A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

hú csajok... Papillon nagyon kivan lelkileg... egyfolytában sír.. ha nem nyugszik meg nem megy le a vérnyomása..160 volt neki :( aki tud írjon már neki megnyugtató szavakat sms-ben.. főleg aki átesett már ilyenen.. megvan a száma sztem mindenkinek... :roll: ha még sincs elküldöm priviben...

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!
Bea, sztem ne aggódj, a kismamák nagyrését megbélyegzik ezzel a veszélyeztetet dolgoggal. A zsibbadás tök normális. Nekem Botival éjjelenete olyan lábgörcseim voltak, hogy csak na. Mostanában a kezem nekem is néha lezsibbad. Reméljük nem jön elő semmi az „örökségből”. Te is és Maja is egészségesek vagytok, mint a makk.
Hm Nemlajos, sztem mindegyik vérnyomás jó, ha ennyi szokott lenni, mert nincsenek túl messze egymástól. Nekem Botinál úgy ingadozott, mint az áprilisi időjárás. Bár lehet, más jobban ért hozzá, sztem megnyugodhatsz.
Búlcsunak jobbulást! Együtt érzek vele, bár hozzá képest csak torkom kezd fájni. Boti viszont ma nem kelt inni. Juhééééééé! Lehet este jobban meg kell tömnöm ezentúl.
Panna majd lesz vmi más. Még van előtte pár év, és pár lehetősség. Legalább az ízületei megmaradnak.
Katka ezeket a dolgokat úgy utálom. Sztem Apuka fejében meg sem fordult, hogy nehéz lemosni a tolla, és hogy tényleg nem túl jó ötlet. Mondjuk van mellette egy nő aki gondolkodhatna. Sztem a rossz anyuka jelzőt mindenki megkapja (alig várom) előbb utóbb a gyerektől, mert csak mi vagyunk velük a legszigorúbbak. Meg is örülnénk e nélkül, mások meg felnéznek ránk, mert legalább vkire hallgatnak.
Na ébred őfelsége! Megyünk dupla szurira. Remélem megint bártor kisegér lesz.
Papillonnak írtam. Puszil mindenkit!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt!
Katka, komolyan mondom, filmbe illő az életed. Mintha direkt állítanának próba elé! :shock:
Ez a filctoll dolog is... volt legalább néhány keresetlen szavad a párhoz? :?

kukli
, a vérnyomással az a baj, hogy az alsó érték nem mehet 90 felé, mert különben követhetném papillont!
De ma szabályosan mértem, és 110/73 lett, igaz, reggel mindig alacsonyabb.

papillon szegény :( De miért van kiborulva, hisz jó kezekben van, vigyáznak rá! :shock:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos
Nekem azt mondták vérnyomásmérő guruk, hogy az a lényeg, hogy szív magasságban legyen a mérő.. Tehát ha felkaros a mérő, akkor alapból kb. oda esik... ha csuklómérő, akkor hajlítsd fel szív magasságba a karod... Jobb-bal sztem mindegy (átlag esetben.. de ha nagyon izgat a dolog, mérd ezen is, azon is ;)) .. Nekem történetesen mindig jobb kézen nézi a doki is meg a védőnő is...

Nálad volt a Hepatitises eredmény vajon hol van történet? Én is így vagyok :( Az október elején levettnek még nincs meg sehol az eredménye... :S Itteni védőnőhöz nem jött, állandó lakcímeshez sem.. doki még nem mondta, hogy lenne nála... A védőnők ráadásul azt mondták, január 1-től már egyáltalán nem fogják megkapni.. csak a beutaló orvos...

Nagyon nem ismerlek Titeket... de Papillon-nak nagyon nagyon drukkolok, hogy rendeződjön a dolog !!!

(rendszeresen jönnöm továbbra is reménytelen.. pillanatnyilag a 3 gyerek mellett szakdolgozatot próbálok írni... a legkisebb már meg is evett egy fontos papírt :?)

üdv.
Rebi
rebi

Sziasztok!

Köszi Kukli, írtam privit.

Akkor Gabka és Kukli is Molnár Gabis.

Köszi az infókat. :-)

puszik
anna**

Sziasztok,

Csak gyorsan bekukkantok.
Szegény Pappilon. nem csoda, hogy ki van borulva. :( Nehéz helyzet nagyon. Remélem sikerül visszavenni a szervezete felett az irányítást.

Én éjszaka egy kicsit már megint véreztem, de szerencsére nem volt se fájás, se komolyabb keményedés és hajnali 3-kor abban maradtam a dokival, hogy ha reggelig eláll és nem fájok, akkor nem kell még kórházba mennem. Szerencsére elállt. Csak tudnám, hogy mitől van.... :( De mintha mindig olyankor véreznék, amikor lelkileg kiborulok.... Úgyhogy most arra jutottam, hogy nem szabad többet kiborulni....
Viszont gyenge 3 órát aludtam, úgyhogy úgy döntöttem nem megyek dolgozni, hanem pihenek még egy kicsit. Szóval megyek aludni.... :wink:

Nemlajos: Azért javasoltam, hogy vezess statisztikát, hogy meeg tudd mutatni a dokinak. Mondjuk reggel, délben és este. Én amikor toxémiás voltam, akkor óránként kellett vezetni. És a legkisebb váratlan/szokatlan eseménytől azonnal jelentősen feljebb ugrott. Egyébként vérnoymásnál az az általános szabály, hogy akkor van gáz, ha a megszokott értékek eltérnek. Az első érték 30-cal, a második 15-tel térhet el. Tehát, ha egy átlagos vérnyomásod 120/80, akkor gáz van, ha az első érték 150 körül van vagy fejjeb vagy, ha a második érték 95 körül van vagy feljebb. De lehet, hogy ez terheseknél szigorúbb.
Szerintem egész jók a tegnapi értékeid, a ma reggeli meg kiváló.
Még arra figyelj, hogy ha mondjuk hibásat mérsz, akkor nem szabad egyből újra mérni azon a karon. Tedd át a mérőt a másik karodra. Felnőtt embernek mindkét karjában egyforma a nyomás, mindegy melyikben méred.

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Sziasztok!
Nekem a 12 hetes belgyógyász vizsgálaton a belgyógyász mondta, hogy lehet eltérés a két kar között, nekem szinte mindig magasabb a jobbon, ezért mindiga balon méretem/mérem.Nekem szerintem valami nagyon gagyi a vérnyomásmérőm(vagy a védőnőé szar, amit nem hiszek)mert folyamatosan sokkal magasabbakat mér, mint a védőnőnél, ott szinte tökéletes MINDIG és én elég sűrűn járok.
Vizesedés viszont egyáltalán nincs még(kopp-kopp), a gyűrűmet is simán hordom még, szóval remélem nem lesz gond.

Nemlajos!
Mindenképpen naponta többször mérd, jó ha kb ugyanazokban az időkben.

Papillonnak továbbra is nagyon szorítok!

Katka!
Tegnap nem akartam semmit írni, de még éjszaka is rajtad gondolkodtam( :) )és eszembe jutott, hogy a bátyám 2 héttel a szülés előtt hagyta ott a feleségét :shock: nagyon durva szitu volt, aztán meg szüléskor már sírva könyörgött, hogy fogadja vissza, egész mintaapává vált.Szóval a férfiaknál sosem lehet tudni, mi mit hoz ki belőlük(eleve ilyet, a család is azt mondta annó neki, hogy még az állatok sem csinálnak ilyet, hogy 2 héttel előtte lelépnek), de ez a bizonytalanság őrjítő lehet.
Szerintem mindenképp várd meg hogy reagál majd Peti születésére, milyen lesz, de ha továbbra is ilyen, akkor inkább hozz szigorú de következetes döntést, mert ilyen hozzáállással csak árt majd neki!Képzeld el, hogy érzi majd magát, ha amásik fiú lesz mindig előtérben, ezt ő érezni fogja! :(
Akkor inkább te állj mellette maximálisan, de ilyen bizonytalan(semmilyen) apára szerintem jobb ha nem is számít egy gyerek, mert csak újra meg újra csalódni fog. :(
Te meg légy nyitott, bízz benne, hogy megtalálod azt az embert aki téged és a gyerekeidet is imádja(hidd el, lehetséges!olyan történeteket hallani, és olyan jó látni, hogy milyen boldogok tudnak lenni, akiknek ad az élet még egy esélyt együtt)
Tulajdonképpen a férjem is egyedül szándékozta leélni az életét és felnevelni a kislányát, akkora csalódás érte, de nem is tudom mi lett volna, ha nem találkozunk.Nincs is ilyen ha, nekünk találkozni kellett... :wink:
A jogi procedúra meg szörnyű...de ez nem rajtunk múlik sajnos, ebben nem tudok segíteni.

Kép
Kép
zazzy

sziasztok!
Papillonnak drukkolok, biztos nem lesz semmi baj, megfigyelés alatt van!
Katka, a te ügyed is sajnálom :( Nagyon nehéz helyzet, az biztos. Lehet, hogy Petiapu azért van így ezzel a helyzettel, mert az első gyerekét az exével tervezték meg várták, meg minden, aztán szétmentek, de a kötődési emlék megvan, ez a 2. meg váratlanul jött, nem várva-várt, stb. valamennyire meg tudom őt érteni. Hát ezért gáz az, hogyha szexből gyerek van, az többnyire a nőt érinti :?
Lehet, ha megszületik a picurka, jobban kitisztul minden, nála is.De talán, mégha csak pár napos apuka lesz hetente/havonta, az is jobb, mint a semmi Petinek, legalább apa-kép../ ezt kicsit tapasztalatból mondom/
De nem tudom, nem voltam ilyen helyzetben, és igy nem lehetek okos :(
csibb, ügyi a kislányod, és tényleg tök jó, hogy ilyen bátorságra van nevelve!
Tegnap voltam nőgyógynál, és kezd megismerni!! halleluja! :P
elküldött mai Uh-ra, mert mondtam neki, hogy 4-5 mozgást érzek egy nap.
Minden rendben, 8 centis a fejátmérő, 5 a combcsont, kb.1600 g, fejfekvésű.Nem tudom, én miért nme érzek olyanokat, mint mások, hogy lerugja az oldalam, meg a bordám. Ha mozog, egyet moccan, aztán kész.Utána fél napig semmi. Amire megmutatnám apunak, abbahagyja.A férjem szerint azért nme érzem, mert túl sok rajtam már a háj :lol: Igaz, tegnap a dokinak si elkerekedett a szeme az 55ről 69 kgon...de cukrom rendben. Szóvala doki szivta a fogát, d enem mondott semmit. Úgy diétáznák, de azöldségek is marják a gyomrom-torkom. ez a gyomorsav+éjjeli alvatlanság kikészit.DE már látom az alagút végét. Ja, és naggyon szeretnék hason aludni, feküdni!!! Én korábban mindig ugy olvastam is, pihentető volt a hátamnak, nyakamnak..:(
Tessza hol van? és a többi eltűnt?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Nemlajos A bal karon kell mérni. Mindig a szív felöli oldalon mérik. Nem véletlen! Te is ott mérd.

Kép

Kép
rszg

A vérnyomásmérés lassan kipipálva. Profik leszünk. :) Lehet nekem is kéne mérni? Bár nekem a padlón szokott lenni. Védőnő megint nem nézett pisit, pedig ez másik volt. Nem mintha ez lenne az álmom, de jó érzés lenne, ha figyelnének. Vki kérdezte, vérvételnél persze nézték, csak amúgy nem.
Boti 2 szurit kapott, meg sem nyikkant. Apu elkísért, megkérdezte miért nem kapta meg. Mondtam, hogy megvolt, erre: Akkor meg miért nem sír? :shock: :lol: Spec. ma spatula használatot tanult, a doki néni után kinyújtott nyelvét nyomogatta le vele. Annyira imádom! Katának pedig felírattam a gyógyszertári dolgokat. Kiváltani csak szülés után fogjuk, de meglesz legalább előre.
Anna sztem nem rám gondoltál. Én továbbra is Tóth Irénnel szülök. De sztem privit sem nekem küldtél, mert nem kaptam. :wink:
Jah mérleg: múltkor +12 kg-t mutatott, azóta stabilan 10-et. 2 kilóval felszusszantam, bár tök mindegy!
Tényleg sokan elhanyagolnak minket. Tencsi sem ér rá mióta otthon van. :) Tessza is többet írt, stb.... azért jó, hogy fel felbukkannak eltűntnek vélt emberkék is. Gyerünk! Gyerünk!!!!!!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hát az tényleg nem tesz jót Papillonnak, ha szegény ideges, mert akkor tényleg nem fog lemenni a vérnyomása. De hát ki tudna ilyen helyzetben nyugodt lenni????? Jaj, nagyon drukkolok nekik!

Nemlajos, a vérnyomásra nekem is azt mondta a védőnő, hogy reggel, délben, este mérjem.

Pulcsi, én is így vagyok ezzel a mozgással, hogy még nem éreztem olyat, hogy jaj, de megrúgott stb. Ha mocorog, érzek pár kis rúgást, aztán megnyugszik. Szegény párom is csak néha érzi, mert egyfolytában percekig nem szokott mozogni. Remélem ilyen nygodt baba lesz itt kint is. :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Kukli, én mindig viszek magammal egy jó kis Kubus üvegbe vizeletet a védőnőnek. És bejelentem, hogy: Hoztam vizeletet. Aztán a csíkkal megnézi benne a dolgokat. Nekem sincs most igazi védőnőm, tp-n van már több hónapja, helyettesek vannak.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Hát Pulcsi ha minden jól megy, már nem kell mennem. De jó ötlet a beállítok vele dolog. :)
Nekem Kata igazi mocorgó. Ma egész délelőtt vmit nyomkodott (könyök vagy térd) kifelé, meg lehetet fogni. Apumnak mutattam, annyit mondott; "Jó ég! Nem akarok terhes lenni!" :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Na erre elindult most közben ugyanez lent is. Ledőlök azt elkapom a grabancát. :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Papillonnak továbbra megy a drukk!!

Kukli, Boti megint nagyon ügyi volt hogy nem sírt :)
Nálunk Panna volt nyűgös éjszaka háromszor kelt fel, hogy nagyon fáj a füle :( , meg reggel is mondta hogy még mindig fáj, úgyhogy délután irány a doki most Pannával (bár a párommal az a gyanunk hogy csak kitalálja és nincs is semmi baja, csak féltékeny vagy nem akar oviba menni :? Hát kiváncsi leszek.)

Nemlajos figyelgesd csak tovább a vérnyomásodat, biztos ami biztos. Nekem is az rémlik, hogy a bal kézen kell mérni.

Katka te is vigyázz magadra, csak nyugi :wink: Ezt én mondom, aki ma a kiborulás határán voltam :? Csak a szokásos, Panna aki egyszerűen nem ért meg dolgokat vagy nem akar... :evil: Na mindegy, remélem nincs komoly baja és holnap mehet oviba.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

"alapvérnyomás: reggel, közvetlen felkelés után, de még reggeli előtt, nyugalmi állapotpan mért érték.

A vérnyomás a nap folyamán időről időre, term. módon változik, fizikai erőkifejtés, gyógyszerszedés stb. is befolyásolja.

normális vérnyomás:140/90-ig
átmeneti tip.: 160/95-ig
magas: 160/95 felett
(átl. felnőtt ember esetén)

Használati tanácsok:

-mérés előtt lazítsunk

-két egymás után követő mérés közé egy hosszabb szünetet iktassunk be

-mérés idején a kart nem mozgassuk
ülés közben kell mérni, a bal kart kissé behajlítva fektessük fel az asztalra. A madzsetta a felkaron úgy helyezkedjen el, hogy elvezető csöve a tenyér felé irányuljon. A tenyér felfelé nézzen.

-mivel a vérnyomás a nap folyamán ingadozik, mindig ugyanazokban az időpontokban mérjünk. A kisebb ingadozások normálisak.

-A mandzsetta felhelyezésénél ügyeljünk arra, hogy az a könyökhajlat fölé essen 2-3 cm-rel. A fém kengyel soha ne essen az artéria fölé, mert az meghamisíthatja az eredményt."

( a Medline vérnyomásmérőhöz mellékelt használati utasításból)

marq
Kép
Kép
marqueza

sziasztok

Babamozgás: épp most olvastam a babanetes heti hírlevelet a 32. hétről.. elvileg innentől kevesebbet érezni vagy legalábbis másképpen a baba mozgását.. és hogy a nap 95%-ában alszik.. hát ezt a pocakomban lakó fiatalúrnak is átküldöm mert erről ő nem lett tájékoztatva :lol: :lol: olyan erős rugásokat kapok és olyan aktív hogy hihetetlen :D :D :D

KépKép
KépKép
adryn

Adryn: és orvosok konkrétan mit mondanak Papillonnak? Kilátások, mi várható?

marq
Kép
Kép
marqueza

Marq: ha le tudják vinni a vérnyomását és stabilizálni akkor akár még haza is mehet, a probléma az hogy vizeletében fehérje van és a trombocitaszáma csökken, ami nem jó jel.. még az is lehet azt írta hogy ő szül először császárral... de reméljük erre minél később vagy egyáltalán nem kerül sor.

KépKép
KépKép
adryn

Minden nap aranyat ér most Pappilonnak. Csak tartson ki. Ha meg már úgy látják, hogy lassan ki kell szedni a babát, akkor úgyis adnak tüdőérlelő injekciókat, meg mindent és nem lesz gond. Szerencse, hogy már viszonylag nagy a baba. Van, aki a 20. héten kerül be így.... Szegény Pappilonnak nagyon meg kell küzdenie az anyaságért. Borzasztóan sajnálom őt. Nagyon nehéz lehet feküdni és várni....

Katka

katka22

Zazzy: Valóban a bizonytalanság a legrosszabb az egészben. Ennél még az is jobb lenne, ha az tiszta lenne, hogy semmiben sem számíthatok rá és akkor erre kell felkészülnöm....
A tegnap éjszakai vérzésről már nem is szóltam neki. Úgyis a fiával van és ilyenkor csak ő számít....

Katka

katka22

köszi lányok a vérnyomásos tanácsokat! :lol:
Most is mértem, 114/67, úgyhogy az estire vagyok nagyon kíváncsi:)

Papillonra sokat gondolok! Remélhetőleg rendben lesz vele minden!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

Ejjejj, 1 napig nem jövök és ilyen hírek fogadnak :(.
Papillon mennek a drukkok!!
Katka: hát kitartás Neked és tényleg igyekezz minél kevesebbet idegeskedni! általában én a legrosszabbra számítok és ahhoz képest csak jobb lehet! készülj úgy, hogy nem számíthatsz Peti apukájára. filctollas és egyébként hétvégi jófej vagyok és ezen kiakadsz dolgot pedig megértem! nálunk ugyanez volt/van. apa kéthetente (inkább 3 hetente) nagyon jó fej, és amikor zsó hazajön mintha kicserélték volna :(. eddig kétszer borultam ki előtte, mind a kétszer megbántam ... egyszer csak észreveszi ki az aki tesz érte!!!! én mindig azt mondom (és bízom benne, még ha nem is szép dolog!!!), hogy remélem 15 éves kora körül megjön az esze és jól kihasználja majd az apját!! (nálunk az anyagiakkal is gond van!)

Szép napot!
Vica
wicca

Írtam Papillonnak. Azt írta, hogy lehet 7végén már hazaengedik :D és akkor ír majd "élmény"beszámolót! Drukkolunk nekik! Mindenkinek köszöni szépen a drukkokat és csókoltat mindenkit!

Szép napot!
Vica
wicca

Lara is hiperaktív :D
Tegnap este a jobb oldalamon nyomkodta kifelé a fejét, totál eldeformálódott a pocakom :lol: Gondolom szűkül a hely odabenn, majdcsak rájön, hogy függőlegesen jobb lesz neki.
Viszont nekem egy ideje már úgy fáj a szeméremcsontom, hogy néha majdnem a könnyem folyik :( És már nemcsak akkor, ha mozgok, hanem, ha csak simán fekszem.Nagyon gáz.Újra szembesülnöm kellett vele, hogy baromi rosszul viselem a fájdalmat sajna :(

Senki sem szeretne koraszülött babát, de engem legutóbb komolyan mondom az is megnyugtatott, amikor a nőgyógyászaton várakoztam, és egy doki egy egyéves kislányról mesélt a nővérekenk, aki tavaly 600 grammal :shock: született, és semmi baja, egészséges, gyönyörű kislány lett belőle :D szóval nekem egyből az jutott eszembe, hogy Lara ennél már "sokkal" nagyobb.
De ettől függetlenül persze szeretném, ha kivárná a sorát!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy: Vannak ilyen csodák! :) kemény küzdő lehet ez az 1 éves csöppség!

Pappilonnak nagy drukk! Otthon csak könnyebb lenne, mint kórházban.....

Képzeljétek! Az előbb telefonált Petiapu egy nagy bocsánatkéréssel. Hogy félre ment az egész beszélgetés és hogy mekkora hülye volt és nekem milyen rossz lehet, hogy megint cserbenhagyott. És hogy mindenben mellém áll.... (Megjegyzem, hogy hiszem, ha látom... :roll: ) De azért jól esett, hogy kezd észhez térni....

Katka

katka22

Wicca: Nálam a lányok apukája egy szuper apuka volt és apaként aztután is folyamatosan számíthattam rá, hogy külön élt. És teljes felelősséggel vett részt a lányok életében és nagyon becsültem ezért. Talán ezért ütnek szíven ezek a dolgok, amikor látom, hogy hétvégi apuka kezd lenni belőle.... Nálunk legalább a pénzzel nincs gond. Látod, amíg nem írtad ezt nem is értékeltem, pedig úgy látszik ezt is értékelni kell....

Katka

katka22

katka, drukkolok, hogy ne csak szó legyen...!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka már az is jó, hogy gondolkozott rajta. Már ez is vmi. Peti majd helyrerázza. :wink: Beírhatom a táblázatba ezt a nevet? Marad akkor?
Csajok nekem Boti du. iszonyatos volt. Bocsi, Vica, de Panna jutott eszembe róla. 3 órán át balhé volt. Végre megnyugodott, és alszik most egyet. De még sosem volt ilyen. Ráadásul egy bnőm előtt. A szurik ilyen hamar kijönnének rajta? :evil: Holnap egész napra jön a kis barátja, bnőmmel. Remélem addigra kialusza magát. Úgy sajnálom ilyenkor.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Örülök, hogy lehet már haza is engedik Papillont, mert ez azt jelenti jobban van.

Csak bekukkantottam, mert kivi vagyok, mi van vele, veletek.

Jó sokáig a kórházban voltam ma, úgyhogy fáradt vagyok, vettek, megnéztek szinte mindent, hüvelyváladék, toxopanel, szívhang... diagnózisnak továbbra is ezt a veszélyeztetett dolgot írták, bár szerintem azt csak az anyai ág miatt, meg vese fertőzést :( nagyon fel lehetek fázva, mert érzem is, de mindig érzékeny voltam vesére, 5 nap múlva kell visszamennem a tenyésztés eredményéért. De majd Hétfőn megmutatom az orvosomnak az eddigi eredményeket, és biztos ő majd elmondja részletesebben, szerencsére azért komolyabb baj nincs szerintem.

Összefutottam a barátnőmmel, épp őt is befektették:( a cukra miatt, magas lett , asszem 7.2. Ő is 30 hetes.

Katka, örülök a jó hírnek, hátha helyrejönnek a dolgok.

Bea, Maja

Kép
bea1978

hm, én még mindig nem hallottam Döme szívverését (és akkor már tuti, hogy ha én nem, akkor más sem! 8) )...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka: nos ebben az esetben nagyon bízom benne, hogy tényleg nem lesz az az igazi 7végi apuka, mert azok eléggé kiábrándítóak ... legalább a pénzzel nincs gond :)!!! egyébként anno nálunk mindig a barátnők kavartak be! volt egy csaj (akinek ráadásul már gyereke is volt) és nem engedte meg a gyerek apjának, hogy elvigye magukhoz :shock: :shock: :shock: !!! ennek az lett a következménye, h egyszer mikor jött az apja érte, "üldöztük" Zsót a lakásban, mert nem akart elmenni az idegen bácsival!!!!!
petiapuhoz pedig nagyon drukkolok, h komolyan is gondolja amit mondott :):):)!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Bea: vigyázz magadra, magatokra!!! én is vesés vagyok, de szerencsére rég volt vele gondom :)!! barinődnek is mennek a drukkok!!

Szép napot!
Vica
wicca

Köszi Wicca
Hát igen az lenne az ideális, hogy egy család holtomiglan-holtodiglan, csak sajnos az élet sok esetben nem ezt produkálja, és ezáltal keletkezik két apuka, + barátnő és az élet máris bonyolult, de biztos szépen is át lehet ezeket hidalni, csak nagyon nehéz. :(

Bea, Maja

Kép
bea1978

Nemlajos, az hogy lehet? Nekem már a Védőnő is hallgatott kétszer szívhangot. Lehet nincs berendezésük?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Örülök, hogy Papillon jobban van, és talán haza is engedik majd.

Anna van valami kérdésed is, vagy csak érdeklődtél Molnár Gabi felől?

Adryn, apa megérkezett? (vagy holnap jön?)

Katka, remélem rendeződni fog Petiapuval a helyzet!

Bea jobbulást!

Boti remélem kialussza a "rosszat"!

Valamelyik este Levi végig hisztizte a fürdést, de olyan nagyon hisztizett, hogy az apja már bevetette a hidegvizet is, de az sem hatott. amikor végeztek az öltözéssel is, Levi odavágtázott a szemeteshez, kivette a fürdés elött beledobott peslusát, közölte, hogy "enyém" kidobta újra és vége is volt a hisztinek.
Akkor döbbentünk rá, hogy az volt a baja, hogy nem ő dobta ki. Ő szokta, de apja hiába kérte ezért kidobta és akkor kezdődött az ordítás. :) :twisted:

Kép

Kép
gabka77

Köszi, Gabka

Bea, Maja

Kép
bea1978

mi is csak 4D-n hallottuk a szívhangját! viszont itt a végefelé van valamelyik CTG vagy NST amikor halljuk a szívét verni! (erősítsetek meg kisgyermekesek :) létszííí!!!) szval Nemlajos Te is hallani fogod :D

Szép napot!
Vica
wicca

Katka örülök, hogy Petiapu felhívott, reméljük tényleg nem csak a szája nagy és a viselkedése is változik :wink:

Kukli, sajnálom Boti hisztijét, lehet hogy tényleg csak az oltás miatt volt. Bulcsú is tegnap délelőtt teljesen hisztis volt, nem tudtam mi baja, mikor kiderült hogy megint magas láza van, akkor gondoltam, hogy amiatt.
Bulcsú az előbb ébredt fel és pár percig csak sírdogált, kérte a kedvenc meséjét, mikor betettem a lemezt akkor meg elkezdett szinte üvölteni :shock: Panna meg múltkor a délutáni alvás után annyira nem volt magánál, hogy befeküdt a fürdőbe a földre :lol: Szóval tudnak alkotni, ilyenkor sajnálom őket, kell nekik idő amíg magukhoz térnek alvásból.
Ja és Panna még mindig alszik, most vagy nagyon kipihent lesz, vagy hisztis. :roll:

Babamozgás: hát még nekem sem lassult be, főleg estefele lesz aktív.

Papillonnak továbbra is megy a drukk, hogy hazaengedjék!!

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

másfél napig nem volt itthon net és megőrültem, komolyan!!! :D ez már beteges! de majd csak leszokom róla mikor babókám megszületik!! :D

Szép napot!
Vica
wicca

bea, nem készülékük nincs, jelenleg védőnőm nincs :lol: :lol: :lol:
Nagyon nem aggódom, bár volt parám, mert a Zuramnak 7 évesen szívműtétje volt, egy születési rendellenessége miatt (lyukas szív, asszem...), amit állítólag ma már jól szűrnek, meg pár hetesen műtenek, nem is vágnak hozzá, de hát mégis, jó volna tudni...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hogy-hogy nincs védőnőd? :lol: :lol:
Azt hittem kötelező járni :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

jelenleg nincs. Az eredeti elment, helyettesét meg nem kerestem meg, mert úgy volt, hogy hó elején költözünk, akkor meg minek (mondta a régi védőnő is), de ha minden jól megy, jövő héten bejelentkezem a (remélhetőleg) véglegeshez, már az új helyen :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Wicca, azt hiszem én is megfogok őrülni, mert csütörtökön el kell vinni a gépet megszerelni, és lehet hogy csak péntek du. tudjuk hazahozni :( Már én is teljesen függő lettem :D

szívhang: nekem a doki olyan 2 hónapja már minden vizsgálatot szívhanghallgatással kezd, ami ugye nekem kéthetente van. És igen Wicca a CTG-n is hallani a szívhangját. :)

Gabka ismerős ez a fajta hiszti, én tegnap Pannát kértem, hogy rakjuk el az apró játékokat mert ugye Bulcsú megeszi, neki persze más dolga akadt, mire elpakoltam (persze csak az aprókat, a többit majd ő) erre jött hogy ezt ő akarta egyedül :evil: újból elő akarta pakolni. Na de mondtam hogy azt már nem, mert ismerem és képes kipakolni és mégis otthagyni. :evil:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,

Hú, micsoda hírre jövök! :( Papillon, nagyon-nagyon szorítok, hogy hamarosan újra otthon lehess!

Csibb, Fanni mutatványa zseniális. Samu a nagymozgásoknál eléggé koordinálatlan egyelőre, pl. kis bicebócán fut, neki a finommozgások mennek nagyon. Olyan dolgokat épít legóból, hogy csak lesünk.
De hát különböző ütemben fejlődnek, remélem, hogy a nagymozgásokban is ügyesedni fog... Ez a labda jó ötlet, nekünk is van ilyen, hamarosan elő is veszem. Egyébként mutattátok neki, vagy maga fejlesztette a gyakorlatot? :)

Katka, nagyon-nagyon sajnálom, hogy a pasikkal nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd... És tényleg a bizonytalanság a legrosszabb az egészben. Remélem, hogy Peti apukája nem csak szóban fog melléd állni és támogatni téged...

Bea, az egész napos kórházi vizsgálódás nem hangzik túl jól, meg ez a veszélyeztettség sem... Drukkolok, h a veséddel minden rendben legyen.

Nemlajos, a mért vérnyomásaid jónak tünnek. Samuval a terhesség vége felé nekem is mérnem kellett naponta többször, mert a doki mindig magasat mért (ő 140/80 felett már nem örül). Egyelőre most még OK, de legutóbb is az uccsó néhány hét volt kritikus. De itthon jók voltak az értékek.

Én ma nagyon elfáradtam a munkahelyemen. Egész nap vizsgáztattam, és leszívták az agyamat. :) Hiába voltam én is a másik (hallgatói) oldalon, ezért elképedek időnként az emberek pofátlanságán, meg amikor hülyének néznek... No mindegy, ezen is túl vagyok. Ennyire nem szoktam ebben elfáradni, látszik, h kevesebbet bírok, és kisebb a türelmem is.
Katka, szóval "kolléga" vagy? :) HR szerű tanszék van több is az egyetemen, bár a "mienket" Szervezeti magatartásnak hívják, szóval nem hiszem, hogy ide jársz. Na jó, nem offolok tovább.
Megyek, lassan fürcsiidő van.

erpé

Sziasztok,

Nemlajos: Fura, hogy nem nézték a szívhangot, de ha a párod kagylózik a pocakodon, akkor ő is meghallhatja. Körülbelül 2-szer olyan gyorsan ver, mint a mi stívünk, szóval meg lehet különböztetni a tiedtől. És még büszke is lesz a párod, hogy ő hallotta elsőnek. 8) Viszont az UH-n biztos szűrtek szívre és biztos nem lesz gond. Egyébként születés után 5-6 hetes korban van teljes UH, ami régen kötelező volt, ma már asszem nem az, ahol teljeskörűen átnézik a babádat, hogy van-e valami baja. Ha aggódsz, akkor majd a kórházban az újszülött orvostól kérjél beutalót és nézesd meg. De biztos makkmarci leszi.

Kukli: Igen. Légyszíves írd be a Petit.

Wicca: Ez azért durva. Remélem nem fogunk idáig eljutni.... :?

Bea: Szerintem jó, hogy ilyen alapos a dokid, hiszen van is némi örökséged... Remélem nem lesz semmi gond és a vesédet is kigyógyítják....

Hiszti: Én csak annyit mondanék, hogy a hisztit kinövik a gyerekek és ne engedjétek, hogy eszköz legyen belőle.... nekem a lányok már csak nagyon-nagyon ritkán hisztiznek és már csak mosolygós emlékek a régi balhék. ;) Mindenkinek kitartást!

Katka

katka22

Papillon
drukk, hogy hazamehess!!!

Erpé
félig meddig ő találta ki, de azért szóban rásegítettünk, mondtuk, hogy bukfencezzen át a labdán. Fanni kiskorában egyáltalán nem volt ügyes a mozgásban, sőt elég kényelmes volt a kisasszony. mostanra lett aktívabb. ő is az apró finommozgásokban volt jobb. pl. eszméletlen kis korában bedugta a dobozos üdítő kis lyukába a szívószálat, és az elég kis lyukú montessori tornyot is nagyon korán tudta felrakni. nagy gyöngyöt fűzött. most karácsony tájékán még üvegfestékeztünk is, ő szinezett, és meglepően ügyes volt vele, bár én megbántam, hogy belekezdtünk, mert még nem neki való...
mi pl. rajzban nem vagyunk nagyon jók. még mindig csak vonalakat és firkákat rajzol, az egy évvel fiatalabb uncsitesónk meg fejeket szemmel, szájjal, orral... :roll: de majd belejövünk! :wink:

Adryn
megjött már Apu???

Wicca
ez a barátnő sztori elég durva...

Katka
na, azért csak van benne érzés...
remélem, megjön az esze!

Kukli
Botinak jobb kedvet kívánok!

Vica
mi volt Panna fülével?
Bulcsúnak jobbulást továbbra is!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Rszg
a szakmai dícséretnek külön örültem! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

tegnap kipróbáltam, h nem használok őblítőt, helyette víz+ecet+citromolaj ... asszem rászokok erre!! olyan friss illata volt mindennek :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Katka én is szeretném ha már csak emlék lenne a hiszti, de azt hiszem még egy darabig meg kell vele küzdenem :?

Csibb, szerintem nem Fanni van lemaradva a rajzolást illetően, hanem inkább az unokatesója nagyon ügyi, nem? :D Panna most hogy kis-középsős lett, most fejlődött többet rajzolás terén, ő is csak nemrég kezdett el fejeket, arcokat rajzolni.
Panna füle most rendben, a doki nem mondta hogy be lenne gyulladva, fülcseppet, orrcseppet meg nurofent kapott rá. Amúgy délben már azt mondta, hogy nem is fáj neki és ne menjünk a doktorbácsihoz :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: