A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Szerintem már Gjéti babázik! :lol:
zsu83

Hát lányok, el kell h keserítselek titeket... Még 2in1. :D

Az történt, h reggel elindultunk apával a kórházba, szépen felvettek
a szülészetre, meg minden, aztán a doki kitalálta, h csináljunk
még 1 UH-t, +szívhangot, biztos ami biztos. És mit láttunk?
Oli fejjel lefelé parádézott. :lol: Mindenki meg volt döbbenve...
Aztán a doki mondta, h döntsem el, csináljuk e a császárt, vagy inkább hagyjuk a kislegényt magától kibújni... Hirtelen azt sem tudtam h mi legye, aztán úgy döntöttem, h biztos nem véletlen
h az utolsó percben fordult meg a kis törpe. :) Meg aztán a szülőszobán 3 nő is vajúdott, mind az én orvosom betegei,
és nem szerettem volna, ha a császár közben rohangált volna.
Szóval nagy gondolkodás után úgy döntöttem, h megvárjuk amíg
Oli magától kikéretőzik. Nem tudom, h mennyire tettem jól,
valahogy azt éreztem h így kell döntenem. Ez az első és nagy valószínűséggel utolsó terhességem, végig nagyon élveztem,
még most a végén is, és valahogy annyira szeretném, ha
természetes úton születne meg a kicsi... Persze lehet h a végén
mégis császár lesz, de adtam magunknak még egy esélyt.
(bár ahogy olvasom Zsu-t, h én már biztos babázok, kicsit bánom is) :D
Egyébként majdnem minden rokon telefonál már apának,
h gratulálnak a babához! Mondtuk h köszönjük, de még mindig
anyuciban van. :lol:

Szóval ez van... De nagyon remélem h most már tényleg
nem makacskodik, és nemsokára magától előbújik. :D

Szerintetek rosszul döntöttem :?: :?: :?:

Hanna nagyon szép! Gratula Pannának is a másik Hannához!

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: ha te úgy érzed hogy jól döntöttél akkor az úgy is van. Minden rendben lesz. Jó fej Oli!

Ladmon, Zsu: Szerintem mind a hármunknak jó lenne az 5.-e. Ja valahogy én peches vagyok a dokikkal, de biztos az zavarja őket, hogy még 20 kilóval többen is fittebb vagyok mint ők. Erről ennyit.
A méhszájról sem mondott semmit a doki. Azt mondta hogy ha jó az Uh, a vizelet akkor hagy még minket egyben. Majd 9-én tárgyalunk, bár szerinte a 9-e sanszos lehet, mert holdtölte vagy holdfogyatkozás vagy valami lesz és talán majd attól beindulunk. Én mondtam hogy e hétvégével is kiegyeznék, mondta hogy ő is ráér :D . Ugyanis tegnap éjjel lekésett egy szülést. Anyuka harmadik babát szülte, szóltak neki, rohant de mire beért pólyában mutatták neki a babkát. :D De jó lenne ilyen gyorsan túl lenni rajta.
Azt tudja valaki hogy mit jelent az hogy fejvégű II. A II-es mit jelent?

Kép
budabo

Gjéti: Hát nem semmi Oli baba! :D Nagyon örülök, hogy befordult a helyes irányba! :lol:
És szerintem egyáltalán nem döntöttél rosszul :!: :!: :!:
Már csak jeleznie kell, hogy szeretne kibújni! :wink:
De jó, hogy a dokid kitalálta ezt az uh-t! :D
zsu83

Bogi, akkor már nagyon rutinos volt az anyuka, meg ügyesek is, hogy ilyen gyorsak voltak!
Nem tudom, mit jelent amit írtál! :roll: :?
zsu83

sziasztok

Minden babazó anyukának kivánok sok boldog babás percet és soks sok tejcsit!!

Mi még mindig egyben nagyon megijedhetet dora baba mult szerdán mert azota semmi jele h ki szeretne jönni:-( De már remélem jön lassan!!!

Mindenkinek kitartást és sok sok boldog percben gazdag szüléstörténetet!!!!

Puszi

Mónika
Kép
pmonika

hoztam valmit hátha megtetszik valakinek!!
http://www.naptarak.com/naptarak_baba.html

Ha lenne nyomtatóm biztos élnék vele...

gjéti!Nagyon ügyes Oli baba és szerintem nem döntöttél rosszul,nem veszélyezteted semmivel....A doki is bele egyezett akkor pedig nincs semmi baj...
Igy igaz kicsit később látjátok és tartjátok a karjaitokban de hidd el megéri ....

Kép
zümis

Jajjj, msot annyira megnyugodtam. :D
A doki azt mondta h ha még bírom a dolgot és élvezem,
akkor nyugodtan várjam meg amíg magától beindul a szülés...
A méhszáj teljesen zárt, szívhang rendben, Oli most már irányban is van. :D nagyon jól bírom az egészet, szóval semmi akadálya nem volt... Szeretném érezni, h milyen is a szülés, nem csak úgy kivenni
a kicsit. Aznap jöjjön amikor ő szeretne, és mi várni fogjuk. :)

Kép

Kép
gjéti

Nagy Gratula Pannának és Hannának!! Sok-sok boldogságot ,tejcit és nyugalmat nektek az első napokra!

Gjéti: én nem szeretnék beleszólni, de szerintem nagyon jól döntöttél:) Biztos nem lehetett könnyű ott helyben döntést hozni!
És ne aggódj már így sincs sok hátra és láthatod Olit :D

Lányok, Kreiszi és Budabo nagyon hallgatnak. Csak nem :shock: ??

Nekem ma megvolt a lábamra a doppler vizsgálat... pihennem kell és fásliznom. (de azt hiszem az utóbbit ki fogom hagyni :oops: )

Mi is még 2 in1-ben, de én már annyira türelmetlen vagyok!!! Lányok ti mivel tudjátok elterelni a figyelmeteket??

Orsi

Kép
bjuti

Mi a fenééért lett az egész vastagbetűs??? Akkora béna vagyok :shock:
bocsi!!

Ja és Stelly is nagyon csendben van!

Orsi

Kép
bjuti

Gjéti, nagyon jól döntöttél szerintem! Látod, Oli tudja a dolgát, beordult :) Így természetesen jön, amikor szeretne, szerintem meg fogod őt szülni szépen, természetesen, ha meg nem sikerül, akkor sincs semmi, de legalább megpróbálod, és nem kellett a programozott császár.

Tényleg, páran nagyon csendben vannak. Kreiszi is lehet, már szül?

Az én babóm is ma nagyon kis csendes, mocizik néha, de semmi rugdosás, semmi buli. Már megint kezdi belémállítani az ideget.
A ti babóitok, hogy vannak ma?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jaaa, és a lényeg... Én is főztem az előbb egy nagy adag madártejet, imádom, és két napja erről beszéltek..... :lol: :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

bjuti:Pihenj minél többet és rendebe jön a lábad! :wink:

gjéti: Örülök, hogy Oli megfordult! Nagyon jól döntöttél!!! :wink:

budabo: Ha II-es akkor a baba koponyája az anya jobb oldalán van.

Rólam: Megvan a Streptococcus eredményem :lol: negatív lett valamint gomba és kórokozó baktérium nem tenyészett ki...
Viszont a vasam a béka segge alatt van... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

budabo: asszem azt jelöli, hogy fejjel befelé vagy kifelé néz a baba. Ez csak tipp! De kreiszi biztosan tudja, hacsak bele nem esett a kiírt napon szülők 4%-ába... :D

gjéti: hát pedig én annyit gondoltam rád délután!
A döntésedet viszont én is csak helyeselni tudom: ha nem muszáj, ne avatkozzunk bele a természet dolgába! Azért nagy huncut ez az Oli gyerek már most is!!! :lol:

millye: akkor próbáld meg átíratni táppénzre, remélem sikerül! Na nehogy emiatt kelljen már dolgoznod az uccsó hónapban! Ennyi már neked is jár! Olyan meg nincs, hogy nem lehet elintézni valahogy!

ladmon

Panna: gratulálok Hannához! Sok boldogságot és tejcsit kívánok nektek!

Iricc: tetszik az álmod, de sajna mára nem jött be :( .
Azért az jó, h esély van hüvelyi szülésre, drukkolok!

Petra: üdv itt. Talán a cink rázóra gondolt Zétivera? Kitartást kívánok neked! Nagyon car lehet.

Zétivera: aztaaaa, te szülni fogsz :shock: ? Nem csak bekajáltál, mint Gjéti :lol: :lol: ?

Bogi: hogy te milyen bunkókat tudsz kifogni. Sztem vacsi után egyél még 1 pudingot :D , már „csakazértis.”

Millye: én is a betegácsit javaslom most és szüléstől a Tgyást.

Gjéti: szerintem jól döntöttél, nagyon rendes Olitól, h irányba fordult!

Andus: jobbulást kívánok neked! Örülök, h a szülésznő megnyugtatott és azért csak próbálkozz a „no para”-val, hátha sikerül :wink: !

Orsi: örülök, h rendben vagy!

Gabi: mizújs? Folytatódtak a fájdalmak?

Zsuzsi: nagyon szép a bölcső!

Vikcy6: köszi a képeket, nagyon édes a kis Hanna és a te lánykád is!

Semmi jele, h Alex ki akarna jönni. Szerencsére minden ok, de azért csütörtökön lesz következő „tortúra”. Viszont „haladok”, már 15-20 közötti fájásokat mutatott az NST. Na, mit szóltok? Ha így folytatódik, 1 hónap múlva elérem a 100-at :lol: :lol: .
kreiszi

andus70: Az én kicsi fiam tegnap este óta még erősebben mozog... előtte pár napig nyugisabb volt :lol:
Madártejjel a férjem is piszkál... nem fogom megúszni és csinálnom kell valamelyik nap... de még holnap be kell mennem a munkahelyre úgyhogy lehet, hogy csak hétvégén csinálok! :roll:
Köszi az infót TGYÁS ügyben!!! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Panna, de jó, nagyon gratulálok, sok boldogságot nektek Hannához!

gjéti: Nagyon komoly döntést kellett meghoznod, és szerintem nagyon éretten és higgadtan döntöttél, én is úgy gondolom, h adtál egy lehetőséget Olinak, h ő adja meg a jelet, és a módot. Nagyon sokat számít, h már most ilyen komolyan veszitek az ő kis jelzéseit!

Petra: Üdv közöttünk, ha esetleg panasz nélkül is késztetést éreznél írni is, nemcsak olvasni, örülnénk neki. Sajnos a viszketésre nincs ötletem, de nagyon sajnálom.

Kreiszi: Hol vagy?

Mónika: Ha ma nem jelentkeztél volna be, már nyugtalan lettem volna. Épp elkezdtelek hiányolni. :lol:

Bizisten, hétvégén csinálok madártejet. ...ha addig kibírom nélküle. :wink:

Voltam ma G.Ági féle vizsgálaton, immár minden a finisben, teljesen lent a kis buksi, minden ok. Szerintem egyébként simán elleszek Valentin napig :lol:
Akiknek az 5.-e a szimpi, annak drukkolok.

Zsu, nem is hittem volna, h még a szerdai ctg-n látjuk egymást! Bár addig még van idő nektek Bencével...Én elvileg 11.30-ra mennék, de lehet, hogy odamegyek hamarabb, mert így nagyon necces, h odaérek-e a védőnénihez. Már a 2. alkalmat mondtam le.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Bogi: nálad a II-es azt jelenti, h Füge háta a te jobb oldaladon van.
kreiszi

kreiszi: Alex jól érzi magát ott bent és nem sieti el a dolgot.... :wink: Lehet, hogy akkor visszamegyek orvoshoz, hogy írja át betegállományra már azt sem tudom, hogy mit csináljak egésznap ezen húzom magam (olyan paprikás hangulatom van, hogy még azt is megbántottam ma akit nem akartam) Pedig múlthéten az orvosnál magas volt a vérnyomásom (biztos az idegeskedéstől) és az orvos adott egy vérnyomásmérőt, hogy mérjem minden nap... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Andus: Nyugiiiiii... ha ez segít valamit ma mi se visszük túlzásba a mozgást! Épp csak annyit, hogy én ne kapjak frászt:)
Szerintem fogd fel úgy, milyen rendes ez a kölök, hogy legalább annyira megmozdul, hogy tudassa nincs semmi gond;)

Millye: nem kaptál a vasra gyógyszert? Nekem is a vacak a vasam (koknrétan vérszegény vagyok) a terhesség eleje óta és decemberben kaptam rá gyógyszert.

Kreiszi: és meddig vártok a babóra? Mi a protokoll ilyenkor?

Orsi

Kép
bjuti

ladmon: Már azon gondolkodok, hogy ez a főnök bosszúja, hogy nehogy már olyan könnyen elengedjen... múlthét pénteken úgy jöttem el a munkából, hogy a főnök ezt mondta: "jövőhéten az összes papírodat elintézzük ha törik ha szakad és minden le van sz...va" Na persze.. ahhoz képest ma felhívta a könyvelőt és slussz... :oops: azért gondoltam, hogy ezt nekem kell elintéznem mert rá már megint nem számíthatok...

Kép

Kép

Kép
millye

bjuti: Írt fel gyógyszert, ami elfogyott 1 hete... utána vettek vért hétfőn és olyan mintha nem szedtem volna semmit :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Hosszfekvésben II. állás azt jelenti, h a baba háta az anya jobb oldalán van, harántfekvésben a baba koponyája található az anya jobb oldalán. (az I. állás a bal oldalt jelenti)

Orsi: nem beszéltünk protokollról, meg bővebben a továbbiakról. Azt mondta a doki, h mivel minden rendben, nem avatkozunk be. Amit persze nem bánok, mert tényleg Alex tudja, mikor akar jönni. Mi apával csak türelmetlenül várjuk, h találkozzunk vele :D .

Bocsi, h csak most jelentkeztem, de a KH-ból anyósomékhoz mentem, csak most jöttem haza.
kreiszi

gjéti: szerintem is nagyon jól döntöttél, ez a sors keze volt, kisfiad még maradni akart... hajrá, minden szuperjó lesz. :)

kreszi, budabo: nagyon jól tartjátok ti ezeket a kispockokat hogy így ragaszkodnak. Valahogy mondjátok meg nekik, hogy kinn is ugyanolyan jó lesz, vagy még jobb. :wink:

Már odáig jutottunk mi is, hogy párom rámszólt az előbb ha minden kis görcsnél lefekszek, hogy abbamaradjon, akkor hogy fog ez a gyerek onnan kibújni :lol: . Mondtam neki, hogy ha bújni akar, akkor egy kis fekvés nem fogja ebben megakadályozni...
Viszont a doki szavára már nem adunk... megint több mint 2 hét eltelt azóta, hogy azt mondta mindjárt szülünk. :)

ja igen, Zsuzsi én is akartam írni, hogy nagyon szuper a bölcső, profik a tervezők. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2009.02.02 20:49-kor.

Kép
Kép
elif

De jó, h ennyire egyetértetek velem!
Ladmon köszi, h gondoltál rám. :)
Zsuzsi neked meg köszönöm a dicsérő szavakat. :D

Andus,Oli már nagyon lusta, általában délelőtt mozgolódik a legtöbbet, éjjel szinte egyáltalán nem érzem. Remélem kint is ilyen nyugodtak lesznek az éjszakák. :D

Láttátok volna, h a fiúk milyen csalódottak voltak, amikor hazajöttünk
"üres" kézzel. :lol:

Kép

Kép
gjéti

zsu83: Tetszett az összebújás sztori! Biztos romantikus volt! Ne aggódj, hogy nem jött össze... a babád biztos, hogy tudja mikor kell kibújni :lol: Szerdán melegfront lesz :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, ne idegeld maga, jár nekd a Tgyás, nem lesz semmi gond. Kitöltöd az igénylőlapot, és beküldöd.
Nézd, ez fontos:
A terhességi-gyermekágyi segély a szülési szabadság ideje alatt, maximum 168 napig illeti meg a szülő nőket. Ennek maximális időtartama 24 hét lehet, amelyet úgy kell kiadni a munkavállalónak, hogy ebből négy hét lehetőleg a szülés várható ideje elé essen.

Itt vannak az infók:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... leirasjogi

Ne foglalkozz már azzal, hogy a könyvelő mit mondott, a könyvelők nagy része nem ért ehhez a témához. Mondhatom nyugodtan, mert én is könyvelő vagyok, és messze áll tőlem.. ezeket a TB ügyintézőt végzők tudják, de egy sima könyvelő vajmi kevés infóval rendelkezik.
Írok majd, ha én is kiokosodtam, a héten befejezem a táppénzt, és én is TGYÁSt fogok igényelni.
Szóval nyugi, pár nap és megolduk közösen!!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:36-kor.
ricsibaba

andus70: Köszönöm a segítséget és az információt! Remélem megoldódik minden.

Kép

Kép

Kép
millye

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:27-kor.
Vendég

Hiányolom az újabb babahíreket! :wink: Persze lehet, hogy még csak túl korán van...

Én a holnapi napra tervezem magunkat, meglátjuk, mi lesz belőle.

Gjéti, szerintem jól döntöttél, örülök, hogy van esély a természetes szülésre.

Millye, én a szülésig táppénzen vagyok, utána kezdem a tgyást, nekem ez így sokkal jobban megéri. Anno egy hónappal a kiírt idő előtt tgyásra mentem, akkor nem volt nagy jelentősége, mert a gyedem alig volt alacsonyabb a tgyásnál, de most nem így van, és a plusz egy hónap is sokat számít pénzben.

Elif, jó az új design! :lol:

Zsu, veletek mi a helyzet???

Kép
mist

Ricsibaba: nagyon szép kis család vagytok! :) Örülök, hogy tettél fel képeket.

Babanyul, Mist: köszi, tegnap elszórakoztam vele :), gondoltam a finishre beújítok.

Kép
Kép
elif

Gjéti, micsoda meglepetés!!! Szerintem itt nem volt jó vagy rossz döntés - a lényeg, hogy te hogy érzed jónak (hozzáteszem, én ugyanígy döntöttem volna). Ha az egész terhességed ilyen jól élted meg, ennyire szeretted, egész biztosan a szülésed is jó élmény lesz!

Mi is még mindig egyben vagyunk. Férjem szerint túl jól tartom ezt a gyereket, esze ágában sincs kijönni a tutiból :D pedig tegnap este rengeteget meséltem neki, hogy milyen szuper dolga is lesz idekint, meg milyen szép szobácskája van :lol: de csökönyös a lelkem :D

Petrasaghy, nem haragszunk a "befurakodásért", ha van kedved, csatlakozz hozzánk a továbbiakban is bátran :) sajna a viszketésre nem tudok mit mondani, de látom, a csajoknak azért volt egy-két ötlete... remélem, jutsz vele valamire...

Iricc, nem semmi, hogy hogy variálnak veled - de azért szerintem jó hír, hogy mégis megpróbáljátok császár nélkül!

Abencze, én is bizarrnak érzem, de a "szent cél" érdekében mindent :lol: de nem jött be, úgyhogy hanyagoljuk inkább...

Kangu, azért vicces, amikor az ember már annak se tud örülni, hogy túl jól néz ki :lol: :lol: :lol:

Láblógatás: szerintem abszolút nem gáz. Legalábbis azzal vigasztalom magam, hogy ilyenkor már normális - már semmit sem tudok normálisan csinálni, tegnap csak kiporszívóztam a lakást, majdnem másfél óra volt, pedig azért nem egy középkori várban lakunk...

Bogi, hogy te milyen taplókat fogsz ki állandóan!!! :shock: örülök, hogy nem tudott felzaklatni :)

Millye, jobban jársz anyagilag, ha csak táppénzre mész, mert a TGYÁS fél évig jár összesen, utána a GYED meg ugye jóval kevesebb, tehát ha tovább húzod sima táppénzen, valamivel több pénzt kapsz összességében. De papír-ügyileg hülyeséget mondott neked a könyvelő, mert a szülés várható időpontja előtt 28 nappal már megkezdhető a szülszabi, annyi, hogy akkor más papírok kellenek hozzá. Erőszakoskodj nála szerintem. Táppénzt háziorvos intézi, elvileg a nőgyogyi javaslatára.

Bjuti, figyelemelterelés: semmivel. A hátam néha eltereli a figyelmem, hogy úgy fáj, hogy majdnem összeesek, de amúgy még olvasni se tudok normálisan, mert állandóan a babára tévednek a gondolataim, meg fájásokat képzelek magamnak...

KépKép

KépKép
stelly

Jó reggelt! Nincs új baba?! :)

Kép
kangu

No tegnap feltettem egy táblát, és fél órával később már jött is egy manó-hír, úgyhogy kipróbálom, hátha most is bejön:

Kép

KépKép

KépKép
stelly

budabo komolyan, te tényleg vonzod ezeket a parasztokat :(
oda se neki, az a lényeg, hogy van egy gyönyörű egészséges baba a pocakodban, és különben is, a férjednek kell, hogy tetszél, nem pedig az ilyen ostoba libáknak...

vikcy nagyon édes a kislányod, és persze Andi babája is :)

millye én tegnaptól vagyok szülési szabadságon. a törvény szerint a szülés várható ideje előtt (ami a kiskönyvedbe van írva) 28 nappal kezdheted meg, a neve T-GYÁS. és a cégnek kell intézni. Ha jól tudom, ha megszületett a baba, akkor a szül. a.kiv-ot utólag be kell majd küldeni.
szóval a kedves kollega innen nézvést egy lusta, inkompetens baromnak tűnik...
egyébként a szülésig jobban jársz a táppénzzel valóban, főleg ha nem minimálbéres vagy.

Gjéti ez igen! Szerintem jól döntöttél! :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Gjéti!!! Én bizti ugyanúgy döntöttem volna mint Te!!!Nagyon jó fej a csemete, hogy így meglepett a végére!!!Tuti nem véletlen! :):)

Még mindig nem mentünk szülni...bár ma megin olyan furán érzem magam....de valahogy hiányérzetem van. Úgy érzem mennem kell vásásrolni, mert még hiányzik sok minden, de elvileg nem hiányzik semmi, és nem kellene vásárolni...egyszerűen mehetnékem van. :)
Ez a gyerek imád bennem lenni, egyhemar nem jön ki :) Na meg megin esik ez a fránya eső....:(

Elif! én is lefekszek mindig, ha grcsölgetek, mert úgy jobban tudom figyelni, hogy ez az e, vagy se, mert a rendes, az fekve se múlik....ja, és reménykedek :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Gjéti: én is csak csatlakozni tudok a többiekhez. Szerintem is szuper, hogy megfordult Oli, és a természetes szülés lehetősége mellett döntöttél. A babák általában tényleg nem ok nélkül helyezkednek el olyan irányban bennünk amilyenben.

Bogi, Kreiszi, Zsu, Monika: húúúúúú de izgi, nálatok már tényleg bármikor kirobbanhatnak a babók! :lol: Én is egyfolytában idenézegetek, hátha van már új csöppségünk!

A gyed, tgyás témához: ma utalták a gyedem, de csak 7 ezer Ft-tal kevesebbet :evil: , kíváncsi vagyok mi lehet az oka. Megvárom amíg kipostázzák a bérpapíromat, majd jól átbogarászom. Ki a fene érti ezt, hogy egyszer így számolják, másszor amúgy, a bruttó mindig ugyanaz elvileg. :x
yve

Jó reggelt!
Jelentem még mindig nagyon egyben. Jól érzem magam, pocak fenn, vizelet negatív. Jóket nevettem itt a gép előtt ülve.

Millye, Kreiszi: és az hogy jobb oldalon van az jelent valamit? Vagy ez jó így? Tudatlan vagyok.

Bjuti, Yve,Stelly,Iricc,Elif: jaja én kifogom az ilyen kis bunkó dokikat, de most már ténleg nem érdekel, majd ha megszültem biztos fogok parázni hogy duci vagyok, de majd lefogyunk. Baba az első. Mindennek örömére mai menü paradicsom leves, hortobágyi húsos palacsinta.
Hihetetlen hogy bármikor szülhetetek de semmi előjelét nem érzem, tök jól vagyunk, kihasználok minden percet, programot szervezek, ha férjem itthon vagyunk megyünk csavizni. Ha közben Iringó jönni akar, akkor jön. Ma nagyon jó napunk van, bár Füge kicsit lustibb, lehet az időtöl.

Kreiszi: te hogy vagy??

Zsu: helyzet?

Zümis: CTG?

Vizesedésre akartam írni: nekem az is bevált, hogy langyos vizes türcsi, száraz türcsi és így pihentettem.

Kép
budabo

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:28-kor.
Vendég

Sziasztok!

Hamarosan újra Angliába utazok, így megint tudok baba - kismama- női - férfi ruhákat hozni! Smile

A hazainál kedvezőbb ár és klasszisokkal jobb minőség jellemzi ezeket a ruhákat! Smile
Itt tudtok nézelődni, ezekbe a boltokba megyek biztosan!
Ha valami megtetszett keress meg nyugodtan!

www.next.co.uk
www.asda.com
www.adams.co.uk
www.mothercare.com
www.debenhams.com
www.mands.com
www.disney.co.uk
www.minimode.co.uk
www.bhs.co.uk
www.clarks.co.uk

Bogi

KépKépKép
bogyra

Gjéti örülök hogy jelentkeztél!!! :D Nem lehetett könnyű eldönteni, de szerintem is jól döntöttél mert ha kell akkor még mindig meg tud császározni pikk-pakk. Tényleg nagyon érettek vagytok apával, komolyan mondom hogy le a kalappal :) olvastad amikor írtam hogy veled álmodtam pedig nem is tudom hogy nézel ki? :) nagyon fura volt, álmomban szőke tépett fazonú vállig érő hajad volt, az arcodat nem nagyon láttam...tényleg fura :)

Hááát Kreiszi, nagyon gyanús hogy nem csak bekajáltam :D Ha mégis akkor jó kis gyomorrontásom van abból ítélve ahogy a hasam hullámzik néha :lol: a rázót nem tudom megnézni mert otthon van, az üvegre biztos van valami írva. Mikor felkened egy kis idő múlva látványra olyan lesz mintha liszttel lennél bekenve, és nagyon jól hűsít.

Elif a dokikra tényleg nem lehet adni, Olivér lassan másfél hónapos lenne ha akkor születik amikorra a dokim jósolta :)

Ricsibaba írok neked privit!

Bjuti én úgy döntöttem kötni fogok, bár közben is a kórházon jár az agyam meg hogy mi lesz utána, de legalább valami hasznosat csinálok közben :)

Voltam ma nst-n és megkérdeztem a dokit mikor kell befeküdnöm, végre tudom mire számíthatok!!! Tehát: HA nincs semmi esemény akkor febr 10 vagy 11-én befekszek, gondolom pár nap megfigyelés ( a másik kórházban legalábbis így csinálták, ráadásul a szülőszobán kell lenni) és aztán valszeg megcsinálják a császárt. Felküldött az aneszteshez, megírtuk a papírt, holnap vérvétel a műtéthez, kérdeztem az anesztest hogy ha már őhozzá is eljutottam akkor fix-e a császár, ő ránézett a hasamra, vigyorgott és azt mondta hát nagyon úgy néz ki :shock: nem tudom ezt hogy állapította meg a hasam külleme alapján :? nade mindegy, szóval a lényeg hogy ha nincs semmi akkor jövő hét végére meglesz kicsi Olivér. Most teljesen őszinte leszek, komolyan nem bánom ha császár mert nekem a Zétis császár egy megváltás volt, annak köszönhettem hogy makk egészséges lett, nem sérült meg, ezzel az élménnyel indulok neki, tudom hogy jó kezekben lesz és nem kell tartanom attól hogy beszorul mert Znek jó esélye volt rá, a spontán szülésnek ezzel a tudattal indulnék neki, úgyhogy nekem személyesen azt hiszem így lesz jobb. Kimarad az életemből az a csoda, az az élmény amit a spontán szülésnél él át az ember, el leszek választva a babától élete első napján, és több nap lesz mire összeszedem magam, de nem kockáztatok. A császárnak is lehetnek szövődményei a babára nézve is, tudom, de még így is nyugodtabb vagyok. Lehetne még elemezgetni a hozzáállásom okát, egész regényt tudnék még írni erről de nem fárasztom a csapatot :) A lényeg, hogy nyugodtabb vagyok ha császároznak mint ha hagyják hogy a természet döntse el, és hangsúlyozom hogy az én jelen állapotom miatt gondolom így, ha mások lennének a körülmények nem félnék a sima szüléstől. Nyugodtan írjátok le amit gondoltok mert biztos van aki még így is inkább megpróbálná spontán és nem érti meg miért vagyok ideges a szülés miatt, és hogy miért nyugtat meg a császár gondolata amikor az egy természetellenes beavatkozás. Engem is érdekel a véleményetek erről mint Gjétit az ő döntéséről, bár az én esetemben a császár nem az én döntésem, én csak örülök neki ha úgy lesz.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

babanyúl: mennyiért veszel fánksütőt?????????????????????????

Menü kész, derekam is :D .

Zetibebi: nálad el van döntve helyetted hogy császár, de ha jobb érzésekkel indulsz eleve neki akkor neked és a babának is így lesz jobb. Én a császártól jobban tartok, mint a sima szüléstől.
Bár mind a kettőnek van előnye, hátránya. Férjem azt szeretné ha már benn feküdnék és császároznának. Nyugodtabb lenne hogy nem itthonról kell rohanni, benn jó kezekben vagyok. A császárt meg azért szeretné mert nem akarja látni a szenvedésem, mert attól fél hogy nem fogja ő tudni elviselni. Nagyon édes :D .

Kép
budabo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 16:29-kor.
Vendég

Gjéti, szerintem is jó döntést hoztál, ahogy már a többiek is írták, ha mégis bármi adódna, azonnal meg tudnak császározni. Kívánom, hogy gyors, sima szülésed legyen és a dokinak ne egyből az jusson eszébe, hogy akkor mit is hogy is kéne műteni rajtad...
Zétivera, én megértem az érzéseidet! Biztos azért is, mert Fruzsi is császáros baba és én sem szeretnék belegondolni, hogy vajon egészséges lenne-e, ha még egy napot hagynak vajúdni vele... Az ember szeme előtt az lebeg, hogy kockáztasson-e, (főleg a Te esetedben), jó-e az valakinek... de főként a babónak??? A magam részéről úgy állk hozzá, hogy a természet (sors?) majd eldönti, hogy kell lennie: ha Csongi ki akar bújni, akkor próbáljuk meg, miért ne sikerülne, ha meg valami miatt mégsem megy, akkor Dokinéni úgyis tudja majd, mit kell tennie. Már nem emlékszem, ki is írta itt a fórumon, hogy vannak, akik nem tudják elfogani a császáros szülést: hát szerintem meg nem azon múlik, kinek hogy bújik elő a kismanó a pocakjából, nem ettől jó vagy rossz egy anya...nem azon a pár órán múlik a kapcsolatunk a gyermekünkkel, amit esetleg megfigyelés miatt nem tölt velünk...a műtét nem egy úri kiváltság, akkor alkalmazzák, ha orvosilag indokolt. Szóval én örülök neki, hogy találtál végre egy normális orvost és azt kívánom, hogy hamar rendbejöjj műtét után!!!
Mindenórásaknak megy a drukk, én is belesek naponta többször is...
Elif, rég sütöttem a kuglófodat, asszem ma nekiállok...

Kép
Kép
abencze

Sziasztok!
Hála egyben hazaértünk ebben a vacak időben !!
Doktorbácsi megkukkolt és zárva van minden :( :( kicsit sem puhult meg semmi....nem is nyilt :( :(

Az nst-n "minden"rendben ...méh tevékenység 0és 20 között,gyerkőcöt 2szer ébresztettük ,hogy mozogjon...a 30 perc alatt 4mocorgást produkált... :shock: A néninek nem tetszett...ez van...Olyan édesen tudják mondani jajj ez a baba nem mozog!!Miért is kellene pont abban a fél órában kírugni a ház oldalát????????
De biztos ezt is én látom rosszul...

jövőhéten nst...újra.....
Valószínű meg is érjük .....
Habár ex anyósom szerint nem....nagyon ducinak látta a kezemet...igen jósolgat :P

:P

Kép
zümis

Budabo, Kreiszi: olyan megnyugtató, hogy bejelentkeztek:)
úú, én a helyetekben már agyon izgulnám magam!!

Zsu: holnap neked is megvan a 40hét:)

Budabo: ő nem fogja tudni elviselni a fájdalmat, ez jóó:))) Nálunk is hasonló a helyzet....
De én azért inkább a természetes szülésre szavazok. De csak addig, amíg ez nem jár felesleges kockázattal!

Gabi: jó sütést!

Zetibébi: kötés. Az jó ötlet. Mondjuk én nem tudok:( Én inkáb jönnék, mennék, hogy teljen az idő. de sajna most a lábam miatt nem lehet:(

Zümis: én is most voltam nst-n, minket is bökdöstek!! Nem értem mit várnak a babáktól, mikor az ember bioritmusa is 11 és 14 között van mélyponton, akkor nekik miért kellene vezényszóra táncolni...

Orsi

Kép
bjuti

zümis: ne is foglalkozz az NST-s nénivel. Idáig mi négyszer voltunk, abból Hál Isten csak egyszer kellett rázni Fügét, de a dokinő azt mondta hogy utálják a tappancsot a babák. Ha te érzed hogy mozog akkor nincs gáz. Amúgyi is a Szent Imrés Nst-s teremben meg lehet fulladni olyan meleg van, csoda hogy a picik alszanak..

Kép
budabo

Budabo a férjed nagyon édes tényleg :D Az enyém is csóválta egyik este a fejét, mutattam neki hogy ha leülök szét kell tennem a lábam hogy elférjen a hasam, és ahogy ülök a hasam alja hozzáér az ágyhoz a lábaim között annyira lent van, hát ami kiült az arcára azt nem tudom leírni :D sóhajtott és mondta reméli a héten már lesz valami :D azt hiszem ő is nyugodtabb a valószínű császártól.

Abencze egyetértek, nagyon rossz az első nap amíg nem lehet velünk a baba, de a kötődés kialakul később, sőt ha jobban meggondolom talán még jobban ragaszkodtam a babához pont azért mert akkor elszakítottak minket.

Köszi a véleményeket, kíváncsi vagyok ki hogy gondolkozik, ez pont egy olyan téma ami általában megosztja a kismamákat. A kórházban találkoztam ám olyanokkal akik makacsul ragaszkodtak a császárhoz a vajúdás elkerülése miatt, szóval vannak nagyon érdekes álláspontok.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Én is hazaértem a dokitól:) Engem még nem vizsgált, elvileg a 37. héttől nézi, hogy zárt-e a méhszáj. Viszont rákérdeztem, hogy ha majd beindul a szülés...és nem hagyta végigmondani, azt mondta Őt hívjam, őt hajnalban is lehet hívni, neki ez fontos hogy tudja, hogy vagyunk és neki mikor kell indulnia :D Kérdeztem, hogy ha mentővel kell jönni, automatice a klinikára hoznak-e, azt mondta igen, de biztos ami biztos beírta a kiskönyvembe, hogy megindult szülés esetén ide hozzanak:) Annyira udvarias, még ahhoz is ragaszkodott, hogy a kabátomat felsegítse:)

Voltam gyógyszertárban is Tena bugyeszt venni. Ha olyat vesztek tényleg gy.tárban vegyétek, mert múltkor a kismamaboltban kétszer annyiért vettem egy csomaggal.. :x

Millye: Én is sokat gondolkodtam, hogy most táppénz, vagy szülési szabi. De a mhelyemen meggyőztek arról, hogy menjek el táppénzre, mert akkor a GYED-et 1 hónappal később kezdem, ami ugye nem baj, mert jelenleg br.100.100 Ft lesz. Szóval nem érdemes a szülési 4 heteet előre kivenni, hiszen először betegszabin leszel (15 munkanap) és utána táppénzt. Ezt a háziorvos egyből megértette, de azért a dokimtól vittem igazolást, hogy vegyen fel betegállományba:)

Gjéti: Szerintem is jól döntöttél :D Én is nagyon várom a hétfői UH-t, mert akkor nálam is ki fog derülni, hogy megfordult-e már a kis drágám :oops:

Szép napot!

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: