A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!
Tegnap voltunk csípőficam vizsgálaton és sajnos tovább küldtek últra hangra mert laza a csípőlye,és valami kis fokú redőasszimmetriát találtak.Most néztem a papíron,hogy odaírták,hogy csípőtorna javasolt otthon és,hogy betanítva.És valamilyen csípő pelenkát kell hordania.Pedig semmit nem mutattak.De itt azt mondták,hogy itt csinálnak valami koponya ultra hangot is!Nem tudja valaki,hogy ezért fizetni kell?Tudom,hogy hülye kérdés de valaki nem tud segíteni abba,hogyan kell helyesen tornáztatni.
Gyönyörűek a felrakott babákról a képek,én is raknák fel de nem találom,hogyan kell.

Kép
andi0716

Hanna! De jó,hogy ilyen sok a tejcsid!

Katuska! Te eszel borsót? Nem fáj a pocija tőle Petrának?

Kisbogács! Szegénykém! Nem semmi, amit ott művelnek! Nekem szerencsém volt, anyósom minden ilyen jellegü papírt elintézett, nekem csak alá kellett írnom.

Nagyon jó éjszakám volt. Kicsi fiam este 9-től 4-ig aludt, így hónapok óta először 5 órát aludtam egyhuzamba! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Andi:
valószínűleg terpeszpelust fog kapni a babád.
Azt viszont nem értem, hogy miért nem mutatták meg a tornásztatást.. Ebben nem tudunk segíteni, az ottani orvosnak kellett volna megmutatnia, bár lehet, ahová tovább küldtek, ott fogják elmagyarázni, hogy mit kell csinálni..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Azta mennyi helyes baba!!

Hanna, Julcsi arca is pont ilyen. Remélem, hogy tényleg nem a tejtől van, hanem csak a hormonoktól, mert a doktornéni azt mondta, hogy ha a tejivászataim miatt van, akkor az előre jelezheti Julcsi későbbi tejallergiáját.
Gratulálok az 1 hónaphoz!
Olivér Lacán szopizott :shock: ?? Hát én is beájultam volna :lol: :lol: !

Kata, Martin már nagyon komoly pasi.

Szia Gyöngyi, üdv itt. Helyes a kis Virágotok.

Mágnes, ez nem semmi történet. Hogy ilyen hogy jut egyáltalán eszébe valakinek? És miért jó?

Csöre, 1 hónap alatt 3 szülői??? Jaj, Saci naggggyon szép kislány.

Peni, szerintem is mondd a védőnőnek, ha neked nem jó az időpont, akkor is, ha egyszerűen akkor nincs kedved hozzá. Nekünk egyébként nem mondja előre, mikor jön, előtte ideszól telefonon, hogy jó-e nekem.

Batkata, jobbulást Julcsának!

Képzeljétek, nekünk meg kinőtte Julcsi a kádját :cry: . Már előre sajnálom, mert nagyon klassz kis szerkezetünk volt. Volt rajta egy nagy pelenkázó rész, és hatalmas polcok, nyitható, csukható, toldható. Sajnos erre való nagyobb kádat nem lehet kapni. 6 hétig volt jó, még szerencse, hogy csak kölcsönbe kaptuk. Batkata, nem is értem, hogy ti hogy fértek el a mosdóban.

Bálintanyu, gyönyörű a 6 hetes kiscsibész.

Kisbogacs, nem semmi, ami a MÁK-nál történt. Én meglepetésemre megkaptam az anyaságit, viszont a családi pótlékos papírok kitöltésével voltak problémáim. Kíváncsi vagyok, jól töltöttem-e ki, és ha nem, szól-e valaki, vagy egyszerűen csak nem küldik a pénzt hónapokig.

Bartika, nekünk sincs semmi rendszerünk, ez az igény szerinti szoptatás hátránya – semmivel nem tudsz előre tervezni, maximum a következő szoptatásig látsz előre.

Kép
petne

Mágnes: a múltkor kórházban töltött nap után (mivel egy napig nem tudtam sem enni, sem inni, sem szoptatni-fejni), napokig volt tejapadási válságunk.
Ági kievett mindent "A" mellből, utána jött "B" mell, majd miután az is kevés volt, visszatettem "A" mellre, hogy ami B szopizása alatt termelődött, azt is kifacsarhassa... és így tovább, amíg Ági a fáradtságtól be nem ájult. Ha így is kevés volt a tej, fél óra alvás után felkelt, és kezdtük az egészet előlről. Amíg ő aludt, én próbáltam abból fejni, amiből utoljára evett, a másikat hagytam, hogy ha 2 percen belül ébred, legalább pár csepp jusson neki is. S közben persze igyekeztem minden szabad percben enni-inni-pihenni. Nagyon megszenvedtünk jónéhány napon át, de átvészeltük a bajt pótlás nélkül. Bár lehet (biztos), hogy szegénykém nem azokon a napokon gyarapodott a legszebben.
kisbogacs

Kisbogács! ezt ügyesen csináltad!

Enikő! Petra nem hasfájós....ettem már borsót de nem vettem észre semmi különöset. Nála a hasfájás annyi, hogy kicsit nyögdécsel meg húzgálja a lábát meg feszeleg. de nem komoly. Máté sem volt hasfájós szerencsére.
kopp kopp.

nem bírtam ki, hogy ne egyek a frissen kisült forró kalácsból:)

Nálunk ingyenes a koponya, hasi, csípő UH. Nem értem máshol miért teszik fizetőssé?
katuska79

Helló nők!

Szopi téma: a első védőnénim azt monsta, hogy úgy üljek le szoptatni, hogy legyen ott egy nagy bögre folyadék, s szoptatás előtt, alatt, után legyek szíves betermelni.
Ezt én így is csinálom, s nekem jól beválik...

Bartika! Nálunk is többször eszik Borcsa most, felborult a napirend, most, hogy itthon van Julcsa meg Apa. Ne aggódj, figyeld Ádit, s az ő igényeit nézd. Ébresztés ügyben azonban sajna nem tudok tanácsot adni, nekem az összes porontyom kökeményen követelte a magáét. :oops:

Fürdetés és törülköző:
1. eléggé hideg tud lenni a kagyló, így nem közvetlenül rá csobbantom a gyereket
2. olyan, mintha még mindig pociban lenne, úgy körülöleli a csöpp kis testét a víz, a törülköző...
Olyan kis édes volt, amikor először fürdettem így, úgy nézett, mint aki azt akarja mondani: "Anyám, hát mér' nem mondtad, hogy ez ilyen jó! Akkor korábban sem üvöltök, mint a kissakál..." :)

Egy kép, amikor még a nagy kádban fürdettük:

Kép Ezt most miért kellett???

MÁK: szakadjanak meg!

Hanna: én is pont tegnap néztem, hogy Marcinak mind az Önkormányzattól, mind peidg az OEP-től kézzel címzett borajték gyütt.
Talán azért, sőt biztos, nem akarják hatékonyabbá tenni az egészet, mert akkor kiderülne, sokszáz fél perccel a nyugdíj előtt álló ügyintéző néni keresi a kenyerét - a mi pénzünk és időnk rovására.
Mert ugye általában a gyerekek manapság a kórházban szoktak ez világra jönni, mi lenne, ha esetleg egyszerre megkapnák a szülők a születési anyakönyvi kivonatot, a TAJ számot, az ADÓszámot, s ne adj' Istenke, még automatikusan el is indulna a TGYÁS, valamint a családi pótlékocska. Hh, akkor roppant occsó lenne a dolog, s esetleg meg lehetne egy csomó pénzt takarítani. De akkor sajnos nem lehetne megadóztatni az összes, a gyerekeknek járó juttatást - családi pótlék pl....
Hrrrr! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Gyorsan írok..

Petne! Arc témához:
De én nem iszok tejet! Felhívtam ma a dokibácsinkat.
Azt mondta délután kijön. Ez nem csak a tejcsitől lehet.
Kíváncsi vagyok, mit fog mondani.

Katuska! Tetszett a téglás akciód. :)

Később jövök...

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Voltunk tegnap Zéténnyel csípő, koponya és hasi ultrahangon. Szerencsére minden rendben van. Annyit mondott az ortopéd doki, hogy a csípője kicsit kötöttebb mint kéne, megmutatták hogyan tornáztassam és azt mondták hogy 3-4 hónaposa kora között vigyem vissza egy kontrollra.

Ma reggel megkapta az első rota elleni oltást.......
Most egy időre elég a dokikból:-). Én olyan de olyan éhes vagyok 3 napja hogy majd éhen halok....mitől lehet?? Így jön ki nálam a frontérzkenység??? :lol: :lol:

KépKép
peni

Lányok!

Nekünk már megint kaki problémánk van. Eddig szenvedtünk, hogy sikerüljön, most meg túl gyakorinak találom. Nálatok hány kakis pelus a napi mennyiség? eddig 2-t nyomott tele, meg 2-ben volt egy kis maszat. Gondolom, pukizott, csak ez jött vele. Remélem, nincs hasmenése. Bár állagra olyan, mint eddig. De most aggódok, mert eddig ez a gyakoriság nem volt jellemző.

krisz78

Krisz! nálunk minden pelusban van kaki! Anyatejes babáknál normális az is ha midnen szopinál van kaki de az is ha napokig nincs semmi! A hasmenést onnan ismered fel, hogy zöldes színű, olyan nyálkás habos az állaga és a szaga is bűzös, nem olyan savanyú tejszagú!

Batkata! ez a kép :lol: :lol: Petrának csak akkor nem tetszik a fürdés ha mosom. Ha csak úgy lebeghet a vízen az nagyon bejön neki! Elengedi magát és töpreng :) Én is szoktam alá tenni egy textil pelust mert azzal lemosni is egyszerűbb, meg cirógatni vele.

Hanna! tényleg semmi köze a tejhez! Nálunk sokat javult Petra arca pedig minden nap iszom kakaót, macikávét vagy tejes dolgot. AMikor nem ittam és csak kenyéren vizen éltem akkor volt a legrondább! Tényleg a hormonok okozzák és lassan helyre áll a rend mert az én arcomról is kezd szépen letisztulni minden!
katuska79

Sziasztok!

Túl az ebéden (ma rendeltük a kaját, mert megint kaptunk egy adag étkezési jegyet - lehet, hogy már azt is be fogják vonni, mert miért ne...), s rendeltünk 2 csodás pizzát.
Március 2-án megyünk UH vizsgálatra, képzeljétek, annyira rendes a doktornénink, hogy ad beutalót, s a MÁV kórházban ingyen megcsinálják, s ott meg ki vagyon bulizva, hogy a "beutálóra" megcsinálják Vatikáni valutáért...

Na megyek, Julcsi nekiállt hímezni, segíteni kell neki még, Borcsa alszik, én meg varrom az ananász-lemezt, de kézzel, mert még mindig nem volt energiám, hogy kitapasztaljam a varrógépet - még sosem varrtam a varrógéppel. Tudom Katuska most jót nevetsz ezen, mert tutkóra egyszerű, de hát... ;)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

MÁK: szerintem ne aggódjatok! A régi papírokat is elfogadják, ha postán adtad fel. Legalábbis a barátnőmném ez történt!!!

Védőnő: nekem szerencsém van, én nagyon meg vagyok elégedve vele. Akkor jön, amikor mondja. Ma beszéltem vele az apadó tejcsi miatt, meg hogy meggyógyultam, jöhet. Azt mondta hétfőn jön. Kérdezte kialakult-e már, hogy mikor szokott aludni, mert akkor alkalmazkodik a babához. Mondtam neki, hogy ez általában a hajnali szopitól függ, hogy az mikorra esik. Erre mondta, hogy jó, akkor hétfőn küldjek rá egy sms-t, hogy kb. mikor fog aludni Bianka. Szerintem ez így nagyon korrekt. És akkor is nagyon segítőkész volt, amikor hétfőn este fél 9-kor felhívtam, hogy 39,3 fokos lázam van, szoptathatok-e. Ellátott tanácsokkal és másnap felhívott, hogy hogy vagyok!!!!

Gyöngyi: úgy néz ki, nálunk is bevált ez az ülve tornáztatásos módszer, mert este egyáltalán nem sírt Bianka, este 10-kor sírás nélkül telerakta a pelust. Utána aludt, mint a tej.
Persze a cicin megint nyüglődött szegénykém, de most már tudtam, mi a gond, kapott a lefejt tejből (másfél óra leforgása alatt benyomott 2*70ml-t), nem vártam meg, míg szegénykém teljesen felhúzza magát.

Valamennyire megkönnyebbültem, hogy legalább tudom, mi volt a baja kicsilánynak. Tápszert ma ír neki a dokinő (sajnos már nincs elég lefejt tej a fagyasztóban), koraeste elkezdem tornáztatni és akkor nem lesz semmi gondja Biankának. (Legalábbis nagyon remélem, hogy nem csak véletlen volt a tegnap esti könnyű elalvás).

Kép
jandrea

Köszi Katuska.

krisz78

Sziasztok

Hanna: hú,de jó ez a sok tejci!! Mondjuk én sem panaszkodom, de azért 100 fejés a szopi után??? :shock: Aztaaaaaaaaaaaaaa! :lol: Külön elismerésem az 5 liter folyadékért, én 3-at bírok nagyjából, de lehet, fokoznom kéne :wink: Martin sem lesz kevésbé falánk az idő múlásával,ma 150-eket eszik :lol:

Bálintanyu: csodaszép Bálint!!!

Kriszti: de dutva ez a MÁK!!! Rohadnának meg! Reméelm, minden OK és rendeződik a helyzet! Ölellek!!! Nekünk csak annyi bajunk volt vele,hogy a Diákhitel központ szerint oda kell küldeni a törlesztés felfüggesztésére a papírt, beküldtük, erre 3 hét után jön a leél, hogy nem ők az illetékesek, továbbküldték az egészségpénztárhoz :roll: A diákhitelesek hála még nem írtak szerelmeslevelet, hogy január óta nem törlesztek, bár visszamenőleg is törlik elvileg a hátralékot, ahogy meglátják az 'okot' :roll:

Katuska: téglát a MÁK-ba :lol: :lol: :lol:

Batkata! Tündérien fürcsizik Borcsi! Tényleg nem szereti?? Martin tegnap zabálnivaló volt, 1 fokkal melegebb vizet csináltam neki véletlenül, és ahogy betettük a kis ülőkére,ledugta mellette a kis lábait és kiemelte a kis popsiját, aztán pár pillanat múlva vissza :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Andy! Sajnálom, hogy probléma van a kicsi csipőjével: Szerintem a dokidat kérdezd meg, hogy hol tudják ezt neked megtanítani, mert ez elég komoly dolog, az ilyet jobb szakembertől személyesen elsajátítani, nehogy problémát okozz neki.

Katuska! Nektek is a Medicalba végzik a vizsgálatokat?

Batkata! Én a kádba egy nagyan puha csúszásgátlószőnyeget tettem, soha nem sírt Milán. Imád fürödni. Sőt a vízben még az éhség és a hasfájás is megszűnik. :lol:

Hanna! Én sem iszok tejet és mégis ilyen Milán arca, sőt Leventének is ilyen volt. De ha máshol nincs, akkor az anyai hormonok kiürülése. Milánnak szépen szárad már le, pedig én semmivel nem kenem.

Krisz! Kaki miatt ne aggódj, mert a napi többtől, a heti 1-ig előfordul és normális anyatejes babáknál.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Ez a csúszásgátló, amit alá teszek

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Ti kimentek ebben a hidegben sétálni?

krisz78

[quote="krisz78"]T írta:krisz78i kimentek ebben a hidegben sétálni?

Én kiraktam a csajt az erkélyre, de nem tetszett neki, úgyhogy behoztam a szobába, s rányitottam az ajtót, amíg ő levegőzött, addig én szellőztettem...

Én egy kicsit félek, hogy nem nagyon levegőztettem eléggé jól a pecánkát, de nem mertem a taknyos és szeles időben. Most tudom, hogy szép napos, de a szelet azt nem szeresse...
Pedig 1 hónap múlva a nyakunkba vesszük a várost, megyünk a tesókért, csecsemő UH-ra, csípőszűrésre, oltásra...
Szóval lehet, hogy derült égből lesz neki villámcsapás a sok séta, de most még nem nagyon merem kirakni ay esős időbe, a szelesről nem is beszélve. Ha most nem fújna a szél, kiraknám simán, de ordít, mint az a bizonyos hernyó, a fába szorult...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: mi két napja nem voltunk kint. Hidegnek találtam az időt. Most süt a nap, de az erkélyen az enyém se szeret. Nem rázza a fenekét a babakocsi. Nálunk ez az ok az ordításra.

krisz78

nálunk nincs is szél... :shock: (majdnem egy hétig nem voltunk kint.... :oops: )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Védőnénink:
épp most járt itt. Fújtam rá még kismamaként, mert már untam hogy ő a harmadik, meg mert ragaszkodott a pelenkázóhoz meg a mérleghez. Mióta viszont Ági megszületett, egyre elégedettebb vagyok vele, sőt kezdem egészen megszeretni. Van, hogy "kikapunk", de akkor is türelemmel és kedvesen szól. Az pedig külön tetszik benne, hogy mindig mindennek részletesen elmagyarázza az okát/miértjét/hátterét.
Mellesleg ma is kikaptunk :) Túl gyakran van Ági ölben. :oops: :oops:
kisbogacs

Kibogács:
És azt honnan tudja a védőnő, hogy sokat van ölben ? Bekamerázott? :wink:

Banyek, megettem 3 túrórudit és egy csokipudingot... :oops: Ez mind a lányomé lett volna.... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes ilyen galádságot én is szoktam elkövetni.

Batkata! nem nevetek....épp tagnap varrtam én is de többet kellett gépészkedni, mint varrni. :evil:

Mi minden nap kimegyünk. Petra jól bírja, nagyot alszik a legzordabb időben is. Persze tuti jó báránybőr zsákja van :wink: Most is megyek vele kettesben egy nagyot sétálni.

Enikő! igen ott! Te kértél már időpontot? Nekünk majd csak az első szuri után kell menni.
katuska79

MÁgnes, beismerő-vallottam :lol:
kisbogacs

Én is jelen..
Doki elment.
Olivér a teraszon alszik a séta lezárásául.
Mi is minden nap kint megyünk csavarogni.

Kép
hanna30

Hanna, és mit mondott a doki?
kisbogacs

Kriszti! El volt ájulva a beleskémtől. :oops:
Kapott O. az arcára kencét. Most készítik a gyógyszertárban. Este kell visszamenni érte.
Védőnő! Honnan tudja, mi jó nektek?

Kép
hanna30

Sziasztok!

Itt vagyok, ma csavarogtunk.

Alig tudok visszaolvasni, tegnap óta olyan sokat írtatok!

Először is, Gyöngyi üdv itt.

Hanna, nálunk is tiszta pötty az arca Zsófinak, de már hétfőn is az volt, és a doki akkor volt. Lehet, hogy nem vette észrer? Nem tudom. De állítólag ez a tejtől van nekik.

Szopi, nekem ott van egy másfél literes víz, és azt iszogatom közben. Nem tudom mennyit. Gyakorlatilag 24 óra leforgása alatt megiszom 5 liter folyadékot. És ebben a leves nincs is benne.

Ma megvettem a fülbevalót. És totál kiakadtam, felhívtam a védőnőt, és itt már nem szúrják be nekik. Lányos anyukák. Hol tetetitek be a fülbevalókat?

Védőnő, nálunk helyettes van, mert a saját eltörte a kezét. Eddig is csak egyszer találkoztam a sajátommal, még szülés előtt, mert költöztünk. llítólag egyébként jó fej. Kíváncsi vagyok, hogy mikorra áll helyre a keze állapota, és jön vissza. Aki most an helyette, ő is nagyon aranyos. Nem jön, csak akkor amikor ígéri, és előtte telefonál.

Kép
Kép
cs_erika

Köszönjük a bókokat, átadom az illetékesnek :D :D :D

Kisbogács: nehogy már az államnál hagyd a pénzt! Az neked jár és kész! Egy bunkó ügyintéző nem ér annyit, hogy egy fillért is állambácsinál hagyj, ha már eddig fizetted azt a sok adót! Sajnálom a tejcsi krízist :evil:

Petne: Julcsi hány dkg most, hogy már kicsi a kád neki ?? :D :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Erika! Na, akkor nem csak én iszom sokat. :)
Muti a fülbevalót!
Engem zavart O. arca. Egyre több volt rajta ez a vörös hólyag, vagy mi. A dokibácsi ki is jött hozzá. Megnyugodtam.

Kép
hanna30

Hanna! valami A vitaminos krémet kaptatok rá?

ERika! kozmetikus belövi! csak ügyeset kell találni aki vállal babákat is! De megcsinálják!

NA rendeltem jövő hétre két napra kaját:) ismeri valaki az "Anyuci főztje-t"? Tök olcsó a kaja és elég nagy a választék. Na majd jövő héten referálok a mennyiségről is. Végül is kettőnknek eggy napra 1200.-Ft lett a kaja!

NA még jó, hogy nézem mit csinál Máté. Ezerrel hintáztatja Petrát a hordozóban, közben meg a cumit akarja a szájába erőltetni. Úgy veszem észre, hogy lezd ragaszkodni hozzá, mindig ad neki sok sok puszit, ha sír akkor egyből szalad hozzá, megsimogatja a fejét.
Na és tegnap annyit kiabáltam neki, hogy Máté Máté ezt ne azt ne csináld, hogy estére Ő is elkezdte kimondani anevét, hogy Táté Táté!

Na kimenekítem a lányt:)
katuska79

Katuska! Még nem kértem, de már kellett volna! :oops:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Katuska! Édes lehet Máté!
Nem tudom, milyen a krém. Gyógyszertárban készítik.
Megnéztem ezt a kajarendelőst. Olcsóbb, mint a többi. Majd mesélj már, milyen.

Kép
hanna30

Hanna, nem tudom lefényképezni a fülbevalót, bedöglött a gépünk. :x Pont a legjobbkor. Azért néha működik, de ma bemondta az unalmast. Majd ha a lány fülében lesz, mindenképpen látjátok.

És már régen jöttem képekkel, rakok nektek párat. :D

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
cs_erika

Edit, Julcsi 4,5 kiló körül van. A kád használható része elég rövid, mert az egyik felén van nagyobb pereme, ahova lehet pakolni mosakodókrémes tégelyt, meg ilyesmiket, a másik végén pedig van a lefolyója, amibe ha belerúgna egy nagyobbat Julcsi, szerintem fel is sértené a lábát. Most lemértem, 45 cm a hasznosítható hely. Ami ha kinyújtózik, nagyon kicsi.

Babák nagyon helyesek.

Hanna, azért az érdekes, hogy nektek írt krémet a doki, nekünk meg azt mondta, ne csináljak vele semmit. Pedig egyre elkeserítőbb. Azt vettem észre, hogy ha melegebb van (amikor besüt a nap, gyorsan felszökik a hő 24-25 fokra), akkor pirosodik be.

Kép
petne

Hanna! Mindenképp! A teszteken jókat írnak róla! Nekem a mennyiség is tuti elég lesz...remélem apának is. Ennyiből nem lehet nomrális és változatos kaját készíteni! Na jó lehet de azok a legegyszerűbb ősrégi kaják....

Úgy megkívántam a karamellás tejet, hogy gyorsan csináltam is. AZtán megkívántam az égetett cukrot dióval úgyhogy gyorsan előkaptam a tisztított diót és nyakonöntöttem az égetett cukorral. Jó kis nasi:) Jó sok dióval, kevés cukorral tök jó.

ERika! Milyen fajta a fülbevaló? olyan bedugós pici vagy karika? Én még várok vele de majd én is nagyon szeretnék oylan pici kövecskét.
Jó ez az utolsó gondolkodós kép.

Enikő! azért kérdeztem mert kíváncsi vagyok vajon mennyit kell várni!
katuska79

Na én is megnéztem Anyuci főztjét, majd kiváncsi leszek, hogy ízlett :)

Hát csajok, nem tudom mennyire befolyásolja, de a 3 túrórudi és 1 csokipuding után a fiam 150-et szopott :shock: Mindezt fél 3-kor, amikor máskor már alig van tejem..... Ezután felbuzdúlva vedeltem, mint a gödény, éreztem, hogy feszít a cici, erre a fél 6-os etetésnél 60-at tudott enni... ki érti ezt... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Petne: szép nagy kislány már Julcsi, nem csodálom, hogy kicsi a 45 cm-es kád. De ez legyen a legnagyobb bajotok :D

Mágnes: nem mindig ugyanakkora az étvágyuk ezeknek a manóknak. Nálunk pl. tegnap 140 gr alatt egyszer sem evett Bálint, ma meg 70-90 gr-okat eszik. Dehát mi sem eszünk mindennap ugyanannyit, nem?

Levegőztetés: mi is csak a teraszra megyünk ki mostanában, Apa meg minden este cseszeget, hogy miért nem megyünkmsétálni. Mondtam neki, hogy nézzen már ki az utcára, szerinte a hóbuckák között hogyan toljam a babakocsit? És akkor a szélviharról még nem is beszéltem :oops:

Na puszi lányok, nálunk kezdődik az esti műszak...

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

sziasztok!

Most olvastam végig, hogy mikről írtatok idáig.
Nekem ma elég rossz napom volt, el is vagyok keseredve egy kicsit.
Tegnap a párom kifújta az orrát és azóta nem hall a bal fülére és szédül.
Ma délelőtt elvittem a dokihoz aki sürgőségileg beutalta őt a kórházi fül-orr-gégészetére.
Délután 1 órától 4 óráig voltunk ott. És sajnos bent is fogták őt.
Az doki szerint valami ideggyulladás, most infúziókat és gyógyszereket kap.
Remélem hamar haza jön, a doki szerint minimum 4 napig bent lesz. :(

Az államkincstárnál nekem csak egy dolog miatt volt szerencsém, én voltam az első.
De már 1 hónapja beadtam a papíromat, de pénzt még nem kaptam.
Az anyaságit már régen megkaptam.

Bocsi tőletek, hogy nem vagyok valami fitt, és nem tudok sűrűn itt lenni, de most azt sem tudom, hogy hol áll a fejem.

manocskak

Manocskak: :cry: a párod miatt! Jobbulást neki!

Andy: Hol követték el ez a be nem tanítást? :shock:

Babócák GYÖNYÖRŰEK!

Téglát a MÁK-nak, ez jó!!!

Védőnő: én eddig maximálisan elégedett voltam vele, de ma sajnos hívtam, és nem vette fel, vissza se hívott, pedig kellett volna a tanácsa... végül kihívtam a dokinénit.

Bukás: teljesen kiborultam reggel- Viola, aki eddig szinte semmit nem bukott, egész reggel sugárban adta vissza a tejet. Már tegnap kezdődött, de akkor még a falánkság számlájára írtam- de a reggeli 6-7 bukás egy szopi után már nagyon durva volt :cry: legalábbis nekem. Dokinéni megvizsgálta, nem talált semmi rendelleneset, kihozta, hogy én ettem valószínű valamit, ami sok buborékot hozott létre Manóban, és az alul-felül jött ki. Mázlink van a gyerekkel, mert teljesen jól viselte (ő nem borult ki, nem is nagyon sírt, hogy veszendőbe ment, amit megevett). Lehet, hogy igaza van, mert bűnöztem K betűsekkel és hüvelyesekkel az elmúlt napokban. De basszus, elegem van, hogy már semmit nem ehetek csak krumplit meg tésztát rántottlevessel... Most rendeltem a neten egy szoptatós étrendet taglaló könyvet.

Pöttyök: ezt is megnézte végre a dokinéni- tényleg koszmósodunk, csak véletlen egybeesés volt a pöttyökkel, viszont a nyakán nagyon begyulladt a bőr, ott is kijött egy csomó pötty, és nem töröltük meg eléggé, mert a kis tokája miatt szinte hozzá se lehet férni- no, azt valóban hintőporozni kell.

Dokinéni: a dokinénink egy cukimókus, én birka meg elfelejtettem felköszönteni Zsuzsanna nap alkalmából :x

Fürdetés: mi vettünk az Auchanban egy szivacs egér formát, amibe bele tud süppedni Viola, de a fejet magasan tartja. Ebben most már élvezi a fürdést (eddig mindig félt, mert a kezemen billegett, kapkodott, de most biztonságban van), szóval nekünk bevált.

Holnap megyek a 6 hetes kontrollra, szurkoljatok!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Huh, nem tudok ennyi mindenre reagálni, mert elalszom...

Nagyon szépek a babák!

Én még semmit se kezdtem el intézni, MÁK, GYED stb. de most már lassan kell.

Hm, köszi a laktoherbes válaszokat, most igyekszem nem egyszerre meginni a 6-7 deci teát, de így is, ha kell, akkor rohannom kell, és leginkább szoptatás közben jön rám, képzelhetitek...

És estére elfogyott a tejem, két mellből kellett szoptatnom.

A szaporító fejést mikor kell csinálni? Napi egyszer, többször? Este, reggel? Most próbálkoztam vele, meglátjuk.

Kép
gombócmakka

maszatmanó76!
Először is köszönöm.

Védőnéni:
Nekünk nagyon aranyos. Van amikor én sem tudom elérni hiába keresem, de mindig föl hív olyankor, hogy miért kerestem.
Hozzánk hetente eljön megnézni a Joelt, de soha nem kelti föl ha éppen alszik.

Bukás:
Nekem is szokott kibukni tejet, de nekem azt mondta dokinéni, hogy talán azért van, mert sok a tejem és ő meg egy kicsit mohó.
Ezért amikor úgy érzem, hogy feszül a mellem ez miatt inkább mindig lefejek egy kicsit belőle.
Ezt annak idején a nagyobbik fiam is csinálta, hozzá kihívtam az akkori doktornénit és ő tanácsolta nekem, mivel nála is sok volt a tejem és attól bukta ki sugárba a tejet.
Nem lehet, hogy nálad is erről van szó?

Dokinéni:
Mi tavaly kértük át a falunkból Zalaegerszegre a kartonjainkat, mert az itteni dokival nem voltunk megelégedve.
Ott egy nagyon aranyos doktornénit találtunk a gyerekeknek (és persze magunknak is felnőtt orvost), amikor visszük a Joelt hozzá kb. 5 percig először gyönyörködik benne és utána vizsgálja meg elég alaposan.
Egy rossz szavam nincs róla lelkiismeretes és nagyon kedves, ő hozzá is bármikor fordulhatok tanácsért.
A nagyobbik fiam állandó gyógyszereket szed, amikor betelefonálok minden sorban állás nélkül bekopogok és a kezembe is adják a receptet.
ennek ellentéte volt a vidéki dokink, neki is szóltam telefonon, hogy kellenek a gyereknek a gyógyszerei, lementem érte bekopogok az asszisztens azt mondta, hogy üljek le várjam ki a soromat(üljek a sok beteg ember között és vigyek haza valami nyavalyát) és miután én következtem még csak akkor írta föl a gyógyszereit a gyereknek.
Azért van a két orvos között különbség nem?

Fürdetés:
Azzal nincs gond nálunk egyre jobban élvezi a fürdést.

Viszont még éjjel elég sokat van fönn. Lehet, hogy most azért is, mert a párom kórházban van és lehet, hogy azt is érzi. (hiányzik neki is :( )

Lehet, hogy én csak akkor megyek a 6 hetes kontrollra, ha a párom is itthon lesz egészségesen.
A Joelt jövőhéten szerdán viszem a doktornénihez tanácsadásra.

manocskak

Szerbusztok!

Nem sokat aludtam ma este, nem a Joel miatt, hanem mert aggódom a párom miatt.
Eléggé el vagyok kenődve. A doki reméli, hogy ami gyógyszereket kap javulást hoz és nem lesz maradandó halláskárosodása.
Bocsánatot kérek tőletek, hogy ilyeneket írok, de úgy érzem muszáj kibeszélni magam. :?

Remélem akik betegek voltak mostanra már meggyógyultak.
Mindenkinek üzenem akik raktak föl képeket a babájukról, hogy nagyon szépek, és gratulálok a súly gyarapodáshoz is.

manocskak

Jó reggelt!
Manócska! Nyugodtan írd csak le ami bánt, erre való a fórum. Elhiszem, hogy aggódsz a párod miatt! Valami gyulladás ment rá a füléra vagy mit mondott a doki??? Ilyet még nem is hallottam! :shock:

Peni! Sikerült venned homeos bogyókat? Ádinak tegnap már csak reggel és este szívtam az orrát, akkor sem azért mert szörcsögött, csak hogy ne maradjon ott pangó takony. Hogy van Zéti amúgy???

Gombócmakka! Akkor érdemes a szaporító fejést csinálni, amikor a legtöbbet bírja kaja nélkül a babód, nálunk a 8 órás kaja után. Ma már csak egykor kelt megint a drágám!!! :)
Már én is minden alkalommal két cicből etetek. Csak így bírom tartani a 140-170 grammokat. Apám ez a gyerek kiesz minden porcikámból. Zabálok, mint a ló, iszom, alszom mégis érzem, hogy el vagyok nyúzva, hullik a hajam, sápadt vagyok a sok vitamin ellenére... :roll: Már nem eszik 110 alatt. :shock:

Kipróbáltuk a mosdókagylós fürdést, jelentem működik!!! :lol: :lol: :lol:
Krisz! Megoldódott a szörcsögés???
Enikő! Feladtam tegnap a cseppeket, szólj majd kérlek ha odaér, mert azért vannak fenntartásaim a Magyar Postával kapcsolatban, remélem nem tűnik ez is el, mint anno egy CD lemezem... :evil: Elég béna bélelt borítékba tudtam csak becsomagolni, tutti nem fér be a postaládába, szóval be kell csengessenek vele.

Na mentem, itt egyesek éhesek már megint. :roll:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Manócska, sajnálom a párodat, jobbulást neki. Remélem, teljesen meggyógyul mielőbb, és rohan haza hozzátok.

Zitocs, szurkolok a 6 hetes kontrollhoz!

Én is újra kezdem ma a fejést. Julcsi pár napja kevesebbet eszik, mint szokott, és azt pedig sűrűbben. Arra gyanakszom, hogy nincs elég tejcim. Most minden kaja után ellenőrzöm, hogy maradt-e, vagy teljesen kiürítette és még esetleg evett volna.
Vajon az mitől van, hogy most egy csomóan írtátok ugyanezt? Valami van a levegőben, amitől apad a tejci? Ja, és éjszaka is fent voltunk egy csomót, ha éppen nem a szopi miatt, akkor azért, mert a kaki nem akart kijönni. Jó, hogy jön a hétvége, és apa kicsit többet be tud segíteni, mert érzem, hogy fáradok (és a tejecskének ez sem tesz jót :cry: )

Kép
petne

Sziasztok!

Manocskak: jobbulást a párodnak!!! Elég komolyan hangzik!

Zitocs: mázli, a mi dokinénik szintén Kata, talán nem fogom elfelejteni :lol: :wink:

Petne: drukkok, hogy rendbe jöjjön a tejci helyzet! A pihi bizti nagyon kell, mert tegnap este Martinnal együtt én is durmoltam 1.5-2 órát, utána meg úgy tele voltak a cicik, hogy csorgott!

Bartika: lehet, hogy mégis bejön, hogy megszavaztad Martinnak a legfalánkabb baba címet :oops: :lol: Tagnap 950 grammot evett! :shock: Ma meg 120 gramm után 2 órával benyomott 180-at a jobb ciciből! Én is izgulok, hogy meddig fog tartani, de hála, még bírom egyből/kajálás!

Tegnap megjártuk a 6 hetes kontrollt,igaz 3 nappal hamarabb,sebaj :lol: Minden OK, megkaptuk a zöld lámpát kex témában is.... :oops: És örültem, hogy ő hozta fel a védekezés témát és nem nekem kellett előhozakodnom, így azt is megoldottuk :wink:
Ma meg visszük Martinit :lol: csípőszűrésre meg UH-ra. Szegény, nem is tudja mi vár rá, én meg izgulok, hogy hogy viseli majd... :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Valakinél volt eltérés a PKU teszten? tudjátok az az anyagcsereszűréses vérvételen? Most hívtak, hogy jövő héten menni kell mert eltérés van...valszeg tejfehérje allergia és az is lehet, hogy már nincs csak akkor amikor levették akkor volt eltérés.

Na kipróbáltam, hogy amikor eljátsza a nagyon éhes vagyok még szindrómát akkor mennyit eszik még. Adtam neki fagyi tejet....25ml ivott meg belőle úgyhogy nem éhenhalás csak nyavajgás volt az este. Még jó, hogy volt egy 50ml-es adag fagyasztva...
katuska79

Sziasztok!

Így ismeretlenül is köszönöm nektek a biztatást.

Szia bartika31!
A háziorvosunk ideggyulladással küldte sürgősséggel a kórházba.
Tegnap amit a dokitól megtudtunk lehet, hogy esetleg valami ér megpattant vagy valami ilyesmi.
Elvitték hallás vizsgálatra is és hála istennek nem teljes a "süketsége".
Kapott tegnap infúziót, hogy ne száradjon ki, mivel szegénynek a szerda esti vacsora sem maradt a gyomrában, tegnap nem is evett szegénykém semmit. Meg valami értágítót kapott még infúzión keresztül.
A tegnap esti kórházi vacsorából is csak a zsömléből csipegetett, mivel az egyik gyógyszer a 6 közül amit kapott keserű volt.

Most értem haza a kórházból.
Ma már elég jó híreket mondott, nem teljesen de már egy kicsit hall a fülére.
A doki is volt már bent nála és ő is örült, hogy már most van javulás nála.
Még majd megyek be hozzá délután is a kórházba, remélem most majd még jobb hírekkel jövök tőle el.
Ahogy néztem ma már jobb színben is volt, most már legalább nem szédül ő ezt mondta.
Egész éjjel imádkoztam azért, hogy legyen valami javulás, és úgy néz ki imám meghallgatásra talált.

Szia petne!
Hát igen szeretne már ő is haza jönni, mert nem szeret kórházban lenni, hiszen gyerekkorában nagyon beteges volt és sokat vitték a szülei kórházba.
Már alig várom, hogy mikor mondja azt, hogy "Édesem mehetünk haza".

A fiuknak is hiányzik az apa, és tegnap azt is kérdezték, hogy mikor jön haza, de ezt egyenlőre még nem tudom.
Remélem hétfőn hazaengedik, ha még jobban javul az állapota.

Nem tudjátok véletlenül, hogy mennyibe kerül a patikában az anyatejgyűjtő tasak?
Ugyanis ezt ajánlotta nekem a védőnő, hogy abba tegyem a lefejt tejet és úgy fagyasszam le.

manocskak

Sziasztok!

Manócska: jobbulást a férjednek, neked meg kitartást!

Bartika: sokkal jobban alszik Ádi, és alig van szörcsögés. Az a kevés, az viszont megfázás, mert napjában 2-szer némi váladékot leszívok az orrából. Jó az a tengervizes orrspray. Feloldja a beszáradtat is, így könnyen kijön. A párologtató mindig megy, ha alszik. Éjszaka is csak egyszer kelt kajálni. De akkor ágyat is húztam. Tiszta pisi volt a gyerek. Hogy jött ki a pelusból????

Ma reggelre csoda történt. 130-at szopott a gyerek. :shock: Ilyen sok tejem még nem volt. És még 20-at kifejtem, azt bevágta cumisüvegből. Lehet, hogy azért volt ennyi, mert jól aludtam? Na, majd estére megint nem lesz. :cry:

Kata: és mivel oldottátok meg a védekezést? Van valami fogigátló, amit a szoptatáskor is lehet szedni? Mert én spirált nem fogok.

Vickyről meg Alexről semmi hír? Hetek óta nem jelentkezett.

krisz78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: