A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Peni: nagyon ügyes vagy, hogy ezt így be tudtad vezetni.
Nálunk tuti nem működne, mert este mi így is kb. másfél óránként eszünk. De én már ennek a négy órának is örülök.

És annak is, hogy szerencsére sosem kell rázni a fenekét, hogy megnyugodjon. Ha már az ölemben van, megnyugszik, bármiért is sír. Most próbálom bevezetni, hogy egyedül is el tudjon aludni a kiságyban. Ne kelljen az elalváshoz mindenképpen cici. Sajnos egyenlőre gyenge vagyok és ha sír, kiveszem a kiságyból. De másodszori próbálkozásra 5-10 perc sírás után elalszik. De így is majd megszakad a szívem. Egyszerűen nem tudom eldönteni, mi a jó. Nem szeretném, ha úgy érezné, nem számíthat anyára. De azt sem, hogy ne tudjak elmenni még pisilni sem anélkül, hogy sírna. Nehéz megtalálni az arany középútat.

Kép
jandrea

Hanna, sajnálom a tüdőgyuszit :cry: gyors jobbulást!!!!!

Bartika, jó ez a napirend. Nekem is tetszik a Suttogó szemlélete, csak hát a gyakorlatban nem minden úgy működik, ahogy írja. De azért jó ötleteket én is tudtam belőle meríteni :D

Peni, hú de ügyesek vagytok az éjszakákkal! Én sem panaszkodom mondjuk, már megszoktam, hogy 3-4 óránként kelünk kajcsizni.

Datolya, köszönjük :D Gratula Neked is :wink: :lol:

Kép
vickybabe

Hanna: te szegény! Jobbulást!!!! És így szoptathatsz???

Bartika: te is nagyon ügyes vagy, hogy már ilyen kiszámítható napirendetek van. Két gyereknél meg aztán ez szerintem duplán fontos. Most már tényleg összeszedem magam és én is megpróbálkozom valamilyen napirend kialakításával.

Datolya: köszönjük!! Jó, hogy benéztél!!!

Kép
jandrea

Lányok, sajnálom a dackorszakokat. Sajnos nincs olyan "gyógymód" rá, ami mindenkinek használ :( Amit én csináltam (Mesinél elég lájtos volt, úgy látszik, a kislányok ezt nyugisabban oldják meg - általában - vagy nem :roll:) Zazánál, hogy állandóan szembesítettem a hisztije következményeivel, illetve ilyen műsor után tuti nem kapott volna almát :roll: éhen nem hal, és hátha használ :wink:

Datolya: köszönjük szépen :) és hajrá :wink:

Hanna: szegénykém :( nagyon gyors gyógyulást! Pihenj nagyon sokat, de lehetőleg ne fekve (bár ezt biztos tudod :wink:)

Napirend: hm.... nálunk ilyen szigorú nincs :roll: De egyik gyereknél sem volt. Én nem igénylem, és egy idő után kialakul egy olyan, ami a babának is jó. Ilyen pici korban én nem tudtam, és nem is akartam rendszerre szoktatni őket. És ilyen pici korban még napról napra változnak az igényei.
Saci egyébként magától, ébresztgetés nélkül kel kb 3 óránként. Délelőtt kicsit többet van ébren, délben bealszik a cicibe, délután megint van egy élénkebb időszak, ha ez kimarad, akkor éjszakázunk :?
Most alszik...

Csöre
csöre74

Enikő! pont ezt csinálja Máté is....remélem hamar kinövik különben agyoncsapom :twisted: :twisted:

Nálunk úgy néz ki a napirend, hogy reggel felkelünk amikor ébredünk. Ez kb 8 fél 9. Mátét ellátom gyorsan, Petra még alszik. Nemsokára felébred a csaj is, őt is ellátom.
Délelőtt összepakolunk, megcsinálom a legfontosabbakat a lakásban. Máté közben játszik, "segít" Petra alszik, nézelődik, sír szopizik stb stb.
Délben Máté megebédel velem vagy az apjával, előtte megpróbálom Petrát is megszoptatni így elalszik.
Ebéd után Máté megy aludni, ha Petra alszik akkor odabújok hozzá és elaltatom de van, hogy épp úgy jön ki, hogy Petra pont akkor szopik. Így vele bújok be Mátéhoz és így mindkét gyerkőcöt egyszerre tudom elaltatni. MAjd kicsempészem Petrát és alszunk mindannyian ki ki a saját ágyikójában egy két órát.
Este a fürdsé úgy megy, hogy Máté elmegy pancsizni addig befűtöm a szobát és gyorsan megfürdetem Petrát. Mire felöltöztetem addigra Máté is megunja a pancsit, Őt apa öltözteti mert addigra Petra már halálosan farkaséhes. Kb 8-fél 9 közt leteszem a lányt és ledőlök, nézem a tv-t, Máté még játszik egy kicsit. Ha Petra felébred akkor apa szokta dajkálni mert én rendszerint elalszom. MAjd elviszi Mátét is aludni. Aztán éjféltől kezdődik a műszakom....

A napirendeknek nem kell kőbe vésődniük, de van egy pár dolog ami jó ha kialakul. Ilyen pl a délutáni alvás, az evések ideje vagy a fürdés. Én a legjobban a délutáni alváshoz ragaszkodom mert jó, hogy van nekem az az egy két óra pihenő és Máté is autómatikusan megy a szobájába evés után.

Hanna! ez nagyon nem hangzik jól! Hogy a fenébe sikerült összeszedned? Gyógyulj meg gyorsan!

Itt esik a hó!!!!!

Másnak is fáj ilyen sokat a feje? Nekem minden este fáj :(
katuska79

Itt eső esik :( annyira jó lenne egy pici hó :roll:
Katuska: sajnálom a fejfájást, biztos a vérszegénység miatt van :roll:

Csöre
csöre74

Nálunk is nagyon esik a hó....ami jó is lenne ha nem lenne mind a két gyerekem taknyos
Soma hazahozta az oviból....antibiotikumot szed, tiszta takony, tegnap este óta a kicsi is prüszköl :cry: :cry: .
Megnézettem ma a dokinénivel, c vitamint kell adjak neki, ha lázas lenne (nem az, kopp,kopp,kopp) kúpot és kapott egy ilyen kanalas "valamit" mert szerintem van egy kis hasmenése. Elég nehéz ezt belőni mert folyton van kaka de szerintem hígabb mint kéne és gyakrabban, teljesen kivan már a popója :cry: .
Remélem hamar túlvergődünk ezen is........
Szóval a hó jó lenne ha ki tudnánk menni kicsit de a dokinő szerint most ezt nem kéne........
Amég aludtak délután nekiálltam kicsit átnézni a gardrobot hátha rámjön már valami...hát nem :roll: :roll: :roll: . Ez a combos, segges és még enyhén pocakos állapot.......hát mit mondjak piszkosul idegesít!!! PEdig figyelek és nem eszek cukrot, édességet sem, szénhidrátot is módjával........
MEg tudnék bolondulni,hogy semmi nem jön rám. -persze mondogatja mindenki hogy még csak 1 hónapos a pici majd lemegy...ja hát majd lemegy de addig megőrülök magamtól :oops: .

KépKép
peni

Egyébként csajok ez a napirend kérdés nagyon gyerekfüggő is, nem lehet mindegyik gyerekkel ugyanazt véghezvinni.
Én a naggyal ha fejre álltam volna sem tudtam volna ezt megcsinálni amit a kicsivel de ez egy áldott jó gyerek, a nagy meg egy ördög palánta....... :lol: .
Most is a naggyal tízszer vagy inkább százszor több "gondom" van mint a kicsivel......persze édes gondok ezek de azért néha totál kicsinál ez a kis 5 éves maffiozó.... 8)

KépKép
peni

Sziasztok!

Sajnos most elég régen nem tudtam jönni, mert vasárnap lázas voltam tegnap meg nem sikerült belépnem a szerverprobléma miatt :-(( Azért gyorsan visszaolvastam, így röviden tudok reagálni.

Hanna: jobbulást!!!

Datolya: köszi és nagy drukk Neked!

Napirend: én próbálom a 3 óránkénti szopit, viszont néha bizony felborul a rend. Mint pl. ma is, biztos érzi Manókám a hóesést :x De ahogy Csöre is írja: ilyen kicsi korban még napról napra változik minden. :oops:

Képzeljétek, már második éjszaka nem Bálint szobájában, hanem a hálószobánkban alszunk. Sokkal mélyebben tudok aludni úgy, hogy nem hallom Bálint gügyögését, ha meg sír, azt úgyis meghallom (nyitva van mindkét ajtó, kb. 6 méterre van a két ágy egymástól, plusz még a bébiőr is mellettem van). És nem tudom emiatt-e, de pont két napja, hogy Bálint 4-5 órát alszik egyhuzamban, így most sokkal pihentebb vagyok :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Hanna jobbulást neked!

Peni! Gyerekeidnek is jobbulást!

Mágnes! A szoptanitot hogy kell felrakni? Bimbóvédővel szerinted lehet használni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

mágnes: IGEN! Ez a pasi kell nekünk!!! :D :D :D

Dackorszak: felolvastam Apunak- mi, a tapasztalatlan szülők- és kétségbeestünk :oops:

peni: no, ezt kipróbálom! Ilyen napirend kell nekem is... Csak nem mától, ma picit nyüzsik voltunk egész nap- majd egy jó napon kezdem...

Hanna: jobbulást!!! :shock: :shock: :shock:

Katuska: gratula a köldökcsonkhoz!

Sör: hát lehet, hogy én is kénytelen leszek beletörődni... kipróbálni... a szagát is utálom :cry: :cry:

vickybabe: gratula a fejtartáshoz! Akkor tartja, amikor ölbe veszed? Vagy hasonfekvésben?

Erika: nekem kéne cserépkályha, de Apu megölne, és nem is tudnánk hova tenni :cry:

Hány órát bír ki a gyerek: jó kérdés, hogy életkor vagy súly függvénye! Viola idáig (máig :? ) remekül bírta 3-3,5 óráig kaja nélkül. A 4 hét alatt ha összesen 3 alkalommal akart gyakrabban enni, mint 3 óra, és akkor is- ahogy mondtátok, inkább kakiproblémára és egyéb hasfájási okokra keresett cicis megoldást. Pedig majdnem neki a legkisebb a súlya az egész topikban...

Bartika:
Hát, igen, azt hiszem Viola evési stílusában a szüleire ütött. Nekem terhesség előtti kezdő súlyom 44kg volt, az apuka 57kg mindösszesen... szóval :cry: én rém örülök, hogy Maszatmanó egyáltalán eszik (de ez még változhat, én állítólag 3 hónapos koromban sztrájkba léptem, és onnantól szinte egyáltalán nem ettem- szegény anyukám legnagyobb bánatára). A Suttogós tippet köszi!

Hmm, Viola egész nap nyüglődött- konkrétan mindig jött egy büfi, amin berágott, aludni nem volt hajlandó, csak az ölemben... Erre hazajött Apu, dajkálta 5 percig, utána a gyerek 1 órán keresztül egyedül játszott a kiságyban, most meg vígan nézelődik Apánál. Lehet, hogy inkább Apának kellene itthon lennie vele?! :shock:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs! Petra is apánál tök jól elvan. Ha én veszem fel akkor egyből keresi a cicit és ha nem kapja meg akkor nyűglődik.

Edit! én is pont így vagyok, hogy minden kis nyösszenésre felébredek....így amikor leteszem akkor az éjféli kelésig kint szoktam aludni a nappaliban. És érdekes mert amíg nem vagyok a szobában addig mintha Petra is nyugisabban aludna....ha néma csendben elmegyek az ágya mellett máris nyöszörög.

A sör sprite-val tök fincsi! egy próbát megér!

Peni! egyetértek....a picivel alig van gond...bezzeg a nagyobbal! jobbulást a kis betegeknek!
katuska79

Csatlakozom a beteges csapathoz :( a gyerekek és Apus is beteg (takonykór), egyelőre Saci és én tartjuk a frontot. Ma én fürdettem. Nem emlékszem rá, hogy a másik kettőt valaha fürdettem volna :roll: :oops: Jobbulást a sorstársaknak.

Zitocs: ha ilyen picik vagytok a pároddal, ne várd, hogy Viola nagy baba legyen :wink: nálunk legalább Apus méretes :)
Ja, és a dackorszak miatt kár előre aggódni :wink:

Peni: nyuuuugi :wink: rám is csak a méretesebb gatyák jönnek fel

Sör: én szeretem :roll: :oops: Saci nem :( mármint azt nem, ha iszom :( bár eddig egyszer próbáltam, lehet, más nem tetszetett neki :roll: egyébként bodzával és citrommal is jó, meg szörppel is :wink:

Jó éjt!

Csöre
csöre74

Help! Szorulásra tippek???????????????????? Visszatértünk az infacolra és visszajött a szorulás, szegény egész délután küzd... :( :( :(

Zitocs, ölben tartja, hason fekve még csak nagyon picit emeli föl (és cicikereső mozgást végez vele :lol: )

Kép
vickybabe

Hanna, akkor lehet megvan a gyors fogyásod oka. Gyógyulj meg hamar.

Napiren, nálunk még nincs, legalábbis nem vetem észre.
Szerintem a sétákat a déli evéshez fogom igazítani, mert nagyon jókat alszik közben, utána már nem annyira, és akkor ez talán ki tud alakulni.

Most este megint nyüszis napunk van. Megyek is megnézem mi újság.

Mi egy szobában alszunk vele, addig így is lesz, amíg el nem költöztünk.

Kép
Kép
cs_erika

Hanna, mielőbb gyógyulj meg!!

Peni, kicsit irigy vagyok az éjszakáitokra, bár az elmúlt éjjel én sem panaszkodhatok, este 9-kor megvolt a szopi (igaz, 2 részletben), aztán utána fél 3-kor kérte a következő adagot. Vagyis több, mint 4 órát tudtam aludni :)

A betegeskedőknek jobbulást kívánok!

Napirendünk nekünk sincs, Julcsi akkor eszik, amikor emgéhezik. Nekem nyilván nehezebb így, mert semmit nem tudok előre tervezni, de nem számít. Ő a fontos. Tegnap egyébként meg tudtam sütni az 1 hónapos szülinapjára a francia csokitortát. Nekünk ízlett, remélem, neki is :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Kép
petne

Sziasztok, jó reggelt!

Ma ismét ki vagyok facsarva, fogalmam sincs, Borcsa mikor evett, mert mellettünk volt, s önkiszolgálás folyt...
Aludni aludtam, csak nem nyugodtan, muszáj lesz valami taktitkát kitalálni, mától én is nekiállok napirendezni. Ez nem mehet így tovább...

Edit! Katuska!
Én is észrevettem, hogy amikor nem alszik mélyen, s bemegyek hozzája, akkor anya-jelző beindul, nyöszörgés funkció bekapcs., majd a "bele kell esnem a kétségbe" modul indul, utána jön a cicikereső mozdulat, s így lassacskán eljut a "de jó, már megint rázzák a fenekem és kaját is kapok" szolgáltatásig. :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

batkata: :D :D Nálunk szerencsére alvási állapotban nincs ilyen "anya jelző", de ahogy írtad, az nagyon jó duma volt, jót nevettem!

vickybabe: mi akkor hagytuk el az Infacolt, amikor úgy nézett ki, mintha szorulása lenne... De ti nagyobbak vagytok, és úgy hallottam, eljön majd egy olyan fázis a bébiknél, amikor radikálisan lecsökken a kaki, és ezt eleinte nem minden babó éli meg kellemes élményként- lehet, hogy ez történik most?

Viola mérete: hát igen- én nem is várok tőle hatalmas méreteket, anno terhesség alatt is nem véletlenül "tippelték" a nődokik a pici születési súlyt- de néha úgy érzem, a gyerekdoki és a védőnéni többet várna tőle. Általában igaz, hogy a picin született babák gyorsabban fejlődnek- de ő nem azért pici, mert sokkal korábban született, vagy mert nem táplálta volna a méhlepény- hanem szerintem azért pici, mert :D pici :D

Sör: köszi a recept tippeket- lehet, hogy fel kéne rakni a recept topikba? :lol: Ez is árthat a kismanók gyomrának?! B...szus, néha ez a szoptatás nagyon irracionális dolognak tűnik nekem: az anyuka kínozza magát minden csodaszerrel, hülye kajával, hogy legyen teje, amitől a bébi csak rosszul érzi magát, mert fáj a hasa. És ez lenne a dolgok normális menete... :shock: :?

Edit: remélem, már jobban vagy! Hmm, lehet, hogy a hóesés miatt volt tegnap Manó nekem is nyüzsi?!

Csöre:
jobbulást a családnak, kitartást a bacimentes létben!

Szuper éjszakánk volt- bár lassan indult. Maszatmanó tovább apázott, nagyon édesen örült neki- ha én megfogtam, üvöltött, amint Apához került elhallgatott, nézett rá nagy szemekkel, repdesett... Ez tartott este 11-ig. Amikor is már én és Apa is totál kómásan ásítoztunk a franciaágyon, míg Manó csillogó, hatalmas, tágra nyílt szemekkel nézte az apját, és kapálózott ezerrel (egyébként egy mobil telefont rángatott neki az apja, és világított vele, ez volt a szuperjáték). A végén én Dr. Spockot olvastam fennhangon, Apa meg kb. fél percenként kérdezte Violától, hogy "Nincs neked alvásigényed?" :lol: Én meg:"Nem vagy már éhes Viola?" Végül mégis cicire tettem, elpiszmogtunk éjfélig, és onnan reggel 6-ig aludt, akkor is én költöttem, hogy héka, azért igyál már valamit... :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Nekünk is jó éjszakánk volt. És most még az elalvással sem kellett küzdeni.
Bianka evett 10-kor, utána csak fél háromkor keltett, majd fél hatkor. És olyan szépen, rögtön vissza is aludt. Lehet, hogy kezdi megszokni az ágyban elalvást??? De jó lenne....

Tegnap egy kicsit leléptem tőle, apával volt. Na persze csak 1 órára, elmentem a DM-be. Szakadt a hó, de olyan jól esett egy kicsit sétálni. Persze végig ideges voltam egy kicsit, hogy minden rendben van-e otthon. De megálltam, nem hívtam fel apát (ami nagyban inkább annak köszönhető, hogy tele volt a kezem szatyrokkal. :roll: )

Nem tudjátok véletlenül, hogy az Angelcare-hez járó pelenkatárolóba hol lehet szerezni zacsit??? Csak a nagyobb baba-áruházakban van????

Kép
jandrea

Jó reggelt!

Hát, ahhoz képest, hogy egyedül intéztem az esti szeánszot, egészen jól sikerült :) na jó, 1/4 12-kor aludtunk el, de nem volt félelmetes hiszti hozzá, egyszerűen nem aludt :)
Most ül a hordozóban, és kepeszt :) nyugis :) annyira jó :D
Ami kicsit nehezíti a dolgomat, hogy nem szeret "rendes gyerek" módján anya pocakján pihenni :? így a büfi csak sétálva megoldható, és a bealvás ezen módja kiesik :? de ez legyen a legnagyobb bajom :D

Viki: próbáltad, hogy olyan kaját eszel, ami enyhén hashajtó hatású?
Egyébént Sacinak is 1-2 kakira csökkent a napi kakiadagja, és a kis maszatok is eltűntek a pelusból, úgyhogy oda kell figyelnem, hogy tisztába tegyem időnként :roll: eddig ugye minden kakinál, ami olyan 5-6 alkalom volt... És szilárdabb is a kakija, nem folyós. De nem szenved nagyon vele.

Batkata: Borcsa önkiszolgál? :shock: Saci éjjel ki sem nyitja a szemét, úgy eszik :lol:

Nem tudom, kimenjünk-e. Olyan szépen süt a nap, de ide hallom a szelet :? :shock:
kicsit legalább nekem ki kell, mert Mió a teraszasztalon zsigerelt ki valami jobb sorsra érdemes állatkát :evil:

Ahogy olvasom, hogy keltitek a gyerkőcöket enni, csak nézek :shock: enyém Sacinak a szájába sem lehet tömni a cicit, ha nem kéri :roll: próbáltam.... mint pl. most sem.

Csöre
csöre74

jó reggelt!

nekünk is jó éjszakánk volt, 10-től fél 4-ig aludt :lol: kipróbáltam a "láncetetést" a'la Suttogó :lol:

Zitocs, lehet, hogy tényleg csak ez van és én paráztam túl a kakikérdést :lol: reggelre tele volt a pelus :lol:
Ti a Flórba mentek hasi-csípő uhura, vagy magánba? Nekünk 2 hét múlva esedékes...

Andrea, Brendonban tutira van bele zacsi, máshol nem tudom...Ismerős a szitu az elmenéssel, ahogy kiteszem a lábam, egyfolytában azon agyalok, vajon mit csinál és hogy sietnem kell hozzá haza :lol:

Batkata, ez jó ez az önkiszolgálás! Bori egyedül is megtalálja a cickót, Te meg alszol közben? :wink:

Katuska, szerintem tuti van a babákban "anyaszenzor". Enyém is azonnal felkel, ahogy kiteszem a házból a lábamat :lol:

Csöre, jobbulást a családnak! Drukk, hogy nehogy elkapjátok...
Sör: világ életemben utáltam, asszem ki sem próbálom...

Petne, kép nincs a hófordulós "buliról"? :wink:

Bálintanyu, gratula a jó alváshoz!!!

Peni, sajnálom a betegséget, jobbulást a gyerkőcöknek!

Napirend: dolgozom rajta :lol: mire hétvégén jönnek anyósék, jó lenne, ha kialakulna, úgy jobban kordában tudnám őket tartani :lol: már vannak fix pontok: reggeli kelés 8-9 közt, kaja, utána nézelődés a játszószőnyegen, majd rövid alvás.
Utána kajcsi, nézelődés, hosszabb alvás délután.
5 körültől apázás, majd hosszabb ébrenlét fürdetésig, ami 6-7 között van.
Na az este további részén még dolgozni kell, mert ilyenkor van, hogy aludni nem akar, de nyűgös és sír órákon át...Este 10-kor viszont szinte mindig sikerül letenni. :lol:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!
Nagyon szépek a képek! Tehetnétek fel többet is!!!

Látom, alakulnak az éjszakák. Ez jó hír!

JAndrea! A vaterán is lehet venni. Igen, szoptatok. :wink:

Csajok! Olivér 1 kg-ot hízott, mióta hazahoztuk. :oops:
Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Csöre! Örülök, hogy azért jó lett az este!
Én sem ébresztem Olivért.

Kép
hanna30

Hanna, gratula a hízáshoz! Nem semmi hurkák figyelhetnek Nálatok is :wink:

Csöre, lehet tényleg átállunk a napi 1-2 kakira, és ez viseli meg? Biztos én vagyok megint paramami :lol:
Séta: én is gondolkodom rajta, szépen süt a nap és holnaptól megint hideg lesz, úgyhogy ha ma nem, akkor egy pár napig megint nem...

Csatlakozom a hadirokkantak táborához: tegnap belekönyököltem a vasalóba. 2.-3. fokú égés, k*-ra fáj :( :( :( :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.02.11 10:37-kor.

Kép
vickybabe

Vickybabe! A 6. héten ez simán lehetséges. :wink:
Köszi a dícséretet.

Kép
hanna30

Hanna: nagyon ügyesen hízik Olivér :) Te hogy vagy?

Viki: nincs paramamizás :wink:

Csöre
csöre74

Jaj Viki, az nagyon tud fájni :( remélem, hamar rendbejössz

Csöre
csöre74

Vickybabe! Panthenol spray?

Csöre! Megmaradok...

Kép
hanna30

Batkata: anyajelző - ezt nagyon jól megfogalmaztad :D

Maszatmanó: igen, már jobban vagyok, a védőnő szerint elkezdett hirtelen több tejcsi termelődni (hurrá, hurrá :D ) és ettől lettem lázas. Most fejek sokat (már amikor Manócska hagyja és nem az ő fenekét kell rázogatnom :shock: ) és vasárnap óta nincs lázam. Remélem ez így is marad :D

Jandrea: a pelenkatárolóba a Brendonban biztos lehet zacsit kapni, de mikor megláttam mennyibe kerül (1890 Ft és nekünk 2 hét (!) alatt elfogyott :evil: ), akkor más megoldást kerestem: sima szemeteszsákot tettem bele és tökéletesen működik. Az ára meg töredéke az Angelcare-es csodazsákénak :D

Vickybabe: ezzel a napirenddel én is kiegyeznék, nálunk egyelőre még majdnem minden nap máshogy alakul. Olvastam én is a Suttogót, de nekem valahogy nem sikerül :-(((

Hanna: olyan édes Olivér :D

Csöre: itt is szépen süt a nap, de kiszaladtam a postaládáig és majd felkapott a szél :x Pedig nem vagyok éppen pehelysúlyú :x

Csajok, aki fagyaszt le anyatejet: találtam egy német gyártmányú tejtároló zacsit, ugyanazt tudja, mint a Madela, csak negyedannyiba kerül (20 db 990 Ft), a neve Elanee tejtároló zacskó, a Babyfun nevű babadiszkontban vette a férjem, ami a Csalogány u-ban van (bár elmondása szerint nagyon gáz, lepukkadt hely, többet nem szeretne oda visszamenni, bár szerintem lesz még 1-2 köre).

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok,

Vikcybabe, jobbulást!

Hanna, Olivér itt is imádnivalóan gyönyörű!

Irigykedem az éjszakátok miatt. Nekünk nagyon nehéz volt. Kezdtem kihagyogatni az Infacolt, de úgy tűnik, nem kellett volna. Julcsinak egész éjszaka fájt a pocija, nyögött, feszengett, annyira sajnáltam szegénykémet. Evés közben is szenvedett, és kis adagok után fel is adta, így az éjszakánk azzal telt, hogy evett egy kicsit, aztán próbáltam belőle kiimádkozni a levegőt - nem túl nagy sikerrel - aztán kezdtük elölről az egészet. Vagyis sem én, sem ő nem aludtunk majdnem semmit. Reggelre kicsit rendeződni látszott a helyzet, most pedig bealudt. Kiscsillagom, nagyon fáradt lehet.
A melleim meg majd szét akartak durranni, mert nem ürítette ki sem a kicsi lány, sem én az éjjel, az előbb evett meg 150-et, és további 120-at fejtem ki ugyanabból a ciciből :shock: . Hát nem csoda, hogy olyan kemény volt.

Kép
petne

Kép 1 hónapos szülinap

Kép
petne

Hanna: gratula a hízáshoz!!! Gyönyörű a "picúrkád"!!!!

Vickybabe: nekem két napja a kezemre cseppent a forró olaj. Kipróbáltam rá a Sudocrem-et és nagyon bevált!!!! Gondolom ti is kaptatok a Felicitas csomagban!!!

Batkata: ez az önkiszolgálós módszer tetszik! :-)

Csöre: én sem keltem Biankát. De ha ő egyszer alszik, akkor alszik. Tegnap fél 8 körül nem akartam már, hogy elaludjon a cicin, nehogy gond legyen az éjszakai alvással. Csinálhattam vele bármit, aludt tovább!!!! Olyan édes volt. :-)

Kép
jandrea

Petne! Boldog 1 hós szülinapot!
Sajnálom a rossz éjszakát!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Petne! jó ez a kép! Mindjárt bekapja az egész tortát:)

Nálunk ma nem volt alvás csak nézelődés és nyögés...fogalmam sincs mikor aludtunk el, de arra ébredtem, hogy apa öltözik...
ÉN kivittem a törpéket kicsit levegőzni....annyira nem fúj a szél itt, mint ahogy látszik.

Edit! köszi a tippet a zacsira! Ez tényleg jó ár érte! Bár most kaptam a szomszéd kisgyerekesektől vagy 50 bébiételes üveget erre most nem fejek....

Jut eszembe erről a felicitas csomagról. Írtátok többen mennyi minden volt benne...ehhez képest mi kaptunk egy zacsit tele tavalyi újságokkal, egy domestossal és két db liberóval. nesze semmi....

Az álomban etetést hogy csináljátok? Felébresztitek, hogy kaja van? Engem még nem vitt rá a lélek, hogy mikor alszik felébresszem....nekem ez oylan, mint az alvó oroszlánt felébreszteni.
katuska79

Julcsi nagyon édes ahogy rácsodálkozik a tortára.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Köszi Csajok!

Petne! Csodaszép Julcsi!!!!! Boldog 1 hófordulót!

Katuska! Én 3 csomagot kaptam. Te nem?

Kép
hanna30

Kép
katuska79

Katska! Ezen én is csodálkoztam, hogy a Felicitas nem jutott el a Bajcsyba! :twisted:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:
bimbóvédővel nem tudod a szoptanítot használni.. A lányege az, hogy abból a flakonból, amibe a tápszert vagytejet töltöd, két nagyon vékony átmérőjű cső indul el. Ennek a kis szilikon vsőnek a végét a mellbimbódra kell ragasztani úgy, hogy a cső vége egy vonalban legyen a mellbimbód végével, így nem veszi észre a csalást. Amikor rácuppan a cicire, egyszerre szívja az anyatejet, és a tápszert, amikor elfogy az anyatej, akkor már csak a tápszert, de ezzel stimulálja a melledet is, és serkenti a tejet. A bimbóvédővel az a baj, hogy nem tudod hová ragasztani a csövet...
Nekem sajnos nem jött be a szoptanít, Anna rájött a turpisságra....

folyt köv, Beni sír..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Napirendünk :
Reggel 7-fél 8 körül eszik Bence, utána Annát felöltöztetem, és megreggelizünk.
Akövetkező etetésig (10 óra) elmosogatok, megaágyazok, felmosok.
Beni 10-kor eszik, utána Annának peluscsere, tízórai, és ebédfőzés.
Annát fél 1-kor megebédeltetem, utána 1-kor Bencét etetem.
Fél 2 körül átpelenkázom Annát, elviszem aludni.
Ha jó idő van, akkor 3 körül lemegyünk sétálni.
4-kor Bence uzsizik,aztán Anna is.
7-kor Bence megint eszik, utána mi is megvacsizunk.
8-kor Bence fürdik, fél 9 -kor Anna.
Annát 9-negyed 10 körül letesszük aludni, utána én islefürdök, és 10-re már pizsiben várom a következő etetést.. :)
Következő kaja 1-kor, aztán 4-kor, éslezdődik minden előről...:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Bocsi, hogy néha-néha vagyok fönn, de a párom elég sokat lefoglalja a gépet a munkája miatt. (Szaunákat és egyéb asztalos munka).
Gratulálok mindenkinek aki most tölti az 1 hónapot és természetesen aki már többnél tart.

Ma aránylag nekünk is nyugis volt az éjszakánk. Este 11-kor evett utána 2-kor, 5-kor és utána 8-1/2 9 között kelt föl.
Lenne egy "hülye" kérdésem mi az a Suttogó, hol lehet venni és mennyibe kerül?

Ma megyünk méredzkedni a védődőhöz, kíváncsi vagyok mennyit hízott már. Bár rá nézve elég jó súlyban van.
Nálunk gyönyörűen süt a nap.
Móni

manocskak

Katuska: az az egyik csomag volt a 3 közül... mi kaptunk 2 másikat.
Nagyon édes Máté, ahogy Petrázik :)

Petne: tényleg olyan Julcsi, mintha rácuppanna a tortára :D

Edit: igen, itt is olyan erős... lementem én is a postáért, meg kivittem a szemetet, hát... nem viszem ki Sacit, az tuti. Nagyon erős... mondjuk a mi utcánkban mindig erősebb, mint máshol a faluban... valami szélcsatornáról rebegnek :(

Csöre
csöre74

Csöre! akkor Te szerepelsz a hajlakk reklámban? " a szélcsatornában is tart!" " a gyerekek szülinapi zsúrján is tart!" :lol: :lol: :lol: :lol:
katuska79

Önkiszolgálás:
hát izé,biztos, hogy valami olyasmit csinál, nyilván nem fogja a cickót és betömi a szájába, de tény, hogy ő eszik, én alszom.
Apa már többször mesélte, hogy nagy cuppogásra ébredt, s Borcsa evett, én meg aludtam... 8) Szép páros lehettünk. :)
Nem hiszem, hogy ilyenkor bármelyikünk is felébred rendesen, de tény, hogy valahogy csak működik a cici megszerzése... Lehet, hogy én félálomban odaadom neki, aztán szunya tovább, ő meg nem nyivákol nagyon, mert cickó megkap, s mindenki békésen elvan: Borcsa eszik, én meg alszom (Apa meg hallgathatja a cuppogást...) :roll:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

batkata: :D Borcsa igen életrevaló kiscsaj!!! :D

vickybabe: Nekünk a XVI. kerületi SZTK-ba kell menni UH-ra, de csak április elejére lett időpont. Kistarcsára amúgy se jutnánk be, most hallottam, hogy az egész kórház le van zárva, a múltkor már apás szülések se voltak az influenza miatt. Manó hallásvizsgálatával is várni kell, ki tudja meddig (még jó, hogy tudom, hogy a gyerek hall :? )

Vasaló: hmm, egyszer én- ma sem tudom, miért csináltam- szépen rátettem a forró vasalót a felkaromra :shock: :shock: No persze fájt mint álllllat... Mondom, nem tudom, miért tettem oda, hirtelen kihagyás lehetett, és egy pillanatig jó ötletnek tűnt- egy pillanatig. Azóta is utálok vasalni.

Kimenetel: én voltam kinn Violával, akkor fogtam menekülőre a dolgot, amikor a vastag plusz plédet kezdte lecibálni a szél a kocsiról. Addig meg úgy tologattam, hogy amikor szemből fújt, akkor húztam a kocsit, és nem toltam- vicces volt.

Katuska: nagyon édi kép!!!

Hanna: 1 kg?! Ezt nevezem!! Ilyet várnának el tőlünk is, de hát nem megy... leánykám piciny és törékeny marad :)

petne: édes kép, boldog hófordulót nektek!!

manocskak: a Suttogó egy könyv, legalábbis én ebben a formában láttam, a könyvesboltokban a bébis részen található. Tele van hasznos és ötletes tippekkel, amik vagy működnek vagy gondolatébresztők.

magnes: nem semmi napirend, csoda, hogy van bármire is időd, még így is!

Edit: köszi a tippet! Ezek a tejtartó cuccok vérforralóan drágák! Üvegek meg már nem férnek a hűtőbe...

Éjszakai etetés: én bizony felébresztem a kiscsajt- de csak egy bizonyos idő után. Uis rendszeresen az történik, hogy 1-1,5 órával a tényleges ébredés előtt elkezd hangosan nyöszögni, nyögni, , cammogni és cuppogni, mocorogni, forgolódni, kakit gyárt- s mindezt iszonyú hangosan. Szerintem erre ébredtem ma 5-kor, és hallgattam 6-ig, amikor is már fogtam és elkezdtem költögetni. Amúgy a nyögés közben alszik- szeme csukva, valahogy a félálom határán lebeg. Azt is leellenőrzöm mindig, hogy a kis kutacsa hogy áll- ha már be van süllyedve, akkor- a nagykönyv szerint ilyenkor már borzasztó szomjas, - felébresztem annyira, hogy kinyissa a szemét. Ha ez megtörtént, akkor pár korty tejet bele lehet tuszkolni (pláne, hogy ahogy a kutacsa mutatja, szomjas is). Az ilyen szopi általában igen rövid és gyorsan vissza is alszik.

Jajj, csajok, ma először Viola csörgős játékkal játszott! Kaptunk egy ilyen felfüggesztett csörgős állványt (mint a játszószőnyeg szőnyeg nélkül), és az alsóbb szintet már eléri. Eddig csak a plüssállatokat nézte, meg a szopipárnát bökdöste, most viszont kemény fél órája a csörgőkkel játszik! Egyedül! És imádja! :D :D :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

maszatmanó:
Bence a bohócokat gyilkolja! lóg a kiságya oldalán, ő pedig ökölbe szorított kézzel bokszolja.:) lehet, hogy nem csípi őket??

Ó bár én is eljutnék odáig, hogy azon kelljen filóznom, hogy ébresszem -e a gyereket etetni, vagy sem...:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: Lehet, hogy Bence inkább az angol humort kedveli :lol: :lol:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

zitocs!
Ááá, dehogy, csak dupla tokája van nekije... ;) Majd éhen hal szegény éhenkórász gyerekem. Mindene a cici és az, hogy hordozzák az ő popóját.
Asszem ez mindenkinek ismerős itt.

Ha látnátok és hallanátok, hogy panaszkodik... :D
Mikor felveszem, s megölelem, egy nagy sóhajtás és néhány, akár teátrálisnak is mondható nyüszögés után konstatálja, rendben mennek a dolgok, Tejszagú nem ment el, csak hanyagol... :)

Séta:
Ma mi is kidugtuk a fejünket, de ordított, mint a sakál, úgyhogy úgy döntöttem, behozom, felöltözve hagyom, s kinyitom az ablakot. Így levegőztünk is, de nem vitt el a szél, s amíg a naccsasszon szunyókált, addig kiszellőztettem, felsepertem, felmostam, főztem magamnak leveskét, mosattam Rozi mosógéppel, s elkezdtem szelektálni a nagyok játékait...
Most megint alszik, de lassan etetési idő lesz, legalábbis a cicijeimen úgy érzem... :shock: :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Bocsánat, Zitocs, nemecsek ernő lettél! Ne haragudj!
Szóval:
Zitocs! :oops:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Zitocs:
akkor Anyjára ütött..:) (egyébként is utálom a bohócokat, nem is tudom mit vártam tőle..)

jajj hagy osszam meg veletek lányom mai aranyköpését.. :lol:
Nézzük a youtubeon az Esti mesés Macit.
Amikor meglátja mellette a Paprikajancsit, felkiált: Csípőspaprika!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: