A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Gyönyörű Martin baba!!! Izé, nem túl nagy rá az a pelenka? Vagy az én gyakorlatlan nem-szülői szemem látja annak?

Liuska: Tamás is nagyon-nagyon édes!

Csöre: Saci nagyon aranyos úgy összehúzódva, aztán meg, hogy nyújtózkodik. :)

Na, lassan megveszem a pelenkát a kórházba. Azt mondták, libero legyen. Ööö, szerintetek az jó? Tudom, hogy mindegyik gyerek más, de így elsőre? Nem akarok sokat venni, mert a köldökcsönk leesése után úgyis textil lesz, de hülyeséget se vennék. Izé, ugye jól sejtem, hogy rá van írva, hogy newborn, nem lesz nehéz kisakkozni, hogy melyik?

Én is laktoherb teját vettem, nem gondoltam, hgy azt meg a babák nem szeretik. De a dm-ben egy csomó szoptatós tea volt, csak nekem ez volt felírva, így azért vettem.

(Basszus, azért néha van olyan érzésem, hogy sok hülyeséget is megveszek tapasztalatlanságomban, aztán már a második gyerkőccel ennek a felét sem.)

Kép
gombócmakka

Tegnap a kislány iszonyú sokat pörgött.
Ma asszem csendes lesz, eddig egy szál rúgásra tellett tőle:)

Kép
gombócmakka

Gombócmakka: én Libero newborn pelust vettem. Annak van köldökvédős része. (lehet, hogy más fajtának is van, csak nem láttam) Meg vettem DM-eset is.
Szoptatós tea? Olyat még nem vettem. Ti milyet vettetek?

Magdolnasz: örülök, hogy nem kell ma befeküdnöd. :) Akkor biztos, hogy a dokid kicsit túlparáztatta a dolgot.

krisz78

Én Pampers new born pelust vettem.
Meg egy Tescosat, de az már 4 kg-tól van.
Ami meg a teát illeti, nekem is Laktoherb van.
Vendég

Tényleg szép MArtin baba!!!

Biztos nagyon sokáig küzdöttek, hogy természetes úton szülessen ha csak este császározták meg. Az utolsó pillanatban is adódhatnak problémák ami miatt császározni kell hiába megy szépen a szülés folyamata. PL nyakára tekeredett köldökzsinór ami egyébként nem akadály de ha rövid a zsinór akkor nem tud kibújni. Vagy bármi...lehet még.

HAnna! a leghasznosabb dolog??? pelenka.

Én is liberót vettem, annak idején csak az vált be míg kicsi volt. A minit, nem a new born-t mert az olyan pici, hogy a 3 kilós gyerekre alig megy rá. Szerintem a liberó kicsit el van számozva mert mindig hamarabb kellett nagyobb méretre térni, mint ami rá volt írva.

Megvolt a mai ctg, lánykám aludt, meglökdöstem akkor kicsit produkálta magát de végig 145-152-es tartományon belül szundizott. MA lapít nagyon....valami van a levegőben :wink:
A doki nem vizsgált meg azt mondta tök fölösleges és végül is igaza van. HA zárt a méhszáj akkor is lehet megindul a szülés bármikor ha nyitott attól meg ugyanúgy lehet húzni még. A harmadfokú méhlepényre azt mondta ez iylenkor tök normális, lejár az ideje ennyi. Amíg jó az ellátmány odabent addig nem kell vele foglalkozni.

Meg sem látszik, hogy egész hétvégén pakolásztam! borítva van a nappali minden hüyleséggel...

Csöre! Saci édes kis gombóc! nekem az a kép tetszik a legjobban. OYlan ölelnivaló!
katuska79

Tejszaporításra én is laktoherbet használtam de csak később. Meg ricinus communis homeós bogyót.
Az alkoholmentes sör is jó, meg a levesek! Tartalmas húsleves, erőleves, zöldségleves és hasonlók! SOK esetben nem a folyadék számít hanem a táplálék és a nyugalom! A stressz nagyon tejgyilkos....
SZopi előtt kicsit átmasszírozni vagy melegíteni a cicit akkor könyebben jön a tej és a baba is szívesebben szopizik egyre többet majd.

De tejnövelésre a legjobb módszer egyszer kétszer csinálni egy maratoni szopit. Bebújni az ágyba a babával, senki ne zavarjon egész napra. Lehetőleg ruha nélkül, hogy meglegyen a testmeleg kontaktus, egy rakás inni való meg kaja. És hajrá szopi kifulladásig a szünetekben meg összebújás. Nagyon jól beindítja a tejet mert nem csak fizikailag hat, hanem lelkileg is segít ráhangolódni!
katuska79

CTG-ről jut eszembe.
Nekem eddig sose néztek méhtevékenységet, csak szívhangot. Mire kell itt figyelni? Úgy értem milyen tartományokon belül jó? Vagy lehet ebből bármire következtetni?
Nekem erről csak annyit mondott a dokim, hogy mikor mozog, akkor hirtelen megugrik, és ennyi.
Vendég

Na, majd figyelek erre a köldökvédős izére...

Megint itt ülök a net előtt, ahelyett, hogy bármit csinálnék.
Érzem, hogy ma extra lassú és lusta napom lesz, nemcsak a gyerek van belassulva.

Szoptatósnak a laktoherbet mondta a védőnő, volt is a dm-ben, herbáriás. Árban se volt olyan vészes, így én nem kombináltam túl.

Ez a málnalevél borzalmas. Egyre kevésbé tetszik. brrr.

Kép
gombócmakka

Az előbb felkértem végre a gyerekorvost is, szerencsére elvállalt minket.
Még aznap vagy másnap kijön, mikor hazajövünk a kórházból. Viszont nem tudom ilyenkor illik neki pénzt adni, vagy van valami kiszállási díj, hogy működik?
Vendég

Gombócmakka: Sacinak semmi baja a laktoherb-től, nem minden baba érzékeny rá :)
A libero a legkisebb pelus, ma elment Apus venni még 2 zacsival, mert Sacira nagy a Huggies newborn és a Babylove newborn is... (a Huggies kevésbé)
Az a legkisebb méret, ami 2-4 kiló között van... szerintem Martinon is Libero van... a színes sáv alapján... egyébként meg szerintem teljesen a baba formázatától függ :) Saci inkább vékonyka, elég hosszú, de nem súlyos... Zaza húsgombóc volt, rá alig tudtam ráadni a Liberót... Tehát én azt javaslom, Liberóból max egy zacsi, és ha még kell, akkor tudtok venni :)
Köszi a Saci méltatásokat :) én is nagyon szeretem, amikor ilyen kis gombóc :D a pocakon is így nyomul :D

Picuranyu: nincs olyan, hogy milyen tartományon belül jó a méhtevékenység... az összehúzódásokat jelzi, hogy mikor van, és milyen erős... nekem a szülés napján is gyenge volt...

Na el, főzök ebédet, ha Erzsébet hír van, jelentkezem :wink:

Csöre
csöre74

Gombócmakka! szerencsére már nem kell sokáig inni. Különben sem muszáj..

Picuranyu! Mátéval nekem is csak a szülés előtti napokban néztek a ctg-n méhtevékenységet is. Előtte csak szívhangot. Mutatja a fájásokat ha vannak és azt, hogy olyankor hogyan reagál a baba.
katuska79

Én Laktoherb teát vettem egy csomaggal, és kaptam is hárommal. Szóval el leszek látva.

Mivel pelenkás tapasztalataim nincsenek, így a pampörs newborn-ból vettem eg kis csomaggal (abból is kaptam még egyel, így kettő van) Az 2-5 kg-ig tart. Utána a 3-6-ost vettem. De szerintem ki fogom próbálni a Liberot, és az összes többi olcsóbb fajtát. Persze, ha bírja a bőre.
Sajnos hallottam olyat, hogy szerencsétlen gyereknek a bőre nem bírt más pelust, csak a pampörst. Anyja pénztárcájának vesztére.

És ma eszembe jutott, hogy nincs orrszívónk. Szóval vennem kell, mert mi van, ha szűkség van rá.

Kép
Kép
cs_erika

Picuranyu! nálunk úgy működik, hogy amikor szülés után kijön akkor nem kell fizetni mert ez kötelező, viszont utána mikor kijön akkor 1000.-Ft a kiszállási díj. Vagy lehet már több. De az első alkalom kötelező látogatás úgyhogy akkor nem kell. A legtisztább ha rákérdezel mivel tartozol.
katuska79

ERika! mindenképp vegyél orrszívót! HA hirtelen más nincs akkor az a kis kézi pumpás is megteszi!
katuska79

Gombócmakka! a laktoherbnek szerintem rosszabb íze van, mint a málnalevélnek....ráadásul abból többet is fogsz meginni :? :?
katuska79

Saci baba nagyon édes!!!!

Én nem is tudtam, hogy van kiszállási díj!!! Nyílván ad az ember valamennyit, hogy házhoz jönnek... Egyébként én is úgy tudom, hogy első alkalommal kötelező kijönniük.
Én utána is azt szeretném, ha kijönne a dokinő. A védőnő azt mondta, hogy 6 hetes koráig 2 hetente látni akarja a dokinő, márpedig ilyen hidegben nem biztos, hogy jó ötlet, ha én viszem a rendelőbe. Kb. 40 perces séta oda-vissza, de még túl hideg lesz szerintem.

Kép
jandrea

Nekünk csak 4 hetesen kell menni mérésre aztán meg a kötelező szurikra....
Nem biztos, hogy nálatok van ilyen díj bár manapság már nem mennek ingyen ha nem sürgős ellátásról van szó. De egyébként meg kényelmes megoldás. Mondjuk én azért szerettem elmenni mert ürügy volt a kimozdulásra meg a nagy sétára. Tavasszal madj tök jó lesz alig várom. Nekünk is kb 40 perc séta csak oda de majd jól is fog esni.
Bízzunk benne, hogy lassan vége lesz a télnek!
katuska79

Tomibabának az alvása milyen aranyos!!!!!

Hú de jó már látni a "lehet ma születek" feliratot!

bár ma sem tűnik úgy, mintha szeretne kibújni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katuska79 2009.01.12 12:10-kor.
katuska79

Picuranyu, és hogy kérted fel a dokit?
Odakocogtál rendelési időben, kivártad a sort és hajrá?
Ez még nekem is hátravan, és a hátam is borsódzik tőle.

Nem értem mi bajom a málnalevéllel Katuska. Annyi fajta gyógyteát simán megiszok, minden ízesítés nélkül, de ez nem kell. Hm, gyanakszom a kisasszony tiltakozik:)

Kép
gombócmakka

Lehet az a bajod vele, hogy még nem született meg a babád:) ha csak úgy hobbiból innád biztos másként állnál hozzá...

Ne a betegrendelésre kocogj be, hanem az egészségesre (tanácsadásra) a rendelés végére! Már csak azért is mert a tanácsadásra időpontra kell menni így nem kell sokat várnod mert pörög az egész, a betegrendelésen meg tuti vannak milliónyian!
katuska79

iszonyatosan pörög a lánykám már pár napja.

Kép
Kép
cs_erika

Izé, van kétféle rendelés?
Húha, még sokat kell tanulnom....
Na, majd jól kiderítem. De ma nincs kimozdulós napom....

Hát, még örülök, hogy a lányka még bent figyel, még van kb. két hete, a kiságyat még le kell mosni, a mellszívót sterilizálni, lelkileg nekem felkészülni. Én szeretem, hogy a pocakban mocorog.
Izé, lehet, hogy ez a bajom a teával! Aggódom, hogy kimozdítja a kisasszony!

Kép
gombócmakka

Katuska: én is megörültem a "Lehet, hogy ma születek?" feliratnak. De nálam sincs semmi jele, hogy iparkodna kifele a fiatalember. Lehet, hogy azért mert annyira szeretnénk már.

Annyira hisztis,sírós vagyok ma. Nem tudom, mi jött rám. Nincs kihez szólnom, kapcsolgattam a tévét, ott meg beteg gyerekeket mutattak. Úgy ki tud készíteni az ilyen, pedig gyorsan tovább kapcsoltam.

Nekem olyan jól sikerült a mellszívó sterilizálása, hogy azt hiszem tönkre is tettem. Kaptam karácsonyra egy sterilizálót, és én hülye beletettem a mellszívó pumpáját is. Az volt ráírva, minden része sterilizálható. Aha, összeugrott a pumpa gumija.

krisz78

gombócmakka: nálunk a védőnéni megkérdezte, hogy kit szeretnék orvosnak. Mondtam, mivel senkit sem ismerek azt, akivel ő dolgozik. Elvitt hozzá és megbeszéltük, hogy akkor ő lesz :)

Pelenka: mi Huggies-t vettünk meg egy DM-est. Több lányos anyukától hallottam, hogy a Huggies jó a lányoknak. Majd kiderül :)
magdolnasz

Jó reggelt!
Én is most keltem, vagyis visszafeküdtem 8-kor. :oops:

Viki! Nekem a szaporító fejés jött be nagyon: szopi után mindkét mellett felváltva kell fejni: 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig. Általában az esti szopi után csináltam, és reggelre mindig bedurrant. Akkor is fejni kell, ha nem jön már semmi, csak cseppek (vagy az sem). MOndjuk én elektromos Medelával nyomtam, az kézkímélőbb... :lol: Nekem volt egy fosós-hányós vírusom, az után, szinte a nulláról hozta vissza a tejem. :shock: :wink:
Férjecském már ki van okítva, megy vissza neked a tábla, amint szülünk. :)

De egyre távolibbnak tűnik a dolog. Már nem is figyelem magam és már számolni sem számolok, ha jönnek-mennek a fájások. :? :roll:

Nagyon szar a kedvem, mert itt van anyósom egész nap, itt is kell aludjon ugye lévén vidéki és én most megőrülök szép lassan tőle...
Mert állandóan pörög (noha most tényleg nincs szükségem rá, mert mindent el tudok végezni, csak a Pötyit kellene elhozni az oviból), én meg már elkezdtem befelé fordulni, vágynék a csendre, magányra, elmélkedésre, és főleg elég morcos tudok lenni, ha fájásaim vannak (tegnap egész délelőtt fájtam, végül bezárkóztam a fürdőszobába egy kis magányra, ültem a kádban, a földön). A legnagyobb bajom az, hogy éjjel most már én sem tudok aludni. Ő most a nappaliban alszik (ebből nyílik a hálónk és odébb a gyerekszoba). Régen kijöttem olvasni a kanapéra, neteztem, stb... Most meg még mászkálni sem merek, nehogy felkeltsem, csak nézem a falat, forgolódni nem merek, mert akkor a férjecském kel fel, neki meg mégiscsak dolgozni kell menni... :roll: Szóval totál kéééész vagyok. És eldöntöttük, ha megszületik Ádi, akkor valami mást fogunk kitalálni, nem jöhet senki ide aludni. Nálunk az az alapvető baj, hogy vagy 24 órás segítséget kapunk vagy semmilyet, mert mindkét nagyszülő vidéki. De segítség igazából csak azért kéne, mert egy két hetes gyereket (addig lesz itthon uracskám) nem vihetek mégsem most ki, hogy elmenjek az oviba Pötyiért. :roll:
Csöre, ti hogy csináljátok? Vagy akinek ovis a nagyobbik tesó? Kivenni meg nem akarom, mert imádja az ovit, csak még jobban megkavarná a kis lelkét. :?
Na jól kipanaszoltam magam. :roll: :roll: Bocsi Csajok! :cry:
De végül egy kis nyálcsorgatós kép, tegnap ezt sütöttem:
Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

katuska: köszönöm az infót a kiszállásról meg a CTG-ről is. ;)
De jó, hogy vannak itt tapasztalt anyukák. :D

gombócmakka: először is kinéztem egy dokit, akiről jókat hallottam, a védőnőm is tanácsolta, meg anno öcsémnek is sokat segített mikor kórházban volt. Szóval a neten megszereztem a rendelő számát, rendelési idejét és a rendelés végén felhívtam őt.
Elmondtam ki vagyok, hol lakom, 38 hetes vagyok és szeretném felkérni, hogy legyen a pici orvosa. És akkor egyből mondta is, hogy OK, szülés után hívjam fel, hogy tudjon tervezni, hisz a hazajövetelkor vagy másnap már jönne megnézni Kristófot. Könnyű szülést kívánt, elköszöntünk, és ennyi.
Vendég

bartika: nagyon jóóól néz ki. ;) Azt hiszem megéheztem. :roll:
Vendég

Bartika: ugyanez a helyzet. Vagy 24 órás segítség, vagy semmilyen. Én épp ezért csak anyámat akarom, mert, ha kiborulnék, neki simán visszaszólok úgy, hogy nincs belőle harag, de egy anyós más. Azt hiszem meg is hülyülnék , ha az anyós lenne itt napokra, és matatna a szekrényben, és semmit se úgy csinálna, ahogy én szoktam. Persze lehet, bennem van a hiba, és nem vagyok túl toleráns.

krisz78

Picuranyu, köszi, lehet, hogy akkor megpróbálom telefonon elintézni:)

sajna nekem nincs ilyen jó infóforrásom, hogy ki legyen....

Kép
gombócmakka

bartika, fel a fejjel, már nincs sok hátra. Anyós problémát sajnálom. Kalácsod istenien néz ki, biztos olyan finom is, teljesen megéheztem.

Gyerekorvos, védőnő megkérdezte, én mondtam nekem mindegy, nem ismerek senkit. Így az lesz aki vele van. Állítólag jó.

Kép
Kép
cs_erika

Bartika, résztvétem, én bírom az anyósomat, de nem 0-24-ben. Anyámtól is megőrülnék szerintem, ha ennyit lenne itt. Nekem is egyre több magányra van szükségem.

Hát, ha csak arra kell, hogy óvodából elhozzák a nagyobbat, nem lehet, hogy érdemes egy bébiszitter fogadni?

Kép
gombócmakka

Barti gyönyörű a kalács!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Igen Gombócmakka kétféle rendelés van épp azért, hogy az egészséges babaák akik ellenőrzésre, mérésére vagy védőoltásra jönnek azok ne a beteg gyerekek közt legyenek. Nálunk külön szobában is van a ranedelés külön időpontban és még az épületen másik bejáraton is kell a betegrendelésre menni!
Egyébként z is jó megoldás ahogy Picuranyu csinálta. fel kell hívni és kész.

A pelenkára visszatérve lehet hülye vagyok de nekem fontos, hogy mintás legyen és ne tiszta fehér mert az olyan unalmas. Most pl Máténak a plusban vettem Pretty baby pelust (szerintem tök szuper pelenka) és annyira jópofa oroszlán van a fenekén meg az elején! Máté meglátta és egyből elkezdett oroszlán üvölteni:)
Most küzdünk egymással, hogy ki egye meg az utolsó narancsot.

Látnátok hogyan vasal. Hozta a pizsamáját és itt vasalja a kanapén:)
katuska79

Krisz, izé, én még ennyira nem vizsgáltam meg a mellszívót, de én is azt hittem, hogy az egész sterilizálható. De még nem álltam neki.
Milyen mellszívód van?

Kép
gombócmakka

Krisz! na ettől én is a falra mászom, hogy eljön valaki segíteni és a végén nekem kell többet ugrálnom mert ugye semmit nem talál meg pl a konyhában (holott minden kézre áll, poharak tányérok a szekrénybe fent, mint általában, lábasok lent, evőeszközök a fiókokban...) a háztartási gépeket nem tudja kezelni stb stb.

BArtika! nincs véletlen a közeletekben valaki akinek a gyereke szintén odajár? Hátha hazahozná! Egyébként ez tényleg jó kérdés hogyan lehet segítség nélkül ezt megoldani....
katuska79

Katuska, igen, a textilpelusoknál én is mintás külsőt szeretnék, mégiscsak vidámabb:)

Na, rászántam magam egy közeli bolt felhívására. Van hordozókendőjük a kívánt színben, így ebéd után elkocogok. Gyalog kb. egy óra alatt megjárom, meg is lesz a sétám.
és biztos a cukromnak is jót tesz. :lol:

Már csak azt kéne villámgyorsan megálmodnom, hogy mit is eszem....

Kép
gombócmakka

sziasztok még egyben de holnap kettéválasztanak minket elvileg én leszek aznap a 2. császár reggel éhgyomorra kell menni aztán előkészítés stb. Szorítsatok nagyon várom és tele a gatya is. Azt mondja a dr nőm hogy a spináltól lehetek rosszul lehet majd hányingerem mert ettől lecsökken a vérnyomás van valakinek erről tapasztalalta? csak nem fogok hányni? :wink:
erzsebet0312

gombócmakka: ha nincs ajánlásod doki terén, akkor a legközelebbi dokit érdemes lenne megpróbálni. Max. ha nem lesz szimpi vagy valami, akkor váltasz.
Nálunk szerencsére a másik utcában van a rendelője a dokinőnek, ez is jó pont volt nála.
Vendég

Bartika: nekem itt laknak a szüleim a faluban, apám tudja hozni-vinni a gyerekeket... de vinni végső esetben Apus is tudná, csak menni értük nem... Mesi elvileg egyedül is tudna járni, elég nagy lány, de ebben a hidegben ne sétálgasson 20-30 perceket...
Most erősen gondolkodom, hogy ne vigyem Zazát, mert tetűjárvány van az óvodában :? marha nagy öröm :? fertőtleníthetem a két gyerekem (megelőzés céljából), meg nézegethetem a fejüket :?

A kalács nagyon guszta :D
Sajnálom a szitut, én is tutira nehezen tűrném, sőt...

Doki: nálunk egyszer kijött, miután hazajöttünk, és ez után havonta jön megvizsgálni (legközelebb 2-án), utána, ha oltás van, akkor ugyanaznap be kell vinni délután oltásra... azért így, hogy ne kelljen sok időt ott tölteni senkinek.... kiszállási díjról nem tudok, de szerintem nincs... :roll: mármint itt. Az egész rendszer nagyon dokifüggő, ezt megmondta a védőnénim is.... itt 3 doki van, 3 féle gyakorlattal...
És az "egészséges rendelés" rendszerint az egészségházban van (zöld kereszt), a betegrendelés meg a rendelőben, de ez is helyfüggő, érdemes utánakérdezni... itthon is külön épületben van, amikor Bp-en laktam (XI. ker) ott is külön helyen volt.

Csöre
csöre74

erzsebet: én hallottam olyan esetről, hogy bizony anyuka hányt.
Sőt olyanról is, hogy az egész szülést végighányta. :roll:
Vendég

gombócmakka: Chicco mellszívóm van (volt). Az a része ugrott össze, amit nyomogatni kell. Még nem szelel, de határozottan látszik, hogy elvékonyította a gőz a gumit. Még nem vettem újat, megnézem, mit bír még.

krisz78

Erzsébet: nagyon drukkolok!

krisz78

Erzsébet, szépen beelőzöl mondhatom. :D rukkolok holnapra. Simán előfordulhat, hogy összefutunk a kórházban, ha nálam lenne valami. (nem úgy néz ki)

Holnap kíváncsi vagyok a dokinál mi lesz

Kép
Kép
cs_erika

Erzsébet: szorítunk neked!!!!

Krisz: újonnan vettétek??? Mert akkor én a helyedben visszavinném a boltba. Ha az van a tájékoztatóban írva, hogy minden részt lehet sterilizálni, akkor lehessen is!!!!

Kép
jandrea

Hanna!
Köszi jól vagyunk, csak kicsit fáradtan. Napi 3 óra alvás jut egyelőre, de reméljük lesz ez jobb is.
Ma szedik ki a varratokat.

Kata! Martin baba gyönyörű!

Csöre! Nagyon édes kis gombóc Saci. Az én fiam is gyakran felveszi ezt a pózt.

Bartika! Nagyon guszta a kalács!
Anyósnak öülj, első hetekben nagyon jól fog jönni.

Erzsébet! Szorítok neked. Nekem nem volt a spináltól hányingerem, de fájt a fejem pár napig. Utána a fejedet ne emelgesd.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Köszönöm a szaporítós tippeket. Sört sajna utálom...

Csöre, Sacika nagyon kis tündér!
Te minden szopi után fejsz? Én eddig nem fejtem, gondoltam Manó szépen kipucolja a tejcsit...lehet rosszul csinálom?
A vizet cumisüvegből adod neki?

Liuska, Tomika nagyon édes!!! Mekkorák vagytok már?

Krisz, elvileg minden részének bírni kellene a sterilizálást szerintem is. Ha valami nem steril benne, akkor a többi is fölöslegesen az, nem? Úgyhogy vidd vissza tényleg!

Enikő, együttérzek a 3 óra alvással! Várjuk azért a szüléstörténeteteket!

Erzsébet, nagyon drukkolok holnap!!!!!!!!!!!!

Picuranyu, szerintem is lehet a stressz okozza a "tejválságot". Hihetetlen, mennyire nyugodt lelkiállapot kell mindehhez, nem gondoltam volna...

Bartika, anyós miatt részvétem...táblát akkor apusodtól várom! A babahírrel együtt :wink: :lol:

Pelus: Pampers 2-5 kg, nekem bejött, mondjuk mást nem is próbáltam. A kórházban egy számmal nagyobbat adtak rájuk. Másfél csomagot használtunk el, utána kinőtte. Szóval többet nem érdemes venni. Apusom spázjolt belőle rendesen, a fele megmaradt...
Most Pampers 3-6 kg-ban nyomulunk :lol:

Gyerekdoki: szülés előtt "felkértük", mikor hazajöttünk a kórházból, utána kijött (az ünnepek miatt pár nappal később). A havi tanácsadásokra elvileg le kell majd vinni a rendelőbe, de ledumáltuk, hogy a következőre még kijön. Majd megkérdezem a végén, h mivel tartozunk, úgy vagyok vele, hgoy nekem megér egy kis zsét, hogy ne kelljen hurcibálni a gyerkőcöt, amíg ilyen pici és ilyen hideg van...

Kép
vickybabe

Előkeresem a blokkot. A használatin ez áll: mindig minden alkatrészt sterilizáljon. Végezheti forró vízben, mikrohullámú sterilizálóban, vagy fertőtlenítő oldatban. Na én mikrósba tettem.
stb., stb. Legalul apró betűvel: a forró gőz és víz elgyengítheti a gumi alkatrészeket. Na, b....ák meg! Mindez a 2. oldal legalján.
Azért megpróbáljuk visszavinni, de sejtem a választ: nem rendeltetésszerűen használtam.

krisz78

Vickybabe! ha szaporítani akarod a tejet akkor mindenképp fejjél midnen szopi után akkor is ha tök üres mert csak így tudod jelezni a boltnak , hogy legközelebb kéretik többet előállítani. NEkem sokszor volt oylan, hogy azt hittem mident megevett, elkezdtem fejni szép komótosan, először csak pár csep elindult aztán sugárban jött még a tej! Gondolom valahonnan hátulról még maradtak mirigyek tejjel tele. De tapintásra totál üresnek tünt!

Erzsébet! szorítok neked! De jó holnap már Te is babázol!!!!

Enikő! Leventének hogy tetszik az öcsi?

A mellszívóval egyetértek! Olyan nincs, hogy egy sterilizálhtaó eszköznek valamelyik részét ne lehessen kifőzni, különben mi értelme az egésznek? Mondjuk én kifőzhető Chicco játékkal jártam így! Mert a rágókákat csak kifőzi az ember ha máskor nem hát vásárlás után.....totál el deformálódtak.
katuska79

Húúú Katuska! :idea: Tök jó ötletet adtál, megkérem az egyik ovistársunk anyuját hozza haza Pötyit, végülis csak két hétről lenne szó és szinte mindenki amúgy is kocsival hozza-viszi a gyerkőcöt (csak mi járunk gyalog-vicces). :shock:

Viki! Nekem anno a szaporító fejés jött be nagyon. Mindig az esti szopi után nekiültem (TV előtt, hogy ne unatkozzam) és akkor felváltva fejtem (Medela elektromosom van, ezt kézzel kínszenvedés lenne szerintem). Szóval 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percig felváltva fejed, akkor is ha nem jön semmi belőle. Nekem volt olyan hogy a hányós-hasmenéses betegségem után szinte a nulláról hozta vissza a tejem.
De igaza van Picuranyunak, a stressz a legnagyobb ellensége a szoptatásnak. Ezért is fogok mindenkit kitenni innen... :evil: Férjecském mindenben el tud látni, és tud itthonról is dolgozni.

Enikő! Remélem jobban vagy lelkileg. A 3 óra nagyon kevés! Nem alszik vissza Milán éjjel, vagy Levi kel fel? Nappal nem tudsz pihenni? Akkor nincs is segítséged? :?

Krisz! Neked nem is kell soha ide az Uzsokiba jönnöd? Mert úgy vettem ki, hogy CTG-re sem ide jársz! Én holnap megyek, nem jársz arra? :wink:

Nálunk körzeti gyerekorvos van, nem is értem miről beszéltek, hogy fel kell kérni. Mondjuk ha nem lennék ennyire maximálisan elégedett vele, akkor tutti keresnék másikat, de nagyon jó doktornőt sikerült kifognunk. Nekem is jeleznem kell mikor engednek haza és jön másnap védőnőstül. :lol:

Erzsébet drukk holnapra! Ne gondolj a műtétre, csak az lebegjen a szemed előtt, hogy holnap már láthatod a kicsikédet!!!!! 8)

Hanna!!! Merre vagy? Dokinál?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: te mikor mész holnap CTG-re???

Kép
jandrea

Na, megyek készülődni, indulunk CTG-re. :) Úgy izgulok. :D

bartika: nálunk "szabad orvosválasztás" van. Van jó pár doki a városban, mindenki oda viszi a gyerkőcöt ahová akarja.

Na megyek, mert a végén még itt maradok. :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: