A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Zitocs:
Bence andalító zenéje az Új a csizmám... Igazi kis parasztgyerek :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

:lol: :lol: Mágnes, ha a gyerekeink összejönnek, akkor tuti, a magyaros rockzenét fogják nyomatni- az mindkettőnek bejön eszerint :lol: :lol:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Mi két napja visszaálltunk az éjszakai 2-szeri evésre. Ha a hajnalit is ide számolom, akkor 3-szorira. Nem nagyon örülök neki, de ez van. Az a szerencse, hogy utána különösebb seggrázás nélkül vissza is alszik (ezt most gyorsan lekopogom). Néha néha becsúszik egy-egy ritkább etetés egyébként, de még mindig a 2-3 órát tartja a kicsi lány.

Nálunk a Bóbita megy, ma reggel is egy nagy hisztiből tudtam vele elaltatni.

Mágnes, gratulálok a hatalmas súlyhoz :wink: Jól táplálod Benit, az biztos.

Kép
petne

Zitocs:
Majd kipróbálom nála az István a királyt.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csajok!
Bocsi, hogy én sem járok erre, de nálunk is szopi gondok vannak. Pillanatnyilag próbálok rájönni, hogy azért csak 50-60-akat eszik, mert nincs több tejem, vagy mert annyira beteg, náthás, hogy nem kap levegőt. :(
Mivel kevesebbet eszik, a tejem rögtön kevesebb lett, most azzal szórakozok, hogy hogyan tartatom szinten. :( A nagyobbik gyerek mellett ez elég nehéz feladat. :(
Persze e miatt aztán 2 óránként eszik és nagyon nyugtalanul alszik. Én nem látok a fáradtságtól, szóval nem túl rózsás a helyzet.
MIT LEHET EGY EKKORA BABÁNAK ADNI, HOGY ELMÚLJON A NÁTHA??????

Hanna? Jobban vagy?
egy kétségbeesett Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! amit tehetsz, hogy szívod az orrát rendületlenül....meg tengervzes orrspray vagy anyatej bele! C vitamin ampullát kaptatok?
Biztosan nem túl nagy élmény neki eldugult orral szopzini, biztos nagyon el is fárad tőle! Esetleg kiskanállal nem próbálod meg neki adni hátha könnyebb?

Mágnes! Máté is Beba1-et kapott kapásból és akkor is 700 Ft volt az ára vényre! AZt mondt akkor a dokinéni, ha allergiás akkor ír neki csak HA-s tápot. A BEBA 1 is újszülötteknek való! Igaz végül nem volt rá szükség csak hat hónapos kora után de szerintem nem lett volna baja tőle....
Írtad, hogy kiöntöd a maradékot...Anna nem issza meg?

Petra szereti ha énekelek neki, nagyon figyel közben és meg is nyugszik. Szeintem emlékszik rá, hogy amíg a pocakomban volt sokat énekeltem Máténak és Ő is hallgatta. A lencsilány, az egy boszorka meg az erdőszélén házikó nagy kedvenc mindkettőnek:)

Végre elég tűrhető éjszakánk volt. 11, 2 és hat órás keléssel. 2 órakor mikor letettem és nem akart aludni, odahajoltam fölé és mondtam neki, hogy irgumburgum tessék aludni! És elaludt:)

Kellene szereznem valami kis fényt neki. Valami elemmel működő irányfény szerűt mert ha nem akar aludni akkor nem is lehet lekapcsolni a villanyt az viszont minket zavar. Valami kis gyenge fény kellene oda neki, hogy tudja bámulni.
katuska79

Katuska! Azért vagyok nagyon elbizonytalanodva, hogy most MI VAN???, mert cumisüvegből simán megitta a lefejt tejt. Aztán meg amikor szopizik, akkor előtte mindig kiszívom az orrát és ilyenkor szelel neki, vagyis kap levegőt. Lehet más miatt nem erőlködik? Pótlással együtt már megeszik 140g körül, nagyon kevés neki az amit kiszopizik... :(

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Tegnap egész nap a párom ült a gép előtt azért maradtam le mindenről.
Nekem amikor a Joel náthás volt a Sterimár orr sprayt ajánlotta dokinéni és utána orrszívást, elég hamar helyre hozta az orrát.

katuska79!
Nekem egy kis éjjeli lámpa van fölkapcsolva a Joelnek és tettem rá egy kispárna huzatot amitől nem zavaró a fény de a picinek pont kellemes.
Vagy esetleg vegyél bele valamilyen színes égőt az is jó.

Mivel mi Hit Gyülibe járunk nekünk esténként olyan zene szól, Joelnek nagyon tetszik, sokszor arra alszik el.

Ma voltunk az ortopédián, minden rendben van, csak azt nem értem, hogy akkor miért kell menni 6 hét múlva újra kontrollra, ha minden eredmény negatív lett?

manocskak

Bartika! Lehet szopi sztrájk? A cumisüvegből könnyebb neki és rájött, hogy minek erőlködni? Ha nem akar erőlködni akkor fejd le neki és add üvegből. Sokan szoptatnak így! Legalább látszik pontosan mennyit eszik meg és jobban lehet pótolni is.

Még hogy a szoptatás könnyű dolog!!!! Persze technikailag könnyű mert nem kel mosogatni, kifőzni, forralni, hűteni stb stb....de egyébként...
katuska79

Manócskak! igen úgy van a lámpa! Ikeás jégkocka lámpa van egy szines ruhával letakarva csak pont az ágyunk felett van és azért zavar. teszek rá még egy ruhát...
katuska79

katuska79!
Vagy amit még javasoltam vegyél bele esetleg egy színes égőt.
Annak idején a nagyobbik fiam pici volt mint most a Joel, neki a lámpába sárga színű égőt tettem bele és nem volt zavaró ha felkapcsoltam a villanyt.

Kinek, hogy sikerült a farsang a nagyobb gyerekeknél?
A nagyobbik fiamék első helyezettek lettek az osztállyal a Csókkirállyal.
A kisebbik fiam egy kicsit el volt kenődve, hogy ő nem nyert semmit, de én azt mondtam neki, hogy a részvétel a fontos és nem az, hogy nyert vagy sem.

manocskak

Bartika: Zétény is tiszta takony volt egész múlt héten. A gyerekorvos c vitamin injekciót írt neki, napi 1 ampullát adok neki szájon át. Reggel kaja előtt. És porszívóval szívom az orrát....nagyon szépen helyrejött (kopp-kopp-kopp).
10 ampullát írt fel tehát 10 napig szedi utána jön megnézni ha kell ad még.........
Esetleg próbáld meg, nekünk bejött!

KépKép
peni

Bartika, a leírtak alapján nekem is úgy tűnik, hogy csak a könnyebb utat választja. Cumisüvegből sokkal könnyebben jön, nem kell vele dolgozni.

Katuska, lehet kapni éjjeli fényeket. Elég gagyik mondjuk, de még mindig jobb, mint az ágyatok felett lévő erős fény. Nekünk az Angelcare-es légzésfigyelőn van, viszont nem használjuk, mert úgy vettük észre, hogy Julcsit zavarja az alvásban, teljes sötétség kell neki.

Kép
petne

Ja, és jobbulást a betegeskedőknek!!!

Kép
petne

Bartika! Jobbulást Ádinak! Remélem a tejcsi problémád megoldodik, mert a fejéses változat, mert a fejéses változat nagyobb gyerek mellett nem mindig kivitelezhető.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Manocskák: Somának most lesz pénteken a farsang az oviban. Fekete pókember lesz....teljesen be van sózva. Bevallom én nem készítettem jelmezt hanem vettem.....elég kis egyszerű de egy alkalomra bőven megfelelő. Rosszalkodik benne egy jót :) . Remélem jó lesz mert nagyon várja....
Mekkora a nagy fiad? HOgy lehet beöltözni Csókkirálynak? :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
peni

Bartika:
Ennek, amit leírtál, nagyon szopisztrájk hangzása van-.. Nm szokott sírni szopi közben?
Anna havonta sztrájkolt,sokat szenvedtem vele, az első hónapban a cicit sem volt hajlandó elfogadni, vissza kellett rá szoktatni.. Ha enniyre érzékenyen reagált a cumisüvegre, lehetséges, hogy nagyon rákap.. Nem ijesztgetés képpen írtom ezt.. Ilyenkor vagy elfogadod, éslefejve adod neki a tejcsit, vagy megpróbálod a visszaszoktatást..

Kauska:
Anna már nem iszik tápszert másfél éves kora óta, így eszembe sem jutott, hogy neki adjam.. :roll: Lehet, hogy meg kéne próbálnom.??

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági! Ezt hívják szopi sztrájknak? Én is ezzel küzdök nem sok eséllyel, már ráköltöttem egy halom pénzt, a szoptanitot is megvettem, hogy ne kelljen cumit használnunk, de hiába. Van hogy szépen szopizik, máskor meg nem akar, úgy sír közben, hogy nem tudom eldönteni, hogy hasfájás miatt sír, vagy nem akar cicizni.
Mennyire mások a gyerekek. A nagy fiamnál is potolni kellett első perctől, de őt nem zavarta a cumi, sőt 2 hósan át kellett verjem, hogy a cumit elfogadja.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:
hát sanszos, hogy nálatok is sztrájkol.. Ilyenkor nincs más megoldás, mint kitartani, és 1-2 hét múlva visszaáll jó esetben a normális szopizásra.. Ha mégsem, akkor marad a fentebb írt: cumisüveg vagy arról leszoktatás.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kép
Kép
Kép
mágnes

húú na ezért vagyok az lll-en kiakadva... Most olvastam bele egy tápszerpótlásos cikkükbe,ahol azt ecsetelik, hogy mennyire nem jó, hogy pótlást adsz a gyerekednek.. nem kellett volna.. :twisted: Nem értem minek kell ilyeneket írniuk.. Nem elég, hogy a pótlásos baba Anyukája így is egy nullának érzi magát, és stresszel, még ilyenekkel is alá kell bele kell még rúgniuk egyet... Mintha nem tudnám, hogy nem ez a legjobb tápanyag a gyerekemnek... :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! szerintem nagy ívben tojni kell az iylen dolgokra. Én sem értem miért kell stresszelni az amúgy is kétségbeesett anyukákat! Ha éhes a baba akkor igenis adni kell neki még! Nekem is rosszul esne ha valami nagyon finomat ennék és még éhes lennék, hogy mondanák nekem nézzem a tányért és ha sokáig nézem akkor majd még lesz benne, közben a hűtőben van a finomsághoz hasonló ennivaló bőven!

A színes égőt kipróbálom majd, a gyerekkoromra emlékeztet mikor otthon házibulit csináltak a nagyobb tesóim. És hát színes égők voltak a discó fények :)
katuska79

Sziasztok!

Origo mostani cikke:

A családi pótlékról beszélve Gyurcsány azt mondta: "túlságosan brutális" lenne megvonni a pótlékot a nagyobb jövedelműektől, ezért ilyesmit nem terveznek. Ehelyett ezeket a juttatásokat beillesztené az adórendszerbe: 130 ezer forint havi jövedelmig sem jobban, sem rosszabbul nem járnának az emberek, az ennél magasabb jövedelemmel rendelkezők viszont adóznának a családi pótlék után.

A gyed-del kapcsolatban azt tervezi a miniszterelnök, hogy az továbbra is legfeljebb két évig lesz adható, de hat hónap helyett egy év munkaviszony lesz a feltétele a gyed folyósításának. A gyedet annyi időn át folyósítanák, mint amilyen hosszú volt a szülési szabadság előtti munkaviszony, aki csak egy évig dolgozott a gyerekvállalás előtt, egy éven át kapná csupán a gyedet is
magdolnasz

Mágnes: fel ne húzd magad ezen! És nehogy nullának érezd magad emiatt! Nem attól jobb anya valaki, hogy két évig szoptat, més meg csak két hónapig. Alkati dolog. És ezek a mai tápszerek már nem rosszak. Nekem azt mondta a gyerekorvos, amikor el voltam keseredve emiatt, hogy nagyon gonosz lelkiismeretfurdalást ébreszteni azokban az anyukákban, akiknek kevés a tejük. Persze, mindannyian tudjuk, hogy az anyatej a legjobb, de én nem fogom éhezni hagyni a gyerekem. Ha pótlás kell, pótlok. És különben anyám 2 hétig tudott szoptatni engem, ennek ellenére soha nem voltam beteges. Pedig 1978-ban tuti nem ilyenek voltak a tápszerek.

krisz78

Magdolnasz: bruttó vagy nettó az a havi 130000 Ft?

Katuska: de egyre gondoltunk!

krisz78

Zitocs: rocker lesz a kiscsaj :D

Mágnes: micsoda kis vasgyúró BeniBaba!

Barti: már semmi okosat nem tudok mondani, de kitartás, a lényeg, hogy ne stresszelj!

Rólunk: szerintem BálintBaba most ért el a 6 hetes fejlődési ugráshoz. Ma 1-1,5 óránként követeli a cicit, közbe meg nyűgösködik. Bár, lehet, hogy csak a hóesést érzi szegénykém :x Egyébként az éjszakáink még mindig egész jók, az esti szopi után csak ½ 3 és 5 körül ébredünk. Ráadásul mióta bevezettem, hogy a reggeli szopit a mi ágyunkban intézzük és utána együtt jót szundizunk, sokkal pihentebb vagyok :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Krisz: nem tudom, ennyit írtak. Gondolom bruttó, hiszen úgy többen esnek/esünk az adózó sávab.
magdolnasz

Pár kép az én kis vasgyúrómról :)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1234791010.3421.jpg[/img] Szopi

[/img] Kép Fullosan megteltem..

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1234791075.6918.jpg[/img] Nővére kantárosában

[/img] Kép piszepisze :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Edit: gratula az új napirend megoldáshoz- lehet, hogy nekem is ezt kéne csinálni!

Bartika: abszolút nem értek a dologhoz, de a dokinéni nekem is azt mondta, hogy ha csak egyszer is rákap a cumisüvegre, ilyen sztrájk bekövetkezhet. EZt akkor furcsálottam- de ezek szerint igaz is lehet. Hm, ahogy mondják, a nátha gyógyszerrel 1 hét alatt gyógyul, gyógyszer nélkül meg 7 nap- de a C vitamin nem hangzik rosszul- persze megint laikus vagyok.

Tápszer: ez most vicc, hogy akinek már nem elég a teje, az rossz anya?! :evil: Mekkora baromság- szóval jobb anya lenne az, aki inkább éhezteti a gyereket, és nem pótol? Most nem azért, de hugom épp tegnap szaladt bele- elég rendesen- ebbe az előítéletbe. Huginak gyereke nincs, számára az etalon-anya a barátnője. Szóval a barátnővel kitárgyalták, hogy no, ha a gyerek nem kap elég anyatejet, az tuti megérzi később, ki fog derülni. Ezt vigyorogva előadta itthon- mire Anyukám közölte vele, hogy "Sajnos kislányom én téged egyáltalán nem tudtalak anno szoptatni, mert egy hibás orvosi diagnózis miatt 6 hétig be voltunk zárva a Fertőzőre, s mire kijöttünk, nem volt tejem..." Hugi ezen totál lesápadt :lol: . Én szoptam- ő nem. Ő 10cm-vel magasabb mint én, én allergiás vagyok pár dologra, ő nem...

Magdolnasz: köszi az infót- tehát ha volt hosszabb munkaviszonyod, akkor nincs gáz. Remélem, az nem gond, ha valakit kiírnak táppénzre, mert pl. veszélyeztetett terhes...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Mágnes: Jajj, de édes Beni-manó!!! :D Hogy szopizik, a kis falánk- és az a farmer tényleg szinte jó rá!!! Majd megmutatom a képeket Violának is, ha a Királylány végre felébred :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Mágnes: ezen ne húzd fel magad nem érdemes...
Jelentem, a lányom nem szoptatási, hanrm cumisüveg sztrájkot rendezett délelőtt: az ovis farsangon voltam, és haza kellett jönnöm, mert nem ette meg a lefejt tejet :( bár szerintem más baja volt :(
A farsangról majd hozok képeket, bár a jelmez fele annyira sem lett jó, mint terveztem :( időhiány :( de azért megdícsérték az óvónénik... rajtunk kívül alig volt saját gyártmányú ruha, pedig nagy öröm azt a gyerekkel elkészíteni, megtervezni :). Zaza is kb. visszavonta azt a kijelentését, mi szerint "minden baj akkor kezdődött, amikor Saci megszületett" :shock: merthogy attól félt, nem lesz jelmeze, mert nincs rá időm... és neki meg sem fordul a fejében, hogy kölcsönözzek, vagy vegyek jelmezt, mert mindenkinek olyan van
Manócskák: nálunk nem volt verseny sem az oviban, sem az iskolában. Majd felsőben. De az iskolában 3 osztály jelmezére indult be a tömeg, és az egyik a lányoméké volt (persze mindhárom zenés volt, Mesiéké alatt a hungáriás Limbóláz ment). Tényleg: hogy lehet Csókkirálynak öltözni?
Barti: jobbulást Ádámnak, szegénykém :( remélem, hamar meggyógyul, és visszajön a szopizási kedve.... lehet ám, hogy nincs benne akkora erő, hogy kiszívja a cickót, és ha meggyógyul, újra menni fog
Zitocs: én is szoktam hintőporozni Gabi hintőporral, tényleg szebb tőle....
Katuska: én sólámpát használok a kapható leggyengébb izzóval, és bedugtam az ágy alá, hogy csak a szórt fénye jöjjön ki... nagyon gyenge vöröses fénye van így. Én úgy vettem észre, hogy a meleg színek kevésbé zavarják őket (és engem is) az alvásban.
Saci is szereti, ha énekelek, de azt vettem észre, hogy a viszonylag kevés hangból álló énekek jobban lekötik a figyelmét. A Micimackó egyáltalán nem jött be, az Iciri-piciri mese annál inkább :) A Reszket a hold... továbbra is menő :D Ha nagyon nyűgös, akkor a Last.fm-en a Diana Krall rádiót kapcsolom be neki, arra lenyugszik :D
Na, azt hiszem, kicsit pótolok az elmúlt napok alváshiányából :D mindhárom gyerekem takarékon van éppen :D
További szép napot!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Bartika: először is jobbulást! Tényleg, a Sterimar orrcsepp jó az ilyen csöppeknek is, meg C vitamin és orrszívás, ahogy Peni is írta...nem nagyon tudok én sem mást :oops: Szopisztrájk? Te szegény,más sem hiányzott! De én nem is értem ennek igazán a hátterét.. Én meg lassan belepirulok,hogy Martin mennyit kajál....

Mágnes: nehogy nullának érezd magad! Ott a gyönyö9rű kislányod, meg a vasgyúró kisfiad! Mi lenne jobb bizonyíték, hogy tökéletes anyuka vagy?? :wink:

Katuska: ez aranyos, hogy Petra bealudt az irgumburgumra :D Martin nappali alvását úgy lehet elősegíteni, hogy mellette fejek a géppel, az jó kis monoton hang, meg kicsit billegtetem a pihenőszékben :lol:

Bálintanyu: Martinra meg pont fordítva hat a hó -- múltkor is, mikor úgy esett, végigaludta az egész napot, csak kajálni kelt fel :lol: Enyém gyerek 5 hetesen produkálja a fejlődési ugrást, ha nem is eszik sokkal gyakrabban, de reggel benyelt 170-ezt a jobb ciciből... :oops:

Zitocs: Martin meg remekül altatható a fejő berendezés mellett Demjénre és V Moto'Rockra (anyája imádja :oops: ), valamint Szinetár-Bereczki musical CD-re :lol:

Most hívott a védőnő, végülis csak 1 hetet késve, hogy akkor holnap jönne kitölteni a státuszlapot...ennél burkoltabban nem is mondhatná, hogy csak a saját maga adminisztrálására jön :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Mennyit írtok, amíg én begépelek egy kis szöveget! :shock: :lol: :lol:
Ez a Gurcsány szöveg jópofa: kinek a jövedelme? És mikori?

Csöre
csöre74

Mágnes: tündérszép Beni!!! Nekünk is van nagyon hasonló nacink! Lehet,hogy pont ilyen.. :wink:

Csöre: örülök, hogy jól sikerült a farsang :wink:

Zitocs: képzelem, hogy 'leforrázódott' a hugod :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Mágnes, nagyon édes Beni baba!

Kép
petne

Csajok, enyim gyerek tutti nem szopisztrájkol... mert enni eszik... rendesen szívta ma már mint a pióca. Próbáltam eddig egy ciciből. Nem értem, mert 90-eket eszik (eddig is nagyjából ennyit evett), de mégis ordít két óra múlva. E miatt, hogy nem elég neki a 90g, nem alszik, csak egy-egy órákat és azt is nyugtalanul. Nem értem. :cry:
Most evett délben és kettőkor már üvöltött. Kapott egyik ciciből, akkor is 90-et tolt be, de bőgött, pedig láttam, hogy álmos. Ma még nagyon keveset aludt az ő viszonyitásában. Akkor kapott újra, most a másikból is. Abból megevett 50-et.
KÉRDÉS: Azok, akiknek olyan sokat eszik a baba, ti egy mellből etetitek? Vagyis nem jól kérdezem. nem sokat, hanem azoknak akiknek kibírja a babája a 3-4 órát, azok egy mellből etetnek? Mert a másik amiben nem jutok dűlőre (mindenhol mást olvasok), hgy jó-e a váltott cicizés. Hiszen, ilyenkor ha odaadom neki a másik cicim, akkor annak csak a tetejét eszi le, de az meg a híg leves, ami telít, de sokkal hamarabb kiürül, és nem hízlal, nem laktat hosszú távon. :? Nem hiszem el, hogy még azt sem tudom mi a baj... hgyan segíthetnék a problémán, ha azt sem tudom mivel állok szemben???? :cry: :evil:
Komolyan én már kezdem feladni és legszívesebben tápoltatnék. Kedvesem meg mérges, hogy ilyen hamar feladom, hiszen még csak 3. napja megy a műsor... :? De ha kihúzom neki a 3 órát, akkor sem eszik többet. Lehet, hogy mégsincs elég tejem?????
Amúgy meg, abban sem vagyok biztos, hogy a nátha miatt van, mert annyira nincs most rosszul, szelel az orra is és nem szörcsög. Éjjel a vészesebb, amikor nem szívom neki 3 óránként. Szóval PASSZ!!! :?:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kata, úgy tűnik, a bútorunkon valami átok ül.
Talán emlékszel, írtam, hogy az egyik elemet törötten kaptuk meg (a nagy szekrény tetején lévő lap keresztben el volt/van törve).
December közepe óta semmi hírt nem kaptunk tőlük, ezért tegnap írtam nekik, hogy most aztán mi van. Erre most kaptam a választ, hogy nem ők tartják a kapcsolatot a kinti céggel, ezért csak továbbítani tudják a leveletem. Majd felrobbanok. Kitől vettem a bútort? Tőlük. Akkor meg intézkedniük kellene ennyi idő után, nem? Még szerencse, hogy össze tudtuk szerelni a bútort anélkül az elem nélkül. Mi lett volna, ha valami olyan elem, ami fontosabb az összeállításnál? Julcsi már mindjárt 2 hónapos. Felháborító.
Bocsi az offért!

Kép
petne

köszönjük a dícséreteket :)

Na és azt is,hogy vigasztaltok, hogy nem vagyok nulla... Igazából az ember az eszével tudja ezt, de hiába is határoztam el, hogy másodiknál nem stresszelem magam, azért kicsit bánt a dolog..

bartika:
pff. hát ebben nem tudok segíteni, mert ugyan mi sokateszünk, és mindkét ciciből, tehát csontra kiszívja, ami van, mégis tápizunk..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja még annyit, hogy cumisüvegből egyetlen egyszer kapott, amikor meg akartam győződni, hogy ő enne, csak tej nincs elég. :roll: Bár már kiderült, hogy ez nem valami informatív, mert ezek szerint az üvegből mindenképpen betolja, ha egy órával van a 90g után, akkor is. Nem is értem ezt sem... :?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Hali Csajok!

Csodaszépek a gyerekek!!!!!

Gyorsan reagálok Mágnes neked!
Tojd le, ki mit mond a szoptatásról.
Én azért vagyok szar anya, mert nem szültem, csak császároztak. Ezzel nem is lettem igazi anya, azt mondták, mert nem éltem át a szülést... Gondolhatja, hogy nem magamtól akartam császárt.
A mai divatba nem illünk be. Ideális a normál szülés és ha 2-3 éves korig szoptatsz.
Én is megkaptam a fejemhez, hogy miért császár... sőt, egy picit rosszul esett, hogy még itt a topicban is firtattátok anno.
Én lesza.om.. A Fiam él és ez a lényeg! Ha simán szülök, akkor....
A mai tápszerek meg olyan profik, nem hiszem, hogy bármelyik baba hiányt szenvedne valamiben.

Örülök, hogy mindenki jól van és a babák szépen fejlődnek!

Bocs, Csajok, most ennyi időm volt.
Olivér üvölt. Baromira nem bírja a havat?.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna:
én ezt a császár nem császár témát sosem értettem...Valahogy nem tudom felfogni, hogy valakinek ezt róják fel, ésettől tegyék függővé, hogy jó Anya-e... Nem azért lett az ember várandós, mert természetes úton akar szülni, hanem azért, hogy gyereke lehessen!Egészségesen! Az meg, hogy milyen végeredménnyel, tök mindegy.. Tudom, könnyen beszélek, mert hüvelyi úton szültem mindkétszer, és ennek nagyon örülök, csodás volt, de egy pillanatra sem bántam volna, ha azt mondták volna, hogy császározni kell.
Szerintem itt a topicban,aki kérdezte a császárt, az azért tette, mert nem tudta az okát, hogy mi vezetett odáig.

Esküszöm,kiadhatnánk egy AntiKismama újságot.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csajok már :evil: nehogy a tejen meg a csaszin múljon az, hogy ki mennyire jó anya :evil: az ilyen megjegyzésekre magasról tojni, és kész! Egyik adottság, másikat a helyzet adja, örüljünk neki, hogy olyan korban élünk, ahol mindkettő megoldható. "Nagy értelemre" és "rendkívüli élettapasztalatra" vall ennyi információ alapján valakit leírni :evil:

Kata: vmelyik nap volt Demjén koncert a tv-ben, láttad? :) én kipislogtam rá :D de sajna nem sokat tudtam :(

Hanna: ma Saci is nyugtalan... :( alig alszik :(

Barti: nem lehet, hogy most nőtt meg az igénye? Kell egy pár nap, amíg a cickó utánamegy!

Csöre
csöre74

Petne: :evil: :evil: Ismerős a szitu! Anno nekünk is azt mondták a boltban telefonon, hogy ők aztán nem tudnak segíteni,mert a vezetőség van kapcsolatban a kinti céggel...talán nekem is jogos volt az elégedetlenségem, hogy 6 hét helyett legalább 10 hetet vártam az utolsó szekrényre...És ateteje az volt, mikor megkérdezte a csaj a telefonban, hogy miért, még nem érkezett meg?? Mondom, de biztos, csak én nem vettem észre :roll:

Hanna: csatlakozom a császáros szar anyák táborába :lol: Végülis bizti Martinnak is jobb lett volna, ha mondjuk még vajúdok vele 10-12 órát és a végén vákuum kell, mert egyszerűen nem fért volna át a buksija,hogy tovább ne is menjünk :roll: :evil: Erről ennyit :evil: :oops:
Martin megy eszik-alszik üzemmódban nyomja a hóban :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: naná, hogy néztem!!!! Sőt, 2007 december 30.-án az első sorban csápoltam az Arénában!!! Végülis tavaly dec 30.-án is elmehettem volna az uccsó V Moto'rockra, hisz úgyis csak január 11.-én szültem! :lol: Az mekkora lett volna :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

sziasztok!

mágnes:a doki irta fel,ugyhogy gondolom lehet neki adni.Remélem nem lesz semmi gond.

Kép
andi0716

Mágnes: nekem azt mondta a védőnő, hogy szép, szép ez az anyatejes kampány, meg a szoptatás, de lelkiismeretfurdalást csinálni az anyáknak, ha pótlást kell adni, az már szemét dolog!
És ő védőnő, és pártolja az anyatejes tápláást, de az anyák stresszelését nem. Én is teljesen egyetértek vele! Tehát nyugi, ha pótolni kell, pótolni kell, a kizárólagos tápszeres babák is felnőttek.
Raschburg szerint ha tápszert adsz, ugyanúgy vedd ölbe és szeretgesd (vagyis ne csak messziről toljál egy cumisüveget a szájába, mondjuk én ezt senkiről nem feltételezem),és akkor teljesen a szoptatás érzését adod a gyereknek, mert érzi a szagod, a bőröd, ugyanúgy érzi, hogy szereted.

Bartika: én mindig egy mellből szoptatok, és vagy alszik tőle 4 órát, vagy egy óra múlva vinnyog. És még nem jöttem rá mitől, de nappal inkább felkel, mint éjszaka, tehát nem a tej, hanem vmi más veri fel. Most nem tudom segítettem -e.
Amikor aggódtam, hogy kevés a tejem, átraktam a másik mellre, akkor onnan is evett, majd jól kibukta az egészet. :shock:

Mérés: na, nekem nem megy a mérés, mert mindig elfelejtem, így lövésem sincs mennyit eszik. De 10 naposan 3100 gramm volt (2900 a születési, és 2750-el jöttünk ki a kórházból), erre a gyerekdoki azt mondta tökéletes, így megnyugodtam, nem fog éhenhalni a hurkás combjával és a tokájával.

Császár: nekem is szülés közben lebegett a császár, amikor megszültem kiderült, hogy kétszer a nyakán volt a zsinór. Ha szülés közben az orvos azt mondja, hogy annyira gáz a szívhang, akkor zokszó nélkül mentem volna császárra, és nem lennék rosszabb anya, csak valószínű még nem tudnék a gép előtt ülni, egy hordozókendőnyi gyerekkel. Tehát hajrá császárosok, pont olyan jó anyák vagytok, mint a hüvelyi szüléssel szültek! Vagyis nem itt van a különbség!

Kép
gombócmakka

Ma volt az első nap a férjem nélkül.
A nagymamik váltották egymást. És kedvükre kényeztették a lánykát. Mindkettő órákig hordozta ölben, simogatta, beszélt hozzá, én végre ettem és még aludtam is. Meg mostam.

Már megérte látni anyósom arcát, amikor mondtam, hogy nyugodtan vegye fel a gyereket. Teljesen meghatódott.
Anyám persze szó nélkül felkapta, hogy én csak pihenjek jelszóval, de ő is teljesen oda volt. :D

Kép
gombócmakka

Bocs, Csajok..
Tényleg nem azért írtam.
Itt MINDENKI! jó Anya!
Csak elegem van a hülye ősanya dumából...

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok

Egy borzalmas vasárnapon vagyunk túl, de ez majd később.

Császár: én emlékszem csak annyira firtattam a császár nem császár témát, hogy szimplán számoltam az arányokat, mindenfajta kommentár nélkül. Nálam is lebegett a császár lehetősége, és komolyan mondom megváltásnak éreztem volna, ha kimondják, pedig "csak" másfél óra volt a szörnyű belőle.

Tej téma: én csak azt remélem, hogy addig elég lesz neki, amíg éjszaka is felkel. Éjjel borzalmas lehet tápszert készíteni, még akkor is, ha bekészíted előre. Így éjjel csak "megterítek" nek, és had szóljon. Ha pedig végig tudok szoptatni az nagy áldás.

BCG, ma volt a gyerekorvos, és megeredt, minden ok. Viszont kicsit még sárga. Kaptunk 1 hónap haladékot. Ha akkor is még sárga mehetünk vérvételre. :(

Nappal, éjszaka mennyit bírnak: azért azt ne felejtsétek el, hogy éjjel nincs annyi zaj, mindenki alszik, ráadásul sötét is van, nincs mi felébresze. Nappal meg lehet, hogy nem ébredne fel, de ha már felébredt akkor ordít, hogy éhes. És lehet, hogy ezt 2 óránként teszi. Szóval Barti ne félj, valószínüleg van elég tejed.

Mágnes: more milk plus kapszula, én beszereztem. Ettem is 3 napig, sok különbséget nem láttam, kivéve a tegnapi nap, amikor nem nálam volt változás, hanem a Zsófinál. Kb 4 órát üvöltött egyhuzamban, mert fájt a hasa. Nem kívánom senkinek. De ha ki szeretnéd próbálni ettől függetlenül,(lehet, hogy amúgy is fájt volna a hasa, de én csak ehez tudom kötni) szívesen neked adom ingyen.

Dokibácsi egyébként teljesen elégedett volt Zsófival. Mindent úgy csinál ahogy kell. Azt mondta, hogy most majd nagyon meg fog ugrani a növésben.(egy hónap alatt fél kilót hízott :D )

Kép
Kép
cs_erika

Erika: sajnálom a pocifájást!

Gombócmakka: Ismerős a téma :wink: Nekem is anyósom először csak nézegette, utána meg-meg simizte, most meg fülig ér a szája, hogy tényleg tisztába teheti :lol: Hihetetlen jól elvannak anyukámékkal is, olyan fáradhatatlanul elmagyaráznak az első unokának, hogy addig én vígan ellátom a házimunkát, amit kell.
És ezúton emelem kalapom mindenki előtt, akinek nincs segítsége, hát baromira nem lehet egyszerű! Nekem anyósom jön 2 naponta egy pár órára, addig megoldom,amit meg kell, az én szüleim meg 2-3 naponta egy órára munka után. Addig meg én gyűröm az ipart a kislegénnyel :D
Ja, és menne ám a császár utáni gép elé ülés is, tapasztalat :wink:

Bartika: kérdezted,hogy hány ciciből. Én egy evésre egyből, hála, az is elég neki, úgy kidől a végére és még marad is, ezután, ha épp elalszik, akkor durmol 2.5-3 órát. Vagy van, hogy nézelődik, magyaráz, de nem éhes,nem nyűgös, csak úgy fent van :lol: Ma a hó miatt félelmetes mennyiséget alszik! De jó lenne ezt néha gombnyomásra rendelni :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: