A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Én 6000 Ft ot fizetek a dokinak magánban, de nem fogadom fel a szülésre, szóval arra nem is fog pénzt kapni.
Vizsont a szülésnőmet is lassan fel kell hívnom, de amig beteg voltam/vagyok nem akartam.
Jövő héten hívom a dokit is a következő időpont miatt

Katka: én is nagyon örülök, hogy rendeződik Petiapuval a viszony szép lassan

Tencsi, jó, hogy említed a farsangot, nekünk még nem szóltak a bölcsiben hogy lesz-e. majd ma rákérdezek.

Kukli, szerintem Levi is be fog jönni látogatni, ha nem is minden nap, de én nem bírnám ki, hogy ne lássam 3-4 napig.

Kép

Kép
gabka77

Katka, dokim nem vállal szülést. Vagyis, ha pont bent van a kórházban, akkor lehet nála szülni, de kicsi az esély, hogy akkor épp bent lesz. Ezt már megbeszéltem vele a terhesség elején. Azt mondta, ha gondolom, akkor ajánl vkit. Hát nemtom....letesztelem így a rendszert. Védőnőm szerint felesleges doit fogadni, ahol szülök, mert eddig csak jókat hallott a kórházról.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Katka: cseresznyefa : :lol: :lol: szerencsére itt nem divat a babalátogatás.. szóval csak akkor fogja látni ha mi visszük.. arra meg ugye lehet kifogásokat találni :D de most jól jön a vacsi.. úgysem volt kedvem főzni :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Adryn Neked szántam az üzit

Tehuti Szerintem én sem fizetnék, ha ügyeletesnél szülnék.

Katka Még én is bírnám, de nem szabad. Nekem inkább a fekvéssel van bajom. Nem bírok már feküdni!

Az Anyukák is többször jönnek, ha megvan a baba, vagy csak az anyósok?

Kép

Kép
rszg

Sziasztok :)

Bocsi, hogy csak most, de a délelőtt nem egészen úgy sikerült, ahogy szerettük volna. :(

Roxi: 38 cm kb.780 gr
Levi: 36 cm kb. 760 gr
Doroti: 25 cm kb. 510 gr

Ez azt jelenti, hogy Doroti mostmár teljesen megállt a fejlődésben. :cry: :cry:

Mindjárt visszaolvasom amiket írtatok csak előbb ezt akartam leírni.

puszi,
Nóri
Vendég

Nory Sajnálom Dorotit! Azért kitartás!!!

Kép

Kép
rszg

Boldog névnapot a Balázsoknak! :)

hátfájás: Én már alig bírok ülni, állni mert úgy érem beszakad. :?

szőrösödés: én kislánykorom óta egy dzsuti vagyok :oops: A lábamon meg a bikinivonalon csináltattam végleges szőrtelenítést még 2 éve, de a hasamon az a "terhescsík" nekem is megvan...de én azt vettem észre, hogy mióta terhes vagyok, mintha kopott volna. :roll:

Szép a Gabka pocak :wink: Én látom csak, hogy már tökre lent van? :wink:

gyerekek: nem csinálnak velük semmit, mert tök egészségesek.Dorotival meg nemtudnak mit csinálni. :( 2x kaptunk tüdőérlelőt aztán annyi.

puszi,
Nóri
Vendég

nory, nagyon sajnálom Dorotit!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

nory szegény doroti.... :cry: :cry: :cry: és szegény ti.... :cry: Sajnálom!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Nory, nagyon sajnálom Dorotit, sokat gondoltam Rátok.
Hihetetlen erős vagy, nagyon tisztellek!!!!

Unokatestvéreméknél most 8 hónaposak az ikerfiúk, hát .... :) Nem nagyon bírnak már velük :)

Nory remélem, hogy csak Te látod úgy hogy lent van a pocim :)
Egyébként idönként még mindig felmászik a kisleány, olyankor alul majdnem lapos a hasam és a gyomromnál van fent minden.
Majd megpróbálom azt is egyszer lefotózni, bár azt azért inkább csak éjjel adja elő :)

rszg: én nem tudok anyukák jövetelével kapcsolatban mint mondani, mert mi ugyan ikerházban lakunk anyámékkal, csak épp 4 éve nem beszéltem velük (nem is akarok) szóval még nem is látták az unokájukat :)
anyósom, viszont szerencsére nem szeret jönni, mindig azt várja, hogy az unoka menjen oda :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!

Kukli szerintem nyugodtan vidd be Botit a kórházba, bennem ez fel sem merült hogy ne vinném be őket :roll: De miért is ártanál vele? Lehet inkább az lenne rossz ha kimaradna belőle.

Katka sajnálom az aranyeret :( Azon meg ne csodálkozz hogy kevesebbet bírsz, azért két gyerekkel egyedül, meg plussz a munka... inkább jól bírod :wink: Én sem bírok annyit foglalkozni a gyerkőcökkel mint amennyit szeretnék :(

Nory sajnálom Dorotit :(
Erről a végleges szőrtelenítésről mesélj majd, engem érdekel, én is gondolkoztam már rajta.

Hát az ágyvásárlásból még nem lett semmi. :( Nagy hévvel nekiindultunk hogy veszünk egy ugyanolyan heverőt mint Pannáé, de gondoltuk előtte azért megnézünk egy új áruházat itt Zeg-en. Na aztán ott elakadtunk az emeletes ágyaknál :) Mert ugye a férjem nyaggatot már engem hogy olyat vegyünk, csak hát én még korainak gondoltam Pannának, meg hát Bulcsú is felmászhat, meg leeshet... De itt most többféle volt, összetudtuk hasonlítani, úgyhogy most egyenlőre fogalmam sincs megint hogy mi legyen. Egész nap ezen agyaltam, tervezgettem hogy férne el a szobában, de a nap végére teljesen tanácstalan lettem :cry: Talán nemsoká hazajön a férjem aztán majd megbeszéljük a dolgot.

Ilyen most a Panna ágya a háttérben (a Panna itt még csak 3 éves lesz :) )
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok :)

Hát igen apának szép kis névnapja volt! :(

Még visszatérve kicsit Katáékra ő hüvelyi szüléssel szült és rátekeredett a köldökzsinór Bettina nyakára meg még volt valami baj csak azt nem értettem (mert nem nekem mondták csak hallgatóztam :oops: ) és a lényeg az, hogy oxigénhiány lett az agyában és nagy mértékű volt a károsodás :(

Vica
Kérek Pannáról képet amin látszik az arca is!! :lol: :wink:

Végleges szört.: Ez az IPL villanófényes kezelés, mintha lézerrel világítanának és ezzel stimulálják a szőrtüszőket. Szinte fájdalommentes (bár ez embertől és bőrtipustól függ) 2-3-4 alkalommal kell menni (a szőr erősségétől függően) az ára elég húzós egy alkalom bikinivonal+comb 34.000 ft. Nekem 3 alkalommal kellett menni szal. 102.000 ft. lett a vége. :roll: De megérte.

Gabka
Várom a pociképet majd! :wink:
Én is nagyon félek, hogy mi lesz majd ha elkezdenek "aktívkodni." :roll:

puszi,
Nóri
Vendég

Nory sajnálom Dorotit. :cry:
A hüvelyi szülés köldök zsinór nyakon minden 3. babánál van. Csak azért mondom, nehogy ettől beprázzon vki, mert így ijesztően hangzik. Boti nyakán 3x volt szorosan, a lepényem nagyon fent tapadt, alig tudták később kiszedni, mégsem lett semmi baj. Általánosságban ez nem okoz problémát.
Panna ágya is nagyon szuper!!!!!! Na erről nem lehet leesni. Vica sokan vesznek ebben a korban vagy előbb is emeletes ágyat. Bulcsú miatt tényleg elgondolkozató, de lehet kapni ilyen letakaró dolgokat. Bár már olyan okosak. :roll:
Katka sajnállak. Remélem sosem tudom meg mi az aranyér. Mióta napi 3 narancsot eszem, annyira sima ügy minden. Bár nem emiatt nyomom, hanem a vitamin miatt.
Köszi a nagyot bevisszük véleményeket.
Katka almafát még ültethetsz idén. :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Adryn köszi a vonalzóm nevében. A másik túl nagy volt. :)
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!
Most csak egy kis bekukk...
Adryn, tök jók a képek rólad. :)
Nóri, sajnálom, hogy Doroti nem nőtt... lehet, hogy még fog? Én biztatom magambab erősen... az viszont sziper, hogy a tesók teljesen egészségesek!
Rszg! Alaphelyzetben többet jönnek az anyukák is, ha megszületik a baba, de ha probléma van a kapcsolattal, akkor nem biztos... vagy javít rajta, vagy nem. Én azt nem szeretném, ha anyóssal túl gyakran kellene találkoznom...

Masut
masut

Hogy én miket írok :shock:

Masut
masut

Hú Gabka, azt hogy tudjátok megállni, hogy ikerház és nem tartjátok a kapcsolatot? Biztos vami nagy sérelem, bocsi nem muszály válaszolni, nem szeretnék indiszkrét lenni :oops:

Nory nagyon sajnálom, Dorotit , pedig így ránézésre még nem nagy a súlykülönbség, meg a centi, csak az a baj, hogy áll. Na hátha, de ha nem, akkor is muszály kitartani a másik két tesóért, ők majd kárpótolnak, szörnyen nehéz lehet.

Jó a Panna ágya, jó ötlet az emeletes ágy, ált a gyerekek szeretik, olyan kuckós, meg helytakarékos is, keresztlányaimnak volt réges-rég :lol: kb ilyen 3 és 4 lehettek, 1 év köztük a korkülönbség.

Rszg, messze lakik anyukád?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Ma szerintem korábban lefekszem, lehet veszek egy fürdőt is, megint olyan nehéz a gyomrom :? hátha segít... remélem ma már tudok aludni.

Adryn rafinált vagy :wink: anyós-vacsi néha jól jön?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: hát ja.. rafináltság ide vagy oda, megmondom őszintén szívesebben ennék itthon, ők valahogy a fűszert sem úgy használják mint mi, nem sok íze van a dolgoknak amit főz, de megsérteni sem akarom.. múltkor nem mentem, most már illett :roll: és a mic hugával még beszélgetni is tudok babatémában :) jah.. és a faterjától kértem csavarhúzót, mert itthon nincs, Mic lezárta a pincébe, ahhoz meg nincs kulcsom. úgyhogy holnap össze tudom szerelni a komódot a bébinek.. nem bírok nyugton maradni :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Nory
sajnálom szegény Dorotit! :(

Vica
olyan nem volt, aminek le lehet venni a létráját? akkor nem tud felmászni az, akinek nem kéne...

Kukli
szerintem Fanni is bejön minden nap. én sem bírnám ki, ha nem láthatnám egy napig... miért ártana? mert lát a babával, és nem vagy otthon? ha hazamész, akkor is látni fogja, hogy mennyit foglalkozol vele... bár lehet, hogy Boti még kisebb, és sírna, ha hazamennek? hát nem tudom, de szerintem neki is jobb, ha lát minden nap, mint hogy ne lásson 4 napig.

Gabka
nekem sem tűnik olyan nagynak a pocid! de csinos! :wink:

már nem tudom, ki írta, hogy jó fényképarcom van, de köszönöm neki!!! :lol: bár gondolom, Adrynnak szánta! :wink: :lol: :lol:

az én dokimnak 8000 egy alkalom a magánban, és 60-80 körül szokott kapni a szülésért. szülésznő a doki összegének a fele.

Erpé
Fanni is tudja, hogy ő lány! nézett magáról régi videót, ahol rövid a haja, olyan géppel vágott, és megkérdezte, hogy ott is lány volt-e? :lol: :lol: :lol: olyan jót mosolyogtam rajta!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Kukli: Levinek "csak" egyszer volt a nyakán megtekeredve a zsinór, de valóban nagyon gyakori. alig ismerek olyat, akinek nem volt ilyen

Nory, nem ígérem hogy sikerül éjjel lefozóznom a fölsöpocit :)

Bea, csak dióhéjjban: még 19 évesen arra mentem haza munka után, hogy le van cserélve az ajtón a zár és ők nincsenek otthon. azért mert az akkori barátomnál aludtam egy veszekedés után (szüelimmel veszekedtem). Szerintük az együtt alvás = együtt élés= költözzek, ha együtt akarok vele aludni.
Lakatos kinyitotta nekem a zárat és 3 évig nem beszéltünk.
Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem rágtuk át ezt a sztorit, hanem egyszerüen "túlléptünk rajta".
2 évig minden rendben volt. Aztán épitkeztünk, ikerházat. Közben megismerkedtem a párommal, aki ugye 4 évvel fiatalabb nálam.
Ez mindaddig nem zavarta őket, amig nem derült ki hogy ez komoly kapcsolat.
Akkor volt egy elég csúnya vitánk, amiben apám közölte, hogy szerinte kurva vagyok és neki fáj a legjobban,hogy ezt gondolja és ki is mondja. (majdnem megsajnáltam szegényt :) )
Ezek után anyám elkezdett rajtam olyan pénzt követelni (emailben), ami tudta jól, hogy nincs. Nagyim helyrerakta és azóta nem beszéltem velük.
Ha akkor anyám csak annyit írt volna, hogy ő nem ezt gondolja (pénzkövetelés helyett), akkor biztos ma is beszélnénk egymással.
Ma már az az igazság, hogy nagyon nem bánom, mert hihetetlen rosszinduletú emberek, akik ráadásul eléggé uralkodó tipusúak. Mivel ikerházban lakunk biztos rengeteg feszültség lett volna.
Elég nekem anyósom, aki kellőképpen messze van, hogy ne tudjon beleszólni az életünkbe, de így is néha bosszant :)

Bocsánat, kicsit nagy lett ez a dióhéjj :)

Kép

Kép
gabka77

Hát igen Gabka, nem is jó az amikor a szülő beleszól a gyereke életébe, mindazonáltal sajnálom, mert azért szükséged lenne rájuk, persze nem így!!

Adryn, csak óvatosan azzal a komóddal :wink: ; ötlet:" ...Anyuka, hoztam egy kis fűszert, tessék kipróbálni.. :lol: :lol: "

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jah... úgyis kotányiztam anno otthon.. még van tarcsiban... :lol: :lol:

Gabka: nem semmi szüleid vannak :shock: és azóta sem keresik a kapcsolatot veletek??? hogyhogy nem kíváncsiak még az unokájukra sem? hihetetlen mik vannak.... :? sajnálom..

KépKép
KépKép
adryn

Csajok: otthon front van? a februáriaknál 2 baba lett ma :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Annyit írtok, hogy nem tudok reagálni, úgyhogy inkább innen próbálom nyomonkövetni újra az eseményeket!
ja igen! Gabka sztem sincs túl nagy pocód :)!! és nem semmik az ősök, de én azért a sok rossz ellenére is mindig azon szurkolok, h ne legyenek ilyen családok ahol a szülő nem jön ki jól a gyerekkel. főleg mióta nekem is van! rengeteg "munka" míg felneveled ...

Szép napot!
Vica
wicca

jön a meleg :)! én is néztem, tök jó! érzem, h ezzel mi is mindig közelebb és közelebb kerülünk :):):). viszont a januáriaknál még mindig "hiányzik" 1 babó!!! elvileg ma indítottak neki ... mindig kuksizom, h mi lehet velük!

Szép napot!
Vica
wicca

Adryn, legalább megismeri a magyar fűszereket :lol: :lol:

Jó éjt nektek, próbálok lazulni a fürdőben, hátha tudok utána aludni. Ma a székrekedéssel is olyan kínjaim voltak, eszek pedig annyi zöldséget, gyümölcsöt, az nem lehet, hogy kenyeret egyáltalán ne egyek :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

na most néztem a januáriaknál, csak meg lett :)!!! 41 hét + 5 nap asszem ...

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Kukli: Isten mentsen, hogy ijesztgetni akarjalak titeket :shock: Csak megírtam, hogy mi volt a baj.

Bea: Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy. :? Remélem a fürdőzés segített :roll: :wink:

Gabka: Akkor majd elképzelem :lol: :lol: Szüleid télleg elképesztőek! :shock: A legborzasztóbb az, hogy még az unokák se érdeklik őket... :shock: :x
Azt azért gondolom tudják, hogy jön a kistesó?

Vica: Remélem igazad lesz a meleggel kapcs.! :roll: Én nagyon utálom a telet!
Bár azért örülök, hogy nyáron nem kellett terhesnek lennem!

Én is vártam már a januári uccsó babát! :lol: Most jönnek a februáriak bár ott is van már pár baba. :D És utána.... :lol: :lol:

puszi,
Nóri
Vendég

[quote="kuklika"]P írta:kuklikaanna ágya is nagyon szuper!!!!!! Na erről nem lehet leesni. Vica sokan vesznek ebben a korban vagy előbb is emeletes ágyat. Bulcsú miatt tényleg elgondolkozató, de lehet kapni ilyen letakaró dolgokat. Bár már olyan okosak. :roll:

Kukli mire gondoltált hogy letakaró dolgot??

Csibb, volt olyan emeletes ágy aminek levehető a létrája, de igazából azzal meg az a baj, hogy ott elég magasan lenne a Panna fent, és még betakarni is alig érném fel :( . Volt egy másik aminek fix a létrája, az alacsonyabb, de ott meg pont ezért az alul fekvőnek csak kb. 70 cm jut, mármint magasságban. Tehát oda a Panna most épphogy csak betudna például ülni. Ezért nekem ennek az alsó része olyan nyomottnak tűnik. :roll: Amúgy ez tetszik a páromnak.
Igazából az is a baj, hogy nem tudom hogy leszünk egy-két év múlva, melyik gyerek melyik szobában, vagy tudunk-e költözni nagyobb lakásba és hát így olyan nehéz tervezni. Pedig fogy az idő valamit lépnünk kell :?

Gabka sajnálom a szüleiddel a kapcsolatot, biztos nem lehet könnyű. :(

Nory kedvéért egy frissebb kép a Pannáról, ahol látszik a pofikája is :)
Kép
És akkor már egy Bulcsút is. Pelenkázás után ráfeledkezve a tv-re :D
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,

Nory: Sajnálom a rossz híreket Dorotiról. :( Örülök, hogy legalább a tesók szépen fejlődnek.... Kitartás!

Kukli: Nálam a Zsófi minden nap bent volt. Apukája behozta. Minden nap úgy toltam ki a kiskocsit, hogy volt benne valami apróság, amit a hugi hozott neki. Ez akkor úgy volt a kórházban, hogy a babákat üvegajtó mögött kellett hagyni és Zsófit mindig felemeltük, hogy megmutassuk a tesót. Egyszer apa csak későn tudta behozni a Zsófit és csak az Ági volt az ajtó előtt. Felemelem a Zsófit és mutatom neki, hogy ott a tesó. Zsófi nézi-nézi, majd megkérdezni: Többi tesó hol van? :lol: Akkor jöttem rá, hogy azt sem értette pontosan, hogy melyik a tesója..... (22 hónap van köztük.)

