A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok!

Üdv Orsinak!!!

Tényleg jó sokat írunk/írtok mostanában. Ember nincs fél napig és nem győz olvasni.

Nálunk volt reggel az asztalos, kész a babaszoba!!! Úgy örülök!!! Sztem tök jó lett, majd rakok fel képeket. Most pörgünk, mert 3 kor anyuék, anyósék jönnek, páromnak lesz szülinapja. Úgyhogy most rendrakás, pakolás ezerrel.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti Legközelebb már csak akkor jöhetsz, ha képeket is hozol! :wink:
Én már kíváncsi vagyok!

Kép

Kép
rszg

Adryn
szerintem a fejfájás nem az utolsó hónap számlájára írandó! :wink:
esetleg a hóesést érezted meg... ja te nem is itt vagy... :oops:

Katka
én is ittam a tegnap esti szavaidat! úgy szeretném, ha viszonylag zökkenőmentesen zajlana Fanninak, hogy tesója lesz! már most is érzem rajta, hogy az amúgy is nagyon anyássága még anyásabb lett, de nekem ez most jól is esett. biztos a hormonok miatt. imádom, hogy állandóan hozzámbújik, ragaszkodik hozzám, és közben még kedves is, ha szóba kerül a tesója.

Rszg
hurrá, hogy megjön apa mindjárt!

Orsi
dobhatnál képet a kisfiadról! felcsigáztál, hogy félvér típus! :wink:

Tehuti
tényleg húzod már egy ideje a mézesmadzagot!!! :twisted: :lol:
kérjük a képeket!!!

már annyit írtok a csomagolásról, hogy én is ezen gondolkodom egész nap. lehet, du. el is megyek tena lady-ért, meg melltartóbetétért, meg pelenkáért, stb... a dm-be.
és elkezdem összerakni a kórházi pakkot... jaj...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Bea
nekem meg 32!!! :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

kislányom krumplit pucol. amit láttok héjhiányt a krumplin, azt ő hámozta le! :shock: én meglepődtem! :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csak gyors egy pillanatra! Géza persze nem volt mérges, tudtam én. Jól ismerem a szerelmem! De ahogy gondoltam, nagyon aggódik, és nem enged semmit már most. IMÁDOM!
Holnap jövök!
Mindenkinek további szép napot!!! Kép

Kép

Kép
rszg

Csibb: nagyon ügyes Fanni!!! és haláli ahogy koncentrál :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Szaisztok!

Újra itt vagyunk bár úgylátom senki nem hijányolt. :oops: :wink:

Most már nagyon elegem van a kórházból. :twisted: És még van másfél hónap...nem tudom, hogy fogom kibírni...na mind1 nem panaszkodom.

Orsi
Üdv köztünk! :wink: Én nem bírtam volna ki, hogy ne tudjam meg, hogy milyen neműek lesznek! :lol:

Aranyér: Engem is kínozés együtt szenvedünk itt Katával :lol:

Csibb
Haláli ez a Fanni lányzó :lol: Bár én szívinfarktust kaptam volna a helyedben, hogy nehogy elvágja az ujját! :roll:

Nem tudom ki, hogy van vele, de én most jutottam el arra a pontra ahol elért a depresszió és már a tököm ki van az egésszel...na mind1 nem rontom itt a levegőt a negatívumommal... :?

puszi,
Nóri
Vendég

Adryn, Csibb, nyertetek több mint tízzel :lol: :lol:

Adryn Jobbulást a fejednek.

Rszg, igen most már emlékszem, volt is szó róla, mintha te szeretted volna, hogy ott legyen, de ő nem bírja, és a tesód lesz ott. Neked legalább valaki ott lesz, tőlem is kérdezték, hogy csak van valaki, mintha én lennék az egyetlen egyedülálló anya, nekem orvosom is azt mondta Március végén elutazik, tehát ha akkor szülök, gondolom másnál szülök :roll: amúgy bírom a pasit, csak hát ez milyen? tudom nem én vagyok az egyetlen kismama, aki oda jár, de nekem ez az első szülésem, nyilván én a legfontosabbnak élem meg. Most amúgy is olyan stresszes vagyok.

Nory, megértelek, neked is kijut most rendesen.Kitartás!!!

Fanni, nagyon édes, tündéri, kis házi asszony, bár én is kanyarból kaptam volna ki a kezéből :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

A védőnő meg azt mondta, ha továbbra is szedem a napi egy elevitet, óriás bébit fogok szülni :shock: Kép
Kép
ezt nyertem, más már nem is kell, csak a kocsit várom.

Bea, Maja

Kép
bea1978

haza akarok menni :cry: :cry: :cry:
Vendég

Nory
kitartás!!! biztos nagyon nehéz lehet!!!
én meg kórházba akarok menni!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

hát én sem engedtem első körben, de majd megtudjátok, milyenek egy majdnem 3 éves gyerek önállósodási törekvései! :wink:
egyszer már próbálta pár hete, akkor sehogy sem tudta úgy megfogni, hogy pucolja vele a krumplit, de másodszorra már profin csinálta! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb :lol: :lol:

Már megint sütök :oops:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea
én is! :oops: :lol: Fannival csináltunk krumplis pogit! most sül.
a barátnőmtől kaptam egy olyan könnyű receptet, hogy csak na, és a tésztája is olyan, hogy Fanni is tök jól tud játszani egy részével, amíg én csinálom a nagyját! így aztán még jó program is!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Bea
jó a babaülés nagyon! mennyiért lőtted?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Csibb: kérjük a receptet!!! :D

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok,

Jöhet Csibb a recept!!! én még sose sütöttem jó pogit! nálunk most mindjárt sül a szalagos fánk, apa már nyúzott vele egy ideje ... Fanni naon cuki ahogy pucolja a krumplit!!! :D
ma eccerű kaják voltak itthon :). husileves (apa kedvéért), pöri nokival (anya kedvéért :)).
Nory: nekem speciel nagyon hiányoztál!!! :D csodálkoztam, hogy este még 1 hozzászólásod sem volt. kitartás Drága, mi Veled vagyunk lélekben!!!!
ma beszéltem anyóssal (nagyon szeretem!!!) és jött a kérdés, h neki mi lesz a dolga!? mondtam neki, h főzni főzni főzni :D. aztán kérdezte mennyi szabit vegyen ki? na mondom, ajjjaj itt akar aludni!!! de asszonta, h nem!

Szép napot!
Vica
wicca

bea, rajtam a mákostészta is segített székrekedésügyileg! :) az pedug édesség :)a lényeg, hogy ne daráld le túl finomra a mákot, csak félig! :)
plusz szezámmag naponta egy teáskanál.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Nory!
Tudom, nem vígsztal, de én itthon is depis vagyok, főleg ha eszembe jut, mennyi van még hátra, meg hogy Lara nem akar befordulni, meg ilyenek. :(

Csibb!
Fanni tüneményes, és nagyon ügyes!

Rszg!
:D :D :D

Tehuti!
Várjuk a képeket!

Bea!
Tökjó a hordozó!Mennyiért sikerült?

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok,

Nory: örülök, hogy jelentkeztél. Délelőtt bevásárlás közben belém hasított, hogy tegnap nem olvastam Tőled semmit.... Már kedtem aggódni, hogy gond van.... :shock: De eztek szerint megvagy, csak hát nem könnyű..... Sok kitartást Neked. Én már itthon is nehezen bírom magam...

Rszg: Szuper, hogy Apa jól fogadta a híreket. Remélem most majd elkényeztet.... :D Remegéssel, hogy állsz?

Csibb: Szerintem nagyon jól csinálod, hogy engeded, hogy kibróbáljon dolgokat. tényleg így lesznek aztán önállóak....

Bea: Az élet tud fura dolgokat produkálni.... nekem is elég nagy káosz az életem.... Maja apukájának meg valóban köszönheted Maját és majd biztos lesz valaki, aki szeretni fog Bennetelet és akkor Neked is könnyebb lesz ám.... Tényleg jó lenne, ha szülésnél lenne bent veled valaki... Mondjuk barátnő, aki szült már.... Jól jön az ismerős arc szülés közben. Ha meg zavar, akkor megkéred, hogy menjen el.....

Tehuti: Kérjük a képeket! :)

Kistesó kérdés: Egy könyvben azt olvastam egyszer, hogy a ksitesó érkezése az olyan az egyke gyereknek, mintha a párunk hazahozna egy szép, csinos, fiatal másik asszonyt és azt mondaná, hogy őt ugyan úgy szereti mint engem és ezentúl velünk fog élni és szíveskedjek én is nagyon szeretni.... :shock: :shock: :shock: Persze erős hasonlat, de azt gondolom, ha ebbe kicsit belegondoltok, akkor nagytesó reakciói érthetőbbé válnak.
Nem egyértelmű a nagy testvér szeretet. Nagyon sok múlik azon, hogyan kezelitek a helyzetet....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Csibb arra a krumplis pogis receptre kíváncsi lennék, én amúgy lekváros kelt tésztát sütöttem, ilyen bukta-féle tészta, de finom tejjel.

8000 volt a hordozó+1500 a posta, még nincs itt, de szerintem megérte!

Katka, szerintem egyedül is megbirkózom vele, benn lesz a szülésznő, csak segít ő is, valahogy csak túl leszek rajta.

Holnap mennem kell orvoshoz este, kíváncsi vagyok most is tudok-e meg méreteket, két hete mondták hogy 2000 gramm, picit nagyobb, mint amekkorának kellene lennie, most a védőnő is megijesztett, hogy szülésig még lehet egy 4 kilós baba is, szerinte az elevit miatt is, nagynéném is riogat, hogy nehéz lesz megszülni, nagyon fogok repedni, meg kínjaim lesznek, mert pici vagyok..neki 2.75-s babája lett. Eddig is féltem a szüléstől, hát még most. :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka
igen, ezt én is olvastam. ezért is félek annyira, mert én nem viselném ezt túl jól! :twisted: :lol:
még olvastam a Testvérek féltékenység nélkül c. könyvet is. abban is vannak jó gondolatok.

azért nem a nagyim féle krumplis pogácsa ez, de kis adag, és gyerekbarát! és elfogyott! 8)
a recept:
25 dkg főtt krumpli
10 dkg vaj
só ízlés szerint
25 dkg liszt
egy órát állni hagyni, aztán kinyújtani, kiszaggatni, tojással megkenni és bevágni a sütőbe 180 fokba.

köszönöm a Fanni-dícséreteket! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Ez tényleg egyszerűen hangzik, ki is próbálom majd!

Már el is fogyott? :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

már el is fogyott?????? akkor én dupla adagot készítek majd :D:D:D!!
Bea: nagyon jó áron vetted!!! ügyes vagy! "egyedül" is lehet szülni, én Zsót úgy szültem, akkor még nem volt "divat" az apás szülés ... azt hogy mekkora, majd kiderül amikor megszületett!!!!! ne aggódj addig ezen!

Szép napot!
Vica
wicca

Kép
Kép
Kép
Kép [/img]

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Szóval ilyenek lettek a bútorok! :lol: Persze még kell szőnyeg, képek a falra stb. De a lényeg megvan!!! :D

Szerintetek milyen köntöst kell vinni a kórházba? Rövidebbet, ami térd fölé ér, vagy hosszabbat????? [/b]

Gabi
Kép

Kép
tehuti

tehuti: nagyon tutttti szuperek a bútorok!!!! és Te is milyen csini vagy?!?! :shock: :) én hosszú köntöst viszek, de ez a Te igénydhez kell hogy alkalmazkodjon! mindig a vékonyabbat javasolják, mert ugye túl vannak fűtve a kórházak! és egyébként is meleged lesz! legalábbis nekem az volt szülés után (meg előtt is!)

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!

Bocsi,hogy ismét bepofátlankodok!
Tehuti,ha jól tudom te is Szőnyben szülsz ugye?Köntöstémával kapcsiban irok csak,most volt "szerencsém" bennt lenni 1 hetet,igy láttam ki mit visel,köntöst csak ritkán,leggyakrabban melegitőt!!!
Én most vettem egy vékony köntöst mert nagyon meleg van bennt mi éjszakára állandóan elzártuk a fűtést,és még igy sem nagyon tudtunk aludni.Ha nem titok kinél fogsz szülni?

Üdv mindenkinek
Rita

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Wicca köszi! Nekem is úgy tetszenek!!! :lol: :lol:

irita melegítőben vannak???? Akkor vigyek azt? Ember teljesen bezavarodik....Pedig most kaptam egy pihe-puha köntöst, de az elég meleg...Meg van egy hosszú is kölcsön.
Az ügyeletesnél fogok szülni....Dokihoz magánba járok. Dr. V. P. de ő nem vállal szülést. Te kinél fogsz???

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Megint mennyit írtatok. :shock: :shock:

Orsi: Üdv közöttünk.

Nory: kitartást!! Sokszor eszembe jutsz!! :wink:

Csibb: Fanni tényleg nagyon ügyes! A pogi receptet mentettem, én is kipróbálom. Köszi. :P

Katka: a kistesós írásaidat köszönöm. Nálunk is gondot okoz, hogy fogja majd viselni Gergő a kistesót. Mindig mondja, hogy várja, mikor lesz már meg, de nem tudom, mit szól, ha tényleg itt lesz, és esetleg rá nem jut annyi idő. Én sem szeretném lepasszolni a nagyszülőkhöz. Jó lenne belevonni a babázásba, amennyire igényli. Na ezt hogy fogom megoldani, az nagy kérdés!!!! :roll:

Tehuti: nagyon csini vagy te is! Szuper lett a szoba. Mindent úgy csináltattatok? Egyedileg?

Bea: ne félj a szüléstől!! Nekem Gergőnél azt mondták, hogy milyen nagy babám lesz!! Szülés előtt pár héttel az Uh-on rám ijesztett a doki, hogy biztos 4 kilón felül lesz a gyerek! :shock: Pont 3 kg-os lett, akkor meg a hasam nyomkodta, hogy nincs benne még egy??? :roll: :shock: Hát nem gondolom, hogy bennem ment volna össze!! Szerintem nem annyira pontos adatot adnak az Uh-ok!

Rszg: nem akartalak ijesztgetni. Örülök, hogy így fogadta a férjed!!

Én sem tudtam ellen állni ma a kísértésnek. Készítettem pudingos rizst. :oops:
Tegnap volt nálunk egy nő és megkérdezte, hogy talán babát várok??? :shock: Pedig nem vagyok egy kis darab!!! Nem akarta elhinni, hogy már csak szűk két hónap van hátra.

Bocs, nem tudok mindenkire reagálni, ennyi jutott eszembe.
:oops:

banokla

találtam mércét itthon :D az én hasam 91 centis :oops: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

banokla köszi neked is! Igen, mindent csináltattunk, kivéve a kiságyat. Úgy néztem ki a neten, h mit szeretnénk, megmutattuk az asztalosnak és megcsinálta. És sokkal olcsóbban, mint ahogy a neten volt. :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

bea ne féj!!!! Tudod, én is félek!!!! :wink:

nory küldök pozitív energiát, hátha feltöltődsz!!! +++++++ Gondolj arra, hogy a babákért teszel jót, hogy kórházban vagy!!!!!

rszg végre otthon van a párod!!! :)

Én ma tejszínes-gesztenyés tortát ettem. Nyam-nyam-nyam.....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Igazából,szerintem a hálóing kényelmesebb.Én azzal készülök,vékonyabb köntöst viszek de az enyém is térdig-térd alá ér.Igen ő nagyon aranyos,nekem mindkét gyereknél ő volt az ügyeletes mikor megindult a szülés,de nem nála szültem.Én a fődokihoz járok,nála is fogok szülni.Első kettő is nála lett ugyvoltam már harmadjára nem váltok.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Irita én is hálóinget viszek. Sztem macerás a melegítő.
Most nézem, lehet, hogy a kórházban találkozunk....Ha minden a naptár szerint halad... :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Igen elvileg csak 2 nap a különbség,bár én most voltam bennt,görcsöltem meg hánytam egyből benntfogtak infúzión.10-én kell visszamennem a dokihoz és akkor dől el hogy be kell e feküdnöm.Egyébként mindenki nagyon rendes,az ebéd fincsi a reggeli-vacsora a szokásos korházi :?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Köszi az infókat!!! Voltam szülőszoba látogatáson, nekem is szimpi volt az egész. Kórházban még soha nem voltam, de majd vhogy kibírom..... :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Ja, és remélem nem kell befeküdnöd!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Hát azt én is remélem,majd ha máshogy nem a baba nevéről megismerjük egymást :D
Jó éjt!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

igen, elfogyott! :lol: de nem nagy adag, tényleg, ha sokan vagytok rá, akkor duplázzatok! :) nekünk hármunknak egy slukkra volt elég, nem tartottunk szünetet! :lol:

én kaptam a húgomtól egy pizsit szülinapomra, meg hozzá egy rövidebb fazonú köntöst. pont én is azon gondolkodtam, hogy ha hálóingben szülök, utána az eléggé lábvillantós lesz, mert a hálóing sem bokáig ér... :roll:

Adryn
91 cm :lol:
10 cm-vel kevesebb, pedig tőlem mindenki azt kérdezi, hogy hol hagytam a hasam! :wink:

Bea
ezt az elevites rémísztgetést se vedd komolyan! én pl. Fannival végig szedtem, minden nap, és 3170 g-mal született!

Tehuti
nagyon jók a bútorok!!! megérte várni a képekre! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Rita
drukkolok, hogy ne kelljen befeküdnöd!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok,

Tehuti: Klasz a bútor és tök helyes a pocakod. Szerintem picike.... ;)

Bea: Szerintem nem az elevittől nő meg a gyerek, hanem vagy a genetikája olyan vagy a cukor tehet még be neki, ha te cukros vagy. Egyébként nem az számít, hogy mennyi kiló, hanem hogy nincs-e téraránytalanság a medencéd és a baba feje között. Szóval a baba fej mérete a kritkius, az jön ki a legnehezebben. UH-n ezt mérik először. Az a jó, ha ez 10 centi alatt van. A képeken látszik, hogy filigrán csaj vagy, de ezt majd a doki eldönti...., mármint, hogy kifér-e a baba. Repedni nem fogsz, viszont jó eséllyel vágják a gátat (általában az első babánál szokták). De a vágást nem érzed, utána meg majd begyógyul.... Persze nem kellemes, de kibírható.
Maga a szülés szerintem agyban dől el és nagyon sok múlik az orvoson és a szülésznőn. Ha te agyban ott vagy, akkor nem lesz baj.
Fájások: Hát igen, fáj. Általában kurvára. Viszont, ha helyes légzéstechnikát használsz, akkor uralni lehet a fájásokat, minden fájáscsillapító nélkül. A légzést szülésnél 1 perc alatt meg lehet tanulni. Vajúdás alatt, amikor jön a fájás, akkor hosszan és lassan kell orron keresztül belélegezni (1-2-3-4) és utána lassan kifújni. és csak erre koncentrálni. Hihetetlen sokat segít a fájdalom elviselésében. Ha nem megy akkor kérd meg a kísérődet vagy szülésznőt, hogy mondja a ritmust úgy könnyebb.... Ha ez sikerül, akkor nem feszülsz be a fájás közben és ha laza vagy akkor könnyebben tágulsz. Ha úgy érzed, hogy nem bírod, akkor meg kérhetsz Edát. Szerintem ezt mindenki maga dönti el, hogy mi jó neki....
A kitolási szakaszban meg hatalmas levegőt venni és amikor jön a fájás, akkor nyomni, ahogy bírod (mintha hatalmas szorulásod lenne). Egyébként ez a nyomásinger nagyon erős. Itt az a nehezebb, amikor mondják, hogy ne nyomj, hanem lihegd el a fájást.....
És már meg is van a babó! :) És ráteszik a pocakodra és elfelejted az összes fájdalmad és ott lesz a világ legtökéletesebb babája neked. Megéri.... Minden megér! Ezt megígérem! ;)

Nekem van egy szülősztorim, ami nem a legvidámabb, mivel Ágicát úgy szültem, hogy közben párkapcsolati válság közepén voltam és idegileg nem voltam a legstabilabb.... De azt, hogy milyen a szülés érzések szintjén, azt talán elég jól visszatükrözi, bár minden szülés más....
Szóval, akinek van kedve elolvashatja.... :oops:
https://www.babanet.hu/teto/szules_parka ... agban.html

Katka

katka22

Csibb: végül is a szülés és az utána következő napok nem szépségversenyről szólnak. És annyi mindenre kell figyelni, hogy szerintem az a fontos, hogy olyan cuccban legyél, ami Neked kényelmes.....
Én hálóingeket viszek, meg köntöst kintre.... Nekem lassan megy vissza a pocakom, szóval a pizsamáim nem lennének jók....

Katka

katka22

Köszi mindenkinek a dicséreteket!!!! :lol:

Katka elolvastam a történetet. Nagyon szép, megható.... :oops:
Hát az biztos, hogy nem volt egyszerű a szülésed!
Meg biztos egy szülés sem az...de hát, ahogy te is mondtad, utána mindent elfelejtünk.

Csibb majd mi leszeünk a lábvillantós, szexi kismamák!!! :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Hú Katka, ez nagyon részletes volt köszönöm, és milyen szépen leírtál mindent!!! Minden tiszteletem, és Ágicát milyen nehéz lehetett így hordani, megértelek!

Melegítő?? Még jó hogy nem aerobickoznak is odabenn, mondjuk én is azon gondolkodtam, vajon nem gáz e, ha viszem a szemfestékem :oops: , én itthon is használom reggelente, csak egy két húzás fogmosás után, hát ez gáz ugye? :lol: :lol: biztos lesz ott elég bajom ezen kívül is, amikor vágták az ínyem az se volt kellemes, a szülés meg azért mégiscsak nagyobb fájdalommal jár.

Kép 33.hét :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Nem voltam két napig, és teleírtatok 3 oldalt :shock: Nem semmi. Akik csak ritkábban tudnak jönni, biztos lehetetlennek érzik az olvasás pótlását, és a bekapcsolódást... Persze azért tök jó, hogy ilyen aktív a topik, ha meg valaki emiatt nem ír, azt csak biztatni tudom, hogy nem baj, ha nem reagál mindenre, de jöjjön, most tényleg nagy a pörgés.

Orsi, üdv ott! Örülök, hogy ránk találtál. Tényleg nem nagyon szokás mostanában, hogy a szülők csak a születéskor tudják meg a gyerkőc nemét, én is a kiváncsi fajta vagyok :) De biztos még izgalmasabb így a várakozás.

Most mesélte egy barátnőm, aki Franciaországban él, és a párja is francia, hogy ott meg a gyerköc neve titok. Nagy tiszteletlenségnek számít megkérdezni a gyermeket váró pártól, hogy "na, és mi lesz a baba neve?". Mondta, hogy persze ő ebbe belefutott (nálunk ez kb a második kérdés a neme után) és kemény megsemmisítő pillantásokat kapott válaszul... Aztán a párja világosította fel, hogy a szülők még a legszűkebb családnak sem árulják el a születendő gyerek nevét, csak ők ketten tudják.
Félreértés ne essék, én nem ezért titkolózom :) Egyébként most van egy befutónak látszó nevünk: Kata. (Kukli :) ) - Már írtam, h a Fanni, Flóra is sokáig versenyben volt, aztán valahogy most a Kata felé tendálunk. De még van időnk ezt is megváltoztatni :)

Tehuti, gyönyörűek a gyerekszoba bútorai. Érdemes volt várni.

Adryn, fejfájást sajnálom, remélem, azóta túl vagy rajta.

Csibb, jól hangzik ez a recept, lehet, h kipróbáljuk mi is.

Katka, nagyon jókat írtál a tesóféltékenységről, én is köszi. Erre tényleg tudatosan kell készülni, és valóban a szülők bölcsességén múlik, hogy mennyire sikerül jól kezelni a helyzetet. Pl. nagyon jó ötlet a látogatóba érkezők felkészítése (a nagyhoz menjenek először, és őt kérjék meg, h mutassa meg a tesót) - nekem ez eszembe sem jutott, pedig tényleg baromi fontos.

Marqueza, a "Felnövekedni újra" könyv szerzői: Jean Illsey Clarke és Connie Dawson. Nagyon jó gondolatok, és sok-sok példa van benne, de kicsit szájbarágós a stílus, szerintem fele ekkora terjedelemben is elég lett volna. De ezzel együtt is jó és okos könyv szerintem.

Már többen kérdeztétek, h dolgozom-e még. Januárban már csak heti 3 napot voltam, azokat sem végig (plusz a kapcsolódó itthoni munkák), most februártól még kevésbé fogok előfordulni bent a munkahelyemen, de azért még van egy-két lezárandó-átadandó feladat a most induló félévben is, de ez már tényleg minimális bentlétet igényel.

Ja, és aranyér. A "legkellemesebb" terhességi és gyermekágyi tünet... Engem szerencsére elkerült, de nekem van más: berepedés (egyébként hasonló tünetekkel, csak ezt nem egy ér okozza, de inkább nem taglalom). Én is találtam egy nagyon jó proktológust, aki adott rá csodaszert (saját maga alkotta kúpot) és teljesen panaszmentes vagyok most már hónapok óta kúp nélkül is. Ez egyébként nem igényel műtétet. Valószínűleg szülés után újra előjön, de remélem, h hamar rendeződik.
Ja, és azt mondta, hogy terhesség alatt komoly szorulás esetén egy kiskanál paraffin olaj étkezés után sokat segít (reggelente), ezt akár több napon keresztül is lehet alkalmazni.
Mai kisregényemet megírtam :) , jó éjt mindenkinek!

erpé

Na, közben írtatok néhányan.

Bea, nagyon csinos vagy! Szemfesték: szerintem ami kell a komfortérzetedhez, azt vigyed magaddal. Ha ez egy reggeli szemceruzás makeup, akkor azt. Nem gondolom, hogy ez gáz lenne - mondom én, aki életemben nem sminkeltem magamat :) De anyukám szintén sminkel minden reggel, neki ez fontos, és ez érthető.
(Én vagyok az a gyerek, aki messze esett a fájától, kb tűz és víz anyám és az én természetem, de persze imádom őt)

Haskörfogat: jelenleg 112cm. Wicca - ebben is kb együtt mozgunk :) Most megnéztem, Samuval a 38. héten 108 cm volt, de már többször mondtam, h más volt az induló állapot... (Mínusz 5-6 kiló és a derékméretben is volt jócskán különbség, kb 7-8 centi tuti)
Most már tényleg búcsúzom.
É

erpé

Sziasztok!

Tényleg pörög a topic, de persze nem baj :wink: csak bírjam én is olvasni.

Katka tényleg jókat írtál, és tényleg nem könnyű ez a testvérféltékenység, én már csak tudom :? Az biztos hogy sok-sok türelem kell hozzá, ami ugy érzem nekem is néha elfogy. :(

Elevit: talán Bea te írtad, hogy a védőnő azt mondta hogy ettől lesz nagy a baba. :shock: Szerintem tök hülyeség, és ilyenkor mérges is vagyok hogy tudnak ilyet mondani, ráadásul egy védőnő. Én Pannával végig szedtem, tényleg egy napot sem hagytam ki és mégis csak 2740 lett, Bulcsúval már volt hogy néha-néha elfelejtettem és ő 3 kg lett. Szóval ne aggódj nem ettől van, inkább amiket Katka (asszem ő írta) írt.

Irita sajnálom a bent töltött egy hetet a kórházban, gyerekek hogy viselték?

Nory neked meg kitartás!!! Gondolja arra hogy nemsokára a kezedben tarthatod a babáidat. :wink: Tudom milyen nehéz, ha ez megnyugtat én nemcsak a páromat, hanem a lányomat is otthon kellett haggyam 3,5 hétre mikor bent feküdtem. Én még azzal szoktam magam biztatni, hogy legalább kipihenem magam hiszen ha meglesznek a babák akkor egy darabig nem lesz megállás :wink:

Na bocs, ennyire tellett tőlem, megyek mert a párom hiányol :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!

Hát ez nem az a topic, ahova csak úgy beugrik az ember, ha van pár perce:), de ez tetzsik, mert sok fontos téma felmerül.

RSZG! Látom, Kaposváron szülsz majd. Én ott szültem a fiam, merthogy tőzgyökeres kaposvári vagyok, csak pár éve élünk itt pesten. Szóval ha van esetleg kérdésed, írj bátran.
Apás szülés: Én Zazánál kértem a páromat, legyen bennt. Nem bántam meg, mert jó, hogy átélte, de most nem erőltetem. Akkor rosszul lett, a köldökzsinórt is én vágtam el. Azt mondta, az volt a legszörnyűbb, hogy végignézte, ahogy nekem esnek 5- en (szülésznők és doki), vágnak, nyomnak, húznak- vonnak, miközben baromira fáj nekem, és ő eközben tehetetlenül állhatott csak.
Most megegyeztünk abban, hogy majd ott eldönti, bennt marad- e a végére, vagy kimegy a tolás előtt.
Utóbbi csak annyiból zavarna, hogy így előbb tudom meg én a baba nemét, mint ő:)

Bea! Minden elismerésem Neked! Nem lehet könnyá, de biztos vagyok benn, hogy iszonyatosan megedz Téged ez az új szerep és hasznát fogod még látni ennek a mostani esetleges fájdalomnak. Én leglábbis minden fájdalomnak örülök, mert utólag észreveszem, hogy mennyire sokat tett ahhoz, aki lettem.
A dokid szabadságával kapcsoaltban annyit, hogy én pont azért vagyok ennél az orvosnál, akinél vagyok, mert az eredetileg választott dokim már a 8. héten szólt, hogy valszeg pont e tájban fog elmenni szabira és nem szeretne olyankor átadni másnak, kitenni meg nem akar annak, hogy parázzak amiatt, hogy nincs itt. Ezért ajánlotta a mostani dokimat. Aki bevállt. Eddig. Szerintem ez így nagyon korrekt volt a dokimtól, és így kellene tennie minden másik nődokinak is. Nem ilyenkor szólni. Azért ugye nem akarja megindítani a szülést, amíg itthon van?!
Bea! elevitet mi is szedtük zazával, mondjuk csak kétnaponta 1- gyet, mert ezt javasolta a doki, és 3100 g- mal született Zaz. Az UH valóban tévedhet, szerintem se parázz előre ezen. Sőt, máson se!:)

Papillon! Igen, rok a másik topicba is, csak ott most nagyon belendültek a finises csajok és nem igen tudok mit írni a témához.
Sajnálom, hogy rossz tapasztalataid voltak. Engem az nem érdekel, hogy a kórház milyen, a dokiban megbízom, csak jókat hallottam eddig, hogy szöléskor valóban, mintha kifordulna önmagából, abszolút felkészült és ügyes. (Csakhogy más is képben legyen, egy 33 éves, jóképű fiatal dokiról van szó, akihez most minden uzsokis szülész lepasszolja a kismamáit).

tehuti! Köszönöm és szuper a babaszoba! elég élénk, de nem túlzottan, pont jó szerintem:)

Csibb!

Ne aggódj a krumplipucoló miatt! Én is azt a konyhai eszközt adtam először a fiam kezébe (kb kétévesen), azóta is minden alkalommal ő pucolja akrumplit főzéshez, és még sose vágta el a kezét. Nem tiltani kell szerintem őket a veszélyesebb dolgoktól, hanem megtanítani, hogy hogyan kezeljék az eszközöket, helyzeteket.

Kép? Fúú, még sose illesztettem be, remélem, sikerülni fog...
Kép

Amúgy a fiam csak negyedvér, a párom félvér. Amiben elvileg az van benne, hogy, mivel a sötét dominál, barna szemének és hajának kéne lennie. Na, ezzel szemben az én fiam kék szemű, szőkésbarna hajú:) Annyiban tér el max, hogy nyáron sose ég le, rögtön bebarnul. Meg más gyerek mellett azért látszik, hogy kicsit sötétebb a bőre, mint aki állandó enyhe szolis:)

[/img]Nory Kitartást kívánok én is! Még sose voltam huzamosan kórházban, de én is úgy hiszem, a legjobb hely arra, hogy az ember kipihenje magát végre:) Jut időd olvasni kicsit, ami onnantól, hogy kibújik a baba, elérhetetlen vágy lesz csupán:)

Látom, a mai nap mindenkinek főzéssel telt. Mi a fiammal szilvásgombócot főztünk. No én csak annyiban vettem ki a dolgoból a részem, hogy megcsináltam a tésztát (igazi jó krumplis tésztát), a töltést és gombóckészítést már Zaza csinálta.

Wicca! Én direkt megkértem édesanyám, hogy jöjjön fel Kaposvárról a szüléskor és maradjon egy- két hétig, utána meg anyósom jön pár napra. Én anno mikor szültem, mivel még nem volt saját lakásunk Pesten, az első két hónapban otthon laktam. Nagy segítség volt, hogy mindig volt főtt kaja és mostak rám. A döntést azonban a páromra bíztam. Megmondtam neki, ő döntse el, hisz ha nem jön anyu, neki kell beválllania, hogy oviba viszi, gondoskodik Azizról, miközben főz, takarít és ápol engem úgy, hogy mindeközben még dolgoznia is kell majd. Na ezek után persze, hogy belement, hogy jöjjenek a szülők:) Inkább zavarjanak egy- két hétig, minthogy a párod roncs legyen és rosszul élje meg az első heteket.

Katka! Kistesó- másik nő hasonlatot én is olvastam és bele is gondoltam. Nyílván más azért ez, de az biztos, hogy nem könnyű a gyereknek. Azért bennünk bennünk van az is, hogy azért se viselnénk el egy másik nőt, mert monogámiában élünk, ez az elfogadott. Ahol bigámia van, ott ez nem merül fel. A gyerek is úgy növekszik, hogy látja, hallja, másnak is van tesója, sőt, az én fiamat pár hónapja ki is csúfolták az oviban, hogy még nincs tesója, mire ő rávágta, hogy de van!!
Ez gyerekfüggő ugyan, de sok múlik rajtunk, szülőkön. Most úgy érzem, felkészítettem már, és meg vannak a fejemben a dolgok, mit hogy fogok kezelni, de örülök, ha van új ötletetek, tippetek, meert biztos nem lesz olyan könnyű, mint ahogy én elképzeltem.
Amőgy amit írtál szülésről, fájásról, légzésről, mintha az én szavaimmal írtad volna le, szinte szó szerint így meséltem el anno a barátnőknek. Az agyban felkészülést is így fogalmaztam meg és igen, a légzés nagyon segít, van mire koncentrálni. Nem szabad elhagyni magunkat, hanem összpontosítani, mintha nem tudom, edzésen lenne az ember.

tehuti! én is hálóinget és köntöst viszek. Hálóingből 5- db- ot raktam be, köntösből egy meleget és egy vékonyat. A hálóingből jó többet vinni, mert véres és anyatejes lesz.
A melegítőt én se értem és nem is javaslom, említett okokból. Azt nehezebb mosni.

Érdekes, én sose mértem még meg a pocakom, jelentem 104 cm!
Én derékban elég karcsú vagyok (ha nem vagyok terhes), inkább a fenekemre híztam most is:)

erpé! Tök jó ez a névtitok:)
Ami még ezen titkok mellett szólt számomra, hogy így ha megszületik, és hívnak az ismerősök, akkor van valami, ami megdöbbentő, na és mi lett? Lány! vagy épp Fiú! A névvel kapcsolatban ugyanígy. Viszont ha minden nyílt, akkor csak, na meg van? Meg! :)))

Na, én is regényt írtam, közben biztos sokan írtak még, de arra most már nem reagálok, mert így is kiszúrtam veletek, olvashattok jó sokat:))

kellemes estét mindenkinek!

Kép

Kép
orsi0509

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: