boo!
Nyugi, teljesen megjósolhatatlan, hogy ki, mikor, hogyan érzi meg a babát. Én anno Manónál eleinte olyat éreztem, mintha kis buborékok szállnának és pukkadnának ki a pocimban, de most semmi ilyen nincs. Csak rendes rugdalózást, plafonlefejelést érzek.
Számít, hogy kinek mennyire feszes a hasfala, hányadik baba és ezek szerint, hogy hol tapad a lepény.
Szóval, csak türelem.
WC-n való üdülés: a halálom.

Sosem értettem, hogy ha valaki ott szabadidőzik.

Nálunk csak a funkcionalitást szolgálja, nem a kikapcsolódást.
Bocs, hogy megint belepofázok.

Nagyon sok kapcsolat rámegy arra, hogy egyszerre változik meg, fejére áll minden. Szerintem egyelőre "érjétek be" az esküvővel és a babával. Építkezni ma, Magyarországon egy "kamikáze" dolog. A helyetekben még várnék vele. (Ha jól emlékszem ti most albiban laktok, de akkor is...)
Dugultam.
A derekadról kérdezted a dokit?
"Előre bocsátom, hogy Bond csak priviben próbálkozhat a megfejtéssel, mert széleskörű információs tudására tekintettel egyből betorpedózza a megoldást "
Was ist das kutykurutty???????????????
Amióta kiderült az AFP eredménye azóta volt szó a magzatvízvételről. Először csak mint lehetséges dologról, most pedig már mint ténylegesen elvégzendő vizsgálatról.
"Bejelentkeztek mára a barinők, így kaphatom össze a lakást, mert tök kupi van... kaja egy szál se..."
Ééééééééééééésssssssssssssss................?????????????
kicsidodi!
Az biztos, hogy ilyenkor erősen néznek az apukák, hogy az eddig amúgy normális asszony miért tűnik néha hibbantnak. Hormonok. Ez van.
Nem tudom, hogy mostanában ez erejét akarja-e fitogtatni, de a gyereket nem riválisként fogja kezelni, hanem majd(?) (

) bőszen döngeti a mellét, hogy: "nézzétek, FIÚT nemzettem. Az ÉN fiam". Ha pedig majd egyszer lesz egy lányotok is, akkor ő pedig az ujjai köré fogja csavarni apucit, hidd el!
Nem csak neked, de a többieknek is egy jótanács. Apát nem kihagyni, de nem is belerángatni a babával való gondoskodásba. Hagyjátok majd, hogy magától jöjjön oda segíteni (ebbe persze egy kicsit bele lehet segíteni...

) és ha ő szeretne valamit egyedül, segítség nélkül csinálni, akkor hagyjátok. Még akkor is, ha rossz látni...

Ne javítsátok ki, hogy ezt nem így, hanem úgy "kell", hanem erős lélekjelenléttel mosolyogjatok és bízzátok rá minnél többször az adott dolgot. Illetve, amikor ti csináljátok, akkor rafkósan mutassatok neki trükköket. És ha továbbra sem "csinálja jól" szerintetek, akkor gondoljatok arra, hogy kincs az olyan férfi, aki pelenkáz, etet, akármit csinál. Segíteni szeretne és ez a lényeg. Minnél többet gyakorolja, annál inkább belejön. Aztán vegyetek egy nagy levegőt, dícsérjétek meg, hogy milyen ügyes, majd vonuljatok ki a szobából...
"A doki szerint 18 héttől minden nap éreznem kéne, tehát pár nap..."
Bocs, de szerintem ez zőccség...
"Gerincét úgy mentesítheti a nagy tehertől, ha minél többször áll négykézlábra. Végezze el sokszor a cicahát-gyakorlatot, és négykézlábra ereszkedve naponta mossa föl a konyhát! Mivaan??? Anyádat!!! "
Ennyit változott a világ azóta (legalábbis ezen a téren)
loislane, lorca, niki72!
Üdv a fedélzeten!
ikoka7!
A szoptatáshoz nem "kell" szopispárna. Bármi megteszi, ami neked kényelmes: párnák, paplanok, takarók, akármik. Aki vesz, az dícsérni szokta. Ha szeretnél, akkor vegyél nyugodtan (vagy esetleg te is megvarrhatod, ha tudsz varrni)
csibe83!
Nagyon nem lőttél mellé tegnap.

Úgy vettem észre, hogy akik a genetikai tanácsadásra mentek és valamiért azt jött ki, hogy ultrahangra kell menniük, azok szépen kocogtak is egyből oda, majd később vissza, immár az eredmény birtokában.
" CSajok nekem inkább a mellem nő,mint a hasam
terhesség előtt 85C voltam,12hét előtt 90D lettem és most meg már ezt a méretet is kinőttem.gondolom 90E leszek
hova nőnek???remélem nem nő tovább..."
Légy erős! Nőni fognak.

És ha még a tejed is beindul...

(Legalább nem vág orrba a lengőajtó...

)
czigka!
Akkor te sem jutottál előrébb a kardiológiával.
tabati!
"Hát ha rudit ettél, akkor nagyon valószínű, hogy a babó volt, nekem is az édesre így reagál, meg sokan mondják, hogy ha uh-n alszik akkor egy kis csokitól felébred"
Ez így van.

Olyannyira, hogy amikor a vége már CTG (máhol NST-nek hívják) vizsgálatokat is csinálnak, akkor ezzel csokival meg kávéval vagy kólával szokták ébresztgetni a lustálkodókat.
"Amúgy a kézfejénél meg visszahajthatós (először azt hittem zsepitartó , na jó nem csak nem értettem mire való, de az eladó elmagyarázta)így nem kell kesztyűt adni rá amikor még karmolássza magát."
lidike!
Tudod, mi zavart még abban a cikkben? Hogy nem volt ott a szerző neve. Nem mintha mennék vele valamire, csak nem tudom, hogy egy laikus kismama, egy gyerekorvos vagy esetleg egy ortopéd orvos írta. Szóval, nem világos, hogy mi az alapja az egésznek.
gumilany!
Ezek szerint te is a Barossban kötsz ki?

Inkább egy hajszálnyival több aggódás, mint ugyanannyival kevesebb figyelem. Rendben lesz minden.
gabi1!
Ha a terheléses cukor letudva, akkor ettől sz@rabb már nem jöhet.
Ha gabi1 nem megy a hóhoz, akkor a hó megy gabi1-hez.
sillia!
Látod, hogy rohan az idő? Most volt csak, hogy csatlakozátl közénk és ízt írtad, hogy még 2 hét, mire mész az amniora. Most meg már letelik lassan a tilalmi időszak (is)...
"De most rendszeresen megvámolom apa sörét."
"Olyan egy napig viselendő szerkentyűm nekem már volt, teletappancsozták és drótozták az egyész mellkasomat, vezetékek fogtak körbe és egy övön egy dobozkába futottak bele.
Nyár közepe lévén még csak nem is nagyon takargathattam. Gondoltam rá, hogy bemegyek így a legközelebbi bankba... "
Miért nem mentél be? Biztosan előre engedtek
volna...
"BIZTOS hogy csak egy babád lesz?? Nem lehet hogy még rejtőzködik valahol egy-kettő??"
Vajon hol...?

(Hacsak a már meglévő nagyobb babákat nem számoljuk, akik hol itt, hol ott vannak...

)
"AHOGY NŐ A POCAKOM ÚGY ZSUGORODIK AZ AGYAM! "
Ööö...attól tartok, hogy nálam ez pocak független...
MagneB6 nem van itthon, még ma venni kell majd akkor.
Már nem aktuális, hogy Apa bejön-e velem vagy sem. Közbe jött valami (nem nála), így nem tud elkísérni, Manóra fog vigyázni.
Mit dolgozom? Bármit megcsinálok...

(Amúgy, hol írtam, hogy válaszoltam a dokinak...?

)
Áfonya és a hó: melyik melyik?
agmano!
"Orsi, vagy valaki aggódik az AFP miatt? Ha gond van kiértesítenek postán, nekem hétfőn vették el, csütörtökön itt volt a behívó. "
Feltéve, hogy valaki nem olyan cipőben jár mint én...

:
szonibaba!
"Nem sajnálkozom, csak szorítok, de nem is inkább holnapra, hanem utána, hogy minden o.k. legyen. "
Köszi, teljesen jól csinálod!
ronmay!
Azért csak sikerül valahogy feldolgozni Apának...

Éljen nektek!
orsi777!
Nemcsak homloksimi, de váll veregetés is jár.
moncsy.78!
Ígérem nagyon jó kislányosan fogok viselkedni. De milyen hülye dolog mán, hogy itthon vagyok egész nap, lenne rá lehetőségem, módom és mégsem nyomhatom be a gépet, mert különben itt ragadok...