Gabka: Ez azért nagyon nehéz lehet így a szüleiddel.....

Délután elvittem a lányokat játszóházba, hogy végre kimozduljunk egy kicsit. És ott lettem rosszul. Jött a hányás és a hasmenés (aranyérrel).... Irtó pocsékul voltam, de valahogy hazavezettem.... Ez az aranyér dolog nagyon bedurvult nálam. Körülbelül olyan érzésem van hasmenés közben és utána még egy 20 percet, mintha a nagykést belevágták volna a fenekembe... Komolyan, máe a csempét kapartam... Azóta nem ettem és csak néhány kortyot mertem inni. Remélem holnapra semmi bajom....
Pedig rengeteg rostosat eszem, de mégis sok most a szorulásom.... Csak tudnám, hogy miért....

Kiváncsi vagyok nálunk ki fogja kezdeni a sort.... :roll:

Nemlajos: Merre vagy? Hiányzol nekünk....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Kukurikúúúúúúúú!
Adryn hirtelen azt olvastam, Mic a faterját zárta le a pincébe. :oops: :lol: :lol: Így van aki korán jön. Kata keltett.
Nory, tudom, hogy nem ijesztegetni akartál, de asszem pár héttel a sok hüvelyi szülés előtt nagyon ijesztően hangzik ez. Legalábbis én ilyenkor már nem bírom ezeket a sztorikat. Főleg, hogy a kislányom is Kata lesz, és kicsit eltért az afp-m. :cry: Bizti csak a hormonjaim tesznek túlérzékennyé. :wink:
Gabka érdekes lehet a pociliftezés. Raksz majd képet akkor is mikor fent van? Utána olvastam, az éccakai. Pedig vicces lenne olyan kép. :roll:
Az én dokim egy árban dolgozik Csibb-ével.
Gabka nagyon sajnálom anyus dolgot. Nem semmi, hogy így alakult. :cry:
Bea aktíviát próbáltad a pocakodra? Az sem jött be? Nagyon sajnállak titeket rekedőseket. Nemsokára vége! :wink:
Vica vannak olyan létraeltakaró izék……. Hmm majd nézek vhol mire gondoltam. Annyira cukik a srácok! Bulcsú mindig olvas. Panna szeme meg mindig ragyog. :) Lassan kérünk hisztis képet, mert el sem hisszük. :twisted:
Katka édes lehetett Zsófi a tesós kérdéssel. :lol: A minden nap vmi finomság nekem is eszembe jutott. Jót is nevettem rajta. Mi vásárolni is úgy megyünk, hogy Boti ha pénztárt lát, már kintről kiabál, hogy HAMMA-HAMMA. Elképzeltem ahogy a kh-i liftben kezdi 2. nap. Hát szereti a hasát a drágám. :roll: Tegnap levágtuk a haját. Végre. Olyan cukin hagyj,a behuzptt nyakkal néz felfelé. Majd mutizok képet.
Katka ijesztő a rosszullét. Igyekezz minél többet otthon maradni már. Tudom marha nehéz, de már tényleg finish-ben vagy. Lehet a front már jobban megvisel. :(
Mi ma egész napos barátkozásra megyünk megint. A baleset óta kissé szorongva vezetek, de ezen át kell esni, és nem 2 gyerekkel mögöttem.
Szval jók legyetek!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, csak az a baj, hogy amikor hisztiznek akkor ez eszembe se jut hogy lefényképezzem :) bár az már előfordult hogy megpróbáltuk videóra venni, hogy majd később megnézhesse :D

Katka sajnálom a rosszullétet, de most akár szorulásod van vagy hasmenésed, bocsi a kérdésért :oops:

Nekem meg annyira eldurvult a náthám, hogy tegnap óta nem érzem az ízeket :( így nem nagy élmény az evés.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

gabka, ismerős a story, illetve ez a kőkemény makacs kegyetlen és gúnyos bánásmód a már felnőtt gyerekkel....nagyon együttérzek veled, és megértem, hogy egyátalán nem akarod tartani velük a kapcsolatot. Én is így tennék.Valószínűleg nem tudnék hozzájuk szólni.NEm lenne mit.Késsel az ember szivében meg nincs értelme az időjárásról beszélgetni.
Viszont gyerekkori emlék: a nagymamaám és anyukám is voltak ilyen viszonyban és kb. 3 év beszéd-minden szünet. De a nagymamám tudta, melyik oviban járunk, és mindig odajött meglesni minket, mert nem bírta ki, és hozott nekünk babákat :) Így szerettük a nagymamit! :)Így felnőtt fejjel nem tudom, hogy direkt bosszantás volt ez részéről, vagy nem bírta ki, hogy ne unokázzon, viszont kedves gesztus volt az összeveszés ellénére is.TEhát anyummal nem látták egymást 3-4 évig./ ezt egyébként soha nem értettem, valaki milyen jogon kurvázza le a saját gyerekét-velem is megtették/.
Szó, ami szó, én egyre gondolok.Nektek és a szüleidnek nem kell találkoznotok. Viszont ha ők kiváncsaik az uncsikra, én azt engedném. Úgy, hogy én nem lennék ott, és szigorúan nem beszélnék velük. Mint a láthatás olyan elvált feleknél, akik gyűlölik egymást, és nem is szólnak már egymáshoz. De a láthatás még megvan. A gyereknek szüksége van nemcsak apára, anyára, hanem rokonokra is. Ez csak saját vélemény,és emlék bocsi. Csak kicsit felkavart bennem emlékeket, és dolgokat az eseted.Valószínűleg a szüleid valamelyikével is ilyen terrorosan bánt a saját szülője.De visszaemlékezhetnének, nekik milyen volt.Utálom, ha egy szülő tulajdonának tekinti a gyermekét, és uralkodni akar rajta. Együttérzek, tényleg!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Pulcsi, nagyon sajnálom, hogy nem vagyok egyedül a sztorimmal.

Hozzátartozik az esethez még az is, hogy tavaly fabruár-márciusig nem mondtam volna azt, hogy ezekkel az ?emberekkel? soha többet nem akarok semmi kapcsolatot. De ...
2004- óta nem beszéltem anyámmal. időközben ő megharagudott a testvérére és a saját szüleire. (az is benne volt, hogy nem segítettek haragudni rám). A nagypapám tavaly februárban nagyon beteg lett (áttételes rák) és márciusban meg is halt. Akkor szóltam neki, hogy az apja beteg, mondta OK. Unokanővérem berángatta őket a kórházba, ott jól megállapíthatták, hogy igen a papa haldoklik. Nem mentek többet a kórházba, sőt azóta sem hívták fel vagy látogatták meg a nagyimat (aki már 86 lesz idén) és a temetésre is csak küldtek egy csokrot.
ezek után mondtam én azt, hogy ezekkel én többet nem óhajtok semmi kapcsolatot, sőt előbb segítek egy vadidegenen mint ezeken.
Alig várom, hgy elköltözzünk innen jó messzire és még csak annyit se kelljen velük találkozni mint most.
A gyerekeket meg azért nem akarom a közelükbe engedni, mert nekem is nagyon rossz volt, hogy ok nélkül dobnak el maguktól (nincs testvérem, szóval egyszerm gyerek vagyok), de egy kicsi gyereknek hogyan magyarázod el, hogy a nem ő volt a rossz, hanem a nagyi elmebeteg?
arról nem is beszélve, hogy nem is keresik a gyerek társaságát.
Van a szomszédban 3 gyerek, velük elunokáznak :)

Minden betegeskedőnek jobbulást.
Nekem nincs székelési gondom, viszont iszonyatosan tud fájni a lábamköze. Olyan mintha a gátamat feszegetné időnként a gyerek :)

Ma megyek a Corába elköltök egy kisebb vagyont :)

Kép

Kép
gabka77

Jó reggelt,

Írtam, hogy tegnap voltam a gyerekdokinál? tök rendi :)! és mondta, hogy alig van most baba és a szülészek is mondták, h kevesebb a szülés :shock: . nem hittem volna, mert mindenhol csak terhes nőt látok :D!
Papillon merre jársz????

Szép napot!
Vica
wicca

huha, gyerekorvos...azt is fel kellene hívni, meg a gyógyszertári mosdatót, lázcsillapítot feliratni-kiváltani.
tapasztaltak: az ok, hogy 5 napon belül kijön a gyerekorvos. de ha addig én nem kersem fel előtte, akkor ugyea ddig hogyan fürdetem a gyereket? vagy ez hülye kérdés ? :) Mert úgyis addig kb. a kh-zban vagyunk ? :)
és ő rögtön másnap kijön?
Volt valaki mostanában a müllerben?? van még olcsó szoptatós melltartó??köszi:)

pulcsi

Sziasztok Lányok!

Nory, nagyon sajnálom Dorotit, de szuper, hogy Roxi és Levi milyen szépen együtt fejlődnek!

Vica, látom nem lesz egyszerű az ágy vásárlás, de csak kitaláltok vmi okos megoldást. Mi is sokat agyaltunk az emeletes ágyon, mert helyszűke miatt az lett volna a legjobb megoldás, de mi is kicsinek tartottuk őket hozzá. Panna ágya nagyon helyes, van itt az utcában szintén egy Panni nevű kislány és neki is ilyen van.

Katka, sajnálom a rosszulétedet, minél előbbi gyógyulást neked.
Én is nagyon sz@rul aludtam. Nem kaptam levegőt, hányingerem volt, szóval eléggé odavoltam reggel. Tök türelmetlen voltam a Domcsival, mert külön műsorszám őt reggel felöltöztetni, de máskor azért higgadtabb vagyok, de ma nem nagyon ment. Tegnap iszonyúan elfáradtam és bizony jól bedagadt kezem-lábam. Ma nem nagyon csinálok semmit a pihin kívül.

Kórházi cumót sem pakoltam be, egyszerűen beájultam fürdés után az ágyba. Most gyorsan lerendezem, már itt vigyorog a bőrönd az ágyon.

Gabka, szomorú, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de teljesen megértem és igazat adok neked! De azért borzasztó nehéz lehet ezzel megküzdeni!

Adryn milyen volt a vacsi?

Csibb, igen igazad volt, én írtam, hogy jó fényképarcod van, de ezt Adrynnak szántam! :oops: De persze neked is jó fényképarcod van!!!! :D :wink: Milyen volt a koncert?

Kukli, én is szeretném ha bejönnének a manók meglátogatni, nem szeretném ha ki lennének rekesztve bármiből is. Nagyon kiváncsi vagyok, hogyan reagálják le ők és én is majd a talikat, de nem bírnám ki nélkülük annyi ideig.

Tegnap én is megvettem a Tena betéteket, a legnagyobbat és egy olyat is, ami olyan mintha bugyi lenne.

Gabka, nálunk is a faliújságra volt csak kiírva, hogy lesz farsang, annyira nem nagyon szeretnek közölni a szülőkkel ilyesmit úgy látom, de ha vmilyen befizetésről van szó akkor bezzeg....

Kép
Kép
Kép
tencsi

Igen Pulcsi van még szoptatós melltartó, én is ott vettem és nagyon szupi, jó erős anyagból van.

Nálunk úgy volt a gyerekeknél, hogy a kórház értesítette a védőnőmet, hogy megszülettek a gyerekek és akkor is szóltak neki amikor kiengedtek minket a kórházból. Szombaton jöttünk haza és mivel hétfő pünkösd volt, kedden már jöttek is. A receptekért pedig a párom ment el az orvoshoz és mire hazajöttünk megvoltak a cuccosok. Egyébként a kórháznak is van védőnője és ő is fel tudja írni ezeket amíg bent vagytok.

Kép
Kép
Kép
tencsi

köszi, tencsi! tényleg, a kórházi védőnő! :)bár nekem valami olyasmit mondtak az itteni mezei védőnők, hogy gyerekorvos írja fel, ők nem.
jövő7en azért megpróbálok talizni a gyerekorvossal, felhívom előtte.ha belefér az időbe, belefér, ha nem, nem :)
köszi az infot a müllerről is!
anyum azt mondta,a szoptatós mellratóról, hogy a mell alatti körméret csökkeni fog a szülés után, ezt vegyem figyelembe, tehát olyat vegyek, ami nem baj, ha most kisebb a mell alatt. Alapban 75ös vagyok, 75 C, most gondoltam vennei egy 80 C-s, vagy D-st. Szerintetek? tapasztaltak: szerintetek is csökken szülés után a mell alatti körméret a mostanihoz képest??Mennyit?
nekem egyébként a mellem most kb akkora, mint lánykoromban. Az első 3 hónapban volt Pamelás,aztán visszahúzodott..remélem, tudok szoptatni:( Nektek feszes, telt? nekem lötyi, puha.

pulcsi

Pulcsi, ezt egy kismama könyvben találtam.

Szoptatós melltartóhoz méretvétel:
úgy vegyünk méretet, hogy a normális terhesség alatti melltartónk rajtunk van.
mérjük meg a mell alatt a körméretet, adjunk hozzá 12 cm-t, ez a mellkas mérete.
mérjük meg a mellbőséget a mell legkiemelkedőbb részén. Ha ez az érték megegyezik a mellkas méretével, A kosaras melltartó kell, ha 2,5 cm-rel nagyobb, akkor B kosár, ha 5 cm-rel nagyobb, akkor C kosár szükséges.

Akkor tényleg az a biztos, hogy ha megbeszéled a gyerekorvossal, hogy hogyan is megy ez nálatok. Biztosan nem maradtok kencék nélkül. Legfeljebb majd nálatok is apa megy majd a receptekért.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi, jobbulást, megértelek!

Végig aludtam az éjszakát, csak 1X keltem fel, 3 kor. :)

Nem tudom milyen nagyszülők vannak :x , anyukám alig várja hogy kibújjon Maja.

Kuklika, jöhet a Boti kép.

Vica, Nagyon aranyos Panna, és Bulcsú, tényleg látszik Pannán, hogy jó kis eleven. :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kuklika, én is megint visszaálltam a vezetésre, jókor :roll: sok volt az intézni való, de azért sétálok is néha. Nekem is így már kocsitörés után eszembe jut, hogy nem kellene.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Köszi Bea, aranyos vagy! Örülök, hogy neked jó éjszakád volt!!!! :D

Én is vezetek még, bár már a ki- és beszállás eléggé problémás tud lenni.

Marq is régen írt már, remélem jól vannak!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sajnálom a családi veszekedéseket....hála égnek, nekem nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel és az anyósékkal is! :lol:

Katka, téged is a hasmars járvány kapott el???

Tencsi, tena betéttől én is dobtam egy hátast..és azt mondják, h van, h ez sem elég. Jézus!!!! :shock:

Én ma voltam védőnőnél, minden rendben...jövő héttől kaptam nst időpontokat. ez már tényleg a vége..... :shock:

Ha keményedik a pocak, akkor az egész kemény lesz???? Nekem most a köldök felett volt kemény, alul nem.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti ha csak a köldök felett volt kemény akkor szerintem a baba volt, valamit odanyomott :) Ha nekem bekeményedik akkor az egész hasam kőkemény :roll: Bár mostanában ritkán, ami érdekes hogy így a vége felé kevésbé keményedik mint mondjuk két hónappal ezelőtt.
Ma megyek dokihoz kiváncsi vagyok mit mond a méhszájra.

Pulcsi szerintem az a legjöbb ha fel tudod próbálni a melltartót, nekem például nem mindegyik kényelmes. A Pannával való terhességem alatt jöttem rá, hogy melyik is a legjobb nekem, így most már próba nélkül meg tudtam venni. Amúgy szerintem csak a kosár mérete változik meg szoptatás alatt a mostani állapothoz képest, de ha olyat veszel ami most kényelmes, nem szűk és azért tud még tágulni egy kicsit akkor az bizti jó lesz.
Egyébként nekem az Anita vált be, ennek a csatolási módja is más mint a többinek ami van nekem és olyan sportosabb fazon.

Na mentem mert Bulcsúnál bekattant az éhség, jó korán :shock:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Köszi vica! Én is gondoltam arra, h a bébi nekifeszült. :)
Én jövő héten megyek csak dokihoz, méhszájra én is kivi leszek.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok,

Már jobban vagyok. Leállt a hányás és a hasmenés....

Szoptatós melltartó: Nekem a körméret nem szokott változni a szüléstől, viszont a kosár méret C-ről D-re ugrik és marad is, amíg intenzíven szoptatok.
Pulcsi: Most nekem is puha a mellem, majd a szülést követő 3.-4. napon fog komolyabban megindulni a tej, akkor nagy és kökemyény lesz. Ha a baba beállítja a tej mennyiséget és minidg szépen kieszi, akkor nem lesz kemény. Olyankor fog feszülni, amikor a baba a szokott időben nem eszik, mert mondjuk nagyobbat alszik.

Gabka: Ha ennyire rossz a viszony, akkor bizony én is menekülnék onnan....

Bea: Átaéudt éjszakát nagyon irigylem. Én olyan 3/4 4-kor aludtam el..... :shock: Most már rászoktam arra, hogy délelőtt még alszom egyet, hogy valamennyit pihenjek még....

Vica: mit mondott az orvos?

Pappilon: te is ma vagy kontrolon, ugye? Minden rendben?

Kukli: Vezetni sajnos néha kell.... Szóval bátorság, nem lesz gond....

Katka

katka22

Katka majd csak este megyek dokihoz. Örülök hogy jobban vagy. :)

Pulcsi nálunk is értesítik a dokit és a védőnővel együtt jönnek ki mikor hazaértünk a kórházból, ha jól emlékszem aznap jöttek is, persze nem hétvége volt :) De azért érdemes a védőnőtől rákérdezni (vagy a dokitól) hogy nálatok is így van-e :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Halihó! Megjöttem :) már aludtam is egyet és meg is ebédeltem :D
Babcival minden ok!!!! 8) A mérések alapján karcsúsodott a drága, de a doki szerint ez annak tudható be, h 2 különböző ember csinálta az uh-t.... :oops: a mostani alapján 2240 gramm, a 2 héttel ezelőtti szerint meg 2140, szóval vmelyik alkalommal jól benézték a dolgot. A méhszájam 2100. A vérképem kva jó lett :P A dokim szerint nem szokott ilyen jól beállni az egyensúly toxikáknál :P és ezt anyámnak köszönhetem...

Sajnálom az anyukás összezördüléseket, szegények majd nagyon fogják ezt egyszer bánni :?

Nemlajos mondta, h nem lesz nete 1 hétig, nem?

(most ennyi jutott eszembe)

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: