A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Na!Aki ilynket tud csinálni,az jöhet hozzánk is :D
Én egy szóval sem mondtam,h nekem van kézügyességem :P
Vendég

Én már csináltam régebben több szobát is. 8)
Had nagyképűsködjek! 8)
Oroszlánkirályt festettem ,meg Micimackót,Malackát.
Szeretem a Disney-s figurákat egyszerű vonalakból állnak.
Én könyvből szoktam. :wink:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Mondom a címet Timi! :wink:
Vendég

Ez a másik kettő esélyes,de vszínű h a Pocahontas lesz.
Unokahúgom mikor pici volt Coca Colának hívta. :lol: :lol: Kép

tímea83
Ajka

tímea83! :)

Én mostanra jutottam el a csiga-napocska-malacig. Manó nemrég kezdett el érdeklődni az írás, rajzolás iránt, úgyhogy együtt tanulunk. :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

007 :D

Na megyek,beszélgetek az új dokimmal,aki majd kiderül nemsokára,h az új dokim lesz e vagysem.
Vendég

a Pocahontasosat nem engedi... :cry:

tímea83
Ajka

Tímea!

Hát ez bizony nagy vállalkozás lesz, de ezek szerint bátor vagy :wink: :D ! Annyi jótanácsként, hogy olyan képet válassz, ahol nincs árnyékolás, mert azt igazi művészet a falra festeni, arról nem is beszélve mennyire nehéz eltalálni a jó árnyalatot!
Nem biztos, hogy érthető vagyok szóval ne legyen 3D, mert az bazinehéz:
Kép

Ez viszont "simán" kivitelezhető :wink: :D !
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

conversano! :)

Áldásom rátok! :wink:

Mi az, hogy nem engedi? :shock:

Kép
Kép
200907?

Jaaa, nem tudtam, hogy ilyen mester vagy, akkor nem lényeg.... :oops: :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Nálunk max. a gyerek fog falra festeni, de akkor le is töröm a kezét! :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :x :x :x :x :x :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Vannak tök egyszerűek is,és a vetítős megoldás a legegyszerűbb,ha vki nem szeret ennyit vacakolni.
Báár...aztán nem tudom mert már most szörnyen fáj néha a hátam.
:?
Egy csomó mindent szeretnék a szobájában csinálni.még szerencse h még van időm! :lol: :lol: :P

tímea83
Ajka

Találtam kombi babaágyat 39.000-ért a Brendon beszállítójától (magyarul ugyanaz), vadiúj, és még a színe is választható (fehér, bükk, fenyő, cseresznye) :mrgreen: !

Kiválasztjuk a színt és már rendelem is!
sztem cseresznye lesz, mert a fala alapszíne vlsz. vmi bézses, ahoz meg seszínű a bükk, ugye?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kicsidodi:Semmi baj! 8)
Imádok rajzolni,és nincs jobb a mesefiguráknál..kikapcsol!
Amiket felraktál is tetszenek!

Hiába méreteztem át a Pocahontasos képet,még mindig nagy neki! :lol:

tímea83
Ajka

kicsidodi! :)

De akkor a többi bútornak, kiegészítőnek is nagyjából hasonló színe kell, hogy legyen.

Akkor kurtísd tovább. :wink:

Kép
Kép
200907?

Kép
Na végre!Nálam ez a tuti befutó! :lol:

tímea83
Ajka

Mindent lefestünk! :wink:
Imádok ilyen dolgokat csinálni!Legalább minden tök egyedi lesz!
Csak jól is sikerüljön... :lol:

tímea83
Ajka

Most nézem jobban:a kutya meg a sárkány v mi a szösz nem kell rá!Kuka. :D

tímea83
Ajka

Végigolvastam a csipkebogyó teáról szóló hozzászólásokat, és most egy picit ideges lettem, mert úgy 2 hónapja minden reggel azt iszom, és mivel mára benáthásodtam, ma már 3 filter csipkebogyó teát megittam. Most abban bízom, hogy ezekben a 3-400 forintos pick-wick vagy milyen teákban nincs is igazi csipkebogyó... Ugye nincs?

Gumilány! Gratulálok a kisfiúhoz!

Sillia! Örülök, hogy meglett Áfonya!

Kép
katy76

katy76! :)

A Pickwick-et én ilyen szempontból "szemét teának" hívom. Finomak tudnak lenni, de az IGAZI teákhoz nem sok közük van. (Inkább Liptont szoktam venni, de vannak még igazibb teák) Egy ilyen csipkebigyuszt és egy Herbáriásat nem említenék egy lapon...
Ahogy én értelmeztem a tiltást, az inkább azokra vonatkozik, akik hajlamosabbak arra, hogy meghajtsa őket.

Nem tudom, tudod-e, de a tea gátolja a vas felszívódását, ezért inkább étkezések között javasolják a fogyasztását. :!: (Lehet, hogy nem véletlen a rossz vérképed...? :roll: )

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 14:42-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 14:43-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok! :)

Tabati, Ancsurti: köszi a tippeket, ma majdnem egész délután főztem. Az eredmény: tejszines-gombás-zöldborsós izében a csirkemellszeletek, amiket előtte kikloffoltam és kisütöttem. Mellé sült libamáj, meg rizs. Azon kívül készült még egy adag pöri is, amit valószínűleg lefagyasztok, mert nincs ember, aki ennyit bírna enni. A halakat /pedig abból volt a több/ végül tényleg kidobtam, a kolbit kisütöttem, majd a párom bevállalja, ha már a gyereknek nem adhatom :lol:

Sillia: ölrülök nagyon, hogy meglett a kutyulid, ne dőlj ám be a trükknek, tudja ő, hogy ő koborolt el, de bűnbánat helyett inkább meg akar vezetni. Rafkósak ám ezek az ebek nagyon! :lol:

Irigylem azokat, akik bevállalják a babaszoba festését, én csak pálcikaembert tudok rajzolni, de azt is néha elrontom :roll:

Ti mit csináltok gyomorégés ellen? Nekem már 2-3 napja iszonyúan ég, és hiába iszom a tejet literszám, nem használ :cry:

Kép
agi125r

boo! :)

Ezek szerint te is azt mondod, hogy a (zöld) tea egészséges, de az agyon cukrozott tea az dehidratál. :roll:

Kép
Kép
200907?

agi125r! :)

Beszélj a dokiddal, ő megmondja, hogy milyen savlekötőt szedhetsz. (Nekem Manóval csak a vége felé égett picit a gyomrom, de már nem emlékszem mit szedtem. :oops: ) Este mindenesetre próbálj úgy aludni, hogy picit legyen megemelve a felsőtested, így kevésbé ég(het) a gyomrod.

Kép
Kép
200907?

Conversano!

Zseni, vagy!! Diavetítő!!! Eszembe sem jutott volna!! :D

csipkebogyóról, még mielőtt valaki rohanna az ügyeletre:

http://www.kismamablog.hu/terhesseg/gyo ... andosoknak

Kép
Kép
tabati

Őszintén szólva én a liptont is a pickwickhez hasonlónak találom, nem is ezt szoktam venni, hanem millford-ot, meg london fruit-ot, de valahol ittam pickwick epres csipkebogyót és annyira fini volt, hogy vettem itthonra is. Egyébként csak csipkebogyó, hibiszkusz meg gyümi van benne.
A vas felszívódását a fekete, zöld teák gátolják, amikben van teanin, illetve a kávé és a tej gátolja, ezek fogyasztása után el kell telnie 2 órának.
Én csak sima gyümi teákat iszom, a millford-ban, és a london fruit-ban sincs semmi más csak gyümölcs.

Amúgy már oly fokon pontosan szedem a vasat, hogy ha rá van írva, hogy 1 órával evés előtt kell bevenni, akkor ha éhes vagyok, ha nem eszem valamit 1 óra múlva. Nagyon odafigyelek.
Tini koromban évekig voltam vészesen vérszegény, annyira, hogy a tabletták akkor sem használtak, úgyhogy injekcióztak elég hosszú ideig, mire aztán valamit javult a vérképem.
Olvastam, hogy terhesség alatt is szoktak adni B12 injekciót, ha annyira vérszegény valaki, így lehet, hogy a végén megint így járok majd.
Csak a babámat féltem, hogy neki legyen elég vasa, bár csak elvesz a szervezetemből annyit.

Kép
katy76

Na, ma is érdemes volt felkelni. Én úgy tudtam, hogy minden teában van teanin. :shock: :oops: :oops: :oops: :oops:

Egy kis tea tudomány - érdeklődőknek :wink: :

http://hu.wikipedia.org/wiki/Tea

Kép
Kép
200907?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.02.10 20:22-kor.

Kép
Kép
200907?

007: köszi, találtam pár oldalt, ahol a Rennie- t javasolják, állítólag terhesség alatt is lehet szedni. Az a legrosszabb, amikor arra ébredek, hogy ég a gyomrom, ilyenkor iszok egy kis tejet, és megpróbálok ülve elaludni. Persze, nem sikerül, amitől olyan ideges leszek, hogy utána már azért nem bírok visszaaludni. Inkább veszek holnap valami savlekötőt, bár utálok bogyókat szedni. Amióta babát várok, szedem az Elevitet, a vas+folsavat, a MagneB6-ot ennyi bogyót egy rakáson ezelőtt még fényképen sem láttam :roll:

Katy76: a tejtől nem szívódik fel a vas??? Én minden reggel azzal veszem be, ezek szerint feleslegesen?? :shock:

Kép
agi125r

Ági! a tardyferon fol betegtájékoztatóján ez áll, hogy a kávé, tea és tej gátolják a vas felszívódását. Nézd meg, hogy amit Te szedsz, mi van ráírva!
007! ezt találtam:
"A gyümölcsteákat főként gyümölcsdarabok, növénylevelek, néha virágszirmok forrázásával és áztatásával állítják elő. Terhesség alatt történő használatuk megengedett, hiszen nem tartalmaznak koffeint. Házi készítésük során forrásban lévő vízhez vagy koffeinmentes teába narancs, alma, ananász vagy más gyümölcslevet adunk, illetve citrom-, narancs-, körtedarabkákat szórunk. Sokan választják a fűszerekkel való ízesítést: szegfűszeggel, szerecsendióval, babérlevéllel, fahéjjal igazi teakülönlegességek jönnek létre.
Számos magyar teaház kínál indiai, ceyloni, kínai és japán receptek alapján készített teákat, teakeverékeket: a rózsatea, az oolong, a bancha csak néhány a kipróbálásra váró ínyencségek közül. A Dél-Amerikában honos örökzöld Ilex paraguariensis levelét, hasonlóan a tealevélhez, leforrázzák, s az eredmény egy száraz ízű, élénkítő hatású ital. Ne feledjük azonban: amíg egy csészényi tea gondtalan élvezetet jelent az új ízek világában, nagy mennyiségben rendszeresen történő fogyasztásuk a koffeintartalom miatt nem javasolt terhesség alatt.

Gyógyfőzetek panaszokra
A csipkebogyó kiváló C-vitamin forrás. Megfázások, náthás megbetegedések kialakulásának megelőzésében hatékony segítség a heti két-három alkalommal fogyasztott csipketea gyermekeknek és kismamáknak egyaránt. A C-vitamin hőre érzékeny vegyület, ezért a teát nem szabad főzéssel vagy forrázással készíteni, csak áztatással. Csészénként 1 evőkanál szárított csipkehúst célszerű felhasználni. Gyermekek nagy kedvence a vitaminban gazdag friss gyümölcshúsból házilag előállított csipkebogyódzsem (hecsedlilekvár) és gyümölcslé."

Kép
katy76

megnyugodtam, mert eddig minden cikk, amit találtam, a megengedett gyógynövények között tartja számon a csipkebogyót.

Kép
katy76

Tabati! Végre valaki kimondta! Köszönöm Kép :) :wink:
Vendég

Egy kis ízelítő, hogy mikre készüljünk:

Kép [/url]

Kép
agi125r

Sziasztok!

De orulok hogy megvan Afonya!!!!

Kepzeljetek ,ma vegre turiztam egy bazi jot!!!!!!!Vettem gyereknek par cuccot,persze unisex mind...kocsikabat,tutyi,naci bodyk,napozo,sapi,pled,atletatriko :lol: ,polo....szoval vegre kicsit kieltem magam!Es mind nagyon jo minoseg...mar alig varom hogy pasikam lathassa!

Semmi baj az idonkenti kavezassal..eleinte nem ittam mert rosszul voltam a szagatol is,aztan meg a vernyomim emelkedett,de most helyre allt a dolog,es idonkent lecsusszan egy presszo sok tejjel.Mondjuk en csokibol amugy is keveset fogyasztok,kola sosem,ja es tea is,de inkabb gyogyfajtak...Szoval mertekkel lehet ha jol is esik :wink: !

Ugy tudom,csipkebogyo teat lehet fogyasztani,vitaminforras miatt,persze sokhelyen a csalant sem ajanljak terhesseg alatt,de ha elotte ittad,akkor semmi baj nem lesz napi 2 cseszetol,plane ha az ember nem csinalja tomenyre....(vas)

Gyomorsavam mar egy ideje van...itt szedek ra megfelelo keszitmenyt...otthon a Rennie-t lehet siman!

Festes:szerencsere en is jo kezugyesseggel vagyok megaldva,iskolam is emeltszintu rajzos volt,(hamar a kepzobe nem vettek fel elsore)es mint Timi,festettem mar megrendelesre masoknak.Remelem itt is megtudom majd csinalni...de jobb lenne egy nagyobb szoba hozza...talan majd a kovetkezo lakasban.

Agi:Jo etvagyat!!!

Hoeses :twisted: :twisted: ...itt most eppen eltunoben van,de hiaba az oromom,meg szakadhat vagy masfel honapig siman sajnos!

Kép
Kép
ancsurti

Agi: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok lányok!

Most csak gyors helyzetjelentést tudok adni. Voltunk 4d-s uh-n, és most már 100%-ra mondta a doki, hogy kislány, és mi is láttuk a saját szemünkkel a punciját!!! Apának nagyon nagy élmény volt!Szerintem megéri elmenni! Ne hagyjátok ki!
Kép Ő Jázmin! Rengeteget mocorgott, mosolygott, dörzsölte a szemét. Lehet épp akkor ébredezett! Lehetett látni, ahogy iszik a magzatvízből, bevette a szájába az ujját. Nagyon édes volt! A doki megdícsért, hogy szépen fejlődik a baba. 400 grammos! Hihetetlen!
Vendég

Sziasztok!

Csak bekukkantok és nagyjából visszaolvasok.Voltam ma védőnőnél,minden oké...leszámítva a 6 kiló hízásom :oops: :roll: .Úgy látszik én nem tudok keveset hízni a terhességeim alatt,basszus :roll: :roll: .

Agi! nekem is nagyon sokat ég(és égett is) a gyomrom,az elejétől kezdve.Rennie tablettát nyugodtan szedhetsz,életmentő tud lenni :lol:
.
Norka!Megyünk csütörtökön?
Jó éjt,sziasztok :)

Kép

Kép
lidike

Norka de jóóóó,gratu :)

Kép

Kép
lidike

Gratula Norka! Kép

Nagyon édi :)
Vendég

Conversano! :lol:

Ági! :lol: :lol:

Norka!

gratula a kislányodhoz! :wink:

Sillia!

látod, hogy kár volt előre elsiratni a kutyádat! Tudtam én, hogy előkerül. Most meg ne hagyd magad még neki áll feljebb?? :?: :evil: :lol: (azért cuki lehet, hogy duzzog, az enyémet is imádom, amikor ilyen 8) :lol: )

Kép
Kép
tabati

Szép Jó reggelt!

Végre itt a FÉLIDŐ!!! :D :D :D
Kezdhetem a visszaszámlálást! :lol: :lol: :lol:
Ma megyek uhra délelött,remélem ma én is megtudom Ki lakik a pocakban! :lol: :lol: :lol:
Drukkoljatok!

Szép napot!
20140328174041

Jó reggelt!

A teakérdésről..
Amióta Fehérváron felfedeztem egy teásboltot, azóta leszokunk a filteres teáról. Általában fekete teát iszunk, de amióta babát várok ebből csak keveset és csak reggel tudok inni mert ég a gyomrom tőle.
Gondoltam a zöld teára, de azt olvastam gátolja a folsav felszívódását meg egyebek, szóval kismamiknak nem ajánlott. Keresgéltem keresgéltem mi való akkor nekünk, és rátaláltam.
Rooibos! Erről csupa jót olvastam, és ami a lényeg, mindez igaz. Este is be lehet vedelni belőle, lazító hatású szélhajtó emésztést segítő csökkenti a gyomorégést. Meg még sokminden jót olvastam róla, de amiket leírtam azokat tapasztaltam is. És mindezek mellé: NAGYON FINOM!. Mi szimat alapján az eper ízesítésűt választottuk és úgy issza az egész család mint amennyei mannát.
Ez igazából nem is tea, hanem egy afrikai cserje leveleiből van. Alapból édeskés egy picit, kisbabáknak is adható szélhajtónak állítólag szívesebban fogadják mint a köményes teát.
ezt persze még nem próbáltam, a legifjabb akit megkínáltam vele 2,5 éves, neki ízlett :)
Mindezek ellenére nem leszek meglepődve, ha valamelyikőtök talál egy cikket a neten miszerint a rooibos tea nem fogyasztható terhesség alatt :lol:
Vendég

Most lassan indulok a kórházba. Este kicsit átgondoltam a dolgot és nem értettem, ha fél éve p3 az eredményem miért kell most azonnal kórházba rohannom?? Átmentem a szomszédba, ott egy nagyon kedves védőnéni lakik. Nem ő a hivatalos védőnőm de inkább vele szoktam megbeszélni mindent, fiatalos és értelmes. Azt mondta, menjek be, de nyugodjak meg, nem fognak hozzám nyúlni, terhesség alatt csak akkor végeznek ilyen beavatkozást ha az feltétlenül szükséges. És egy héttel az amnio után semmiképp nem fognak piszkálni, hiszen rajta volt a papíromon is hogy két hétig a nőgyógyászati vizsgálat is kerülendő.
Most bemegyek ha már berendeltek de nem fogom engedni hogy összenyomkodjanak.
Viszont remélem sikerül megcsináltatnom a 4d-s UH-t :D
Vendég

Moncsy! Megy a drukk ezerrel! Jó lenne, ha megtudnád ki lakik a pocakban! Léna-Szófia, vagy Olivér?

Sillia!
"Rooibos! Erről csupa jót olvastam, és ami a lényeg, mindez igaz." Én is így tudom!
Neked is szorítunk, hogy minden oké legyen!

Lidike! Majd fekhívlak!
Vendég

Szép jó reggelt kismamik!
máris rakom a táblát is,de előtte gratula Norkának Jázminhoz és
gumilánynak meg Botondhoz...

Gyomorégés:
nekem is a védőnőm a rennie-t ajánlotta,hogy nyugodtan szedjem,ha
sűrűn előfordul.ugyanis nekem csak gyomorégésem volt,se hányinger,se hányás.

Kép
Kép
csibe83

Kép
Kép

íme a tábla.
ha még kell valamit javítani akkor várom a privit.

Kép
Kép
csibe83

ezeket az édes rucikat meg anyumtól kaptam.nem bírta ott hagyni.
Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Moncsy!

Hihetetlen, hogy máris félidő :shock: ! Nagyon várom az eredményt!!! Én remélem fiatok lesz :oops: :D ! Egyrészt olyan jó ha van egy kispasi is a csládban (apa is biztos örülne :wink: ), másrészt ennyi szuper csajszi mellett tuti aranyélete lenne az öcskösnek :wink: ! Szóval hajrá kukacos :lol: :lol: !!!

Sillia!

Megy a drukk ezerrel, szorítok, hogy nem birizgáljanak!!! És remélem nálad is megtudjuk ki fészkel a pocakban! :wink:

Norka!

Gratulálok Jázminhoz! Annyira örülök, hogy lányotok lesz! Hozzátok tökre egy kislány illik!!! Már előre látom, ahogy majd rohan oda az apjához a kis göndör szöszi fürtjeivel és molyol a keverőkön, apa haja meg égnek áll és: Jázminka neeeee! :lol: :lol: :lol: Olllyan cuki! :D

Csibe!

Haláli édesek a cuccok, de remélem 60 fölöttiek, nehogy kinője a csajszi mire felvehetné :roll: ! Persze ráadhatod a mellényt nyáron is, csak nem biztos, hogy praktikus :lol: :lol: :lol: ! De tényleg zabálni való!!! Én az ilyenek miatt is akartam lányt :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok

Norka gratula a kislányhoz. gumilany neked meg Botondhoz.

Csibe jó a tábli, esetleg még egy észre vétel, hogy a hetek szerint sorba lehetne tenni a kismamákat, hogy nagyjából lássuk ki hanyadik a sorba. Persze a babóca úgy is maga dönt hogy mikor bújik ki.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: