A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Sziasztok

abba esetleg tudnátok segíteni hogy a pocaklako ticker hova kell beillesztenem hogy megjelenjen úgy mint nektek?
Köszi
lili&ana

Sziasztok!

lili&ana!

Üdv nálunk. :-)Csajók majd segítenek, hogy hogyan lehet beilleszteni. Én iszonyú sokat bénáztam vele így nem adok tanácsot :-)Hol fogsz szülni? Hányadik baba?

Mó!
DE jó hogy vegyes párosítás. Gondolom Ti is örültök. Nagyon szép neveket választottatok. Pihizz minnél többet, hogy még ben maradhassanak :-)

Tünemény!
Ez borzasztó és felháborító. Elev kismama vagy már ezért beszélhettek volna emebri hangon másrtészt éppen aggodsz egy családtagodért...... Poci keményedésre vegyél be magne-t az jót tesz. TÉnyéeg ne idegesítsd magad, mert árt Lucának. Figyi meg ne haragudj, de nincs más aki ezt magára tudná vállani már mint az ügyintézést+ a veszekedést a "kedves" családdal?? Nem hiszem hogy ez jót tesz Nektek.....

Gabka!
Nagyon szép a függöny. Milyénk is hasonló lesz, :-) Csak apa sajna most stopot mondott.... :-( Túl költekeztem múlt hónapban és most nem "enged" vásárolni. Bár tudom, hogy e meddig tart nála :-)

Ja csajok annyira fáj a bal seggem , hogy majd becarok. Most is térdelve írok, mert nem megy máshogyan.... :-(se ülni se feküdni nem bírok. Ráadásul api megkezdte ma az éjjel és alig bírtam Kolit lefürdetni.... Nektek nincs ilyen problémátok. egyrészt a hasam fájdult meg másrészt a hátam Te az piszkosul. .....
NA jó megyek elhatároztam most lefekszem. hátha holnapra jobb lesz...

puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Szia Sziszike

Első babát várom, és a II SOTE-n fogok szülni. 2009.április 01.-re vagyok kiírva, kislányt várok Sára lesz a neve.

Sikerült a dolog.
Azt hiszem
lili&ana

Sziasztok

Hát mégsem sikerült beállítanom.
lili&ana

lili&ana

Ha jól emlékszem az alsó kodot kell bemásolnod az aláírásodhoz és akkor meg fog jelenni.
Én is a II. szülök. Jó hely :-) Elvileg április 15, de valszeg elöbb lesz.

na tényleg mennek.

Kép

Kép
sziszike22

Liliana!
Múltkor már leírtam neked részletesen, amikor kérdezted! Lapozz vissza és olvasd el.

Kép
Kép
tisa

Hú Ildi akkor téged jobban szorít az idő, mint minket. És neked nagyobb a valószínűsége, hogy belecsúszhat a halak horoszkópba a csemetéd.

Mó dejó végre felőletek is hallani. Rakhatnál fel nekünk képet is a pocakról, vagy a babákról. De nagy szerencséd van,hogy egy fiú és egy lány. Képzeld a volt csoportvezetőmnek Gréta a lánya és most született Gergője nem rég. Jó a párosítás.

Zsu a pocid igazi fiús hegyesnek tűnik.

Tünemény nem ijesztgetni akarlak,de olvasd el a 30.hétre amit írnak itt, az utolsó mondatot. Valamiért kerülni kell a szódabikarbónát.
A Reniet ajánlják, meg a salvus vizet.
Remélem szegeden jobban jársz, főleg ha te nyomozol a rendőrök helyett.

Gabka jó a függöny, úgy besóztatok, nekem is kell ilyen.

A derekam már nekem is fáj nagyon. Na meg az ülőgumóim. De nekem már nem akar kinőni a farkam….mint az elején, és remélem,hogy nem is tér vissza,mint ez a szédelgés, meg hányingeres főzőcskézés.

Ma sikerült kiváltsam a kupont. Megvettem az első cumisüvegünket is, nübi, lila és az alja lecsavarható. Tök jóóó!

kocska

Jó reggelt mindenkinek!

Már annyian vettetek Micimackós függönyt, hogy én is elgondolkoztam rajta. Nálunk ugye az előző lakásban volt, ide nem terveztem. De még bármi megtörténhet...

Mindenki vesz alapból cumit? Csak én nem akarok?
Úgy gondolom, hogy úgyis szoptatni fogom Marcit, tehát nem dobok ki rá fölöslegesen pénzt. Ha pedig vizet akarok neki adni, akkor megissza pohárból. Beni is nagyon ügyesen ivott pohárból már 2-3 naposan.

Játszócumit nem is szeretnék, altatáshoz meg főleg nem. Remélem most sem lesz rá szükség.

Ha mégis, akkor pedig Apa megveszi utólag.
Vendég

Jó reggelt!

Nagyon vacak idő van, megint beszorulunk a lakásba :( (már aki nem dolgozik).

Emma az imént direkt leborította a földre a kakóscsigás tányérjét, kicsit sem vagyok ideges! :evil: Többi anyuci, ilyenkor Ti mit csináltok?

Aranyosak vagytok, örülök, h nem is olyan kicsi a pocakom.
Tegnap megint beszereztem pár apróságot: lepedőt, alvóállatot, nagyobb tetrapelust, etetőcumit…. És kiürítettem Barnus leendő szekrényét- olyan jó érzés!!
Ja, és rájötem, h a Minimanó tulképp drágább, mint a Brendon! :shock:

Eda, én is úgy tudom, h lencsét nem ajánlanak a szüléshez, mindenképpen legyen kéznél a szemüveged is!!!! A kitolásnál is csukott szemmel kell nyomni, h nehogy megerőltesd.

Tünemény, más nem tudja bejelenteni a húgodat?
Nem lehet könnyű a helyzeted, de próbálj meg nyugodt maradni, az idegeskedéssel sajnos senkinek nem teszel jót!

Mosópor: nekem az mondta annó a védőnő, h mindegy milyen, csak ne vmi teljesen ismeretlen márka legyen és lehetőleg folyékony. Több babás ismerősömtől hallottam a Dreft nevű mosószert, nagyon dícsérték (én arielt meg tomit használok). Úgy látom a „fehér” öblítő általános, nekem is az van.
Én nem centrifugázok/ öblítek duplán, de kevesebb mosószert/ öblítőt teszek a babruhákhoz, mint a többihez!

Padri, Annaszuszi, Dharma és a többiek, akik régen voltak hol vagytok? Minden Ok?

Zsu
svs

Tünemény!

Férjem szerint inkább írj egy levelet a Rendőrségnek, amiben leírod a körülményket, és majd ők behívnak, akkor pedig már egy nyomozó fog Veled foglalkozni.

Zsu!

Én lepedőt sem veszek, mert Beni ágyát úgyis nagyobbra cseréljük, és akkor az ő lepedőivel nem tudunk mit kezdeni.
Így nem kell vennem ágyneműt sem...

Te Emmát szoptattad vagy tápszeres volt? Csak hogy most előre beszerezted az etetőcumit.
Vendég

Nekünk is jó lennének a régi lepedők, de inkább vettem frisset!
Szoptattam 11 hós koráig, de szeretem, ha minden megvan, így vagyok nyugodt. Én sem nagyon tervezem használni!

Zsu
svs

Sziasztok!

Hamarosan újra Angliába utazok, így megint tudok baba - kismama- női - férfi ruhákat hozni! :)

A hazainál kedvezőbb ár és klasszisokkal jobb minőség jellemzi ezeket a ruhákat! :)
Itt tudtok nézelődni, ezekbe a boltokba megyek biztosan!
Ha valami megtetszett keress meg nyugodtan!

http://www.next.co.uk
http://www.asda.com
http://www.adams.co.uk
http://www.mothercare.com
http://www.debenhams.com
http://www.mands.com
http://www.disney.co.uk
http://www.minimode.co.uk
http://www.bhs.co.uk
http://www.clarks.co.uk

Bogi

KépKépKép
bogyra

Zsu!

Már én is néztem párszor, hogy a Minimanóban drágábban tudnám megvenni a kinézett dolgokat,mint a Brendonban. Ezt nem gondoltam volna.
Vendég

Eda!
A nővérem is kontaktlencsét hord (kb -5). Ő normál módon szült és bent volt a lencséje.
Ha lágyat hordasz szerintem nem lehet gond, mert amikor nyomni kell lencsével vagy anélkül de mindenképpen be kell csukni a szemed.
Én is utálom a szemüveget, és nem is hordom, de én inkább kiveszem a kontaktlencsém, mert nem tudom, hogy a császár után leszek-e olyan állapotban, hogy még ezzel tudjak bíbelődni.
Szerintem kérdezz rá a dokidnál, meg ha még lehet is, a biztonság kedvéért legyen ott a szülésnél a cuccaid között, hátha mégis ki kell venned.

Kép
tici

Sziasztok!

Tök jók a szőnyegek! Megint csak irigykedek. Rakok ide képet hogy a mi szobáink hogy néznek ki.

Kép

Kép

svs: köszi hogy írtál a babakocsira, BKV-ni nem fogok itt Kalocsán csak sétálunk 1000-rel.

A februári Kismama újságban a Szent Imre Kórház van akit érint.

Kocska: tudjátok már, hogy pontosan hol lesz Kecskeméten a babaexpó, mert lehet hogy mi is megyünk.

Tegnap voltam az orvosomnál és azt mondta, hogy lassan hagyjam abba a Magne B6-ot, csak akkor vegyem be ha begörcsöl a lábam.

Most megkerestem Bergon cross modellt fogunk kapni, fém küllős. Olyasmi amit itt lehet látni. Színe: barna, és drapp összeállítás.

http://www.bergon.hu/tkepek.php?p_id=51&kep_id=213

Kép
evike79

Sziasztok!

Most volt nálunk a védőnő, nagyon aranyos, jót beszélgettünk:)

Nekem is kontaktlencsém van, lágy, és az orvosom azt mondta, hogy jobb, ha nem lesz bent a szülés közben. Én sem szeretnék szemüvegben lenni. szóval még nem adom fel a lencsét:)

evike: nekünk is pont ilyen Bergonunk van. Nekem tetszik, csak a méretei hatalmasak és a súlya nagy.

Megszenvedek ezzel a magnéziummal, mert olyan nagy adagban kell szednem, hogy megy a hasam tőle :S Mondjuk ez legyen a legnagyobb baj!

Kép

Kép
sildi83

Sziasztok!

Összeállt az utolsó darab szekrényünk is tegnap estére. Anyám is átjött megnézni, neki is tetszett nagyon. Szombatra tervezzük a függönyfelrakást.

Tegnap este megtartottuk a Balázs napot is, sajnos ma dolgozik a férjem. Luca szobájában koccintottunk. Képzeljétek! Két korty pezsgőnél nem is tudtam többet inni, mert a fejembe szállt. :lol:

Mó!
Nagyon jó, hogy egy fiú - egy lány lesz. A nevek is aranyosak. Gratulálok!

Kép
gesztenye74

Évi!

Miért mondta a dokid, hogy lassan hagyda abba a MagneB6-ot?

Kép
gesztenye74

Sziasztok Lányok!

Tegnap nagyon ki voltam bukva. még apával is összekaptam, mert elment kölcsönkérni az öccsétől, utána csavarogtak a west endben, én hivtam háromszor, ő meg, hogy mindjárt jön haza (kb negyedórára lakunk a west endtől :roll: ) én meg úgy vártam volna hogy megölelgessen egy ilyen nap után. hazaállitott 10után..persze addigra már bőgtem rendesen, hogy le se sz.rja hogy mi van velem, ő legalább elhülyült a kis barátaival. ma se nagyon szóltam hozzá, tegnap este meg végképp nem.

Ráadásul tegnap hivta a kedves haverját a hitel visszafizetése (vagy legalább 10ezer küldése) miatt...kedves havernak nincs pénze, hogy küldjön, igy lehet, hogy belátja, hogy palira vette az ő 'igaz barátja', szóval ez is nagyon jól jött.

Kikocska, Cat, köszi szépen, hogy rákérdeztetek, akkor inkább irjam meg a levelet? Lehet, hogy akkor tényleg elolvasná valaki. Sajnos másra nem tudom bizni a dolgot. nagypapámék teljesen ki vannak anya lakása miatt, az élettársa szerencsére kiköltözött tegnap, a lakás teljesen lelakva, tata végighallgatta 5órán keresztül a pofázását, átkozódását, és azért őt nagyon megviselte amiket a pasi mondott, annak viszont örült, hogy tettlegességre nem került sor..szóval ott volt a pasi gyámja, talán ezért. de hát mégis 82éves. igy legalább ha majd sikerült eladni, lezárul az örökségi dolog is végre, és talán nyugodtabbak lesznek majd. a húgom apja, (ez aki kiköltözött) nem fogja keresni, látni se akarja, más rokona nincs neki rajtunk kivül, tatáékat meg nem akarom még azzal terhelni, hogy ezt is a nyakukba vegyék. az a másik család viszont olyan, hogy jót nem lehet róluk mondani, lehet be se engednek majd...na nem traktállak benneteket, kolleganőm azt mondja, ne keressem, felejtsem el, ha eddig nem voltunk jók, akkor csináljon amit akar. de hát mégiscsak a húgom, és nem tehetem meg, hogy csak úgy hagyom a csudába a dolgot. hát tényleg elég sok kakis pelus megtelne ezzekkel a dolgokkal :roll:

Gabka nagyon szép a kisfüggöny! Tök jó, hogy micimaciék vannak a legtöbb babaszobában! :D

Cat én se szeretnék cumit adni a babának, bár nem tudom, mik a tapasztalatok cumi ügyben, kell-e, vagy megvan nélküle. a másik amit nem tudok, hogy kell-e ágynemű?? mert sok helyen olvastam, hogy jobb, ha hálózsákban van a baba, és igy nem kell a takaró, párnát meg amúgy se szabad a feje alá tenni. Akkor ráér később is venni, mikor már nagyobb??

Ettike azt hiszem te irtad nemrég hogy bedöglenek a háztartási masinák..nekem a mosógép egy hónapja kezdi a megállást, meg a piros villogást, nagyon remélem, hogy nem kell újat venni, hisz alig két éves! ezt a mosást nem nagyon értettem, szóval hány fokon mossátok? és először kimosom rendesen, folyékony mosópor+öblitő, utána meg még egy öblités program jön?? akkor rakok bele öblitőt vagy akkor már semmit, hogy kiöblitsen belőle mindent?? jaj bocsi az értetlenségemért, bár lehet hogy most a kis agyam sincs ott ahol kéne :oops:

Zsu tényleg a pocidon látszik, hogy más formájú! :D pedig én apát mindig leállitottam, hogy ez nem mindig igaz, a pocakformáról nem lehet mindig pontosan megmondani, hogy ki van odabent...hát most ő bizonygatná, hogy na látom-e, igaza volt! ja, és a minimanó akkor kb olyan árú mint a brendon?? amúgy nagy a választék?

csütörtökön megyek fél11-re uhra a mávba. jönni fog még valamelyikőtök? vagy már voltatok? végre egy jó dolog, amit várhatok, láthatom a csajszikát, akinek fogalma sincs, milyen helyzetek vannak körülöttünk.

Mó gratulálok a vegyespároshoz! szép neveket választottatok!

Kocska, Sziszike együttérzek veletek ebben a hátsófájós dologban :( azt hiszem, ez az öv mondjuk napközben segit, vagyis igy nem szokott fájni, inkább estére jön elő

Evike nagyon szép lesz a ház! Irigykedek a friss levegő miatt, hisz én azt pont nem adhatom meg, itt pest közepén! és szerintem 'terepre' jó lesz egy ilyen strapabíró kocsi!

Kép
tünemény

Sziasztok Kismamaik!

Elnézést a zavargásért, de lenne egy eladó teljesen új Maxi Cosi ülésünk és egy több funkciós babakocsink (Top Rider). Mindkettő új, nem használt. Kaptunk másikat és azokat használjuk:). Ha valakit érdekelne az új ár együtt 79e Ft, de 35-40e Ft körül eladnám, mert nagy helyet foglanak... Számom: 06-70-378-6050
bababa75

Sziasztok!

Cumitéma:Nálunk annak ellenére,hogy nagyon cumiellenes voltam Boti 2 hónapos kora óta cumizik,de csak alvásnál van rá szüksége,kicsit féltem a szoptatás miatt,hogy rossz irányba fogja befolyásolni-mindenfelé ezt olvasni...-aztán csak sikerült 19 hónapig szoptatni.És ki tudja mi lenne,ha nem kopogtat a kistesó...
És amit igaziból irni akartam,hogy párom tegnap volt fogorvosnál,azt mondta neki,hogy egy jó darabig ha lehet ne is szoktassuk le róla,mert ugyanolyan elöreugro állkapcsa van mint az apukájának,ez segit kicsit,bár a fogszabályzót biztos nem kerüljük el...Az elsö ember a fogorvosnéni aki nemhogy ellenzi,hanem támogatja is. :)
Hú,mit akartam még irni...Botond most azt játsza,hogy alvás helyett felmászik az apja mellé,aki éjszakás volt és próbálja szórakoztatni.Már háromszor szedtem le a nagyágyról!Ördögfióka... :twisted: teljesen összezavar...

Tünemény,én viszont lehet,hogy elöbb a konzulátuson érdeklödnék,ha tényleg van arra esély hogy kiutazott Angliába.

Eda,Ildi,kitartást a fekvéshez!!!

Évike,melyik faluban dolgozol?

Tegnap a gyerekem a délutáni alvás alatt,álmában ugy levette a pelusát,hogy észre sem vettem :shock: Természetesen ösze is pisilte a kuckóját,száritgathattuk a szivacsot...
Mára meg kész lett a vizeletlabor eredményem,hála égnek negativ lett a fehérje,bár igy nem értem,hogy pénteken hogy sikerült kétkeresztest produkálnom... :?:
Végre elaludt a fiatalúr,lehet,hogy mellédölök én is...

Kép
Kép
gizu

Nagyon pocsék idő van! :twisted: :twisted:
Tavaszt akarok! TAVASZT! És soksok napsütést, madárcsicsergést! :lol:

Jók a szőnyegek és a függönyök, nagyon! :D Éljen Micimaci!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Rengeteget írtatok mostanában, elég nehéz behoznom a lemaradást.
Próbálok lassacskán visszaolvasni, s mindenkinek reagálni.

Zsu! Köszi az érdeklődést!

Mó! Örülök, hogy jól vagy! Végül is hol fogsz szülni? Ha jól emlékszem az Istvánon gondolkodtál, de a Margitba jártál (legalábbis az elején) vizsgálatokra?

Cat! Nagyon jól néz ki a szőnyrg, pedig én nem nagyon vagyok oda a Walt Disney-s cucckért, de ez tényleg aranyos!

Kisvirág! Szedjél Normaflort! Az rendbe fogja hozni a beleidet.

Tisa! Tök jó, hogy ilyen jól álltok! Attól tartok, én két hét múlva még nem fogok tudni ilyenekről írni. A párod mikor utazik?
Tényleg, a 30. heti UH-n mit néznek mást, mint mondjuk a Kleopátrában?

Tünemény! Kitartást!

Magamról:
Tegnap még bementem a munkahelyemre, de már csak adminisztrációs munkák miatt. A gyerekek biztos fognak hiányozni... olyan szép búcsúztatást kaptam tőlük, nagyon jól esett.
Viszont sajna most meg ápolom magam itthon, mert még a végére sikerült valami nyavalyát összeszednem a gyerekektől.
S mivel a férjemre is ráragasztottam, a felújítás némileg elakadt.
Képzeljétek, a burkolás kész van, a festés, konyhabútor és a takarítás van még hátra. Az utóbbitól nagyon borzongok!!!

Néha attól félek, hogy a baba előbb fog megszületni, mind amire készek lennénk. Úgy irigykedek, hogy van aki már a babaholmit mossa!

Évike! Látom, legalább hozzátok képest mi jobban állunk...ha viszont Nektek készen lesz, egy nagyon szép házban fotok lakni... tényleg, addig anyudéknál vagytok?

Mi is megyünk a februári Máv-os előkészítőre. A dokim azt mondta, hogy a hónap második szerdáján van, s 6-kor kezdődik. A Podmaniczky oldalán kell felmenni a 2. emeletre.

Írtatok (tudom oldalakkal arrébb) a csíkokról:
Nekem is van csíkom néhány hete, csak fordított... a köldökömtől a megnövekedett hasam közepéig ér...remélem azért majd a gyerkőc legalább tudja majd a helyes irányt :roll:

KépKép
annaszuszi

Gesztenye!
Azt nem tudom, csak kérdezte, hogy szedem-e (iszom) a D-vitamint, mondtam, hogy igen és, hogy még a Magne B6-ot erre monta, hogy azt most már ne csak ha előjön a lábgörcs akkor vegyek be. :?: Hogy miért azt ne tudom. :?:

Gizu! Annaszuszi!
Én jelenleg Kalocsán lakom az anyóséknál (férjem kalocsai) és itt Kalocsán vettünk egy cs. házat, amit most újigatunk. Férjem tűzoltó és tetőfedő a szakmája így a tető az ő munkája és nagyon szeret bontani. :lol:

Én Dunaszentbenedeki vagyok Kalocsától 10 km-re és valaki írta pár oldallal ezelőtt, hogy majd Paksán kiköt, hát majd én itt mindenkit kihúzok a Dunából.
Pont Pakssal szemben van ez a kis település 915 fős. Itt dolgozom az önkormányzatnál.
Szülés után pedig ide az anyukámékhoz szeretnénk jönni és itt leszünk addig amíg elkészül a házacskánk.
(Dunaszentbenedeknek van honlapja ha valakit érdekel.)
Egyébként egy kicsit ismerős vagyok Pesten mert 2 évet jártam a Szabó Mester Szakképző iskolába.

Mó!
Nagyon tetszik a Gréta, ha lány lett volna én is ezt a nevet választottam volna.

Kép
evike79

Látjátok lányok ezt mondtam egyik nap...
MÁV FELKészítő... csak belevágtam a közepébe!
Hiába hívom akórházat mindenki mást mond... ezt a szerdai nap az tuti de akkor most hányra... M?ikro a kórházat hívtam 20. kapcsilgatásra azt mondták délután 2.
Aki már volt attól hallom ezt a délután 6-tólt... és a szórólapon meg 1 óra van....
Most akkor ki hányra megy!?
Ez vicc hoyg mindenhol mást mondanak... pedig én is menni szeretnék! :(
De a páromnak nem lenne mindegy hoyg hánykor van... de nem tudok neki mit mondani... :cry:

Bocs de ez most kicsattant belőlem!

Kontaklencsés dolgon én még nem si gondolkodtam, pedig én is lencsés vagyok4 Mint ahoyg látzom jópáran!... Majd rákérdezek!

Tünemény neked szebb estét mint a tegnapi!
Megáértem hoyg kiakadtál... az én páromat most elvitték 3 napra vidékre még sírtam is hoyg ne hagyon it5t, pedig nem vagyok iylen!
Máshoyg reagálunk a dolgokra nincs ebben semmi különös!
Remélem a tesód megkerül.... nem próbáltad iylen angliai magyarok fórumra feltenni hyog segítseknek?
Lehet megér egy próbát!

Cat szerintem is szuper a szőnyeg! majd én is nézek valami gyönyörűt, a Diego honapján nagyon sok szépet láttam! :)

Valóban pont ilyen az én függönyöm is! :)

Bocs lányok dolgozom nagyon csak aMÁV-os felkészítőt nem tudtam szó nélkül hagyni!

Evike... szerintem nagyon szép a szoba! És majd készlesz akkro meg majd huhuuu de jó lesz! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

jéé összejkeveredett a sorrend?
Mármint nem ilyen sorrendbe írtam a megjegyzéseket!
...érdekes!

:shock:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Evike, Gesztenye!
Én ugyan nem szedtem/szedem a MagneB6-ot, így csak laikusként jutott eszembe...Azt a haskeményedésre kaptátok??? Ha igen, akkor nem lehet,hogy most azért kell abbahagyni, hogy figyelni tudd, h jön-e jósló v. igazi fájás?
Nekem nincs jobb ötletem. :oops:

Kép
Kép
tisa

Bogi!
A szerda 6 óra, az biztos, hogy a hónap második szerdája (tehát jövő hét). A többi szerdákon meg korábban van. Ezt még én sem tudom, hogy du. 1 vagy 2 óra.
A legfontosabb okosságokat állítólag a 2. szerdán mondják.

A Párommal pénteken du. mi bemegyünk a Máv-ba, mert a dokim akkor lesz ügyeletes, és azt beszéltük meg, hogy ő körbevezet minket és ott majd beszélünk ezt-azt. Naaaa, arról majd tudok tudósítani. :wink: És még tervbe vettük a jövő szerdát is... :wink:

Kép
Kép
tisa

Nekem azt mondta a dokim, hogy a MagneB6 általános minden kismamának, kinek nagyobb, kinek kisebb adagban.
Jó a fejfájós kismamáknak is, meg haskeményedésre is.

Én 2-3 naponta veszek be 1 szemet, meg amikor úgy érzem, hogy fájni fog a fejem. Túlzásba ezt sem viszem. :)

Kép
gesztenye74

Bogi! Csütörtök reggel megyek a Mávba, igy majd megnézem mi van kiirva, meg rákérdezek! Hát én annyit tudok most mondani, hogy amikor mi mentünk, akkor a hónap második szerdáján voltunk, 6kor kezdődött! (2008nov) De a friss infoval majd csütörtökön jövök!

Annaszuszi kitartást a felújitáshoz, de gondolj arra, hogy lesz szép új konyhátok, és hamarosan készen lesztek! Bár a takaritás miatt nem irigyellek!

Evike megtaláltalak a térképen! :D hát egy ideig itt is laktok majd, meg amott is, de utána majd értékelitek, amikor végre fellélegezhettek a saját házatokban! (mondjuk én nem hiszem, hogy tudnék anyósékkal lakni)

(most próbálok nem gondolni a húgommal kapcsolatosakra, de köszi a biztatást tényleg! igy nem fárasztalak benneteket a sok hülyeséggel)

kollegám most szólt, hogy töltsek le neki egy statisztikát, igy legalább lefoglalom magam egy kicsit!

Kép
tünemény

Hát épp ez az, hogy többek között haskeményedésre kaptátok. De akkor ha szeditek, hogy éreznétek az összehúzódásokat, a keményedéseket, amik már lehetnek a szülés előjelei is??? :oops:
Talán vmelyik rutinos Anyukánk segít nekünk ebben a kérdésben (is). Bár engem nem érint, de most már kiváncsi vagyok a válaszra :lol: .

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Nincs sok időm, mert Koli fel kellt-....
Megjött a babkocsi! :-) Nekem nagyon tetszik. Minden megy mindenhez. :-) Jó állapotban van csak ki kell még egyszer mosni. Kerekei szuperek., Szóval nem bántam meg.
Dobok 3 képet. A sportrészt egyedül nem bírtam kitalálni azt majd ha apa fel kell megmutizza és akkor rakok képet. Ja A mózes meg a hordó alol is le lehet szedni a sportrészt csak nem bírok rájönni. De tényleg szupi lett.

Etste még jövök.

puszi mindenkinek Kép Kép Kép

Kép

Kép
sziszike22

sziszike: tök jó, hogy minden rendben a van a babakocsival!Mi is kiszedtük nagy nehezen a sportrészt a babakocsiról, hogy jobban illeszkedjen rá a mózes!Na az egy nagy mutatvány volt mire rájöttünk és az is nagy lesz mikor vissza akarjuk majd rakni!
:shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabka7926

Szia Gabka!

Ti csavaroztátok vagy hogy??? Mert egyszerűen írja a leírás, hogy klikk meg klakk, de nem akar le jönni. Pedig mutatja a leírás hogy lehet nélküle és úgy jobb lenne hiszen az elején úgyis csak a mozest mmeg a hordot fogjuk használni. amíg meg nem kell elraknám a többi részét hogy ne foglalják a helyet. NA mindegy apa 17-kor kell remélem ő rájön.

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Tisa:
Nekem még novemberben a kórházba adták napi 3x2 db, plusz még magzatmegtartót (véreztem egy kicsit és mélyen tapadt a lepény).
Mikor hazaengedtek akkor azt mondták, hogy otthon is szedjem a magnéziumot. Én annyit tettem, hogy a 3x2 helyett csak 3x1 egyet szedtem most meg napi egyet vagy kettőt.
De én is azt hallottam, hogy a méhösszehúzódások miatt kell ilyenkor abbahagyni.
Biztos nekem is azért kell! :?:

Tünemény:
Hát én nem panaszkodhatok nagyon aranyos anyósom és apósom van.
A párod miatt ne morgolódj tényleg van valami a hormonokban. Én egy végtelen türelmes ember vagyok. Egyik nap még én küldöm, a férjem, hogy menyem a haverokkal kosarazni, focizni, dumálni, mert hogy ha megszületik Zalán akkor úgy se mehet annyi. Aztán meg a másik nap meg puffogok ha elmegy és nincs velem itthon.
Nálam biztos az is számít, hogy már régóta itthon vagyok, de majd jövő hétvégén megyünk bálba már nagyon várom. Vacsi egy kis társaság majd valami lassúra lötyögünk egyet.
Már csak a ruci hiányzik! :oops:

Sziszike: jó a babakocsi.

Na most bevágok egy krémtúrót. :lol:

Kép
evike79

Sziszike:nem tudom elmagyarázni neked de apa a biztonsági övet akarta lecsavarni amit csak kilehetett a pattintani, vagy hogy is mondjam na arra én jöttem rá.Mindenhol rá volt patentozva meg sok műanyag pöcök ezektől fájt is az ujjunk utána!
Mi is azért szedtük le de én csak a mózest használom a hordozó az autóban lesz.

Kép

Kép
gabka7926

Evike:én épp activiát kanalazok, hogy minden rendben legyen a nagy dolgokban.

Kép

Kép
gabka7926

Sziszike!
Jó a kocsi, nagyon komolynak néz ki! 8)

Most megyek fodrászhoz, hogy szép kismama legyek. :D

Kép
gesztenye74

Tisa, azért a magnézium nem tartja vissza a szülést, esetleg gyengíti a fájásokat. Ami mondjuk, ha effektíve szülés van, mondjuk gáz, de 30 hetesen úgysem engednek szülni, hanem kikapják, hogy ne terheljék a koraszülött babát. Viszont ha ezek a görcsök, amiket a magnézium hivatott ellazítani nyitnak, méhszájat puhítanak, rövidítenek, akkor megakadályozza, elodázza a koraszülést. Ártani meg nem árt. simaizom lazító hatású. a 34-35. héten szokták javasolni az abbahagyását, onnantól dolgozzon csak a méh, a 36. hét után meg nem javasolják. Azon csodálkozom, hogy a málnalevél tea, amivel lecserélni szokták (méhszájlazító hatása van) még nem került elő :)

megint csak kukkolok, mert elég gáz állapotok vannak nálunk mostanában, kumulálódott a gyerekekben a tejóégjönatesómicsináljunk, és ezt egymáson és rajtunk töltik ki, nagyon nehezek a napjaink, közben én még mindig beteg, férjem is, réka sem 100%-os még, és nándi ma megint 39 fokos lázzal kelt az alvásból. szóval ez a helyzet nálunk, veletek emlékezek rá, hogy babát várok, mert szegény piciketesóre semmi időm nincs, sem éjjel, sem nappal, néha a hatalmas hasam ellenére képes vagyok elfelejteni, hogy terhes vagyok, és meglepődök, mikor elmegyek a tükör előtt... még a szülinapi bulit is el kell halasztani, ami hétvégén lett volna, és már a 3. baráti szülinapot fogjuk kihagyni :(

zsu, direkt dobálásra mi annyit, hogy a labdát lehet dobálni, meg a puha játékot, mást nem. És következetesség, minden alkalommal ugyanúgy reagálni. Az ételdobálásnál nálunk nincs tovább evés, majd legközelebb. Az étel nem játék. Ez nem azt jelenti, hogy gyönyörűen esznek, mert nyilván csupa trutyi minden utánuk, és azért játszanak az étellel valamennyire, de mondjuk az, hogy úgy rágja a vajaskenyeret, hogy elefánt formája legyen, vag y körbelovagolja a tányért a katona, az más. ez a direkt asztalnál rosszalkodásra vonatkozik.

asszem a többi kérdésre érkezett mástól válasz.
jó pocaknövesztést mindenkinek, írjatok sokat, én meg kukkolok majd, és élvezem veletek a babavárást, csodálom a szerzeményeket :)

ja, a tuti császárosoknak még, hogy szóljatok majd rám, van egy lista homeós bogyókról, ami nekem sokat segített a gyors felépülésben meg a használatukról, szóljatok rám, hogy kerítsem elő, és osszam meg. tényleg sokkal gyorsabban épültem fel, mint réka után. persze csak ha érdekel.

kikocska

Sziasztok!

Evike! Most olvasgatom a fórumot, és ahogy írtad a krémtúrót, én is megkívántam. Még szerencse, hogy volt a hűtőben. :D

Sajnos az aranyeres problémám nem lett sokkal jobb, hiába kenegettem. Már ülni, állni, menni sem nagyon bírtam, ezért ma elmentem dokihoz. Fel kellett nyitni.... Na, nem részletezem, de most már sokkal jobb a helyzet, remélem hamarosan meggyógyul minden odalent. :oops: (Állítólag azért jött elő, mert úgy fekszik a kisasszony, hogy nagyon nyomja levelé az alhasi szerveket.)

Én eddig napi 1 magnézium pezsgőtablettát ittam, de ezek után lehet, hogy én is leállok vele.

A tavaszt már én is nagyon várom, olyankor teljesen más az ember hangulata, nomeg jönnek a babák sorban! :lol:

Kép

Kép
kisszilva

Kikocska!
Köszi a választ. Bár azt hiszem félreértettél... Nem azt mondtam, hogy a magnézium visszatartja szülést...ennyi gógyim azért van :D Csak azt tippeltem, hogy azért hagyatják alább velük a szedését, hogy a megfelelő időbe érezzék azt amit kell... Na mindegy, igazából nem volt olyan fontos nekem. :oops:

Kép
Kép
tisa

Tisa, Tünemény Köszi a MÁV-os infokat!
Szerdán akkor én is megyek 6-ra ha addig mást nem mondotok! :)
De így sajnos úgy néz ki egyedül megyek... a párom ilyenkor suliba van! :(

Sziszike szuper kis járgánynak tűnik! :)

Megyek pihizem... összeszedtem valami kórságot.... tüsszögök folyik az orrom köhögök.... reméljük csak megfázás!

Mindenkinek szép estét!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Tisa, erre én nem is gondoltam, merthogy nem fájdalomcsillapító, hanem izomlazító hatása van... szóval ha szedi az ember, akkor nem keményedik, görcsöl (annyit) :) meg mentségemre legyen szólva, hogy nagyon fáradt vagyok, lehet nem is kéne válaszolnom senkire, mert most könnyen félreértek mindent én is, meg csomómindent nem értek meg. férjem csomót néz rám furán :)

Hú, nekem is el kéne jutni a mávba, légyszi majd írjatok mindenfélét, én esélytelen vagyok teljesen, legjobb lenne egy mávos kórház csomaglista a gmailre ahol vissza is tudom keresni. számolgattam, hogy a 32. hetet kezdem, és megint megijedtem, hog ymég se orvosom, se kilátásom, hogy egy héten belül lesz... és valszeg már csak 7 hét van hátra. ijesztő. a mai uh-ot is le kellett mondanom a lázas gyerek miatt. a végén bemegyek majd ügyeletre, hogy császározzanak meg, vagy nem tudom :shock: az a rossz, hogy csak azt tudom, hgoy kinél nem akarok szülni :( szomorú.

kisszilva :( nem hangzik jól, de túl vagy rajta, és végülis így már jobb lesz biztos!

bogi, te meg gyógyulj! remélem nem hatalmasodik el rajtad, pihenj sokat, az biztos segít majd...

annaszuszi te is gyógyulj, a lakás meg majd meglesz. ha netántán mégsem, majd mindenki összefog, és megcsinálja helyetted, meglátod! és éljen az édes semmittevés :)

cat, én réka óta (aki sosem cumizott) cumipárti vagyok, de asszem már írtam róla :) cumisüveg meg jobb, ha van vészhelyzet esetére. Tejszaporításra is jó, ha ott a bontatlan tápszer a polcon, vagy a fagyasztott tej a hűtőben. eggyel kevesebb idegesítő tényező. már az olyan idegeskedőknek, mint én tudok lenni. Te mondjuk elég higgadtan tudod kezelni a problémákat :) Nándit meg hiába szoptattam igény szerint, kellett neki a víz is.

na, megyek, fáj a hátam, és még ennem is kéne valamit...
szép estét!

kikocska

Kikocska!
No problem...Elmondtad Te is, én is. :lol: És elvégre én kérdeztem a tapasztalt Anyukáinkat. :lol:

Ha gondolod én szívesen ajánlom a dokimat, a magánrendelője a 4. ker. ben van, Újpesten. Nem ma kezdte a szakmát. Nekem az Anyósom ajánlotta, ő sokat dolgozott a keze alá, mert az asszisztense volt. Szerintem jó doki, de ha bővebben érdekel írj privit v. csörögj rám. És ugye a Mávban leszünk.

Máv: nos, úgy döntöttünk a Párommal, hogy holnap 1-re odamegyünk, megnézzük a szülöszobát és stb. 2-től meg vmi előadásféle lesz. Állítólag! :lol: Aztán majd referálok.

Holnap estére meg Apa randira hívott.... :wink: :wink:

Kép
Kép
tisa

Sziszike!
Örülök, hogy megérkezett a járgány! Klassz nagyon. Remélem örömödet leled benne. Szép időt kívánok, hogy sokat tudjatok majd sétizni a Babóval. :D

Kisszilva, :cry: :cry: ez nem lehet most túl kellemes Neked. Talán így szép lassan helyre jönnek a dolgok!

Tünemény! Nekem kicsit zűrös ez az egész történet... :oops: Én nem foglalkoznék semmi mással csak a Pocaklakóval, mert ez így nem lesz jó neki. A Pároddal, mert csak kéne rendeznetek egy-két dolgot még, és persze a Nagyszüleiddel, mert ők már idősek.
És eddig azt írtad, hogy a hugoddal semmilyen kapcsolatod sincs, sőt nem a legszebbeket mondtad róla. Akkor miért Te veszed a válladra ezeket a gondokat is?? :oops: Bocsi, nem megbántani akartalak :oops: . Te most már Másért vagy felelős, és teljes gőzzel ezzel kéne foglalkoznod. :oops: :wink:

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Jaj Kikocs!
Ne írj ilyet.... Nyugodtan íráj. Most már asszem mindannyian egyre zizibbek leszünk és talán nem jól írjuk ill értjük amit a másik mond, de szívesen meghallgatunk mindenkit.... Sajnálom, hogy ennyire nincsidőd semmire.... Igaz Nekem csak egy gyerekem van , de néha én is úgy érzem, hogy kifutok az időből. Még mindig vásárolni kéne befejezni a szobáját mosni vasalni saját pakkomat össze rakni és ha belegondolok Koli 6 hét múlva született..... Áhhh.... Mikor őt vártam nem ment az idő most meg mintha kihuznák alolam.....
Azért dokit probálj meg keriteni. Valakié nem lenne jó???

Cumi!
Én Kolival nem tudtam legyen-e vagy nem . Aztán lett és néha bizony bizony jól jött..... Cumiüveg nálunk kellet pedig csak anyatejes volt több mint egy évig. De lustácska volt így volt hogy üvegből potoltuk a hányt abban is anyatej volt. Sőt kurta meleg nyár volt így ő kapott kicsi vízecskét és nagyon hálás volt éárte. Nekem se a cumi se az üveg nem befolyásolta a szopit. NEm volt gondunk....
Most pedig bizti lesz cumink. Szobszédomba egy kis babás pár költözött (4,5 hós a baba) A férfi reggeltől késő estig dolgozik a csajnak nagyon nincs segítsége így én szoktam átmenni segíteni neki egy picit. A babának nem adtak cumit, mert hogy akkor fogszabis lesz (én ezzelk nem értek egyett) Ma már ott tart szerencsétlen csaj, hogy nem bírja megvigasztalni. és hiába probálja a cumit a babnak nem kell. Még kiporszívozni se tudd, mert állandóan üvölt és most mondta, hogy veri a fejét a falba mert ha csak 15 percet nyerne a cumival már boldog lenne. Ja persze baba nem marad meg senki másnál mint az annyánáél így hiába megyek át vagy én csinálom a házimunkáját vagy nem nagyon tudok segíteni mert nem marad meg nálam a baba.... Elég car helyzet. Multkor mikor haza jöttem mondtam apának Beninek bizti lesz cumija....

Magneb6.
Érdekes amit írtok. Velem épp azért szedetik,hogy enyhítse a görcsöket és hogy be ne induljon a szülés hiszen így a 30 héten még nem lenne szerencsés ráadásul garántált lenne a csaszi. Nekem a 35. hétig kell szednem 36 -tól pedig jön a málna levél. :-) Én nem tudsom valaki használt-e már itt , de nekem Kolinál nagyon bejött :-) Hiszem, hogy ettől volt olyan szép, egyszerű és viiselhető szülésem...... :-) Bár akkor akivel terhess voltam csaj annak nem jött be. se nem inditotta el se nem volt könnyebb.... szerintem eről is megoszlanak a vélemények. én bizti fogom inni,.....

babakocsi.
Addihg jutottunk, hogy minden verzióban sikerült összerakani és nagyon tetszik :-) Viszont az ülőrészt még az istenért nem bírtuk leszerelni. Pediig íra is hogy levehető. LEhet valahol megkérdem hogy kell.... Mondjuk így is stabil a mozes meg lehetne is használni, csak az esztétika miatt lenne jobb....

na mennek
jó éjt Kép Kép

Kép

Kép
sziszike22

Evike kicsit mintha még szellős lenne a szobátok…
Kecskemét: Lánchid utcai Sportcsarnok, Kecskemét, Lánchid u.Belvárostól 2 km-re található a Széchenyi Lakótelep szélén a planetárium közvetlen szomszédságában az iskolához kapcsolva. Mérete: 1.250 m2
http://www.baba-expo.hu/?task=rendezveny_naptar

Nagyon cupi a babakocsid, nekem mikor lesz???
Én most épp teljesen szétcsúsztam, de érzi a béby is, majd széttépi a pocakot. Felkerült a párom szekrénysora az emeletre, átrakta abba a frissen (pirosra) festett szobába a számítógépet, teljes külön saját rezideciája van neki. De a hálóval mit csináljak, hogy gyerekszoba legyen belőle?Két oldala ablak a szobának, a nappaliból az uj komód jó lenne a gyereknek, de abból nemtudok hova pakolni,mert ugye szekrény az nem nagyon van a házban. Jajjj ,már most akkora káosz van és nincs erőm semmihez. Elkértem a régi kiságyunkat, papa lefestette, de azóta megvettük a pelenkázós kiságyat. De attól még az első 3.hónapban,persze míg nem fordul meg,addig jó lesz az, csak nem meg szinben semmihez. Erre most a pakolással leakarta hozni a párom a pelenkázós kiságyat az emeletről, és rászóltam, hogy előbb a kiságy lesz. Erre ő nem fog még egyszer nekiállni cipekedni. Apu is kérdezte, hogy akkor 2kiságy lesz a hálóban? Végül nem hozták le. De szétcsúsztam.
Felmentem az emeletre ott meg neki állt a poros szekrénybe visszapakolni. Húúúú

Tünemény csodálkoztam is volna ha nálatok ne lenne sírás, ha nálunk is van

Gizu most néztem, hogy Boti tartja a pocakot, ez nagyon tuti kép.

Tisa én attól félek mire csipognak a madarak én csak a gyereksírást fogom hallani…

Kikocska ez a tányérkörbe lovaglós katona nagyon tetszett. De rég láttam ilyen piciket bohóckodni. Csak kisebb, meg sokkal nagyobb van a környezetemben, de most jó volt elképzelni.

Hú csajok mi napok óta a szotyit nyomjuk itthon miden nap.

kocska

sziszike ne aggódj van még 2-3hónapod, hogy rájöjjél a megoldásra :lol: :lol: :lol: :lol:

kocska

Sziasztok

MagneB6 nekem is mondták hogy nemsokára abba kell hagyni, hogy érezzem a joslófájásokat. 36.hét környékén.

Tisa:

Sajnálom, de nem találom, hogy hol írtad le hogy hogy kell pocaklakó ticker beillesztenem az üzenet tartalma alá.

Én is már megvettem a cumisüveget meg a játszó cumit, a biztonság kedvéért. De remélem sokáig fogok ciciztetni.

Nekünk is nem sokára készen lesz a gyerek szoba jövőhéten jön a festő tapétázni és festeni, a párom pedig lerakja a parkettát.
A bútor február közepén lesz kész. Márciusba pedig elkezdem mosni a ruháit meg vasalni.

Nem tudjátok hol lehet kapni 70x140 lepedőt ( gumis ) mert az Ikeában néztem de ott csak 60x120 lepedők vannak.
én vettem ágyneműt neki, a védőnőm, pólya ellenes, meg én nekem sem szimpi. Meg szerintem áprilisban talán nem lesz már olyan hideg. Angol pólya is jó szerintem. Szopizni pedig megprobálom használni a szopispárnát, bár most hogy állapotos vagyok nem is tudom használni az alváshoz, pedig már egyre kényelmetlenem oldalt aludni, mivel én háton szeretek aludni.

Most pedig olyan érzésem van mintha allergiás lennék. Állandóan viszket az orrom de nagyon. Tudom hogy most ugysem lehet kivizsgáltatni magamat, majd csak miután megszületett Sára.

Szóval egyenlőre ennyi.
lili&ana

Kocska!

Csak nyugi úgy is kialakul minden és meglesz szépen mindenetek....

Hát ha úgy születik Beni mint Koli akkor van összesen 6 hetem vagyis 1,5 hónapom. És a doki is azt mondta, hogy nem fogjuk áprilisig vinni max márc vége, de majd meglátjuk. Csak Koli miatt nincs sok időm. Babakocsi végül nem a barátnődtől lesz?

Lili!
A legtöbb bababoltaban van nagy mérettű lepedő , de most van az auchanban és corában baba hetek mindkét helyen lehet kapni.

pusz

Kép

Kép
sziszike22

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: