A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Katka: akkor nálad nagyon bevált ez a természetgyógyászati trükk :), szuper!!!
Nory: jó kis erőpróba ez így nektek :(, nem tudom hogy bírnám ki?!
Itt szakadt a hó negyed óráig, aztán elállt, de semmi nem maradt belőle ...
anno én is kreatív boltban vettem arcfestéket zsozsónak, de nem volt ilyen drága, ha jól emlékszem a kis tégely volt 500 pííz!
a mondókázást zsozsó nagyon szerette, imádta! mi a füzesi zsuzsa féle mondókáskönyvet használtuk, meg amiket a bölcsiben, oviban hallott, tanult :D. jajjjj volt is egy nagyon kedvenc locsoló versünk :D:D:D, jajj azt úgydeúgy szerettem .... meg a manó is !!!

Szép napot!
Vica
wicca

én is egyben, de semmire nincs időm...
illetve fáj a gép előtt ülni is, mert vizesedik a lábam. a bokacsontomat már nem látom.
folyt.köv.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

2 napja nem látom a bokám, ez már jel, hogy közel az idő :lol:

Vica, Wicca, képeket(ágy, szoba) :wink:

Kuklika, új frizus fotó?

Tehuti, nagyon szép ez a szoba, a nagy komód és a polc nagyon praktikus. Már én is bepakoltam a komódba, hogy minden kéznél legyen, olyan jó illat van benne a várandós csomagtól meg babadolgoktól, mindig nyitogatom :D

Ma voltam vérvétel eredményért, pont képet csináltak a kórházi archívba, pont ahogy az én leletem adják át :shock: , ami persze nem teljes, valamit elnéztek, mert nem csinálták meg az összeset, amit az orvosom kért, le is mentem újra ahol veszik, és azt mondták, ne foglalkozzak vele, vigyem az orvosomnak, ha szüksége lesz, egy natívra(nemtom mi az) akkor majd vesznek még egyet. Nem szoktak ilyen könnyen beszélni, ált. kedvesek :x

Bea, Maja

Kép
bea1978

bea én is nyitogatom a szekrényt a jó illat miatt! És napjában többször bemegyek a szobába is! :lol:
Egyébként neked is szép lett a Maja részleg!!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

:D jaja, adták ezt a mecsek teát, meg tisztasági szereket vettem, az olyan jó illatot csinált, babaillat van :D alig várom már...

Bea, Maja

Kép
bea1978

Csibb, Bea: sajnálom a vizesedést.. vígasztaljon az hogy múlt héten én is alig láttam a bokámat.. most meg abszolút vízmentes... :D lehet nektek sem marad így.. csak polcolni, polcolni, polcolni, és kevés sót használni :)

KépKép
KépKép
adryn

persze megint nem bírtam a babanetet használni, pedig pont megírtam egy hsz-t :twisted: , viszont így helyette összepakoltam végre a kórházi cuccom :lol: !
Tehuti: nagyon csúcs a szoba, nekem is teccik nagyon!!!
Csibb: hááát nagyon sajnálom a bokád, gondolom nem nyugtat, de én több hónapja nem látom a bokám és most ez még fokozódott ....

Mostanában néha már nagyon fájdalmas ahogy az én picurkám mocorog a pocakomban, de akkor is imádom amikor érzem :)!!

Szép napot!
Vica
wicca

Vica, Wicca - köszi a mondókás, énekes mondásokat.
Egyszervolt.hu-t ismerem, szoktuk is nézni, nálunk is az animációs rövidfilmek jönnek be leginkább.
Közben gondolkodtam, szóval nem teljesen immunis a dolog iránt Samu, csak valahogy az elmúlt néhány hónapban nem érdekli különösebben ez a téma, korábban pedig a bölcsiben tanult mondókákat, énekeket gyakran mondogatta itthon. Inkább csak az a fura, hogy ahelyett, hogy egyre inkább rácuppanna erre, mintha egyre kevésbé...
És amit még nemrég tök szívesen mondogatott, azok ellen tiltakozik. De hát majd tanulunk újakat. Pl. Süsü dalokat szívesen hallgatja, vagy Halász Jutka egyes dalait, a sláger pedig a Madagaszkárból a "riszálom úgyis-úgyis" - erre táncolni is szokott :) Tudom, h gáz, de vicces is a kölök :)

Vizesedés: nálam is mostanában erősödött a dolog... Most hogy beteg vagyok és itthon pihizek, rögtön lejjebb is ment...
Lépek kicsit dvd-t nézni.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Édes. :D (Mármint Panna, ahogy táncol. :) )

Masut
masut

Erpé
a riszálom nóta nálunk is nagy kedvenc!!! :wink: merthogy a mese is!
nálunk is volt, hogy kevésbé érdekelték a mondókák, akkor nem mondókáztunk. mese volt mindig. aztán elmúlt, és magától hozta a mondókás könyvet.
meg újra elkezdtünk járni tücsök-zenére, ahol ugye mondókázás van, és most megint nagyon szereti.
mi mondjuk nem járunk oviba...

köszönöm az együttérzéseket, majd jövök bővebben, csak még nem alszik a drága.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Pannát még én is megnéztem, nagyon cuki! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Helló!
Vica hippphipp! Gondolom lezúdult egy nagy kő. :P
Vizes csajok, pihi ezerrel. Sajnálom az eltűnt bokákat. Már nincs sok.
Wicca te aztán vártál a csomival. :) Nekem a nagytáska és a szülős sporttáska már csak a szőlőcukorra vár.
Tehuti nagyon szép a szoba. Nagyon hangulatos. Tényleg nagyon tágasnak tűnik. :)
Moncsiról senkinél nincs hír? Nekem nem üzent, pedig abban maradtunk, a reggeli vizit után ír. Aztán semmi. :?
Képzeljétek ma itt volt bnőm a kislányával egész nap. A babák megkegyelmeztek, 2 órát aludtak egy időben. :P Tök jót csacsogtunk. Itt akkor kezdett esni a hó, így elhatároztam elsétálunk Zsolti munkahelyére gyalog. Na ő erre kitalálta, hogy menjünk Normafára szánkózni, ha már a kocsiban a szánkó. Tök jó volt!!!!!!!!!!!! :P :P Nem beszélve, mennyire bírom a tempót. :o Szelét sem érzem, egy közelgő szülésnek. Sérvem fáj, visszér kellemetlen, de tök jól vagyok. El sem tudom képzelni, hogy 1 hónap múlva kb. szülőszobán leszek. Küldök az energiámból mindenkinek :wink: , és szívesen bevállalom az utccsó szerepét (egyenlőre :roll: ).
Verselés, éneklés nálunk is megy. Sokat hallgatunk zenét, és sokszor verselünk. Magától is szokott jönni (csipcsipcsókázni, stb….).
Most erre futotta. Reggel ha előbb kelek kishercegnél, jövök! :twisted:
Szép estét, nyugis pisimentes éccakát! :wink:
Kukliék
Kép
Zsolti most csinálta. Elég gombóc fejem van (hajam sem top a sok havazástól), pedig az utccsó egy hónapban nem is híztam. :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Mintha lent lenne a hasam. :shock: Vagy nem? :oops:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kuklika: még nekem sincs összepakolva a kórházi motyó.. :lol: lehet majd kapkodok 2 fájás között :lol: .. á nem.. jövő héten már összerakom.. szép lett a hajad, és szép a nagy pocid is. energiában én is dúskálok napközben.. csak az éjszakai nemalvások miatt ilyenkor már fáradok. én eddig +9 kilónál tartok.. holnap jön apu.. csináltatok vele pocakképet és feldobom.

KépKép
KépKép
adryn

Kukli: én is pörgök ám, de annyira elfáradok és annyira tud fájni a derekam, h esténként mindig arra gondolok, h ezt nem kellett volna. ráadásul ugye a visszerem ott lenn sem hálás ezekért a pörgős napokért :cry: ! lenn van? én nem tom, én ezeket sosem veszem észre :oops: :oops: !

Szép napot!
Vica
wicca

jajj én is megnéztem Pannát :D, édes!!! főleg amikor nem táncolni akar, hanem notebookozni :lol: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Hogy ti az alatt is mennyit írtok, míg én egyet iderittyentek. :o :lol:
Nagyon husi Panna! Édesen riszál. :P

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli szerintem nincs lennt a poci, de szép nagy :wink: :D
És jó a hajad :) , praktikus.
Ja és azon röhögtem hogy nekem is csak a szőlőcukor hiányzik a csomagból :lol: valahogy mindig elfelejtek venni :roll:
Ja a riszálom dal nálunk is bejön :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Újabb hatalmas februári baba :lol:
Vendég

Sziasztok!

Vica, Pannalány videó zseniális! Látom, őt is lenyűgözi a laptop :)

Csibb, azt tudtam eddig is a videókból, hogy Fanni nagy rajongója a daloknak, mondókáknak! lehet, hogy van abban valami, hogy fiú-lány különbség már a születéstől fogva (nyilván a biológiai különbségeken túl)? :) Én ezt totálisan szocializációs kérdésnek gondolom / gondoltam, de Samu folyamatosan épít, alkot, szerel, a kicsit is csajos mesékre közli, h nem jó, az ajándékba kapott babák egy percig sem (vagy max egy percig) izgatták, stb. Pedig én igyekszem :)

Kukli, csini vagy. Pocid szerintem még nincs lent, lesz ez még lejjebb. Nagyon formás! Normafás szánkózás jól hangzik, hú, oda én is szívesen elmennék, persze kérdés, h meddig tart a mai hó.
Kórházi motyó nekem sincs összerakva (Adrynhoz hasonlóan), de már összeírtam a listát - azaz elméletileg kész :) Még egy-két apróságot kell be- illetve visszaszereznem (pl. a hasszorítómat, ami kölcsönben felejtődött - nekem azt nagyon jól esett a szülés után hordanom egy-két hétig, tartotta rendesen a kiürült pocit...)
Jó éjt mindenkinek!

erpé

:D:D:D úgy látom Katka Rád túl jó hatással van a természetgyogyi :D :D már nem is jössz.. alszol tán? :D

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Sajnos itt vagyok és nem alszom. Már megint ki van pattanva a szemem.... :(
Petiapu és Zsófi is betegek. Őket ápolgattam az este....
Viszont az aranyerem szépen javul. Kukli megkérdeztem (tudom nem kértél rá :oops: ) és sérveken is tudnak segíteni..... Persze tudom, hogy idő és pénz... ha érdekel, akkor privibe adok elérhetőséget.....
Elbeszélgetett Petivel a természetgyógyász.... Tegnap este leküldte a pocakomba, de ugye Peti 1 óra után visszament, amit nem is bántam mivel nekem eléggé fájt és véreztem is egy kicsit. Szóval valszeg ezért nem mennek le nálam gyerekek. Gyenge a kötőszövetem (vagy micsodám) és nem bírom. Viszont megbeszélte vele, hogyha itt az ideje a szülésnek, akkor le fog menni. Petinek nincs fix terve, hogy mikor szeretne megszületni. Azt mondta a természetgyógyász, hogy még nem, legalább 2 hét, de leginkább a kiíráshoz számított +/- 2 nap. Hát kiváncsi vagyok, hogy bejön-e. Azért fura, hogy valaki jobban tud 'beszélgetni' a fiammal, mint én akinek a pocakjában van.... Érdekes ilyen megközleítésből hallani az egész terhességről és szülésről....

Erpé: Nekem a Zsófi nagyon hamar mondókázott és imádta a verseket és énekeket. Ágica az elmúlt fél évben mutatott komolyabb érdeklődést, de a Zsófit meg sem közleíti.... Abszolut gyerek függő szerintem. A Zsófi például átlagosan rajzol, Ágica messze a korosztálya fölött van, az óvónénik hanyatt esnek tőle....
Mindenki egyéni.... Ha úgy érzed, hogy bármiben el van maradva, akkor persze tegyél rá játékos formában nagyobb hangsúlyt....
Szerintem dalokban a Maszkabál nagyon megfogja őket. Nagyon fülbemászó, főként, ha videón veszed meg, ahol az animáció szerintem nagyon sokat dob rajta.

Vizes lábak: Én is vizesedek már. Az arcomon látom, meg időnként az ujjaimon érzem, de nekem a bokám nem vizesedik. Nagyon kellemetlen lehet, még ezzel is megküzdeni.... Én szülés után 2 hétig rengeteget szoktam izzadni (amúgy kicsit sem vagyok izzadós), ilyenkor megy le rólam a víz.... Elég kellemetlen, bár a mérlegen követhető az eredmény....

Vica: Örülök, hogy sikerült megoldani az ágy projektet....

RSZG: Néha nagyon fájdalamasak tudnak lenni a babák már ilyenkor. Szépen kérd meg, hogy váltson testhelyzetet. Hátha jobb lesz....

Kukli: Minden tiszteletem a tied a rengeteg energiádért.... Nekem már nagyon nehezen mennek a napok és már nagyon szeretnék túl lenni a terhességen....

Pulcsi: Írtad a mensi szerű fájásokat. Az simán lehet jóslófájás. Valóban sokaknak jön derékból a fájás, de nem törvényszerű. Vigyázz Magadra!

Adryn: Jó, hogy végre jön apa. Azért nem lehet egy sétagalopp ennyire előrehaladott terheséggel egyedül....

Ja, természetgyógyász azt mondta, hogy lát még egy 4. gyereket
is az aurámba. Mondtam, hogy persze a Danit. De azt mondta, hogy nem ő még egy lehetőség, akit megszülhetek.... Bevallom így a 9. hónapban kicsit csúnyán néztem rá.... :oops: most valahogy azt érzem, hogy itt a vége. Én ennyit bírtam..... Eléggé az erőtartalékaim végén vagyok.... (Bár eredetileg valóban 4-et szerettem volna, na de egy apától...)

Ki mennyi gyereket tervez? ;)

Katka

katka22

A 38. heti babanaptárban szerintem elég jól leírják, hogy mi a különség a jóslófájás és a szülőfájás között. Gondoltam közkinccsé teszem....

Áramütésszerű fájdalmat érezhetsz lábaidban és hüvelyedben is, köszönhetően annak, hogy gyermeked az idegeidet nyomja és egyre lejjebb nyomakszik a medencédben. Egyre gyakrabban érzel jóslófájásokat, amelyek még szabálytalanok ugyan, de fájdalmasak lehetnek. A fájások a hátadban, a csípődben, a hasad alsó részén és a medencédben is jelentkezhetnek. A jóslófájások és az igazi, vajúdási fájások között az a különbség, hogy utóbbiak általában a méh csúcsától indulnak, innen sugárzik ki a méh egészére, majd a hátba és a medencébe. A valódi fájások ráadásul az idő haladtával egyre erősebbek lesznek és egyre hosszabb ideig tartanak, és a teshelyzet megváltoztatásával sem múlnak el. Ha nem tudod eldönteni, hogy megindult-e a szülés, kérdezd meg orvosod. De emiatt ne aggódj ? amikor eljön az ideje, biztos leszel benne, csak
bízz a testedben!

Katka

katka22

Jó reggelt!
Katka nem vagy semmi. :( Ilyenkor fent lenni. Ejnye Petike!!!!!
Kíváncsi vagyok a jóslatokra, mi jön be. :) Sérvet köszi, már én is utánajártam. :wink: Az a gáz, hogy szülés után teljesen elmúlik, addig nehéz. Ezért nem csinálnak vele semmit. Most már kevés az idő rá, meg arra azért sztem energiám sem lenne, a többi dolog mellett. De nagyon aranyos vagy. Ha esetleg nem tünne el, belevágok.
Nekem Kata nem akar leszállni este-éjjel a bordámról (honnan tudja, hogy nem délután dőlök le? Olyankor nem csinálja :o ). Olyan borda rúgást kaptam megint, hogy vagy 1 percig csak kapkodtam a levegőt. Amint fordulok nagyon durva!!!!! Szval úgy kell átfordulnom, hogy előtte kicsit megpiszkálom. Aztán ha felébred nem ijed meg, ha nem ébred kapok érte. :?
Köszi, örülök, hogy csak én látom lent a hasam. Nem tom miért. Bár ha jól emlékszem nekem Botinál le sem szállt. Csak szültünk azt ürültem. :lol:
Adryn csodaszép napot!
Erpé hatalmas hó van. Mi lehet bnőmimmel felmegyünk csütörökön napközben is. Ma csak megetetjük a kacsákat a feneketlen tónál.
Jah megjött tegnap a kocsink! 4 nap alatt Németországból, a doboz szinte tiszta! Ennyit a posta vagy futár ellentéről. Mellesleg a futár 1500 Ft-ért szállította. :shock: 3 napja várok egy belföldi posta csomit, ami kb. 20 dkg, és 500 Ft!!! A kocsi viszont tökéletes!Könnyű, kicsire csukható, jól dönthető, huzata könynen tisztítható. Kék de virágos, mindenkinek jó lesz! :lol: Boti egész nap ül benne vagy tologatja. :)
http://manosziget.hu/index.php?main_pag ... cts_id=154

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok Csajszik!

Asszem, megint lehetetlen feladat elé állítottatok, képtelenség visszaolvasni azt a sokmindent amit írtatok. Ugye még mindenki egyben?

Vizesedés nálam is eléggé intenzív már, de hát kit érdekel, igazán nincs már sok hátra.

Tegnap voltam uh-n, laborban, vizsgálaton. Már nyíladozik a külső méhszájam, így én is 3110-es lettem. Jövő héten vizsgálat és nst. Ja és a kórházban hétfő óta látogatási tilalom van....... Remélem mire rajtunk lesz a sor, már vége lesz.
Jóslók már nálam is vannak, nagyon várom a talit a kiscsibésszel. Hetek óta most tudtam végre normálisan aludni, mert már kapok levegőt az orromon is.
A változatosság kedvéért Vikica a beteg most, sajnos középfül gyulladása van, de ügyes nagyon. Mert szépen kitisztult már neki a cuccos a sok meleg párnának köszönhetően.

Vica, tüneményes Panna, mint mindig. Neki nem lett fülfájása ugye? Kérdezted a szekrényeket. Simán elférne fejenként egy szekrény a gyerekeknek, de hát így a kettőn kell osztozkodni. Az egyik a két fiúé a másik a Vikié + ott vannak a kabátok és a vállfás rucik. Ágy ügyben jutottatok vmire?

Kukli szuper a kép, csini vagy még hóáztatta hajjal is. Jó nagyon a kocsi. Posta no comment!!

Tehuti, nekem is nagyon tetszik a szoba!

Erpé mondókázás nálunk is nagy sláger és nálunk is a Füzesi Zsuzsa féle Mondókáskönyv a kedvenc. Van a mamánál, itthon és a bölcsiben is használják. Eszméletlen módon ragad rájuk a sok mondóka. Most éppen mese a lényeg, de úgy hogy ők mesélik nekem a képek alapján a történeteket.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Ja és tegnap telefonáltak, hogy megint új védőnőnk van. Ő már a 4. a terhességem alatt, ma fog kijönni hozzánk.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi örülök, hogy írtál. Szuper, hogy jól vagytok! :) Nekem elég lenne egy 2. védőnő is. :)
Csak eszembe jutott még vmi. :oops: Képzeljétek Boti ugye a pocakkenő felelelősöm 1 hete (csak a végén kenegethet), és tegnap elkezdte a saját hasát is - persze body-n át - kenni. Azt hitttem megzabálom. Ha uhu képet lát akkor pedig kiabál, hogy Kata. Lehet a végén még várni fogja. :roll: :)

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Aranyos vagy, jól esik, hogy örülsz nekem/nekünk! :D

Édes lehetett Boti nagyon, elképesztő dolgokra képesek ezek a kis csibészek!! Szuper, hogy ennyi energiád van, csak úgy süt a soraidból, így nekünk is jut egy kevés belőle!!!!

Csibb, nem semmi feladat még összehozni egy szülinapi zsúrt is. Hogy állsz a szervezéssel?

Nory, nagyon sajnálom, hogy nálatok is látogatási tilalom van, iszonyat nehéz lehet, de kitartás!!! Remélhetőleg hamar lezajlik ez az egész.

Vica, közben láttam ágyprobléma megoldva. Végülis melyik mellett döntöttetek!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Csajok, vajon ki lesz az első baba??????
Ezt nézzétek:
Moncsi:
"Nem múltak el a fájásaim, már csak arra várnak, hogy felerősödjek és Líviát kiveszik. Azt mondták ma meglesz a műtét!!!!" :o Lehet ma megvan az első csajunk! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tyűha, ez nagyon izgalmasan hangzik!!! Szorítunk érte és várjuk a híreket!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Hű, ez nem semmi ha ma tényleg meglenne Moncsinak Lívia :shock: :) De ez érdekes én azt hittem hogy fájásai vannak aztán szépen megszül, de vajon miért kell a császár? :roll:

Tencsi, ideje is van már a nyílásnak nálad is :wink:
Sajnálom hogy most meg Viki beteg. Ő eltűri a meleget a fülén?
Pannának is volt egy kis fülfájása, de mi abban a gondban vagyunk általában, hogy nem tudjuk hogy tényleg fáj-e neki vagy csak oviba nem akar menni :? Múltkor elvittük a dokihoz, igazából nem is mondta, hogy most akkor be van-e gyulladva vagy mi van, csak fülcseppet írt fel meg orrcseppet :roll: De például most éjszaka is jött hogy fáj a füle, rátettük a meleget, de reggel már nem is fájt neki.
Végülis emeletes ágyat vettünk, ami szétszedhető két ággyá. De majd csak a hétvége felé rakjuk össze, még kell bele matrac is. :)

Kukli nagyon jó ez a babakocsi. Botinak még nem is volt ilyen sportkocsija? Képzeld el Bulcsú most már hónapok óta nem ült babakocsiba, nem tudom beleülne-e ha most próbálnám. Ez ugye azért így alakult mert anyósom sétál vele sokat, és ő még ősszel mondta, hogy inkább sétálnak nem kell nekik a babakocsi, na most néha szerintem bánja ezt, mert tegnap is alig bírta hazavonszolni Bulcsút a játszótérről. :? Úgyhogy most úgy tűnik nekem egy testvérfellépőt kellene beszereznem. Te végülis hogy döntöttél, vettél testvérbabakocsit?

Katka sajnálom hogy megint nem ment az alvás, amúgy amikor nem vagy terhes jól szoktál aludni?
Kiváncsi vagyok hogy bejön-e amit a természetgyógyász mondott a szülésed időpontjáról :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Tényleg, a császárt én sem értem, de majd megtudjuk!! :wink: Hihetetlen, hogy nálunk is elindul a babásodás.....

Vica, először Viki egyáltalán nem hagyta, hogy a fülére tegyük a párnát (nekünk olyan van, amiben cseresznye vagy meggy mag van, pontosan nem is tudom), aztán egyszer csak kipróbálta és hétfőn folyamatosan rajta volt és jól esett neki és meg is indul a füléből a váladék. Nekem nem hagyta, hogy kiszedjem, de ő magának kiszedte és büszkén mutatta, hogy mi volt a fülében. A fülész is azt monda, hogy a jobb füle nagyon szép tiszta, abból kihozott a meleg mindent. Először én sem akartam elhinni, hogy a füle fáj, bár eléggé konkrétan mondta. Aztán észrevettem, hogy nem is fekszik arra a fülére és ahogy próbáltam belenézni, elhúzta, hogy fáj neki. Ja és totál össze van érve a mandulája, úgyhogy valszeg 3 éves kora után ki kell szedni, mert ettől alszik horkolva, nyitott szájjal stb. Igen, most már ideje volt nálam is a méhszáj nyílásának, nagyon nagyon örülnék ha két hét múlva meglenne a kis prücsök.
Az ágy biztuti szuper, várjuk majd a képeket!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!
Megjöttem a dokitól. Minden oké volt, csak kicsit elhúzódott. Méretek rendben, méhszáj nem rövidült, de tovább nyílt 3221, Kismanó 2600 g.

Kukli Szerintem jó a képed! ÉS tök ari a pocakod :) Te is szánkóztál vagy csak nézted a többieket?
A pisimentes éjszakát kívánhattad volna előbb is, mert most először 2óránként mentem ki. Pedig csak egyszer szoktam :( De szerencsére mindig vissza tudtam aludni.
Szerintem nincs lenn a hasad. Igaz, fent sem.

Katka Milyen jó kis természetgyógyász. Még jósol is!? Mi csak ezt az egyet tervezzük, leginkább apa kora miatt.
Remélem ma éjjel tudsz majd aludni :)

Tencsi A végére már minden hónapra új védőnő jut? Nem semmi!

Moncsi-nak drukk! De ezt én sem értem. Valami gond van, hogy nem próbálják meg még kicsit bent tartani? Még nincs 36 hetes.

Kép

Kép
rszg

És a kérdésem elfelejtettem :roll: Szerintetek érdemes elmenni még most 4D-re? Meddig érdemes? Gondolkodom rajta. Most is az UH-n kinyitotta a szemét, meg a nyelvét dugdosta, de más lenne ezt 4D-n látni.

Kép

Kép
rszg

katka kérdésére:
mi eredetileg 4 csemetét szeretnénk, de nem muszáj szorosan egymás mögött jönniük, bár az első kettő közt nem szeretnék túl sok korkülönbséget.Apa is így gondolja./ márminthogy 3, -at,4-et/.
Huhúú, moncsinak drukk!!!++++
A többiek is szépen nyiladoznak, kiváncsi vagyok, hétfőn mit mond a doki, én nyíltam-e. 2 hete még a szokásos 3100 volt.
4d: nem tudom, lehet, hogy már nem látszana annyira, nem? De hamarosan élőben láthatod Máté pofiját! :)
Nekem is lenne egy kérdésem, csak az válaszoljon, akinek nem indiszkrét.
Ti mivel fogtok védekezni szoptatás alatt?Ugye elvileg véd, de mégse teljesen egy idő után, bla-bla.Főleg kisgyerekeseknek, mi vált be?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Hűha, ez nagyon kezd izgalmas lenni!!!
Moncsi, nagy drukk neked továbbra is!

Masut
masut

Huuu, micsoda hírek...Moncsinak +++++++++++++++++++!!!!

kukli nagyon jó a kocsi, a virágok nagyon tetszenek benne!!!
Én sem tudom megállapítani, h lent van- e a hasad. Nekem már decembertől azt mondják, h lent van. Passz.....
Telefonszámom neked küldjem???????????????????????????????

rszg szuper, h minden oké babával. Én holnap megyek UH-ra, kivi vagyok mennyi a méhszáj...3100 volt....

Tencsi, te megletesztelsz pár védőnőt..... :D

Voltam NST-n, baba szívhagja oké, méhösszehúzódások nincsenek. :)[/b]

Gabi
Kép

Kép
tehuti

sziasztok

csak gyors bekukk most, apu jön ma haza, és barinőmnek elment a magzatvize hajnalban :D:D:D ma meglesz piciPetra!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Moncsinak is nagy drukk ++++++

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Nem úgy volt, h Moncsi babája is keresztben van? Lehet, h azért császár. De azért ez nem semmi, bemegy, h felhízlalják a babóját, azt megszülesztik :lol: :shock: drukkolunk neked nagyon!!!!

Gyerek: kettőt szeretnénk, kis korkülönbséggel.

Védekezés: gumesz (most is azt használjuk, nem akarok elkapni semmit, és a babó sem :wink: )

Uh: sztem most már ki lehet bírni azt a pár hetet, ilyenkor már nem szokták javasolni, de ahogy gondoljátok rszg.

Hó: itt is nagyon olvad, pedig egész nap esett tegnap...

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

adryn akkor ma jó napod lesz, jön apu!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Uh: Én is úgy gondolom, hogy már nem látszana jól, túl nagy. Biztos nyomott feje lenne a felvételen. Egyébként a mai képen megállapítottam, hogy pont olyan, mint Apa volt kiskorában.

Adryn Akkor ma izgi napod van!

Én fogok szedni szülés után is fogamzásgátlót. Már megbeszéltem a dokival. Nem szeretem a gumit. Azt a 6 hetet meg úgyis ki kell bírni.

Kép

Kép
rszg

Rszg, örülök hogy minden okés veletek! Csak így tovább. Én is úgy tudom, hogy ilyenkor már nem szokták ajánlani a 4D-t, mert már nagy a babó, de hát ti tudjátok! Élőben hidd el, sokkal sokkal jobb lesz őt látni!!!! :wink: :D

Adryn, drukk barinődnek is!!! Szuper, hogy ma már mész apáért!

Papillon, neked nem is gratuláltam a kiscsajszi méreteihez! Tényleg szép nagy lány lesz!

Pulcsi van olyan fogigátló amit kimondottan szoptatás alatt lehet szedni, ezt a dokid majd mondani is fogja. Mi nem védekeztünk, mondván hogy lombikkal sikerültek az ikrek és utána sem védekeztünk és ennek édes gyümölcse a pocakban van. Asszem mi megállunk a 3 gyerkőcnél, de sose lehet tudni...... Nem semmi és szép dolog, hogy 4-et terveztek!!!

Jah, úgy látszik nekem a védőnő tesztelés jutott, éppen most ment el az új csajszi, de nagyon meg vagyok vele elégedve. 40 éves, kedves, mindenről el tudtunk dumcsizni és ráadásul annál a dokinál szült akinél én fogok. Úgy tűnik, hogy ő most végleges lesz......

Pénteken elmehet Vikus a farsangra, már nagyon várja. Csinálok majd képeket róluk!

Tehuti de jó, már neked is megvolt az első nst..... ez már annyira a vége nekem. Pont annyi idősen születtek a gyerkőceim mint amennyi te ma vagy 36+2-n. Olyan érdekes, mert tegnap megkaptam az összes nst és uh vizsgálat időpontját és még március 10-re is adtak uh-t, nagyon remélem, hogy oda már nem kell majd elmenni.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Moncsinak szorítok, hogy minden rendben legyen velük. Valószínűleg azért dönthettek így a dokik, mert a baba elmaradt a növekedésben, esetleg már azt is tudják, hogy miért, és nehogy valami károsodása legyen. Bár a császárt én sem értem, pláne, hogy fájdogál Moncsi... De majd elmeséli.

Tencsi, nagyon örülök, hogy jelentkeztél, sajnálom Viki fülét. De nagyon ügyes a csajszid. Új védőnő :) És mi a gyors cserélődés oka? Kiderült? Az előzőről azt írtad, h szimpi (ha jól rémlik).
Mondókás-dalos hsz-eket is köszi (Katka, neked is). Füzesi Zsuzsát beszerzem :) És utánajárok Gryllus cuccoknak is, az nincs itthon úgysem... És az igaz, hogy minden gyerek más és más, ráadásul ilyenkor még nagyon sokat változnak, szóval azért nem aggódom, de ha tehetek valamit azért, hogy szeressen énekelni, verselni is, akkor azt megteszem :)

Rszg, szépen nyílik az a méhszáj, szerencsére azért nem rohamtempóban. 4D-ről fogalmam sincs, ilyenkor már nem nagyon szoktak csinálni, de ettől persze biztos szép képeket lehet látni a babóról most is.

Katka, én is azt hiszem, hogy ezzel a babával be is fejezem a gyerekvállalást. Nekem kettő egyelőre elégnek tünik (ez az én mintám otthonról), de persze nem lehetetlen, hogy lesz még valamikor (néhány év múlva) harmadik. Párom kezdetben nagyon lelkes volt, legalább négy gyereket akart. Mostanában pedig azt mondogatja, hogy nem rossz a kettő sem. Hiába no, a szembesülés a napi kihívásokkal képes változtatni az álmainkon :)
Nálunk az volt nagyon fontos, hogy legyen testvére Samunak mindenképp. A korkülönbségen egy ideig ment a harc, ő ugyanis kevesebbet akart (másfél-2 évet), na azt én nem vállaltam. Mindenképp akartam a két gyerek között egy kicsit mással is foglalkozni, nem csak az itthoni gyerekneveléssel. Nem tudom csajok, akik már voltatok otthon picivel, de nekem 8-10 hónap után nagyon-nagyon elég volt a "bezártság" és az, hogy borzasztóan monoton módon teltek a napjaim (legalábbis akkor úgy éreztem). És amikor Samu egy éves lett, visszamentem dolgozni - először csak heti 1-2 napot, aztán kb másfél éves korától "rendesebben". Szerencsére olyan a munkahelyem, hogy ez nem napi 9-10 óra távollétet jelent. Szóval a 3 éves korkülönbség nekem most kerek :)

Pulcsi, nekem a nődoki a szoptatás ideje alatt a Pharmatex fogamzásgátlót ajánlotta, ez van kenőcs, tabletta és hüvelykúp formájában és recept nélkül kapható a gyógyszertárakban. Helyileg fejti ki a hatását. Nekem a kenőcs vált be, de ki kell majd próbálni. Szoptatás alatt kifejezetten az egyik legegyszerűbb és a szoptatást nem befolyásoló fogamzásgátló módszer.

erpé

Erpé, aranyos vagy, köszi szépen! Igen, Vikus iszonyat "jó" beteg, mert mindent úgy csinál ahogy kell, szépen kialussza a betegséget. Kevés a védőnő, nincsenek betöltve az állások és ide-oda tologatják őket folyamatosan, ezért ez a nagy cserélődés, de most úgy néz ki, hogy nálunk betöltöttek minden állást. Már jó lenne. Igen, jól emlékszel, hogy az előző is szimpi volt, de a mostani méginkább.
Szerintem egyáltalán nem gond ha Samu nem érdeklődik a mondókák, énekek, versek iránt. Ő igazi fiúból van, őt más köti le, ő meg sokkal kreatívabb a többieknél. Ahogy írod, nagyon jó kézügyessége van. Domikámnak még a zokni levétel is gondot okoz.... :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

na, csak nem sikerült jönnöm...
Tencsi
köszi a kérdést, szervezéssel még sehogy sem állok, illetve a vendégeket már meghívtam! :wink: tortát valószínűleg veszem most, mert ahhoz már nem lesz energiám. sajnos tegnap ahhoz sem volt, hogy elinduljak ajándékot venni, pedig itt volt anyu, hogy vigyázzon Fannira... :?
de összekapom magam most már!

Fanni sosem hagyja, hogy végig írjam, amit akarok...
majd folytatom, most hív a kötelesség...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Rszg, én is úgy hallottam hogy ilyenkor már nem nagyon szoktak 4D-t csinálni, gondolom azért amit a többiek is írtak, hogy már nagyon nagy a baba és nincs sok helye. Meg már nincs sok hátra, és találkoztok :wink:
Te is szépen nyilogatsz, én majd egy hét múlva megyek a dokihoz ha addig nem szülök meg :lol:

Fogamzásgátlás: én még Panna után irattam fel a dokival valamilyet, már nem emlékszem a nevére csak arra, hogy megvettem iszonyú drága volt :evil: aztán elolvastam hogy mik lehetnek a mellékhatások és inkább nem vettem be :roll: meg közben rájöttünk hogy Panna is nehezen jött össze. De most Nimród után nekem is kellene valami, mert mi már nem szeretnénk többet, illetve a férjem lehet hogy igen de én már nem vállalok be többet, főleg a zűrös terhességeim miatt :? na meg elég pörgősek a gyerekek :)

Tencsi kezet foghatunk, én nekem is most már a 4. védőnőm van :D

Lehet hogy Moncsinál tényleg azért kell császár, mert már úgysem fejlődik tovább a baba? :roll:

Adryn megy a drukk a barátnődnek! :wink:

Képzeljétek Bulcsú tegnap du. csak egy órát aludt, meg reggel is 6-kor ébren volt így mondtam anyósnak ne vigye el sétálni mert bizti fáradt lesz. És fél 11-kor jött hogy éhes aztán végül 11-ig húztam az ebéddel, na persze nem nagyon evett semmit és 11 után bealudt :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Helló!
Moncsiék tényleg nem voltak befordulva. Sztem azért lesz csaszi.
Tencsi Vikinek jobb ha hamar túl lesz rajta. Másnap már le sem fogod tudni lőni. Azért édesen horkolhat. Tök szupi, hogy jó a védőnőd! Külddd el ide issssssssssss!
Adryn majd egy percre gyere a hírekkel! Nagyon izgi! Szép szerelmes napot nektek!
Rszg 4dről én is úgy tudom már nem érdemes. Örülök, hogy minden ok.
Védekezés? Majd beszéljük át gátmetszés után….. Amúgy én gyógyszeres leszek.
Köszi a kocsi bókokat!
Vica nem veszünk tesófellépőt. Ez kettőnek jó lesz. Kata kenguru, Boti kocsi, aztán játszón Kata kocsi, Boti csúszda. Nekem is sokat megy gyalog, sőt hosszú távon nem viseli el a kocsit, de pont a fáradt hazajövéshez muszáj.
Na menek, ledőlök.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

kukli nem akarsz nekem válaszolni..... :cry: :cry: :cry:

[/b]Kinek kell elküldeni a tel.számomat a riadólánchoz????????????????????????????????????????????????[/b] :lol: :lol: :lol:

Többiek, ti kinek küldtétek???????????

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Jaj bocsi Tehuti. :oops: Csak közben dolgoztam míg írtam. :roll:
Nekem küldd el priviben, és a többiekét továbbítom neked. Így szoktuk, kivéve ha vki kéri, hogy az övé ne legyen a közösben.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: