony úgy érzed semmi nem tart vissza a "teszekveszek"-től? Lehet ha kipróbálnád akkor belejönnél :)

Kisvirágnak meg én is szorítok,remélem most már tényleg kiengedik. Legalább még egy picit lehessenek együtt hárman.

Tegnap rámtört egy iszonyat hányinger. Nem tudom mi történhetett,mert barátnőmmel beszéltem telefonon és egyszer csak elfeküdtem az ágyon és éreztem,h gáz van. Tesóm hozott haza házi tehéntejet (hőkezelt volt),lehet az volt a ludas,vagy a magas zsírtartalma :? Szerencsére hányi nem lett ténylegesen belőle,a szopipárna mentett meg,mert a hasamat oldalfekvésből megemelte egy kicsit és így enyhült a rossz érzés és utána naon jól aludtam :)

dharma

Dharma:én valahol olvastam, hogy terheseknek tilos házi tejet inni még felforralva is. :shock: :shock: :shock: :shock: Szerintem ne igyál többet így tejet!

Kép

Kép
gabka7926

Dharma lehet hogy a tejtől jött a hányinger, igy inkább hagyd a házi tejet, de az is lehet, hogy a baba nyomkod valamit. Mostanában nálam is elöjön néha, tegnap volt először, hogy két párnát tettem a fejem alá, mert nekem is mintha hányingerem lett volna, bár legtöbbször csak csuklok, büfögök, a szélről ne is beszéljünk.. (olyan vagyok mint egy pasi :lol: )

úúúúúúúgy fáj a hátam basszus, már mennék haza!!! nem semmi, hogy csak a sima ülés is hogy be tud tenni. :roll: és nem is csinálok semmit (neteztem egész reggel, meg tegnap, meg azelőtt... :roll: ) azt hiszem ma beviszem a számlákat, rendbe teszem az asztalom, és talán a jövö héttel befejezem itteni 'teendőimet'. akkor már lesz a főnök is, és megmondom neki, hogy egyszerűen nem birok többet...és akkor majd én is elkezdek mosni rózsaszin pici rucikat :D

Kép
tünemény

Gabka vmi ilyen nekem is rèmlik ès ami furcsa,h sosem ittam meg az ilyen tejet,mert nekem "bizarr" volt mindìg. Nem tudom tegnap mi ütött belèm,hirtelen örület,de nem iszok az biztos egyàltalàn többet :)

dharma

Gabka jár egy valagbarúgás neked!!! A francnak ugrálsz annyit. Én most könnyen magyarázok, mert a mama takarít lent, anyu meg épp fent. NA jó én is itt-ott, de csak részletekben, mosogatás után leülök, lehúztam az ágyneműt, leülök stb..

Csajok vannak az újak közül, aki nem tud a gmailos címről, ahova én hiányolom az adatokat és a képeket is róluk. Akinek nincs jelszava az jelentkezzen.

Az én alvásom a baba nem zavarja meg még, viszont pisilni 1-2szer kikell menni, de most 2napja nem kapok levegőt, hiába inhaláltam, ha felkelek nincs eldugulva az orrom, ha alszok elvan, hihetetlen. Most elküldtem anyut orrsprayért, még ajándék dobozos zsepi is járt hozzá. Az éjszaka már a mentolos lábkrémet próbáltam beszippantani. Meg negrót ettem, meg ittam a kemillás, hársfás, csipkebogyós mézes teámat. De már nagyon unom a göthösséget.

Hihetetlen, nekem mindig máshol csuklik. Este lent a bal lágyékomban, ma jobb old. a köldököm mellett, tegnap napközben bal old. a köldökömnél, előtte meg mindig a lefele a lábam között, bent éreztem.

Figyeled Kikocska, a doki szava SEMMIT nem ér, most ,hogy TE mondod végre elhiszi. Van ám tekintélyed látod?

Gabka a másik fórumon is pont ez a téma, mindenki torkos csütörtöközni megy. És jó híven, ahhoz, hogy minden érdekel, amit ti csináltok, most már én is akarok…

Hát Tünemény már épp itt az ideje, nem véletlen vizesedsz te is.
:roll:

kocska

Sziasztok!

Megint pakolok ezerrel, utálom, de ha belegondolok, h 3 milyen kellemes nap vár ránk, akkor máris előkerül a lelkesedésem! :wink:
Apa azt mondta, h kell mennünk masszázsra, mert akkor tudjuk egészségpénztárra elszámolni a költségeket, szóval kipróbálom a kismamamasszázst. Csak azt nem tudom elképzelni, h hogy csinálják? Lyukas az ágy, h beférjen a pocak vagy mi???? :lol: :roll:

Bogi, hát persze a micimackós függöny, már emlékszem! :oops:
Gratula a barátnődnek!

Kikocska, fő, minden ok lesz, az meg külön jó, h ott a régi doki is! Akkor tuti, h márciusiak lesztek, nem?
Azért irigylem azokat, akik már lassan megnyugodhatnak, h ha a baba korábban szeretne jönni, már akkor is minden ok lesz! Bárcsak már én is ott tartanék!

Liliana, nagyon szerencsés Sára, h két nyelvet fog játszva megtanulni! D. Tóth Kriszta könyvét ismered? Abban aranyos sztorik vannak a kétnyelvű gyerekről!
Anyóssal meg tessék nem törődni ezügyben!
Hányadik 4D-re mentek?

Hú, milyen fiatal nagyik, dédik vannak egyeseknél. :shock: Szerencsések a picik, sokan bírják majd a strapát. Nálunk a dédim 87, a dédipapa 89 éves, de szerencsére jól vannak!

Gabka, mi van, gyakorlod, h milyen egy rossz gyerek? :lol: Most már téyleg nyugi legyen, nem érdemes kockáztatni!!!!!!!!

Eda, boldog névnapot!!!!

Az én gyerekem nem csuklott még, pedig Emma sokszor csinálta. Nem mintha nem lenne mindegy, de érdekes, h már most milyen különbözőek!
Míg ezt megírtam, elkészült a gombapöri is, remélem ehető, mert nem kóstoltam- én nem szeretem. Emmának meg Apának készült!
:)

Zsu
svs

sziasztok.

gabka:

tessék pihenni,pár hét még kell a babának,a lakással ne foglalkozz!!!!

látjátok nekem ezért mondta a doki hogy valószínűleg túlhordom.szinte folyamatosan keményedett a pocim 1 hétig,meg elég sokszor görcsölt is,pihenni sem tudtam egész nap(sőt)és ezek utánn is teljesen zárva vagyok.mostmár nem is fekszem.csinálom a dolgom,sőt a hétvégén nagytakarítok(ez már az utolsó lessz)és jövőhéten vasalom a kisrucikat is.az sem lessz rövid álldogállás.tegnap 6 szor másztam fel a 3.-ra és egyszer anyuméknál az 5. ig lépcsőznöm kellett mert nem akart a hüle lift lejönni.szóval én most tényleg nem pihenek.

anyós:

.........................................................................................................
a pontok helyére sok sok rosszat gondoljatok.ja aláirom segít is amiben tud,pl.ha valami nagyobb kiadás miatt kifogyunk a zsetonból akkor vesz kaját szó nélkül.(ilyen szerencsére nagyon nagyon ritkánn van)nem szeretek tőle függeni.
Patrikkal sok hülyeséget csinált,de husszú lenne leírnom.
párom is anyuci pici fia,ha anyósom azt mondaná ugorjon kútba minden szó nélkül megtenné :x :x :x :x :x :x :x :x

néztem a Patrikos kiskönyvem és a 37. héten kezdtem rövidülni,akkor volt 2100.
38. héten 2110.
és ez maradt a 40. hétig.akkor nyíltam ki teljesen 1 ujnyira

kiváncsi leszek most hogy lessz.

na megyek mert ebédet is kéne főzni mire apjuk hazaér.
vissza még nemnagyon tudtam olvasni,nagyon sokat írtatok.

ja még kisvirágnak:

drukk hogy hazamehess,és majd jelentkezz hogy mi a helyzet.

Kép
Kép
ettike

Szervusztok Kismamik!

Gabka örülj, hogy otthon lrhetsz, de 32 hetesen inkább vigyázz mafgadra! Nem mindegy, hogy mikor bújik elő a kis Andris, s egy fertőzés rá is kihathat!!!

Zsu! Tetszett, amit Emmáról írtál, hogy hogyan viszonyul Barnushoz!
Köszi a cikket !

Sildi! Köszönöm, én nem tudom miért emlékeztem úgy, hogy mindkét irányba tolható? Nem tudom mi lesz velünk, mert úgy volt, hogy kölcsön fogjuk kapni az egyik barátnöméktől a fekvős babakocsit. Hát nem ellopták!
Ezért lett volna fontos, hogy a Cimplicity helyetesítse.

Judy! Végig bőgtem amit írtál; ugyanígy érzek, pedig én (lekopogom) ha minden igaz, rendben vagyok.egészségileg. Ugyan nekem is volt hematómám, csak az elején, s csak hüvelyi.

Olvasom, mindenütt anyós-gondok; szerintem ez a téma sokmindenkinek problémás!
Lili! Ha valaki rossz indulatú, sajnos azzal nem lehet mit kezdeni, de tudom, nem könnyű elfogadni, hogy az a gyermeked nagymamája lesz. Sajnos ez nálunk is így van, így ismerős a helyzet.

Lili! Szerintem nagyon jó, hogy ilyen 'adottságokkal' rendelkeztek! Szerintem, ha a gyerek részképességeivel alapvetően minden rendben van, fontos a nyelvi fejlesztés is! Az osztályomba jár egy nagyon kis helyes, intelligens kislány, akinek az anyuja szerb, az apukája pedig magyar.Ott is a szűlőkkel hasonlóan beszélnek otthon, mint ahogyan Te tervezed. Annyit lehet max észrevenni, hogy a szókincse nem annyira gazdag, mint a kortársaié; ritkábban használt szavakat kevésbé tud értelmezni, de ezt igazán csak magyarórán lehetett észrevenni. Ja, és ezen kívül az angolt nagyon magas óraszámban tanulják, így harmadik nyelvet is simán veszi.
Én azt tanultam a fősulin, hogy minél hamarabb kezdődik egy gyerek idegen nyelvre való megtanítása, annál könnyebben sajátítja el, s annál könnyebben tanul meg majd később más nyelveket is, mert ezek a területek az agyban ilyenkor aktivizálhatók igazán. (Egyébként kéttannyelvű suliban tanítok.)

Csuklás : a barátnőm azt mesélte, hogy a második babája állandóan csuklott az anyaméhben; s egy gyönyörű és egészséges 10-es Apgaros kisfia született.

Tisa! Most nézem, hogy vasárnap kezded a 36. hetet! Te már tényleg a finishben vagy!

Álmomban bementünk egy éjszaka a szülőszobára, vártuk a dokit,
de kiderült téves risztás volt. :)

Ja szülés! Én is szert tettem egy homeós csomagra (lehet Ica, hogy Te is ilyenről írtál), amit a szülés elött el kell kezdeni majd szedni, s még a sebgyógyulásra, illetve a tej megindítására is vannak benne bogyók.

KépKép
annaszuszi

Gabka: Tudom, hogy nagyon nehéz feküdni, én egy költözést néztem végig az ágyból és még mindig nagyon sok pakolni való lenne, iszonyat nehéz megállni. Ráadásul már a 29. héttől tart. Az éltet, hogy már nincs sok és nemsokára itt lesz velünk Janka :)

Készítettem egy pár képet a babaszobáról. Még kisebb raktár a szoba (vasalódeszka, porszívó...stb), és hiányzik a kiságyról a baldachin és az ágynemű is, de még nem szeretném feltenni, ne porosodjanak.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Kép

Kép

Kép
sildi83

Ildi meseszép a kisszobátok! ezek a falraragasztható diszek tényleg nagyon helyesek!

most senki nincs az irodába, igy lefekszem egy kicsit, mig vissza nem jönnek az ebédről...addig se fájdogálok

Kép
tünemény

Sziasztok!

valami front lehet, mert majd' szétrobban a fejem. :evil:
Voltam ma orvosnál, méhszáj: C2000. Tehát elkezdtem rövidülni, aminek nem örülök túlzottan, de második gyereknél ne várjak csodákat, főleg, hogy Benivel ilyenkor már egy ujjnyira nyitva voltam.
Uh szerint Marci most pont a korának megfelelő méretekkel rendelkezik.
BPD: 83 mm
HC: 308 mm
AC: 295 mm
FL: 66 mm
becsült súly: 2336 g

Lepény I. fokban érett, jó átramlás a köldökzsinórban és 140/min a szívhang.

Ja, és kicsit több a magzatvíz.
Viszont 2x1 Dopegytet kell szednem a vérnyomásomra, mert a diabéteszes doktornő szerint 130/80 felett már magas.

Bocs, hogy megint nem reagálok, de lassan indulnom kell, és csak arra volt energiám, hogy olvassak.
Vendég

mi megyünk torkoscsütörtök címszóval éttermezni a kétgyerekes anyukás régi fórummal, de ahova szoktunk járni, nincsen torkoscsütörtök, így csak a neve az, de kedvezmény nélkül :) a zorba's taverna egyébként, nagyon tudom ajánlani mindenkinek, finom a kaja, lehet beszélgetni,és nem néznek ki minket, ha mégis esetleg hangosak vagyunk :) egyszer mentünk máshova, de eléggé megbántuk.

kikocska

Cat örülök a jó eredményeknek!

Képzeljétek most hivott egy rendőr, ő a húgom egy másik ügyével kapcsolatban nyomoz, és mondta, hogy 11-én igazoltatták Kiskun akárhol, de legalább annyiban már kezdek kicsit bizni, hogy csak itt van az országban, és ha ő is kiadja a körözést előállitásra, akkor meg lehet kapni az aláirását a lakáseladáshoz!!! mondtam neki, hogy én még örülnék is, ha elkapnák. Hűűű de jól jönne most az a pénz! no most már bizakodok :D (azt a kis hülyét meg csukják le, és hátha megtanulja a leckét az élettől)

Zsu irtóra irigyellek a kismamamasszázs miatt!!! főleg, hogy egész nap fájt a hátam, derekam. Biztos nagyon jót fog tenni neked is!

Kép
tünemény

Kikocska jó traccspartit nektek! :D biztos finom a kaja, jó görögös, salátás! Megérdemled a pihit!

Kép
tünemény

Sziasztok!

Gabka!
Remélem mióta lecsesztek a csajók csak fekszel..... Grrr... tényleg ne legyél makacs, mert nagyon korán vagytok még és a fertőzést jó lenne megúszni. Hát én nem tudom. Kolivak majd meghaltam mikor a kórházban feküdtem. Itthon legalébb ényelmes az ágy van tv van apa kiszolgálnak . Tudod, hogy tiszta a fürdő kényelmesen lehetsz, Én nem akarnék a helyedbe bemenni. mirre eljönn a szülés herotod lesz a korháztól és nehezen fog elmenni aza pár nap mire haza jöhettek. nálam legalábbis így volt...
Szóval pihenj

Cat!
Jónak tűnnek az adatok. A rövidülés meg nem meglepő. De azért reméljük még 3-4 hetet kibir Marci. Melegfornt jön. Vasrnapra 13 fokot mondanak szerintem azt érzed.

Zsu!
De irigyelleka hétvége miatt... Remélem jól érzitek majd magatokat :-) Pakolás meg hát megéri nem?

Ildi!
-Nagyon nagyon szépa szobátok :-) Irigylésre méltó. Tarts még egy kicsit ki. Nemsokára felkelhetsz és látod így is haladnak a dolgok.

Tünemény!
Itt az ideje, hogy otthon maradj. Szerintem hétfőn mond meg fönknek és keddtől maradj otthon. Tényleg nem véletlen vízesedsz megfájdogálsz....

Kikocs!
Remélem, hogy igazad van a beszéddel kapcsolatban.
Örülök, hogy ilyen megnyugtatóan alakult az orvos dolog- Akkor nálatok már bizti márciusu lesz??

Tasin!
Hogy vagy? Bírod még a magányt? Biztosan nagyon szép lettél :-)

Eda!
Nagyon sok Boldog Névnapott!

Anyós!
Hát ehez a témához sok mindent tudnék írni, de inkább nem mert marha ideges leszek :-( Annyit röviden anyósom 2 sarokra lakik és 2x jött át míg Koli pici volt. elvárta, hogy mi vigyük. azóta volt itt 4x. két év alatt 6 alkalom. .... Volt itt minden jellegű veszekedés és mindenben talált hibát. ami a legjobban bántotta, hogy többször nem vettem fe a telefont, mert nem voltam hajlandó abba hagyni a szoptatást vagy a pelusozást vagy akaár azt is képtelen volt megérteni, hogy ha aludtam. Borzasztó természete van. nekem nagon megkeserítette az első egy évemet, de most már tudom mire számíthatok így már nem tud bántani......

Tök jó hírt kaptam ma. Uncsi tesoméknak lesz esküvőjük. márc 14-én, de úgy volt csak szűk körü, erre ma hívott hogy normális. bár nem vacsi hanem ebéd lesz(ennek én most tök örülk) Így tutti eljutok még fodrászhoz szülés elött :-) És még egyszer leszek csini ruhába.
Anyukám tegnap meghozta a függyönyt annyira szép lett :-) Jövö héten ha kész a takartás lefotozom.

na mennek.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

csak gyorsan elujságolom hogy apa ma azzal jött haza bejön velem a szülésre :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: az elején azt mondta semmi pénzért,de mondam neki hogy gondolkodjon el rajta mert nekem nagyon sokat számítana ha bejönne.és ma ezzel jött haza.úúúúúúúúgy örülök :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (Patriknál benn volt és azért nem akart most bejönni mert rossz volt látni hogy szenvedek)

Kép
Kép
ettike

Ettike nagyon örülök hogy apa igy döntött nálatok!!! Látod, azért a pasiknak is vannak rossz napjaik, lehet hogy pont akkor volt nála is 'hormonhiszti' :D És az Ő döntése volt, ez még jobb pont! úgyhogy tessék szépen megszeretgetni ezért!!! :D

Sziszike tök jó hir nálatok is az esküvői meghívás! Bár lehet hogy majd a pocid elvonja a figyelmet a menyasszonyi ruháról! :D És még te is csini leszel! :D

most annyira felbuzditottatok, hogy elkezdtem rákeresni szépségszalonokra, ahol van ócccsó kismamamasszázs, pedikűr vagy ilyesmi.. ha meg megint megyek Szegedre, elintézem a fodrászt is.. múltkor egy szalonban: festés-vágás-száritás cakkumpakk 4500Ft lett volna, csak annyi dolgunk volt, hogy nem jutottunk el odáig! Itt persze simán rádobhatnék még ennyit legalább.

Kép
tünemény

Sildi: nagyon szép a szoba és azok a fali díszek eszméletlenül aranyosak. Nekünk is ilyen a pelenkázó lapnak a mintája csak nekem az a merev van amit kiságyra tudok tenni.

Ma bedobáltam a az ágyneműit meg lepedőit a mosógépbe Andrisnak és holnap jön a húgom kivasalni hála az égnek.
ÉN ÚGY ENNÉK EGY KIS GORDON BLUET!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok Lányok!

Eltűntem egy kis időre, mert nagyon sok volt a munkám. Estére meg hulla voltam. Egyre nehezebben bírom a tárgyalásokat és az értekezleteket. Türelmetlen vagyok.

Amúgy továbbra is minden oké. Néha úgy érzem Lucából táncosnő lesz, akkorákat rúg a kis lábaival.

Na, nekiállok visszaolvasni azt a rengeteg mindent, amit írtatok.

Kép
gesztenye74

Nagyon megleptetek a köszöntéssel, rettentően jól esett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabka!! Nekem amikor Marcival elkezdett nyílni a méhszáj, akkor a dokim azt mondta, hogy vagy szigorú fekvés otthon (csak a fürdőszoba!!!), vagy kórház. Akkor ügyes voltam, és betartottam otthon.
Nagyon jó, ha úgy fekszel, hogy vagy az ágy lába alá (ahol a lábad van) teszel könyveket, vagy a matracod alá, hogy visszafelé nyomja a baba inkább a gyomrod, mint a méhszájat. Most it Pepével hasonlóan kezdtem, csak mivel sokat köhögtem mostanában, sajnos nem tudtam betartani. De szerencsére én már a 34. hetet betöltöttem, és most hétfőn még nem volt nyitva.
De az biztos, hogy ha már ki vagy nyílva, akkor szigorú fekvés, mert bármi megindíthatja!!! Legalább néhány hetet bírj még ki!!!!

Most hívott a férjecském, hogy Trófeázunk (étterem), hatra megyünk, úgyhogy készülnöm kell, hogy valahogy kinézzek!!!!
Juhéééééé

Kép

Kép
eda7

Még egy mondat, hogy szerintem tegnap éjjel front lehetett, mert mostanában nem keményedtem, de éjjel arra ébredtem, gyorsan be is kaptam egy magnéziumot!!! Tehát lehet hogy te is Gabka a frontot érzed!!!

Kép

Kép
eda7

Sziasztok

Hát én holnap megyek az orvoshoz kiváncsi vagyok mit mond.

Nagyon szupi a szobája Jankának

Én jól alszok, már hozzá szoktam az éjjeli min.2x felkelésnek, csak egyre nehezebben kelek ki az ágyból, úgy érzem, hogy a hasam leakar szakani a helyéről. remélem ez normális. Meg ugye meg kell fordulnom a bal old.ról a jobb oldalamra hogy leszálljak az ágyról hát már az sem megy könnyen.
Ma anyumnál megmértem magamat 77,8 kg vagyok ..va sok. szerintem 80 van leszek mire szülni megyek. Kiváncsi vagyok hogy most mennyit hízott Sára. Majd holnap megírom.
Ma elmentem maikürőshőz, kikapcsolodtam egy kicsit, de nem csináltam megint semmit.
Várom a jövőhetet
4D ultrahang hétfőn, meg ugye várható hogy megérkezik a bútor is.

Én sokszor voltam 4D ultrahangon, 12 .hetes korban 2x, 18 hetes korban 2X, utána már csak 28.hetesen és most majd 36.hetesen. De én csak ezt élvezem igazából, mivel itt lehet jól látni Őt, én a másikon nem látok semmit igazából.
Persze látom csak nem olyan minőségben.
Éna Kleopátra házban szoktam menni XIII.ker. azt hiszem.

Pihenjél sokat Gabka, tudom hogy nem megy, nekem sem, én is rend mániás vagyok, plusz még főzni, mosni, stb ésmég dolgozik is itthon a cégünknek a papíjait adminisztrálom, meg ugye a szállításokat koordinálom és ráadásul a férjemmel együtt ami sok energiát vesz ki. Mivel maximalista vagyok és sok mindent elfelejt. Mindig mondom neki, hogy levonom majd a fizujából.
De most márnem sokára babázhatok végre, utána ugye meg elkezdem a következő lombikot, miel azt szeretném, hogy kevés kor külömbség legyen köztük, meg ugye ebben az évben töltöm a 32.!!
Hihetetlen a múltkor megkérdezték hány éves vagyok és nem tudtam, elgondolkoztam, meg állt az idő nálam.
Kép

Szóval ezek vannak.

Két nelv,
Hát igen az biztos hogy kevés a szókincs meg néha gondolkodnom kell hogy ez hogy is van, ráadásul ennek a tetejére 5.-es koromtól az Orosz nagykövetség középiskolájában jártam, ott még a takaríto néni is orosz volt, szóval semmit nem tudok "magyarul" előtte természetesen magyar iskolában jártam, de csak 2.tól., szóval eléggé meg vagyok kavarva.
De jól el vagyok így.
Bár 17 évesen érettségiztem, és azóta nem is használtam az orosz nyelvet, tegnap volt egy film ahol oroszul beszéltek és végülis megértettem.
Nag megyek mert nagyonsokat ültem egésznap és már nem esek jól
Puszi mindenkinek és pihenjetek sokat

Kép
lili&ana

bocsi hogy elküldtem még1x a képet

Kép
lili&ana

Sziszike!
Szerintem Tisára gondoltál Ő a magányos szépülni vágyó...... :lol: :lol: :lol: :lol: és kettőnket szoktatok keverni :lol:

Bár magányos nem vagyok egy kis szépülésre én is vágyom. :lol:
Márciusban megyek satírra, és ha minden jól megy ÁV után kozmetikus, pedikűrös....addig sajna marad a tanulás :cry: :cry:

Én is ma végzek az utolsó adag vasalással.....

Aztán a következő projekt a börönd tökéletes összerakása....

Kedden megyek dokihoz, majd remélem azt mondja a méhszáj tökéletes.. :lol:

Liliana nagyon szép vagy!!!!!!!!!!!!!

Újak a táblába és képeket is még-még!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Én kb 15x kelek fel egy éjszaka, kb 3-4 pisi ebből....

Reggel meg mint egy zombi :mrgreen:
:mrgreen: :cry: :cry:

Kép

Kép
tasin

köszi Tasin.
Nekem a reggeljeim a legrosszabbak.Mikor eszek akkor leszek rosszul olyan ájulhatnékom jön rám, hogyha nem fekszem le akkor biztos elájulok. De mitől lehet ez. vérszegény vagyok de azért ennyire nem. És csak reggel.

Kép
lili&ana

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak úgy beállítok. A 2009. júniusiaktól vagyok, és egy kis segítséget szeretnék kérni a magzatmozgás számolásával kapcsolatban. :oops:

26 hetes várandós vagyok első babával, van némi egészségügyi problémám (asztma, hipertónia) de eddig minden eredményünk nagyon jó lett. Viszont az orvosom azt mondta, hogy már most kezdjem el számolni a magzatmozgásokat, írjam és a havi ellenőrzésre vigyem azt is. Eddig úgy tudtam, hogy majd csak a 32-34. hét után kell.

Szóval az egészről annyit tudok, hogy amikor a pocakmanó ébren van (már most van napirendünk aminek örülök) akkor naponta kétszer fél órán keresztül kell figyelni. A kicsi és a nagy mozgások is számítanak.

Igen ám. De nekem előfordul, hogy amikor helyezkedik gyors egymásutánban háromszor-négyszer is aprókat kalimpál (vagy csuklik), kívülről nem is érezni, és nem tudom, hogy az most hánynak minősül. :oops: Mert ma pl. negyed óra alatt tartottunk 32-nél, fél óra alatt pedig 68-nál, és ebben volt minden. Apró rezdülések, és nagyobb vagy közepes rugdosás, mozgás. Van, hogy egyik nap sajtkukac, helyezkedik, nyomakodik, csak úgy hullámzik a hasam, de olyan nap is előfordul kb hetente egyszer, hogy 24 óra alatt alig-alig mocorog. Ha szívhang hallgatóval "zaklatom" nagyon sérelmezi, jól megrugdossa, és alszik tovább.

Várnám véleményeteket, tapasztalatotokat. Anuk
Vendég

Szia anuk

Én is ugy tudtam hogy a 36.-től kellmajd figyelni mennyit mozog. De igazából hogy mennyit kell mozogni nem tudom, de holnap megkérdezem az orvosomat hogy majd nekem mit mond és akkor beszámolok. De szerintem neki is lehet lustibb napjai, nem lehet intenzív állandóan.
Pláne a húszon x.-id hétnél, mivel ráadásul akkor nagyon kicsi a súlya és még vannak olyan mozgások amiket nem is érzel. Én volt hogy csak akkor éreztem ha feküdtem, nagyon ritka volt hogy miközben én mozogtam éreztem az Ő mozgását, ez le is van írva a babakönyvbe.

De mondom majd megkérdezem az orovosomat.

Kép
lili&ana

De lehet hogy azért kéri Tőled ezt mivel asztmás vagy, vagy esetleg azért hogy később mennyire fogod érezni. Ki tudja,nem kérdeztél vissza Tőle hogy miért kéne, már most írnod? Kérdezd meg a védőnődet.

Kép
lili&ana

Sziasztok!

Egész délután gardróbszekrénygyártás és ruhapakolás, ááááá :shock: Fele cuccunk még dobozban volt, tologattam, nyitogattam, pakoltam, míg a párom fűrészelt, nagyon elfáradtunk estére, de kész lett! Évek óta nem volt ilyen, hogy szinte minden cuccom egy helyen, kipakolva, elérhetően... sok meló volt, de tetszik!

Nekem a szülés előtt 4 héttel kezdődő homeos cucc van meg, utána az ARNICAt ajánlotta a gyógyszerész, az meg az "előtte" pakkban is van, biztos marad belőle. De minden plusz infót szívesen látok, szerencsére ezt si tudom egészségkártyára venni.

Én is gondolkodtam már rajta, hogy milyen jó lenne egy hátmasszázs, de hol találok lyukas közepű ágyat?
:D Sőt, a szopipárnáról (patkó alakú van) is az jutott eszembe egyből, hogy ha jó körbepakolnám ágyneművel, beledughatnám a pocakomat, és lehetne hason feküdni :D .

Gabka, te aztán kaptál lecs*szést bőven. Ha kórház, kontra otthon, hát vannak érveim:
kórházi ágy-->otthoni ágy
kórházi koszt-->kinyitom a hűtőt, mitisegyek
"érdekes" szobatársak-->család
internet nélkül-->internettel
egyedül forgolódva--> kellemes alvópartnerrel
TV távirányítóval-->"MaunikavagyJózsibarát legyen?"
...hát lehetne még sorolni. Én tuti befenyíteném magam inkább.

Anyós: hát nekem sajnos nem jutott, mikor találkoztam vele, még nem volt "rokon", mire az lett volna, már elment :( Van viszont olyan anyám... Mondjuk úgy: az én életemet rendesen hazavágta, a gyerek közelébe nem nagyon fogom engedni. Tehát nálunk nem lesz nagyisegítség.

Én is kedden megyek dokihoz, remélem, minden rendben lesz. Meg jövő héten be akarom fejezni a beszerzéseket is (fizetés után persze), hogy rendesen befejezzem a csomagolást.

Éjszakánként most egész jó, megúszom egy keléssel, mondjuk nem is alszom 8 órát. Este 10-11 közt elalszom, 2 körül pisi, 5kor kelek, akkor megint megyek, de akkor már ébren is maradok. Jó esetben, ha nincs sok intéznivaló, délután alszom 1-2 órát, de sajnos ez már napok óta nem jött össze.

A mérleg szerint én lehet, hogy túl is lépem a 80 kilót szülésig, jaaaaj. Az a 12 kilós határ. De mégis, nem hatalmas a hasam, nincs rajtam látható plusz, csak kicsit olyan "szivacsos" mindenem, nem tudom, hol el a rengeteg súly.

Képzeljétek: rászoktam a Sparos bio müzliszeletre, meg az Activia citromos vagy édesfehér joghurtjára, 1-2 banánt megeszek napjában, és semmi gondom a WCn! :D :D :D

Torkos csütörtök tervben volt, de úgy elfáradtunk, hogy nem volt erőnk elsétálni az étteremig... Remélem, ti kiélveztétek :)

icamica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: