A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok!

Nagyon köszi az újabb jókívánságokat, gratulációkat!

Hihetetlen édesek a gyerekek! :P és a Maja szoba is kúlos :lol:

Koraszülött 36. hétig és követelmény még a 2500 gramm, hiába születik akár 38. hétre mondjuk.

Csibb: nem találom a Fannis köszöntést :shock: de még keresgélek, nagyon cukkki :oops: köszönöm neki!

Nekem punci parám van, még a fórum elején beszéltünk róla, h vmi speckó ápolást igényel, de akkor még totál azt hittem, h fiúnk lesz :D

Képzeljétek, összesen 5 kilót fogytam, a sok pihinek és a vérnyomás helyreállásának köszönhetően :P

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

papillon a144.- oldalon van most néztem meg :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Papillon, örülök, hogy jól vagy! És akkor most otthon is maradhatsz? Nem kell csak akkor kórházba menni, ha gáz van???? pihenj sokat! Fogyás sem semmi.... :wink:

Na én megyek főzni. Sóskát! Múltkor azt vettem spenót helyett, de finom volt. Még soha nem ettem.... :lol: :lol: :lol:

Adryn, én is néztem a februáriakat, sztem nálunk is lesz babaeső februárban....Dokinál mi volt tegnap??

Gabi
Kép

Kép
tehuti

hát valószinűleg igen.. nálunk is lesz februári baba.. én mondjuk nem is bánnám ha februárban megszületne

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Nemlajos Hát igen! A konyhád 1000-szer szebb, mint a bedagadt lábad :wink: Jó választás volt!
Tojásfejű???
Jó, hogy szimpi a védőnő. Szerintem nagyon fontos. Mikor találkoztok legközelebb?

Erpé Én már nem is emlékszem mikor voltam utoljára egy jót úszni. De a nyíló méhszáj miatt mostanában nem is megyek. Gondolom jó volt elsőként, kialudva ébredni :wink:

Csibb Milyen kukiparád van?

Tehuti Én úgy hallottam, hogy nem az számít, hogy a pocakban milyen, hanem az, hogy Te milyen van. Ha pörgős a terhesség alatt, akkor a baba is az lesz. De ezek szerintem nem bizonyítottak.

Katka Fel a fejjel, lesz ez még sokkal jobb is! KITARTÁS!!! Ágicának gyógyulást! Remélem nem a kalicit kapta el! Nálunk járvány van!

Kukli Nagyon édes Boti a telefonnal! És a 4D-s kép is nagyon jól sikerült!
Szerintem is kiveheted azokat, akik nem jönnek. És akkor ezentúl vigyázni kell, nehogy kikerüljek :wink:

Pulcsi Én úgy tudom, (legalábbis az én fogorvosom, aki a sógorom azt mondta,) hogy lehet injekciót adni kismamáknak, csak nem mindegy milyet. Remélem nem kell azért a gyökérkezelés!

Nory Ne izgulj! Tényleg 36. hétig koraszülöttnek mondják, de ikreknél meg természetes. Én is koraszülött voltam, és itt vagyok épen, egészségesen. Erre valók az inkubátorok!!! És az orvosok tudják, mikor lehet már kivenni a babákat! Biztos jó kezekben vagy/tok!

Banokla Én nem hallottam erről a szemészetes dologról :shock: Szerintem nálunk nem is kell. Mondták volna.

Gabka Levi tényleg babaként is fiús volt.

Bea Nagyon hangulatos kis szobát csináltatok Majának. Biztos szeretni fogja!

Vica Nálunk az ellenanyagot a 36. héten nézik.
Lehet, hogy Panna "félti" a helyét a szívedben.
Nekem még nincs útban a pocakom, pedig már elég nagy. Én is remélem, hogy még minimum egy hónapot bent marad a baba a pocakomba. De lehet, hogy csak remélem. A kórházi kaját meg nem szeretném még megismerni. Pedig kicsit félek, hogy az lesz. Ma este megyek az orvosomhoz. Ugye 2 hete voltam, akkor 3100 volt a méhszájam, ami nem is lenne gond, csak az a baj, hogy múlt csütörtök óta kisebb-nagyobb darabokban jön a nyákdugó belőlem :( Remélem nem nyíltam tovább, és nem fektet be a kórházba! Lehet, hogy én is februári leszek???

Kép

Kép
rszg

Igen, itthon maradhatok és csak, ha gáz van, akkor kell menni. Ezért nagyon kell vigyázni magunkra.

Megnéztem a képeslapot, Csibb, azaz szerettem volna, de már nem tudtam megnyitni:-(

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Biztos jót néztél? Mert én még mindig megtudtam nyitni : http://s389.photobucket.com/albums/oo33 ... 081222.flv

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Tévedés, nem Maja szoba, inkább Maja sarok, jó is lenne egy külön szoba :wink:

Kukli, Boti is irtó édi :D

Most szóltak hogy kb Február 10 körül kapom majd az első táppénzemet :twisted:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tehuti: dokinál semmi extra.. ezek itt dániában nagyon elnagyolják a terhességet..megtapogatta a hasam, szívhangot hallgatott, megmérték a vérnyomásom amit ha azután tesz miután közölte hogy a pajzsmirigyemre picivel nagyobb adagban kell a thyroxint szednem erre egyből mondja hogy duplázzam meg.. mondom egy nagy fenét.. az nem "pici"... na akkor tuti 180 lett volna.. de mivel előtte mérte ezért normális.. tehát 120/70. kísérletezzenek amikor nincs baba a hasamban. ne most.. a fene egye meg őket. ha alulműködik a pajzsmirigy az sokkal jobb mintha túl. úgyhogy annyit eszem a thyroxinból mint eddig. babó megszületése után majd kísérletezünk a beállításával.
hehe.. lehet én is februárban szülök? :P :P

KépKép
KépKép
adryn

Neked van rá esélyed Adryn. :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nekem is ha ennyit kell bosszankodnom az anyagiakon :twisted: és még a szoba falát is át kell festeni, túl sötét ez egy kisbabának, rózsaszín lesz vagy fehér.

Bea, Maja

Kép
bea1978

[quote="mamacsibe"]
írta:
mamacsibe

Bea, nagyon szép a Maja-lak! tetszik hogy ilyen élénk a szoba színe.
a pelenkázó viszont nem a legjobb így, mikor mocorog már a kicsi jobban (pár hónapos korában, +fordul stb), nem lesz stabil... másnak is van így?

ez kiságyra tehető, az alján van két láb amit az ágyra kell illeszteni, keresztlányomnak is így van, elég elterjedt.

Rszg, az mivel jár, hogy jön belőled a nyákdugó, mit tapasztaltál? :o

Bea, Maja

Kép
bea1978

rszg nyákdugó???? Nem túl korai??? :shock:

adryn igazad van, ne most adjanak több gyogyit.

bea miért ilyen későn kapsz táppénzt? Nem semmi. :shock:

Hát kíváncsi vagyok, kié lesz az első baba... :P

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti, nem tudom, vittem én kéthetente szorgalmasan Novembertől. és a gyógyszereket ugyanúgy ki kell fizetni, az orvoshoz gyakrabban kell járni már az utolsó időben, a csekkek meg csak várnak, hogy valaki befizesse őket, vagy elvegyék mindenemet, amit nem fizetek :evil: már lassan a Januárit kellene kapnom...

Bea, Maja

Kép
bea1978

nyákdugó Hát ez az, hogy még korai. De tuti, hogy az. Tegnap beszéltem a nővéremmel, ő is azt mondta, és azóta utána olvastam a neten is. Elvileg szülés előtt 1-2 héttel már távozhat, de az még mindig nagyon korai. Mármint 33 hetesen.
Bea Ilyen kocsonya-szerű valami, ami kisebb-nagyobb csomókban egyszer csak "megjelenik" :shock: Nálam inkább csak pici darabokban. Majd este meglátjuk, mit mond rá az orvosom, és majd jövök, megírom. 18.15-re megyek hozzá.

Kép

Kép
rszg

Rszg, várunk majd a hírekkel, kíváncsi vagyok, mit mond ha jól számolom az 35. 36 .heted lenne. Babónak már biztos nem lenne semmi baja, siet egy kicsit :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea, nem irigyellek....Jó lenne, ha összekapnák magukat és utalnák a pénzedet! Bezzeg, ha neked kéne fizetni, már pár nap késés sem megengedett. jaaaaj.... :evil: :evil:

Rzsg, hát kivi leszek mit mond a doki! Egyszer nekem is volt ilyen kocsonyás dolog, néztem is, h mi ez....de nem hiszem, h nyákdugó volt, mert ez még december elején volt.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Rszg ez a nyákdugó még tényleg korai :shock: Biztos vagy benne hogy az? Véres is? Keményedéseid vannak?
Ellenanyag: nekem pozitív a vércsoportom, tehát nekem nem az a gondom mint a negatívosoknak, hanem tulajdonképpen fogalmunk sincs hogy pontosan mi a fenét néznek :D
Most idézek hátha valakinek van ilyen: "Ellananyag szűrés során enzimes közegben pozitív reakciókat kaptunk. Vércsoportspecifikus antitestet azonosítani nem tudtunk. " A lényeg hogy mindig ugyanaz az eredmény és hogy ha vért kell kapnom akkor csak választott vért kaphatok. :roll:

Katka nem jelentkezett tegnap óta ugye, vagy csak átsiklottam felette? :roll: Remélem megoldott a tegnapi helyzet.

Azt hiszem nekem is van esélyem egy februári szülésre. De az vicces lenne, ha megint kihúznám a 38-39 hétig, annak ellenére, hogy már lassan 3 hónapja attól félek nehogy meginduljon.

Már nem tudom ki írta, hogy érzékeny és könnyen sír. Na hát én is, ma megint kiakadtam a páromon :? Komolyan én néha nem értem a férfiakat. :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Tehuti, most én se magam, legalábbis anyagilag :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vica, mit csinált a párod?

Én se láttam Katkát..

Bea, Maja

Kép
bea1978

én is az anyagiakra gondoltam.... :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Bea sajnálom ezt a pénz dolgot, ez azért durva hogy ilyen későn kapod meg.

Rszg én is úgy tudom hogy szülés előtt akár két héttel is jelentkezhet ez, de ha nem véres akkor szerintem nem biztos hogy az :roll: Nekem legalábbis kicsit véres volt a Pannánál, igaz nekem reggel elment és éjszaka megszültem. Na nem megijeszteni akartalak, de azért vigyázz magadra és pihenj.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bea Nem lehet valami kárpótlást kérni? Azért ez már tényleg nagy szemétség!

Vica Szinte biztos vagyok benne, mert többször a görcs után jön. Nem véres, ezért nem vagyok végülis ideges, de olvastam, hogy nem minden esetben véres. Lehet színtelen is. Az ellenanyaghoz sajnos nem tudok hozzászólni.

Kép

Kép
rszg

Vica Mekkora mennyiségre kell gondolni? Nálad mennyi volt mikor elment Pannánál?

Kép

Kép
rszg

Rszg, itt már sajnos nekem nem lehet mit tenni, csak kivárni, nagyon remélem, hogy utána már rendszeres lesz, csakhát addig is meg kell oldanom valahogy a dolgokat :?

És görcsölsz is hozzá? Én még nem görcsöltem soha, ezt lekopogom gyorsan :wink: viszont mostanában éreztem egy párszor úgy hogy alig élek, olyan gyenge vagyok. Becsülöm a sokgyerekeseket, hogy gyerekek mellett csinálják.
Meg férj mellett akinek külön megvan a maga szeszélye :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea, hát a páromnál szokásos durci hangulat, vagy legalábbis nem túl jó, meg ma délelőtt pakolta el a gyerekruhákat a gyerekszobába és onnan kiabált át ide nekem a nappaliba, hogy mit hova tegyen és egy idő után mondtam neki hogy tegye csak le vhova majd én elpakolok. (gondoltam egyszerűbb minthogy a másik szobából próbálom elmagyarázni merthogy épp pihiztem az ágyon) És akkor mondta hogy hát egyszerűbb lett volna ha mondom hogy hova tegye, és ilyenkor látom hogy meg van sértőtdve :evil: Szóval tök semmi dolog volt, de én már ezen is fel tudom húzni magam hogy a semmiért megsértődik. Tudom hogy fáradt ő is, sokat dolgozik, én meg bevagyok ide zárva a négy fal közé... de néha úgy érzem mintha csak lennénk egymás mellett, semmi beszélgetés csak a legfontosabb dolgok...
Meg különben is már megtanulhatná hol vannak a gyerekruhák, vagy akkor keresse meg, olyan sok szekrény nincs a szobában.
Na mindegy abbahagyom, ez legyen a legrosszabb dolog amiért rossz kedvem van. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Rszg, hát ha jól emlékszem nem volt túl sok, talán egy diónyi véres akármi és csak egyszer. Elég egyértelmű volt, emlékszem egyből elő vettük a szakirodalmat és elolvastuk hogy eltelhet még akár 1-2 hét is, megnyugodtunk és elmentünk esküvői ajándékot venni barátnőmnek, délután meg az esküvőre és lagzira... Na aztán még éjszaka megszültem :)
De ne izgulj, ha nem véres akkor szerintem még van időd :wink: Reméljük a doki is megnyugtat.
Amúgy én akkor már két ujjnyira nyitva voltam, ha jól rémlik akkor már 2222 volt a méhszáj.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bea Nem sokszor görcsölök, napi 4-5. Ennyi normális. És nem tart sokáig 6-7 mp. De ezek is a mensi-szerű hasfájós görcsök, nem az, amikor érzem az egész méhem.

Kép

Kép
rszg

Ha esetleg mégsem az, akkor mi lehet?

Kép

Kép
rszg

Rszg folyásod nincs vagy nem lehet hogy az lett több, és bocsi a kifejezésért de úgy összeáll egy kicsit :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica Már én is gondoltam rá, de nem hiszem. Ez nem olyan. Remélem este választ kapok.

Kép

Kép
rszg

Rszg reméljük, várunk este az eredménnyel.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Hú, rszg, ez nagyon izgi, várjuk az esti híreket!!! :shock:

Mamacsibe, én ma nem vizsgáztam, csak elintéztem, hogy hamarabb vizsgázhassak egy hónappal (majd február végén).

Lányok, néha én is úgy érzem, hamarabb szülök, de szerintem ez csak pszichés, túl akarok lenni már rajta.
Pedig nagyon nem lenne jó, mert még egy csomó minden nincs meg (autósülés, ágynemű, rácsvédő, szoptatós melltartó, hálós bugyi, zuhanypapucs, pelenka, meg még ki tudja, mi...), meg a vizsga is ugye most már intéződik, szóval remélem, hogy megvárja a nemzeti ünnepet legalább Döme :roll:

A legújabb bajom: mi van, ha nem lesz meg a használatba vételi a lakásra, mire megszülök, és nem tudunk bejelentkezni?
Az addig oké, hogy a gyerek Békésre, a szüleimhez (az én állandó lakcímemre) lesz bejelentve, de minden papírért (lakcímkártya, tajkártya, családi pótlék, stb) a megyébe kell leutazni?
Tud erről valaki valami pontosat?

És a jó hír, ma még lesz netem!!! :lol:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hú, miket írtok. Én is vágyom februári szülésre, csak azt gondoltam önző vagyok, hogy siettetni akarom :) febr 23tól leáll agyár férjeméknél egy hétre, az a hét egész jó lenne, 36. hét lenne...Érdekes ez, lányok, nem, hogy jobban várjuk a végét, minthogy a fájdalomtól félnénk..tudjuk, hogy túl kell lenni rajta...én azért néha ha rágondolok, félek, hogy összepisilem majd magam a fájdalomtól, meg kiabálok, meg eltorzulok, és nem bírom majd, aférjem meg csak majd néz......
én is és hugom is 8 hónapra születtünk, nekem semmi bajom, neki viszont néha ellilul a keze lába vége, nem túl jó a keringése, kiskora óta :( de egyébként él és virul, meg minden. és ez 25 és 27 éve volt , ugye./anyukám arrébbhuzta kanapét, hogy kiporszivozzon mögötte, aztán beindult a szülés/
nyákdugó:huha, kiváncsi vagyok, mint mond a doki,rszg de tényleg előfordulhat, hogy az, én eddig minden megérzésemet elparáztam, meg mindenki azt mondta, semmi komoly, á ez nem az, aztán általában mégis jóléreztem..
Kitartást mindenkinek!
vki csinál gátmasszázst? én nem érem el.....meg nekem olyan kemény minden, meg első szülő vagyok, hogy így is úgyis metszés lesz :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

hja, és a kukiról pont tegnap beszéltünk a védőnővel, neki két fia van, azt mondta, fürdetésnél kicsit húzogatni sokkal jobb, mint később felrántani orvos (vagy más) által...
Akkor most? :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Pulcsi Én nem csinálok gátmasszázst, nem is lehet elérni. Azt a párodnak kellene csinálni minden nap. Viszont, ha nem születik meg korábban a kis úr, akkor homeós bogyókat fogok szedni

Kép

Kép
rszg

Nemlajos Nekem meg azt mondta a védőnő, hogy nem szabad huzogatni!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok Lányok!

Vagyok én is, de sajnos Erpé nagyon ráérzett és bizony betegek vagyok. Vikica kivételével mindenki odavan. Ő bölcsiben, Domcsival én itthon. Szegényemnek van minden baja ami csak kell ill. nem kell. Arcüreggyulladás, garatmandulagyulladás és hörghurut. Szorítsatok, hogy a héten rendbejöjjön, mert ha nem akkor irány a fül-orr-gégészet. Szegényem eszméletlenül odavan, folyamat rajtam lóg, még a lakásban is kézenfogva közlekedek vele és amúgy meg mindenhova cipelni kell. Pici Dávidkám, meg hősként elvisel mindent odabent.

Igyekeztem egy kicsit visszaolvasni, de ez teljesen lehetetlen küldetés, bocsánat ha nem reagálok dolgokra. Dominó most is itt ül az ölemben.

Nory üdv köztünk és nagyon sajnálom a miértjét, de ahogy a többiek is elmondták, a legfontosabb, hogy a másik két babóval minden rendben legyen! Igazán tisztellek a pozitív hozzáállásodért. A szomszédunkban volt egy csajszi, szintén hármasikreket várt, de neki a 18. héten össze kellett varrni a méhszáját mert már kinyílt és az altatás hatására az egyik babóca sajnos elhalt (valószínűleg náluk is az ikertranszfúzió volt a gond, mert addig is sokkal lasabban fejlődött).
Szuper kis kocsit választottatok, biztosan szeretni fogjátok.
Kórházi szigorú fekvés ismerős, ugyanilyen volt nálunk is 3 hétig. Én manóim a 36. hétre születtek 2420 és 2370 grammal és nem voltak koraszülöttek. Most hétvégén derült ki, hogy egy ismerősömnek a 27. hétre születtek meg az ikerlányai novemberben és a héten a második kislány is hazakerül. Kb 2 hónapot voltak kórházban. De ez teljesen változó.... Biztosan minden rendben lesz velük. Ja, az én szobatársam meg a 32. hétre szült és 1880 és 1790 grammos babái lettek és egy hónapot töltöttek kórházban. Ha bármiben tudok segíteni írj nyugodtan, akár privit is. Kitartást és nagyon sok erőt, gyönyörű feladat vár rátok, majd meglátod.

Nemlajos, szuper a konyhád, gondolom imádod!!!

Papillon Drága utólag én is szeretnék nagyon boldog születésnapot kívánni neked!!!!

Adryn milyen volt a nagy út, biztosan leírtad, de én most nemtom megkeresni. Autóval minden okés volt?

Rszg, kiváncsi leszek, hogy mit mond a dokid, hogy mi is távozott igaból bentről.

Belegondolok sokszor, hogy alig van már hátra pár hét és azért még van tennivaló, hát nem semmi. Meg kell tervezni a vészforgatókönyveket mamáékkal, ha esetleg menni kell.

Minden kép gyönyörű a már meglévő és még pocakban lakó manókról is!!!

Igyekszem, legalább napi 1x bekukkantani amíg Domcsi itthon van.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Pulcsi, első szülésnél is nyugodtan lehet gátvédelemml szülni, ez nem annak a fügvénye!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Nemlajos nekünk is mondta a doki, hogy egy kicsit húzogassuk Bulcsúnak de nagyon mert akkor meg megrepedhet. Sok kisfiúnál van letapadás (ami nem ua. mint a fitymaszűkület :wink: ), szóval valamennyi ideig normális, pontosan nem tudom most legutóbb 5 évet olvastam.
Nekünk a gyerekek lakcímkártyáját és taj kártyáját ha jól emlékszem postán küldték ki de szerintem ha beírod az igénylő lapra hogy tartkozkodási hely v. ideiglenes lakcím az új lakás akkor oda küldik, a családi pótlékot meg azt hiszem a munkahely intézte mert tb kifizetőhely.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Pulcsi: igyál málnalevélteát.. az majd puhít rajtad.. én is iszom ;)ma már 8 dl-t kell.. holnaptól meg már 1 litert.

Rszg: mondd meg a babódnak hogy aput illik megvárni hogy hazaérjen!!!!

itt olyan szép idő van ma.. lehetne menni sétálni... erre aput most vittem ki a reptérre.. megint 2 hét nélküle grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :(:(:(
sebaj.. majdcsak eltelik.. a családja ellátna programokkal ha hagynám magam :D:D ma is hivatalos vagyok anyóshoz vacsira :? semmi kedvem sincs :? de nem ciki ezt lemondani az első alkalommal?

KépKép
KépKép
adryn

Pulcsi, nekem a szülésnőm mesélte, hogy volt egy kismamája, alig 160 cm-rel, aki 4,3 kilós gyereket gátvédelemmel szült meg, ELSŐ gyerek volt.
nekem is azt mondta az orvosom, hogy elsőre kizárt, pedig nem, csak a gátvédelmet megfelelően kell alkalmazni és nem szabad sürgetni a kijövést (persze, csak ha a babának nincs baja)

rszg, gyere majd az eredménnyel!

ez az, hogy miden védőnő és orvos mást mond a kukival kapcsolatban. egyáltalán nem árt, ha az ember huzogatja, sőt kell is, a felhúzás időpontjáról, viszont nincs egyforma vélemény. a mi dokink 6 hónaposan húzta fel a bőrt. a barátnőméknél viszont 1 éves kora után is úgy kellett neki könyörögni.
én nem tudtam volna Levinek elsőre felhúzni, mert mint írtam kicsit be volt neki gyulladva ezért érzékeny volt neki. nem sok anya "tud fájdalmat okozni a gyerekének".

minden betegnek jobbulást. ma én is borzalmasan vagyok. remélem össze bírom majd szedni magam és el tudok menni Leviért a bölcsibe.

Katka mi van Veled??????

Kép

Kép
gabka77

Nemlajos, nekünk a kórházban megcsinálták a tb és lakcímkártyájukat.

Rszg én is beszereztem már egy-két homeós bogyót.

Adryn, kitartás! Lehet, hogy így elsőre el kéne menni anyóshoz...

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi sajnálom a betegségeket, jobbulást Domcsinak.

Adryn azért a párodnak is vigyáznia kell nehogy lemaradjon a szülésről :wink: ha két hét múlva hazamegy akkor otthon marad?
Hát az anyósokkal vigyázni kell, még a végén megsértődik :D vagy nem olyan?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica, az gáz, na erről beszéltem a szeszélyek :lol: :lol: , de gondolj csak azért bele, milyen jó hogy ő van neked, mert akárhogy is, de azért mindenben melletted áll, és esténként van kihez odabújni :wink:

Rszg ez már ilyenkor normális :o ? szerintem akkor én időben fogok szülni, mert se görcs, méhszáj zárt...de hamarosan újra nézik.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tencsi: jó volt az út, csak nagyon fárasztó. 17 óra és csak tankolni meg pisilni álltunk meg. a végefelé már nagyon ki voltam készülve.. aztán mikor hajnal 4-kor végre itthon voltunk és levettem a cipőm elsírtam magam.. úgy be volt dagadva a lábam... :? de reggelre lement szerencsére :D azóta ki is pihiztük magunkat. de apu ma elment dolgozni :( én meg majd nagytakarítok szépen lassan.. jól elhúzom így lesz mit csinálni... jól eltervezem de ahogy magamat ismerem úgysem állok meg amíg nem ragyog a lakás :? :oops:
autó királyságos, megy mint a veszedelem és minden belefért :D

KépKép
KépKép
adryn

Ezt találtam:

A 3 éven aluli gyermekek nagy részének a fitymája ilyen vagy részben ilyen letapadt állapotban van. Ez nem kóros. A baj akkor kezdődik, ha túl nagy mennyiségben felgyülemlő smegma befertőződik, fitymagyulladás, balanitis alakul ki. A gyulladt fityma hegesedhet és igazi fimózis, fitymaszűkület alakulhat ki. Ha a letapadás nem oldódik a tisztálkodás nehéz, illetve a merevedések kapcsán kellemetlenség, fájdalom jelentkezik.

A letapadást ilyen esetekben oldani célszerű. A túl korán végzett, erőltetetett fityma hátrahúzás a fityma belső lemezén sérülést, berepedezést okozhat, ami hegesedéshez vezetve fimózisban, igazi fitymaszűkületben végződhet.
Rutin adhesiolysist, azaz a fityma sejtes letapadás oldást ezért egy éves kor előtt nem javaslom. Én személy szerint 3 éves kor előtt sem végzek ilyen beavatkozást, csak kivételes esetben. Például nagy smegmagyülem, vagy visszatérő fitymagyulladás, balanitis, húgyúti fertőzés esetén. Továbbá néhány húgyúti fertőzésre hajlamosító állapot esetén pl. vesico- ureteralis reflux, hátsó húgycső billentyű.

Itt a link: http://209.85.129.132/search?q=cache:L8 ... cd=2&gl=hu

Úgyhogy szerintem csak óvatosan a hátrahuzogatással :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica: igen.. 2 hét múlva marad 3 hétig.. aztán vagy jön a baba vagy megy vissza március 3.-án.. :lol: :lol: mondtam is neki akkor max 1 napra megy.. de akkor megkapja a teljes fizut.. majd nico eldönti hogy mi legyen :D de van mindenféle telefonszám felírva nekem hogy mikor kit kell hívni.. de tudom hogy nico jó kisfiú és megvárja aput hogy hazajöjjön.. tegnap is olyan jól elkommunikáltak egymással :lol: :lol: nico rugott apu majdnem elkapta a talpát aztán rugta a következőt .. vicces volt.
anyós elég kemény személyiség ha sejted miről van szó.. de én csak xarul érezném magam mic nélkül :(

KépKép
KépKép
adryn

Adryn Kitartás ismét! Azért vigyázz az anyóssal :roll:
Én úgy tudtam a teát is 36. héttől lehet inni.
Bea Ha a görcsökre gondolsz, akkor igen, már jöhetnek.

Kép

Kép
rszg

én meg egyik helyen 34 hetet a másik helyen 36-ot olvastam.. tehát elkezdtem a 34.-en. túl nagy bajom nem lesz tőle. egyébként eléggé iható íze van.

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: