A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Megjöttem dokitól! sajnos semmi jót nem mondott! :(
A méhszáj 2,5 hét alatt zárodott, a váladék nem ürült ki,ott pang bent! Volt egy kellemes méhszájtágításom, írt fel ERGAM cseppet (méhösszehúzó), két hét alatt ki kellene ürüljön. Ha nem, altatásban ki kell szedni. :( Annyra nem hiányzott ez!
Holnap kell mennem vérvételre is!
A császár óta szinte minden napra jut valami fájdalom!

Csöre! Apa szégyellje magát, hogy ilyet mondd! Nem is tudom ezt a psik hogy élnék túl!

Magdolnász! Köszi

Mágnes! Jobbulást a családnak! Beni tőled az ellenanyagokat is megkapja tejcin keresztül, így lehet el sem kapja, ha véletlen elkapja akkor is hamarobb gyógyul. Adjál neki minél több anyatejet!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő:
hát ez nem hangzik túl jól! És a vérzésed már elállt és újra jelentkezett? vagy csak a szaga lett más? Meddig kaptál haladékot?

Lehet, hogy Anna azért gyógyult meg 2 nap alatt? Ő is kapja az anyatejet, többet, kevesebbet, amit már ki kellen öntenem, mert régóta áll, vagy többször melegítettem, azt odaadom neki, minden cseppje kincs.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Alig volt vérzésem, nagyon kevés és péntek óta ha jött véletlenül szaga volt.
Az éjszaki keléskór én is mindig csurom vizes vagyok! Előtte sosem izzadtam!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: sajnálom! Szorítok, hogy ne kelljen műteni!

Mágnes: hűha, jót kérdeztél most! Kidobtuk a dobozt és nem emlékszem a nevére! Mildibé-t vettünk recept nélkül, mert vasárnap engedtek haza és legyen itthon, de valahogy nem volt jó hatással Nóra hasára. Aztán hétfőn kiváltottuk a kórházban felírtat. Talán az is M betűvel kezdődik és valami hypoallergén. Nem akarom elkiabálni, de ma még csak tejet kapott és elégnek tűnik!!!
magdolnasz

Mágnes: én is izzadok, szerintem azért fázott meg a derekam
:(
Szerintem sem kapja el Beni, nyugi, a tejci megvédi :wink: Nektek viszont jobbulást!

Enikő: :( hú, ez nem hangzik jól... remélem, kiürül természetes úton.

Sahli: nekünk tegnap délután és este ment ugyanez :( igaz, bukni nem bukott... egészen minimális csorgott vissza
Éjszaka én egyáltalán nem büfiztetek: fekve szoptatok, mellettem Saci az oldalára fordulva, ha végzett, csak odébb csusszanok, és alszom... még nem bukott, nem is büfizett... lehet, ha nem mozgatja őket az ember, akkor nincs is büfi? Bár ez sem általánosítható :roll: de esetleg érdemes kipróbálni.
Azért hosszú távon kiságy lesz a vége... ha kipihentem magam... de egyelőre nagyon kényelmes megoldás (én meg lusta vagyok :oops:)

Lányok, annyira finom lett a csiguszom, mint még soha :D (végre sikerült a gyümicukrot adagolni... nem kis művészet kitanulni - ha az ember még mérleget használni is lusta :oops:)

Csöre
csöre74

magdolna:
lehet, hogy ez volt a baj. Ha nem felírtat vettetek, abból vény nélkül nem lehet kapni hipoallergént, márpedig újszülötteknek csak ilyet írnak fel. A másik megterhelheti a pociját.
Reméljük elég lesz az anyatej, én is még reménykedem, hogyelhagyhatjuk a tápszert, bár amilyen lassan gyarapodik a tejem, olyan gyors ütemben nő fiacskám igénye... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

na akkor nem én vagyok a defektes... lehet, hogy a fáradtságtól izzadunk??? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: én is izzadtam, kivert a víz- az első héten minden éjjel vízben áztam (tarkóm, hátam stb). Anyukám szerint a fáradtságtól van, még nem regenerálódott a szervezet (két gyerkőc mellett nem csoda).

Enikő: :( :( Ez rosszul hangzik! :( :(

Vérzés: már kellene, hogy múljon? Nekem csak a mennyisége csökken, de még határozottan piros, friss- ez most normális, vagy nem?

Kórház:
a lázmérés nálunk is kicsit furi volt- a lázmérőt sose rázták le, a kezedbe nyomták, nem mondták hány perces stb. Egy idő után kivettem, leraktam az éjjeli szekrényre, s jött egy nővér, összeszedte őket (meg se nézte :shock: ), majd elment. Akár lázas is lehettem volna, sose derül ki...

Inflacol: kísérletezik valaki ezzel a csodaszerrel? Én most adtam először Manónak. Napok óta minden délután azzal kínlódunk, hogy a kaki nem "jön ki" egyszerűen. Maszatmanó tekereg, kínlódik, sír (dühösen és fájdalmasan). Tornáztatom, masszírozom a pocit, de eddig nem volt valami hatékony. Hátha ez a trutymó segít- bár Viola manó a felét helyből kiköpte...

picuranyu: HAJRÁ! :)

andi0716: Te szültél a Flórban, ugye? 7-én? Én is ott szültem, 8-án! Kicsi a világ...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Gyermek szundít, az előző etapban én is aludtam vele :wink:

Enikő: hú, ez nem hangzik túl jól :cry: Drukkolok, hogy segítsenek a cseppek, az most végképp nem hiányzik, hogy műteni kelljen!!! :(

Kriszti és császáros társaim: nem tudom máshogy kérdezni, nektek pisiléskor nincs nagyon enyhe húzódfás szerű fájdalom a méh környékén? Gondoltam arra, hogy annyira szorosan ott vannak egymás mellett és ahogy ürül a hólyag, az játszik be. 2 másodperc az egész és nagyon enyhe.
Vérzés: nekem még van egy picit de igazándiból olyan mensi vége szerű,ahhoz képest,hogy dőlt belőlem az első 2 napban :roll:

Csöre: örülök, hogy mára jobban vagy! Szülői,,,az most biztos nagyon hiányzik...Mesi tündéri cukorfalat!

Batkata: akkor de is kifogtad a szakszerű személyzetet :evil: :evil:

Erzsébet: a csecsemősök a Klinikán sem jobbak semmivel....speciel hozzám senki oda nem jött, hogy akkor tudom-e,hogy melyik végén fogjam meg a gyereket, vagy mit csináljak? Így magamtól kellett, meg a szobatársakkal kifilózni, hogy akkor most vajon jó-e így vagy úgy... De az egyik gyerekorvos volt a csúcs: bejön kedd este (szerdán jöttem haza), hogy mennyit eszik a gyerek, van-e tej,stb... Majd kiment és visszaszólt a döbbent szobának, hogy egyébként itt van egész nap csak nem volt még ideje bejönni...képzelem, ...

Magdolna: azért durva a gyerekorvi,nem valami bíztató! Az enyémnél nem volt kérdés, hogy cipő le, egyből rohant kezet mosni...

Mágnes: szerintem is a legfontosabb a tejci, hogy adj Beninek, amennyit csak lehet!!

Kriszti: felbuzdultam a példádon és a mostani etetésnél mikor Martin leájult a ciciről, rendesen spriccelt a tejci :D Te pedig ne izgulj, szerintem is nagyon kimeríthette a szervezetedet a sok tejci, muszáj regenerálódni!!!

Vickybabe: az éjjeli szopit éjfél-fél egy körül fejezzük be, akkor fekszünk és ma negyed hatkor ébredt...Remélem, megtartja a jó szokását! Napközben, meg 2-2 és negyed óra után szem kinyílik, nézelődünk, várjuk a hamit!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Kiver a víz: már úgy értem, hogy nálad nem lenne csoda, ha két gyerkőc mellett még nem regenerálódott volna a szervezet :oops: Én itt éldegélek, mint hal a vízben...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Picuranyu:drukkok!!!

Katuska: remélem, tényleg jó kislány lesz Petra és gyorsan haza tudtok menni!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Zitocs: nálunk nem is mértek lázat... nem mintha lázas lettem volna, de akkor sem tudhatták, hogy nem vagyok az.

Vérzés: nekem nagyon gyér, és inkább narancsos, mint élénk vörös... ettől csak az kivétel, ha vasalok, akkor mindig jön egy löket sötétvörös adag, jó nagy :? nem tudom, normális-e
Nem kéne, hogy múljon, mindenkinek másként ürül, nekem a 2 naggyal 6 hétig volt vérzés.

Mágnes: nem vagy defektes :D

Csöre
csöre74

Helló lányok!

Erzsébet: az a helyzet ezzel a baba-barát üggyel, hogy tök jó, hogy ott van a babád, tök jó, hogy látod, majd' minden mozdulatát, de pihenni nem tudsz (holott azért vagy bent többek között még néhány napig)
Régen is az volt a természetes (legalábbis falun), hogy a mamával volt a baba. DE: ott volt a bába, aki mindig ment gondozni őket, ott voltak a családtagok, ott voltak a közösség asszonyai, akik segítettek, a kezébe adták a babát, segítettek szoptatni, stb.stb.

Na most ugye ezt a kórházban úgy kell egyedül menedzselned, hogy beleszakad a hasad a fájdalomba, lucskos vagy (az Istvánban jó kis műszálas volt az ágynemű, tehát éjjel rádragadt...), esetleg szédülsz... A csöppség ordít, a cicid jobb esetben feszül, rosszabb esetben még lelkiismeretfurdalásod is van, mert nem tudsz szoptatni...
Itt az Istvánban azt láttam, hogy a szoptatás az atyaisten, aztán jön a többi.
Én a hibrid kórházi típust hiányoltam itt (lehessen otthagyni a csecsemődet, ha hulla vagy, s ne nézzenek hülyének, mert pihenni szeretnél. Én el is mondtam, hogy még egy éjszakán át szükségem van a pihire, szívesen megszoptatom, de nem tudok olyan sokszor felkelni, így kérem őket, hozzák ki Borit, de nem engedték: meg is volt a böjtje, belázasodtam.
(Mondjuk tegyük hozzá, hogy hiába volt pozitív a strepto-szűrés, a doktornéni nem kezelt antibiotikummal, mert császár alatt úgyis kapok. Na most erre a vajúdás alatt jócskán vizsgáltak is, a szülésznő, a kis drága, még tágított is rajtam, pedig nem szabadott volna... Így tehát könnyen kaphattam bacifertőzést, hiszen 5 ujjnyira voltam kitágulva, mikor felvettek.)

Katuska: amikor fel tudtam normálisabban kelni (mondjuk a 4. naptól) már nekem is tök jó volt, hogy ott volt Bori. Akkor ismerkedtem vele, amikor akartam, úgy szoptattam, ahogy nekem és neki is jó volt, szerencsére már éreztem, mit akar...
De két szobatársam is volt elsőbabás anyuka, teljesen kétségbe voltak esve, nem nagyon tudták, mit mikor és hogyan tegyenek...
Közben bababömping volt, pénteken 15 (!) baba született, ebből 2 ikerpár. Teljesen el voltak a nővérek és az orvosok havazva, teljesen ki voltak akadva, nem volt hely... Az egyik ikres anyuka másfél napig a vizsgálóban "lakott".

Szóval az István a gyorsan, könnyen és simán szülők kórháza...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Megint én... :oops:

kata: Ne csak a császárosokat kérdezd a pisiléskori fájdalomról- nálam is megvan, a második héten jött elő, de mintha csökkenne az intenzitása. Vagy normális jelenség szülés után, vagy egy nyavalyában szenvedünk (a nyavalya az nyavaja vagy nyavalya? :oops: )

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Ja, ergam csepp: az előző 2 gyereknél kaptam a kórházban egy flaskával, szépen el kellett eszegetni az egész üveggel... most semmi :roll: tudja valaki, hogy miért?

nappali alvás: annyira fegyelmezetlen vagyok :? ma jobban voltam (kevésbé fáradt), és már le sem dőltem. Pedig kéne :? A szülői meg tényleg a hátam közepére... (sem), de ez van, most van félév, ilyenkor ez van :?

Csöre
csöre74

Zitocs: szerintem pontos j :)
Batkata: sajnos általános hozzáállás szerintem is :( nem csak Istvános :(
Látom a szüléstörténeted részletekben jut el hozzánk :wink: a szülésznő meg nem semmi :evil: ha tudja, hogy császár, miért tágít?

Csöre
csöre74

maszatmanó76:de igen én voltam.Tényleg kicsi a világ.Te melyik szobába voltál?

Kép
andi0716

Magdolna: ja igen egy szőkehajú fiatal lányra gondolsz nem? na mert ő tényleg segítőkész volt. Szóltunk hogy véres a lepedő legyenek szivesek kicserélni áááááááá mit sem ért úgy feküdtünk a véres lepedőn két napig stb. :cry: Nálunk is tegnap este volt egy kis hiszti és mivel nálunk is első baba a férjemmel már mi is készek voltunk hogy nem tudjuk megnyugtatni végül párom elkezdte maszírozni a lábacskáját és akkor kakilt és megnyugodott. Én is most kezdem elhagyni a tápszer már kétszer csak anyatejet kapott és most még nálunk sincs kaki, de megfigyeltem tök zsíros a tejem :wink: az jó szerintetek? és abból nem eszik annyit mint a tápszerből 60-at eszik most kb. tápszerből pedig 70-80-at is megevett
erzsebet0312

maszatmanó:
én adom az Infacolt Beninek. Azt vettem észre, hogy amikor elfelejtem, akkor bántják a szelek, de ha adom neki, akkor nincs ilyen gond...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Zitocs: igazad van, bocsánat!!! Csak azt hittem valamiért,hogy ez nálunk jön elő a seb miatt vagy valami...hüle vagyok :oops:
Nekem is múlik az intenzitás -- és remélem, hogy normális szülés után! Nem és nem akarok semmilyen nyavalyát!! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Batkata: nekünk a Sote I-en csak az első nap vették bve a babát, ha kérted éjszakára, utána ha akartad,ha nem, kint volt.... Így pihenjél, tényleg...Én meg először egy hgős akartam lenni, meg örültem, hogy megkaptam, dehogy adtam vissza,aztán meg nem kérdezték többet... :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Na hát a kórházban bennem is akartak a csecsemősök lelkisimeret furdalást kelteni...
0. naposoknak nem lehetett kint a babájuk, de utána már végig velünk volt, nem vették be, bármenniyre is volt valali rosszul, mert rengeteg baba volt...
A babákért reggel 6-kor kellett menni a 0- nap után. Reggel jöttek ébreszteni, én még bő vérzéssel, egész éjjel tartó méhösszehúzódással próbáltam erőt venni magamon, hogy fel tudjak kelni, kimenni a fürdőbe betétet cserélni, pisit intézni, aztán menni Beniért . 6 óra 2 perckor (!) kivágódott az ajtó, és tolta be az egyik csecsemős Benit. Én megjegyeztem, hogy nahát éppen mostakartam indulni érte. Erre ő: Hát igen Anya, a babák várják nagyon az Anyjukat, ilyenkor nagyon szükségük van rá!
Hát a jó édes..... ! Pattanjon már ki fitten az ágyból és másszon már el a csecsemőosztályra fél napos gátsebbel 5 perc alatt!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gratulálok a megszületett babákhoz!
Vendég

Sziasztok:
na en is megjottem ma a NST-rol, Attila produkalta magat, fajasok mint Katuskanak, nagy egyenes csik, rohej nekem is mondta az orvos, hogy meg vonalzoval sem lehetne ilyen egyeneset huzni, Attila miatt viszont ketszer is sipolt a gep, annyira aktivka volt :lol:
Na nekem is meg a beinditasi idopontom, szerda reggel nyolc ora. Jo mi, a vegen akikbol maradunk ugy kell kicsalni a babat. Na hat remelem nem kerul erre sor. Mult heten azt mondta a doki, hogy hetfoig var, na most kaptam haladekot szerdaig, na azt hiszem en leszek tenyleg az utolso aki megszul. Rohej minden nap jonnek a telefonok, hogy mi van. Foleg, hogy apuek olyan messze van angyonra stresszelik magukat. Minden percbe meg nem hivhatnak, ugy hogy hiv reggel meg este, es mindig azt hiszi, hogy mar szulok.
Olyan irigykedve olvasom a babas sztoriaitokat :oops: hat igen tudom nem marad bent stb. na de azert jo lenne ha ki jonne mar.
Ja biga csiga. Neked nagyon nagy drukk!!!!!!!!!!! remelem minden jo lesz!!!
hat olvasva a korhazos szotriaitokat, nekem nagy szerencsem lesz hogy maganba szulok, ott van egy extra agy velem a szobaba, es ott maradhat aki akar, anyu vagy parom, ugy hogy legalabb lesz segitseg. Na nem tudom milyenek lesznek a noverek, de itt az emberek alapbol nagyon kedvesek es aranyosakt, ha nincsenek elhavazva, meg ha tudjak mit csinalnak (mert olyan viszon van, hogy kedves csak nem tudja mit csinal). Na jo befogom a szamat, es megyek sutni hatha beindul a kisgyerkoc:)

Kép
brestovsky

Sziasztok!

Mi is itthon. :lol:

Gratulálok minden Anyukának-Babának!

A világ legjobb dolga Anyának lenni!!!!!!!!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Rita! nekünk ilyen precíz gyerekeink vannak....biztos mérnökök lesznek a szép egyenes vonalukkal:)

MAgdolna! vénynélküli tápszert nem szabad picinek! A mildibé amúgy is nagyon tömény táp! Nálunk BEBA Ha 1-et írnak fel vagy aki tejallergiás annak spéci tápot.

Zitocs! ha nagyon nem megy a kaki és láthatóan bántják a szelek akkor lehet venni a gyógyszertárban szélcsövet! Anyatejes babáknál az is természetes ha nincs minden nap kaki!
Én használtam az infacolt meg az espumisant is. De az infacol jobb volt....az espumisantól csupán narancsosat büfizett de nem lett jobb.

Batkata! igen az Istvánban nagyon hajtják a szopit. Bármikor sírt egy baba az volt az első szavuk, hogy mikor volt mellen??? én ezt egy kicsit soknak találtam....főleg ha valakinek nem volt teje az sem kapott pótlást hanem ott nyaggatták a szopival, fejőgépre csatolták stb stb....

AZ első hetekben rólam is állandóan szakadt a víz éjjel. AZtán hipp hopp elmúlt...
katuska79

kata: keressünk még valakit, aki ezzel küzd, és akkor totál megnyugodhatunk, hogy normális jelenség :D

Inflacol: reménykedem- eddig csak nagyobb büfizés volt a szokásosnál... azt mondják, hogy csak néhány nap múlva jön ki a hatás.

katuska: Mi az a szélcső? :shock:

Rita: Kitartás, már tuti a célegyenesben vagytok :)

andi: az 528-as alapítványi szobában voltam- és jellemzően fürdőköpeny nélkül lófráltam a folyosón, általában Maszatmanóval :)

Csecsemősök és kórház: nekem a szülés utáni napon hajnal 1-kor hozták oda a bébi, addigra a szoptatás alapjait megtanították, mást nem. A kezemből lógott ki az infúziós csőcsutak, alig tudtam fogni a bébit, a tisztábatevésről gőzöm se volt (Maszatmanó ült a kakiban egy éjszakát, mire összeszedtem a bátorságom). Szerencsém volt a szobatársaimmal (két tapasztalt, 3 gyerekes anyuka), akik elmagyarázták a tisztábatevés, a büfiztetés alapjait, és figyelmeztettek, hogy ugyan csináljak valamit a mellemmel, mikor jön a tejbelövés, mert marhára be fog gyulladni. Nélkülük nem tudom, mi lett volna!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok! Először is akik már babáznak, azoknak sok sok örömet és egészséget, akik majd fognak, azoknak pedig könnyű és meghitt szülést kívánok. :) Bocs, hogy bepofátlankodok, de több okból is szoktalak olvasgatni benneteket :) az egyik, hogy kicsi fiam egy éve ilyenkor még a pocakban volt, s kicsi rásegítéssel 28-án bújt ki, szóval nosztalgiázom. A másik Picuranyut ismervén is ide szoktam kukucskálni. A lényeg, amiért betörök ide az a pocakfájás. Atimnak nagyon kemény hasfájása volt, mint kiderült attól a napi egy pohár tejtől amit ittam. Nekünk kombi módszer jött be, az Infacol és a Mecsek tea adása. Megnyugtatnék mindenkit, a tea nem befolyásolta Ati étvágyát sem, sem pedig a tej mennyiségét, 11 hónapos koráig szopizott, s 6 hóig csak anyatejes volt. Szóval nyugodtan lehet adni a pocakfájósoknak Mecsek teát, csodákat tesz, s a szopási készséget sem rontja.
Bocsánat a regényért :) Remélem tudtam egy kicsit segíteni :)

vicger

Hoppsz, még valami: a szélcsővel, s egyéb társaival, lásd hőmérőzés nagyon nagyon kell vigyázni, nagyon könnyen taccsra lehet vágni vele a pici záróizmait, s a végbél szakaszban pedig könnyen sebet lehet ejteni. Ezeket csak a legeslegvégső eset utáni esetben.
S valóban, az anyatejes babáknál az is teljesen normális, ha egy hétig nincs kaki, s az is teljesen okés, ha napi több is van. :)
Bocs a kéretlen tanácsosztogatásért :oops:

vicger

NA, megjöttem a szülőiről :D
Mesi az egész osztályt behülyítette, sokan kérnek kistesót :lol: :lol: :lol:

Kata, Zitocs: olyan pisis zizi nálam is volt, jelentkezem :) de mostanában rendben van :)

Most rehanok vacsizni, Saci most cuppant le a ciciről :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Kata, 5 óra????? Ez igen!

Biga.csiga, szurkolok. Remélem, időközben már túl is vagy rajta.

Batkata, sajnálom a kórházat.

Katuska, viszonylag kellemes kórházi napokat, és gyros szülést kívánok.

Magdolnasz, mi is gondolkodunk a doki váltáson. Nagy baj nincs a mostanival, de olyan hűvös és semilyen. És a kicsi ferie nyak szindrómájára is csak legyintett, hogy ráér, aztán kiderült, hogy nagyon gyorsan kell kezdeni vele a gyógytornát.

Enikő, ez nem hangzik jól. Mit fognak csinálni?

Vérzés: nekem egészen fekete 2 napja. Szerintetek?

Nappali alvás: nekem sem megy, délután menne, de akkor meg nem hagyja Julcsi.

Erzsébet, nagyon cuki Nelli!

Ja, és éjszaka megszabadultunk a köldökcsonktól!!
Kép

Kép
petne

Enikő, sajnálom :cry: jobbulást!

Infacol: én adtam neki kétszer, de mindkét nap hányt utána, úgyhogy azóta nem...

Nektek sokat bukik a baba? Levi szokott elég sokat, de ez olyan igazi hányás volt, kaja után 1,5 órával. Szóval azóta elfelejtettük az Infacolt. És még a pocak sem fáj, szerintem a lactoherb volt a ludas...

Hanna, örülök, hogy itthon vagytok! Elmúlt a sárgaság? És üdv az anyukák folyton aggódó, de nagyon boldog táborában :wink: :lol:

Kórházas sztorik: durva...asszem mázlista vagyok, semmi rossz élményem nem volt.

Zitocs, egy kórházban szültünk és nekem tök ellentétes a tapasztalatom. Lehet azért, mert ott volt velem végig Apus, és így nem merték kihúzni a gyufát? Hozzám nagyon - nagyon kedves volt mindenki végig, ha kérdeztem, mindig jöttek és segítettek.
Mondjuk első nap a csecsemős behozta reggel 8-kor Manót, miután hajnal fél 4-kor toltak föl a szobába félholtan a 24 órás szülés után, és közölte, hogy "Anyuka, tisztába kéne tenni..." Mondtam neki, OK csak egy a gáz, hogy nem bírok felkelni. Onnantól normális volt és tisztába tette. Utána apjuk látta el Manót, amíg nem bírtam fölkelni.

Rita, drukk Nektek is, hogy Atti mielőbb kibújjon! Nagyon szuper, hogy ott lehet veled valaki a kórházban! Nekem legalábbis nagyon jó volt, hogy együtt lehettünk.

Izzadás: nálam is megvan. Azt hittem, a fűtés miatt (apjuk följebb tekerte Manó miatt).

Na megyek, vár a fürdetés-altatás projekt! Drukkokat kérek :wink: :lol:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Jelentem, még egyben.
CTG-n Kristóf sem volt valami aktív, viszont vannak fájások. :) Reménykedek abban, hogy szépen beállnak majd és indulhatunk szülni. :)

Hanna: örülök, hogy otthon vagytok, és gratulálok még egyszer, Olivér gyönyörű. A képeket mindig végigpicsogtam. :oops:
Vendég

.szüléstörténet:reggel 7-kor kérdezte a párom hogy kérek-e kávét ,mondom nem én még lustálkodni szeretnék egy kicsit,de aztán 5 perc múlva elindultam a wc-re és akkor észrevettem hogy folyik a magzatviz,na nem volt kérdéses egyböl hivtuk a mentöket,közben szépen esett az ónoseső...a mentősők 20 perc alatt kiértek,így a párommal együtt elindultunk a kórházba.negyed 9 körül értünk be ,irány a szülőszoba felvették az adatokat ,meg közbe rám rakták a fájásmérőt,és a szivhangfigyelőt,fájásaim egyátalán nem voltak ,aztán a szülésznő szólt az ügyeletesnek(hála az égnek pont a doktornő volt az :) )ő bejött megnézte a méhszájat 2 ujjnyi tágulás,de a méhnyak még nem rövidült semennyit mondta ha 1 órán belül nem lesznek rendszeres fájásaim akkor adjanak nekem egy dupla nospa injekciót.ezután beöntés,zuhi,és végre a férjemet is beengedték.az injekció után már rendszeresek voltak a fájások de nem voltak erősek(persze sokat segitett hogy járkálhattam )aztán olyan 11 körül megnézték a méhszájat már 3 ujjnyi volt,mondták most már fel kell feküdnöm a szülőágyra mert a baba szívhangja belassult 80-90 volt.felfeküdtem és egyben megkezdödtek az erőteljes fájások is ,nagyon sokat segitett hogy a férjem bent van mellettem borogatta az arcom,és tartotta bennem a lelket hogy nemsokára túl leszünk rajta...ígyis lett :D 8 nyomás után megszületett Majácska,egyből felsirt tehát minden rendben volt,mikor megláttam mást sem tudtam hajtogatni csak hogy milyen gyönyörü ,egyszerüen beleszerelmesedtem :oops: bocsi ha nem tudtam valami szépen leirni de nem sok tehetségem van az ilyenekhez :roll:tegnapi kép:) Kép

Kép
gizella82

bocsi hogy most többet nem irok,de iszonyú fáradt vagyok,holnapra azért már megpróbálom összeszedni magam :D ui:gyönyörüek a babák

Kép
gizella82

[Biga.csiga hír:
Ma 15:48-kor világra jöttem, hogy megismerjem Anyát és Apát! Anyát kicsit átszabtam, de jól vagyunk. Én 3300 g-os és 53 centis vagyok. Üdv a többieknek Milán Vendel
Üdvözlünk Milánka! Vigyázz Anyára! :wink: Hatalmas gratula Biga.csigáéknak!!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2009.01.22 19:18-kor.

Csöre
csöre74

Zitocs: mi használjuk az infacolt! Nekem az első gyereknél is bevállt, most is!!
Végigordított néhány éjszakát utána elkezdtem adni neki és azóta lényegesen jobb a helyzet! Szóval csak bátran.....
Ártani nem fog:-)

KépKép
peni

biga.csiga: Hatalmas gratula!!!!!! Sok-sok boldogságot, egészséget, tejecskét!!!!
Vendég

Tündériek a babák, itt olvadozok. :) Én is akarok most már képeket feltenni!
Vendég

Képet is kaptam, azt holnap próbálom meg felvarázsolni, most fürdés lesz :) de gyönyörű baba, elárulom :wink:

Hanna: üdv otthon :)

Még jövök :)

Csöre
csöre74

sziasztok!

Mágnes, hogyhogy kivették a varratokat, nem tovafitóval varrtak?
Na engem igen, és mindn estére érzem is. Nem a varratikat, hanem hogy nehéz menni. Mert ugyebár ez benne van a farizmodban is. Az előbb alig tudtam felmenni a lépcsőn.

Kórház: nálunk a csecsemősök az első éjszaka vitték csak be a babákat. Na már most, mivel én hajnali 3-kor szültem így azt már első éjszakának számolták. :roll: Mire a szülőszobából kikerültem volt hajnali fél 6. Persze nem aludtam amikor kikerültem a kórterembe. Szóval amikor este Zsófi kintmaradt én úgy aludtam mellette mint a bunda. Nem tudom mit csinált, éhen nem halt az biztos. :D

Hanna üdv itt újra! :D

Kép
Kép
cs_erika

BIGA.CSIGA- HATALMAS GRATULA!!!!!!

vicger: köszi a tanácsot- én az Inflacolt most Lactoherbbel nyomom, a mai tapasztalat pozitív- de csak most kezdtem :D

gizella: basszus, pont kifogtátok az ónosesős napot :shock: de ügyik voltatok!!!

petne: gratula a köldökcsonkhoz a babónak! Ez nagy lépés ám! :D

Vérzés: fekete? :shock: Biztos, hogy nem csak az alvadás és a mennyiség miatt?

Bukás és felbüfögés: Maszatmanó a világ legtakarékosabb babája. Amit felbüfizik, azt is akkurátusan lenyeli (ügyesen, félrenyelés nélkül)- tej visszafelé még nem hagyta el a száját. Bezzeg az Inflakol- no, azzal kapcsolatban a takarékossági elv nem működik... Egyetlen egyszer hányt vagy köhögött fel vmit- nagy adag nyálkás trutymó volt az első napon. Azt se tudtam, mit csináljak vele (ld. előző példabeszéd a kórházi tapasztalatokról), s a szobatársam mondta, hogy hogyan kapjam fel, szerzett tiszta rucit a bébinek, segített átöltöztetni. Én meg csak lestem, hogy mi jön ki a babóból. Amúgy lehet, hogy csak nekem kellett volna többet kérdezni, mert amikor kérdeztem, akkor segítőkészek voltak.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Biga.csiga: GRATULA!!!!

Hanna: de jó, hogy otthon vagytok már!

Picuranyu: kitartás!! Mindjárt Te jössz :)

Katuska, Mágnes: a mildibét csak egy napig használtuk. Mivel vasárnap engedtek haza, muszáj volt előre beszerezni vmit, mert a receptet csak távozáskor adták...
Azóta az orvos által felírt van, talán milupa milumil (jó drága).

Erzsébet: az a szőke nővérke nagyon kedves volt velem is. De a csecsemősöknél volt egy hasonlóan fiatal, fekete, hosszú hajú lány. Talán nem találkoztál vele, mert ő szombaton volt.
Én is hajnalban szültem és hozták este Nórát, de én visszavittem, sőt másnap is, mert reggeltől estig sírt, én meg azt se tudtam, mi van vele + friss császár. Hát, nem voltam népszerű a nővéreknél, de nem érdekelt.
magdolnasz

Sziasztok!

Izzadás: nálam is van, eddig én is azt hittem, azért, mert feljebb vittük a fűtést... Ezek szerint ezért is a hormonok a felelősek.

Én a Szt. Imrében szültem, a csecsemősök ott sem igazán kedvesek, bár ha kérdeztem, akkor mindig kielégítő választ kaptam. Ott bármikor betolhattam a babát, bár én csak akkor váltam meg tőle, ha látogató jött vagy le akartam tusolni.

Képzeljétek, ma nagyon nyűgös volt Bálint :x Óránként cicizett, közben vagy nyöszörgött, vagy sírt, aludni csak most délután aludt egy keveset. Most bealudt, remélem azért éjszaka is fog aludni.

Biga.csigának nagy gratula Milán babához!!!! Sok boldogságot és tejcsikét kívánok Nektek!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Hatalmas gratula Biga.csigának Milán Babához! Nagyon sok egészséget és tejcsit kívánok Nekik!!!

Csöre: oksi, várjuk a képet Milánkáról! És bizti gyönyörűséges, szerintem ilyen szép babák,mint ebben a topikban még nem voltak, mióta babanet van :D

Gizella: de durva ez az ónos esős sztori... :evil: Mi a hazajövetel napján nem tudtunk hazajutni épp emiatt,csak a nagyszülőkig, így ott állomásoztunk másnapig :roll:

Picuranyu: gratula nyákdugó ügyben és nagyon drukkolok, hogy hamarosan szüljetek, olyan izgis!!! :D

Vicger: köszi a tanácsot! Én még semmit nem szereztem Marcipánnak ezügyben, de olyan kis minimális hasfájások vvannak és mindig késő délután olyan 10-15 percben, utána hatalmas puki, meg minden jön vele és elmúlik...Szerintetek ilyenkor még nem kell neki ugye Infacol vagy Espumisan? Vagy jobb erre is?

Bálintanyu: hihetetlen, hogy sehol nem működnek normálisan a csecsemősök... :evil: Mondjuk nálunk annyival meg volt fejelve, hogy kérdezni sem volt kitől, reggel meg este bejött egy nővér, persze nem csecsemős, benyomta a szurikat, aztán ennyi :evil:

KépKép

KépKép
kata8110

Még egy észrevétel, s ígérem csendben maradok:oops: . Az "igazi" pocakfájás úgy nagy átlagban a 6. hét körül jön, mit jön, robban be.

Kata: ha puki van, akkor siker is van :) én még nem adnék semmit :)

vicger

Biga csiga:
nagy gratula!!!!!

Kép
brestovsky

Biga-csika! Gratulálok! Sok boldogságot és tejecskét kívánok!

Kata! Ha tényleg csak ennyi a hasfájása én nem adnék!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vicger,Enikő: köszi, én sem terveztem még adni, de köszi a megerősítést!!!

Szerencsére elmúltak a kezdeti tejci problémák, most kajcsi után 50 ml-t fejtem, úgy örülök!!! Ded meg alszik, mint egy jóllakott napközis :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

[quote="magdolnasz"]S írta:magdolnaszziasztok!

Szerintetek ciki egy vizit után orvost váltani? Totál kiakadtam a dokinőn. Hétfőn eljött, cipőben bemasírozott a kiságyhoz (ami mellesleg a hálónk is) és kézmosás nélkül taperolta Nórát!

Basszus, szerintem nem ciki!
Azért az szerintem az alap, hogy legalább megkérdezi, hogy cipőben bejöhet-e, de kezet mindenképp mosson.

BRRR :shock:

Kép
gombócmakka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: