A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

demetnik

Demetnik: Gratula a kiscsajhoz!!!!! :D :D :D :D :D
Én nem fogadok szülésznőt mert nálunk annál szülsz aki ügyeletes éppen!

Szülésznőnek illik pénzt adni??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Demetnik!

Üdv nálunk és Gratula a kiscsajhoz :-) Mi lesz a neve? Készülödéssel hogy álltok?

Gabka!
Ha fogadot a szülésznő akkor "mindenképpen" kell fizetni. Mi 2 évvel ezelött 20 ezret adtunk most úgy hallotam 25-30 illik. Mondjuk én nagyon meg voltam vele elégedve emberséges volt, végig mellettem volt.... a 32 héten ismerkedtünk meg és onnantól tartottuk a kapcsolatott. NEkem nagyon bevállt így nem sajnáltam Tőle. Bízhattam benne és ez ott abban a kiszolgáltatott helyzetben szerintem fontos.

Gyerek leadás! :-)
Nálunk Koli szokott menni a nagyiékhoz. Nem sürün, de van hogy ott is alszik. Néha szükségem van rá.... Eleinte én se adtam csak 15 hósan elöször, de néha tényleg jó. Viszont most megbeszéltük, hogy nem vihetik el kolit mikor haza jövünk hanem anyukám jön ki....

Eda!
Én 2 éve szültem a klinkán és már akkor készen volt. valóban nagyon jó és komfortos. az én igényeimnek teljesen megfelelt. A dokim Paragi Péter. A szülésznőm Éberlin Katalin. Neked kik ?

Mi jól vagyunk. Holnap megyek brendonba még jó pár dolgot megveszek aztán nagyábból tényleg kész leszek....
Babakocsin még gondolkodom, mert közben találtam egy plikot 80-ért abba ,meg egy ideje szerelmes vagyok :-)

Ja igen!Én az első fél évben nem nagyon használtam cipőt. inkább csak zoknit a rugira.De van az úgy nevezett "kocsi cipő" ezt lehet használni,

na mennek.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Gabka!
Nem kell semmilyen igazoló papír a Felicitas csomaghoz. (Legalábbis nekem nem kellett.) Csak töltsd ki azt a kupont és add le ott, ahol lehet. Ez fel van sorolva több oldalon a könyvben. Én a Photo Hall-ban váltottam ki. Ha esetleg a szép nagy pocid :lol: és a határozottságod nem lenne elég, akkor mutasd fel a kismamakönyved. :D

Üdv. Demetnik! Ugyan olyan a vonalzónk. :wink:

Szülésznő: Én úgy tudom, hogy ha van fogadott szülésznőd, akkor szoktak adni neki pénzt, kb. 30 ezer körül. Ha meg nincs, csak az éppen ügyeletes/dolgozós, akkor meg aszerint illik adni,hogy meg voltál-e elégedve a munkájával. De inkább tapasztalt Kismamiktól érdeklődjetek.

Kép
Kép
tisa

én rékánál fogadtam annak idején. úgy gondoltam, az ismeretlennek nekivágni jobb egy ismerőssel. De kórház függő is. A schöpfiben ugyanis 50% esély volt rá kb, hogy durva szülésznőt fogsz ki. A mávban két éve mondták, hogy egy kivétellel mindenki nagyon kedves, annyira nem gondoltam, hogy belehúzok majd, meg maga a szülés sem volt már ismeretlen.
nekem nagyon jól jött, hogy ott ült mellettem folyton, meg figyelt rám, és bár császár lett a vége, és előző éjjel ügyelt, megvárta, míg kiszedték a babót, bent volt a műtétnél is, megvárta, míg teljesen elrendeznek, meg minden. szóval igazán jó volt. én egy 20-ast szántam neki, de végül 30-at adtam, annyira sokat jelentett, hogy ott volt.
egyébként az egész pénzadásos dolog nekem akkor dől el, hogy hogy éreztem magam. Mikor nándit szültem, akkor pl a doki borítékjából vettünk ki egy huszast, és vettünk mindenféle finomságokat a csecsemősöknek és az osztályos nővéreknek (a schopfiben eszembe sem jutott, hgoy kéne nekik adni valamit...),mivel a doki gáz volt, a csecsemősök viszont angyalok.

cipőcske szerintem sem kell. Ha kimegy az ember,akkor úgyis szuperül betakargatja. Mikor meg már melegebb van, kis kocsicipőcskét lehet rá adni, de csak divatból. nekünk is van egy-kettő :) főleg a kendőzés miatt, ott azért nem ártott, hogy volt, elvégre azért lóg kicsit a lábikó.

dementik, gratula a csajszihoz! én is akartam hallani mindenkiitől mindig :)

a felicitas csomaghoz elég, ha elviszed a kiskönyvedet. de én nem vittem, ránéztek a hasamra :) mondjuk ez négy éve votl. nándinál nem váltottam ki, valahogy nem jött össze.

a többi az előző oldalon van, és elfelejtettem, már megint átcsúsztam, nehéz visszanézni. úgyis jobb feküdni, fáj a hátam...

kikocska

Kikocska! Nagyon Veled érzek, kitartást Nektek! Vigyázzatok magatokra! Ez nem lehet igaz, hogy még mindig nem tudják pontosan, hogy mi a baj! Vége lehetne már ennek az őrületnek és bizonytalanságnak!

Eda! Jó, hogy előkerültél, bár nem a legjobb hírekkel. Vigyázz magadra, már nincs sok hátra! Te egy hős vagy! Nagy-nagy ölelés!

Ildi! Remélem pihensz becsülettel! Hogy állnak a dolgok?

Zsu! Jó, hogy végre hazajöttetek! :D

Kisvirág! Merre vagy? Minden rendben felétek? Mi van azzal a fránya kanyaróval v. mi is volt az az izé Kendén? Ugye nem lett bajod? Gyere, mert már hiányzol nagyon.

Ja, Gabka! Jók a képeid! A nagy L'amor-os és a pocis is! :lol:

Tünemény! Gratula az új szerzeményekhez, remélem Apát körbepuszilgattad érte. Ha már lelőtted a meglepijét!
És igenis állj ki magadért annál a trehány védőnőnél! Én biztos nem hagynám ennyiben, sem nála, sem a vezetőjénél. Ez felelőtlenség! Az ő részéről is és a Tiédről is egy kicsit.

Kép
Kép
tisa

Ica! Nem felejtettem ám el az eü. szabi-szülési szabi dolgokat! Csak mostanában kicsit sok minden volt. Már beszéltem a szü-s barátnémmal, aki ráadásul szomszédasszonyom, de még hátravan a melóhelyemen a szü-s nő. Csak pontosítani szeretném vele, hogy jól emlékszem-e. Aztán megírok mindent, oksa?!

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!
Hazaértem... Fogorvos...
A fogaim rendben kivéve az egyik bölcsesség amit ki kell húzni... utána pont voltam a dokimnál és megbeszéltem vele, azt mondta hoyg nyugodtan kihúzhatjuk!

A baba nagyra nőtt már 1400grammot nyom!

demetnik üdv köztünk és gratula a kislánykához! :)

Lányok akik már voltak 4D-n!?
Volt valaki az Istenhegyin? Csak merta dokim azt mondta odamenjek, ha menni akarok... de kerestem a neten és ott nem látom igazán hyog kell bejelentzkeznem vagy mikorra lehet.... meg ilyenek. Majd felhívom őket csak gondoltam kérdezek!

Tünemény ne törődj vele amit egy ilyen védőnmő mondd hallgass a dokidra, vele meg ne foglalkozz, ah ennyire nem foglalkozik veled akkor ne kötözködjön!

Jók a felkerült új képek! :)

Bocs kicsit csapongok, mert elolvastam a dolgokat közben eg kavarognak az új infok!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

OK, még ráérek, várok türelmesen :)

Ma nagyon feszít kifelé ez a kölköcske :? Remélem, hagy aludni.

icamica

boglarkabiro!
Mi voltun az Istenhegyin, igaz nem most, hanem még a 18 hetes genetikai UH-n. A honlapon megadott telefonszámon jelentkeztünk be. Mivel a dokim dr. Hajdú Krisztinát ajánlotta, hozzá kértünk időpontot. Nagyon flottul ment mindent, alig kellett várni, mindenki nagyon kedves volt, a doktornő tüzetesen megnézte a babót, az egész vizsgálatról DVD-t készítettek és még kaptunk 5 fényképket is. Igaz, hogy kicsit drágább, mint a többi 4D (14 000 Ft), de megérte, mert megnyugodtunk, hogy minden rendben van a kis drágánkkal. :)
Igaz, most nem ide megyünk mozizni, mert találtunk olcsóbb helyet, de akkor az volt a lényeg, hogy genetikai szempontból is lássa egy hozzáértő orvos.

Kép

Kép
kisszilva

Most megnéztem, a honlapon az "elérhetőségek" menüpont alatt található telefonszámokon lehet bejelentkezni.

Kép

Kép
kisszilva

Iöszi kisszilva... nekem is Hajdú krtisztát mondta dokim... de ő nézte a 18. hetin is... bár az véletlen volt mi nem tudatosan mentünk hozzá. Ha akkor látta akkor szerintetek?
oDA MENJEK INKÁBB VAGY HA CSAK A MOZI A LÉNYEG AKKOR MEHEEK AZ OLCSÓBB HELYRE!?
Uppsz bocs bekapcsoltam a Caps Lockot!
Bocsika :oops:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Szerintem, ha a mozi a lényeg, menj olcsóbb helyre. Ha valami baj lett volna, a genetikain kiderült volna, főleg, ha Hajdú Krisztina nézte Neked is. Bár gondolom a MÁV-ban nézte Neked, ott meg kevesebb az ideje erre, de biztos, hogy gyakorlott ezen a téren és kiszúrta volna, ha valami nem stimmel.

Kép

Kép
kisszilva

Tisa nekem is pár napja van így az alvás. Hihetetlen, hogy még a fülem is képes elzsibbadni.
Sokszor már azon nevetek, hogy 2 vékony paplan és 1 pléddel alszom. És ha jobb old. vagyok, az egyik paplanon fekszek, és az van a lábam közé is begyűrve, a másikkal takarózom. Ha jön a fordulás, akkor a hasam alatt levő lesz a takaró és a másikat gyűröm magam alá, de hajnaltájt, mikor már hül a ház, meg ha rosszabbul érzem magam, akkor a pihepuha plédet gyűröm magam alá, (ha a párom nem fekszik rá, mivel azt középen hagyom,vagy esetleg jobb oldalt leesik), szóval a plédet magam alágyűröm és a 2 paplannal meg takarózom. De ne aggódjatok sokszor én is elvesztem a fonalat, mint gondolom most ti is.
Én tudtam, hogy semmi sincs a csomagban, én csak a cumit várom.

Tasin én már gondoltam már rátok előre, ha lesz valami bajom, meg van bízva anyám is meg a húgom is, hogy értesítsen titeket itt. Na nem csak halál esetre gondoltam, hanem ha pl.kórházba kerülök, vagy ha nekilátok hipphopp szülni.

Trinky köszi.jajj a két kékes nagyon jó.

Csajok én is azt hittem ha terhes leszek ráérek majd csavarogni és végre meglátogatni mindenkit. De vezetni sem nagyon merek(4éve van jogsim, de csak terhesen jöttek belém 2en is), az idő is car, meg menni valahova ennyi hülye figyelmetlen ember között…Maradok a valagamon.

Tünemény ugye én megmondtam,hogy sirni fogsz, ha össze lesz rakva az ágy.

Cat nekem is ápr.10 van a kiskönyvemben, de hosszabb ciklusom miatt 13.a, lett számolva, na meg akkor is mikor a 12hetes uh-t megállapítotték mikor legyen, de azóta senki nem vitatta a pár nap eltérést, továbbra is 10.e van beírva. Bár némely korong 9.ét mutat.

Gabka szép labdád van. Arról volt szó, inkább febr. megyünk nem? Háááát!

Gizu tudom mikor szólsz hozzám. Szerintem bizots nem rosszat akarnak a nagyszülök, hanem csak segíteni. Én sosem értettem azokat az anyukákat, akik féltették a tűztől is a csemetéjüket, betegesen, meg még a nagyiknál sem alhat, azt itt van lassan csak a tükörbe kell nézzek. Bár biztos lazább leszek, ahogy szoktam, de most fosik a picccsám….

Üdv közöttünk Demetnik!
Boldog babavárást és remélem tetszeni fog ezután is a kis csapatunk. Én is akörül vagyok kiírva,mint te.9-13?
Csinálj vonalzót!Ha rákattintasz valamelyikünkére, akkor eljutsz oda,ahol ezt megteheted.

Sziszike szép a kocsi, ilyen szinű az én hordozóm is. Én j drágának tartom használtan, máshoz meg nem értek. Ja és nincs lábzsák?Az kell, nem?Amikor megszületik hogy rakod bele?

Demetnik mire én végig érek te már teljesíted is a feladatokat
Nálunk nincs ilyen lehetőség,hogy válasszunk szülésznőt.

kocska

Kocska:mehetünk nyugodtan februárban is csak most egy barátnőmmel is találkozom akit rég láttam és gondoltam bemegyek turiba is ha már ott járok. :wink:
Na most éjjel én sem aludtam jól .Szerintem annyira felspanoltam magam a ma miatt, hogy találkozom van és turiba is megyek meg elnézelődők kicsit.Szóval az a lényeg aludtam 4 órát mert izgatott vagyok , hogy végre kiszabadulok egy kicsit.
A buszozástól tartok a legjobban meg a wc dolog se kutya annyit járok. :)

Kép

Kép
gabka7926

Jó reggelt Kismamik!

Demetrik!
Üdv a csapatban!

A védőnő nálam is addig volt aktív, amíg dolgoztam, a suliba bejárt ezért-azért és olyankor meglátogatott.Ígazából én csak akkor voltam nála amikor a kiskönyvem odaadta.

Decemberben egyszer taliztam vele az utcán, akkor azt mondta majd január közepén meglátogat....hát még nem jött, de nem is hiányzik..
Vért és vizeletet háromszor néztek eddig, vérnyomást szokott a dokim és a háziorvosom is, a súlyom mérem magamnak.
Aztán majd kiváncsi leszek, ha eljön mit mond..
Mivel a háziorvoshoz két hetente járok a táppénzes papirért, a dokihoz eddig havonta, ha valami gyanúsat érzek, majd csináltatok vizelet vizsgálatot.
Más hasznát meg nem látom a védőnőnek.

Kocska!
Jót nevettem a pingvinen, mert én is pont úgy megyek!!!
A párom csak oil-nak hív, mert azt mondja olyan vagyok mint egy kis olajoshordó :lol:

Zsu!
Jó a babakocsi és az ára is!
A listát én is folyamatosan huzgálom lefelé...szerencsére már jól állok.

Heni!
Jó pár hete fájt a szeméremcsontom nrkem is, olyan volt, mintha egy karóba húztak volna, szét akartam feszülni, de most már elmúlt..valószínű tágulnak a szalagok és a medence..

Vezetés....amióta az első gyerekem megszületett, azóta félek az utakon, bár nagyon régóta van jogsim és vezetek is rendszeresen ( kiv:Bp, mert friss jogsis koromban volt ott egy balesetem és azóta ott nem merek)
Ha a gyerekeket valaki más hozza-viszi valahová, sík ideg vagyok, amíg haza nem érnek... :cry:

Nagyon furcsa, mert évek óta most van először, hogy nem kell csinálnom semmit és nem találom magam.. :shock:
A lakást patentúl kitakarítottam, tanulnom nem kell, a szakdolim a könyvkötőnél, és senki nincs itthon....

Én fél 6-kor kelek, Kori fél 7-kor elmegy a busszal egy szomszédos városba suliba és 4-kor ér haza. (oda jár ref. ált iskolába-erősebb suli, mint ami itt van)
Tina 7-kor megy egy másik városba angol nyelvi előkészítős gimibe..fél 5-kor ér haza.
Párom reggel háromnegyed 5-kor megy dolgozni és kb este 9-10 körül ér haza. (heti négy nap)
Szóval egész nap az enyém..
megfőzök, kimosok, aztán elviszem neki az ebédet..
Aranyélet, bár kicsit unalmas..........Ti mit csináltok egész nap???
Akinek a gyereke otthon van, azt tudom nem unatkozik!!! :lol: :lol:

Pár hónap és én se fogok..( főleg mert nemsoká tavaszi , majd nyári szünet)
Bár jövő hónapban már megint tanulhatok... :cry:

Kép

Kép
tasin

Mindenkinek Szépjóreggelt!

Tasin, csak úgy kíváncsiságból, hova vitted a szakdolidat köttetni. Majd elmondom miért kérdeztem... :D

Kép
Kép
tisa

Tisa!

Miklósra, a Staubhoz....2500 Ft/darab

Na, nagy unalmamban már meg is főztem....csináltam egy kis tejfölös krumplilevest és tojásos gombapörit nokedlivel..

De látom más dolgozik rendesen csak én vagyok ilyen kis naplopó :lol:

Kép

Kép
tasin

Sziasztok!

Megvolt az első találkozásom a védőnőmmel. Egy angyon kedves nő, de vizeletet nem nézett, csak vérnyomást, súlyt meg a korábbi leleteimet... ennyi.
De sokszor elnézést kért hoyg nem találkoztuunk még!
Kaptam is új időpontot 1 hónap múlvára! Hát enyi!

tasin használd ki hoyg nyugi van! :)
Én már vágynék egy kis nyugira... már várom hoyg ne jöjjek dolgozni, most hoyg nehezen alszom és kezd fájni itt-ott, de hát ennyi kell! :)

Kocska te még minidg körmözöl?
Én már nem... a hétvégén elkezdtem elrakni a cuccaimat... :cry:
De hát meg kell csinálnunk a szobát szóval ez jó tulajdonképpen! :lol:

na jó dolgozom, mert még csak nemrég értem be... aztán semmivel sem leszek kész!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!
Lilien lesz a neve:)Eddig még csak a kiságyat vettük meg,amit apuka 3 órán keresztül rakott össze :D Meg megvettük az ágyneműt,a kókuszmatracot...szóval a belevalókat.
A szülésznő-fogadással mi bajban vagyunk,mert még mindig nem tudtam eldönteni.Az orvosom nagyon ajánlja és sok pozitív dolgot olvastam erről,de mi van ha megfogadom és mondjuk amikor szülök,pont ő az ügyeletes szülésznő,így akkor úgysem tud végig velem lenni.Meg hát ugye apás-szülést tervezünk,tehát nem lennék egyedül....Nem tudom...Jövőhéten találkozok azzal a szülésznővel,akit a dokim ajánlott és hátha utánna már el tudom dönteni:)
Kocska!Én április 12-re vagyok kiírva,de nekem sem volt soha 28 napos a ciklusom,ezért április 15-re tippelek:)Bár van aki azt mondja,ha rám néz,hogy szerinte már a húsvétot otthon töltjük 3-ban:)Majd kiderül!
Látom,hogy az alvás mindenkinél probléma.Én már annyi variációt kipróbáltam.Párnával a hasam alatt,takaró összehajtogatva és az a lábam között meg a hasam alatt....De igazándiból mind csak ideig óráig jó.És ha kivételesen egyik este jót alszok,akkor tuti,hogy másnap este már az a póz nem lesz jó:(
Nekünk a 4D-vel nagyon nagy szerencsék volt.Ugyanis novemberben voltunk egy baba-mama expon,ahol 4000 Ftért csinálták meg,kaptunk dvd-t és egy fotót is.Igaz,hogy csak 10 perc volt az egész,de nagyon szuper volt:)
Érdekes,hogy a vezetéssel is ugyanúgy vagyunk mindannyian.Amióta terhes vagyok,én sem szeretek vezetni.Sőt,ha hosszabb útra megyünk,akkor van,hogy stresszelek a kocsiban.Pedig a párom nagyon jól vezett,de annyi őrült van az utakon!!!
Kép[/[url]
demetnik

Tasin!

Sejtettem 8) . Akkor most elárulom miért: emlékszel, mikor mondtam, h tudom hol van Tas? Mert a Mamim dömsödi, Anyum középső nővére meg Kmiklóson lakik... Naaa, hát ők azok. :wink: A könyvkötőék. De nem igazán tartjuk velük a kapcsolatot..... :oops:

Kép
Kép
tisa

Demetnik!

Üdv köztünk.
Nekem volt fogadott szülésznőm, és valószínűleg most is Ő lesz. Nagyon érezte, hogy mit szeretnék. Nem volt mindig mellettem, csak ha kellett. Nekem jobban esett, hogy Apával kettesben lehettünk, amíg nem kellett semmit csinálni.
És nagyon fontos, hogy az orvosmmal egy pillantásból értették egymást, nem kellett neki semmit magyarázni. Ezért sem tűnt fel a férjemnek, hogy elég bonyolult volt a szülés.
NAgyon szép nevet választottatok a lányotoknak. Nekem is ez volt az egyik favorit, amikor Benit vártuk és még nem tudtuk, hogy fiú.

Icamica!

Addig míg el nem kezd járni, vagy fel nem áll, TILOS mindenféle cipő. Még a puha talpú is. CSak zokni, vagy lehet még ún. tutyit ráadni. Ez így néz ki:
Kép

Ruha kérdés nagyon nehéz áprilisban, hiszen bármilyen idő lehet.
Beni április 25-én született, de abban az évben nagyon meleg volt már akkor is. Így overall vagy bundazsák nem kellett. De ha előbb jön, akkor szerintem nem árt egy kicsi bundazsák is.
Egyébként elg a kocsikabát, és be tudod takarni bármivel mentek.
Túl sok meleg ruhát szerintem nem érdemes venni.

Sziszike!

Babakocsi jó, de nem az én ízlésemnek való. Háromkerekű és nagy is. De vannak olyan terepviszonyok, ahol valószínűleg ez az ideális.
Nálam a Pliko a favorit egyébként. Az van és nagyon bevált. Minden terepviszonyon.

Kikocska!

Sajnálom, hogy Réka is beteg lett. Nem könnyű Neked.

ZSu!

Egy másik topicban van egy lány, akinek 1:161 lett az eredmény Down-kórra. CSak őt akartam megnyugtatni, hogy ez nem jelent semmit, lehet teljesen egészséges is baba.

Gabka!

Ha fogadott szülésznőd van, és esetleg nem is a munkaidejében megy be hozzád, akkor igen, illik pénzt vagy valamit adni.
Ha az ügyeletes, akkor pedig döntsd el az alapján, ahogy viselkedett és amennyit segített.

Bogi!

Szép nagy babád van. :)
Istenhegyin nem babamozi van, hanem genetikai szűrés. Legalábbis szerintem. De az az egyik legprofibb. Mi kétszer voltunk.
Mozizásra inkább mást javasolnék, és a legtöbb helyen ott is rendesen megnéznek mindent orvossal.
Vendég

Vendég

Cat!
Én is imádom a gyerekeket, de engem lehet, h Paksnál vinne a víz... :oops:
Ez már nem normális - szerintem!
Valószínű, hogy lombikos bébik. De hogy lehet ennyit, nem szabályozzák, hogy mennyit lehet beültetni egyszerre. Úgy tudom itthon vannak megkötések.

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Túl vagyok a terheléses cukorvizsgálaton. Egész flottul ment minden, nem panaszkodhatom. Előre is vettek, még sorba sem kellett állnom. Délutánra lesz eredmény, holnap már hívhatom az orvosomat.

Mire hazamegyek ma a munkából, már meglesz Luca bútora (ma szállítják). Nagyon izgulok! A párom neki is áll összeszerelni rögtön, remélem, hogy sikerül neki.

Én is átvettem a Felicitas csomagot. Tényleg nem nagy durranás, de ki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. :)

Mi is az Istenhegyire megyünk Hajdú Krisztinához 4D-re. Ők javasolták a 31. hetet, így akkora terveztük be.

Kép
gesztenye74

Eddig olyan szép tavaszias idő volt, még a Nyitnikék hangját is lehetett hallani. :D
Ma viszont olyan, de olyan trutyi idő van...Az embernek semmihez sincs kedve... :?

Kép
Kép
tisa

Cat!
Már szerettem volna megkérdezni Tőled...Miért sietteted Marci megszületését??? Szerintem jön Ő, amikor jönnie kell, nem? Az, hogy 2 héttel nagyobbnak mérték, az elég szubjektív. Nem biztos, hogy olyan pontosan állítják be a kurzort, a többit meg ezekből kalkulálják. Te szoktad mondani, hogy a terhesség elején mértek az iránymutatóbbak. Szóval, nem nagyon értem a sietséged..Bocsi!!! :oops: :oops:

Kép
Kép
tisa

Tisa!

Egy hét eltérréssel két különböző UH gépen mérték 2 héttel nagyobbnak.
És ugye itt van ez a terhességi diabétesz is. Nem szeretném, ha emiatt lennének komplikációk. (Öregedő méhlepény, kevés táplálék a babának...) Most már több valamivel a magzatvíz...
Illetve a vesémmel most még nincs semmi gond, szerencsére. Benivel ilyenkor már fent volt a katéter. És ha nagyon nagy lesz a baba, akkor a végén már nem leher feltenni a katétert, de a vesém és emiatt a baba is károsodhat.
Mindezek ellenére én nem szeretnék császárt, így vele akarom megbeszélni, hogy még időben bújjon ki.
Vendég

Sziasztok!

Demetnik!én is üdvözöllek köreinkben!Én anno a KIsfiamat a Szt Imrében szültem,nekem volt fogadott szülésznöm,és tökéletesen egyetértek azzal amit Cat leirt.PL a NST-t mindig ö csinálta,nem kellett sorba állni miatta,ilyenkor végig bent volt velem,és bármit meg tudtunk beszélni.Akármi kérdésem még volt a szüléssel kapcsolatban ,bátran feltehettem neki is,ha gondon volt és a dokit nem sikereült elérni,öt is bármikor kereshettem,söt a szülés elötti elökészitést is ö csinálta,kezdve a papiroktól,a beöntésig mindent.Nekem igy jobb volt,mintha teljesen idegenek kezébe kerültem volna.Ráadásul ha a dokid ajánlotta akkor biztos nagyon jól össze tudnak dolgozni,és ez abszolut nyugtatólag hathat-bár én ckicsit sem voltam ideges,félni sem féltem!A lányeg,hogy én a pártolom a dolgot,ha a pénztárca engedi...

Más...
Kiscipöje Botinak sem volt,tutyit kaptunk vagy két párat,de a fiú akkora lábbal született,hogy nem volt jó rá egyik sem,ugyhogy kimaradt az életünkböl.Az elsö cipöjét meg kb 10 hónaposan kapta,ekkor indult el egyedül(21-es méret!).

Ildivel vajon mi lehet!Remélem minden rendben van náluk,már biztos átköltöztek!

Vezetés:Én szinte napi szinten vezetek,bár az rám is igaz,hogy mióta anya vagyok,sokkal óvatosabb vagyok.De még mindig szeretek vezetni,meg valahogy túlságosan kiszolgáltatottnak érezném magam,ha mindik vinni kellene.Arról nem is beszélve,hogy egy csomó dolog lekerül a párom válláról,amit mi el tudunk intézni addig amig ö dolgozik,igy azt az idöt is velünk tudja tölteni.

Gyerekvigyázás témához meg még csak annyit,hogy én ahhoz is ragaszkodom,hogy amig mi a kiccsajjal a kórházban leszünk akkor is apával legyen Boti.Nem szeretném még jobban felforgatni a kis életét... :roll:

Kép
Kép
gizu

Sziasztok!

Catherina, köszi a választ, ilyesmi érdekelt, hogy akkor elég a kis textilcucc, és nem kell sok belőle.

Alvás: nekem ritkán van testhelyzet-gondom (mióta feladtam a hason alvás gondolatát novemberben), mégis felébredek és csak nézem a gerendákat. Ha szerencsém van, csak félóra, óra, ha nincs, akkor akár fel is kelhetnék, olyan fölösleges órákat pörgölődni.

Kezdek én is pingvinesedni, hirtelen megugrott a körméretem, gyorsan le is mértem, 103 cm. Észereveszem már magamon az "elöl lóbálom a hasamat, majd jövök én is" mozgást. Este körmöt vágtam a lábamon, vicces volt, ültem a fürdőkád lépcsőkád lépcsőjén, és próbáltam szuszogva kikerülni a púpomat. Nektek is sokkal többször kötődik ki a cipőfűzőtök??? Ez elég murphys...

Ma végre megcsináltam a hagymalevest, aminek a receptjét valamelyiktek felrakta, hát ISTENI lett. Csinos kis pirítóstutajt készítettem rá, mire eléggé kihűlt, az pont jól elázott. Kár, hogy csak féladagokat tudok enni.

Most borult be az idő, itt még délelőtt szép idő volt :cry:

icamica

Tisa!
Nem hiába, kicsi a világ... :lol: akkor ezek szerint, az unokatesód is ismerem, ő itt dolgozik a faluba egy fuvarozó cégnél és Dömsödre nősült ???
Egyébként nagyon aranyos a nagynénéd, olyan kis barátságos.. :lol:

Vezetés: én azt vettem észre, hogy egyre nehezebben tudok hátrafordulni és oldalra kinézni kanyarodáskor...jó nagyokat szoktam nyögni...na és a kiszállás....... :shock: :shock:

Ma a párom engem is azzal fogadott, hogy ugye nem vársz nyolcas ikreket???? :lol:

Gesztenye!
Tök jó lehet majd ma hazamenni!!!Az én párom megszenvedett a bútor összerakással...( nem annyira műszaki beállítódású a drágám)
De az ÉN segítségemmel sikerült, bár egy párszor felhúztam rajta magam.... :? :oops: hogy még ezt is nekem kell?? :lol: :lol:

Kép

Kép
tasin

Nálunk megint nem volt egész nap net. De eső annál több.

Gabka legalább felméred a terepet. Jó turizást!

Tasin nálam ugy van, hogy a lustaság fél egészség, ezt sosem tagadtam. Ma pl.10kor felkeltem, 11re megcsináltam a krumplipaprikást, meg leszedtem a ruhákat,és addigra úgy elfáradtam, hogy magamra voltam mérges miatta. A párom délben feküdt le, mert éjszakás volt, így mivel nem volt net, szolidaritásból mellé dőltem. De képes vagyok egész nap a net előtt ülni. Igyekszem kipihenni magam, mert mondták sose lesz többet ilyenre lehetőségem.
Jajj , a gombapöri nokedlivel most lecsúszna igencsak.

Bogi én úgy döntöttem, nem is kerül fel a körmös most az emeletre, mert a baba úgy is mellettünk lesz a szobában, és majd nyáron ráérünk kifesteni a gyerekszobát, meg addig sem kell az emeletre rohangálnom körmözni. De pont most volt a 3. kuncsaftom, amikor borzasztóan fájt már a derekam az utolsó 2 körömnél, pedig hihetetlen módon 1és negyed óra alatt kész vagyok a töltésekkel, újdíszítéssel.
De én mást nem dolgozok, csak a házimunka.

Demetnik akkor kérnénk egy pocak képet is.

Jesszus 8gyerek egyszerre.

:shock: :o

kocska

sziasztok.

csak gyors tesómtól.

jól vagyunk csak elromlott a touter-unk és nincs netünkmár 2 napja.

dokinál minden rendben volt,telesen zárt vagyok.

ma voltam uh-n:

babuci faros,lepénnyel minden ok,jó helyen tapad.víz mennyisége átlagos.
BPD:78mm
AC(haskörfogat):260mm
FL:55mm
és 1603g-ra becsülték :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nem lessz pici az biztos.kb akkorára számítok mint Patrik volt(3670)

na ezt elküldöm és ha tesókám hagyja akkor megpróbálok visszaolvasni és reagálni.ha nem sikerül akkor majd otthonról ha jó lessz végre a netünk.

ja és a szoba amit mutiztam 10000/nap :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? :?

Kép
Kép
ettike

Tudjátok hogy idén is lesz babaexpo? Kecskeméten febr. 8 , de Békéscsabán 15-én lesz.
Most írták másik fórumon a csajok.
Most ez piszkálja a csőröm.

kocska

Húúúú, Kecsón lesz babaexpo? Miért kellett megtudnom! És fizetés után. Nagy a baj :P

icamica

Na igen én is így vagyok!Pláne,hogy a párom sem dolgozik aznap.Csak még kikéne neki találjam mit is akarunk igazán ott.Mert megjártuk már 2szer az utat a genetika miatt, és pont másnap viszi az annyát szanatóriumba a balatonra.Örülni fog nekem...

kocska

csak gyorsan írok, mert mindig eszembe jut, hogy ezt talán többen hasznosítani tudjátok.
Most volt egy kis kálváriánk a digitális hőmérőkkel, és kettőt is vettünk, ami hol fél, hol egy fokot csalt, ami azért számottevő, és az elem volt a bűnös, szóval érdemes ellenőrizni vásárlás után, és új elemet beszerezni, ha szükséges. Én a higanyossal ellenőriztem, meg úgy lett gyanús, hogy először a magamét mértem, hogy nagyjából stimmel-e, és kihűlés közeli állapotban voltam :) mertúgy rendben lett volna, ha mindig fél vagy egy fokot csal, hozzáadom, de össze vissza mért.

és igen, ilyen "cipőre" gondotam én is, amit cat tett fel. szerintem ilyen piciben nem is lehet kapni egyébként mást...

4D-s uh-al kapcsolatban annyit, hogy a barátnőm azt mondta, hogy a Nagy Lajos király útján a minimanóba igaziból ő ingyen sem menne szívesen még egyszer. egyébként nincsenek tapasztalataim, mi nem megyünk ilyenre, egyik csemeténél sem voltunk.

a kétgyerekes létnek meg az az előnye, hogy bizony annyira fáradt vagyok, hogy két kelés közben most úgy alszom,mint akit leütöttek,még arra sincs időm, hogy fájjon a hátam, vagy forogni akarjak :) igaziból helyem sincs, mert mióta betegek, egész éjjel velünk alszanak, így lábtól alszom keresztben... még jó, hogy nagy az ágy. egyébként meggyőződésem, hogy így készít fel minket a szervezetünk arra, hgy a babához bizony majd kelni kell, meg fent kell lenni éjjel időnként. nagyon okosan van ez kitalálva :)

cat, és minden leendő kétgyerekes, mindenkit biztatok vele, hogy a két gyerekkel sokkal könnyebb az első perctől, mint pocakosan +1 gyerekkel. És teljesen normális, hogy kicsit megbolondulnak ilyentájt a nagyok, ők nagyon ránk vannak hangolódva, ők is készülnek a tesóra,csak nehezebb nekik. És mindenkinek ajánlom szívből a testvérek féltékenység nélkül című könyvet, nekünk nagyon sokat segített. (most újra kell olvasnom, mert új hullámok vannak, más ötleteket kell gyűjtenem,mint másfél éve...)

na, ennyit hagytak, nándi utál, és mondja, hogy autózzak vele... hmmm. megyek.

kikocska

Na szép jó napot Mindenkinek!

Kocska: annyi frankó fiús cuccot turiztam és ott hagytam 6.700. Ft.Mondtam is a Gábornak, hogy megyek még majd.Remélem, hogy veled!!!

Tisa: én is a photo hall-ban váltottam ki a csomagot és ugyanaz olt benne nekem is mint a tiedbe.Nem viszik túlzásba. :?

Én holnap csinálok egy aranygaluskát!!!!Annyira ettem volna tegnap este de ma nem volt időm rá, hogy csináljak.

Na most nem menekültök feldobok pár képet így áll még csak a szobánk.És ezeket a cuccokat vettem ma a turiba:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Szokott még valaki turizni?

Kép

Kép
gabka7926

gabka nagyon vagányak a cuccok!De a hordozó,meg a kocsi,jajj meg minden tök jó.Már kezd pofásodni a terep nálad is.

Na ott van, influenza virus van, minket meg elküldenek az orvosirendelőbe a táppénzes-papírért, ahol órákat ülhetünk.

Két nap és betöltöm a 30.hetet.iszonyatosan fogy.....na nem a méretem :lol: :lol: :lol:

kocska

Gabka nagyon jó,h ilyen jól álltok :) Már én is látnám a látszatát az eddigi beszerzéseknek,mert még semmi sincs. Főleg,h ma a kezembe adta a védőnő a vásárolandó dolgok listáját,amin elkezdtem kipiálni,ami megvan. Hát nem nagyon volt még mit,pedig folyton csak beszerzek :? Hétvégén lefestettük a leendő szobánk plafonját gyönyörű napraforgósárgára. Annyira szép és már alig várom és annyira fájt utána mindenem. Nektek is ha fájtok sokat segít egy zuhany?

Icamica ha a tejszínes,tárkonyos hagyamlevest csináltad szt én tettem fel :) Mi is ma nekiugrottunk és a végén jöttünk rá,h nincs tejszín :D
Egyébként én már céltudatosan tépőzáras cipőt vettem,mivel töltöttgalamb lévén kötözgetni már kabátban nem tudok fűzőt :D

Én is nézegettem az ilyen babavásárokat,de egy dolgozó emberekenek dühítően lehetetlen időpontban van :evil: Esélyem sincs kimenni,pedi annyira körülnéznék :cry:

Irigylem azokat,akik már voltak 4D-n. Olyan jó kis képeitek vannak. Már én is mennék,nem is tudom,h egyáltalán még megengedhetjük-e magunknak. Remélem igen :)

Gesztenye jó,h Neked gördülékenyen ment a cukorvizsgálat. Remélem az eremény is ok lesz!!!

Ja---ma voltam védőnőnél és leszakadt az állam a súlyom miatt...meg sem merem írni... :oops:

dharma

Dharma, a leves csodás, nemsoká le is megyek egy újabb pirítóstutajt útjára bocsátani :D A súlyod miatt meg ne aggódj, 100X elhangzott, ez alkatfüggő. Én is elértem a 8 kg pluszt, pedig csak egy nagy dudor van rajtam, sehol máshol nem látszik (örülök is neki!).
Ha jól néztem, ez a babavásár pont vasárnapra esik, tehát a dolgozó emberek számára is hozzáférhető lesz. Én csak félek odamenni, mert lesz minden csali kismamáknak, és nem biztos, hogy ellen tudok állni :oops: :oops: :oops:
4D meg sztem nekem kimarad, diagnosztikai szempontból szükségtelen, a dokim igen jó nevű UHs, mozizásért meg nem fizetek ennyit, sok babacucc kijön ennyi pénzből. Nem tudok nem praktikus szempontból gondolkozni :?
Turizni rengeteget szoktam, de most a kóbor lepény miatt még babás helyre nem jutottam el. Teszveszezni viszont majdnem ugyanolyan élvezetes :D

icamica

Képzeljétek most mértem én is a haskörfogatomat és 103 cm. :D
Ha jól emlékszem akkor ugyanekkora még valakinek. :wink: :wink: :wink:

Kép

Kép
gabka7926

Nekem :D

icamica

Nekem meg 104,5. :lol:

Kép
Kép
tisa

Cat!
Most már így értek mindent. És nem lesz semmiféle komplikáció! Makk egészségesen fog kibújni, mint a gyorsvonat! :D

Tasin!
Igen, igen. Az én drága unokabratyóm ott dolgozik. :D Te honnan ismered?

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Gabka!
Nagyon jó cuccokat vettél tényleg jól álltok :-)

Cat!
Hát ez a bajom, hogy nekem is a peg perego a favorit csak az a helyzett, hogy anyuméktól kapjuk és brobálk találni kicsit olcsobbat. nem akarom őket nagyon lehúzni. bár szívesen veszik.....
a 3 kereküt elvetettem, de találtam most még egy esélyest.
cam comby family

http://www.vatera.hu/cam_3_funkcios_tra ... 23205.html

erről mi a vélemény? ehez már tényleg minden van.

Én ma voltam brendonba. megvettem a mellszívot, sterilezőt, kezdő ágynemű garniturát stb...... annyira jó mi is alakulunk.
Hasikám egyenlőre jól van. Asszem meg fordulhatott beni baba bár nem vagyok bizti benne.....
no mennek hosszu napom volt.

jobb éjjelt mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!

Tisa!
Kicsi ez a falu :lol:
Ráadásul én még Miklósról ismerem ( az első férjem miklósi volt) , egy párszor annó még jártunk bulizni is együtt egyszer-kétszer, bár ez ezer éve volt. :lol:

Kép

Kép
tasin

Megmértem én is:104 cm és 9 kg

Kép

Kép
tasin

Gizu!

Megértem, hogy azt szeretnéd, hogy Boti Apával egyen amíg Ti kórházban vagytok. Szerintem Beni sem menne máshoz. De ha hétköznap lesz, akkor vagy bölcsibe kell mennie, vagy valamelyik mami jön rá vigyázni majd, amíg Apa elintézi a sürgős munkáit amit csak az irodából tud, vagy a bírósági tárgyalásait.

De valóban az a legjobb ilyenkor, ha legalőbb az egyik szülő vele marad, hogy az állandóság egy része meglegyen. Főleg amíg ilyen kicsik.

Icamica!

Én inkább le sem mérem a haskörfogatomat.
Mondjuk nekem a terhesség előtt is nagy volt.

Tasin!

Az én férjem az utóbbi pár évben már elég sok dolgot meg tud szerelni, és élvezi is. (Régebben nem így volt.)
De a bútorok összeszereléséhez még kell neki segítség. Sajnos a térlátása nem az igazi, és néha nem tudja elképzelni, hogy mi hova való.

Kocska!

Ezt a lustaság fél egészség szlogent én is ismerem.
Ilyenkor reggelente lustálkodom is még egy órát, Beni pedig ha már ébren van itt nézi a mesét mellettem. :evil: Amíg nem voltam terhes, nem is nagyon nézett tévét. De majd leszoktatom később. Most jól esik ez a lustálkodás mindkettőnknek.

Szerencsére a babaexpo téma engem nem izgat. Alig kell vennünk valamit már. ÉS amikor Benit vártam, akkor voltam egyen, de nem nagyon találtam semmit, amit megvettem volna. Biztosan van valami hibás génem.

Nekem nem kell órákat ülni a rendelőben a papírokért. CSak előző nap telefonálok, hogy mikor menjek. Akkora elkészítik, és én csak beugrom érte. Szerencsére a doktornőm nagyon odafigyel a rélszletekre.

Ettike!

Szép nagy fiad van.
Én csaka azért aggódom egy picit, hogy nekem két héttel korábban már nagyobb volt Marci. Tehát extra nagy baba.

Igaz ez nézőpont kérdése, de azért a szobáért nem is sok a 10 ezer Ft. Sokkal rosszabbakért is elkérnek ennyit.

Kikocska!

Szurkolok, hogy mihamarabb rendeződjenek nálatok a dolgok végre!

GAbka!

Jó dolgokat vettetek!
Turizás nem az én műfajom. Igaz, ritkán jutok el, de még olyan helyen is alig találok valami nekem tetszőt, ahol mások egész zsákot teleszednek. Ráadásul amikor érdemes elmenni, akkor annyian vannak, hogy én attól vagyok rosszul.
Így ezt a vásárlási formát hanyagolni szoktam.
Illetve az is az oka, hogy jobban szeretem az új dolgokat. Hiszen amit Beninek megveszek, azt minimum Marci is hordani fogja majd, de akár még az unokahúgom is, ha elés uniszex. Így már megéri megvenni az újat.

Dharma!

Súly miatt ne aggódj! Ez alkati kérdés is. És függ a kiinduló súlytól is. VAn akinek a több hízás is egészségesebb, mint másnak a kevesebb.

Tisa!

Köszi!
Azt le sem írtam tegnap, hogy amikor Beni megszületett, apár nap múlva mondta az or vosom, hogy a 25. héten nagyon agódott, hogy a vesém miatt ne kellejen azonnal császározni és kivenni Benit. Szóval sokkal rosszabb volt a helyzet, mint ahogy mi tudtuk. De jobb is volt így.
Ezért is nem szeretném most sokáig húzni.

Sziszike!

A Peg Peregohoz képest a CAM is nagy.
Próbálj meg jó áron keresni PP-t.
Bár nálunk a nagyszülők fix összeget adnak, amit arra költünk amire akarunk.
Vendég

én pocakom 116 most már körben... elég ijesztő. Kiló meg 90, ami 15 pluszt jelent az első naptól. még van nyolc hetem és 10 kilóm :) azért a fenekem sem kutya ehhez a hashoz mondjuk :lol: :cry:

Sziszike, pegperegora szavazok :) biztos nem csalódsz benne, érdemes keresgélni. És bezséljétek meg szeritnem is a nagyszülőkkel, hogy mennyit szántak rá, és max kiegészítitek. Főleg, ha szeretnétek még babát.

én, amíg csak réka volt, turiztam, két gyerekkel nem tudok. Általában majdnem új dolgokat lehet kapni, főleg ilyen piciknek, így én nem is veszek nagyon újonnan semmit. Most már börzézek ugye.
Gabka, nagyon cukik a cuccok!!! Neten biztos olcsóbb, hiszen ott nincs rezsi meg tb... de az élményért biztos megérik az árukat! :) meg az van ugye, hogy pl a vaterán mondjuk rájön a posta, meg meg sem tudod fogni, szóval én is élőben szeretek vásárolni. Ezért jók a börzék... ott az olcsóság és a minőség tud találkozni :)
Az ágy meg nagyon tetszik! már korábban is akartam írni, mikor valaki tett fel képeket, szóval neki is szól a dicséret. Úgy sajnálom, hogy elfelejtem, melyik info kihez tartozik...

Ajánlanám a mi árukészletünket, de egyrészt nagyon kevés a babacucc, másrészt meg 10 napja leszedtem mindent, mert annyira nincs energiám most csinálni, még kapcsolatot sem tartani a vevőkkel, nemhogy az új ruhákat feltenni. Viszont iszonyúan megjött a kedvem a babaruha válogatáshoz, úgyhogy előbányászom szerintem a mi zsákjainkat, időszerű úgyis, ha mosni meg vasalni is akarok...

Tényleg, van valakinek mávos kórházi csomag listája? kell ruhát vinni a babónak?

na, megyek, gyerekezek, kezdenek gyűlni a kívánságok, egyiknek kubu,másiknak vetítsünk diát... már így is egy órája írok. most fejeztük be a reggelit, sütöttem palacsintát nekik, én meg beteg vagyok, elkaptam tőlük. vagy írtam?

kikocska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: