Gabi,
Nálunk is kész jelmez volt, de nem a felvágás miatt. Egyszerűen béna vagyok.

Kreativitás nálam kimerül a bútorok arrébtologatásában vagy annak megtervezésében, hogy hogy lehet egy szekrénybe leghatékonyabban pakolni. Azután stop. Vannak ilyenek is.
Sárgarépa:
Védőnők között már ismert az anyuka aki hiszterikusan telefonál, mert narancssárga lett a gyerek talpa/tenyere. Egyáltalán nem ritka, hogy szinez, csak épp nem barnára.
Agmano,
Az amnio nagyon kevés rendellenességet tud kihozni. A Down kórra jellemző az alacsony AFP, a magas inkább a velőcső záródási rendellenességre. Van még néhány, amit kihoz, de azokat nem nagyon ismerem, de arányaikban eltörpülnek e mellett a kettő mellett. Ha nyitott gericre vagy hasonlókra gyanakodtak, akkor arra tényleg felesleges az amnio, mert az nem genetikai rendellenesség, hanem szerzett.
Esküvő:
A házassághoz egy külön nemú pár, két tanú és egy anyakönnyvvezető kell. 100%, hogy semmi más (na jó, toll, könyv, személyi...).
Dodi,
Ha a víz közelít a 30 fokhoz, az egy bacibomba, bármilyen tiszta is volt pár órával korábban. A Balcsi azt soha nem közelíti meg, úgyhogy az tisztább, mint a kerti, ami a napon azért 30 fölé megy.

A másik, hogy aggódni azért egyik miatt sem kell. Ha zárt a méhszáj, akkor a bébi biztonságban van, elég kevés olyan kórság van, ami most már tényleg árthat nekik és minket életben hagy.

Szülés után viszont más a helyzet, akkor tényleg nem az igazi vagy 6 hétig. (csaszinál a seb miatt)
Sok-sok játszizás után elég egyértelmű nekem, hogy azok a gyerekek esnek a legnagyobbat, akiket legjobban óvnak. Minél később engedik el a kezét, annál magasabbról kezdi az esést.

Natinak soha nem fogtuk a kezét, egy évesen mégis a legmagasabb mászókákra mászott. Szabinak iszony görbe lábai voltak, úgyhogy állandóan esett/esik, de nem sérül, még csak nem is sír, felpattan és fut tovább. Általában csak a környezet kap szívrohamot tőlük.
Önbarnítók:
Vigyázat

, a megváltozott hormonok miatt nagyon komikus eredményt érhetsz el.

Még Csocsoszanra is irigykednél esetleg.
Sillia,
Remélem megúszod a vírust.

Nem mintha lenne jó időpont a betegségre, de ez tuti nagyon rossz pillanat.
Minimano,
Nagyon szépek a bútorok, de valahogy nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy nekem a két gyerek együtt töltött összesen 12 hónapot kiságyban.
Heni,
Amikor Szabival UH-n voltam és egy kicsit elkámpicsorodtam, amikor a lányomból fiú lett, az orvos bíztatott. Volt egy pár a praxisában, két fiúk volt. Apuka nagyon szeretett volna egy kislányt, anyuci végül belement. Amilyen szerencsések voltak, szépen összejöttek, ikrek, mindkettő fiú.

Úgyhogy soha ne add fel, hogy legyen egy lányod, csak kitartóan kell próbálkozni.
Attól én nagyon dühös tudok lenni, ha valaki amolyan "jaj, már megint fiú/lány" megjegyzéseket tesz.

Én két kislányt szerettem volna, erre lesz két kisfiam a leányzó mellé. De ha bejön, akkor sem repkedtem volna egy centivel sem magasabban a rózsaszín felhőimen. Igenis örüljön az anyós, hogy babát vársz és kész.
007,
A legtöbb születési rendellenességet a koraszülés, oxigénhiány, folsavhiány és olyan genetikai rendellenességek okozzák, amiket az amnio nem mutat ki. Amellett, hogy egy vagyon (az azért visszajönne, tény), nagyon kockázatos. Szerintem hiba lenne csak úgy elvégezni.

Egy integrálthoz képest nem tud sok újat, az meg nem is jár igazi kockázattal.
A szoptatást 7 hónapos terhesen hagytam abba. Már nagyon elegem volt, de Nati nagyon ragaszkodott hozzá.
Ahogy a kórházban a nővérek mosták a gyerekeket a csap alatt, az az én idegeimnek azért elég nagy edzés volt.

De tény, hogy nem hímes tojások.
Lidike,
Jó kis mérettel született Dominik.

Ez is császár lesz? Gondolom ennyi idő után még próbálkozni sem engendnek.
Bertina,
Nekünk nem volt pelenkázónk, csak egy matrac szerűségünk van, amit lehet hurcibálni. Annyi ismerősnek lepotyogott róla a gyereke, hogy nekem az kész rémálom.

Az eladó szövege meg szerintem is porhintés.

Igaz, leányzómnak 140x200-as matraca van, de azért, mert őt a családi franciaágyból költöztettem ki és elég sokáig altattuk.

Szoptatáshoz meg legjobb a fekvés, akkor lehet alvás közben is gyereket etetni.

A fotelban szopit csak addig élveztem, amíg lehetett olvasni. De elég hamar megtanulják, hogy kell kitépni a könyvet a kezemből.
Katy,
Egy óra torna? Hős vagy
Aggódás:
Biztos valami hormonális, de szülés után az agyam minden vészhelyzetet végigjátszott, iszony volt. Amikor sétáltam, eszembe jutott, hogy elüt egy autó, a kizárólag szopizó gyerek pedig ott üvölt éhségében az apja kezében, amíg én egy mentőben haldoklom és még csak nem is tudom értesíteni. Ehhez képest tényleg sokat fejlődtem

, most már csak a mászóka megfelelő oldalára állok, hogy ha 3m magasból mégiscsak leesne, el tudjam kapni. Még soha nem esett le.

Ha üvöltve jön, akkor többnyire megkérdezem, hogy kopp, potty vagy totty volt-e. Azután puszi az érintett helyre és megyünk tovább. Nincs rémüldözés és szörnyülködés. Az agyam még mindig lefuttatja a leg horrorisztikusabb lehetőségeket.

Meg lehet szokni.
Kita,
A korai mozgás egyébként sem jött be nálunk.

Nati a 14. hét körül már aktív volt, de 40+5-re született. Most a 18. hét körül éreztem bébit, nem szeretném, ha bármi alapja lenne a babonának, hogy később érzem, később jön.

[/i]