Na, ez az, csak ne csinálj belőle csibéket, hanem ahogy te szeretnéd:
Kiscsibék (12 darabhoz)
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 5 dkg életsztő, 2 dl + 2 ek. tej, 10 dkg cukor, 10 dkg margarin, 2 tojás, 2 tojássárgája, 12 szem mazsola, 24 fél mandula
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 tk. cukrot, és ráöntjük a langyos tejet. Letakarva kb. 15 percig pihentetjük. A margarint megolvasztjuk, hagyjuk kihűlni, majd a maradék cukorral, 1 tk. sóval és a tojásokkal együtt a liszthez adjuk. Alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen 45 percig kelesztjük. A tésztát átgyúrjuk, és 12 egyforma darabra vágjuk. Mindegyikből egy nagy és egy kicsi golyót formálunk. A nagyobba mélyedést nyomunk, bekenjük tojássárgájával, és beleragasztjuk a kisebb golyót. A csibéket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A mazsolából szemeket, a mandulákból csőrt ragasztunk. A maradék tojássárgájába 2 ek. tejet keverünk, bekenjük vele a csibéket, és még 15 percig kelesztjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a csibéket kb. 20 percig sütjük.