A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

mambu: nem barna szemű Noncsi. Éppen most változik neki. Eddig nagyon sötét kékes-szürkés volt. Most kezdett világosodni, most inkább olyan zöldes-szürkés. És a szembogara körül van pár barna foltocska (mint apájának)
Ahogy elnézem Lucának is hasonló! Nem?
Vendég

Nem :) mindkettő kék szemű. Lilié világos, Lucáé sötétkék.

Kép

Kép
mambu

Bocsi, csak elugrottam grillcsirkéért! :oops: :lol:

Mambu: Lili is és Luca is nagyon szép kislányka! És kék szeműek!!! :),
Az allergia úgy jött ki nálam, hogy csalánkiütéses lettem először a combom, aztán a hasam is, mellkasom, fejem... szóval mindenhol...
Miért kérded? Allergiás vagy Te is? Remélem nem!

És íme az én Csöppcsajom:

Kép
Kép
Kép
Vendég

eszike!
Olyan tündéri ez a kis Noémi! Tényleg hatalmas szemei vannak! Nagyon kedvelem őt! :wink:

mambu!
Üdvözöllek nálunk :) Nagyon szép kislányaid vannak! Mesélj majd magatokról.

Bejci!
Ez, igen! Nagyon ügyes Bianka! Mekkorát támaszt! Olyan édes pisze nózija van.

Rólunk:
Nem fáj már a hólyagom :? de ez olyan tünet, ami jön és megy, csak a gyulladás áll fenn. Most semmi tünetem nincs. Mennem kellene a dokimhoz, de fogalmam sincs, hogy hogyan fogok eljutni. Adél elég nyűgös! :(
Ma egész nap csak fél órát aludt, a többit ordítva és kicsit nézelődve tölti. MÁr nagyon nem tudom,hogy mit tegyek.. :(
Ez a k... va fog az oka tuti. - bocsi.......
De miért fáj neki ennyire???
A párom hoz haza nurofent és adok neki.. hátha el lesz egy kis időre tőle.
Nagyon rossz nézni , hogy nem tudok semmit sem tenni.
Most is sír. Megyek.

szeder74

Sziasztok!

Csjúúú, látom beindultatok :D és ez így jóóó :D

Mambu,
Üdv köztünk! :) Szépek a csemetéid!

Honey,
Gratula a kanalas sikerhez :) mert szerintem ez is szép előrehaladás. Csak így tovább!
Flóra gyönyürű a képeken (mint mindig :) ).az uccsó támasztós nagyon tetszik! :)

Eszike,
Sajnálom az iccakáitokat :? jó lenne,ha már sikeredne kicsit hosszabban szunyálnia Noéminek.
Csodás szemei vannak a lánykádnak! Nagyon tuti a pucérkodós kép! :D
Én tettem fel a táppénzes infót,majd mindjárt megkeresem és ismét bemásolom. Én megkérdeztem a dokimat és azt mondta,hogy végülis meg lehet oldani...de először kicsit vacilált, meg hebegett-habogott,azt hittem még nem hallott róla és vhogy mentegetőzni próbál, mert olyanokat mondott,hogy hát ezt csak akkor lehet igazán,ha beteg a pici. Erre én mondtam, hogy ez az iromány semmi ilyenre nem utal,hisz azt mondja hogy a baba szoptatása, ápolása miatt jogosult az anya táppénzre. Aztán azóta megtudtam,hogy eredetileg tényleg úgy van,hogy betegségnek kéne mögötte lennie, de akkor miért nem így fogalmazták meg??? :roll: Nah, mindegy.Szóval a gyerekdokin múlik. Engem lehet azért kiír. Egyik kolléganőmet csak 2-3 hónapra volt hajlandó a dokija kiírni.

Csehi,
Csudi szép a kis Luca!És hát a hajkoronája!! :D
De jó lehetett korizni :) Én is úúúúúgy mennék... (de mondjuk nincs korim, de imádok korizni,szal venni kell egy korit majd)

Egyelőre úgy néz ki sikerül lemennünk a hétvégére Pécsre anyumékhoz(Drágám tud hozni céges verdát) :D szorítsatok, mert már nagyon mehetnékem van! Kell egy kis környezetváltozás,de nagyon.
Nálunk Andor nem érzi a frontot sztem, mert ugyanúgy durmol napközben,mint máskor :D Azt vettem észre,hogy az 1-2 óra körüli szopi után még játszik egy darabig és utána egy hosszabbat durmol. Most lassan 2 órája alszik, szerintem nemsoká ébred.
D.e. csak max 2x1 órát szundít.

Monee,
Hogy van a torkod? ÉN már szilveszter óta küzdök vele, akkor jól el is ment a hangom, jópár napra. Azóta meg nekem is egyik nap jó, másnap meg megint fáj. Most vettem én is Tantum verdet,de csak sima gargalizálósat,mert nem volt sprays.Pedig az tök jó már én is használtam.

Nyaralás: mi tervezzük,hogy megyünk külföldre. Bejci, mi is Görögöt gondoltuk,mert ott még egyikünk sem volt. Azt beszéltük,hogy lehet összeverődnénk még egy 2 gyerekes család haverunkkal, meg még egy haver és együtt kibérelnénk egy baaazi nagy lakóautót és úgy vágnánk neki :D szerintem nem hangzik rosszul.
Tavasszal meg szeretnénk kimenni Németbe Szabolcsom unokatesójához (ott is született augusztusban baba,szóval jó lenne)
Remélem sikerül ezeket megvalósíteni :)

KépKép
KépKép
gabolino

Eszike,
íme a táppénzes cucc:

BNO kód: P9680
OEP-nél tájékoztatást adnak a következő telefonszámon: 288-52-62

1997. évi LXXXIII tv.
46. § (1) Táppénz a keresőképtelenség tartamára jár, legfeljebb azonban
a) a biztosítási jogviszony fennállásának időtartama alatt egy éven át, a biztosítási jogviszony megszűnését követően 45 napon át;
b) egyévesnél fiatalabb gyermek szoptatása, illetőleg ápolása címén a gyermek egyéves koráig;
c) egyévesnél idősebb, de háromévesnél fiatalabb gyermek ápolása címén évenként és gyermekenként nyolcvannégy naptári napon át;
d) háromévesnél idősebb, de hatévesnél fiatalabb gyermek ápolása címén évenként és gyermekenként negyvenkettő, egyedülállónak nyolcvannégy naptári napon át;
e) hatévesnél idősebb, de tizenkét évesnél fiatalabb gyermek ápolása címén évenként és gyermekenként tizennégy, egyedülállónak huszonnyolc naptári napon át.
(2) Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően a biztosított, ha részére külön törvény rendelkezése szerint betegszabadság jár, a 44. § a) és f) pontjában említett keresőképtelenség esetében táppénzre legkorábban a betegszabadságra való jogosultság lejártát követő naptól jogosult.
(3) Az, aki keresőképtelenségét közvetlenül megelőző egy évnél rövidebb ideig volt folyamatosan biztosított, táppénzt csak a folyamatos biztosításának megfelelő időn át kaphat.
(4) Biztosításának a tartamára tekintet nélkül jár a táppénz annak, aki
a) tizennyolc éves kora előtt válik keresőképtelenné, vagy
b) iskolai tanulmányai megszűnését követő 180 napon belül biztosítottá válik, és keresőképtelenségéig megszakítás nélkül biztosított.
(5) Ha a biztosított a keresőképtelenség első napját közvetlenül megelőző egy éven belül már táppénzben részesült, ennek időtartamát az újabb keresőképtelenség alapján járó táppénz folyósításának időtartamába be kell számítani.
(6) Az (5) bekezdés alkalmazásában nem számít előzménynek az az idő, amely alatt a biztosított
a) egyévesnél fiatalabb gyermek szoptatása,
b) beteg gyermek ápolása,
c) közegészségügyi okból foglalkozástól eltiltás, hatósági elkülönítés vagy a járványügyi, illetőleg állat-egészségügyi zárlat
miatt részesült táppénzben.
(7) A biztosításban töltött idő akkor folyamatos, ha abban 30 napnál hosszabb megszakítás nincs. A 30 napi megszakítás időtartamába nem számít be a táppénz, a baleseti táppénz, a terhességi-gyermekágyi segély, a gyermekgondozási díj, a gyermekgondozási segély folyósításának az ideje.

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Üdv mambu! Tök jó, hogy még mindig csatlakoznak anyukák!
Gyere gyakran!

Gabolino!

Pécsre? :D Ha majd megjön a jó idő és jöttök anyudhoz, egyszer összefuthatnánk. Talán Eszike és Starlark is tudna csatlakozni hozzánk. :wink:

Köszi a kérdést! A torkom ugyanúgy van, mint eddig. Hol fáj, hol nem. Néha áthúz a fülemre, ami még rosszabb, de már nem tudom mit lehetne kezdeni vele. Én a szopogatósát használom a Tantum Verdének. Szedek Cetebét, iszok Calcium D Sandozt, beveszek multivitamint mindennap, nem nagyon tudom mit lehetne még tenni. Illetve inkább úgy mondom, hogy nincs kedvem már a 4. gyógyszer is megvenni, elegem van, majdcsak elmúlik magától.
A néha rám jövő köhécselés idegesít a legjobban, mert Ákos minden helyzetben halálra rémül, ha elkezdek köhögni... így persze a csendes megfulladás jut többnyire nekem. :?

Csehi!

Az a gáz, hogyha annyiért adom a csomi pelust, hogy mindkettőnknek megérje (mondjuk 3000-ért), akkor sem jó Neked, mert még 680.- Ft a posta, és akkor ugyanott vagy, mintha boltban vennéd. Nem éri meg a macera. Olyannak lenne jó, aki helybeli, hogy ne legyen ptk.

Eszike!

Neked esetleg nem kellene a pelus? Pampers 3-as, talán 3 db hiányzik a nagy csomagból, 3000-ért odaadom, ha kéred. Persze ha a Párod vagy Te még jártok erre rendszeresen...

Tök jó látni, hogy azok a csöpp újszülöttek akik voltak a babáink még nem rég, hogy kikerekedtek! :D Az összes baba kivétel nélkül. :)

Márti!

Hááát, én most egy jó pár napja együtt alszok már Ákossal és pont ma gondolkodtam rajta reggel, hogy nem látom hol a vége. 11 óra előtt nem tudok elaludni, de a hapsim éjfél és 1 óra között kel cicizni egy rövidet. Áthurcolom hozzá a takarómat és a kispáncimat, elvackolunk az ottani ágyon, cicire csatlakoztat és annak rendje és módja szerint elalszok. Aztán vagy felébredek reggelig, vagy nem. Vagy Ákos kezd el nyöszizni és félálomban csak bedugom a szájába a cicit és ismét alszok tovább, aztán már csak azt veszem észre, hogy reggel 6kor zörög a Férjem melóba készülés közben. A mi ágyunkban nem alhatunk, mert a Párom minden zörrenésre felébred és nem tud visszaaludni, másnap meg mosogatórongy effektus. Szóval az a lényeg, hogy női felemet kicsit zavarja, hogy nem alszik együtt a párjával, az anya felemet meg nem, mert minden szempontból most így a kényelmesebb mindenkinek.
Viszont az vitathatatlan, hogy lett tejci több az örökös cicizéstől. :D

Szeder!

Hű, tényleg, az influenza járvány... :(
Itthon sok esélyünk nincs elkapni, de tuti, hogy a Férjem megint hazahozza a munkahelyéről.
Asszem Occilococciummal (lehet nem így kell leírni), fogunk erősíteni. Megelőzésre is jó, heti egyszer kell akkor bevenni. Ákosnak szerintem ma adok is már.

Nekem konkrétan is nehéz napjaim vannak, de más téren sem könnyebb. :? Ákos ma meg van kicsit zakkanva. 10kor mindennap menetrendszerűen elalszik, ma még fél 12kor itt huhogott halál álmosan. Hiába ráztam, dajkáltam, csak feszítette ki magát a kezemből, viszont ha leraktam, akkor meg bömbölt. Végül feladtam, bekentem a fogát zsibi krémmel és utána szerencsére a cicin elaludt. De nem sokat saja, talán 1,5 órát, most ismét alszik, némi küzdés után. Remélem legalább 5ig, mert akkor fürcsiig megint rendben lesz.
Biztos a foga, meg az idő is, de annyira nem bírom, hogy nem lehet kezdeni vele semmit. Ha a karomon ül és sétálgatok vele, csak akkor van csendben. Azt meg az csinálja egész nap, akinek két anyja van... :twisted: Ma már erősen pipa voltam és elpanaszoltam a nyomorom a Férjemnek, aki csak annyit mondott, hogy gondoljak bele, nekem milyen rossz kedvem van, ha fáj a fogam. Igaza van, a fogfájásnál, már csak a fülfájás a rosszabb.

Mindjárt nézek a Teszveszen vagy a Vaterán borostyánláncot. Nem veszíthetünk vele semmit, ha kipróbáljuk. Ákosnak is könnyebb lenne talán. Szegénykém, én csak ideges vagyok, Ő az aki szenved igazán.

Honey!

Gratula az evészethez! Csak így tovább!!!! :wink:

Minyu!

Neked meg a sok tejcsihez! :D

Hirtelen ennyi. Biztos kimaradt még valami, csak hogy eszembe jusson előbb vissza kell lapoznom. :)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Eszike:
köszi a visszajelölést Bius nevében! :wink:
Vendég

..
Alszik a drágám.

Látom, hogy nem csak nekünk van nehezebb napunk. Most jutok levegőhöz.
A felét sem tudtam ma megcsinálni, amit eredetileg terveztem. SEbaj! Majd holnap.

Monee!
Látom, tökre egy a bajunk. Illetve nem baj ez, csak a tehetetlenség beszél belőlünk.
Imádom így is minden percét. Csak kissé el vagyok keseredve,hogy nem tudok segíteni neki.
Egyet beszélünk, fogfájásnál a fülfájás a legrosszabb! Nagyon egy húron pendülünk most!!!!!!
Szerintem ez csak egy átmeneti állapot, és holnap jobb lesz.! Bízom benne! Te is tedd ezt!

Márti!
Mi volt a dokinál?

szeder74

Gabolino: köszi a bemásolást! Elküldtem a könyvelőnek, kíváncsi vagyok mit szól hozzá!!!! Biztos ő is majd hebeg-habog, mert annyi dolga van mostanság!
Gabolinon kívül valaki utánakérdezett ennek?

Monee: megy a privi!
Vendég

Üdv. köztünk Mamba!

Csajok még 1x zaklatlak a videókkal Benneteket.

Karácsonyi videóhoz kérnék képet:
Holka,Judit,Sziszi,Csehi,Winona,Bagzerka,Nostawen,Ormolya,
Sarkantyúka,Blúmi,Dorka

3 hós videóhoz:
Gwini,Ormolya,Bagzerka,Sarkantyúka,Winona,Nostawen

Mamba Te is küldj nyugodtan. :lol:

Várom a képeket.
megyerinoemi kukac citromail.hu

Kép
Kép
noni78

Bejci,
nagyon tündéri Bius!!! Látom a torna nálatok is sokat segített! :D

márti,
lehet hogy tényleg most van valami fejlődési ugrás, mert Flóra is egész éjjel cicizett. Ma már 8x evett! :shock: Remélem meg lesz a hatása. :)

monee,
nálunk is vannak totál zizi napok. :( A legrosszabb az, amikor látom hogy hulla, totál vörös a szeme és mégse alszik.
A fekve szopiért irigyellek, nekem nagyon nem megy... :( Annyira nem esik kézre.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

minyu, eszike... és aki még tejpépet vagy sinlac-ot ad cumisüvegből:
Milyen üveget / fejet használtok, amin átmegy a pép?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honeymoon :)
most még nem eszünk, de anno Nándival Aventet használtunk, variábilis fejjel (ez a neve), amin nem pont alakú lyuk van, hanem egy egyenes vágás és attól függően jön belőle sok vagy kevés, hogy hogyan forgatod, milyen szögben áll a vonalka.

mambu :)
üdv itt :)

Kép
Kép
Kép
minyu

sziasztok!

nem tudom mi volt éjszaka Lucával :( óráként felkelt ,sikongatott,de nem sírt, csak dumált ezerrel,átmentem hozzá betettem a cumit a szájába és már aludt is.Remélem most jobb lesz :)

Mambu:üdv.köztünk ,látom neked is Luca az egyik lányod:) tök jó nekünk is Lucánk van.ínem szeptember 8-án született véletlenül?Mi pedig Pákozdon lakunk.
Édes lányaid vannak.

szeder: örülök,hogy már jobban vagy.Nem lehet valami jó az a hólyag gyulladás:( nekem rendszerint petefészek gyuszim szokott lenni,de az is nagyon szörnyű :(

gwini: nem is baj ha vékonyak a babák ,szerintem,Luca sem egy hurka-gyurka,de szerintem nem is sovány. Ő két hete volt 5670 gramm és 65 cm.

monee: ok,igazad van.Akkor hagyjuk,remélem el tudod passzolni ott helyben

eszike: jó hogy jöttél, Noncsi nagyon édes kiscsaj :)

Bejci: Bius nagyon szép kisbaba,nagyon tetszik.

gabolino: köszi Luca nevében is :)

nyaralás: mi még nem döntöttük el konkrétan hogy hova megyünk, de Horvát országba mennénk szívünk szerint,remélem összejön.

Kép
csehi77

honey: én kiskanállal adom neki a tejpépet is ,és most már egyre ügyesebb. Eleinte Luca sem evett ám szépen kiskanállal :) Meg kell nekik is tanulni.

Kép
csehi77

Honey: én egyszerűen kivágtam a cumit, mert hirtelen nem volt jobb ötletem. Azzal a hegyes körömvágó ollóval vágtam bele kettőt, aztán jön belőle.
Tudom, hogy létezik olyan cumi ami dirrekt péphez van, de nekem még nem volt lehetőségem venni.

Csehi: nálunk is elég érdekes volt a tegnap éjszaka. Kb. 4-szer keltünk!

Legújabb mánia: Noncsi tegnap óta folyamatosan dugdossa a nyelvét! :D
Olyan mókás! Majd megpróbálom lefényképezni nektek!
Vendég

noni: itt a karis kép

Kép

Kép
csehi77

Eszike!

Most fürdéskor Ákost is ezt csinálta. :lol: Annyira édes volt, ahogy kiöltötte hegyesre a nyelvecskéjét! Sajnálom, hogy Apa nem volt itthon, biztos megzabálta volna. :D
Az Anya tantíts engemben ez is benne van, hogy játszunk nyelvdugdosósat velük. Szóval amikor kidugta, én is kidugtam, mondtam neki, hogy csinálja még, dugja ki a nyelvét és egészen hamar rájött, hogy akkor van a nagy örömködés, ha kidugja. :D Tök nagyokat kacarászott közben. :) Jó játék. :D

Honey!

Én nem spillázom túl a dolgot. A gyerek a hátára lefektet, én oldalt melléfekszek. Amelyik oldalon fekszek, azt a kezemet kinyújtom (pont Ákos feje felett), a másik kezemmel meg beadom a szájába a cicit. Fejem alá párna. Ákos minden gond nélkül odafordítja a fejét és cummog édesen.
Anno LLL-éknél olvastam, hogy Őt is az oldalára fordítva kéne így szoptatni, hogy összeérjen a hasunk, de az sehogy sem ment nekem, mindig elgurult a gyerek. Aztán meg rájöttem, hogy Ákos így is tud szopizni (kézben sincs a pocakja felém), semmi hátrányt nem szenvedünk miatta és nem is erőltettem tovább a másik pozíciót. Ha jól lakot lecuppan és alszik. Meg én is. :D

Jeee!
Ma kétszer altattam már el a Manót és kétszer fel is ébredt. Most megy a harmadik, Apa küzd vele. Nem éhes (először 30 percig cicizett, amin elaludt), bezsibiztem a fogát, tiszta a pelus és álmos. Ki érti ezt?! Asszem világgá megyek! :x

Monee

monee85

Monee: Bianka sem akar aludni. Nem egy sírós típus, de ott ordít apja kezében... :? :roll:
Vendég

monee! Kitartás! :wink: - mondom én, aki szintén 8) :lol: Holnap jobb lesz!

szeder74

Ákos alszik.
Remélem így is marad.
Cicit akart még. Függő. :twisted:

Monee

monee85

Sziasztok!

Mambu!
Üdv itt! Nagyon szépek a lányaid! :lol:

Laluval sem stimmel vmi tegnap este óta. Lehet, hogy front van? :roll: Megint nem akart szopizni egész délután. :cry: De legalább sinlacból evett rendesen, de persze lefejt anyatejjel kevertem be neki. :wink:

gwini

Sziasztok lányok!

Elutaztunk a hétvégére a szüleimhez, ma meg alig győztem elolvasni a termést. Ráadásul már írtam egyszer egy marha hosszút, de lefagyott ez a fos laptopom, elszállt az egész. :evil:
Most írhatom újra, de már zanzásítva.

Mambu,
Üdv közünk! Nagyon szépek a lányaid! A Lili pedig a kedvenc lánynevem, csak azért nem lett a lányom az, mert már sajnos van egy Lili a családban.

Honey,
Erőltesd a fekve szoptatást, mert nagyon jó!! Én csak így bírtam ki azt az időszakot, mikor Julcsi 2-3 óránként felkelt enni éjszaka. Mondjuk én a gyerekszobában aludtam, és amikor nyekergett magam mellé vettem, és ahogy Monee is írta, már aludtam is tovább.

Minyu,
úgy látszik nálam is bevált a More Milk, aminek nagyon örülök! :lol:

Gabolino,
Nagyon jók a fotók Andorról! A borostyán lánccal kapcsolatban kérdezném, hogy nem szakad el könnyen? Julcsi simán letépi a nyakából a partedlit, de kipróbálnám majd ezt a borostyán láncot.

Starlark,
Te mióta vagy sötétbarna? Eddig az avatarképedben szőke voltál ugye? Vagy már hülyülök? :shock:

Bejci, Csehi, Honey és mindenki,
A babák egyszerűen gyönyörűek. Mindenki rakjon sok képet a babájáról, én imádom nézegetni őket!
A fogzási mizériát, nem alvást sajnálom, kitartást az érintetteknek!

Nyaralás:
Nálunk még nincs betervezve, de három hét múlva megyünk síelni. Szerencsére jön velünk anyósom is, bevállalta a bébiszitterkedést, amíg mi síelünk, de ennek ellenére ideges leszek, ha az utazásra gondolok. Szerintem elvisszük majd a fél házat (kád, utazóágy, pelenkázólap stb.stb) Még szerencse, hogy a társaságból egy házaspár kisbusszal jön, hozzájuk bepakolhatunk majd. De így is elég érdekes lesz. :roll:

Kérdés:
Van olyan köztünk, aki már csak 4 óránként etet? Azt szeretném kérdezni, hogy akkor már csak négyszer eszik a baba? Most próbálom nyújtani az időt két etetés között, de a négyszeri evést nagyon kevésnak találom. Ti hogy csináljátok?

Kép
hbetti

Sziasztok!

Front az van,Lányok,de Kamillára nem hat (nemhiába,véletlenül sem fronthatásra bújt elő,hanem abszolút frontmentes időben :lol: ),ma is aludt 8 órát,tök jó a kedve és már 20.30-kor letettem,azóta csend van.

Honey!

Én már érzem az elmúlt 2 éjszaka hatását tej fronton! Jól beindította ez a lány! Flóra is megcsinálja magának,tuti! És nagyon örülök,hogy Flóra elfogadja a kiskanalat! Komolyan nagy kő esett les a szívemről! De azért menjen csak a szopi ezerrel!

Mambu!

Én is örülök ám,hogy jöttél!

Szeder!

Én sem fejeztem be,amit akartam! Megyek is teregetni!

Ámulok-bámulok ezen a sok gyönyörűséges kislányon! Tényleg,a legutóbbi képek mind kislányokról készültek! Olyan szépek!
Na,én is jövök még ma este képpel,mindjárt felkeltem a férjemet Berci mellől :lol: ,hogy töltse fel a fényképezőről a számítógépre őket!

Márti
borossné becz márta

Monee!

Nálunk Apa 2 nővel alszik egy ágyban! :lol: Jó az alvókája nagyon,meg se rezzen,ha Kamilla felébred!

Betti!

Kamilla nappal csak 4x eszik,de én is kevésnek tartom valahogy! Főleg,hogy abból csak 2-3 olyan,amikor sokat is eszik...Na de éjjel bepótolja! Szerinttek Ők tudják,hogy az éjjeli szopitól sok-sok tej termelődik? :lol:

Márti
borossné becz márta

:D :D :D :D
képzeljétek, most fejtem szopi után és még 60 mili lejött!! Pedig Flóra úgy tele ette magát, hogy vagy 5x bukott.
YEPEEYAYEEEEE!!! :D :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

IGEEEEEEEEN!!!

Szeder!

Csabinak begyulladt a füle,a héten itthon marad és sajnos antibiotikum kúra (pedig a mi dokink tényleg csak akkor ír,ha muszáj)! Szerencsére csak érintésre érzékeny a Csabi-fül,úgyhogy legalább nem kínlódik szegénykém.

Na,itt vagyok a képekkel,aztán megyek,még rendet kéne rakni a konyhában is,meg aludni sem ártana...

Kép Koncentrálok!

Kép Már 4 hónapos vagyok!

Jó éjt Lányok!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt! - vagy nem is tudom,hogy most mi van :roll:

Itt vagyunk a dolgozóban, és Adél úgy döntött fél órája, hogy Ő bizony már nem álmos :)

Készítettem is bizonyítékot :

Kép Ki aludtam magam! :)

Kép Pózolni tudni kell :)

szeder74

Most aludt el Adél.
Én meg már nem fekszem vissza, mindjárt kelnek a fiúk és mennek suliba.
Azt hiszem,hogy hosszú napom lesz. :roll:

Márti!
Hatalmas kislány és gyönyörű Kamilla!!! A második kép az annyira csajosra sikerült, abban a pörgős szoknyában!!! :wink:
Hány kiló is most? Próbálkozik a hasról-hátra forgással. Látom,hogy szépen támaszt azért kérdezem. :)

szeder74

Szeder!

Bűbájos kis hajnali rigód van! Micsoda szempár! :lol:
Kamilla múlt szerdán 5620g volt és már 3 hetes kora óta átfordul hasról hátra. Most hátról hasra akar,de még csak oldalra sikerül!
Köszi a dícséretet
Akartam már Tőled kérdezni,nálatok milyen iskolatáska vált be a fiúknál,amikor kisiskolások voltak? Csabim ősszel kezdi a sulit és kersgélek. Kérdeztem a védőnőt,hogy milyen típusú jó a hátának,de csak annyit mondott,hogy könnyű legyen. én egyenlőre Budmil felé húzok,de Te tapasztalt vagy tartósság,minőség,kényelem terén,a legfontosabb,hogy a gerincének jó legyen!
Megyek,mert én még pizsiben vagyok,a srácok meg lassan megéheznek. :lol:

Márti
borossné becz márta

Szép jó reggelt! :)

Gyönyörűséges lányka képeket tettetek fel!!! :) Olyan szépséges mindegyik!
Szeder,
Adélnak az a huncut mosolya! :) :):)

Betti,
Szerintem alapból ilyenkor még bőőőven jó ha 5x eszik a baba 1 nap. (a kismamás táblázat szerint a 4x-i étkezést 7! hónapos korra írja) Andornak volt egy időszaka, amikor 4 óránként evett, de akkor még kelt éjszaka és ez jóóó régen volt. Most 5x eszik egy nap 3 óránként és este 8tól reggel7ig szunya van :D Én nem piszkálnám, hisz ha éhes,akkor éhes, és ha keveset eszik nappal akkor meg éjszaka esetleg majd be akarná pótolni.
A borostyánláncot szerintem nyugodtan kipróbálhatod,sztem tuti nem tudja letépni Julcsi. Az Andoros támasztós képen ahol jól látszik a lánc, azt külön csak úgy "beállítva" készítettük,hogy lássátok mégis milyen hosszú. De valóságban ez szinte becsúszik a nyakába a kis hurkái közé,szóval nem ér a keze ügyébe abszolút (és persze ruha alatt van, fürcsire meg levesszük)

Nálunk sem volt fronérzékenység :)

Megyek, mert felébredt...

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Jó rég voltam Én is, de nem is magyarázkodom csak így megy sajnos. Nem is vagyok nagyon képben annyit írtatok.

Nálunk az elmúlt 2 éjszaka már egész jól sikerült, ezt meg tudnám így szokni, csak kétszer kelt Ramóna és Kornélia is ügyesen alszik. :lol:
A fogzással Mi is küzdünk, kenegetem Én is az ínyét szegénykémnek!

Nyaralás nem valószínű. A férjem csak április környékén megy vissza dolgozni. De Nekem ez nagyon nagy segítség, hogy itthon van velem. Ezért is nem nagyon tudok jönni mert úgy repülnek a napok.

Ramóna még nem nagyon akaródzik átfordulni. Már párszor sikerült átbillentenie magát hasról hátra de visszafelé még nem ment egyszer sem. De szegénykémnek nincs sok lehetősége a próbálkozásra. Kornélia nem hagyja kibontakozni szegényt! Elveszi mellőle a játékokat állandóan puszilgatná meg szeretgetné. Így visszakerült a járóka a nappaliba és Ramóna abban tornázhat csak :) De a jó a rosszban, hogy Ramóna is mo st kezdi felfedezni Kornéliát és nagyon édin kacag neki hangosan! Már sikerült felvenni videóra is annyira édesek!

A képek nagyon tündériek! Most Én sem tudom név szerint leírni, de mindenkinek a babája gyönyörűség! Én is imádom nézegetni Őket! Ha másra nem is jut időm a képeket mindig megnézem!!

Mára ennyi voltam, ne harizzatok, hogy nem írtam név szerint!!
Puszi Mindenkinek!!

Ja és Mambu üdv. itt!! :)

Kép:

Kép

Kép

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Lanta!
De szépek ezek a lányok! :lol:

Mi most jól aludtunk. Csak 1-szer kelt a Lalu szopizniés már aludtunk is vissza. Én is fekve szoptatom. Ez éjjel tényleg kényelmes.

Szeder!
Nagyon kis huncut Adél! :lol:
Kitartás a mai napodhoz!

Nórikámmal nem tudom mi van. :roll: Azt mondogatja, hogy hányni kell neki, de nem hány. És nem akar enni. Ez nála nem jó jel. :cry:

gwini

A nyaralást mi Olaszországba tervezzük, ha minden jól alakul. Már alig várom! :lol:

gwini

Szeder: kár, hogy nem lakunk közel egymáshoz, mert akkor hajnalban "randizhattunk" volna! Noémi is hajnali 4-kor úgy döntött már nem alszik tovább. Úgyhogy én is bagoly voltam. Ráadásul ő nem vigyorgott, hanem sirdogált, nyügizett. Persze, hogy apát is felverte. Nem kellett neki semmi. Se tea, se cumi, se cici. Csak szimplán sírt.
Aztán fél6-kor nagy erőszakoskodások árán elfogadta a cicit, és megnyugizott, és elaludt. (9-ig aludt)
Nem tom mi van vele?!

Nagyon szép baba Adél!

Lanta: Édesek a pink csajok!
Vendég

Gwini: és éjjel akkor Laluval alszol, vagy szopi után még van erőd lerakni a saját ágyába?

Nyaralás: mi kempingezős család vagyunk! Valaki még szokott kempingezni?
Mi benne vagyunk egy klubban, itt egész évben programok vannak, úgyhogy majd abból válogatunk. Összeszokott hatalmas társaság, jó nyugis környezet, szupi hangulat....
Vendég

Márta: naggyon csinos ez a Kamilla-baba!
Nálunk is apa 2 csajjal alszik egy ágyban. Marha büszke rá!
Vendég

Adél azóta is horpaszt :)

Most nem is bánom, mert itt van a Katika, -aki segít néha ablakot pucolni- és nagy takarítunk.
Iszom a söröm, és gondoltam ennyi pihi nekem is jár.

Eszike!
Hát igen. Én is gyakran gondolok arra,hogy mennyi baba és anyuka van épp fenn. Milyen randikat lehetne hajnalok hajnalán tartani :)
Sajnálom,hogy nálatok sírással ment el az idő.
Úgy még nehezebb.
Majd holnap csörgök a hhgyull miatt.

Márti!
Köszike!
Amúgy nem kancsal Adél. Ez a kép nagyon csalfa.. olyan furák a szemei Adélnak :lol: 8) Ha nevet az egyik jobban becsukódik és kisebbnek tűnik.
MInden babánál így van??

Rohanok, de majd jövök.

Minyu!
Hívlak délután - este fele!

szeder74

bejci: nem tudom, hogy allergiám van-e vagy valami más.... a bokám viszket, már sebesre vakartam. mint 1 bolhás kutya, úgy nézek ki időnként.
csöppcsajod egy tünemény és nagyon szép neve van.

Írok egy kicsit magunkról...

Lilusom egy fgorgószél. 10 hónaposan kezdett el járni, 1 évesen beszélni. Mindennel nagyon gyorsan halad, mintha 1000 dolga lenne. Most jön neki a felső szemfoga, egész ökle néha a szájában, Mi ezekkel a fogacskákkal írtóra megszenvedtünk.
Nagyon szereti a tesót, Luca 10 percenként kap egy puszit a pofijára, de nagyon kell figyelni, mert már színtiszta szeretetből ropit is halásztam ki Luca szájából. Vettünk egy nagy járókát, hogy tudjam hova tenni a kicsit.

Luca szeptember 2-án született. 2 nappal túlhordtam. 3550-el született, de most sztem 7 kiló körül járunk. :shock: Kicsit hasfájós, most már ha jól sejtem fogfájós is. Elvileg ma jön meg neki a borostyán lánc, Lilinek is van és használ is úgy érzem, ezért most kipróbálom Lucánál is. Reggel délben este adom nekik a chamomillát, azóta talán nyugisabb a napunk, de van hogy Lucc egész nap nyűgös. Általában 2*1 ótár ha alszik nappal.
Éjszaka 1-szer kel, vagy egyszer sem. Ez mintha beállt volna. Az elején volt hogy mindkettő megébredt éjjel, én az egyiket ringattam, apa a másikat próbálta visszaaltatni.

A séta a gyenge pontunk, Lili még megy amerre lát, de babakocsistól nem tudok utána rohanni. De majd alakul ez is. Remélem.

Kép

Kép
mambu

hbetti: mi már 4 óránként eszünk, de leginkább Lucától függ, ha látom hogy elvan akkor nem etetem, meg, de ha evés után 3 órával nyűgös akkor igen. És mivel éjjel is eszik általában egyszer sztem elég. meghát 7 kiló az 7 kiló :)

szeder: de aranyos az a mosolygós kép, tényleg nem tűnik rajta álmosnak :)

köszönöm a kedves fogadtatást mindenkinek :D

lanta, márti: gyönyörűek a kislányok.

de látom van itt jópár fess fiatalember is :wink:

nálunk is téma a nyaralás, de én igazából nem mennék. apósék olaszba szeretnének menni, de én 2 ilyen kicsivel félek a hosszú úttól, a programhiánytól. egyelőre szívesebben mennék itthon valahova.

Kép

Kép
mambu

csehi77: pákozd is szép környék én az egész Velencei-tónak rabja vagyok, kíváncsi vagyok milyen lesz ha jön a nyár és felbojdul a "méhkas"...

Kép

Kép
mambu

Betti: Benedek is 4x eszik egy nap, es mar 8 hetes kora ota. Nalunk ejszakai eves sosem volt, mert az elso pillanattol aludt ejfeltol reggel 6-ig, 3 hetes koratol pedig 8 orat folyamatosan minimum alszik, most mar a 12 ora az atlag. Szoval nalunk mukodik a 4szeri eves, eloszor en is azt hittem, hogy ez keves (mondjuk Bendo azert hatalmas adagokat kepes bepofazni, mar nemegyszer volt, hogy 400 folott evett, mondjuk ez nem altalanos), meg nekem tej gondjaim sem voltak sosem, szoval tenyleg tud mindig annyit enni, amennyit akar. De en is azt gondolom, hogy az 5x-i eves lenne az idealis. De hat ugye eleg hamar elerte a 8 kilos sulyt, szoval szerintem neki jo ez igy. Es en nem is eroltettem semmit sem, ezt teljesen o alakitotta igy ki.

KépKép
Kép
humanka

Szeder: Adél nagyon kis huncut! :wink: És nálunk is kisebb az egyik szem, ha Bius mosolyog! A 2 hónapos videóban pl. pont olyan kép van! :)

Lanta: Tök jó, hogy ilyen csajosan öltözteted a lánykákat! Nagyon csinik! :)

Márti: Ej, de formás kislánykád van! Húúú, az a cipő a 4 hós képen nagyon tetszik! Én tök béna vagyok cipővásárlás terén! :(

Hbetti: Mi nappal 5x eszünk, de éjjel 3-4 között még van egy gyors szopi. Bianka nem eszik sokat egy-egy alkalommal, úgyhogy mi a 4 óránkénti etetéssel nem is próbálkozunk.

Mambu: Mindjárt küldök priviben egy képet, hogy milyen volt az én bokám a 39. hétben. :evil:
Húú, nem lehet egyszerű a 2 kis hölgyeménnyel! És grat Luca 7 kg-jához! :)

Honey: JAj, de jó!!!! Örülök, hogy tejci fronton alakulnak a dolgok! :wink:
Vendég

bejci: köszi a gratut, pedig még ijesztgettek mikor költöztünk (Luca akkor volt 1 hónapos) hogy nincs elég tejem. :lol:

Kép

Kép
mambu

márti,
látom kiélvezed, hogy végre van egy kiscsaj is a családban!! :D Irtó cuki az a ruci rajta!!
Csabinak jobbulást!

Flóra 5x eszik nappal és egyszer éjszaka. Anno, amikor átaludta az éjszakát a súlygyarapodása is megállt és a tejem is megcsappant. Szóval nem bánom.
Meg az éjszakai evés nálunk max 15 perc, abba meg nem halok bele.

Nyaralás: én tuti kiharcolom apánál, hogy vagy Görög vagy Olaszo.-ba menjünk. Nagyon hiányzik már a nyaralás. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Aki Avent elektromos ételmelegítőt vagy sterililót használ : hogy kell vízkőteleníteni ezeket? Mert borzalom, ahogy kinéz mindkettő nálunk. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honeymoon :)
nekünk nincsenek ilyen cuccaink, de az ilyen eletromos kisgépeket (vizforraló, hidegpárásító) ecettel nagy ritkán citromlével szoktam vizkőoldózni. Lehet kapni spec. vegyszert is, de ahhoz nincs bizodalmam.

nyaralás: nálunk idén valszeg elmarad. Idén tudunk először előtörleszteni a lakáshitelt, és az ilyen nagyobb kiadásokat most mellőzzük, max hétvégi pecázások lesznek, esetleg 1-1 nap csúszdapark vagy strand a nagyobb családdal, gyerekekkel.

És akkor aki fut a sok gyönyörű csajszi után az én kispasim:

Kép

és apa nagyszerű kompoziciója:
Kép

Holnap jön valaki a lurdyba???

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
:D:D:D szuperek a képek!!! :) Ilyen "piásat" már a Drágám is akart készíteni,de valahogy eddig még elmaradt :)

Honey,
szupppper,hogy több a tejci!Örülök!!!:D
Vízkőtelenítést sztem is ecettel próbáld esetleg első körben.

Monee,
Én benne vagyok a taliban majd nagyon szívesen :) Tök jó lenne, főleg ha tényleg már jó idő lesz. Úúúúgy várom már a tavaszt.

Lanta,
Nagyon szépek a kiscsajok! :)

Nah, elfogyott tegnap a fagyi tejcsi,így este Andorkám először kapott tápit. Nagy izgalommal vártam vajh megeszi-e, de végülis kisebb-nagyobb nyammogás, kóstolgatás után bevágott 80at. Szóval sztem szerencsére nem lesz vele gond, ha hozzá kell pótolni.
Viszont tegnap adtam neki először sütőtököt és igggencsak fura képeket vágott hozzá :D mint akinek nem ízlik,vagy nagyon furcsálja. Végülis evett belőle, de ma nem fogadta el holott éhes volt. Csak a cicit fogadta el :) sebaj...

Azt vettem észre, hogy nagyon imádja ha vele szembe fogom a kezembe (én ülök) és felemelem a magasba majd lecsüccsen a térdemre, vagy akár áll a térdemen. Olyanokat röhög :D És tök erősen feszíti,tartja magát a lábával miközben én tartom :shock:

Volna még egy kicsit bárgyú kérdésem: :oops: ugye a tápit sem lehet újramelegíteni, csakúgy, mint az anyatejet, ugye?

KépKép
KépKép
gabolino

Szisztok!

Márti,
Hát nagyon elegáns Kamilla abban a kis ruciban! És milyen jó baba! Biztos tudja, hogy anyát kimélni kell, mert amúgy is sok a dolga. :D

Szeder,
Én nagyon morcos tudok lenni, ha korán felkeltenek, de ilyen gyönyörű vigyorgástól biztos elmúlna a rosszkedvem!(Azért én nagyon hálás vagyok Julcsinak, hogy most már nem kel fel éjszaka, és reggel fél 8-kor ébreszt csak)

Gabolino,
Köszi a választ, azóta már én is utánanéztem, és láttam, hogy egyenként vannak csomozva a kövek, így ha elszakad, sem lehet semmi baj. Tudod, paramami fantáziám hamar beindul. :oops:

Lanta,
Gyönyörűek a lánykáid, és engem most a nagylányod varázsolt el teljesen! És nem mellesleg nagyon cukin öltözteted őket! Már én is panaszkodtam itt a fórumon, hogy Julcsi még nem forog, de megnyugtattaka lányok, hogy még ráér.

Gwini,
Hát ez nem jó hír, egyik lánykáddal rendeződik a helyzet, erre a másik lesz beteg. :(

Eszike,
Bátrak vagytok, hogy kempingezni mentek a babával. Régen én is élveztem a sátrazást, de ma már lusta vagyok, inkább a komfortot választom.

Mambu,
Én is félnék a hosszú autóúttól, most is "csak' 500 km-re megyünk síelni. Remélem, azt még kibírja Julcsi.

Honey,
Szerintem is ecettel próbáld, az a legjobb, legtermészetesebb vízkőtlenítő (van ilyen szó? :roll: )

Minyu,
Nekünk nagyon messze van a Lurdy, úgyhogy nem hiszem, hogy mostanság nekivágnánk az útnak. Csongi még mindig zabálni való! Az első fotó olyan, mintha egy babaruha-katalógusból másoltad volna. :D A második meg nagyon pasis. :wink:

Márti, Gabolino, Mambu, Humanka, Bejci
Köszi, hogy leírtátok, ti hogy csináljátok. Úgy döntöttem, hagyom a francba a 4 órás etetést, igazából nem is teher, hogy 3-3,5 óránként, napi 5x etetem Julcsit. Az éjszakáink meg nyugisak, úgyhogy ennyi neki jár. :lol:

Hoztam pár friss képet:
Kép merengős

Kép sikongatós

Kép kacagós

Kép és a visszafogott :)

Kép
hbetti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: