A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

dia123: ha érdekel a babamama klubbon a védőnő mutatott pár gyakorlatot hogyan lehet rávenni a babákat akiknél nehezebben indul be ez a fajta mozgás, hogy forogjanak, mert egy barátnőm kislánya sem mozdúl, pedig már ő is 5 hónapos.
Szívesen leírom, vagy Almán keresztül megmutatom és elküldöm a fotókat priviben.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Boni! Nekünk Canon PowerShot A520-as gépünk van, azt hiszem 3 éve van meg, akkor 65 ezer Ft- ért vettük.
Nekünk nagyon bevált 13 funkció van rajta közte kamera is.
Szerintem a felbontás fontos, meg, hogy a kijelzője nagy legyen.

Orrszívózás! Mi szinte az első naptól használjuk, vagyis én használom, Joci 2 napja lett a tettestársam, mert mostanában meg akarja szerezni és elfordul. Nincs balhé, ha csinálni akarom.

NEm is tudom, hogy ki írta, hogy megmutatja a babának a "végeredményt", mi is bevezettük és végig beszélek hozzá.

Jázmin! Hogy szuperál az elemes orrszívó? Mi is gondolkozunk rajta, mert lent vana porszívó és maxera le föl hurcolni, meghát, ha esetleg kell éjszaka. Meg, ha viszem valahová és szükség lenne rá.

Kata
Vendég

Ritus,
Nekünk is ugyan olyan játékunk van, Karira kapta
:D
Kép

Kép
Kép
dia123

Feluca,
Persze, nagyon is érdekel! Küldd el légyszi, hátha segít!! Azt nem mondták, hogy mitől lehet az, hogy ilyen nehezen indul be ez a mozgás? Az mondjuk igaz, hogy az elmúlt hónap kemény volt Virágnak, mivel kibújtak a fogai, volt kórházba, most meg nátha stb. Na de akkor is, jó lenne ha valamit produkálna most már! :wink:

Kép
Kép
dia123

Nagyon klasszak a képek. :) Milyen ügyesek már a lurkók!!
Mi még csak segítséggel ülünk, nem nagyon forgunk, nem állunk, nem mászunk, egyszerűen lustik vagyunk. :D

Nekünk Fujifilm S5800 gépünk van, ez olyan középkategóriás árban, viszont gyönyörű képeket lehet vala csinálni. Egy hátránya, hogy nagyon fényérzékeny, de ezt sok gépről el lehet mondai. Én az olympus-t nem ajánlom, nekünk volt, van is, két év után egyszerűen kék képeket kezdett el készíteni. :? Senki nem tudja mi a baja. A Canon és a Fuji mind nagyon jók.

Julcsi, jobbulást Nektek!! Remélem jobban telt az éjjel!

k.a.t.i.c.a

Dia! Szerintem Virág egyáltalán nincs még lemaradva, én azt gondolom, hogy mindennek meg van a maga ideje. Persze azért gyakorolgass vele, mi is csináltuk, legyen sokat hason, és nekem a védőnő tanácsa bevált, hogy ne az ágyon próbálgassuk, mert az túl puha neki, hanem terítsünk le valamit a padlóra, és ott hagyjuk kibontakozni...két nap múlva megfordult!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hát, alakulunk, éjjel is csak 1x kellett szívni, de akkor fél 2-től 3-ig fent voltunk, szívás, szopi, megint szívás, pelusozás, altatás... Aztán 8-kor kelt, és délelőtt is aludt még másfél órát. És most megint 2 órája alszik. És azért most már ritkábban kell orrszívózni... A sterimart használjuk orrszívás előtt, de sajnos nem mindig jön ki minden. Ha nem javul, jövő héten megmutatom a dokinak, de szerdán amúgy is kell mennünk tanácsadásra. Nem tudom mitől lett náthás Eni, lehet hogy megfázott, vagy a foga fog jönni, bár még nem igazán látszik... Köszi mindenkinek a gyógypuszikat!!!

yuyu79

Eni a járókában tud jól forogni, kivéve, ha elakad a rácsokban ;-) Vékony szivacs van benne, nem túl puha...

yuyu79

feluca! Én el is felejtettem írni, hogy megcsináltam az aszalt gyümis-csokis sütidet (az volt tojás nélküli) és nagyon bejött. Apa nem győzött rájárni, mivel most fogyott 20kg-t, így azt mondta inkább egy darabig ne is csináljam még 1x. Félti az alakját.

Apro! A mézes mustáros pipinek is nagy sikere volt!

A porszívó hatékonyabb, mint az elemes, de éjszakára, meg ha fent vagyunk inkább azt használjuk. Cintusnak tetszik, hogy egyedül is tudja kezelni.

KépKép
jazmin2005

Nekünk az elemes sajnos nem ért semmit :-(

yuyu79

Elfelejtettem írni, hogy az elemesnek a használatiában kimondottan az van leírva, hogy be kell fogni a másik orrlyukat a hatékonyság növelése érdekében.

KépKép
jazmin2005

Sziasztok, mindenkinek szép 7végét!!!

Köszönöm mindenkinek a drukkokat,Felucának az imát, és a dokis elérhetőséget.
A Veres doki így első blikkre nagyon szimpatikusnak és "tanultnak" tűnik.
Megvárom mindenképpen a hétfői labor ismétlést, remélem elkészülnek vele, ill. mennyire hajlandóak velünk foglalkozni a tűzoltó utcában. Annyira szeretném, ha a labor tényleg csak egy tévedés lenne, ez az anyagcsere betegség nem egy leányálom.

Sajna semmi javulás Nonokával, próbálom sűrgetni az időt, hogy minél előbb lássa már egy hozzáértő doki.

Zsófi nagyon ügyin összehoztad a kollázst :wink:

Zorka nagyon édes.

Eninek és a többi kis betegnek javulást kívánok!

A fotós csajok pedig nagyon ügyesek. Nálunk nem is igazán van jó kép Nonóról, mert sajna én fényképezek, nem a párom, ő is ügyeseket szokott kattintgatni.

Boni, Dia és a többiek, nagyon jólesnek a szavaitok, nagyon édesek vagytok.

Beleki, köszi a dokis infót, sajna nekünk elég messze van pilisszentkereszt.
Kristóf is nagyon cukorfalat.

Képzeljétek ma másfél hónapos "szenvedés" után lesakkoztuk a price killers nevű formációval a concord ultimax ülést, a 2009es új kollekcióból meg tudtuk venni 52eFt-ért a chili színűt. nem ezt szerettem volna, de a chocholate nem érkezett meg, és a gyár árat is fog emelni, így ebben is kiegyeztem, de elég szép ez is. Végre Nonoka nem szenved az overálban a hordozójában.
Illetve ma megvettük neki az etetőszéket, mert akciós volt a brendonban.

Ti már mind elkezdtétek a hozzátápit?

Én még nem adtam Nonokának semmit, gondoltam megvárom a 6 hónapot. Meg amúgy is rossz valami a pocakban, nem akarok vmi újjal bekavarni neki. Még a végén megváltznak a tünetek és "hátráltatnám" az amúgy is igen segítőkész dokikat.
Meg ha refluxos, akkor nem adhatok neki savasat.

pöttömpanni

Luca!

Kidrobot Mummy, de a robothoz semmi köze. Ez egy kis - esetünkben rózsaszín - figura, aminek se arca, se semmije nincsen, mindent a gyerek fantáziájára bíznak. Ha van kedve, csak megfesti, vagy ceruzákkal megrajzolja, ha van kedve, csinál neki ruhát, hajat, tudomisén mit. Szerintem jópofa dolog.

Ma megint voltunk testületileg uszodában. Dönci annyira imádja a vizet, nagyon boldog volt benne, de egy óra pancsolás után csak kivadásztam a habokból. :)

Niki!

Örülök, hogy örömet okozhattam! :)

Barbi
Vendég

Barbi!

Hihetetlen hogy Dönci mennyire hatalmas baba lett!!!
Azt hiszem tényleg anyatejszíned van :lol:
És köszönöm a tippet, itt is :wink:

Elképesztő mennyire eltérő ütemben csinálják a babák ezeket a mozgásfejlődési dolgokat. És sajnos az ember mindig türelmetlen, meg lemaradva érzi a babáját.
Pedig előbb utóbb mindenki megtanul ülni, járni beszélni :lol:

pöttömpanni

Sziasztok!
Nagyon jók az anyókás-apókás fényképek.Mi sajnos nem tudunk nevezni.

Pöttöm!
Nagyon sajnálom a veletek történteket és kivánom hogy jövö héten tudjanak valami biztatót mondani.

A falidekorációk nagyon jók,de aki nem maga szeretné elkészíteni annak tudom ajánlani a fal matricát.Nekünk is az van Praktikerben és egyéb helyeken lehet kapni.Rengeteg fajta létezik(Bambi,Oroszlánkirály,Verdás,National Geograticos stb)lehet falra ,bútorra is rakni,könnyen áthelyezhető.

Vera
l.veronika

Sziasztok! Hoztam néhány képet a nagyfiamról :D

5 éves lettem:

Kép

Dani, Domi és a torta:

Kép

És végül a szülinaposom kívánsága, amire ráment a fél napom, de megérte :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!!

Csak gyors bekukkantottam, meg kell osztanom Veletek mit csinált ma a mi kisfiunk. :) Biztos "meghallotta", hogy azt írtam kicsit lusta. Ma perceken keresztül ült egyedül, egymás után többször is. :D :lol: Most nagyon-nagyon büszkék vagyunk rá, persze eddig is azok voltunk, de most még jobban. Szülői elfogultság. :D

Kicsit rossz a képminőség, telefonnal készült.

Kép

k.a.t.i.c.a

Ildi, gratulálok a nagyfiadnak!! Isten éltesse!! Nagyon ügyes vagy, gyönyörű torta!! És milyen fini lehet... :D

k.a.t.i.c.a

Ildi, én is gratulálok Daninak, tényleg nagyon jól néz ki ez a torta, maradt belőle, csak mert reggel jövünk Szekszárdra :wink: :lol:
Pistikének is Gratulálunk, nagyon ügyi, szóval akinek még nem kezdett el forogni a babája, az csak jöjjön és panaszkodjon :D

KOadri: visszaolvasni nem volt időm, és most újra nem tudom mi lett végül Dorca szemével, hogy sikerült a műtét?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Köszi csajok :D Sziszka, van még torta, nagyon finom lett, szóval gyertek nyugodtan :lol: Ez volt a kicsikém kívánsága, és hát a cukrászdában egy vagyont kérnek érte, így töredékébe került, és szerintem van olyan fini - minden nagyképűség nélkül :oops: :lol: :lol:

dadomi

Pöttöm, szerintem se kezdj el hozzátáplálni, amíg ki nem derül mi a gond Nonó pocakjával, nehogy nagyobb baj legyen. Csak türelem és sok kitartás! Biztosan sokan mondják, és nagyon-nagyon nehéz, de nem lesz gond, csak bízzatok benne!!! :wink:

k.a.t.i.c.a

A kollázst nézegetve eszembe jutott Zsombi októberben készült fényképe:

Kép

Betegeknek jobbulást! Pöttöm nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj Nonoval, szurkolok nektek!

Sokmindenre szerettem volna reagálni, de sosincs időm jönni...

Mi is együtt alszunk, nálunk ez jött be már Zétinél is és egyelőre nem is tervezek változtatni ezen (kivéve, hogy én most néha a nagyfiam szobájában alszom, hogy kicsit kipihenjem magam, mert Zsombi nagyon nyugtalanul alszik). Én még nem adtam semmit anyatejen kívűl Zsombinak és nem is tervezem féléves kora előtt. A forgás sem megy neki vagyis párszor már átfordult, de szerintem nem volt annyira tudatos, inkább véletlen :) Bár ekkora súlyt nem is könnyű mozgatni (Niki tegnap már 8580g-ot mázsált a fiam :roll: )

Találjátok ki merre jártunk ma??

Kép
Vendég

Julcsi, esetleg még a Fluimare spray-t is kipróbálhatjátok, barátaink azt használják, sima tengervíz, nagyon jó.

k.a.t.i.c.a

Csenge, ez a Balcsin készült?? Ennyire be van már fagyva?? Ez nagyon édes, már csak a kori hiányzik a kerekek helyére. :)

k.a.t.i.c.a

Katica talált, süllyedt, még szerencse, hogy mi nem :D Itt van még egy kép (végre rájöttem hogy kicsinyítsem) és robogok fürdetni:

Kép
Vendég

Sziasztok

lányok köszönöm mindenkinek a fényképező tippeket! mazsolázunk belőlük majd megírom mi a végeredmény!

Dadomi milyen torta Ő? feketeerdő? Boldog szülinapot fiadnak!

Feluca sajnos az ünnepe miatt még nem jutottam el egyik csokisreceptig sem, de éppen tegnap nézegettem melyiknek álljak neki mert párom mindig nassolni szeretne

nekem is elküldenéd az átfordulásösztönzőt?

Pistike milyen ügyes! :lol:

Pöttöm szerintem is hagyd még a tépit .. ja emlékszel mondtam hogy nekünk nem lesz járókánk.. közben kaptunk egyet :lol: kerezstanyu meg most veszi meg az etetőszéket amit szét lehet majd szedni kisszékké, kis asztallá
végül csak meglett az az ülés :wink: a miénk most a Mária babaoltbna szintén 59000Ft :wink: de ahhoz kéest, hoyg 2009es modell, a katalógusbna nem látom a pumpkint :roll:

ja és ma meglátogatott a fránya piri délután.. kicsit szomorú vagyok, nehogy ZSIgi elforduljon cicitől..de eddig minden oké koppkoppkopp
Vendég

Remélem nem én leszek a mumus, de én úgy tudom, hogy nem szabad ültetni a babákat, csak ha már maguktól is fel tudnak ülni, úgyhogy ezzel csak óvatosan.

Dadomi! Isten éltesse sokáig a fiacskádat! Tényleg nagyon jól néz ki a torta.

Boni! :(

Csenge! Mi is holnap tervezünk kicsit csúszkálni, de csak itt a kis Dunán, jó lehetett a Balcsi.

Jó éjszakát mindenkinek!

KépKép
jazmin2005

Boniko! Köszi! Igen ő feketeerdő torta :)
Ha gondoljátok, majd bepötyögöm egyszer a recijét, nagyon fini! Könnyű a tésztája is, nem édes egyáltalán.

Dani épp az előbb közölte Dominikkal, hogy neki már aludnia kell, mert ő még gyerek :lol: :lol: :lol: :lol:

dadomi

DAdomi receptet mindenképpen :lol:

ülteteni valóban a gerince miatt nem nagyon szabad..én is azért csak max 3 percre teszem be néha a hintába :lol: bár Zsigi az ölemben már félfekvésből felhúzza magát..de nem szeretem, mert a kis háta még nem annyira egyenes.. és Pistike is azért nem egész nap ül.. az a pár perc nem árt neki ..szerintem :roll: :lol: olyan édes!
Vendég

Nekünk azt mondta a doki néni, hogy ha ő szeretne ülni, felhúzza magát stb. akkor hagyjuk nyugodtan, mert ha elfárad a gerince, úgyis visszadől, ezért merjük ülni hagyni. :) Természetesen nem egész nap ül, csak pár percet. :) De valóban vigyázni kell a gerincükre! Ez igaz!!

k.a.t.i.c.a

Mára ennyi voltam, jó éjt mindenkinek!! :)

k.a.t.i.c.a

Jó éjt! :lol:
Vendég

Dadomi, nagyon szép a torta! És édes Dani beszólása :-)

Katica, Fluimar szerintem szinte ugyanaz mint a Sterimar, amit mi használunk, de köszi!

yuyu79

Sziasztok csajok!

Ma voltunk megnézni egy helyen babaúszást. http://www.babauszas.net/ Nekem nagyon tetszett a foglalkozás, mondókás maszirozás bemelegités aztán a dalos mondókás úszás foglalkozás és a végén negyed órás pancsi szabadon. Elvileg jövőhéttől indtják a szombat 12órakor lévő órát amire mi jelentkeztünk csak még nem vagyunk elegen. Max 5fős a csoport , ha esetleg valaki szeretne jönni. :?: :?: Bármikor el lehet menni megnézni a foglalkozást és 2500ft/alkalom.

Vörösszemre azt tudom mondani hogy még az én drága gépem is vörösszemet csinál. Áront akármivel fotózom piri a szeme de nekünk nem . Ez egy nagy kérdés számomra is miért? De van olyan gép amin utólag is ki lehet javítani a vörösszemet és az nagyon szépen megcsinálja a képet.

Feluca nekem is elküldenéd a forgási segitséges képeket ha megkérlek szépen?? lécci lécci

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Csandi megnéztem de majd hétfőn jobban ránézek mert nem volt időm rendesen elolvasni. Csak milyen képpel nevezzek. A kategóriákban amit hirdettek inkább a te képeidet tenném fel :oops: :oops: :D

Kép

KépKép[/url]
mecsi

bocsánat ha nem reagáltam mindenkire.

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

A vörös-szem-effektus a szemfenéki erek tükrözödése miatt jön létre, ha hirtelen az erös fényhatásra kitágul a pupilla. Namármost, ha a egy elövakut használ az ember a tényleges vakuzás elött, akkor ez kiküszöbölhetö. Sok gép automatikusan ezt csinálja, ha beállítható rajta a vörös szem kiküszöbölése, ha pedig nem, célszerü a fényviszonyok megváltoztatása. Pl. az illetö ne nézzen direkt a fényforrásba vagy az illetöre - ha sötét van amúgy aránylag - egy lámpát irányítanak, hogy a pupilla ne táguljon ki olyan nagyra hirtelen a vakuzáskor. Ha meg semmi se müködik, hát retus valami alkalmas programmal. :)

Ildi!

Nagyon ügyes vagy, le a kalappal a sütiért! Annyira guszti, lenne csak közelebb, nyami! :) Kis szülinaposnak szívböl gratulálok, remélem jó buli volt.

Csenge!

Nem semmi a Balcsi, így még sose láttam. Meddig van befagyva? A tó teljes területét érinti vagy az azért túlzás lenne? Komp akkor nem jár már egy ideje?
Én annyira szeretek korcsolyázni. De most csak lassan kezdem a mozgásomat fejleszteni, korcsolyát majd jövöre szerzek be. Holnap megyek elöször tornázni, ha sikerül, tegnap meg megint uszodába voltunk. Dönci annyira élvezte, egy órát pancsolt, vigyorgott és járt a keze-lába, mint a motolla. :)

Holnap végre vége a szünidönek, minden visszatér a maga kerékvágásába. Ma le kell bontanunk a fát, pedig olyan szép. :(

Döncike kedden megy a fél éves mázsálásra, kíváncsi leszek mit mond a doki. Lábát még nem fedezte fel és átfordulni se fordul át teljesen, ha szigorúan vesszük, mert az alul lévö vállát nem tudja kihúzni. Azt se sikerült még megvigyelnem, hogy ad-e át egyik kezéböl a másikba tárgyakat.

Pistike nem semmi az üldögéléssel. Nálunk Eni volt a leggyorsabb a motorikus fejlödésben. 10 hónaposan már úgy ment, mint egy gyakorlott kisember, értelem szerüen minden egyebet sokkal korábban csinált.

Pöttöm!

Írjál anyámnak, várja a jelentkezésed. Te jobban el tudod neki mondani a történteket, s a zárojelentéseket is mellékeld, abból is kiderül ez-az, pl. hogy mi az amit megnéztek és azok alapján mit lehet kizárni.

Barbi
Vendég

Hali!

Megint csak 1 percem van sajna:

Lucám, sztem mindenki kíváncsi, szóval ne privizz a mozdulatokkal! De a saját privit várom! :lol:

Nálunk Levi folyamatosan ülni akar már és nem fárad el a gerince. HA fektetem, akkor üvölt. :roll:
Pistikének gratula. Viszont: Katica, ugyanilyen csatos farmerunk van, mint Nektek kölcsönbe (amiért örök hálám Bucsek Szilvinek, mert nagyon cukkancsul áll), de a múltkor 3 percre egyedül hagytam Levit és mire visszaértem a kis hüvelykujja beszorul a gomb szűkebb helyére, mert valahogy az kinyílt. Annyira beforgatta már az ujját, hogy sehogy sem akart kijönni. Még nem sírt, nem rángatta, ezért ki tudtam bányászni, de úgy leizzadtam 1 perc alatt hogy csak na. Szóval csak óvatosan....

Mindenkinek jobbulást!

Danit Isten éltesse!

Barbi, Dönci a nagy medencében fürdik az usziban, vagy van direkt csak gyerekmedence? ÉS oda csak ilyen csöppek mehetnek?

Éljen a Balcsi.

Mi tegnap Duna holtágban csúszkáltunk, illetve csak Peti meg tesói én elmentem gyógyszertárba, mire visszaérkeztem, épp szánkón toltak kifelé egy nőt, szegény totál beverte a fejét. A férj ment a kocsiért és nem volt kire hagyni a mamát, csak a két gyerekre, úgy sajnáltam őket. Ilyenkor mit élhetnek át a kicsik, olyan 7 és 9 évesek lehettek. Persze mire Petit hívtam volna, apuka szépen lelépett, ami tök hülyeség, mert így azt sem tudta, hova kéne vinnie. Lehet, beviszi az első helyre, aztán majd szaladgálhat utána....szóval hasznos infó, agyrázkódáskor a Merényit érdemes megcélozni....

Andi, örülök a pipinek!

Szép vasárnapot, majd jelentkezem!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

Dadomi,
Boldog szülinapot a kisfiadnak! Tényleg nagyon szép lett a tortája, ügyes vagy! A receptre én is kíváncsi vagyok!!

Csenge,
De jó lehetett a Balcsin! :)

Sziszka,
Biztos igazad van, hogy minden baba máshogy fejlődik és nem kéne aggódnom. Igyekszem nem is aggódni, csak néha tényleg lemaradva érzem magunkat. Mondjuk érdekes, hogy az anyósom meséli, hogy régen a babákak hónapokig direkt pólyába tartották, hogy a testi fejlődés helyett inkább az értelme fejlődjön, a test úgy is utoléri majd magát. Nem akartam elhinni, de tényleg így volt. Szóval lehet, hogy Virág inkább agyra gyúr először?? :wink:

Bár tegnap produkált a kicsi lány valami érdekeset, amit idáig nem tett, már nagyon ülni akar!
Kép
Kép

Kép
Kép
dia123

Beleki,
Köszönöm szépen a doki infót! Nekünk is egy kicsit messze van Pilisszentkereszt, de még lehet, hogy rászánjuk magunkat, hogy elmenjünk hozzá. Jó tudni, hogy van ilyen homeós orvos is!

Mecsi,
Én úgy mennék már babaúszásra, de mindig közbe jön valami! Most ez a fránya nátha....Na de talán tavasszal csatlakozunk! Majd csinálj képeket, ha mentek!! :)

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne a tapasztaltabbakhoz, hátha ti tudtok segíteni!

Ma nézünk egy használt babakocsit, amit a bolti áránál sokkal olcsóbban odaadnának nekünk, és alig használt. Megtudtam, hogy graco a márkája. Megnéztem a honlapjukon és ott csak egyfajta újszülött babakocsit látok. Szerintetek is csak az van? mert nem nagyon nyerte el a tetszésem, ugyanis ahogy látom, nem fordítható át a tolókarja. Tud valaki valamit mondani erről a típusról? Bevallom azt gondoltam, hogy ennyi pénzért (állítólag 100 fölött van, de a honlapon ezt sem tüntetik fel) már ilyet tudnia kellene, meg van olyan babakocsi ami eleve átalakítható sportkocsivá, na szerintem ez azt sem tudja. Jó, mi olcsón megkapnánk, de olyan fura ez nekem, vagy csak én néztem valamit nagyon el? Még annyit, hogy akinek ilyen van, volt, hogy vált be?

Előre is köszi mindenkinek, remélem még délutánig kapok valami választ, mert valszeg akkor megyünk megnézni.

Kép
Kép
tabati

Sziasztok!!

Apróka, köszi a farmeros tapasztalatot, odafigyelünk. Látod én erre nem is gondoltam... :oops: :?

Dia, nem kell aggódj, Pistike eddig szinte semmit nem csinált, pedig már majdnem fél éves, szóval semmi aggodalom. :) És amúgy is milyen ügyesen üldögél a pici lánykátok.:)

k.a.t.i.c.a

Sziasztok! Köszönjük a köszöntéseket! A torta tényleg nagyon fini lett, a fele el is fogyott még tegnap, pedig jó nagy! :D Jövő héten ha Dani oviban lesz majd beírom a recijét, akkor azért kicsit nyugisabb itthon a légkör :wink:
Látom többen aggódtok, hogy nem forog még a baba. Dani már majdnem 6 hónapos volt, amikor hátról hasra megfordult (hasról hátra már 4 hetesen), de neki is elég nehéz volt a popója, gondolom ezért is ment nehezebben. De aztán megtanult mászni is, menni is, és mindent olyan sorrendben, ahogy a nagykönyvben meg van írva :wink: Szóval ne aggódjatok még, egyik baba sincs elkésve. A két tesónak sem volt egyforma a mozgásfejlődése, de miért is lett volna? Dani 11 hósan indult el, Dominik csak 13 hónaposan. Nálunk is mindig ülni akartak a fiúk, Dani még nem volt 5 hónapos, mikor a babakocsi háttámláját az első fokozatban fel kellett emelni, ne gondoljatok nagy emelésre, nem ült így csak kicsit meg volt döntve a háta, de vízszintben már nem maradt meg.
Esetleg lehet úgy ösztönözni a babákat a forgásra, hogy tesztek mellé egy játékot, vagy valamit, ami felkelti nagyon a figyelmét, de úgy, hogy csak akkor érje el, ha megfordul érte. Szerintem ennél több még nem kell ilyen korú babáknak.

dadomi

Sziasztok!

Képzeljétek ... szerdán összeszereltük a járókát (fa, * méteres, baromi sok helyet foglal el) és csütörtökön bele is raktuk, jól elvan benne. És tegnap etetés után beraktam háton és !!! először fordult hátról-hasra, hát ha láttátok volna, hogy örültünk és nagyon mosolygot és aztán visszafordult. :) és ma hasról-hátra fordult. :)

Dia! ne aggódj, még nincs lemaradva. A gyógytornász ismerősünknek 3 gyermeke van és mindegyik fél éves kora után fordult meg először. Gondolhatod, hogy csinált volna valamit, ha úgy látja, hogy gond van.

Köszönöm az orrszívós hozzászólásokat. Az a baj, hogy tegnap és mai is szívtunk porszívossal, de a tejcsi pont valahol az orra és a torka között van és elégsokáig kell bent tartanom, hogy kiszedje. Így azt gondolom, hogy az elemssel nem menne. :(

Pöttömpanni! Gyógyulást Nononak! Sajnos a családban mi is találkoztunk hasonlóan felületes dokival. NEkik miért nincs panaszkönyvük???? Mi sem tápizunk, amíg van elég tejcsim nem is fogom, remélem lesz 9-10 hónapos koráig, aztán kezdődhet a szilárd táplálék adása, anyatejjel felváltva.

A nővérem 2 éves koráig szoptatta a lányát és 1 éves kora után adott neki szilárdat.
Az biztos, hogy mi a zöldségekkel kezdjük, hogy minnél később ismerje meg az édes ízt és a zöldségeket egyébként is nehezebben szokják meg.

Veronik és Faldíszítők!
Mi a falex-től vettünk fából készült falidíszt, meg lámpát és akasztót. (www.falex.hu) itt kevés termék van fent, de azt ígérték, hogy január végére feltöltenek mindent. A tesómék irodájába ők készítik a bútorokat és nagyon kedvezményesen vettünk mindent. Ja és a gyerköc nyugodtan szopogathatja a puzzlekat, mert nem tartalmaz ártalmas anyagokat.

Dadomi! Nyam-nyam... jól néz ki, esetleg a recept publikus?

Mi a 9. naptól külön alszunk, ő lent, mi az emeleten. NEkünk jól működik, nem mondom, hogy néha szitkozodom a sok lépcső miatt... :x

FEluca! Nekem is elküldenéd? Köszönöm!
Vendég

Egy kicsit más... az unokatestvérekkel, a mieink is lesznek iylen nagyok...

balról 2 éves-3 éves- 4 éves-6,5 éves- 4,5 hónapos

Kép
Vendég

Dia!

Nagyon tettszett, hogy Virág agyra gyúr, és lehet is benne valami!
Marci fiam mindent későn csinált, csak 15 hósan indult el, de Bence fiam, aki mindenben elsők között jeleskedett, még 3 évesen sem beszélt, ma is van gondja a beszédértéssel, pedig mindjárt 9 éves!

Rituspoc!

Nagyon klasszak a képek és jó hogy tettél fel többet is, máshogy nem láthatnánk a te gyönyörű babódat, ez természetes!!!- nekem sincs albumom - :wink:

Yuyu!

Dorca megfázása már több mint két hete tart, pedig orrszívózunk, cseppentünk is, de azt hiszem állandóan újrafertőzzük egymást, így a mai napig nem kaptuk meg még a 4 hós oltást sem. Ahol egy csemete van, talán gyorsabb a gyógyulás is! Gyógypuszi a pici pocira!

Katica!!

Gratulálunk Piszének! Ugye hogy vannak rejtett tartalékok, csak ne türelmetlenkedjenek a kedves anyucik!!!

Aproo!

A csillagok!!! Dorca már jár, ha csak a két kezét fogom, és szintén ordít, ha lefektetem, nem is marad háton, hasra pördül, tolat, de leginkább ordít, hogy vegyem fel és csak ülni, vagy állni hajlandó, /Sajna!!!!, mert így állandó foglalkoztatásba vagyunk!/

Sziszka!

Sajnos még nem vagyunk túl a műtéten. Pécsi proffunk csak kézzel tapintva "mért" szemnyomást minden héten, így elvittem itthon magán gyerekszemészhez, aki azt mondta, ha nem mondom, hogy Tőle jövök, most azonnal beküldene, mert ez a szem, nincs rendben!
Így újra felhívtam Sényi Katit Budapesten, nem várunk tovább a proffra, megműttetjük Budapesten, ott már novemberben megtették volna. Remélem még most sem lesz túl késő!
Pénteken megyünk altatásos szemnyomásmérésre és következő héten műtét!

Sajnos nem vagyok ismerős a fővárosi szállásviszonyokat illetően, ha valaki nálam tapasztaltabb nem tudnátok javasolni olcsó szállást kb 2 éjszakára olyan helyen, ahonnan a SOTE I. Tömő utca könnyen megközelíthető? Én bent alszok Dorcával, de apa sem alhat az utcán, haza meg tudom, hogy nem utazna, mert állandóan a picur jár az eszében, ilyenkor dolgozni sem tud!!!

Pöttöm!!!

Nagyon átérzem a kétségbeesésed, borzasztó, mikor a babád szenved és nem tudod, mi a baj, hol a megoldás!
Én is így éreztem a gasztrón Dorcával Pécsen, nem is találtak semmit, nekünk kellett rájönni a megoldásra, csak az az idő ne volna, míg szenvedni látod a gyermeked! /Másodszor már be sem vittem, úgy se jönnek rá, mert szervileg nincs semmi baj nálunk/

Kívánom tiszta szívből, hogy gyertek rá ti is a probléma okára és szűnjön meg végre a gond, hiszen olyan édes Nono baba kész fiatalember, legyen mindíg mosolygós és vidám!!!!!!!

Adri

KépKép
koadri

:lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.07 20:51-kor.
Vendég

Végre sikerült elkészítenem Dorca keresztelőre kapott ajándékát, íme az eredmény:

Kép Kép Dorottya 5 hónapos keze és lába

Úgy örülök neki, ez olyan élethű és kézzel fogható emlék!!!!

Adri

KépKép
koadri

Koadri,
Ez nagyonnnn jóóó! Hogy kellet csinálni,miből van? Nekem is kell ilyen!! :D

Kép
Kép
dia123

Dia!

Konkrétan nem tudom keresztanyunk hol vette, de a Brendonban Baby Art néven fut, de van más fajta a www.kezeslabas.hu oldalon is.

Zsófi!

Öreganyóba jók vagyunk?
Kép

Adri

KépKép
koadri

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: