A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Tegnap voltam jógán, és kiderült, hogy az egyik lány, aki január 14-re volt kiírva, dec 23-án megszült! (Gondolom, neki is jó pihenős lehetett akkor a karácsonyra készülődés, hogyha beindult...) Írt e-mailt nekünk a jógaoktatón keresztül, Margitban szült, állítólag nagyon segítőkész volt mindenki, jó élményei vannak, és minden szülésznőről csupa jót hallott a szobatársaitól is. Ez azért kicsit megnyugtat :D így most nagy reményekkel indulok, hogy nekem is szuper élmény lesz ez az egész történet :D

Zsuzsi, ezt nem mondod, hogy anyósod elvárná, hogy mamának szólítsd??? Ezt én soha nem értettem!
és még egy pelusos oldal: http://moshatopelus.blogspot.com/
Jó is bizony a pakolászás, tényleg olyan, mintha új lakásod lenne, mikor kész :) jó érzés utána leülni, és nézegetni, milyen szép lett :)

Ladmon, take it easy 8) még van időd mindent megcsinálni!

Andus, :lol: elképzeltem, ahogy szülés közben levered a dokit :lol: :lol: :lol:

Gjéti, remélem, mondtad neki, hogy hát persze, hogy terhesen naponta szúrod magad, és még orvoshoz is mész, mert amúgy nem lenne elég izgalmas :roll:

Julcsi, nem aludtam délután, mert mentem jógázni, de attól feltöltődtem :) ma éjszaka meg úgy aludtam, mint a bunda :D
Tényleg, te írtad a múltkor, azt hiszem, hogy végül nem úsztad meg a striákat, na én se: pár napja vettem észre a csípőmnél, hogy van pár kis csíkocskám. Szerencsére csak pár centisek, úgyhogy most még aktívabban kenem, hogy nehogy megnőjenek...

Ja, ultrahang: elvileg a 38.héten lenne a Margitban az utolsó, ma reggel hívom őket időpontért - már nincs a jövő hétre :shock: legközelebb 28-ára tudott adni, ami nekem egyrészt már 39.hét, másrészt én akkortájt tervezek szülni :) szóval most ismét rámjött a para, hogy mi van, ha elkezd meszesedni a méhlepényem, vagy ilyesmi és UH híján későn fog kiderülni :roll:

Bogi, szép nagy a pocakod, de hát ilyenkor a 38.héten ez már nem csoda! :D és ha még egyszer azt írod, hogy kövér vagy, kikapsz! :lol:

KépKép

KépKép
stelly

Verus, megy a drukk, hogy jobban legyél!!!

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok lányok!

Elkezdtem inni a málnalevélteát, 3dl-vel kezdtem és nem is annyira szörnyű az íze. Sőt, mézzel egész kellemes... Közben én is megnéztem a csomagolást és azon az áll, hogy 2-3 dl vízhez egy evőkanálnyi kell és teáskanállal tényleg egy kicsit hígnak tűnt. Most akkor milyen koncentrátumban igyam?

Kreiszi: köszi szépen! Bár nálunk még hiányzik olyan szuper függöny, ami nálatok már megvan! :) Szép nagyra nőtt már Neked is a pocaklakód!

Nicko: a párom szintén magyar és fura, de annak ellenére, hogy itt nőtt fel Németországban nem akar német állampolgárságot magának sem és a babának sem. Ez még egy harc közöttünk, mert a gyereknek jobb lenne a német vagy a kettős, ha itt élünk. Én úgy tudom, hogy a kettőst meg lehet igényelni, de nagyon nehéz megkapni. Ennek őszintén szólva még nem néztem utána, ez majd a jövő zenéje lesz. Tervezzük, hogy egyszer visszaköltözünk majd Magyarországra, de az otthoni körülmények ismeretében ez még soká lesz. A másik terv Bécs, hisz az már tényleg nagyon közel van, de még ez is csak távoli terv. Szóval az állampolgárság kérdés még várat magára, egyenlőre magyarok maradunk mindhárman.... :)

Zsu: várjuk az infókat, hogy mit mondott az orvos! :)

Verus: kitartást! Én is azt gondolom, hogy talán jobb lesz, ha végre felvágják, de hát könnyű ezt mondani! Nagyon sajnállak, hogy pont az utolsó hetekben kell még ezzel is szenvedned! :( Mennek a pozitív energiák!

Apának Augsburgba kellene menni valamit elintézni és mondta, hogy kísérjem el. (kb. 200 km.) Mondtam, hogy én már nem merek elindulni ilyen messzire, mert nem szeretnék ott szülni. De ő mondta, hogy szerinte még nyugodtan mehetek... Na aztán amikor este meglátta, hogy hol van a köldököm (ami konkrétan már szinte a hasam aljára csúszott, annyira leszállt a hasam), akkor azt mondta, hogy na én már sehova nem mehetek.... :) Én mégis úgy érzem, hogy még csomó időm van, annak ellenére hogy minden vizsgálat és jel másra utal.... 8)

Panna
pandusika

Julcsi: Reggel 8-kor... Hmmm... Hát valahogy úgy.... 8) Amikor jól megy az alvás, akkor nagyon jól megy! :)
Ja, és köszönöm a szakértői pozíciót, hát igen.... Nagy,nagy kutatómunka árán asszem ki is érdemeltem!!
Az jutott eszembe, hogy mi van a cisztáddal? Lehet, hogy már írtad, de totál nem rémlik.

gjéti: Sokan vannak ám farosak még, csak most eltűntek... (bjutira, millye-re emlékszem). De a négykézlábas módszert próbáld meg! Én csak azt csináltam, mert a jógapozíció egy fokkal hitelesebbnek tűnt, mint a csengettyűzés!
Szóval minden nap 2 óránként le négykézlábra úgy, hogy az alkarodon támaszkodsz és ráhajtod a fejed. Ez kb. 10-15 percig. Marha kényelmetlen, de hátha bejön. Nálunk megtörtént a fordulandusz, és persze már senki nem fogja tudni megmondani, hogy ettől-e vagy amúgy is meglett volna... Egy próbát megér jövő hétig!!

Stelly: Hát persze, take it easy... Tegnap a hisztim végére megérkezett a drága, aki meglátott és rémülten megállapította, hogy te jó ég, mekkora hasam van és reméli, hogy mára már kész a pakkom... Én ezt fenyegetésnek vettem és most megyek el még beszerezni, ami nincsen meg. Asszem ez már a családon belüli erőszak kategóriája!!
:D

Verus: Neked meg kitartás! Ez tényleg valami ijesztő, ami veled történik! Én is azt mondanám, hogy mihamarabb vágasd fel, ha tényleg ez kell, és akkor még van esély, hogy a szülésig nagyjából felépülsz! Azt úgyis helyi érzéstelenítésben csinálják, ami meg nem kerül bele a véráramba, ugye?

Zétivera: tegnap elfelejtettelek újra körünkben üdvözölni! Na ennyit a két hét múlva szülünkről... Amúgy meg remélem te is mondtad a dokinak, hogy nem terhes vagy, csak bereggeliztél (idézet á lá gjéti...)?! :lol:

Ööö, igen, asszem mást nem akartam.... Még jövök, ha bepakoltam a kórházi pakkot!!! Ezt vehetitek fenyegetésnek is!!! :D

ladmon

Verus Drága: Úgy sajnálom... :cry: :cry: :cry:
Jobbulást!!! Te olyan kis optimista vagy, minden rendben lesz. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kicsit beleolvastam, Verus én is szurkolok, írd ki magadból!!! Totál átérzem a problémát, én a keményedés miatt pánikolok :roll: Próbáld visszanyerni az optimizmusod, én mióta olvaslak azóta csodálom ezt benned és irigylem is :D :wink:

Nálunk a helyzet: úgy néz ki sikerült szülészt szereznem az utolsó percen, mert eddig nem volt, még csak kutyafuttában beszéltünk, állandóan rohan meg műt, soha egy perce ami kicsit aggasztó, de ha egyszer elvállalt...na mindegy, szóval pénteken nst+flow, utána randi vele és meg fogok mindent kérdezni mire számíthatok. Egyenlőre az állás az, hogy HA nincs semmi panasz akkor itthon fekvés a 39. hétig, akkor megint "wellness" és ha beindul magától akkor beindul, ha nem akkor gondolom a 41. hét táján indít. Namost. Panasz az van dögivel, bár igaz hogy a nagyrészét annak köszönhetem, hogy most jövök le a seduxenről, egyik napról a másikra hagytam abba egy hete és inkább nem részletezném milyen :? szóval pl a pánikom attól van, rendes megvonási tüneteim vannak :oops: . De ami aggasztó az az, hogy a keményedésektől már ülni sem tudok, és nem tudom mi lesz a vége mert egyre fokozódik. A kórházi megfigyeléstől egyszerűen beteg vagyok, egy hetet töltöttem a terhespatológián és még mindig nem sikerült megtisztítanom a gondolataimat azután a sok rémtörténet után amit ott láttam-hallottam. De amíg a gyógyszer nem tisztul ki belőlem addig ez nem fog sikerülni. Úgyhogy most tolom magam előtt a napokat, várom hogy végre megszabaduljon a szervezetem a gyógyszertől és meglátjuk mi lesz a keményedésekből. Csak azt tudom hogy nem akarok megint befeküdni oda, már csak szülni akarok menni és utána a gyerekágyas osztályon lenni, nem a patológián. Tudom gyáván hangzik de bármit megadnék egy programozott császárért, bemenni reggel szépen kipihenve, mosolyogva, bekötik amit be kell és egy-két óra múlva kint van a baba.
Remélem senkire sem hoztam rá a frászt, határoljátok el magatokat ettől, ez rám vonatkozik, és én is ki fogok lábalni belőle, csak el kell telnie az időnek. Az egyetlen dolog ami erőt ad az az ösztönöm, ami azt súgja hogy Olivér jól van és nem lesz baja. Ezt valahogy Zétinél is éreztem, akkor is amikor rezgett a léc. Na megyek lefekszek, majd jövök még, most kiírtam magamból én is, és nekem is kicsit jobb :)

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Még valami: tavaszt akaroooook!!!!!!!!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Verus! Szorítok neked nagyon, sajnálom, hogy ez az egész így megkeseríti a babavárást :cry: . A férjemnek 5 napja műtötték ki két bölcsességfogát, és ahelyett, hogy jobban lenne, ma egész éjszaka alig aludtunk, annyira fájt neki. Én persze szolidarítottam, nem kis részben mazsolának köszönhetően, aki semmilyen pozíióban nem volt hajlandó megnyugodni.

Jelentem, tegnap összepakoltam a kórházi táskákat, pár dolgo még hiányzik belőle, de a lelkiismeretem nyugodt. :lol:

Voltunk ctg-n, nagyon szép görbéket sikerült produkálni.

Stelly, nyugi, én 27-én megyek legközelebb orvoshoz, mert a jövő héten elutazik. Őszintén szólva nem bánom, hogy nem kell egy idegenhez menni, igaz, a ctg is kimarad így, de annyi baj legyen. És a méhlepény elöregedésének más jelei is vannak, a rosszabb véráramlás miatt a ctg-n is jelentkezne (persze nem fog!).

Gjéti! Hajrá, szorítok, hogy sikeres legyen a forgatás.

Macsek jutott eszembe, jó lene, ha írna, mi van velük...

Kép
mist

ladmon: Valóban az utolsó vizsgálat szerint én is faros vagyok még :( ... nem tűntem el csak dolgozok és most pláne nyakig vagyok a munkában... be-be nézek hozzátok ha van időm és elolvasom, hogy mit írtok csak sajnos a főnököm az utódomat aki helyettem lett volna, hétfőn "kirúgta" nem volt megelégedve a munkájával ha azt az itt töltött időt annak lehet mondani (mármint, egyáltalán nem csinált semmit) ... ezért nincs senki akinek át tudom adni a munkámat... majd a főnök csinálja helyettem... vagy megoldják valahogy.. most ezen dilemmázok, hogy így hogy megyek el január végén szülési szabadságra... ?

Voltam hétfőn a védőnőnél, de csak a helyettese volt mert a védőnőmet műtötték a szemével... úgyhogy ez is kudarc volt mert annyi mindent akartam tőle kérdezni..
Ja és 2 kilót híztam úgyhogy összesen már 7 kiló hízásnál tartok :) azt mondta, hogy valószínű az ünnepek miatt is lehet, hogy végre híztam... :) A védőnő szerint megfordult a baba, mert néztük a szívhangot és megnézte a pocakot, de én erre nem adok... majd, ha UH-n azt mondják akkor elhiszem....
Mennem kell egy csomó helyre... vérvétel, kenet, CTG, UH... a főnököm meg tökön szúrja magát ha nem leszek :)

Kép

Kép
millye

Vera! Pihenj sokat, már köze a vége, a negatív gondolatokat próbáld száműzni. A gyógyszerről való leállás biztosan nem könnyű, sajnos ezeket a napokat túl kell élni...

Kép
mist

Millye, ne haragudj, hogy megkérdezem, de mit foglalkozol még a főnököd lelkivilágával??? Örüljön, hogy eddig is mentél!!!!!!!! Többször is jeleztem már, le a kalappal!!
Egész egyszerűen felállsz és másnaptól betegácsi, aztán musz lesz neki megoldania, nem hiszem, hogy időben el kezdett volna keresgetni utánpótlást!? Nálunk uez volt, én belesza.....m, elsők vagyunk mi és kész, dec.től nem mentem, voltam én is hasonló helyzetbe más kollegákkal, valahogy túl lehet élni.....:)

elnézést, ha kicsit szókimondó voltam! De már alig egy hónapod van, szóval elég legyen!!!!!!!!!!!!

Mit dolgozol egyébként?
andi

Kép
kaandi

Köszi, Mist, azért megnyugtató tudni, hogy nem csak az UH-n derül ki, ha van valami :)

Millye, egyetértek Andival - meg kell hogy oldják nélküled, végülis azért azt csak nem várhatja el tőled senki, hogy meló közben szülj meg! Lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha még lenne idő, de hát hiába teszed keresztbe a lábad :lol: kicsit korábban kellett volna ébredni a főnöködnek...

ZétiVera, nem lehet egyszerű ez a helyzet, de eddig is olyan jól átvészeltetek minden nehézséget, hogy ez a pár hét ahhoz képest már semmi. Csak pozitívan!!! Ha meg bizonytalankodsz, nézz rá Zétire: még egy hasonló kis huncutka lesz a jutalom a sok galibáért! :)

KépKép

KépKép
stelly

kaandi: Annyira igazad van!!! :oops: Épp előbb tolt le a CTG-s csaj mert hívtam időpont miatt... mondtam, hogy úgy adjon időpontot, hogy dolgozok... na azt a leoltást amit kaptam... :oops: inkább nem részletezem... utána sógornőm hívott tőle is megkaptam... ma a leb...szás napja van szó szerint. Nem haragszok mert tudom, hogy igazatok van! Én vagyok ilyen hülye...

Irodavezető vagyok egy villamosipari cégnél. Nem fizikai munka, de nagyon húzós...

Kép

Kép
millye

Ladmon: Cisztám köszöni a kérdést, jól van... :( Úgy tűnik nem kíván távozni, szóval Bogyesz megszületése után kell majd tennünk vele valamit. Meg is fogom kérdezni az orvost, hogy mik a tervei.
Crocusnak is faros volt a babája, úgy emlékszem..

Zetibebi: Maximálisan megértelek, nekem nyolc nap intenzív osztály majd patológiás terhes osztály kicssit betette a kaput. :( :? Sok szörnyű eset van és nem nagyon tudod függetleníteni Magad ezektől... De Nálad rendben lesz minden, csak nagyon sok kitartást kívánok a fájdalmakhoz most! Szegénykém, ezt sajnos nem lehet megspórolni... Olival minden szuper lesz!!!

Millye: Tényleg tudsz még dolgozni??? :shock: Te egyébként is vékony alkat vagy, hogy ilyen nehezen hízol?

Azt akartam még írni Nektek, hogy amikor kórházban voltam, sokan azt állították, hogy a gátsebet tök jól gyógyítja, ha valaki minden pisilés után letusol vagy megtörölgeti ott magát nedves törlővel. Asszem én kipróbálom majd, hisz ezen nem múlik semmi..

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Millye: Nem lehet könnyű... Őszintén megmondom, a magam részéről egyetértek Kaandival. :oops: Ja, és annyit kell most császkálni orvostól orvosig, hogy nem is értem, hogy lehet valakinek ideje dolgozni? :lol:

Ja, Stelly, helyzet nálam ugyanez, utolsó uh január 27. Kérdésem: ha hamarabb megindul? Válasz.: akkor nem lesz utolsó uh... :? Úgyis szülés közben derül ki, hogy sikerül -e természetesen megszületnie. :? Ok, biztosan csak én vagyok a parás, hogy szeretnék még egyszer ránézni, hogy minden rendben van-e. Úgyhogy Gyerekkel megbeszélve, január 27-e előtt nem jön világra. :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Millye ne menj már mondjuk hétfőtől, mert mondjuk feküdnöd kell!
Ha most ezt a kolléganőt kirúgta, úgyis eltelne minimum 2 hét mire valakit felvenne, már ha igen, tehát a Te problémád már úgy sem lesz megoldva......na jól van könnyű kívülről okoskodni!
FOgadj szót, szinte semmit sem tudsz pihenni szülés előtt, na meg ahogy Julcsi is írta, sokat kell járni ide-oda amúgy is!

na reméljük sikerült rábeszélni!! :lol: mert az lett volna a cél! :lol:
sok sikert hozzá!

Kép
kaandi

Megjöttünk az orvostól!
És nem fogjátok elhinni kivel futottam össze: Gerendai Zsuzsival! :lol: Nagyon örültünk a találkozásnak, ahogy kijött a doktornőtől rögtön felismertük egymást! Köszönet a doktornőnek a csúszásért, így sikerült összefutnunk! Örülök, hogy végre sikerült megismerkednem valakivel a csapatból! :lol:
Velünk: méhszáj zárt, méhnyak már megrövidült, Bence feje eléggé lent van! A ctg 40-es fájásokig ment fel! Doktornő már nem mert semmit mondani, hogy meddig leszünk még egybe! :roll: De mesélte, hogy hétvégén és a hét elején óriási tumultus volt a szülészeten, mindenki szült! Drukkoljatok csajok a 27.-ére, lécci, lécci! :lol:
Jövőhéten még lesz uh is! :lol:

Zsuzsi: Tudud mi volt a doktornő első kérdése amikor bementem: Ismerik egymást a Gerendai Zsuzsival?! Mondtam, hogy igen! :lol:
Egyébként mondta, hogy nagyon jó kismamaklubok szoktam összejönni a folyosón! :wink:
Ugye szerencsésen hazaértél?
Negyed egyre végeztem, férjem is odaért! Nagyon csúszott a kijáratnál a járda! :?
Jövőhét szerdán 10.15-re kell mennem, így megint van esély a találkára! :wink: Csak maradjunk még egybe addig Bencussal! :roll:

Yve: Örülök, hogy minden ok Veletek! :)

Ikverus: Nagyon sajnállak, szegénykém! Remélem megúszod ezt a beavatkozást, nagyon-nagyon sok pozitív energiát küldünk! Kitartás!!!!!!!

Eszter: Nekem azt mondta a szülésznőm, hogy a ctg-ből is meg lehet állapítani a méhlepény érettségét! :roll:

Panna: Én is evőkanállal szoktam adagolni, mert a teáskanál tényleg hígnak tűnik! Az ízét még szoknom kell! :roll:

Zétivera: Kitartás! Már te is nagyon a finisbe vagy! Fő az optimizmus! :wink: :lol:

Mist: Hányas fájásokat mutatott a gép?

Millye: A munkával kapcsolatban egyetértek az előttem hozzászólókkal!
zsu83

velem meg még ilyen nem volt, szárnyakat kaptam vagy mi a szösz, képzeljétek majd minden ÁFA-val kész vagyok 1 héttel a határidő előtt!!! Hát ilyen sem volt mostanság, mindig marad vmi az utolsó pillanatra! Múlt 7en elterveztem ,hogy kivégzem őket szerdáig, aztán tessék,tényleg kész leszek. Holnap még egy kis egy.váll.,aztán jöhet is a baba a jövő 7-től kezdve!!!! Egyébként is kinéztem ugye magunknak még sokkal korábban a jan.22.vagy 24-t! Bár a férjem jobban örülne a dokival előre megbeszélt programozott jan.30-nak. :lol: hát én meg inkább a 22-nek :lol:

Kép
kaandi

stelly, julcsi-79, zsu83, kaandi: annyira igazatok van lányok... és annyira jól esik amiket írtok! Köszi! Kell egy kis önbizalom! Ha akart volna már gondoskodott volna utánpótlásról a főnököm és ebben is igazatok van... Tegnap szó szerint azt mondta, hogy innen mehetek el szülni... jövőhéten síelni megy... bezzeg én... talán az nem annyira fontos mint az én terhességem :( julcsi-79 nem vagyok vékony testalkatú sem testes olyan közepes... de van aki szerint azért nem híztam mert "pörgök" mármint dolgozok ezerrel... az egyik ismerős szerint csoda hogy teljesen panasz mentes vagyok pl. nem vizesedek nem fáj a derekam stb... a vizsgálatokat úgy oldom meg, hogy vagy késő délutánra kérek időpontot vagy kora reggel pl. vérvételre elrohanok és akkor fél nyolcra jövök dolgozni... a CTG időpontnál is ezért derült ki hogy dolgozok mert kértem, hogy délutánra adjon időpontot mert dolgozok... és ekkor kifakadt rajta... :oops:

zsu83: Drukkolok neked!

Köszi még egyszer nektek lányok, hogy velem vagytok és tanácsot adtok! :roll:

Kép

Kép
millye

Julcsi, nekem amúgy is volt ilyen parám a gátseb és a pisi viszonyáról, hogy ezek hogyan fognak kijönni egymással :roll: de jó hallani, hogy ha gyakrabban mosdatom, akkor a gyógyulásnak is segítek :D

Én azt mondtam a gyereknek, hogy akkor akár indulhat a szülés az UH-vizsgálat után is, hogy megspóroljak egy oda-vissza utazást :lol: de engem is megnyugtatna még látni egyszer, hogy jól megvan odabent - bár ahogy érzem, elég komolyan össze van hajtogatva szegénykém :D

Kaandi, és te magyarázol a munka abbahagyásáról? :lol: :lol: :lol: hihihi nekem úgy tűnik, hogy te is húzod még az igát :)

KépKép

KépKép
stelly

panna: igen én is ugy vok vele h magyar maradok, egyrészt azért mert tényleg nem könnyü megkapni no meg egy csomo pénzbe is kerül. csak azért kérdeztem mert ugye az én férjem osztrák és h létezik e még ez a dolog. bécs nagyon szép, én sopronban laktam egy ideig. és a magyar helyzet tényleg nem rozsás de azt hiszem itt sem lesz olyan könnyü ahogy áll a helyzet.

verus: kitartás, nagyon drukkolunk.

millye: igaza van mindenkinek és tényleg le a kalappal h még csinálod! de te és baba vtok a legfontosabbak!

zsu: örülök h minden rendben, drukkolunk a dátumra :D
a szobát lefényképezem ám csak még ki kell vasalnom.

zetivera: nagyon sok kitartást kivánok neked, sikerülni fog minden, csak pozitivan mindig!!!

lányok ti fokozatosan hagytátok abba a magnéziumot vagy egyszerüen nem szedtétek be? és a 36. héttöl vagy? na jo még van idöm

Kép
Kép
nicko

Millye: Most csak olvasni ugrottam be, de a "főnök síelni megy" dolog végképp betette a kiskaput!

Nem okoskodom bele, csak maximálisan egyetértek az előttem szólókkal... Vagyis: nanehogymá'!!!

Megcsinálom a jól megérdemelt tejberizsemet és jövök vissza!

ladmon

Ikervus: remélem találnak más megoldást a fogadra. Drukkolok!!

Zsu: Drukkolok a 27.-hez és köszi a dícséretet. Rendesek vagytok a vigasztalásért. Zsu elmentél a szülésznőhöz????????

Stelly: a kövérséget most ironikusan gondoltam a dokinőm miatt, igyekszem nem foglalkozni vele többet, nem szeretnék kikapni.

na mi ebben a csuda jó kis időben és útban indulunk Bp-re a kórházba a szülésznőhöz.
Mindenki vigyázzon magára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

nicko, ladmon: Igazatok van és még egyszer köszi nektek lányok annyira aranyosak vagytok! Érzem, hogy holnap egy nagy beszélgetésem lesz a főnökkel .. (ma már nem tudok vele beszélni mert elment)....!!!! :oops:

Én már 1 hete nem szedem a magnéziumot... remélem nem hamar hagytam abba....

Most én is ennék tejberizst.... :roll: nyami... ha hazamegyek főzök... remélem már nem csúszik az út nem akarom összetörni magam :?

Kép

Kép
millye

Milly: Én ezen teljesen ledöbbentem, h még dolgozol! Lehet, h panaszmentes vagy, és ez tök jó is, de -ahogy én hallottam- lelkileg is kell ilyenkor már a befelé fordulás, az érdeklődés és a tevékenység beszűkülése. És nehogy már csak azért, h a főnököd békésen válogasson, vagy síeljen, te ne add meg a szemed fényének, ami JÁR NEKI!!! Ez szerintem hatalmas áldozathozatal a munkahelyed és a főnököd felé. Persze azt te döntöd el, h meghozod-e ezt az áldozatot, és ebben milyen súlya van a babád létezésének. Szóval csak csatlakozni tudok az előttem háborgókhoz.

Zsu: szuper, h találkoztunk, és megismerhettelek. Hogy csúszós volt a bejáratnál a járda?? Akkorát estem abban a pillanatban, amikor kiléptem a rendelőből, mint egy elefánt! Szerencsére csak megijedtem, más nem történt. Arra gondoltam, ha tudnám a tel.számodat, visszaszólnék neked, h esik, és vigyázz nagyon, mert csúszós az a hülye lejtő. Egyébként rendben hazaértem. esélyes, h jövő héten is összefutunk, jó lenne. :lol:

Panna: Én a finn viszonyokat ismerem kicsit jobban, és nem tudom, a német is olyan-e, de a barátnőméknek,(mindketten magyarok) finno-ban született meg a babájuk, és eleve kettős állampolgár lett.

Stelly: megint kösz a pelusos oldalt. Gyanús vagy te nekem, csak nem te is kacérkodsz a gondolattal? :wink:

Verus, szegény, nagyon sajnálom a gyulladást. Én is amondó lennék így kívülről, a pálya széléről, h akkor könnyebbülne meg a szervezeted, ha egy vágáson át végre ki tudna ürülni a trutymó. És akkor már jobb hamarabb, mint később, most már napok is számítanak.

Gjéti: Eladással is foglalkozol, mert én akkor vennék tőled, fogytán a készletem mondjuk heroinból... :lol: (remélem, nem olvassa ezt az oldalt a rendőrség :wink: )

Orvosi jelentés amúgy: méhszáj zárt, baba irányban, jól éreztem tehát, vizelet rendben, ujjbegyi cuki rendben, szívhang szintén okés. Csak gyerekorvos van kibukva az otthonszüléstől.("úgy látszik, fölöslegesen dolgoztam 30 évig! ezt a leépülést!" :shock: )

Vigyázzatok magatokra nagyon!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Tudjátok mi a legutálatosabb dolog a tejberizsben?
Az, hogy mire elkészül, már megőrülsz érte, aztán persze jó forrón tolnád be az arcodba, de nem tudod, mert leégeti az egész szájberendezésedet. Aztán fújnád, de nem tudod, mert a mérhetetlen mennyiségű cukros kakaó ott figyel a tetején, és csak mindenhova száll, ha megpróbálod!!
Nade én győztem!! :lol:

millye: drukk holnapra, és legyél határozott!! Majd számolj be, mi volt!

Én most búcsúzni jöttem, mert nagy valószínűséggel a férjem ki fog nyírni és a testrészeimet beteszi a kukába....
Ugyanis a csomagomhoz még egy csomó dolog hiányzik, (hát tehetek róla, hogy csak jövő héten érkezik gyermekágyas betét a gyógyászati segédeszköz boltba??) de beszabadultam az angol gyerekruhaturiba és, amit ott rendeztem...
Annyi cukimuki édibédi cuccot találtam, hogy nem bírtam otthagyni őket! Vettem vagy 3 rugit, 4 bodyt meg harisnyát. Szemeztem egy lányka Supermanes jelmezzel is, de asszem ha azt megvettem volna, már nem a kórházi csomagommal kéne foglalkoznom, hanem az egész ruhásszekrényemmel!! (amit kipakolna velem együtt az ajtó elé!!)

Szerintetek az beválik, hogy "dehát 20%-os akció volt mindenre"?
:lol:

ladmon

Köszi Ladmon a tippet, már ma kipróbálom! :wink:

Persze Zsuzsi, szerzek én neked anyagot. Meg persze a többieknek is. :lol:

Vera, akkor téged is egy bereggelizett nőnek néztek. Poén. :lol:

Verus, remélem jobban leszel! ++++

Felénk rettenetes az idő, sehova nem lehet menni, rengeteg
baleset volt, ki sem merem tenni a lábam a lakásból....
MINDENKI NAGYON VIGYÁZZON MAGÁRA!!!!

Képet még mindig nem tudok feltenni, pedig kezd leereszkedni a pocim... :roll:

Kép

Kép
gjéti

Csak átnéztem hozzátok a januáriaktól :)
Bocs a pofátlankodásért :)

Stelly, Margitba UH időpontot szerezni művészet. Én december 23-án kértem erre a hétre és már akkor a hétfő és a kedd betelt. Így ma voltam. És ne aggódj, azonkívül, hogy becsülnek egy súlyt, és egy-két méretet más nincs. Pl. nekem a lepényre semmit se mondtak, csak azt, hogy a melső falon tapad, de ezt már a 12. heti UH óta tudom.
Ha meszesedne is a lepényed, az már a 38. héten normális :)

Azt meg, hogy befordult-e a gyerek, az már a CTG-n kiderül, fent, vagy lent van a szívhangja :)

Tehát, ne aggódj!

Kép
gombócmakka

Sziasztok!
Ezer éve nem voltam, és nem is tudom van e aki emlékszik rám. Sajnálom, zürös napjaink voltak és hát 35 hetesen szombaton meg is szültünk.
Minden rendben van velünk, már itthon is vagyunk.

Mindenki nagyon vigyázzon magára, és a babójára!

Kép

Kép
b79andi

Andi: Huhh, szerintem többen is emlékszünk, hiányoltunk is, vannak képeid is a közösben. :)
GRATULÁLOK!!!
Minden rendben? Mitől indult ilyen korán a szülés? A kicsi jól van? Természetesen született?

Mi pedig azt hittük, hogy senki nem szült még és csak elfoglaltak, akik nem jelentkeznek...

Raksz majd képet Erikről?

Minden jót, és sok pihenést Neked!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

De jóóóó, megvan az első babánk!

Andi gratulálok nektek!!!!!!!!!!!!!!
Lécci, ha van egy kis időd, mesélj nekünk kicsit bővebben, mert tuti mindenkinek kifúrja az oldalát a kíváncsiság.

Nagyon örülök, de be kell valljam, most rendesen betojtam.....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

hurrrrrrrráááááááá!!!!!!!elsö baba!!!!

gratulálok andi nektek! ha lesz 2 pillanatod mesélj légyszi légyszi nekünk!

Kép
Kép
nicko

Andi grat a babóhoz!!!

Ha van időd mesélj nekünk, nagyon kíváncsiak vagyunk,
képet is nagyon várunk a babóról!!! :D

Kép

Kép
gjéti

Szerencsésen törés nélkül hazaérkeztem... teljesen le van jegesedve minden...

gerendai zsuzsi, ladmon: Csak ismét azt tudom írni, hogy igazatok van! :oops: Előbb hívott a főnököm telefonon és mondtam neki, hogy beszélni szeretnék vele holnap mert van miről!!! Úgyhogy holnap megbeszéljük a "hogyan tovább" dolgokat... remélem nem menekül el mint ma....
ladmon: Tetszett a beszámolód a tejberizzsel! Annyira megkívántam, hogy mindjárt megyek tejberizst főzni. :lol:

gombócmakka: Köszi nekem is segítettél ezzel, hogy a CTG-n már meg tudják mondani, ha megfordult a baba!!!! :roll:

b79andi: Gratulálok a babához! Úgy látszik nálunk is elkezdődik a baba születés!!! :)

Az lenne a kérdésem, hogy van köztetek olyan aki őssejt levételt is szeretne?

Kép

Kép
millye

Andi: nagy nagy nagy HATALMAS Gratula!!! Kívánok nektek sok tejcit és egészséget! Remélem minden rendben van veletek, az hogy otthon vagytok mindenesetre megnyugtató.

Andus: csatlakozom, azért én is megijedtem egy kicsit...

Kép
Kép
elif

Megjöttünk a szülésznőtől, hát ő is azt mondta, hogy Bencus nagyon készülődik már kifele! Eléggé lent van a feje, meg a 40-es fájások! Azért jó lenne még kihúzni a jövőheti uh-ig, szerdáig :roll: , vagy a 27.-éig! :wink:

Köszi lányok mindenkinek a drukkot! :D

B79andi: Gratulálok Erik babához! :lol: Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok Nektek! De mi történt, hogy előbb kibújt Erik baba?
Ha lesz egy picur időd, akkor ugye raksz fel nekünk képet, hogy gyönyörködhessünk az első topik babánkba!? :lol:

Kaandi: Nagyon szorgalmas vagy! :wink:

Millye: A főnöködet inkább nem minősítem! :evil:
Mi vetetünk le őssejteket, Julcsiék is, és még ha jó emlékszem Hugic is említette! :roll:

Nicko: Én fokozatosan hagytam abba a magnéziumot!
Várjuk a képet! :)

Bogi: Igen, végül elmentünk mert jók voltak az útviszonyok!
Hát ma semmi érdemlegeset nem mondott, igazából magáról a szülés folyamatáról beszéltünk, hogy fog zajlani az egész!
Na jó azért ez is hasznos volt! :)
Remélem Ti is szerencsésen odaértek, és persze vissza is!

Zsuzsi: Aggódtam is érted rendesen, mert értem odajött a férjem, de így is alig bírtam letotyogni, erre most írod hogy elestél! :(
Férjem rá 10 percre odaért, mondta, hogy szívesen elvitt volna, mert én úgyis csak várakozó állásba voltam! :) Ha tudtam volna, hogy olyan hamar visszaér!
Ennyire kibukott a gyerekorvos? :shock: Mit mondott? :roll:
zsu83

zsu83: Írnál nekem az őssejt levételről egy kicsit részletesebben persze csak ha publikus. Sokat olvastam róla... de például érdekelne, hogy mi alapján döntötted el, hogy kivel kötsz szerződést... melyik a megbízható az árban amint látom majdnem egyformák... :roll:

Köszi!

Kép

Kép
millye

Helló Csajok!

Hű, megvan az első topikbabánk!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ANDI! Gratulálok, és várjuk a beszámolót, meg a képeket Erikről

Én voltam ma vizsgázni, majd hétfőn lesz eredmény, de elég gyászosnak érzem, úgyhogy jelentkeztem a következő időpontra is :?

Szerencsére én már pont hazaértem, mire jött az ónos eső, azért mindenki vigyázzon magára továbbra is, mert még állítólag jön ebből a fincsi időből egy adag.

Törpincs ma olyan hiperaktív volt, én meg már csak nyögök szinte minden alkalommal, amikor mocorog :)

Egyébként én meg azon gondolkodtam, hogy mire dokihoz megyek, már a 39. hétben leszek, és nem is voltam mostanában se UH-n se laboron, csak valamikor a 28. hét tájékán. Na mindegy, CTG végülis minden héten van ...

Millye: én is csak csatlakozni tudok a többiek felháborodásához, munkát azonnal abbahagyni, tényleg most már magadra és a babóra kell koncentrálnod!

Ladmon: remélem nem pakolt ki az urad otthonról :lol:

LkVerus: nem semmi, hogy ez a fog így meggyötör, tényleg szedd elő az összes pozitív energiádat, mi is küldünk neked!!!!

Zétivera: neked is fel a fejjel!! Már nincs olyan sok hátra, fél lábon is kihúzod. Amúgy néha én is úgy érzem, hogy egy kőszikla van a pocim helyén, úgy be tud keményedni :?

Yve: megpróbálom összeszedni, hogy miket mondott a szülésznő, és megírom majd.

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Andi: hatalmas gratula nektek! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok! Majd, ha lesz egy pici időd írj részleteket!

Hugic: a lényeg, h negatív az eredményed! Jól tetted, h nem hagytad annyiban a dolgot!

Zétivera: kitartás! Eddig is ügyesek voltatok!

Verus: talán jobb lenne kitisztítani, h hamarabb meggyógyulj! Szorítok neked!

Gjéti: nem semmi dokikat fogsz ki. Ki ne mozdulj holnap otthonról!
Szurkolok, h Oli is megtalálja a helyes irányt!

Millye: csatlakozom az előttem szólókhoz! Tessék otthon maradni és gyakorolni a fejre fordító trükköket!

Zsuzsi: megint olyan szépen írtál, öröm olvasni!

Zsu: drukkolok, h 27. legyen a nagy nap!

Kaandi: neked is drukk 22-re!

Ladmon: megértelek ruha ügyben! Nekem is úgy kellett visszafognom magam hétfőn, annyi szép holmit láttam a turiban.

Megvolt ma a vérkép ismétlése, vizsgálat, NST. Méhszáj zárt, NST jó, fájás nincs (12-18 között mozog). Egy rossz hír, én is „nevelgetem” a streptococcusokat :? . Ez van.
kreiszi

Millye: Mi a magzati diagnosztikai központba csináltattunk minden uh-t, integrált tesztet, és náluk vannak a Sejtbankosok is!
Nagyon korrektül elmondtak mindent, kaptunk egy tájékoztató könyvecskét is, meg nagyon szimpatikusak is voltak, ezért mi nem is keresgéltünk sokáig!
http://www.sejtbank.hu/
Belinkeltem neked a címüket, a honlapjukon is sok mindent megtalálsz!
Már megkaptuk a mintavételi készletet is, annyi dolgunk lesz a szülés után, hogy Apának fel kell hívnia a 24 órás futárszolgálatukat, hogy jöjjenek a csomagért!
zsu83

Andi: Óriási gratula a babóhoz! Jó egészséget és sok-sok anyatejet kívánok! Ilyen idősen inkubátorba kellett még tenni a kicsit? Mekkora súllyal született?
yve

Millye: Mi a krioval kötöttünk szerződést. (Azt hiszem, Magdiék is)
honlap: www.krio.hu
Elégedettek vagyunk velük, az is szempont volt, hogy egészségbiztosítóval lehet átutaltatni a pénzt, és vissza lehet igényelni az adóalapból.

Sok szerencsét!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kép Kép Kép

Csajok, meg kell mutatnom, ilyen gyönyörűséges az én unokahugom.
Az első képen Bogyesz is rajta van. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

zsufi74: a baba mocorgással én is így vagyok... egyre nagyobbakat rúg :lol:

kreiszi: Gyakorlom a fejre fordító trükköt! Remélem nekem is beválik :) én is egyre jobban parázok a streptococcusok miatt ... nekem jövőhéten veszik le a kenetet...
:oops:

zsu83, julcsi-79: Köszi az infót az őssejtes kérdésemre! julcsi-79 nagyon szép az unokahúgod (igazi kislány!)!

Kép

Kép
millye

Andi: gratula és remélem jól vagytok.

Zsu: odaértünk és vissza, sokat nem beszéltünk,. A látogatás rendjéről beszéltünk, kérdeztem beszúrják-e picinek a füllbevalót, homeos cuccról, megnéztem az alter szobát, most szabad volt. Kérdeztem az anyagiakról is, de azt mondta ő nem szokott "árat" mondani. Szóval ismét nagyon szimpi volt. Amig vártunk toltak ki egy császáros lányt és a büszke apuka a picit, nagyon édesek voltak, de rám is tört az idegeskedés....mindjárt itt az idő.

Kreiszi: akkor ketten nevelgetünk :( Mondta a szülésznő hogy amikor bekerülünk antibio aztán kész. Remélem nem lesz gond.

Kép
budabo

Bogi: nekem is azt mondta a doki, h ha beindul a dolog, akkor kapok antibigyót, addig nem foglalkoznak vele.

Képzeljétek, amíg vártam a dokira a szülőszoba előtt hallottam, amit felsír egy baba, (pont miatta kellett várnom, mert az ő születésénél segédkezett a doki :D ). Szóval, hallom, h sír erre éreztem, h a szívem úgy kalapál, majd kiugrik a helyéről.
Mellettem ült egy leendő nagymama, beszélgettünk, mondja, h február 4-re van kiírva a lánya, de hajnalban beindultak a dolgok :shock: .
Na ez végképp "felizgatott". Próbálok nem parázni, de elég rosszul megy :? .
kreiszi

De jo, hogy beneztem... :lol:

Andi - Nagyon nagy gratula az elso topicbabahoz!!!

Remelem minden rendben van - majd meselj ha lesz egy szusszanasnyi idod.

Julcsi - imadnivalo unokahugod van, nagyon szep kislany. De jo, hogy ilyen kozel lesznek Marcival korban. Ugy irigyellek! :D

A szulinaposoknak utolag is sok boldog szuletesnapot es a Veraknak (szinten utolag :oops:) boldog nevnapot!

Pozitive energiak kulon mennek tolem is a ket Veranknak, akikre nagyon rafer. :? Remelem minden rendben lesz.

Tegnap nalunk is megvolt az utolso UH es ugy tunik, hogy a baba letett az oriasbebisegrol. :lol: Nem lesz picike igy sem (most saccoltak 2833g-ra) de ugy tunik a normal hatarokon belul marad, amit en egyaltalan nem banok. Foleg mert most olyan megerzesem van, hogy nem fog a baba elobb jonni, majd csak februarban. Allitolag elso babak egyebkent is inkabb kesnek...

Olvasom, hogy mar mindenki CTG-re jar. Itt ilyet nem is csinalnak. :roll: Legfeljebb szules kozben, de akkor is csak ha epiduralt kersz/kapsz, alapesetben nem.

Meg 12 munkanapom van hatra, mar nagyon varom, hogy vege legyen... :roll:

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

B79Andi: remélem minden rendben azóta, a körülményekhez képest. A kérdéseim uazok, mint a többieké. És persze, hogy emlékszünk rád, ne butáskodj!!!És kívánok sok tejecskét, és jó egészséget és boldogságot mindhátmatoknak (na jó, Apának tejcsit nem :D ).

Viszont lányok ha Andi szült, mi lehet a többiekkel? Julcsi, te ezt olyan jól számon tudod tartani (talán te vagy a mi örsvezetőnk, előre! :D ). Ki az akiről rég nem hallottunk?

Estére olyan steperobic edzés kerekedett a hasamban, hogy most még Édesapa sem tudta lecsendesíteni. Néha még lépni sem tudtam alul attól a szúró hüvelyi fájdalomtól. Szóval reggel azt mondta a doki, hogy megfordult ugyan a kisasszony, de a buksi még nem illeszkedett be a helyére, kicsit oldalt van, a medencecsontom felé. Hát amikor eltanyáztam, biztos a helyére csúszott. :roll:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Julcsiiii!!! Csak van még egy reggeli nyert első helyezésem!!!
Sajnos a mai 1/2 3-as harmadik pisijáratot már azért túlzásnak találtam! Én eddig csak 1x max. 2x voltam éjszakánként.... :oops:

Szóval harmadszorra már nem is ment a visszaalvás...

Ja, igen, élek, a drága nem vágott szét nagybevásárlásért! :D
Sztoikus nyugalommal megjegyezte az édes ruhácskákra, hogy olyanok, mint a többi! Férfiak....

andi:
nagy gratula a babához, majd tényleg várunk pár szót rólatok! Elhiheted, hogy jelenleg nagyon ki vagyunk éhezve az ilyen történetekre!! Remélem, jól vagytok!

Persze para nálam is elindult emiatt, meg főleg a pisik számának alakulása miatt nem bírom kiverni a fejemből, hogy lehet, hogy ez a leszállás jele? Na, a holnap éjszaka után jobban állok majd statisztikai adatokkal!

gerendai zsuzsi:
elképzeltem, ahogy a zuttyanástól a helyére csúszik a baba... :lol:
Én tudok egy eltűntet: Jázmint. Én ővele vagyok egy napra kiírva, így feltűnt a hiánya!

Ja és Julcsi az unokahúgod.... Hát megzabálnivaló szépség!

Verus:
akkor most mi lesz/lett veled?

Na megyek olvasgatok még egy kicsit, aztán hátha visszaszundi!!

ladmon

Andi: GRATULÁLOK AZ ELSŐ BABÁNKHOZ!!!!

Csajok: mostantól senki sincs biztonságban!!!

Én amúgy is sereghajtó vagyok a 10 alatti(!) fájásokkal :) Pedig a férjem azt mondta, hogy lejjebb tolódott a pocakom.

Kép
cserkészkolbász

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: