A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Jaj de jó mini!!!
gratula a tökéletes eredményhez...pihizz sokat!!!!

Kép
Kép
csibe83

mano
örülök hogy te is jól vagy :)
nekem is jobb érzés most vizszintesen..
Vendég

Sziasztok!

Először is köszi a gratukat!
200907:De bizony mondtam nekik,h választhatok durvábbat is..ami tényleg oroszos!

Mert bizony így van ahogy Boo mondja:Héber eredetű név! :lol:
Honnan szedték ezt a marhaságot?
Gondolom h csak a fontoskodás ám,h nem kértük ki a véleményüket!
Pedig már csak azért is! :twisted: :lol: :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok!

Ancsurti, tabati: ha semmit sem ennénk amire itt-ott azt mondják, hogy nem szabad, akkor nagyjából semmit ennénk

Hát igen Ági, én is erre céloztam... :roll: :lol:

Csibe, Ancsurti!

Nekem is turibetegségem van, már elég régóta és gyógyíthatatlan! :lol: Csibe! Hol is van az a turi, ahol jó kis babacuccokat lehet találni? :wink:

Manó, Sillia!

Örülök, hogy túlvagytok rajta, pihenjetek és nem lesz semmi gond! Drukkolok ezerrel a jó eredményért, de látjátok mindkettőtöknek jó lett az afp, úgyhogy szerintem minden oké! :wink:

Lányok!

Mindenkinek Áron babája lesz? :shock: :lol:

Timi!

Gratula a kislányhoz, és szép a Tamara név, ne hallgass senkire. :wink:

És az Áronnal meg vigyázzon mindenki (ha már itt tartunk), mert anyósomnál még nem volt annyira divatos és mindenki ki volt akadva, hogy zsidó :!: :shock: nevet ad a gyereknek. Hát, ilyenek a rokonok. Nekünk ősmagyar nevet várnak, de nem fogják megkapni, mert nem azok tetszettek.

Hólyagos uh-os dolgot már értem, köszi, minden világos. Most már tudom hogy legközelebb tartogatom, mert úgy jobb a kép. :lol:

Kép
Kép
tabati

Tabati!
nagyon-nagyon sok helyen lehet.nekem az angol turi a favoritom...
merre felé is laksz??lehel térnél is van,blahán is van,újpesten.
szóval nagyon sok helyen.itt nálunk óbudán is.ez se rossz,de a lehel térit azt imádom... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
csibe83

Nekem is az jutott eszembe, hogy most akkor kik vannak többségben az Áronok vagy a lányok? Nagyon tetszettt Nekem is az Áron név, de a páromnak nem. Hülyén nézett volna ki a Huszár Áron, rövidítve Huszáron.

Kép
Kép
orsi777

Csajok én olyan szinten magamra vállalnám a táblát,hogy akiknek már tudjuk,
hogy milyen nemű a bébi,akkor azt vezetném,mert annyira nem tudom már,
hogy ki várja még,hogy megtudja és ki az aki már tudja.
ha gondoljátok írjátok meg priviben és akkor megcsinálom ezt az
egyszerű táblát.
megpróbálkozhatom a másik táblával is,de ha gondolod Boo azt meghagyhatom neked.

Kép
Kép
csibe83

Kinéztem egy babakocsit . Ha van időtök kérek én is róla véleményeket, mert holnap lehet, hogy megveszem. A Brendonban néztem ki, honlap címe:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25
Kép íme

Kép
Kép
orsi777

Orsi!
nagyon jó és szép a babakocsi és az ára se rossz...

Kép
Kép
csibe83

Csibe 83
Sőt, a Brendon outletjében 55.000,-Ft ugyanez, csak más színben.
Már küldtem is Neked privit az adataimmal.

Kép
Kép
orsi777

Orsi!

csak nem bolygósítható a kereke.... :roll: ugye jól látom? Állítólag nehezebb kanyarodni veled, de inkább majd a tapasztaltabbak megmondják. Viszont én imádom az ilyen nagy kerekeket. :D

Kép
Kép
tabati

Orsi!

Nekem nagyon tetszik, de két dolog:
1. nem bolygósítható a kereke :(
2. elég nehéz :(

Viszont tényleg jól néz ki, és jó az ára!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tabati!

Nekünk muszáj nagy kerekűt venni, mert nincs az utcánk, sőt még a környező utcák sincsenek leaszfaltozva.

Kép
Kép
orsi777

Hát igen, a hátránya a súlya.

Kép
Kép
orsi777

Köszönöm a gratulációt lányok! :D Nagyon örülünk a kis kukisnak! :lol: :lol: Ezek szerint csak jó volt az anyai megérzésem, hogy fiú lesz. És tök édi kis pocakos. :lol: Majd este tudom csak feltenni a képet Róla.

Nekünk az Áron nevet apa után kapja, mert Őt is így hívják. Úgyhogy nekünk a fiú név volt a fix.

Dodi
Akkor nekünk már biztos, hogy Áronkánk lesz :wink:

Orsi777
Bérczi Ildi nagyon kedves volt, kb. 20 percig voltunk bent. Csomót nézegette Babukát, mert annyira sokat ficánkolt, hogy nehéz volt elkapni :lol: :lol: De tök türelmes volt és mindent elmagyarázott. Mi vittünk írható DVD-t, és kaptunk egy kb. 12 perces filmet, meg egy fényképet (szépen laminálva :wink: ) és így 13 000 Ft-ot fizettünk. :oops: Hát, jó húzós volt az ára, de az élmény, meg az odafigyelés mindenképp megérte. :wink: :D :D
Kíváncsi vagyok Neked fiú vagy lány lesz! Neked a Kazacsay mondta, hogy meg akarja nézni az eredményt, vagy csak fel kell hívni?

Csibe
A táblázat tök jó ötlet, átküldöm én is priviben az adatait.

Ancsurti
Gyógyulgass! Nekem múltkor, amikor meg voltam fázva a doki Glycosept gargalizálót írt fel, hogy óránként fertőtlenítsem a torkom, nehogy rámenjen. így végül 2 nap alatt végig ment rajtam a nátha, szimpla orfolyással.

Babakocsi
Mi megrendeltük, mert nem volt abban a színben, amit szerettünk volna és holnap megyünk érte. Teljesen beleszerettem. Ez is multifunkcionális. Teszek fel képet a mózeskosaras verziójáról.
Kép

Vizsgázni meg nem mentem el, mert az idegtől tökre elkezdett keményedni a hasam, így inkább lemondtam erről az élvezetről. :roll:

Most megyek a védőnőhöz. Délután még jövök!

Kép
gabi83

Gabi 83!!!

A babakocsi nagyon jó , én is hasonlót néztem ki csak CAM márkájút, de az ára miatt lemondtam róla.Babakocsinál még az volt a szempont, hogy séta közben megtudjam fordítani a tolókart, mert itt nagyon sokat fúj a szél. A háromkerekűnél nem tudom ezt megcsinálni.
Arra nem emlékszem, hogy a Kazacsayt fel kellene hívnom. Csak annyit beszéltünk meg, hogy március 9-én megyek hozzá a Bagoly utcára. Gondolkoztatok rajta, hogy mennyit adtok majd Neki a szülés után?

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok Csajok! beleszólhatnék én is a babakocsi témába? Egy lánnyal már kiveséztük priviben a dolgot, ezért azt a levelemet másolnám be ide, amit anno neki írtam.

De mivel nagyon hosszú, KÉREM CSAK AZOK OLVASSÁK EL, AKIK ELSŐSORBAN NEM AUTÓVAL JÁRNAK, HANEM GYALOG!!!! :)

Nekem nincs saját autóm, gyalog járok mindenhova, épp ezért tényleg nagy szükségem lenne egy jó, masszív, hiper-szuper babakocsira, amiben a gyerek is jól fogja érezni magát. Na igen ám, de a komfortosabb, masszívabb kocsik, amiknek tényleg jól meg van oldva a lengéscsillapítása is, írtó nagy súlyuak, így felejtsd el, hogy pl. buszra felszállsz velük, vagy netán felcipeled a másodikra...
Ha meg veszel egy lightosabb, műanyag kivitelt, amit könnyedén emelgetsz, akkor minden alkalommal lelkiismeretfurdalásod lesz, amikor látod, ahogy a kisbabádból majdnem visszafordul a reggeli egy-egy rázósabb macskaköves, vagy murvás úton, arról nem is beszélve, hogy olyankor nekünk, anyáknak is elkélne egy füldugó, ugyanis nem csak ráz, de zörög is! Hajaj, de még mennyire zörög!
Ha lenne a fenekem alatt egy autó, akkor átvészelnénk egy csupa műanyaggal, de a nagyobb kisfiam esetéből okulva anno rájöttem, hogy babakocsivásárlásnál -mivel mindent gyalog kell intéznem - nekem a LENGÉSCSILLAPíTÁS (NEM TELESZKÓPOS, HANEM FELFÜGGESZTÉSES RUGÓZÁS!) és a gumikerék lesz az elsődleges szempont! Plusz én akkor, a nagyfiamnál kitapasztaltam azt is, hogy azoknak, akik gyalog intézik a bevásárlást, sokkal- de sokkal praktikusabb alul a rácsos tartó, mert annak aztán van teherbírása, míg abba a "textil" vagy milyen vacak zsákba felejtsd el, hogy akár egy kisebb bevásárlást bepakolsz.
Na szóval: 9 éve, amikor megszületett a nagyfiam, kaptunk egy totál olyan babakocsit, mint a Roan Marita, csak épp sokkal kőkorszakibb designnal. Ugyanilyen rácsos tartója volt alul, puha kerekei, szuper felfüggesztéses lengéscsillapítása, valósággal repült az a babakocsi!

Csak épp fiatal kezdő anyuka lévén az volt vele a bajom, hogy még a mózeskosárral csak-csak kinézett valahogy, de amikor feltettem a sportülést, annyira hatalmasnak, elavultnak és cikinek éreztem, hogy rávettem a páromat, hogy vegyünk egy hiperdivatos vadiúj Graco-t, ami súlyra is nagyságrendekkel könnyebb volt. Ki is választottam az üzletben az akkor egyik legdrágább sportüléses Graco-t (anno nagy divat volt), és még azzal a lendülettel tovább is ajándékoztam a kiszuperált(nak hitt) régit.

Na de aztán jött a fekete leves! A Graconak műanyag kerekei voltak, és már az első sétánk alkalmával megdöbbentem, hogy mekkora hangja van! (Megjegyzem, nagyvárosi terepen lett kipróbálva)
Amikor a belvárosban volt dolgom -ott apró macskakő van letéve- csakúgy zengett az út, amerre elhaladtunk, ugyanis még a házak is visszaverték azt a hatalmas zörgést, amit a babakocsi kerekei hallattak. Na és ebből kifolyólag úgy rázott az egész, hogy a kisfiamért majd megszakadt a szívem!!!! Ez most nem túlzás! Hiába volt egy fasza kis cumisüvegtartó polcocska elöl + hátul, az a rázkódás miatt mindig kiesett onnan, minden kisebb fűcsomónál vagy buckánál...
De a zajt nem csak a macskaköves úton élvezhettük, hanem a sima járdákon is, estefelé, amikor már gyérebb volt az autóforgalom, vagy a parkok murvás járdáin.
Ami meg a fantasztikus bolygókerekeket illeti, ami előtte szintén vágyálmom volt: na szóval a bolygókerekek állandóan ki voltak kapcsolva, ugyanis a városi közlekedésben azok mindenben akadályoztak csak, pl. amikor zebrán leléptünk az útpadkáról, vagy vissza, mindig kifordultak, és irányíthatatlanná vált a kocsi.
A bevásárló kosárról is essék pár szó: én ugyebár hozzászoktam az alsó fémrácshoz, ami aztán tényleg mindent elbírt, tejet, konzerveket, káposztát stb... Na a Gracoval mindezeket elfelejthettem, ugyanis az a vacak nylonzsák alul épp csak arra volt jó, hogy 10 zsemlét hazahozhassunk benne -na jó, ez egy kissé túlzás, de kb. 3 hónap alatt elkezdett itt-ott szétszakadozni, kiszakadni, pedig nagyon meg volt kímélve!

Szóval divat ide vagy oda, már kb. két hét után visszasírtam az én kedves, régi, ódivatú, batárnagy és nehéz kőkorszaki chiccho babakocsimat - de igazándiból ezt még a páromnak se vallottam be soha, mert nagyon kiakadt volna, mivel 9 éve valami 40 ezerbe került nekünk ez a Gracos tapasztalat....

Tehát mi a konklúzió? A műanyag pehelysúlyú változat és a bolygókerék annak való, akinek csak arra kell, hogy időnként kikapja az autó csomagtartójából, és azzal navigáljon a Plazakban vagy Tescoban -na mert a kifényezett, egyenletes padlón tényleg nem volt semmi gáz! És épp ezért ezek a problémák a babakocsiüzletben sem fognak Neked előjönni!

Úgyhogy vásárlásnál ezeket a szempotokat is vegyétek figyelembe, persze mindenki önmaga tudja, mire van szüksége! -de én egyszer már megfizettem a tanulópénzt!

Kép
szkarabeusz

Minimanó, Sillia, nagyon gondoltam Rátok, és most még főleg!!!!
Pihi, pihi, pihi!!!!!! Aztán minden renben lesz!!!!! :) :) :)

Lányok!
Én is nagyon izgultam, hogy nem úszom meg a magzatvízvételt, de hétfőn megjött az integrált teszt eredménye, AFP: 1,1, Down-ra 1:100.000 az esély, nyitott gerincre 1:6.500. Huhh, meg is könnyebültem, remélem nem pont mi vagyunk azok a 100.000-ikek, vagy 6.500-ikak...
Fogtam a papírt, aztán örömömben rohantam is genetikai ulrahangra, ahol jött a FEKETELEVES:
A baba, koponyméretei alapján bő egy héttel el van maradva... Persze, aki ultrahangozott abszolút nem ismert engem, egy tök idegen doki, és erősen túlzok, ha azt mondom, hogy volt 45 másodperc, amig ultrahangozott.
Figyeljetek! A 18 hetes genetikai ultrahangnak nem kéne egy kicsit alaposabbnak lennie? ? ? Lehet egy ultrahangos orvos annyira rutinos és profi, hogy a perc töredéke alatt átnézze a gyereket ???? Egyáltalán mit kell megnézni egy 18 hetes ultrahangon? Tudja valaki? Az én leletemen csak a koponyméretek és a magzatvíz lett említve - BPD:38mm, OFD:48mm
Magzatvíz norm. Jó szívm., és magzatmozgás.
Vetkőzéssel-öltözéssel együtt voltam bent vagy 3-4 percet. Maximum.

Most totál kiborultam, ezért sem volt sok kedvem jönni közétek. :(
Holnap megyek a dokimhoz.
Már két babát elveszítettem, ennek a terhességnek meg végigfeküdtem az elejét, basszus, kiborulok, ha -jaj, nem is merem mondani!!!!!!!! :( :( :(

Kép
szkarabeusz

Silia!
Jó, hogy túl vagy rajta! Pihenj sokat és meglátod, minden rendben lesz!

Kép
gumilany

orsi!
nem jött meg a privid nekem... :cry: :cry:
Gabi83!
tőled sem sajna... :cry: :cry:

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok! :)

Most csak egy gyors "önzés". :oops:
Sikerült megejtenem a kismama tornát. :D Ennek tökre örülök, de annak már kevésbé, hogy az orromból kiindulva, felfelé nyilalva fájni akar a fejem a kórságtól. :x
Úgyhogy, most gyorsan visszaolvasok, írok és megyek hajcsizni. :wink:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Meg volt a mai uh. szokásos futószalag. Csak az az érdekes hogy mások bent voltak 10-15 percig. Én meg 2 perc alatt végeztem. Dehogy mitől nevezik ezt genetikainak nem tudom, mert csak a fejkörfogatot, haskörfogatot, és a combcsontot nézte meg. se a szívet, se gyomrot, se a hólyagot, semmit. vagy legalább is nem mondta. de a papírra sincs ráírva.
Annyit mondott, hogy minden rendben, kislány.

szkarabeusz nyugi, minden rendben van. Egyébként én is ezen vagyok felháborodva, hogy miért nevezik ezt genetikainakmikor a saját dokim ezerszer alaposabban átnézi mint ők.
Amúgy meg kellene nézni a kamrákat, ereket, hólyagot, gyomrot, veséket, gerincet, és nagyjából az egész gyereket, ujjakat, lábakat. szóval mindent. Nekem sem néztek ilyeneket, sőt még szívhangot sem hallgatott.

Én hétfőn megyek a dokimhoz, majd ő alaposan megnézi, én benne bízom, az a biztos.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Nekem nagyon tetszenek a babkocsik, szerintem jók.

az adatok lemaradtak:

BPD 44 mm
AC132mm
FL 26 mm
Súlya 247 g

Kép

gabi1

megcsináltam a táblát és megpróbálom feltenni...
remélem sikerül[/quote]

Kép
Kép
csibe83

Szkarabeusz!

Én nem igazán értem a doki problémáját. Ha csak a koponyaméretét nézte, abból hogy vonhat le bármit is. Amúgy meg 1 hetet ide vagy oda simán tévedhetnek.
Én tegnap voltam genetikain és legalább 15 percig nézett a szonográfus, pedig Ő igazán profi Kecskeméten (jó mondjuk én magánban voltam). Nekem az alábbi adatok lettek:

BPD: 44 mm (39-53 norm)
AC (haskörfogat) :147 (kis pocakos :lol: )
FL(combcsont) :27
HL(felkarcsont): 26
HC (fejkörfogat): 162
OFD:57
súly: 306 g

Plusz utána még egy regényt írtak, minden egyes szervéről leírák, hogy okés. Ilynkor megnézik a gyomrát, a hólyagját, a veséket, szívet, beleket, stb. Plusz a lepény helyét. Szerintem a kora alapján a Te babócád nincs elmaradva. Na meg ha a szíve is okés, meg a mozgása is, akkor mi a gond :roll: Nem értem ezt a dokit! :roll: :roll:
De én a helyedben biztos elmennék magánba megnézetni, hogy megnyugodj. Ott mindent részletesen elmondanak, bár ezt a kórházban is meg kellett volna tenniük. :evil: Szerintem ne izgulj minden rendben lesz! :wink:

Orsi777
Ez is Cam babakocsi, és megfordítható a tolókar, így mindkét irányba nézelődhet a picike. Csak sajnos tényleg baromi drága volt, a szerencsénk, hogy kaptuk :D
Kazacsayt ma, meg tegnap is próbáltam hívni, de szerintem külföldön van. Felhívom és majd mond valamit, hogy akarja-e látni az eredményeimet, vagy majd csak később menjek.
A szülésről fogalmam sincs, hogy mennyit szoktak Neki adni, sőt úgy általában sem tudom, hogy mi a szokás. Te nem hallottál még senkitől arról, hogy mennyit adott?

Babakocsi
Én is a nagy és nem műanyag kerék híve vagyok, mert macskaköves utcába fogunk kölözni és ott megszenvednék a kicsi kerekűvel, az biztos. :oops:
sz.gabcsi

Név terhességi hét Gyerkőc neve/neme
Bertina 17+1 Dániel
Gabi83 19+3 Áron
tímea83 18+4 Tamara
gabi1 19 Nóra Eszter
kicsidodi 15+6 Áron
breki
krissy Lara
minimanó 18+2
sillia 18+1
czigka 15+2
buzazsuzsanna 17+5
200907?
gumilany 17+5
lola29 17+6
Boo 14+6
agi125r 17+3
lidike 17+5
norka81 19+2
katy76 18
ancsurti 17
tabati 19+2
orsi777 16+5 Elza v Márk
szkarabeusz 18+3
csibe83 17+3 Kendra/Kiara

[/b]

Kép
Kép
csibe83

hát nem sikerült felraknom :oops: :oops: :oops: :oops:
valaki tudja,hogy tudok xls fájlt csatolni ide???

Kép
Kép
csibe83

Sz. Gabcsi

Nevet változtattál? A Kazacsay ezen a héten szabin van. Nekem mindig mondja mikor van szabin. Ha van valami baj, akkor sms-t kell neki küldeni és válaszol, hogy hívhatod, vagy mit csinálj.
A babakocsi menetiránya útközben is változtatható vagy csak otthon, úgy rakod rá a mózest?

Kép
Kép
orsi777

Csibe
Most láttam, hogy közben már meglett. :D
sz.gabcsi

Az sz.gabcsi is én voltam, nem értem miért az e-mailcímemet rakta ki. Nekem most teljesen meghibbant a babanet és legalább fél óra mire behoz egy oldalt. :evil: :evil: :evil:

Orsi777
Nekem is szokta mondani, csak már rég beszéltem Vele, de ezt az sms dolgot jó, hogy mondod, én mindig csak hívni szoktam. Jövő héten már lesz?

Kép
gabi83

Gabi 83!
Jövő héten lesz már. Látom, hogy van köztünk 3 hét, így nem hiszem, hogy valaha összefutunk. Majd mindig írom, hogy mikor megyek dokihoz, hátha ugyanaz lesz egyszer az időpontunk. A központban laktok, gondolom akkor Te a Hosszú utcai rendelőbe jársz.

Kép
Kép
orsi777

senki nem tud segíteni sos-ben?

Kép
Kép
csibe83

csibe én sajnos nem tudok:(

Kép

gabi1

lola29! :)

Szívesen! :wink:

gabi83! :)

Éljen a méhlepényed! :P (Ez most fontosabb, mint a vizsgáid. Azokat bármikor bepótolhatod. :roll: :wink: )

Nem akarok nagy hülyeséget mondani ( :oops: ), de a koponya méretéből és talán a combcsont(?) hosszából is meg tudják becsülni a baba méretét, korát.

boo! :)

Jól van kicsi boo, ügyes vagy! :P És akkor konkrétan mikor kezdődik a lazítás? :roll:

"szegény kutya látta, hogy megabaj van, el sem mert kezdeni kajálni, csak nézett döbbenten, hogy akkor most meghalok -e? mert ha igen akkor hagyjam már rá az összes májkrémemet, és kolbászomat, a vagyonomból meg venne esetleg egy marhatartógazdaságot, hogy mindig legyen vacsorája"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Mire megsértődve közölte, hogy ők nem a nagykönyvben megírt peteérésre várnak, hanem egy akármilyen peteérésre... "
Nem lehet, hogy pont az a gondja a barátnődek, hogy egyáltalán nincs peteérése? (Mondjuk, akkor a hőmérő sem segít... :roll: )
(Az más kérdés, hogy ha van. Mert akkor az én receptem szerint eksön minden nap. És akkor egy-kettőre össze kell, hogy jöjjön a baba - ha minden rendben van)
(Nemrég beszéltem az unokatesómmal, aki 1 hónappal korábban szült, mint én. Mesélte, hogy ők is próbálkoznak az utánpótlással, de olyan fáradtak néha, meg nincs idejük. Mire én:
- Nincs naponta 2 perced? Míg bekötöd a cipőd, már meg is vagytok...
- csend a vonalban Hááát...igazad van, végülis szeretem azt a pózt.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kíváncsi vagyok, mikorra jön össze nekik :roll: )

agi125r! :)

"Pedig biztos neked lesz igazad, te otthon élvezed a babás napokat, én meg rohanhatok neki rucit venni, hogy legyen mibe belekakkantania "
Nyugi, lesz mibe kakkantani. Csak jól időzítsétek a látogatásokat... :wink: :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8)

katy76! :)

Ügyes vagy, hogy még ennyit tudsz mozogni. :D
Én sajnos hadilábon állok a rendszerességgel. Egy 50 km-es teljesítménytúrát minden további nélkül bevállalok de, hogy hetente 2-3-szor lemenjek valahova akár csak fél órára is, az ki van zárva. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Leginkább kirándulni szeretek (de az emelkedőt rühellem :evil: :evil: :evil: :oops: :oops: :oops: :evil: :evil: :evil: ). Amikor Manóval már a vége fele voltam, akkor leginkább csak estefelé mozdultam ki otthonról, a tököm kivánkozott ki a nyári dögmelegbe. Ilyenkor Apával kézenfogva sétáltunk. Azt a távolságot, amit máskor kb. 20 perc alatt tettem meg intenzív gyaloglással, azt kb. háromnegyed óra alatt sikerült megtenni. A járókeretes néni nem hagyott le csak... :roll: :oops: :lol: :lol: :lol:
Kíváncsi vagyok, most mi lesz . :roll:

ancsurti! :)

A giliszta egy primitív, szelvényes testű lény. Ha ő képes bőrlégzésre, akkor nehogy már te ne legyél rá képes!? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

minimano74! :)

Neked is örülünk. :D Pihenj sokat, átmenetlieg te is felmentést kapsz a sűrű jövetel alól. :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tímea83! :)

Megmondom, honnan szedi az anyósod, hogy a Tamara orosz név.
(Mondjuk, nem mint ha én tisztában lettem volna az eredetével... :oops: :oops: :oops: :roll: )
Te már egészen biztosan nem, de valószínűleg boo sem tanult már oroszt az általánosban. A tankönyvekben minden lányt vagy Tamarának vagy Kátyának vagy Másának (esetleg Irinának) hívtak. (A fiúk pedig rendre Pjotr vagy Vologya voltak)
Ide a rozsdás bökőt, hogy innen van a heppje! Kérdezd meg nyugodtan.... :wink:

orsi777! :)

Ezzel a babakocsival nem fogsz tudni tömegközlekedni. Nagyon nehéz, dacára annak, hogy aluminium vázas. Nehéz lesz emelni, lécsőn közlekedni vele és ha rosszak az utak, akkor jobb a bolygosítható kerék illetve az acélváz. Továbbá, ha autóban szeretnéd szállítani a babát, akkor hogy kötöd be (illetve befér-e az autóba?)
Ha nem haragszol, akkor én inkább nemet mondanék - az én igényeimből és tapasztalatomból kiindulva. :roll: :oops: Maga a márka egyébként német, s mint ilyen megbízható, strapabíró. Esetleg nézzetek egy másik modellt. :roll: :wink:
(A miénk is ABC Design. Acélvázas és a bébihordóval együtt(!) 14kg Ha érdekel, akkor összehasonlításképpen megnézheted itt:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=225367

Nem tudom, hogy ezt az oldalt nézted-e már, de ha nem akkor tedd meg, hátha segít a döntésben:

http://babakocsi.brendon.hu/ :arrow: Hasznos tanácsok

:wink: )

szkarabeusz! :)

Az AFP nagyon jó, és nem kell kétségbe esni az ultrahang miatt sem. Lehet, hogy a tényleg a doki nem volt elég alapos, de lehet, hogy a babád most visszavett egy kicsit a tempóból. Nem mindig ugyanolyan mértékben fejlődnek. Ha megnyugtat, akkor keress fel egy másik dokit. :wink:

Kép
Kép
200907?

200907
Külön veszünk hozzá babahordozót, az autóban abban fog lenni. A kocsink elég nagy, így be fog férni babakocsi. Amit ajánlottál babakocsit, az sajnos kiskerekű, amit azonnal kizártunk. Sok kismama van a környéken (szinte minden házban) és mondták, hogy csak nagy kerekűt vegyek. Ja és ezt a kocsit a Brendonban néztük ki.
Köszi, a negatív kritikát is szívesen fogadom, hiszen ezért is kértem ki a véleményeteket.

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Ha lesz külön babahordozó és tényleg nagy a kocsitok, akkor már csak az a kérdés, hogy autó nélkül mennyit és hol fogsz vele közlekedni (a súlya illetve az aluváz miatt, ami sajnos nem annyira strapabíró)
(Nem tudom, hogy mi számít kicsinek és mi nagynak, de a mienk kerekének 20 centi az átmérője. Lehet, hogy ez nem jön le a képen(?). Nem ahelyett ajánlottam, mert már nem is lehet kapni, csak a fizikai tulajdonságok összehasonlítása végett: súly, méret, stb.)

Kép
Kép
200907?

Orsi777
Igen én a belvrosban lakom és a Hosszú utcára szoktam menni, de azért volt már rá példa, hogy a Bagolyra hívott. Majd én is szólok, hogy mikor megyek. Szerintem akkor én kb 1 hónap múlva. Kecskeméten még a Vörösmarty utcán van állítólag egy bababolt, ahol a fickó nagyon rendes és szinte bármilyen babacuccot meg tud szerezni és ráadásul olcsóbban. a bolt maga pici, de tök sok katalógusból tud mutatni. Szerintem nézd meg azt is, hátha van valami klassz dolog.

200907
Köszi, én is annyira örülök, hogy fentebb ment. :D Biztos voltam benne, hogy így lesz! :lol: De én is egyetértek abban, hogy a vizsgát ilyenkor le kell sz..-ni. :lol:
Amúgy én is belassultam teljesen. Délután a védőnőhöz 20 perc alatt értem el, míg régen 7 perc volt. :oops: :oops: Mostanság csak poroszkálok, de tök furcsa, mert régebben én mindig minenhova siettem. :oops:

Csibe
Sajnos én sem értek az ilyenekhez sajna. :roll:

Kép
gabi83

Orsi777
Nálam is esélyes az a ABC DESIGN babakocsi, amit kinéztél, szerintem nem rossz választás, amennyiben:
- nem akarod rendszeresen emelgetni (pl. buszra fel-le, illetve nem a harmadikon laktok, ahova fel kéne cipelni, ugyanis a súlya valóban nagy)
- nama akarod naponta 4-szer autó csomagtartójába/ból ki-be pakolgatni.
- :) :) :) Már megbocsáss, kedves 200907?, de én nem értek egyet Veled abban, hogy rossz terepen előny lenne a bolygós kerék -nekem az a tapasztalatom, hogy kifejezetten HÁTRÁNY!!!) Szerinetm a bolygós kerék abszolút nem lényeges szempont, nekem soha nem okozott problémát egy éles utcasarkon sem bekanyarodni a fix kerekekkel. :)

Érvek mellette:
- tudtommal felfüggesztéses a rugózása (ezt írják róla, bár a képen nem nagyon látszik), no és ez a felfüggesztéses rugózás az, ami a legkellemesebb a babának.
- textilmózes tartozik hozzá (ez azoknak jó mint én, akik lent fogják hagyni a kocsit a babakocsi tárolóban, és a textilmózesnek nagyon kicsi a súlya, ezért viszonylag könnyű lesz felcincálni a gyereket mózesostól a második emeletre) Tudod, vannak azok az átszerelvényezős babakocsik, amiknek önálló merev mózesuk van, na azok általában önmagukban is 5 kilót nyomnak...
Érvek ellene:
- túl alacsonyan fog feküdni a baba (ez télen nem túl előnyös, mivel centiken is múlik a hőmérséklet, másrészt meg nekem azért is szimpatikusabbak az átszerelvényezős kocsik -mint pl. ROAN MARITA - mert azokban sokkal magasabban helyezkedik el a gyerkőc, és nagyobb városokban az szerintem nem mellékes, mennyi kipufogógáz jut a kis tüdejébe!!!!!)
- műanyag a kereke (bár ha felfüggesztéses a rugózása, az némileg tompítja a műanyag kerekek hátrányait)

Bazi nehéz (pontosabban lehetetlen) megtalálni azt a babakocsit, ami minden célnak megfelel.... :? Orsi777, Te családi házban laksz? Vagy emeletesben? gyalog/busszal/kocsival közlekedsz elsősorban?

Kép
szkarabeusz

majd még agyalok,mert már rég megcsináltam a táblát,de nem tudom felrakni

Kép
Kép
csibe83

Egyébként tegnap engem is úgy elkapott a babaruha vásárlási láz, mert a kedvenc babaruháim, amik amúgy méregdrágák, állatira le voltak/vannak árazva. Nem tudom, hogy ismeritek-e a Sucre d'Orege nevű francia kisruhákat, nekem nagyon tetszenek. Csak amiatt nem vettem belőlük, mert a téli kollekció van leárazva és fogalmam sincs, hogy mekkora lesz addigra Áronka. :roll: De nagyon nehezen bírt apa a rucik közül elrángatni. :oops:

Kép
gabi83

azért akármilyen tipp érdekel...hátha valamelyik összejön

Kép
Kép
csibe83

szkarabeusz! :)

Itt ugyan aszfaltozva vannak az utak, de ez nem jelent semmit (sajnos :evil: :evil: :evil: ). Én kifejezetten szeretem, hogy bolygósítottak a kerekek, szerintem éppenhogy jobban veszik az akadályt. Nem jelent gondot a járdaszegély, a mozgólépcső vagy bármi egyéb. Nekünk nincs autónk, így marad a gyalog-, illetve a tömegközlekedés. Nekem mindenütt bejött. (De ha valamiért zavarna, akkor meg fixálom őket és kész. :wink: )

Egy kis összefoglaló Brendonéktól:

Váz és kerekek tulajdonságai

A váz és a kerekek felelősek a babakocsi rugózásáért, teherbírásáért, és azért, hogy milyen terepen tudjuk használni a babakocsit.
Állítható, teleszkópos rugózás A kerékagyban lévő rugó biztosítja a rugózást. Az útviszonyoknak és a gyermek súlyának megfelelően állítható a rugózás.
Bolygósítható kerék A kerekek körbe tudnak fordulni egy függőleges tengelyen, így könnyebb manőverezni. Forduláshoz nem kell megemelni a babakocsit.
Csapágyas kerék A csapágyas, könnyen gördülő kerekeknek köszönhetően kellemesebb tolni a babakocsit.
Fékezhető kerék A kerék fékkel van ellátva, így lejtős terepen is biztosítani lehet, hogy ne guruljon el a babakocsi.
Felfújható kerék A babakocsi számára kellemes rugózást biztosít.
Felfüggesztéses rugózás Felfüggesztések kapcsolják össze a vázrészeket, ennek köszönhetően nagyon jó a babakocsi rugózása. Rossz minőségű utakon ideális.
Gumi futófelület Tartós, kopásálló.
Habosított műanyag futófelület Magas kopásállóságú, puha anyagú kerék, melyet nem kell pumpálni.
Kerék mérete A kerekek méretének a terep miatt van jelentősége. A nagy kerék kényelmes a göröngyös talajon is, jó rugózást biztosít. A kicsi kerekek elsősorban városi, utcai terepviszonyok között megfelelőek.
Teleszkópos rugózás A kerékagyban lévő rugó biztosítja a rugózást.

Kép
Kép
200907?

Jányok,
mindenkinek köszi a biztató szavakat a kis magzatom méreteivel kapcslatban... Remélem, igazatok lesz... Holnap délelőtt megyek másik dokihoz. Annyira várom már, hogy végre átadhassam magam a terhességem örömeinek, lenyugodhassak, mert eddig csupa szorongás volt az egész.
Gabi1, látod, nekem még a combcsontját sem nézték meg :
( , hát még a nemét...
sz.gabcsi
hát igen, el is megyek magánba. De hát ez borzasztó, hogy megint MINDEN csak a pénzről kell hogy szóljon, holott az államilag finanszírozott terhességi protokollban kötelező jelleggel benne van a genetikai ultrahang!
Te amúgy honann vetted, hogy 39-53-ig normális a BPD??? Rajta van a leleteden? Pontosan mennyi idős vagy? Nem látok Nálad vonalzót.

Kép
szkarabeusz

Csibe

lehet, hogy hülyeség, mert nem vagyok egy számítógépzseni, de azt nem lehet, hogy a táblát képként mented el? Ha más nem akkor pillanatfelvétellel? :roll:

Kép
gabi83

Közel sem sikerült még mindent visszaolvasnom, de Gabi83, szuper jó hír, hogy feljebb csúszott a lepényed!!!!!! Hurrá! :D

:D LÁNYOK!!!!!!!!!
MI EZ ITTEN EZ A NAGY OROSZOZÁS HÉKÁS ????????? !!!!! :evil: :evil: :evil:
Csak úgy zárójelesen megjegyzem, hogy egy végzős orosz bölcsész szakos is van itten köztetek!!!!!!!!!! :D :D :D
Szóval ÉLJENEK A TAMARÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
szkarabeusz

szkarabeusz

ezt a villámgyors UH-t a Várkörúton csinálták neked? Mert én kedden megyek a genetikaira, és miután a 12 hetes is kb. így zajlott, tartok tőle hogy most is csak rápillantanak. De akkor mitől genetikai??
Gondolkodom rajta hogy elmegyek a Sziget utcába és inkább fizetek.. Van olyan ismerősöd aki járt már ott?

csibe

xls.-t csak úgy tudsz feltenni ha átnevezed jpeg-re a kiterjesztést, úgy viszont semmi értelme. Bár lehet hogy innen kivéve vissza lehetne nevezni. Kipróbálom.
Kipróbáltam nem lehet átverni

:(
Vendég

persze képként be lehet illeszteni, mint ahogyan én is beraktam régebben a névlehetőségeinket
Vendég

Szkarabeusz!

Én írtam sz.gabcsi néven, csak megzavarodott a babanet. :lol:
Nekem a papíromon rajta van, hogy az én koromban ( 19 hetes 2 napos volt tegnap) ez a normál tartomány. És az én értékeimre azt mondták, hogy tökéletes. :lol: Úgyhogy szerintem a Tiéd is jó! :D

Kép
gabi83

Babakocsi:
Szerintem a teleszkópos rugózás csak egy névleges valami, nem sokat ér...
(De az csak az én magánvéleményem)

Kép
szkarabeusz

csibe

kijelölöd a területet, másolod, beilleszted a paint-ba, mented képként, a kiterjesztést bpd-ről jpeg-re változtatod és így már elfogadja
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: