A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

igen igen várjuk ám a híreket....... :D nagyon gyarapszika névsor az alsó táblába ám :D :D Kata: kitartást már én is nagyon nehezen birom ....alig várom már a nagy találkozást és félek tőle hogy ha hétfőn bemegyek majd azt mondják jól van anyuka akkor még várjunk pár napot..... :cry: nehéz időszak ez......
erzsebet0312

Sziasztok!

Szerintem Peni babája most születik meg. :)

Kata! Nyugi! Martin nem marad bent. :wink:

Anyukák! Gyertek mesélni!!!!

Én megjártam a piacot és Lacának borotva pengét kellett volna vennem. Ma rájöttem, hogy sajnálom, a pasikat, mert se a DM-ben, se a Rossmann-ban nem volt. Tuti mindegyik ezt kapott karira. :)

Katuska! Mi volt az uh-on???

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

NA megérkeztünk az UH-ról. Szép nagy baba, ez volt az első szava a dokinak.
Bpd 98-as, becsült súlya 3700gr. Fejvégű úgyhogy veheti a sapkát sálat és jöhet kifele!

ERzsébet! nyugi neked is, hisz még hátravan két hét! Ne sürgesd kis Buborékot, mindennek megvan a maga ideje!

Kata! igazad van, hogy vártok a természetes indulással ha minden rendben van! Lélekben is elengedted? Tényleg beszélj vele, hogy ideje kibújni mert nagyon nagyon szeretnéd már és már itt az ideje!
Lehet még a végén a dokid úgy dönt, hogy burokrepesztés vgy oxitocin vagy bármi csak elbillenjen végre az a mérleg valamerre.

Gombócmakka! nálunk kellett szólni a gyerekdokinak, hogy hamarosan lesz egy új páciense. Így megismerkedtem vele én is. Azért jobb találkozni vele személyesen is még szülés előtt mert meg tudjátok beszélni, hogy mikor jön ki először stb stb. Nálunk a hazaérkezés utáni napon szoktak kijönni a védőnővel együtt. Ezt érdemes tisztázni vele, hogy tudd mire számíts. SZóval jobb elmenni már előtte.

Krisz! babavizet fölösleges venni mert felbontás után egy nappal azt is ugyanúgy forralgatni kell. Az inkább utazáshoz való ha tápszeres a baba és fel tudod használni az egy litert. Azt a pár nyeletet amit ilyenkor megiszik jobb forralni! És igen úgy kell, hogy felforralod és megvárod míg lehül. De nem igényli minden baba az itatást. Én soha nem adtam....mondjuk utána meg szenvedtem is vele, hogy nem akar inni! Úgyhogy most fogok adni de még az elején nem...majd három hónapos korától, hogy szokja!
katuska79

Katuska: kösz az infót a vízről. Hú, mekkora már Petra! Máté is ilyen nagy volt?

krisz78

Katuska: akkor a te babád sem lesz valami picike!!!! 3700 gr???? A 9 nap alatt még bőven meglehet a 4 kg is!!!! Lehet, te is jobban jársz, ha megbeszéled vele, hogy most már inkább kint növögessen!!! :-)
Én úgy vagyok vele, hogy nekem már mindegy a császár miatt, de azért neked még ki is kéne valahogy préselni magadból... :-) Máté mennyivel született????

Kép
jandrea

Krisszel egyszerre merült fel bennünk a kérdés Mátéról... :-)

Kép
jandrea

Katuska! Szép méretek. :)

Kép
hanna30

Jandrea: neked mikor lesz a császár? vagy nem lesz időpontod?
erzsebet0312

erzsébet: még nem tudom, csak jövő hét csütörtökön tudom meg. A doki azt mondta, hogy a kiírt időponthoz közel. Mivel jan. 25 az vasárnap, ezért valamikor azon a héten, ha addig nem indul be.

Kép
jandrea

Máté 3370-el született...szóval tényleg cuccolhat a kiscsaj:)
De érzem is, hogy nagyobb...legalábbis a pocakom klasszisokkal nagyobb és lett is rajta repedés. Nem véletlenül nem megy már az alvás és nem véletlen lett rossz a vérképem. Elevenen felfal belülrőőőől!!!! :D :D :D

Andrea ne is mond...remélem a Bpd nem kúszik már magasabbra mert ugye elvileg 10 centire tágulunk ki....

Csak épp most szedi szét apa a kocsit úgyhogy a hétvégén még bent maradhat a jó melegben úgyis olyan cudar idő lesz idekint.

Én nem tudom milyen bunkó közönséges emberek vannak! Az uh-on voltak millióan, sokan nem kérnek időpontot, szépen várnak a dokijukra meg hogy az időpontosok lecsengjenek. Erre egy pasi oylan ordenáré módon elkezdett ott veszekedni az asszisztensnővel, hogy már két órája ott ülnek! Ja csak épp se időpontot nem kértek, se be nem jelentkeztek a betegfelvételi irodán...csak a dokit hívták fel, hogy jönnek. És még neki állt feljebb! visszhangzott tőle a KH....undorító volt a viselkedése ahogy szitkozódott...legszívesebben beszóltam volna neki, hogy el lehet ám menni nagypofával fizetős magán UH-ra is és nem itt játszani a nagymenőt!
katuska79

Katuska! Nem semmi lehetett az uh. :?
Szerintem Petra megvárja a 15.-ét. :)

Bár, a hétvégén kíváncsi leszek, hány baba születik a hideg és telihold miatt. :roll:

Kép
hanna30

Jaj ne telihold lesz?????????????? olyankor nem alszom....mondjuk így sem hogy még emiatt is éberen fent legyek???

Töltök is le valami filmet ha nagyon nem bírnék aludni....

NA jó a 15-ben kiegyezek!

Lassan felébred sajtkukac, kiviszem kicsit motorozni had fáradjon el estére mert félelmetes, hogy 11-kor még ugrabugrál!
katuska79

katuska: szép méretek. ;)
Kíváncsi vagyok Kristóf vajon hol tarthat, de a dokim már nem fog csinálni UH-t. :( Aztán lehet kiharcolok nála egy utolsó kuksizást. ;)

hanna: a hétvégére én is kíváncsi leszek. :)
Vendég

Katuska! Igen, telihold és -20 fok. :)
Jó sétát nektek.

Picuranyu! Bizony ám. :)
Én még csütörtökön megyek uh-ra.
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen nagy a kis csibészem.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, és a kedves hozzászólásokat. Nagyon jólesetek, az utóbbi napokban szinte minden pillanatban eltudnám magam sírni. Szerencsére ez csak az utóbbi napokra jellemző. Az éjszaka kissé mozgalmasan telt. A kislánykám talán mindent megpróbált, hogy megforduljon, vagy csak érezte rajtam a feszültséget, de olyan akrobata mutatványokat rendezett, hogy Ónodi Henrietta is megirigyelhette volna. A lelkiismeretes védőnőm, lazára vette így péntek révén: „Küldjek sms-t, ha megszültem, majd akkor kiíratja a szükséges dolgokat.” Tanácsotokat követve párom elindult a gyógyszertárba popsikrémet, alkoholért, és hintőporért. Félig sikerrel járt, de nagyon furcsán néztek rá, „Minek vásárolgat a kórházban mindent kapni fognak” mondattal próbálták lerázni. Adtak neki Naturlandos popsikrémet, de hintőportból csak Gabit kapott az is jó lesz?

Csöre74: köszönöm a párna tippet is.

Most kaptam a hírt a másik szobából, elromlott a konvektor a gyerekszobában. Mi jön még ma???

pocak kép
Kép
inez74

Megjöttem dokibácsitól...látszik a tegnapi fájások eredménye, a méhszájon, ctg szuper...
Magzatvízre háromszor is elmondta, hogy de szép tiszta, meg hogy lobogott Martin haja a vízben, látta ahogy bevilágított :lol: :lol:

Köszönöm mindenkinek a bíztatást, olyan jól esik!!! :oops:

Katuska: én úgy hiszem,elengedtem már őt, hogy indulhasson, Apájával is kérleljük naponta! Bizti szoros lesz a kapcsolatunk és már nagyon szeretném őt látni, annyit magyarázom neki!!!
Egyébként indítás címén vagy méhszájzselé vagy burokrepesztés lesz, attól függ, tágulok-e addig még tovább. Szóval legkésőbb vasárnap a karomban lesz a kis fickó :wink:
Petra méretei pedig csodaszépek, tényleg lassan cuccolhat a leányzó!

Erzsébet: neked sem könnyebb, tudom....remélem, ha már kitűztétek a napot, akkor minden menetrendszerűen,rendben fog zajlani!!

Kisbogács: örülök, hogy ilyen rendben zajlik az életetek Ági babával, édes lehet, ahogy rácsodálkozik a világra! A fentléteket éjjel sajnálom, de ugye ez benne van a pakliban :wink:

Hanna: én is kíváncsi vagyok, mekkora lett Olivér!!

Csöre: de jó, hogy nektek is szépen telnek a napjaitok! Lovagi torna :lol: :lol: :lol:

Krisz: dokimban is felerült, hogy nem számolták-e el a terminust, de nem, tegnap leellenőrizte. Amúgy mensi alapján szerintem is itt a vége, meg ugye az embernek esetleg van egy halvány sejtése, hogy mikor sikerült be :oops: Meg az UH adatok alapján is...Szóval,kis luti a lelkem :lol:

Vckybabe: sajnálom a pocifájást meg a nyöszörgést, remélem, nem fog Leventénél sem hosszan tartani ez az időszak!

KépKép

KépKép
kata8110

Inez! A hintőpor a köldök ápolására kell, arra nem jó a Gabi (szerintem). Jófej gyógyszertárosok, hogy nem segítenek.
Csini pocid van. :)

Kata! Akkor hajráááááááá!
Nekem kőszikla a pocakom.

Kép
hanna30

Inez! (mint gyógyszerész :wink: ) a köldökcsonkhoz Hexaclorophenes hintőpor kell, de jó eséllyel vényköteles! (Azért nem vagyok 100%-ig képben, mert nem patikában dolgozom :oops: )

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: hát ez az! Én tegnap este téyleg azt hittem, hogy betojok,anyira fájt, még Gáborom is megijedt, hogy akkor most induljunk!! :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Én is erre gondoltam. :)
Picikéknek meg másra nem is kell hintőpor.

Kép
hanna30

Csajok! Ti már sterilizáltátok a cumit?

Kép
hanna30

Kata! Én meg már ki sem kapcsolom a telefont. :)
Annyira várom az sms-t. :)
Hátha a hétvégi időjárás meghozza. :)ű

Én is összerakok ma mindent, mert Laca semmit nem találna meg.

Kép
hanna30

Inez: olyan kell, amit Kata írt, a Gabi nem jó, ez a köldökcsonkhoz kell...

Katuska: tényleg szép nagy Petra :D

Víz: forralom, lehűtöm, ahogy Katuska írta. Mesit itattam, mert téli időszak volt, és száraz volt a levegő, Sacinak is kell, mert a tejem baromi sűrű már megint :? :lol: (sötét sárga) az sok, ha csak szomjas a baba...
Zazával én is úgy jártam, mint Katuska Mátéval: 15 hónaposan tanult meg inni, addig kizárólag cici :roll: minden más kifolyt a csőrén...

Kata: jópofa ez a lobogó haj :D kíváncsi leszek, mekkora haja lesz Martinnak :wink:

Viki: próbáltad repülőztetni Leventét pocifájás ellen? Van, amelyik gyereknek az jön be :roll:

Csöre
csöre74

Hanna: ugyanúgy sterilizálsz cumit, mint minden mást: zsupsz a forró vízbe, főzögeted, időnként, ha felfordul egy kanállal arccal lefelé fordítod, és kész :)
Saci nincs oda érte...

Csöre
csöre74

Most jött az SMS Penitől:
"Örömmel értesítem a babanetes mamákat, hogy ma 12 óra 27 perckor megszületett Zétény! 3930 gr, 58 centi, egészséges és GYÖNYÖRŰ!"

Nagy-nagy gratula!!!!!! :D
Vendég

Peni! Óriási gratula Zétény babához!
Csodás méretek!

Csöre! Én is így gondoltam, de már most megcsinálhatom?

Kép
hanna30

Hanna: még ráér, ha hazajöttetek a kórházból... ha meg be kell vinni, akkor Laca kiforralja, illetve a csecsemősök is fertőtlenítenek

Hatalmas gratula Peninek :D Nem semmi, Zétény is mekkora :shock: :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre! Köszi! De ugye te sem írtad komolyan, hogy majd Laca megcsinálja?

Kép
hanna30

:) Apus szokott nálunk fertőtleníteni, tudod, a konyha az övé :) ha meg tudja csinálni, akkor Laca is :)

Csöre
csöre74

Csöre! Laca nem olyan. Max megrendeli a netpincéren a sterilizált cumit. Ő bármit megtesz, de a konyha számára tabu.

Kép
hanna30

akkor ott vannak a csecsemős nővérkék a kórházban, ha meg otthon kell csak, akkor nincs probléma...
mi beüzemeltük végül a termékmintát (bocs, Biga.csiga), de elég nagy szívás, hogy átlátszó, mert konkrétan soha nem találom :roll: :lol: :lol: még jó, hogy nem igazán kell...

Csöre
csöre74

Anyám, mekkora méretek!!! Peni óriási gratula! Gyors felépülést kívánok!
Táblával még várok, hátha Petne belekavar... :wink:

Enikő, neked akartam még reagálni. Nekem ugyan még nincs két gyerekem, de ők is egy szobában lesznek. Pötyi elég éberen alszik, szóval inkább neki lesz majd új, nem Ádinak.
DE! Szomszédos barátném nagyon hasonló felfogású és elvű anyuka, (altatás, fektetés terén) és náluk most nyáron jött a kistesó. Egy szobában alszanak ők is. Az első hét volt csak nehéz, azt mesélte. Nagyon hamar tudnak alkalmazkodni a gyerekek. Amit még mesélt, hogy a hajnali etetés után már nem vitte be a kicsit, mert akkor éberebb a nagy és nehezebben aludt vissza. De ez is hamar beállt, már a kicsi nem kel éjjel... 5 hónapos. :shock:

Másik barátném pedig 3 hónapot említett ami nehezebb volt, mert a nagy mindig átmászkált hozzájuk éjjel. Aztán szépen "hazakísérték" minden alkalommal és leszokott róla. :lol:
Hiszti-féltékenység meg mindenhol van, én már előre felkészültem rá. Kapásból ha lesz segítségem, akkor nem Pötyi körül veszem igénybe, hanem Ádinál. Én szeretnék oviba is érte menni majd. És mindenkinek elmondtam, hogy ha megjönnek hozzánk, akkor ELSŐ a nagyobbik, neki köszönjenek, nem pedig "utyuliputyuli, jaj de cuki baba...." A Suttogóban nagyon jó tippek vannak a kistesó fogadására, felkészülésére. Érdemes elolvasni.

Na mentem, itt az összes nagyszülő, ha ma szülnék nem is lenne olyan rossz, mindenki egyben lenne a nagy eseményre... :roll: :lol:

Kata!!! KItartás!!!!!!!!!!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Hanna
Én nyomtam sterilizálás nélkül cumit Alex szájába. Kibontottam a csomagolásból, lemostam a csapból folyó meleg vízzel és kész. Gyerek még életben van :oops: :wink:

Tápszerkészítéshez is a csapból folyó vizet használom. Van, hogy fel se forralom, hanem csak a mikroban, vagy a bébiétel-melegítőben melegítem...

Mi olyan szépen beálltunk :lol:
Nappal 3 óránként, éjszaka 4 óránként eszik Alex. A köztes időkben meg vagy szundizik, vagy rajtunk lóg.
Spártai módszer még halasztva :oops:
Vendég

PENI
Kép
Vendég

Vicky! Igazából nem is az izgatott, hanem a cumisüveg, ami ugye csomagolás nélkül van a boltok polcain szinte.
Valószínűleg, ha kiesik a szájából a cumi, akkor sem sterilizáljuk újra. :D
Ügyesek vagytok a napirend miatt. :)

Ja, a vízhez csajok... Ott az Óbudai ásványvíz. az egyben babavíz is, ha valaki annyira babavizet akar és nem egy vagyon.
Ma összehasonlítottam a szoptatós teákat is, és a 379FT-osban is az van, mint az 1099.-Ft-osban, csak a neve más.
Én eddig sem voltam márka fun, de utálom a lehúzást. :?

Kép
hanna30

Vicky: hát, nálatok biztos nem olyan víz van, mint itt nálunk :wink: én ezt a sárgás bigyeszt nem adnám Saci szájába :?
3 óránként eszik Alex? Az szuper :) Saci éjjel-nappal 2 óránként :? a gáz az, hogy az éjszakai szopiba vagy büfibe mindig belealszom, a derekam meg majd" leszakad az ülve alvástól :?

Barti: azt megpróbálnád, hogy megfordítod a képletet Sacitól lefelé a táblában? minusz naposak vagyunk onnantól :) köszi :)

Altatás: mi egy szobában laktunk 4-en, amikor megszületett Zaza, Mesi szinte soha nem ébredt fel rá, Zaza meg Mesire azért nem, mert Mesi átaludta az éjszakát. Altatás... na, az úgy zajlott, hogy Zaza cicin aludt el, Mesi türelmesen várt a sorára, amikor Zaza végzett, megkapta a maradékot, és békésen lefeküdt aludni.

Csöre
csöre74

[quote="hanna30"]V írta:hanna30icky! Igazából nem is az izgatott, hanem a cumisüveg, ami ugye csomagolás nélkül van a boltok polcain szinte.
Valószínűleg, ha kiesik a szájából a cumi, akkor sem sterilizáljuk újra. :D
Ügyesek vagytok a napirend miatt. :)

Mosogatógépetek van? Cumisüveget bele lehet abba is tenni :wink:
Vendég

Hanna: a babavíz szerintem is lehúzás... mint annyi minden más :? A védőnéni a sima Szentkirályit javasolta még.

Csöre
csöre74

Halihó, én is befutottam.

Ma megjártam a fodrászt. Csak megmosattam a hajam, és megszárított, mert már elég nehéz ez az ügylet. Gondoltam most egy kicsit elkényeztetem magam.

Katuska, szép méretek. De ne vedd készpénznek. Barátnőmnél a nagylányát majdnem 4 kilósra tippelte a gép, és 3300 g lett, a kicsit meg 3 kilósra és 3800 lett. A nagy különbség az volt, hogy a nagy 56 cm, a kicsi meg 51-el született. Képzelhetitek milyen húsgolyó volt. :D

Inez, a Gabi hintőpor tényleg nem jó. Én is ma mentem a gyógyszertárba. Előtte fejben összetettem miket akarok venni. Első körben megkérdeztem, hogy Hexachlorofenes hntőport adnak -e recept nélkül(és igen), aztán jött az alkohol. Egyébklnt reniért mentem voln csak, de mivel kiderült, hogy ezek is kellenek, hát akkor már megvettem. És szépen sorban jutott eszembe, hogy mégis miket is akartam. Vettem még steril vattát, mullapot. Amit elfelejtettem az a popsikrém. De most már nem érdekel.
Gyorsan be is tettem a táskába a dolgokat, nehogy itthon maradjanak.

A vízről, még csak "öreg" barátném tapasztalataiból táplálkozom, de én is így fogom csinálni. Minek plusz munkákkal lefoglalni magam. Szóval sima szénsavmente ásványvíz, és nem fogom forralni. Csatlakozom vickyhez, túlélte már két csemete a környezetemben, az enyém is túl fogja.

Tegnap előtt pedig kifőztem a mellszívót, és a cumit. Gondoltam azért első használat előtt.....

És kb 10 perce olyat keményedett a hasam, amilyet még nem. Nem fájt, de meg kellett állnom.

Kép
Kép
cs_erika

A legfontosabbat nem elfelejtettem!

Gratulálok Peninek!!!!

Kép
Kép
cs_erika

Csöre
Nem lehet Sacit összehasonlítani Alex-szel :wink:
Saci 1 hetes, Alex 6... Saci anyatejet kap, Alex tápszert :wink:
Vendég

NAgyon nagyon sok gratula Peninek!!!! Végre túl van rajta, nem kell már félnie tőle:)

ERika! akkor ezek szerint Te is fosztogatod a gyógyszertár Rnnie készletét. Én már időnként gyanítom, hogy én vásárolom fel. Tökre szeretem az ízét :oops:
Igen tudom, hogy semmi nem biztos a méreteket illetően, de szerintem nem tévednek oyaln nagyot....érzem, hogy nagyobb erősebb, mint Máté volt...

Kata! ja drága Te is jól "megküzdesz"! SOk sok erőt és kitartás!!! MArtin baba tessék végre kijönni, kint már várnak a jó csajok!!!!

Háááát én is inkább forraltam a vizet....a dolgait nem sterilizáltam igazán így legalább ez megmaradt olyan "babás" dolognak. De a víz minőségén sok múlik!

Hanna! főzd ki a cumit és tedd bele egy szintén kifőzött bébiételes üvegbe, vagy abba az aventes pohárba amit kaptunk a csomagba! Lezárod és steril marad. A cumisüveget meg zacskóba és kész. HA nagyon akarod még steril zacsit is lehet kapni amibe anyatejet lehet lefejni!

Csöre! Végül is az jó, hogy máris iylen tartalmas a tejed! Tök jó én is iylet akarok! Nálam kb 9-10 nap után lett abból a híg tejből olyan rendes zsírosabb tej. Aludt is rendesen a kölök minden szopi után 3-4 órákat :D

NAgyon hideg van! a csapból oyaln hideg víz folyik, hogy oylat a hűtőben nem tudok előállítani.

BEnyomok magunknak egy kis túrós derelyét:) Had hízzon ez a lány....oylan kis vékonyka még 8) 8)
katuska79

Vicky! Sajna nincs. :(

Csöre! Nekem is mondták a Szentkirályit. Mi is azt iszunk.

Erika! Akkor csini vagy. :)

Mindig anyukám jut eszembe... bezzeg a mi időnkben... hát igen..
Ok, hogy fejlődik a világ, de olyan különbségek vannak, hogy csak na. :?

Anyukák! Írjatok tapasztalatokat, tegyetek képeket!

Kép
hanna30

Katuska! Köszi az ötletet.

Vickybabe! Most ne nézz ide, miket kapott a kisfiam:

Kép

Kép
hanna30

Sziasztok!

Peni: Gratulálok!!! Hatalmas a legény!
úgy látszik, a fiúk sietnek (kivéve Martint) erre a világra és milyen méretekkel!

Hanna: ez nagyon klassz!!!

Hintőpor: mi is ezt vettük, amit Kata mondott, simán adták recept nélkül.

Sterilizálás: kiderült, anyósomnak van sterilizáló gépe, azt elhoztuk egyik nap és mindent belepakoltunk. Aztán majd nálam is a forró víz fog játszani.

Gyakorló anyukák: mibe fejitek a tejet? És azzal mit csináltok? Bocsi, ha buta a kérdés :shock:
magdolnasz

Katuska, akkor valószínüleg már sikerült felvásárolnod a készletet. :P

Tegnap férjuramat szalajtottam venni Reniet, de a gyógyszertárban egy dobozzal volt, az is üres. :shock: Ma én próbálkoztam máshol, hát ott sem volt. Így kaptam valami M betűset, most nins kedvem felállni, és megnézni mit. Állítólag ugyan úgy működik mint a Renie.

Tényleg, anyukák, cicitek hogy van? Én most éppen ettől félek a legjobban. Szerintem ekem extrán érzékeny melleim vannak alapból is, nem tudom, hogy az elején hogyan fogom bírni. :?

Kép
Kép
cs_erika

Erika! az elején bizony nem egy leányálom a szoptatás, nekem is iszonyat érzékeny volt, utáltam ha hozzáértek el sem tudtam képzelni hogyan fogok így szoptatni. De hidd el, hogy meg fog edződni és egy idő után már nem fáj. NAgyon sok múlik azon, hogy a baba helyesen kapja be a cicit! HA egy pózban fáj akkro mindeképp ki kell próbálni másikat. Nálunk az volt a baj, hogy nem nyitotta ki rendesen a száját hanem úgy beszippantotta ás "hegyezte" a bimbót. vérzett meg le is vált belőle egy darab. Ez így brutálisan hagnzik, de ha engem is felkészítenek arra a lehetőségre, hogy fájhat is akkor sok sok sírós szoptatást megspóroltam volna. Akkor egy ideig használni kezdtük a bimbóvédőt, abban is fájt egy kicsit mert ugye sebes volt, de legalább volt ideje begyógyulni, Máté meg meganulta nagyra nyitni a száját mert a védő ugye nagyobb. AZtán elkezdtem egy egy szopira levenni a védőt és visszatértünk a cicire. Eleinte nehéz volt mert bennem volt a rossz emlék a fájdalommal kapcsolatban és görcsösen álltam a dologhoz. De kb hat hetes korára mindketten megtanultuk a technikát és onnantól nem fájt. Nagyon fontos ha fájdalmas a szoptatás és mér fejen állva is kipróbáltad, hogy kérj szakembertől segítséget aki megnézi és meg is mutatja a helyes technikát!

Magdolna! nem hülye kérdés...ne tudd meg mit össze nem bénáztam mire kitaláltam mibe fejjek!
Én bébiételes üvegeket főztem ki és abba. Egy napig tudod gyűjteni bele a tejet sima hűtőben, aztán lezárod, felcimkézed és mehet a fagyasztóba. Jó lesz madj főzeléket egyéb kaját készíteni belőle vagy ha valami van akkor elő lehet venni. Kicsit furcsa szaga van az így felolvasztot tejnek.
Lehet kapni direkt anyatejgyüjtő zacskót is, az is nagyon jó! Gyógyszertárban van pl a Medelának. de az a legjobb ha összegyűjtöd ha van kisbabás ismerős az üvegeket!
katuska79

Katuska: köszönöm! Eddig úgy gondoltam, hogy egy nap hűtő, aztán szemetesbe ki. De ez így nagyon jó ötlet!
Édes Máté a fényképeken! Hogy mászik fel az asztalra? Nem semmi pasi!
magdolnasz

Hatalmas gratula Peninek Zétény Babához!! Micsoda méretek!!! Sok boldogságot és tejecskét nekik!!

Csöre: de hogy még a doki is milyen jót derült, hogy lobog a haja :lol:

Katuska: bizony, kitartok, más választásom nagyon nincs :wink: Én is imádom a Rennie ízét :oops: Meg amentolos fogkrémre vagyok rágerjedve, 5 percenként mosnék fogat :lol:

Erika: sajnálom a gyomorégést, ma nekem is úgy jön fel a sav, hogy leég a hajam :evil:

Hanna: azonnal írok, ha van valami!

Babavíz: szerintem is lehúzás...a várandós csomagban volt egy 0.5-ös Szentkirályi, de mintha arra is rá lenne írva,hogy babavíz :roll:

Légyszi drukkoljatok, hátha a mínuszok meghozzák ezt a kis megkésett csomagot! Megpróbálok még benézni, hogy van-e Petne-hír! Meg Apázok egy kicsit :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Én a tejnek a Hipp Natal üvegeket gyűjtöttem össze, meg vettem egy doboz Aventes tejgyűjtő tárolót. Mivel kaptam egy kézi Aventes mellszívót, cimusüveg nélkül, így cumi helyett ilyen kis tárolókat vettem, ebbe is tudok fejni. És pont azt néztem, hogy egy cumisüveg annyiba került, mint az 5 db 240 ml-es tároló. :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: