A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Máté baba Isten hozott a nagyvilágban

Tencsi: én is vizesedek, a kezem kb.2 hete, a lábam meg pár napja. Érdekes, hogy látni szinte alig látszik, csak inkább érzem amikor behajlítom az ujjaimat. A cipőbe meg alig fért be a lábam

adryn: sajna ezek a fájdalmak már végig így lesznek szerintem. Én nem is áltatom magam már, hogy elmúllik. Hol a forgóm fáj, hol a gátamba nyilal be, és olyan szerencsétlennek érzem magam, főleg mikor 5 perc alatt érek át egyik szobából a másikba :evil:

marq:sajnálom, hogy betegek vagytok. Mit szedtetek össze, hányos-fosós, vagy lázas-torokgyuszit? Luca tündéri lehet a gondoskodásával :)

wicca: nem is baj, hogy nem jön még a baba, ebben az influenzás időben talán jobb is neki odabennt

Vica: örülök, hogy megoldódott a fütyi gond :) Anyóst nem értem, 2 gyerek mellett pihenni??? :shock: :wink:

Katka: Lilivel kb. a szülőszobán múlt el a hányingerem, ez most kicsit előbb sikerűlt, bár sokkal durvább lefolyású volt. Mondjuk nekem rátesz egy lapáttal, hogy refluxom van, így este 6 után már nem célszerű ennem, mert akkor egész éjjel jön fel a savam stb.
Peti jól rátok ijesztett, örülök, hogy nem volt semmi gond

Lili nevében köszi a dicsiket. Eddig még csak elől nyírtam le a haját, biztos azért ilyen loknis, mondjuk kifésűlni nem egyszerű :)

Valamit biztos kihagytam, annyira nagy a pörgés

Kép

Kép
pgyöngyi

Nekem lányok most mentek el síelni az apukájukkal. Kiváncsi vagyok, hogy bejön-e, hogy többgyerekes anya akkor szül, amikor ráér. Mert én ennél jobban nem fogok ráérni semmikor, mint ebben a 3 napban.... :roll: Persze sehol egy fájás, csak álmodozom.... :oops:

Tegnap mi megtartottuk a főpróbát. Nem is ártott. A Szent Imrébe a szülőszobát megtalálni éjszaka nem semmi.... Dokimmal abban maradtam, hogy hétfőn van legközelebb Nst, de addig bármi is történik irány a szülőszoba....

Vica: Hadd mondják az okosságokat. Úgyis akkor szülsz, amikor idő lesz és mindenki azt mondd, amit akar. Szerintem nagyon ügyes vagy, hogy kórház nélkül megúsztad ezt a terhességet 2 gyerek mellett.

Tehuti: Nagyon laza a dokid! nem semmi!

Tegnap a kórházba elnézegettem a babókat.... Már én is úgy vágyom rá, hogy babázzam.....

Mpatr: Köszi, hogy elindítottad! :)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Ja, laza! 8) De én meg vagyok vele elégedve. Végülis van benne vmi, hogy ilyenkor már mindegy. Ha nyitva van vmennyire, akkor sem tud vele mit csinálni. Eddig azért nézte rendszeresen!!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

juji: én is gratulálok a kis Mátéhoz! :) Majd 1-2 mondtaban mesélj a szülésről!

Nemlajos: boldog szülinapot! :)

Erpé: nem minden kislányból lesz rózsaszínű barbibaba! Bár, ennél rosszabb is lehetne, ahogy Katka írja. Mi a szomszéd csajtól örököltünk egy komplett barbi házat öt barbival, ruhákkal. Ennek egy éve, Luca kb ötször játszott vele. Inkább duplózik, kirakózik és autózik ezerrel, 3. szülinapjára garázst kért, az a sláger. de a pörgős szoknya hajráffal nála is elmaradhatatlan, igaz, a rózsaszínhez nem ragaszkodik. :D

Ovi: én a legközelebbi oviba írattam, mindenki dícsérte, még örültem, hogy körzetileg oda tartozunk. Nagyot csalódtam! Egy nagyon jó bölcsibe jártunk, rengeteg zenés-mondókás és kézműves foglalkozás volt, sokan ki is akadtak rajta, hogy már az ilyen kicsiknek is...Lucának nagyon bejött, imádta. Az ovi ehhez képest visszalépés, nagyon vekerdysre veszik a stílust, sok a szabad játék és kevés a foglalkozás és csak az kapcsolódik be, aki akar. Az én gyerekemnek ennél több kellene. Mindezt csak azért írom, hogy mennyire nem egyszerű a választás! Sok-sok szempontot kell figyelembe venni, az biztos, hogy a Kistesónál már rutinosabb leszek. Jó, hogy több intézményből is választhatsz. majd írd meg, hogyan döntöttél!

Tencsi: jó, hogy néha bejelentkezel!!! :D

Még írnék, de irány a játszó, Luca bicajjal, én meg rohanok utána. Hátha beindul a szülés.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok! Újra itt vagyok.

Gabi nevében köszönöm a sok jókívánságot! A továbbiakban sok-sok pozitív energiára lesz szükségük, mert a kisbabát Kaposvárról elszállították Pécsre a gyermekklinikára. Születése után nem sírt fel rögtön, lélegeztetni kellett és végül a vizsgálatok után kiderült, hogy nem fejlődött ki teljesen a tüdeje és a streptococcus miatt tüdőgyulladást kapott. Azért vitték Pécsre, mert ott jobb a felszereltség. Hugicám hétfőn mehet majd utána. Ő jól van, nagyon erős csajszi, tartja magát.
Kérlek, drukkoljatok, hogy minél hamarabb meggyógyuljon Máté!!!

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Még annyit, hogy a szülés sima szülés volt, viszonylag hamar lezajlott, Hugica nagyon ügyes volt. Annyi volt, hogy a baba keze elöl volt, az orvost idézve "szalutált", így egy kicsit nehezebben bújt ki.

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Küldjük a pozitív energiákat Máté babának és Rszgnek!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nem lehet baj, gyorsan meggyógyul a picur!!! De ez olyan rossz lehet, h mama itt, baba ott....... :cry:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nagyon sok erőt Gabinak, nehéz lehet a hétfőt kivárni! Máté biztos hamar erőre kap, és túllép a tüdőgyuszin. Megy a drukkkk!
Zsu néha írj majd hogy vannak, mert sokat gondolunk majd rájuk. Nagyon köszi a tájékoztatást!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Drukkolunk nagyon Gabinak és Máténak, kitartás!! és reméljük nem lesz semmi gond a kis Mátéval.
Jól emlékszem, hogy Gabinál is megállapították a streptococcust? és ő nem kapott rá antibiotikumot?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Jaaaj! Máté baba! Még szerencse, hogy gyorsan észrevették és már a legjobb kezekben van! Szorítunk és küldjük az energiákat!
Rszg! Kitartás! Most próbálj pihenni, had induljon a tejed. Aztán fejjél szorgalmasan, hogy minél több legyen, mert Máténak minden csepp kincs lesz!

A magyar protokol szerint a steptococcusra csak szülés közben adnak antibiotikumot. 2 adagot kell kapni 4 órás különbséggel az anyának. Lehet, hogy Rszg annyira gyorsan szült, hogy nem volt ideje hatni az antibiotikumank? :roll: Egyébként ezzel együtt is előfordulnak problémák, teljesen nem lehet kiírtani.... És hát ez a szemét baktérium meg pont egy fejletlen tüdőre mászott rá.... :twisted:

Katka

katka22

Zsu: Miért nem mehet át Pécsre? Az oké, hogy ma még erősödjön.... De mondjuk holnap? Joga van a babájával lenni. Szerintem próbáljatok néhány követ még megmozgatni. Apuka sem lehet ott? Ez a babának így nagyon nehéz.... Szüksége van a szüleire!
Bocs, hogy iylen értetlen vagyok, de azt hittem ez azért már rugalamasabb itthon....

Katka

katka22

Moncsis hír meg elsikkadt a mai napi izgalmakban. De ha jövő héten hazamehetnek, akkor az nagyon szuper. Ezek szerint már mindketten jól vannak és Lívia szépen eszeget. Nagyon örülök neki. :) Várjuk, hogy majd jelentkezz Moncsi! Bár tudom, hogy ilyenkor nagyon sűrű az élet! És ha lehet, akkor még fotót Líviáról! :)

Katka

katka22

Jézusom, szegénykéim, megy a drukk ezerrel. Csatlakozom Katkához, az anyának a gyermeke mellett van a helye, főleg ha beteg a kicsi, az anyatejes táplálásról nem is beszélve. Minden képpen informálódjanak, hogy lehet átmenni a másik kórházba, ne hagyják annyiba szerintem

Kép

Kép
pgyöngyi

Én vasárnap megyek a Szent Borbálába nst-re, csak az a baj, hogy nem tudom pontosan hol is fekszik Moncsi :? , meg azt se tudná ki vagyok és mit akarok :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Hipermegagiga drukkok mennek anyának és a babának is!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tehuti!
Nagyon jó ez a cikk, amit feltettél!
Az én dokim is eddig mindig nézett méhszájat, ha valamiért mentem, most csak uhu volt, hogy megnézzük, hátha megfordult.És én ennek úgy örültem, hogy nem is érdekelt a méhszáj :D

Képzeljétek, nekem többé-kevésbé már félidő óta(vagy olyan 22-23.hét óta) folydogál a tej(leginkább éjszaka, aztán a 30.hét körül eléggé abbamaradt, már aggódtam, erre tegnap éjszaka elázott a pizsamafölsőm :shock: és azóta is folyamatosan folydogál.Remélem, ez jó jel :wink: (bár állítólag semmi köze a majdani tejhez)

Kép
Kép
zazzy

Mennek a pozitív energyk Rszg!!!!! Máté biztos meggyógyul, erős kispasi!

Szép napot!
Vica
wicca

Rszg: nagy nagy gratula, és sok sok drukk hogy Mátébaba minél hamarabb túllegyen a tüdőgyuszin és mehessetek haza vele :D

KépKép
KépKép
adryn

Én sem értem, hogy miért kell hétfőig bent maradnia, hiszen a 3-4 napot a baba miatt szokták megvárni a hazamenetellel. Ha hív, majd megkérdezem, nem akarom zavarni, mert pihennie kell.

Zsu
Kép
Kép
*juji*

Juji, köszönjük az infokat Rszg-ről és Boldog Névnapot neked.

Sok-sok drukk Rszg-nek és a babának, picit ijesztően hangzik, de biztosan túllesznek rajta, hiszen szép súllyal született, erős babának kell lennie, a csudába, hogy gond van a kis tüdejével. Biztos jó kezekben van, értenek hozzá, de ezer drukk :arrow: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++pozitív pozitív pozitív :wink:

Moncsi is jó hírrel van, jön haza Lívia babával :D

Nekem fogalmam sincs hogy áll a méhszájam, azt még nekem nem nézték, csak valamikor az elején, de már nagyon érdekel, remélem jövő hét Szerdán kiderül, ha sikerül bejutnom az Orvoshoz NST után, ugyanis időpontot nem adtak, dehát fontos lenne, főleg hogy nekem még nem is volt vizsgálatom.
Amióta abbahagytam a Magne B6-t, keményedek is, eddig meg soha :roll:

Nemlajos hogy tellik a nap? Süti? :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: nekem az orvosom a Panangint ajánlotta görcsökre, keményedésre, esetleg rákérdezhetnél erre, hátha ezt lehet végig szedni (bár nem hiszem). csak ötlet volt, de mindjárt elolvasom a leírást.
Én nem tudom, de azt olvastam, hogy így a vége felé már sokat alszik a gyerek és kevesebbet mozog, hát ez nálunk nem éppen így van, most is kirugja a bordáimat :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

Nekem is mozgolódik még, elég aktív, de annyira nem hiper :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

erpé:Nem volt egyszerű az elmúlt 8 év,de mindig az" alagút" végét néztem,és tudtam ,hogy egyszer csak ott lesz az én kis csomagom is. :D Az embernek minden alkalommal belehal egy "kicsit"a lelke,de muszáj felállni,mert különben nem sikerülhet.Nálunk a férjem bírta nehezebben ,mert ott volt prbléma.De ez már a múlt ,és most már itt van velünk a kis manókám.Péter-Viktornak fogják hívni. :) :D
A te kis pocaklakód mi lesz,és hogy hívják? :) A dél-pestibe kihez jársz?
papillon:Azért mondta a doki,hogy normális,mert nem magas a vérnyomásom,és a cukrom is normális.De figyelem is minden nap,mert elég sokat vérezget az orrom. :( Azt mondta a dokim,hogy a súlyom miatt van,ami 93kg :shock: :D lett.Nagyon sokat híztam,de az elején amikor még szúrtam magam hormonnal.67 kg voltam ,most meg 93 :D Még jó,hogy 179 cm magas vagyok,így kicsit oszlik rajtam. :D :D
Nemlajos:Boldog szülinapot Kívánok! :)
rszg:Nagyon -nagy gratula a nagyfiúhoz! :D :D
p.éva

Bea:Én is abbahagytam,mert nem igazán ajánlatos szedni a 36 héttől.Nagyon sokat keményedik a pocakom azóta,de nekem nagyon bejött ,hogy akkor megyek és melegebb vízben lezuhanyzok. :)
p.éva

Bea neked tényleg csak az elején nézték a méhszájat?? :shock: azóta nem is?
A keményedésekre még szedheted szerintem a Magne B6-ot úgy egy hétig - én is most hétvégéig szedem, aztán fokozatosan csökkentem. De más gyógyszert most már neked nem érdemes hiszen ilyenkor kell inkább szép lassan abbahagyni. Lassan te is betöltöd a 37. hetet, aztán nyugodtan jöhet akár Maja baba :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Azt el is felejtettem, hogy köszönöm a névnapi köszöntéseket! :D

Zsu
Kép
Kép
*juji*

juj, hétfő az nagyon messze van még :cry:

Bea, süti már nem lesz, nem mentem át a cukiba, és vasalni se volt időm. Délután aludtam 2 órát, aztán takarítottam, aztán beállított egy exdiákom, most ment el, szóval semmire nem maradt időm, de majd holnap :wink:
Ma meg sütök magamnak krumplit, mert azt nagyon szeretem 8)

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, neked nem egyforma a két vonalzód :D
Nekem az előbb hoztak egy-két sütit anyukámék, küldök neked távpostán jó? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Igen, ezt én is próbáltam, fürdeni már nem nagyon merek, mert nem tudom mennyire van nyitva a méhszáj, bár a többiek azt is ajánlották, hogy egy meleg, nem forró fürdő..

Én is már kicsit várom a végét, de úgy vagyok vele inkább minnél tovább maradjon benn, hogy egészséges, fejlett baba legyen.

Nekem most székrekedésre nagyon bejött a mazsola.

Nemtudom ki tette be ezt a szülési tanácsadó linket, de nagyon jó, most olvastam végig.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ez az Nemlajos kényeztesd magad! :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Míg írok felettem is megjelennek a hsz-ek :lol: :lol:

Vica, igen képzeld, nekem általában UH van csak, biztos azért mert eddig nem keményedtem.

Bea, Maja

Kép
bea1978

de én is meglepődtem ezen, mert ti mindig mondtátok, hogy nőgyógy, méhszáj vizsgálat, UH..

Lehet, hogy 1X nézték, már nem emlékszem pontosan, amikor kiderült hogy vesegyulladásom van, fel vagyok fázva, az elmúlt szerencsére, de azt a kórházban vérvétel, ill, vizelettenyésztés után.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Hát csajok. Emésztem a Mátés híreket. Azért erősen gondolkodom a császáron, mert ugye streptococcusom nekem is van.... :roll:
Csak tudnám mi a jó döntés.... :roll:

Katka

katka22

vica, tudom, mindkettőnél a márc. 20-at adtam meg, csak másképp számolnak...
Sütit várom:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka, dönthetsz úgy ilyenkor, hogy császár? azt hittem ezt az orvos dönti el. Igazából nem sok mindent tudok a kókuszról, viszont a tüdő fejlődése nem biztos, hogy a te esetben is ugyanaz, mint Rszg-nél. A te picúrodnak, lehet okés a tüdő.

Bea, Maja

Kép
bea1978

sziasztok!

Ismét itt egy kukkoló.:))

Rszg és Máté baba miatt írok nektek.

Kórházban nem csak a baba miatt kell maradni, hanem a méh visszafejlődését is nézik szülés után. Ill. neki voltak vese gondjai is, gondolom azt is figyelik most.

Máté baba valószínűleg Pécsen a gyermekklinikára került, vagyis nem szülészeti klinikára, így nem valószínű, hogy együtt lehetnének 24 órát. Van anyaszállás Pécsen, de az se a klinikán van, hanem a közelében. Ha minden jól megy jövő hétre már Máté baba is meggyógyulhat, és majdnem egyszerre mehetnek haza.

Dandy
dandy

Szóval nem egy frissen szült anyának való az átutazás, főleg, hogy nem is lehetnének együtt? Hát igen ebből a szempontból nézve..... :roll: az orvosok biztosan tudják mi a teendő. Szerintem sem lesz gond, főleg hogy, mi is küldjük a pozitív energiákat, sokat gondolunk RSZGre :!:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Zazzy, bea, örülök, h tetszik a cikk! Sztem is jó, már elolvastam párszor, próbálom memorizálni. :lol:

Zazzy, tej nekem is volt kb. a 20. hét környékén, de csak akkor, ha nem volt rajtam melltartó. Azóta abban alszom és nem folyik.

Huuu, mennyi kukkolónk van!!!!! :lol: :lol: :lol:

Én nemtom, h van- e kókuszom. Jó mútkor volt kenetvizsgálatom, akkor nem szóltak, h van. Vmi más baci viszont volt. :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Zazzy, nekem még nem volt ennyi.. egy -egy cseppet néha észrevettem, meg is lepődtem, meg fura illata van a mellemnek :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

na itten vannak a képek :P a pelenkázó felett még lesz egy polcos kisszekrény ahová a pelusok mennek majd, ott azért nincs tükör :P

Kép szobánk

Kép szobánk 2

Kép kiságy énfestette macival :P

KépKép
KépKép
adryn

Lányok!
Ma lett meg az elvileg 36 hetes teljes vérkép+vizeletvizsgálatom, és a "hámsejt"-nél tök durva eltérés van(sokkal több, mint a ref.tartomány), nem tudjátok mi a fene ez???

És megérte kínlódni a vassal, most meg már átment sokba, igaz nem vészes, de előtte is 0,5-ös eltérés volt, annyival volt kevesebb, szerintem nem volt gáz, de szorgalmasan szedtem a napi egyet, most meg sok lett.De gondolom, ez nem baj.De ez a hámsejt dolog idegesít, fogalmam sincs mi lehet, neten se találtam semmi értelmeset.

Kép
Kép
zazzy

Adryn, nagyon jóóó a szoba!!! A kiságy nagggyon tetszik!!! Ügyes vagy!!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Aranyos, minden nagyon szép Adryn :!: :D :D Gratulálok, ügyesek vagytok, nagyon kreatív, és az a Nico Maci haláli :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Zazzy, nemtudom mi lehet az, google-ben nem tudsz rákeresni? hátha rálelsz valami orvosi oldalra.

Bea, Maja

Kép
bea1978

de nekem azt mondták, hogy ezek a referenciaértékek normál emberekéhez vannak, kismamáknál természetesek az eltérések.

Bea, Maja

Kép
bea1978

http://hpvteszt.hu/noi-egeszseg/varandossag

ezt találtam, ezek szerint lehet valami baktérium is okozhatja, mint a kókusz is, de szerintem, ha gond lenne, úgyis mondták volna Zazzy, ne idegeskedj, nem jó az a mi állapotunkban :?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Zazzy: anya egészségügyis pont msn-ezek vele. rákérdeztem, ő mondta írd le a pontos eredményt. vizeletben magas a hámsejt?

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, nagyon szép kis kuckó! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Közben annyit sikerült kideríteni, hogy vesehámsejt sem lehetne a vizeletben(bár ref.szerint csak annyi, hogy kevesebb legyen, mint 3 és nekem pont 3 az is :(
De mást nem találtam sehogy.
Dokival még nem beszéltem, ez még csak a véreredmény, erről még senki nem mondott véleményt.

Kép
Kép
zazzy

Adryn!
Köszi!
Igen!Vizelet.
Hámsejt(látótér):15/látótér ref. <6
Hámsejt:98/ul ref.<35
Vesehámsejt: 3/ul ref.<3

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: aszongya anya hogy ő most ezt így nem tudja mitől lehet, de holnapra utánajár ha az úgy jó neked. ma van a névnapja és épp pezsgőzik a barátnőjével ...
:roll:

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: