Sziasztok!
Hát ez nem az a topic, ahova csak úgy beugrik az ember, ha van pár perce:), de ez tetzsik, mert sok fontos téma felmerül.
RSZG! Látom, Kaposváron szülsz majd. Én ott szültem a fiam, merthogy tőzgyökeres kaposvári vagyok, csak pár éve élünk itt pesten. Szóval ha van esetleg kérdésed, írj bátran.
Apás szülés: Én Zazánál kértem a páromat, legyen bennt. Nem bántam meg, mert jó, hogy átélte, de most nem erőltetem. Akkor rosszul lett, a köldökzsinórt is én vágtam el. Azt mondta, az volt a legszörnyűbb, hogy végignézte, ahogy nekem esnek 5- en (szülésznők és doki), vágnak, nyomnak, húznak- vonnak, miközben baromira fáj nekem, és ő eközben tehetetlenül állhatott csak.
Most megegyeztünk abban, hogy majd ott eldönti, bennt marad- e a végére, vagy kimegy a tolás előtt.
Utóbbi csak annyiból zavarna, hogy így előbb tudom meg én a baba nemét, mint ő:)
Bea! Minden elismerésem Neked! Nem lehet könnyá, de biztos vagyok benn, hogy iszonyatosan megedz Téged ez az új szerep és hasznát fogod még látni ennek a mostani esetleges fájdalomnak. Én leglábbis minden fájdalomnak örülök, mert utólag észreveszem, hogy mennyire sokat tett ahhoz, aki lettem.
A dokid szabadságával kapcsoaltban annyit, hogy én pont azért vagyok ennél az orvosnál, akinél vagyok, mert az eredetileg választott dokim már a 8. héten szólt, hogy valszeg pont e tájban fog elmenni szabira és nem szeretne olyankor átadni másnak, kitenni meg nem akar annak, hogy parázzak amiatt, hogy nincs itt. Ezért ajánlotta a mostani dokimat. Aki bevállt. Eddig. Szerintem ez így nagyon korrekt volt a dokimtól, és így kellene tennie minden másik nődokinak is. Nem ilyenkor szólni. Azért ugye nem akarja megindítani a szülést, amíg itthon van?!
Bea! elevitet mi is szedtük zazával, mondjuk csak kétnaponta 1- gyet, mert ezt javasolta a doki, és 3100 g- mal született Zaz. Az UH valóban tévedhet, szerintem se parázz előre ezen. Sőt, máson se!:)
Papillon! Igen, rok a másik topicba is, csak ott most nagyon belendültek a finises csajok és nem igen tudok mit írni a témához.
Sajnálom, hogy rossz tapasztalataid voltak. Engem az nem érdekel, hogy a kórház milyen, a dokiban megbízom, csak jókat hallottam eddig, hogy szöléskor valóban, mintha kifordulna önmagából, abszolút felkészült és ügyes. (Csakhogy más is képben legyen, egy 33 éves, jóképű fiatal dokiról van szó, akihez most minden uzsokis szülész lepasszolja a kismamáit).
tehuti! Köszönöm és szuper a babaszoba! elég élénk, de nem túlzottan, pont jó szerintem:)
Csibb!
Ne aggódj a krumplipucoló miatt! Én is azt a konyhai eszközt adtam először a fiam kezébe (kb kétévesen), azóta is minden alkalommal ő pucolja akrumplit főzéshez, és még sose vágta el a kezét. Nem tiltani kell szerintem őket a veszélyesebb dolgoktól, hanem megtanítani, hogy hogyan kezeljék az eszközöket, helyzeteket.
Kép? Fúú, még sose illesztettem be, remélem, sikerülni fog...
Amúgy a fiam csak negyedvér, a párom félvér. Amiben elvileg az van benne, hogy, mivel a sötét dominál, barna szemének és hajának kéne lennie. Na, ezzel szemben az én fiam kék szemű, szőkésbarna hajú:) Annyiban tér el max, hogy nyáron sose ég le, rögtön bebarnul. Meg más gyerek mellett azért látszik, hogy kicsit sötétebb a bőre, mint aki állandó enyhe szolis:)
[/img]
Nory Kitartást kívánok én is! Még sose voltam huzamosan kórházban, de én is úgy hiszem, a legjobb hely arra, hogy az ember kipihenje magát végre:) Jut időd olvasni kicsit, ami onnantól, hogy kibújik a baba, elérhetetlen vágy lesz csupán:)
Látom, a mai nap mindenkinek főzéssel telt. Mi a fiammal szilvásgombócot főztünk. No én csak annyiban vettem ki a dolgoból a részem, hogy megcsináltam a tésztát (igazi jó krumplis tésztát), a töltést és gombóckészítést már Zaza csinálta.
Wicca! Én direkt megkértem édesanyám, hogy jöjjön fel Kaposvárról a szüléskor és maradjon egy- két hétig, utána meg anyósom jön pár napra. Én anno mikor szültem, mivel még nem volt saját lakásunk Pesten, az első két hónapban otthon laktam. Nagy segítség volt, hogy mindig volt főtt kaja és mostak rám. A döntést azonban a páromra bíztam. Megmondtam neki, ő döntse el, hisz ha nem jön anyu, neki kell beválllania, hogy oviba viszi, gondoskodik Azizról, miközben főz, takarít és ápol engem úgy, hogy mindeközben még dolgoznia is kell majd. Na ezek után persze, hogy belement, hogy jöjjenek a szülők:) Inkább zavarjanak egy- két hétig, minthogy a párod roncs legyen és rosszul élje meg az első heteket.
Katka! Kistesó- másik nő hasonlatot én is olvastam és bele is gondoltam. Nyílván más azért ez, de az biztos, hogy nem könnyű a gyereknek. Azért bennünk bennünk van az is, hogy azért se viselnénk el egy másik nőt, mert monogámiában élünk, ez az elfogadott. Ahol bigámia van, ott ez nem merül fel. A gyerek is úgy növekszik, hogy látja, hallja, másnak is van tesója, sőt, az én fiamat pár hónapja ki is csúfolták az oviban, hogy még nincs tesója, mire ő rávágta, hogy de van!!
Ez gyerekfüggő ugyan, de sok múlik rajtunk, szülőkön. Most úgy érzem, felkészítettem már, és meg vannak a fejemben a dolgok, mit hogy fogok kezelni, de örülök, ha van új ötletetek, tippetek, meert biztos nem lesz olyan könnyű, mint ahogy én elképzeltem.
Amőgy amit írtál szülésről, fájásról, légzésről, mintha az én szavaimmal írtad volna le, szinte szó szerint így meséltem el anno a barátnőknek. Az agyban felkészülést is így fogalmaztam meg és igen, a légzés nagyon segít, van mire koncentrálni. Nem szabad elhagyni magunkat, hanem összpontosítani, mintha nem tudom, edzésen lenne az ember.
tehuti! én is hálóinget és köntöst viszek. Hálóingből 5- db- ot raktam be, köntösből egy meleget és egy vékonyat. A hálóingből jó többet vinni, mert véres és anyatejes lesz.
A melegítőt én se értem és nem is javaslom, említett okokból. Azt nehezebb mosni.
Érdekes, én sose mértem még meg a pocakom, jelentem 104 cm!
Én derékban elég karcsú vagyok (ha nem vagyok terhes), inkább a fenekemre híztam most is:)
erpé! Tök jó ez a névtitok:)
Ami még ezen titkok mellett szólt számomra, hogy így ha megszületik, és hívnak az ismerősök, akkor van valami, ami megdöbbentő, na és mi lett? Lány! vagy épp Fiú! A névvel kapcsolatban ugyanígy. Viszont ha minden nyílt, akkor csak, na meg van? Meg!

))
Na, én is regényt írtam, közben biztos sokan írtak még, de arra most már nem reagálok, mert így is kiszúrtam veletek, olvashattok jó sokat:))
kellemes estét mindenkinek!