A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

[color=indigo]Gratula Budabaao-nak[/color]

:D

Az jutott eszembe, hogy akik már szültek, hasonló volt a szülésélményetek, mint anno az édesanyátoknak? Vagy nálatok ez tabu téma?

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

jó reggelt!

Bjuti írta, hogy be kellett mennie a kórházba és ma megcsászározzák, ha eddig nem indult meg. Drukkoljunk neki!!!

Bginak pedig hatalmas gratula a hatalmas kislányhoz!!!! Spontán született vajon?

Crocus puszi a fejére szegény hasfájós Attinak!!! Tesóm szerint az infacol nagyon jól hat. Próbáltad már?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gyors bekukk,látom Babanyul már felírta! Én csak most jutottam géphez! :?
BOGI: ITT IS FOGADD NAGY-NAGY GRATULÁCIÓMAT, JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK TEJCSIT KÍVÁNOK!

Éljen-éljen Bogi és Iringó!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zsu83

Boginak gratulálok, h végre kibújt Iringó!
kreiszi

Zsu: köszi!
kreiszi

Andus jaj de jó, remélem akkor ez általános, és az én férjemet is beengedik. tegnap a dokim egyébként azt mondta,hogy szerintem nem csökkent a látogatók (kórház területén mászkáló) száma, hiába van tilalom.

julcsi az alvás tanítás akár azonnal elkezdhető, ezt írja a könyv is. hiszen a kezdetektől fogva valahogy el kell látni a gyereket, sokkal egyszerűbb,ha van ehhez pár remek tanács is :D

amy ez a kép tényleg nagyon vicces :lol:

yve üdv itthon, neked tényleg mesebeli szülésed volt, de jó ilyet olvasni :D

babanyul minden jó, ha jó a vége! gratulálok még egyszer a gyönyörű babádhoz! :lol:

zümis naaaaaagy drukk azért! Ez már elég ígéretes!

Naaaagy gratula budabo-nak! :lo:

Én tegnap ctg-n produkáltam egy szép fájást, méhszáj bő 1 ujjnyi, Milos feje egész jól beilleszkedett.
Meg is lettünk dícsérve.
Holnap reggel 7.30kor jelenés a szülőszobán, burokrepesztés, oxitocin.

A dokim nem tágított kézzel tegnap, tök jófej volt. Azért volt néhány fájásom estig, kivittük a gyerekeket szánkózni, hátha beindul. Erre minden leállt, remekül szórakoztunk, fájás nuku :lol:
Ma havat is lapátoltam, háááátha... de semmi.
ez a gyerek szórakozik velem :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

Hugic nagyon eltünt.. csak nem szülni mentek?

Húúú, Iricc, holnap már te is babázol?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Huhh, Iricc, hajrá-hajrá-hajrá-!!!! :D :D :D

Altatáson dolgozunk... :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Először is éljen Bogi és Iringó Baba! Minden jót nektek és sok sok tejcsit kívánok :)

És valóban, Andus, azt hittem, h megyünk szülni..... :( de ahogy Iricc babája, az enyém is csak játszadozik velem.
Tegnap neked említettem a telefonban, h mensis görcsöt érzek egész nap és h nagyon feszítő érzés van a szeméremcsontomnál. Na ezek csak felerősödtek 23:00 körül. Negyed egykor olyan fájdalmaim voltak és nagyon megörültem, elkezdtem nézni az órát.... hahhh utána meg 1 óra múlva történt még két három ilyen fájdalmas pár perc. Persze emiatt egész éjszaka nem tudtam aludni. Aztán 4 körül sikerült elaludnom, de az már olyan álombaringatós volt, mert eléggé görcsöltem, de folyamatosan. Fél héttől egészen mostig tartott. Letusoltam. Minden elmúlt :roll: Nincs nyákdugó, nincs szivárgás. Picim szíve hevesen kalimpál. Szal minden rendben.

Meglássátok, eljutok még a fodrászhoz is :)

Úgy döntöttem, most dolgozok kicsit, elterelem a figyelmemet.

Közös döntés nincs. Azt hiszem h a Kispapámhoz ragaszkodom. Nem a vajúdás miatt, abban ő nem tudna nekem annyit segíteni, mint a barátnőm az egész szülés alatt, érthető módon, hanem azért, mert Én azt szeretném, ha a születés, fürdetés, méricskélés stb. dolgok után együtt lehetnénk 3an. Így Kispapa ugyan kimondatlanul, de bevállalja mégis azt, amit nem szeretett volna. Miattam. És nagyon remélem, nagyon-nagyon h ez semmilyen károsodást nem fog okozni a kapcsolatunkban. Nehéz ilyenkor arany középutat találni. Mert ugye nem akartam erőszakosan ezt a dolgot, de ha választanom kell, akkor őt szeretném magam mellett.

Iricc, akkor holnap már Te is :) kicsit irígykedem :) Ügyik legyetek! :)

KépKép
hugic

Sziasztok!

Bogi: gartula Iringóhoz!!! Jó babaázást, és sok tejcsit!!!

Iricc: húúúúúúú, akkor holnap már Te is babázol!!! Szorítok!!!

Hugic: kitartás!!!!! Sztem jól döntöttél!!! Biztos, hogy sokat segítene barátnőd is, de hidd el, hogy Párod jelenléte is nagyon sokat fog segíteni, és neki is jó lesz az, hogy látja, és veled éli át az egészet!!!

Lányok, két gyakorlati kérdés!

A családi pótlékon, az anyaságin és a tgyás-on kívül kell még valami hivatalos sz@rt intézni??? Ezekkel elvileg megvagyunk, de kicsit elbizonytalanodtam.................. :? :?

A másik, Nektek van olyan, hogy felébred a baba, etetés, tisztába tétel, stb, de utána láthatóan nem álmos, és nem készül aludni, pár percig (10-15) szépen elvan a kiságyban, nézelődik, beszélget, de utána azért szól, hogy na ő most bizony unatkozik, és valaki vegye fel... Ilyenkor jól elvan ölben.... van, hogy elálmosodik, ilyenkor le tudom tenni aludni, de egyébként nem... mert akkor jön a sírás... szóval azt akarom kérdezni, hogy mit tegyek hogy ne szokja azért meg azt, hogy ha fenn van akkor állandóan ölben van... Ő még olyan picike, nem igazán köti le semmi játék, vagy ilyesmi.... Van ötlet?
Egyébként meg nem bánom, ha fenn van, főleg délután, este felé, mert tegnap is szinte egész délután fenn volt, viszont éjszaka 10től 3ig aludt!!!! Ez nagyon jó volt....
Szóval nem akarom én, hogy mindig aludjon, csak azt sem szeretném, hogy ha fenn van, akkor automatikusan ölbe kívánkozzon....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Hugic, lehet ám, hogy a homeopatás bogyó csinálta ezt nálad! Én is hasonlóan voltam az első 1-2-3 napban, mikor elkezdtem szedni. Aztán elmúlt....

Szerintem jól döntöttél. Ez olyan élmény egy házaspárnak,családnak, ami pótolhatatlan.
Sajnálom, hogy a barátnőd nem lehet ott, de bízz benne, hogy egy jó szülésznőt fogsz ki, nem lesz tömegnyomor, és ő is ugyanúgy segíteni fog.
De azok a pillanatok, amit először töltötök hármasban, egy igazi kis család születése, azok pótolhatatlanok!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

uppsszzz bogyók.... megyek be is veszem... elfelejtettem volna :(
mint tegnap a teát :(
nem megy ez nekem valamiért, pedig ki van készítve minden

Felhívtam a neonatológus szakorvost a baba immunizálásával kapcsolatban, végül nem egyeztettünk időpontot mert 1 pozitív és 4 negatív lelet őt is meggyőzte, h akkor ez csak vmi tévedés lehetett a múltban :)
Ettől függetlenül azt mondta, h az immunizálással sem szenvedne semmilyen hátrányt a Kismazsolám, de ha nem muszáj akkor nem szurkáltatom őt. Jó lesz így! Rendben lesz minden! Biztosan! (próbálom magam győzködni :roll: )

KépKép
hugic

Először is Boginak gratulálok, végre-végre kibújt Füge.!!! :D :D
Úgy látom, ez most a divat, hogy a babák úgy csinálnak, mintha, aztán végül mégsem. Ehhez lehet, hogy mi is csatlakozunk.
Az volt, hogy elindultam ma be a városba ctg-re. Az egy dolog, hogy a vonathoz vezető úton eléggé térdre estem. A lényeg viszont, hogy az a vonat, amihez mentem, nincs már 2 hónapja, fél óra múlva jött volna a következő. De akkor már nem értem volna be ctg-re, így felhívtam a dokimat, és mondta, ne is induljak akkor, viszont a túlhordás miatt holnap mindenképp látni akar. Na akkor fel sem szállok, irány haza (2km)! Igen ám, de amint elindultam volna, erős összehúzó, feszítő fájdalmam volt a pocakom jobb felén, lépni sem tudtam. Fél perc, aztán mintha elfújták volna. 3 perc múlva újra. Olyankor mindig megálltam, szinte levegőt sem kaptam, és néztem az időt. 3 percenként jött. Arra gondoltam, elkezdődhetett, és a sors akarta, hogy ne menjek be a városba. Elég nehezen értem haza, meg izgatott voltam. Itthon gyorsan felraktam a krumplilevest, aztán pihi. Azóta nincs ez a fájdalom, csak összehúzódások, és görcs halványan. Hogy ebből mi lesz, nem tudom. Abból kiindulva, ami Hugiccal volt tegnap és éjjel, nem sok reményt fűzök a mai szüléshez. Olyan rossz, hogy ilyen béna bizonytalan vagyok! :x

Zsu, holnap a kórházba kell mennem nst-re, segíts légyszi kicsike infóval, hogy merre van az ambulancia, és hogy hol és hogy kell bejelentkezni, hogy találom meg a doktornőt. Nem voltam még bent, és nem ismerem a járást. Köszike.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsuzsi: Ebből azért már akármi, akarom mondani akár baba is lehet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Azért a csúszós utakkal vigyázzatok lányok!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

hugic:rakok majd fel a fotokbol csak még nincs meg cd-n és addig nem megy. de megigérem ha itt lesz rögtön.
babanyul:örülök h minden rendben ment.
gjéti: mi 1x vtunk kinnt, olyan szépen sütött a nap, nem sokat csak 10 percet.
zümis: nekem is elmultak elöször aztán másnap elkezdödött ismét.
Boginak és Iringonak nagy gratulácio!
iricc: sok sikert holnapra.

hát nálunk nem nagyon akar menni ez a 3 orás dolog.nagyon ritka h felébred magátol.és akkor me ugy kell felébreszteni, aztán az evésnél jol bealszik, nem eszi meg, vagy félrenyel. szegényt már ugy sajnálom. ma mondtam annyit alszik amennyit akar, majd jelentkezik ha éhes. vagy kinek mi vált be? ti hogy csináljátok?hogy kezdtétek?
olyan bénának érzem magam és ugy szeretném ha müködne.

Kép
Kép
nicko

Végre!!!! Gratulálok Budabonak Fügebabához!!!
Iricc , holnapra minden jót kívánok, mennek a +++++ok, hogy minden gyorsan és simán menjen, Milosról pedig álllapítsák meg, hogy nincs is gond a veséivel igazából!!!
Zümis, már én is azt hittem, babázol :) Az a pár nap ide-oda, már fél lábon is kibírjuk!
Zsuzsi, kíváncsi vagyok a fejleményekre! Tudósíts minket légyszi! Azért nem vagy semmi, lehet, hogy épp elindult a szülésed és még azért rittyentesz egy kis ebédet ;)
Hugic, én igazából mást nem is tudnék elképzelni magam mellett a szülés pillanataiban, mint Apát, de ha valamiért mégsem úgy alakul és csak akkor megy be, miután kibújt a bébi, akkor is felejthetelen perceket fogtok átélni hármasban és lesztek immár 3 fős család.
Amy, szerintem egy ilyen csöpp babát még nem lehet elkényeztetni, szóval nyugodtan vedd kézbe! Fruzsi nem volt egy szuperalvós baba, viszont jól elnézelődött, az volt a lényeg, hogy ott legyen, ahol mi (a nappaliban a kanapén volt körbebástyázva párnákal), úgyis naphosszat csak ültem mellete, gyönyörködtem benne és szórakoztattam.

Kép
Kép
abencze

Kép Kép
Hát igy nézek ki most. Háfra Ádám Zsolt.
Születtem 2009.02.13. Péntek.
Súlyom:3960 gr. Hosszom: 58 cm.
Császárral született.
Egyenlöre ennyi most érkeztünk haza két napja és csak most tudtam a géphez érni. Még nem olvastam vissza, de potolom.
Addig is mindenkinek hatalmas gratula a most és az elmult egy hétben született babáknak.
Hali Rita
Érdekes születés történettel majd jövök.

Kép
háfi

Nicko: én általában betartom ezt a 3 órát napközben... Kb ennyit bír a pelenka is, úgyhogy úgyis tisztába kell tenni... Szóval én szépen kiveszem az ágyból, óvatosan kibontom, pelenkázom, ez idő alatt többnyire fel is ébred, és általában jó kedvű, nem nyűgös... Utána még pár percig beszélgetünk, "játszunk", és utána eszik... Inkább felkeltem, és szórakoztatom napközben egy kicsit, mert azt már megfigyeltem, hogy ha hagyom annyit aludni napközben, amennyit szeretne, akkor bizony éjszaka nem mindig van alvás... Nekünk eddig ez vált be...

Abencze: köszi, megnyugtattál... :D :D !!! És azt majd tudni fogom, hogy hol jön el az a pillanat, amikor már elkényeztetésnek számít???? :roll:

Háfi: Ádám gyönyörű, és hatalmas baba! Gratulálok hozzá! Vendi 3 hetesen nyom ennyit... :lol: :lol: :lol:
Várjuk a születéstörténeted!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Zümis, Zsuzsi: Huhh, nagyon drukkolok Nektek!!! Majd értesítsetek. :?

Háfi: Ádám nagyon szép nagy Baba!!! :D (A késedelemért pedig elnézésedet kérem. Tiszta zavaros volt az a nap. Bocsánat.)

Nicko: Én azt vettem észre, hogy ha a Baba napközben 2 óránál hosszabban van ébren, akkor van az, hogy úgy bealszik, hogy nem tudom felébreszteni később.. Úgyhogy most arra törekszünk, hogy rendszeresen aludjon napközben és akkor éjszaka nem dajdajozik és napközben is tudom rendszeresen etetni. Mondjuk úgy, hogy eddig ez többé-kevésbé sikerült.:wink:

Amy: 3 hónapos koráig nem tudod elkapatni (a pszichológia és gyermekorvosunk szerint is). Persze én is elbizonytalanodom néha... De nagyon szükségük van a testközelségre még ilyenkor, az biztos. Főleg a Tiedre. :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gerendai Zsuzsi: Én is csatlakozom a térdre esettek táborához... :oops: elmentünk a lányommal a boltba gyalog mert olyan szép napsütéses idő van... és hazafele akkorát tanyáltam mint az állat... :? persze a kezemben egy adag süti (krémes, piramis aminek az alakja nem arra hasonlított a lapítást követően) amibe bele tenyereltem... először elpityeregtem magam mert megijedtem utána meg azon nevettünk, hogy a krémesben benne van a tenyérlenyomatom.. most kattant be hogy simán le kellett volna fényképezni és ide felrakni a sütiről a képet... nem volt valami bizalomgerjesztő :lol: :lol: :lol:
Lassan jön a mi időnk és mi is babázunk fel a fejjel! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Hatalmas gratula az újonnan született babáknak, és anyuciiknak!!!!!! Már csak pár baba van hátra a kibukkanásig...aztán jön az újabb táblázat a tesóknak???? :):):)

Gjéti!! Nagyon gratulálok az eljegyzéshez!

Csak gyors kérdés: Még mindig nem esett le a köldökcsonk, ez baj?? Elsőknek még a kórházban leesett. Fürdetés kész tortúra emiatt...és mindig lepisili, így totál felázik, nem győzöm szárogatni....Nálatok ez hogy van?
huggies pelust használ valaki? vagy esetleg Dm-es babylove-t. (Olyan mint a libero, vagy az maradt a régi???)Nem tudom milyet vegyek, pampers az elsőkkel nem jött be, a libero meg most...

Éjszaka mi nagyon jól alszunk...3-3ésfél óránként eszik, van hogy úgy jön ki, hogy csak 2X kell kelnem....
Viszont délutánonként nagyon nyügi, nemigen akar aludni, és inkább nézelődne kézből...hát ez kicsit kellemetlen, mert délután a törpiek is engem akarnak....délelőtt viszont hawai...
bocsi, megin mennem kell, majd talán idejutok később még....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Zümis: Mizújs? :wink:

Julcsi: Boginak beindult magától a szülés, tegnap egy ujjnyi volt, éjfélkor átment a szülészetre, hogy nézzék meg, mert valamit érez, és már 4 ujjnyi volt! A doktornő már a végén vákumozni akart, de szerencsére megúszták, és ügyesen megszületett Füge baba! :D

Bogi mindenkit puszil!

Iricc: Hú, holnapra akkor megy a drukk Nektek! :D

Amy: Nálunk dettó ugyanez a helyzet, kézbe elalszik 5 perc alatt, amúgy megy a sírás! Szóval lányok várjuk az ötleteket! :wink:

Zsuzsi: A szülészet a II-on van, az utat viszont kérdezd meg a portán, mert még mi is majdnem eltévedtünk a kórházba amikor szülni mentünk :? , mondjuk nem voltunk előtte csak egyszer a kórházba, a szülésznőnél!
És vigyázz nagyon az úton!

Te is Millye!

Háfi: Gyönyörű a kisfiad, mégegyszer gratulálok!
zsu83

Ja, és meglestem Lilit, Bencust és Esztikét, mindenki gyönyörű!!! :D

Szerintem ha kézben alszik el Zsu, akkor csak ringasd. :) Hisz még nem olyan nehéz. :) Szépen aztán be lehet szoktatni majd a kiságyba...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

A kis Vince ma délelőtt:

Kép
Kép

a nagyok:
Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Kép

Azért néha alszunk is :wink:

Julcsi: Igen, a gyerekorvos nekünk is az Infacolt ajánlotta hasfájásra, és úgy néz ki javult is a helyzet (lekopogom...). De állítólag a hatodik hétig szokott erősödni a hasfájás, és kb. a harmadik hónapra múlik el. Mindenesetre kétszer keltünk fel csak az éjjel egykor, és háromkor, és mindkétszer gyorsan visszaaludtunk.

Gratulálok Budabonak: hiába a türelem Iringót terem (na, jó ez nem volt a legjobb poénom, elismerem)!

Ikverus: A köldökcsonk nekünk ma kezd levállni, a dm-es babylove newbornt azért nem ajánlom, mert a köldökcsonkot nem védi rendesen, majd ha levált utána elhasználom a maradékot. A Libero 2 méret ebből a szempontból jobb.

Ma először sétáltunk egyet a gyönyörű napsütésben a ház körül. A felöltözést nehezen tűrte, de a babaerszényben való hurcolásban jól aludt. :)

Crocus
Kép

Kép
crocus

Sziasztok lányok!

NAGY NAGY GRATULA AZ ÚJONNAN ÉRKEZETT KIS JÖVEVÉNYEKHEZ!!!

Én most jó sokáig nem jelentkeztem, de sajnos megvolt rá az okom. Kb. 1.5 hete elég durva mellgyulladással küszködök, folyamatosan 39 fokos lázam van, már jártányi erőm sincs. Lassan már az is nehezemre esik, hogy az ágyban felüljek, annyira legyengít ez a folyamatosan lázas állapot. Tegnap este voltunk a kórházban, kaptam egy olyan antibogyót, amit szoptatás alatt is lehet szedni, de 48 órát kaptam, hogy helyrejöjjek. Ha tehát holnap estig nem történik változás, akkor be kell feküdnöm a kórházba és akkor vénásan kapok majd egy másik antibogyót, de akkor sajnos már a szoptatást abba kell hagynom. Hihetetlen, hogy milyen fájdalmat tud okozni egy mellgyulladás... :cry:
Szóval most nem túl vidám a helyzet...
Szerencsére azonban Hannababa teljesen jól van, szépen gyarapodik és a másik mellemből rendesen tud szopni. Jó kislány nagyon, 3-4 órákat alszik és éjszaka is csak 1-szer vagy 2-szer kell hozzá felkelni.

Szóval szorítsatok lányok, hogy holnap estig helyrejöjjek. Bár tegnap este óta sajnos nemsokat javult a helyzet... :(

Remélem mindenki más jól van!

Panna
pandusika

köszi lányok a drukkokat, szerintem a holnap nem csak az én napom lesz, nagyon bíztató jelek vannak másoknál is :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

Verus, nagyon édesek a gyerekeid!!!
Mi Huggies pelust használunk, és nagyon bevált eddig!
Nekünk ma reggel esett le a köldökcsonk! Oli már nagyfiú. :D
Egyébként a te gyerkőceid h állnak Vince babához?
És Dina nagylányai? :)

Háfi, Ádám is nagyon édes!!!

Ja,és Boginak meg gratula Fügebabához!

Olinak ma fáj egy kicsit a hasa, nem alszik valami mélyen, és nyűgi
is egy kicsit... :(

Vera úgy eltűnt Olivérrel... :lol:

Kép

Kép
gjéti

pandusika nagyon-nagyon drukkolok, hogy mihamarabb meggyógyulj!!!

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Jaj anyukák! Had irigykedjek egy kicsit rátok! Olyan jó olvasni, h miket tapasztaltok és hogy babázhattok már! Mindenki babája olyan cééép és aranyos!

Na nálam is kezdetét vett a türelmetlenség így a betöltött 40. héten? :? pedig megfogadtam, h türelmes kislány leszek. Össze is szedem magam!

Helyette kaptam még egy jó kis munkát, így ülök a gép előtt és dolgozom. Ami persze nem baj, mert akkor egyúttal pénz is áll a házhoz :) Amiből lehet venni szép holmikat Marcibogárnak :)

Na értelmetlen szösszenet volt ez most részemről. Csak ki kellett jönnie.... bocs mindenkitől....

KépKép
hugic

Én is nagyon örülök, hogy nálunk nincsenek ilyen botrányok, jól megvagyok nélkülük :) nem kell mindig mindenben egyetérteni, de jó, hogy normális hangvételben zajlik itt a fórumozás, remélem, így is maradunk!!!

Bogi, gratulálok Iringóhoz!!!

Millye, Amy is úgy szült, hogy aznapra volt időpontja a kozmetikushoz :wink:

Zümis, azért nagyon sok csak nincs már innen hátra, tarts még ki :)

KépKép

KépKép
stelly

Panna! Épp tegnap hiányoltalak! Mielőbbi jobbulást, gyógyulást kívánok neked!!!!!

KépKép
hugic

ööö Elif - csak nem lebabázol? ma még nem jártál itt, ugye jól látom? :)

KépKép
hugic

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.25 07:14-kor.
Vendég

Amy: Ami hivatalos ügyet írtál, azon kívül még két tétel lehet.

Önkormányzati 1x-i születési támogatás, ez önkormányzatonként változó összegű, van ahol nincs is. Ennek a helyi önkormányzat szociális osztályán, esetleg az önkormányzat honlapján lehet utánanézni.

Az "anyanap", azaz gyerek után járó pótszabadságról lehet úgy rendelkezni, hogy az apuka kapja meg. Erről minden évben külön lehet rendelkezni. Szerintem érdemes átadni ezt a pár napot az apukának, te úgyis otthon vagy szülésin, minek halmoznád és görgetnéd magad előtt a szabadnapokat? Ehez a munkahelyed ad formanyomtatványt, és a párod munkahelye láttamoza le.

Ja, és a kispapának a gyerek születése okán jár 5 nap szabi, de arról biztos tudsz. Azt záros határidőn belül lehet csak kivenni!!!

Köldökcsonk: Nekünk még mindig nem esett le, időnként felázik a pisitől, néha egy kicsit vérzik is... :(

Kép
kangu

Julcsi: Most igazán megnyugtattál... :) Akkor nem félek, hogy elkapatom... Úgyis imádom, ha az ölemben van... :lol:

Zsu: tulajdonképpen Vendel szépen elalszik a kiságyban, ha álmos, de így délutánonként egyáltalán nem alszik.... most is már 3 óta fenn van.... és csak az ölemben van meg nyugodtan!

Verus: Vince és a többi gyerkőc is csuda édes!!!

crocus: Attila nagyon békésen alszik, szépséges!!!

Panna: ez nagyon rosszul hangzik!!! mielőbbi gyógyulást neked!Még szerencse, hogy a másik ciciből tudod etetni Hanna babát!!!

Milyen jó már, hogy Boginak végül magától beindult a szülés!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Stelly: bizony! Én már nem jutottam el a kozmiba.... 8) :lol: :wink: :wink:

Gabi:mi a baj éjszaka? miért nem alszik Manócska?

Kangu: nagyon köszi az infót!!! az 5 napot már kivette Apa, de jó, hogy mondtad ezt az anyanapot!!! az önkormányzatnál meg rákérdezek! még egyszer köszi!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Úgy tűnik, nem igazán akar történni semmi, csak nagyon ramaty a derekam, ez nem volt eddig, és aprócska összehúzódások jönnek. Abban reménykedem, éjszaka csak lesz történés. Bevetem én is az Apa-trükköt, akármit is fog holnap találni a nőgyógyi a méhszájvizsgálaton a hüvelyemben :oops: Egyébként voltam ma a kedvenc védőnénimnél. alaposan +vizsgált és kikérdezett, szerinte ez nagon szüléskezdet-gyanús, és képzeljétek, még haza is kísért. Becsukta a boltot, és karon fogott, és feljött velem a hegyre, nehogy hazafelé bajom essen. :D

Olyan édesek ezek a babácskák, milyen szerencsések vagytok, hogy ilyenetek van otthon!

Bjuti és Zvera miért nem ad hírt magáról? Én aggódom...

Panna, kívánok neked expressz jobbulást, hogy ne kelljen a holnapi tortúra és a szopi abbahagyás!!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!

Tegnap jöttünk haza, visszaolvasni nem tudtam még, de kikeresem majd az új babákat. Szüléstörténetet lassan küldök, Andusnak szóban már csepegtettem (ezúton is elnézést kérek tőle, lelkiismeret-furdalásom van, amiért rémítgettelek...).

Iricc, apukát beengedig, a látogatást viszont kedd óta szigorították. Bár a lift elég hátul van, ha ügyes apa, fel lehet szökni... Szorítok holnapra!

Jól vagyunk, manó helyes, a nehéz szülés ellenére meglepően jól regenerálódtam.

Most futok, ébredezik.

Fotót teszek az albumba.
[/img]

Kép
mist

Andabella, nekem nagyon nem hasonló, mint anyunak: én 7, öcsém 5 óra alatt születtünk, fájásokkal indultunk, minden magától ment. Adrim 16 óra alatt bújt ki, és szinte semmi nem ment magától.

Amy, ezen a hármon kívül nem kell mást intézni, a babakötvényt automatikusan intézi a MÁK.
Ha a baba ébren van, ugyanez a helyzet nálunk is, kb tíz percig elvan, de utána reklamál, hogy unatkozik, és szórakoztatni kell, illetve kézben talán elalszik - de gyakran amint leteszem az ágyba, egy perc múlva újra ébren van, és sír. Nekem semmi épkézláb ötletem nincs erre, minden délután úgy zajlik, hogy cipelem, ráadásul gyakran még a pocak is fáj, és olyankor a szívem szakad meg, olyan keservesen tud sírni. Szóval passz, nekem is jól jönne valami tanács...
Most is itt van a kezemben - gondolkodom rajta, hogy ha így folytatjuk, meg kell tanuljam a hordozókendőt felkötni magamra, de én se szeretném hozzászoktatni, hogy csak rajtam lógva lehet létezni...

Zsuzsi, hogy bizonytalan vagy, rendben van, de nem vagy béna!!!!! Azért mostmár csak óvatosan az utazgatással!

Panna, drukkolok, hogy meggyógyulj!

KépKép

KépKép
stelly

Attila is nagyon édes!!! :)

Panna, neked meg gyors gyógyulást kívánok!!!

Elif tényleg nem jött még ma... lehet h végre Efe is beindult? :wink:

Mist, fotó ide is jöhet! Meg mindenkitől. :D

Kép

Kép
gjéti

Aki esetleg érintett!

Beszélgetünk a hivatalos papírokról és tennivalókról, eszembe jutott még egy dolog a fent már leírtakon kívül:

Szocpol ügyben is intézkedni kell a banknál, ha nem lett leadva a meghatalmazás a máknak h értesítse a bankot (mondjuk én így is inkább szólok a banknak külön, nehogy kitaláljanak nekem vmi büntit, vagy nem érkezett meg a papír vagy bármi).

Szal akinek van bevállalt szocpol az ne felejtse el értesíteni a bankot, mert különben bünti lesz! Ez komoly! Nyáron több cikk is megjelent róla HVGben.

Gerendai Zsuzsi - ugyanezeket érzem!!!!

KépKép
hugic

Gratulálok Budabonak Fügebabához!!!

Nálunk változatlan minden :( .Kb ugyan az a helyzet mint G Zsuzsinál...
apa már nem is megy éjszakára kivette ezt a hetet is szabira...annyira jó,hogy itt van....
Ha történne változás írok ...
mentem pihizni mert az éjszaka rövid volt....

Kép
zümis

Hugic: köszi, hogy gondoltál rám. :)
Végül hazaengedtek, úgyhogy még egyben vagyunk. Nekem is megvolt ez a holtpont éppen ebben az időben, túl leszel rajta hamar ne aggódj. :) Én tegnap és ma faldekorkészítéssel kötöttem le magam, mostmár ott vagyok, hogy szeretném is befejezni mielőtt megyünk...

Köszönöm a tegnapi véleményeket, szerencsére nem is állítottak döntéshelyzet elé. A ctg után (végre produkáltam kisebb, de rendszeres hullámokat) a szülésznő már hajlott volna rá, hogy benntartsanak, de végül csináltunk áramlásvizsgálatot, ami teljesen jó lett, méhszáj tovább vékonyodott, de hazajöhettünk. Szerintem közrejátszott az is, hogy eléggé tele volt a szülészet, és én olyan kis sunyin húzom ezt a dolgot, csak olyan mintha szülni készülnék, de mégsem. :P
Azóta abbamaradtak a keményedések, talán most megint érzek valamit, de én már csak akkor hiszem el hogy szülök, ha a szülőágyon fogok feküdni. :) Mindenesetre a portásbácsi nagyon édes volt, már messziről mondta, hogy ahha ez szülészet lesz, meg hogy jól tegyük el a parkolójegyet, mert ma még visszajöhetünk majd vele. :D

Zsuzsi, millye: csak óvatosan! Én is annyira félek ettől a hüle latyaktól. A kézlenyomatos kép jó lett volna. :D

Nagyon szépségesek a babák! Háfi: örülök, hogy jól vagytok, csini a kissrác!

Zsuzsi: Most, hogy éreztem egy erősebb görcsöt az én első gondolatom is a leves volt.

Iricc, zümis: mennek a drukkok!

Budabo: Hatalmas Gratula, és bjutinak is megelőlegezném! :)

Kép
Kép
elif

Panna: remélem, holnapra javulni fogsz! Elég rosszul hangzik, amit írtál!

kreiszi, zsu: Meglestem a képeket a gmail-en és a ti kettőtök babócáján láttam leginkább, hogy mennyire hasonlít rátok. Alex orra egy az egyben olyan, mint kreiszié és Bencus szája pedig dettó, mint zsué.

Altatás: nálunk is megy a műsor. Bealszik szopi/büfi közben, kiságyba belesunyítom, és perc múlva már kéredzkedik ki. De akkor már kézben sem alszik, hanem nyomul újra cicire!
De az éjszaka jól telt, mert galád anya voltam és bedugtam egy füldugót, hogy az álmában nyöszörgésére ne pattanjak ki (a sírást meg úgyis meghallom füldugesszal is) éééss: 4 órát aludtam egyfolytában. (Korábban meg óránként ébredtem az éjszakai álmában nyöszörgésre! ) Szóval királyság!!

ladmon

Kreiszi: Alex is gyönyörű!!! (És Ladmonnak igaza van, én is látlak benne Téged)

Ladmon: A füldugó nem jutott eszembe, de nem is rossz ötlet. :wink: Én is minden nyikkra ébredek. :)

Drága Panna: Nagyon-nagyon drukkolok, hogy rendbejöjj és ne kelljen használni az antibogyó kúrát!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vajon mi lehet Orsival? :) Remélem már jól vannak :)

KépKép
hugic

Ja, Stelly, Neked még azt szerettem volna, hogy a Tesóm a kislányát 2-3 hónapos koráig csak úgy tudta altatni napközben, ha magára kötötte, vagy kisvitte a babakocsiban sétálni. Aztán szépen elkezdte kiszoktatni a kiságyába, és ma már csak ott alszik. :) Szóval semmi sincs veszve. :)
Persze ez nagyon nehéz... Az ember annyira fél, hogy elrontja... :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Mist: nektek is Üdv újra otthon. Milyen az összhang a leányzók között? :)

Kreszi: tényleg nagyon hasonlít rád Alex, nagyon kis édes! :)

Panna: én is a lehető leggyorsabb gyógyulást kívánom neked, sajnálom, hogy ilyen rosszul jártál, ki tudja még rám is mi vár...

Ma én is beletörődtem, hogy esetleg Bogi nyomdokaiba lépek, apóca is kijelentette, hogy ma már vezetett eleget, úgyhogy a mai napot hanyagoljuk... Ha Efe ki akar szúrni velünk, persze csak idézőjelben, akkor most fog valamit alakítani. :D

zetibebiért, bjutiért én is aggódok... Mi van velük?

Kép
Kép
elif

Elif: B@sszus... már azt hittem, hogy frissíthetem a táblázatot mert annyira el voltál egész nap tűnve... gondoltam stikában előjött a babád... :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: