Sziasztok!
Mai hír: eljött a várva nem várt Első Alkalom. Manócsak is benyalta tőlünk a bacit.

Szerencsére semmi vészes, csak köhög és egy picike hőemelkedése van. Étvágya, kedve jó, úgyhogy megmarad.
Kap citromot, mézet, multivitaminos szirupot és majd este lehet, hogy inhalálunk kamillával.
kicsidodi!
Gratulaaaa!
Nyugodj meg. Lehet, hogy még életedben nem volt a kezedben fiú baba, de hidd el, hogy magától fog menni a mitcsináljakhogycsináljakegyfiúval.

Ha figyelsz rá, akkor ő majd szépen elmagyarázza neked, hogy mit szeretne. Cserébe csak annyit kér, hogy törődj vele és szeresd. De ezt tenné egy lány baba is, úgyhogy ebből a szempontból mindegy milyen nemű.
Még nekem sem volt lányom és biztos csomó mindenben más, de attól tartok, hogy az igazi különbség nem a nemekben, hanem az egyéniségben van.
Tudom, hogy hülyeség, de nekem olyan fura, hogy ha valakinek lány lesz az első babája. Nekem valahogy a fiú a "természetes".
sillia!
Lásd fentebb!
Ami pedig a kuki tisztántartását illeti: semmi különös.
Mielőtt megkaptuk volna a gyerekorvos áldását a kórházból való hazajövetelre, az volt az utolsó mondata, hogy nem kell húzkodni a fitymáját. Én majdnem felröhögtem: a mijééét??? Alig több, mint 1 centi az egész szerszám, örülök, hogy azt látom, nemhogy még a fitymáját "keresgéljem"...

(Jelzem: azóta igen szépre megnőtt...

)
A doki néni mindig lecsekkolja és azt mondja, hogy nem kell huzogatni, szépen lassan magától is megszűnik a letapadás. (Mondjuk erről ahány gyerekorvos, annyi vélemény

) Általában 2-3 éves korukra már teljesen hátrahúzható. Mi nem szoktunk vele foglalkozni (na jó, egyszer-kétszer volt, hogy megnéztem), elintézi ő azt magának. 8 hónapos kora körül rájött, hogy: "Jééééééé, de jó játékom van!" (

), így ha azzal játszik tisztába tétel vagy fürdés közben, akkor ezt a kérdést is megoldja.
breki76!
Hurrá oda is!

Tök jók a képek, elég fotogén a lelkem.

(Lehet, hogy már most készül a kifutóra...?

)
tabati!
Jó, hogy ennyire számíthatsz Apára és ilyen rendesek voltak veled a kórházban is!

Inkább aggódjál és menj be, ha úgy érzed, semmint otthon edd magad és az tartson vissza, hogy mit szólnak majd... Ez most nem az "illik, nem illik" időszak, hanem egy teljes felbolydulása a szervezetednek. Sosem lehet tudni, hogy mi van. Úgyhogy, inkább menjetek be máskor is, ha úgy érzed, hogy az kell a megnyugvásotokhoz.
"Nekem a nyújtózós kép olyan, mintha mutatni akarna valamit a méhfaladon. Lehet, hogy talált ott valami érdekeset"
Mondjuk egy másik babát, aki bújócskázik...?
conversano!
Hát, pacigolni nem fogsz egy darabig, de másfajta mozgásnak nem néztél még utána? Jóga, kismama torna, úszás (később, ha jobb idő van akkor kirándulás) ?
katy76!
Jobbulást nektek! (Babonából írom többesszámban, hogy ne ragadjon át rátok

)
Nem szívesen teszem, de most mi is külön alszunk. Ilyenkor sajnos jobb ez.

Már alig várom, hogy Apa "hazaköltözzön". Majd jól a "nyakába" ugrok...
Írtatok a pöttyökről. Nekem most lett olyan a derekam, kábé egy tenyérnyi helyen. Rögtön beugrott, hogy kamillás hintőpor. Az nyugtatja a bőrt és szárítja a pattikat.