A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Bartika: pont tegnap a tápszeres kaland után kerestem vissza a szaporító fejést, tegnap óta csinálom.........hátha.
Én is úgy érzem mindent megteszek....sajnos az első babámmal pont ez volt a forgatókönyv......volt tejem de nem elég...úgyhogy szoptattam is meg tápiztunk is.
Remélem ez a fejés bejön.........

Köszi :)
peni

KépKép
peni

Peni: én is fejek 3 óránként, és úgy vettem észre ha nem csúszok el vele és nem 4-5 óránként fejek többet tudok kifejni :D az éjszakánk elég húzós volt szegényemnek megint a pocija végül maszíroztuk a lábát és akkor tudott kakilni :wink:
erzsebet0312

Erszébet: Én is úgy próbálom most a fejést, 3 óránként, beállítottam a telefonomat, úgyhogy riaszt, esélyem sincsen elfelejteni...megmondom őszintén elég gyatrán megy....... :cry: :cry: :cry: .
Remélem lesz jobb is....anyukám szerint a madártej tuti jó módszer tejtermelésre (meg fenékméret növelésre), hát engedtem a csábításnak és ettem jó sokat.........ha tejem nem is lesz több de a lelkemnek jót tett :wink: .

KépKép
peni

Peni! Tej ügyileg egy cipőben járunk, sajnos! :(

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Meglátogatott ma a védőnő.. Meglátott, és közölte, hogy te jó ég, de sápadt vagyok, mennyit alszom pihenek... Mondom neki, éjjel 3 óránként kelek, nappal nem alszom, nem pihenek, mert ugyebár ketten vannak.. :) Azt modta csodálja, hogy van még tejem.. Hát én is..

Csajok! adókártyát miért kell kiváltani a gyereknek??? :shock:

gombócmakka:
Kitartást neked, tényleg a legtovább terhesen maradt kismami címre vagy esélyes!!!

Húú a madártejet én is eszem ,Anyósom most csinált egy nagy adagot, de igazság szerint ne mtudok fejni etetések után... Sőt, általában jó, ha napi 2 alkalommal sikerül, mindgi mást kell csinálni, hol Annát pelusozni, hol őt etetni, amikr meg lenne rá időm, már közel a következő etetés.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kérdés:
volt valaki közületek hasi,koponya uh-n és csípőszűrésen? Magánra gondolok...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Gyors bekukk!! Martin ma kicsit nyűglődik...Miért van az, hogy hiszti után beszippant 30ml-t és beájul, majd fél óra múlva ébred rendes kajaidőre és megeszi a 100-as adagot?? Túlhergelte magát a hisztitől és cicin bealudt? Szegénynek, fájt a pocakja :roll:

Madártej: én is imádom, csak a dokim mondta, hogy vigyázzak vele, mert az is allergizálhatja a későbbiekben a babát, ha mondjuk naponta több litert ennék.

Mágnes: a 6 hetes kontrollra visszük a magánba a gyereket is, dokim apukája fogja őt szűrni! Küldök majd telószámot, ha érdekel! Akkor mégsem kell 600 helyre futkosni és várni!

KépKép

KépKép
kata8110

mágnes: nekünk majd mennünk kell, de csak március végére lesz időpont...

madártej: csajok, ti nem vagytok letiltva a tejről? Én majd megőrülök érte, hogy nem ihatom (állítólag, ha túl sok tejet iszunk, a bébi később allergiás lesz a tejre :cry: )

adókártya: azt hiszem- de lehet, hogy tévedek,- csak akkor kell, ha a Babakötvényhez további pénzeket akarsz befizetni (START vmi)

peni: én is azt hiszem, hogy a szoptatás alkati, öröklött kérdés- ezért én se reménykedem hosszútávú sikerekben. Anyukám a két lányából engem 3 hónapig tudott szoptatni, hugimat egyáltalán nem... Nagyon figyelni fogom Manó súlyát!

Batkata, Bálintanyu: Prütty! :D :D

Csöre: Reszket a hold a tó vizén?!?!?! :lol: :lol: :lol: Ezt én fogom kipróbálni :lol:

kávé: hmm, helyreállt a hormon szintem, vagy mi. 9 hónapon keresztül nem hatott rám az időjárásváltozás, s ma újrakezdődött- jön a front, és fáj a fejem. Muszáj volt kávét inni- Manó egyenlőre jól viseli...

Infacol íze: Manó eleinte utálta, mostanra megszerette- Apuja elmagyarázta neki, hogy olyan, mint a vodka naranccsal, azóta kedveli :lol:

Olajozás: nálunk Viola szerint ez a legborzasztóbb bűn, amit elkövethetek ellene. Van olyan, hogy nem bőg a fürdésnél, van olyan, hogy nem bőg, ha tisztába tesze, de ha elkezdem olajozni, akkor teli torokból üvölt. MIÉRT?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

kata:és ő melyik szűrést csinálja? Vagy mindhármat?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Maszatmanó: nekem is visszajött a terhesség előtti frontérzékenységem Igaz, kávé nélkül még elvagyok, remélem ez még sokáig így is marad :?:

Csöre: nincs ötleted, hol lehet ilyen klasszikusokat megtanulni (Internetre gondolok), vagy van valami válogatás CD, amit esetleg érdemes megvenni? Sajnos altatóügyileg én nagyon műveletlen vagyok, jó lenne kicsit bővíteni a jelenleg egy dalból álló repertoáromat :oops:

Hasi, koponya és csípő UH-ra mi február 23-án megyünk, de ez nem magán, remélem azért nem kell majd sokat várni.(időpontra megyünk)

Most volt itt védőnéni, rákérdeztem a tej fogyasztására. Azt mondta, hogy napi egy csésze tej plusz 3 dl-nek megfelelő egyéb tejkészítmény nyugodtan mehet, így egy adag madártej szerintem mindenkinek simán belefér. Én is imádom, a hétvégén fogok is csinálni :D

Hát, úgy néz ki, sajnos nem lesz meg a kéziseknek az ötödik hely :evil:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Na találtam jó helyet, ahol a hasi, koponya, csípőuh-t egyben csinálják! :) 12 ezer az egést vizsgálat. Szerintem nem is vészes...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!

Adókártya: Nálunk a párom munkahelyén a mindenféle juttatásokhoz (Üdülési csekk, Kultúra utalvány, meg ilyenek) szokták kérni.
Mi csak azért fogjuk kiváltani.

Meg a családi adókedvezménynél is kérték, bár Borcsinak még nincsen, úgyhogy őt másképp azonosítottuk...

Na megyek, már megint bedühödött. Szegénykém, ma csak anyán hajlandó ellenni. Mondjuk az én fejem is szakadozik kétfelé, lehet, hogy neki is. :(

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Koponya- és csípő uh: nekem írtak a hepinet-től , hogy ők isvégeznek ilyet, és mivel ott csináltattuk a 4D-s Uh-t, adnak kedvezményt. Jövő héten felhívom először azt, amit a dokinéni mondott, aztán, ha sokára adnak időpontot, marad a magán.

madártej: nyami. Én is próbálkozok vele. Meg danette pudinggal.

Bartika: Igen, ezt éreztem a kórházban is. Szúró érzés. Tudod, megnézettem a nővérrel. Aztán doki is nézte. Szépen beforrt, csak a csomó nem esett le. Azt mondta, hogy csütörtökön menjek, ha még érzem. Elmentem, csak egy csippentés volt az egész. Nem is éreztem. Holnapra leesett volna. Amúgy nem fáj. Teljesen úgy mozgok, mint előtte.

krisz78

Enikő,: egy cipőben járunk tej ügyben? :cry: Nagyon sajnálom!! Sajnos tényleg úgy van,hogy ez alkati kérdés....engem az anyukám egy napig nem tudott szoptatni...
Nagyon igyekszem pedig...mégsem alakul túl jól, bár délután rekordot döntöttünk, 100-at szopizott Zétény. Örültem neki, ma csak egyszer pótoltunk eddig 60 ml tápszert. Hát majd meglátjuk, hogy alakul.
A nagyobb fiamat sem tudtam sokáig szoptatni, tápszeren nőtt fel...nem volt semmi gond, bár tény, hogy az immunrendszere nem túl erős minden szart elkap amit csak el lehet kapni! Sajnos...ez van.

Tejtermék:nekem azt mondta a védőnő, hogy ne essek túlzásba a tejtermékeket illetően, csak keveset fogyasszak. Nem is nagyon eszem ilyesmit, reggel a kávéba teszek egy deci tejet,mást nem is fogyasztok. Heti 1 joghurtot (mert azt imádom és néha nem bírom ki :oops:) de semmi egyebet nem eszem. Úgyhogy én is azt gondoltam hogy 1 adag madártej belefér......tudjátok mint a reklámban: Mert Ön megérdemli....na hát kb ezt éreztem én is:-):-).

Maszatmanó: nekem a nagyobb fiam utált minden ilyet, olajozást, krémezést. JÁrtam vele babamasszázsra, minden gyerek aludt közben, szuszogtak, mosolyogtak álmukban úgy élvezték az enyém meg ordított mint akit nyúznak.......az okát azóta sem tudom. Ma sem bírja az ilyesmit, nyáron ha naptejjel kenem , hangosan vinnyog :lol: pedig már lassan 6 éves:-).
A kicsit el sem kezdtem olajozni. AZt csinálom, hogy a fürdővízbe teszem bele ezt a patikai fürdető krémet (előtte forró vízben feloldom) amit írt a gyerekorvos és teszek bele a vízbe babaolajat (a gyerekdokim szerint a sima oliva jobb lenne de olyan fura nekem hogy a konyhai bertollit belelöttyintem a kádba... :wink: ). A babaolja úgy úszik a víz felszínén és azt hinné az ember, hogy nem sok kerül a baba bőrére de amióta így csináljuk (1 hete használjuk az olajat) lényegesen jobb a bőre, már egyáltalán nem száraz. Esetleg próbáld ki így hátha jobban viseli a picid:-).

KépKép
peni

Csajok hogy is van ez a tejszaporító fejés?

És akkor is kell fejni, ha egyáltalán nem jüön belőle semmi?

Kép
Kép
cs_erika

Gombócmakka, már csak Te vagy pocakkal? Ne aggódj, nemsokára Te is babázol. Szerintem februárra nem fogsz átnyúlni. :D

Kép
Kép
cs_erika

Hátul van a méhszáj: szülés közben, ahogy a koponya jön lefelé és nyílik a méhszáj, úgy jön folyamatosan előrefelé a méhszáj is.
Amikor mentem szülni, és a szülésznő fél egykor megvizsgált még nekem is hátul volt. Ehez képest, fél négyre már meg is szültem. Szóval nem jelent semmit.

Kép
Kép
cs_erika

Nálunk is száraz a bőre. Én próbálom olajozni, az nem nagyon segít. Van Johnsonos testápolónk is. Azzal is kenegetem. Hát nem tudom.

Hajmosás: Johnsonos samponnal mostuk meg a múltkor a fejét. Nem történt semmi baja.

Kép
Kép
cs_erika

:) újra itt

adókártya: automatikusan küldi az apeh, tegnap kaptuk meg

Edit: hát, klasszikus témában az ált. isk-i és gimis forrásokból táplálkozom :wink: szerintem ebben Kriszti (Kisbogács) lesz penge, legalábbis róla tudjuk :wink:

Tej: azt ajánlják, napi fél lityó alatt fogyasszunk... én kicentizem :oops: kb 4,5 deci tej + vaj + sajt, ha extra is van (pl. tejföl) az nem befolyásolja a többit

Kata: nekem is átküldenéd a telőszámot, meg néhány infót? (hová, mennyi, mit?)

Lányok, ma olyan tompa voltam egész nap, hogy tiszta világ vége hangulatom volt.... dübörgést hallottam a levegőből, és rögtön nehézbombázókra asszociáltam (3 katonai helikopter volt, jó nagyok) az utcán munkgépek dübörögtek, azt tankoknak véltem hallani.... mindeközben teljesen nyugis voltam, csak kába... nem, semmi olyat nem ettem, ittam :lol: :wink: csak keveset aludtam :(

nekem ma nem jött a védőnéni, lehet, félreértettem :roll: mindegy, végülis max a gyerek növekedéséről beszélgettünk volna :roll: meg a taj számáról :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Vickybabe, na nekem is ez a bajom. Ha elveszem, sírás van, ha húzom az időt, sírás van. Tegnap próbáltam vizet adni neki, hátha azzal eltömítem a pocakját, de az sem jött be. Nem tudom, mi a megoldás.

Sahli, Batkata gratula a köldökcsonkhoz!

Krisz, én is olajozom a füle körül, és a fürdővíztől tényleg nem jön le, viszont nekem azt mondta a védőnéni, hogy ne használjak semmiféle sampont egyelőre, mert nem tesz jót az a sok vegyszer a babának. Én egyébként körömkefét vettem neki babakefe helyett, azzal szoktam reggel megfésülni, és attól az olajos tincsek egészen szépen szétválnak.
Julcsi lába nekünk is száraz, azt is jól be szoktam olajozni fürdés előtt, és így egészen jó. A testápolókat, krémeket szintén nem ajánlotta a védőnéni, mert állítólag az allergia nem azonnal jön ki, hanem szépen alattomosan először hozzászokik a bőr a kenegetéshez, aztán utána jön a mocsok allergia.
Gátad remélem, hamar helyrejön.

Gombócmakka, úgy tűnik a csöppséged jól érzi magát odabent. Kitartás!

Batkata, a derekam nekem is nagyon fáj, sőt az egész hátam is. Nem szoktam az emelgetéshez. A férjem néha megmasszírozza, és akkor pár napig elviselhető.

Erzsébet, én nem időre fejek, hanem minden etetés után a maradékot.

Erika, az elején nekem sem jött a ciciből semmi, de azért fejtem, fejtem, és a gyereket is cicire raktam, hogy beinduljon. És beindult, mostanra már napi 2-3 deci megy a mélyhűtőbe.

Maszatmanó, én úgy tudom, naponta lehet inni fél liter tejet. Én is nyomatom madártej formájában.

Mágnes, még mi sem kezdtük intézni az adókártyát, de ha jól tudom, a babakötvényhez is kell.

Csöre, tényleg automatikusan küldik az adókártyát? Meg sem kell igényelni? Sorba sem kell állni? Ha ez így van, akkor máris kezdek meglepődni… kivételesen kellemesen.

Nekünk kemény napunk volt ma, nemrég kiderült, hogy Julcsinak ferde nyak szindrómája van, ami úgy néz ki, hogy a kis fejét nem tudja rendesen forgatni, illetve ha forgatja, akkor az egész törzse kiflibe ugrik. Szóval ma voltunk gyógytornán, és nagyon megszenvedtették szegényt. Végigüvöltötte az 50 percet, potyogtak a könnyei, nekem meg a szívem szakadt meg. Nem kívánom senkinek, hogy ilyenre legyen szüksége, mert lelkileg nagyon kemény :cry:

Kép
petne

Sziasztok megjottem, csak nagyon elvagyok foglalva, szenvedunk a szopival, meg igyekszunk itthon beilleszkedni, na meg latogatok jonnek ejjel nappal, szoval megy az elet. Majd igyekszem vissza olvasni, es jelentekezni, bekapcsolodni hamarosan.
addig is egy kep Kép

Kép
brestovsky

Petne: szegény pici Julcsi :cry: remélem, hamar rendbejön
adókártya: én nem emlékszem rá, hogy kitöltöttem volna bármit, sorba tuti nem álltam sehol, postán sem igényeltem, és lett :roll:
én nem fejek... így is ki vagyok purcanva :( a tej vélhetően elég, mert önként válik meg a cicitől, és visszgyömöszölni sem tudom a szájába :shock: hozzáteszem, továbbra is rekordgyorsan kajálunk :)

Csöre
csöre74

Rita: csodaszép Attilád :D gratula még egyszer :)
hú, én látogatót még nem engedtem, csak a nagyszülőket...

Csöre
csöre74

petne: :cry: szegény babó! Hogyan derült ki? A doki néni mondta?

Rita: gyönyörű Attila! Kitartást a vendégekhez! Higgyünk benne, hogy minden nap jobb lesz!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Rita: gyönyörű szép Attila! A tejci, meglátod, pikk-pakk beindul!!

Csöre: pü megy! Most kicsit én is leakadtam a fejésről, mert Martin tegnap nap végén mérve 580 g-ot zabbantott és én sem győztem...De ma kaptam anyutól tejfagyasztó zacsit, na azzal bepróbálkozom majd, mert ennyi kis üveg a Földön nincs :wink:

Petne: szegény pici Julcsi!!! Ez azért olyan kegyetlen! Remélem, mihamarabb rendbejöttök!!! És ez a 2-3 deci fejés naponta tök szuper!!!

Tej: nekem azt mondta a doki, napi 2 bögre tej a max. Egy adag madárztej persze, hogy nem árt, csak épp azzal jött, hogyvalami ismerősük is tejszaporításra naponta literszámra ette és a gyerek ma egy Túró Rudit nem bír megenni kipattogzás nélkül. Persze, bizti ezt is gyereke válogatja :wink:

Olajozás: Martin szereti! Ahogy kenegetem, teljesen lelazul! De a fürdővízbe is jó ötlet, úgy tuti, jól elér mindenhova!

KépKép

KépKép
kata8110

Zitocs:gratula a 3 héthez!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Maszatmanó, igen, a dokinéni mondta, a védőnéni pedig javasolta a gyógytornát. Majd megyünk a rendelőbe is TB-s vizsgálatra és UH-ra is, de addig is javasolták a kezdést.

Rita, nagyon szép Attila! Gratulálok!

Kép
petne

Sziasztok lányok!

Én "külsős" vagyok, de együtt senyvedtünk krisz78-cal a kórházban.

Krisz, látom hazaengedtek Titeket is, láttam a képet a kis Ádámról, hát már egyáltalán nem lila, és nem is sárga... :D

Milyen volt még a szombat-vasárnap a kórházban? Gondolom nem volt leányálom...

Hogy vagytok amúgy? Sikerül már összerázódni a kis jövevénnyel? Nekünk az első napjaink annyira fárasztóak voltak, hogy vagy félrebeszéltünk a nap végére, vagy mindenen röhögtünk...
Látom a tejcid csak félig indult be...
jankababa

kata: Köszönjük a gratulációt- öregszünk :lol:

Hasfájás elleni csodaszer: no, Apu visszatért külhonból, és meghozta az EU csodaszerét hasfájós bébik számára. A neve BABYFEN, Brüsszelben viszik, mint a cukrot, a gyógyszertárban recept nélkül kapható lötyi. Ára kb. 6 euro. Tartalma: édeskömény-olaj esszencia, búzacsíra olaj és alfa-tocopherol (ez valami vitamin). 1hetes kortól napi három alkalommal 8 cseppet kell a bébinek beadni, és állítólag minden problémát megold. Ezt mondta legalábbis Apu munkatársa, akinek nagyon-nagyon hasfájós bébije volt, minden Magyarországon elérhető megoldást kipróbáltak, és végül csak ez segített (vagy- a bébi addigra kinőtte a problémát :wink: ) Láthatóan az Infacolhoz képest- mely a leírás szerint nem kerül be a bébibe, nem szívódik fel- csak a kis buborékokból csinál nagyot- ez a BABYFEN felszívódik és úgy fejti ki a hatását. Édeskömény van a Laktoherb teában is, de ezt nem az anya szedi, hanem közvetlenül a hasfájós bébibe jut.
Eddig nem próbáltuk ki- egyenlőre még kezelhető a helyzet nálunk (max szumma másfél óra sírás/nap) - ha kipróbáljuk, beszámolok az eredményről!

Libero pelus: Maszatmanó combját is bevágja... ezek szerint kinőttük??? Alig három hetesen- és épp, hogy 3 kilósan? Vagy csak bénázok megint....

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Petne! Gyógyulást a pici lánynak! Hogy derült ki?

Rita! Nagyon édes Attila!

Nekem rossz híreim vannak: sajnos vasárnap be kell feküdnöm, hogy a bentmaradt cuccokat kiürítsék. :( Ráadásul aznap nem is szoptathatok, így nem tudom mi lesz az amúgy is fogyó tejemmel.

Vicky! Szerinted mitől alakul ki ez (nem húzodik össze a méh, bezáródik idő előtt a méhszáj és nem ürül ki, aminek ki kellene ürülni)? És mitől kerülhet baktérium a méhbe? Egész terhesség alatt még gombám sem volt!
És így császár után mire számíthatok: ez mennyire fáj utána?
Köszi ha válaszolsz.

Kép testvérek

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Szép estét... Két napot hagytam ki, s már egy órája olvaslak vissza benneteket. Előre is bocs, de ezek után hosszú lesz mindenre reagálni :D :D :D

Regina üdv közöttünk! Több mint fél kilo 3 hét alatt? Ez gyönyörű eredmény!

Katuskának nagyon nagy gratula! És Petra babának is ezekhez a csodás méretekhez!

Fájdalom szopi közben: néha szokott kicsit fájni, ha erősebben szív. Azt hiszem az iménti etetésnél döntött rekordot: a fájdalom még a hátamba is átsugárzott. De ez nem az a fájdalom, ami Manó születése után közvetlenül volt, amikor még nem volt elég edzett a mellbimbó.

Vickybabe, gratula az egyhónapossághoz! Látom Levi nagyon elégedett volt a tortával :)

Krisz, nem ébresztem Ágit mióta nem áll fenn a sárgaságos álomkór veszélye. Volt hogy már 6 órát is átaludt, szerencsére éjjel :D

Gizella ez durva, hogy nektek kell kimenni a dokihoz!!! Legalább valamiféle egészséges rendelést tart, vagy beteg gyerekek közé viteti Maját?

Petne, 880? Az eszem megáll! Van még hova fejlődnünk...

Pocifájás: nálunk az volt a gond, hogy túl sok tejem van: egy-másfél hete egy etetésre átlagosan 2 dl összejön, aminek Ági kb. a felét eszi meg. Mindez két gondot okoz:
1. Túl gyorsan ömlik a szájába, kénytelen pihenés nélkül folyamatosan és gyorsan nyelni, tele levegővel.
2. A szoptatáskor a tej eleje jóformán csak víz, szomjoltó szerepe van. Aztán egyre több benne a szénhidrát, a laktóz, ami nagy mennyiségben a pár hetes babák hasát nagyon megviseli még; majd a végén, a zsíros, ún. "hátsó" tejben a sok tápanyag. Szegény lánykám napokon át jóformán csak ivott, meg kínozta a hasát a tengernyi laktózzal, és nem jutott el a "hátsó tejig".
Kedd este óta viszont úgy adok neki enni, hogy előbb fejek 60-90 cc körül, és utána szoptatok. Azóta nincs semmi gondunk.

házasságkötés után:
TAJ kártya "átiratása": OEP, teve utca. Ugyanitt kell igényelni a TGYÁS-t ill. a GYED-et is.
APEH: Bp-en számos APEH iroda van, jóformán bármelyik elintézi. én pl. a MArgit körútonintéztem.
Átiratni még, ha a neveden van:
-számlák (közművek, telefon, stb.)
-nyugdíjpénztárak, egészségpénztárak, bankszámla, lakástakarékossági dolgok ha van ilyesmi

Shali,Batkata, gratula a köldökcsonknélküliséghez!

Erika :D Gondolom üres tálca volt :D

Krisz, kézre-lábra ha ki van száradva használhatod a fürdetőkrémet napközben szárazon mint testápolót. Nagyon jó.

Gombócmakka
, szorítok hogy beinduljanak a dolgok!

Szkennelés: Ági nem válogat a feszes és a nem feszes között, ha éhes mindegy mi jön csak tej legyen benne. Viszont amikor már kezd egészen elfáradni a szopitól, olyankor rendszeresen átváltozik lefetyelő kiscicává: kidugja a pici nyelvét és lenyalogatja ami kicsordult a mellemre. Az íz így megvan, és nem kell dolgozni érte :D

Peni, én is a fejést javaslom, és azt hogy ne görcsölj! A tápszerek is tuti jók már. Öööö anyatejgyűjtőállomás? Tápszer és immunrendszer: én anyatejen nőttem fel, az immunrendszerem mégis egy nagy nulla. Nem biztos hogy a nagyfiadnál a tápszer a felelős!

Petne, szegény Julcsi! Nagyon sajnálom! Kitartás!

Rita, csodaszép fiad van! Én lehet egy döv vagyok, de szűk családon kívül (nagyszülők, nagynéni-bácsik) senki nem jöhet Ági 6 hetes koráig.

Enikő nagyon sajnálom! Fejned sem szabad aznap? Milán nagyon helyes!
kisbogacs

Sziasztok!

Segítség!!!! :?

Honnan tudom, hogy a hasa fáj?

Tegnap este nyolctól éjfélig olyan ordítás volt nálunk, hogy csak na. Semmivel sem lehetett megnyugtatni.
Pelis üres, kapott cicit is. És mégis ordított. Aztán hajnali egykor amikor újra felébredt az akkor már aktuális kajájához, már totálisan teletette a pelenkáját. Lehet, hogy az bántotta addig, nem tudom.
De totálisan kiborított.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Enikő! Hát aztán neked meg kell szenvedned rendesen! Szegénykém! Kíváncsi vagyok, mit ír vicky..
Tejcsi ügyben meg drukkolok. Fejés ügyben egyáltalán nincsenek tapasztalataim, egyik lurkónál sem fejtem...
Meddig kell bent lenned a kórházban?
Szurkolunk Nektek!!!

Rita! Na végre! Pont a napokban gondoltam rád (mikor a táblát nézegettem), hogy mi van veletek.
Attila gyönyörű! :D
Azért az nagyon fárasztó lehet, ha átjáróház van nálatok. Így nem tudtok pihizni. Kitrartás! Legalább van segítséged?
Ja, és érdekelne, milyen volt a szülés, a kórház... Egy kis spanyolhoni kitekinés... ;)

Hasfájás: szerintetek a kölesgolyótól fájhat az királykisasszonyom hasa?
Néha úgy nassolnék valamit, de nincs olyan cucc, amiben ne lenne darabokban mogyoró, az allergiára való hajlam miatt viszont mogyit nem ehetek ... A háztartási keksz már kezd az agyamra menni, kipróbáltam hát a kölesgolyót. Igaz, nem édes, de legalább nassolás-érzetem volt.
Na Borcsi olyanokat pukizott, hogy MArci fiam megirigyelhette volna.... :oops:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Erika!

Julcsi minden este ordított 11 és fél 1 között, nem tudtuk semmivel sem megvígasztalni, se pisi, se kakai nem bántotta, rendesen vacsizott, tiszta volt, kézben volt...
Mégis, mint az a bizonyos féreg, a fába szorult, ordított.
Fél 1 körül mintha elvágták volna a sírás-fonalat, nagy csend, nyugalom volt...
Néha tudnak produkálni a kis maszatok!
De ahogy írtad, nálatok volt eredmény, simán lehetett a gond a pocifájás.

Na megyek, a lánykám már megint rí. Ahogy hallom, bele van esve a kétségbe...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

enikő: nagyon sajnálom! Meddig kell bent lenned? Remélem, Vicky majd meg tud nyugtatni.

rita: csodaszép Attila!

vendégjárás: én sem engedek be senkit 6 hétig, pláne, hogy itt az influenza.

Ma jön az új orvos! Telefonon nagyon szimpi, remélem élőben is!
magdolnasz

petne: sajnálom Julcsit! Mit mondanak, mennyi idő, mire helyrejön? És ez mitől van?
magdolnasz

Sziasztok!

Kriszti! Ez tök jó, hogy előbb fejed, akkor tényleg a jó tápláló tejcit kapja! Kérdésem: most,hogy Mastin annyit eszik, hogy magam is megirigylem, kaja utánra kevesebb fejnivaló marad, gondolom logikusan...Ha ezt is minden kajcsi után türelmesen kipréselem, akkor még fokozódik a mennyiség vajon?? Elvben ugye igen. Én egy jó 3/4 órát fejtem most a reggeli szopi után, hát,alulmaradt az eddigiekhez képest,de Martin előtte mondjuk 120-at evett. :wink:

Batkata: kölesgolyó -- én meglepődnék, ha bántaná a pociját! Vagyis, ha ilyeneket pukizik, akkor szerintem inkább könnyíti a helyzetet,nem? És nem akarok elkeseredni, hogy azt sem lehet enni :oops:

Erika: Martin pocakja akkor fáj,szerintem, ha torkaszakadtából üvölt és úgy megfeszül a kis gerince, hogy csak na, következő pillanatban meg tekeregve rántja fel a kis lábát a pocakhoz.

Enikő: nagyon sajnálom a kórházat! Ezek szerinte nem segített a gyógyszer?? :( Remélem, hogy fejéssel tényleg megoldható a nap!
Gyönyörűek a fiaid!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Enikő, már a kórházi gyerekorvos is mondta, és látszik is, hiszen nem tudja rendesen forgatni a fejét. Neked jobbulást, biztosan minden rendben lesz. Mennyi ideig kell bent maradnod?

Kisbogács, tegnapelőtt megdöntöttük a 880-as rekordunkat, 1100-at szívott, már kétségbe is estem, de a védőnénit nem sikerült azóta utolérni. Tegnap aztán visszavett egy kicsit, de lehet, hogy a gyógytorna megviselte, és azért evett kicsit kevesebbet. Nálunk a gyarapodás már-már meghökkentő. Ma 3 hetes Julcsi, és már majdnem 1 kilóval több, mint amivel hazahoztuk. Érezni is rajta, ha felemelem, már nem azt a törékeny kis testet emelem, elég masszív lett Kiscsillag.
Lehet, hogy kipróbálom a módszeredet, először fejek, és utána szoptatok. Lehet, hogy a mennyiség is ezért ilyen sok, mert csak iszik.

Erika, onnan tudod, hogy fáj a poci, hogy húzza fel a lábát, sír vagy nyög, és feszes a pocija. Tulajdonképpen feszeng az egész baba.

Kép
petne

Magdolnasz, valószínűleg attól van, hogy a méhben nagyon korán befészkelte magát egészen a szeméremcsont mögé, és ki sem volt hajlandó mozdulni onnan, viszont a teste mozgott. Nem tudni, mennyi idő alatt jön rendbe. Azt mondták, az mindenképpen jó, hogy ilyen korán elkezdtük, és valószínűleg nem marad vissza sem mozgásszervi sem esztétikai probléma, de még ez sem biztos. Szóval 3-6 hónapig biztosan járnunk kell, remélhetőleg ahogy javul, egyre kevésbé fog fájni neki, és nem lesz ilyen szenvedés.

Kép
petne

Petne:Szegény kicsi lány, remélem, tényleg gyorsan javul majd a helyzet és nem kínlódik meg szegény ennyire! Meg te sem! Azta, nem semmi huzata van Julcsi babának! Martin tegnap döntött rekordot, 600 g-ot evett :wink: De ő is mindennap többet teljesít olyan 20-30 grammokkal, de titeket nem érünk utol egyhamar :wink: Martin súlyra nagyjából fél kilót gyarapodott eddig.

KépKép

KépKép
kata8110

[quote="bartika31"]
írta:
bartika31
Gombócmakka! Az mit jelent, hogy hátul van a méhszáj?????

Csajok! Szerintetek Korpovitot lehet enni? Barti

Hát, még mindig 2111 a méhszájam, pedig, ha szülni készülnék, akkor elsimult lenne. De még úgyse csinál, mintha elsimulni akarna....

A terhességi cukor miatt én ipari mennyiségű Korpovitot eszem, ajánlom, hogy lehessen szoptatás alatt is enni!
Mindenképp számolj be, hogy alakult vele a tej!

Kép
gombócmakka

Voltunk (szokás szerint :evil: ) CTG-n, ügyesek voltunk.
Kibuliztam egy ultrahangot, így néztek áramlást a köldökzsinórban és a koponyaérben.
Elsőre nem lett túl jó, de az ismételt igen, valószínű elmozogta az elsőt a Kisasszony.

Hízott is, most a becsült súlya 2900 gramm, tehát teljesen ügyes, egészséges a lányka, mondhatni pofátlanul jól érzi magát.
:D
Szombat CTG és megint magzatvíznézegetés, vasárnap csak CTG, hétfőn főorvosi konzílium, aminek valószínű az lesz az eredménye, hogy kedden szülésindítás. (a szülésznő szerint). Csak hogy ne unatkozzunk, van itt kórházi program elég :)

Szóval három napja van a leányzónak, hogy magától előbukkanjon, különben ki lesz kergetve :))

A mai eredmények engem megnyugtattak, hátha erre van szükséges a lánykának.

Kép
gombócmakka

Köszönöm mindenkinek a drukkolást, majd csak lesz valami!

Kitartást a hasfájósoknak, és több tejet kívánok annak, akinek szüksége van rá!

Kendő:
Csöre, nekem Nandu kendőm van, XL-est vettem, én ugyan 165 cm vagyok, de gondoltam férjem is hordozza (elvégre én gyerekágyas leszek, vagy mi :wink: ) és ő 185 cm. A kölcsön rugalmas kendőm pedig (gipsymama kendője) pedig több, mint 5méter hosszú. Azért ilyen hosszú, mert én az elöl zsebes keresztezett (asszem ez a neve) PWCC módon fogom hordani a gyerkőcöt, mivel azt előre meg lehet kötni, és csak belerakni a gyereket. Újszülöttre ez nagyon javasolják.

Tehát, ha hosszabbat is veszel, max, mégegyszer a derekad köré tekered. Azt tudom, hogy a Nandu összemegy az első mosásban.

A Kismamás kendőt nem ismerem.

Kép
gombócmakka

Gombócmakka, drukkolok nagyon,hogy hétvégén elinduljon a kis csajszi!!!!!!! Kitartást Neked!!!!!!!!!

Petne, sajnálom szegény Julcsit :cry: remélem hamar javul a helyzet...

Rita, Attilád gyönyörűűűűűűűű milyen barna bőre van :lol:
Leventém is minden jel szerint ilyen kis barnabőrű lesz, valószínűleg nagypapától örökölte :lol:

Enikő, Milán tündéri abban a piros ruciban!!!! Sajnálom nagyon a befekvést...tejcsit hátha meg tudod fejéssel oldani, hogy legalább ezen ne kelljen aggódni...épp elég a többi :( :( :(

KÖszi az átíratásos infókat...nem fogok akkor ezzel sem unatkozni. Remélem az adó és tajkártyát lehet levélben intézni, nincs kedvem napokat sorban állni miatta...a honlapon egyelőre nem találok semmi infót erről (természetesen...) :x

Akik fejtek, Ti mindig mindent sterilizáltok és elteszitek a tejcit? Én 1-2 naponta fejek, de így is hülyét kapok a sok mosogatástól, sterilizálástól...De "már" másfél pohár tejcsi figyel a fagyasztóban :lol:

Másik kérdés, bár Nálatok inkább később aktuális, mint nálunk: oltásokon gondolkodtatok már? Nekünk ugye febr végén jön a 2 hónapos oltás és azzal együtt lehet adni a pneumot, a rotát és a meningococcust. Meg akarnám én védeni mindentől a kicsinyemet, de túlzásba se akarok esni...Ti hogy vagytok ezzel?

Zitocs, kiváncsi vagyok a csodaszerre, majd referálj :wink: Nálunk úgy néz ki, bár nem akarom elkiabálni, de hat az Infacol. 3 napja még 3 órát sírt este, utána már csak másfelet, aztán felet, tegnap meg kb 5-10 perccel megúsztuk az esti pocifájást :lol:

Peni, a Kriston torna szerintem hatásos aranyérre. Pár napja csinálom és mintha visszább ment volna... :roll: :lol:

Ortopédia, csípő UH: mi egyelőre úgy van, hogy a kórházba megyünk, ahol szültünk, már van időpontunk is (2 hónapra előre adnak), bár tartok a várakozástól és a "társaságtól" :roll: Ha tudtok ilyet magánba, ahol nem kell várni, szívesen várom én is pü-ben az infót!

Kép
vickybabe

Jó reggelt :)

Enikő: szegényem, sajnálom a kórházi hercehurcát...

Erika: ugyanez volt nálunk is tegnap este :( szerintem is fájt a pocak, végig kell gondolni, milyet ettünk, amit nem kellett volna

Batkata: kölesgolyó? nem tudom, az csak hastöltő, nem? bár ha túl rostos, lehet, hogy terhelhette a pici lányt, de én nem hiszem.

Kriszti: a "túl gyorsan ömlik a szájába" problémakör nálunk is megvan :( olyankor alig győz nyelni, fullákol, ahelyett, hogy picit pihenne a szívással :( na, majd rájönnek idővel, szerintem

Gombócmakka: szerintem Sacit nem bántja a korpovit, én eszem
örülök, hogy jók az eredmények, pici babát tuti jól elvan odabent :wink:

Petne: hogy veszed rá a lányod, hogy ennyiket egyen? Én, ha akarnám sem tudnám megtömni Sacit, egy csomót bennehagy a cickóban :( Már eldöntöttem, hogy fejni fogok, mert feszül a cickó veszedtül.
Viszont képzeljétek, a koordinálatlan tejcicsorgás sokat javult :D

Na, megyek, megnézem, mit csinál a lánykám :D

Csöre
csöre74

Gombócmakka: köszi az infót, igen, a rugalmassal is szemezgettem :) lehet, mindkettő befigyel? :D
Hát ez az, enyém Apus is 190 cm, azért szeretném, ha ő is cipekedne :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Rita:gyönyörű a kisfiad, még egyszer gratulálok hozzá!

Valaki kérdezte a szaporító fejést:
váltva kell fejni mindkét ciciből 7-7-5-5-3-3-1-1 pewrcig. a lényeg, hogy minden képpen végig kell csinánli, ha nincs tej a ciciben, akkor is, ésaperceket betartani. Ezt persze nem kell minden etetés után, napi 2-3 alkalommal elég.

Enikő:
sajnálom, hogy be kell feküdnöd.. Olyan módszer nincs, amivel tudnál szoptatni? Mert a szobatársamnak is csináltak kaparást, mikor már mehetett volna haza, és gázzal altatták, hogy tudjon szoptatni.
A gyerekek édesek, :) Én még nem mertem így Annám kezébe adni az öccsét..:)

petne:
Milyen tornára jártok?

Vicky:
Én Bencével is úgy fogom az oltásokat kérni, mint Annával. A Meningococcus ellenit kértük, de a rotát nem. A rota elleni oltás szájba adandó ( nyelnie kell), de nagy az esély rá, hogy esetleg kibukja, vagy kiköpi, ésez elég drága oltás ehhez, plusz, nem is a legvészesebb a rotavírus.
Pneumo ellenit beadatom, de nem most, hanem későb tervezem, hogy ne kelljen ilyen kicsikénk ennyi oltást kapnia.
Bárányhimlő ellenit nem kérjük, előbb utóbb át fog esni rajta, és azt hiszem nem is nyújt élete végéig védettséget. Akkor pedig még rosszabb, ha felnőtt korban kapja el..

Ortopédia:
Az I-es sz. gyermekklinikán van magánrendelés, a hasi,koponya, és csípőuh együtt 12 ezer ft. Mi oda visszük Bencét.

Ja én kérdeztem a védőnőt, hogy normális-e hogy Beni 110-150-eket ismegeszik, azt mondta, ha nekiennyire van szüksége, akkor nincs ezzel semmi gond.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kisbogács! Az altatás miatt sajnos nem adhatom oda a lefejt tejet!

Batkata! Ha mnden rendben van (és remélem úgy lesz), akkor egy nap. Nem hiszem hogy a kölesgolyó hasfájást okozna.

Vickybabe! Mi a pneumot, és a meningococcust adatjuk még be. Levente annak idején csak a meningococcus ellen kapott, de a pneumo most egyrészt ingyenes, másrészt a nagyobb gyerek miatt a kissebb már nagyobb veszélyben van.

Mindenkinek köszönöm az együttérzést és a gyerkőcdicsireteket.

Ma volt itt a dokinéni, pici fiam 4,95 kg, azaz 90 dkg-ot hízott mióta itthon vagyunk.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!
Végre sikerült egykicsit bekukkantanom!
Szüléstörténetem:Január 5-én elkezdtek lenni órás fájásaim,de megszüntek másnap délutánra olyan jó félórásak lettek és az éjszaka átváltottak 10 percesre.Hetedikén reggel kijött belőlem előzőnapi élelmiszerfogyasztásom és a fájások elkezdtek 6 percesek lenni.Negyed kilenc fele elfolyt a magzatvíz, fél 9-re megérkezett a mentő és olyan 9 óra elött már a kórházban voltunk.Beérkezéskor már 3 ujnyira kivoltam tágulva.A vérnyomásom meg elkezdett egyre jobban felmenni már a mentőben is 159 volt.Minden fájásnál egyre magasabb lett a vérnyomásom.Nyomták belém a vérnyomás csökkentőt és valami puff nevezetű sprét a nyelvem alá,de egyik sem akart használni.Elkezdet fájni a szivem és egyre gyengébb lettem.Délután fél három fele kaptam a gyorsitót,de ahogy szaporodtak a fájások egyre rosszabbul lettem.A párom a végén már nem birta és szólt egy orvosnak,hogy csináljanak valamit már,mert 210-re felment a vérnyomásom.Akkor szóltak egy professzornak aki elkezdet veszekedni az emberekkel,hogy már rég megkellett volna császározni,nem gyorsitót kelett volna adni,hanem mikor elkezdet felmenni a vérnyomás rögtön császározni kellett volna.Kiüritette a műtőt és fél négy fele betoltak és 16:13-kor megszületett a kislányunk.3800g és 59cm-el.Sajna nem emlékezek a professzor nevére,mert már nem voltam teljesen magamnál a páromat meg kikülték,mikor vita lett.Túlvagyunk rajta,hála a kislányal nem lett semmi gond és ez a lényeg.
Tejem sajnos nincs,mert sokkot kaptam és elapadt,ugyhogy tápszeresek vagyunk.
Már megjött az adó kártya és ma kaptuk meg a tb kártyát.

Kép
andi0716

vickybabe: én igen fejek 3-4 óránként és mindig sterilizásás..... hát kemény tud lenni amikor éjszaka épp kocsányon lóg a szemed de még sterilizálni kell stb :wink: hú most nem tudom mi volt de a 80-90ml-ek után kifejtem egyszerre 130-at :D
erzsebet0312

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: