A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Tabati: örülök, hogy bejött neked a varrónő, tényleg nem az számít, hogy márkás vagy nem, hanem, hogy jó-e a minősége. Lehet, hogy nem egy c&a a lakása (persze én is szeretek áruházazni), de nagyon szépek a cuccai. És még meglévő rendes gatyót is átalakít.

Akik a 15. hét körül jártok: mennyit híztatok eddig? Én még egy kilót sem!!:) Ez nem így volt az előző kettőnél!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

4 kg-ot :oops:
az elsőnél ilyenkor 6-nál tartottam :D

Kép
Kép]
hendegabi

Üdv! :)

agmano!
Ha tényleg velőcsőzáródási problémál van szó Martinnál, akkor annak oka lehet az akkori folsavhiány. Most szedtél valamit a terhességed előtt vagy a legelején? Akár csak folsavat, akár valamilyen komplexebb kismamavitamint?

anyagirl!
Ez a leveled már jobban tetszett! :wink: Tessék továbbra is ilyen pozitívan hozzá állni a dolgokhoz. Nem azt mondom, hogy akkor innentől kezdve minden hű de, milyen kurv@ jó lesz, de tényleg sokat számít. :wink:
És látod, hiába merültek fel problémák, gondok, eddig szépen megoldottad, uralod őket, megtanultad kezelni. Csak így tovább! :D

kicsidodi!
AMÚGY, JÓL VAGY??? :shock: :lol: :lol: :lol: Remélem, nem beszélsz álmodban, mert ha benyögsz egy ilyet, hogy: "Krisztián most ne, nincs kedvem", a párod nem biztos, hogy értékelni fogja... :roll: :lol: :lol:

tabati!
Most esik le: akkor ezek szerint azért nem lehetett látni a web oldalukon nacikat. Ha jól tévedek, akkor szoknyák sincsenek? Múltkor még voltak azok is.

klarka!
Én a már nem emlékszem pontosan -a papírokat meg most lusta vagyok előbányászni 8) -, de azt tudom, hogy a huszonközepe hétig 1 kilóval voltam több. Pedig volt már hasam (sajnos, alapból is. De valahogy nem az nőtt, inkább valahogy "átalakultam" :o )
Most ott tartok, hogy lassan 2,5 kilóval vagyok kevesebbb(!), mint amennyivel indultam. Pedig a pocim már most is alakul. (Ahhoz képest, hogy a napokban írtam a "töpörtyű-kúrát" és azóta még szalonna is befigyelt, szép eredmény, nem? :o :? A dokimnak még így is 1 kilóval kevesebb fogyást füllentettem, mert nem szeretném, ha letolna. Jó, nem én vagyok a minta kismama megtestesítője, de azért ENNYIRE nem kajázok gázul...)

Kép
Kép
200907?

Csajok!
Nem tudom, ti hogy látjátok, de nekem úgy tűnik van egy kis képzavar a 18. heti és a 4D-s ultrahang körül. :roll: :oops:
A 18. hetit -nagyképűen- genetikainak szokták hívni. Ilyenkor -elvileg- jó alaposan szemügyre veszik a legfontosabb szerveket. Időt és figyelmet is szánnak rá. Ez egy fontos diagnosztikai eljárás.
A 4D-s ultrahang viszont nem az. Voltaképpen "csak" egy látványos babamozi a szülöknek, akik örülnek, hogy végre nem csak fekete-fehér foltokat, meg vonalakat látnak, hanem egy igazi babát vonásokkal, érzelmekkel.
A szakember számára a hagyományos ultrahang az, ami árulkodó. Azzal -általában- meg tudja állapítani, hogy ha esetleg lyuk van a kis szívén vagy veséjén, gond van a gerincével és hasonlókat. Ezek kívűlről láthatatlanok, tehát a 4D nem alkalmas ennek kiszűrésére.

Ha jól értettem, amit gabi1 írta, akkor neki a kettő "együtt" lesz: megnézik a 18. héten hagyományosan, majd utána babamoziznak egy jót, a szülők örömére. De a dokinak nem ez lesz a fontos, hanem a sima, 2D-s eljárás.

Bocs, hogy ezt most előcitáltam, de nekem úgy jött le, hogy kicsir keverednek a fogalmak, eljárások. :oops:

Kép
Kép
200907?

Ez pedig most abszolút off topik lesz, úgyhogy előre bocs. :oops: Akit nem érdekel, lapozzon nyugodtan. :wink: (Úgysem tudom meg. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Már nem tudom pontosan melyik bejegyzés kapcsán, de este az jutott eszembe, hogy hogyan lehet spórolni.
Nem a többtízezres vizsgálatok, műszaki cikkek vagy a nyaralás az ami igazán sok pénzbe kerül. Ezek olyan dolgok, amire vagy feltétlenül szüksége van az embernek vagy nincs, de nagyon jól esik. :roll: :D Ezek általában nagy összegű kiadások, de nem igazán ezek csapolják meg a családi kasszát.
Nem tudom, ki hogy szokta csinálni, de egyszer próbáljátok ki, hogy összeírjátok, hogy egy hónapban mire, mennyit költötök. Mindent írjatok bele, még a legkisebb kiadást is. Meg fogtok lepődni, mennyi megy el fölöslegesen egy hónapban! :shock:
Nagyon sok pénz megy el például a munkahelyi büfében. Ahelyett, hogy otthonról vinnétek a reggelit, ebédet ugyanazt megveszitek másfél-kétszeres áron. Egy kávé általában több, mint száz rugó, akár büféből, akár automatából veszi az ember. Ellenben, ha megvesz egy csomaggal és mindig frissen készíti el magának, akkor nem csak finomabb, de olcsóbb is. Vagy a 2-300-as kóla helyett százegynehányas ásványvíz.
De egy 2.000.-es felső is fölösleges, ha csak kétszer volt rajtad egy év alatt...
Ha naponta csak 200.-Ft.-ot spóroltok meg, akkor az egy hónapban már 6.000.-Ft! És ha ezt félreteszitek, befektetitek inkább, akkor egész jól fial. 50.000 - 100.000 Ft.-tól már nagyon jó kis konstrukciókat lehet találni, mindenféle téren.
(Még egy...! Ha hónap végén szeretnél félre tenni, akkor jó eséllyel nem fog összejönni. :? Inkább akkor kell, amikor megjön a fizu. Rögtön az elején letudod, "be vagy biztosítva". És ha hó végére el is fogy a pénzed, akkor is tudtál egy kicsit félre tenni. :wink: )

(Mottóm: nem akkor kell megfogni a pénzt, amikor nincs, hanem amikor VAN! :wink: 8) )

És akkor most:

ON TOPIK

:wink:

Kép
Kép
200907?

2009.07...
nekem a dokim sima 2D-st csinál a 18. héten. Azt mondta, hogy ez kapcsolódik az AFP-hez (magyarul, amiket te is leírtál, hogy mije mekkora, stb...).
A 4D-s eljárásról azt mondta, hogy szép, jó, szerinte felesleges pénzkidobás.
Azért én is szeretném. Talán már sikerül meggyőznöm lassan a férjecskémet is. :twisted:
Olyan 25. hétre tervezem.

Kép
Kép]
hendegabi

spórolásról: hát..... sok van abban, amit írtál.
Mondjuk egy cukrázdában iszol egy kávét 200 ft. Ha ketten vagytok, simán megtérül egy csomag kávé, amiből főzhetsz x adagot. Jó, nem csak a kávéért mennek oda az emberek, hanem esetleg kikapcs, ilyesmi...
de tényleg kéne spórolni.
főleg, ha eszembe jut, hogy a baba utáni 3. évben mennyiből kell megélnünk...., ha nem sikerül addig melót találni. (Nekem azt mondta a főnököm, tuti nem fog tudni visszavenni, hacsak nem pont akkor lesz üresedés).

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi! :)
Az gáz, hogyha nem vesznek vissza, de legalább annyiban korrekt volt a főnököd, hogy előre megmondta és nem hagyott a bizonytalanban vagy nem hitegetett. Manapság már ez is valami... :?

Kép
Kép
200907?

Pagika!!!

Annyira örülök, hogy így döntöttél! Azt kívánom, hogy a legjobb orvost sikerüljön megtalálnotok! És legyen csodálatos, problémamentes várandósságod!!!!! :D :D

Dodi!

Gratula az UH-hoz!

200907?!

Én a Szüleimtől is ezt láttam, így én is vezetek kiadásfüzetet már évek óta! Most már Férjemmel egy táblázatot rendszeresítettünk erre! Érdekes dolog néha visszanézni :lol:

A másik pedig, igen a dokiknak a 2D a diagnosztikai értékű, a 3D, 4D az nekünk szülőknek szórakozás...de azért néha az is kell!!!

:lol: :lol:

Ancsurti!

Látom Te kened-vágod a homeobogyókat! Mi is évek óta inkább azokat használjuk (csak végső esetben nem), a kineziológusom anno rengeteg tanácsot adott róluk! Van egy könyv "A sors, mint esély" Engem igazán akkor fogott meg, amikor abban olvastam először a hatásmechanizmusáról a homeopátiának!!!

Tickerplayground.com
breki76

Oké a 4D csak babamozi, de akkor azt áruljátok el, hogy lehet eljutni privátban 2D uh-ra úgy, hogy ne futószalagon menjen, meghallgassanak és alaposan megnézzék a babát.
Pécsen sehogy. Mivel az én szülész-nőgyógyászom nem szonográfus, így csak a fitzetős jöhet számításba, az pedig csak 1 magánklinikán van és 4D-s. Nyilván 2D-n nézi meg először és onnan vált 4D-re. Mi a profi genetikushoz jelentkeztünk be.

A velőcsőzáródásos dolgot hogy hoztuk össze nem tudom, minden terhességem tervezett volt -beleértve az első 8 hetesünket is- és folsavaztam a "gyártási" időszakban, majd Elevit félidőig.
Vannak furcsa dolgok: pl másodszülöttemnek szép zárt a fogsora, de alul egy metszője hiányzik, csak 3 van. :?
Ezek kis rendellenességek, ennél nagyobb ne legyen. Ez az agyhártyasérv is csak akkor lenne gáz, ha hozzányúlnának, novemberben műtötték, de csak mintát vettek a környezetéből ugyanis a leghátsó orrmelléküregbe nőtt be. Polip veszi körül, úgyhogy első lépés a polipot visszafejleszteni. Ez évekig eltart orrspray-vel. Próbálunk normális életet élni és nem betegnek tekinteni az amúgy makk egészséges gyereket, rendesen úszni, tornászni, oviba jár, jövőre meg suliba, csak kicsit többet járunk kontrollra orvoshoz, mint az átlag.
Szinte nem találni olyan családot, ahol valami kis apróság ne lenne.

Fejfásjósoknak, rókásoknak jobbulást!
Súly: eddig 0 kiló plusz, csak kis poci.
Kiadások: inkább hagyjuk, igaz a könnyen jön-könnyen megy mondás...

Éva

KépKépKép
agmano

breki76! :)
Naná, hogy kell! :D Majd megyek én is, de majd csak vagy az AFP-nél vagy a 18. heti ultrahangnál jelentkezek majd be valamikorra.

agmano! :)
[quote="agmano"]O írta:agmanoké a 4D csak babamozi, de akkor azt áruljátok el, hogy lehet eljutni privátban 2D uh-ra úgy, hogy ne futószalagon menjen, meghallgassanak és alaposan megnézzék a babát.
Pécsen sehogy. Mivel az én szülész-nőgyógyászom nem szonográfus, így csak a fitzetős jöhet számításba, az pedig csak 1 magánklinikán van és 4D-s. Nyilván 2D-n nézi meg először és onnan vált 4D-re. Mi a profi genetikushoz jelentkeztünk be.

Hát, ez is olyan dolog, hogy sajnos néha nem midegy ki az orvosod.
Ha van választék az jó, de ha nincsen akkor: :x

Ha jól értem, akkor még az is előfordulhat, hogy nem is agyhártyasérve valójában? :?: :o

jimbone! :)
Azért, jó hogy minden rendben van. :wink: Ami meg a többet illeti: lásd feljebb... :evil:

pagika! :)
Elfeljtettem megkérdezni, hogy hogy kötöttek ki végül a Kútvölgyiben. Ott van intenzív a koraszülött babáknak?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2009.01.17 18:45-kor.

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!
Tegnap annyi "okosat"irtam,es nehez ujra osszeszedni a gondolatokat,plane igy babasan :oops:

Eloszor is Hendegabi:folyasra:Pulsatilla 15CH napi 1x5 golyocska!Mar akartam irni,de elfelejtettem :oops:

Agmano:Ugy gondolom azert talan most tobb problema mar nem merulhet fel,a fogak azok talan orokletesek is lehetnek,nalunk a fogak ket sorban novese azert bejatszott,nekem nem nagyon fernek el...azert tetszik a hozzaallasod,ennel nagyobb problema ne legyen az biztos!

Kicsidodi:ne felj ennyire a hasonalvastol!Semmi baj nem lehet!Es amugy is poziciot valtasz amikor erzed hogy nem jo...de ez csak kenyelmetlenseg inkabb,minthogy arts a babadnak...En is hasonalvos vagyok egyebkent,de sajna mostanaban csak a stabil oldalfekveses dolog jon be.Ma szeretnek vadaszni parnat meg...ja es varrnek szoptatosat is,de nincsen gepem meg :( Itt meg a felkorives szoptatos van,nem a hosszu,henger megkotos.

200907?Igazad van a sporolassal kapcsolatban,jelenleg mi is igy teszunk...habar nem vezetunk fuzetet,de nincsen felesleges penzkidobas...

Na letoltottem Kallai Ildiko tornat,nagyon jol esett csinalni...csak a cicak neztek hulyen...mint amikor anno a jogalegzest gyakoroltam :lol:

Kép
Kép
ancsurti

ancsurti! :)
Cicák: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ne zavartasd magad! Csináld rendszeresen és előbb-utóbb ők is beszállnak majd. Akkor majd az egereken lesz a sor, hogy lessenek. :lol: :lol: :lol: :lol:

Hason aludni azóta nem tudok, amióta Manócskával voltam terhes és eljött az az idő, hogy már nem volt kényelmes. Pedig világ életemben úgy aludtam. Aztán jött az oldalt és a hanyatt fekvés. A vége felé, már vigyáztam, hogy lehetőleg ne aludjak háton, de emiatt meg nem tudtam nyugodtan aludni, nem pihentem ki magam. Úgyhogy, úgy döntöttem, hogy leszarom, mert egyrészt nem bírtam már, hogy mindig gyűrött vagyok reggel, másrészt pedig egyfolytában elzsibbadt az az oldalam, amelyiken aludtam.
Onnantól már okés volt minden.
Aztán szülés után a szoptatás miatt nem bírtam hasra fordulni, mert azt hittem szétdurrannak a melleim, ráadásul mintha két sárgadinnyén akartam volna feküdni.
Ugyan még szoptatok, de már normál méretűek, de a hason alvásnak akkor is annyi. Olyan mintha ketté akarnák törni a derekamat. :?

Kép
Kép
200907?

Aki még erre jár 19:30-ig, nem Kanadában lakik ( :lol: :lol: :lol: ) és szereti a vicces filemeket és/vagy Mel Gibson-t, akkor annak üzenem, hogy este lesz a Maverick az RTL Klubon. Imádom. :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
200907?

:lol: :lol: :lol: Pedig szeretem!Sosem voltam nagy filmnezo...de amiota itt vagyok,azert jol esik megnezni ezt-azt(ha van magyar szinkron az a legjobb)Ez is jo kis idotoltes...

Kép
Kép
ancsurti

Megvan! Töltsd le ezt is. :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Tegnap voltam fogdokinál, és túléltem :lol:
A doki is azt mondta, mint itt ti többen, hogy a fogínyvérzés ilyenkor normális. Adott ecsetelőt, meg vettem gyenge sörtéjű fogkefét és Parodontax fogkrémet. Hogy ez a fogkrém milyen rossz ízű :!: És a színe is elég bizarr... de ha használ, hajlandó leszek elnézni... :D
Az alváshoz annyit fűznék hozzá, hogy amióta iszonyatosan megnőttek a melleim, nem tudok hason aludni. Most meg hozzánőtt a pocakom, így már meg sem próbálom... valahogy tudat alatt bennem van, hogy agyonnyomom szegénykémet - pedig tudom, hogy ez hülyeség :roll:
Ancsurti: én is itthon tornázom, s amíg ki nem költöztettük másik helyiségbe, engem a teknőcök néztek közben nagyon furán :oops:

Kép
agi125r

007!

Meséltem neki reggel, és csak nevetett, és örült, hogy még álmomban is visszautasítom a pasikat (rajta kívül :wink: ). Mondjuk egy Lakatos Krisztiánt nem volt nehéz... :roll: :D ! Meg amúgy sem vágyom másra :!:

Képzeljétek, most vezettem haza Maglódról (Őrbottyánig), és olyan kemény köd volt, hogy az orromig (vagyis a kocsi orráig) alig láttam :? ! Tökre paráztam, pedig amúgy nem vagyok félős sofőr...
A lényeg hogy egyben itthon vagyunk :wink: !

Ja, kaptunk ingyen egy zsírúj Recaro gyerekülést, és kapunk egy Recaro babakocsit is a cégtől:mrgreen: !Úgy örülök neki!

Eddig nagyon jól állunk: a dokiknak semmit sem kell fizetnem, UH-ért semmit nem kell fizetnem, és most két igen nagy tétel is kiesik :wink: :D !

Dejó, dejó :wink: !
Jó éjt!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Uh és doki választás: én a szülésre fókuszálok, már 2-szer szültem a női dokimnál, másodikat alternatív módon, gátvédelemmel és most is így szeretném, ezért nem váltottam orvost. A régi rendszerben nem is volt ennyire döcögős.

Martin agyhártyasérve nem biztos, CT és MR-ek sem tudják jól kimutatni, hogy mi a helyzet, a fül-orr-gégégsz és az idegsebész profok kísérik figyelemmel és mi is megkérdeztünk 3 radiológust. Nem egyértelmű. Egy nagy felbontású CT még adhat infókat, de a sugártethelés miatt nyár előtt nem lehet megcsinálni + belemozdulhat és akkor semmi értelme. 2 mm-ről van szó. De ha hozzányúlnak és agyvízfolyás lenne, az nagyobb gáz, mint így éldegélni. A novemberi műtétre úgy vitték be, hogy legrosszabb esetben lehet akár koponyaműtét is a vége... végül csak biopszia volt.
Én már terhes voltam, ezek után már mindent kibír ez a baba.

Kicsidodi, jó kis céged van!
Szegények, akik már nem tudtok hason aludni :cry: :x

Éva

KépKépKép
agmano

Kösz Ancsurti!
Valakinek egyszer már írtad, de hiába kerestem, nem találtam meg újra.
Termelünk rendesen :P
Már most parázom a keddi vérvétel miatt. :cry:

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!
Jó régen nem írtam már.. :oops:
Én is a keddet várom,én a vérvétel eredményét tudom meg akkor.
Sajna mindent nem tudok bepótolni amit eddig írtatok,de majd szépen lassan beépülök :lol:
Remélem mindenki jól van!
Külön gratula azoknak akik már voltak fogorvosnál,mert én még midig nem vettem rá magam. :roll:
Kézen fogva megyünk a párommal,mert neki is szüksége van ellenőrzésre,de ebben nem egy nagy támogató! :lol:
Na jók legytek!

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok.
Timea:
a fogorvos témával én is igy vagyok,rettegek töle,nagyon régen voltam,de azért mert nincs merszem,pedig tudom hogy van 2 jukas fogam,meg most letört az eggyikböl egy kis darab. :cry:
Szoval,nagyon el kellene mennem.Jo akinek van bátorsága hozzá. :roll:
krissy3

Tabati!
Szerintem nem egyforma a nadrágunk! Már akkor gyanús volt, amikor írtad, hogy nem egyszínű, de most már szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy másmilyen.
Az enyém tiszta pamut és a hasra felhúzható része nagyon széles passzé anyagból van, és jobb oldalt patentolható, függően attól, hogy mekkora a hasad. És az egész padlizsánlila.
Végülis mindegy persze, ha kényelmes.

Érzékeny fogúaknak ajánlom a meridol összes termékét, én évek óta ezt használom (ha nem kapok, akkor elmex sensitivet szoktam venni, az is jó), és azóta nem vérzik az ínyem.
Nekem is kell még mennem a fogorvosomhoz, de mivel én 6 havonta megyek, így nem hiszem, hogy van probléma a fogaimmal. Utoljára szeptemberben voltam, akkor kértem fogtisztítást is, mert nem akartam ilyeneket terhesség alatt elvégeztetni. Nem mintha fájna, de azért jobb ezeken idejében átesni.

Már írtam, hogy én a Géndiagnosztikai központba megyek a 18. heti uh-ra, de ott minden genetikai uh-t megcsinálnak 4Dben. Azt nem tudom, hogy 2D-it is használnak-e, de 4D-t biztos, ez a honlapjukon is rajta van. Én a Hajdú Krisztinához jelentkeztem be, állítólag nagyon elismert genetikus. Pénzes, azt hiszem, hogy 14ezer lesz, de nem kell várni, stb.
Én amúgy sem jártam soha pl. sztk rendelésre, mert valahogy a maszek orvosok sokkal lelkiismeretesebbek. Szar ügy, hogy így van, de így van.

Kép
katy76

Katy

Én is így vagyok, pontosan szeptemberben voltam a fogorvosnál, ha csak egy kis lyukat is talál, akkor ne maradjon a terhesség idejére. Amúgy nálam is a fél éves kontroll játszik, szeretem ha rendben van minden a fogaimmal :D ! Elmex, Paradontax, sensodyne...mind nagyon jó! Meg nálunk a szájzuhany is nagyon bejött! Meg a fogselyem!!!!!

A Hajdú Krisztina az egyik legjobb tényleg(de Ő nem rajong a 4D-ért, csinálja, de nem szereti), viszont mindent megmér, nagyon alaposan!!!! Majd meglátod! Jó lesz nagyon!!!

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok! :)

kicsidodi!
Jól értem, hogy a munkahelyedtől kaptad ezeket a cuccokat??? :shock: :shock: :shock: Tök jó! :D :D :D :D :D :D :D

agmano!
Sajnálom ezt a sok tortúrát! Remélem, mihamarbb túl lesztek az egészen.

Lányok!
Fogorvostól nem kell félni. Jó, ritkán van orgazmusa az embernek tőle, de ti is tudjátok, hogy minnél inkább halogatjátok annál rosszabb. :x Ráadásul erre is igaz, hogy a fájdalom sokszor inkább pszichés jellegű. Magyarán, ha arra koncentrálsz, hogy hűű, de sz@r, akkor garantáltan az is lesz... Nyugodtan kérjetek fájdalomcsillapítót, ha úgy érzitek. Adható és szokták is adni, teljesen ártalmatlan a babára nézve. Ha meg már nem éreztek semmit, akkor meg mán tökmindegy... :wink:

breki76!
Tudtommal azért nem szeretik a dokik a 4D-t, mert az "csak" babamozi. Egyedül a szülőknek feldhetetlen élmény, az ő számukra "haszontalan", hiszen ez az eljárás alkalmatlan diagnosztizálásra. Látványos, gyönyörű, megható, meg minden, amit akarsz, de orvosi szempontból nem sok mindenre jó. (Viszont jól hoz a konyhára - azt meg azért szeretik... :? )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

Nagyszerű írtam egy csomót és az egész elveszett, kezdhetem újra.

Mi ma délelőtt hazaértünk Balatonföldvárról. Hát baromi hideg volt ott lent. De a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Jókat csúszkáltak a jégen, na és persze estek is. Illetve mi felnőttek is jól éreztük magunkat. Fürödni is fürödtünk bent a szállodai medencében, én csak egyszer voltam bent kb 10 percet.
Majd lesznek képek is.
Viszont volt egy kellemetlenségünk is. Nem a szállodában akartunk ebédelni hanem kimentünk ott egy épp nyitva lévő étterembe, ahol volt egy nagyobb család szintén két gyerekkel, akik az egész étteremben azt csináltak amit akartak, nem szólt rájuk senki, sőt nem is foglalkoztak velük. Ott motoroztak az asztalok között, miközben a pincér majdnem rájuk borította a forró levest mert bevágtak motorral elébe. Kiabáltak, a másik pedig hogy az étterembe behozták a kutyájukat ami nem is kis testű volt hanem egy nagy fajta, amikor felállt akkor a feje felért az asztalokig Ja és több mint egy óra volt mire kihozták a kajákat, a gyerekek már majd meg haltak éhen. Úgy hogy ez a kellemetlen része megvolt a tegnapi napnak.

Jimbone és ezért az 1 perces uh-ért mennyit kell fizetned a magánrendelőben a dokinak? Mert a Kardos kb 15 percig uh-oz, előtte van manuális vizsgálat, az uh-on töviről hegyire elmutogat mindent, ha nem látom akkor elmondja még egyszer, páromnak is külön magyaráz, meg nézi a szerveket, külön az ujjakat is megszámolja, végtagokat mindent megnéz, és még aképet is amit kinyomtat külön elmagyarázza a páromnak. Aztán még amikor írjaa beutalót stb még elmond egy pár dolgot, hogy vagyok, mi újság stb. Fél órát vagyok bent. És így 7500 ft.

Magne b6. azt nem csak kimondottan a görcsök miatt kell szedni hanem a méh izomzatot elernyeszti és könnyebben tud tágulni. De nekem mindegyik terhességnél a 36. hétig kellett szedni, azért mert utána már nagy valószínűséggel jönnek a jósló fájások és akkor meg pont az a jó hogy a méh fel tud készülni a szülésre.

200907 4 d uh. Nálam ez úgy néz ki hogy a 18. héten van a kórházban a genetikai uh, ami ugye ingyenes. De az előző terhességek tapasztalatai alapján, meg a 12. heti uh-nál is 5 perc alatt kipenderítettek így most már előre bejelentkeztem a Praxisba ami ugye magán, és ha kérem akkor a 17. héten csinálnak genetikai uh-ot is, ami először kb 15 perces 2 d uh-ból áll, ahhol mindent rendesen átnéznek, megmérnek. Gyomrot, húgyhólyagot, veséket, májat, agykamrákat, szívet, ereket végtagokat. Stb…, majd ezután van a 15 perces 4 d uh, ahol lehet mozizni.
Én az előző terhességemnél jártam így hogy a Györffyhez kértem magam, de nem ő csinálta, hanem ez a Hajdu és nekem abszolút nem volt jó tapasztalatom, nem értett a géphez, összevissza kapcsolgatta, majd teljesen torz képeket mutogatott, aztán képet és dvd-t nem kaptam mert a nyomtatás és mentés helyett a törlése kattintott. Ja és a méretek amiket mért nagyban eltértek attól amit következőleg a Györffy mért, mert felhívtam, elmondtam neki a panaszomat, és soron kívül behívott és ingyen csinált egy másik uh-ot, és a saját dokim is ugyan azokat a méreteket mérte mint a Györffy. Úgy hogy nekem olyan rossza tapasztalatom van vele szemben, hogy én hozzá nem akarok menni, csak a Györffyhez. Úgy hogy akkor szerdán fel is fogom hívni hogy őp van e bent nehogy megint így járjak. De ez a személyes tapasztalatom.

Nansy te kinél voltál a 12 hetes uh-on? Mert én a Polgárnál, és minden kismamát 5 perc alatt kivégzett öltözéssel uh-al lelet kiadással együtt, és semmit nem mondott, nem mutogatott, mikor kértem tőle képet azt mondta nincs, majd legközelebb hozzak dvd-t és azt a 2 percet felveszi 2000 ft-ért. Kíváncsi vagyok hogy a 18. heti uh-on ki lesz, majd 5 -én csütörtökön kell mennem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Azt mondják, ha a kismama a terhesség alatt vidám, kiegyensúlyozott, a babán is meg fog látszani... kicsit ontopic, de ezt a videot érdemes megnézni, én sikítottam a nevetésről, a könnyeim is kifolytak:
http://www.youtube.com/watch?v=39_1fUkxfZ0
:lol:

Kép
agi125r

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Én is félek a fogászattól. A fogínygyulladásom elmúlóban, hála valami gyógynövényes szájvíznek, de még a kiskönyvembe is kell a fogászati vizsgálat. A védőnő kedvesen aranyosan ismét figyelmeztetett (vagy nyolcadszor). Még mindig a hányingeremre hivatkoztam 8) - és persze ez igaz is :oops:

Gabi! a képek szuperek! A vendéglőkről nekem is van pár rossz tapasztalatom: 2 éve nyaraláskor Keszthelyen a Nócin esett keresztül egy pincér. :D , de tudnék mást is mesélni...
Agi. Megnéztem a videót. Én inkább eszementnek találtam. Hogy ezek nem százasak, az tuti!

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Eddig nem féltem a fogorvostól,viszont tavaly 2 héten belül 2 fogamtól szabadítottak meg.Az egyik el volt törve,ezért csak darabokban tudták kiszedni,amiből az lett h az ínyem széttrancsírozták,és még egy hónapra rá is alig tudtam enni.
Rá egy hétre h ezt kihúzták bedurvult a bölcsességfogam!
Hát ...azt hiszem még egy kicsit érlelem magamban a szándékot.
Naná h megint van lyukas fogam!Egyenlőre nem fáj,ez is vmi..

Előbb utóbb túl leszek rajta! :D

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Sziasztok!

Megint jó sokat kellett visszaolvasni, de sikerült (két nap kellett hozzá)

Ági!
Ez a "baba eltévesztette a házszámot és kipenderítette a mostani baba", tök cuki.

Nellike!
Mit jelent, hogy rossz az ekg-d? Össze-vissza ver a szíved v. túl gyorsan v. mit?
Szénhidrátra fel!

Boo!
Én is alig bírok mozdulni, olyan lustaság, fáradtság v. mi van rajtam.
Barnázással remélem nem lesz semmi komoly.

Kicsidodi!
Hason sztem addig lehet alidni, amíg bírsz. Vis, amíg kényelmesnek érzed. Én már most sem tudok ráfeküdni, rossz érzés.

Levegőt ti kaptok? Nekem olyan érzésem van, mintha vki ülne a tüdőmön.

Agmano!
Agyhártyasérv? Az nem hangzik vmi jól. De azért ahogy olvasom jól megvagytok vele, úgy értem, hogy tudtok normális életet élni. Mire lehet számítani a későbbiekben? Mit mondanak?
Pedig milyen édes lenne egy dögös pasi Verdás gatyában :)
Amúgy aférjemnek van Micimackós "bugyija"
Nekem úgy rémlik, hogy a fizetős 4d-s uh is úgy kezdődik, hogy először sima 2d-ben nézik meg a bébit. Leglábbis nálunk így volt és miután mindent rendben talált, utána nyomta át a gépet 4d-re a szonográfus.

Csibe!
Csak azt írd majd meg, hogy mit hallasz azzal a szívhang hallgatóval! Mármint uolyan,m itn amikor az uh-n belehallgatunk a bébi szívébe? Milyen gyakran lehet csinálni?

Pagika!
De jó, hogy tudtál jönni. És nagyon örülök, hogy jól alakulnak a dolgaitok és tényleg fő a pozitív gondolkodás. Pihizz amennyit tudz és amennyit kell!

Nansy!
Jó, hogy te is tudtál jönni és már minden rendeződött veletek. Csendben gratu a kisfiúhoz, gondolom, hogy a kislány után örültök neki.
Kérdezted a 4d-t. Mi a 4dgenesis-be fogunk menni, megnéztem az áraikat és sztem ők sem vészesek, legalábbis a többi ismert helyhez képest. Már voltunk náluk Marcival is és a 4d képes topikban is sokan dícsérik őket.
És persze, hogy tegyél fel képeket!!!

Lidike!
De jó, hogy 4d-ztek. Hozzál majd képeket!
Fejfájás miatt meg nagyon sajnállak, tudom milyen, én is nagyon olyan vagyok. Amikor érzem, hogy ki fog törni, bekólázok, meg bekávézok és ha szerencsém van, akkor csak a zazás állapot marad, ha nincs akkor kitör nagyon. Én is voltam anno mindneféle vizsgálaton, még mri-n is vagym in (amikor egy hengerbe kellett befeküdni és iszonyat kattogások közepette letapizták az agyamat), de nem találtak semmit.

Katy!
Jobbulást a kutyidnak! Mit csinált magával, hogy ez történt a lábával?

Kicsidodi!
Bázis :lol:
Ez a L.Krisztiános álom... brrrr
Milyen rendes cég. Képet kérünk, hogy milyen cépek a cuccok!

Tabati!
Na, a Te hasad aztán hiába fog izzadni :lol:
Muti az új szerzeményeket!

Háton alvásról én azt tudom, hogy a nemtudom hanyadik héttől azért nem javasolt, mert a baba rosszul kaphat oxigént, mivel nyomódhat a méhlepény v. mi?! Lehet, hogy hülyén magyarázom, de a lényeg, hogy egy idő után nem ajánlott a hanyatt fekvés.

Elszállás ellen én a Kellélek/Jegyzettömb-be szoktam írni és a végén onnan másolom be. És így folyamatosan tudom is írni a hsz-t, miközben olvasom a topikot. Na ez megint lehet, hogy nem volt érthető

Hízás: eddig izgultam, hogy egy dekát sem, erre most hirtelen 3kg plusz lett rajtam, de honnan?

Hendegabi!
Ez a szép, jó, felesleges pénzkidobás...olyan jellemző. Neki biztos az, nem az ő gyereke.
Ilyen van, hogy kijelenti a főnök, hogy nem vesz vissza? Ezt meg lehet csinálni? Nem úgy lenne logikus, hogy vkit a helyedre felvezs határozott idpre és kész? De biztos én vagyok naív.

Jimbone!
Kár, hogy a Kicsikéd nem akart magából többet mutatni. Akkor a nemét sem tudta megsaccolni? Persze ennél fontosabb, hogy minden o.k. vele.

Tímea!
Én a lányommal fogok fogászatra menni, de ő kijelentette, hogy ő akar először bemenni, mert szereti, amikor rezegtetik a fogát.

Gabi!
Azért az éttermi incidenstől eltekintve, biztos nagyon jó volt nektek.

Bocsánat, jó hosszú lettem.
Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba:
Törvény szerint, ha lejár a gyes, és kivettem az össz szabimat, 30 napra köteles visszavenni.
Amúgy nem magyarázta a dolgot, de igazából számítottam erre. És legalább tudom, mire számíthatok

Kép
Kép]
hendegabi

007!

Nem az én cégem, én egyetemista vagyok most, előtte meg a médiában dolgoztam, ahol örültem, ha időben kifizettek :? !
Szóval úgy "a cégtől" kapjuk, hogy a Recaro cégtől, vagyis egy viszonteladójuktól a Porsche Hungariatól. Azért, mert a férjem autókkal (is) foglalkozik, VIP-es a Porsche-nál és így... A gyerekülést már megkaptuk, majd lefotózom. a kocsit még várjuk, de keresek képet.
Találtam!
Mi ilyen feketét kapunk, de hát ingyen van :wink: ... Van hozzá narancssárga huzat, lehet hogy megvesszük hozzá külön, ha lehet... Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok jó reggelt Kismamik :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Jó reggelt, minmano!
Én megyek tanulni...váltójogot....holnap megint vizsga...szép, napsütéses napot!

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

[quote="hendegabi"]S írta:hendegabizonibaba:
Törvény szerint, ha lejár a gyes, és kivettem az össz szabimat, 30 napra köteles visszavenni.

Én azt játszottam el, hogy táppénzre mentem a gyerekkel - nem volt nehéz egy decemberben kezdő ovissal. Max 2 hónapig lehetsz táppénzen egyhuzamban saját jogon és a gyerekkel is, ha tudod, hogy ki fognak rúgni a 30 nap szabi után. Én is ezt csináltam, majd volt egy jól sikerült prezentáció és állományban tartottak - az volt a cél, hogy kirúgjanak és szerződéssel foglalkoztassanak itthonról.
Na ez újabb néhány hónap küzdelem árán sikerült is, pont nyáron kellett bejárnom. :twisted: Azért volt így gáz, mert a 3 éves gyerek után 24 nap tp jár (hú ez nem biztos :?: ), 3 év alattira duplája, és én ellőttem az elején a gyerek utáni tp-t. Ha aztán fix állásba mentem volna nem tudtam volna kire bízni őket betegen, de vállalkozóként bejött.

Boo, sok sikert az UH-hoz.

Éva

KépKépKép
agmano

Szép jó reggelt kismamik!
Jó sokat termeltetek a hétvégén...

Szonibaba!
szívhang hallagtó nagyon jó csak még nem sikerült több ideig hallgatni,
mert úgy ficánkolt a kicsi,hogy csak pár pillanatra találtuk meg.
de a ficánkolását is hallottuk,így feladtuk a szívhang üldözését
és csak a ficánkolást hallgattuk és így néha a szívét is sikerült
halanunk.bármikor hallgathatod.szerintem nagyon jó dolog,nekem nagyon
tetszik.nem bántam meg,hogy megvettük.

Hendegabi!
a cserszömörcés szájvízet patikába és sparokba is lehet kapni.

Kép
Kép
csibe83

Boo!
nagyon-nagyon szurkolok,hogy minden rendben legyen!!!
nekünk pluszos dvd-t kellett vinni,szóval,ha tudod vigyél mind2
fajtát.

Kép
Kép
csibe83

Jaj, és Gabi!!

Nagyon szép családod van! Fiad kiköpött anyja, jól látom? Furcsa lesz Nálatok is egy pici a háznál.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok Kismamik!

Jó sokat írtatok,mindent elolvastam!

Nálunk megvolt mindkettö szülinap,a nagyobbik lányom 11 éves lett,a keresztlányom pedig 6!
Volt minden,sok finomság, torta,na és sok vendég!

Ma reggel be akartam menni a házidokihoz,de benyitottam,és tele volt a váró,így hát kihagytam,majd meglesz!
Nem akartam a sok beteg ember között várni!
Kb 2 napja elég sokat fáj a hasam,és egyre erösebben érzem a babóka mozgását! :D
Van egy aranyos sztorim:
Jázmint a napokban elég sokat foglalkoztatta a baba!
Érdeklödött kérdezgetett!
Legjobban az érdekelte hogy a baba a pocakomban hogy kap levegöt,hogy eszik és iszik?
Elmagyaráztam neki a köldökzsínóros dolgot néztünk képeket is!
De ami a lényeg:megkérdezte hogy a baba hogy tud megfürödni,hiszen mi minden este fürdünk,de a baba akkor nem lesz piszkos amikor megszületik,ha nem fürdik?
De ezt olyan komolysággal kérdezte,olyan aranyos volt!
Mondtam neki hogy a baba,nem lesz piszkos hiszen nem csinál még semmit,csak növekszik!
20140328174041

Kicsidodi!
Nagyon jó az uh képed! cuki! :D
Ja és tök szuper a babakocsi amit kaptok! :D

Gabi!
Jók a képek! Azt hiszem ha megyünk jövö hónapban mi is wellnesezni ha addig nem lesz semmi gond,én is fogok kicsit fürödni!

Boo!
Minden okés lesz meglátod,majd gyere hogy mi volt!

Pagika!
Még Neked akartam írni,örülök hogy kicsit jöttél közénk,pihenj sokat,de azért ha tudsz adj hírt magatokról!
Meséltem itthon hogy 3 babát vártok,és a férjem is mindig érdeklödik hogy mi van veletek!
Épp tegnap került a kezembe a Kismama 2008,novemberi száma és van bennt egy 2 oldalas cikk egy 3as ikres családról!
Ha tudod olvasd el,van fénykép is az akkor 8 hónapos babákról!
Amikor megláttam egyböl Te jutottál eszembe!
20140328174041

Moncsy :lol: :lol:

Nagyon ari lehetett a lánykád, Jázmin :lol: :lol: :lol: :lol:

Kérdezném, a vonalzód a nagyonbabán te csináltad??? mármint te szerkeszteted a vonalzód, vagy volt ilyen minta is. (remélem érthető voltam, mert ha igen elmondanád, hogy kell mert én is szeretnék saját magam csinálni/szerkeszteni egyet) :wink: :wink:

Kép
Kép
minimano74

Szia Minimanó!

Tegnap csak felnéztem a nagyonbaba oldalra és láttam vannak új vonalzóminták,és ez is köztük volt!
Úgyhogy nem én szerkesztettem! :oops:
20140328174041

Okszi köszike :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
minimano74

Ja elfelejtettem,a múlt héten nagyon kívántam a fejessalátát,na és pénteken kaptam,és tegnap meg is csináltam!
Isteni volt!
Inkább ez a kívánósság :D ,mint a rosszullét!
20140328174041

Moncsy!

Aranyos a Kislányod nagyon!! Ez a "gyerekszáj", mennyit lehet nevetni! Igazi szeretetcsomagok tényleg!!!!

Babamozgás...annyira aranyos tud lenni...tegnap tüsszentettem egyet, erre kaptam vagy nyolc kis ütögetést vagy rugdosást??? Nem tudom, de akkorát nevettem rajta, lehet, hogy pont felébresztette a tüsszögés Manócskát!!!

A Szófia név szerintem is gyönyörű. Egyik ismerősöm Portugáliában ment férjhez és az Ő Kislánya Sophia. Gyönyörű Kislány, barna göndör fürtökkel!!!!

Csibe! A szívhanghallgató nagyon jó szerintem is, csak olyan nehéz kibírni, hogy ne mindennap használja az ember :cry: , de milyen más hangok vannak a pocinkban, mint a Párunkéban...Ti nem hasonlítottátok össze????? :lol:

Tickerplayground.com
breki76

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 10:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Breki!
persze,hogy összehasonlítottuk :lol: :lol: :lol: :lol: .nagyon muris volt.
azt írja minden nap használhatod,ha szeretnéd.csak nem ér fel ez
egy terhesgondozással,bár nem tudom,hogy ki hinné azt...
ha érdekel berakom a linkjét és ott elolvashatod.

Kép
Kép
csibe83

Boo!
nyugodtan irattasd ki magad.amúgy szerintem az orvos is ezt fogja ajánlani.
vagyis az enyém azonnal felajánlotta,de szerintem a tied is ki fog íratni.

Kép
Kép
csibe83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: