A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

nati: nagyon jo lett,ügyik vagytok :lol:

000kata

Anya1118!
Mi Neocate tápit kaptunk. Csak dobozdíjat kell fizetnünk érte. Még szerencse, mert egy 400g-os doboz ára 9700 Ft, és havonta 10 doboz fogy el! Mi magánrendelésre vittük el Sziszit, mert így volt hamar időpont. Normál rendelésre ugyanennek a dokinak (mivel ez az egy van itt) várni kellett volna kb. 3 hónapot! A tünetek alapján és pocitapogatással állapította meg a dokinő az allergiát, ja és a vérvizsgáli+széklettenyésztési eredményekre alapozva, amit még a gyerekdoki csináltatott meg. Más vizsgálatot egyelőre nem csinál a dokinéni, nem híve a gyerek molesztálásának. Azt mondta, hogy 6 hónapos korban kell menni kontrollra és akkor csinál majd terheléses vizsgálatot.
Az lehet, hogy nem ízlik neki a tápi és ha már nagyon éhes, ezért eszik belőle. Mit ne mondjak, a mi tápink annyira büdös és keserű, de mégis megeszi Sziszi. Ő sem eszik annyit amennyi elő van írva, de elég husi és nem idegeskedek miatta. De azért a 180g tényleg nem sok és lehet meg kellene másik tápit próbálni! Éjjeli kelését még akkor se bolygasd meg, ha a doki azt mondja! Nekem a nagyobbik fiam azért ennyire rossz alvó a mai napig!
Gyönyörű a lánykád! :)
A táj pedig mesés!!!! Irígykedek nagyon! Én borsodi hegyek között felnőtt leányzó vagyok és nekem nagyon hiányoznak a hegyek itt a sík Győrben!

Nat!
Már megint szuper képeket alkottatok! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka
Miért kell nektek ilyen spéci tápi? Sajnos én eléggé lemaradtam az itteni fejleményekről így bocsi a kérdésért.
Miért kevés a 180g hízás? Nekünk nem mondta ezt a dokink, hogy baj lenne. Fanni 2740g volt születésekor, most 14 hetesen 4340 volt. Szerintem ez nem kevés, pedig mégsem hízik 200g-nál többet 2 hét alatt.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok! :)

Nati! :)
Hát ez a kép csúcsszuper!!4Mint egy képeslap! :D

Mi voltunk ma a védőbe fejlődésvizsgálaton, minjden, okés Marcival, már 6,9 kg és 65 cm! :) Óriási, illetve csak hosszú, mint a szülei :D
Hát nemsokára megduplázza a születési súlyát :shock:
Vendég

Nati!
Csúcs ez a kép!! :) :)

Mi is voltunk tegnap gyerekorvosnál, újságoltuk a fogacskákat, mondta, hogy hát van ilyen, hogy valaki már hamar fogzik...Súlyunk 7400 gramm, 64 cm! Szóval nem kispályás a gyerkőc! És el volt rajta csodálkozva a doki, hogy amikor hasra fordította, mászó-szerű mozdulatokat tett! Szerinte korán mászni fog!

GAbi!
Gyógyuljatok meg!!!

D.

Kép

Kép
ditta76

Megmutatom mit alkottunk ma a hugommal a babaszoba falára!
Minden hónapjáról teszünk azt ablakokba fotót, egy éves koráig, azért nincs még tele a vonat! :D

Kép

D.

Kép

Kép
ditta76

Ditta: nagyon jó ez a vonat,ötletes :lol: Jó nayg már Ágoston 7400g :shock: :lol:

000kata

Anya
édes Kincső. Vissza kellene menni vérvételre, de ellógjuk... :oops: Már rózsás a bőre, eres a fülecskéje meg a szeme alja-az a rész amit le kell húzni,szintén szép erezett lett, míg korábbna az egész gyerek fehér volt.Sztem már nem vérszegény. És képzeld alig bukik mostanában. Olvastam h. ez is összefüggésben van a vérszegénységgel.

Ditta
szuper ez a gőzős. Hatalmas a fiacskád! :)

Nati
a kép szenzációs, ha hívok egy fotóst és ilyen Anne-Geddes képeket akarok hülyének néz? A dokidnak biztos igaza van!- ha jól érzi magát és kiegyensúlyozott Fanni akkor biztos minden rendben a hízásával.Látod Léna sem hízott 1 gr-ot sem 1 hét alatt, azt hittem kevés a tejem, erre a tapasztalt anyukák a másik topicban jól leteremtettek, és igazuk volt ...tudják a babák mennyi kell nekik.

Erről jut eszembe RENi van Milupa 0+-os bontatlan tápszerem, mi már - úgy döntöttem :lol: - kibírjuk nélküle, ha kéred és még eheti ezt 3 hósan Krisztián szívesn odaadom?
Kép

Kép
katica_75

sziasztok

hazajöttünk a khból és a ph vizsgálat eredménye kóros reflux mire elég brutál mennyiségű zanthacot kell szedjen 4x5 milligramot.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

ditta nehari de ezt ellopom tőled ezt az ötletet nagyon frappáns csak én lehet virágokat fogok csinálni és úgy abba.

nekem is fáj a fogam vagy az ínyem nemtudom hogy melyik de sajna fáj

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Ditta:)
Nagyon jó ötletet adtál ezzel a vonattal;)

Vera!:)
Mekkora már ez a lányka!!!:)

Lányok!
Lehet, hogy Marcinak már a foga jön és azért nem tudott hajnali fél 4 óta aludni?Meg bőgött, ill. főleg nyűgös volt.Visszaaludt de csak egy-egy órákra, aztán megint fel:(
Nyálzik és rágna folyamatosan. Egyébként meg nagyon jó kedvű:)
Vendég

Katica
Ha találsz egy jó fotóst, lehet meg tudja/fogja csinálni. Bár lehet egy jó fotóért órákig kell próbálkozni.

Harivera
Gyönyörű a kis Iza! Micsoda haja van!

Melaszka
Lehet a frontokra reagál így Marcell. Nyelvével nem dolgozik egyfolytában? Fanni is nyálazik és eszi az öklét is, sőt a nyelve is egyfolytában jár, de én pl nem láttam megduzzadva sehol az ínyét.

Csuri
Fanninak is pont ott elöl van forgója. Mindig égnek áll a haja vagy kunkorodik ahogy nálatok is.

Beagle
Nem lehetett könnyű az első pár hónapotok. Én magam is gyűlölöm, hogy mindenki csak ezt tudta tőlem kérdezni (van tejed? Szopik?) Egyszerűen dührohamot tudtam kapni tőle. Főleg mert most hogy Fanni 05 hetes elmondhatom, MÁR nem fáj a szoptatás. Sokszor sírtam etetés közben anniyra fájt. Volt hogy feladtam volna, mert nem volt elég. Tápszert is kapott egy darabig napi 1x. Aztán megelégeltem mindent és néhány napi szenvedés árán, de visszahoztam a tejet és begyógyítottam a sebeimet.
Én azt gondolom, semmivel sem leszel jobb vagy roszabb anya attól függően mivel eteted a babádat. És tényleg az a fontos, hogy kiegyensúlyozott légy.

Dalminha
Mennyire hasonlít rád a lányod! Kornél meg hihetetlenül nagyfiú már és hogy tud duzzogni!!!

Ditta
nagyon jó a vonatos ötlet! ha lenne gyerekszobánk én is csinálnék hasonlót.

Jesszusom! Itt 3 hósan mindenki 5-6 kilós babákról ír, mi akkor még csak 3820grammosak voltunk és 56 centisek!!! Jó most sem nagy még Fanni, de a sok karban hurcolás miatt nem is bánom.

+ kilók:
Én az egy évvel ezelötti súlyomhoz képest minuszban vagyok amit a diétának köszönhetek, de még így is van +8 kilóm. Hogyan adjam le? Lehet valami ésszerű diétát csinálni szoptatás alatt?

Tejtárolás:
Én egyáltalán nem tettem el tejet, nem láttam értelmét. Amíg kell neki addig lesz, utána meg minek? Ha főzibe tennék, akkor fejek hozzá egy kicsit és ennyi. Hiba lenne???

na egyenlőre ennyi, megyek ébreszteni Fannit mert evésidő jön.

Kép
Kép
nati80

Katica, Micsoda szép baba Léna, mint egy kis hercegnő!
Tényleg leteremtettek? Akkor teremts le engem is légyszi, mert én állandóan tápszert akarnék neki adni, csak nem fogadja el. :oops: Alig hízik , most a héten 6 dkg-t, mert alig van tejem a láz meg a betegség miatt.
Vera, csudaédes Iza, de amikor ilyen képet látok babáról, hogy csövek itt-ott, nagyon elszorul a szívem! :cry: Ha már eszik szilárdat akkor el fog múlni, nem? Reméljük!
Nati, Fanni csodálatos kislány! Talán ő az egyetlen aki kisebb Pannánál. A dokinénid szerint ok ennyi hízás? Ha igen, akkor meg vagyok nyugodva. Nem tudnál küldeni fényképes sablonokat, vagy ilyent, mint ez a tojás, akkor photoshoppal beügyeskedném valahogy Pannát
Tényleg mekkora különbségek vannak a gyerekek között, az egyik 7,5 kg, a másik 4,5 és egyidősek. Bár nem tudom miért várjuk, várom, hogy pont az átlagba essen, amikor mi felnőttek is mind különbözően hízunk, fogyunk.
Ditta, nagyon jó ez a kisvonat!
:) :)
Anya, Kincső cukika nagyon!
Hangolka, nagyon drága ez a tápszer... az egész akkor havi 100000 lenne, ha nem támogatná a tb? nemsemmi De a lényg, hogy Sziszi szépen fejlődik tőle, és jól érzi magát a kis cukim.
Kérdezted, Kornél folyékonyan beszél igen rég már. 2 éves szülinapi buliján megtanították neki a keresztszülei, hogy "Stircz Kornél vagyok, 2 éves nőtlen faszagyerek!" Nagyon "örültem" neki, főleg, hogy utána ezt hirdette úton-útfélen. Jobban el lehet vele beszélgetni mint a 15 éves unokatestvérével, és állítom a szókincse is nagyobb. De a barinőm kislánya, aki egy hónapban született vele, még az apa-anyánál tart. Szóval ebben is tök változók a gyerekek.

Kép
Kép
dalminha

Vera
sajnálom Izád! Mitől lehet ez a savvasság? Lénának kb. 1 hétig volt még decemberben h. olyan savasat bukott hogy a végén már kikészítette a hangszálait és berekedt..de aztán elmúlt magától.

Dalma, köszi a dicsit.
irgum burgum!!! :) igen azt írták ha a gyerek jól érzi magát , kiegyensúlyozott akkor nincs miért aggódni,majd szaporít magának ha kevés.. látod Panna is melyen bölcs! Egyél héjjában sült krumplit, én azt ettem betegen és csinált tejet. Most vettem hippes teát ez is tök jó, meg Milusan-t a milupától az is nagyon hatékony- igaz 1ezres de ha sörözök az sem olcsóbb, ez meg még ízlik is.-csipkebogyó hibiszkusszal meg vitaminokkal így betegségen is lehet segítene.

Kép
katica_75

Katica! :)
El is felejtettem írni, hogy Léna milyen szép és milyen kis csinos :) :)

Dalmi! :) Hogy vagy?

Szegénykék a tejjel kínlódtok :(
Én is kínlódok, de én a sokadalom miatt :D Tegnap úgy fájt a mellem, és sajna sorozatoan a pelenkázón is azt rugja meg párszor Marci :roll:
Kép
Kép
és így szeretjük a könyveket :D
Kép
Vendég

Sziasztok!

Édesek a babák :lol: :lol: :lol:

Itt szakad a hó :D :D :D

Zsombi két napja igen nyűgös. Azt hiszem jön a foga. Mindent a szájába tol, mindent rág és eléggé nyugtalan. Az ínye is meg van duzzadva. Szerintetek mennyi idő míg kibújnak a fogacskák?
Nekem szerencsére már nem fáj a bölcs fogam, most egy részleges szájzárral küzdök amit a bölcsfogam okozott :?

Vera, édes a lánykád. Hogy van a fogad, fáj még?

Melaszka, egy cipőben járunk én is a sokadalommal küzdök pár napja. A kis huncutkám termelt magának több tejcsit :P

Kép

Kép

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Ma döbbentem rá, hogy Fanni kezdi kinőni az újszülött méretet. Tescos ruhából most kezdjük hordani a 0-3 hónapos méretet. vagyis most kezdünk belenőni. Mások ilyenkor már 62-es méretet hordanak legalább.
Ja és már van olyan ruhánk is amit nem tudok ráadni, mert olyan kicsi hosszra. :roll: :lol:

Valamelyik éjszaka megfigyeltem, hogy Fanni szórakozik velem. 2 óránként ébred, nem éhes csak cicizik, de utána nem tudom az ágyába visszarakni. Ma éjszaka tuti fog vizet kapni. Én nem is értem, hogy miért van ez. napközben 4 óránként eszik és simán kibírja, nem is cicizik csak amikor csuklik. Szerintetek? Mit csináljak ezzel a helyzettel?

Ti szoktatok énekelni a piciknek? fanni imádja ha énekelek, mindig vigyorog és rugizik, jár keze lába. Sajna nem tudok valami sok dalt, de próbálok heti 3-4et megtanulni. Tudtok olyan oldalt ahol vannak ilyen dalok esetleg kottával együtt?

Kép
Kép
nati80

Katica,kri,vera és melaszka: nagyon édesek a gyerköcök és milyen nagyok már.Hihetetlen hogy nem rég még a pociba voltak :lol: :lol:

Mi jol vagyunk .Kevin már jol alszik esténként.Tegnap már elaludt 9 fele és azota alszik :lol: de mondjuk evett 33* közbe de alszik is utánna.Ugy örülök :lol:
itt is esik a hó pedig én már a napocskát,jó idöt várnám.

000kata

Melaszka
Olyan furcsa, mintha Marcell nem is 3 hónapos lenne. Inkább fél évesnek mondanám a képek alapján. Főleg ahogy fogja a könyvet.

Tényleg, még akartam kérdezni, hogy milyen játékokat használtok? Lassan lehet nézelődni a képességfejlesztők között. Már kinőttük a bébijátékokat, nem?

Kép
Kép
nati80

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Marcell már kb. 3 hete ébred 2x legalább.

Kata! :)
De jó!Örülök a jó híreknek Kevinnel kapcsolatban!Még a végén leköröz mindenkit jó alvásban! :D :shock:
Figyeljetek!
Az mennyire természetes, hogy egy baba mielőtt elalszik sír. :?
Marcell majdnem mindig.Egyébként egész nap egy hangja sincs :)
Vendég

Valami miatt újból elküldte az előzőt :?

Kép
Kép
Kép
eagleszem

hellóka.

kri sajna már nincs meg:))))

lassan én is átmegyek csecsemőbe. egy fogammal megint kevesebb lett a számba ma. csütörtök óta ettem a rubofent de a húzás abszolute nem fájt.Pedig törött volt a fogam nagyon. azon az oldalon vagy 2 éve nem ettem már.

harivera
Budapest XXI. kerület

Melaszka
Teljesen normásil, ha elalvás előtt sír. vagyis leginkább akkor fordul elő, ha túlfárad a baba és sírással nyugtatja meg magát. vagyis inkább a sírással ki tudja zárni a külvilág zajait. Lehet nagy a zaj nálatok vagy a fény és az zavarja. Esetleg próbáld meg az előtt letenni aludni, hogy túlpörögne. ha már tudod mikor kezd fáradni, azonnal fektessed le. Én is küzdöttem ezzel, de már tudom mikor kell lépnem és már ritka, hogy sírna a fáradság miatt.

Dalminha
Csak ezt az egy képet csináltuk eddig, de mivel nagy méretű, nem tudom neked elküldeni mailben. A másik gond az lehet még vele, hogy ha nem ugyanabban a fényben készül a babáról a kép akkor rosszul fog kinézni.
Folyt. köv

Kép
Kép
nati80

És hogy csinálod???
Nálunk az a baj, hogy ilyenkor alszik kb.1-ig,2-ig, aztán késő du. nem hajlandó aludni :( És este 6-ra meg már alig lehet vele bírni, és fél8-8-kor már alszik is.
Este 6-ig úgy túl van pörögve, hogy képtelenség elaltatni.
Amit délutánonként sétálok vele a levegőn, max.40 perc és meg is ébred utána.Aztán itt fenn a lakásban meg nem lehet elaltatni.Csak fürdés után hajlandó aludni :?
Vendég

Sziasztok!

Sajna a gyerkőceim betegek lettek. Az influenzán már túl voltunk, erre most mandulagyuszi. Jó rondán köhög mindkettő. Viszont Matyinak még nincs begyulladva a mandulája, így ő nem antibiotikumozik. Bendinek szednie kell sajnos. Mellékhatása: hasmenés. Szegénykém, többször bekakilt. Reggelre átázott :( . És a kifolyt kaki szétmarta a combja belső felét. Sírt mikor tisztogattam. És terpeszjárásban mászkál. Viccesnek néz ki, de tudom, hogy fáj neki :cry: . Holnap megyünk a dokihoz, majd meglátjuk, mit mond.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Eagleszem, sajnálom a betegséget! Bendi amúgy szobatiszta már? A kaki nagyon tud ám csípni. Korinak mindig hasmenése van, nem is volt még neki soha szilárd. Neki is mindig kivan csípve, tiszta piros... :cry:
Mi még mindig nagyon köhögünk, de láz már nincs, csak a prüntyilány volt lázas tegnap reggelre, de ma már nem. csak náthás.
Ha még egy hópihét meglátok, felmondok! Már elegem van a télből nagyon és ma reggel is baromir esett a hó... :cry: :roll:
Kri, Melaszka, Cukik a fiukák!
nati, erre a fény dologra nem is gondoltam... :roll: mi is a múlt héten kezdtük a 62-es ruhát, de még egy csomó 56-os is rámegy. 59 cm a kiccsaj.
Kata! végre! gratula! :wink:

Kép
Kép
dalminha

Melaszka

Nekem nagyon sokat segített a Suttogó I. és a Suttogó mmindent megold. Főleg az alvási gondokbann segít, de elég nehéz, sok türelem kell hozzá és kitartás. Na ezekkel nem rendelkezem és nálam sem működik minden ebből kifolyólag. Pl éjszaka ha megnyekken Fanni azonnal cicit kap, csak hogy aludni tudjak. Persze így egész éjjel mellettem alszik. egyszóval még fejlődnöm kell.

Eagleszem
Jobbulást a kis családodnak!

Dalminha
Szerintem keress egy gyerekfotóst aki csinál hasonló képeket vagy gyere hozzánk. Na gondolom ide kecskemétre nem fogsz jönni, egy kicsit messze vagyunk hozzátok.

Tegnap nagyon rossz napunk volt. Teljesen felborult a napunk, zaklatott volt, alig aludt, nyűglődött és egész nap szinte kézben volt. Ennek eredménye, hogy az éjszakáknk is furin alakult. Most magam mellé tettem a telefonom hogy lássam mikor ébred. 8.30-kor aludt el, kelt 10.30, 1, 2, 4, 5, 6.30. Ebből az 1 és a 6.30 volt kaja a többi cicizés. Most ezzel mit kezdjek szerintetek???Valahogy le kellene szoktatnom róla.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Gyönyörűek a gyerkőcök egytől egyig! :)

Melaszka!
Nálunk is van sírdogálás alvás előtt, csak délelőtt alszik el egyedül sírás nélkül. A fáradtságtól van szerintem is. Igaza van Natinak, el kell kapni a jó pillanatot. Ádámnál már figyelek, ha ásít vagy most már dörzsöli a szemét, felveszem és elringatom vagy néha csak elég ha odaadom neki a cumit.

Eagleszem!
Jobbulást Nektek!

Dalma!
Gyógyuljatok meg hamar!

Nati!
Huu, Fanni ébredései nem semmik. Nekünk könnyebb volt, mert Ádám talán az első 2 hétben ha ébredt 3 óránként enni, Utána már csak 11kor meg reggel 5-6 körül evett. Január eleje óta este 9kor eszik, 10-11 körül elalszik és csak reggel 8kor kel vagy ébresztem. Az első 4 hétben egy szobában aludtam Ádámmal és ilyenkor majdnem minden éjjel mellettem kötött ki az ágyban és ugyanúgy cicizett mint Fanni. Nagy segítség volt, hogy még karácsony előtt visszamentem a hálószobánkba aludni és Ádám azóta egyedül alszik a szobájában, a kiságyában. Ha éjjel felébred nagy ritkán vagy felsír, csak átmegyek és odaadom neki a cumit és azonnal visszaalszik. Fanninak nem lenne elég, ha csak cumit adnál? Vagy Ő nem cumizik?

Eszter

Kép
ske

Jaj, olyan cuki picur lehet Panna és Fanni, hogy most kezdik hordani a 62-es rucikat!!!! :D
Az én Ádámom most 68-asokat hord, de a rugik ebben a méretben már kicsik, szóval mi már a 74-eseket gyűjtjük. :shock:

Kép
ske

Ske
Fanni napközben kap cumit elalváshoz, de hamar kilövi, ha már nem kell. Éjjel volt, hogy megpróbáltam cumit adni, de úgy bedühödött, hogy csak lestem. De lehet az is baj ám, hogy mivel mellettem alszik, így minden mocorgásra felébredek és én hülye félálomba cicit dugok a szájába. Szóval tuti én rontottam el, ezért is szeretném visszaszoktatni az ágyába. Úgy csak akkor ébredtem fel, mikor már panaszkodott az éhség miatt. Amíg csak mocorgott, cuppogott addig maradtam az ágyamban.
Fanni is nagyon szépen aludt eleinte. Voltak nekünk is átaludt éjszakáink, mikor 6-7-8 órát aludt egyhuzamban, de akkor az ágyában volt. Egyszóval ez a megoldás szerintem, hogy az ágyában kell aludnia. Csak az az én bajom, hogy mikor felkel enni olyan fáradt vagyok, hogy nem tudom megvárni míg visszaalszik rendesen és visszategyem az ágyába. Vagyis itt kezdődik a probléma. Kitartónak kell lennem, valószínű lesz néhány kialvatlan napom, de meg kell tennem a saját és Fanni érdekében. Szerintem neki sem jól, hogy mikor félálomban mocorog azonnal cicit dug valaki a szájába. :roll: :lol:
Fanni amúgy újszülöttként is 4 óránként kért enni éjjel. Csak akkor 1 órát evett, akkor az volt a fárasztó. Most meg 10 perc alatt lerendezi éjszaka az evést.
Nálatok mikor van fürdés, ha este 9kor eszik? Napközben mindig ugyanakkor vannak az etetések? Nálunk legtöbbször 7,11,3, és utána a fürdés miatt 18kor kaja van utána 8kor fürdés és 8.30 megint kaja, hogy tovább bírja (láncetetés) és ezzel eddig 1-2ig bírta is és szerintem most is bírná, csak hát a tegnapi nap és éjjel más volt. ma is figyelni fogom és most bekészítem a cumit és a vizet is magam mellé. És vissza fogom tenni az ágyába. Arra gondoltam beállítom az ébresztőmet kajaidő után fél órára és tuti felébredek visszatenni az ágyába.
napközben már tényleg olyan szépen megy minden, de az éjjelek még nem az igaziak. Nem bánom, ha felkel enni 1-2 alkalommal éjjel, de utána aludjon.

Kép
Kép
nati80

Ske
nem semmi a méretetek, pedig Ádám még fiatalabb is nálunk. Ránk még óriási a 62-es, de azért már hordjuk. :lol:

Kép
Kép
nati80

Épp néztem, hogy Fanni egy napon született Marcimmal :)
Nálunk is hasonló a helyzet éjjel a fáradtság miatt.Csak szerencse, hogy Marci visszaalszik, ha felkel éjfél-1 körül.De aztán fél 5-kor végleg felkel, és egy óra múlva visszaalszik, de csak mellettem :)
Egyébként a kiságyban alszik mindig.
Vendég

Hello!
Nati, fekve szoptatsz éjjel? Akkor elhiszem hogy bealszol... Nem próbálod ki ülve? Én beülök a fotelba, ott eszik a manó, bealszik közbe, majd megy vissza az ágyába!
Panna mostanában 2x kel éjjel, szerintem kevés neki a nappali tejci. Elalszik nagy bőgések árán 10 körül, és 3-kor meg 6-7-kor kel és aztán alszik tovább kb 10-ig. Ez tök jó, mert így nyugodtan elkészíthetem Kornélt meg magamat reggel, a teákat, meg reggelizünk, Kornél kezdi játékát és kel a kisasszony.
Most megyek, indulunk sétálni!

Kép
Kép
dalminha

Melaszka

Nálunk is így volt eddig az éjjeli ébredés, csak ő 5 után is visszaaludt még. Most meg tényleg nagyon elrontottam valamit.

Dalminha
Azért etetek fekve, mert mikor ülve eszik elalszikk ugyan, dfe ha be akarnám rakni az ágyába felébred. Nos ekkor jön a fekve szopi és akkor alszik tovább. De igazad van, hogy ülnöm kellene. A baj ezzel, hogy vagy a földön a matracon tudok ülni, vagy széken. Nappaliba nem akarok kimenni a kanapéra mert tartok tőle akkor végleg felébredne.

Ma úgy tűnik visszaállt a rendünk. 6.30kor kelt, 7-kor evett, 9 körül elaludt és 10.30kor ébredt. 11kor kaja és eddig játszott, most viszont megint kezd fáradni így megyünk sétálni és alszik.

Kép
Kép
nati80

Kata
Köszönjük a dícséretet! :) Privi ment! Kevined hogy vagy?

Hangolka
Az igen, tényleg nem semmi az ára! Még szerencse, hogy akkor így kell fizetned. Nekünk csak gasztrós doki ajánlása után adják olcsóbban. L Mennyi volt a magánrendelés? Nem szándékozom kelteni, örülök, hogy alszik. J Köszi a dícséretet. Én is nehezen tudnék lemondani a hegyekről az biztos. Teljesen megértelek, hogy hiányoznak! De azért Győr se csúnya. ;) Mi márciusban megyünk Sopronba wellnessre, úgy néz ki bemegyünk Győrbe is. :)

Nati

Akkor hasonlóan alakul a súlyunk, mint nektek. Kincső 2850 g-al született 13 hetesen 4780 g. Alvás nálunk pont fordítva van babám átalussza az éjszakát 10-12 órákat alszik. Na, de nappal egyszerűen nem tud fél óránál többet és azt kizárólag csak a Mi ágyunkban vagy most pl. a hintájában alszik, de csak úgy ha itt vagyok mellette. Nagyon anyás, senkivel nem marad meg, ha nem lát. Szerencsére éjjel a kiságyban alszik, de akkor már olyan fáradt, hogy akkor már neki mindegy. J

Ditta
7400 g?? az igen! Hatalmas pasid van! J Kincső már mászik, leteszem a kiságyba középre és mire reggel bemegyek egész fent van, ha nem lenne rács kiesne. Nagyon jópofa ez a kis vonatos dolog. Tényleg jó ötlet! J

Katica
Köszi neked is gyönyörű hercegnőd van!!! J Kincső is rengeteget bukik még mindig, akkor lehet, hogy ettől?? Én vissza viszem , most akárhogy sajnálom, kíváncsi vagyok az eredményre. Vizeletet Te vettél le? Elég fura az a ragacsos zacskó. Abban kell vinni , vagy át kell önteni??

Vera
Sajnálom Izácskát! Hol voltatok melyik kórházban? Ez a reflux vizsgálat?? Nagyon kis hősiesen viselte a lánykád!!

Dalmi
Köszi neked is! Ilyen hóban is sétáltok? Mondjuk itt a hegyen fél méter a hó még mindig sajnos. Ti hol laktok??

Puszi mindenkinek!!
Kép

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Anikó!
Boldog névnapot Matyinak!
És jobbulást nektek!

Most jöttünk haza oltásról,és képzeljétek még mosolygott is közben,észre sem vette,hogy megszúrták.nagyon büszke voltam a kicsikémre.
6700g,és 62 cm.
dokinő azt mondta hogy egy hónap múlva kezdjek el adni neki almát,barackot(levét),délelőttönként,aztán a pépet,és 6 hós korára már a délelőtti evést váltsa ki a gyümi. :roll:
nem csak 6 hónaposan kell elkezdeni?na mindegy csüt.ön jön a védőnő,őt is megkérdezem.

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Ja vettem a camomilla 15ch-t.este adok neki 5 bogyót felolvasztva,és megint jól alszik

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Most jöttünk az oltásról. A mi 3 hós adataink: 5520g és 62 cm! Mi is most keztük a 62-es ruhákat, sőt van még 2 56-os amit hordunk, de el is kellene mennünk ruhát venni, mert 62-esből kevés van.

Képzeljétek, a dokinéni hasrafektette, a kisasszony meg csak elhevert, mert épp nem volt kedve kinyomni magát. A dokinéni mondja, hogy jobban kellene erőltetni a hasalást, mert ez így elég gyatra, na több se kellett Natasának, fogta magát és dühösen átlibbent kb 2 mp alatt hasról hátra. Na csak úgy néztek :D

Nati: mi újabban kelünk éjjel, ez eléggé megviselt, mert jól el voltam kényeztetve (este 10-reggel f7). Én fekve szopiztattam meg mikor kelt éjjel, és utána vissza a kiságyba... Persze neki kb 10perc volt az ébrenlét, nekem 30perc, mert ha túl hamar próbálom meg lerakni, akkor felébred (volt hogy f4-től 6ig voltunk így fenn, mert türelmetlen voltam...)

Dalmi, remélem már gyógyultok!

Alvás előtti sírás: nálunk az a ritka ha nincs... Este is van, ha még nem akar aludni, akkor mikrofonnak használja a cicimet és abba kiabál, aztán ha úgy gondolja, akkor rácuppan és elalszik.

Bocs, hogy csak magunkról írtam, de most mennem kell játszani :D

Kép
pipal

Pipal, Ez nagyon tetszett: "mikrofonnak használja a cicimet és abba kiabál..." :) Annyira el tudom képzelni... édeske!! Megfordult? Nagyon ügyi a kisasszony!
Anya, mi is Győrben lakunk, és itt is baromi nagy hó van, illetve volt, mert olvad rendesen. Ilyenkor is megyünk sétálni, mert Kornélt nem lehet akkor délután lelőni sem hogy aludjon, mert nem fárad el. Ilyenkor nem babakocsizunk, hanem kendőbe kötöm Pannát.
Honey, gratulálok, ügyi kislányod van! Jó nagy már! Tényleg hogy nől ekkorát, ha csak 100 g körül eszik? Vagy már többet? Sztem azért mondta, hogy elkezhetsz neki adni, mert szép a súlya. nem? Én 4 hósan akarom kezdeni. Az még másfél hét.
Én még mindig tejparánál vagyok, de már marhán unok fejni, így napi 1 x fejem ki mindkettőt.

Sensi! Sclara! Zsemlyécske! Hol vagytok? Akíra!

Kép
Kép
dalminha

Anya
Olyan furcsa, hogy mennyire különbözőek a gyerekek. Fanni max 2-2 és fél órát tud ébren lenni, utána kiakad és nyűgös, ha nem alhat. Éjszakánk viszont 9től reggel 6-6.30ig tart. Ez alatt igazából alszik végig, csak enni és cicizni kel fel.

Honey
Ez a homeos golyó mire van? Csak mert felkaptam a fejem, hogy ettől jól alszik. :roll: :lol:

Pipal
Na nálunk is valszeg ez a nagy helyzet. Én vagyok türelmetlen és hamar le akarom tenni és akkor még nem alszik elég méllyen, így fel is ébred. Ma próbálok türelmesebb lenni és visszatenni az ágyába.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nati!
Igaza van Dalmának, nálunk is akkor szűnt meg az együtt alvás, mikor ülve kezdtem szoptatni és visszamnetem aludni a saját ágyamba. Szerintem nekem volt nehezebb az "elválás". Én azt is szoktam csinálni, hogy mikor már csak cumizik Ádám a cicimmel, kicserélem neki cumira, de a testhelyzetén nem változtatok, azaz ugyanúgy a cicim felé fordul. Így felállok vele, ringatom és nagyon óvatosan teszem le, szinte miliméterről miliméterre. Ha felébred mikor leteszem, odahajolok hozzá és az arcom az arcához nyomom és susogok a fülébe. Általában beválik, de ha nem kezdem előről. Tegnap este például semmi nem jött be, sehol nem volt jó Ádámnak, így letettem és otthagytam a szobájában. Méltatlankodott vagy 5-10 percig, aztán elaludt. Természetesen ha keservesen sírt volna, akkor azt nem hagytam volna, de csak kiabált.
A napirendünk attól füg Ádám mikor kel, általában fél9-9 az első kaja, 12, délután 3, 6 és este 9. Persze van olyan, hogy délután két óránként kér enni és olyan is, hogy már reggel fél7kor felkel. ja, és este 8 körül torna és utána fürdés.
Jaja, Ádám fiatalabb, mint Fanni, de mi 59 cm-rel születtünk, helyzeti előnyünk van! :D

Pipal!
Natasa már így forgolódik!? :shock: Ádámot arra sem tudom rávenni, hogy hason maradjon 10 percre. Nem szereti, de én azért erőltetem.

Honey!
Én is 5 hónaposan akarom a gyümiket adni, a barátnőim is ekkor kezdték, 6 és 8 hónaposak már a babáik. Én már folyton azon parázok, hogy elég-e Ádámnak a tejci. Néha nagyon nehéz őt etetni, mert csak vagdalódzik és nem akar enni és ez nem tudom mitől lehet.

Eszter

Kép
ske

Ez most a kedvenc képem:

Kép

Kép
ske

Ske
Ezt egyszerűen nem hiszem el!!! Milyen nagy Ádám! Nálatok mit takar a torna? Mit csináltok ilyenkor?

OK!!! Ma tuti türelmes leszek és kitartó és visszateszem az ágyába. És ülve fogom etetni.

Kép
Kép
nati80

Nati
Ádám csípője mindkét oldalon kötött volt, mikor megszületett. Kellett hordania másfél hónapos koráig terpeszpelust, de már annyit javult, hogy csak a torna kell. Körözgetni kell a lábaival. Meg ilyenkor szoktam hasra rakni, meg megfogom a kezeit és ő felül. Szóval semmi extra. Még a kezeit is megmozgatom kicsit.

Drukkolok az estéhez!:)

Kép
ske

Sziasztok

iszonyat édesek a babóók.

nekem tegnap ugye kihúzták a fogamat. sajnos be van gyulladva az ínyem érzem ahogy jön a trutyi belőle de nem fáj hála.

itt egy mai kép

Kép

Iza ma megkapta a 3 hós oltását. 55 centi és 5 kiló kereken.

harivera
Budapest XXI. kerület

Honey
furi h. ezt mondta a doki, ha van tej akkor nem a fél évet kötelező nekik javasolni? Úgy tudom ez nem súly függvénye...Kiváncsi vagyok mit mondd a védőnő? :) És tök jó ez a sörélesztő, csomó tejcsim lett. :D

Nati
Lána is így aludt múlt héten ahogy Fannid. 2-3 óránként kelt, kettőt szívott utána meg "nyunyóka" :? Aztán vasárnap vendégségbe mentünk és tök elfáradt, azóta megint 7 órát lehúz egyhuzamban. Sztem sem jó ahogy írod h. melletted van, megfigyeltem h. akkor Léna is állandóan csak enne...sztem érzik a tejcsiillatot.

Anya
Köszi :) Nekünk vizeletet nem kellett gyüjteni, az mihez kell?Igazad van a kontroll vérvétel kell, csak úgy utálom ha szurkálják...a kicsi keze tele maradt hegekkel :cry: :cry:

Képzeljétek újra hízásnak indult a kiscsaj! 200gr 1 hét alatt. :lol: Mi is kinőttük a 62-esek jórészét, hosszú nagyon.

Kép
katica_75

Vera
Iza tüneményes!!!! Jól áll neki a piros csatt. Már én is vennék Fanninak, de neki inkább égnekálló haja van elöl és így olyan cuki, hogy nem akarom "lecsatolni". Hogy vannak a nagytesók? Gondolom imádják a hugit.

Ma előrébb hoztam a fürdőt, így az esti 19es etetésre kész voltunk. De mivel egy órával hamarabb fürdött, nem igazán akart elaludni, de leküzdöttem fél9re. Most elméletileg 11-ig aludnia kellene, akkor megpróbálom álmában megetetni nehogy felébredjen.

Ma egyébként tényleg nagyon szépen tartottuk a napirendünket és most a késő délutáni alvását is az ágyában töltötte, nem az ölemben.

Kép
Kép
nati80

Honey!

Köszi a köszöntést Matyi nevében is!

Remélem, tényleg megtöri a jeget :D. Már ideje lenne a jobb időnek.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Dobok fel pár képet.

Kép Bendikém
Kép Matyikám 4 hónapos
Kép mosoly:)

Kép
Kép
Kép