A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Lányok! Miért nem látszik a vonalzóm????A próbaterületen sikerült, ki is írta, hogy megváltozott a profilom, de semmi.... :cry:

Kép
arvaerika

Na végre!!!!

Kép
arvaerika

Erika!

Mindig kell egy következő hozzászólás, amiben már látszik. De ha innentől kezdve megváltoztatod, akkor nem tűnik el, a korábbiakban is változik.

Tesztek: én nem csináltatok meg semmit, még olyan renitens is leszek, hogy AFP-t sem fogok. Előzőleg sem csináltattam meg, szerintem megbízhatatlan, és csak sokszor stresszeli a kismamákat, annyi álpozitív eredményt hallottam már (akár alacsony, akár magas értékre).

Hajni!

Az is kérdés, mennyire volt megbízható a ciklusod, mert akár jóval később is foganhatott, és akkor esetleg tényleg nem látható még (csak magamból kiindulva, nekem volt 50 nap feltti ciklushosszom is).

Sziszka!

Üdv!
Én si fürdök, nem is tudnám másképp elképzelni, és korábban sem okozott gondot. Sőt, én a nagyon meleg fürdőt szeretem...
Én nem gondolom, hogy pusztán ez gondot okozna, majd vajúdásokor :D:D meg direkt nagyon jól tud esni a fürcsi, lazít (persze ha lehet).

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!

Üdvözlet az újaknak :)
Csütörtökön megyünk UH-ra, már nagyon várom! :) :) Valszeg képet nem kapunk... de remélem azért nem így lesz.
Hogy vagytok?
Nálam még mindig hű társ az émelygés, ma egész durván.. a fáradtság múlóban, viszont már érzem, ha túl vállaltam magam, akkor fájdogál a poc.
Képek a szülinapról :)
Kép
Kép

vicger

Sziaszka
Üdv itt :lol:
Kádban fürdés... amíg valami veszélyeztető tényező (vérzés, nyitott méhszáj) nincs, addig otthon lehet.

Móka
Azért mert most szinte még a vasaló is ezt harsogja... :wink: ... csak bizonyos információk nem kapnak nyilvánosságot. Hogy mennyi minden befolyásolja ezt az eredményt :cry:
És csak statisztikai adatokkal dolgozik...

Orsi
Ha van, aki utána ellenőrzi a mamát és a babát, akkor jó :lol: :lol: :lol:
(bennem csak egészséges szakmai érdeklődés van :wink: )

Vicger
Nagyon aranyos!
Vendég

vicger nagyon jok a szülnapi képek!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Csajok!:)

Köszönöm a válaszokat, meg a biztatást! :) Már NAGYON-NAGYON várom a szerdát... :D

Hát a ciklusom megbízhatóságáról annyit, hogy én PCOS vagyok, és tavaly január óta most decemberben(!) volt elősször spontán menstruációm. (azért hangsúlyozom a spontán dolgot, mert egy Duphastonos vérzésem volt augusztusban). Szeptemberben kezdtem el Meforalt szedni, és a peteérést is ennek köszönhetem.:)
Szóval, hogy hány napos is a ciklusom, gondolom ebből filágos, hogy fogalmam sincs! :?

Hát, megnézem a papíron, hogy néztek-e hCg-t a véremben.
Úgy írták a zárójelentésen, hogy Meno: pozitív, ill. a terhesség nőgyógyászati vizsgálat által megerősítve (kézzel való viszgálatra gondoltak) valami 7, 7 mm-es eredmény is van, de hogy mi lehet én laikus nem tudom.

Valóban kellene már látni...ezért aggódom egy picit. De bízom benne, és hiszem, hogy minden a legnagyobb rendben van, lesz... :!:

További szép estét......
hajnalocska

lehet a nyálkahártyádra írták a 7.7 mm-rt........ :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Hajnalocska
A meno az vizeletteszt...
A 7,7 mm-s hogyan van írva a papíron?
PCOS :cry: ...akkor teljesen kiszámíthatatlan a dolog...
Vendég

Hajnalocska!
Ha ennyire rendszertelen a ciklusod, akkor szerintem simán lehet, hogy nem a 14. napon volt a péd, és még korai a terhességed. Nem tudod mennyi volt a hcg szinted? Mert az kétnaponta duplázódik, így ha még nem volt olyan magas, akkor lehet később volt péd, fiatalabb a babád. :wink:

KépKép
zsófikukac

Azt olvastam, hogy a következő hónapokban eltörlik az AFP vizsgálatot, és helyette vezetnek be mást, amit már a 12.-13. héten meg lehet csinálni.

Az AFP önmaga nem sokat jelent, csak annyit, hogy annak az eredményével célzottan tudnak keresni az UH.-val az esetleges rendellenességekre. Érdemes azért elvégeztetni, bár nem kötelező.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!
Nem jövök pár napig és mennyit tudtok írni! :wink:
Bár olvasgatni volt időm, de az írás már nem ment.

Üdv az újaknak!!!

Kicsit reagálnék a kombinált és integrált tesztekre. Nálunk is ingyenes az egyik, a másik 15 ezer. Az ingyenest tuti megcsináltatom, de a másikat még nem tudom.
Amikor Balázst vártam, volt egy magasabb tarkóredő eredményünk, ami miatt CVS-t (chorionbiopsziát) csináltak. Nem volt kellemes, de nem bánom azóta sem, mert 99,akárhány %-ra megmondták, hogy nincs Down kór, stb. Nekem ezekkel a vérből vett tesztekkel az a bajom, hogy 80 vmennyi %-ban ad megbízhat eredményt. És a többi???
Meg engem az nyugtatott meg, hogy a fiamra azt mondták nem beteg. Nem pedig egy arányszámot kaptam, hogy mondjuk 1:5500-hoz az esélye. Nem tudom, ez lehet hogy csak az én hülyeségem. Ha bármi gyanusat látnak ennél a babánál, én inkább megyek megint chorionra vagy amnióra, abban jobban hiszek.
Szerintem is ez a vérvétel kicsit inkább az üzletről szól.

Manósziget! Neked küldjem az adatokat a táblához?

Pisilés nálam is stimmel éjjel-nappal. Cicifeszülés elmegy, nem olyan kibírhatatlan. Álmosság is megvan, de ha szerencsém van, be tudok csempészni fél óra pihit a délutáni altatásnál. De a hányinger...na az Balázzsal nem volt. Most meg igen, és nekem is főleg déltől-estig. Ha eszek, akkor jobb. De talán nem kéne déltől egyfolytában ennem estig. :twisted:

Vicger!
Nagyon aranyosak a képek!!!!

sch.judit

Sziasztok!

Vicker, nagyon aranyosak a szülinapi képek :)

Tünetek: nálam semmi az ég világon :roll:
Talán egy kicsit több pisilés, de amúgy is többet iszok mostanában, így az amiatt van. Mellfeszülés semmi, néha egy kis icikepicike fájdalom szerűség, alig észrevehető, de én már annak is örülök 8)
Az első babámnál nagyon fájtak a melleim, most meg simán tudok még hason is aludni :roll:
Vendég

én egész jolérzem magam....szinte egyik babánál se voltak rosszulléteim........bár ami késik nem mulik......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitacska, de örülök :lol:

Betti is mondta, hogy neki se nagyon vannak tünetei, de neki legalább fájnak a mellei :) Boboka irigy :lol:
Valami jelezhetné Picibabát 8)

Végül is tök mindegy, akár van tünet, akár nincs, egészséges legyen az a lényeg :)
Vendég

boboka a melleim azok nekem is fájnak....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Akkor én vagyok itt egyedül kakukktojás a tünetmentességemmel 8) :?: :roll:
Vendég

Bobóka, küldök neked egy kis hányinger. Én már nagyon szenvedek.
Vendég

boboka örülj neki hogy nem vagy rosszul.... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Koszonom a szives fogadtatast.

Rosszulletbol sajna nekem is kijar,szoval Boboka csak irigyelni tudlak. Reggeltol estig hanyingerem van. Egyfolytaba ennem kell csak ugy jobb. Hogy fogok kinezni a vegere??? :roll:

Tenyleg akinek mar van baboja. Ti mennyit hiztatok a terhesseg alatt? En vagy 25kg-t. Most jobban szeretnek vigyazni majd. Remelem sikerul.

Irigyellek titeket,hogy mentek ultrahangra. Itt nalunk osszesen csak 2 ultrahangot csinalnak ha minden ok. Ma voltam orvosnal Marcius 2-ra kaptam idopontot a vedonohoz. Ultrahangra meg nem tudom mikor kuldenek.

Kép
]Kép
sziszka27

sziszka hol élsz ha megkérdezhetem?.....
én a fiammal 17 kilot szedtem fel........ :D

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitacska mi angliaba lakunk.

Kép
]Kép
sziszka27

huh......kicsit messze tőlünk! :shock:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Pár napig kimaradtam, de azért olvastam a hozzászólásokat.

Vicger, nagyon aranyos a kis szülinapos.
Ami a fürdést illeti, én nagyon jól megvagyok anélkül, nekem a zuhanyzás jobban esik. Ritkán megkívánom a fürdést is, de nagyon hamar elunom, hogy üldögéljek a vízben.
A tüneteimről meg annyit, hogy mikor éhes vagyok, akkor émelygek kicsit, de nem vészes a dolog. A melleim néha fájnak, máskor meg egyáltalán nem. Amikor fáj, akkor is inkább a mellbimbóim. A fáradtság viszont nagyon elkapott. Már most is ásítozom. Ha lefekszem délután, simán tudok aludni vagy 2 órát. Vasárnap szinte az egész napot átaludtam, igaz, szombaton 500 km-t autókáztunk, ami igencsak kimerített.
A legújabb tünetem a derékfájás. A tegnap gyalog mentem haza a munkából, majd egy kicsit mászkáltam a városban, és annyira elfáradtam, hogy úgy éreztem, leszakad a derekam. És hiába feküdtem le, mert akkor sem csillapodott, csak ha a hátamon feküdtem. Amúgy meg azt vettem észre, hogy éjszaka egyfolytában a hátamra fordulok, pedig megrögzött oldalon fekvő vagyok. Eddig lefeküdtem az egyik oldalamra, és szinte végigaludtam az éjszakát abban a pózban. Most meg folyton átfordulok a hátamra. Ki érti ezt? :roll:

Kép
piciibo

picibo én is inkább háton alszom mostanába.....a derekam is leszakad néhs......ha tul sokat állok......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Erika, Mabe köszönöm a felvilágosítást.. majd utána olvasok, csak nem annyira akartam belelovalni magam , mert majd mondja a dokikám...
meg állandóan szörnyű dolgokat olvasok a babavárásról, mindig elidőzök, s belegondolok, s elszomorodok... úgyh most letiltottam magam a világhálóról... kivéve persze Benneteket!!! :D

Szülinapos képek édesek, még egyszer bódottág!!

Én is észrevettem, hogy éjszaka átfordulok a hátamra.. oldalt olyan, mintha lehúzna a hasam, holott még nincs is... szóval egy párnát szoktam alátenni.. persze növekedés van odabent, de mi lesz később?!:D

Boboka, nekem sincs sok tünetem.. ezért is már annyira várom a csütörtököt, hogy megnézzem miújság odabent!!!

A fránya eső ellenére szép napot Nektek!!!

Kép

Kép
móka:)

Az első babámmal szinte több tünetem volt, mint most, most hogy úgy mondjam nincs semmi, csak a tesztem.

Kis fáradtság talán, de a napjaimat tekintve ezen amúgy sem sokat csodálkozom.

Betti
Kép
betti0412

Vicger: jó aszülinapos kép!

Fürdés: én zuhanyzáspárti vagyok.....a lakótelepi kád nem túl kényelmes. (azért egy sarokkádban biztos jobban ellubickolnék)

hízás: nekem ez nem lehet gond, a cukorbetegségem miatt diétáznom kell, de annnyira nem bánom. Nagyon nehéz betartani, pláne számolgatni-méricskélni, időre enni, de ez van...muszáj és kész. Balázzsal bruttó 4 kilót híztam ebből 3 kilós volt a baba. Semmi gond nem volt, szülés után összeszedtem magam, jöttek a kilók. Fannival egy picit többet híztam, ő 3,5 kiló lett. Szóval akik azzal riogattak, hogy pici lesz a baba, nem volt igazuk. A természet úgy alkotta meg, hogy első a baba, utána jöhet az anya szükséglete.
Azért aki nem diáétázik, annál más a helyzet. Attól is függ, hogy teherbeesésnél mennyire volt az ideális súlyánál a mama. És ugye a genetika is számít. Van, aki hiába hízik 30 kilót, utána lazán leadja...úgyhogy tanácsot ebben (sem)lehet adni...

Én sem alszom már hason, inkább olyan féloldalasan...

Kép
arvaerika

Sziasztok!

Kriszti nagyon édes kisfiad van!

Sziszka, az elsot is Angliaban szulted vagy nem rég vagytok ott? Mi Franciaorszagban vagyunk és itt is csak 3 UH van osszesen.

Ami a teszteket illeti én csak azt csinaltatom meg ami kotelezo. Minél tobbet gyanakszik az ember, annal jobban bebeszéli maganak, hogy valami nincs rendben. ez az én véleményem.

Laki, mit mondott az orvos? Hany hetes vagy? Mindegyik gyereket spontan szulted?

En hasonalvo vagyok, most a melleim kicsit zavarnak, de a hasam még nem. Aztan egy ido utan a nagy szoptatos parnaval alszom majd az oldalamon.

Még egy hét és akkor végre felfedhetjuk a nagy titkot a tesok elott!! mar alig varom!

Mabe: mi a szakmad? szulészno esetleg védono???

Betty, hol vagy???

Orsi
s.orsi

az elso gyerekkel 13 a masodikkal 18 kg-t hiztam és a masodik utan 21 kg-t fogytam vissza, csontvazra. A 3-nal kivancsi vagyok, félek, hogy nem fog olyan konnyen lemenni, anyukam engem kb ilyen idos koraban szult és nem fogyott vissza rendesen...
s.orsi

Sziasztok!

Hamarosan újra Angliába utazok, így megint tudok baba - kismama- női - férfi ruhákat hozni! Smile

A hazainál kedvezőbb ár és klasszisokkal jobb minőség jellemzi ezeket a ruhákat! Smile
Itt tudtok nézelődni, ezekbe a boltokba megyek biztosan!
Ha valami megtetszett keress meg nyugodtan!

www.next.co.uk
www.asda.com
www.adams.co.uk
www.mothercare.com
www.debenhams.com
www.mands.com
www.disney.co.uk
www.minimode.co.uk
www.bhs.co.uk
www.clarks.co.uk

Bogi

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

Most találtam ide...
Nekem van már két iker csajom, 6 évesek múltak. Most várjuk a kistesót, vasárnap voltam dokinál, 8 hetes vagyok.

Kép
tuci16

tuci üdv köztünk.....milyen egyszerre két gyerekkel? :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok csajok!

Üdv az újaknak4 küldjetek nekem adatokat légyszi! Mindjárt felrakom, mire lennék kíváncsi.

Hasonalvás nekem se megy... már jópár hete nemtok úgy aludni. Olyan érzésem van, hogy mindjárt kidurran, meg mintha kezdene folyni a tejecske... bár lehet még az előző szopi miatt van... vagy netmom.

Én fürcsis vagyok. Amíg nincs baj, addig simán lehet fürdeni, persze nem forró vízben. Mírával sajna a 30. hétben 1 ujjnyira végig kinyíltam... na onnantól csak tusolni volt szabad.

Hétvégén voltunk Zalakaroson. fürcsiztünk egy jót. Szerencsére a lányom is igazi vizicsibe és élvezi nagyon.

Amúgy megvagyok... ez az esti émelygés úgy látszik megmarad és sajna most már más is társul hozzá. :S Hirtelen nagyon leesik a vérnyomásom, a pulzusom meg az egekbe szökik... Mírával is volt ilyen, igaz csak az uccsó pár hétben, de akkor kellett rá szednem bogyót. Lehet most is ez vár rám.
Hétfőn megyek terhesgondozóba!!! Megkapom a kiskönyvet és utána irány a háziorvos, csináljon ekg-t...

Most menek, ledőlök egy kicsit, míg csend van. 4 után úgyis fogorvoshoz kell mennem. Gyökérkezelte a fogam, tegnap betömte ideiglenesen, de úgy néz ki ok, így ma jöhet a rendes tömés.

Szezsó, Kata, Anna! ti voltatok mostanában dokinál meg uh-n, ugye? Mi volt, meséljetek!

Mindenkinek szép napot!

Kép Kép
manósziget

Kép

Kép Kép
manósziget

manosziget azt nem teszed a táblázatba hogy ki hanayadik hétbe van? :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Lányok, duphastont szedett közületek valaki már? Pénteken írta fel a dokim, hogy 3x1-et szedjek belőle, de olvastam a tájékoztatóját, hogy nagy valószínűséggel vérzés, barnázgatás tünete lehet. Attól meg nagyon félnék. Általában fenyegető vetéléskor adják, ami nekem ugye nem volt, bár az első babámnál volt egy kis rendellenesség, lehet ezért írta fel. Bár úgy láttam, lepény erősítő hatása is van.
Ha ismeritek a gyogyót világosítsatok fel légyszi kinél milyen mellékhatás volt, eléggé félek a vérzéstől.
Vendég

Sziasztok!
:)
Szia Tuci, üdv közöttünk :)

Hogy gyarapodik a társaság, nagyon klassz! :) Babaeső lesz szeptemberben :)

Én is fürdök, ha nincs semmi gond, lehet fürdeni :) Atival még rendes hagyományos kádunk volt, na akkor a vége felé már aggódtam, hogy nem tudok kiszállni :) most sarokkád van, nem is aggódom :D

Hízás: Atival kb 15 kg jött fel, s nem is ment le. A két nagynál 7 és 10 kg között híztam, de velük leolvadt... inkább nem vonnék le messze menő következtetéseket ebből, így is frászban vagyok.
Rosszullét: még mindig van, néha egészen durván. Ha nem eszem akkor is hányingerem van, ha eszem akkor is... fogyni még nem fogytam ;) gyanítom nem is fogok :D
Alvás: kizárólag oldalt, s már most azon filózom, hogy bevetem a szoptatós párnát, azzal imádtam aludni a legnagyobb gigahassal is!
Csajok, akinek nincsen, feltétlenül szerezzen egyet be! :)

vicger

nekem azt mondták hogy a duphastont be akarják szüntetni.én is utrot kaptam........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitacska, ne ijesztgess, öt órakor bevettem az első szemet :shock:
Vendég

Boboka!

Én szedtem az előző terhességemnél, épp fenyegető vetélésre (görcs, erős vérzés, hematóma), de a vérzést nem erősítette, szépen gyengült, majd barnázás után el is múlt. Én tudom, hogy az orvosom csak jót akart nekem, ha nem így lett volna, nem engedte volna szedni.
De te is kérdezz rá még egyszer az orvosodnál, ha bizonytalan vagy, mert mondhatunk mi bármit, nem vagyunk szakemberek, ő meg az, gondolom azért jársz hozzá, mert bízol benne. :):)

Astrid

Kép
astrid

[quote="nitacska007"]m írta:nitacska007anosziget azt nem teszed a táblázatba hogy ki hanayadik hétbe van? :oops: :roll:

Hááát, azt nem tudom megcsinálni, hogy mindig automatikusan kiszámolja... manuálisan meg mindig beírni... hááát, azt nemigazán vállalnám. De azárt lehet látni a kiírás napjából, nem? Na, de majd töröm a buksim és csak kitalálok valamit. :wink:

Kép Kép
manósziget

boboka szed nyugodtan ha az orvosod azt adta...nekem ezt egy barinőm mondta......ne ilyedj meg.....
manosziget semmi baj.....jó így is csak gondoltam megkérdezem.... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Bocsi a zavarásért,egy másik topikba szoktam irogatni.
De itt is gratulálni szeretnék Sch.Juditnak a kistesóhoz!
Meg mindenkinek! Jó pocakosodást kívánok!
dius02

Sziasztok!

Kata, gondolok rád, UH nekem is holnap. Izgulok nagyon, pedig a háziorvosom azt mondta nyugodt legyek.:)

Igyekszem, de hát minden rendben fejlődik, ezt mindenki tudja...! :D

Szép estét!
hajnalocska

hajnalocska így igaz.....minden rendben fejlődik.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

A gyermekes,babás dolgokhoz sajnos nem tudok hozzászólni,mert sajnos még nincsen gyerekem,de lesz! :D
Nekem is hányingerem van szinte egész nap,ha eszem azért,ha nem akkor pedig azért.
Én 3x2 utrot szedek,de a duphaston épp ugyan azt a célt szolgálja,úgyhogy nem kell megijedni,az utro kicsit elterjedtebb mostanában,ennyi.
Esténként én is zuhanyzom,nem nagyon merek meleg vízben ázni,biztos ami tuti.A meleg alhasi vérbőséget okoz és nem tesz jót a babának.Persze az is lehet,hogy mindez csak tévhiedelem,mint annyi minden más,de jobb félni...
Pihentünk pár napot,férjecském ma elutazott egy hétre :cry: ,wellnesseltünk és síeltünk Ausztriában,persze én csak sétálgattam.
Ma voltam UH-on,minden rendben volt,dobok fel képet.5 nappal fiatalabb a koránál,de én ezt nagyon jól tudtam és hát gyönyörűűűűű!
Szép álmokat minden új és "régi" kismaminak!

Kép
bodrien

Túl nagy a kép felbontássa sorry :oops:
Majd holnap megpróbálom lekicsinyíteni.

Kép
bodrien

Tuci!

Üdv!

Bobóka!

Duphaston:ha ezt írta a dokid, szedd nyugodtan! Én volt hogy duphastont meg utrót együtt szedtem, plusz aspirin protec-et et is. Mindezt a vetélés ellen.

Bodrien!

Várjuk a képet!

Sch.Judit!

Balázsodnak utólag is boldog névnapot!

Kép
arvaerika

Sziasztok!

Most jöttem a dokitól.:)
USG: afl. uterusban szabályos petezsák.
GS. 7, 3
Grav. s. 5 +2 nap
EDD:09-10-05

Köszi Nitácska!:D
Jó volt látni végre a babót. De most pihi és nyugalom kell, hogy legyen.
Hétfőn védőnő.

Most még csak az ér hangját hallottam, ill. rákérdeztem, hogy ez minek a hangja, és mondta a doki, hogy ez még csak az ér hangja.

Mindenkinek hasonló szép napot!:)
hajnalocska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: