A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Jaj és Zsu! Nagyon szépek vagytok!
Crocus férje köszönjük a képet és Gabi nővére, neked is Szonját!

Zétény édes pofa! Jól beszuszkázott útban kifelé a szobából :) Köszi Vera! Ez feldobott!!!!!!! :D

KépKép
hugic

Hugic ennek örülök! :D Neked is lesznek hasonló fotóid meglátod, lehet hogy még ennél cifrábbak is, néha különös dolgokat művelnek ezek a mazsolák :D

Elif én arra is gondoltam, hogy ez megint a méhnyak-nyúlás lehet, mert mikor az nyúlt az is így nyilalt, de ha ez az akkor már ki kellett volna csúsznia a babának ennyi nyilalástól :? Úgyhogy szerintem sosem fog kiderülni mi a fene ez.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Csajok én is csatlakozom a depisek táborához. Olyan semmihez sincs kedvem hangulatom van, bár nekem nincsenek olyan panaszaim mint Verusnak és Elifnek. Keményedést is alig érzek, éjszaka is elég jól alszom, ha felkelek, akkor is csak azért, mert Ricsihez kell bemenni berakni a cumit. Anyukámmal sütöttünk sajtos pogit, imádom, jól bepakoltam belőle!

Verus: nagyon jópofa Zéti, ahogy ebben a lehetetlen pózban bealudt.

Budabo, Mist: elhiszem, hogy már nagyon türelmetlenek vagytok, valszínű már én is kész lennék, de talán a látogatási tilalom feloldását kívánják a babók megvárni!

Nagy gratula Crocusnak és Attilababának, Babanyúlnak és Szonjababának!

Én is szorítok Julcsinak és Kreiszinek!

Zsu nagyon szépek vagytok Bencussal!

Szonja és Attila is gyönyörűséges látvány, ahogy pillognak épphogycsak idecsöppenve a mi világunkba! :D
yve

Sziasztok!

Azta babaesős mindenségit!!! Gratulálok az új babákhoz az új mamáknak!

Nem szülök a héten. Hétfőn befekszem, kedd reggel császár. Bár lehet hogy Bernus nem fog szeretni, ha nagyobb lesz, mert ugye ezek szerint a születésnapja február 17. lesz, névnapja meg február 18... :? :oops:
Egyébként jól vagyunk, úgy megyek, mint egy pingvin, ja és tegnap 3-ra lediplomáztam! :)
Király gyerek vagyok igaz?
Türelmetlen kismamáknak kitartást! Csúnya dolog lesz amit mondok, de használjátok ki ezeket az utolsó napokat, amikor a magatok urai vagytok...
Na eldugulok mára :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Sziasztok!
Gyors bekukk, mert a férjem munkahelyéről írok, az ő gépét bitorolom éppen.
Holnap már otthon leszek és visszaolvasok.

Szóval gyors helyzetjelentés:

Tegnap voltunk UH-on Hajdú drnőnél. Remek híreket kaptunk, Milos veséje JAVULT!!!
Szóval nem császár, hanem sima szülés, és nem is kell most csütörtökön indítani, de azért jövő héten jó lenne, hiszen H. drnő szerint ez a baba érett, jó lenne végre rendesen kivizsgálni.
Ráadásul 98-as BPD-vel, és 3600 grammal egy óriásbébi.
Beszéltem tegnap a szülőszobával, tényleg nincs papás szülés, remélem jövő hétre feloldják ezt a tilalmat, mire mi bekerülünk.
Ma 2-re megyek a dokimhoz, és megbeszéljük végre, hogy akkor mi is legyen :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc, nagyon jó hír! Gratula! :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Iricc, nagyon jó hír! Gratula! :)

Jázmin

Kép
Kép
jasmin_

Jasmin gratulálok!!! Ügyes vagy!!! :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jázmin, de jó, ügyi vagy nagyon, gratulálok!!! Most jön a diploma utáni fergeteges ünneplés? :lol: :wink:

Iricc! Ezek szuper hírek, látod, végül mégiscsak elerendeződik minden a legjobb módon :D . Mesélj majd, mit mondott a doki. Nagyon drukkolok a tilalom feloldásához!!!

Vera: egy kis napocska tényleg csodákra képes. Olyan jó olvasni, h így kivirultál, és én egy cseppet sem bánom, ha a filozófus oldaladat kell olvasnom... :D Zéti haláli az ágy szélén!
Sőt szívesen veszem a nyűgöket és a panaszokat is, úgyhogy Yve, ha rászánod magad, hajrá!

Hajni, de jó, már én is aggódtam miattad, olyan hosszú volt a csönd. De volt értelme. És ide azokkal a babaszoba képekkel, tévedés, h senkit sem érdekel! :wink:

Még arra gondoltam, h azok a drága mamik, akik már otthon vannak, ha lesz egy kis idejük, leírhatnák, h mi volt felesleges és mi hiányzott a kórházi cuccosból.

Haskörfogatom meghaladta az 1 m-t, fogmosáskor már nem érem el a számmal a vizet( a poharas módszer közelít, tiszta tv maci leszek :D )
Hol vannak az eltűntek, és tényleg Nicko???
Julcsinak és Kreiszinek kell ma drukkolnunk, úgy emlékszem. Na akkor+++++++++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Apám, mennyi baba! Bele is borsózott a hátam, olyan jó, hogy végre dömping van!

Szóval mindenkinek nagy nagy gratula, én már tényleg követni sem tudom! Hála Istennek!! :D

Panna: lehet nem olvasod, de szerintem nem is lehet egy ilyen apróságot napirendre szoktatni. Ha kaját akar, meg kell etetni, és ha ezt óránként akarja, akkor óránként. Ettől olyan szép, édes, nyugodt lesz, mert tudja, hogy számíthat ránk.
Esztike egy tünemény egyelőre. Kap enni, amikor csak akar, az éjszakát mellettem tölti a nappaliban, így ha felébred: cici, és alszunk tovább.
És annyira édesen figyel, ahogyan beszélünk hozzá! Szerintem ettől lesz nyugodt: foglalkozunk vele és mellette vagyunk majdnem mindig.
Biztosan néhány anyukának égnek áll a haja az elméletemtől, de majd később elválik, hogy megiszom-e a levét! :D

gerendai zsuzsi: nekem kellett volna a mellszívó a kórházba is. Igaz, hogy kb. a 3. napon, így apuci is behozhatta volna, de mivel nem számítottam rá, nem sterilizáltam, és féltem is rendesen, hogy begyullad a cicim. De szerencsére itthon helyreállt a rend! És még valami: víz, víz, víz! Beindul a tej és az ember annyi vizet kíván, mint még soha! Komolyan, napi 2-3 ü. ásványvizet simán megittam kívánásból! Más nem kell! Ja, és a pelusos betéteknek van létjogosultsága!! Azok voltak a legjobbak az első napokon!

zsancy: Zsunak igaza van, a kitolás a legjobb az egészben! Egyrészt tudod, hogy mindjárt vége, másrészt meg az már nem fáj!
És képzeld a szülésznő azt mondta szülés után, hogy muszáj ráülnöm a gátsebre!

iricc: nagyon jó hírek ezek! Annyit javult, hogy műtét sem kell?

El sem hiszem, hogy ráérek Esztike mellett, de alszik megint már vagy 2 órája! Csodálatos!

ladmon

Elif: kitartás neked, fel a fejjel.

Yve, Zetibebi: Köszi a biztatást. Sajnos nekem tuti a befekvés, mert dokim csütörtökön van benn, és csak miattam nem jön be pénteken, hétfőn meg már a 11. napon fogok járni és azt nem vállalja be. Nálunk legalább lehet apásszülés ha apuka nem beteg.
az lenne a legjobb ha azt mondaná hogy csüt.befekvés de meg is indítja. Dehát ez csak álom marad szerintem...

Kép
budabo

Ladmon: annyira irigyellek, hogy neked ennyire flottul megy már a kezdetektől a szoptatás. Én anno nagyon sokat kínlódtam Ricsinél a szoptatással, a tejem is csak az 5. napon lövellt be. :( Szóval most is nagyon parázok, hogy fog menni, de ha nagyon nem megy, akkor keresünk más megoldást. Én nem fogok magamból mégegyszer sírógörcsöt és idegroncsot csinálni, a mindenáron anyatejet érzésért, mert az se a babának, se nekem nem használ. Ezt az egyet nagyon megfogadtam magamnak, és annyit kértem a férjemtől, hogy ebben az egy dologban maximálisan támogasson. Ez nem lesz probléma részéről sem, mert ő is pontosan tudja mit kínlódtunk heteken keresztül, együtt küzdöttünk a tejcsiért.
yve

Azta Iricc ez szuper!!! :D

Zsuzsi köszi aranyos vagy :)

Ladmon osztom a nevelési elveidet, ugyanígy csináltam, bár az lett a vége hogy másfél óráig tartott egy evés és másfél óra volt a szünet, és egész nap karban volt de megérte mert nagyon kiegyensúlyozott baba volt, tényleg csak akkor sírt ha fájt valami vagy megéhezett. Később mikor már nagyobb szépen le lehet szoktatni ezekről, karból babakocsiba, babakocsiból ágyba. De persze mindenki magának alakítja személyre szabottan. Most nem tudom hogy lesz de a másfél órás kajázásokra esélye sincs a kicsinek Z miatt, neki pikk-pakk ki kell majd szívnia amire szüksége van mert Z egy perc alatt armageddont csinál a konyhában ha magára hagyom.

Julcsi Kreiszi megy az energia! Olyan kíváncsi vagyok a babákra!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Yve amíg nem volt tejed mit evett Ricsi? Ezen már filóztam hogy ha nem jönne a tej napokig akkor inkább vennék tápszert hogy azt adják neki oda a kórházban mint hogy cukros vizet meg teát kapjon. Vagy ilyenkor automatikusan kap tápszert a baba? Ha Kreiszi itt lenne biztos mondaná mi a szokás :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jázmin: én is gratulálok a sikeres államvizsgához! Nagyon ügyes vagy, hogy mindenórás kismamaként még bevállaltad és meg is csináltad!

Iricc: nagyon örülök, hogy Milos veséje javult, ennél jobb hírt nme is mondhatott volna a dokid! Nagyon szorítok, hogy összejöjjön az apás szülés!
yve

Vera! Köszönöm a bíztatást, lehet h tényleg jobb lenne ha kiírnám magamból a dolgokat. Aki pedig nem akarja a nyavalyáimat hallgatni, az most hpppszláááá nagyot ugorjon, mert egy nagyobb regény következik! Előre is elnézést! (lehet csinálok már egy blogot magamnak).

Az első és legfontosabb, h a nővéremnek ma volt a laparoszkópiás műtétje. Ami olyan szempontból végül jól sikerült (az előző hsz-nál még nem tudtam), h endometriózist találtak nála. Ami persze nem jó, de olyan szempontból mégis, h most már meg van az oka annak, h miért nem sikerült náluk a baba. Ezt most elvileg helyrehozták, már hívott és ugyan gyenge volt a hangja, de azért éreztem, h kicsit olyan "megkönnyebbült" is. Sztem rosszabb lett volna ha semmit sem találnak, mert akkor csak a találgatás menne h akkor miért nem jön nekik össze a baba. Ráadásul, ami nagyon nehéz lehet nekik lelkiekben, h az én pocakommal minden nap találkoznak szinte, mert mi ikerházban élünk velük. Ők az egyik felén mi a másikon. Ők korábban kezdtek el próbálkozni mint mi, kb. 1 évvel, és nekünk szinte azonnal sikerült. Nem tudom az élet miért így rendezi a dolgokat. De nagyon remélem, h most már mielőbb sikerül nekik a babaproject és nem csak keresztszülők lesznek, hanem remélhetőleg az idén még apuka és anyuka is! Nekem is nagyon nehéz, mert nekem a nővérem az akivel mindent megosztok és számíthatok rá bármikor, bármiben. És az hogy nem felhőtlenül tud a boldogságomnak és a bennem növekvő kis életnek örülni, hát azt nagyon nehéz elviselni. De teljesen megértem őt! Nekem is nagyon nehéz lenne fordított helyzetben. Persze örül, és támogat és amikor pl. a pozitív Hbsag-t rámondták a fejemre, akkor is ő volt az aki józanul és nagyon gyorsan keresett nekem egy nagyon komolyan elismert hepatológus szakorvosnőt (aki végül kiderítette, hogy nem is vagyok hepatitisszel fertőzött). Én csak sírdogáltam a kanapén, h ez hogy történhetett meg velem. Ha ő nincs én ma is abban a hiszemben vok hogy HBsagm van. És épp ma van a születésnapja is. Pezsgő helyett csövek, katéter, injekció!

Lenne még egy csomó hivatalos ügyes intézni valóm, de előbb sorrendet kellene állítani h melyik a legfontosabb, melyikkel kezdjem és folytassam. Állandóan csak meghatalmazásokat gyártok a férjem nevében, mert 1 nap szabit sem tud kivenni, és jövök-megyek intézkedek. A korábbi biztosító jól elcseszte a dolgokat, hiába mondtam fel a kgfb-t a totálkárosra tört autónkra, kiküldte a csekket, meg felszólítást, meg kötvényt. Most kezdhetem újra velük a harcot, h felmondtam és nem fizetek. És holnap reggel megint az okmányirodában kezdem a napot, mert sikerült eladni a roncsot és mennénk átíratni (ami persze jó h eladtuk, csak már az agyamra megy a sok sorbanállás, meg okmányirodai üi).

Megjött a szabálysértési büntetés is a baleset miatt, 30ezer forintra meg 5 pontra büntették a páromat és ezt most 30 napon belül kell befizetni. Ilyen hülyeséget írtak a levélben: úgy érzik ez arányos avval amilyen szab.sértést elkövetett és h megfelelő a mértéke ahhoz h visszatartó erő legyen, h a későbbiekben ne okozzon közúti balesetet (persze direkt csúszott meg az úton és törte teljesen össze az autót meg egy másikat is, az ember ilyeneket hobbiból csinál :roll:).

Nem tudom elérni a bérszámfejtőnket, h ugyan mondja már meg, h ő most akkor a táppénzen kívül intéz-e még egyáltalán vmit, pl. TGYÁS-t, mert ha nem akkor azt nekem kell, de mielőbb. Én egy nagyon pici cégnél dolgozom és nem TB kifizető hely, de felajánlotta h elintézi nekem ezeket a dolgokat, mert egyébként is kell hozzájuk kiállítani vmi igazolást - gondolom munkáltatóit - és majd ő úgyis megy a TB-be. Szerintem még nem is volt.... viszont ilyen formán nem tudom mikor kapom majd meg a táppénzemet ami arra sem lesz elég h éhen haljunk, de azért baromi jól jönne már.

Babám semmi jelét nem adja annak h ki akarna bújni. Ami nem baj persze, mert van még időnk. Mondjuk a betöltött 40 + 2 hét az már nekem is tűréshatáron kívül van, pedig tegnap azt mondta a doki, h ha nincs indok akkor nem indít, mindenben a természetesség híve. Edát nem kérek, az anesztest külön kellene felkérni és fizetni neki, azért h ott van. Egyébként meg lehet h el sem tudna vállalni már (állítólag korábban kellett volna jeleznem ha akarom). NST-m szinte mérhetetlen volt. Egy két kisebb ugribugrin kívül semmit nem produkált a gyerecském. Méhösszehúzódásom egyszer ment 40 felé, de inkább 20 alatt volt végig. Bezzeg mikor kiültünk a váróba. Olyan diszkóláz jött a fiamra, h a váróban ülők is csak a nem gyengén hullámzó pocakomat figyelgették. Ami viszont pozitív, h a látogatási tilalom nem tűnik olyan nagyon szigorúnak, szülésre jöhet Kispapa + szülésznő barátnőm is. Mondta is a doki h, az együttszülés nem minősül látogatásnak.

Szal minden negatívumnak vannak pozitívumai is a fenti sirámaimból, csak most nagyon fáradtnak és magányosnak érzem magam ahhoz, h intézkedjek és minden ügyintézős dolog végre lezáruljon.
Ma összepakolom végre a bőröndömet, hátha attól jobban érzem magam! És holnap megpróbálok friss fejjel az ügyintézős dolgaimnak is véget vetni.

Hoppppáááá. Jujj ez nagyon fájt! Lányok! Jobb oldalt nagyon nyillal, szúr és fáj a pocóm.... De ez nem rúgás... vajon mi???? :shock:

KépKép
hugic

Sziasztok Kismamik, és Mamik!!!

Húúúúúúúúúú, micsoda babaeső!!!

Verus, Dina, Móni, Crocus és Gabi: Nagyon nagy gratula, sok-sok tejcsit, és nyugodt babákat kívánok!!!

Jázmin: gratulálok!!! Te aztán nem semmi vagy!!!!

iricc: ez igazán jó hír, nagyon örülök, hogy javul Milos!!!!

Zeti: nagyon édes a lurkó ahogy elaludt az ágy szélén... :lol:

Velünk minden ok, tegnap már két hetesek voltunk... Gyönyörűen eszik, tejem, mint a tenger annyi.... Valaki mondta, hogy majd beáll, hát nem tudom, naponta többször elönt.... :shock:
Viszont Kisherceg csuda ügyesen szopcsizik... És nagyon szépen nő, 3500 gramm.... két hét alatt 500-at szedett fel... Éjszakánként már csak egyszer kelünk, 4 órát simán végigalszik... Nem is tudom, olyan, mint egy álom... Tündéri kis fickó...

Hoztam egy pár képet Nektek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!
Csatlakozom a depis csapathoz... :roll:

A jó híreknek örülök, Iricc, szuper, hogy javult Milos veséje..

A többieknek, akik már időben vannak drukkolok, hogy induljon be a szülés.
Julcsi, Kreiszi, gondolok rátok. drukk drukkk

Hajni, én is azt hittem már babázol! Én is kíváncsi vagyok a babaszoba képekre, és még én is adós vagyok velük, majd teszek fel ha jobb kedvem lesz.

Éjjel én is nagyon vacakul voltam, iszonyú erős keményedésem vannak, ráadásul pánikolok is... Budabó, pont úgy, mint te, hogy nehogy most a végén legyen valami baj a babóval..
tegnap éjjel pl. azon paráztam, hogy az iszonyú keményedések közepette nem-e megy le a szívhangja, elég oxygénhez jut-e....
Szörnyű ez, és ilyenkor nagyon eluralkodik rajtam a pánikhangulat.. :(

A másik depim, hogy ma Szávával voltunk UH-on, mert egy jó ideje fájlalja a nyakát. Először azt hittük elfeküdte, masszíroztuk neki...
Aztán most beküldött a doktornénink, és azt állípították meg , hogy a nyaki nyirokcsomói meg vannak nagyobbodva, nyirokcsomó gyulladás.
Utánanéztem, ez nagyon sok mindentől lehet, egy ártalmatlan vírustól is, de sokkal komolyabb dolgoktól is.
Így most tiszta ideg vagyok, remeg a gyomrom... és nem tudok másra gondolni, csak nehogy valami baja legyen az én kis tündérpankámnak.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hugic nem könnyű neked... :( szegény tesód...de legalább kiderült mi a baj, hátha gyorsan megoldódik és összejön az uncsitesó :) szurkolunk neki :)
Olyan nyilalásom nekem is volt hétfőn, jobb oldalt, egész délelőtt alig tudtam mozogni tőle, már épp bebeszéltem magamnak hogy biztos a méhlepény kezdett el leválni mikor abbamaradt. Utólag szinte biztos vagyok benne hogy a tejeskávé cs.szett ki velem, lehúztam egy jó adagot tele cukorral és szerintem kifeküdtek a beleim tőle :oops: Ha bébi mozog szerintem nem lehet nagy baj.

Kisherceg mesés, olyan nyugis :) szinte mosolyog :) nagyon szépek a szemei!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Andus te veszel be ilyenkor sedatifot? Néha eszembe jut ilyen éjszakákon mint a tied hogy bekapok egyet de nem merem :oops: pedig néha jól jönne, engem is elkap a pánik :oops:
Zétinek is hatalmasak a nyirokcsomói, kicsit parázok tőle, a doki azt mondta semmi gáz, adott antibiotikumot, bár hiába szedte be nem lettek kisebbek :? ha van valami fejlemény mesélj!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

És most a többi!

Iricc! Nagyon-nagyon örülök a jó híreknek! Mert ez így most a dupla jó hír, h császárra sem lesz szükség! Hurrá! Milos ügyes baba! Meggyógyította saját magát! Jujj dejóóóóóóóóóó! :D A tilalom feloldásért még mennek a drukkok ezerrel!!!!!! Ne felejts el jelentkezni h mit beszéltetek ma meg a dokival! Én nagyon kíváncsian várom!

Jázmin Gratulálok a diplomához és a kitartásodhoz! Nagyon ügyes vagy! És igazad van! Most kell még egyet menni vacsorázni a Kispapákkal meg nyugalmas fürdőket venni :)

Ladmon sztem mindegy kinek mi áll égnek más nevelési elveitől. Ugyan én kezdő anyuka vok, de sztem mindenkinek az a jó amit ő megfelelőnek érez magának és a babájának. És ha nálatok ez működik, akkor ez a jó. Ha később másképp is alakul, meg fogod találni a módját, h hogyan oldd meg. Ugyanez volt a véleményem a császárról is, miért is lenne elítélendő dolog ha egyszer szükséges.
Kérdésem viszont lenne hozzád a betéttel kapcsolatban. Mert én csak always betétet vettem végül. Ami asszem a legnagyobb, de lehet h akkor még ez is kicsi lesz? Ne féljek női mivoltomat még lejjebb tolni és vegyek tena betétet? (nem is tudom h néz ki egyébként, mert nem volt a múltkor a gyógyszertárban, csak az a máregdrága bugyis betét 12 db - 2300 huf).
[/b]

Budabo Neked megy a drukk ezerrel, h minél kevesebb khi tartózkodással, mielőbb a karodban tarthasd a kisbabádat!

Tejkérdés Vszleg kórházanként változó, de azért jó lenne tudni a protokollt h hol mi dívik, ugyanis én azt nagyon nem szeretném ha egy ismeretlen, dohányzó anyuka tejét kapná a babám. Láttam a kh-ban a múltkor nem egy bagós kismamát az udvarban. Nagyon nem szeretném h bagós kismama tejét kapja a kisfiam, mert én bizony összeszedtem magam és letettem a cigarettát, és nagyon figyelek h füstös helyre se menjek, és vajon nézik-e h melyik kismama dohányzik aki tejet ad? Vagy ilyenkor a cukros tea megy, mert az a legolcsóbb? Fogalmam sincs.... Bár a legjobb az lenne, ha nem is lenne erre szükségünk.

KépKép
hugic

Sziasztok lányok!

GRATULÁLOK A BABÁKHOZ! NAGYON SZÉPEK!

Ladmon: próbálok visszaolvasni, csak sajnos kevés az időm... Egyébként nálunk szerencsére mególdódni látszik a nemalvás és gyakran evés problémája. Az utóbbi két napban ugyanis 3-4 órákat alszik egyedül a mózeskosárban és aztán nagyokat eszik... :-) Úgyhogy most nagy a boldogság és mi is kezdjük kipihenni magunkat. :-) Lehet, hogy csak egy kis idő kellett Hannácskának... Remélem ez már így is marad. :-)

Zsu: szuper, hogy neked ilyen pozitív élményként maradt meg a szülés. Számomra egy nagy tortúra volt és még mindig remegve gondolok rá vissza. Pedig én tényleg nagyon pozitívan álltam hozzá. Bár az is igaz, hogy nálunk komplikáció lépett fel, több is, amik nélkül nálam is valószínüleg simán ment volna..... :?
Sajnos nálam most olyannyira negatív, hogy egyelőre komolyan fontolóra venném, hogy szülök-e természetes úton még. Pedig nagyon nagyon akartam... Ne vessen meg ezért senki, de tényleg nagyon-nagyon nehéz volt.... :(
De talán idővel elmúlik ez a negatív emlék...

Panna
pandusika

Amy. nagyon irigyellek a szép és nyugodt kisfiadért!

Hugic, remélem a nővérednél mostmár sikerül megoldani a problémát, és összejön a bébi!

Jázmin, gartulálok, ügyes vagy!

Vera, éjjel általában nem veszek be, mert nem jut eszembe, de mikor 110 felett van néha a pulzusom, akkor szoktam, és úgy döntöttem, hogy ma estétől lefekvés előtt el fogok szopogatni 2 sedatif-ot.
Nyugodtan lehet, mondta a dokim és a szülésznőm is.
Ha ilyen pánikrohamos leszek a szülésre, akkor jól fogok kinézni.. :S

Nem akarlak nyomasztani titeket, csak pár szóban.. én az anyum halála óta vagyok ilyen pánikolós. Szerdán még semmi baja nem volt, csütörtök reggel rosszul lett és péntek éjjel meghalt... az egész olyan volt, mint egy lavina, elindult és nem lehetett megállítani.... Nem tudták mi baja lett, magas láz, hányás, hamenés, pár óra alatt teljesen összeomlott, nem lehetett vele kommunikálni. Ráadásul péntek estére a Száva is belázasodott ( 2 és fél éves volt), egész éjjel virrasztottam felette remegve, hoyg nehogy az legyen a baja, mint anyunak, és percre pontosan megéreztem, hogy az anyum mikor ment el... Reggelre a gyereknek megint 10 perc alatt 40 fok lett a láza..
Szóval ez a 2 nap teljesen odavágta az egész addigi életemet, egy idegroncs lettem.....
Végül pár nap múlva kiderült, hogy az anyunak vérmérgezése volt, Szávának meg szerencsére csak valami vírusos izé....
Ezt a pár napot szívesen kihagytam volna az életemből... És sajnos azóta is kísért, ha valakinél a betegség legkisebb gyanúja is felmerül, én totál pánikba esem, félek, hogy elveszítem. Nem akarok többé soha senkit elveszíteni!!!!!!!

Bocsi, hogy ezzel most itt nyomasztottalak titeket, csak úgy éreztem magyarázatra szorul, hogy miért is vagyok én ennyire parás......

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Betétkérdés - nálam szerencsére elég a sima always is, bár azt mondják, hogy császár után amúgy is kevesebb a vérzés... Bár az első egy két nap nálunk is elég erős volt így is, úgyhogy a Tena azért a biztonság kedvéért elkel...

Panna
pandusika

Amy! Köszönöm, neked is h vidámságot hoztál a mai szürke napba a csodálatos Kisherceggel! Nagyon szép baba! És a Te arcod is olyan jó nyugis!

Vera! Köszi a bíztatást, jólesik. Baba mocorog így gond nem lehet, meg jó h itt van ez a kis doppler, mert ha nem érzem akkor csak gyorsan felteszem és már meg is nyugodtam. Szurka piszka abbamaradt egyelőre.

Na kíváncsi vagyok lesz-e ma baba a nővérem szülinapján! Este visszanézek! Hajrá mindenórások és mindennaposok!
Az én nővérem a legokosabb, legszebb és legaranyosabb nő a világon, így aki ma születik, az biztos h csak pont olyan szuperlány vagy szuperfiú lehet, mint ő! (na jó, :wink: azok is akik korábban vagy később fognak megszületni). Ez most inkább a Tesómnak szólt, mint szülinapi köszöntő! :wink: elnézést a túlzott személyeskedésért.

KépKép
hugic

amy81: Nagyon szép a kisfiad! Olyan nyugodt mintha tele lenne a pocija!!! :lol:

hugic: Nyugi! Minden rendben lesz! Nem tesz jót az idegeskedés! Az a lényeg, hogy a testvéred műtétje jól sikerült!!!!

Jázmin: Gratulálok a vizsgádhoz! Ügyes vagy!

budabo: Jön a front úgyhogy elképzelhető, hogy meglesz a pici babád! Nálunk most hatalmas pelyhekben esik a hó és ez annyira romantikus!

Én is nagyon izgulok, de nem szeretnék depis lenni pedig nekem is van rá okom, hogy idegeskedjek és depizzek... de nem fárasztalak benneteket... :cry:
Pont ma számoltam ki, hogy mi tudjuk a fogamzás napját és a kalkulátor szerint nem 22-én kéne szülnöm hanem 14.-én... hát ez is nagyon romantikus... :lol: és aggasztó is :shock:

andus70 Jobbulást Szávának! Hidd el rendbe jön!

Iricc: Ez nagyon jó hír, hogy a baba veséje javult!!!

ladmon: Hol tudom megnézni a pici lányod fényképét? Mert a közösben nem találom! Tessék ide feltenni képet! :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Andus részvétem édesanyád miatt, nagyon sajnálom a történteket. El sem tudom ezt a fájdalmat képzelni! Mindezek ellenére teljesen biztos vagyok benne, h Szávának semmi komoly gondja nincs, bizonyára átmeneti a dolog és mielőbb meg is fog oldódni. De ezzel együtt megértem, h aggódsz.

Szal fel a fejjel! Tuti minden rendben lesz a Szávával! Ilyen csodaszép kislány, csak egészséges lehet!!!!!! Tőlem mindenesetre mennek a drukkok meg a nyugibogyókat is elküldöm neked gondolatban.

(jó ez a topik, egy nagyon jó közösséget kovácsolt, ahová a gonosz nem férkőzhet be, és jó h támogathatjuk egymást lelkiekben, ezt tudod Andus, h neked köszönhetem, ugye?)

KépKép
hugic

húúú mi van ma velem. nem tudok innen elszakadni, pedig itt mosolyog rám a szinte üres bőröndöm, azt csacsogja, pakolj tele :lol: aztán zsupsz a khba babázni :) na megyek. tényleg. most már.

KépKép
hugic

Kép

És egy kép szemünk fényéről... :D

Panna
pandusika

Pandus ha van kedved meg időd elmeséled a szülésed?

Figyelem, befordulós rész jön, csak annak aki bírja!

Andus teljesen érthető a pánikod :roll: borzalmas lehetett. Az én apám is hirtelen halt meg, azóta sírva fakadok ha mentő süvít el mellettem mert éppen úton voltam haza mikor elhúzott mellettem a mentő apáért, tudtam hogy hozzá megy, de azt is hogy már feleslegesen. Félidős voltam Zétivel. Bocsi mindenkitől, kikívánkozott :oops:

Milllye én is 14-én akarok szülni!!! Menjünk együtt!!!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

És amit még elfelejtettem... a kisasszony nagyon szeret öltözködni már most, ugyanis 3-4 rucit is elfogyaszt naponta... :) A pelenkázást általában úgy bosszulja meg, hogy amikor már nincs rajta és épp ráadnám az újat, pisil egy jó nagyot és persze úgy, hogy a ruhája is olyan legyen... :D

Lányok! Kisebesedett mellbimbóra van valakinek tippje? Nekem sajnos mind a kettő sebes lett... Az egyik már meggyógyult, de a másik nagyon nehezen akar... Pedig kenem anyatejjel-babnyállal és még krémmel is... :?
Nincs valakinek még valami plussz tippje?

Panna
pandusika

zetibebi: Én benne vagyok! De meg kellene kérdeznünk a fiainkat is, hogy ők is szeretnének-e kijönni.... :lol:
Sajnálom apukádat! Sajnos a szirénázó mentőautóról nekem a volt férjem jut eszembe... amikor rohammentővel vittek minket a kórházba... én bőgtem a férjem meg mosolygott... én megkérdeztem tőle, hogy miért mosolyog erre ő azt felelte, hogy: "még sohasem utaztam szirénázó mentőautóban" azóta összeszorul a szívem :cry: Bocsi Csak eszembe jutott arról amit írtál... :oops: :cry:

Kép

Kép

Kép
millye

Panna! Lehet h egy nagy baromság az egész, de én nagy McLeod lányai rajongó vok és abban láttam kb. 2 hete, h a káposztalevél jó a kisebesedett cicire. Persze mondom, lehet ez csak butaság, mert ez egy film végül is.....
Hanna nagyon helyes kiscsaj! Csak győzzétek ruhával :)[/b]

KépKép
hugic

Andus: drukkolok neked hogy ne legyen semmi gond, és meg tudjál nyugodni.

Hugic, millye: nagyon jó lenne ha a front hatással lenne ránk és a kisasszony magától kibújna, nem kéne kórház. Melóhelyemen is kérdezik a férjemtől, meg anyuméktól hogy mi van már..Teljesen arra voltam beállítva hogy korábban fogunk szülni, jan. közepén, ehhez képest ez már nagyon sok. Füge baba túl jól érzi magát. Az a baj hogy napok óta érzek valamit, de hát úgy látszik hogy mégsem...
Amikor meg látom itt a sok gyöngyörű babát, és elkezdek Fügével is beszélgetni hogy gondolja már meg magát, mindig elbőgőm magam...Mint most...Na jó most megyek

Kép
budabo

Panna: nekem a védőnő azt mondta hogy ha kisebesedik majd akkor hagyni kell a levegőn megszáradni, esetleg a saját anyatejciddel letörölgetni és ha tudsz akkor minnél többet levegőztetni hogy ne érjen hozzá ruha sem. Amúgy van mellbimbó ápoló krém (garmasten ha jól emlékszem) de hogy az mikor jó, megelőzésnek vagy sebesedésre azt nem tudom.

Kép
budabo

Vera, úgy örülök, h elárasztottad a topic-ot. Az hittem már beelőztél Olivérrel... :D

Én sem vagyok a legjobb hangulatban. Bementem vizsgázni,
erre nem elmaradt??? És holnap lesz... Hát, erősen meggondolom,
h bemenjek e... :evil: Főleg azért, mert nekem is görcsöl a hasam 2 óra óta, olyan mensis görcsök, és nagyon fáj... :?

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

Ok, raktam fel kepeket a kozosbe a babaszobarol es a gyerek mostani lakhelyerol is. :wink:

Voltunk ma a korhazban, megvizsgaltak - allitolag a mehszajam fel van puhulva, de meg nem ugy tunik, hogy kibujna a picur. Meg teljesen le sem szallt a kis kobakja. Ha magatol nem tortenik semmi akkor jovo pentekre van idopontunk inditasra - az mar majdnem 42 betoltott het. :roll:

Julcsinak es Kreiszinek tolunk is megy a drukk - es persze mindnenki masnak, akinek ma dont ugy a babaja, hogy megismerkedne a szuleivel. :lol:

Jazmin - nagy gratula a vizsgahoz. Nem semmi teljesitmeny!!!

Iricc - nagyon jo hir, hogy Milos veseje javul :D nagy megkonnyebbules lehet.

Amy, Panna - gyonyoruek a gyerkocok, orommel hallom, hogy jol alakulnak a dolgok mindkettotoknek. Ja es irigy irigy. :wink:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Ugy tunik a vonalzom ugy gondolja, hogy egy gyerek sem erkezik keson - kicsit el van tevedve. :roll:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Jázmin: Nagy gratula az államvizsgához, nem vagytok semmik, a diploma mostmár kettőtöké lesz ha megkapod, el ne felejtds! :wink:

Iricc: Hát ez szuper jó hír, annyira örülök nektek. Remélem minden gond ilyen szépen megoldódik majd... :)

Amy, Panna: gyönyörűségesek a picurkák, erre nincs jobb szó, teljesen elolvadtam tőlük. :) Nagyon helyes, hogy jelentkeztek, és hozzátok a képeket, csak tartsátok meg jó szokásotokat!
Olyan hihetetlen, hogy az én pocakomban is egy ilyen kis tünemény gubbaszt. :)

gjéti: húha, akkor ti is alakultok, lehet, hogy holnap már ha tudnál sem mehetnél arra a vizsgára... :wink:

Most nem önzésből, vagy rosszból, de nekem megnyugtató olvasni róla, hogy másnak is vannak hasonló panaszai és aggodalmai mint nekem. Ez egy kicsit megnyugtat, legalább azt látom, hogy nem rendellenes dolgokat tapasztalok. Szóval nekem nyugodtan panaszkodhat mindenki. :roll:

Férjem olyan édes volt, nagyon türelmes velem mostanában, felhívott és elmondtam milyen depis hangulatban vagyok, meg minden bajom van, és azt mondta csak nyugodjak meg és gondoljak arra, hogy ezeket mindenki megéli, de hamarosan majd megszületik a mi drága kisfiunk és majd milyen szép boldog és óriási család leszünk mi hárman. :D

nilabali: neked akartam még írni, hogy nem vagy egyedül a "mániássággal", én akárhányszor elmegyek a kiságy vagy a pelenkázó mellett megsimogatom őket. :)

hajnski: Naggyon szép lett a babaszoba, és a babaholmik is szuperek. :) Te is nagyon csini vagy, meg sem kottyant az a kis festés ahogy látom. :wink:

Kép
Kép
elif

Régen nem jelenteztem, lányok NAGY GRATULA MINDEN ÚJDONSÜLT MAMÁNAK ÉS PICURNAK!!

Még mi is egyben.. amit hol nyugodtan-hol kicsit keseregve viselek. Ma volt egy kis ijedtség, mert reggel nem akart mozogni a ctg-n. Úgyhogy gyorsan néztek áramlást, meg visszahívtak délutánra is cgt-re. Akkor már mocorogtunk hál istennek.

Iricc: szuper hírek!!! Hol szülnél, hogy a papa nem lehet ott a szülésnél?

Jasmin: csatlakozom a többiekhez, gratulálok:)
Apropó Uzsoki szülés, lehet, hogy hétfőn találkozunk;)

Zsuzsi: örülök, hogy veletek is minden rendben!

Megy a nagy drukk Julcsinak és Kreiszinek!!!

Budabo: akkor csütörtökön csak befektet? Mikor lesz indítás? Én is hasonlóan vagyok, hullámokban rám tör, hogy már sokan babáznak, mi meg még várakozunk és különben is mi van, ha baja lesz. Aztán eltelik egy kis idő és rájövök, hogy hányszor elszámolhatták a terminust és ez csak egy időpont, de hinnem benne, hogy Petra tudja mikor kell jönnie. Szerintem csak rám ütött és késik egy kicsit:)
Szóval fel a fejjel!!

Hajni: kitartás nektek is....Nagyon szép a babaszoba!!

Amy:gyönyörűek vagytok!!!:)

Andus: ne nézz utána semminek, pláne a neten!!! A doki mit mondott azon túl, hogy felállított diagnózist? Kell mennetek további vizsgálatokra?

Pandus: tündér a kicsilány:)

Orsi

Kép
bjuti

Elif a depizést tessék elfelejteni!!!!!! Tuti recept figyelem elterelése... és apára figyelés! Nekem ez nagyon bejött, rájöttem, hogy később erre úgyis kevesebb időm lesz és egyébként úgy vettem észre őt is megviseli a várakozás. Szóval két legyet egycsapásra. Te nem leszel depis és ők meg figyelmet kapnak :wink:

De nem akarok okoskodni :oops:

Orsi

Kép
bjuti

Gjéti!Csak nem?????? :wink:

Budabo - fel a fejjel, bár nagyon megértelek! Füge Baba! Drága Kis Iringó! Annyira vár már a mami és a papi! Meg mi is itt mindannyian! Gyere-gyere nézd meg milyen szépen esik a hó!
:lol:

Lányok a nagy "depiben", nem tudtam mitől van ilyen sötét a szobában! Hát olyannyira szakad a hó, h teljesen befedte a tetőtéri ablakot. Aztán kinéztem és kicsit jobb kedvem lett a szép fehérségtől! Nagyon komolyan esik ám. Végre nem eső :)

Tesóm most hívott és az eseményekhez képest nagyon szupi a hangja és nagyon jót beszélgettünk így még jobb kedvre derültem :D

KépKép
hugic

Panna: Hannácska gyönyörű!!!

Vendi is elő szokta ezt adni, mármint, hogy kibontom a pelust és akkor indul be a vízmű... :lol: És ugyebár ő nem is csak egy irányba pisil, hanem mindent beterít... olyankor még nekem is öltözni kell, nemcsak őt öltöztetni... :shock: :lol:

Jaj, lányok, annyira átérzem amit írtok a várakozásról... Nagyon nehéz lehet, főleg akik már sokkal túl hordták a babát... El tudom képzelni, hogy mennyire várjátok már a nagy találkozást!!! Mindenesetre az tuti, hogy már tényleg csak napok kérdése... Még egy kis kitartás!!!!

Bocsánat, hogy már megint a képekkel jövök, de ez most készült, amíg Nektek írtam...

Kép

Nem vettünk nyugicumit, de ahogy látom nem is igen lesz rá szükség, megtalálja az ujjacskáit.... :D
Igaz, hogy már a 20 hetes 4D uh-n is cumizott... :shock: :D

Ja, és ezt folytatta a pelenkázón is, és pelenkázás közben is....

Kép

Lőjetek le, ha már túl sok lenne belőlem.... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

andus: nekem az összes paraproblémámat kineziológus szokta oldani. Már az ilyen nagyobb mértékűeket! Simán kioldja belőled a kezelések alkalmával. Nézz esetleg körül a környéken később, biztosan van valaki, aki ezt műveli. Én csak nagyon ajánlani tudom, ha hiszel benne, ha nem!

hugic: Nekem a DM-es inkontinenciabetét volt az atyaúristen az első két napban. Frankón szükséges volt. A DM-ben asszem 500 Ft-ba került a 10db-os csomag, óriási és nőietlen, de nagyon kellett. (Utána meg én láttam el a megmaradt betétjeimből két Always éjszakai betétes szobatársamat is! :D )

pandusika: a kisebesedett mellbimbóra az abszolút megoldás: összeszorított fog! :D
Én is ezzel élek, mert se az anyatejes, se a Garmastanos krémes megoldás nem oldotta még meg!!

yve:
Neked meg jó hír: egyik szobatársam a kh-ban császárral szült aznap, mint én. Az első gyermekét nagyon akarta szoptatni, de nem tudta. Most is szerette volna nagyon, de nem sok reményt fűzött hozzá. Mindig mellre tette a babát, amikor szopizni hozták, és hamarabb lett teje, mint nekem. Sőt, gyakorlatilag elöntötte 3. napra. Szóval nem kell rajta parázni, akkor is cicire kell tenni, amikor üresnek gondolod, és akkor lesz tejed! Amíg nincs tej az első napokban, szoptatások alkalmával mindkettőre feltenni és csak 10 percig hagyni cummogni egy-egy cicin különben nagyon "kirágja". Okos vagyok, mert beszéltem szopis tanácsadóval! :D

millye: jaja, közösből még kimaradt a képfelpakolgatás, de ami késik nem múlik! :lol:

ladmon

Lányok, aranyosak vagytok, köszi a bíztató szavakat!!!!

Pandus, nagyon édes a kicsilány!
Amy, pakold csak a képekt, olyan jó látni, hogy milyen nyugalmat áraszt a kisherceg :)

Hugic, én örülök, hogy egy pici segítséggel idetaláltál :lol:

Ladmon, egyszer jártam már kineziológusnál, egy darabig tényleg nagyon jó volt... Most szülés előtt sajna már nem fog beleférni az időmbe, pedig jó lenne valami paraoldás.
Esténként zuhanyzás közben mondogatom magamnak, hogy erős vagyok, ügyesek leszünk, minden rendben lesz..... Csak el is kellene hinni :)

Nekem most SZMK-s gyűlésen kellene lenne a suliban, de ebben a nagy hóban én el nem indulok kocsival.

Úgy várom már a híreket Julcsiról és Kreisziről!!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

A nyári topikból hozom a hírt! (remélem nem haragszik meg senki, hogy én hozom)!

16.23-kor világrajött Márton István 3850 gramm és 58 cm. És szép :D (Julcsi)

d.dodó

Amy, egyáltalán nem sok belőletek, csak nyugodtan, minél több képet! :D

Elif, engem nem zavar ha panaszkodsz, ma nekem is volt rá okom.
De most már megnyugodott a pici, de valahogy úgy érzem,
h ezen a héten már Oli is kint lesz... :) Csak ne kiabáljam el!

Kép

Kép
gjéti

Dodó! Köszönjük a hírt Julcsiról

Julcsi! Ezúton gratulálok nektek és kívánok jó egészséget és sok-sok tejet! Csini babaméretek! Remélem, mindannyian nagyon jól vagytok!

M.

KépKép
hugic

d.dodó: Szerintem ilyen hírek olvasatán senki nem fog rád megorrolni. :D Sőt köszönjük, hogy jöttél, már nagyon vártuk a híreket Julcsiékról!

Hatalmas Óriási Gratulációóóóó Julcsiéknak Marcushoz!!!!!!!! Sok Boldogságot az egész családnak és rengeteg tejcit a babának!!!

gjéti: én is úgy érzem Efe kinn lesz ezen a héten, de már tényleg nem tudom merjek-e ilyesmit gondolni... Rá kell jönnünk, hogy ezt mennyire nem tudjuk befolyásolni... :)

Kép
Kép
elif

Julcsi gratulálok!!!

Amy nehogy bocsit kérj! Kérünk méééég képet!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: