A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Katka gratulálok az Petihez, sok-sok tejcit!!!!
Várjuk a beszámolót :wink:

Zazzy sajnálom ezt a zsibbadást ez nem hangzik túl kellemesen, én eddig nem is hallottam ilyenről hogy vki ennyire zsibbad. :roll: Dokid mit mondott rá?

Kukli, gondolom elege van a páromnak is az estékből, mert ugye ő elég régóta egyedül fürdeti mindkét gyerkőcöt, de igazából a többi dolgot megcsinálom én :roll: nála az a baj (meg gondolom a többi pasinál is) hogy ha ő eszik akkor leül a tévé elé, utána kell neki az emésztéshez idő :roll: aztán még a híreket elolvasni... na aztán közben este 9 lesz :evil: mi meg anyák ugye vacsi közben ugrálunk fel le, két falat között, emésztéshez idő :shock: az meg mi? na és a hírekről ne is beszéljünk, híradót vagy egy éve nem láttam csak itt a neten olvasgatok és hát azt is akkor amikor már minden gyerkőc alszik, nem a vacsi és a fürdetés között :evil: Ja és arról ne is beszéljünk hogy mindezek előtt és közben még az anya játszon is a gyerekekkel és persze egyszerre kettővel :evil: és hát néha mondanom kell neki hogy foglalkozzon legalább az egyikkel :roll: Szóval ennyi a bajom vele, amúgy tényleg nagyon segítőkész :) De ugye megváltoztatni mindent nem tudok rajta, meg hát elvileg így szeretem, hibáival együtt :roll: :D
Na bocsi a hosszú gondolatsorért csak elméláztam a dolgon. :D

Bea tényleg kellene valami vitamint szedned :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Katkának nagyon nagy gratula! Tényleg szép méretekkel rendelkezik Petibaba!
Rohanok, hallom, h Samu ébredezik...

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Szívből gratula Katkáéknak a "kis" Petihez, eszméletlen szép méretekkel rendelkezik és akkor ezek szerint természetes szülés volt?!!!!! Sok boldogságot és rengeteg tejcit!!!!

Aranyosak vagytok, hogy sajnáltatok kicsit a havas ügyintézéshez, de szerencsére az utak mindehol járhatóak voltak, tudtam simán autózni és amikor sétáltam a kórházba kimondottan élveztem a hóesést és a kellemes időt hozzá. Ma itthon vagyok és szerintem egy fél délelőttöt vasalni fogok mert két kosárnyi ruha vár rám....
Mi nagyon úgy néz ki, hogy kitöltjük az időmet. Nst-n tök nyugi van, doki szerint a méhszájam 3110 továbbra is és ő sem és én sem értem, hogy akkor az ügyeleten mit nézett az a doki (2100-at írt a könyvemben, de ahogy ő megvizsgált bizony csillagokat láttam). Egyéb más tevékenység sem nagyon utal semmire, jóslók is totál leálltak, úgyhogy én már átállítottam magam a március akárhányra. Iszonyat várjuk a kiscsibét, de hát csak tudja, hogy mikor is kell jönnie!!! Pénteken uh, remélem most már mondanak vmi becsült súlyt, azért kiváncsi lennék rá.

Kukli, annyira örülök, hogy Kata befordult, igazi kis bajnokod van, hogy ide-oda forgolódik, de most már csak így marad!!!!!!

Vica sajnálom, hogy ilyen kis surlódások előfordulnak, nagyon szarul tudnak esni ilyenkor ezek az embernek, de ugyanakkor azt is tudja, hogy tök marhaságon paráztatja magát az ember és hamarosan túl lesz ezen is. Panna hogy van ma reggel? Otthon maradt végülis? Borzalmas ez az időszak, jó lenne már ha tavasz és nyár lenne. Egyik betegségből ki a másikba be. Nálunk Domcsi olyan, hogy képes lenne megfulladni a köhögéstől, pláne ha már szakadozik neki, nem tud mit kezdeni a cuccossal amit felköhög.

Nemlajos, gratula a vizsgához nagyon ügyes nőci vagy!!!!!!!!

Zazzy én az ikrekkel voltam iszonyatosan kéz zsibbadós, szinte egész éjjel abból álltam ki, hogy tornáztattam, "pumpáltam" a kezeimet, hogy némi élet legyen bennük. Sajna nem nagyon lehet vele mit kezdeni, csak kitartást tudok kívánni!!!!!!!!!

Képzeljétek szerencsére nekem is lement a vizesedés, tök minimális ami most van. Lehet, hogy vmi szervet nagyon nyomott Dávid és az tartotta vissza ennyire a vizet..... Mindenesetre örülök neki, mert az eléggé kényelmetlen volt.

Rszg, remélem hamarosan kézben tarthatod Mátét, szerintem is maszkkal vagy ilyesmivel simán oda kellene, hogy adják. Mit mondanak mikor vihetitek haza?

Adryn, nem semmi, hogy totál zárt vagy még! Úgy látszik Nico baba is ki akarja tölteni az idejét, bár már nem sok van hátra abból sem. De tényleg lehetett olyat hallani, hogy így is simán megindult a szülés egyik pillanatról a másikra. Most mennyi időre megy el a párod? MEglátogattátok már Petra babát?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Kaktának nagyon nagy gratula Petihez, az első időben jött csöppségnek! Ekkora méretekkel csoda hogy eddig bírtátok egyben. Sok-sok tejcit!

Kukli, örülök, hogy Kata ismét befordult. Lassan csak nem lesz elég helye, hogy tornázzon és ijesztegessen a kisasszony. :wink: Majd idekint bepótolja. :lol:

Nemlajos, gratula a vizsgához.

Zazzy, sajnálom a zsibbadást.

Mi még mindig a gyerekszobát bűvöljük. Már fent van a tapéta, és az első réteg szín, ma jön a második réteg, és elkezdjük az álmennyezet felrakását. 4 napja meg nem állok, és a vérnyomásomnak nem tesz jót. Tegnap voltam belgyógyásznál. Kaptam gyógyszert a magas vérnyomásra. A rendelőben csak 130/80 volt. Itthon délután 150/90, este meg 160/100 is. Ma vizelet vizsgálat (hogy van e benne fehérje), és holnap a belen kontroll. Pihenni kéne, ma ezt irányoztam elő, de legalább főzni kell valamit a segítségért cserébe. Na most rohanok is a rendelőbe.

Mindenkinek jó egészséget!

Kép
Kép
tessza76

Tessza azért ti is jól az utolsó pillanatra hagytátok a gyerekszobát :) azért errre a vérnyomásra tényleg oda kell figyelni, szerintem is max. kaját csinálj a többi munkát meg szemléld messsziről :wink:

Tencsi tényleg általában tök marhaságon tudunk összekapni, megsértődni :?
Panna most van a dokinál a párommal. Hát eléggé elkapta a nátha, meg hát ez a köhögés :? most a lándzsásutifüvet használjuk, de mondtam a páromnak hogy kérdezzen rá hogy nem-e lenne jobb neki a Robitussin, meg hogy melyik egyáltalán köptető vagy köhögéscsillapító :roll: én soha nem tudom magamtól hogy melyiket kellene használni. Na meg hőemelkedése volt most reggel :( jó kis napnak nézünk elébe. Csak addig ne szüljek amíg meg nem gyógyul :roll:

Elvileg én is pénteken megyek uh-ra, de még időpontot sem beszéltünk meg a dokival, nagyon nem bízik/bízott benne hogy péntekig egyben maradok :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Húúú Tessza, tessék tényleg pihizni, erre télleg oda kell figyelni! A szoba meg biztosan gyönyörű lesz.

Vica, nekünk a Mucopront vált be, az tök hamar csillapítja vagy éppen viszonylag gyorsan fel is szakítja a köhögést. Remélem gyorsan megússzátok ezt az egészet. Folyamat azon rettegek én is, hogy nehogy pont akkor legyenek betegek amikor szülök vagy amikor hazahozzuk a Dávidot, nem szeretném ha kapásból elkapna vmi nyavalyát. No, akkor a dokid fogadjon csak bármikor ha már így rácáfoltál!!!!!! :wink:

Gyorsan összerántottam egy almás-fahéjas sütikét, délután megyünk a szomszédba játszani és kisruhákat válogatni. Kapunk onnan játszószőnyeget is és remélhetőleg egy másik szomszédtól kapunk kölcsön csecsemőmérleget is.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jó reggelt

Katkának és Peti babának nagy gratuláció. Nem véletlenűl akart kibújni ez a legényke, jó szűk lehetett neki odabennt :)

Ti,hogy bírtok ilyen sokáig fennt maradni,no meg ilyen korán kelni :shock: :)

Inygyulladásra nekem a meridol családot javasolták, és tényleg 1 hét után már nem is vérzett az ínnyem. Csak egy ötlet :wink:

na megyek

Kép

Kép
pgyöngyi

Jó reggelt!

Katka gratulálok! Isten hozta Petit, sok tejcsit kívánok nektek!!!!

Nemlajos gratula a vizsgádhoz!

Kukli a befordulás szuper! Maradjon így a kiscsaj! :-)

Én ma megyek gyermekorvossal ismerkedni, sétálok egy nagyot. Tegnap jót pihentem, gyorsan elmúlt a nap. Ma du. már szétnézek a kapott holmik között is.

Hozzá kell szokni ehhez, hogy most egyedül itthon, a párom reggel 7 kor megy este 7 kor jön, + nemrég költöztünk vidékre, így ismerős sincs sok. Új életszakasz......

puszik

A.
anna**

Sziasztok!

Tencsi, te már sütöttél is? :oops: Nem vagy semmi csaj!
Én a bölcsibe vittem le a csibét (mostanában nagyon szívesen megy, van ott egy jó barátja), és boltban voltam. Neki kellene állni főzni.
Hú, és elmúlt a vizesedés? Csibb is írta. Nekem sajnos elég makacs a lábamon, bármit is csinálok.

Csecsemőmérleg: no igen, szerintem én az első két hónapban bérelni fogok egyet, aztán már úgysem érdekes nagyon. Védőnő elég gyakran méregeti. Samunál kaptunk kölcsön, de most ott is baba van :)

Kézszibbadást sajnálom, elég rosszul hangzik. De szülés után biztos hamar rendbe jön! Nekem reggelre zsibbad el a kezem (illetve gondolom éjjel is), de nem annyira, hogy zavaró legyen. Reggel kicsit pumpálni kell...

Nemlajos, nagyon gratulálok a sikeres jelnyelvvizsgádhoz! Ügyes vagy!

Vica, nekem a gyerekorvos (kettő is) azt mondta, hogy makacs köhögésnél reggel és délben (sőt leginkább a déli alvás után) köptetőt kell adni, este pedig köhögéscsillapítót - szegény gyerek ugyanis a köptetőtől este nem tud aludni... Persze vannak az olyan szerek, amik elvileg mondkettőt tudják, pl. a homeos Stodal, meg most ti is írtatok ilyeneket. Nálunk makacs köhögésnél estére a Sinecod cseppek nagyon bejöttek - de ez úgy tudom, h vényköteles.

erpé

Jó reggelt!
Kukli, csak egy ötlet, de félig már meg is valósítottad (lehet, hogy teljesen, csak én néztem félre): a táblában nem lehetne ugyanúgy, ahogy most Katkánál (első ránézésre véletlennek tűnően) csináltad, hogy az anya születési ideje helyett a kiírás időpontját tünteted fel? :oops:

zazzy
, kézzsibbadáshoz akartam már tök rég csatlakozni, csak mindig kiment a fejemből. Nekem is van, éjjel a legdurvább valóban, van, hogy arra ébredek, hogy arrébb kell raknom a kezem, pedig nem is fekszem rajta.
Kupakot lecsavarni már rég nem tudok, gépelés közben is zsibog, úgyhogy tényleg nagyon gáz :?

hja, és a legfontosabb:
Gratulálok Katka Petijéhez!!!

Sajna úgy néz ki, engem is elkapott a kór, szerintem tegnap megfáztam, kapar a torkom, és kezdek taknyos lenni.
És a derekam ismét fájni kezd...

Viszont még nincs házassági anyakönyvi kivonatom :?
És sajna még mindig nem tudtam mit kitalálni azzal kapcsolatban, hogy az új lakásba még nem tudunk bejelentkezni, emiatt Döme is a szüleimhez (az én állandómra) lesz bejelentve, emiatt mindent a Viharsarokban kell majd intéznünk... Ötletek? :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Minden nap micsoda hírek!

KATKA: NAGYON NAGY GRATULA! ISZONYAT ÜGYIK VAGYTOK!!!!

tehuti: én is voltam már házas, és az adókártyát meg az útlevelet én sem cseréltem le 8)

nemlajos: nagyon ügyi vagy, gratula a vizsgádhoz! A párodnál ez az "ivás" ez probléma? Vagy csak néha szokott, kicsit? mert azért nem mindegy. Néha már én tukmálom a kis sört a páromba, mert tom, h megérdemli néha :) max taxival megyünk és max jobban viseli a szenvedésemet :P

viták: hááát, nekem a férjem totál agyon van hajszolva, dolgozik a mh-én, aztán megy ki a házunkhoz dolgozni, mert még mindig nincs kész, keres más munkakört, mert ez csak szívás. Idegesíti, h hogy fog minket eltartani... szóval én inkább meghúzom magam és nem bsztatom. Végülis én csak henyélek itthon, és ki vagyok szolgálva :roll:

Bea: én is gyengének érzem magam, sőt, amikor arról volt szó, h beindult a szülés, akkor az az influenza szerű mindenem fáj érzés lett úrrá rajtam, ami szintén állítólag a szülés előjele. Sajnos ez eléggé alábbhagyott nálam, lehet, h a magnéziumtól, vagy mert elkeserítettek vasárnap és elment a kedvem a szüléstől??? :roll: nem tom!!!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Katka!
Hatalmas gratula Petihez!!!Aztamindenit mekkora méretek! :D

Gyöngyi!
én írtam, hogy "tudtam" fent lenni ilyen sokáig.4-től 7-ig aludtam valamicskét.

Holnap megyek nst-re, akkor beszélek a dokival, nem tudom, tud-e valami bíztatót mondani.Igazából mindenfelé azt olvastam, hogy csak a szülés segít. :roll: De ez így nagyon gáz lesz még hetekig :(

Nemlajos!
még nem is gartuláltam :oops: ügyi vagy!

Vica!
Pannának mihamarabbi gyógyulást!
Én legalább ezen a téren már egész jól vagyok, már csak az orrom dugul el néha, de nem fáj már a torkom, nem köhögök, meg úgy egyébként is jól vagyok.(leszámítva, hogy nem érzem a kezeimet :? )

Jelentem előszedtem az utazótáskámat, itt figyel a szoba közepén, szokom a látványt egyelőre :lol: még nem pakolok.Össze van szedve minden csak bele kéne varázsolni, de nem akarom.Ahogy már írtam, nekem a szüléssel egyelőre nincs bajom, sőt várom(bár nem tudom mi lesz a 34.hetes 89-es BPD-ből :shock: )de nem akarok kórházban lenni!Tiszta hülye vagyok!

Kép
Kép
zazzy

Erpé, a héten már apa viszi a gyerkőcöket reggel bölcsibe és nagyon nagyon ügyes, Domcsi abszolút nem sír amikor ő adja be és nincs semmiféle hiszti. Úgy látszik anyának szólnak az ilyen kedves dolgok. Igen, egy nagyon egyszerű sütikét csináltam, mert szerencsére nem kell ma főznöm. Délután viszünk egy kicsit belőle a szomszédoláshoz. Most meg vasalok ezerrel.
Igen, tényleg elmúlt a durva vizesedés ahogy Csibbnél is, pedig azt hittem, hogy most már így lesz, bár még visszajöhet.
Édes lehet Samu ahogy várja már a bölcsit. Nálunk Viki ilyen, hogy már reggel mondja, hogy miket fog játszani és kikkel. Domcsi most már szívesen mesél délután, hogy melyik fiúval játszott, éppen ki kitől vett el milyen játékot.
Én is csak az első 1-2 hónapban szeretném használni a mérleget szigorúan heti 1x, a gyerekeknél 3 hónapra béreltünk.

Papillon, tényleg hogy áll a házikótok? Sok még rajta a meló?

Kép
Kép
Kép
tencsi

papillon, nem mondanám, hogy probléma, csak éppen mindketten olyan családból jövünk, ahol az ivás mindennapos.
Ha nincs semmi a hűtőben, akkor sincs semmi, de ha van, akkor annak fogynia kell. Hát így...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztok

Katka: nagy nagy gratula a "pici" fiadhoz !!!!!!!!!!!!!! nagyon ügyesek voltatok!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
adryn

tencsi: már az egyik szoba majdnem le van parkettázva, még a kisszobát kell. Meg lefesteni az ajtókat, és kell a konyhabútor, aminek a felmérése lett volna vasárnap, de a vaklárma miatt lemondtuk :? meg kell ágy, szekrény, egyebek. Meg kicsit újra festeni, mert dzsuvás lett a munkálatok alatt. Szóval, mér nincs kész :x

nemlajos: akkor dugd el a piát :wink:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Értem, azért van még tennivaló, de legalább látható a vége! Remélem hamar készen lesz és átköltözhettek mindannyian.

Lehet, hogy már volt róla szó, de Moncsiék hazamehettek már?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Wicca Már nincs sok hátra és szülsz.

Tehuti Nekem sem volt szülés előtt az "ürítéssel". Bezzeg elötte napokban. Győztem kierőltetni :oops:

Nemlajos Gratula a vizsgádhoz! Ügyes voltál! Akkor most már jöhet a baba :roll:
A párodra én sem tudok mit mondani. Csak remélem, hogy ha a baba megérkezi hozzátok, akkor kicsit felelősségteljesebb lesz. Szorítok!

Banokla Most már Neked sincs túl sok vissza. Bár tudom, hogy minden nap sokkal hosszabbnak tűnik, ha a baba belül nyom valamit. De tarts ki!

Vica Neked is gondjaid vannak otthon? Sajnálom! Mi lesz szülés után a hormonokkal?!

Adryn Az jó, hogy legalább a végén összebújtatok. Csak kicsit sokáig tartott.
Én is 1ujjnyival mentem be. Sosem lehet tudni.

Masut A Dóri és az Ádám is szép név. Az Ádámon még mi is gondolkodtunk.

De jó! Nagy gratula Katkának és Petinek! Örülök, hogy minden rendben volt!!!

Kukli Géza nevében is köszönöm! Én jól vagyok, és 2,6 dl tejet fejtem :) Le is adtuk reggel Kismanónak, hogy erősödjön tőle! Remélem tényleg már csak 2 nap Máté nélkül! Holnap már egy hete lesz, hogy megszületett és még nem fogtam a kezemben :cry:

Tencsi Jó, hogy már nem vizesedsz! Talán pénteken hazahozhatjuk.

Tessza Már nem kellene ennyit bevállalnod! Vigyázz a magas vérnyomással, nehogy baj legyen.

Ma reggel nem tudtuk megnézni Mátét, mert evés után pont elaludt, és nem akartuk, hogy felébresszék. Mától a fincsi anyatejet kapja, amitől remélhetőleg péntekre megerősödik annyira, hogy hazaengedik. 2,6 dl tejet fejtem :) Kézzel nehezen ment, de tegnap este felhívott az egyik ismerősöm, akivel együtt szültünk, hogy neki 2 aventos kézi mellszívója van, ha gondolom menjek el érte, odaadja, kipróbálom, ha beválik megveszem, ha nem, visszaviszem. El is hoztam és nagyon jó! Már este annyit fejtem vel az egyik cicimből, mit előtte a kettőből. Meg elkezdtem szedni tejserkentő homeós bogyókat. Őgyhogy jelentem: tejci van bőven. Már csak azért imádkozom, hogy Máté tudjon ciciből szopni.

Kép

Kép
rszg

Gratula Katkáéknak!!!! Végre megérkezett Peti baba! Jó egészséget és sok sok telcit!!!

Most már mindegy, én lecseréltem az összes papíromat az új nevemre.... :evil:

Zazzy, ez a zsibbadás?! Sajnálom és kitartás!!!

Tessza, vérnyomással vigyázz! Renélhetőleg fehérje nem lesz a vizeletben.

Rszg, de jó, h van tejci!!! Máté biztos nagyon örüöl neki!!!! Kár, h pont aludt, de amúgy bemehettél volna hozzá????

Nemlajos, akkor pakold ki a hűtőből a piákat!!!

Én voltam nst-n, minden oké, szép lett a görbe, fájás nincs.
Vérképem tökéletes, vasam is van! :D
Mondtam a védőnőnek a csikarást, azt mondta, h lehet a baba is, ahogy a beleimet baszkurálja, meg köze lehet az epevezetékhez is, hogy elzárja a baba, vagy vmi ilyesmi. Szóval nem biztos, h a szülés jele!!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti Nem mehettem volna be. De délután lehet, hogy lemegyek és megnézem. De lehet, hogy majd csak holnap reggel. Ha nem alszik majd megint.
Akkor Te is kihúzod a végéig? De jó! Persze csak akkor, ha nem vagy rosszul.

Kép

Kép
rszg

Nézd meg, hátha bemehetsz hozzá!!! Drukkolok!!!!
Én ki szeretném húzni a végéig, rosszul sem vagyok, úgyhogy...... de majd Szonja jobban tudja! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

rszg, gratula a tejfakasztáshoz, ez igen jó hír!!! :D
A péntekért meg drukkolok!!!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Rszg, ha bármiben tudok itt Pécsen segíteni akkor lécci szóljál!!!!
Nagyon örülök, hogy ilyen szépen beindult a tejci, ügyes, kitartó csajszi vagy, szerintem Máté ügyes lesz és szépen cicizik majd!!!! Szuper, hogy pénteken már mehettek is haza!! Menj be mindenképpen, legalább láthatod a kis gyönyörűségedet és kitudja, hátha meg is foghatod!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Katka, gratula a fiatalemberhez (ilyen méretekkel nem merném "lekisfiúzni" :) )
Várjuk majd a sztorit és a masszázsról is a beszámolót.

rszg, örülök, hogy sok tejcid van, és szurkolok, hogy Mátét hazavihesd pénteken, szerintem az neki is biztos jobb lesz!

nemlajos gratula a vizsgához, piákat dugd el! :)

Adryn: Levivel én annó pénteken voltam vizsgálaton, közölte a doki, hogy még nem szülünk, teljesen zárt a méhszájam (bár a 19 héttől 2000-es volt). szombat hajnalban elfolyt a magzatvíz :)

Zsibbadás: nekem a lábam zsibong, főleg esténként. szerintem a gyerek nyomhat ban valamit, mert nem zsibbad le teljesen de mozgatnom kell. nagyon kellemetlen. remélem s züléssel majd minden helyreáll.

Nem tudom mit akartam még írni, unom már az "amnéziámat". :?
Jövő héten pénteken kell a konzulensemmel még találkoznom, addig jó lenne, ha bent maradna a kiscsaj, de utána...... szeretnék lassan megint egyedül lenni a testemben :) :oops: és szeretném, ha csak egy irányból rugdosnának (Levi kivülről, Lili belülről most) :oops:

Kép

Kép
gabka77

Rszg, jó, hogy jelentkeztél.
Nagyon sok tejcsit lefejtél, ügyes vagy nagyon! Örülök, hogy kaptál mellszívót és működik vele a dolog.
Sajnálom, h nem láthattad, foghattad Mátét, és nagyon drukkolok, hogy pénteken végre tényleg hazavihessétek!

Tencsi, tök jó, hogy apa bevállalta a gyerköcök bölcsibe szállítását. Ilyen nálunk is lesz majd, amikor a babó nagyon pici lesz... Meg most is heti 1-2 alkalommal apa viszi nálunk is bölcsibe a gyerkőt.

Gabka, lábzsibongás sem lehet épp kellemes, de biztos ez is elmúlik Lili megszületésével.

Tehuti, nagyon jó, h rendben van a vérképed. NST pedig nem mindig utal a közelgő szülésre. Nekem aznap reggel semmilyen fájást nem mutatott, amikor Samu született. :D

Tessza, majd mutass fotókat az elkészült gyerekszobáról!

Ma egész jó (=nyűglödésmentes) napom van, főzés kész, mosogatás is, vasalással kellene haladnom, de azt úgy utálom...

erpé

Nemlajos, neked is akartam még írni:
Samunál és most a kiscsajnál is az lesz, ami nálatok. Az én állandó lakcímem nem az itteni bp-i, hanem anyujéké - ennek sok egyéb oka van, de azt is jelenti, hogy a gyerekek oda lesznek bejelentve. (Samut azóta átjelentettük ide - bölcsi miatt kellett).

Nekünk a kórházban intézték a születési anyakönyvi kivonatot, azaz a 20. kerületi önkormányzat - anyakönyvi hivatal, és mikor jöttem haza, már a kezemben volt. Sőt a lakcímkártya is, ha jól emlékszem.
Ami kicsit szívás: az állandó lakcímem egy kicsi, nem túl gazdag falu, és nem kaptunk egy üdvözlő levélen kívül semmit a helyi önkormányzattól :) A kerületi lakosok itt viszont kapnak valamekkora önkormányzati támogatás minden kerületi újszülött születése alkalmából - 10-20ezer forint, persze nem óriási összeg, de valami. Erről egyébként a védőnő tud tájékoztatást adni, illetve a helyi önkormányzat. Persze most a gazd helyzet miatt ez nem biztos, h olyan általános, mint 3 éve volt.

Anyasági támogatás + családi pótlék: nos igen, ezt a te lakhelyed szerint illetékes regionális MÁK ügyfélszolgálaton kell intézni, de ezt sem kell személyesen, lehet levélben is. Nem kell ugyanis semmilyen papírból elküldeni az eredetit, kivéve az orvos igazolását arról, hogy rendszeresen jártál terhesgondozásra (ez az anyaságihoz kell), ebből max rögtön kérsz kettő darabot :)
TGYÁS-t meg elvileg a munkahelyed intézi.
Ennyi jutott eszembe, a lényeg, nálunk nem volt amiatt külön ügyintézés, hogy nem pesti lakcímen volt Samu.

erpé

Nálunk mindig apa viszi a gyerköcöt a bölcsibe, viszont mindig én megyek érte.
Ez még akkor alakul így, amikor dolgoztam. Mivel nekem 6 után el kellett itthonról indulnom, apa meg ráért később, még alhattak egyet. Majdnem csak akkor keltek, amikor én beértem a munkahelyemre.
Viszont haza épp ezért én tudtam előbb jönni :)
Ez a rituálé meg is maradt, azzal a külömbséggel, hogy én is itthon vagyok reggel :)
A fürdetés már nem is tudom mióta apa dolga, mert Levi ezt követeli, persze, ha apa nincs itthon, akkor azért megelégszik velem is a drága. De ha apa itthon van, akkor mindent ő neki kell csinálni :)
Ja és kicsit rigolyás a fiam :)
Múltkor azért csapott ordítást a bölcsiben, mert ott jutott eszébe, hogy nem ő dobta ki a pelusát (ott maradt a pelenkázón).
Ma meg azért kellett visszajönni, mert nem adott nekem puszit :)
Imádom, bár néha azért égetni való :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!

PetiApu vagyok. Peti ma hajnalban világra jött.
Méretei: 4110g, 57cm
Kata megkért, hogy tegyek fel néhány képet Petiről:

Kép Peti

Kép Boldog család

Kata majd később bejelentkezik, de most még fáradt, álmos.

Katka

katka22

Köszönjük Petiapu :)
Üdv KAtkának és várjuk nagyon!

Kép

Kép
gabka77

erpének akartam még írni, hoyg a vasalás nekem is nagy mumusom :)
Minden házimunkát "szívesen és lelkesen", rendszeresen megcsinálok, de a vasalás brrrrrrr
gabka77

Katka, sok boldogságot, jó egészséget nektek, óriási gratuláció a gyönyörű méretű kisbabához!

Zazzy, sajnálom a kézzsibbadást, az nagyon rossz, volt nekem is, de nem ennyire durva.

Kuklika köszi :)

Szedek vitamint, eddig mindent szedtem Elevit, Magne B6, Maltofer
most már csak Maltofert kell szednem, napi kettőt veszek be, hát nem tudom :? végül is olyan sokat nem szenvelgek, ok rossz néha ez a gyengeség, de a barátnőm hívott, ő márc 25-re van kíírva, a sarki üzletig nem tud elmenni, már nehezen bírja. Én még azért bírom, reggel lekapartam a jeget a kocsiról, elmentem orvoshoz, általában bevásárolni is járok, az minimum két szatyor :roll: ma is kellene...

Nst megvolt, volt vizsgálatom is, azt mondták ez a baba még nem szeretne megszületni, teljesen zárt a méhszáj :D

Megyek a Tescoba

Bea, Maja

Kép
bea1978

De jó így látni Katáékat!!!! Még a végén rámtör az érzés, h szülni szeretnék!!!! :wink: Nagyon szép Peti baba! Peti apunak is hatalmas gratula!!!!

Erpé, tudom, h nst nem jelent semmit, de azért szeretném a végéig húzni!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

ÁÁ közbe, míg írtam felkerültek a fotók, nagyon édes, gratulaköszönjük

Bea, Maja

Kép
bea1978

Mégegyszer gratulálok a boldog családnak, legyen nagyon sok örömetek ebben a hatalma slurkóban!Gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
zazzy

katka, mekkora ez a baba!!!
Köszönjük a képeket, és gratulálok újra és újra!!! :lol:

erpé
, köszi, hogy ezt elmondtad!
Most a mákkal levelezek, hogy lehet-e személyesen esetleg Pesten, de ha nem, hát max. 1 hónappal később lesz pénz.
A tgyás úgyis intéződik :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka, gyönyörűszép Petibaba. Igazi izmos legényke, nem úgy néz ki, mint egy friss újszülött, nagyon formás! :) És szépek vagytok, ragyogtok a boldogságtól, még fáradtan is!

Nemlajos, majd írd meg, mit mondott a fővárosi MÁK a helyi ügyintézésről - nyilván személyesen gyorsabb a dolog, és én sem akarok emiatt Székesfehárvárra menni (párom sem...)
erpé

húúúúúúúú ez a Petibaba de szép :D :D tényleg nagyon szép formás, nagy baba :D mégegyszer nagy grat Katka!

KépKép
KépKép
adryn

Katka: nagyon szépek vagytok, köszönjük a fotókat :)

mérleg: Nekem a Lilivel mérlegfóbiám volt, amit csak a topiktársaim és egy szoptatási tanácsadó segítségével tudtam kikezelni. Szóval én babamérleget max. a védőnőnél akarok látni.

Erpé: akkor Tgyás ügyben a kisujjamat se kell mozdítani? Vagy ez most, hogy van. Tiszta káosz nekem ez az egész :?

Hűűű, a házassági levelet tényleg ki kéne már kérni.

Nálam a taj-kártya és az adókártya is lánykorinéven van immár 5 éve. Még senki nem szólt érte

Kép

Kép
pgyöngyi

jah.. és tudom hogy a zárt méhszájtól még akár ma este is szülhetek.. de legalább a nyákdugesz menne el.. hogy legyen valami jel... de még az is tartja magát :lol: :lol: olyan szívesen csak várnám hogy jöjjön amikor csak akar a kisfiam.. nem akarom én erőltetni.. csak annyira stresszelek hogy akkor akar jönni amikor apu nem lesz itthon :( és lehet pont ez a stressz sem tesz jót.. melyik baba akar idegbeteg anyuhoz születni? :roll: ááá kész vagyok :(

KépKép
KépKép
adryn

adryn: remélem Apa otthon lesz, mikor beindul a szülés. A nyákdugó még nem garancia semmire, volt olyan ismerősöm, akinek vagy 2 héttel a szülés előtt elment. Nálam meg a kórházban a beöntés után :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Erpé, persze, hogy szólok!

Én jelentem, megírtam, összeállítottam a levelet, amivel a házasságit kiadják, remélem, észreveszik és értelmezik, hogy NEM Békésre kérem kiküldeni...
Tényleg gyorsabb lenne személyesen, de nekem már Zugló is nagyon kiesik :cry:

gyöngyi, ha a munkahelyed kifizetőhely, akkor ott kell intézni, papírokkal, stb.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Adryn, ha ez segít én nem találkoztam a nyákdugesszel annó :)
Lehet, hogy valamelyik éjszakai pisilésnél távozott, amikor nem szoktam lámpátgyújtani
gabka77

Sziasztok!

Katka mégegyszer gratula!! Peti tényleg nagyon formás baba :wink: és tényleg nagyon boldognak tűntök a képen :D

Erpé kösz a tippet a köptetőről, ezt azt hiszem megbeszéljük este párommal, mert nagyon köhög Panna :? Most Rhinathiol köptetőt kapott reggel és este kell szedni, de akkor lehet hogy megint nagy köhögés lesz ebből estére :( Most tettem le egy fél órája aludni, de még hallom hogy nem alszik mindig köhög. Meg ráadásul láza is lett most délre, úgyhogy jól elkaptuk :cry: .
A doki amúgy antibiotikumot is írt fel végülis megelőzésként, mert azt mondta hogy mostanában sok volt az ilyen tünetekkel jelentkező beteg gyerek akiknél végül tüdőgyulladás lett a vége :roll: Háát remélem minket ez elkerül. Ja meg Bulcsút is figyelgetnem kell mert mintha ő is náthásodna :?

Bea szerintem az Elevitet még nyugodtan szedheted, vitaminpótlásnak jó, azt még szoptatás alatt is javasolják. Vagy ha azt nem akarod akkor szedj valami multivitamint, hátha az segít :wink:

Rszg nagyon ügyi vagy fejésben :wink: :) és csak zaklassátok a nővéreket/orvosokat hogy megfoghasd Mátét :wink:

Na megyek is mert romokban a konyha, egész délelőtt főztem, persze a gyerkőcök vagy két falatot ettek :evil: de legalább meglesz a holnapi kaja is.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

na, akkor egyből 3 példa a nyákdugóra :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Adryn, ha szeretnéd sietetni kicsit a dolgot, akkor lehet próbálkozni házipraktikákkal :)
Addig is, amig Katka nem osztja meg velünk a masszázs titkát :)

pl, ablakpucolás, ágyhúzás, lépcsőzés, szex, felmosás (nem botos felmosóval, hanem kézzel :) )van valami bábakoktél is állítólag, asszem a januáriak iszogatták. hallotam a csipőskajáról is,
most más nem jutott eszembe :)
gabka77

Vica: szegény Panna. A stodal szirupot én szedtem, nakem jó volt, ráadásul azt mind a száraz mind a hurutos köhögésre lehet használni. Homeos cucc még a sinupret, ami segít felszakítani a letapadt nyákot. A köhögés lehet arcüreggyuszi miatt is :(

jól elírogatok itt,megyek is a dogomra :)

Kép

Kép
pgyöngyi

gabka: mellbimbó stimulálás is van :wink: (oxitocint termel)

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi - ha a munkahelyed kifizetőhely, akkor nem sok a teendő, de azért van :) Szólni kell a munkahelyeden, hogy igényled a TGYÁST, ők fogják intézni, de biztos kell hozzás a születési anyakönyvi kivonat + Taj kártya (gyereké). De ha felhívod a munkahelyedet, akkor elmondják.
Ha nem kifizetőhely a munkahely, akkor az OEP-nél kell igényelni.

Adryn, nagyon talpraesett csaj vagy, ne izgulj, stresszelj! Első babák szerencsére nem szoktak rakétagyorsasággal megszületni, így remélhetőleg apa odaér időben még akkor is, ha épp dolgoznia kell messze...
erpé

katka: gratulálok a harmadik csemetéhez!!! :) Tekintélyes méretei vannak, kíváncsian várjuk a részleteket. :D Majd persze. 8)

Adryn: nyákdugasz nekem csak néhány órája tartó ötperces fájások között távozott, méhszáj még akkor is zárt volt! A kis Nico okos, tudja, mikor jöhet ki, próbálj nem izgulni!

Csibb, Wicca: rajtunk a sor, már ami a kiírást illeti. 8) Bár férjem ma megkért, várjak néhány napot, csak kedd délutántól szüljek, akkor fog vizsgázni. Nagyon csúnyán nézhettem rá, mert visszavonta.
Úgy tervezem, holnap reggel beöltöztetem Lucát a farsangra, aztán hirtelen rámtörnek a fájások, délután meg már jöhetnek is látogatni.

zazzy: nekem nagyon hasonló kézzsibbadásom volt, csak a jobbkezemen Lucával, mintha elhaltak volna az ujjaim, szülés után meg csak az tűnt fel egyszer csak, hogy elmúlt. Szar, de lesz ennél jobb! :roll:

Nemlajos: grat. hogy megvan a vizsga! Ez a piálás dolog nem hangzik jól, alkoholmentes sörrel nem elégszik meg a Zurad?
:shock:

marq
Kép
Kép
marqueza

PetiApu: köszönjük a képeket! Gratula Petibabához, gyönyörűűűűűű!!!
Adryn: én sem láttam anno a nyákdugeszom, most egyfolytában vizslatom a wc-t, hátha ... :lol:
Vica: akkor én is előállok egy ötlettel Panna köhögésére ;), én anno Zsónak mindig Pulmex kenőcsöt kentem a mellkasára fürdés után, nálunk bevált! nem is emlékszem adtam e valaha zsozsónak antibiotikumot!!
nahhh most olvasom, h a pulmexet kivonták a forgalomból :? :oops:

Szép napot!
Vica
wicca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: