A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Úgy örülök neki. :lol:

A pelenkázó teteje csúsztatható középre és oldalra.
Még 15.000,- Ft költöttünk amiben:
4 részes baldahin
pelenkázóra a szivacs
baldahinhóz vas tartó állvány
és mivel a babakocsit kapuk, de nincs hozzá már pelenkázó táska még azt vettünk egy pierre cardin

Szerintem nem volt sok amit fizettünk.
még kinéztem a kokusz matracot 60x120 7.000,- Ft-ért, olyan jó most mát nekünk is van valamink. :D :D

Kép
evike79

Gabka igen már néztem a tieteket és akkor szerettem bele az ilyen típusú mintásba. Nem gondoltam, hogy itt majd vidéken kapunk ilyet de véletlen sikerült. Rögtön beleszerelmesedtem a vízilóban.

Kép
evike79

Evike: nagyon jó árban volt minden.Jó nektek mert összevan rakva és láthatod milyen a valóságban.Én mondtam pont ma apának rakja össze szépen jövő hónapban mert már nézni akarom.

Nekünk :
-37 000 ft volt a kiságy,
- 18 000 ft az ágynemű(6 részes -levehető a húzat és nem pici a paplan 100x135 a kispárna 40x60)
- 1500 FT a baldachinvas
-12 000 ft a kókuszmatrac
-1400 ft a lepedő.
És íme it van 70 ezer forint még jó ,hogy anyumék vették és a babakocsit is ők állják.Most szombaton megyünk is és kinézem, jövőhéten meg megvesszük.

Felírogatom mi mennyibe került és kíváncsi leszek a végösszegre mire minden meglesz.

Kép

Kép
gabka7926

Köszönjük szépen a sok-sok dicséretet! :D

Nekünk már szinte minden megvan, csak egy pár dolog hiányzik még...(a légzésfigyelő és az orrszívó. Talán az etetőszék, bár az még nagyon ráér, és a fali dekoráció és falilámpa. Ennyi!)
Én már azt irogatom össze és szerzem be, nekem kell a kórházba. Február közepén már azt is össze szeretném készíteni egy rohamridikülbe! :lol: :lol: Bizti, ami bizti.

Kép
Kép
tisa

Tisa:akkor nagyon ügyes vagy, hogy már ennyi mindent beszereztetek és a csomidat készíted elő.

KOCSKA: MERRE FELÉ JÁRSZ?

Kép

Kép
gabka7926

A hétvégén vettük meg a pelusokat, a textil pelusokat, a pihenőszéket és a játszószőnyeget - mert ugye ezek nélkül nem lehet felnőni :lol:. Meg az ágyneműgarnítúrákhoz hozzá illő baldahinokat. Csak beleszerelmesedtünk a végén ezekbe (is).
No meg egy mikro hifi félét, hogy majd a cd-ket, hangoskönyveket, zenéket le lehessen játszani.

A gyerekszobát is berendeztük, nagyon cuki lett. Még felkerülnek a falidekorációk meg a lámpa és totál kész! :lol: :lol: Hajnalban mikor battyogok a WC-re mindig bekukkantok a gyerekszobába, mert előtte kell elmenni. A szemem ugyan résnyire van csak, de mindig megmosolyogtat a látvány, ahogy az esti fény beszűrődik.
Húúú, ez most nagyon érzelgősre sikeredett :oops: , de így van, no meg azok a fránya hormonok.

Más: én is tettem fel egy-két új képet a picasába. :wink:

Kép
Kép
tisa

Évi!
Nagyon jó a bútor, amit vettetek. Eldöntöttem, hétvégén mi is megrendeljük, vagy legalábbis kiválasztjuk a végleges bútort Luca szobájába.

Tisa!
Csak irigyelni tudlak, hogy milyen rendes vagy. Bele kell húznom.

Kép
gesztenye74

Csajok dobjatok képeket is a készülődő babaszobákról!!!! nálunk Péterke októberben került külön szobába, kistesó velünk lesz a hálóban.Vagy lehet csak velem, mert ahogyan mostanság Péterke éjszaka alszik( lehet apa átköltözik hozzá) , mert mostanában ő jár át mihozzánk ( Vándorcirkusz)

2. babások mit vesztek??? én nem nagyon tervezek venni semmit, talán minden van Péterkéről. Majd csak kence ficéket kell feliratni a dokival, no meg persze pelust.

Rezgő pihenő széket szeretnék venni még. Péterkének volt, de azt eladtam, mert nem volt egy praktikus darab. Hintáztathatót szertnék, ami 18 kg ig jó, mert emez csak 12 ig volt jó, bár ez zenélt, meg rezgett is.

Elektromos FP hintánk is van, na az nagyon jó kis darab, a mai napig bele ül még kisfiam, pedig már kinőtte súlyilag.

Heni
KépKép
heni81

Gabka: Hát igen....Én vezetem az élbolyt. :lol: Tudod, én március végére vagyok kiírva, de ez lehet +/- 2 hét is. Még a végén Sándor, József és Benedek meghozzák a zsákukban a meleggel együtt Lénát is. :lol: :lol: Ez lenne csak szép ajándék Apjának (Sándor)!!!

Szépen összekészülök, elintézzük a papirokat, előkészítjük az intéznivalókat és én már csak feltett lábakkal pihizek az uccsó időben.

A jövő hónap elején elmegyünk megköttetni a köldökzsinór vérre a szerződést. Mi bevállaljuk. :oops: Eddig is ez volt a terv, mi már félre is tettük rá a pénzt, de aztán nagy meglepetésünkre a Szüleimtől ezt (is) kaptuk karácsonyra. Mondanom sem kell, leesett az állunk! Nagyon jó érzés volt. És dupla szerencse, mert mi az egészségpénztáron keresztül vissza is tudjuk igényelni a befizetett összeget. Igaz, azt is mi fizetjük havonta a fizunkból, de mivel összegyűlt rajta annyi, így fedezi a szerződést. :D

Kép
Kép
tisa

Tisa:nagyon jók lettek a karácsonyi képek és wowwww milyen nagy a pocid!!!
Nagyon aranyos a mamád!!!
Ígérd meg, hogy teszel fel képet mikor teljesen kész lesz Léna szobája!!!

Kép

Kép
gabka7926

Gesztenye!
Köszi. Az az igazság, hogy én nem szeretek kapkodni. No meg október közepétől nem is dolgozom, tehát lényegesen több időm volt ezzel foglalkozni, mint nektek melósoknak.

No meg az elején elhatároztuk a Párommal, hogy minden hónapban veszünk vmit, mert úgy nem annyira megterhelő anyagilag. És szerencsére Ő is nagyon élvezte/élvezi, a vásárolgatást, szinte mindenben közösen döntöttünk. Bár nem volt nehéz, mert nagyon egyforma az izlésünk. És alig várta, hogy összeszerelhesse, amit össze lehet. :lol: :lol: Nekem szuper Férjem van!

Kép
Kép
tisa

Sziasztok!

Jaj nagyon szépek a babaágyak illetve szobák.

A miénk is meg van :-) Illetve döntöttük, hogy milyen és szombaton megrendeljük. Bár 3-4 hét, de ha kicsi Benim elöbb érkezik akkor úgy is korházban kell lennie. Ha ezt elintéztem jövő héten api itthon van így tudok menni vásárolni és össze készítem a tanyot nagyából.
Jaj képzeljétek.... úgy oda vagyok. Ma éjjel megint görcsöltem. nem fájás hanem görcs. olyan mintha azonnal megjönne. 30-40 percig fáj aztán vége. és mindig csak éjjel. ez a 4. éjjel volt így ma hívtam dokit. mondta holnap menjek, mert meg kell vizsgálnia. Bevallom nagyon félek... :-( mi még csak most kezdtük a 28 hetet....
Tudom nagyon cikic de a c értékaz pontosan mi is? Nekem 25 hetesen 3000 volt. most biztos megint megnézi. mi a jó érték? Vagy csak azt lehettudni ha kevesebb akkor gáz?

jaj neharagudjatok, de olyan ideges lettem ahogy leírtam mi van, hogy megyek rendbe szedem magam. holnap reagálok mindenkire.

puszi

Kép

Kép
sziszike22

Azt elfeljtettem írni, hogy attol félek a legjobban. hogy le akar fektetni..... Koli mellett én nem tudok egész nap feküdni.... ennyi segítsgéem meg nincs..... A másik nagy parám, hogy azt mondja ne emeljek. kolika 13 kg és igazán lány lelkű. Ő nagyon sokat bújik és nem kevesett kell emelgetnem.....

Beni szobájáról pontosabban arról, hogy milyen lesz a butor feldobok egy képet.

na tényleg lépek.
puszi Kép

Kép

Kép
sziszike22

sziszike, a 3000 a jó, mondhatni tökéletes.
az első a méhnyak, hogy mennyire rövidült. a második a külső méhszáj, a harmadik a belső méhszáj. a negyediket nem tudom... talán a burok? Valahol olvastam, hogy három méhszáj van, de a 1110 azt jelenti, hogy a méhnyak nagyon megrövidült, és mindkét méhszáj kicsit nyitva van, ezzel mlár tuti a szülésvisszatartó a 36., hét előtt. a 2000 nem annyira gáz, meg a 2100 sem annyira, de az 1000 az már nem annyira jó hír, ha meg harmadik is van, akkor az igazán szülésközeli élmény :)
A görcsök tényleg nem jó hír, ha fáj is. Ha rendszertelen, akkor mondjuk jósló, de jó, ha megnéz a doki, mert nyithat. sok sok magnéziumot egyél!

azért jöttem, mert voltunk kardiológián, nagyon nagoyn kedves, és alapos dokibácsi volt, a védőnőnk küldött hozzá, ő dolgozott vele annak idején. nagyon jó volt, hogy nem rázott le, meg nem mosolygott meg az aggodalmamon. TEljesen egészséges nándi szíve, jó alaposan megnézte, és előtte éppen lilult megint a szája, így nyugodt is vagyok, hogy jókor látta. azt mondta egyébként, hogy ő arra gyanakszik, hogy valami bőr-reakció, és összefüggésben lehet az ekcémával (amivel eddig minden doki lelegyintett, mikor felvetettem) ami elég durva nála, és szerinte komolyabban kellene kezelni. Hát, már 4 bőrgyógyásznál voltunk, de még eddig senki nem nézte meg ennyire a bőrét, mint ez a kardiológus :evil: AKAROK EGY TISZTESSÉGES GYERMEK BŐRGYÓGYÁSZT!!!! azt mondta, hogy szeirnte erre már nem elég a szteroidos krém, hanem szájon át is kellene valami, és nem lenne szabad átsiklani felette, hogy mi okozza. Mert mi itthon próbálkozunk az allergének kiiktatásával, ami eddig kevés, de nem csinálnak ilyen picinek bőrtesztet. merthogy szúrkodni kellene. Az jobb, ha évekig vakarózik? na, mindegy. kiharcolom azt az allergia-vizsgálatot valahogy. szerdán tüdőgyógyászatra megyünk azért, mert a tünetegyüttes (lila száj, krupp, ekcéma) még erre is utalhat.
és még az is jó volt nagyon, hog yel volt képedve a dokibácsi, hogy milyen izmos erős kisfickó, és bár minden gyerek ilyen lenne :) ugye uh-ozta a szívét, és kérdezte nándi, hogy játszik a bácsi? :D:D:D mert pont olyan volt, mint amikor egerészik valaki a számítógéppel :D:D:D

na, kidühöngtem magam, megyek, nézek néhány jóbarátok részt az urammal :)
a bútorok meg a vásárlások irigylésre méltók!!! én is lélekben egyre inkábbb készülődök, hogy mit hgy kéne összehozni, kimosni megvarrni még addig :)
jó éjt

kikocska

Jaj Kikocs!

Köszi a választ ez valamennyire megnyugtató, de majd holnap meglátjuk mit mond a doki.

Na Koli is ekcémás és a háziorvosunk (aki nagyon jó) már kevés hozzá, ezért a szent imrébe küldött egy bőrgyógyászhoz. Állítolag neves és régen a heimpálban volt. Dr. Körmendy Miklós. Mi jövőhéten kedden megyünk. ha gondolod megadoma számot ahol be lehet jelentkezni.
Szegény Nándinak nagyon sok mindenen kell átesnie, de legalább kiderül, hogy nincsen baja. remélem. szóritok nektek.

Remélem, hogy Koli bőrére is mondanak okosat, mert a bodyt nem lehet levenni róla, mert véresre marja magát :-(

na tényleg megyek mégegyszer köszi
puszi

Kép

Kép
sziszike22

Sajnos nálam carakszik a net mindig. De jövök…
Gabka jó az ágy,én bele se merek gondolni mi mennyibe kerül. Pláne, hogy úgy szeretnék egy igazi karikagyűrűt is. És ha mindent meg is veszünk, még akkor is ott a szülés, azt meg nem csinálja meg helyettünk senki.

Cat ti aztán megjárattátok a kis Benit. Néha voltatok otthon is? Ez rendes kiadás is lehetett ám, ennyi esküvő….Sajnos nálunk a temetések voltak ilyen szaporák,pedig úgy mennék lagziba, de azt hiszem a következőnek, az enyémnek kellene lennie. De jobban félünk, hogy nem lesz tökéletes, meg nincs rá elég pénz, mint hogy neki vágjunk.

Én is voltam ma védőnőnél és a keményedésre azt mondta minél előbb menjek dokihoz,de már 3napja nem keményedik minden mozgásomra.(a diós,mákos dolgok óta) De jövő héten úgy is megyek.

Kisvirág a 16hetes vérvétel után most a cukorterhelésnél,a 26hetesen vettek le nekem teljesvérképet is. Aztán majd 30valahány hetesen lesz még 1 vérvétel, utána meg már csak NST-k asszem.

Ja, meg néztük a Bébi mama, elvileg ez a mamma mia című film, és nagyon jó volt az alaptéma.

Nálunk nem esett a hó,csak valami vizestrutyi, ami lefagyott.
De láttam a tv-ben, hogy Pécsen esett, csodálkozom is, hogy itt nem.

Tünemény te vagy az 5.aki álmodik a babával és eddig mindenkinek az ellenkezője jött be. Én kislánnyal álmodtam. A barátnőm, aki szintén kislánnyal, neki 4.én született meg a kisfia.

Jajj, már megint a hormonok szórakoznak veletek, apa meg felveszi. Nálunk is megy még mindig, néha, én azon hergeltem fel magam, hogy az öregannya által itthagyott függönyöket nem lehet félrehúzni és ablakot akartam takarítani és mondtam hivja el a kis barátnőjét ilyenkor. Na meg mikor a mami le Ödönözte Olivért….Na de már lenyugodtunk.

Zsu jobbulást mindenkinek!

Ettike ez nálunk is hasonlóan van, csak az én páromék jómódúak és azért csinált mindent szerelő, de én már jól állok az átszoktatással  A munkahelyemen is 20nő is 2fiú nővér volt,ebből a 2fiú,meg 2en csajok szereltünk mindent,na meg a villanykörtecserét is.

Tisa nagyon jók lettek a képeitek. Én mindig csak oldalról láttam a pofiját.
Ha kész vagytok a szobával, jöhettek nekem is segíteni, telhessen semmi ötletem, pláne, hogy most mégis a mi szobánkban lesz, vagy magam sem tudom…

Dharma ne is kérdezd az Oepes dolgot, a hajam is égnek áll, én még mindig szenvedek velük. De legalább már küldtek pénzt, pedig elküldték, hogy szerintük már nem vagyok jogosult rá. Tiszta bolondok.

Evike tök szép a bababútor. Ezt a szint szeretem én is,a mienk is ilyen.

Sziszike jesszusom megijesztesz, az első utad a dokitól ide vezessen az írásba. Lehetséges, hogy nyílik a méhszájad? Én mondom ma holnap betölti mindenki a 7hónapot és bármikor beindulhat a szülés. Állítólag 7hónapra jobb szülni,mint 8 hónapra.
De klasssz ez a bútor is.

Kikocska nekem 2000 ez akkor mi, de jöv.hét rákérdezek. Most nézem nekem mindig ezt írta.

kocska

Szasztok!

Gyorsan visszaolvastam,ma napközben nem nagyon volt idöm,kisfiam ...hmmm...nem volt túl jó passzban(én sem).Érthetö,ha belegondolok,hogy a harmadik napja ki sem dugtuk az orrunkat a lakásból,de szegény apa éjszakás és a mai nap neki sem sikerült sokat aludni a fiától! :? Ráadásul ma 10 helyett 6-ra kellett bemennie :cry:
Viszont este ugy döntöttem,csúszós út ide,hóesés oda,elmegyünk sétálni Bottal.És jól döntöttem,több mint egy órát csavarogtunk,föl se akart jönni a Fiatalúr!És esés nélkül megúsztuk,bár már csak itt-ott csúszik felénk az út!
Kikocska,én tanácsot bármikor elfogadok,max."felteszem a polcra" :lol: De ma kezdem úgy érezni ,hogy ez a 3/4 10-10-es elalvás a belsö órájában beállitott idö,mert ma a séta miatt kicsit csúszott a fürdés-alvás rituálé,majdnem 1/210 volt mire lámpátfújtunk,és ugyan abban az idöben aludt el ahogy az elmúlt jópár napban.Bár nem tudhatom,hogyha nincs a séta mi történt volna... :roll:
Többiektöl,bocs,ha néha belekeveredek nagytesós témákba bövebben,de egyszer hátha a most még elsögyerekesek is hasznát veszik :wink:
Egyébként Kikocska,hogy álltok névválasztásilag?
Meg nagyon örülök,hogy Nándi szive jól van!!!!!!!
Sildi,tényleg nem tréfa,tessék pihenni!Szurikat még mindig pociba kapod?
Tisa,ugye jól emlékszem hogy ti vagytok "katonáéktól"?Akkor nem csoda,hogy minden glédában áll!Gratulálok,hozzá-és irigykedem!Én is mindig elhatározom,hogy idöben meglesz minden,aztán persze úgy csúszik az egész ahogy a nagykönyvben meg van irva! :oops:
A kis Léna meg gyönyörü!!!!!

Ahogy olvastam vissza,próbáltam jegyzetelni,kinek mit szeretnék irni,de nem tudom elolvasni... :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll: Azt hiszem most jobb,ha befejezem....Jó éjt!!!!!!
gizu

Jó reggelt mindenkinek!

Kikocska!
Örülök, hogy Nándi szíve rendben.
Az lenne a legjobb talán, ha a száj lilulása valóban az ekcémától lenne, mert akkor kinövi majd nagy valószínűséggel. De hamarosan ez is kiderül.

Evike!

Eze egy olasz oldal, ahol első lépésben a baba kb súlyát adja meg, a másodikban pedig a hosszát:

http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html

Ez pedig azt mutatja meg, hogy az adott UH értékek, milyen ÁTLAGOS terhességi kornak felelnek meg:

http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html

Mindkettőnél azt kell figyelembe venni, hogy ezek átlagok. És a babáknál ilyenkor már nagy különbségek lehetnek. Hiszen a születési súlyuk és hosszuk is igen eltérő, mégis szinte mindegyik normálisnak mondható.
Vendég

Kocska!

Mi nagyon sok helyre jártunk Benivel amikor megszületett. Hosszú hétévgékre, esküvőkre, nagyszülőkhöz vidékre... Ő szerette és mi is, hogy nem itthon ástuk el magunkat. Így megvolt a változatosság is, és nagyon élveztük minden percét.
Most is így tervezzük. Remélem Marci is partner lesz benne!

Heni!

Mi igazából nem sok újat veszünk Marcinak. Megkapja Beni bútorait és ruháit. Talán egy pár body lesz még neki új.
Bébiőrt azért kell venni, mert a régi már nem működik jól. Mérlegünk nincs, és a védőnőt nem hiszem, hogy gyakran fogjuk látogatni, így azt is veszünk.
Illetve még talán egy-két olyan dolgot, amivel a szobáját díszítjük majd, de ez még nem biztos. (fali dekoráció, új szőnyeg, új lámpa...)
És eddig vettünk már neki egy játszószőnyeget. :D

Nálunk a szobák legkrábban egy hónap múlva lesznek kész, mert akkor érkezik meg Beni új bútora. Így jelenleg semmit nem tudok rendezgetni.
Vendég

Nagyobb gyerek esti altatása:
Beni álatlában kilenc körül fekszik le. Előtte mese. Szinte mindig elalszik 20 percen belül. Függetlenül attól, hogy egyáltalán nem aludt délután, vagy kettőtől hétig durmolt...
Szóval ez is inkább gyerekfüggő.
Vendég

Jó reggelt!

Tisa!
Tündéri a kislányod!!! Nagyon jó lehetett látni!!
Ha kész a babaszoba, kérünk képeket!!!
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs még egy külön szoba, mert én is úgy rendezgetnék.... :cry:
Bár ha minden kötél szakad mi kiköltözhetnénk a nappaliba, és akkor lenne három gyerekszoba.....de egyenlőre úgyis velünk lesz

Kocska!
Jót nevettem az "Ödönkén" :lol: :lol:

Sildi!

Próbálj meg pihenni, mert ez már azért komoly dolog... :shock:

Sziszike!

Múlt héten nekem is nagyon sokat keményedett a hasam, de Hál'Istennek ezen a héten még szinte egyszer se....a doki azt mondta, hogy minden rendben!
Amikor a Tinát vártam akkor is nyitva volt a külső méhszájjam és Ő 14 nappal előbb jött, igaz szilveszterre nagytakarítottam, és spárgát csináltam a fürdőszobában.... :shock: :shock: :shock:

Korinál szintén nyitva volt, és 10 napot ráhúztam.....
:roll: :roll: :roll:
A dokim azt mondta, orvosi tankönyvekben való eset, mert két ellentétes eset ritkán szokott előfordulni.... :lol:

Remélem Koli kinövi az ekcémát, tudom, rettenetes tud lenni..... :cry:

Kisvirág!
Remélem a skarlát már elmúlt nálatok!!!
Svs!
Emma hogy van, náthás még?

Kikocska!
Remélem Nándinál nagyobb az ijedtség, mint a baj!!!!!!!!!

Cat!
Mi a helyzet a bárányhimlő terén, szépen múlnak a pöttyök???

Kép

Kép
tasin

Tasin!

Már csak a két legszívósabb pött van meg. Ők voltak az elsők.
Igaz, az egik a derekán, a másik a combján, és ugye a ruha kidörzsölte...
De a héten már volt bölcsiben is Beni.

A két nagyobb lány nem szeretne majd egy szobába költözni?

Bár az első időkben Marci is velünk alszik majd. Legalábbis éjszaka. A szobáját azért csináljuk meg, hogy napközben ott aludhasson, ne egyedül a mi ágyunkon.
Vendég

Sziasztok!

Bocsánat a hallgatásért de nem volt jó az elmúlt 2 nap! A msógép bemondta az unalmast, és a javíttatása horribilis... legalábbis majdnem annyi mint egy új. Pedig szeptemberben volt 4 éves.
Szóval rohangáltunk gépért és nem voltam boldog.... gondolhatjátok most mennyire akartam mosógépre költeni! :(
De végül a barátnőm szerzett hatalmas kedvezményt!
De hát így sem hiánytott most egy nem tervezett 70ezres kiadás.
Na mindegy még mindig jobb most mint pár hónap múlva a picivel a kezembe.

Tisa annyira jók a képek! Odavagyok, a páromnak is megmutattam este.... kb 2 hét múlva mi is elmegyünk és remélem akkro nekünk si lesznek róla ilyen gyönyörű képeink! bár eddig a ksi arcát mindig takarta!

Csajok gyönyörűek a bútorrok!
Nagyon szép kis babaszobák lesznek itt! :)
Remélem mostmár mi is elkezdjük hétvégén a kipakolást, hogy tudjunk festeni! :)

Már nem tudom ki kérdezte de a 16. héten volt teljes vérkép, most a 25. -en a vércukorral és tudomásom szerint a 36-37. héten lesz még egy teljes, aztán vége a szúrkálódásnak! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!

Most nincs időm olvasni, mert rohanok a védőnőhöz, de utána bepótolom. :oops:

MÁV-os lányok! Tegnap kaptam a dokimtól egy papírt a szülésfelkészítőről. Felraktam a dokumentumokhoz ahová az ügyintézéses cikket is (tudjátok, ahol a táblázat van). Szóval minden szerdán van előkészítő, de a dokim a 2. szerdát javasolta, mert akkor mondják el állítólag a nagyon hasznos dolgokat. Erről most lecsúsztunk (mert a héten volt), de február 11-én lesz a következő. De nem is baj, mert a 34. hét körül szokták javasolni, hogy vegyünk részt rajta.

Judy

Kép
judy_76

sziasztok.

teljes vérkép én is úgy tudom hogy a 34-36. hét körül lessz az uccsó.

sildi:

nagyon nem jó hogy ennyire megrövidült a méhnyak.pihenj sokat nehogy kórház legyen a vége.majd ha már nemgond ha kibújik a kicsi akkor rendezgesd a dolgokat.

tisa:

jajj de édes Léna a képeken.a középső valami haláli,hogy csücsörít :lol: :lol:
látom te is szeretnél mielőbb készen állni.én is összepakolom a cuccaim márciusra.végülis márc. elején töltöm a 36.-hetet.

tegnap lenn voltunk csuszkálni Patrikkal.nagyon élvezte.fogtuk a kezét és húztuk magunk utánn.én nagyon figyeltem ,hogy hova lépek.nem mártírkodtam.fő a biztonság alapon.
anyumék láttak az ablakból és már hívtak is hogy mit keresek én lenn ilyen utakon..........áááááá utálom mikor beleszolnak mit csinálok.mert ha baja lessz az unokájuknak.......
lehet mégsem volt jó ötlet ennyire közel költözni :? :? :? :? :? :?

anyós is kiakasztott.
ismerősének tavaj tavasszal odaadtam a járókánk mert akkor született meg a kisfia.tegnap mondta hogy majd szedjek össze ruhákat Noelnak,mert úgyis vissza adja(ezt aláírom)én meg mondom hogy akkor mondja majd meg neki hogy mire a picit hazahozom hozzák vissza a járókát.már a nézéséből láttam hogy nem tetszik neki.mit mond???:
-de még használja,és olyan ciki visszakérni :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: majd hazahozza vonyarcról az utazó ágyunkat.
nekem meg kell és kész.ha tudom hogy ilyen hamar jön tesó nem adom oda.de ha már így alakult.persze aztán én altassam napközben utazóágyban a gyereket,meg az egyátalán nem olyan fix mint a járóka így Patrik is könnyebben felborítja.meg augusztusban vigyem vissza a balcsira.hogyne.

na én is kidühöngtem magam. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops:

apa bement a vásoba husiért,én hamar felmosok és megyünk mekizni

Kép
Kép
ettike

Sziasztok lányok!

Tisa: nagyon jók a képek, Léna tök édi!

Dharma: Én december óta vagyok táppénzen de nekem TB kifizető a cég én minden hó másodikán kapom a pénzt.

Látom már mindenki nagyon vásárolgat, mi nagyon le vagyunk maradva. Eddig egy ágynemű garnitúrát sikerült csak venni. Az ágyat már kinéztük (kombiágy) a babakocsiról meg fogalmam sincs. Valószínüleg olyat nézünk amihez van hordozó, vasárnap megyünk a körútra.

Kép
Kép
gaba_30

Tisa!
Mi alapján választjátok ki a köldökzsinór levevőt? Én is épp most akartam ezzel foglalkozni, de olyan nehéz megtalálni a legjobbat. Mi is az egészségpénztár keretein belül szeretnénk intézni (legalább egy részét, mert még nincs rajta elegendő pénz).
A példátokon felbúzdulva, egy nappal korábban, azaz már ma délután elmegyünk a Brendonba kinézni a bababútort. Azt hiszem, hogy nem lesz gond a meglévő vásárlási utalványaink elköltésével. :)

Sziszike!
Ma éjjel is görcsöltél? Remélem, nem! Tegnap mondtam is a férjemnek, hogy mit nyafogok én itt az oldalfekvés kellemetlenségéről, miközben Sziszikének meg éjjelenként görcsöl a hasa. Ez legyen a legnagyobb gondom! :evil:
Nagyon aranyos a bútor, amit feltettél.

Na, folytatom a munkát!

Kép
gesztenye74

Gesztenye!

A köldökzsinórvért fizessétek teljesen Egészsépénztári számláról. Ha nincs rajta annyi, akkor oda fizessetek be. Ráadásul a magánbefizetések 30%-át vissza lehet igényelni a befizetett adóból. Így sokkal jobban jártok majd.
Vendég

Megjöttem a védőnőtől. Tegnap meg a nődikonál voltam. Minden rendben van. Már majdnem 1300 g-os. :)
A szívhang is meglett, de egy kicsit keresgélni kellett. de tudtam, hogy nincs gond, mert közben éreztem, hogy mozgolódik. Gondolom nem tetszett neki, hogy molesztálják. :D

Elkértem a várandós mama könyvet is, oda is adták, igaz, hogy a kiadás 2007 ősz-tél... Lehet, hogy ennek a kuponját nem tudom beváltani...

Kérdeztem a védőnőt, hogy mikorra szerezzünk be mindent, mert mi még sehogy se állunk, de azt mondta, hogy ne izguljak mert februárban ráér, mert a 7. hónaptól elég, de akkor már kezdjük el. Megnyugodtam, mert az építkezés miatt még semmire nem volt időnk. :(

Ja! Ma vagy holnap megyünk a media markt-ba, mert akció van. Ma meg holnap a háztartási nagygépeket áfa nélkül lehet megvenni. Nekünk meg úgyis kell mosógépet venni (mondjuk még hűtő is kell), de most mindenképpen kihasználjuk, hogy az áfát meg lehet spórolni.

Judy

Kép
judy_76

Gesztenye!

Arra is van mód, ha mindketten eü.pénztár tagok vagytok, hogy ilyen esetben össze lehet vonni a kettőtök számláját, hogy elegendő összeg legyen rajta. Legalábbis a Honvéd-osnál lehet.

Mi a Krio-t néztük ki. Több konstrukció közül tudsz választani, különböző árfekvésekben. Ez jobban igazodik az igényekhez, mint a Sejtbankos. Nem igazán értem mivel nyújt többet a Sejtbankos ahhoz az árhoz képest amit kér érte.

A 20 éves-et szeretnénk választani, de a szállítás és a vérvétel nélkülit. Bár még rá kell kérdeznem, hogy ezt a teljeskörű vérvételt hol és hogyan lehetne másképp levetetni. Talán megpróbálom elintézni itt az ÁEK-ben, hátha jogosultsági alapon ingyen lesz v. legalábbis olcsóbban. A szállításárt meg megint nem akarunk fizetni, mert a Máv-ban szülök, és a mintát meg pár utcával odébb kell csak bevinni. A Párom azt mondta hogy ő ezt intézni (ha ő nem érne rá vmiért, már Apumat is izzitotta), ezzel ne is foglalkozzak.

Ti melyikre gondoltatok?

Kép
Kép
tisa

Őssejt ügyben nézzetek rá hoyg melyik egészségpénztárral vannak leszerződve, a mi egészségpénztárunkkkal pl csak a Krio van szerződésben....
Ott most január 31-ig ha aláírod a szerződést adnak 8%-ot.

Bár én még minidg nem tudom eldnteni hogy levetessük-e... :oops: :oops: :oops:

Mióta kérdeztelek titeket rengeteget olvastam óla és hááááttt... rohadtul nem győztek meg!
Különösen a TB támogatása miatt ha ne adj isten szükséged lenne a beavatkozásra.... a gerincvelőből kiszedett őssejtbeültetést támogatja, de a köldökvéreset egyenlőre nem! :cry:
Én még minidg tanácstalan vagyok!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Tisa!

A köldökzsinórvér szállításnak nincsenek különleges feltételei?
Nehogy azért modják rá később, hogy nem lehet felhasználni, mert ezt a részt ti csináltátok!
Vendég

Cat!

Természetesen mindenre pontosan rá fogunk kérdezni személyesen, éppen az ilyen dolgok miatt amit Te is észrevételeztél :D , de addig is

Idézet a Krio honlapjáról:

"A levett vér beszállítása - Köldökzsinórvér bank

A gyűjtött köldökzsinórvér szállítása 4-25 oC közötti hőmérséklet tartományt igényel a laboratóriumba érkezésig. A szállítás speciális automata hőmérséklet-adatgyűjtővel ellátott hűtőtáskában történik. Az adatgyűjtő óránként méri a köldökzsinórvér körüli hőmérsékletet. A gyűjtött vér laboratóriumba beérkezésekor az automata hőmérséklet-adatgyűjtőt kiolvassák. Így a gyűjtés pillanatától nyomon követhető hogy a minta milyen hőmérsékleti viszonyok között jutott el a laboratóriumba. A szállítást vagy az Édesapa, vagy a KRIO Intézet 0-24 órán keresztül rendelkezésre álló futárszolgálata végzi."

Kép
Kép
tisa

Tisa!

OK.

Csak azért, mert annyi mindenre rá tudják fogni baj esetén, hogy ez nem az Ő hibájuk, így nincs is semmi felelősségük. Akkor pedig fölöslegsen fizettek ki egy csomó pénzt.
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat. Ma jól aludt Emma, talán jobban van végre!
Képzeljétek, vettem egy mérleget (Emmával egy baráttól kaptuk kölcsönbe, de most neki is kisbabája van), házhoz is hozzák. Tök örülök neki, mert a Brendonos pontjaink felhasználásával nem volt 12ezer sem!
Vett valamelyikőtök fül,- és homloklázmérőt? Mi szeretnénk egyet, de nem tudom milyet kéne, melyik a legmegbízhatóbb. :roll:

Sziszike, drukkolok, h a bébike minél tovább bent maradjon. Lehet, h a dokik részéről csak elővigyázatosság, h mondogatják a koraszülést, és szépen bent marad még sokáig. A végén majd Te fogod kérni, h indulon már el kifelé!!!!

Ildi, van biztos bőven dolgod, de vigyázz magadra nagyon. Beszélj Jankával, h még ne akarjon kijönni!!!!!

Virág, örülök, h nincs gond skarlát- ügyben! Kende is javulgat?

Judy, jó, h minden rendben van. Dühítő, h milyen drágán szerelik a házt. gépeket. Sztem direkt csinálják, h mindenki vegyen újat. Nálunk múltkor volt hűtőszerelő, és azt mondat, h a mai gépek élettartama általában 5-7 év!
Remélem most jó kis masinákat tudtok majd beszereznetek!

Vérkép, sztem a cukorterhelés (nekem ezzel együtt is csinálak vérképet) után elvileg már csak egy vérvétel van. Akkor csinálnak teljes vérképet és vizeletet is. Szóval trimeszterenként egy az általános.
Most látom, h már többen ezt írtátok, csak nem valami, ami majd mindenkinél egyformán van???

Tisa, tényleg nagyon jó képek Lénáról, cuki a kis pofija!
Bírom, h olyan kis életvidám vagy mindig! Biztos nagyon szép lesz a gyerekszoba.
Tényleg mikor derül ki, h utaztok-e Olaszországba?

Ettike, elhiszem, h Anyós kiakasztott. Végülis a Ti járókátok, ha kell, hát kell!
Figyu, Te is a picit akarod beletenni védelmi célzattal, ugye? Azt hiszem nekünk is össze kell mjad szerelni!

Heni, mi főleg ruhákat veszünk, az ugye csak rózsaszín van, meg az ágy- kérdést kell megoldanunk. Testvérfellépő Emmának.
Más most nem is jut eszembe.

Basszus Kikocska, sajnálom, h ide-oda küldözgetnek Titeket. Az mindenképpen jó hír, h a kis szívével nincs baj Nándinak. Én sajna nem tudok bőrgyógyászt ajánlani!

Megyek, lassan ebédidő, még jövök majd!

Zsu
svs

Cat!
Köszönöm, hogy szóltál! Te mindenre figyelsz, ez jó! :lol: Több szem többet lát! :lol:
És biztos személyesen is megkérdezünk még jó pár dolgot, csak azok függvényében fogunk véglegesíteni. Éppen ezért, mert sok pénzről van szó, és ha elrontják nincs második lehetőség!
Mégegyszer köszi! :D

Kép
Kép
tisa

Cat, Gesztenye!

De most, hogy gyorsba számolgatok, lehet hogy nem variálunk és a legelső csomagot kérjük, amibe benne van az szállítás és a vérvétel, csak online-on kötjük meg. És akkor is annál az árnál vagyunk amit terveztünk....

De van még egy kis idő addig, még tűnödünk a legjobb megoldáson. :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

zsu:

igen,azért szándékozom már akkor itthol tudni mikor hazajövünk.
meg apa a kisszobában alszik mikor éjjeles és olyankor abban altatnám.ha első gyerek lenne nem lenne fontos,de Patrik melett jobb ha van.

asszem ma beszélek az anyukával(irodalom tanárom volt középben)amúgy is meg kell kérdeznem mekkora rucikat rakjak össze a kisfiúnak.

Alex ki akar bújni az oldalamon keresztül :shock: :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? elég kellemetlen.és már amúgy is jó lene ha megfordulna.mindegy hogy fejjel vagy fenékkel lefele de már nagyon rossz hogy keresztben van.
rengeteget csuklik ő is.naponta 3-4 szer.amienk örülünk mert így tuti hogy nyeli a vizet tehát gyakorolja a légzést :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Köszi a vérvételes infókat. Akkor most nekem is mennem kell. :( Pedig semmi kedvem hozzá!

Évike: érdekes ez a d vitamin, még nem hallottam senkitől hogy kéne szedni, bár ártani nem fog. Azt tudom, hogy a kicsiknek majd kell adni napi egy cseppet 1-2 éves korukig.
Nagyon szép a kiságy és a komód!

Gabka: a ti kiságyatok is aranyos!

Tisa: nagyon jól álltok a vásárlással! Ügyik vagytok. Én még semmit nem tettem az ügy érdekében. Még azt sem tudom mit is kéne venni, mink van meg.
Jók az új képek. A karácsonyi főzőcskés képen jót mosolyogtam. :lol:

Heni: nálunk is megy éjjel a népvándorlás. :lol: Miután elalszik Kende a nagyágyon apa átviszi a helyére. Éjszaka felébred és jön vissza a nagyágyba, apa meg ki a kanapéra. Szóval nem tudom mi lesz ha itt lesz a kicsi is. Majd őt is viszem a nagyágyba, apa meg kint marad a kanapén, vagy odaviszi Kendét is. Hű nem tudom hogy is lesz…
Hű fogalmam sincs még mit kell vennem. Kendéről van pár cucc, de én elég sok mindent kaptam kölcsön is, és most nem tudom mit is fogok megint kölcsönkapni.

Sziszike: mi volt a dokinál? A c3000 érték a legjobb. Ez mutatja hogy rövidült-e a méhnyakad vagy nyílt-e a méhszájad. Hát tényleg jó lenne, ha nem emelgetnéd Kolit.
Hű de kis helyes a ti bútorotok is!

Kikocska: örülök, hogy nincs gond Nándi szívével! Kíváncsi leszek majd a teszt eredményére. Egyébként ez olyan hülyeség, hogy nem csinálnak ilyen picinek bőrtesztet. Bár biztos van valami oka. De ha szegényke csak szenved, akkor egy bőrteszt is jobb a semminél!

Kocska: a 2000 még nem gáz. Kicsit rövidült a méhnyakad, de teljesen zárt vagy.

Judy: köszi a mávos infót!

Megyek mert kaja idő :lol:

Kép Kép
kisvirág_30

Tisa!

Én ebben a helyzetben úgy csinálnám, hogy bemennék hozzájuk, feltenném a kérdéseimet, amikre választ várok, és a végén azt mondanám, hogy még átgondoljuk. Majd ha ezek után is szeretnénk, akkor online megrendelném. Így megvan a kedvezmény is, és személyes találkozás is velük, ami szerintem fontos.

Zsu!

Nekünk van fülhőmérőnk. Én ragaszkodtam hozzá. Nem volt olcsó, azt hiszem Omron, ami elég megbízható márka.
De nem lehet vele pontosan mérni. Kétszer egymás után nem méri ugyanazt, és a két fülben is mindig más az érték.
Nagyon számít, hogy teszed a fülébe, milyen szögben tartod...
Szerintem jobb a hagyományos, popsis lázmérő.
Most már nem venném meg a fülhőmérőt.
Homlokon pedig biztosan nem lehet pontosan mérni.

Akinek nincs gyereke, annak jó támpontot nyújthat, ha a kézzel nem érzi, hogy kell-e mérni, de ennél többre nem használható szerintem.

De hangsúlyozom, ez ismét magánvélemény.

D vitamin: Én sem hallottam róla, hogy szedni kellene.
Most néztem meg, hogy a Calcium tablettámban az is van. Benivel még lelkiismeretesen szedtem, most már max hetente 1-2-szer jut eszembe. :oops:
Pedig most olvastam egy cikket, hogy amerikai kutatók szerint a D vitamin nagyon hasznos a cukorbetegség megelőzésében és kezelésében. Azt hiszem most én is beszerzek valahonnan nagyobb mennyiséget.
Vendég

Cat!
Egy hullámhosszon vagyunk, mert így tervezzük az ügyintézést! :lol:

Kikocska!
Nagyon jó hír, hogy Nándinak nincs semmi a szívével! De jó lenne már a többire is fényt deríteni! Biztos minden rendben lesz!
A kisruhákról, amit az esküvőre vettél, nem teszel fel képeket?

Kép
Kép
tisa

Fülhőmérő: nekem is van. Nekem sem mér pontosan, és ahogy Cat írta mindkét fülben más-más értéket mér. Jó mondjuk csak kb. 1-2 tizeddel tér el.
Én azt csináltam vele, hogy mikor tudtam nem lázas a gyerek megmértem neki többször is és megjegyeztem, hogy mi is a gyerek fülhőmérővel mért alapértéke. És ha annál magasabbat mértem akkor már gyanakodtam és mértem popsiba vagy most már hónaljba.
Meg én azt is csináltam, hogy mikor lázas volt a gyerek megmértem a popsiba és a fülbe is és azért nagyjából tudtam következtetést levonni, hogy ha csak a fülbe mérem ahhoz mennyit kell kb hozzáadni, hogy a valós értéket kapjam. És nem kellett szegénynek a popsiját állandóan macerálni.
Meg amiért én szeretem: ha lázas a gyerek elalvás előtt megmértem neki a fülébe a hőt, aztán ugye elalszik és alvás közbe ugye elég macerás popsiba mérni neki, így a fülébe egy csippanás és már tudom hogy fel vagy lement a láza. Engem ez megnyugtat. Bár mikor nagyon lázas éjjel a gyerek akkor felébred, legalábbis nekem felkelt.

Bár nem olcsó dolog a fülhőmérő. Meg végülis ezt az éjszakai mérést a sima hőmérővel a gyerek nyakánál is meg lehet csinálni.

Na ez után mindenki eldönti kell-e neki. :)
(ja az enyém fül és homlokhőmérő is egyben)

Kép Kép
kisvirág_30

Megebédeltem: daragaluska leves + káposztás tészta volt a mai menü. Finom volt. 8)

Cat!
Köszi a tippet! Mindenképp így fogjuk akkor csinálni. Az éves adóbevallás készítésekor kell visszaigényelni a 30%-ot?

Tisa!
Csak nekem van egészségpénztár számlám, így összevonás kizárva.
Mi még csak az infogyűjtésnél tartunk, nem választottunk. Eddig a Krionál és a Sejtbanknál ragadtunk le. Van egyáltalán ezeken kívül még komolynak mondható cég?
Azt megnézted, hogy a Krio melyik pénztárral van leszerződve? Én a Patikánál vagyok. És te?
Valószínűleg mi teljes csomagot fogunk kérni, vérvétellel és szállítással együtt. Ha lúd, legyen kövér! :D

Kép
gesztenye74

Gesztenye!
A honlapjukon rajta van minden, még az eü.pénztár is. De megnéztem neked a Patika rajta van, tehát Neked sem lesz gondod ezzel. Mi Honvédnál vagyunk.

Mondjuk célszerűbb is Nektek a szállításost kérni, mert Ti vidékiek vagytok. Mi meg itt a közelben.

A vérvétel díját meg megnéztem: "Vérvétel díja
Biológiai anya mikrobiológiai vizsgálata vérvétellel kórokozónként 3.000 Ft (11 €)."

Namármost: "A szerződés megkötéséhez, a kismamánál mikrobiológiai szűrővizsgálatok elvégzése szükséges (HIV, Hepatitis-B, Hepatitis-C, CMV, Syphilis)."
"A terhes-gondozási könyvecskében dokumentált, terhességi rutin- mikrobiológiai szűrővizsgálatokat (pl: negatív szifilisz és negatív HBsAg) természetesen elfogadjuk! "

Mivel a szifiliszt és a hepa B-t már megcsinálták, így csak 3 kórokozóra kell a vérvételt csinálni. Tehát 3 X 3000 Ft = 9000,- Ft. Ez szerintem jóval kevesebb, mint ami a legdrágább csomagban szerepel.

Ez az én kalkulációm, majd személyesen/telefonon rákérdezek, hogy jól gondoltam-e. Aztán majd mondom, hogy mit derítettem ki, okés!?

A szállítás ára:"Szállítási díjak
Budapesten belül a szállítás díja 7.000 Ft (26 €), vidékről a szállítást 65 Ft/km (0,25 €) (min. 7.000 Ft) áron vállaljuk!"

Érthető valamennyire???

A Krió olcsóbb, és jobb a részletfizetési lehetőség - ha valaki azt kéri, és nem egyben fizet - , és sokkal jobban alkalmazkodik az igényekhez, mint a Sejtbank. De ez is igény és választás kérdése...

Kép
Kép
tisa

Szia Tisa!

"így csak 3 kórokozóra kell a vérvételt csinálni. Tehát 3 X 3000 Ft = 9000,- Ft. Ez szerintem jóval kevesebb, mint ami a legdrágább csomagban szerepel. "

Ezt hogy érted? A legdrágább csomagnak ez is része?

Kép
gesztenye74

Aha, közben én is megnéztem.

Az alapcsomagban a vérvétel és a szállítás nincs benne, az elsőben pedig igen.

Akkor a vérvétel az a szűrést is jelenti?

Kép
gesztenye74

Gesztenye!
A vérvételt mindenféleképpen meg kell csináltatni, függetlenül a csomagtól.
5 mikrobiológiai szűrővizsgálatok elvégzése szükséges: HIV, Hepatitis-B, Hepatitis-C, CMV, Syphilis.

Ha te voltál a terhességed elején VDRL reakció (szifilisz) és HBsAg (hepatitisB), és ezek eredménye negatív, akkor értelemszerűen elfogadják, és már csak a másik hármat kell megcsináltatni.
A honlapon az árak menűpontban írják, hogy: "Vérvétel díja
Biológiai anya mikrobiológiai vizsgálata vérvétellel kórokozónként 3.000 Ft (11 €). " Na én ezt szoroztam a fentmaradó három vizsgálattal.

Drágább csomagban automatikusan benne van a vérvétel. Gondolom, ha nincs semmilyen eredményed, vagy nem akarsz máshova menni vérvételre. Mert még mehetsz:" a helyi (városi, megyei) ANTSZ laboratóriumban is elvégzik, beutaló nélkül (érdemes telefonon tájékozódni). A vizsgálatok várhatóan költségtérítésesek, a tb nem támogatja!"

De mondtam, hogy ez az én értelmezésem a honlapjukon feltüntetett infok alapján, és majd telefonon pontosítok. Én így értelemezem.

Kép
Kép
tisa

Gesztenye!

Beszéltünk velük telefonon. Jól értelmeztem ezt a vérvételesdit. Elmondta a szerződéskötési lehetőségeket is. Mit mikor hogyan kell és célszrű fizetni.

Ha gondolod, csörögj rám mobilon és meg tudjuk beszélni a részleteket, mert így irkálva macerás. Meg nem untatjuk vele a többieket, akiket nem érint ez a téma. Okés? :D

Kép
Kép
tisa

Sziasztok Csajok!

csak egy gyors bekukk, mert ma elég mozgalmas nap volt, és rohanok Szegedre is, de előbb hazafutok csomagolni... :roll:

jól kiveséztétek ezt az őssejtes dolgot! jó, hogy nektek a pénztárból ki lehet fizetni! (azért csak megéri nyitni ilyet is, mert nekünk pl nincs, nem is tudtam mire jó...eddig!)

van egy új pocakkép, ez sikerült, a másik nem, mert pont lemerült a gép, de ez az a bizonyos pocaktartó öv! (alatta meg a kismamabugyogó!) én már jól megszoktam, nekem kényelmes is.
Kép

pihizzetek sokat Sziszike, Kocska és Ildi, tartsátok bent a babócákat!!! nagyon szoritok!

és mindenkinek minden szépet, jót, csak most nem tudok reagálni senkinek sajna!

ja, tegnap megvettük a medela kézi mellszivót meg egy melltartóbetét csomagot is! apa meg becsempészett egy kiscsörgőt a dolgok közé! :D

Kép
tünemény

ja, a hurkákat nem ér ám nézni! :lol: :lol: :lol:

francba, most már ilyen későn nem indulok szegedre, inkább holnap zötyögök, és jól kialszom magam.

ja, és a babaágyak irtó jól néznek ki! szépen alakulnak a babaszobák! elhiszem, hogy jó rájuk nézni, vagy be-bepillantani! :D

Kép
tünemény

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: