A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Látom ma mindenki inkább pihizik! :lol:

Kép

Kép
gabka7926

Gabka, sajnos nem tudok segíteni, határozottan hadilábon állok ezekkel a kérdésekkel. De a Szoc. És családügyi Minisztériumnak van egy telefoszáma, amit lehet hívni (mindenkinek ajánlom, akinek sgítségre van szüksége). Én már hívtam egyszer őket, rendesek voltak. Próbáld meg (nem tudom, h melyik szám volt :oops: ): 331-1394, 475-5700, 475-5800
Nem semmi, h milyen „jó ára” van a dokidnak. Mondjuk korrektebb is, mint amiket errefelé hallani. Mi nem fizetünk a dokinak alkalmanként, majd a végén kell sokat adnunk ezért.
Jól bevásároltatok, ügyesek vagytok!

Kocska, nem semmi a sztori, amit írtál, hihetetlen bunkó volt az a doki. :shock: Tőlünk tegnap az ügyeletes nem fogadott el pénzt és nagyon rendes volt.

Sziszike, ha még aktuális, én a 4. bútorcsaládra szavazok, nagyon kis elegáns! A fehér is nagyons szép, de ahhoz sok zöld, kék kiegészítő kell sztem.

Judy, ez a légzésfigyelő nehéz kérdés. Én szeretem, mert nyugodtabban alszom a tudattól, h minden ok, különben sípolna, de tanfolyamon nem voltunk, szóval így nem biztos, h sok értelme van. Most is vennék mindenképp, persze ha a büdzsébe belefér!
Ja, Babysense van, nekünk azt ajánlották.

Ettike, jobban vagy már? Tudsz egy kicsit pihenni? Apa otthon van?

Gesztenye, bírod a hagymát? Egyél sokat, az megöli a bacikat!!

Hú, most látom csak, h én is 100 nap alá kerültem :D , most már akkor az egész csapat 2számjegyű lett! Közeledünk a vége felé szépen!!!!
Tegnap reggel bementünk a kórházba, mert Barnust nem éreztem 1,5 napja (gondolhatjátok, h be voltunk ijedve). Szerencsére minden ok, sőt a fiatalúr teljesen befordult! 8) Persze ez még változhat, de Emma is ezt csinálta pontosan ennyi idősen és már nem is mozdult el! Tök furi, h annyira másképp érzem a pocimat az elmúlt napokban, ha értitek mire gondolok.

Pakolunk ezerrel, mert kedden utazunk. Majd még bekukkantok azért mindenképpen!

További jó7végét!!!

Zsu
svs

Gabka.... bár bért nem könyvelek, de azért igyekszem segíteni!
A biztosított időszakba beleszámít a táppénz is! A pénzt mindannyian a szülést megelőző év átlagjövedelme alapján fogjuk kapni! (Esetünkben ez a 2008-as év) A táppénz pedig a jövedelmed része.... remélem segítettem...

Szépek a bútorok lányok! :) mind...
Mi nem veszünk ilyen komplett szetteket... hanem ami van bútorunk azt alakítjuk és kiegészítjük, reméljük jó lesz!
Most épp szobaszínt választottunk! Remélem február elején meg tudjuk ejteni a festést is! :)

Képzeljétek, pénteken megvettük az új gépet, ami hibás volt tegnap vihettük is vissza és cserélhettük újra! Nem mertem ugyanolyat választani, mert nemvolt benne bizodalmam ezek után! Inkább ráfizettünk még és eggyel magasabb kategóriájút vettünk! Ez most mos mint a kisangyal!

Na mindenkinek jó pihit a maradék HÉTVÉGI pár órára!!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Zsu!
Te ugye már nem fogsz síelni??? Ugye csak szemmel tartod a többieket???
Ha addig nem beszélnénk, akkor balesetmentes utazást és nagyon kellemes pihenést és sok havat kívánok Nektek. :D :D

Kép
Kép
tisa

Lányok, akkorát sétáltunk anyuval, hogy magam is megdöbbentem mire vagyok képes! 8)

Zsu!
Bírom én a hagymát, eszem majd vacsira. Egyébként, napközben visszabillentem a normál állapotomba, csak a fejem fájt még tompán. A séta azonban azon is segített, főleg úgy, hogy utána megfűztem apámat, hogy masszírozzam meg a fejemet. Ő meg aztán mindent megtesz az "unokája kedvéért".

Gabka!
Én csak annyit tudok, amit nekem a HR-en javasoltak: szülés előtt nem érdemes kivenni a 4hét szabit, mert az levonódik az utána következő féléves GYÁS-ból, tehát így az az időszak 5 hónapra csökken. Inkább betegállományt érdemes kivenni a szülés előtt, így utána teljes 6 hónapig kapod a viszonylag "magas" GYÁS összeget.

Boglárka!
Az előző éves jövedelembe a prémium és a 13. illetve 14. havi bér is beleszámít? Köszi!

Megyek zuhanyozni, mert ma este hajmosás is van, és hát az nem túl egyszerű mostanság nálam :roll:

Kép
gesztenye74

Gesztenye: Igen az is beleszámít! Mindenféle bónusz, jutalom stb....
És az is helytálló amit a HR-esetek mondott, így járunk a legjobban!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

sziasztok.

ma nem fájt a hasam.helyette reggel a jobb lapockámnál becsípődött egy ideg.átt kellett hívnom anyum,mert pelenkát sem tudtam Patrikon cserélni annyira fájt :cry: :cry: :cry: :cry:
még most is érzem rendesen de már jobb.

ma szülinapoztunk.ez sem úgy sikerült ahogy terveztem.a hülye hormonjaim miatt már akkor elsírtam magam mikor párom elment melózni,aztán később anyum hülyeségből mondta hogy ne egyek annyit,erre megint rám jött a sírhatnék.most azért sírok mert eszembe jutott hogy 2 éve még a pocimban rugdosott Patrik és 19.-én kellett befeküdnöm és milyen rossz volt.
hát én sem vagyok ép.
párom is hiányzik.

na megint panaszkodok.asszem nálam tutira elkezdődött a 3. trimeszter.

alvásról jut eszembe.én úgy tudok viszonylag kényelmesen aludni ha az összegöngyölt takarót a hátam alá teszem és így félig háton,félig oldalt alszom.

ja képzeljétek ma anyuéknál rááltam a mérlegre és tudjátok mennyit mutatott?81 :!: :!: :!: :!: kilót :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: lehetetlen hogy 1 hónap alatt 10 kilót híztam.szerintem elromlott a mérleg.(bár apuméknak rendesen mutatta)ha a védőnőnél is ennyi lessz tutira kioktat.pedig semmi olyat nem ettem,és nem is zabálok.(na jó tudok enni de azért nem ennyit)
meg nem is látszik rajtam.ugyanúgy lötyög rajtam a kismamanaci mint 1 hónapja.

Kép
Kép
ettike

Csajok szóval akkor járok a legjobban ha a szülésnapjáig táppénzen maradok és utána veszem ki a 4 hetet.
Képzeljétek már rájöttünk a babakocsi titkaira nagy nehézségek árán és nem is bonyolult így utólag na jó azért még nem szólom el magam mert apa segített.

Ettike:a 10 kiló egy hónap alatt jött fel?Én megnéztem amit a védőnő méregetett és beírt az első alkalomkor 74 kg és utoljára 78.4kg most 80 vagyok.
Majd csütörtökön kiderül minden!!! :roll:

Én alvásom változatos mind a két oldalamon alszom és a hátamon is.A szopipárnát nem használom csak addig amíg tv-em mert nem tudok vele aludni.

Kép

Kép
gabka7926

Túl vagyok a hajmosáson, micsoda megkönnyebbülés. 8)

Boglárka!
Jó, hogy minden beleszámít, így szinte annyit fogok kapni, mintha a teljes fizumat kapnám.

Ettike!
Hogy veled mindig történik valami! :( Most már csak jó dolgok jöhetnek. És ne sírdogálj!
10 kg 1 hónap alatt? Az nem semmi! Dehát Te amúgy is vékony vagy, nem hiszem, hogy nagy gondot jelentene majd leadni.

Gabka!
Igen, szerintem is így jársz a legjobban.

Jó éjt Mindenkinek!

Kép
gesztenye74

Kép
timchy

Jajj nekem is kéne induljak hajat mosni.... :x :x

Ettike én teljesen együtt érzek veled!

És nekem is megindult megint a súlyom, hiába nem eszek többet.Már az itthoni mérlegen is lassan elérem a 90kilót,pedig a védőnőnél csak csüt.értem el.És itthon 2kilóval kevesebbnek kéne legyek,de már csak féllel.

Na az alvásos nyűglődés azt hiszem nálam most kezdődik. Minden pisilés után a kölköm ugy rugdalózik, hogy nem tudok vissza aludni, na akkor elkezd járni az agyam, persze azon, hogy meddig kell még várja a páromra és az este is fél5-7ig nyűglődtem,forgolódtam. :( :( :cry:

kocska

Sziasztok!

Elöször is szeretném megköszöni a sok jó tanácsot! :-) Tényleg segítettek és a 4-es lesz végül :-) A héten megveszük :-)

Cat!
A Bocskai úton melyik bababoltra gondolsz? Mert én a minimanoban akartam megvenni, de közben ismerösök szóltak, hogy az rs-ben is van. -----így még megkérdezném ott mennyi., mert csak a minimanos árat tudom.

Gabka!
Ügye Te kérdezted a gyedes dolgot?! :oops: Ha nem akkor bocsi. Szóval én is táppénzen voltam kolival és azt vették "fizetésnek" tehát beleszámolták illetve azzal együtt számolták ki a gyedemet. én nagyon carulj jártam vele..... :-( Hozzá kell tennem félig feketéztettek így csak 87-re voltam bejelentve..... :-( A mximum gyed pedig 92 forint. tehát bármennyire keresel sokat ennél többet nem kaphatsz :twisted: Én is úgy tudom hogy nem érdemes kivenni szülés elött..... Remélem tudtam segíteni bár ez inkább a saját tapasztalatom....

Ettike!
Vigyázz magadra..... Az a 10 kg nem hiszem, hogy 1 hó alatt jött fel....
A sírdogálásra nem mondok semmit én is ebben a cipőben járok. Ma nem voltunk itthon Kolival és apa még aludt mikor haza jöttünk (éjszakás) erre én neki estem, hogy olyan jó lenne ha várna minket mi egyéb. és ezen kezdtem zokogni...... Így utolag sajnáltam őt, mert nem érdemelte meg..... Mondjuk én jobban éreztem magam a sírás után :-)

Zsu!
Tényleg Te ügye nem fogsz síelni??? Jaj nekem ismerös ez a nem mozgos dolog..... :-( Kolinál szinte könyörögnöm kellett neki, hogy mozogjon. volt, hogy órákat feküdtem, hogy megmozduljon és közben szopogattam szorgosan a csokikat, de sok haszna nem volt ..... Nagyon jól tetted, hogy elmentél orvoshoz legalább nem paráztattad magd. Mondtak rá valamit, hogy mitől lehetett?

Képzeljétek ma akartlanul megtudtam mit nem mondott el a doki. pontosabban azt hogy mire gyanakszik..... Szóval van egy hétről hétre terhes könyvem és elolvastam mit ír a 28. hétre és ott bukantam rá, hogy a fehérje vizsgálattal (ezt csinálják nekem holnap) a terhességi toxémiát szűrik...... És pont az írta, hogy a méhlepénykárosodása a gond ami rendszertelen keringést okoz. azt írta ha nem olyan súlyos akkor antibiotikummal lehet kezelni(ezt mondta a doki) ha súlyos akkor pedig indolot a magzat világrahozatala..... Na most a neten már nem olvasok utána, mert nem akarom magam paráztatni, de egy kicsit megynyuugtatott az hogy tudom mire szűrnek..... és hogy van megoldása a bajnak nem úgy mint a parvonál..... Mondjuk elég sok tünetegyüttest sorolt fel és én jó indulattal csak 2 tudok felfedezni magam. szóval bízok benne hogy nem.
Holnap korán megyek leadni a pisit+ vérvételre 9 kor pedig uh... Izgulok, de jó mert apa ma ment utoljára éjjelre így reggel oda jön és nem kell egyedül lennem. Szorítsatok nekem ......

na mennek lefekszek.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok Lányok!

Most értem haza Szegedről, és sikerült visszaolvasni benneteket.

Sziszike próbálj megnyugodni, szerintem jövö héten megmondja a doki, hogy mi van az eredményeken, és ha gond lett volna, biztos nem küld el!!! És zárva van a méhszáj! Ez is nagyon jó hir ám! A bútoros meg micsoda bunkó lehetett!!! és nekem is a natur szinű bútorok tetszenek jobban! az 1-es lehet kicsit világos, de a 4-est nagyobb korában is jól ki tudja majd használni!

Gabka jó a kocsi és a szine is vagány! Jó hogy rájöttetek, hogy is működik! Most már csak gyakorolnod kell a 'kormányzását'! :D

jó, hogy irtátok ezt a tgyásos, táppénzes dolgot, mert akkor lehet én is jobban járnék, ha március közepétől mennék táppénzre és szüléskor kezdődne a tgyás.

Kocska a pociöv tényleg jó, már nem is indul a napom nélküle! reggel felveszem, és este veszem le itthon. nem szorit, mert én állitom be a tépőzárral hogy milyen a kényelmes. ez egyébként az anita haspánt 7490 a brendonban. az olcsóbbat akartuk, de a végén mégis inkább ezt választottuk.

a szopipárnáért elmentem makóra, nagyon rendes volt a lány,mert visszaadta a postaköltség árát! és milyen jó volt vele aludni! nekem bejött! szerintem apa is ezt fogja majd ölelgetni, ha hazaér a szolgálatból! :lol: én is forgolódó vagyok, de mindig kikötök a hátamon, mikor meg felébredek az éjjeli wc utamra, olyan mintha a belső részeimet kilapitották volna. mondom is apának mindig, hogy feküdjön úgy, hogy nekem dől, igy nem tudok a hátamra fordulni.

Ettike jobban vagy ugye?? remélem már nem fáj, ahol becsipődött az az ideg! Én se merek rálépni a mérlegre... :roll: egyszerűen 75valamennyi vagyok, és kb 62ről indultam! a doki azt mondta a kezdeti testsúly kb 20%-a a 'normál' pluszsúly...én már túlléptem. meglátjuk a védőnő mit mond, mert lehet hogy a jövö héten megyünk hozzá.

Gesztenye nagyon szép a bútor!! ezt is fogja majd tudni használni Luca mikor már 'nagylány' lesz! :D :D

én meg azon filózok, hogy költsünk-e akkor kombi kiságy-pelenkázóra és komódra ha velünk alszik majd a nagyágyban?? megint elbizonytalanodtam, de unokatesóm hivott, hogy menjük vele jövö héten bababoltokban körülnézni, meg bútorboltokba is elvinne és segitene választani, tanácsot adni. légzésfigyelőnk szerintem nem lesz, mert ha velünk alszik, akkor nem hiszem hogy kelleni fog...bár nekem is az angelcare márka a szimpatikus.

Tisa hogy te milyen jól ébredtél!!! :D :D IGAZI VASÁRNAPI reggeletek lehetett!! én is úgy élvezem a pocakosságot, néha mikor apa azt mondja, már alig várja, hogy megszülessen, én arra gondolok, hogy olyan jó érzés, hogy itt van bent a pocakban!

Kisvirág! megtaláltam a sikosito nevét! DIANATAL a neve, megtaláltam róla egy infos oldalt is. http://www.dianatal.hu/ a mávos szülésfelkészitőn mondta a doki, úgyhogy lehet majd a februárin is megemliti.

most épp találtam itthonról wifit, igy gyorsan elküldöm ezt az üzit mielőtt elszállna!

vigyázzatok magatokra, kevésbé forgolódós éjszakát kivánok! (most eszek egy kis fánkot, amit a nagyikámék csináltak, és nagggyon finom!) szép estét mindenkinek!

Kép
tünemény

Sziszike gondolok rád holnap! és örülök, hogy már érződik, nyugodtabb vagy! és bútort is sikerült választani!!! :D

én is ilyen sirós vagyok, mindenen tudok sirni...apa csinál/mond valamit, ami lehet bármi hülyeség is, én egyből zokogok. ő meg tök türelmes, mindig megvigasztal, megszeretget, aztán én is megnyugszom. a babamagazinokon is, ha épp látok egy fotót, amin apa fogja a csöppséget, elérzékenyülök azon is. :lol: :lol:

Kép
tünemény

Sziasztok!

Tünemény!
Mennyibe kerül ez a krém?
Létezik, hogy 30 000 Ft, mert csak ilyet találtam.... :shock:
Szerintem előbb is elmehetsz táppénzre, ha majd nehezen birod, ez az év már úgysem számít bele.. sajna...
Ráadásul a 91-92 ezer az bruttó gyes, kb szerintem 75-77 ezer marad kézbe :twisted:

Sziszike!
Nagyon drukkolok neked!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem minden rendben lesz!!!!!!!!!!!
Igenis ebben a baráti kis közösségben mindenkinek egészséges babája lesz, komplikáció mentes szülése!!!!!!!
Majd összefogunk és küldjük a pozítív energiát egymásnak!!!

Belegondoltatok, hogy lassan elkezdjük majd feltölteni a képeket a babákról, hétről-hétre.....
és sorban izgulunk egymásért, ahogy jönnek a kiirt időpontok... :lol: :lol: :lol:
Jönnek szülés storyk, az első napok történetei..... :lol:

ettike!
Szerintem se jó a mérleg, biztos észrevetted volna.... :shock:
Amúgy meg múltkor is lement rólad..........

Én ma reggel egy zacskó szotyival kezdtem a napot :shock: :shock:

Ma inkább nem mértem meg magam...
:roll:

Zsu, vigyázzatok magatokra!És jó pihenést!

Ma kiveszek magamtól egy nap szabit takarítás terén, mert tegnap annyit hajolgattam, és gugolgattam, hogy a gyomorsavam felnyomtam...
De legalább a hálószobában csináltam helyet a kiságynak és a pelenkázónak....

Szerdán megyünk megvenni a kisruhákat és ami még hiányzik..Anyuéktól megkaptuk rá a pénzt, így remélem meg lesz minden.. :lol:
Rátettem a pelenkázóra a hintőport meg az ilyen kis ápolószereket, és olyan jó baba illat van a szobában.... :lol:

Kép

Kép
tasin

Sziszike!

Ha toxémiára gyanakszik a doki, akkor azt Te is tudod otthon rendszeresen ellenőrizni.
Lehet kapni bizonyos gyógyszertárakban olyan vizelettesztcsíkot, ami kimutatja a fehérjét, ésa vérnyomásodat is kell mérni rendszeresen. Gond akkor van, ha felmegy.
Amíg ez a kettő rendben van,addig nincs gond, én úgy tudom.

A bababolt: http://www.bababolt.echt.hu/
Szentem hívd fel őket, ha nincs erőd vagy időd elmenni.
NAgyon kicsi és zsúfolt bolt, de szombaton délután is nagyon sokan vásároltak.
Vendég

TGYÁS:
Ugyanaz a véleményem, mint a többieknek, tapasztalat alapján.
Csak a szülés időpontjától éri meg kivenni. Hiszen annak a legmagasabb az összege, a GYED már maximálva van. Szülésig pedig táppénz.
Vendég

sziasztok.

én is nagyon remélem hogy csak a mérleg hülyült meg alattam.
ha mondjuk vizesednék akkor elhinném de csak a lábam dagad meg estére és az sem vészes.

sziszike:

ha toxémia akkor addig míg nem lessz húúúúú de magas a vérnyomid és csak kevés fehérje van a vizeletben ,és nem vizesedsz addig nincs nagy gond.
igaz nekem Patrikkal 1 hét alatt jött elő a magas vérnyomi és a 3 keresztes fehérje.de a legvégén.nekem vizesedéssel indult a 30. hét körül.

én most ettem meg egy adag tejbepapit.vagyis csak felet mert Patrik kikunyizta a másik felét :lol: :lol: :lol: :lol: segít hogy ne egyek sokat :lol: :lol:

ma eddig jó napom van.már el is indítottam a mosógépet.
ha leált lemegyünk sétálni.ki a karok menni a baumax-ba festéket nézni mert jövő hónapban le akarjuk festeni a nagyszobát,előszobát,fürdőt,WC-t.valami vidám színre gondoltam met a kisszoba és a konyha is narancssárga.
a nagyszobát lilára szeretném úgy hogy alul sötétebb,felül pedig világosabb.

ééés szerintem Alex befordult végre.nagyon máshogy érzem mocorogni és éjjel mintha lefele lett volna a feje mior csuklott.remélem igazam van és így is marad.

Kép
Kép
ettike

Lányok azt ugye tudjátok hoyg a TGYÁS van az első 6 hónapban.... az kb. olyan mintha otthon lennél betegállományba és azt a pénzt is kapod körülbelül (ez 180 napig van!) És utána ugyanez az elv, csak akkor már belép a sokak által emlegett maximum korlát, és bármennyit is kerestél előtte olyan kb 75 marad meg kézbe....
A TGYÁS 180 nap emiatt nem szabad korábban kivenni.... mert ha betegállományban vagy akkor nem kegyeg még és kb ugyanaz a pénz jár!
Igyekszem segíteni ha ilyen kérdéseitek vannak.... tegyétek fel...
Mondom nem bért könyvelek de azért ez a szakmám szóval amire tudok válaszolok!

Én egyre inább gondolkodom rajta hoyg nem húzom ki február végéig a munkában csak közepéig a sok üléstől annyira fáj a derekam.... és ahogy nő a súly gondolom csak rosszabb lesz, mert nem jól tartom magam és ettől rossz helyen van a súlypontom!
De végülis ez még alakul!

Summában és is +10 kg-nál járok :(
Elkeserítő!
beszélnem kéne a védőnövel is mert november végén voltam utoljára... ki fogok kapni!
sírs szerintem normális nálam minden kis apróságon eltörik a mécses az elmúlt pár étben!

Jajj csajok olyan jó hogy ilyen jól álltok a szobákkal.... én is haladni akarok! Remélem 2 héten belül festünk! És akkor már nálunk is lehet rendezkedni! :)

Sziszike.... szorítok a jó eredményért!

Tünemény a következő MÁV-os felkészítőre valahol fel kell iratkozni?

Valaki akar menni a Madarász utcai felkészítőre? Állítólag ott van csak olyan hogy mit tegyünk ha bejelez a légzésfiygelő és tényleg baj van!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Ettike!

Örülök, hogy ma jobban vagy.

Nekem Marci nem szokott csuklani. Mondjuk Beni sem csuklott, sem a pocakomban, sem amikor megszületett.

És csak ejtem, hogy éppen hogyan helyezkedik el. Ha fejjel lefelé, akkor a szeméremcsontomat nyomja. Így megbeszéltem vele, hogy még 4-5 hétig legyen fent a feje, mert nekem úgy kényelmesebb.
A 32-33. héten már megfordulhat, hogy aztán rendben legyen minden.
Vendég

Bogi!

Ha már kényelmetlen egész nap ülni, akkor inkább maradj otthon!
Nem éri meg szerintem. (De ez az én magánvéleményem.)

A Madarász utca felkészítőre menjetek el, szerintem, ha vesztek légzésfigyelőt. Nélküle nincs sok értelme megvenni.

Én nem megyek semmilyen felkészítőre, ugyanúgy, mint Benivel sem. Valahogy nem éreztem, hogy szükséges lenne.
Légzésfigyelőnk nem volt, a szülésről pedig elolvastam az orvosom könyvét. Abból mindent megtudtam amire kíváncsi voltam.
Vendég

cat!

Kösz a tanácsot. én is így gondoltam ,de azért jobb ha kap az ember megerősítést....
Sajnos a derekammal eddig si voltak gondok... várható volt hoyg előbb utóbb ez előjön!

Én mindenképp elmegyek erre a felkészítőre ha már kapunk légzésfigyelőt... meg mint korábban említettem a mi ismerettségi körünkben sajnos volt akinek cselekednie kellett, szóval fő a biztonság! :)

A másodiknál már megértem hogy nem kell semmi felkészítő... Már rég fel vayg készítve! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Zsu! Köszi a véleményt a légzésfigyelőről. Én is így vagyok ezzel, hogy nyugodtabb lennék. Én az Ancelcare-ben gondolkodom. A védőnő mondta, hogy simán át tudjuk beszélni, hogy mit kell tenni ilyenkor, ha esetleg riaszt? Nem tudom ki milyet akar venni, ha vesz, de pl. a az angelcare-nek a János kórházban tartják az ingyenes tanfolyamot.
Azért engem foglalkoztat még egy kérdés. Többen is írtátok, hogyha nem megyünk tanfolyamra, akkor nincs értelme venni. Nos, engem az érdekel, ha valakinek (Isten ne adja) de leáll a baba légzése (és nincsen otthon légzésfigyelője) akkor is tudni kell, hogy mit kell tenni, nem? :shock: Vagy akkor csak nézzük, hogy nem lélegzik? Szerintem ez olyan dolog, amit amúgy se árt ha tud valaki. Az már egy másik dolog, hogyha nincs ami riasszon, akkor nem biztos, hogy észreveszik.

Boglárka a MÁV-os felkészítőre nem kell feliratkozni, egyszerűen oda kell menni, mikor kezdődik.

A hastartópántról... én kb. egy hete vettem Anitát, de nem olyat mint a tüneménynek, mert ez a hasat nem fedi, hanem alatta megy és végig a derékon. Én nagyon örülök neki, mert piszkosul fájt már a derekam és mióta hordom teljesen elmúlt a dolog! Most már csak este elvásnál tudom elfeküdni a derekam. :shock:

Judy

Kép
judy_76

Sziasztok!
Hát nekem elég szarul telt az éjszakám mert apa már 2 napja irgalmatlanul horkol és hiába verem, piszkálom nem hagyja abba max. fél percig van kuss.
Szóval én már most edzek a babával való éjszakázásra!

Boglárka:ha elküldöm neked a tavalyi jövedelmemet akkor tudnál nekem mondani valamit, hogy mennyire számítsak az első hat hónapban?

Elkellene indulnom vásárolni, de lusta vagyok. :( Most keltem fel az előbb. :lol: :lol: :lol:

Mit gondoltok a hajfestésről a terhesség ideje alatt?Én eddig nem akartam befesteni de már annyira látszik a sok ősz hajszál a fejem tetején, hogy ma befesti a húgom délután.Pedig még csak 22 leszek!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
gabka7926

Gabka... küldd priviben és mondok egy nagyságrendet, a 13. havi meg a jutalom meg iylesmi is beleszámít azzal együtt írd meg!

Jánoskórházban is van tanfolyam? Mindenhol csak a madarászt látttam... na majd megnézem köszi!

hajfestés:
Én nem festetem azóta.... de azt hallottam hoyg már annyira jók ezek az anyagok, hyog nem lehet káros.... de én nem kockáztatok.... de ismerek oylat akiaz utolsó pillanatig festette.

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Mi AngelCare légzésfigyelőt vettünk, pont az előbb csomagoltam ki, ha már ennyit beszéltünk róla....
Ez két paneles változatú, ami a teljes kiságyat lefedi, plussz bébiőr funkciója is van..
a használati útmutatón is képekkel és magyarázó szövegekkel van rajta mit kell csinálni.
Amúgy meg fogom kérni a védőnőt is, hogy mutassa meg egy babán az újraélesztés pontos technikáját.
meg arra gondoltam, ha bennt leszek a kórházban, biztos ott is lesz egy szimpatikus csecsemős, akit majd szintén megkérek erre.

Ráadásul ezt a technikát szerintem mindenkinek kellene tudni, mert ne adj'Isten esetleg egy felnőttnek és egy nagyobb gyereknek is lehet rá szüksége... :cry: :cry:

De hülye vagyok..... :oops: most jutott eszembe, hogy a sógornőm a Szabadsághegyi gyermekklinikán dolgozott, mint csecsemős...( csak most gyesen van--ezért elfelejtettem...) :oops:
Biztos ő is meg tudja mutatni...
De szerintem a gyerekorvosok is szivesen megmutatják a teendőt...

Kép

Kép
tasin

sziasztok!

Tasin, igen, ez a sikositó kb 25-30ezerbe kerül. De én tuti megveszem. ezt már eldöntöttük apával, kerestük is jó néhány gyógyszertárat, de nem hallottak erről sehol. majd a podmaniczky patikában vesszük meg. Tényleg, hamarosan majd izgulhatunk mindenkiért, és jönnek majd az apukák irni egy gyors jelentést, hogy mi is volt, hogy is volt, mig mi a kórházban leszünk! :D :D

Ettike ma tele vagy energiával! :D örülök, hogy jobban vagy, és vigyázz hogy mozogsz, nehogy megint becsipődjön! én is édessel kezdtem a napot: olyan finom az a nagymami fánkja, hogy reggelire ezt ettem, és még Lucának is izlett, mert ficánkolt odabent! :D :D

és köszi az infokat erről a gyedes tgyásos kuszaságról. hogy a francba lehet egy kisbabát ellátni 70akárhányezerből???plusz még fizesd a lakást meg rezsit meg egyél is mellé.persze hogy egyre több anyuka fog visszamenni dolgozni MUSZÁJBÓL :roll:

Bogi nekem is úgy, mint Judynak voltak gondjaim a hát-derék téren, de most már kevésbé! Azért szerintem az én tartásom se jó, főleg hogy itt ülök egész nap az irodában. Ha pedig tényleg nem érzed már jól magad a munkahelyen az üléstől, akkor pihenj otthon inkább. Mi eltervezhetjük, hogy meddig akarnánk húzni a munkát, de úgyis a testünk fogja megszabni mit is birunk.

Judy úgy néz ki nekünk nem lesz légzésfigyelőnk, de a tanfolyam engem magában is érdekelne. ha meg veszünk, akkor angelcare-t veszünk, de ez nagyon nem eldöntött.

Cat, Etti de jó, hogy érzitek a babócát, hogy mikor hol lehet! Én néha csak elképzelem hogy most igy vagy úgy van, de nem tudom belőni, hogy fejjel igy vagy úgy lehet! :lol: talán majd később

A mávos felkészitőre én is csak elmentem, semmi feliratkozás nem volt, jó sokan voltunk, de mi szerencsére előbb odaértünk, és igy a legelső sorban tudtunk ülni (igy hallottunk is rendesen)

Kép
tünemény

Én is kókuszkockát ettem reggelire a sógornőm csinálta tegnap!Én nem tudok sütni mert mindig elrontok valamit!

Bogi köszönöm szépen előre is!

Kép

Kép
gabka7926

Ha valaki nem akar elmenni tanfolyamra, akkor itt egy leírás a csecsemők és gyermekek újraélesztéséről.
Aki elvégzett már elsősegély tanfolyamot, az szerintm ez alapján is tud vészhelyzetben segíteni, amíg a szakszerű segítség megérkezik.

http://www.mgyaitt.hu/doc/4bekuldott_ke ... iatric.pdf
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.19 10:36-kor.
Vendég

Sziasztok!
Épp most telefonált a Párom, hogy az AngelCare légzésfigyelőt, mi meg tudjuk venni eü. pénztárra, de ahhoz az Oroszlán patikában kell megrenedelni. Egy 40 ezres tételnél azt hiszem már megéri. :lol:

Gesztenye!
A hétvégén jutott eszembe...őssejt...eü.pénztár...
Az igaz amit Cat mondott, hogy oda érdemesebb befizetni, mert annak később x%-át vissza tudod igényelni. DE VIGYÁZZ!!! Mert ha a Krionál csináltatjátok, akkor nekik a szerződéskötéskor kell befizetni az összeget készpénzben, majd ők kiállítanak egy számlát és azt viheted be az eü.pénztáradba. A pénztár meg majd vmikor kifizeti neked.
Nehogy abba a hibába essetek, hogy berakjátok az összeget a pénztárba, hogy majd onnan fogjátok szerződéskötéskor fizetni, mert az nem megy.

Kép
Kép
tisa

Én ma tízóraira ettem édeset. :D
Tegnap csináltam túrós rétest. Talán ez az egyik legkevesebb CH-t tartalmazó édesség. És a túrótortavagy a joghurttorta. Termézetesen édesítővel.
Még jó, hogy én ezeket nagyon szeretem.

Lehet, hogy csinálok is majd egy joghurttortát a héten.
Vendég

Köszi Cat!
Nagyon jó ötlet volt megkeresned és beillesztened ezt a linket! Reméljük, hogy soha senikinek nem lesz rá szüksége! Puszi érte!

Kép
Kép
tisa

Cat!

Nekem ez kicsit túl orvosi szaknyelves......
ez talán egyszerűbb

http://www.webbeteg.hu/index.php?page=n ... tes-ABC-je

Kép

Kép
tasin

Képzeljétek, milyen jó fej Férjem van! :lol:
Tegnap kimanikűröztem, majd nagy nehezen, Lénát többszörösen összenyomorgatva valahogy ki is pedikűröztem. :lol:
Éppen nagy levegőt vettem, hogy még ki akarom lakkozni a lábkörmeimet, mire a Drágám közölte, hogy majd Ő megcsinálja. :shock: :shock: :shock: Elmondtam, hogy mit hogy kell.... Éééééssss.......MEGCSINÁLTA! :roll: Tökéletesre! :roll: Szóhoz sem jutottam. Egyszerűen imádnivaló az én belevaló Uram!

Kép
Kép
tisa

Tasin, Cat!
Bár nem álltam neki elovasni egyiket sem, de én úgy tudom, hogy a csecsemő/gyerek lélegeztetés nem egészen olyan mint a felnőtt újraélesztés. Vmiben eltér egy kicsit... :roll: :shock:
De ez csak vmi foszlány....Erre ne alapozzon senki. :oops:
Majd elolvasom mindkettőt..

Köszipuszi Nektek! :D

Kép
Kép
tisa

Nagyon aranyos a férjed Tisa!!!

Én inkább nem vállalom be, hogy kilakozza a körmöm, mert még a sarkam is festékes lenne!!! :lol:

Nekem már a reggeli zokni és csizma húzogatással is vannak problémáim....ti hogy álltok ezzel??
A borotválásról meg már ne is beszéljünk.....csak vakon megy már..de az is egyre nehezebb.... :oops: :oops:
Azt hiszem lassan beköszönt dzsungel nyuszi időszak... :oops: :lol:

Cat! Én is rétest sütöttem a hétvégén, túrós, almás és meggyes...de sajna már egy morzsa sincs..

Ha van valami finom joghurt torta recepted oszd meg velünk , mert én is múltkor megkívántam, amikor az Oszkár azt sütött a Hal a tortában...

de a Tied biztos finomabb.... :wink:

Kép

Kép
tasin

Tisa!

Biztos igazad van, szerintem például a csecsemőt sokkal finomabban kell szívmasszásban részesíteni, csak ujjak és nem tenyérrel, nem erősen nyomni...eleve neki gyengék a csontjai...

Kép

Kép
tasin

Lányok én még annyire emlékszem hoygy a csecsemőt orron szájon egyszerre kell lélegezteteni nem mint a felnőttnél hoyg csak szájon.... más időközönként de arra már nem emlékszem és csak megadoot mennyiségű levegőt szabad befújni mivel sokkal kisebb a tüdejük!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bescenneltem azt ami nekem van a légzésfigyelőn..

Remélem látszik...

ÚJRAÉLESZTÉS

Kép

Kép
tasin

Amit én linkeltem be, az kifejezetten csecsemők és gyermekek újraélesztéséről szól.

Éppen azért, mert sokban eltér a felnőttekétől.

És ami más a gyerekeknél ill a csecsemőknél, azt külön jelöli.
Vendég

Cat!
Én már ki is nyomtattam a tiédet :lol: !

A többit meg lementettem! 8) :lol:

Kép
Kép
tisa

Bogi: köszönöm szépen nagyon rendes vagy!!!!!!Én is ilyen összegre számítottam kb. :D :D

Tasin:én már csak tükörből látom mi van odalent mert a hasam eltakarja.Nekem már beköszöntött a dzsungel időszak mert egyszer elvágtam magam mikor próbálkoztam ott középtáj és már hagyom a francba mert csak szétkaszabolnám magam.Én ugyanígy vagyok reggel zoknival meg a bakkancsal.Azért nem vettem zipzárost mert ha majd annyira bedurran a lábam akkor hogyan veszem fel és alapba is vastag a vádlim szóval nehéz kényelmes csizmát vennem.Tavaly vettem eggyet és 3szor mentem el benne melózni azóta bent van a szekrénybe mert rá se tudok nézni. :? :? :evil:

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Reggel óta próbálok eljutni hozzátok, de mindig közbe jött valami. Most félretoltam az épp aktuális tennivalót, elég volt.

Sziszike!
Szorítunk Neked! Ahogy megtudsz valamit, azonnal tájékoztass minket is!

Tünemény!
Ezt hogy érted: [i]"költsünk-e akkor kombi kiságy-pelenkázóra és komódra ha velünk alszik majd a nagyágyban"[/i] - Már eleve úgy tervezitek, hogy veletek fog aludni? Szerintem, ez nem a legjobb megoldás. Egyrészt nem túl "egészséges", másrészt baromi veszélyes is lehet, ha véletlenül alvás közben megnyomjátok, stb.

Ettike!
Eszméletlen, hogy érzed mi történik benned, hogy van épp elhelyezkedve Alex. :shock: Nekem halvány fogalmam sincs ezekről a dolgokról. Érzem a rugdosásokat, mozgásokat, de hogy épp milyen pozícióban van?! Hiába, Te már profi vagy!

Boglárka!
Én február végéig, március közepéig terveztem, hogy dolgozom. Úgy gondoltam, hogy az utolsó 3-4 hetet betegállományban töltöm. Persze, ember tervez, Isten végez. Majd meglátjuk, hogy bírom. Egyelőre minden oké, teljesen jól elvagyok.

Gabka!
Nekem csak csíkok vannak a hajamban, az is csak a felső részen. Én ezt nem hagytam abba a terhesség alatt, bár az igaz, hogy 4 havonta elég csináltatnom, mert az eredeti hajszínem is elég "csíkos".

Cat!
Köszi az újjraélesztős anyagot. Kinyomtattam a férjemnek, olvassa el ő, mert én tuti bepánikolnék ilyen esetben. :oops:

Tisa!
Köszi a tanácsot! Mi lehet, hogy első körben csak a 145ezret (vagy valami ilyesmi összeg volt megadva) fizetjük ki, utána pedig havonta fizetjük a részleteket. Bár, lehet, hogy letudjuk az egészet egyben.
Nem lehet, hogy a férjed titokban pedikűrös? :lol:

Kép
gesztenye74

Gesztenye!

Én úgy terveztem, hogy Beni majd külön szobában alszik, a saját ágyában.
Ezzel szemben az első hét után átvittünk hozzá két nagy szivacsot és lefeküdtünk mellé.
Majd pár nap múlva be sem tettem a kiságyba, mert macerás volt éjjel többször is felkelni.
Így több, mint 10 hónapig velünk aludt. Igaz, nem köztünk, mert Apa is attól félt, hogy ráfekszik, hanem mellettem.
De azóta úgy gondolom, hogy ez a legmegnyugtatóbb helyzet a baba és a mama számra is. (Előtte én is nagyon elleneztem.)
A gyerek akkor ébred fel enni, amikor Te is félálomban vagy, mert az alvási ritmusotok összahangolódik. Megnyugatatja az anya jelenléte és testének melege, a szívverésésnek hangja. Így a legkisebb az esélye a bölcsőhalálnak is.

Persze mindez csak akkor lehetséges, ha a baba is vevő rá, mert van aki szeret egyedül a saját szobájában és saját ágyában aludni. Hiszen már ők is egyéniségek és különböznek.

Most úgy tervezzük, hogy amíg Marci éjszaka szopik, addig velünk alszik a mi ágyunkban, utána mehet majd a saját szobájába. És nappal is a saját szobájában alszik majd vagy a nappaliban.
Aztán majd meglátjátok, hogy mi lesz a terveinkből. :)

Tünemény!

Kiságyra és pelenkázóra mindenféleképpen szükségetek lesz, hacsak nem akartok addig vele aludni, amíg már heverőre lesz szüksége. De a pelenkázó sokkal kényelmesebb, mint az ágyon cserélni a pelust és öltöztetni.
Ráadásul a kiságy a nappali altatásoknál is hasznos lehet, mert amikor elkezd majd forgolódni, onnan biztosan nem eski le.
Vendég

Tisa! Csuda egy férjed van! És milyen ügyes!! Tartsd ám meg!!! Jó, hogy igy kényeztet!

Gesztenye hát ez az, hogy lesz kiságy, de gondoltam ha velünk alszik, akkor nem veszem meg a kombit, hanem talán egy egyszerűbb, olcsóbb fajtát. én szeretném ha velünk aludna, könnyebb lenne igy az esti szoptatás is, de persze ennek a módszernek is megvannak a pozitiv/negativ véleményei a neten, kismamaújságokban stb. Csak valahogy feleslegesnek tartok berendezni egy fullextrás babaszobát, szinte csak a 'mutatás' kedvéért, mikor nem nagyon fogja a kiságyat használni. azt tudom, hogy hintája lesz, anno irtam is erről a fajta babahintáról. viszont ha tényleg úgy jön, hogy külön fektetjük, akkor kell majd a légzésfigyelő is...szóval nagyon bizonytalan vagyok!

Köszi az újraélesztős linkeket! a múltkor volt a tvben, hogy egy kéthónapos babát anyukája lélegeztetett, mig ki nem értek a mentők, telefonon adta neki a tanácsot az egyik irányitó, hogy hogy csinálja. na az azért engem is megijesztett, mert én is pánikolós vagyok. de egy babaelsősegélyre elmennék, mert elég sokféle dolog megeshet amikor gyorsan kell cselekedni.

Gabka! most megkivántam a kókuszkockát! :lol: reggel pont láttam a boltban, de nem vettem...gondoltam a fánk után nem kell megint az édes...de most, hogy mindenki finomságokról irt! :lol:

A hajfestés az én hajamra is ráférne, mert már látszanak az ősz szálak. pár hét múlva (ha nem mostanában) én el is megyek megcsináltatni, mert szerintem ha a baba megszületik kisebb gondom is nagyobb lesz annál, hogy elintézzem akkor. meg nem tudom, a szoptatáskor lehet hajat festeni??? (lehet hogy hülye kérdés)

Kép
tünemény

Cat! Köszi! akkor jó, mert én is ezeket hallottam/olvastam, és pont emiatt szeretnénk a babával aludni. igy akkor veszünk egy kiságyat, a napközbeni alváshoz, és pelenkázó meg komód lesz mindenképp. jó, hogy te is ezt irtad, mert más az, gondolatban eltervezni, de azért te már kipróbáltad hogy is megy ez a gyakorlatban!

Kép
tünemény

Csajok!
Holnap megyek cukor vizsgálatra még csak.Azt szeretném megkérdezni, hogy előtte mennyivel nem szabad már enni és inni?Jaj de nem várom a holnapot korán kell kelni és biztos az egész délelőttöm ott töltöm mert még a táppénzes papírt is elkell intéznem.
Nem szeretek éhesen elindulni otthonról de ez van.

Kép

Kép
gabka7926

Tünemény!

Ha nem is biztos, hogy használjátok majd a kiságyat, akkor lehet, hogy elég lenne az Ikeában megvenni a legolcsóbbat. Az csak 8000 Ft.
Vendég

Este nyolc után inkább csak vizet igyál már. De tíz után semmiképpen ne egyél és igyál semmit amiben CH van.
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem. A vérnek holnap lesz eredménye. Uh-án egy nagyon kedves doki volt tényleg megnézte normálisan a babát. Kórós elváltozást ő se lát, de a víz mondta, hogy iszonyu sok..... :-( Azt mondta valszeg ettől fáj a hasam. A méhlepény hátsó falon tapad.A gyomor és holyagtelődés jó. Viszont babóca medencevégű fekvésben van........
Bpd:76mm Hc: 265 Ac 234 Fl: 49
Képzeljétek beírtam a kiszámolokba és cm-re 35 hozott ki. súlyra pedig 1300 grammaot. nekem ez egy kicsit soknak tűnik. a doki azt mondta, hogy kb 1 kg most a baba......
Ja a terhességi kor kiszámolóban pedig az jött ki, hogya bpd és a hc alapján 30 hetes...... szerintetek lehet, hogy ennyire elszámoltuk? az ac és fl alapján pedig 27-28 hetes....
Szerintetek ezek mennyire pontosak?

No butor! Minimanoban 5 hét alatt jön meg.... Elefániban szintén 4-5 hét.... Ezek után még felhívtam az rs-t és képzeljétek van raktáron a butorból :-) Annyira örülök,holnap megyünk megvenni :-) Ja és az árak hasonlóak. az elefaniban 2500-el lenne olcsobb, de 5 hét mulva jönne csak.Szóval legalább ez jól alakult kivételesen.... :-)

Tünemény!
Irigyellek a fánkért:-) Úgy megkivántam én is. Szerintem is minden képpen vegyél ágyikot meg komodot. ha eleinte köztetek alszik akkor is napközben nem baj ha valahova betudod rakni. Koli nem aludt velünk sokáig, de egy kicsit igen. mondjuk ő imádott az ágyában aludni és mai napig nem tud sehol máshol igazán nagyot aludni csak az ágyikójában :-) ő nagy szerette, de ez tényleg gyerek függő. Beni szerintem többet lesz velünk, hogy Kolit ne zavarja fel éjjel. mondjuk mi az ágyat sajna asaját szobánkba nem tudjuk berakni, de ha nem mellett fog aludni akkor is a mózesben eleinte bőven elfér és azt rakom magam mellé....

Légzésfigyelő!
Szerintem ez van pro és kontra. mindenki a saját megitélése szerint döntsön.... nekünk nem lesz.

jaj annyi finomságot írtatok lehet a héten én is sütök megyeset :-)

na mennek picit pihizek míg Koli is

Kép

Kép
sziszike22

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: