A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Sziasztok!

Dina! Szerintem is a vizsgálattól lehetett, nekem az előző terhesség vége felé volt egyszer hasonló. A nyákdugó nekem a fájások rendszeresedésekor, a víz előtt kijött, de az tényleg inkább véres-nyálkás (bocs!). Az én lányom kb. ekkora súllyal született!!! :lol: Azért akkor is jó lenne, ha megvárnál a szüléssel, és együtt lennénk benn! Iriccre azért én nem szeretnék várni :wink: .

Gjéti! Sajnálom a kutyusokat, én mostanában éppen azzal a problémával küzdök, hogy az ilyen és ehhez hasonló dolgokat kell megmagyaráznom a lányomnak... Mit mondjak, nem egyszerű, ráadásul nagyon érzékeny a lelke, és különösen nehezen veszi be az egyébként is érthetetlen dolgokat.

Andus! A melegebb kezeslábasból én is 62-est vettem, hasonló megfontolásból, ráadásul jópofa visszahjtós a kezénél és a lábánál, amit ha kell, le is lehet hajtani, így legalább egy méretet nyerünk vele.

Bocs, majd még jövök, jelez a nagylány. :lol:

Kép
mist

Valaki nem lépne be nekem gmailen a képekbe, és küldené
el priviben a linket? :roll:
Nem bírom már h ne lássam a képeket... :lol:

Kép

Kép
gjéti

Dina: jobbulást agylányoknak és Neked is! :) Huhh, jó nagy lesz a kisasszony. :) Reméljük azért még vár egy kicsit.

Babanyul: Sajnálom mindezeket :cry: , vegyél egy nagy fürdőt és pihenj nagyot!

Andus: Én is majomra tippeltem, komolyan... :D Csak féltem, hogy hülyének nézel, ha rákérdezek. :lol:

Bogi: Én is kállaiztam, fogok is tornázni, amíg birok. :) Gratula Neked a kitartásért, remélem az orvosnőd normálisabb lesz a továbbiakban...

Zsufi: Vizsgád milyen lett? Hátfőn tudsz jönni esetleg?

Huhh, holnaptól 37. hét :shock: . Jujj, durva! A sógorom ma úgy búcsúzott, hogy ki tudja, lát-e még egyben, :shock:
Nekem most kezdett el csökkenni az étvágyam. Hátha lemegy egy kicsi a súlyomból, bár ebben azért nem nagyon tudok hinni...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Babanyul, sajnálom, vannak ilyen napok az ember életében. Aludj egy jót, holnap szebbnek fog tűnni minden.

Mist, érdekes amit írsz. Nálunk is pont ilyen korszak van.
Nemrég Száva felfigyelt a Rexes 1%-os kampányra, ahol egy fél tucat kölyökkutya fekszik a betonon, és krétával körül van rajzolva a mamájuk.
A gyerek totál kiakadt, egész úton hazafelé bőgött, hogy miért csinálnak ilyen reklámokat, hogy meghal a kiskutyák anyukája... Azt sem tudtam, hoyg magyarázzam meg neki, hogy ez reklámfogás, hogy pont erre építenek azért, hogy az emberek adakozzanak...
Még napok múlva is ezzel foglalkozott, a kis érzékeny lelkül ezt nehezen tudja feldolgozni. :(

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Gjéti: Megtettem, nem tudom, hogy müködik-e... :?:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Andus:Édes nagyon a kismajom :lol: (simán elhittem volna, h tényleg van nektek :oops: )

Babanyúl: Ezt a rossz szériát! Remélem, a zuhanyozással megszakadt a sororzat. :?

Dina jobbulást a csajsziknak, és neked meg kitartást, bár szépek a méretek, maradhatna még odabenn a csöpp Csenge.

Kórházas csomag? Én még a sporttáska kunyerálásánál tartok. Valakinek majdcsak lesz...

Elif: Holnap én is kipróbálom megnézni a cipőmet, most nem tudom, látható-e. Nagyot nőtt a pocim az utóbbi időben.

Ladmon: Hát, én is nagyon szívesen megörvendeztetnélek titeket egy otthonszüléses szép történettel, gondolhatod. Olyan nagyon jó ilyen szüléselőkészítőn részt venni, mert nemcsak rengeteget tanulok, de erőt és hitet is kapok ahhoz, h minden rendben lesz. Az elmúlt 2 nap tanulsága számomra: nem kell mindent precízen megterveznem, mert ezzel elvárásokat alakítok ki magammal és a helyzettel szemben, és ha nem úgy lesz, az mindenképpen fájó kudarc. Hanem fel kell készülni mindenre, jóra-rosszra, és rábízni magamat a sorsra, és alázattal elfogadnom azt, amit hoz, bármi legyen az. Ez persze nagyon nehéz. Szóval csak lazán, no para!

Zümis, köszi a receptet, én is megcsinálom, lehet, h már holnap, ha sikerül. Olyan izgatott vagyok egyébként a holnap miatt, megyünk végre ikeába bútorért, végre csinálok valamit, ami a babavárást mutatja. Az áhított bölcsőt meg megpróbáljuk egy másik asztalossal, mire a gyerek kinövi, csak kész lesz :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

:lol: :lol: :lol: :lol:
Bocsánat, hogy a kis majom megfogalmazással így megvezettelek titeket :lol:
Majompincsnek meg majompofának szoktuk amúgy becézni... :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Köszi Julcsi, be tudtam lépni képeket nézegetni, de az új
pocakfotót nem tudtam feltenni... Pedig a mi megállapításunk
szerint elindult lefelé a pocó... :D :roll:

Kép

Kép
gjéti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:37-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:37-kor.
ricsibaba

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:41-kor.
ricsibaba

sziasztok
na én is előkerültem néhány nap kihagyás után. sokat dolgoztam itthon így nem nagyon volt mostanában időm olvasgatni a fórumot.
amiket hirtelen elkaptam:

- jan20. ha jól láttam a madarász utcai khi oktatás? asszem mégis mennék, a múltkor kicsit meginogtam a légzésfigyelővel, de mikor meghallottam a múltkori hírt az anyukáról aki újraélesztette a babáját, akkor megfogadtam, hogy megyek és veszek is. szal andi én is csatlakoznék a csipet csapathoz.

-gjéti: nagyon sajnálom a kutyusokat. szörnyű. remélem, azért már jobban vagy mert a babó megérzi, ha a mamája szomorú

- minden januári kismamának nagyon boldog szülinapot kívánok

kedden megyek este uh-ra, kíváncsi vagyok mekkora lesz kistigris. a pocakom nőtt így neki is kellett fejlődnie, remélem minden rendben lesz. kedden még el kellene menni a kriohoz is az őssejt szerződés miatt, illette előtte jó lenne ha le lehetne ülni beszélni vkivel, hogy pontosan milyen betegségre is jó stb. annyiszor elolvastam már a honlapokat de még mindig van kérdésem, hát ez sem 2 ft.
sajnos még mindig nincs járgányunk sem (mármint rendes autó), ma voltunk egy csomó helyen, de mindenhol csak azt érzem, h át akarnak verni a verdákkal. kinéztünk egy focust pl 1.090.000,- ft volt a hirdetésben, két honlapon is szerepelt, felhívtuk meg vane még, elmentünk, majd szól a srác hogy ez 1.290.000,-. na puff.... akkor menjetek a fenébe... jól felhúztam magam.... nemhogy alkudni nem tudunk, de még többet is kérnek érte. nevetséges ez az eljárás.
hazafelé viszont bementünk az auchanba és egész sok dolgot megvettem, lásd huggies newborn pelus, pampers sensitive törlőkendő, még egy hálóing, szopis melltartó (ez nagyon jó egyébként 2990,- ft volt ha vkit érdekel, szuper anyaga van!), vízhőmérő, hajkefe, hűtős rágóka, előke (na ez persze még nem kell), pelusok, kifogók. szal kezdek sokkal jobban állni a khi csomaggal. jövő héten befejezem és össze is pakolom. kaptam a sógimtól egy faja mini bőröndöt, ha abba nem fér bele akkor ami kimarad itthon hagyom, hát nem mehetek egy khba egy nyaralóbőrönddel :shock: néha úgy érzem túl sok minden kell....
múlt héten nekem is kijutott a sírásból vagy 2 napon át. a főnim igen csúnyán átvert és a pénzem jóval szűkebb lett mint vártam, vagyis lesz januárra.... nagyjából azért megoldottam, hogy több legyen, de ami ideget benyeltem a megoldásig azt nem köszönte meg a mazsolácskám. :( ezúton kérek tőle megint elnézést! és leteszem a nagyesküt h elég volt már az idegből! még nem születik meg nem lehetek többször stresszes, sírós.

Mellszívó: lányok, van vkinek tapasztalata a philips isis elektromos mellszívójával kapcsolatban? nagyon kihegyeztem magam egy ilyenre és kíváncsi lennék a véleményekre, tapasztalatokra.

mindenkinek szép álmokat kívánok - így éjfél tájt :roll:

KépKép
hugic

Na úgy megirigyeltem a tegnapi virrasztókat, hogy ma én nem tudok aludni. :? Kb. fél négy óta csak forgolódtam, minden nesz zavar, és minden pozícióban fáj valamim... Pfffff....

Na mindegy, legalább van időm visszaolvasni, mondjuk a memóriám már csak 1 oldalnyira terjed ki, úgyhogy szűkszavúan reagálnék. :)

Edina: :shock: Valahogy éreztem, hogy nagy hírekkel fogsz jönni, de hogy ekkorával... :D Jól belehúztatok suttyomban!

Babanyúl: sajnálom a rossz szériát, de azthiszem (és szívből kívánom), hogy a "feleslegesen kidobott pénz" kérdést egy életre letudtátok ezzel.

zümis, kreszi, budabo: takarítás :P , én is azért próbálkozom most, mert baba mellett már ki tudja mi lesz, illetve sejtem én azt... Elvárásaim meg vannak, csak az erőm fogy ezeknek megfelelni, ettől robbanok fel.

Andus: cuki a kutyus!!! :) Azon a reklámon még én is sírtam, kutyabolond vagyok, ez van. Sírórohamok és dühkitörések nálam váltják egymást, így nem olyan unalmas végülis :wink: .
Hát igen... cipő, mérleg, kocsiajtó, zokni, bevásárlókocsi kipakolás... nem gondoltam, hogy ezek az egyszerű dolgok egyszer majd így megnehezítik az életemet :D. A legjobb meg a kocsiban a kesztyűtartóból valamit kiszedős történet, csak vergődök mint egy hátára fordított teknős... de legalább férjemet mindig jó kedvre deríti.

ricsibaba: gratula neked is a szép nagy babához! iwiw-es szöveg Istenkirály! hát igen...

hugic: nálunk szerintem nyaralóbőrönd IS lesz :D. De meglátjuk, még én sem pakoltam, majd talán jövő héten...
Autó: :evil: ne is mondd, gusztustalan a kocsibiznisz, nekünk van egy kis gondunk a miénkkel, egyik szervíz 30.000-ért csinálja meg, a másik 170.000-ért ugyanazt. Tök jó nem? De a 170-es azt is hozzátette, miután megtudta, hogy baba érkezik, hogy akkor inkább amíg megy a kocsi járjunk vele így :shock: .
Mellszívóval én is bajban voltam, de mivel ki tudja mennyire fog kelleni, egyenlőre a kézi philips avent-nek szavaztam bizalmat, mint itt még sokan mások is.

zsu: tök jó, hogy a párod végül a bennmaradás mellett döntött. :) Ahogy közeleg az idő úgy változnak a férjek is.

És még egy kis lelkendezés is belefér:
Tegnap voltunk Elefániban éééés végre nekünk is van babakocsink, teszek közösbe képet apócával ahogy összerakta, minden részéhez gügyögtünk is ahogy kell, meg tologattuk. :D CAM combi family, full extrás :lol: , akcióban volt, utsó (de origi csomagban) darab. Fickó állította, hogy csúcs unisex színe van, sőt inkább fiús, képen piros-fehér, szóval mondom: :? .
De az eladó lecipelte, mert páromnak már így tetszett, és ahogy megláttam a dobozban a gyönyörűséget, hát szerelem volt első látásra. :D Színe nem is olyan, mint az én fotóimon, sötétebb piros és szürkés fehér. (Végre valami nem kék :) )
Meg vettünk még egy ágyneműgarnitúrát, kádat, vízhőmérőt, digitális babahőmérőt, meg egy-két apróságot. :)

Lehet túl sok volt az inger azért nem alszok most. :)

Andabella: remélem nálatok is eredményes lesz, vagy volt a hétvégi shopping!

Kép
Kép
elif

Hát az mégsem lett annyira szűkszavú, bocsi... :oops:

Kép
Kép
elif

Csak gyorsan most, sietek...

Ricsibaba, nagyon boldog szülinapot!!! Ugye jól emlékszem?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsu: küldtem a privit. ténleg jó lenne ha összefutnánk, mondjuk totál egy időben lennénk benn :)

julcsi: szerintem is jó a Kállai, csak akkor Rékázom ha kevés az időm, de az sem rossz, csak az más, és nyávog :)

babanyúl: kívánok jobb szériát.

ricsibaba
: köszi, idáig van is minden nap. Holnap kezdjük az utolsó három hetet, remélem még kitart a lelkesedés egy darabig.

elif: amióta itthon vagyok "betegen" állandó takaríthatnékom van, de egyre nehezebben megy. A derekam le szokott szakadni a végére, dehát kelllll. Többször pihizek, megállok, fújtatok. Babával nem tudom ki fogja megcsinálni, mert féjrem mindig azt mondja majd szólók anyumnak aki feljön és segít. De nekem ne segítsen! Ez a mi lakásunk,nekünk kell megoldani. Grat. a babakocsihoz, vagány.

Nekem viszonylag tök jó éjszakám, tegnap este anyuval beszélgettünk, ezerszer elmondta, hogy fájni fog a szülés készüljek fel lelkiekben, hát ez annyira nem volt jó, mert hát tudom én...de mégis..ennek ellenére jól aludtam megnyugodtam, két napig kicsit zizi voltam. Holnap NST, meglátjuk mit mutat, ez lesz az első és kezdjük a 37.-et!!

eltűntekkel mi van? Vera...többiek???????????????????

Mármegint hosszúra sikeráltam.........megyek sütni és tornázni :D

Kép
budabo

Ricsibaba: ha Julcsi jól emlékszik akkor mi is kívánunk boldog szülinapt!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

Sajnállak titeket, h nem tudtok aludni... Én éjjel egyszer (max kétszer)
felkelek pisilni, és ennyi... Alszok tovább. :D Oli nagyon rendes gyerek egyenlőre, de jó lenne, ha kint is ilyen lenne. :lol:
Kedden megyek szemészetre, aztán meg dokihoz, h Oli befordult e már. :roll: Ebben a dologban nem igazán akar szótfogadni.

Kép

Kép
gjéti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 09:44-kor.
Vendég

Sziasztok!

Először is:
Ricsibaba: NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!! :lol:
Férjednek jobbulást!
Hány grammot saccolt a gép Bencus súlyára?

Gjéti: Neked is köszi! :)

Babanyul: Hú, nem semmi ez a Tesco, vissza kéne Nekik vinni az egész pakkot! :evil: Múltkor a krumplival mi is így jártunk, kívülről nagyon szép, belülről rohadt, el kellett dobni az egész zacskóval! :x

Hugic: Nekem is kézi Aventes mellszívóm van!

Elif: Ne is mondd a kocsit, mi most vittük kötelező szervízre, a márkakereskedésbe 120ezerért csinálták volna meg a kötelező cseréket, szervízelést, egy másik szervízbe megúsztuk 60-ból, azért nem mindegy! :roll: És ugyanúgy elvégeztek rajta mindent!
A babakocsi szuper, nagyon tetszik! :lol:

Bogi: Megkaptam a privit, köszi! Tényleg nagyon jó lenne találkozni a kórházba! :) Teljesen egy időbe szülni!? :wink: :lol:
zsu83

Andus :( reméljük, nem lesz belőle rendszer, igazán nem lenne szép a szervezetedtől! Az egyik könyvemben azt olvastam, hogy az utolsó hónapban előfordulhat, hogy nem hízunk tovább, vagy akár pár kiló fogyás is, szóval emiatt ne aggódj. Na én persze hízok tovább, pedig boldoggá tenne mínusz két-három kiló :roll:

Kórházi pakk: jelentem, 90%-ban kész van :D külön kisebb táska a szülőszobára, meg egy nagyobb a többi napra. Még apának kell összeállítanom egy halmot a hordozóba, hogy mit hozzon majd magával, ha jön értünk. Meg írtam listát, hogy mik azok, amiket majd induláskor kell eltenni (szemüveg, TAJ, személyi, etc.), hogy ne akkor kelljen majd gondolkoznom, az stresszhelyzetben nem az erősségem :lol:

Tegnap egész nap lustizni terveztem, de aztán megszállt a nyüzsöghetnék, úgyhogy az egész gyerekszobát végignyaltam, lemostam a kiságyat, az összes polcot, a pelenkázót, kimostam az összes pelust, meg ágyneműt, meg plédet, ma ki is vasaltam a pelusokat, meg bekerült mosásba az összes ágyneműhuzat, meg kicsi ruha is, Tomi csak les, hogy milyen aktív vagyok. Na persze, mert amúgy a lakást kéne kitakarítani, de ahhoz semmi kedvem nincsen :lol: a kisbaba holmiját meg olyan jó pakolászni ide-oda :D

Babanyul - na ezért utálom én a tescot :( remélem, ma jókedvűen ébredtél, és jó napod lesz!!! :)

Ricsibaba, igen, én kérdeztem, de szerencsére nekem a szemészdoktornéni azt mondta, hogy szép a szemfenekem, meg a retinám, úgyhogy szülhetek, csak nyomásnál csukjam be a szemem, illetve ne lencsében, hanem szemüvegben.

Elif, nagyon szuper a járgány :D

Takarítás: nálunk szerencsére férjem nagyon aktívan segített korábban - mióta itthon vagyok, azért megcsinálom inkább egyedül. De így tudom, hogy számíthatok majd rá, ha esetleg két szopi között nem lesz energiám kádat sikálni... Meg anyu már bejelentkezett az első két hétre, hogy jön főzni, meg takarítani. Mondjuk én elfogadom, örülök neki, hogyha itt lesz a közelemben, költözéskor is együtt takarítottunk, jó hangulatban is telt :)

KépKép

KépKép
stelly

Babanyul, szemészetre azért megyek, mert a folyamatos
rosszulléteim miatt nagyon sokat romlott a szemem. :?
A császár nálunk a baba farossága miatt valószínű... :roll:

Stelly, ügyi vagy, de azért pihenj is egy kicsit már! :D

Én most épp lasagne-t készítek, ki tudja mi sül ki belőle. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Húúúú Elif, nagyon szupi a kocsitok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Nagyon tetszik! :P

Kép

Kép
gjéti

Helló Csajok!

Először is minden januárban született kismaminak boldog szülinapot kívánok!!!

Elif: szuper a járgány, és jó látni, hogy apa milyen lelkesen szerelte!!

Babanyul: fel a fejjel, ennyi pech után most már jó dolognak kell következnie!

Stelly: látom pörögsz :D

Mi tegnap végre összefutottunk a szülésznővel, és nagyon kellemes élmény volt. Egy nagyon életvidám sokat dumálós, szerintem nagyjából velem egykorú csajszi, és vagy 1,5 órát voltunk nála. Megmutatott mindent a szülőszobák környékén (egyébként teljesen üres volt a szülészet). Kaptunk listát, hogy mit ne hagyjunk itthon, illetve mi az, ami nem feltétlenül kell, de a komfortérzetünket nagyban növelheti a kórházban. Nálam a kispárna volt az, amire tuti nem gondoltam volna. Meg a kedvencem a behűtött pezsgő otthon :lol:

Szóval nagyon jó volt beszélgetni vele, meg egy csomó apróságot meg tudtam kérdezni tőle, amivel az ember nem akarja a dokit hívogatni. Egyébként azt mondta, hogy a magnéziumot most már teljesen le kell állítani, és hogy emiatt az Elevitet is hanyagoljam, mert ugye abban is van. Mondjuk a múlt héten már csak egy Magneb6-ot kajcsiztam, de akkor mostantól azt is hanyagolom.

Mondtam neki, hogy akkor valszínűleg nagyon fog keményedni a pocakom, erre mondta, hogy örüljek neki, mert akkor már készülget a nagy eseményre. A kis szadista szülésznő :)

Én is összeraktam már nagyjából a pakkot, de pont azon gondolkodom, hogy ketté kellene szedni, egy szülőszobás, meg egy utána, mert így már túl nagy lesz.

Julcsi: a szombati vizsgámat átrakták jövő szerdára, meg lesz még egy pénteken is. A baj csak az, hogy semmi kedvem nincs már tanulni :? Na azért igyekszem összekapni magam, mert azért csak meg kellene ezt a maradék két vizsgát csinálni, akkor később nem kell még ezekkel is foglalkoznom. A hétfőt nem ígérem, mert annyire lassan megy ez a tanulás :shock:

Zsufi

KépKép
zsufi74

Budabo: Őszintén nekem is az jutott eszembe, hogy a férjed??? Ő nem tud takarítani? :roll: Hiszen csak arról van szó, hogy pár hónapra átveszi a dolgot... :oops: A én férjem most tényleg sokat segít, én is nehezebben bírom magam.
Ja, de van jóhír, úgy tűnik, süllyedni kezdett a hasam, és újra tudok ülni. :D Micsoda apró örömök az életben. :lol: Ennek örömére ma vasaltam vagy másfél órát ülve.

Zsufi: Kitartást, nem vagy semmi, hogy még így bírod... (Mondjuk kedden nekem is van még egy vizsgácskám, de nem olyan nagy szám.)

Gjéti: Rosszulléteidről van hír? Kivizsgáltak, találtak valamit? Küldjek olyan linket, ahova talán felrakhatod a képeket?

Elif: Szupi a kocsi! Ez nem olyan, mint Mistéké?

Hugic: Listára felírlak. :)

Jó vasárnapi pihit Lányok, de dolgozzatok sokat otthon!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Végre sikerült végig olvasnom amit edig kihagytam...A párom most szabadságon volt és papírokat kellet intéznem mert a munkahelyem miatt már el kellett kezdenem a THGYÁS-t és ez után szaladgáltunk.

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK A JANUÁRI SZÜLINAPOS KISMAMIKNAK!!!

Nagyon sajnálom h még minig vannak olyan emberek akiknek a másik kutyája van az utban, Gjéti nagyon sajnálom a kutyusokat. Sajnos nálunk is ez történt az Újfullandinkal és ugy sirrattam:-(

Olyan jó hallani tőletek h ti is olyan sokat nyuzsisztek a babholmik körül ill. a babaszobában, mert én is már minden kis apróságot és kelléket kimostam és kivasaltam elpakoltam és összepakoltam amit apának majd hazahozatalkor hoznia kell de sajna még az én kórházi pakkomat nem raktam össze, pedig nagyon kellene!!
Mi is voltunk kedden nődoktorbácsinál volt UH. és vizsgálat hat jan végi baba lesz Ő is úgy néz ki. :lol:
Nagyon várom már ahogy itt mindannyian mert már nagyon nagyon nagy ez a poci és nekem is elég nehézkes a takarítás ahogy sokan irjátok, sajna az én kis rendmániámmal meg nagyon nehéz nem megcsinálni :oops:

Nagyon jót mosolyogtam és olyan jo h olyanokat is meg lehet itt osztani mint az egyre nehézkesebb szörtelenítés. Felvidit és megnyugtat ha titeket olvashatlak mert jó érzés látni h egy cipőben járunk....Nekem szerencsém van apa szokta csinálni már nagyon profi benne.:-)
:oops:

Nagyon kíváncsi vagyok h köztünk ki fogja elkezdeni a sort?Olyan jó lesz látni majd a babfotókat :wink:

Elnézést h nem szoltam mindenkihez névvel hozzá de sajna mint az Elif is irta az én memoriam sem az igazi a terhesség alatt.

Lányok egy kérdés ti h álltok a vizesedéssel nekem a kezemen és a lábamon nagyon nagyon előjött de hála ai Égnek a vérnyomásom jó!Vizelet vizsgálat kedden a védőnéninél.

Baboca Uh. Adatokkal ti h vagytok, mert én mindig aggódom h eltér a fejlődésben a kis pocaklakó. A doki szerint nagy a buksija, de mihez képest hiszen a becsült súlya 3400gr de állítólag ebben sokat lehet tévedni:-(

Az lesz a jó ha kézzel foghatóvá válik és láthatom h. minden rendben!!!!

Kicsit hosszura sikeredett bocsánat érte!!!:oops:

Mindenkinek kivánok kitartást és sok sok erőt a végére!!! Igyekszem irni és olvaslak benneteket!!!
Üdv.
Mónika
Kép
pmonika

Julcsi: drága férjem segít, de kategórikusan kijelentette, hogy a WC-t az életben nem fogja takarítani - mert nekem jobb a domestosban sikálni - a babát ha kakik nem fogja tisztába tenni. Szóval vannak azért negatív dolgai is. Hát majd meglátjuk. Ha itthon van segít takarítani, de úgy ahogy én szeretem úgy nem csinálja meg és akkor kiabálok vele, sárkánykodom, és akkor már inkább megcsinálom egyedül. Ő meg utána morog velem, hogy ne sajnáltassam magam, mert senki nem mondta hogy csináljam és van nekem anyukám. A kis .... azt nem fogja fel, hogy ez a mi lakásunk!!! Bővel elég lesz ha anya akkor segít amikor hazajöttünk a kórházból. A férjem ezen negatív megnyilvánulásai a drága jó édesanyjára vezethető vissza, de erről vagy jót vagy semmit, tehát semmit. Húúúúúúúú, bocsesz szófosi :oops: :oops:

Mónika: neked is gratula a szép nagy babáboz!! Nem baj ha hosszú vagy, látod én is.

Zsu: igyekszem a dokinőt kizárni a fejemből, csak tudom most kezdek rájönni hogy nem biztos hogy túl jó választás volt, de hát majd szülés után nyilatkozom.

Voltunk ma az Omszki tónál sétálni, bár inkább tolattam már :), de nagyon jó volt a friss levegőn még ha csak egy fél óra is volt. Reggel volt torna is, teljes a napom. Most meg vendégek..holnap meg nst,doki.

További szép estét mindenkinek!

Kép
budabo

Nemrég keltem fel, aludtam egy nagyot, de előtte még én is tornáztam egyet! :)

Eszter: Azt hiszem én is írok egy ilyen listát, hogy mit kell gyorsan összepakolnom még, ha beindul a szülés, a telefontöltőmet, tuti, hogy simán itthon hagynám! :? Köszi az ötletet! :wink:

Gjéti: Hogy sikerült a lasagne? :)

Zsufi: Örülök, hogy ilyen jó fej a szülésznőd! :)
A magnéziumot én is kezdem abbahagyni, szép lassan csökkentve, hát észre is vettem a pocakomon, hogy keményedik! :?

Pmonika: Nekem talán estére duzzadtabb egy kicsit a bokám, de nem olyan vészes! Vérnyomásom, vizeletem szerencsére rendben!

Bogi: Holnapra drukkolok, hogy jó kedvű legyen a doktornő! De ha nem lesz jó napja, akkor se elkeseredni, nevess egy jót rajta! :wink:
zsu83

Zsuzsi!
A bölcsővel kapcsolatban complett ágyneművel 70 euró+20% postaköltség.,...van egy oldal amit berakok ide nézd meg ... szerintem nagyon olcsó hely...mi is itt rendeltül meg a biztonsági gyermekülést és kb 8 nap alatt itt volt...
http://www.bambinoworld.at/ itt állítsd át német nyelvre ,majd a Betten-re kattintva találod meg. Kép ime egy kép rólla.

Kép
zümis

Ricsibaba: vigyázz a férjed takonykórjával, mert nekem valószínűleg a páromtól sikerült elkapnom és már lassan egy hete kínoz... :(
Egyébként a takarítás nálam is úgy áll, hogy majd holnap és aztán mindig csak holnap lesz belőle... :oops:
De azért ma Apa segítségével sikerült egy kis rendet varázsolni...

Egyébként a kórházi csomagom nekem is jó nagy bőrönd lett, de hát már maga a köntös elég nagy helyet foglal el... :? Úgyhogy akinek még nincs, az szerintem nagyméretű utazótáskát szerezzen be....

Pmonika: a vizesedés nálam is nagyon beindult, de nekem elsősorban a lábamon látható... Múltkor hurkásra volt dagadva a lábam, annyira vizesedett... :? Ez ilyenkor állítólag már teljesen normális....

Panna
pandusika

Köszi a kocsidícséreteket, remélem Efehan hercegúrfinak (ehhez a járgányhoz már dukál a rang :D ) is ennyire tetszeni fog. Van hozzá esővédő is, meg a lábvédő a sportrészre is feltehető, meg olyan kis napellenzős tető is. Egyedül ami nem a kedvencem rajta az a bevásárlórekesz alul, hát nem olyan egyszerű használni...
Julcsi: azthiszem csak majdnem olyan mint Mistéké, szerintem az övék Neonato, sok különbség nincs, a másik kocsi amit még nézegettünk az Neonato volt, de csak "érdekes" színekben lett volna náluk és 10.000-el drágábban.

Stelly: nagyon jó ötlet a lista, én is összeírom majd, különben minden itthon fog maradni...

Mostmár az én férjem is közölte, hogy jó lenne ha bepakolnék a kórházas táskákba. :shock: Ez már a vég. :D

zümis: tök jó ez a bőlcső és milyen jó árban van!

Kép
Kép
elif

Ja, és ma végre sikerült bepakolni a pelenkázószekrényt is és úgy tűnik, hogy lassan a mosás végére érek én is... A ruhák és pelenkák kimosva, kivasalva és már csak néhány apróság van hátra.... Tényleg olyan jó érzés Kismanó dolgait rendezgetni.... :D

Panna
pandusika

Panna: Jobbulást neked! Én is úgy néz ki ma mostam ki az utolsó kör babacuccot. Kár, pedig olyan jól elvoltam velük... lehet nekiállok mégegyszer :D. Annyira elvagyok én is a babadolgokkal, hogy máshoz nagyon nincs is kedvem, max. még a pocaksimogatáshoz :), úgyhogy ma apóca főz :P .

Kép
Kép
elif

Panna: Jobbulást Neked!

Elif: Én is kimostam már minden babacuccot, de ma Apa még meglepett minkiet két rugival, azt még kimosom holnap! :D
zsu83

Julcsi, eddig semmi hír, kedden szemészet, 26-án kardiológia...
Eddig ennyi van. (és azóta már 2* rosszul lettem) :?
Köszi a linket, most legalább be tudok lépni, majd próbálkozok még
a képfeltöltéssel... :D

Köszi az érdeklődést Zsu, nagyon fincsi lett a lasagne, a fiúk
bepakolták az egészet. :lol:

Keményedik a pocim, de nagyon... :?

Kép

Kép
gjéti

Elif, Zsu: hát vicces, de én is azon gondolkodtam, hogy akkor most mit fogok csinálni a hátralévő három hétben... :D Ez olyan jó elfoglaltság volt... :) Most valahogy úgy érzem, hogy a hátralevő 3 hét kész örökkévalóságnak tűnik... Az éjszaka azt álmodtam, hogy beindult a szülés és amikor felébredtem, csalódott voltam, hogy csak álom volt... Nem szeretném sürgetni, de kezdek türelmetlen lenni... :oops:

Panna
pandusika

Gjéti, vigyázz Magatokra nagyon, pihizz sokat!
zsu83

Sziasztok!

Bocsi megint az OFF-ért!

Ha valakit érdekel BERGON babakocsi, autós hordozóval, akkor dobjon egy privit.

Nagyon jó állapotban van és nagyon olcsón adnám, mert nincs hol tárolnunk!

Minden jót,
Fatima

fatima

Csajok, feltettem a közösbe azt az anyagot, amit a szülőpozíciós jóga órán a múltkor kaptunk, amikor együtt voltunk Bjutival.

Zümis: Köszi a bölcső tippet, tényleg olcsó, betesszük a tarsolyba. Mondjuk nem tudom, sikerülne-e rendelni ékes német nyelven. Az álmom igazándiból egy lengő bölcső, aminek nincs lába, kicsit olyan, mint a hinta, csak korlátozottabb a ringási lehetőség. Ebben az ügyben kutatunk most megbízható, és ezt max 3 hetes határidővel bevállalni tudó asztalos után.

Jaj, úgy örvendezek, sikerült megvenni mindent az Ikeából, Édesapa holnaptól legózhat. De pár nap, és lesz pelenkázó komódunk, és végre én is moshatom és rendezgethetem a babcuccokat. Sajna ezzel együtt jár egy teljes lakásátrendezés, rengeteg pakolászással. De nagyon remélem, kicsi lányunk nem bújik elő a zajra...

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Ja, nem tudja valaki véletlenül, hogy ha karácsonykor letiltattam az OTP-s bankkártyámat, de később a boltban visszaadták, ahol otthagytam, akkor lehet-e újra éleszeteni valahogyan?
Köszi.

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

zsu: köszi, igyekszem majd egyik fülön be másikon ki...majd írok mi volt.

Kép
budabo

Sziasztok!
Próbálkozom megnézni Elif babakocsiját, de nem tudok most én sem belépni a gmailbe. Pedig én is Cam comby familyt néztem ki, hogy olyat szeretnék.

Gjéti, nálunk is lasagne lett... volna.... Ha nem ég oda a hús. Olyan pipa vagyok, majd felrobbanok, sosem szoktam semmit sem odaégetni.
Van egy öreg 9 éves macskánk, aki most havonta azzal szórakoztat, hogy összevereti magát. Rá vigyáztam, hogy egyen pár falatot, a többiek ne egyék el előle, és mire felmentem, odaégett a hús, pedig volt alatta víz bőven. És a párom közben nyugodtam tv-zett :twisted:
Szóval holnap lesz csak lasagne, ha kapok szép húst hozzá.

Nekem a párom szerzett egy lányt, aki hetente egyszer eljön és kitakarítja a lakást. Én meg közben megcsinálom amit kell, de legalább nem kell kádat szutykolni, meg a többi kellemes dolgot....

Nekem valószínüleg nem lesz segítségem, ha megszületik a baba. Anyósom itt lakik a falu másik végén, de ma is megerősödtem abban a tudatomban, hogy ha megpusztulok sem fogok tőle segítséget kérni.
Kaját rendelni fogok magamnak is, hogy hétközben ne kelljen főzni, páromnak már jó ideje így rendeljük, az irodában megeszi.
A takarításban segít a lány továbbra is, a többi háztartási munkát meg a babázást pedig meg fogom oldani, mert tuti 2 nap után felkötném magam az idegességtől, ha valaki itt nyüzsögne nekem a nyakamon segítség gyanánt.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Nekünk még nem sikerült babakocsit venni, de Elifé nagyon tetszik!!!:) Mi is valami hasonlót szeretnénk, bébihordó ugye levehető róla és rakható rá sétáltatós rátét is? Mennyibe kerül ez a combi szett? Hány hónapos korig használható?
Mi babahajkefét vettünk és a Szülés c. dvd-t. Érdekes volt, érdemes megnézni!:) (Brendonban vettük)
Wc papír ülökét hol is tudtatok venni?

Javítottam a táblázatot, 90%, hogy kislányunk lesz:)
Már csak 5 napot dolgozom:)))Pénteken megjött az utódom, egy aranyos csajszi:)

MInden jót lányok!
Ja, a házassági anyakönyvi kivonatból tutira 300 napnál nem régebbi kell? Mert egy ismerősöm 30 napnál nem régebbit mondott...Van köztetek olyan aki Pesten kívül kötött házasságot és addig már nem megy haza, hogy kikérje? Mi Kecskeméten házasodtunk és már csak egyszer utazunk haza, akkor is hétvégén. Ki lehet kérni postai úton is a házassági anyakönyvi kivonat másolatot?

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Gjéti, én is nagyon sajnálom a kutyusaidat! Nem is tudom, mit kéne az ilyen aljas szemét emberekkel csinálni! Visszakapja az élettől ezt a gonoszságot, az tuti...
Edina, szép nagy lányod lesz! Szerintem a gólya nálatok nyitja majd a sort...
Babanyul, sajnálom a pechszériádat! Én bankos vagyok / voltam de biztosíthatlak, hogy ideális időpontban soha nem sikerült egyik hitelt sem visszafizetünk...Gondolom, ez nem vígasztal, de tudom, milyen bosszantó!
Zsuzsi, kérdezd meg az otp telebankon, hogy letiltották-e a kártyát vagy csak felfüggesztették. Ha az előbbi, akkor újat kell igényelned, ha utóbbi, akkor lehet, hogy nem kell! Ez bankonként változik és én nem az otp-nél voltam, ezért nem tudom biztosan.
Takarítás: én már rég feladtam, hogy mindig az egész ház csilli-villi legyen, pici gyerek mellett szerintem képtelenség :) Tavasszal-ősszel hívunk két fő segítséget, akikkel egy hétvége alatt végignyalom az egész mindenséget, amúgy meg naponta min. 1x úgyis porszívózni kell...Peti ebben nem segít, de én nem is várom el tőle, úgy sem tudná úgy megcsinálni, ahogy én szeretném. Ha akarnám, akkor hívhatnánk takarítani vkit heti rendszerességgel, de engem egyenlőre zavarna, hogy ergo egy idegen pakolászik a privát dolgainkban...Ja és még annyit, hogy nem kell komolyan venni, hogy ha apuka kijelenti, hogy ő nem fog ezt vagy azt csinálni a bébivel: nálunk ugyanez volt, aztán ahogy meglett Fruzsi, a világ legtermészetesebb dolga lett, hogy ő is tisztába teszi pl. Annyira más már, amikor ott van a kezetekben a pici ember, akit mindig is vártatok!
Drukkoljatok, úgy néz ki, van egy pici remény, és nem Kispeti lesz, hanem Laci(ka)...most fűzöm Apát, néha már inog...hadd legyen önálló neve a picinek!
Mindenkinek pisilés- és forgolódásmentes jóéccakét!

Kép
Kép
abencze

Az előbb írtam, erre elszállt... :evil:

Andi, mi tegnap estefelé voltunk vásárolni, és a fél várost bejártuk,
de sehol nem kaptunk darálthúst... :? Mérges voltam nagyon, de csak azért is megcsináltam. (csak darálgatnom kellett)

Nálunk mindkét nagymama ragaszkodott hozzá, h legalább első héten ott legyenek velünk... Anyósom minden képen otthon marad,
anyum meg jön be minden nap, de apuci is otthon lesz, meg ugye
du a fiúk is... Oli hamar meg fogja szokni a tömeget. :D
Szerintem az első héten annyit lesz nálam ameddig eszik, meg max éjjel. :P

Kép

Kép
gjéti

Elkezdtem komolyabban jósolgatni... a Tesco kellős közepén... jó volt :? .

abencze: én bevallom ebben reménykedek, hogy most hiába mondja férjem, hogy fujj pelenkázás, ahogy itt lesz a manó más lesz a hozzáállása, más dolgokban is így szokott lenni... :)

Andabella: igen 3 "feltéttel" használható, sportrész (6 hónaptól az van ráírva), mózes (gondolom erre írtad hogy sétáltatós, és az autós ülés - hordozó. Elvileg mindháromról tettem fel képet rászerelve. 90.000-ért vettük :oops: , kicsit azért soknak tűnik, eredetileg nem szántunk rá ennyit, de mégiscak van hozzá minden és olan széééép. :)

Andus: addigis idelinkelem, bár barátnőm szerint a mi fényképeinken sokkal jobb, és látszik az is mennyire jó a magassága. :)
http://www.matti.hu/termekek/babakocsi/ujszulott_kortol/cam_combi_family_babakocsi_566.html De mi Elefániban vettük, ők most akciózzák az utsó 2008-as darabokat.

Zsuzsi: éljen a komód! :) tessék gyorsan teletömni...

Julcsi: helyesbítek, most jobban megnéztem Misték képét a kocsiról, tényleg cam-nak tűnik az is :), csak a pelenkázótáska tévesztett meg, de van ahol a miénkhez is ilyen táska van a neten a képen...

Kép
Kép
elif

Zsuzsi: Örülök a szuper beszerzésnek. :) Hajrá, Édesapa! :) Volt ma nálunk egy nagyon megbízható és normális áron dolgozó asztalos, nem kéred a számát? Azt persze nem tudom, hogy pest megyében is dolgozik-e, amúgy Pestszentlőrincen van a műhely. Nekünk egy komplett előszobaszekrényt ígért két héten belül (mi is szeretjük az éles helyzeteket... :)) Nekünk azt mondta, hogy egy napos munka. Egy bölcső akkor gondolom még annyi sem lehet. :)

Andus: Huhh, Neked is van gond az Anyósoddal? :shock: :(

Magdi:
Azt akartam még, hogy a krionál nekünk az volt a tapasztalatunk, hogy mindent korrektül elmagyaráznak. :) Elolvashatod a szerződést, mielőtt aláírod, és hagynak Neked időt. Ha már olyan sok pénzről van szó, ez a minimum...

Pmonika: Gratulálok, másik óriásbébi! :) A januárit nem nagyon olvasom, de néha rápillantok, szinte csak négy kiló feletti gyerekek születnek... Nálunk is ez lesz? :shock:

Abencze
: Ez jó választás, mostanság biztosan nem sok Lacika lesz az óvodában... :D

Zsu: Ez a Bencus nagyon jólöltözözz lesz, az tuti. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Elif köszi, már láttam több oldalon, nekem is ez a típus a választottam. Igazából a te képeidre vagyok kíváncsi :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Lécci, linkelje be nekem is valaki a gmailban a fotók linkjét, egyszerűen nem tudom megnyitni :shock:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Julcsi, az én anyósom egy rendes, roppant jószívű, önzetlen teremtés, de sajnos kényszeres rendmániás. De olyan szinten, amit én képtelen vagyok elviselni. Nem a tisztaságot, hanem azt, hogy állandóan rendezkedik valamit.
Ha idejön, nekem ne álljon neki pakolászni, mosogatni, a takarót igazgatni a kanapén, hanem üljön le inkább játszani a gyerekkel.
Mikor baba volt Száva, akkor is állandóan a haját igazgatta, rajta a ruhát, a terítőt simítgatja.... Lehet, hogy bennem van a hiba, de ez engem nagyon zavar, ezek a kényszeres cselekedetek....

Meg még az, hogy én szeretem, ha a gyerek azt csinálja, mait én mondok. Ha nem kaphat csokit, akkor nem... és ne legyen az, hogy mellé áll a mama, hogy naaa, csak egy szeletkét... Ha azt mondom indulunk haza, mert dolgom van, és már ezt kb hatodszor elmondom, és kezdem elveszteni a türelmemet, akkor ne álljon a gyerek mellé, hogy naa, még egy kicsit had maradjon. Vagy amikor 1-2 éves volt, soha nem engedtük neki, hogy kapcsolgassa a villanykapcsolókat. Akkor ha megkérem a mamát, hogy otthon mi nem engedjük, lécci ne vigye már oda kézben direkt a villanykapcsolóhoz, hogy szórakozzon vele a gyerek... akkor ne azt mondja, hogy de mééééér ne, olyan jól elszórakozik vele, hanem fogadja meg. Nem szeretem, ha a nagyszülők aláássák a szülő tekintélyét, a gyerek is ezt látja, hogy nem ér semmit a szülő szava.
Ilyen dolgok, ezek amúgy apróságoknak tűnnek, de majd meglátjátok, mindenkinél lesz ilyen.
Sajnos ez nagyon kijön majd a gyereknevelésnél, szerintem mindenkinél.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: