A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

hát Enikő nem irigyellek.... 2 hét... na de az éltessen, hogy aztán 2 hétig együtt...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vickybabe! Az én tapasztalatom első gyerekkel: egy darabig így altattam, főleg a hasfájás miatt. Egyelőre most is ez van. Később meg evett, betettem az ágyba és magátol elaludt. De ha csak nem akarod sírni hagyni akkor alkalmazkodsz Leventéhez. Persze néha tehetsz egy próbát, hátha. Egyébként mindig minden változik.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Megpróbálkoztam a visszaolvasással, de reménytelennek tűnik egyenlőre a dolog.
A tábla azért jól jött, köszönjük, vickybabe! Hát már tényleg kevés babóca van a bagázsból becsomagolt állapotban...

Most még az itthonlétet szokjuk, napirend nem nagyon van, még Borinak magának sem, nemhogy a családhoz igazítva...

Szüléstörténet: még emésztem, nem ilyenre számítottam, de asszem ezzel vagyunk néhányan. most csak annyit, ismét volt egy "kis" komplikáció, bővebbet a "batkatás" változatban.
Azért nemsokára dobom a sztorit, csak most még játszik nálam az őszi légy effekt (ma du. majdnem elájultam), igyekszem minél többet pihizni - bár bevallom a sajtkukac hozzám képest lusta disznó... A párom próbál ágyban tartani, de nem nagyon tudok benne maradni, nem megy a "nyugtonmalac" lét.

Ma volt doktornéni és védőnéni, egy nap alatt letudtuk az egészet...
Dokinéni azt mondja, Borcsa kicsit sárga és lehetséges, hogy időnként lemegy majd a vércukra, így segíteni kell neki egy kis cukros vízzel/teával...
Ezen túl egy kicsit plötyi, nem akarta produkálni magát lépegetős reflex-ügyben, lehet, hogy tornáztatni kell majd. Remélem, összeszedi magát...
A doktornéni beleszerelmesedett, a védőnéni semmit nem mondott, csak azt hajtogatta, milyen jó a homeopátia és a nem tudom én milyen csepp, amit fülbe, orrba is lehet cseppenteni, és hogy az unokái is ezt használják, bla, bla, bla. (A beszéd és a hozzászólások mennyisége-hosszúsága alapján ez a védőnéni akár én is lehettem volna... :shock: :lol:)
Ehhez képest Borcsa már éhes volt, üvöltött, a párommal meg tanácstalanunl néztünk egymásra, hogy ez a nőci most gyárilag hibás vagy csak úgy tesz, mintha hülye lenne...
Szegény legkisebb gyerekem egész nap igazi kis hisztis csajszi volt, úgyhogy csak délutánra sikerült valahogy elaludnia nyugisan. Összebújtunk, én is kipihentem a látogatókat, s erőt gyűjtöttem a gyerekekere...

Pocakos anyákok!
Kitartást Nektek, ilyen esős nyálkás időben én sem születnék meg... :?

Kicsi és nagy Ágnesek!
Boldog névnapot kívánok nektek!

Most megyek, vár a lyányom. Szerintetek mit szeretne? :wink:

Jó éjt!

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata! mondjuk egy nagy adag hamburgert sültkrumplival szeretne? :lol: :lol:
Nem nem ez nem így van!!!! Éppen iylen nyálkás időben kell szülni, addig is bent lenni a melegben és mire kijövünk hétágra süssön a nap.

Tényleg melyik szobában voltál Batkata? Én annó a 106-ban a háromágyasban.

Amúgy meg a legjobb szer ilyen pici korban amit fülbe szembe orrba lehet cseppenteni, az az anyatej! de komolyan! Gyönyörűen rendbe teszi a bibiket...

Alszik már mindenki nálunk. Mama, papa, apa, Máté. AZt nem tudom én mi a fenéért nem húzok el lefeküdni???? SZolidaritást vállaltam az éppen etető, dajkáló anyucikkal :)
katuska79

Altatás: persze minden változik- mi most épp ott tartunk, ha jól látom, hogy az jön be (amikor nem a cickón alszik el), hogy megdöbbentő helyekre vagy megdöbbentő pózokba teszem le (persze lehet, hogy véletlen). Tegnap nyüglődött, beraktam a babakocsiba, és azonnal elaludt (most volt másodszor a babakocsiban, a konyhában). Aztán éjjel megint nyüglődött, hasra fordítottam (most aludt másodszor hason), és 5 órán keresztül nem hallottam róla... Előtte rajtam aludt el, de csak azután, hogy megpróbáltam cumit adni a szájába, amin rettentő bedühödött (komolyan látszott, hogy egyre dühösebben, erősebben szívja, és nem jön semmi), leüvöltötte Apuval a hajunkat, mikor kiköpte. Ekkor kapott fájdalomdíjként 3 korty tejet a ciciből (utána leválasztottam, mert alig egy órája iszonyú belakott), s ezután hátradőlt és elaludt.

Fene se érti a manókat! :D :shock: :D :shock:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs :lol: :lol: :lol: :lol: a gyerekek tényleg képesek a legnagyobb zajban, legképtelenebb pózokban álomba szenderülni. Csak elég fáradtnak kell lenniük hozzá.

A három korty tej meg épp arra kellett, hogy oltsa a szomját. Lehet csak ki volt száradva a szája.

Ez a rohadék eső meg megállás nélkül szakad....délben ctg.

Nem tudok leszek-e még ma, reggel megyek befekszem itt indítás nélkül magától nem lesz semmi....
Este megittam azt a szar ricinusos változatot is, az eredmény meg nagy semmi...egyszer kellett wc-re menni, utána égett a gyomrom a gyümölcslétől és fájt a fejem a pálinkától. Már tényleg nincs több ötletem...totál depis vagyok, hogy itt kell hagynom Mátét ki tudja mennyi időre.
katuska79

Biga.csiga hír: bent vannak a kórházban, méhszáj bő 2 ujj, rendzertelen fájások, burok feszül [size=12](ez mit jelent?) várakoznak :) [/size]
Hatalmas Drukk Biga.csigának :lol: :lol:

Többiek?

Edit: azért az 5 perces szopi sem király: mohó, és sok levegőt nyel, utána visít, mint a kismalac :? azért ma volt már 8-10 perces szopink is, az sokkal jobb...

Csöre
csöre74

Biga.csiga hír: bent vannak a kórházban, méhszáj bő 2 ujj, rendzertelen fájások, burok feszül [size=12](ez mit jelent?) várakoznak :) [/size]
Hatalmas Drukk Biga.csigának :lol: :lol:

Többiek?

Edit: azért az 5 perces szopi sem király: mohó, és sok levegőt nyel, utána visít, mint a kismalac :? azért ma volt már 8-10 perces szopink is, az sokkal jobb...

Csöre
csöre74

Hajrá Biga.csiga!!!!

Hajrá Többiek Még Egyben!!!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Katuska! ehet matalálkozunk.
Nekem is orvoshoz kell mennem, valami nem stimmel velem.

Biga-csiga! Mennek a drukkok!++++++

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Drukk biga csigának.

Feszülő buroksapka: nem repedt meg a burka, gyakorlatilag ennyit jelent.

Én pedig rájöttem, hogy béna vagyok. :? kiderült, hogy kislányom miért sír éjjel alvás helyett. Tele a gatyája. Most csak 3* tette nekem tele. Szóval rájöttem, hogy bárki bármit mond, éjszaka is muszály vagyok tisztába tenni szoptatás előtt, ha nem akarok kiszúrni magammal.

Kép
Kép
cs_erika

Isarenikő: hát persze én megengedem neki és most tök normális lett ő intézett nekem egy hiper szuper fejőgépet is :D :D Biga csiga: szorítunk nektek :D Csöre: köszi aranyos vagy. Magdolnasz: el vagy tünve hogy vagytok mikor adtak haza titeket?
erzsebet0312

Nektek is xarakodik a babanet? A mai bejegyzések (és a tegnapi későiek) csak a 3-ik letöltésre jöttek be :shock:

Viki: nekem kimerült az altatós fegyvertáram :( éjjel köztünk figyel a kis caros ... így legalább az éjszakák nyugodak :roll: azért, ha kevésbé lesz hisztis, meg kicsit kipihentebb leszek, visszamegy a kiságyba. Nappal nincs gond, vagy csak én vagyok türelmesebb, szopi után lerakom, és elvan, vagy alszik... lehet, én is melléteszek egy kisebb állatkertet, hátha az leköti jobban :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Tegnap car volt a net, nem tudtam jönni :evil:

Micsoda babadömping!

Hatalmas graula Krisznek, Bartikának,Jandreának,Poszaninak! Sok boldogságot és tejecskét!

És fyönyörű babákat is láttam!!! Magdolnasz, Bálintanyu, Erzsébet, Kriszti, Batkata, gyönyörűek a bébik!!!

Biga.csiga: hatalmas drukkok!!!

Vickybabe: altatás ügyben nekem Martin rendszerint szopi végére bekómál, félálomban büfi, aztán horpaszt 2-3 órát...mostmár inkább csak 2-t, éjjel 5 órát kb.
De előfordul, hogy belealszik a szopiba, letenném az ágyba és kipattan a szeme,ilyet játszott ma reggel fél hattól fél nyolcig :roll: Akkor,hogy ne sírjon, becsavarom egy babaplédbe, vagy bepólyázom (imádja!) és ölbe veszem. Szoktam neki dúdolgatni és akkor olyan 10-15 perc alatt bealszik. Ha elég mélyen, akkor lehet isletenni az ágyba, mert egyébként nincs vele baja :D
Ma reggel viszont 90 g után is ahogy letettem, kipattant a szeme, be kellet vetnem a becsomagolást, mert én meg majd elaludtam :oops:

Utólag is Boldohg Névnapot Ágneseinknek!!!
Tegnap nem volt velem a technika ördöge :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Magdolnasz valószínüleg otthon van már, tegnap írt nekem iwiw-en.

Enikő, mi baj van Veled?

Kép
Kép
cs_erika

Csöre: dettó,nálunk is éjjel köztünk figyel MArtin...hajrá következetesség... :lol: De így legalább alszunk 5 órát egyben!

Erika: ilyen velem is előfordult, úgyhogy a szopi szóba sem jöhet pelusellenőrzés nélkül, mert aztán üvölt, ha tele a gatya :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: már megint méricskélsz :shock: :lol:
Tegnap próbáltam a dúdolós figurát... de már félig bőgtem, olyan kimerült voltam :( nem értékelte :cry: na majd hátha jobb állapotomban :wink:
Enikő: mi van veled?
Erika: lehet, pelenkázzam én is? bár nem hisztis éjjel, de minden reggel elázik szegény :roll:

Csöre
csöre74

Basszus Csöre, lebuktam :lol: De most tök nyugi van, cici majd leszakad, úgyhogy tejci van elég, ha bealszik szopi közben a gyermek, akkor áldásom rá, van mit ennie, ő dönt, mennyit :wink:
Dúdolás: én előszedtem a Halász Judit tudományomat, az Ismeretlen ismerőst például nagyon szereti, még mosolygott is :D
Na nem mintha a hangom ellenállhatatlansága miatt tette volna, de megnyugizott :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Enikő! én fél egyre megyek. vagyis hamarabb egy kicsit!

KAta!!!!! ne méregesd!!!! a leírtakból ítélve tökéletesen eszik Martin!

Ezer drukk Biga.Csigának!!!!!

banyek tényleg csak én maradok.....
katuska79

Ja, Kata, lehet, hogy Sacit nem dobta fel az "Este van már késő este" kezdetű nóta :? pedig olyan hangulatom volt :lol:

Nekem egyébként most nincs sok tejcsim :( és sokkal hígabb is, mint volt :cry: úgyhogy carom le a diétámat, eszem rendesen, vagy még a rendesennél is többet :roll: már visszaértem a kiinduló súlyomra, ami azt hiszem, jelen esetben nem annyira jó hír, bár lehet, máskor örülnék neki... De lehet, hogy én is csak túlparázom, mert nem bizti, hogy azért evett tegnap óránként Saci, mert éhes volt :roll: mert akkor a vizet is nyelte volna, de kifordult a szájából (akár üvegből, akár pohárból adtam). Majd ha ma is ilyen produkciója lesz (mármint az óránkénti szopi), akkor elkezdek parázni.

Csöre
csöre74

jó reggelt!

Biga.csigának drukkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!

Batkata, Bori egy kis tünemény! Látszik, hogy jól tartod :wink: :lol:

Enikő, mi a baj???? :shock:

Katuska, sajnálom a befekvést :( legkésőbb meddig várnak az indítással? Remélem Petra rendi lesz a tesóhoz és nem engedi, hogy sokáig távol legyetek!

Kata, az 5 órás alvásért rettentő irigy vagyok :oops: :oops: :oops: egy hónap alatt egyszer sem sikerült ezt produkálnunk. Én már az éjjeli 3-3,5 órással is kiegyezem... :roll: :lol:

Eleinte nekem is hamar bealudt Levus, de mióta "nagy", már 20-30 perc kell neki ölben, hogy jó mélyen elaludjon. Utána megy a kiságyba.

A bugyolálást tegnap kipróbáltam, oáoá műsor volt délután és semmi nem használt, erre beraktam a kókuszpólyába és megnyugodott (kb 10 percre, de ez is valami... :roll: :lol: )

Éneklés: én a paff a bűvös sárkányt nyomom. :lol: Egyik éjszaka kb 2 órán át énekeltem neki, mire bealudt...

Császáros mamik, kezdek rátok irigy lenni...ez a sz*r aranyér megkeseríti rendesen a napjaimat...Nektek egyébként hogy gyógyul a seb?

Kép
vickybabe

Csöre, szerintem próbáld meg az éjszakai tisztába tételt. Megéri.

Vicky, nekem is előjött az aranyerem. Kaptam a dokimtól rá gyógyszertárban készítendő kúpot. Szerintem kicsi hashajtó is lehet benne, mert minden reggel megyek wc-re, és jól meglazítja.(legalábbis azt gondolom, hogy ettől lehet)
De utálom, nagyon rossz. Szóval ne számítsak arra, hogy gyorsan visszamegy, ha neked 3 hete kint van.

Kép
Kép
cs_erika

Erika, Csöre, Vickybabe!
Péntek óta, ami folyás van néha (elég kevés van már) annak szaga van. Fáj a hasam (Pld. most egész éjszaka, minha a vesém is fájna, és egyik napról a másikra a vizeletet sem tudom tartani. Nem tudommi történt. :(
Az alvás nálunk is hasonló, csak pótlásra Levente miatt nappal sincs esély.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Sz.r.kodik a babanet, fel sem akart engedni. :evil:

biga.csiga: hajrá!!!!!! Szorítok!

Képzeljétek, reggel elment a nyákdugóm! :D
Délután CTG- Kíváncsi vagyok mit fog mondani a doki.
Vendég

Bekukk. Reggel 7 óta most kezd Manókám bealudni... éjszaka meg, huhh, még apát se hagyta aludni!

Biga.csigának hatalmas drukkok!

Vége a jó világnak nálunk is, egyik pillanatról a másikra megcsappant a tejem: tegnap óta én is csak cseppeket tudok kierőszakolni belőle etetés után :cry: Nem tudom mit ronthattam el... :cry: De remélem csak átmeneti zavar...

Most rohanok ebédelni, várjuk a dokinénit, persze tuti most fog érkezni mikor Ági végre alszik :evil:
kisbogacs

Vickybabe, ha akarod érezni milyen a hátára fektetett tehetetlen svábbogár... csak akkor irigykedj... :lol: :lol:
Manó a mellkasomon szeret elaludni, kell neki kb. 30 perc bújás, mielőtt letehetem aludni. 30 perc ülve kényelmetlen, sétálva nem hat mert a mozgás fura mód ébrentartja, fekve meg gyerekkel a mellkasomon nem tudok felülni/felállni, mert ugye hasizmot használni tilos, és nem is menne mert fáj... :?
kisbogacs

Picuranyu, hajrá!

(több visszaolvasásra most nem telik, ezer mea culpa :oops: :oops: :oops: )
kisbogacs

Sziasztok!

Én is itt még egy picit, de mindjárt vízszintesbe teszem magam, mert nem vagyok még az igazi - ja, és köll a tejcsi az én Buddhámnak.

Alvás: nálunk még mellettem alszik el, mert egyszerűen nincs energia kikelni az ágyból, szoptatni, majd büfiztetni, utána kiságyba tenni...
Úgyhogy megszoptatom, aztán nekitámasztom a párnának úgy, hogy jöjjön ki a böfi, közben félálomban tartom, majd mellémrak - alvás...
Tudom, hogy ez nem jó módszer, főleg azért, mert így egész éjjel képes rajtam lógni, de lassacskán váltunk.
Most még minden új...

A fürdetést megint kihagytuk, egyszerűen nem fér bele az időbe. Csöre ti ezt hogy intézitek?

Katuska: a 108-as kórteremben voltam.

A kórház szerintem pocsék azoknak, akik császárosok.
Az egész intézmény a szüljünk gyorsan, könnyen, ne csináljunk nagy dolgot az ügyből elv alapján működik, ami rendjén is van normál esetben. De tényleg! Anyáink se csináltak nagy ügyet belőle.
De mi van, ha nem volt rendben minden a szülés kürül?
Mi van, ha még a harmadik éjjel sem tudsz rendesen felkelni a babádhoz? (mert nálam így volt) Mi van, ha közben belázasodsz és szédelegsz? (mert nálam így volt)
Az egész kórház projekt végére minden nővér úgy nézett rám, mintha minimum leprás lennék: "Maga volt lázas?"
A csecsemősök viszont nagyon kedvesek voltak.

A normál nővérek között azonban volt egy borzadály, Bori nővér, aki utolsó este úgy akart beadni nekem oxitocint, hogy már nem kellett volna kapni.
Ugyanő úgy beadott nekem simán, infúziós kis tasak nélkül a branülbe egy jókora injekciós tűből Augmentint, hogy teljesen begyullasztotta az eret, megdagadt a kezem, s dönthettem az akció során, hogy üvöltök vagy sírok...
Inkább ez utóbbit választottam. Ja, még azóta is borogatom, ödémás lett és még mindig fáj a gyulladt ér.
Ezek után az utolsó éjszakára új branült kellett szúrni 2 injekció erejéig.
Mindezt azért, mert állítólag a nővérek nem adhatják be az infúziós cuccot, csak az orvosok... De hát már bent volt a branül, csak hozzá kellett volna illeszteni a "slag" végét, s megvárni, amíg lemegy kb. 5 perc alatt. Nem értem.
vcrane! Ez hogy van?

Ha lenne időm, akkor elmennék betegjogi képviselőhöz, s elmondanám, mi volt. De nincs időm erre. Később meg minek.

Enikő! Remélem nincs nagy baj...

Vickybabe! Sebgyógyulás alakul, holnap varratszedésre megyek, remélem, minden OK. Húzódni már nem húzódik, de a sebességem még nem a régi. Felegyenesedni már tudok, s tenni-venni a házban - módjával...
Szerintem inkább aranyér, mint császáros vágás.

Na batkata megy, ledől, mert különben kidől... :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Enikő!

Nem fáztál fel/meg?
Na megyek, mert tényleg carul vagyok.

Puszi: batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata!
Sajnálom, hogy ilyenek voltak a korházi körülmények. Egy császár még normál esetbe is megviseli az embert. Neked a műtét mennyi ideig tartott. Nálam az első 1/2 óra volt, ez meg 1 óra! A harmadik még tovább tart?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Batkata: hú, gyors jobbulást!
Fürdetés: nagyok egyedül intézik, ők már nagyok, Sacit Apa fürdeti, Mesi segít: vetkőztet, olajoz, pelenkáz, öltöztet. Egyébként én működőképes vagyok, legalábbis azt remélem magamról, ezért nagy kopp volt a tegnapi nap, hogy konkrétan tántorogtam, kapaszkodtam déltől :( Ma jobb.

Picuranyu :D :D izgi :)

Enikő: próbáltad melegíteni a derekad? szerintem is felfázásnak tűnik :roll:

Kriszti: nyugi, nem idegeskedünk. Lehet, hogy csak fáradtabb vagy, vagy kevesebbet ettél, mint korábban. Minden rendben lesz. Lehet, hogy az a töménytelen tej, ami kijött, kicsit kimerítette a szervezeted. Pihenj sokat, csak azt a cickót fejd, amiből evett (egyébként is bőven elég annyit fejni), és rendbe jön a mennyiség :wink:

Csöre
csöre74

Picuranyu, de jóóóóó :lol: :lol: drukkkkkkkkkkkkkkkkk!

Kriszti, nyugi! Az is lehet, hogy Ági baba most kicsit többet kezdett el szopizni. Nekünk kb 1 hete lehetett ez a bizonyos fejlődési ugrás, Levus óránként cicit kért és evett is.

Batkata, sajnálom a kórházi körülményeket :( Ok akkor nem irigykedem a császáros mamikra... :roll: úgyis mindegy, kinek mi jutott osztályrészül, azt kell elfogadni... :wink:

Enikő, jobbulást Neked! Tényleg jobb, ha beszélsz dokival!

Csöre, mi a baj a súlyoddal? Én is a kiinduló súlyomnál vagyok...nem bánom. Legalább lelkifurdalás nélkül nasizhatok ebéd után. :wink:
En is voltam így, egyre jobban, aztán egy nap majd' összeestem a 2.héten valamikor, Apának kellett itthon támogatni...mondjuk én a stresszre fogtam akkor. Próbálj pihizni!
Mesi miatt irigy :lol: Jöhet hozzánk is :lol: Annyira aranyos, ahogy nagy szakértelemmel csomagolja Sacit :lol:

Ercsi, engem azzal "biztatnak", hogy soha nem fog most már elmúlni :cry: maximum ha megműttetem. Intim tornával próbálkozom és a Sperti nevű kenőccsel, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Kép
vickybabe

Viki: és Mesi dumája a szakértelméhez :) : Anya, egy tapasztalt anyukától tanultam, hogyan kell csinálni :lol: :lol: :lol: :lol: Azt hittem, megzabálom :) olyanokat tud mondani :)
Súlycsökkenés: lehet, igazad van, nem függ össze vele. Csak úgy hirtelen 2-2,5 hét alatt visszazakkanni ennyi kilót (nem sok mondjuk, mert nem volt sok rajtam), azt gondoltam, lehet, az terheli a szervezetem... de lehet, hogy az, hogy nem aludtam rendesen... vagy a diéta...
Ja, Apus, ahelyett, hogy támogatott volna, közölte, hogy ne nyafogjak :evil: :evil: :evil: nem is nyafogok többet, csak nehogy koppanjon miatta :evil: Ma egyébként jobb. Saci 2x kelt éjszaka, mellettem feküdt, fel sem kellett kelni, átszoktam a fekve szopira, így mozdulni is alig kell :) és a büfit megoldja Saci magának oldalt fekve :) Szóval sokkal kipihentebb vagyok, mint tegnap, de még nem az igazi... és ma szülői értekezlet :( ennyit a pihiről :(
Viki, jó, ha leírod az ilyen ugrásokat (pl, mint fent, hogy 1 hete megnőtt az igénye Levinek), mert tudjuk, mire számítsunk :wink: én már nem emlékszem, a nagyoknál mikor volt ilyen :) És tegnap Saci is óránként evett délutántól

Csöre
csöre74

Batkata, jobbulást, sajnálom, hogy ilyen körülmények voltak a kórházban :evil:

Biga.csigának és Picuranyunak mennek a drukkok 8)

Nálunk is elkezdődött a nyügi-időszak, ma délelőtt kincsem szinte semmit nem aludt, most éppen a nagyi próbálja alvásra bírni. Délután meg jön a védőnéni, tuti pont akkor, amikor végre aludna :evil:

Úgy tűnik, sebgyógyulás témában a szerencsések közé tartozom :D A varratokat nekem a doki még a kórházban kiszedte, azóta nagyon gyorsan gyógyul, már szinte nem is érzem, hogy szültem :D

Csöre, megértem az 5 perces szopi nehézségeit is, tényleg valahol meg kellene manókáknak találni az arany középutat.

Lányok, vonalzót hogyan kell beilleszteni? Még régen már tudom, hogy leírtátok, de nem találom :x

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Edit: a lap tetején a második legördülőben a profil-t kiválasztod, és az aláírás boxba illeszted be.

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Köszönöm a gratulálásokat és a jókívánságokat!!!Nem sikerül vissza olvasni,pedig már többször neki keztem,ezért minden új babának és anyukának nagyon gratulálok és jó egészséget kívánok.Nem sikerül képet felraknom a nevem mellé,mert azt irja,hogy túl nagy.Tudna nekem segiteni benne valaki?

Kép
andi0716

Batkata! igen valóban így van. Ha normál szülés volt komplikáció nélkül akkor tök jó mert alapból békén hagynak. Nekem ez tetszett ott.

Csöre! ez jó....tapasztalt anyuka mondta :lol: :lol: :lol:

Enikő! kíváncsi vagyok mit mondott a doki...gondolom elküldött egy laborra is...tényleg elég halovány vagy!

Picuranyu! csak így tovább!!!! egy lépéssel közelebb vagy! MOndtam én, hogy maradok utolsónak.....

Petra végig aludta a ctg-t, nem lehetett felébresztenei, egy fészkelődést sikerült kicsikarni belőle. Fájás nagy nulla, ilyen egyenes vonalat még vonalzóval sem tudnék húzni...

Holnap reggel 8-kor elfoglalhatom a tábori ágyat...lehet a kiscsaj csak azt akarja, hogy végre kettesben legyen velem tesó nélkül????
katuska79

katuska: és még meddig várnak az indítással?
Vendég

Na, megjöttem a CTG-ről.

A kórházban nagyüzem van, nincs szabad ágy és szülőszoba, javasolták, ne a köv. két napban szüljek.

Mivel a méhszáj 2000, tök zárt, esélyem sincs.
Vasárnap megyek megint CTG-re (a hétfői helyett, mert jobb a szülésznőnek és nekem is.) Aztán keddtől naponta.
Ha addig meg nem szülök :twisted:

A szülésznőm kivan, azt mondja, a februáriak nyitott méhszájjal flangálnak, és kiesik belőlük a gyerek, a januári kismamái pedig tök zárt méhszájjal túlhordják.

Biga.csiga, Picuranyu mennek a drukkok!!!

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

Enikő: gyógyulást! Remélem, nem komoly!

Katuska: kitartást! Kedden még én is így voltam, aztán szerdán beindult magától :)

Erzsébet: vasárnap jöhettünk haza.

Kicsi lányom eléggé lefoglal, visszaolvasni sincs időm. Sajnos sírós egy kicsit. Tegnap fél héttől éjfélig üvöltött, nem tudtuk megnyugtatni. Így mindketten holt idegesek lettünk, hogy mi a baja, miért vagyunk ilyen bénák, stb?????
Eddig küzdöttünk az anyatej-tápszer egyensúllyal, mert nem volt tej, de nem akarom elkiabálni, úgy néz ki, hogy beindult, ma csak szopott és átalussza a két szopás közti időt!!!!
Éjjel persze köztünk landol, egyszerűen nem marad a kiságyban. Erre van ellenszere valakinek???

Szerintetek ciki egy vizit után orvost váltani? Totál kiakadtam a dokinőn. Hétfőn eljött, cipőben bemasírozott a kiságyhoz (ami mellesleg a hálónk is) és kézmosás nélkül taperolta Nórát!

Tapasztalt anyukákhoz kérdés: mit jelent, ha a gyerek lefeszíti kezét, lábát és torka szakadtából üvölt??? Mit lehet vele csinálni? Fáj valami neki?????
magdolnasz

Ja, CTG: a szülészeten nem tudták megcsinálni először, mert annyian szültek, hogy bevitték a gépeket.

A szülésznő leküldött a terhesgondozásra. Ott megcsinálták, de az orvosom hiába volt ott, közben elhívták egy császárra. CTG papírral vissza a szülésznőhöz, aki mondja, hogy ez nem tetszik neki, esett a gyerek szívhangja. Ismételjük.

Jó, ismételtük, mert egy árva CTG gép végre felszabadult. Na, ez már jobb lett, de a gyerek mindkettőnél hülyére mozogta magát, az elsőnél 64-et, a másodiknál 45-öt. Lehet, hogy ezért volt vacak a szívhang, mert a tappancsokat próbálta ledolgozni magáról.

Össz, 2 és fél órácska alatt végeztem.

Kép
gombócmakka

Gombócmakka: Hanna is mondta, hogy csúcs van a szülészeteken... ma keleten meleg, nyugaton hidegfront van :roll:

Magdolna: ha feszít biztos fáj valamilye, ez ebben a korban leggyakrabban a hasa: próbáld lefelé irányuló mozdulatokkal óvatosan masszírozni, lábacskáit körözgetni, emelgetni... hátha a kaki nem megy könnyen.

Katuska :( hátha tényleg csak az édeskettes hiányzik nekije...

Csöre
csöre74

csöre: köszi! Próbáltam, de annyira feszít, hogy nem lehet megmozdítani a lábát :) Eddig tápszeren volt, minden evés után volt kaki, kiváncsi vagyok változik-e valami, ha csak anyatejet kap.
magdolnasz

na lebetegedtem én is, Apa is.. Teljesen be vagyok parázva, nehogy Beni elkapja. Igazából lehetséges, hogyéjjel megfáztam, mert nem tudom miért, de Annával is, és Benivel is amíg viszonylag sűrűn ébredtek éjjel enni, mindig szakad rólam a víz. Ti nem jártok hasonló cipőben? Így ugyebár könnyű megfázni... :? Szerintetek is védi az anyatej annyira Benit, hogy ellenálljon ezeknek a nyavalyáknak? Mi a fenét csináljak?

Bigacsigának nagy nagydrukk!!

Katuska:
Hát nem mondom, hogya kórházban legalább pihensz majd, én is azt hittem, hogy így lesz, de rosszabb volt, mint itthon..

A varratokat nekem már a 3. napon kiszedték, azóta esküszöm, mintha nem is szültem volna, a kis vérzésen kívül semmi panaszom nincs..

fürdetés:
nálunk stafétafürdés van.. :) Mivel Annának már van kialakult napirendje, így Bence alkalmazkodik ehhez. Szóval mese nincs, fél 8 és 8 között Benit megfürdetjük, Anna asszisztál, segít. Ha alszik Bence ilyenkor, akkor felébresztem.Aztán amíg én öltöztetem, etetem, büfiztetem, addig Apa megfürdeti Annát, és mire Barátok közt van Beni már alszik, Annával pedig még összebújunk Barátok közt alatt az ágyban kicsit :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Batkata: az én tapasztalatom sem jobb a Máv kórházat illetően amikor császár után felkeltettek hiába mondtam hogy szédülök a nővér a zuhanyrózsát az arcomba nyomta semmi kedvesség nem volt benne amikor éjjel pár órára kiakartam vinni picurt a csecsemősökhöz hogy tudjak pihenni ugye a mozgás is nehezen ment nem még hogy egész nap velem volt a gyerek, húzták a szájukat ha tápszerért mentek fintorogtak alig akartak adni szóval katasztrófa :evil:
erzsebet0312

Csöre:éjszaka nem mérem Patrikot-nincs erőm!Ma egész délelőtt nyügi és üvöltés!

Szerintem a gond a következő: szopi után nem sikrül böfizni és rövid időn belül a kajcsi visszajön! Üvöltés és kezdődik elölről! Mit csináljak hogy menjen a büfi?

sahli

erzsébet: nekem is ugyanez volt a tapasztalatom, bár a sima nővérek kedvesek voltak, de a csecsemősök... :evil: Nekem simán adtak tápszert, de bármit kérdeztem, bunkón válaszoltak (kezdő anyukaként szerintem lehet banális kérdésem is!). Egy fiatal lány volt, aki nagyon kedvesen végezte a dolgát és pl odajött, hogy látja, első gyerek, tudok-e pelenkázni? Megmutatta, mit hogyan kell. Csak ez már szombaton történt és csütörtökön szültem.....
magdolnasz

Mágnes! épp kérdezni is akartam, hogy hogyan bírtad Anna nélkül?????

MAgdolna! lehet tápot kell váltanotok!!!!
katuska79

Képzeld Batkata most jött át az mms!!!!!!
katuska79

katuska:
Szerencsém volt, mert minden nap bejöttek hozzám Apával, igaz, ilyenkor 5 perc után a folyosón való rohangálás érdekelte, de elég volt, hogy megölelt, és örült nekem :)
Én sokkal nehezebben bírtam, mint lánykám.. Nekem hiányzott, mindig a hangját akartam hallani , folyton telefonálgattam haza, de ő bagózott rám, Apjával nagy a szerelem ,örült, hogy lazult a napirend.. :)

Magdolna:milyen tápot írtak fel nektek? Mis is tápszer pótláson vagyunk.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: