A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 09:25-kor.
davandi

Binyek!!!!!!

azon kívül, hogy irígy-irígy!!!! ejnyebejnye! itt lakunk Szilvástól 20 km-re és be sem köszönsz? :evil:

Amúgy komolyan, ha erre jár valaki legközelebb várom egy kávéra :wink:

Lanyané

miért sírsz? :shock:

szanet

Davandi!

Üdv itt!!!!!!

húha, milyen jó sokan leszünk.majd megint jól lemaradok, annyit fogtok írni :roll:

szanet

Sziasztok!

Binyek: én is irigy. :oops: Érezzétek jól magatokat!

1szalpasi: szuper, hogy ilyen jól esznek már és nő a súlyuk. Azért ilyen beköszönő szöveggel tényleg ne ijesztgess bennünket. Bennem is meghűlt a vér mikor elkezdtem olvasni. Nagyon rendes pasi vagy, hogy így gondolod és segítesz Vandának. Szerncsére az én uracskám is ilyen.

Davandi : üdv. Gratula a három gyerkőchöz. A kislányaink majdnem egy idősek. :D Mi is majdnem egy hónapot voltunk bent, pedig 37 és fél hétre születtek.

Tünde
Kép

Kép
myra77

Boldog szülinapot Fanninak és Gergőnek!

Lanyané! Annyira édesek! :) Egyébként mi is a neten ismerkedtünk meg apával :P

Rebe! Mennyit nőttek a csajaid! Nagyon ügyesek!

Eszti! Jó, hogy túléltétek a kórházat!

Pasi! Nagyon megható :) , hajrá Vandának a szopihoz!

Vucuska!
Grat a babákhoz! Én a 17. hétig "dolgoztam"-gyakorlat kh-ban-, lépcsőn jártam, mindent ugyanúgy csináltam, mint előtte, aztán akkor durván elkezdtem keményedni, ettől úgy beszartam, hogy utána rengeteget feküdtem, pihentem,a végén 3X2 MagneB6-ot szedtem, a bébikék 37+4-re születtek nagy súllyal,progr.császárral, a babák uú feküdtek, mint a tiéid-szóval sztem sokat számít a fekvés, hisz a nagy súlytól is idő előtt kinyílhat a méhszáj. Én szoptatom őket az elejétől fogva, kizárólagosan, most kezdtük a gyümölcsöt. Ha szoptatni akarsz, jótanácsaim-ha nem veszed tolakodásnak :oops: - : SEGÍTSÉG az elején legalább, megtanulni egyszerre etetni mind2-t, szopipárnával, v két kispárnával-nekem az utóbbi jött be-és kitartás, na abból rengeteg....+én valszeg azért szoptatok még mindig és nem kapnak tápot, mert csak hetente 1X mértük őket a védőnőnél, nem paráztattam magam otthon feleslegesen a mennyiség miatt. Kocsi: egymás mögötti mellett voksolnék. Marha praktikus. Mi külön szobába tettük őket, 3 hétig egy ágyban, aztán külön, mindenki a sajátjában. Én is ott aludtam velük az elején. Ágyak egymás mögött, szemben fekszenek egymással, eldumálnak ébredés után. Bocsi, kicsit sok lett :oops:

Davandi! Szia! Majdnem egykorúak a gyerekeink :)

Binyek! Basszus 8) , de jó nektek! Mi is akarunk menni, de a babákkal, mert engem szívnak.

Kép
riddencs

én most iylen kocsit szeretnék venni! majd tavasszal már száguldhatunk ezzel, akkor már biztosan ülnek a csajok:

http://www.teszvesz.hu/item512332524_te ... ml#gallery

ez kb olyan , mint egy egyes kocsi.nem sokkal hosszabb :) [/img]

szanet

Off!

Sziasztok!

Akit érdekel egy éves bkv bérlet jutányos áron, az dobjon egy privit!
Köszi!

Bocsi!

Dóri
Vendég

sziasztok!
na most tényleg rossz híreket kaptam:-(
Réka tegnap este 7 óta ébreszthetetlen, Dani valamikor 11 óra körül még evett ugyan 10 grammot, de vissza is bukta mindet, mert a sok bömböléstől telement levegővel, ezért most mindkettőt ismét szondán keresztül etetik :-(
3 óránként így biztosan megkapják a 25 grammjukat, de nagyon gyengék, nagyon kimerültek abban, hogy meg kellett dolgozniuk a kajáért, leghamarabb csak délután lehet majd próbálkozni ismét a cumival:-(
továbbra is Vanda mellett vannak, de nem tudnak igény szerint enni:-(
Vanda megint kezd kikészülni, nagyon kész lett ettől, jönne haza ezerrel....
1szálpasi

basszus pasi ezen a lottos iráson én is úgy megilyedtem :cry: aztán meg tényleg nem jó hir,reméljük hamar rájönnek a törpök,hogy jobb cumcizni mint a szemét szonda.
riddencs akkor mi cáfoljuk a neten nem lehet komoly kapcsit ....
tonti,szanet aranyosak vagytok,de most lehet jobb nem beszélnem róla-úgy néz ki apa felfogta,hogy tényleg nagy a baj,de ez idő lesz mire visszaáll minden mert nem szeretnék elválni,de boldogtalan sem akarok lenni :cry: hogy van ez a mondás,hogy az életet nem álmodni kell hanem az álmokat megélni vagy megvalósítani,na szóval ez van :oops:

lanyané

Sziasztok!
Fanninak és Gergőnek nagyon boldog szülinapot!!!
Gyönyörű a video!!!Zsuzska nagyon ügyes vagy!!
Binyek!
Mint már mondtam tudtok élni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Aztán "szétugrálni" ám az ágyat :lol: :lol: :lol: :lol: !
(ÉNISÉNISÉNIS!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: )
Lanyané!
Ne már,hogy eddig nem érezted őszintének a dicséreteket!!!!!!!!!!Nagyon gyönyörűek a csajok és nem hiszem hogy bárki udvariasságból írna!!Mi a baj?? :cry: Különben nekem is szar napom volt tegnap,szerintem ma se lesz jobb,én is bőgtem.... :cry:
Myra!
Aranyos vagy hogy benéztél :wink:
Szanet!
Na már nem sokat kell kibírni és Apázhattok!!!Gondolom,hogy már nagyon várod!!!! :wink: :wink:
Davandi!
Üdv!!Mi is 33 hétre születtünk.
1szálpasi!
Sajnálom,hogy egy kicsit "megtorpantak" a törpök,de ez elég gyakori szerintem ebben a korban :( Én is nagyon sokat szenvedtem a csajokkal,alig tudtam megetetni őket,mert állandóan csak aludtak volna.Meg kell hogy erősödjenek kicsit,aztán minden egyszerűbb lesz!!!Legyetek türelmesek,az idő nektek dolgozik!!Vandának kitartás!Az a lényeg,hogy jól vannak a többi majd alakul!!

bognartundi0727

Sziasztok!

1szalpasi: sajnálom a rossz híreket! De ahogy a többiek is írták, sajnos előfordul ilyenkor egy kis visszaesés, mert gyengék még. De az idő tényleg nektek dolgozik. Egyre erősebbek lesznek és ügyesebbek. Vanadának kitartás!

Tünci: cuki a az új vonalzód!

Lanyané: sajnálom, hogy nehéz helyzetben vagytok! beszélgessetek sokat. Nálunk az mindig segít, ha nyugodtan leülünk beszégetni és elmondjuk mi bánt.

Tünde
Kép

Kép
myra77

sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük Mindenki köszöntését!!!
Jaj Lányok, olyan édesek vagytok, h. kinézitek belőlem, de nem én csináltam, hanem unokatesom :oops: :oops: :oops:
De sztem is nagyon szuper lett!!
Jól telt a tegnap, volt bébi zsúr is, majd teszek képeket!

Vandapasi! kitartás!! :cry: :cry: :cry:

Binyek, nem semmi :) min tudtatok ennyire összekapni, hogy elvitt oda? :) én is kipróbálom :) :wink: :wink:

Anett! a babakocsi jó, de már többtől hallom egymásutáni kocsival az a baj, hogy nem lát ki a hátsó, és megy a hiszti....de egyébként jólnéz ki. én a magaméval meg vagyok elégedve :)

zsuzska80

SZiasztok csak egy gyors bekukkra van idom...

Tunci koszi a bokot :oops: szerintem tok mashogy neznek ki, mar gondolkodtam is, hogy talan megsem egypetejuek... :shock:

Andi udv itt!

Binyek!!!!!! NAGYON IRIGY!!! Jo mulatast! :wink: Aztan postazad hozzam a babysitteredet! nemsemmi, hogy bevallalta az ejszakazast!

Vandaek! Kitartas es drukkok ezerrel!!!!

ZSuzska, vegigbogtem tegnap este a videodat!!! [color=darkred]Nagyon boldog szulinapot megkesve is Fanninak es Gergonek![/color]

Nem tudom mit akartam meg irni, de most el csaladi eletet elni....

pusz

dragonfly

tonti! ugyi vagy a nyelvek miatt, en is szerettem az olaszt de valahogy mikor hallom a spanyolt az meg jobban be jon, en is mikor ide jottem mar szinte tudtam a nyelvet, mert ro-ba is ugynazt dolgoztam amit itt es pont egy olasz cegnel, ahol valahogy ram ragadt itt meg ment mint a karikacsapas, nagyon hasonlo a romanhoz, elvegre mindketto a latinbol jon :wink: tehat nekem konyu dolgom volt

binyek! hogy en mindig irigykedek :oops: :oops: :oops: meg majd ki fogsz innen utalni :wink:

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 09:26-kor.
davandi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 09:26-kor.
davandi

Hahó ri-Csajok! :lol: :lol: :lol:

Hát véget ért a kaland,itthon vagyunk! :( De mintha kicseréltek volna!Nagyon jó volt egy kis kikapcsolódás és egy kis szerelem!
:oops:
Jöhet a következő fél év! :wink:
Hazafelé még megálltunk az akasztói csárdában ebédelni,ami inkább zabálás volt,mint ebédelés!Olyan desszertet ettem,hogy jaj!Mákoslütyü:áztatott kalács, vaniliaöntet, csokifagyi, gyümi, mákszórás, pörkölt mandula és csurgatott méz.Hmmmm...a végén már a dobhártyámon dudorodott kifelé,de azért benyomattam! :lol: :lol:

Vanda-pasi!
Szegény kicsikék!Pedig itt mindenki nagyon drukkol nekik! :wink:

Davandi!
Üdv közöttünk!Írd meg az adataitokat és beraklak a táblázatba! :)

Szanett!
Sajnálom,hogy nem sikerült összehozni a talit,de megyünk márciusban újra a gyerekekkel együtt,akkor majd találkozhatunk!

Mariann!
Még mindig küzdötök a pároddal?!Te szegény...Azt hittem,hogy már rendeződtek a dolgok! :roll:
Nem tudtok ti is lelépni egy kicsit valahová?Ha csak egy napra is...

Móni!
Dehogy utállak ki,te buta!Bárcsak mindenki elmehetne 2-3 havonta egy ilyen kis feltöltődésre! :wink:

Dragonfly!
Bébiszitter nem eladó! :lol: Meg kicsit túlsulyos csomag lenne...főleg,ha a "segédje" is kéne! :lol: Aki egyébként a menye,csak Mikim nevezte el a segédjének,olyan jót nevettünk rajta!

Zsuzska!
Nem kaptunk össze semmin(nem szoktunk,hál istennek),csak gondoltunk egyet és elindultunk...

Tünci!
Adtunk az ágynak! :oops: :oops:
Bár utána én a fürdőszobában aludtam a földretett ágybetéten, mert mióta nem alszunk együtt otthon a gyerekek miatt,elszoktam a horkolástól és nem tudok tőle aludni. :roll: Így maradt a fürdőszoba..... :wink:

binyek

Itt a táblázat: 1231682489.8256.htm

binyek

Boldog szülinapot Fanninak és Gergőnek!

1 szál pais :Kitartás nektek ,

Hát lányok annyit irtok tényleg nehéz utánatok olvasni.:)

Hogy van ennyi időtök?Nálunk mindig fennt van valaki és foglalkozni kell vele.Érdekes hogy a csaok még mindig nem annyira lelkesednek egymás iránt,igaz ha meglátják egymást elmosolyodnak néha fogják egymás kezét ,ennyi.Lehet ezt valahogy segíteni?
amonré

Binyek!

Lányok súlya:
Dorka 9180g
Lili 9380g
Reggeli 220 ml kakaó tápból v. rizstejből
Vacsora 200 ml tejbegríz
Ébredés reggel nyolc körül
(mióta szilárdat vacsorázunk, tovább alszanak)

Köszi!

Judit

jucicuki

sziasztok!
a helyzet csak annyit változott, hogy többeket esznek a babók. Dani nap közben rákapott a játszócumira, ezért egyszer bepróbálkoztunk, akkor evett egész szépen, de nagyon kimerült tőle, a továbbiakban ma már marad neki a szonda, Réka egész nap szondán kapja a kaját. mivel alig győzték kivárni a két etetés közötti időt, most már 30-30 grammokat kapnak mindketten.
Dani továbbra is akarnok, rögtön kell neki minden, főleg a kaja, de kézben egész hamar meg tud nyugodni, főleg olyankor, ha Vanda vagy én beszélünk is hozzá:-)
Réka türelmes és csendes:-)
amíg stabilan meg nem esznek minden etetésnél 35-35 grammot, addig megy nekik az infúzió is....
1szálpasi

Sziasztok!
Köszi annak, aki hiányolt. próbálok jönni, de a gyerekek mostanában kétfelé alszanak(no, Judit, megint egy csónakban...), és eléggé anyásak a torokgyulladás óta (ez maradt utóhatásnak), így mindig van rajtam valaki. Mivel több gyerekünk nem nagyon lesz, próbálom kiélvezni, h kisgyerekek lógnak rajtam :lol: Jól esik ám nagyon!

Szanett, nekünk pont ilyen kocsink van, és kilát belőle Huba hátulról, azaz föntről. Én szeretem. Nem egy strapabíró, tehát nem akasztok rá minden szirszart, amit szeretnék, de bírja azért. Én ajánlom.

Vandáéknak sok gyógypuszi és kitartás! Újabb képek?

Judit, tejbegrízt tányérból asztalnál vagy tápszer helyett cumisüvegből? Nálunk elég korai ébredések vannak mostanéban, azért kérdem.

Tünci, mikor átváltottatok sima tejre estére, ne aludtak kevesebbet a lányok? Nem ébredtek arra, h éhesek?

Szia druszám, Davandi. És a lányomnak is akadt druszája :lol:

Kép
an°°di

A gyönyörű Fanninak és a szépfiú testvérének, Gergőnek pedig megkésve bár, de nagyon boldog születésnapot!
Kép

Kép
an°°di

Sziasztok! Gyors bekukk!

Pasi, ezek szerint csak pihiztek a srácok a nagy "tömések" között. :lol: Örülök, hogy javult a helyzet.

Davandi: Üdv! Csajok édesek! ... És mégegy kisPé! :lol:

szanet: kocsi nem lesz túl szűkös? Téli ruciban hogy fognak beleférni? Egyébként jól néz ki. ... Vágod már a centit? :lol:

Juci: Ti hogy és mikor váltottatok át az esti etetésnél szilárdra és (gondolom) kanálra? mikor etettk? mi fürdetés után, de addigra úgy kidőlnek, hogy nem lehetne őket kanállal etetni... :wink:
...
és Lányok: Ti hogy kezdtétek a cumiról csőröspohárra és pohárra átszoktatást? az enyémek nem rajonganak a csőrösért, pedig már latexet is beszereztem, hátha túl kemény volt eddig a csőr :roll: :?:

Petra
Kép
petricsek

Andi, Petricsek!

Kb. két hete váltottunk a karácsonyi szünet alatt. Fürdés után esznek, kanállal, etetőszékben, persze ilyenkor mi etetünk. HIPP jó éjt cuccot esznek, mert amit én főzök azt nem nagyon eszik meg. Egy barátnőm ajánlotta, hogy kezdetben tegyek hozzá a boltiból, aztán fokozatosan hagyjam el, meg fogom próbálni, mert k..va drága :evil: Pohárból (csőrős) kapnak még utána 50-60 ml laza tápit és mennek aludni.

Én az aventes cumisüvegre vettem avent szilikon csőrt, azzal keztük, ez csepegésmentes, de most már a mezei, csepegős műanyagból is ügyesen isznak.

1szálpasi, hajrá gyerkőcök, kitartás nektek.

Davandi, üdv itt!

Binyek, irigy-birigy, bár nagy a szám mert én amúgy sem hagynám itthon őket

:oops:

Jó éjt!

Judit

jucicuki

Petricsek, mi Nuby itatóval kezdtünk vmikor a nyáron. Könnyű dolgom volt a melegben :wink: Azt egyedül is tudták fogni, inni belőle kicsit macerásabb volt, de egy éves koruktól kezdve egyedül isznak pohárból. Azt úgy kezdtük, h mikor már ülni tudtak, ebéd után mindig gyakoroltuk picit a pohárból ivás. Aztán szép lassan egyre kevesebb lett a pólón és egyre több a szájukban. Most egyedül is ügyesen megy már.

Lépek vasalni.

Judit köszi a választ! Én sztem megpróbálom anyáink módszerét, a lájtos tejbegrízt üvegből. 8)

Jó éjt! :arrow:

Kép
an°°di

Sziasztok!
Andi!
Nem volt ilyen gond amikor átálltunk a tejre.Bár nálunk 7-kor van a vacsora és 8-kor kaptak tejet lefekvés előtt,úgyhogy szerintem nem is az éhség miatt itták,illetve isszák a tejet.Így alszanak fél9-9től reggel fél8-8ig.Mai napig így van még nem panaszkodtak :lol:
Petricsek!
Nálunk is Nuby volt az első.1.5 évesen,már csak reggel és este kaptak cumis üvegből,napközben csőrös.Alkalmanként próbálkoztunk pohárral.Aztán a Sára finoman fogalmazva arcra esett és nagyon csúnyán felrepedt a szája így szegény kénytelen volt egyik napról a másikra pohárból inni,a Nóri meg szolidarított :(
Davandi!
Gyönyörűek a csajok!Remélem már jobban vagy :wink:
Binyek!
Üdvözlöm a Nászutas Párt! :wink: :wink: :lol: Én sem bánnék egy ilyen kalandot vagy legalább egy mákoslütyüt :shock: :lol: Elhiszem,hogy a gimnasztika után volt étvágy :lol: :lol:

bognartundi0727

Sziasztok!

Meg mindig nem vagyok almos (persze, tegnap delig aludtam) :oops: Apa meg mar huzza a lobort.

Szia Davandi, udv koztunk, nagyon edik a Lanyok es Ok is egypetejuek?

Szanet: elfernek a Csajok ebben a kicsi kocsiban? Amugy jol nez ki. En gyerkoceim mar lassan nyomorognak a mienkben. :roll:

Lanyane: sajnalom hogy rossz a helyzet a ferjeddel, biztosan nagyon hianyzik ez meg Neked a ket kicsi melle. :? Remelem hamar megoldodik a dolog es O is veszi a lapot. Szerencsere mi ezen mar tul vagyunk, volt egy idoszak amikor mar majdnem hazautaztam es itthagytam de vegul sikerult egyutt legyoznunk az akadalyokat, az elso gerek utan kicsit nehez de ha ezt tulelitek akkor mindent! :wink:

Tundi: Ne sirj, pasik miatt meg foleg ne, ugy hulek ahogy vannak. :lol:

Binyek: szolj ha erre jarsz nyaralni, szivesen megismernelek! :D :wink:
(Amugy nyaron most mar tenyleg osszehozhatnank egy talit! :oops: )

Andi: en is hianyoltalak, este vasalsz? Tudod ki ... :lol: Rajtam is lognak a gyerkoceim egesz nap, jonnek utanam es nyujtjak a kezuket hogy vegyem fol Oket a meg leulok ha foldre ramvetik Magukat. :D (Amugy ne aggodj, a 4 es fel evesem is allandoan raktam csung, szoval ez meg eltart egy ideig, nyugi! :wink: :D )

Engem meg nem vitt ra a lelek hogy poharat adjak a kezukbe :oops: azt hiszem ideje lesz! :roll: Vacsira is meg csak tejcsit kapnak gabonapeppel pedig lassan mar nem is babak, a fene, de gyorsan megnonek! :shock: :lol:

Mostanaban nagyon keveset esznek foleg Anna, nem tudom mi ez, teljesen lealltak, most kb. a felet eszik annak amit elotte. :? Szerinte a sullyuk is all azt hiszem most inkabb nyulnak.

KépKép
KépKép
tontica

Jó reggelt Mindenkinek!

Fanninak és Gergőnek Boldog Szülinapot!

Zsuzska! Nagyon jó a videó, nagyon meghatódtam.

Davandi! Üdv köztünk, nagyon cukik a kis csajok.

Szanet! Gondolom már nagyon várod, hogy a párod hazaérjen. Ez a 2 hét biztos lassabban telik majd, mint az elmúlt 1 hónap. Nálam legalábbis ez az érzés szokott lenni, ha valamit nagyon várok.

Binyek! De jó Nektek! Egy ilyet én is el tudnék képzelni, de sajnos nálunk csak képzelet marad.

Judit! Örülök, hogy minden oké volt a fejlődéspszihológián.

1szálpasi! Nagyon szépen halladnak a babák, egy kis megtorpanás az belefér, valamikor nekik is kell pihenni. Nem lesz semmi baj. Üdv, Vandának is és a piciknek.

Petricsek! Köszi, hogy megkérdezted a kaját és csőröspoharat, ez engem is érdelkelt. (És persze mindenkinek köszi a válaszokat.)
Ti mikor mentek gasztrora? Mi is visszük Zsófit a Madarászba, már kíváncsi vagyok mit fognak rá mondani, de csak febr. 16-ra kaptunk időpontot.

Ilyan kaját hogy vajaskenyér felvágottal, stb. mikor adtok a gyerekeknek? Itt a környéken akikkel beszéltem kismamik, már ilyeneket adnak vacsira és reggelire a gyerkőcöknek. Tehát reggeltej vagy táp mikor felkelnek, és utána velük még megreggeliznek, majd tízórai ébed és uzsi, aztán este vacsi a családdal majd lefekvéskor tej.

Üdv,
Ancsi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Ancsi,
én egy éves kor körül kezdtem. Most úgy esznek, h

reggelire tápszer,

tízóraira babapiskóta, natúr joghurt, esetleg gabonával, de volt, h mézes vajas kenyeret kaptak vagy vajas kalácsot.

ebéd meleg kaja,

uzsonna gyümölcs, banán, alma vagy gyümipép, kölesgolyó vagy keksz, de volt, h tejberizst kaptak meggyel,

vacsora hideg, kenyér, felvágott, krémsajt, sajt, kőrözött, ilyesmi

utóvacsi este lefekvéskor tápszer

előtte nem nagyon tudtam ennyi étkezést bezsúfolni a napba, főleg, hogy a napközbeni alvásuk is sokkal esetlegesebb volt, és persze a tízórai, uzsi azért nem mennyiségek, csak épp, h legyen valami.

Tontica, mostanában az enyémek is kevesebbet esznek.

KépKép
lili73

Sziasztok!
Nem tudtam rendesen visszaolvasni, de... Mariann, én is magam alatt vagyok. Mondjuk nem kifejezetten Apa miatt, csak hosszú ez a tél és kicsit bedepiztem. Itt ez a két kis bőgőmasina, megint volt 1-2 húzós éjszakánk és hát a nappalok is, csak a gyerekek, előtte meg 35 év "egyedül"... szóval kicsit besokalltam. De megoldás nincs, most úgy érzem, korai bölcsi lesz ebből, de 1 éves koruk alatt nem lenne szívem... aztán meg már valószínű, hogy mégsem fogom annyira akarni... Semmi nem jó nekik. Egész nap próbálom őket szórakoztatni, meg pakolom őket egyik helyről a másikra, hogy változatos legyen, de mindig van nem tetszés, s milyen messze még, hogy "értelmesek" legyenek :shock: :evil: Mondogatom én magamnak, hogy dehát ezt akartam, de.... hát nem egészen így képzeltem eredetileg...
Bocsbánat, ez most kijött :(
S most is üvölt az egyik :cry:

Kérdésem lenne. 6 hós, még nem igazán kúszó, nem ülő gyereknek játék ötlet???

S még 1. Ha vizet nem szeretik, ti mit adtok nekik inni?
Köszi!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!
Tonti!
Hála Isten nem pasi miatt bőgtem,inkább csak rossz passzban voltam/vagyok!Inkább az a bajom amit Fanni írt:a hosszú tél,az uram egész nap dolgozik,semmi időnk egymásra kettesben főleg,sokszor napokig nem találkozom felnőttel ha igen akkor sem bírok beszélgetni mert akkor a csajok nem hagyják..... és ráadásul szörnyű lekiismeret furdalásom van,hogy így érzek :( Különben a férjem próbál segíteni,de én hülye mártír alkat vagyok,de ma délután elmegyek dumcsizni a barátnőmhöz :roll: apa meg vigyáz a csajokra.Az evés miatt ne aggódj,már elég nagyok hozzá,hogy tudják mennyire van szükségük.
Ancsi!
Evés ugyanúgy van nálunk mint ahogy Lili írta és kb.1 éves koruktól :) Annyi ,hogy tízóraira nálunk általában valamilyen kenyér vagy kifli.
Fanni!
Elhiszem,hogy kicsit besokalltál,ez a korszak sem egyszerű amiben vagytok.Ülni,mászni még nem tudnak,de a fekvést már kellőképpen unják :? Az újságok nekünk bejöttek ebben a korban,frankón tépkedték,csak arra kell vigyázni,hogy ne egyék meg :D ,meg ha körbe tettem őket plüssállattal abból szívesen mazsoláztak :wink: A lányok sem itták meg a vizet,én babateát adtam nekik(talán HIPP volt) vagy a bébi italos gyümölcslevet higítottam felesben.Nem akarlak elkeseríteni,de ha már "értelmesek"akkor sem mindig egyszerű velük.A lányoknak is mindig van valami, inni kell,pisilni kell,.......folyamatos a pörgés+fél szemem mindig rajtuk kell hogy legyen,ráadásul pakolok utánuk egész nap!Pedig a lányok nem rosszak,csak gyerekek :roll: Én is szoktam mondani a férjemnek,hogy lehet inkább halakat kellett volna vennünk :lol: :lol:

bognartundi0727

sziasztok!
Dani türelmetlen, és hangosan követeli a kaját, Réka továbbra is csendben tűr, de ma reggel mindketten 35-35 grammot kaptak, szondából :-) ha ez így marad, és stabilan bírják ezt a mennyiséget, lekerül az infúzió:-)
már csak meg kellene tanulniuk önállóan is ügyesen enni....
tegnap este fürdetéskor Dani 2 kg 5-6 dkg, Réka 1 kg 85 dkg volt.....hajrá súlygarapodás, és irány haza:-)
Vanda keveset alszik, de bármit megtesz, hogy minél hamarabb hazakerüljenek, megint a "régi", lelőhetetlen izgőmozgó :-)
pasinak most nagyon nyűgös napjai lesznek, mert vissza kell jönnöm dolgozni, nem tudok menni a babókhoz és Vandához:-(
1szálpasi

Pasi
Amit már sokszor írtam/tunk:türelem.Tudom,hogy nehéz.Nagyon picik és időt kell nekik adni.

Fanni
Mindannyian így érzünk mostanság,vagy legalábbis nagyon sokan.Fiúk imádták anno a játszószőnyeget(még most is néha),mindig más kütyüket lógattam rá.A másik kedvenc:ikeás plüssök a nagy címke miatt.

Mi is hármasban maradtunk,apa mától újra dolgozik :cry:
Vendég

Lányok, köszi a csőrös-kajás válaszokat! :P

Kaja nálunk:
kora reggel tápi
tízórai rizses, zabos v. kukoricás-gyümis pépek, esetleg sajt, zsömi, kifli, kenyér
ebéd főzött főzi (bár már itt is próbáltam eléjük tenni párolt zöldség darabokat, de csak öklendeztek tőle :roll: )
uzsi hasonló a tízóraihoz
vacsi tápi (a sinlacot már nem eszik, mert besokalltak tőle)

azt hiszem, akkor mi is elkezdjük lassan a vajas-mézes-túrós-miegymásos kaját. én felvágottat csak tiszta sonkát mernék, de hát hol van olyan?!
bocs, ha kicsit banálisak a kérdéseim, de most kicsit meg vagyok kavarodva kajailag ... 8)

Lelkibaj :cry: : én is tele vagyok ezzel a krva téllel, elegem van mindenből. ráadásul szakdolit kellene írnom, és úgy néz ki költözünk is tavasszal, aminek a család nem örül. de hát majd csak lesz valahogy! :lol: szerencsére eddig megúsztuk a betegségeket is.

Tonti: a fiúk nálunk is csak féladagokat esznek mostanság. szerintem a friss levegő hiányzik nekik, mert ebben a hidegben jó, ha egy héten kétszer kimegyünk velük. :roll:

Petra
Kép
petricsek

fanni: nálunk a mesekönyveket imádták nézegetni, ha köréjük pakoltam, és a felettük lógó csörgözörgőket.

Petra
Kép
petricsek

Sziasztok!

Látom a tél mindenkinél megteszi a hatását, és padlóra küldi ez embert. Azt hittem baj van velem, hogy mostanában rossz paszban vagyok, de látom Nektek is ugyan olyan. Nem azt mondom, hogy örülök neki, de legalább tudom nem én kattantam be, ahogy apa gondolja. Hiába próbálom elmondani neki mi a bajom, egyszerűen nem érti. Sajnos, én is kezdek besokalni. Tök egyedül vagyunk, semmi segítség, reggeltől estig nem tudok kihez szólni, és semmi mást nem csinálok, mint a gyerekek és a házimunka. Én sajnos nem csak erre vagyok programozva.

1szálpasi! örülök, hogy ilyen szépen esznek a csajok.

Petricsek! Ti merre laktok? Mi a 15.kerben, hátha néha össze tudnánk futni. Mikorra tervezitek a költözést? Már megvan a pecó?

Tünci! Nem csoda, ha Te is rossz paszban vagy, hisz régebb óta csinálod, mint mi. Majd csak el múlik. Már várom a nyarat, hátha jobb lesz.

Ancsi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Tonti
Szerintem normális hogy kevesebbet esznek.A körülöttem lévő hasonló korú gyerkőcök is alig esznek.A dokinénink szerint addig nincs gond amíg van széklete a gyereknek,csak arra kell figyelni,hogy az a kevés amit megesznek az "értelmes" kaja legyen.Az öcsémék lánya hónapok óta alig evett(csoki,piskóta,torta........csupa tartalmas kaja :x )egész nap ivott,majd 3 litert :shock: .Én mondtam nekik,hogy én speci elvinném egy vérvételre(tök sápadt volt karikás szemekkel,2-3 hetente beteg....).Nem vitték.Aztán tüdőgyulával kórházba kerültek,vérvétel.......kiderült,hogy vérszegény.ÉS MÉG MINDIG NEM VESZIK KOMOLYAN :evil: :evil: :evil: :evil:

Az én kölkeim a világot megennék :lol: :lol: :lol: Én még nem fejeztem be úgy etetést,hogy elfordították volna a fejüket,mondván nem kérnek többet.A szívem szakad meg,de limitálom a kajájukat,mert ha többet kapnak,egész nap jön belőlük vissza.Ami nem kóros,mert ugye közlekednek,nyomják a hasukat...stb,de elég idegesítő.

Bocsi,hogy nem válaszoltam megint mindenkinek,de én is csak olvasok inkább,mire írni kell már megint elfelejtem amit írni akartam.

Lanyané
Gáz nálunk is akad(sok volt a 3 hét együtt itthon :?: )Péntek este azt mondta mehetek ahova akarok :shock: .Mondtam jó,de viszem a gyerekeket+ a fizuja 40 %-át,stb,stb :lol: :lol: :lol:
Szombaton reggel már nem volt semmi gond,de mondtam neki,legközelebb előbb gondolkodjon,utána beszéljen.Én akármennyire haragszom rá az adott pillanatban,nem szoktam olyanokat mondani neki,amiket ő kiejtett a száján.

Marci tegnap felállt a kiságyban és ettől annyira megijedt,hogy sírva fakadt :lol: :lol: :lol:

Fanni
Van egy tök jó "zörgős" textilkönyvem,fiúk szinte napokig el voltak vele.Elküldjem?
Vendég

Lanyok, elhiszem hogy kivagytok, hallottam otthon minuszok vannak es nekem ez a plusz 6 fok is baromi hideg. Telert en sem bolondulok mar csak azert sem mert akkor allandoan betegek vagyunk. Nekunk is ez a 3. nap hogy nem mozdultunk ki sehova, utoljara penteken a dokihoz.
En az elso gyerekkel voltam nagyon depis, nem ismertem itt senkit, szerencsere most van egy szupi baratnom es nagyon sokszor atjon segiteni es biza en elmegyek erre-arra Vele, kavezni (viszem a gyerkocoket is) bevasarlokozpontba setalni vagy csak a varosban, moziba is egyre gyakrabban megyek ja meg nekem itt van Rate is akiert allandoan menni kell a suliba meg cipelni ide-oda.
Eppen ezert most nem is nagyon szeretnem beadni a kicsiket bolcsibe viszont annak idejen Rate 1 evesen ment 4 oraban mert mar nem birtam Vele itthon allandoan unatkozott, nem tudtam mit kitalalni Neki, amint bolcsibe mint nagyot javult a helyzet.

Szoval kitartas! :wink:

Pasi: csak igy tovabb! :D

KépKép
KépKép
tontica

Fanni!
Mi is nagyon szenvedünk napközben:fekve nem jó,ülni nem tudunk,kézben jó lenne,csak az meg nekem nem jó.... :roll:
Mi Hipp-es babateát iszunk(most pont alma-citromfüvet),de fele mennyiségű teát teszek bele,mint az előírt,így egyáltalán nem édes,csak van egy kis íze.De most hogy betegek voltak adtam nekik grapefruitmag-cseppet,az kicsit jobban megízesítette a vizet,ezért most húzzák az orrukat egy pöttyet a teára,de majd visszaszoknak... :?

Petricsek,Lili!
Átírtam a kajátokat a táblában,de szóljatok nyugodtan,ha változás van,mert csak akkor tudunk mi többiek viszonyítani a kajálás,ha pontos infók vannak.Hisz a nagyobb babások a példaképeink!Követünk benneteket! :wink:

Tonti!
A talit tényleg össze kéne hozni!Nekünk van a Duna partján egy frankó nyaralónk,ahol még alvási lehetőség is van egy-két családnak,jöhet ide mindenki.Én örülnék neki! :lol:

binyek

Tonti!

Miért Te mikor vasalsz?!!?
Én is este nyomom, altatás után, sőt tegnap még body-t is festettem :lol:
Aputól kaptam 12 darabos csillámos ruhafestő tollat és kipróbáltam. Állítólag az első mosásnál kijön és lehet újra alkotni. Majd megmutizom.

Csajok, akiknek betett a tél, a felnőtthiány, nincs a közeletekben baba-mama klub, vagy valamilyen babás-mamás foglalkozás, ahová ki tudnátok mozdulni legalább egy héten egyszer?

Judit

jucicuki

Könyhatündérek(vagy ördögök?)
Kép

[/img]
Kép

Kép

[/img]
Kép

Olyanok,mint Benszi gyerekei.Néhány méternél távolabb nem mennek egymástól :lol:
Légzésfigyelőt kb 2 másodperc alatt leszerelik :lol: :lol:
Vendég

Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, megindító, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest

Sziasztok!

Banika: édesek a srácok. Látom van segítséged a házimunkában :D

Judit: kiváncsi vagyok a bodyra.

Látom mindeni nehezen bírja ezt a téli bezártságot. Én is beállok a sorba. Bár most nem vagyok annyira magam alatt. Az elmúlt 4 és fél éve, mióta itthon vagyok, volt már rosszabb is.

Petricsek: elhiszem, hogy nehéz összehozni a szakdolit. Van segítséged, aki vigyázzon a srácokra, amíg csinálod? Most nekem is folytatnom kellene egy sulit, ahol tavaly halasztottam a pocakom miatt. Plusz szintén szakdoli írás.De nem tudom megoldani a kicsik és Kíra felügyeletét. Most próbálok még halasztani, de ha nem lehet akkor kárba megy 3 fél év munkája, ami Kíra mellett nem volt egyszerű. Szorítok neked, hogy sikerüljön.

Hú mennem kell, éhesek a mókuskák.

Tünde
Kép

Kép
myra77

Sziasztok
Visszaolvasni,már látom,esélyem sincs,inkább mesélek.Van mit,bár már látom,hogy a felét el fogom felejteni,bocsi.

Most jól vagyunk,holnap kell visszamenni kontrollra és aztán jön a többi :roll: Kezd visszaállni a rend is itthon,de lassan.Lányok még mindig érzékenyek,nélkülem nincs világuk,szóval még nyögjük az utóbbi hetet.Ráadásul én a héten újra dolgozom itthon,muszáj,mert nagyon kevés a pénz,nem unatkozunk. :(

Akkor mesélek.
Az egész szilveszter napján,délután kezdődött.Illetve hamarabb,mikor az unokatesómék eljöttek látogatóba,mint utóbb kiderült,2 beteg gyerekkel.Ők ezt tudták,csak velünk elfelejtették előtte közölni. :evil:
Száva orra picit folyt.Én már ekkor beparáztam,ugyanis soha,előtte nem voltak még betegek a csajok (és erre én olyan büszke voltam).Tudtam,hogy előbb utóbb mi sem ússzuk meg,na de ennyire??
Vettünk Nurofent,jól is aludt,szívni kellett sokat az orrát,ennyi.Másnap picit bágyadt volt,de evett,olyan volt,mint máskor.Noa is.Aztán estére ő is nyűgös lett,Száva pedig nem tudott elaludni a sok takonytól.Hiába szívtuk,nem jött,csak szörcsögött.Felhívtuk az ügyeletet,mégis mit tegyünk.Ambroxolt és Nasivint javasoltak,jót is tett.Száva végig aludta az éjszakát,Noa viszont végig nyűglődte.Péntekre Száva már jól volt,Noa nem annyira,folyt az orra,picit rekedt volt a hangja,de ennyi.Evett,ivott,játszott.Aztán kihívtuk az ügyeletet,csak nézzék már meg őket.Hívtam én Bubót is,a saját dokinkta,de az istenért nem tudtam elérni.
Vendég

Ilyenkor tudnék felrobbanni! Tegnap este irtam ide, de nincs itt??? Hát én ezst nem értem ……

Kocsi: nem lesz szűkös, mert majd csak március végétől gondoltam, hogy használjuk.de én nem tudnék amúgy sem olyat venni, ami egymás melletti, mert be sem férne a liftbe.meg amúgy sem tudnék vele közlekedni(egy ajtón sem férnék be)
Én már akkor tudtam, hogy ilyen kocsit szeretnék, mikor a mostanit elhoztuk. mert akitől ezt hoztam ő akkor vett ilyet, és nagyon megtetszett, hogy milyen kicsi. 

Petricsek:
Én most is pohárból itatom a lányokat, mikor esznek.már kicsi koruktól.Szerintem megszokják egy idő után, h abból isznak.Kezd el, és majd belejönnek.Addig meg sűrű ruhacsere 

Fanni

Nyugi, tényleg nehéz néha! És én is szoktam így kiakadni, mikor semmi nem jó nekik.És nagyon nagy lelkiismeret-furdalásom van, hogy így érzek.ez a legrosszabb.de szeretem őket, mindig megnyugtatom maagmat, csakhát tényleg nehéz 24 órából 30 at velük lenni.felnőtt társaság nélkül 
Vizet nálunk Janka szereti.Anna inkább almalevet iszik.Müllerben szoktam venni 750ml-t 265 Ft-ért.Az nagyon jó ár. De a Hippnek is vettem régen az alma-édeskömény teáját.vagy próbálj meg gyümölcsteát.mármint olyan darabosat főzni.

szanet

Kép

Kép

Nagyon röhögni nem ér, semmi kézügyességem sincs és a rajzkészségem is világ életemben nulla volt :roll:

Judit

jucicuki

davandi! gyere meg erre :D nagyon edesek a csajok, most menyit nyomnak?

lanyane! :cry: remelem hamar minden rendben lesz, szoritok nektek

binyek! az a deszert nagyon nyami-nyami :D es koszi hogy nem sertodsz meg a sok irigykedesemen, hat tenyleg jo lenne neha lelepni apaval ketesben kicsit szet verni valami agyat :oops: :oops: na nem hogy nincs intim elet, de azert valahol mashol biztos jobban el tudja magat engedni az ember (mi 4-ben vagyun a haloban) :wink:

tonti! jo lenne talizni, de mi nyaron nem megyunk haza, a ferjem nagyon sokat dolgozik nyaron , ha szerencsenk lesz talan osze hozunk 1het tengert itt a kornyeken, nem irtad merre laktok

fanni! mindenkinek vannak idoszakok hogy valahogy nem jon osze semmi, es persze hogy akartad a babakat es neha nem olyan mint amit elkepzeltunk, de lehet holnap jobb lesz es akor mindent el felejtunk, vagy mikor olyat csinalnak amitol el ajulunk, nyugodtan panaszkodjal picit segit, mi kisebbek vagyunk de viz helyet nagyon gyenge kamila teat adok nekik, pl a dobozon az van irva hogy 70ml vizhez egy csucsos kiskanal teat, en meg 140 vizhez adig nem csucsos kiskanal teat, epp hogy van valami ize-bize, de csajok letet tudnak jobbat

csajok! mi ez a sinlac, itt nincs ilyen nevezetu, de ha le irjatok lehet ra jovok hogy mi es lehet itt is van, csak maskep hivjak :roll:

ptricsek! milyen szakdolit kel irjal? es hova koltoztok?

banika! sajnalom a veszekedest :cry: hat tenyleg nem jo ilyneket halgatni, meg akor is ha tudjuk hogy nem igy gondoljak, en meg nem kaptam ilyet de lehet masmilyet ami bantot, sokszor olyan hulyek, persze mi is :oops: olyan supermanok ezek a sraccok, mar le stopiznek egyet Michellnek, de sosem tudom melyk-melyk
:oops: :lol:

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Ügyelet kijött,Száva ok,Noának picit sípol a tüdeje :shock: Ha nehezen venné a levegőt,újra telefonáljunk és akkor ír fel Spiropentet :shock: Ezt mondjuk nem értettem,miért nem lehetett akkor és ott kiírni és ránk bízni,hogy kiváltjuk-e vagy sem,na mindegy.Persze du. telefonáltunk a receptért,mert Noa kezdte nehezebben venni a levegőt.Kapott is belőle,jól fel is spanolta éjszakára.Aztán már éjjel is hallhatóan máshogy vette a levegőt.Olyan,mint amikor az ember be van rekedve és mély levegőt vesz és hallani a légzését.Aztán reggel már nem volt hangja,de nagyon jó kedvű volt,evett is.Én már alig vártam,hogy hétfő legyen és lássa Bubó őket,de még csak szombat volt.
11 felé újra felhívtuk az ügyeletet,nagyon nem tetszett,ahogy Noa a levegőt vette.Az ügyeletes doki meg közölte,hogy ez még belefér a betegségbe,mert ezek ilyen asztma szerű tünetek,majd elmúlik :shock: Én azért csak megpróbáltam újra Bubót és tök véletlen sikerült elérni 11:30-kor.(azóta is áldom az istent ezért.Bele sem merek gondolni,mi lett volna,ha ő akkor nem jön ki)
Közölte,hogy délben Pécsre utazik,de kijön.Épp időben értük el.
Még meg sem vizsgálta Noát és közölte,hogy fullad :shock: :shock: :shock: Ami nagyon megterheli a szívet.Adott egy szteroid injekciót és közölte,ha ez egy órán belül nem hat,irány a kórház.
Sírva dobáltam a bőröndbe a cuccainkat.Tudtam,hogy nem ússzuk meg.Bőgtem,mert sajnáltam és közben féltem,aggódtam és nem tudtam,mi lesz Szávával.Borzasztó volt.
Egy doki a kórházban elintézte,hogy Száva is velünk maradhasson,ez borzasztó nagy ajándék volt.mikor beértünk,Noát rögtön micronephrines inhaláló elé ültették.Ezt már csak nagyon gázos esetekben használják.Közölték,hogy ha még egy éjszakát otthon marad,akkor nagy eséllyel megfulladt volna :cry: :cry: :cry:
Azt mondták 2-3 nap és hazamehetünk.Aha,készültünk a keddre,mindenki bíztatott,hogy mehetünk,aztán jó nagyot koppantunk.
Vendég

Folytatom,csak éhesek a csajok.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: