A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Niki :lol: :lol: :lol:

Tényleg jól állnak amúgy a kezében a hangszerek, ez pl. nem beállított kép. Itt volt egy éves.
Kép

Kép
vindolanda

Niki :wink:

Vindo hát a második képen milyen vagány szinekben nyomja Rugó 8)
Biztosan zenész lesz belőle 8)
Péterke inkább tácos lesz mint zenész :wink:

Heni
KépKép
heni81

Hát igen, a rózsaszín csíkos zokni nagyon passzol a narancssárga csíkos felsőhöz :lol: :lol: :lol:
És még én írogattam korábban, hogy azt szeretem, ha Rugó olyan barnás-zöldes színekben van :roll:

Péterke nagy táncos lesz, az már biztos :lol: Emlékszem a youtube-os videóra (Gyere táncolj még).

Gábor hazajött fél ötkor. Olyan furcsa, nem vagyok hozzászokva...

Kép
vindolanda

Vindo
:lol: nem fényképeztétek le :lol:
Korai kelés :shock:
Hihetetlen leleményesek ezek a kölykök. Nagy zeneguru lesz...

Miléna
Hát jól megjártátok...

Viranka
Fúú ez nagyon gáz. Hát nem tudom mit csinálj. Míra meg :lol: nagyon édes.
Majd írd meg milyen volt a fodrász így, mert nekem is előfordulhat, hogy el kell vinnem Lillát.
Ha Petivel kell egyezkednem olyan nehéz összeegyeztetni.

Heni
Jajj de nagyon guszta ez a palacsinta

Niki
:lol:

KépKép
KépKép
fleur

Lilla bemászott a kukás szekrénybe :lol: sikerült lefényképeznem, majd felteszem, ha elaludt. Hihetetlen gazember :)

Amúgy 2 napja babázik. Ma varrtunk a babának 1-2 ruhát és így tudja öltöztetni könnyebben. Ami rajta volt, az elég nehéz le föl venni. Vele alszik és múltkor majdnem fürödni is vitte. Csak ugye rongy a teste és hát az érdekes lett volna. Most kapta anyuéktól és nagyon meglepődtem, hogy ennyire érdekli, mert eddig nem akart babázni :)

KépKép
KépKép
fleur

Vindo
Lillának tetszik a fiad :lol:
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Vindo én a zokniját észre sem vettem :wink: de illik a narancssárga csikos felső Rugónak:-) Péter most úgy táncol, hogy csettinget az ujjaival, valószinű érzi a ritmust, ha zenét hall rögtön felfigyel rá. Mindenképp oda akarok figyelni zenei képességeire, mert szerintem vannak :oops: aztán lehet elfogult vagyok.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Heni micsoda remekmű... Rámjött a palacsinta ehetnék. :D

Niki: ez nagyon tetszik. :lol:

Annyira édes Rugó! Az én gyerkőcöm minden zajra táncol amiben ütemet vél felfedezni.

Viranka nálunk szerencsére nincs baj az alvással. Éjszaka egyszer sem ébred. Viszont mostanában korábban alszik (fél 9) és korábban kel (fél 8). Az már nem is korán... Csak eddig 9-ig durmoltunk. :oops:

Nálunk más baj van. Amióta itt lakunk Zétus ordít fürdés közben. A másik lakásban imádott fürödni. Itt bármit próbálok nem érdekli csak visít. Valamitől fél biztosan. :( Olyan rossz.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Most olvasgatok vissza.

Móni hatalmas gratula!!!Annyira örülök nektek!!! :D

Sense Lotti olyan kis gyönyörűség!

Heni nagyon csini kismami vagy! :wink:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Heni, a palacsintát el is felejtettem megdicsérni :shock: :shock: :shock: Nagyon jól néz ki, biztos finom is volt :wink: Mi is úgy gondoljuk, hogy a zenei készségét fejlesztgetni fogjuk, vagy inkább a lehetőséget megadjuk neki ehhez, ha érdekli a dolog. Aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle.

Fleur - köszönöm, Rugó nevében is. Lilla az első hódítása akkor :lol: Majd bemutatom neki a kukásszekrényes fotót, és minden bizonnyal kölcsönös lesz a vonzalom. De ha még a talira is eljutunk, akkor már nem állhat semmi és senki a szenvedély útjába :wink:

Miléna - a fürdéshez sajnos nincs ötletem. Gondolom, a régi játékaival fürdik :roll: Biztos megszokja idővel az új környezetet. Lehet, pont azért sír, mert a régi lakásban nagyon kedvelte ezt a tevékenységet.

Kép
vindolanda

Sütöttem palacsintát :lol:
Kép

és a kukás képek
Kép
Kép
Kép

és pár másik
a kedvenc babával
Kép
citrom evés
Kép
anti az atom
Kép
havaskodás
Kép
Kép

KépKép
KépKép
fleur

Bocs, most csak röviden és ide:

Tegnap beszéltem a dokimmal, azt mondta, várjunk még kicsit, szigorú fekvés, szedjem a gyógyszert, ha rosszabb lesz, rögtön hívjam, és akkor kórház :? De most éjjel már kevesebbet görcsöltem, remélem hat a bogyó :oops:
Vendég

MIndent bele, Panndi!!!

Gábornak Bp-re kellett utaznia, egy ismerősét költözteti haza. Így hétköznap-feelingem van :roll:

Lányok, itt megint esik a hó :shock:

Fleur - Lilla tüneményes, és látom, érdeklik a takarító eszközök. Rugót is nagyon izgatja a kislapát, a seprű és egyebek.
Lilla, úgy látszik, Rugónk is bejön, mert mosolygott rá.

De összepisilte magát, így mennem kell :arrow:

Kép
vindolanda

K.Timi! Boldog szülinapot! :)
Hogy van a kis Herceged?

Igyekszem jönni, csak főzök, meg Szeli nem is nagyon hagy gépelni (ő is akar :lol:), csak olvasni tudtam...

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

K.Timi Boldog Születésnapot!

Heni!
Nagyon guszta a palacsinta torta :D

Niki!
Micsoda hasonlóság :lol:

Vindo!
Rugóban egy zenész veszett el :D

Fleur!
Micsoda haja lett Lillának :D
És annyira szép avval a nagy kék szemeivel :D

Persze mindegyik csemete nagyon szép :D

Panndi!
Vigyázz magadra!Pihenj sokat!
küldöm a+++++++továbbra is.

És akkor a képek,szánkózás közben is:
Kép Kép

Kép Kép

Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Itt egy elveszett bárány. :oops:

KTimi! Boldog szülinapot!

A képek fantasztikusak, szánkózó Ildike, meg Gubera Lilla! :lol:
Akkorát nőttek.... ÉS olyan szépek.
Nem beszélve Rugóról. Egyre helyesebb ez a kispasi, és látom, már kiházasítani készültök Lillával. :wink:

Viranka! Én belepusztulnék ezekbe a hajnali kelésekbe. :oops:
Szerencsére nálunk általában f8-ig alszik mindkettő, de én így is álmos vagyok, mert Gegit éjjel 10-11-ig ringatni kell (mindig van valami baja szegénykémnek este), ÉS persze 2x kelünk szopizni.
Szerencsére Ő nem olyan, mint Zsozsi, hogy az éjjeli szopik hosszúak voltak, és utána még 3/4 órát altattam, hanem beájul.
De hát a nappalok rendesen lefárasztanak.
Én még ennyit nem ugráltam és álltam életemben. :shock: :lol:

Küldöm a cecelegyeket! :wink:

lmóni! Te meg ne loholj várandósan szánkóval! :shock: Vigyázz magatokra! Amúgy hogy vagy? Nincasenek rosszulléteid? Sokat Gondolok Rád is!

Panndi! Pihi, és pozitív gondolkodás!!!! Drukkolok, hogy minden oké legyen! +++++++++++++++++++++

Niki! Te idáig titkoltad, hogy az amerikai elnökhöz készülsz feleségül menni? :shock:
Lányok! Megvan a márciusi tali helye! Nekem jó lesz a Fehér Ház, és Niki! Intézzé mááá a Zuraddal ingyen repjegyeket. Gondolom meg sem érzi a pénztárcája. 8)

Nálunk a két gyerek imádja egymást, Zsozsi továbbra is rajong Gegiért, Gegi meg tűr minden nyúzást.
Zsozsi múltkor úgy feküdt rá a 6 hetes Gegire, hogy ráhasalt, és felemelte mindkét karját, mintha repülőzne... 13 kiló... Gegi meg sem mukkant. :lol:

És mit csinálok szopi közben? Zsozsinak rajzolok, fogom a joghurtos poharat, miközben kanalaz, hagyom, hogy keresztbe-kasul másszon rajtam...

pill...

Kép
Kép
Kép
gremese

Miléna! Zétinek boldog másfelediket!!!!!!!!!!!

És legyetek türelmesek Zétivel! Ki van zökkentve a megszokott környezetéből. Szerintem pár nap, és megszokja az új helyet. Amúgy gratulálok az átköltözéshez, és kívánom, hogy nagyon boldogok legyetek az új helyen! :D

Heni!
Jaj, mindjárt Te szülsz! Az Áron név meg nagyon szép, igazán jó választás volt! :D

Azt még elfelejtettem írni, hogy Zsozsi elszámol háromig (kis segítséggel). A kettőt szinte tokéletesen mondja.
Sajna sokszor unatkozik, és akkor elég nehéz, de ha Gegi alszik, és Apa tud rá figyelni, akkor kimozdulunk, vagy Nagyinak lepasszolom.
Várom a jó időt, hogy szélnek engedhessem. :)

Én jól vagyok, csak akkor szédülök, ha keveset eszem. Nem tudatos a keveset evés, egyszerűen el kellene jutnom odáig.
Gegi most (holnap lesz) 7 hetesen azokban a ruhákban nyomja, amit Zsozsi 4 hónaposan hordott. Sőt, még nagyobbakban is. A 62-eseket már felejthetem el.
Az 56-osok addig voltak jók, míg feladtam rá, és kiderült, hogy kicsik. :lol:

Na mennem kell...

Kép
Kép
Kép
gremese

Amire emlékszem:

Míra szövege csúcs! :lol:

Niki! :lol:

Panndi! Pihenj, amennyit csak tudsz!!!!!!! +++++++

Rugó tuti zenész lesz! :)

Heni! A palacsintád nagyon guszta!!!!! Nyami!

Lilla nagyon huncut! Látom, szelektáljátok a szemetet! :) A házban már én is szeretném! :)

Ildike nagyon cuki a szánkón! :)

Miléna! Szerintem is a környezetváltozás miatt! Majd megszokja az új helyet!
Már én is dobozolok ezerrel, ne az utolsó pillanatban kelljen. De hogy mennyi cuccunk van... :shock:

Ma megyünk ki a házhoz, készítek fotókat, és megmutatom ott :arrow:! Tegnap fugázták a fürdőt! Nagyon szép lett (már láttam fuga nélkül)!!!! :D

Mesi! Te már nagyon edzett vagy a 2 gyerekkel! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Hát, egy lakásban tényleg borzalmas mennyiségű cucc tud felhalmozódni. Pedig én nem vagyok egy raktározó típus, de mikor költöztünk, akkor megszenvedtük rendesen. Magunkat költöztettük. Már terhes voltam, és emlékszem, fél négyig ingáztunk ki Debrecenből aznap. Ráadásul éppen aznap tüntettek még a kormánylemondatások miatt, és félpályán mentünk a 47-es főúton. Na, hát kb. 20-szor várakoztunk miattuk útközben :evil:

Emese - jaj, de jó, hogy így összerázódtatok!!! Azért egy ilyen szoptatás élménydús lehet :shock:

Zsófi nagyon ügyes a számolással :D A hasalás is jó lehetett :D

Regina, na, megnézem ám a képeket. Ezek azok az ominózus csempék, amiknek a színéről beszélgettünk anno?

Hörcsög - nagyon aranyosak a gyerekek! És micsoda takaró :D

Rugó nem szereti a havat. Mióta leesett, nem hajlandó kinn a saját lábán járni. A garázsban tevékenykedik csak, ott ugye nincsen hó.

Ktimi boldog szülinapot kívánunk!

Rugó közben rákattant a kókuszkockára. Csak nagyon lassan rágja, és folyik ki a ragacsos nyál közben a szájából, de nem adja fel...

Léptem lassan, de figyellek benneteket :arrow:

Kép
vindolanda

Mármint éjjel fél négyig :wink:

Kép
vindolanda

Vindo! Igen, ez a méz színű csempe! :lol:
Remélem, a fotó jól visszaadja majd az árnyalatot! :)
Várjuk, hogy Szelikém ébredjen, aztán indulunk is! :)

Nem semmi, hogy terhesen költözködtetek... :shock:
Apa beszervezett vagy 6 embert, hogy minél hamarabb végezzünk 14-én. De a nagy szekrényekkel biztosan meg fognak szenvedni...

Felébredt! :) :arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Regina - annyira nem volt vészes, szerintem kisgyerekkel komplikáltabb. Csupán a nehéz dolgokat nem emelgettem, vagyis Gábor már azt nem hagyta.

A benti lakást meg nem kellett teljesen leszerelni, pl. a nagy ágy ott maradt, és a beépített szekrényeket sem hoztuk el :wink: A kinti házba meg lapraszerelt állapotban kerültek a bútorok, és itt rakta össze Gábor.

De azért egy darabig tuti nem akarok költözni sehová... Hogy hogy utáltam, mikor hetekig nem volt konyhaszekrényünk meg asztalunk :x Bár teljesen még most sem vagyunk készen, meg nem is leszünk, mert hát ugye az építkezés.

Az előbb Rugó is elaludt, megyek hát dolgomra.

A mézszínű csempét meglesem majd :!:

Kép
vindolanda

megvan az eredmeny, injekcióznom kell magam 9 honapig :shock:

azt olvastam , h az utso ket honapban szoktak csak rajta kiakadni, de en remelem nem fogok, MINDENT MEG AKAROK TENNI H LEGYEN MEG EGY (KETTO) KISBABANK!
hasznalnunk kell majd a babymark vizelet tesztet - ismeri vki? tapasztalat?

2 napja Linike olyan hisztit csap, h mar nagyon rosszul viselem, ha tudnam, h nem beteg es nem azert csinalja mert faj valamije, akkor jobban viselnem. akkor jon elo az orditas, visitas, amikor nem az van amit o akar pl. fol kellene vennem az olembe es allnom kellene vele a szoba kozepen vagy eppen ahol o akarja, ha ezt nem teszem meg jon a balhe, ami tegnapelott 1,5 ora volt!!!!! 8)
itt volt nalunk anyukam es o mindent megcsinalt amit csak Lini parancsolt, lehet ez volt a baj nem tudom, mindnesetre durva ...

sajnos meg olvasni sem nagyon tudtam jonni eddig, meg lelki erom sem volt!!! de nagyon erdekelne, h mar mindenki babucija beszel??? mert Linike meg nem nagyon, mert lehet pantomimművész lesz!

Kép

Kép
mmarica

Marica, vannak olyan babák, akik nem beszélnek, és teljesen időben vannak :wink:

Rugónak sem túl bő a szókincse, 6-7 szó, és csak ha kedve van...

Injekciózás - jaj :?

Kép
vindolanda

Sziasztok LÁnyok!

Néhány napig eltüntem, bocsi. :oops: Itt volt anyukám, bébiszitterkedett egy kicsit, míg én ügyeket intéztem.
Időközben megvolt az első bilihasználat. Gergő 1x belekakilt, Zsuzsu pedig pelepisilt a bilibe. MIndketten szóltak előtte, de azóta nem. Úgy látszik nem tetszett nekik annyira. :)

mmarica!
Szoritok a kisbabáért!
Nálunk Zsuzsu már mindenfélét mond, és a boci boci tarka egyre jobban megy neki. Van amikor játék közben kezdi énekelgetni. Nagyon cuki. Gergő nem beszél még, de igyekszik...

Visszaolvasni nem igazán tudtam még, de igyekszem... talán ma még sikerül...

Szép napot!
Gica

Kép
gica1

Sziasztok lányok!

Nagyon rossz hírekkel jöttem :cry: :cry:
Ketteske már nincs velünk, elment :cry: :cry:
hétfőn fekszem be a kórházba, hogy műszeresen befejezzék a terhességet.
egy ideig most nem jelentkezem
próbálom magam összeszedni.

puszi mindenkinek

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni!
Nagyon sajnálom. :cry: :cry: :cry: Próbálj erős lenni, bár nem lesz egyszerű.
Gica

Kép
gica1

Móni!
még mindig nem tudom elhinni :cry: reggel óta nem térek magamhoz :(
annyira sajnálom :( s ha bármiben tudok segíteni,szólj kérlek

várunk nagyon vissza

KépKép
viranka

Móni, nagyon sajnálom :cry: Sok erőt kívánok Nektek, hogy fel tudjátok dolgozni.

Kép
vindolanda

LMóni! Jaj, neeeee! :cry: Nagyon szomorú vagyok!!!!
Sok erőt kívánok!!! :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Drága Móni,
nagyon sajnálom... vérzik a szívem értetek... hétfőn ott leszek Veled lélekben, és biztos vagyok benne, hogy az élet kárpótolni fog Téged ezért.
Puszi!

Kép
Kép
irina

L.Móni!
Nagyon-nagyon sajnálom :cry:
Hát majdnem elsírtam magam :(
De ne add fel és kívánom,hogy minél előbb sikerüljön
a kistesó.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

L.Móni: borzasztóan sajnálom, ami veletek történt. :cry: Sok erőt kívánok nektek ebben a nehéz időszakban!

Kép
aniko15

Sziasztok,

:-( szomorú hír LMóni, nagyon sajnálom..de tudod minden valamiért van..így kellett lennie..sajnos! Sok sok erőt kívánok hogy feldolgozzátok és tovább próbálkozzatok!

Huh..olvastam de bocsi nem tudok mindenre reagálni...
képek fantasztikusak....gyerkőcök nagyon ügyesek

Mi jól vagyunk...csavarogtunk sokat..Emma élvezi a vendégeskedést..csak sajna az ágyát már be kellett csomagolni , utazóágyban alszik..a mi szobánkban..ahhoz képest egész jól viseli a sok változást..a játékai is elpakolva...holnap a maradék 10% 90%-át is elpakoljuk, bőröndöket bepakoljuk mert hétfőn du-án vagy kedd de-t jönneka csomagokért és akkor szerdán délután indulunk haza..vagyis Skóciába, Glasgow-ba..ott alszunk...mert nincs csatlakozáscsak másnap reggel..úgyhogy csütörtök délben érkezünk. huh..ez a minden el van csomagolva semmit nem találok , nincs...kicsit nehéz + vendégek, program+ főzni...de amúgy minden ok..

KépKép
kaqk
Debrecen

:cry: :cry: Mónikám, Drága! :cry: :cry:
El sem tudom mondani, mennyire sajnálom. Itt nyelem a könnyeimet. Sajnos én is tudom, hogy milyen is ez, én is csak azzal tudtam túlélni, hogy azt gondoltam, meg van az oka annak, hogy így történt. Vigasztalódást kívánok! Hétfőn én is sokat gondolok majd Rád!
dmaggie

KTimi
Boldog szülinapot!!!

Móni
:cy: :cy: :cy: :cy: :cy: :cy: :cy:
Bármikor bármiben....csak szólj tudod. Nem mertelek hívni, azért csak sms-t küldtem.....

KépKép
KépKép
fleur

No ezt elszúrtam
Móni :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok

Móni: Nagyon nagyon sajnálom és sok erőt és kitartást kívánok a szomorúság feldolgozásához. :cry:

Megpróbálok majd jönni és visszaolvasni de erre most nincs lehetőségem.

Ktimi Boldog Szülinapot!

Kép

Kép
agica1126

Móni: kitartást Nektek, fel a fejjel, gondolok Rád!
Vendég

lmóni! Tudom (sajnos) mit érzel. És azt is - és ez kegyetlenül hangzik -, hogy ennek így kellett lennie valamiért. :cry: Itt fojtogat a sírás.. :cry: Hidd el, jön Kistesó, akkor, amikor Ő szeretne... (Na, már pityergek is) :cry:
Nagyon-nagyon sajnálom Drága! De fel a fejjel, Grétiből meríts erőt, és minden rendben lesz.

Tegnap elszóltam magam, valami hasmenéses lázzal járó hidegrázásos vírus van rajtam. Szerencsére ma már jobb, még jó, hogy anyu tud segíteni.
Most mindkettő alszik, én is ledőlök.

Kép
Kép
Kép
gremese

Zétinek boldog névnapot! :)

Kép

Kép
regcsiken14

szegeny moni! aterzem a banatod, de a remenyt sohasem szabad feladni!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Móni nem is tudom mit írjak....Gondolok rád holnap, annyira sajnálom. :( Nem is tudok most írni.

Egy dolgot kérdeznék: van valakinél egyedi hőmennyiségmérős fűtés gázos? Ha van meg tudná írni nekem mennyibe kerül 1 kWh? Jó lenne tudni mire számítsunk számla terén.

Puszi mindenkinek, azt hiszem kiviszem Zétust levegőzni.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Móni, holnap gondolni fogok Rád :(

Miléna - ebben nem tudok segíteni...

Emese - jaj, ezek f-h vírusok, de utálom őket. Szoptatáskor külön öröm, nekem is volt kétszer, Smectát ettem.

Zétinek boldog névnapot!

Rólunk: Volt itt az autós ember, hozott nekem tankönyveket meg kresztesztet. Gábor közben letöltött mindenféle dolgokat a netről, a vége így az lett, hogy mi másoltuk neki fel a feltört új verziót :roll:
Szerda este tudom elkezdeni a tanulást, hamarabb sajnos nem megy.

Míg Rugó aludt, a védésre készültem, most meg majd angolra megyek.

Este lehet akvarisztikába megyünk, ami ugye a hamburgeres mellett van :roll:

Az akváriumunkba amúgy belekeveredett a kerti tó köveiről (amit dekorációs célból tettünk bele) pár vízicsiga. Az elején nagyon örültünk nekik, vártuk, hogy nőjenek. Aztán megnőttek, elkezdtek szaporodni, és már mindenhol csiga volt benne - ma délelőtt bedühödtem, és vagy 50 darabot halásztam ki. De még mindig vannak, igaz, csak kicsik :evil:

Többet nem hagyom, hogy elérjék azt a nagyságot, hogy párosodnak. Most egy üvegben gyűjtjük őket, aztán mennek vissza a kerti tóba, mihelyst kiolvad :x

Na, várom, hogy Rugó felkeljen, aztán pakolom az angol cuccomat. Este jövök :arrow:

Kép
vindolanda

Móni:nagyon sajnálom.. :( :( :( :cry: :cry: :cry:

Betegeknek jobbulást!!!

Mi elvagyunk. :) Fiúk épp szétszedik a lakást.. :)
varga tünde

Csigákat én sem szeretem sőt utálom őket... Nekem most egy ismerősöm a múltkor (kb.2 hónapja) halakkal együtt adott olyan csavart fajtát.Sutyiban,de hála eddig nem lett több.Remélem nem is lesz ezek után sem,különben nálam is kihorgászásra kerülnek. :)
varga tünde

Móni nagyon sajnálom, hogy ezt át kell élned, de igaza van Emesének, minden dolognak oka van, tesó majd még érkezik, nem most volt itt az ideje!

Mi ma csavarogtunk egy nagyot, elmentünk Dunakeszire.Péterke annyira élvezte a nyüzsgést maga körül, na persze mi is:-) jó volt kimozdulni!

Heni
KépKép
heni81

Ó Istenem, Móni! :cry:

Szívből sajnálom... Kívánom, h sírj ki magadból minden fájdalmat, aztán meríts erőt Grétiből.
Holnap gonodok Rád.

silka
silka

Köszönjük a köszöntéseket!

Akármit csinálunk ordítás van iszonyatosan fürdésnél. :(

Puszi mindenkinek, nincs kedvem írni. Móni gondolok rátok!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna,

sajnos nem lehet megmondani, h pontosan mennyi egy egység, és ha korrektül számol a KK (és nem a hasára csap) akkor még hónapról-hónapra is változhat az egységár. Túlságosan bonyolult fizikai képletek alapján lehet kiszámolni (és a kazán teljesítménye és egyéb paraméterei is számítanak), de a lényeg szummázva, h attól függ mennyire gazdaságosan kering a melegvíz a csövekben. Ha pl kevesen fűtötök, akkor feleslegesen teszi a köröket a víz és drága az egységár, ha pedig sokan, akkor olcsóbb.
Annyi viszont elmondható, h amennyiben jó a hőszigetelés (újépítésűeknél általában igen) és nem saroklakás a Tietek, akkor baromira jól tartja a meleget, ergo keveset kell fűteni. Nálunk pl napi 3-4x 15 percet a legnagyobb hidegben is, melynek eredményeképpen 23-24 fok van mindenhol.

silka
silka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: