A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Húúú, ilyenkor este mindig olyan kajás vagyok, hogy rettenet!
Most kirúgok a hámból: tolok az arcomba egy kis málnát :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Vagyok én is ám olvasóban, csak nem volt sok mondandóm.
Na de most...

200907?
Biztos én fejeztem ki magam rosszul a fájdalomcsillapítóval kapcs. Az én olvasatomban a természetes szülésbe nem fér bele. Én azt értem alatta, hogy minden megy a maga útján, ütemében, nincs semmi beavatkozás.
Ne úgy értsd, hogy aki kér fájdalomcsillapítást v. oxitocint kap v. császárral segítik világra a babáját az kevesebb v. ilyesmi hülyeség. Ez csak értelmezésbeli dolog. Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy milyen érzés az egész szülés, úgy ahogy van.
Remélem érted, mit akarok mondani?!

Ancsurti!
Sajnálom, hogy ennyi várakozás után ilyen kis szégyenlőskétek van, de majd 2 hét múlva!
Amúgy nálunk Szonji volt ilyen. Az első olyan alkalommal, amikor már lehetett volna látni, hogy milyen nemű, nem mutatta meg magát. De a következő uh-okon mindig totálban ott volt a nunija.

Boo!
Az ilyen tuskókon ne húzd fel magad! Parasztnak született és kész.

Dodi!
Mi a baj a Péterrel? Férjem is az és egy tünemény.

Szó volt az "idegennyelven bénázunk"-ról. Hát, hogy én ma mit alakítottam??? Azóta is remegek. Férjem itthoni idő szerint 6-ra várt egy angliai telefont állással kapcs., de az angol meg 5-re emlékezett. Csörög a telefon, totál nyugodtan felveszem, azt hittem férjem az, hogy na akkor indul haza. Erre beelkarattyolnak angolul. Köpni, nyelni nem tudtam. Vmennyire makogok angolul, na de nem váratlan helyzetben és főleg nem telefonon. És olyan gáz volt, hogy tudtam, hogy ez mennyire fontos a férjemnek és akkor én ilyen béndzsa vagyok. Na azért végül elnyögtem, hogy hívja egy óra múlva és bocsi, él köszi. (azóta is beszélnek, úgyhogy remélem nem hagyott mély nyomokat az angolon a nyomi feleség). Mondtam a férjemnek, hogy mondja meg neki, hogy bocsi, a feleségem oroszból perfekt, az angolt még csak most tanulja. Így talán nem annyira ciki.

Még a szopipárnáról akartam írni, hogy elsőnél nekem sem volt, de a másodiknál vettem és imádom. Terhesség alatt is jó és tényleg tök jó rajta szoptatni,m eg nagyokat aludt benne Marci. Persze vehetek majd újat, mert a hungarocel gyöngyök összementek benne v. mi, de tök lapos lett.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

szonibaba! :)

Vettem az adást. :lol:

Kép
Kép
200907?

Szonibaba!

Semmi bajom a Péterrel, csak olyan nevet akartam írni, amiből sok van (ellentétben a Mironnal), de írhattam volna Lászlót vagy Jánost is... :roll:
Szóval a világért se vegyétek magatokra :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pont ugyanígy néz ki a csaptelepünk egyik alkatrésze is. Csak nincs benne kő. (Viszont még tetethetek bele. :roll: :roll: :roll: :roll: ) De azééért szééééép... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nem tudom miből lesz a cserebogár... :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De amint azt már megbeszéltük ruhában nem mérvadó a poci (lásd kicsidodi képeit), úgyhogy fehérneműs képet kérünk. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:49-kor.

KépKép

KépKép
boo

...mármint a kevesebb több... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó ez a kép! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

booliból ( :lol: :lol: :lol: ) megnéztem gyorsan a Családjogi Törvényt. Nagyon nem lepődtem meg, hogy nincs benne, de tulajdonképpen miért is KELL a gyűrű az anyakönyvvezetőnél? Mi van akkor, ha úgy állok oda, hogy megfogadom amit meg kell, de gyűrűm az nincs. :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: (Úgy is feltehetném a költői kérdést, hogy a szokásjogon kívűl van-e valami alapja a dolognak)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Nem olvastam vissza, mert kicsit zűrös nap volt a mai, bocsi.
Voltam doki bácsinál, szimpi és a kérdéseimre is elvárásomnak megfelelően válsazolt. Nem úgy a genetikai tanácsadáson!
11-re mentünk, 3-ra értünk haza. UH alapján minden oké, láb között a csomag :? úgyhogy Tomi a drága :lol:
A tanácsadás csak abból állt, hogy írjuk már alá valahol, hogy kérjük vagy sem az amniocentézist :shock: .

Meg sem kérdezte, voltam-e beteg stb, kérdeztük, mi van, ha az Uh-ok alapján mindenk oké, akkor mi okozza, talán a méhlepény? Kitröhögött, hogy még ilyet! Semmi összefüggés. Na ehhez mit szóltok? De a leendő dokim mondta, hogy igen, negatív Uh-ok után figyelni kell a növekedés mértékét és én ezzel megnyugodtam.

Férjem is megállapítottam, hogy katasztrófális az ellátás minősége... még jó, hogy velem volt, mert különben el sem hinné. Először hazaküldtem, de miután kiderült, hogy az amnioról kell dönteni, visszahívtam, mégse egyedül hozzak meg egy ilyen döntést, de szerencsére a mi esetünkben semmi eredménye nem lenne - vagy csak lerázott a doki-, így telejesen felesleges elvégezni.

Szóval 2 hét múlva újra Uh. És pihi. Na ez nem lesz könnyű, bár most legszívesebben bezúgnék az ágyba.

Üdv mindenkinek!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Kisdodi:"Én tanultam is pszichológiából a Pygmalion effektust (önmagát beteljesítő jóslat), miszerint ha pl. mindig azt mondogatod a gyereknek, hogy "úgysem sikerül", semminek sem fog egy idő után nekiállni, és motiválatlan, béna felnőtt lesz!"
NA! NEKEM PONT MINDIG ILYENEKET MONDOGATOTT (mond néha most is) AZ ANYÁM! :( :oops:

Lorca, köszi, szerintem te értetted, amiről írtam.
És amit Gabi1 írt is tipikus nálunk, mert már most közölte, hogy ha megyek szülni, meg az első napokban majd nála lesz a Nóci, és vigyáz rá, hogy én a picivel tudjak foglalkozni. Én meg pont ezt nem akarom, mert a Nócinak szerintem sokkal jobb, ha a saját kis élete megy tovább - a babával kibővítve: reggel apa viszi majd oviba, este meg próbálok majd időt szakítani rá. Szerintem, ha elküldöm valahová, akkor úgy érezné, hogy lecseréltük.
Vagy már nagyon paranoiás vagyok? :oops:

Ja: bőr: állítólag ha sok nyers sárgarépát eszel, az is segít a bőrödön (a karotin barnaságot ad, illetve segít a D vitamin megkötésében - asszem).
Csak arra kell vigyázni, hogy nagy mértékű fogyasztásnál nehogy a fülünk is el kezdjen nőni! :D

Kép
Kép]
hendegabi

Had dicsekedjek:
Ma volt a farsang az oviban. Bár nálunk most dívik, hogy minél drágább jelmezt bérelnek a szülők (már aki megteheti), mi a Nócival közösen készítettük el a pillangó-jelmezt.
Az egyik óvónéni nagyon meg is dícsért (totál őszintén) minket érte.
Íme egy kép:
Kép

Kép
Kép]
hendegabi

hendagabi! :)

Nemhogy sok, de méginkább kurv@ sok nyers sárgarépát kell enni ehhez. Ami úgyszólván lehetetlen - feltéve, hogy az ember nem nyúl. :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is előre bejelentettem a családnak, hogy közvetlenül a szülés előtt, utána meg pláne nem lesz Manó másutt, csak itthon. Ha már megérti a helyzetet, hogy ugyanúgy törődünk vele és szeretjük mint régen, csak van most egy nála kisebb baba és már le tudja kezelni a helyzetet, nem lesz féltékeny vagy akármi majd AKKOR mehet máshová. Ha pont ekkor "vonnánk ki a forgalomból", akkor az tényleg olyan lenne, mintha azt mondanánk neki, hogy már nem szeretjük, nem akarunk vele lenne.
Úgyhogy, nem paranoia a hozzá állásod. :roll:
Lehet, hogy nehéz lesz eleinte, de megbirkózunk vele. :wink:

Farsangi jelmez: többek között ez az, amit én soha nem fogok csinálni a gyerekeimnek. :oops: :oops: :oops: :oops: Kézügyességem egyenlő a -0-val... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Boo!

nem szeretem a csicsamicsa agyonvariált dolgokkal, mottóm a több kevesebb
Akkor a tökéletes gyűrű számotokra:
ABA-bilincs 100-130 forint (ez tuti bele is fér a költségvetésbe :wink: )
Kép Kép
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Amúgy nekem nagyon tetszik amit felraktál, én is a letisztultabbakat szeretem, és az ára is jó! :wink: Én csak attól félek, hogy nehogy korrodálódjon , de nem gáz, mert vízkő-és rozsdaoldóval tuti tisztítható :twisted: :twisted: :twisted: !

Te meg mit mártírkodsz, hogy nincs is hasad?!?! :shock: Én már egy szavadat se hiszem! Jaj, nincs hasam, oszt nesze, jaaj, nem mozog a gyerek, oszt dehogynem....pffff :evil: :lol: :lol: :lol:

A képről ez jutott eszembe:
Szappan belemegya csipiaszemééébe, ráááléép elcsúúúszik. Róózsaszíín habnak azazára: belemegyacsipiaszemébe!
Szaaapaaaaan óóóóóperaaaaa........ :lol: (Holló színház)

Gyantázni? A pocakfotóhoz? Lehet hogy nem is a pigmenttől lett barnább a hasab, hanem bebozontosodott? :lol: :lol:

Tudoood, csak szeretetből :wink: !
BOODAPEST, BOODAPEST, de csodáás :lol: :lol: :lol: !

Agmano!

Akkor tényleg pihizz, és te se hagyd magadat idegesíteni :evil: ! Küldök pozitív energy-t, nekem most van dögivel :D !

Hendegabi!

Pffff....gonianyu :evil: ! Tudom ám, hogy nem direkt ilyenek bizonyos szülők, csak számomra érthetetlen :? !
A kislányod nagyon cuki, bár először azt hittem Miniegér, a bazinagy masni miatt :oops: :lol: :lol: ! Neeem, tényleg nagyon ügyik vagytok, csak az bezavart :roll: ! Anyum is mindig maga cinálta a jelmezeket, én is magam fogom, szerintem úgy sokkal emlékezetesebb!!! :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

agmano! :)

Remélem, az új dokid tényleg bejön majd és odafigyel rád, gondoskodik rólatok.

kicsidodi! :)

Te teljesen kivagy... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007!

zacsisleves után sajátkészítésű jelmezről nem is álmodtunk :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jááááj, de jóóó végre beleköthettem valamibe, nem csak szegény Bootát b@szogatom :twisted: :twisted: :twisted: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nektek esélyetek sem lett volna. Max. a gyerekeimnek... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007!

Köszi a bókot :wink: ! Jóuram a szomszédban sörözik, én meg vidor kedvemben vagyok, és vagyok olyan jófej, hogy ezt meg is osztom veletek, pedig a szomszédszobában mi vagyunk a tévében!
Bele is kukkantok :wink: !
Meg apa is megjött!
De visszatérek!
I'll be back 8)
(Ez terminator vagy mi?) :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

Na, előkerült a kis hableány! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tavaszira vedlettél vagy megtartottad a bundád? :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ez nem bók volt. Hanem DIAGNÓZIS. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Na, jólvan drágáim nyugovóra térek :D !
Ja, Boo az uramnak is tetszik a gyűrű, amit kinéztél, szóval mi testületileg megszavaztuk! :wink:

puszó

KépKép

KépKép
kicsidodi

És dejó, dejó: Boo holnap nem dolgol, és sokáig szundizik és sokat pihen( :!: ) :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyugodj békében! :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
Kép
200907?

[quote="200907?"][ írta:200907?i]booliból ( :lol: :lol: :lol: ) megnéztem gyorsan a Családjogi Törvényt. Nagyon nem lepődtem meg, hogy nincs benne, de tulajdonképpen miért is KELL a gyűrű az anyakönyvvezetőnél? Mi van akkor, ha úgy állok oda, hogy megfogadom amit meg kell, de gyűrűm az nincs. :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: (Úgy is feltehetném a költői kérdést, hogy a szokásjogon kívűl van-e valami alapja a dolognak)

Nekünk sem volt semmiféle gyűrűhúzás, vagy gyűrűcsere a polgárinkon, mi a templomira tartogattuk, ami vagy egy hónappal később volt.

Boo!

Nekem tetszik a gyűrű! :wink: De amit a többiek írtak az se semmi megoldás.

Dodi látom ma turbó fokozatban nyomod! :lol: Ez a meggyújtuk az oltár előtt az ujjunkat különösen tetszett. A nászéjszaka meg szögeken lehetne mi, mint a fakírok? :lol: Bár mit is beszélek már nászéjszakáról, az már megvolt Booéknál... :oops: :lol:

Kép
Kép
tabati

007!

:lol: :lol: :lol:
Akkor is köszi, ilyen jó diagnózist a "petezsák az uterusban" óta nem hallottam :lol: :lol: !
És persze tudom, hogy neked is öröm, ha az ember rálel a magafajtákra :twisted: :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tabati!

Örülök, ha vidíthatlak titeket :wink: !
Boonak már megvolt, ő már nem násszűz:twisted: :lol: :lol: ! És a bébiből én is azt gyanítom hogy a párjával volt már ez-az :roll: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nekem elég, ha belenézek a tükörbe... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

tabati! :)

"Nekünk sem volt semmiféle gyűrűhúzás, vagy gyűrűcsere a polgárinkon, mi a templomira tartogattuk, ami vagy egy hónappal később volt. "
Naugyehogyugye...!??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ezek után elmeséled, hogy hogy zajlott, milyen volt úgy nagyjából a-z-ig?

B.Ú.É.K.-nak maximum az éjszaka volt meg, a nász még hátra van... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.24 22:30-kor.

Kép
Kép
200907?

Boo! Szerintem is nagyon szép az a gyűrű :wink: Fehér aranyból is szoktak ilyesmi fazont csinálni:)

Kita!

Nagyon örülök, hogy így alakult. Arra én sem emlékszem, hogy az akkor nektek a hányadik volt, de már szerintem a sokadik. (két beülti is volt akkor már 1-2 nap különbséggel) Nagyon-nagyon gratulálok a kis "csodababához"! :wink:

Csajok! Köszi a hozzászólásokat szopipárna.hu ügyben, asszem holnap még átbeszélem még egyszer apával. :roll:
nellike

Boo:Haliho!Na a mi gyurunk eppenseggel ilyesmi,csak nem egy vajat van benne,hanem egy enyhe iv az egyik fele.Ja es mattitott feherarany,azt csa.Szoval tokeletes valasztas!Eleinte mi is ilyeneket kerestunk,nezegettunk.Ja a parom elhagyta mar basszus,szoval ennyit arrol hogy mibol keszul....

Dodi:Te ma beszedtel valamit???

Kép
Kép
ancsurti

nellike! :)

Még annyi jutott eszeme, hogy tavasszal és ősszel szokott Baba-mama börze lenni a Budapesti Vásárközpontban. Olyankor elég sok akciós dolgot lehet kapni. (A színvonalra azt mondanám, hogy vegyes :roll: :roll: :roll: ). Lassan jönnie kell a következőnek.

ancsurti! :)

Szerintem ma pont nem szedett be kicsidodi semmit. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nyelvtanulásért pedig nagy-nagy dícséret és csak így tovább! Nem fog kelleni tolmács sem a szüléshez, sem utána, meglásd! :wink:
És hogy sikerült magyar gyerekorvost találnotok? :shock: :D :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.24 22:46-kor.

Kép
Kép
200907?

Nellike:Szep pocak rejti az ikreket :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

Gabi,
Nálunk is kész jelmez volt, de nem a felvágás miatt. Egyszerűen béna vagyok. :oops: Kreativitás nálam kimerül a bútorok arrébtologatásában vagy annak megtervezésében, hogy hogy lehet egy szekrénybe leghatékonyabban pakolni. Azután stop. Vannak ilyenek is. :lol:

Sárgarépa:
Védőnők között már ismert az anyuka aki hiszterikusan telefonál, mert narancssárga lett a gyerek talpa/tenyere. Egyáltalán nem ritka, hogy szinez, csak épp nem barnára. :lol:

Agmano,
Az amnio nagyon kevés rendellenességet tud kihozni. A Down kórra jellemző az alacsony AFP, a magas inkább a velőcső záródási rendellenességre. Van még néhány, amit kihoz, de azokat nem nagyon ismerem, de arányaikban eltörpülnek e mellett a kettő mellett. Ha nyitott gericre vagy hasonlókra gyanakodtak, akkor arra tényleg felesleges az amnio, mert az nem genetikai rendellenesség, hanem szerzett.

Esküvő:
A házassághoz egy külön nemú pár, két tanú és egy anyakönnyvvezető kell. 100%, hogy semmi más (na jó, toll, könyv, személyi...). :lol:

Dodi,
Ha a víz közelít a 30 fokhoz, az egy bacibomba, bármilyen tiszta is volt pár órával korábban. A Balcsi azt soha nem közelíti meg, úgyhogy az tisztább, mint a kerti, ami a napon azért 30 fölé megy. :wink: A másik, hogy aggódni azért egyik miatt sem kell. Ha zárt a méhszáj, akkor a bébi biztonságban van, elég kevés olyan kórság van, ami most már tényleg árthat nekik és minket életben hagy. 8) Szülés után viszont más a helyzet, akkor tényleg nem az igazi vagy 6 hétig. (csaszinál a seb miatt)
Sok-sok játszizás után elég egyértelmű nekem, hogy azok a gyerekek esnek a legnagyobbat, akiket legjobban óvnak. Minél később engedik el a kezét, annál magasabbról kezdi az esést. :wink: Natinak soha nem fogtuk a kezét, egy évesen mégis a legmagasabb mászókákra mászott. Szabinak iszony görbe lábai voltak, úgyhogy állandóan esett/esik, de nem sérül, még csak nem is sír, felpattan és fut tovább. Általában csak a környezet kap szívrohamot tőlük. :lol:

Önbarnítók:
Vigyázat :lol: , a megváltozott hormonok miatt nagyon komikus eredményt érhetsz el. :wink: Még Csocsoszanra is irigykednél esetleg.

Sillia,
Remélem megúszod a vírust. :roll: Nem mintha lenne jó időpont a betegségre, de ez tuti nagyon rossz pillanat.

Minimano,
Nagyon szépek a bútorok, de valahogy nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy nekem a két gyerek együtt töltött összesen 12 hónapot kiságyban. :oops:

Heni,
Amikor Szabival UH-n voltam és egy kicsit elkámpicsorodtam, amikor a lányomból fiú lett, az orvos bíztatott. Volt egy pár a praxisában, két fiúk volt. Apuka nagyon szeretett volna egy kislányt, anyuci végül belement. Amilyen szerencsések voltak, szépen összejöttek, ikrek, mindkettő fiú. :twisted: Úgyhogy soha ne add fel, hogy legyen egy lányod, csak kitartóan kell próbálkozni. :lol:
Attól én nagyon dühös tudok lenni, ha valaki amolyan "jaj, már megint fiú/lány" megjegyzéseket tesz. :evil: Én két kislányt szerettem volna, erre lesz két kisfiam a leányzó mellé. De ha bejön, akkor sem repkedtem volna egy centivel sem magasabban a rózsaszín felhőimen. Igenis örüljön az anyós, hogy babát vársz és kész. :x

007,
A legtöbb születési rendellenességet a koraszülés, oxigénhiány, folsavhiány és olyan genetikai rendellenességek okozzák, amiket az amnio nem mutat ki. Amellett, hogy egy vagyon (az azért visszajönne, tény), nagyon kockázatos. Szerintem hiba lenne csak úgy elvégezni. :roll: Egy integrálthoz képest nem tud sok újat, az meg nem is jár igazi kockázattal.
A szoptatást 7 hónapos terhesen hagytam abba. Már nagyon elegem volt, de Nati nagyon ragaszkodott hozzá. :wink:
Ahogy a kórházban a nővérek mosták a gyerekeket a csap alatt, az az én idegeimnek azért elég nagy edzés volt. :lol: De tény, hogy nem hímes tojások.

Lidike,
Jó kis mérettel született Dominik. :lol: Ez is császár lesz? Gondolom ennyi idő után még próbálkozni sem engendnek. :roll:

Bertina,
Nekünk nem volt pelenkázónk, csak egy matrac szerűségünk van, amit lehet hurcibálni. Annyi ismerősnek lepotyogott róla a gyereke, hogy nekem az kész rémálom. :oops: Az eladó szövege meg szerintem is porhintés. :twisted: Igaz, leányzómnak 140x200-as matraca van, de azért, mert őt a családi franciaágyból költöztettem ki és elég sokáig altattuk. :wink: Szoptatáshoz meg legjobb a fekvés, akkor lehet alvás közben is gyereket etetni. :lol: A fotelban szopit csak addig élveztem, amíg lehetett olvasni. De elég hamar megtanulják, hogy kell kitépni a könyvet a kezemből. 8)

Katy,
Egy óra torna? Hős vagy :lol:

Aggódás:
Biztos valami hormonális, de szülés után az agyam minden vészhelyzetet végigjátszott, iszony volt. Amikor sétáltam, eszembe jutott, hogy elüt egy autó, a kizárólag szopizó gyerek pedig ott üvölt éhségében az apja kezében, amíg én egy mentőben haldoklom és még csak nem is tudom értesíteni. Ehhez képest tényleg sokat fejlődtem :D , most már csak a mászóka megfelelő oldalára állok, hogy ha 3m magasból mégiscsak leesne, el tudjam kapni. Még soha nem esett le. :wink: Ha üvöltve jön, akkor többnyire megkérdezem, hogy kopp, potty vagy totty volt-e. Azután puszi az érintett helyre és megyünk tovább. Nincs rémüldözés és szörnyülködés. Az agyam még mindig lefuttatja a leg horrorisztikusabb lehetőségeket. :twisted: Meg lehet szokni.

Kita,
A korai mozgás egyébként sem jött be nálunk. :wink: Nati a 14. hét körül már aktív volt, de 40+5-re született. Most a 18. hét körül éreztem bébit, nem szeretném, ha bármi alapja lenne a babonának, hogy később érzem, később jön. :lol: [/i]

Kép KépKép
lorca

lorca! :)

"Az amnio nagyon kevés rendellenességet tud kihozni. A Down kórra jellemző az alacsony AFP, a magas inkább a velőcső záródási rendellenességre. Van még néhány, amit kihoz, de azokat nem nagyon ismerem, de arányaikban eltörpülnek e mellett a kettő mellett. Ha nyitott gericre vagy hasonlókra gyanakodtak, akkor arra tényleg felesleges az amnio, mert az nem genetikai rendellenesség, hanem szerzett. "
Az igaz, hogy a nyitott gerinc szerzett betegség, de az amnio megmondja, hogy fenn áll-e vagy sem. :roll: (Van, hogy az ultrahang sem tisztázza)

"A legtöbb születési rendellenességet a koraszülés, oxigénhiány, folsavhiány és olyan genetikai rendellenességek okozzák, amiket az amnio nem mutat ki. Amellett, hogy egy vagyon (az azért visszajönne, tény), nagyon kockázatos. Szerintem hiba lenne csak úgy elvégezni. Egy integrálthoz képest nem tud sok újat, az meg nem is jár igazi kockázattal. "
Nagyon kockázatosnak azért nem nevezném. :roll: Itthoni hivatalos adatok szerint 0,5-1% a vetélés esélye. Kifejezetten arra a problémára szűrnek rá ami valószínűsíthető, tehát nem csinálnak 28 féle szűrést belőle. De ez az EGYETLEN eljárás, ami pontos választ ad Down-kórra! A kombinált és az integrált teszt is csak becsül, amelynek a találati aránya a legjobb esetben sem éri el a 90%-ot... Ha az jön ki, hogy a betegség esélye 1:50000-hez (most csak a hasamra ütöttem), akkor az azt jelenti -az én értelmezésemben-, hogy az 50000 nőből 1-nek beteg lesz a babája, és ő most abban a hitben van, hogy minden okés.
Az amniot nem tartom annyira neccesnek, de egy chorionboholy-mintavételtől (magyarul méhlepény-mintavételtől) már azért kicsit vacognék... :roll:

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 19:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

...és megírom a leveleimet. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

boo

hol is találtad ezt a gyűrűt??? :shock: ha nem vagyok túl indiszkrét...naaagyon tetszik.Szépen megnőtt a pocakod :shock: :shock: :shock:

:lol: azta, hogy fel voltatok ti pörögve este :roll: :roll: :roll: ...én meg kb. 8-kor bealudtam, mint akit jól fejbevertek.

Jaj megint megmértem a pocakomat , így kb. 1,5 -2 hét után.Újabb 2 centi plussz, jaj de jóóó, már 91 cm-nél tartunk.

Kép
ikoka7

holnap megyek védőnőhöz, biztos megint hallgatunk szívhangot, az ooolyan izgi :oops: :oops: :oops: ééés jövő héten megyünk dokihoz, már megint nagyon várom , hogy láthassam.

Kép
ikoka7

Sziasztok Mamikák!

Totál le vagyok maradva :oops: :oops: :oops:

Azért a képeket mindig nézem, csodás pocikák kerekednek :lol:

Mi hétfőn délután megyünk 4D-re, nálunk ugye 90%-ot mondtak, hogy Lány, de a 100% biztosabb lenne, meg Fiacskámmal is voltunk, Natasa miért maradna ki a jóból (pont ugyanennyi idősen mentünk Vele is)

Puszkó Mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Ikoka de jó Neketek,mi még egyszer sem hallgattunk a védőnőnél szívhangot!
Ezért vettünk szívhang hallgatót!Velünk nem tolnak ki! :twisted:
Az h már így mocorog,az viszont minden mással felér..el vagyok tőle olvadva! :wink:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Jó reggelt lányok, jó sokat irtotok megint :wink: :wink:

Boo, Nellike nagyon szép a pocitok :wink: :wink: :wink:

Nekem tegnap egész nap ficánkolt a Manócskám olyan jó érzés és már ma is elkezdte a mozgolódást :wink:

Kép
Kép
minimano74

Sziasztok

hendegabi szerintem egyáltalán nem vagy paranoiás. Én sem adnám semmi pénzért oda a gyereket. Én már attól ki voltam, hogy én odabent vagyok a picivel a kórházban, és a nagyok meg otthon vannak, és tudom hogy mennyire várnak. És tudom hogy a hormonok ilyenkor felszabadulnak de én egésznap bőgtem. És végül a szülés után 2 nappal hazamentem.
De én oviba sem vittem őket, hogy ismerkedhessenek ők is a picurral. És én engedtem hogy a fürdésnél pelenkázásnál segítsenek. És nagyon élvezték, ettől aztán csak egy nagyon pici egészséges féltékenység volt, semmi több. Most meg nyár lesz, ovi úgy sem lesz, mert szünet van, én meg ügyeletes oviba nem viszem őket. Nálunk úgy szokott ez kinézni hogy ahogy beáll az iskola szünet június elején, mikor hogy onnantól már oviba sem mennek a gyerekek.

boo nekem is nagyon tetszik a gyűrű, szerintem egyszerű és elegáns. Megpróbáltam lefotózni hogy a miénk milyen, nem rég cseréltük le, mert apa kihízta az övét, és már nem lehetett bővíteni rajta. Így a 10. házasságira megleptük magunkat egy újjal.
Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Anitja tényleg szupi dolog a 4 d, de én azt szoktam mondani hogy a 100% akkor lesz amikor megszületik, és látod hogy lány vagy fiú :lol: :lol: :lol:

Nekem is most már egyre erősebben mozog, rugdos, nekem főleg a lábával szokott a köldökömnél, meg lent kapirgál. És kb mindennap azonos időben szokott. Remélem ezt a jó szokását megtartja majd idekint is. Éjszaka nyugiban van. És reggel kb fél 7-kor szokott ébredni.Apa nagyon örül neki hogy már ő is érzi a ficánkolást.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Szép reggelt kismamik!

Boo!
nagyon tetszik a gyűrű.és tényleg eléggé occsó....

én tegnap mentem vissza a dokihoz a genetikai eredménnyel.
azt mondta jó hogy nem kellett szúrni a pocimba...
meg mondta,hogy kezdjek el szedni napi egy magne B6-ot.
következő találkozás majd 4hét múlva.
megkaptam a hepatitis eredményem is,negatív lett.
mi sajna már csak a 25. héten megyünk 4d-re.pedig én már msot úgy mennék.

Szerencsére már a mi kislányunknak is kialakult az úgy nevezett "bioritmusa".
este 9-től reggel 8-ig,amíg nem kap enni addig csak pihizik...
én is csak reménykedek,hogy megtartja a jó szokását.

máris dobok egy táblát.

mini!
nagyon jó az oldal,amit felraktál.

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Na, jól indult a napom. :evil:

Apósom elcsúszott az utcán, beverte a fejét, de szerencsére semmi komoly, max. egy pici agyrázkódás, mert szédül, de úgyis megy ma a dokihoz gyógyszert iratni. Gondoltam, inkább ne mászkáljon ilyen időben, de mégsem lehet őket bezárni a lakásba! Ja! Anyósom jó ötlete meg az volt, hogy elkíséri a dokihoz. Róla meg azt kell tudni, hogy alapból is szédülős. Szép lenne...vak vezet világtalant... Párom már melózik én is mindjárt készülődöm azt megyek. Persze most nem lehetett elmenni a dokihoz, míg itthon vagyok, mert a napi sorozatát fontos megnéznie. :evil: Majd húzok egy zoknit a cipőjére vagy mittomén... :evil:

A másik meg, hogy korán reggel felhívtak a munkahelyemről, hogy rámtestáljanak egy plusz melót. Persze muszáj volt elvállalnom, de azért még alkudozom, hátha megúszom.

No, panaszórának vége, csak ennyi volt egyelőre (még....fő az optimizmus...) :roll:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Ha egy gyerek játszani akar, akkor játszani kell vele! Még akkor is, ha anya bőven forgolódna még az összes oldalára. :? :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hugi nem tudom milyen lesz, de Manót úgy kell ágyba lőni este tizenegykor (ez a része én volnék :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ), viszont úgy pattan ki onnan reggel nyolc körül, hogy egy frissen vasalt ing sehol nincs hozzá képest :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: (ez meg az apja)

Mindenkinek csini a pocija és egy hatalmas :D a mocorgásoknak! :wink:

gabi1!

Nálunk Apa gyűrűjét sikerült belőni, de az enyém nagy lett. Pedig még így is két(!) számmal kisebbet választottam ahhoz képest, amit az eladó javasolt. Még vagy 3 mm-vel nyugodtan lehetne szűkebb. Eredetileg be akartam vetetni belőle, hogy ne hagyjam el, de már letettem róla. (Ez is olyan hülye babona féleség :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: ) Néha átteszem a középső ujjamra, de csak kis ideig bírom ott hordani, mert kipálik alatta az ujjam. :?

tabati!

Betoncsizmát neki a tévé elé. Garantáltan megnézhet minden sorozatot... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A melót csak akkor vállald el, ha úgy érzed, hogy nem probléma megcsinálni.!

Kép
Kép
200907?

Jóó Reggelt!

Hát, ha mindenki így "fennakadt" a tegnapi virgoncságomon, akkor vagy tényleg túllőttem a célon, vagy alapból vagyok bazira unalmas :lol: !
Amúgy Bondnak van igaza, épp tegnap NEM vettem be semmit, mert itthon voltunk, de a doki szerint a bogyóim nélkül nem mehetek emberek közé :twisted: :lol: !
Neem, igaziból csak annyi volt a magas labda, hogy múúúszáj volt lecsapkodnom őket, úgysem sportolok mostanában :wink: !

Boo!

Platina :lol: :lol: ! Az most a legrágább, szóval kivele!!! Kell a francnak jó váll, csak szép gyűrűtök legyen :lol: !
Kicsit amúgy én is túlmisztifikálom ezt a gyűrű-dolgot: sose veszem le, max. tészgyúráshoz, aztán veszem is vissza, mintha ettől működne a házasságom :lol: !
Apa viszont itthon nem hordja (pasi, nem nagy gyűrűhordozó :arrow: Frodó :lol: ), mindig akkor veszi fel, mikor elmegy/ünk itthonról, hogy mások is lássák :wink: , de edzéshez sem veszi fel, nehogy a súlyzok megkarcolják.... :?

Lorca!

Köszi a felvilágosítást :wink: ! Akkor azért tényleg csak light-ba nyomom majd a pancsit :D !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2009.02.25 10:37-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: